Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Πεμπτη 18 Ιουλιου 2019


ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ
Νέα γκάφα Τραμπ: Ρωτούσε την Νάντια Μουράντ γιατί τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης – Ηταν σκλάβα του Ισλαμικού Κράτους
18|07|2019 | 06:53

Αλλη μια αμήχανη στιγμή προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν στην διάρκεια επίσκεψης της Νάντια Μουράντ στον Λευκό Οίκο, δεν ήξερε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν σκλάβα του Ισλαμικού Κράτους και είχε τιμηθεί πέρυσι με το Νόμπελ Ειρήνης.
Η Μουράντ, ένα χρόνο μετά το Νόμπελ Ειρήνης, επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο με σκοπό να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίξει την υπόθεση της μειονότητας των Γεζίντι, αλλά προφανώς ο Τραμπ αγνοούσε τόσο την ίδια, όσο και την συγκεκριμένη μειονότητα.
Η Μουράντ είναι μια από τις χιλιάδες γυναίκες και μικρά κορίτσια της μειονότητας των Γεζίντι που απήχθησαν και μετατράπηκαν σε σκλάβες του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), την περίοδο που η τζιχαντιστική οργάνωση καταλάμβανε αχανείς εκτάσεις του Ιράκ το 2014. Πήγε στο Οβάλ Γραφείο μαζί με μια μικρή ομάδα ανθρώπων που επέζησε αυτού του ανελέητου θρησκευτικού διωγμού προκειμένου να συναντηθεί με τον Τραμπ στο περιθώριο εκδήλωσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες που οργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Και ενώ εξιστορούσε το πως η μητέρα της και έξι αδέλφια της σκοτώθηκαν και διευκρίνιζε πως 3.000 Γεζίντι συνεχίζουν να αγνοούνται ως ακόμα και σήμερα, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας τη διέκοψε ρωτώντας: «Και πήρατε βραβείο Νόμπελ; Είναι απίστευτο. Για ποιον λόγο σας το έδωσαν;», ρώτησε.
Έπειτα από μια σύντομη παύση, η Νάντια Μουράντ, που μοιράστηκε το βραβείο με τον Κονγκολέζο Ντένις Μουκουένγκε, επανέλαβε την ιστορία της. «Έπειτα απ’ όλα όσα μου συνέβησαν, δεν έμεινα με τα χέρια σταυρωμένα. Είπα καθαρά σε όλο τον κόσμο ότι το ΙΚ βίαζε χιλιάδες γυναίκες Γεζίντι», είπε προς τον Τραμπ.

Σχολιο.- Η γυναικα  ξεμπρόστιασε τα τζιχάντια και τις κτηνωδιες που έκαναν, δε φοβήθηκε να μιλήσει δημόσια ενώ ήξερε ότι θα γίνει στόχος. Εκτός και αν είμαστε με τους τζιχαντιστές και χαλιόμαστε όταν τα θύματα τους βγαίνουν μπροστά και μιλάνε;
Παπαριά έκανε ο Τραμπ, σε αυτά τα θέματα δεν το έχει, δεν ασχολείται και κάνει γκέλες.
Εδώ πήρε ο Ομπάμα, η γυναίκα αυτή το δικαιούται πολύ περισσότερο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την απόπειρα βεβήλωσης του μνημείου της Βιάννου
18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ
Η απόπειρα βεβήλωσης του μνημείου Ολοκαυτώματος της Βιάννου από παρέα Γερμανών τουριστών, μπορεί να αποτελεί μια απλή πράξη απερισκεψίας ενός ανεγκέφαλου και ανιστόρητου νεαρού τουρίστα. Μπορεί και να είναι όμως, μια συνειδητά στοχευμένη πράξη χλευασμού και βεβήλωσης της Ιστορίας μας, από υμνητές και νοσταλγούς του ναζισμού. Τι από τα δύο συνέβη, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Οι δράστες εξαφανίστηκαν, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους κι εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα αποτελέσματα…
Το μήνυμα που δίνεται σε όλον τον κόσμο είναι ότι ο καθένας μπορεί να επισκέπτεται τα ιερά μνημεία μας και να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς συνέπειες, αρκεί να είναι αρκετά γρήγορος στα πόδια!
Όμως, οι γιορτές μνήμης και τιμής των «βετεράνων της Βέρμαχτ» τις οποίες διοργανώνει το γερμανικό κράτος, με συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας,  όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου, χωρίς καμία αναφορά στις απίστευτες ωμότητες που διέπραξαν στην Ελλάδα καίγοντας δεκάδες χωριά, δεν είναι ούτε τυχαία περιστατικά, ούτε προϊόν «απερισκεψίας». Η πεισματική άρνηση της Γερμανίας να αναλάβει τις ευθύνες των αποζημιώσεων και επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόγονοί τους, δεν είναι καθόλου «τυχαία». Όπως τυχαία δεν είναι και η τάση των τελευταίων χρόνων για ξαναγράψιμο της Ιστορίας, με στόχο την άμβλυνση των «αιχμηρών» πλευρών της, ουσιαστικά, την τήρηση ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο θύμα και στον θύτη. Και σίγουρα δεν οφείλεται σε «αμέλεια» η έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής αντίδρασης από πλευράς των ελληνικών αρχών.
Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο στην εποχή μας να «ξεπλυθούν» οι παλαιοί ναζί κατακτητές, καθώς το σύγχρονο ναζιστικό μόρφωμα που λέγεται ΕΕ, με πρωτοστάτη και πάλι τη Γερμανία, και με συνεργούς τους σύγχρονους δωσίλογους (το πολιτικό σύστημα της χώρας) προχωρά στο να ολοκληρώσει το έργο που εκείνοι απέτυχαν να φέρουν εις πέρας.
Αθήνα, 11 Ιουλίου 2019
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
https://www.epamhellas.gr/aformi-tin-apopeira-vevilosis-mnimeioy-tis-viannoy/


Δήμαρχος Βιάννου: Γερμανοί τουρίστες προσπάθησαν να ουρήσουν το μνημείο του Ολοκαυτώματος
16/7/2019
Οργή έχει προκαλέσει στην Βιάννο η προσπάθεια μέλους γκρουπ νεαρών τουριστών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, να βεβηλώσει το μνημείο.
Μετά τον Αριστομένη Συγγελάκη και ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτσάκης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επιβεβαιώνει το γεγονός.
Πιο αναλυτικά, όπως δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης, ενημερώθηκε από υπάλληλο του Μουσείου ότι ένας εκ των νεαρών εντοπίστηκε να έχει κατεβάσει το παντελόνι του και να επιχειρεί να «κάνει την ανάγκη του» πάνω στην πλάκα του μνημείου.
«Δεν ήταν τυχαία πράξη καθώς υπήρχαν ταμπέλες που ενημέρωναν τι ακριβώς μνημείο είναι. Από τα λεγόμενα των εργαζομένων, το γκρουπ των νεαρών τουριστών πρέπει να ήταν από τη Γερμανία και αυτό που πρέπει να πούμε ότι ως γεγονός, είναι θλιβερό και αποτρόπαιο. Εάν μπορούσε να επιληφθεί εκείνη την στιγμή η αστυνομία και δεν έφευγαν, είναι σαφές ότι θα ζητούσαμε την παραδειγματική τους τιμωρία καθώς αποτελεί βεβήλωση μνημείου αλλά και της ιστορίας μας» τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Μπαριτάκης.
Σχολιο.- Ο λύκος δεν αλλάζει προβιά.Όταν μια Πολιτεία δεν διεκδικεί τις αποζημιώσεις ως οφείλει,τόσο κάποια ανθρώπινα θρασιμια θα βεβηλωνουν ιστορικά μνημεία και τόπους μαρτυρίου.Γίναμε τουριστικό θέρετρο για ολη την Ευρώπη και τα περισσότερα λεφτά φεύγουν έξω και η μαυρη εργασία συνεχίζει αμείωτη κτλ κτλ
https://litlepost.blogspot.com/2019/07/16-2019.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατακλυσμός “μεταμνημονιακών” θριαμβολογιών από την πρώην και τη νυν κυβέρνηση για πακτωλό κεφαλαίων που θα επενδυθούν, τάχα, στην ελληνική οικονομία και θα συντελέσουν, λέει, στην ανάπτυξη.
Άλλωστε, ακόμη και πριν ανακοινωθεί η δήθεν έξοδος από τα μνημόνια, με τις μνημονιακές δεσμεύσεις να ισχύουν σε βάθος δεκαετιών, οι επενδύσεις είχαν αρχίσει, ήδη, να εισρέουν.
Μόνο που όλες αυτές οι επενδύσεις, είτε από ξένους κρατικούς οργανισμούς, όπως η COSCO, η FRAPORT, οι Ferrovie dello Stato Italiane κ.λπ., είτε από ιδιωτικές εταιρίες, έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό:
Δεν πρόκειται για επενδύσεις που αποβλέπουν στη δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων, αλλά για παραχώρηση, εκ μέρους του ελληνικού κράτους, υπαρχόντων και συνήθως κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων. Για ξεπούλημα, δηλαδή, του δημόσιου πλούτου σε ξένα συμφέροντα.
Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον αυτής της χώρας, που δεν εκχωρεί μόνο την εθνική της κυριαρχία στους “θεσμούς” της μόνιμης, πλέον, εποπτείας. Εκχωρεί και τη βάση της οικονομικής επιβίωσης του λαού της, στερώντας του τις πλουτοπαραγωγικές μονάδες που με θυσίες έχει δημιουργήσει μέσα σε δεκαετίες επίπονης εργασίας.
Οι σκέψεις αυτές προκλήθηκαν από την είδηση ότι γερμανικές και τσέχικες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen και η Skoda, πρόκειται να δημιουργήσουν μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στην Τουρκία.
Και η είδηση έρχεται ακριβώς τις μέρες που η Ε.Ε. ανακοινώνει “κυρώσεις” σε βάρος της γειτονικής χώρας, εξαιτίας των τσαμπουκάδων της σχετικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στον χώρο της κυπριακής ΑΟΖ.
Ιλαροτραγικές καταστάσεις, που θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία, “αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενθουσιασμένοι οι οπαδοί του Τσίπρα με την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Ν.Δ., μιας και δικαιώνεται η πολιτική του Αρχηγού.
Ακριβώς όπως τέτοιες μέρες, το 2015, ήταν ενθουσιασμένοι και ένιωθαν δικαιωμένοι οι νεοδημοκράτες, με τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο.θανατος μετά από σπασμένα κόκκαλα σε χέρια και πόδια του Παλαιστινιου κρατούμενου δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση ..το.Ισραηλ βασανίζει κρατουμένους και υπάρχουν καταγγελίες για πολλούς θανάτους κρατουμένων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τώρα βέβαια για να πω κι εγώ τη γνώμη μου με όλο το θάρρος, και οι δυο είχαν δίκιο. Και η ηθοποιός αλλά και ο σκηνοθέτης. Λατρεύω τη Μέριλ Στριπ, έχει θεωρηθεί και δίκαια η σημαντικότερη ηθοποιός της γενιάς της και τη θεωρώ και πολύ γοητευτική. Ωστόσο δεν θα μου έκανε για τον Κινγκ Κονγκ. Ήταν σοφότερη η επιλογή της ''σέξυ γατούλας'' Τζέσικα Λανγκ, μια και ο Κονγκ θα γοητευόταν από μια αντικειμενικά όμορφη και ελκυστική ύπαρξη που να μην άφηνε περιθώρια αντίστασης. Η Στριπ απλά βρέθηκε στην ατυχία να πάει για οντισιόν σε μια ταινία εντελώς άσχετη με το ταλέντο της, και ο σκηνοθέτης ήταν ίσως πιο αγενής απ' ό,τι θα 'πρεπε (αλλά οι επαγγελματίες της τέχνης έτσι είναι).
