Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Σαββατο 20 Ιουλιου 2019


44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΝΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΝΕΣ.
ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΡΧΙΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
1979-2019 - Επανάσταση των Σαντινίστας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα δηλώνω σεισμολόγος:Δεν ξέρω αν ήταν ο κύριος σεισμός, δεν ξέρω αν θα επακολουθήσουν μετασεισμοί, δεν ξέρω πότε θα γίνει σεισμός, μπορεί να ξαναγίνει σε δυο ημέρες ή σε 40 χρόνια, μπορεί να ενεργοποιηθεί το ρίγμα, μπορεί και να μην γίνει...ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Κε Καθηγητά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πλέον αποκαλυπτική φωτογραφία της προδοσίας της Κύπρου από τις χούντες της Αθήνας και της Λευκωσίας, στις 20 Ιουλίου 1974.
Απόβαση των πρώτων στρατιωτών του Αττίλα στα βόρεια παράλια του νησιού. Σαν να πήγαν εκδρομή! Ήρεμοι και εντελώς ανενόχλητοι!
Οι ακροδεξιοί τρομοκράτες της ΕΟΚΑ Β και οι χουντικοί πράκτορες σε ΕΛΔΥΚ και Εθνική Φρουρά είχαν αφοσιωθεί στο κυνήγι και τις δολοφονίες μακαριακών και ακελικών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι βυζαρες ειναι αυτές μωρο μου;
-Ρε Βασιλη ολο με τα βυζια μου ασχολεισαι! Πες κατι και για τα ματια μου!
-Τι βυζαρες είναι αυτές ματια μου;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωγμές στο σπίτι του Πατούλη.
Καλέσανε χρυσοχόο για τις πρώτες εκτιμήσεις.
Σχολιο.- Ποιον χρυσοχοο ρε ο ιδιος ο Ριχαρδος πηγε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Υποτίθεται ότι είσαι Αφγανός πρόσφυγας, κυνηγημένος, φτωχός, καταπονημένος.
Συμμετέχεις απ την πρώτη μέρα σε καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας που υποτίθεται θέλει να στεγάσει τους κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Φωτογραφίζεσαι δίκην αρχηγού στους χώρους του καταπατημένου ξενοδοχείου ΜΟΥ δίνοντας την μία συνέντευξη πάνω στην άλλη στα εγχώρια και διεθνή μέσα λέγοντας πως οι σιτυπλαζίτες σ έσωσαν.
Εχεις 2-3 προφίλ στα σόσιαλ μύδια γεμάτα από φωτό σου σε ταξίδια σ όλον τον κόσμο, δουλεύεις σαν επίσημος μεταφραστής του ΟΗΕ κι έχεις και ειδικό διαβατήριο αμερικάνικο που σου επιτρέπει να μπαινοβγαίνεις σ όποια χώρα θες όσο θες κι όποτε θες.
Στέλνεις απειλητικά μηνύματα στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ότι αν τολμήσει να πειράξει την "κατάληψη" και δη την "μανούλα Ολγα" και τον "μπαμπάκο Νασίμ" είστε χίλιοι κι έρχεστε να την φάτε.
Μένεις 3,5 χρόνια στο καταπατημένο ξενοδοχείο αρμενίζοντας μπαναστατικές σημαίες και "ούτε βήμα πίσω".
Και την κάνεις μ ελαφρά απ την "κατάληψη" όταν ακούγεται ότι ο Χρυσοχοϊδης θα εκκενώσει το City Plaza.
Ψιτ, παλληκαρά! Ξέχασες ν αλλάξεις διεύθυνση κατοικίας στην Alpha Bank που διατηρείς λογαριασμό payroll και δήλωνες διεύθυνση μόνιμης κατοικίας Αχαρνών 78, το City Plaza δλδ. Και έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και βρήκε η ιδιοκτήτρια την αλληλογραφία σου και την ενημέρωση απ την τράπεζα. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.
Να καθαρίζεις κάπου 2.000 τον μήνα και να κλαίγεσαι ότι δεν έχεις να φας και γι αυτό μένεις στο καταπατημένο ξενοδοχείο και χρεώνεις με τα έξοδα διαβίωσής σου την ιδιοκτήτρια, πανέξυπνο!
Αλλά να δείς πως το λέει η παροιμία! Α ναι! Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη!
Να σε ενημερώσω ότι το υπόλοιπό σου στην Alpha Bank είναι κάπου 6.500 ευρώ. Το ότι στους δικούς μου κατασχεμένους λογαριασμούς το υπόλοιπο είναι κάπου 0,25 ευρώπουλα δεν έχει σημασία γιατί εγώ είμαι η παμπλούτου ταξικός εχθρός και εσύ το κατατρεγμένο φτωχό προσφυγάκι.
