Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Παρασκευη 19 Ιουλιου 2019


Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο τότε βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». Έλεγε ακόμη ότι «οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων».
Χθες, ο βουλευτής Καβάλας αλλά και υπουργός Άμυνας πλέον Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από το συνέδριο του Economist για την - ίδια πάντοτε - συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές… Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Ο ορισμός της «κωλοτούμπας», μόλις 10 ημέρες μετά τις εκλογές.
Οι, μέχρι χθες, μακεδονομάχοι ανακάλυψαν αίφνης τη φωτεινή πλευρά μιας «συμφωνίας προδοτών». Κι εκείνοι που έκαναν προεκλογική μπροσούρα την πατριδοκαπηλεία και τον εθνικό διχασμό, απογειώνουν τώρα την πολιτική υποκρισία!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Tα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς, καλείται να δει κατάματα ο νέος υπουργός Υγείας".
Με το που πήγε ο Μητσοτάκης Τήνο, η Παναγία άρχισε τα θαύματα ένα μήνα πριν τη γιορτή της! Αίφνης, η Εφημερίδα των Συντακτών ανακάλυψε πως τα νοσοκομεία έχουν προβλήματα και μάλιστα εκρηκτικά!
Εκτός κι αν αυτά δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δώδεκα μέρες. Οπότε, πάλι για θαύμα μιλάμε!
Σχολιο.- Άντε καλέ! Έκανε η εφημερίδα των συντακτών τέτοια ανακάλυψη! Μην τ' ακούσει ο κ Πολάκης, και έχει και τα νεύρα του με το 40% που λέγαμε...
Σχολιο.- Αμάν πια με τον Πολάκη..... Είπαμε, έχει βαρβάτο δάνειο να ξεπληρώσει ο άνθρωπος και δεν είναι πια Υπουργός! Πως να δίνει το 40% στο Κόμμα.... Δεν φτάνουν τα μισθά!!!
Σχολιο.- Βρε, τον Πολάκη, να μη θέλει να δώσει και κάνα φράγκο στο κόμμα!
Κι εγώ τον είχα για ιδεολόγο, ρε γαμώτο!
Πρωτοστάτησε και έκανε και καβγά με τον Σκουρλέτη!
Σχολιο.- Α, μπα, είναι κι αυτός από τους διαμαρτυρόμενους για την παρακράτηση του 40%;
Δεν το ήξερα. Άκουσα πως κάποιοι βουλευτές επαρχίας διαμαρτυρήθηκαν, πως ο κ. Σκουρλέτης τους επανέφερε στην τάξη λέγοντας πως αυτά ήταν γνωστά πριν βάλουν υποψηφιότητα, πως η κα Γεροβασίλη προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα παραπέμποντας το θέμα εις τα καλλένδας αλλά δεν είχα πάρει χαμπάρι πως ο κουμπουροφόρος επαναστάτης ζορίστηκε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωμωδία ΣΥΡΙΖΑ: Σφάζονται σε ΚΟ και κόμμα για τα χρήματα και τα «ρουσφέτια»
18/7/2019
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια λένε και φαίνεται να ισχύει απόλυτα για τα πρώην κυβερνητικά κόμματα που περνώντας στην αντιπολίτευση χάνουν πόρους και θέσεις για την πελατεία και τα στελέχη τους. Το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα που είχε προμοτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδομηθεί πλήρως τα χρόνια της διακυβέρνησης και τώρα έρχονται στο φως, άμεσα οι πρώτες γκρίνιες από τους καλομαθημένους πλέον στην εξουσία.
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα από όλα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και έπειτα στο κόμμα επικρατεί ο απόλυτος αναβρασμός, όχι τόσο για τις πολιτικές θέσεις όπως θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, ούτε για τον «μετασχηματισμό» αλλά για τα χρήματα που θα πηγαίνουν στο κόμμα, και για τις διαθέσιμες θέσεις κομματικών υπαλλήλων. Βλέπεται πλέον είναι μειωμένες και το δημόσιο δεν τους «ανήκει»…
Έτσι ξέσπασε θύελλα, καθώς για να επιβιώσει το κόμμα οικονομικά, ο γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης απαίτησε οι βουλευτές να δίνουν το 40% της αποζημίωσης τους, κάτι που σε αριθμούς σημαίνει ότι από τα 6.000 ευρώ που παίρνει ένας βουλευτής θα πρέπει να δίνει τα 2.500 στο κόμμα. Παράλληλα ζήτησε να διαθέσουν τουλάχιστον έναν εκ των επιστημονικών συνεργατών τους στο κόμμα, ώστε να αξιοποιηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε πρώην υπουργούς που είναι εκτός βουλής πια και δεν έχουν τα προνόμια που είχαν, ώστε να συνεχίσουν να έχουν συνεργάτες.