Γιαυτό λοιπόν το μήνυμα εδώ είναι ακόμα πιο ενισχυμένο. Μια απόρριψη μπορεί να είναι εντελώς τυχαία γιατί πολύ απλά όσες ικανότητες και να έχουμε μπορεί και να μην ταιριάζουμε με όλους και όλα. Ίσως πρέπει να προσέχουμε και τις επιλογές μας. Μία κορυφαία σοπράνο ας πούμε θα μπορούσε ενδεχομένως να απορριφτεί σε μια ακρόαση για λαϊκό τραγούδι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑ.Ε: Η Παραπομπή σε δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη αποτελεί πολιτική δίωξη
17/7/2019
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παραπομπή σε δίκη στις 10/10/2019 του Παν. Λαφαζάνη, με βάση και το κλητήριο θέσπισμα που του επιδόθηκε χθες 15/7/2019, για κατηγορίες που αφορούν «αδικήματα» που αναφέρονται στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και συγκεκριμένα στην κινητοποίηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017.
Το κατηγορητήριο, το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα, κυρίως όμως στηρίζεται στο άρθρο 334 του Π.Κ.  που αναφέρεται στην παρακώληση πλειστηριασμού, το οποίο θέσπισαν οι Τσίπρας-Κοντονής και έδωσαν μάλιστα χαρακτήρα ιδιωνύμου αδικήματοςμε αποτέλεσμα να μπορεί να επιφέρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παν. Λαφαζάνης, τον Φεβρουάριο του 2019, Γραμματέας τότε της ΛΑ. Ε,  , συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του με παρέμβαση του είχε ζητήσει από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου τη διερεύνηση των υποθέσεων και την έκδοση απόφασης πριν την διεξαγωγή των εκλογών!
Πάρα το γεγονός, όμως, ότι η τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε δεσμευθεί για την διεκπεραίωση της υπόθεσης πριν τις εκλογές, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αυτό, αλλά αντιθέτως, ενώ το κλητήριο θέσπισμα εκδόθηκε στις 26/6/2019, δηλαδή πριν τις εκλογές, επιδόθηκε τελικά στις 15/7 στα γραφεία της ΛΑ.Ε.
Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι η παραπομπή σε δίκη αποτελεί πολιτική δίωξη, έχει στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα από την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα και με τις εντολές των θεσμών, προς «δόξα» των τραπεζών, των funds αλλά και του Δημοσίου.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να πάρουν θέση ενάντια στην ποινικοποίηση της κοινωνικής δράσης.
Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει πάντως ότι θα συνεχίσει τον αγώνα, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα για την προστασία της Λαϊκής περιουσίας και για την υπεράσπιση των  κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.
Οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aqua Jewel: Το πλοίο-φάντασμα των Κυκλάδων που επιδοτείται για Ανάφη και βρίσκεται… Αζόρες
Μια βιωματική ιστορία καθημερινής αυθαιρεσίας
Του πλοίο «Aqua Jewel», επιδοτείται αδρά από το ελληνικό Δημόσιο για να εκτελεί ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο που περιλαμβάνει νησιά της άγονης γραμμής, ενώ βρίσκεται ήδη ναυλωμένο στις… Αζόρες!
Και η easy jet βγάζει χρήμα για κάτι που δεν διαθέτει.
Γνωρίζατε ότι η Ανάφη ανήκει στις Αζόρες; Γιατί εκεί φαίνεται ότι προσπαθεί συστηματικά να την εντάξει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «Aqua Jewel», το οποίο επιδοτείται αδρά από το ελληνικό Δημόσιο για να εκτελεί ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο που περιλαμβάνει νησιά της άγονης γραμμής, ενώ βρίσκεται ήδη ναυλωμένο στις… Αζόρες! Σε μια πρωτοφανή κατάσταση, εταιρεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία συνεχίζουν να εκδίδουν εισιτήρια με το εν λόγω πλοίο, με την εταιρεία, κατόπιν, να ακυρώνει ή να μεταβάλλει το δρομολόγιο κατά το δοκούν, και συγκεκριμένα για την Ανάφη, αφήνοντας ντόπιους και επισκέπτες του νησιού στο έλεος των –άγνωστων- προθέσεών της!
Στην Ανάφη, το μικρό αυτό παραδεισένιο νησί της άγονης γραμμής, ένα πλοίο έχει γίνει πλέον ανέκδοτο. Οι ντόπιοι, βέβαια, δυσκολεύονται να διακωμωδήσουν την κατάσταση, αφού, τραβάνε απεγνωσμένοι τα μαλλιά τους, για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νησί, την ήδη χαμένη σεζόν και την πικρή ανάμνηση που μένει στους επισκέπτες, οι οποίοι ξεμένουν στην Ανάφη χάνοντας πτήσεις, ανταποκρίσεις και διανυκτερεύσεις ή κινδυνεύουν να απολυθούν από τη δουλειά τους, επειδή έκλεισαν εισιτήρια με ένα πλοίο το οποίο ουδέποτε μπορούσαν να φανταστούν ότι είναι «φάντασμα»!
Αυτά, βέβαια, φαίνεται ότι είναι «ψιλά γράμματα» για την ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που δεν είναι άλλο από το «Aqua Jewel», την Τζάμπο Τζετ / Seajets που ελέγχεται από τον Μάριο Ηλιόπουλο. Το πλοίο, ενώ επιδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο για να εκτελεί, μεταξύ άλλων, το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο Σύρος-Πάρος-Νάξος-Φολέγανδρος-Σίκινος-Ίος-Θηρασιά-Θήρα-Ανάφη και επιστροφή, εκτελεί αντ’ αυτού και κατόπιν σχετικής ναύλωσής του ήδη από τα μέσα Ιουνίου, ενδο-Αζορικά δρομολόγια.
Έτσι, σχεδόν από την αρχή της σεζόν, ακυρώνει δρομολόγια από και προς την Ανάφη ή, σύμφωνα με πλείστες μαρτυρίες ντόπιων, τα μεταβάλλει κατά το δοκούν, για παράδειγμα στέλνοντας τουριστικά πλοιάρια (αποκαλούμενα και «λάντζες») να περισυλλέξουν τους εγκαταλελειμμένους επισκέπτες για… Σαντορίνη και από εκεί να τους μεταφέρει στον όποιο προορισμό τους!
Οι ιστορίες είναι πολλές και εξοργιστικές, καθώς καταγράφουν βαθμό αυθαιρεσίας αδιανόητο για οποιαδήποτε χώρα με οργανωμένο κράτος, και δη για μια χώρα όπως η Ελλάδα που καυχάται πως η «βαριά της βιομηχανία» είναι ο τουρισμός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο τότε βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». Έλεγε ακόμη ότι «οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων».
Χθες, ο βουλευτής Καβάλας αλλά και υπουργός Άμυνας πλέον Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από το συνέδριο του Economist για την - ίδια πάντοτε - συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές… Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Ο ορισμός της «κωλοτούμπας», μόλις 10 ημέρες μετά τις εκλογές.
Οι, μέχρι χθες, μακεδονομάχοι ανακάλυψαν αίφνης τη φωτεινή πλευρά μιας «συμφωνίας προδοτών». Κι εκείνοι που έκαναν προεκλογική μπροσούρα την πατριδοκαπηλεία και τον εθνικό διχασμό, απογειώνουν τώρα την πολιτική υποκρισία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ  ΚΟΛΩΝΕΣ
-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ 670.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ
-ΕΕΕ… Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
-ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..
-ΧΜ, ΟΧΙ ΑΣΤΟ, ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ν.Δ. δεν βγήκε ως επαναστατική κυβέρνηση, αλλά ως αστικό μνημονιακό κόμμα.
Ο λύκος κι αν εγέρασε...! Είναι το πρώτο κόμμα της υποταγής και του ξεπουλήματος ακολουθούν κι οι άλλοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με χαρακτηριστικό tweet ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναρωτιέται αν η Νέα Δημοκρατία θα του ζητήσει συγγνώμη για όσα του καταλόγισε για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο δωσίλογος Κοτζιάς, φέρει πολύ βαρέως οτι καταστράφηκε η υστεροφημία του, και οτι παίρνει τη θέση του του αξίζει στην Ιστορία, δίπλα απ΄ τον Τσολάκογλου...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ροντρίγκες, το 2017 η οικονομία της Βενεζουέλας θα έχανε 17 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο ίδιος εξηγούσε ότι «τα πράγματα θα επιδεινωθούν με το εμπάργκο στο πετρέλαιο φέτος. Αν λάβουμε υπόψη μας την ιστορική εμπειρία άλλων χωρών που αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν (όπως το Ιράκ, το Ιράν και τη Λιβύη), ο νέος γύρος κυρώσεων για το πετρέλαιο θα μπορούσε να προκαλέσει μια επιπλέον απώλεια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στην ήδη αποδεκατισμένη πετρελαϊκή βιομηχανία, που αντιστοιχεί σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των εισαγωγών της χώρας το 2018».

Οικονομικός πόλεμος στη Βενεζουέλα: Ένα έγκλημα σε εξέλιξη
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

«Η πραγματικότητα των κυρώσεων δεν είναι τόσο απλή», λέει ο Βενεζουελανός οικονομολόγος Φρανσίσκο Ροντρίγκες σε μιαανάλυση που δημοσίευσε στους New York Times. «Το να κάνεις τα στραβά μάτια στις ταλαιπωρίες που προκαλούν δεν πρόκειται να φέρει δημοκρατία στη Βενεζουέλα. Αυτό που θα κάνει είναι να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Οι λιμοί δεν ανατρέπουν τους δικτάτορες, οδηγούν μόνο στην απώλεια ζωών».
Ο Ροντρίγκες, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από το ύφος του, απέχει πολύ από υποστηρικτή της Μπολιβαριανής Επανάστασης, ήταν πάντα ξεκάθαρος αντίπαλος, τόσο του Τσάβες όσο και του Μαδούρο.
Η άποψή του δημιούργησε έντονες διαμάχες μεταξύ των εχθρών της Βενεζουέλας που αρνούνται μέχρι σήμερα τον εγκληματικό χαρακτήρα του οικονομικού πολέμου που επέβαλαν στον λαό της.
Ο οικονομολόγος υποστηρίζει ότι «αν αναφέρουν στις πνευματικές ελίτ της αντιπολίτευσης ότι οι κυρώσεις επιδεινώνουν την κρίση της χώρας, είναι πιθανό να πάρουν τη σιωπή σαν απάντηση ή επιχειρήματα που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι μια πλάνη, ότι η οικονομική κρίση της χώρας άρχισε πολύ καιρό πριν».
Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι από το 2007, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας άρχισε να καταγγέλλει την ύπαρξη οικονομικού πολέμου εναντίον της χώρας. Εκείνη την εποχή, υποστήριξε τον ισχυρισμό της αναφορικά με τις πρακτικές έλλειψης βασικών προϊόντων που προωθούσε η αντιπολίτευση και τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες για να παρουσιάσουν τη Βενεζουέλα σαν μια χώρα που κινδυνεύει να αθετήσει τα διεθνή της χρέη. Από αυτές τις αξιολογήσεις απουσίαζε φυσικά κάθε προσπάθεια εξωτερικής χρηματοδότησης.
Μ’αυτά και μ’αυτά, στα μέσα του 2013, ο γενικός διευθυντής του FAO, José Graziano da Silva, συνεχάρη τη Βενεζουέλα και άλλες 15 χώρες που ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην επίτευξη των στόχων για την εξάλειψη της πείνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO, το 1990 και το 1992, η Βενεζουέλα καταγράφονταν με το 13,5% του πληθυσμού της να υποφέρει από πείνα, ενώ μεταξύ του 2007 και του 2012 ο αριθμός αυτός μόλις άγγιζε το 5%.
Η αναστροφή αυτών των επιτευγμάτων ήταν ο στόχος των ΗΠΑ ήδη από τη διακυβέρνηση του Ομπάμα και που έχει ισχυροποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τράμπ.
Ο Ροντρίγκες λέει ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν όλο και πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας. Οι κυρώσεις αυτές περιόρισαν την πρόσβαση της κυβέρνησης στην εξωτερική χρηματοδότηση, περιόρισαν την ικανότητά της για πώληση περιουσιακών στοιχείων και, πιο πρόσφατα, την εμπόδισαν να πουλάει πετρέλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει καταγγείλει «ότι αυτά τα μονομερή εξαναγκαστικά μέτρα σχεδιάστηκαν για να καταστρέψουν τη Βενεζουέλα». Ο Ροντρίγκες υποστηρίζει ότι «οι αρχιτέκτονες τους δήλωσαν ότι η εφαρμογή τους δεν θα προκαλέσει δεινά στους Βενεζουελανούς».
Επιβεβαιώνει ότι η λογική αυτών των μέτρων σήμαινε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα έσπευδε να παραιτηθεί ή ότι θα προέκυπτε πραξικόπημα πριν από την πλήρη επιβολή των κυρώσεων. Δύο χρόνια μετά από αυτήν την επιθετική κλιμάκωση, το μόνο που έχουν επιτύχει είναι να κάνουν το λαό της Βενεζουέλας να υποφέρει. «Οι κίνδυνοι ενός λιμού – και το τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει – απουσιάζουν συνήθως και από τις συνομιλίες των Αμερικανών νομοθετών αλλά και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ροντρίγκες, το 2017 η οικονομία της Βενεζουέλας θα έχανε 17 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο ίδιος εξηγούσε ότι«τα πράγματα θα επιδεινωθούν με το εμπάργκο στο πετρέλαιο φέτος. Αν λάβουμε υπόψη μας την ιστορική εμπειρία άλλων χωρών που αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν (όπως το Ιράκ, το Ιράν και τη Λιβύη), ο νέος γύρος κυρώσεων για το πετρέλαιο θα μπορούσε να προκαλέσει μια επιπλέον απώλεια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στην ήδη αποδεκατισμένη πετρελαϊκή βιομηχανία, που αντιστοιχεί σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των εισαγωγών της χώρας το 2018».
Ο Φρανσίσκο Ροντρίγες αποκαλύπτει ότι μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι 68% των Βενεζουελανών λένε ότι οι κυρώσεις βλάπτουν την ποιότητα ζωής τους, γι’αυτό πιστεύει ότι «το θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα για το πώς θα βοηθήσει τη Βενεζουέλα, θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο θα αποτρέψει εκατοντάδες χιλιάδες Βενεζουελανούς να πεθαίνουν από την πείνα».
Ο Φρανσίσκο Ροντρίγκες είναι οικονομολόγος, προϊστάμενος του Torino Economics και πρώην ερευνητικός διευθυντής των εκθέσεων του Γραφείου Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών παρόλα αυτά, εξακολουθεί να μην θυμάται ότι το 2015 ο FAO και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προώθησαν το πρόγραμμα της συνεργασίας για την Ασφάλεια και την Διατροφική Κυριαρχία στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (SANA), με στόχο την καταπολέμηση της πείνας.
Τον αρχικό προϋπολογισμός του προγράμματος, ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσέφερε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Το πρόγραμμα SANA γεννήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες της ALBA (χώρες της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής μας) και στις 21 χώρες που συσπειρώθηκαν στη συμφωνία της Petrocaribe.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ονδούρα δεν είναι στη Βενεζουέλα, είναι άλλη χώρα. Το 2009 ανετράπη ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια με στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο σημερινός πρόεδρος έχει "εκλεγεί" δύο φορές με νοθεία. Την τελευταία φορά "έπεσε" το σύστημα καταμέτρησης για λίγες ώρες (ενώ προηγείτο 3%+ ο αντίπαλός του) και όταν επανήλθε ήταν μπροστά αυτός. Όμως η Ονδούρα δεν είναι δικτατορία όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα.....

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
Oνδούρα: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις - βαθαίνει η πολιτική κρίση

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και αυξάνεται η καταστολή στην Ονδούρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών παιδείας και υγείας που προωθεί ο δικτάτορας της χώρας (βλ. σχετικές αναρτήσεις*), ενώ στον αγώνα προστίθενται εργάτες και φοιτητές με τα δικά τους αιτήματα. Ενώ αυξάνεται σταθερά από τον Απρίλιο, που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, ο αριθμός των νεκρών, εξαφανισμένων, τραυματιών και συλληφθέντων, η κατάρρευση του συστήματος υγείας της χώρας έχει προσθέσει περισσότερους από 90 τους νεκρούς από την επιδημία  dengue (λοιμώδης πυρετός).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πτέρυγα της απομόνωσης συνιστούσε την ουσία μιας επιστημονικά σχεδιασμένης μορφής βασανιστηρίων, αόρατης όσο αφορά την εφαρμογή και τα άμεσα αποτελέσματά της. Το λευκό βασανιστήριο δεν χρησιμοποιούσε φυσική βία, ούτε χτυπήματα ή ηλεκτροσόκ, αλλά βασιζόταν στην πλήρη απομόνωση του ανθρώπου, στερώντας του κάθε επικοινωνία με τους άλλους. Παρά το ραδιόφωνο, τα βιβλία, ακόμα και την τηλεόραση, η ψυχή σιγά σιγά πεθαίνει ενώ το σώμα μένει ανέπαφο.(σελ.137) ...
`Οταν συμπληρώθηκαν έξι εβδομάδες απεργίας πείνας, άρχισε σε όλες τις φυλακές η υποχρεωτική σίτιση. Μια ομάδα από έξι φρουρούς έμπαιναν στο κελί και με πήγαιναν με τη βία στο υπόγειο. Σε ένα κελί ειδικά διαμορφωμένο με περίμενε ο γιατρός της φυλακής με έναν καθετήρα. Οι φρουροί με κάθιζαν με τη βία σε ένα είδος οδοντιατρικής καρέκλας και με κρατούσαν από τα χέρια και τα πόδια... `Οταν δεν μπορούσαν να μου βάλουν τον καθετήρα στη μύτη, προσπαθούσαν να μου ανοίξουν το στόμα με ένα κομμάτι ξύλο. Αν κατάφερναν να το κάνουν, με βομβάρδιζαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν με θρεπτικό υγρό. Πάντοτε ήταν σαν βιασμός, μετά τον οποίο έμενα πεταμένη ώρες στο ράντσο, διαλυμένη, ανήμπορη να σκεφτώ, ενώ άκουγα να φωνάζουν οι άλλοι που υπέφεραν την ίδια ταπείνωση. (σελ. 151) ...
Στο ταξίδι μου στη Γερμανία το 2000 ....τα ΜΜΕ με κυνηγούσαν ζητώντας μου να δηλώσω ότι είμαι κατά της βίας. `Ομως εκείνοι οι ίδιοι δημοσιογράφοι νομιμοποιούσαν τον Πόλεμο του Κόλπου (δεν υπήρχαν ακόμα Γερμανοί στρατιώτες στο μέτωπο) ... και τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας (στον οποίο πρώτη φορά, μετά το 1945, συμμετείχαν Γερμανοί στρατιώτες). (σελ. 215)...
ΜΑΡΓΚΡΙΤ ΣΙΛΕΡ
Μια σκληρή μάχη με την μνήμη-Μια αυτοβιογραφική εξιστόρηση από τα χρόνια της RAF.
Μετφρ. Δημήτρης Κουφοντίνας
Εκδόσεις Υπερσιβηρικός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τασούλας της ΝΔ που θα τον ψηφισουν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ για Προεδρο της Βουλης, (κρίνοντας απ' την επίμαχη ομιλία του και μόνο που εβριζε στον Μπελογιαννη) είναι όσο αντικομμουνιστής είναι οποιοσδήποτε νεοδημοκράτης, ακόμα κι ο πιο ήπιος & διαλλακτικός: θα ήταν αδύνατον ένας δεξιός να έχει διαφορετική αντιμετώπιση του Μπελογιάννη ή του ΕΑΜ, του Δ.Σ. κοκ. Με την έννοια αυτή, οποιοσδήποτε νεοδημοκράτης και να ψηφιζόταν για πρόεδρος, θα ίσχυε ο ψόγος στον ίδιο βαθμό. Σχετικά με την υπερψήφιση την ίδια, υποθέτω πως τα κόμματα συναινούν στην αμοιβαία υπερψήφιση όλων των υποψηφίων τους (προέδρου & αντιπροέδρων της βουλής) και ότι θα πρέπει να πρόκειται για κάποια εξαιρετικά ακραία περίπτωση για να ΜΗΝ υπερψηφιστεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρουπακιάς (το γνωστό σκουπίδι): «Εχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν...»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To YouTube λογοκρίνει και κατεβάζει το μόνο βίντεο που άγγιξε τις 200.000 views με το επεισόδιο του Varoufakis….ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ
18/7/2019
Ενώ είχε ξεπεράσει τα 180.000 views και όδευε αισίως για τα 200.000 το You Tube το κατέβασε με την αιτιολογία ότι δέχθηκε καταγγελία από άτομο για παραβίαση ιδιωτικού απορρήτου. Ποιό ιδιωτικό απόρρητο ο κύριος είναι δημόσιο πρόσωπο, ό,τι έγινε έγινε σε δημόσιο χώρο παρουσία μαρτύρων και το υλικό που κράτησε η κάμερα είναι στοιχείο της έρευνας σ’ ένα επεισόδιο όπου τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν αλληλομηνυθεί…….. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα μ’ αφορμή τη λογοκρισία στο βίντεο Varoufakis , τι έχεις Γιάννη ό,τι είχα πάντα …..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O αστυνομικός κατέθεσε μήνυση στον Γ. Βαρουφάκη και ισχυρίζεται: πως ο τ. Υπ. αρνήθηκε να επιδείξει το διαβατήριο, τον χτύπησε εκ προθέσεως στην πλάτη, τον έσπρωξε , τον εξύβρισε. Κινδυνεύει να διωχθεί για βιαιοπραγία και προσβολή προσωπικότητας ο … Γιάννης..