Αλήθεια, για πόσο μαλάκα με περνάς;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Cosmote e-Value (κτήριο Δάφνης)
Εν μέσω του σεισμού οι προϊστάμενοι φώναζαν “δεν κλείνουμε τις κλήσεις!”. Την ίδια στιγμή ψευδοροφές υποχωρούσαν και έπεφταν πάνω στα γραφεία των εργαζόμενων, ενώ ρωγμές άνοιγαν στους τοίχους του κτηρίου! Όταν δε οι εργαζόμενοι άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο, οι προϊστάμενοι φώναζαν “ποιος σας είπε να βγείτε; δεν έχουμε εντολή εκκένωσης”. Τελικά, η εντολή εκκένωσης ήρθε 15 λεπτά μετά, και ενώ ήδη είχαν συμβεί μετασεισμοί με τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου.
Vodafone 360 Connect (κτήριο Πειραιώς)
Συγχαρητήρια και στη διοίκηση της Vodafone που παρά τις εμφανείς φθορές στο κτήριο (ακόμα και σπασμένα σίδερα) και τον τραυματισμό κόσμου από αντικείμενα που έπεσαν, ανάγκασε τους εργαζόμενους να γυρίσουν πίσω και να συνεχίσουν τη δουλειά τους κανονικά.
Teleperformance (κτήριο Καλλιθέας)
Στην -βραβευμένη για το εργασιακό της περιβάλλον- Teleperformance, αφού ο υπεύθυνος ενός τμήματος πληροφορήθηκε για την κατάρρευση της οροφής στον τέταρτο όροφο του κτηρίου της Καλλιθέας, παρότρυνε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από τα πόστα τους. Λίγα λεπτά αργότερα απολύθηκε από την κεντρική διοίκηση.
5,1 Ρίχτερ ήταν αρκετά για να πέσουν οι μάσκες της εργοδοσίας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σεισμός στη Μαγούλα: Η ψυχραιμία τους φωτογράφου και ο πανικός της κυρίας σε ένα στιγμιότυπο. Ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική προκάλεσε πανικό σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, κάτι απόλυτα λογικό. Άλλωστε οι μνήμες από το μεγάλο σεισμό του 1999 είναι ακόμα νωπές σε πάρα πολλούς.
Βέβαια, η αντίδραση της κυρίας που ανεβαίνει τη Βουκουρεστίου με μία κατσαρόλα στο κεφάλι, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη από αυτές που έχουν ανέβει στα social media και έχουν θέμα τον σεισμό στη Μαγούλα.
Σχολιο.- προφανώς πήγαινε από ένα μέρος στο άλλο κι επειδη το 99 έφυγε κοσμος από μαρμαρα το σκεφτηκε..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Μασονοι προκαλούν τους σεισμούς διαφορετικά δε θα λέγονταν οι πλάκες τεκτονικές.
-Οι μασόνοι καί οι αλουμινάτοι
- Αυτοί μετακινούν κουφωματα
-Α γιαυτο λενε πως πρεπει να βαζουμε κουφωματα ξυλινα
και οχι απο αλουμινια
-τους βοηθουν οι Αλλοι Μινατοι
- εννοεις οι Αλλοι Μιναρες που λενε οι Πατρινοι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μας πουν πως ήταν και αυτός "κανονικός". Σκότωσε, ο καημένος, γιατί του στέρησαν το δικαίωμα να κτυπά την σύντροφο του.
-Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο αποτελείται από τους Δικαστές Ρ. Λιμνατίτου, Μ. Δρουσιώτης και Π. Μιχαηλίδης, καταδίκασε προχθές σε ποινή φυλάκιση δυόμιση ετών, 35χρονο ομογενή που σκότωσε έναν 39χρονο Βρετανό τουρίστα, τον περασμένο Ιούνιο, στην Πάφο. Θύμα και θύτης βρίσκονταν σε μπαράκι όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να κτυπά με μανία τη φιλενάδα του.
Ο Βρετανός τουρίστας όπως και οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος που θα βρισκόταν στη θέση του, έπραξε το αυτονόητο: Παρενέβη και γλύτωσε την 23χρονη από τα χέρια του κατηγορούμενου, ο οποίος εγκατέλειψε τη σκηνή εξοργισμένος. Ώρες μετά, ο εν λόγω Βρετανός με τον φίλο του επέστρεφαν με τα πόδια στο ξενοδοχείο τους, όταν ο κατηγορούμενος οδήγησε το όχημά του προς το μέρος τους. Αποτέλεσμα, ο Βρετανός τουρίστας να χάσει τη ζωή του και ο φίλος του να τραυματιστεί σοβαρά. Ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε τη σκηνή.