Οι βουλευτές που προέρχονταν ειδικά από την επαρχεία αντέδρασαν έντονα, υποστήριξαν ότι έχουν τεράστια έξοδα καθώς πλέον πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ψηφοφόρων τους, ο Παύλος Πολάκης καθόλου τυχαία, ήταν από τους πρώτους που σήκωσε μπαϊράκι. Βλέπετε ο πρώην Υπουργός έχει συνηθίσει να κερνά στα Χανιά και να τραπεζώνει ψηφοφόρους, όπως και η Σία Αναγνωστοπούλου στην Αχαΐα. Η κύρια δικαιολογία είναι ότι πλέον έχουν εκλεγεί με προσωπική προσπάθεια, δεν είναι βουλευτές που έχουν θέσεις από την λίστα και πρέπει να είναι κοντά σε όσους τους ψήφισαν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πρώην Υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου που είπε ότι έχει πολλούς αξιόλογους συνεργάτες που πλέον δεν μπορεί να απασχολεί η ίδια αλλά πρέπει να αξιοποιηθούν.
Συνοπτικά θέλουν να επιβάλλουν τα «ρουσφέτια» των πρώην υπουργών να τα σηκώσουν οι βουλευτές αφήνοντας δικούς τους συνεργάτες εκτός και παράλληλα να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός εξουσίας.
Προς το παρόν και με την παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη που πλέον είναι Γραμματέας της ΚΟ, το ζήτημα έμεινε ανοιχτό για να συζητηθεί ξανά σε δεύτερο χρόνο αλλά θα επανέλθει.
Πολύ νωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι χωρίς θέσεις για βόλεμα των δικών του παιδιών και χωρίς τους οικονομικούς πόρους που απολάμβανε ως κυβέρνηση, θα οδηγηθεί στο απόλυτο ξεμάλλιασμα.
Το ηθικό πλεονέκτημα, θέλει και καρέκλα και ρουσφέτι και χρήμα για το κόμμα, ελάτε όμως που οι βουλευτές δεν δείχνουν έτοιμοι να πληρώσουν τον λογαριασμό των πρώην υπουργών και της ηγετικής ομάδας.
Μείνετε στις θέσεις σας, η κωμωδία θα έχει και άλλα επεισόδια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καλά οι ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, έχουν ξαναψηφίσει μαζί με τη Ν.Δ. και πρώτα απ' όλα το 3ο Μνημόνιο του 2015. Καλά ο Βελόπουλος, δεν θα μπορούσε παρά να ψηφίσει τον κομμουνιστοφάγο Τασούλα.
Αλλά κι ο Βαρουφάκης, ρε γαμώτο;
Πόσο με απογοήτευσε! Κι εγώ που νόμιζα πως θα ηγούνταν στη σκληρή αντιπολίτευση κατά της Δεξιάς!
Σχολιο.- Ο Γιάνης δικαιολογείται. Είναι ακόμα υπό την επήρεια του στρες που του προκάλεσε ο Γάλλος μπάτσος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Γιατί Ρουπακιά μαχαίρωσες τον Παύλο Φύσσα;
-Ήταν η κακιά στιγμή κύριε Πρόεδρε.
-Ναι,αλλά του έριξες τρεις μαχαιριές.
-Ε,ήταν τρεις κακές στιγμές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εφαρμογή FaceApp είναι λέει επικίνδυνη για τα προσωπικά δεδομένα γιατί την έφτιαξαν Ρώσοι. Ενώ ας πούμε το Facebook και το Instagram που τα έφτιαξαν αμερικάνοι είναι πολύ ασφαχαχαχαχχαχα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια "απλή ανθρωποκτονία" είπε το καθίκι στην απολογία του και δεν τον έχουμε βουτήξει ακόμα να τον κάνουμε απλά κομματάκια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν προς ΗΠΑ: Καταρρίψατε δικό σας drone
19.07.2019, - 09:50
Το Ιράν αρνείται πως έχει χάσει κανένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αμπάς Αρακτσί, που εκτίμησε πως οι ΗΠΑ κατέρριψαν «ένα δικό τους UAV κατά λάθος».