16/7/2019
Ο αστυνομικός της PAF καταθέτει μήνυση κατά του επιβάτη Yanis Varoufakis.
Ο τ. Υπ. Οικονομικών της Ελλάδας έσπρωξε και outragé έναν αστυνομικό υπάλληλο συνόρων αυτό το Σαββατοκύριακο στο Roissy. Ο αστυνομικός έρχεται να καταθέσει μήνυση.
Ο Yanis Varoufakis ο τ. Υπ. Οικονομικών Ελλάδας έδωσε εκ προθέσεως ένα βίαιο χτύπημα στην πλάτη σ΄έναν αστυνομικό συνόρων (PAF) του Roissy; Aυτό υποστηρίζει αυτός ο αστυνομικός που καταθέτει μήνυση κατά του τ. μέλους της κυβέρνησης του Alexis Tsipras.
Το Σάββατο,προς τις 16 h (τοπική ώρα), κι ενώ η πτήση της εταιρείας της Aegean Airlines προερχόμενη από Αθήνα, προσγειώθηκε στο Roissy-Charles de Gaulle, ο οικονομολόγος όπως όλοι οι επιβάτες υποβλήθηκε στον έλεγχο κατά την κάθοδό του από την passerelle του αεροσκάφους τον λεγόμενο « contrôle en aubettes ».
Ένα κύμα ταξιδιωτών παρουσιάζεται μπροστά στους αστυνομικούς.Πρέπει να πάνε γρήγορα. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή προκλήθηκε το επεισόδιο. Ο Yanis Varoufakis που ταξίδευε με κλασικό σύνηθες διαβατήριο διαβεβαίωσε πως παρουσίασε το ταξιδιωτικό έγγραφο στον αστυνομικό, αλλά ότι αυτός έπειτα τον εμπόδισε να περάσει με τον αγκώνα του.
« Αυτό είναι μια ντροπή.Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό».
«Τη στιγμή που οι αγκώνες μας ήρθαν σ΄επαφή (αγγίχθηκαν) αυτός αντέδρασε βίαια», aανέφερε ο οικονομολόγος στο AFP. Διευκρίνισε πως τον  »κακομεταχειρίστηκε » ο αστυνομικός που « ανέτρεξε σε φυσική βία », σπρώχνοντας τον Yanis Varoufakis και κατάσχοντας το διαβατήριό του λέγοντας του να μείνει κόντρα στον τοίχο.
Η εκδοχή που δόθηκε από τον αστυνομικό είναι εντελώς άλλη. Σύμφωνα με αυτόν ο πολιτικός «αρνήθηκε να επιδείξει το διαβατήριό του », αναφέρει μια πηγή κοντά στο dossier. Πολύ εκνευρισμένος, ο φημισμένος Έλληνας υπήκοος στη συνέχεια εκρήχθηκε: « Αυτό είναι μια ντροπή.Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό.Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Είστε ντροπή για τη χώρα σας ».
Ο τ. Υπουργός θα μπορούσε να διωχθεί για βιαιοπραγία και προσβολή.
Αυτή η διαδικασία ελέγχου κατά την κάθοδο από το αεροσκάφος θα μπορούσε ν΄ανασταλεί.« Αυτή δεν είθισται στις πτήσεις Schengen, αναφέρει η διεύθυνση της αστυνομίας συνόρων. Αλλά μετά από το 2015, αυτές οι πτήσεις γίνονται το αντικείμενο τέτοιων επαληθεύσεων ». Μια πηγή κοντά στην έρευνα προσθέτει : « Μια ανακοίνωση έγινε νωρίτερα προειδοποιώντας τους επιβάτες να φέρουν από της παρούσης το διαβατήριό τους ».
Η έρευνα συνεχίζεται. Η ολική ανικανότητα εργασίας (ITT) του αστυνομικού είναι σε φάση αξιολόγησης αναφέρεται . Αν τα γεγονότα τεκμηριωθούν και αποδειχθούν ο τ. Υπ. του Alexis Tsipras δύναται να διωχθεί για άσκηση βίας κι προσβολή επί του αστυνομικού της δημόσιας τάξης.leparisien/AFP 15/7/19



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Daesh αποκεφάλισε 4 πολίτες στο Βόρειο Σινά.
17/7/2019
To Associated Press μεταδίδει πως  »μαχητές » επιτέθηκαν σε μια ομάδα ατόμων στην μικρή πόλη Bir al-Abd κοντά στο al Arish την Τετάρτη αποκεφάλισαν 4 πολίτες και απήγαγαν έναν πέμπτο κατηγορώντας τους για συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό την προϋπόθεση κάλυψη ανωνυμίας γιατί δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν στα μίντια.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα μια ανώτερη πηγή ασφαλείας στο Bir al-Abd στο βόρειο Σινά ανέφερε ότι ένοπλοι της Daesh έστησαν ενέδρα στην πόλη Bir al-Abd στο Βόρειο Σινά στο διεθνή αυτοκινητόδρομο al Arish – Qantara, συνέλαβαν πολίτες και έσφαξαν τέσσερις από αυτούς στο δρόμο.
Ασθενοφόρο έσπευσε στη σκηνή του δράματος και μετέφερε τα σώματα των νεκρών στο Νοσοκομείο της πόλης Bir al-Abed προς ταυτοποίηση.
Ανώτερη ιατρική πηγή του εν λόγω Νοσοκομείου ανέφερε πως παραλήφθησαν τέσσερις ακέφαλοι σωροί αφού σφαγιάστηκαν.
Η φωτογραφία δείχνει τους αποκεφαλισμένους πολίτες στη μέση του δρόμου….
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες προερχόμενες από πηγή της ασφάλειας και κατοίκους οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 4 και απήγαγαν 5 άτομα.
Οι σφαγιασθέντες ήταν τέσσερις άνδρες, ηλικίας 23 έως 51 ετών.
Μια πηγή ασφάλειας και τρεις κάτοικοι είπαν ότι οι τζιχαντιστές σταμάτησαν πολλά αυτοκίνητα πριν πάρουν 5 άτομα που τ΄ανάγκασαν να ξαπλώσουν στο έδαφος σφαγιάζοντας τα 4.
Η ISIS αναφερόμενη στο τραγικό συμβάν μιλάει για σύλληψη και αποκεφαλισμό 4 πρακτόρων στο Fake Checkpoint στον διεθνή αυτοκινητόδρομο Arish-Qantara στο Omariyah.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο χρυσαυγιτης ναζιστης Ρουπακιάς κοροιδευει το δικαστηριο!
 Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 16:26
«Μια απλη ανθρωποκτονια ηταν….» «Δεν τον μαχαιρωσα, αυτος επεσε επανω στο μαχαιρι και εκανε στροφες…» «Δεν γνωριζω ουτε το Μιχαλολιακο ουτε τον Λαγο…»
Κοροιδευει το δικαστηριο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος «μετά από σκέψη», όπως χαρακτηριστικά είπε στην απολογία του, κατέληξε ότι τελικά δεν ήταν απλή, αλλά τραγική η ανθρωποκτονία που διέπραξε.
«Επειδή κάθισα και το σκέφτηκα έξω γι' αυτό το ατυχές, για την απλή ανθρωποκτονία, θέλω να πω πως το έχω μετανιώσει. Λυπάμαι ειλικρινά, μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Ήταν μία τραγική ανθρωποκτονία.»
Εισαγγελέας: Για τη δήλωσή σας ότι είναι απλή ανθρωποκτονία δώσατε μια εξήγηση.
Κατηγορούμενος: Έχω κλείσει δύο σπίτια το δικό μου και το δικό του.
Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;
Συνήγορος Ρουπακιά: Αφήστε τον να ολοκληρώσει.
Κατηγορούμενος: Νιώθω μετανιωμένος. Τι να πω; Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω.
Ολόκληρη η απολογία όμως του Γ. Ρουπακιά χαρακτηρίστηκε από αντιφάσεις, κενά και αντικρουόμενους μεταξύ τους ισχυρισμούς.
Κύριο μέλημα του, όπως φάνηκε ήταν να απαλλάξει τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του από την ευθύνη της εμπλοκής τους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  με αποτέλεσμα να του πει χαρακτηριστικά η πρόεδρος: «Μου αρέσει που ενδιαφέρεστε και για τους άλλους».
Ο Γιώργος Ρουπακιάς επανέλαβε πολλές φορές πως ο ίδιος ήταν απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Ούτε Μιχαλολιάκο ήξερα, ούτε Λαγό».
Ωστόσο  δεν κατάφερε να εξηγήσει για ποιο λόγο ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση  αλλά και γιατί, μόλις συνελήφθη, σε επικοινωνία  με τον συγκατηγορούμενό του πυρηνάρχη της Νίκαιας συζήτησε το ενδεχόμενο να τον βοηθήσει ο τότε βουλευτής Ιωάννης Λαγός.
Πρόεδρος: Γιατί να ενδιαφερθεί ο βουλευτής για εσάς;
Κατηγορούμενος : Αυτό μου ήρθε στο μυαλό εκείνη την ώρα. Δεν είχα προσωπική γνωριμία με τον Λαγό του έλεγα ένα «γεια» όταν ερχόταν σε ομιλίες στην Τοπική.
Οι δικαστές πάντως έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον «επαγγελματικό» τρόπο που χτύπησε τον Παύλο Φύσσα.
Πάρεδρος: Φαίνεται ότι επιφέρατε ένα καίριο χτύπημα και επαγγελματικά εκτελεσμένο.
Κατηγορούμενος: Έσκυψε και τον χτύπησα...
Πάρεδρος: Επειδή υπάρχει και μια μελέτη. Προκύπτει ότι το χτύπημα έγινε από καλό γνώστη και του σημείου και του τρόπου.
Κατηγορούμενος: Εγώ τέτοιος γνώστης δεν είμαι.
Πρόεδρος: Δεν μπορεί να λέτε ότι από τις κινήσεις του σώματος στράφηκε το μαχαίρι. Να απαντάτε στα πλαίσια της λογικής.
Πάρεδρος: Δύο μάρτυρες είπαν ότι βγήκατε ατάραχος, πήγατε προς το μέρος του, τον μαχαιρώσατε και τον αγκαλιάσετε. Ούτε ότι σας χτυπούσε, ούτε τίποτα.
Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε σας καταθέτω. Έκανε τρία - τέσσερα βήματα, εγώ δεν πρόλαβα να κουνηθώ.
Παρ: Σήμερα μας είπατε ότι φταίει ο Παύλος που έσκυψε και πήγε το μαχαίρι στην καρδιά; Γιατί αυτό μας λέτε.
Κατηγορούμενος: Έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα λέω. Χτύπησα στα πόδια.
Παρ: Προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει ότι τον είχατε στοχοποιήσει.
Κατηγορούμενος : Ξέρω και προσωπικά ποιοί είναι οι μάρτυρας αυτοί. Δεν ισχυουν αυτά τα πράγματα...
«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το κάνει να φανεί σαν απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπε πολλά ψέματα. Να σας πω ένα που είπε; Είπε ότι το μαχαίρωμα ήταν άμυνα. Πήρε μετά όμως τον Πατέλη τηλέφωνο και του είπε “μαχαίρωσα το Φύσσα”» ανέφερε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο.
Ερωτώμενος για την απουσία της συζύγου του, για πρώτη φορά από την δικαστική αίθουσα, απάντησε: «Με τη Μαγδα Φύσσα είναι άλλο θέμα. Άνθρωπος είναι, αντοχές έχει».