Θα ήθελα, πραγματικά, την τοποθέτηση των 13 Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αξιολογούν, προσλαμβάνουν και προάγουν τους Δικαστές, στο κατά πόσο αυτή η ποινή των δυόμιση ετών κρίνεται επαρκής και αποτρεπτική. Δυστυχώς, όμως, δεν τολμούν να τοποθετηθούν δημόσια. Ο Γενικός Εισαγγελέας επιβάλλεται να ασκήσει έφεση στην ποινή χάδι.
Αυτοί οι τρεις Δικαστές απένειμαν δικαιοσύνη;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κος Χατζηδάκης δικαίως αποδίδει σε ένα από τα χάλια της ΔΕΗ το Ν.Ο.Μ.Ε. (Nouvelle Organization du Marche de l' Electrecite) που άνοιξε το δρόμο στην απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας στις 3-9-2009 από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή του νεότερου και στη συνέχεια δημιούργησε τους ανταγωνιστές της με το νόμο 4336/15 όπου της επιβάλλονταν, μέχρι 2020 το 50% των πελατών της να περάσει σ' αυτούς και σε τιμές κάτω του κόστους. Αποκρύπτει ακόμη, ότι ο νόμος αυτός επιβλήθηκε με το 3ο μνημόνιο που ψήφισε το κόμμα του, μαζί με τον σύριζα και τους 222 βουλευτές και άλλων κομμάτων τότε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1964, Σχέδιο Άτσεσον...
20 Ιουλίου 1974, Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

 το Σχέδιο Άτσεσον ήταν προσεκτικά σχεδιασμένο. Όταν δει κανείς πόσο μικρό είναι το Καστελόριζο, εύκολα θα αντιληφθεί ότι η Τουρκία δεν επιθυμούσε μια τέτοια ανταλλαγή, αλλά ούτε και η Ελλάδα να παραδώσει ελληνικό έδαφος, όσο μικρό και να ήταν αυτό. Αλλά ο Άτσεσον είχε άλλο πράγμα στο μυαλό του. Οι Αμερικανοί, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γνώριζαν την αξία των υδρογονανθράκων και είχαν αρχίσει μυστικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο για τον μεγάλο ορυκτό πλούτο της περιοχής. Τότε βέβαια υπήρχε μόνο η έννοια της υφαλοκρηπίδας, αλλά οι Αμερικανοί γνώριζαν ότι και τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. Έτσι σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ θα ανήκε στην Τουρκία.

Πριν 53 χρόνια έδιναν στους Τούρκους το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Σήμερα θέλουν και άλλα νησιά

Η Ελλάδα ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το Καστελόριζο, όταν πληροφορήθηκε το περίφημο Σχέδιο Άτσεσον του 1964. Στο αρχικό σχέδιο, η Κύπρος θα παρεχωρείτο ολόκληρη στην Ελλάδα εκτός της Καρπασίας, όπου θα εγκαθίστατο μια στρατιωτική βάση της Τουρκίας παρόμοια με τις Βρετανικές βάσεις στο νησί, χωρίς χρονικά περιθώρια. Επιπλέον το Καστελόριζο θα παρεχωρείτο στην Τουρκία. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος απέρριψε αμέσως αυτό το σχέδιο. Ο Άτσεσον πρότεινε μια αλλαγή που προέβλεπε ότι η Τουρκία θα διατηρούσε την Καρπασία μόνο για 50 χρόνια και η Τουρκία το απέρριψε. Ο καθηγητής Βαγγέλης Κουφουδάκης, σε ένα άρθρο του σχετικά με το Σχέδιο Άτσεσον, είχε αναφέρει ότι οι Αμερικανοί είχαν προτείνει αντί του Καστελόριζου να δοθούν στην Τουρκία τα νησιά Χίος, Σύμη και Σάμος! Έχουν περάσει από τότε 53 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι οι Τούρκοι εξακολουθούν να εποφθαλμιούν τα νησιά μας. Έτσι δικαιώθηκα, πρόσφατα, όταν έγραψα ότι ο Ερντογάν θέλει το Καστελόριζο, την Σάμο και την Χίο. Κρίμα που δεν θέλει και την Σύμη, που του έδιναν επίσης οι Αμερικανοί το 1964. Όπως έχω τονίσει, χρόνια πριν, το Σχέδιο Άτσεσον ήταν προσεκτικά σχεδιασμένο. Όταν δει κανείς πόσο μικρό είναι το Καστελόριζο, εύκολα θα αντιληφθεί ότι η Τουρκία δεν επιθυμούσε μια τέτοια ανταλλαγή, αλλά ούτε και η Ελλάδα να παραδώσει ελληνικό έδαφος, όσο μικρό και να ήταν αυτό. Αλλά ο Άτσεσον είχε άλλο πράγμα στο μυαλό του. Οι Αμερικανοί, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γνώριζαν την αξία των υδρογονανθράκων και είχαν αρχίσει μυστικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο για τον μεγάλο ορυκτό πλούτο της περιοχής. Τότε βέβαια υπήρχε μόνο η έννοια της υφαλοκρηπίδας, αλλά οι Αμερικανοί γνώριζαν ότι και τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. Έτσι σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ θα ανήκε στην Τουρκία.