Νωρίτερα, και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου που ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα του αποβατικού πλοίου USS Boxer κατέρριψε ένα στα Στενά του Ορμούζ. «Δεν έχουμε καμία πληροφορία περί απώλειας drone» είπε o Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Επίσης, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, ταξίαρχος Αμπολφάζλ Σεκαρσί, δήλωσε ότι όλα τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της χώρας «που ανήκουν στο Ιράν στον Περσικό Κόλπο και το Στενό του Ορμούζ (...) έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεών τους ταυτοποίησης και ελέγχου και δεν υπάρχει αναφορά για καμία επιχειρησιακή απάντηση από το USS Boxer».
Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, υποστήριξε πως το drone καταστράφηκε αμέσως, αφού αγνόησε «επανειλημμένα σήματα για να υποχωρήσει» πριν το ιρανικό UAV προσεγγίσει απειλητικά το αμερικανικό πλοίο πετώντας σε απόσταση μικρότερη από 1.000 γιάρδες από αυτό.
O Ρεπουμπλικανός έκανε λόγο για την «τελευταία από τις πολλές προκλητικές και εχθρικές πράξεις του Ιράν ενάντια σε πλοία που δραστηριοποιούνται σε διεθνή ύδατα. Οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το προσωπικό, τις εγκαταστάσεις και τα συμφέροντά μας».
Και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν είχε επιβεβαιώσει το γεγονός ισχυριζόμενος πως το USS Boxer έλαβε «αμυντική δράση» ενάντια σε ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μετά αφότου εισήλθε εντός εμβέλειας που ήταν απειλητική για το πολεμικό πλοίο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα είπαμε αυτά. Τα F-35 είναι μία μεγαλοπρεπής πατάτα. Eλάχιστα από όσα υπόσχεται κάνει, πχ stealthiness. Γιά περισσότερα ξεκινείστε από εδώ κι απλωθείτε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΥΝΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ.
ΑΠΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΣΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 2,99%ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ,ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ,ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΡΩ ΣΤΗΡΙΖΩ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ,
ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΒΙΑΣΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.
ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΜΥΕΣ,ΜΑΓΚΙΑ,ΥΦΑΚΙ.
ΑΝΤΡΑΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οσοι σώθηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες του τσιπρα θα πάνε από σεισμούς του κούλη!!!
Σχολιο.- Εντάξει με τον σεισμο που προκαλεσε ο Κουλης αλλά γιατί είχε επίκεντρο στη Δυτική Αττική που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ???
Σχολιο.- Δυτική Αττική επέλεξε να πάρει την έδρα ο κούλης !!!!
Τυχαίο..?
Δεν νομίζω



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα καταργηθει το ασυλο, λεει ο Μητσοτακης, γιατι στα Πανεπιστημια διακινουνται ναρκωτικα!!!
Ενώ αν τα διακινουν με καραβια, όπως ο Μαρινακης, τους κανουμε κουμπαρους!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λένε πως αυτός ο σεισμός ήταν κύριος αλλά εγώ τον έκοψα για μεγάλο αλήτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπομονή, μέχρι να εξαντληθεί η τετραετία το Καρπενήσι θα περιβάλλεται από θάλασσα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Σεισμός_Σεισμός_Κομμουνισμός
5,3 με επίκεντρο τον Περισσό.
Σχολιιο.- Τώρα το 5,3 τους φάνηκε μεγάλο
Σχολιο.- Εεετσι κουνάει ο κομμουνισμός



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Κουλη_θέλατε
Θα ακολουθήσει τσουνάμι, ακρίδες και βροχή από βατράχια.
Σχολιο.- Τα βατραχοποδαρα είναι πολύ γκουρμέ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθροιζοντας τα εγκλήματα της χρυσαυγιδας βγαίνει το συμπερασμα πως Ο Ρουπακιας προέβη σε δολοφονία εκ προσθεσεως.
Σχολιο.- Σε απλή δολοφονία όμως, δεν ήταν καμιά σύνθετη, να τα λέμε κι αυτά




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με συνθήματα όπως "Ρίκι παραιτήσου", οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατά του κυβερνήτη για το σκάνδαλο διασπάθισης ποσού 15,5 εκ. δολαρίων [...] Επίσης, σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή μηνυμάτων, στα οποία ο κυβερνήτης και 9 μέλη της κυβέρνησής του έκαναν σεξιστικές και προσβλητικές αναφορές εναντίον προσωπικοτήτων, καθώς και ακατάλληλα σχόλια για τους 2.000 νεκρούς που άφησε ο τυφώνας Μαρία το 2017.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του κυβερνήτη και άγρια καταστολή στο Πουέρτο Ρίκο

H Αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο κατέστειλε το βράδυ της Τετάρτης με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της χώρας για να ζητήσουν την παραίτηση του κυβερνήτη Ρικάρντο Ροσεγιό.