Η αποχώρηση του Γιώργου Ρουπακιά από την αίθουσα του δικαστηρίου συνοδεύτηκε από συνθήματα των φίλων του Παύλου Φύσσα οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά.
«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «δίκη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της φασιστικής» φώναζαν με τον κατηγορούμενο να φεύγει βιαστικά.


Θράσος Ρουπακιά: “Έγινε μια απλή ανθρωποκτονία”
 Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 12:59
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα δεν άντεξε να παραστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής την ημέρα που κατέθετε ο δολοφόνος του παιδιού της. Επί χρόνια τώρα καθόταν στα έδρανα του ακροατηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης. Προφανώς, δεν διέθετε πλέον τις αντοχές για να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα, την κυνικότητα και κυρίως τη θρασυδειλία του Γιώργου Ρουπακιά.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παρουσιάστηκε από θύτης σαν θύμα, ισχυριζόμενος ότι ο Παύλος Φύσσας πρώτος του επιτέθηκε και εκείνος απλώς ήθελε να προστατευτεί, υποστήριξε με κυνικότητα κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας πως πρόκειται για μία απλή ανθρωποκτονία.
«Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το έκαναν...». Ήταν τα λόγια του Γιώργου Ρουπακιά στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη να του επισημάνει: «Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή ανθρωποκτονία».
Ο Γιώργος Ρουπακιάς εξέφρασε την πεποίθηση πως η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση διότι συνδέθηκε με την πολιτική. Ομολόγησε πως ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής από το 2012, αλλά σε ρόλο «βοηθητικό».
Στη συνέχεια χαρακτήρισε «ατυχές» το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε «απλή ανθρωποκτονία».
«Έχω μετανιώσει, λυπάμαι ειλικρινά, μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω» είπε.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς περιέγραψε όσα έγιναν σύμφωνα με τη δική του εκδοχή την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, χωρίς την παρουσία της μητέρας του 34χρου άτυχου μουσικού, η οποία προτίμησε να μην παραστεί στη διαδικασία. Μόνο ο πατέρας του Π. Φύσσα ήταν στο δικαστήριο, ο οποίος ωστόσο κάποια στιγμή δεν άντεξε και του φώναξε: «Είσαι ψεύτης».
«Δεν άντεχε να ακούσει τον δολοφόνο του παιδιού της» είπαν οι δικοί της άνθρωποι.
Το ιστορικό εκείνης της ημέρας, σύμφωνα με τον Γιώργο Ρουπακιά, είχε ως εξής:
«Πήγα στις πέντε το απόγευμα στα γραφεία. Μου λέει ο Πατέλης γύρω στις 8 παρά το βράδυ να πάω να πάρω κάτι τρικάκια από το Περιστέρι, γιατί θα μιλούσε την Πέμπτη ο Μιχαλολιάκος. Εμείς ξέραμε ότι θα μιλήσει ο Λαγός μέχρι εκείνη την ώρα. Εγώ πήγα κάπου στην πλατεία Μπουρναζίου. Έμεινα εκεί περίπου 1,5 ώρα, γιατί δεν τα είχε έτοιμα. Έφυγα γύρω στις 22.30» ανέφερε χωρίς να μπορεί όμως να πει σε ποιο τυπογραφείο πήγε το επίμαχο απόγευμα.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι έφτασε στην τοπική έντεκα παρά το βράδυ και επειδή είχαν «πεσίματα», «έπειτα από εντολή Πατέλη πήγα δυο στενά πιο κάτω να τα παραδώσω».
«Φτάνοντας στις 12 παρά κοντά στο ραντεβού ήταν ο Καζαντζόγλου με ένα μαύρο αυτοκίνητο για να του δώσω τρικάκια. Χτύπησε το τηλέφωνό του εκείνη την ώρα και κάτι του είπαν. Το έβαλε πίσω στο τσαντάκι του, που το είχε κάπου στον ουρανό του αυτοκινήτου. Φορούσε άσπρη φόρμα» είπε ο κατηγορούμενος και συμπλήρωσε ότι λίγο νωρίτερα τον είχε καλέσει ο Δήμου, ο οποίος του ανέφερε ότι υπάρχει μήνυμα που τους καλεί όλους στην τοπική.
«Εμένα το μυαλό μου πήγε στο κακό με το μήνυμα. Σκέφτηκα μήπως μας έχουν πετάξει καμία μολότοφ ή έχουν σπάσει την είσοδο της πολυκατοικίας. Παλαιότερα μας είχε πει ο Πατέλης ότι όσοι μένουμε κοντά, όταν μας χρειάζεται, να τρέχουμε. Εγώ προσπάθησα να βρω Πατέλη και Καζαντζόγλου, αλλά δεν τα κατάφερα» εξήγησε σχετικά με το μήνυμα που καλούσε μέλη της οργάνωσης στην τοπική. «Είπα στον Δήμου να πάει και ότι έρχομαι κι εγώ. Κατευθύνομαι στην τοπική, δεν βλέπω κανέναν απ’ έξω και συνεχίζω προς το ραντεβού μου με τον Καζαντζόγλου».
Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το εάν ρώτησε τελικά τον Καζαντζόγλου για το μήνυμα, ο κατηγορούμενος είπε πως όχι, με την πρόεδρο να ρωτά έκπληκτη: «Μα, λίγα λεπτά νωρίτερα, τον ψάχνετε για να μάθετε και όταν τον είδατε μπροστά σας, δεν είπατε τίποτα;».
Μετά το ραντεβού ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε πάλι προς την τοπική. Στο σημείο είδε Κομιανό, Σταμπέλο, Δήμου και Σκάλκο. Στη δήλωση Ρουπακιά, ο Κομιανός πετάχτηκε από το εδώλιο λέγοντας «Εμένα ρε; Εμένα;».
«Ήταν όλοι με αναμμένες μηχανές. Ήταν 8-10 μηχανές και κάποιες είχαν δύο άτομα. Κανείς δεν σήκωσε κράνος. Εγώ από τον σωματότυπο κατάλαβα κάποιους» είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς, με την πρόεδρο να του απαντά ότι είχε τοποθετήσει και τον Πατέλη στο σημείο σε κάποια από τις απολογίες του. «Ήμουν φορτισμένος και ταραγμένος κι έφτιαξα μια ιστορία από το μυαλό μου» απάντησε.
Όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στην τοπική, εκείνοι έφευγαν και ρώτησα «τι έγινε ρε παιδιά;», μου είπαν «την έπεσαν σε δικό μας στο Κερατσίνι και πάμε να τον απεγκλωβίσουμε».
«Τους ακολούθησα με το αμάξι. Στη μέση της διαδρομής βρήκαμε και τον Τζόρβα. Φτάσαμε στο Κοράλλι, την καφετέρια. Βλέπω τον Παύλο Φύσσα και καμία εικοσαριά άτομα. Είχε τελειώσει ο αγώνας και δεν ξέρω εάν ήταν παρέα του όλοι αυτοί ή απλώς τελείωσε ο αγώνας. Ήταν όλοι σταματημένοι μπροστά από την καφετέρια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα» περιέγραψε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως δεν τον ήξερε καθόλου μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Αυτή του η φράση εξόργισε τον πατέρα του Παύλου Φύσσα, ο οποίος φώναξε «Είσαι ψεύτης!» από το σημείο που καθόταν.
«Λέει ψέματα. Ήταν σκόπιμο, μπορούσε να φύγει... Σούμο, πάλευε. Φοβήθηκε τον Παύλο;». Αυτή ήταν η αντίδραση του πατέρα του Παύλου Φύσσα στον ισχυρισμό του Γιώργου Ρουπακιά πως το μοιραίο βράδυ δέχτηκε επίθεση από τον άτυχο μουσικό και σε μια αψυχολόγητη κίνηση πήρε το πτυσσόμενο μαχαίρι από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του για να αμυνθεί.
Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, αμέσως μόλις διέκοψε το δικαστήριο, διαμαρτυρήθηκε.
Και συνεχισε ο δολοφονος χρυσαυγιτης ναζιστης Ρουπακιας. «Ήταν ο Φύσσας με καμία εικοσαριά άτομα. Έκοψαν μετά οι μηχανές, έκοψα κι εγώ και με κατάλαβε ο Φύσσας και μου φώναξε ''γαμώ το σπίτι σου''. Ήταν μικρό το στενό, έκοψαν οι μηχανές, έκοψα κι εγώ. Δεν του απάντησα και άνοιξα την πόρτα για να κατέβω. Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένας της ομάδας ΔΙΑΣ και μου χτυπάει το καπό και μου λέει ''έλα, έλα'', σαν να μου λέει φύγε. Έφυγα, πήγα λίγο πιο κάτω και άφησα το αυτοκίνητο, αλλά ήταν το μισό απ’ έξω. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα της Παναγή Τσαλδάρη μια θέση. Περίμενα να περάσουν δύο αυτοκίνητα και πήγα στο αντίθετο ρεύμα για να μπω να παρκάρω».
Πρόεδρος: Οι αστυνομικοί είπαν ότι υπήρχαν άνθρωποι με κοντάρια και λοστούς.
Κατηγορούμενος: Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα.
Π.: Γιατί να το πουν αυτό οι αστυνομικοί;
Κ.: Δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν λογικό.
Π.: Άρα, είναι αναληθής η αναφορά των αστυνομικών;
Κ.: Έχει κάνει πολλές αναληθείς αναφορές. Το ξέρετε.
«Μόλις άφησα το αυτοκίνητο, βλέπω στον δρόμο τον Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμα. Είναι 2-3 μέτρα πιο πίσω του τα άτομα. Είναι μια παρέα. Φωνές άκουγα, αλλά δεν ξέρω από πού. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας. Είχαμε απόσταση 4 μέτρα. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Μάλλον με θυμήθηκε και μου λέει ''τι είναι ρε;'' κι έρχεται κατά πάνω μου. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου, τράβηξα χειρόφρενο και τράβηξα ένα μαχαίρι που είχα» περιγράφει ο Ρουπακιάς, με την πρόεδρο να τον σταματά.
Π.: Μισό λεπτό. Γιατί πήρατε μαχαίρι. Ήσασταν στο αμάξι.
Κ.: Τι να έκανα; Να έκλεινα τις ασφάλειες; Είχα ανοιχτά παράθυρα.
Π.: Σήμερα αυτό θα κάνατε;
Κ.: Ε, τι θα έκανα;
Π.: Είχατε την ευχέρεια να φύγετε. Όπου σας βγάλει ο δρόμος.
Κ.: Πώς να φύγω; Είχε κίνηση.
Π.: Να κλείσετε ασφάλειες και παράθυρα. Κρατούσε μαχαίρι ή κάτι;
Κ.: Όχι, δεν κρατούσε. Αλλά ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά και είχε και 3-4 άτομα μαζί.
Π.: Εσείς πήγατε να βοηθήσετε κάποιον στο Κερατσίνι, υποτίθεται. Γιατί σταματήσατε εκεί;
Κ.: Όχι, δεν τον ήξερα. Ήξερα ότι θα τους κυνηγήσουν; Ότι θα πέσω πάνω του την ώρα που παρκάρω; Αυτός σκέφτηκε προφανώς ότι πάμε να τον κυκλώσουμε, όχι ότι εγώ πάω να παρκάρω. Υπέθεσε ότι τους κυνήγησαν οι Χρυσαυγίτες και όταν με είδε μπροστά του, σκέφτηκε ότι πάμε να τους κυκλώσουμε.
Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα: «Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι, θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση, γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει να με χτυπάει με γροθιές. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευτώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη, είχε πέσει και τον πέτυχα στην καρδιά».
Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής βρήκε χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;
Κατηγορούμενος: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.
Π.: Η διαφορά ύψους με τον Φύσσα ποια ήταν;
Κ.: Ένα κεφάλι περίπου.
Π.: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;
Κ.: Στο πόδι.
Π.: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;
Κ.: Δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από τα χέρια του.
Π.: Τα χέρια ενός ανθρώπου που, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.
Κ.: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.
Π.: Βρέθηκαν χτυπήματα στον θώρακα και στην καρδιά.
Κ.: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο...
Π.: Ναι, που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει
Κ.: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και... το έκαναν...
Π.: Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή ανθρωποκτονία.
Η ένταξη στη Χρυσή Αυγή και ο ναζιστικός χαιρετισμός
«Ήμουν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Το καλοκαίρι του 2012 πήγα για πρώτη φορά στην τοπική της Νίκαιας. Δεν με πήγε κάποιος, διάβασα στο Ίντερνετ και πήγα με τη σύζυγό μου. Στην αρχή πηγαίναμε αραιά και μετά πιο τακτικά» είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς στο δικαστήριο εξηγώντας ότι, όταν λέει «υποστηρικτής» της οργάνωσης, εννοεί ότι δεν είχε γραφτεί ποτέ και δεν είχε δώσει τη σχετική συνδρομή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άλλαζε κάτι στη σχέση του με την οργάνωση.
«Στην αρχή βοηθούσα όποτε μου ζητήσουν, αν και στη συνέχεια έγινα κάτι σαν βοηθός του Τσακανίκα, επειδή εμένα μακριά στη Γλυφάδα και δούλευε ο άνθρωπος. Οπότε καθόμουν εγώ στο πόδι του. Οι αρμοδιότητες ήταν να πουλάμε κουπόνια για οικονομική ενίσχυση που έδινε ο Πατέλης, η πώληση ρούχων της Χρυσής Αυγής και είχα πάει και κάποιες φορές στη Μεσογείων να φέρω πράγματα» περιέγραψε στο δικαστήριο.
Σχετικά με τη φράση του «Χρυσαυγίτης δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι, Χρυσαυγίτης πεθαίνεις» ισχυρίστηκε ότι την είχε ακούσει από τον βουλευτή Αλεξόπουλο και την είπε για να εντυπωσιάσει. «Είχα πάει στη κατασκήνωση στη Νέδα. Κάποια στιγμή ανακάλυψα τα όπλα και ρώτησα τον Πατέλη ''τι είναι αυτά εδώ πέρα;'', μου είπε ότι τα ''έφερε ένας συναγωνιστής'', αλλά ήταν με πλαστικές σφαίρες. Και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, παρά μόνο για να φωτογραφηθούμε. Ο Πατέλης έριξε μια στον αέρα για να φωτογραφηθεί» σχολίασε σχετικά με τις φωτογραφίες από την επίμαχη κατασκήνωση.
Για τον όρκο που έδιναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος είπε: «Στη Νέδα, ήμασταν ο Καζαντόζγλου, ο Πατέλης και ο Τσακανίκας, με τον τελευταίο να διαβάζει ένα κείμενο. Ήμουν κι εγώ κι άλλοι δύο εκεί. Όταν τελείωσε αυτό που διάβαζα, είπαμε ένα ''ορκίζομαι''. Ήταν ανούσιο τελείως. Δεν θυμάμαι τι έλεγε. Ξέρω ότι ήταν κάποιος αρχαίος ελληνικός όρκος. Τελειώσαμε με έναν χαιρετισμό που είναι αρχαίος ελληνικός, που κάποιοι λένε για τον Χίτλερ. Σημασία έχει τι νιώθεις εκείνη την ώρα».
Μάλιστα, λίγο αργότερα ξέσπασε και είπε στην πρόεδρο: «Ποτέ πρόλαβε η πατρίδα μας και γέμισε με 600.000 ναζιστές; Εμείς χαιρετούσαμε έτσι επειδή ήταν αρχαίος χαιρετισμός, όχι για να υμνήσουμε τον Χίτλερ».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κύπρος: Υπό κράτηση οι 12 Ισραηλινοί για υπόθεση ομαδικού βιασμού
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 18:03
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν και οι 12 ύποπτοι που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου σχετικά με την υπόθεση ομαδικού βιασμού σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης.
Οι 12 Ισραηλινοί τουρίστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, μετά από καταγγελία του θύματος, μιας 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρέμειναν οι δικηγόροι, ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι συγγενείς των υπόπτων που έφθασαν από το Ισραήλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Πολίτη, και οι 12 ύποπτοι αρνήθηκαν εμπλοκή στην υπόθεση στις αρχικές καταθέσεις τους. Ωστόσο, δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post, αναφέρει τρεις εξ αυτών παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, με τους υπόλοιπους να αρνούνται κάθε κατηγορία.
Στην κατάθεσή της η 19χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι μετά από έξοδο σε νυχτερινό κέντρο της πόλης μετέβη με συγκεκριμένο άτομο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο τελευταίος. Μετά τη συνάντηση μαζί του, και ενώ συνευρίσκονταν ερωτικά, εμφανίστηκαν οι άλλοι 11 ύποπτοι, κάποιοι από τους οποίους καταγγέλλονται ότι ασέλγησαν εις βάρος της. Συγκεκριμένα, η 19χρονη κατέθεσε ότι κάποιοι γελούσαν, άλλοι βιντεοσκοπούσαν και κάποιοι τη βίασαν. Στις πρώτες εξηγήσεις που έδωσαν οι Ισραηλινοί φέρονται να αλληλοεπιρρίπτουν τις ευθύνες για τη βία εις βάρος της Αγγλίδας τουρίστριας.
Η 19χρονη υποβλήθηκε χθες σε ιατρικές εξετάσεις από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ενώ το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με τους 12 υπόπτους, οι οποίοι κρατήθηκαν χθες το βράδυ σε διάφορα κρατητήρια αστυνομικών σταθμών των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου. Σε παρέμβασή του το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη των 12 υπηκόων του και ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο. Σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ, για τη σύλληψη των 12 Ισραηλινών ενημερώθηκαν χθες οι οικογένειές τους.
Αναφορές σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης
Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης, ειδικότερα από το Ισραήλ, αλλά και τη Βρετανία, χώρα από την οποία η Αγία Νάπα υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Σε ρεπορτάζ τους το BBC, το Sky News, ο Independent, οι Times, η Μetro και η Daily Mail, αναφέρονται στην υπόθεση αυτή, σημειώνοντας ότι οι έρευνες είναι στο αρχικό στάδιο και είναι νωρίς να λεχθεί πόσοι συμμετείχαν στην πράξη αυτή.
Από την πλευρά τους, οι Times of Israel, η Haaretz και η Jerusalem Post, σημειώνουν ότι δόθηκε άδεια από τις κυπριακές αρχές σε Ισραηλινούς διπλωμάτες να μιλήσουν με τους 12 υπόπτους.
Στο περιστατικό αναφέρονται επίσης το Associated Press και η ιστοσελίδα news.com.au της Αυστραλίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Deutsche Welle: Διαφορετικα ψηφισαν τα δυο κομματα της ιταλικης συγκυβερνησης για την προεδρια της Ευρωπαικης Επιτροπης
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 15:53
Τα δυο κόμματα της ιταλικής συγκυβέρνησης δεν τήρησαν ενιαία γραμμή κατά την ψηφοφορία για την προεδρία της Κομισιόν. Τα Πέντε Αστέρια ψήφισαν υπέρ ενώ η Λέγκα του Βορρά κατήγγειλε την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν.
Nέα ένταση στην ιταλική πολιτική σκηνή. Αφορμή ήταν η απόφαση των Πέντε Αστέρων να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Ευρωκοινοβούλιο στην νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η Λέγκα αποφάσισε να εκφραστεί αρνητικά, παρά κάποιες αντίθετες αρχικές διαθέσεις, όπως γράφουν σήμερα πολλοί αναλυτές.
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, δηλώνει  στην εφημερίδα La Repubblica ότι δεν μπορεί να προβλέψει αν η στάση αυτή της Λέγκα ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις ως προς τη διεκδίκηση ενός σημαντικού επιτρόπου από την Ιταλία, στην νέα Κομισιόν.
Την ίδια ώρα ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει: «Δεν θα αντιμετωπίσουμε κυβερνητική κρίση διότι αυτή είναι η μόνη εφικτή κυβέρνηση».
Εν όψει κυβερνητικής κρίσης;
«Δέχομαι υπερβολικές επιθέσεις. Αν τα Πέντε Αστέρια πουν άλλα τρία "όχι” θα αλλάξουν όλα» απειλεί όμως ο Σαλβίνι. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να ξεσπάσει άμεσα κυβερνητική κρίση.  Όλοι ξέρουν όμως ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί μετά το τέλος του μηνός. Διότι τον Οκτώβριο πρέπει να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση ώστε να ετοιμαστεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και να τηρηθούν οι οικονομικές δεσμεύσεις απέναντι τις Βρυξέλλες.
Υπάρχουν τρεις εναλλακτικές: η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια ή θα κάνουν τα πικρά γλυκά και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται ή θα γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο ή ο αληταρας τσουτσεκι των γερμανων πρόεδρος της Ιταλικης Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα κανει καινουριο πραξικοπημα όπως συνηθιζει και θα ορκίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών με θητεία μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚωλοΕυρωβουλή: Αναγνώριση του αληταρα Γκουαϊδό και καταδίκη του εκλεγμενου δημοκρατικα Προεδρου της Βενεζουελας Μαδούρο
 Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 14:27
Με ψήφισμά του,  που εγκρίθηκε, πριν από λίγη ώρα, με 455 ψήφους υπέρ, 85 κατά και 105 αποχές, το Γερμανοδουλο Ευρωκοινοβούλιο εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο αλητικο τσουτσεκι των γιανκιδων Juan Guaidó και θεώρησε τον ελεγμενο δημοκρατικα Προεδρο Nicolás Maduro, άμεσα υπεύθυνο για τον αποκλεισμο που εχουν επιβαλλει οι δυτικοι αποικιοκρατες στην Βενεζουέλα.