Δεν ήσαν έτσι απλά και επιπόλαια τα πράγματα. Δεν μας εχάριζε πολυκατοικία ο Ατσεσον ή η Τουρκία. Απλώς η Τουρκία, πέραν των όσων θα της παρεχωρούντο στην Κύπρο, εζητούσε και θα έπαιρνε και κάτι ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, την οποία με τη σημερινή αξίωσή της για τα σχέδια αεροπορικών πτήσεων φαίνεται να εξακολουθεί να έχει στο μάτι. Αν δεν δινόταν η Ρόδος, που είναι μεγάλο νησί, θα δεχόταν η Τουρκία δύο ή τρία μικρότερα νησιά. Το Καστελόριζο, βέβαια, ήταν τελειωμένη υπόθεση, θα παραδιδόταν ασυζητητί στη γείτονα σύμμαχο χώρα σαν ορεκτικό.
Οσον αφορά την Κύπρο στο Σχέδιο Ατσεσον, μιλούσαν για παραχώρηση μεγάλης στρατιωτικής βάσεως στο διηνεκές με συμβολικό ενοίκιο ή καλύτερα με κυριαρχικά δικαιώματα. Θα υπήρχαν και τουρκικά καντόνια σε όλη την Κύπρο. Ζητούσαν να τους δοθεί και μια βρετανική βάση. Στην πραγματικότητα, θα ήθελαν όλη την Κύπρο αλλά δεν ήταν δυνατόν να τους δοθεί. Απλώς θα την ήλεγχαν. Και τα ελληνικά νησιά θα ήσαν τα υποκατάστατα των εδαφών και των εξουσιών που θα «έχαναν» στην Κύπρο. Δηλαδή, το Σχέδιο Ατσεσον δεν ήταν απλώς επίβουλο και διχοτομικό μόνο για την Κύπρο• προχωρούσε και σε εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας, με όλες τις συνέπειες: την αποδυνάμωσή της και τον ευτελισμό της• την ηθική της εξουθένωση.
Αυτό λοιπόν το Σχέδιο αφελώς επεκράτησε να θεωρείται ενωτικό: ότι, δηλαδή, προήγαγε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα! Ο Μακάριος ως «ανθενωτικός» το απέρριψε!
Ο Μακάριος δεν απέρριψε την Ενωση. Το διχοτομικό Σχέδιο Ατσεσον απέρριψε.
Η Κύπρος υπομένει τη σημερινή τραγωδία της, όπως την καθόρισε η προδοτική χούντα και η αισχρή ΕΟΚΑ Β’, ένας Δημήτριος Ιωαννίδης και ένας Γεώργιος Γρίβας. Η Ρόδος ηταν μεσα στη συμφωνια Και είναι μόνο η Ρόδος;"




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Ιουλίου
Μ.Βαρβιτσιώτης: "Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει χώρο μέσω της ευρωπαϊκής διαδικασίας ένταξης της γείτονος να βρούμε επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές,στους τομείς του τουρισμού,των επενδύσεων και της οικονομίας"....
Ναι ο ίδιος που ευθαρσώς έλεγε ότι «όποιος δεν έχει για ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι του»
Η ΝΔ, τσιλιαδόρος της συμφωνίας των Πρεσπών, εκμεταλλεύτηκε την προδοτική συμφωνία για να δημιουργήσει ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ κλίμα όπως ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το '11 με τους αγανακτισμένους. Και ο λαός μας, έπεσε ακριβώς στην ίδια παγίδα, όπως ακριβώς στο παρελθόν έχει ξαναπέσει άπειρες φορές. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δόγμα «νόμος και τάξη» της ΝΔ: Άγριο ξύλο κατά 15 Τούρκων και Κούρδων προσφύγων
20 Ιουλίου 2019
Την άγρια καταστολή της παράστασης διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.Η αστυνομία επιτέθηκε στην συγκέντρωση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ενώ προσήχθησαν 6 άτομα.