Με συνθήματα όπως "Ρίκι παραιτήσου", οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατά του κυβερνήτη για το σκάνδαλο διασπάθισης ποσού 15,5 εκ. δολαρίων που προσέφερε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και προορίζονταν για δαπάνες στην εκπαίδευση και την υγεία.

Επίσης, σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή 889 σελίδων μηνυμάτων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Telegram, στα οποία ο κυβερνήτης και 9 μέλη της κυβέρνησής του έκαναν σεξιστικές και προσβλητικές αναφορές εναντίον αρκετών πολιτικών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών και άλλων προσωπικοτήτων, καθώς και ακατάλληλα σχόλια για τους 2.000 νεκρούς που άφησε ο τυφώνας Μαρία το 2017.
Ομάδες του άμαχου πληθυσμού που δέχθηκαν επίθεση από τις υπηρεσίες ασφαλείας κατήγγειλαν την κατάσταση μέσω κοινωνικών δικτύων.  Σύμφωνα με τις αρχές του Πουέρτο Ρίκο, 7 άτομα κρατούνται επισήμως.
Τα αιτήματα του πληθυσμού συνεχίστηκαν παρά την καταστολή που καταγράφηκε και επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχιστούν στους δρόμους μέχρις ότου ο Ροσεγιό εγκαταλείψει την κυβέρνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, η με μεγάλη πλειοψηφία εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής με πήγε πίσω στον Απρίλη του 1936, όταν όλα τα αστικά κόμματα άνοιξαν το δρόμο στη δικτατορία, δίνοντας την εξουσία στον Ι. Μεταξά! Η αρχή έγινε με το «Κόμμα των Φιλελευθέρων», που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το ίδιο και ο Γεώργιος Καφαντάρης! Το «Λαϊκό Κόμμα» έδωσε ψήφο ανοχής. Το ίδιο και ο βασιλόφρων Ι. Θεοτόκης. Την καταψήφισαν μόνον οι βουλευτές του «Παλλαϊκού Μετώπου» και οι Γ. Παπανδρέου, Κ. Βλαχοθανάσης και Ανδρ. Δενδρινός. Υπήρξαν και 4 αποχές. Τα «υπέρ» λοιπόν ήσαν 241 πολυκομματικοί ψήφοι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ο Ψαραντώνης στην ορκωμοσία της νέας Βουλής των εννέα βουλευτών του Μέρα 25, δίπλα στην ακτιβίστρια και πρωτεργάτρια του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ, Πάολα Ρεβενιώτη. Ήθελα και να κάτεχα ρε συ Αντώνη εκείνη'να την τίγρη που σ'έκανε να μισήσεις "όλου του κόσμου τα καλά" και σ'έκανε να περάσεις όρη, λαγκάδια και γκρεμνά για να την αγκαλιάσεις στον πιο τρελό χορό και να φιλιώσεις μαζί της, τελικά την μεταμόρφωσες σε κατοικίδιο? γιατί να'χες τίγρη μέσα σου και να ξέπεσες στον Γιάνη με ένα "ν", απλά δεν μπορώ να το πιστέψω...Κρίμα ρε Αντώνη, κρίμα...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΕΔΔΗΕ είναι υπεύθυνη για να αγοράζει κολώνες μεταφοράς ρεύματος.Αν λεφτα δεν υπάρχουν ας πάρουν από το Φλώρο,τον Τσουκατο,τον Γιαννο Παπαντωνίου κτλ.Τα νεοφιλελεύθερα ευρωχαιβανια δεν θυμούνται οτι μέχρι και η Μάργκαρετ Θάτσερ μιλούσε για το κρατικό μονοπώλιο της ενέργειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπήρχε μια "απλή Ποινή Θανάτου" για τον φασίστα Ρουπακιά θα έλεγε πως διέπραξε... "μια απλή ανθωποκτονία";
Σχολιο.- εγώ εύχομαι να μην την πληρώσει μόνο αυτός.