Με το Ψήφισμα, που είναι το τρίτο που ενέκρινε η Γερμανοδουλη ΚωλοΕυρωβουλή αυτή τη χρονιά, ζητείται κλεψιμο των περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει στείλει ειδικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ οπως λενε τα γουρουνια οι ισλαμοφασιστες
 Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 13:52
Η Ρωσία διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς ισλαμοφασιστών των δυτικων αποικιοκρατων ότι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ή χερσαία στρατεύματα πολεμούν στο πλευρό των δημοκρατικων στρατευμάτων της Συρίας στην ισλαμοφασιστοκρατούμενη περιοχή της Ιντλίμπ, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
«Οι ισχυρισμοί ότι ρωσικά “χερσαία στρατεύματα” και “ειδικές δυνάμεις” φέρονται να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που διαδίδονται από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είναι ψευδείς. Δεν υπάρχουν ρωσικά “χερσαία στρατεύματα” στη Συρία και δεν έχουν υπάρξει ποτέ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Αληταραδες αρχηγοι ισλαμοφασιστων διάφορων συμμοριων των ισλαμοφασιστών δουλων των δυτικων αποικιοκρατων ειχαν το θρασσος και ειπαν σήμερα ότι η Ρωσία έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες μέλη των ειδικών δυνάμεων στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του συριακου αραβικου δημοκρατικού στρατού, ο οποίος δυσκολεύεται να κερδίσει εδάφη στην επιχείρηση την οποία διεξάγει τους τελευταίους δύο μήνες στο ύστατο μεγάλο οχυρό τζιχαντοφασιστών των δυτικων αποικιοκρατων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απευθείας επαφές μεταξύ Κιέβου και ηγετών του Ντονμπας στην  ανατολική Ουκρανία προτείνει ο Πούτιν
 Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 21:31
Οι απευθείας επαφές του Κιέβου με τις ηγεσίες των δυο δημοκρατιών του Ντονμπάς (ανατολικής Ουκρανίας), είναι η προϋπόθεση για τη διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Μόσχα με τον πρόεδρο του ουκρανικού κόμματος «Αντιπολιτευόμενη πλατφόρμα- Για τη ζωή» Βίκτορ Μεντβετζούκ.
Ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη συνάντηση του αυτή, η οποία πραγματοποιείται δύο εικοσιτετράωρα πριν τις «βουλευτικές» εκλογές στην Ναζιστικη ουκρανία, οι οποίες θα «διεξαχθούν» την Κυριακή, επεσήμανε ότι καμία διένεξη στην νεότερη ιστορία στον κόσμο δεν επιλύθηκε χωρίς απευθείας συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιλχάν Ομάρ: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φασίστας
 Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 21:44
Πεπεισμένη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι "φασίστας" δήλωσε η Ιλχάν Ομάρ, η μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών που μπήκε στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού προέδρου ο οποίος την κατηγόρησε ότι "μισεί" τις ΗΠΑ και την κάλεσε να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της, επειδη με άλλες 3 βουλευτες τασσονται υπερ των Παλαιστινιων και της Παλαιστινης και εναντιον των ισραηλινοναζιστων. Τασσονται υπερ των επιδοματων στους φτωχους αμερικανους, και όχι στα λεφτα υπερ των αμερικανικων πολεμικων βιομηχανιων.
"Είμαι πεπεισμένη ότι είναι φασίστας", είπε σε δημοσιογράφους η Ομάρ, που κατάγεται από Σομαλούς πρόσφυγες και εξελέγη στη Μινεσότα στις εκλογές του 2018. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του θέλουν "να καταπνίξουν τον δημοκρατικό διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις" στις ΗΠΑ.
"Το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά ο αγώνας μας για το πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά η χώρα μας", πρόσθεσε.
Στις αρχές της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά στην Ομάρ και σε άλλες τρεις συναδέλφους της, όλες του Δημοκρατικού Κόμματος και προερχόμενες από μειονότητες, κατηγορώντας τις ότι "αγαπούν τους εχθρούς" της Αμερικής και τις κάλεσε να φύγουν από τη χώρα αν δεν τους αρέσει. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, με τους Δημοκρατικούς να τις χαρακτηρίζουν "ρατσιστικές" και "ξενοφοβικές".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Παρατείνεται για τρεις μήνες η κράτηση των 24 ουκρανών ναζιστων ναυτών που εισεβαλλαν στα ρωσικα χωρικα υδατα
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 00:55
Το δικαστήριο Λεφόρτοφσκι της Μόσχας παρέτεινε με απόφασή του την κράτηση των 24 ουκρανών ναζιστων ναυτών που είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2018 στον πορθμό του Κερτς, έως τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
Οι 24 ουκρανοί ναζιστες ναύτες είχε συλληφθεί στον πορθμό του Κερτς που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική Θάλασσα, μαζί με τρία πολεμικά πλοία στα οποία επέβαιναν, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ναζιστικης ουκρανίας, αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου της Μόσχας για την παράταση της κράτησης τους, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η απόφαση αυτή οξύνει ακόμη περισσότερο την διαμάχη μεταξύ Ρωσία και ναζιστικης ουκρανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ναζιστηυς ουκρανός ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως ειπαν τα δυτικα αποικιοκρατικα ΜΜΕ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την περασμένη εβδομάδα συζήτησαν μεταξύ άλλων θεμάτων και το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων. Αλλα όπως αποδεικνυεται από τα γεγονοτα τα δυτικα πληρωμενα παπαγαλακια ειπαν ένα ακομα χοντροκομμενο ψεμα, προσπαθωντας να φτιαξουν καταστασεις.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιο πλούσιοι από ποτέ οι Γερμανοί
 Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 19:38
Πλουσιότερα από ποτέ είναι τα γερμανικά νοικοκυριά. Η συνεχής αυξητική τάση των τελευταίων ετών δεν ανακόπτεται ούτε στο πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα η Kεντρική Tράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).
Σε 6.170 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται πλέον η συνολική αξία της χρηματικής περιουσίας σε όλη τη χώρα.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις όψεως ή προθεσμίας, αξιόγραφα και αξιώσεις απέναντι σε ασφαλιστικές εταιρίες.
Δεν περιλαμβάνονται οι επιχειρηματικές συμμετοχές και τα ακίνητα.
Σύμφωνα πάντως με παλαιότερη μελέτη της Bundesbank η συνεχής άνοδος τιμών στην αγορά ακινήτων έχει αυξήσει και τις αποδόσεις για τους ιδιοκτήτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λονδίνο: Το δεξαμενόπλοιο που κατέσχεσαν οι Φρουροί της Επανάστασης δεν είναι βρετανικό
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 20:08
Νωρίτερα σήμερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν την Κυριακή ένα ξένο πλοίο το οποίο μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο.
Το δεξαμενόπλοιο που ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο δεν έφερε βρετανική σημαία, γνωστοποίησε το Λονδίνο.
«Δεν έχουμε προς το παρόν γνώση ότι υπάρχει οποιοδήποτε βρετανικό συμφέρον σε αυτό το πλοίο», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Τεχεράνη ανέφερε ότι συνέλαβε ένα ξένο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε έναν τόνο λαθραίου πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο. Αν και η Ισλαμική Δημοκρατία δεν έχει αναφέρει το όνομα του πλοίου, πηγές ναυτιλιακού κλάδου τόνισαν ότι πιστεύουν ότι αυτό είναι το MT Riah.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του ιστότοπου για την ναυσιπλοΐα Refinitiv Eikon, το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το πλοίο ήταν την Κυριακή όταν βρισκόταν στο Στενό του Χορμούζ, στα ανοιχτά του ιρανικού νησιού Κεσμ στον Περσικό Κόλπο, με προορισμό το Ομάν και έχοντας αναχωρήσει από το νησί Λαρκ.
Νωρίτερα σήμερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως το εν λόγω τάνκερ συνελήφθη την Κυριακή 14 Ιουλίου «νότια του (ιρανικού) νησιού Λαρκ» στο Στενό του Χορμούζ, επιβεβαίωσε ο Sepah News επίσημος ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης, εξηγώντας ότι πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο το οποίο είχαν σπεύσει να βοηθήσουν αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νέα συμ. των Πρεσπών  της ΝΔ ,
θα ονομασθεί
συμφ. της γαργάρας !
η γαργάρα είναι γαργάρα όπως και η (παγκοσμίως πλέον ) γνωστή Κ@λ@τούμπα … αλέξης style . Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τον λαο .Τελεία και Παυλα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξεκίνησε χτες η κοινοβουλευτική περίοδος με τον νέο αντιλαϊκό συσχετισμό που αποτυπώθηκε στις εκλογές της 7ης Ιούλη.
Η αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση, με τη νέα κυβέρνηση ΝΔ, σημαίνει ένταση της πολιτικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας. Η φράση που ακούστηκε περισσότερο στις τελετές παράδοσης - παραλαβής από τους υπουργούς της ΝΔ, ότι «δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε αλλά για να χτίσουμε πάνω στα θετικά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δίνει το στίγμα τους: Κάθε επόμενη κυβέρνηση έρχεται να «χτίσει» πάνω στο αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης, με βάση το ίδιο «αρχιτεκτονικό» σχέδιο των επιχειρηματικών ομίλων και της αστικής τάξης, στο όνομα της «συνέχειας του κράτους».
Αυτό άλλωστε έγινε απόλυτα ξεκάθαρο από τις εργοδοτικές ενώσεις, τους συνδέσμους των βιομηχάνων και τα επιμελητήρια, που με τις απαιτήσεις τους έβαλαν τον πήχη για τη νέα κυβέρνηση από την επομένη των εκλογών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Θέατρο, υπονοούμενα και ασυναρτησίες στην απολογία Πατέλη...
Ολοκληρώθηκε χτες Τεταρτη η απολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, στη δίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης. Ο εν λόγω κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα (είναι μεταξύ των 18 κατηγορουμένων).
Για τη ναζιστική ιδεολογία, την οργανωτική δομή της ναζιστικής οργάνωσης και την εγκληματική της δράση, ο χρυσαυγίτης Πατέλης προσπάθησε με απλοϊκούς ισχυρισμούς να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα». Για τα όσα αναδείχθηκαν στη διαδικασία των εγγράφων, όπως π.χ. τη φωτογραφία των χρυσαυγιτών της ΤΟ Νίκαιας να χαιρετούν ναζιστικά μοστράροντας τη σημαία των SS στη στρατιωτική εκπαίδευση στη Νέδα, ο πυρηνάρχης επανέλαβε τα όσα έχουν πει και οι άλλοι χρυσαυγίτες, περί «αρχαιοελληνικού χαιρετισμού που τον έκανε και ο Μεταξάς». Επανέλαβε επίσης τα όσα είπε ο χρυσαυγίτης Καζαντζόγλου περί χλευασμού για τις πόζες με τη σημαία των SS, ότι δήθεν έφτασε στα γραφεία της Νίκαιας με δέμα το οποίο έγραφε «αυτό να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας, να δείτε ποιοι είστε» και την πήρε στη Νέδα για να χλευάσει δήθεν αυτούς που το έκαναν... Για την ομοιομορφία της ενδυμασίας των ταγμάτων εφόδου, έκανε λόγο περί μόδας που πέρασε (!).
Επιπλέον, κάθε φορά που δεν μπορούσε να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις του δικαστηρίου, ή δεν τον βόλευε, τα έριχνε στην έλλειψη ...ευγλωττίας ή στην αμνησία. Για το περιβόητο «ό,τι κινείται σφάζεται», ισχυρίστηκε ότι «δεν μιλούσε καλά» και εννοούσε άλλα από αυτά που έλεγε.
Ακόμα, ο Πατέλης αρνήθηκε ότι υπήρξε πειθαρχικός έλεγχος και επίπτωση από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή σε βάρος του μετά τη δολοφονία Φύσσα, επιβεβαιώνοντας και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 23 Σεπτέμβρη με τον Ι. Λαγό, ο οποίος που του είπε χαρακτηριστικά «Γιώργο μένεις». Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι μάρτυρες υπεράσπισης του αρχηγού Μιχαλολιάκου είχαν καταθέσει ακριβώς τα αντίθετα.