Οι φωτογραφίες δείχνουν τα… ίχνη των γκλομπς των αστυνομικών στα σώματα των διαδηλωτών, οι οποίοι απλώς διαδήλωναν ειρηνικά έξω από την πρεσβεία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν
«Σήμερα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Erdal Gokoglu που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για τις νόμιμες δράσεις του στην Γερμανία.
Η αστυνομία επιτέθηκε στην συγκέντρωση. Έχουν τραυματιστεί μερικοί από αυτούς κατά την επίθεση της αστυνομίας. 6 άτομα προσήχθησαν σε μια νόμιμη συγκέντρωση και αύριο το πρωί θα μεταφερθούν στην Εισαγγελία.
Η πράξη αυτή είναι κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας
Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήραν τον ΟΤΕ οι Γερμανοί στο πρόσφατο παρελθόν και βλέπουμε τι συμβαίνει με την Cosmote,γερμανικές αποζημιώσεις δεν δίνουν ως κράτος για οσα πέρασε η Ελλαδα την περίοδο του Β"Παγκοσμίου Πολέμου,πηρε η Fraport και τα 14 περιφερειακα αεροδρόμια,ενω έστησαν και μια μπιζνα στο Σιτυ Πλαζα σε βαρος των προσφύγων με την συνδρομή αριστερουληδων και αναρχικουληδων μαμαδομπαμπακουληδων.Εγω θα ήθελα παρα πολύ να βγουν στη φορά τα ποσα της ΜΚΟ του γερμανικού κρατους Medico International,ενω θα ηθελα να άνοιγαν και τραπεζικοί λογαριασμοί.Η διαφθορά διαπερνά το αστικο ελληνικό πολιτικό προσωπικό,αλλα διαπερνά και υποτιθέμενες "πολιτικές πρωτοπορίες"της πλάκας.-Βρίσκουν και τα κάνουν...εδώ δεν μπορούμε να φτιάξουμε ενα κρατος της προκοπής,αλλα στη λαμόγια και στη μίζα πολλοί έχουν διδακτορικό....κράτος ντοβλετι,οργανικη αποικία από την κεφαλή εως τα έντερα.
Σχολιο.- τον Οτε τον έδωσαν οι δεξιοι στην Deutshe Telecom μεσω Siemens.Στην Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια δόθηκαν από τον Σύριζα(ειχε ήδη υπογράφει η συμφωνία).Μας ευχαρίστησαν κιόλας.Για μενα ελληνικό κράτος δεν υπάρχει.Ή μετανάστευση Ή στρατηγικη επιβίωσης εντος Ελλάδος.Τι να συζητήσουμε;;Για τον παραγωγικο σχεδιασμό που δεν υπάρχει;Για το σχέδιο Αποκέντρωσης που δεν εκπονείται;Για το χρεος που δεν διαγράφεται;Για τις υποδομές που δεν εθνικοποιουνται με κοινωνικό εργατικο έλεγχο;Αυτό το πρώτη φορα αριστερά για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι η συνεχεια του ΠΑΣΟΚ με εκνευρίζει απο ενα σημείο και μετά,διότι ουσιαστικά ξεχνάμε τι είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Το σημείο κλειδι για την κατανόηση της σημερινης πραγματικότητας είναι το καθεστώς ΣΗΜΙΤΗ.Η αρχή του τέλους είναι η είσοδος στο ευρώ και η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.Η ελληνική κοινωνία με την ψηφο της και τη στάση της διαχρονικά σε μεγάλο βαθμό νομιμοποιησε το σημερινό χαλι.Δεν με απασχολεί το πώς έχει η κατάσταση,αλλα ποια είναι προσηκουσα στρατηγική ώστε να αλλάξουν τα κακως κείμενα.Απο ενα σημείο και μετά ειναι εκνευριστικό να τα φορτωνουμε στους αλλους ειτε οσον αφορα την ατομικη μας ζωη ειτε οσον αφορα το κοινωνικό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι IRGC δημοσιοποίησαν το πρώτο βίντεο από την κατάληψη του βρετανικού τάνκερ Stena Impero.