Στο όνομα της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε
Να φυλακιστεί ολόκληρη η ηγεσία μαζί με τους μαχαιροβγάλτες της



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Καρόλα Ρακέτε, η υπεράνω προτεσταντισμού και καθολικισμού, αγία των ΜΚΟ(στην Ελλάδα θα την έλεγαν Αγία Καρόλα η ΜΚΙώτισα), ανέβηκε επίπεδο, Ως πρέσβειρα της παγκόσμιας αμοιβόμενης αλληλεγγύης, παρότρυνε τους ευρισκόμενους σε εμπόλεμη ζώνη Σύριους, να εγκαταλείψουν την χώρα. Δεν τους συμβούλευσε να πάνε στην ελεγχόμενη απόλυτα από τον Άσαντ περιοχή, αυτή που ανοικοδομείται, αλλά τους πίεσε να φύγουν. Να βρεθούν στην φιλόξενη αλληλέγγυα Ευρώπη, εκεί όπου βέβαια η Γερμανία δεν τους δέχεται, η Γαλλία το ίδιο, ο Σαλβίνι στην Ιταλία δεν το συζητά, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε την συνέχεια.Η Καρόλα Ρακέτε, όπως και οι τόσες ΜΚΟ δεν αγωνίζονται για το σταμάτημα των πολέμων και της εκμετάλλευσης του τρίτου κόσμου.Και κανείς φυσικά από τα παπαγαλάκια του μίσθαρνου τύπου δεν θα την ρωτήσει, γιατί δεν αγωνίζεται να σταματήσουν οι εξοπλισμοί στην Τουρκία και στους τζιχαντιστές. Είναι και τα συμφέροντα του μπαμπάκα στην μέση.
Αλλά το καταπληκτικό το άφησε για το τέλος.Μίλησε για την καινούργια φάμπρικα . Την μετανάστευση λόγω κλιματικής αλλαγής. Στο σημείο αυτό, να πω πως στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Πρόβλημα υπάρχει,αλλά διογκώνεται πολύ έξυπνα, ώστε να εμπορευματοποιηθούν όλες οι πτυχές του.Και όταν ακούς την Καρόλα να μιλά, καταλαβαίνεις ότι σίγουρα υπάρχει κρυφή ατζέντα.
Όμως η Καρόλα, την δουλειά της κάνει.Το πρόβλημα ξεκινά από την στιγμή που πολλοί άνθρωποι(υπάρχουν αρκετοί και στο φβ), σκεπτόμενοι και με ευαισθησίες, δεν καταλαβαίνουν το μεγάλο φαγοπότι της μετανάστευσης και νομίζουν ότι εδώ επιτελείται ανθρωπιστικό έργο.Είναι απλό, όσο η μετανάστευση δεν σταματά, δεν σταματούν και οι πόλεμοι και η ληστεία των πόρων του τρίτου κόσμου.Αυτό βέβαια ισχύει και vice versa.Το κάρο μπαίνει πάντα πίσω από το άλογο, ποτέ μπροστά, να μην το ξεχνάμε
Τέλος, σχετικά με την μετανάστευση λόγω κλιματικής αλλαγής. Αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ΗΠΑ είναι ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή(σε όποιο μέγεθος, τωρινό και μελλοντικό). η θαρραλέα γητεύτρα των επτά θαλασσών Καρόλα, οφείλει να μαζέψει τους ''κλιματικούς μετανάστες'' και να τους πάει όπως έκανε στον Σαλβίνι, στην πχ.Νέα Υόρκη....
Δύσκολο έτσι?Έως απίθανο να το κάνει το κορίτσι θαύμα, γιατί εκεί δεν θα έχει την προστασία του μπαμπά της , της Γερμανίας, της ΕΕ.Και εκεί οι σερίφηδες, πρώτα σε πυροβολούν και μετά σε ρωτάνε που πας.....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ: Θα μιλήσω με τη Βρετανία για τη σύλληψη του δεξαμενόπλοιου στο Στενό του Ορμούζ
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 23:20
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «ενημερωθεί» για τα γεγονότα στον Κόλπο και τόνισε θα συνομιλήσει με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύλληψη ενός βρετανικού δεξαμενόπλοιου στο Στενό του Ορμούζ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.
Ο Τραμπ προέβη σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο. Επίσης τόνισε ότι είπε στον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Ραντ Πολ να εμπλακεί στις συνομιλίες με το Ιράν.