Και αυτός αρνήθηκε κάθε συμμετοχή και παρουσία στην δολοφονία (ισχυρίστηκε ότι ήταν σπίτι του), δικαιολογώντας το sms που έστειλε στις 23.30, μετά τις συνεννοήσεις με Καζαντζόγλου - Λαγό, ότι αφορούσε διανομή φυλλαδίων για επικείμενη εκδήλωση με τον Μιχαλολιάκο. Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει σε ερώτηση της εφέτη Τσουλφόγλου γιατί για τόσα λίγα φυλλάδια - όπως ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν - κινητοποίησε τόσο μεγάλο αριθμό χρυσαυγιτών... Υποστήριξε ότι το μήνυμα που έστειλε και η δολοφονία Φύσσα είναι δύο διαφορετικά συμβάντα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Σε ερώτηση μάλιστα της προέδρου ποιος τελικά κινητοποίησε τα άτομα που βρέθηκαν στο Κοράλι, είπε ότι «ο Αγγος βρισκόταν στο Κοράλι με δικούς του ανθρώπους, αυτός έπαιρνε τηλέφωνα για το πρόβλημα που αντιμετώπισε». «Γιατί να μην τους κινητοποίησε ο Αγγος;», αναρωτήθηκε, αμφισβητώντας τα όσα είπε ο Αγγος στην απολογία του, ότι δήθεν άκουσε κραυγές από το σπίτι του και ότι ενημερώθηκε από αστυνομικό πως «κάποιος Ρουπακιάς μαχαίρωσε ένα παλικάρι».
Ο Πατέλης δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση ούτε για ποιο λόγο ο δολοφόνος του Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, επέλεξε από όλους τους γνωστούς και φίλους να καλέσει αυτόν μετά την προσαγωγή του για να τον ενημερώσει για το τι είχε συμβεί. Ούτε για τα μηνύματα του Ι. Λαγού για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα για τη δολοφονική επίθεση στους αλιεργάτες, και για τα περί «εντολής Λαγού» στα μηνύματα που έστελνε ανέφερε ότι το έκανε από μόνος του, για να υπάρχει ανταπόκριση και να έρχεται κόσμος στην τοπική.
Χαρακτήρισε τον Ρουπακιά «ενεργό υποστηρικτή» της Χρυσής Αυγής και όχι μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Νίκαιας, όπως έχει αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία, αφού άλλωστε, όπως είπε, η ΤΟ Νίκαιας είχε μόνο υποστηρικτές και όχι μέλη της Χρυσής Αυγής. Ισχυρίστηκε δε ότι ούτε ο ίδιος ήταν μέλος της ΧΑ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε ψήφισμα, με 240 ψήφους υπέρ και 187 κατά, με το οποίο καταδικάζει τα πρόσφατα ρατσιστικά σχόλια του Προέδρου Τραμπ εναντίον τεσσάρων νέων σε ηλικία γυναικών - βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος με καταγωγή από Αφρική και Μέση Ανατολή, θεωρώντας πως «νομιμοποιούν και επιτείνουν τον φόβο και το μίσος έναντι των Αμερικανών νέων και έναντι των μελών εθνικών μειονοτήτων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΔΑΝ
Συμφωνία για συγκυβέρνηση στρατιωτικών και αστικών κομμάτων
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Σουδανοί στρατηγοί και εκπρόσωποι αντιπολιτευόμενων αστικών κομμάτων υπέγραψαν χτες στο Χαρτούμ συμφωνία για διαμοιρασμό της εξουσίας μέχρι τη διενέργεια των επόμενων εκλογών σε περίπου 3,5 χρόνια.
Η συμφωνία προβλέπει να ηγηθεί στρατηγός ενός 11μελούς μεταβατικού κυβερνητικού συμβουλίου, που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του Σουδάν τους πρώτους 21 μήνες, παραδίδοντας στη συνέχεια τη «σκυτάλη» της εξουσίας σε πολιτική μεταβατική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει για άλλους 18 μήνες.
Σε ανακοίνωσή της στις 15 Ιούλη, η ΚΕ του Σουδανικού ΚΚ απέρριψε τη συμφωνία, θεωρώντας ότι δεν εκπληρώνει τους στόχους και τα όποια επιτεύγματα των πολύμηνων αιματοβαμμένων λαϊκών κινητοποιήσεων, ενώ έχει και τη στήριξη των ΗΠΑ, της Αφρικανικής Ενωσης και της ΕΕ. Το Σουδανικό ΚΚ προτείνει στον λαό την κλιμάκωση του αγώνα για δημοκρατικές ελευθερίες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαλαμε τα χερακια μας, και βγαλαμε τα ματακια μας!
Ακριβο μου τσιπουρο!
Με διπλασιασμο στο φορο του τσιπουρου, αρα σημαντικη αυξηση στην τελικη τιμη του που θα πληρωνει ο καταναλωτης, ισιδυναμει η προσφατη αποφαση του Ευρωπαικου Δικαστηριου. Αιτια υπηρξε η επωνυμη καταγγελια – προσφυγη της Οργανωσης των Επαγγελματιων Αποσταγματοποιων,  να μην επιτρεπεται πλεον σε ερασιτεχνες να κανουν αποσταξη, του τροπου παραγωγης (να εχουν ταμπελα δηλαδη το τσιπουρο που κυκλοφορει), και φορολογησης των παραδοσιακων παραγωγων τσιπουρου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τα συλλαλητήρια για την Μακεδονια, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τώρα ο (νέος υπ. Άμυνας της ΝΔ) Ν. Παναγιωτόπουλος!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος ακόμα έχει απορία γιατί οι Ζαιοι υπέγραψαν την διακήρυξη περι 'Σιδηρού Παραπετάσματος ας διαβασει αυτο το ξερατο...που ειναι του 15/7/2017
Οι συριζοφασιστες οι μεταμοντερνοι εξισωνουν Ναζισμο με πρωην 'υπαρκτό'...
Οι συριζοφασιστες Ζαιοι δεν γραφουν κουβεντα για τον αγωνα των πρωην Σοβιετικων και την θυσια εκατομμυριων ανθρωπων κατά του Ναζιστικου κτήνους..
Οι συριζοφασιστες Ζαιοι αξιοι ιδεολογικοι απογονοι του Μουσσολινι και των freikorps, ξεχνουν επιμελέστατα καθε αναφορα στον αντιφασιστικο αγώνα της πρωην ΕΣΣΔ..
Οσες διαφωνιες και να εχει κάποιος με πιθανες στρεβλωσεις -πολλές και ευλογες ,ειδικα με την καπιταλιστικη περικυκλωση- του πρωην υπαρκτου αποτελεί ντροπή η εξισωση.
Οι νεκροι του Λενινγκραντ,του Στάλινγκραντ τα εκατομμυρια χωρικοι που πεταγαν εξω απο τα σπίτια τους οι Ναζί,στην Ουκρανια και αλλού,τα καμμένα χωρια της Λευκορωσιας και οι νεκροι τους σας φτύνουν καταμουτρα.
Τι να την κανεις την Χρυση Αυγή οταν υπαρχουν οι Ζαιοι?
Τυχαιο που περιμαζεψαν στο μορφωμα ,καθε δεξιο και δεξιοπασοκο?
Τυχαια η σκυλευση των νεκρων και των επιζωντων στο Ματι?
Τυχαια η Φριντμανικη ,οικονομικη εξοντωση των υποτελων ταξεων?
Και φυσικα ανυπογραφο το αρθρο της Αυγης το ..2017...
Απαντες μπορουν να κατανοησουν γιατί απο νωριτερα αλλα και ως τις εκλογες και ακομα και σημερα τα φασιστικα συριζοτρολ τους κατασυκοφαντουσαν ως οι πιο χυδαιοι εθνικοφρονες του 50,το ΚΚΕ ,αλλα και αλλες Αριστερες δυναμεις .
Γι αυτό τους ειπαν Νεογκοτζαμανηδες.
Οι Εμπερτ και Νοσκε ωχριουν μπροστα σε αυτον τον χυδαιο και εμετικο αντικομμουνισμο..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμετικός αντισοβιετισμός, που εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό! Πόση ακόμα σαπίλα!;
Έχετε ακόμα αυταπάτες και αναρωτιέστε πόσο "αριστερό" είναι το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ;
Διαβάστε λοιπόν πως μηρυκάζει αυτάρεσκα το σάπιο αστικό/καθεστωτικό ιδεολόγημα της "θεωρίας των...
2 άκρων".
Άρθρο ανυπόγραφο (άρα θέση του εντύπου) στο ημερήσιο όργανο του κόμματος 2017.7.15.
"Πάρτε και ένα άρθρο από τον "Στόχο", τη "Ζωή τού Παιδιού" και τη "Φωνή του Τζήμερου" μαζί. Ένα άρθρο που πραγματικά θα μείνει στην Ιστορία όχι τόσο για τον σε βαθμό παραληρήματος αντικομμουνιστικό του λόγο αλλά κυρίως για το ότι σηματοδοτεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον νέο ιδεολογικό χώρο που και επισήμως πλέον διεκδικεί το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του κατάρρευση και την κοινωνική του απαξίωση. Τον χώρο του πιο απροκάλυπτου μουσολινικού φασισμού. Ας βάλει επιτέλους και τον διπλού πέλεκυ ως έμβλημά του ο ντούτσε Τσίπρας στη σημαία του νέου του προσωπικού εκτρώματος να τελειώνουμε. Η Χρυσή Αυγή πέθανε, ζήτω η ΑΥΓΗ!!!".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαβρόφ διαπιστώνει «κινητικότητα» ως προς τη διευθέτηση της κρίσης στην Ανατολική Ουκρανία
 Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 21:13
Στο ζήτημα της διευθέτησης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία είναι εμφανής μια ώθηση που μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε ότι κατά την τελευταία συνάντηση εμπειρογνωμόνων του σχήματος της Νορμανδίας στο Παρίσι (που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου) και κατά την συνάντηση της ομάδας επαφής στο Μίνσκ (17 Ιουλίου) «υπήρξε μια εμφανής ώθηση η οποία μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε προς τα εμπρός».
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Σεργκέι Λαβρόφ, η συνεδρίαση της ομάδας επαφής για την Ουκρανία, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Μινσκ, υπήρξε η πιο επιτυχής από τότε που συγκροτήθηκε η ομάδα.
Ο Μπορίς Γκριζλόφ που εκπροσωπεί τη Ρωσία στην ομάδα επαφής, είχε δηλώσει στις 17 Ιουλίου μετά τη συνεδρίαση της ομάδας επαφής ότι το Κίεβο και οι δυο  δημοκρατίες του Ντονμπάς κατέληξαν σε συμφωνία να υπάρξει διαρκής κατάπαυση του πυρός από της 21ης Ιουλίου, σε συμφωνία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων και επίσης συμφώνησαν να ανταλλάξουν 208 άτομα από τις δυο δημοκρατίας του Ντονμπάς με 69 Ουκρανούς που ανήκουν στα σώματα ασφαλείας, ενώ λύθηκε με εποικοδομητικό τρόπο η ανακατασκευή της γέφυρας στο χωριό Λουγκάνσκ.