20/7/2019
Oι IRGC δημοσιοποίησαν το πρώτο βίντεο από την κατάληψη του βρετανικού τάνκερ Stena Impero χθες στα στενά του Ορμούζ με την συνδρομή ελικοπτέρου Mi-171, κομάντο και ταχύπλοων. Ο εκπρόσωπος τύπου των IRGC ο Ramadan Sherif δήλωσε πως μια μονάδα της ναυτικής δύναμης κατέλαβε το βρετανικό τάνκερ που επιχείρησε να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ κατά παράβαση των νόμων που διέπουν τη ναυσιπλοΐα. Πρόσθεσε πως το βρετανικό τάνκερ συνοδευόταν από άλλο βρετανικό πλοίο που επιχείρησε ν΄αποτρέψει την κράτηση του.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κύβος ερρίφθη/ Ο Erdogan προανήγγειλε εισβολή στην Κύπρο.
20/7/2019
Ο κύβος ερρίφθη ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε την αναμενόμενη εδώ και καιρό δήλωση και ξεκαθάρισε τα πράγματα χωρίς περιστροφές. Το κοινό μυστικό δημοσιοποιείται. Αποκάλυψε απροκάλυπτα τις προθέσεις του.. Προσανατολίζεται και δεν θα διστάσει η χώρα του να ξανα-εισβάλει στην Κύπρο.
 »Aυτοί που θεωρούν πως το νησί της Κύπρου και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τους ανήκουν θα έρθουν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Β Κύπρου. Κανείς δεν οφείλει ν΄αμφιβάλει για το γεγονός πως ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να πάρει όμοια μέτρα με αυτά που ελήφθησαν εδώ και 45 χρόνια για τη διατήρηση της ασφάλειας του τουρκοκυπριακού λαού . »anadolu/ yeni safak
Με άλλα λόγια ο Ερντογάν σήμερα πήγε στο δια ταύτα έκανε κι ένα βήμα παραπάνω και ουσιαστικά προανήγγειλε ανήμερα της τραγικής επετείου της εισβολής του ’74 μια νέα εισβολή στην Κύπρο.
O ίδιος πρόσθεσε:  »η Τουρκία διεξήγαγε την ειρηνευτική διαδικασία- επιχείρηση- του 1974 με σκοπό τη διατήρηση των συμφερόντων των τουρκο-κυπρίων που είναι ίσοι εταίροι στο νησί της Κύπρου. » aa
Όχι μόνο προαναγγέλει τη νέα εισβολή αλλά και προκαθορίζει τα αίτια. Η αιτία θα είναι η διένεξη για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Στον ίδιο τόνο δήλωσε πως «αυτοί που απεργάζονται την τροποποίηση του statut των τουρκοκυπρίων που αποτελούν μέρος αναπόσπαστο του τουρκικού έθνους γρήγορα ή αργά θ΄αντιληφθούν ότι οι προσπάθειές τους δεν εξυπηρετούν σε τίποτα ».
Κάθε ενδεχόμενη λύση στην κυπριακή κρίση δεν μπορεί να καταλήξει παρά στο πλαίσιο « συνθηκών που θα εγγυώνται την πολιτική ισότητα όσο και την ασφάλειά τους», είπε.
« Η Τουρκία θα εγγυηθεί σε όλες τις περιπτώσεις την ασφάλεια και το μέλλον των Τουρκοκύπριων », διαβεβαίωσε.
Ενώ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να θολώσει τα νερά στην ταραγμένη Α Μεσόγειο υποσχέθηκε ότι η « Τουρκία θα εφαρμόσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να κατορθώσει την ειρήνη στην Αν Μεσόγειο και σε μια διαρκή δίκαιη λύση στο νησί της Κύπρου ». aa
Στο μεταξύ με βάση δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου και πιο συγκεκριμένα του philenews η προκλητικότητα των Τούρκων έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην ΑΟΖ. »Θερμό επεισόδιο τουλάχιστον επί χάρτου καταγράφεται σε σχέση με περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται πως θέλει να προκαλέσει η Τουρκία. Παράτυπα και παρά το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είχε δεσμεύσει ήδη περιοχή για ναυτικές ασκήσεις, εξήγγειλε και η ίδια ναυτικές ασκήσεις σε περιοχή που επικαλύπτει μέρος της δέσμευσης της κυπριακής Navtex. »



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ έθεσαν σε συναγερμό τις βάσεις τους στη Β Συρία για ενδεχόμενη τουρκική εισβολή στη Β Συρία.
20/7/2019
Οι ΗΠΑ έχουν θέση σε κατάσταση συναγερμού τα στρατεύματα και τις βάσεις τους στη Β Συρία για ενδεχόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία. Τ’ αμερικάνικα UAV επιτηρούν και επιχειρούν όλο το 24ωρο στις βάσεις των ΗΠΑ στη Β Συρία στα σύνορα με την Τουρκία.