Ο Πολ έκανε μια πρόταση να συνομιλήσει με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι δεν του έχει αναθέσει τέτοιο πόστο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγε στο αστυνομικό τμήμα Πετρουπολης για να γλυτώσει και της έκοψαν… κλήση
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 20:11
Συνέβη και αυτό. Μια γυναίκα σε κατάσταση εγκυμοσύνης για να γλυτώσει από τον σύντροφό της που την ζήλευε παθολογικά, αναγκάστηκε κάποια στιγμή στην προσπάθειά της να αποφύγει τον διώκτη της που την ακολουθούσε με αυτοκίνητο, και μπήκε ανάποδα σε έναν δρόμο που οδηγούσε στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης όπου και σχεδίαζε να καταφύγει.
Όντως πάρκαρε το αυτοκίνητό της μπροστά από το ΑΤ και έτρεξε να μπει στο κτήριο της Αστυνομίας. Ο φρουρός την σταμάτησε, αρνήθηκε να την ακούσει και στη συνέχεια της έκοψαν κλήση για παράβαση του ΚΟΚ. Σαν να μην έφτανε αυτό της πήραν και τις πινακίδες. Η γυναίκα δεν το έβαλε κάτω. Απαίτησε και μπήκε στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση κατά του συντρόφου της. Εκεί οι αστυνομικοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά, ήταν άλλωστε υποχρεωμένοι από τον νόμο και συνέλαβαν τον ζηλιάρη σύντροφο και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο.
Η ταλαιπωρημένη γυναίκα, ανέβηκε στον διοικητή του τμήματος για να της σβήσει την κλήση, να της επιστρέψει τις πινακίδες και κυρίως να της διαγράψει το πρόστιμο των 100 ευρώ που της είχε επιβληθεί. Ανένδοτος ο διοικητής, αρνήθηκε να την διευκολύνει. Συμπέρασμα: Εάν θέλετε να βρείτε το δίκιο σας πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να χάσετε το δίπλωμα, να σας πάρουν τις πινακίδες, να πληρώσετε πρόστιμο ώστε να καταφέρετε στο τέλος να υποβάλετε τη μήνυση που θέλετε το ΑΤ της περιοχής σας το οποίο θεωρητικά είναι εκεί για να προστατεύει τα δικαιώματα του πολίτη. Κύριε Χρυσοχοΐδη προφανώς έχετε πολύ δουλειά μπροστά σας…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αττικής
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 22:07
Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής ομαλοποιήθηκε πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία.
Προβλήματα παρατηρούνται μόνο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το Παλατάκι έως τον Σκαραμαγκά, λόγω τροχαίου ατυχήματος.
Ο κοσμος μετα τον σεισμο ειχε βγει στους δρομους με τα αυτοκινητα τους, με αποτελεσμα να βγει ανακοινωση και εκκληση από την τηλεοραση να σταματησουν να κυκλοφορουν γιατι εχουν κλεισει ολοι οι δρομοι.  Συν του ότι ηταν Παρασκευη καλοκαιρι και εφευγαν ολοι για διημερο, ειχε σαν συνεπεια ακινητοποιηση των οχηματων σε ολους τους δρομους της πρωτευουσας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Σε εξέλιξη σύσκεψη της κυβέρνησης για την υπόθεση του τάνκερ Stena Impero
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 21:39
Κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Λονδίνο προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό δεξαμενόπλοιο που φέρεται να έχει συλληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Ορμούζ ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times.
Το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών Refinitiv, το Stena Impero είναι ένα δεξαμενόπλοιο που ανήκει στη Stena Bulk και φέρει σημαία Μεγάλης Βρετανίας. Το πλοίο κατευθυνόταν στο Τζουμπάιλ της Σαουδικής Αραβίας.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero ανακοίνωσε ότι δεν έχει κατορθώσει να επικοινωνήσει με το 23μελες πλήρωμά του, αφότου μικρά σκάφη και ένα ελικόπτερο άγνωστης ταυτότητας προσέγγισαν και συνέλαβαν στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) το πλοίο κατά τη διέλευσή του από το Στενό του Ορμούζ.
Η Northern Marine Management ανέφερε ότι το τάνκερ τώρα κατευθύνεται βόρεια προς το Ιράν.
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν νωρίτερα ότι συνέλαβαν το πλοίο.
Είναι η απαντηση των Ιρανων στην πειρατεια των Βρετανων, όταν κατελαβαν πριν μια εβδομαδα ένα ιρανικο πλοιο και το οδηγησαν στην αποικια τους το Γιβραλταρ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανικά ΜΜΕ: Πολλαπλές «παραβιάσεις» από το βρετανικό δεξαμενόπλοιο
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 23:37
Το βρετανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο συνέλαβαν σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης, είχε απενεργοποιήσει τον πομπό της θέσης του και αγνόησε προειδοποιήσεις από τις επίλεκτες ιρανικές δυνάμεις, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.
«Το δεξαμενόπλοιο είχε απενεργοποιήσει τον ανιχνευτή του και αγνόησε αρκετές προειδοποιήσεις των Φρουρών, πριν συλληφθεί», τόνισε η στρατιωτική πηγή που δεν κατονομάζεται.
Η ίδια πηγή ανέφερε στο IRNA ότι άλλες παραβιάσεις του τάνκερ ήταν ότι έπλεε σε λάθος κατεύθυνση σε μια οδό ναυσιπλοΐας και αγνόησε τις οδηγίες.
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι «συνέλαβαν» το βρετανικό τάνκερ Stena Imperο στο Στενό του Ορμούζ.
Μια κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη συνεκλήθη στο Λονδίνο προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό τάνκερ ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το Stena Impero ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν έχει κατορθώσει να επικοινωνήσει με το 23μελες πλήρωμά του, αφότου μικρά σκάφη και ένα ελικόπτερο άγνωστης ταυτότητας προσέγγισαν και συνέλαβαν στις 18:00 ώρα Ελλάδας το πλοίο κατά τη διέλευσή του από το Στενό του Ορμούζ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άνθρωποι στη Βραζιλία πεινάνε, δηλώνει ο FAO
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 21:13
 Οι άνθρωποι στη Βραζιλία πεινάνε. Βλέπουμε φτωχούς στο δρόμο σε σκελετώδη κατάσταση
Ο FAO, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα, ανέφερε σε έκθεση του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι υπέφεραν από υποσιτισμό στη Βραζιλία το 2017, σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 210 εκατομμυρίων.
Σε μια άλλη έκθεση του Οργανισμού, - με ημερομηνία Οκτώβριο του 2018 - διευκρινίζεται ότι το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από υποσιτισμό έχει μειωθεί από 10,6% στις αρχές της δεκαετίας του 2000 (πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι) σε λιγότερο από 2,5% κατά την περίοδο 2008-2019, εξαιτίας κυρίως στα κοινωνικά προγράμματα που θέσπισε ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (2003-2010).
Ο Μπολσονάρου, σφοδρός αντίπαλος του Λούλα, δήλωσε σήμερα ότι προτιμά να «διευκολύνει τη ζωή των επιχειρηματιών, εκείνων που παράγουν» με το υπέρ-φιλελεύθερο οικονομικό του πρόγραμμα.
Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα O Globo, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ροντρίγκο Μάϊα κατηγόρησε τον αρχηγό του κράτους ότι δεν δείχνει καμία «ανησυχία» για τους φτωχούς της χώρας και πως ποτέ του «δεν έχει πει μια λέξη» γι αυτούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων: Το δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Λιβερίας δεν έχει συλληφθεί
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 23:50
Οι Φρουροί της Επανάστασης δεν συνέλαβαν το δεξαμενόπλοιο Mesdar υπό λιβεριανή σημαία στο Στενό του Ορμούζ, ανέφερε το ιρανικό ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
«Παρά τις αναφορές, το πλοίο δεν έχει συλληφθεί...και του επιτράπηκε να συνεχίσει την πορεία του, έπειτα από προειδοποιήσεις για ζητήματα ασφαλείας από τις ιρανικές δυνάμεις», τόνισε το Tasnim.
Νωρίτερα το Ιράν γνωστοποίησε ότι συνέλαβε το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλητισα πλοίαρχος Καριόλα Ρακέτε έφυγε από την Ιταλία με προορισμό τη Γερμανία
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 17:54
Η αλητισα πλοίαρχος του δουλεμπορικου πλοιου Sea-Watch 3, η Γερμανίδα Καριόλα Ρακέτε, η οποία διώκεται στην Ιταλία επειδή εμβολισε με το πλοίο της σκαφη της ιταλικης ακτοφυλακης για να αποβιβάσει τους λαθρομετανάστες που είχε μεταφερει από Λιβυη, παρά την απαγόρευση των ιταλικών αρχών, αναχώρησε από τη Σικελία και επιστρέφει στη Γερμανία.
Η 31χρονη πλοίαρχος είναι "καθ' οδόν για τη Γερμανία", είπε ένας εκπρόσωπος της αποικιοκρατικης ΜΚΟ Sea-Watch. Δεν διευκρίνισε όμως ούτε το πότε, ούτε το πού θα πάει η Ρακέτε, "για λόγους ασφαλείας".
Η Ρακέτε κατέθεσε την Πέμπτη επί τρεις ώρες στην εισαγγελία του Αγκριτζέντο για την υπόθεση για την οποία διώκεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιβραλτάρ: Ως τις 15 Αυγούστου παρατάθηκε η κράτηση του ιρανικού Grace 1
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 13:31
Το Ανώτατο Αποικιακο Δικαστήριο της Βρετανικης αποικιας του Γιβραλτάρ παρέτεινε κατά 30 ημέρες την κράτηση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1 από τις αρχές του βρετανικού εδάφους, ως τις 15 Αυγούστου, ανέφερε η εφημερίδα Gibraltar Chronicle.
Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι ο γενικός εισαγγελέας Μάικλ Λάμας επικύρωσε την απόφαση.
Το δεξαμενόπλοιο συνελήφθη νωρίτερα τον Ιούλιο από το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό στα Διεθνη Υδατα στα ανοικτά του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση των δυτικων αποικιοκρατικών κυρώσεων εναντίον της χώρας που την πολεμανε οι δυτικοι αποικιοκρατες με τους ισλαμοφασιστες τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υφυπ. Εξωτερικών Ιράν: Η χώρα δεν έχει χάσει κανένα drone
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 09:29
Ο υφυπουργός Άμυνας του Ιράν Αμπάς Αρακτσί διέψευσε σήμερα ότι η χώρα του έχασε κάποιο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Στενό του Χορμούζ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το Πεντάγωνο ανακοίνωσαν ότι το πλήρωμα ενός αποβατικού ελικοπτεροφόρου πλοίου, του USS Boxer, «κατέρριψε» ένα.
«Δεν έχουμε χάσει κανένα drone στο Στενό του Χορμούζ, ούτε κάπου αλλού. Ανησυχώ ότι το USS Boxer κατέρριψε ένα δικό τους UAV κατά λάθος!» έγραψε ο Αρακτσί στο Twitter.
Νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς Τραμπ.
«Δεν έχουμε καμία πληροφορία περί απώλειας τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους σήμερα [σ.σ.: χθες Πέμπτη]» περιορίστηκε να πει ο Ζαρίφ σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη πριν μπει σε ανελκυστήρα για να πάει στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν «δεν έχει καμία πληροφορία» περί κατάρριψης ιρανικού UAV στο στενό του Χορμούζ
 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 01:07
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για καμία κατάρριψη τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Στενό του Χορμούζ, λίγη ώρα αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το Πεντάγωνο ανακοίνωσαν ότι το πλήρωμα ενός αποβατικού ελικοπτεροφόρου πλοίου, του USS Boxer, «κατέρριψε» ένα.
«Δεν έχουμε καμία πληροφορία περί απώλειας τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους σήμερα [σ.σ. χθες Πέμπτη]», περιορίστηκε να πει ο Ζαρίφ σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη πριν μπει σε ανελκυστήρα για να πάει στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Η ένταση ανάμεσα στο Ιράν από τη μια και τις αποικιοκρατικες ΗΠΑ και τους αλητες συμμάχους τους από την άλλη δεν σταματά να ανεβαίνει αφότου η αποικιοκρατικη ναζιστικη Ουάσινγκτον σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε ξανά από πέρυσι σε βάρος της Τεχεράνης και συνέχισε να λαμβάνει μέτρα για την εκμηδένιση των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου, εντός των ορίων αυτής που η αμερικανική ναζιστικη κυβέρνηση αποκαλεί εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» ώστε η Ισλαμική Δημοκρατία να πάψει να προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες, όπως ερίζει η ναζιστικη κυβέρνηση του καθυστερημενου αληταρα Ντόναλντ Τραμπ, απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια.
Το Ιράν αντέδρασε στις απειλες τους εκβιασμους και το εμπαργκο αρχίζοντας να εγκαταλειπει  όρια και περιορισμούς που είχαν συμωνησει να εγκαταλειψει το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τις μεγάλες δυτικες αποικιοκρατικες δυνάμεις το 2015.
Τον περασμένο μήνα, το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο κατασκοπευτικο αεροσκάφος πανω από το εδαφος του Ιραν κοντά στο στενό του Χορμούζ, και ο αληταρας καθυστερημενος ένοικος του Λευκού Οίκου  διαταξε να εξαπολυθούν αεροπορικά πλήγματα εναντίον ιρανικών θέσεων σε αντίποινα, διαταγή πάντως την οποία ακύρωσε λίγο πριν εκτελεστεί.