Oι Τούρκοι προσανατολίζονται ν΄αρχίσουν μια στρατιωτική επιχείρηση στη Β Συρία στην επαρχία Χαλεπίου στον κουρδικό θύλακα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μαδούρο απορρίπτει «τον εκβιασμό» της Ε.Ε.
 Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019, 09:59
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες Παρασκευή ότι απορρίπτει τον «εκβιασμό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απείλησε να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησής του εάν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση δεν έχουν αποτελέσματα.
«Η κυρία Μογκερίνι αποπειράται να μας εκβιάσει για τον διάλογο» είπε ο Μαδούρο και πρόσθεσε «χαρακτηρίζω τις δηλώσεις [της] αισχρές και παράλογες». «Η Βενεζουέλα δεν θα αποδεχθεί πίεση ή εκβιασμό από κανέναν. Ο διάλογος θα προχωρήσει με τον ρυθμό που πρέπει», πρόσθεσε.
Η Βενεζουέλα, πρόσθεσε, είναι αποφασισμένη «να αντισταθεί σε οποιονδήποτε εκβιασμό, είτε προέρχεται από την ΕΕ ή από τις ΗΠΑ».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΦΕΑ 1967-1974
Για τα 45 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας
Την Τρίτη 23 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ, στάση μετρό «Μέγαρο Μουσικής»), ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974), διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τα 45 χρόνια από την 23η Ιούλη του 1974 (μέρα κατάρρευσης της δικτατορίας). Θα κατατεθούν στεφάνια και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Γιώργο Λουκά, πρόεδρο του Μητρώου Αγωνιστών Κύπρου και από τον Σπύρο Χαλβατζή, πρόεδρο του ΣΦΕΑ 1967-1974. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπερασπιζόμαστε το ΣΕΠΕ, απαιτούμε την άμεση ενίσχυσή του
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τους μηχανισμούς ελέγχου στους χώρους εργασίας που οι ίδιοι είχαν επιβάλει, όπως και να απαιτήσουν την ενίσχυσή τους, απευθύνει το ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενσωματώσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στη Γενική Γραμματεία Εργασίας.
Σε σχόλιό του για το θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕεπισημαίνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) με την κατάργηση της αυτοτέλειάς του, που το οδηγεί σε ουσιαστική αδράνεια, με σκοπό να εξυπηρετηθεί η "βιώσιμη ανάπτυξη", δηλαδή η κερδοφορία των εργοδοτών, να συνεχιστεί και να ενταθεί η επίθεση στους εργαζόμενους».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ήδη μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ οδήγησαν σε απαξίωση του μηχανισμού του ΣΕΠΕ, μεταξύ άλλων με ελάχιστους επιθεωρητές σε σχέση με τις ανάγκες, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «τώρα, με την απόφαση της κυβέρνησης, οι εργοδότες θα ξεσαλώσουν στην παρανομία εις βάρος των εργατών, θα τους τσακίζουν σε ατελείωτες ώρες εργασίας, χωρίς την καταβολή εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς τα στοιχειώδη που επιβάλλουν οι εναπομείνασες συμβάσεις εργασίας».
Το ΚΚΕ καλεί «τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τον μηχανισμό ελέγχου, που οι ίδιοι είχαν επιβάλει. Το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί το ΣΕΠΕ, ζητά να μην προχωρήσει η ενσωμάτωσή του στη Γενική Γραμματεία Εργασίας, απαιτώντας ταυτόχρονα εδώ και τώρα την ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό, την αναβάθμιση των μεικτών κλιμακίων (επιθεωρητών, σωματείων εργαζομένων), ώστε να επιτελέσει το έργο για το οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, δημιουργήθηκε».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ναζιστικες «βουλευτικές εκλογές» την Κυριακή
ΚΙΕΒΟ.--
Πρόωρες ναζιστικες «βουλευτικές εκλογές» διεξάγονται την Κυριακή στην Ναζιστικη ουκρανία, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας στις παρασκηνιακές και επίσημες διαπραγματεύσεις διαφόρων μεγαλων δυναμεων  - ναζιστικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας  - και Ρωσιας από την άλλη, σχετικά με τη «διευθέτηση» της αντιφασιστικης σύγκρουσης στο ανεξάρτητο Ντονμπάς (στα Ανατολικά της ναζιστικής ουκρανίας) και για την Κριμαία, που έχει επανενωθεί με τη Ρωσία από το 2014.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα «Υπηρέτης του λαού», του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 42% - 48%, ενώ ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η φιλορωσική «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης - Για τη ζωή» με 10% - 15%. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται το κόμμα του Π. Ποροσένκο «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη», με 8% - 10%, και ακολουθεί το κόμμα της Γιούλια Τιμοσένκο «Πατρίδα» με 6% - 8%, ενώ για άλλα τρία κόμματα υπάρχει η πιθανότητα να ξεπεράσουν το όριο του 5% και να εισέλθουν στη Βουλή. Στο ΚΚ Ουκρανίαςαπαγορεύτηκε να συμμετάσχει στις εκλογές - όπως και στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης - καθώς σύμφωνα με το νόμο της «αποκομμουνιστικοποίησης» η δράση του θεωρείται αντισυνταγματική.
Το Γραφείο του Προέδρου Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι δυνατή μια μετεκλογική συμμαχία μεταξύ του κόμματος «Υπηρέτης του λαού» και της «Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης», του πρώην Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, αλλά δεν αποκλείει συνεργασία με την «Πατρίδα» της Τιμοσένκο και ένα κόμμα που παλεύει να μπει στη Βουλή, το «Holos».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - αντιπολίτευσης
Συνεχίστηκαν αυτήν τη βδομάδα στα Μπαρμπάδος της Καραϊβικής οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση της νορβηγικής κυβέρνησης - που ξεκίνησαν τον Μάη στο Οσλο - των αντιπροσωπειών της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας του Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης του Χουάν Γκουαϊδό, αυτοανακηρυγμένου προέδρου, αχυράνθρωπου των ΗΠΑ και της ΕΕ και αρχιπραξικοπηματία της απόπειρας που έγινε φέτος στις 30 Απρίλη.
Για την όλη εξέλιξη το ΚΚ Βενεζουέλας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για έναν συμβιβασμό που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων του λαού και ζήτησε να σταματήσει η μυστικοπάθεια, καλώντας την κυβέρνηση να ενημερώσει τις δυνάμεις που στηρίζουν τη λεγόμενη Μπολιβαριανή Διαδικασία, όπως κάνουν κριτικά και οι κομμουνιστές. Ταυτόχρονα, σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων, αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού, που επιδεινώνεται από την ιμπεριαλιστική παρέμβαση και τον αποκλεισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, το ΚΚ Βενεζουέλας δηλώνει ότι θα εντείνει την πάλη του ενάντια στην επανιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών, την κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας σε ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις με απολύσεις εργαζομένων και τη μη τήρηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλώντας σε επαναστατική διέξοδο από την κρίση.
Το ΚΚ Βενεζουέλας
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου το ΚΚ Βενεζουέλας, ο Κάρλος Ακίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, επισήμανε για τις διαπραγματεύσεις στα Μπαρμπάδος ότι το κόμμα «βλέπει τον κίνδυνο μιας συμφωνίας στις πλάτες του λαού και κατά των συμφερόντων του». Τόνισε ότι υπάρχει όχι απλά διακριτικότητα, που θα ήταν αναμενόμενη, αλλά πλήρης μυστικοπάθεια, τονίζοντας ότι ούτε οι δυνάμεις που στηρίζουν τη λεγόμενη Μπολιβαριανή διαδικασία - όπως κάνει κριτικά και το ΚΚ Βενεζουέλας - δεν έχουν ενημέρωση για το τι ακριβώς συζητιέται. Υπογράμμισε επίσης πως ακούγεται ότι συζητιούνται και ζητήματα οικονομικής πολιτικής, και ιδιαίτερα σε αυτό τόνισε με έμφαση «την αντίθεση του ΚΚ Βενεζουέλας στην ήδη εξελισσόμενη επανιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών, στην κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας σε ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις με απολύσεις εργαζομένων και μη τήρηση Συλλογικών Συμβάσεων». Σημείωσε ότι η εργοδοτική ασυδοσία μεγαλώνει με το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης και ενώ κλιμακώνεται η επίθεση του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Πρόσθεσε ότι «το Κόμμα είναι αντίθετο με την επανασύσταση της Βουλής, η λειτουργία της οποίας έχει ακυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο, και ζητάει τη διάλυσή της και προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών. Επίσης είναι αντίθετο με διενέργεια προεδρικών εκλογών, γιατί έτσι θα αμφισβητούνταν η νομιμότητα των εκλογών του Μάη του 2018». Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία με το ΚΚ Βενεζουέλας για να παρέχει τη στήριξή του το Φλεβάρη του 2018, η οποία προέβλεπε συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και ζωής των εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων.