Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Κυριακη 21 Ιουλιου 2019


"Μάρτυρες, ήρωες οδηγούνε, τα γαλάζια μάτια του μας καλούνε".
Στις 21 Ιουλίου 1965 έπεφτε δολοφονημένος από την αστυνομία, κατά τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο βασιλικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και την κυβέρνηση των αποστατών, ο 23χρονος Σωτήρης Πέτρουλας.
Από οικογένεια αγωνιστών του εαμικού και κομμουνιστικού κινήματος, ο Πέτρουλας ακολούθησε τους κυνηγημένους δικούς του από τη Μάνη στην Αθήνα και εργαζόμενος από μικρός τελείωσε Μέση Εμπορική Σχολή και έγινε φοιτητής της ΑΣΟΕΕ. Ενταγμένος στη Νεολαία ΕΔΑ και κατόπιν στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, αντιτάχθηκε στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΔΑ, επικρίνοντάς την για συμβιβαστικές τάσεις, που οδηγούσαν σε αφοπλισμό του λαϊκού κινήματος. Όταν δολοφονήθηκε είχε ήδη δεχτεί "μομφή" και είχε τεθεί ζήτημα διαγραφής του.
Μετά τη δολοφονία του, η μαοϊκή τάση στην οποία ανήκε αποχώρησε από τη Δ.Ν. Λαμπράκη και συγκρότησε την Πανσπουδαστική Δημοκρατική Κίνηση (ΠΑΝΔΗΚ) "Σωτήρης Πέτρουλας".
Η δολοφονία του νεαρού αγωνιστή της Αριστεράς απονομιμοποίησε ακόμη περισσότερο στις λαϊκές συνειδήσεις το Παλάτι και την αιματοβαμμένη κυβέρνηση των αποστατών. Ο Σωτήρης Πέτρουλας πήρε τη θέση του δίπλα στον δολοφονημένο, μόλις πριν δύο χρόνια, Γρηγόρη Λαμπράκη, ως σύμβολο της Δημοκρατικής Αντίστασης του λαού μας ενάντια στο μετεμφυλιακό καθεστώς της Αμερικανοκρατίας, της αστυνομοκρατίας και του ακρωτηριασμού της δημοκρατίας μέσω των εμφυλιοπολεμικών έκτακτων νόμων, του παρασυντάγματος και των αντιδημοκρατικών παραθεσμών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άγγελος Πνευματικός υπήρξε ανώτερος αξιωματικός που έμεινε έξι χρόνια φυλακή επί χούντας. Βουλευτής της Ν.Δ. στα 1974-77, είναι ένας πολιτικός αντίπαλος που η αντιδικτατορική του στάση σε υποχρεώνει να τον σέβεσαι.
Πόσο μάλλον όταν και σήμερα, μισόν αιώνα μετά, υπερασπίζεται τον αγώνα κατά της χούντας, απέναντι στην ύβρη της χυδαίας υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου:
«Κυρία Ντόμινα Μιχαηλίδη
Δεν σας γνωρίζω και ούτε θέλω να σας γνωρίσω.
Είμαι ένας αγωνιστής κατά της Χούντας των συνταγματαρχών και επειδή μου κάνατε την τιμή να με συμπεριλάβετε στους «Ψυχικά νοσούντες» πιστεύω ότι έχω την υποχρέωση να σας συστηθώ και σεις την υποχρέωση να με ακούσετε.

Αξιωματικός ών, πιστός στον όρκο μου, αντέδρασα κατά των σφετεριστών της εξουσίας, με συνέλαβαν, με βασάνισαν, με έστειλαν στο Στρατοδικείο και με καταδίκασαν σε πολυετή κάθειρξη.
Έμεινα σε κλειστή φυλακή έξι συνεχή χρόνια.
Εσείς έχετε καμία εθνική περγαμηνή; Καλόν θα ήταν να την γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό Λαό.
Σας επιστρέφω την ύβριν, μαζί με όλα όσα φιλοσοφικά και ακατανόητα εκφράσατε, για άτομα και ομάδες, στην παρουσίαση του βιβλίου.

Χάρις στον Αγώνα των πολεμίων της Χούντας. το αίμα, τα δάκρυα και τον ιδρώτα, των αγωνιστών είσαι σήμερα υπουργός, Άν μη τι άλλο οφείλεις να σεβαστείς τις θυσίες και να μη τολμήσεις να παρουσιαστείς στη γιορτή της Δημοκρατίας, στην οποία δικαιούνται να ευρίσκονται μόνο οι αγωνιστές και οι πιστεύοντες στους αγώνες για τη Λευτεριά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 20 Ιουλίου 2001, στη διεθνή διαδήλωση της Γένοβα, έπεφτε δολοφονημένος από την ιταλική αστυνομία ο Κάρλο Τζουλιάνι.
Ο 23χρονος αναρχικός ήταν ανιψιός της Μαρία-Έλενα Αντζελόνι, που είχε σκοτωθεί στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου 1970, από έκρηξη της βόμβας, η οποία προοριζόταν για την αμερικάνικη πρεσβεία. Mαζί με τον Κύπριο Γιώργο Τσικουρή, μέλος της Ομάδας Άρης του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) που συνδεόταν με το ΚΚΕ εσωτερικού.
Η Αντζελόνι και ο Τσικουρής έπεσαν και για την Κύπρο. Για να μην περάσουν τα διχοτομικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Τουρκίας και της xούντας. Τέσσερα χρόνια πριν από το χουντικό πραξικόπημα στο νησί και την εισβολή του Αττίλα, στις 20 Ιουλίου 1974.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Παρασκευη  19  Ιουλιου στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Erdal Gokoglu που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για τις νόμιμες δράσεις του στην Γερμανία. Η αστυνομία επιτέθηκε στην συγκέντρωση. Έχουν τραυματιστεί μερικοί από αυτούς κατά την επίθεση της αστυνομίας. 6 άτομα προσάχθηκαν σε μια νόμιμη συγκέντρωση και αύριο το πρωί θα μεταφερθούν στην Εισαγγελία.
Η πράξη αυτή είναι κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της νέας κυβέρνησης ΝΔ.
Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι.
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσοχοΐδης: πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ, νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη - ΝΔ.
Ραγκούσης: πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ, νυν τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη - ΣΥΡΙΖΑ.
Ε, μετά, δεν φταίει όποιος όλα αυτά τα βρίσκει επιθεωρησιακά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιουλης, ειδικά το δεύτερο μισό, είναι γεμάτος μνήμες, συγκλονιστικες ιστορικές στιγμές. Ιουλιανά, Πέτρουλας, Χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, τουρκική εισβολή κλπ.
Η μάχη για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης έχει μεγάλη αξία. Μην ξεχνάμε λοιπόν πως όλα, μα όλα αυτά τα γεγονότα έχουν πολλούς πρωταγωνιστές, ας τους θεωρήσουμε αριθμητες. Έχουν όμως έναν παρανομαστή: τις ΗΠΑ και τις μυστικές υπηρεσίες τους που κινούσαν τα νήματα των μαριονετών σε όλες αυτές τις τραγωδίες.
Στα πανο και στις αφίσες της μεταπολίτευσης υπήρχε πάντα αυτή η πλευρά , τονιζόταν με τον στίχο του Φ. Αγγουλε " τον ξέρουμε τον ένοχο κι είναι γνωστή η αιτία"...
Υ.γ. παρατηρειστε πως εφέτος αρκετοί ξαναθυμήθηκαν τις εποχές εκείνες, ξαναθυμήθηκαν το σύνθημα " Μητσοτακη Κάθαρμα" αλλά..." ξέχασαν τον παρανομαστή. Λέξη για τη " μεγάλη στρατηγική σύμμαχο"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις κατά του κυβερνήτη του Πουέρτο Ρίκο
 Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019, 06:48
Τις διαδικασίες καθαίρεσης του κυβερνήτη του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρδο Ροσεγιό, δρομολογεί ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της πολιτείας Κάρλος Μέντεθ.
Η κίνηση έρχεται μετά από ημέρες διαδηλώσεων από εκατονταδες χιλιάδες πολίτες που απαιτούν την απομάκρυνση του Ροσεγιό.
Στο κοινοβούλιο θα συσταθεί ειδική επιτροπή που θα εξετάσει με ποιον τρόπο θα καθαιρεθεί, αφού ο ίδιος αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί.
Το τελευταίο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του κυβερνήτη προκάλεσε η δημοσίευση εκατοντάδων μηνυμάτων που αντάλλασε με συνεργάτες του, στα οποία χαρακτήριζε με υβριστικά σχόλια αντιπάλους του.
Μάλιστα σε μία συνομιλία η ομάδα του φαίνεται να αστειεύεται με τους νεκρούς του τυφώνα Μαρία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλής του ΚΚ Ντονετσκ, Μπόρις Λιτβίνωφ
Ιουλίου 20, 2019
Στις 19 Ιουλίου, έγινε μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλής του ΚΚ Ντονετσκ, Μπόρις Λιτβίνωφ.
«Το πρωί πήγα στο αυτοκίνητό μου σε έναν φυλασσόμενο χώρο στάθμευσης κοντά στο σπίτι μου. Έχοντας εξετάσει, όπως πάντα, το αυτοκίνητο εξωτερικά, μπήκα σε αυτό και ξεκίνησα. Στα  8-10 μέτρα, άκουσα έναν παράξενο ήχο κάτω από το αυτοκίνητο. Σταμάτησα, βγήκα από το αυτοκίνητο και για άλλη μια φορά άρχισα να επιθεωρώ τους τροχούς. Και τότε παρατήρησα κάτω από το τιμόνι ένα αντικείμενο βάρους 2 λιβρών. Από εκεί ξεκινούσε ένα συρματόσκοινο. Εξετάζοντας την κατεύθυνση του, βρήκα κάτω από το κάθισμα του οδηγού μια εκρηκτική συσκευή συνδεδεμένη στον πυθμένα, αποτελούμενη από δύο χειροβομβίδες. Οι αστυνομικοί που έφτασαν  αφαίρεσαν την εκρηκτική συσκευή και είπαν ότι αν το αυτοκίνητο είχε κινηθεί μερικά ακόμη μέτρα, θα γινόταν μεγάλη έκρηξη.
Αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα τόσο εναντίον μου όσο και κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΛΔΝ. Οι Κομμουνιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας υποστηρίζουν τη θέση της ενίσχυσης της κυριαρχίας της ΛΔΝ, την ανάπτυξη του πολιτικού της συστήματος, την επέκταση των αρχών της λαϊκής δημοκρατίας, ενθαρρύνουν  την ιδέα της σοσιαλιστικής ανάπτυξης της Δημοκρατίας. Θεμελιώδες για το Κομμουνιστικό Κόμμα της ΛΔΝ είναι το ζήτημα ενός σταθερού τρόπου συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία και της δημιουργίας ενός ενιαίου κράτους , αποτελούμενου από κράτη που αποτελούσαν τμήματα της ΕΣΣΔ. », δήλωσε ο Μπόρις Λιτβίνωφ.
Οι αρχές της ΛΔ ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Να σημειωθεί ότι οι δολοφονίες στελεχών της ΛΔ είναι πάγια τακτική των ναζί και ήδη έχουν γίνει συλλήψεις ομάδων σαμποτέρ στο έδαφος των ΛΔ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωτήρης Πέτρουλας... Ατιμώρητος φόνος... κι οι αμερικανόδουλοι κυβερνούν μέχρι σήμερα!
Σωτήρης Πέτρουλας
Βρισκόμαστε στον Ιούλη του 1965. Το παλάτι, έχει ωθήσει σε παραίτηση την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου, μετά την απαίτηση του Γεωργίου Παπανδρέουνα αναλάβει το υπουργείο άμυνας ενώ τα ανάκτορα ήθελαν αυτό το κρίσιμο υπουργείο σε κάποιον «δικό τους», και έχει επιβάλει πραξικοπηματικά την κυβέρνηση των αποστατών (Νόβας, Μητσοτάκης κ.α.), πυροδοτώντας τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Όλη η χώρα συγκλονίζεται από μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία. Με κάθε τρόπο ο λαός εκδηλώνει την πίστη του στη νόμιμη κυβέρνησή που είχε εκλέξει ενάμιση μόλις χρόνο πριν με 52,7% και 171 έδρες.
Στις 21 Ιούλη η ΕΦΕΕ καλεί τους φοιτητές σε συγκέντρωση στα Προπύλαια με κεντρικά συνθήματα «Να φύγει η αυλόδουλη κυβέρνηση» «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί» κ.α.
Στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά, η αστυνομία κατόπιν διαταγών του υπουργού δημόσιας τάξης, ναυάρχου Τούμπα, επιτίθεται στους συγκεντρωμένους. Ο 23χρονος αγωνιστής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, Σωτήρης Πέτρουλας πέφτει νεκρός, από δακρυγονο σε ευθεια βολη, ενώ τραυματίζονται εκατοντάδες και συλλαμβάνονται 258 άτομα στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, ανάμεσά τους και 28 μαθητές. Η επίθεση της αστυνομίας και οι ξυλοδαρμοί συνεχίζονται επί πέντε ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων νεαροί ξυλοκοπούνται άγρια ακόμα και μέσα στο σταθμό Α΄βοηθειών.
Τις επόμενες ώρες εξελίσσεται μια λυσσαλέα προσπάθεια της αστυνομίας να ταφεί ο Πέτρουλας μυστικά. Ο νεκρός από το νεκροτομείο μεταφέρετε εσπευσμένα στο Γ’ νεκροταφείο Πειραιά το οποίο φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ενώ αναμενόταν η ταφή κατατέθηκε μήνυση εκ μέρους των γονέων του Πέτρουλα κατά των αστυνομικών για ανθρωποκτονία και αίτημα για δεύτερη νεκροψία καθώς υποστήριζαν πως ο Πέτρουλας στραγγαλίστηκε. Κατόπιν της μήνυσης ο εισαγγελέας ανέστειλε τον ενταφιασμό και τελικά η οικογένεια παρέλαβε τη σορό.
Η κηδεία του Πέτρουλα στις 23 Ιούλη, μετατρέπεται σε τεράστια διαδήλωση με μια ανθρωποθάλασσα να ακολουθεί την πένθιμη πομπή από το σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό ως το Α’ Νεκροταφείο. Ο Σωτήρης Πέτρουλας μπήκε στο πάνθεον των ηρώων και μαρτύρων του λαϊκού μας κινήματος αποτελώντας από τότε σύμβολο για τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας.
Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην πιστεύετε τον Τσίπρα...
Τον Σωτήρη Πέτρουλα δολοφόνησε σαν σήμερα η κυβέρνηση Νόβα-Μητσοτάκη, τα ανδρείκελα του παλατιού και της Cia!

Alexis Tsipras (3 Ιουνιου 2017 επικηδειος λογος στη Βουλη για τον Κωνσταντινο Μητσοτακη)
Η απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκηκλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους...
κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρνούμαστε να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ! Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας από τη δεξιά και την κυβέρνηση της αποσταCiaς Νόβα, Μητσοτάκη!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναμασάει τις κατευθύνσεις Σόρος... όπως ακριβώς ο Γιωργάκης...
Βαρουφάκης, μαθηματικός που έκανε "οικονομολόγο καθηγητή"... ο Στουρνάρας... μέντορας-σύμβουλος του Γιωργάκη και του Αλέξη...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προγραμματικές δηλώσεις – Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Να κάνετε εικόνισμα στον Τσίπρα
Κυριακή 21 Ιούλιος 2019 | 10:50
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρό του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο γνωστος μεγας ηθοποιος, που μας υποσχοταν το 2015 να φτυσουμε αιμα αλλα να μην βγουμε από τη δουλεία της ΕΕ, στην πρώτη του ομιλία ως αρχηγός κόμματος. Κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, ο επικεφαλής του ΜέΡα25 και γνωστος ψευτης θεατρινος, ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε φαρσοκωμωδία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα… ευεργέτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Τωρα βεβαια τα ειπε απολυτως σωστα! Είναι στην αντιπολιτευση βλεπεις…
«Την 7η Ιουλίου έκλεισε ένα κεφάλαιο της μνημονιακής Ελλάδας, της αποικίας χρέους, της χρεοδουλοπαροικίας μας και άνοιξε ένα άλλο, ένα σκληρότερο και πολύ φοβάμαι μακροβιότερο, που θεμελιώνεται στο 4ο μνημόνιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπου και να κοιτάξουμε βλέπουμε τη συνέχεια νυν και προηγούμενης διακυβέρνησης» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Στο καιρό του 4ου μνημονίου, ποτέ τόσο λίγοι δεν πλούτισαν τόσο γρήγορα όσο οι πολλοί καταβαραθρώνονται», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ενώ υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση αυτό που υπόσχεται στον ελληνικό λαό είναι «θεάματα χωρίς άρτο και καταστολή, αντί για ανάκαμψη». Ο Γιάννης Βαρουφάκης, αμφισβήτησε τη δυνατότητα υλοποίησης των προγραμματικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «αυτές απαιτούν τη ρήξη με τους δανειστές», τις οποίες όμως δεν θα κάνει. Όπως δεν ειχε σκοπο να κανει και ο ιδιος αλλωστε…
Εξαπέλυσε άγρια επίθεση για την προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. «Ο πρωθυπουργός ονειρεύεται ότι οι δανειστές θα τον εκτιμήσουν περισσότερο από τους προκατόχους του, τους οποίους εξευτέλιζαν κατ’ εξακολούθηση. Υπόσχεται ότι θα τους κερδίσει με την αξιοπιστία του, ώστε να του μειώσουν τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος. Έχω νέα για σας κ. Μητσοτάκη:Την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα, στα μάτια των δανειστών, δεν θα την φτάσετε ποτέ. Όσο και να προσπαθήσετε, όσο κατακλυσμική κι αν είναι η λαίλαπα νομοσχεδίων των πρώτων σας 100 ημερών, οι Μέρκελ, Σολτζ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και σια θα παραμείνουν πιο εντυπωσιασμένοι από την αποτελεσματικότητα με την οποία ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, παρήγαγε υπερ-πλεονάσματα, χάρισε τα αεροδρόμια, τα τραίνα.
Στην καλύτερη για εσάς περίπτωση, να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του κ. Τσίπρα. Πιο αξιόπιστο από εκείνον, ποτέ! Όπερ μεθερμηνευόμενον, τα ματωμένα πλεονάσματα που επέβαλαν στον κ. Τσίπρα θα παραμείνουν, εγγυητές της αναπαραγωγής της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς, βασικός λόγος να φύγουν κι άλλα από τα παιδιά μας που δεν έφυγαν ακόμα».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπεραμύνθηκε της δικής του θητείας του ως υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για άδειο ταμείο που παρέλαβε το 2015 και έπρεπε όπως είπε, να αποπληρώσει «στους δανειστές το εξωφρενικό ποσό των 22 δισ. ευρώ».
«Αντίθετα με τότε, αντίθετα με την κατάσταση που ανέλαβε ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Παπανδρέου, αντίθετα από κάθε άλλη κυβέρνηση της «χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς», αν και η χώρα σήμερα είναι πιο πτωχευμένη από ποτέ, εσείς αναλαμβάνετε χωρίς καμία αγωνία για το πώς θα αποπληρώνετε τους δανειστές τα επόμενα δέκα χρόνια.
Αυτό το χρωστάτε στον κ. Τσίπρα, στον κ. Δραγασάκη, στον κ. Τσακαλώτο. Όχι μόνο ανέσυραν την ΝΔ από τον πάτο μιας τεράστιας ήττας το βράδυ του δημοψηφίσματος, ζητώντας την ψήφο σας για να ανατρέψετε από κοινού το «όχι» του ελληνικού λαού. Αλλά δύο χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2018, υπό την αριστουργηματική προπαγάνδα της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια, υπέγραψαν το 4ο μνημόνιο, διάρκειας έως το 2060, που εξασφάλισε νέα δάνεια από τα οποία θα προσποιείστε ότι αποπληρώνετε τους δανειστές μέχρι το 2021 και, το πιο σημαντικό, έσπρωξε 100 δισ. αποπληρωμών που ήταν να γίνουν τη δεκαετία του ’20 για μετά το 2032, φυσικά τοκιζόμενα. Κανονικά, θα έπρεπε να κάνετε ένα μικρό εικόνισμα στον κ. Τσίπρα καθώς ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας απερχόμενος πρωθυπουργός δεν ευεργέτησε τόσο γενναιόδωρα τον διάδοχό του».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι 120 χώρες που απαρτίζουν το Κίνημα Αδεσμεύτων Χωρών ενέκριναν το Σάββατο την Πολιτική Δήλωση του Καράκας, στην οποία εκφράζουν την υποστήριξή τους στη Βενεζουέλα ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών και απορρίπτουν κατηγορηματικά τα εξαναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στους κυρίαρχους λαούς του κόσμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Οι 120 χώρες του Κινήματος των Αδεσμεύτων υποστηρίζουν την Βενεζουέλα στον ΟΗΕ

Οι 120 χώρες που απαρτίζουν το Κίνημα Αδεσμεύτων Χωρών ενέκριναν το Σάββατο την Πολιτική Δήλωση του Καράκας, στην οποία εκφράζουν την υποστήριξή τους στη Βενεζουέλα ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών και απορρίπτουν κατηγορηματικά τα εξαναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στους κυρίαρχους λαούς του κόσμου, δήλωσε ο προεδρικός επίτροπος του Κινήματος Αδεσμεύτων Χωρών, Σαμουέλ Μονκάδα, επισημαίνοντας:
“Mπροστά στις απειλές των ΗΠΑ, σήμερα, 120 χώρες, τα δύο τρίτα των χωρών του ΟΗΕ, απέρριψαν κάθε προσπάθεια να βγάλουν τη Βενεζουέλα από τα Ηνωμένα Έθνη”.
Στις δηλώσεις που μετέδωσε η Τηλεόραση της Βενεζουέλας (VTV), ο Μονκάδα δήλωσε ότι οι 120 χώρες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Υπουργικού Γραφείου των Αδεσμεύτων Χωρών, συμφώνησαν να απορρίψουν οποιαδήποτε μη συνταγματική ενέργεια για να αλλάξει η κυβέρνηση του προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο, τον οποίο αναγνωρίζουν ως νόμιμο, υπογραμμίζοντας:
"Τα 120 μέλη του κινήματος απορρίπτουν κάθε μη συνταγματική προσπάθεια αλλαγής της κυβέρνησης της Βενεζουέλας".
Πρόσθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο του ΟΗΕ, το Κίνημα Αδεσμεύτων αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο πολιτικό κίνημα. Για το λόγο αυτό, η υποστήριξη των χωρών μελών αυτού του κινήματος είναι τόσο σημαντική για την υποψηφιότητα της Βενεζουέλας ως μέλους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο ΟΗΕ στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο.
Κατήγγειλε επίσης, ότι οι αρχές των ΗΠΑ χρησιμοποιούν αυτό το είδος εξαναγκαστικών μέτρων για να απειλήσουν με πόλεμο, όπως συνέβη στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ και προειδοποίησε ότι αυτή η τακτική θέλουν να εφαρμόσουν στη Βενεζουέλα , λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Επιβάλλουν μονομερή μέτρα στη Βενεζουέλα και απειλούν επίσης με χρήση στρατιωτικής δύναμης".
Οι Αδέσμευτες Χώρες δημιούργησαν μία ομάδα εργασίας, που θα συντονίζει η Βενεζουέλα, η οποία θα μελετήσει τα εξαναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και θα βρει τρόπους να μετριάσει τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών ενάντια στους λαούς του κόσμου.
“Η κυβέρνηση του κ. Τραμπ αποτελεί απειλή. Δεν είναι μόνο απειλή για τη Βενεζουέλα, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Σήμερα συζητάμε μέτρα και τρόπους αντιμετώπισης αυτών των απειλών ", σημείωσε ο Μονκάδα.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η Πολιτική Διακήρυξη του Καράκας συνιστά στο Διεθνές Δικαστήριο να μηνύσει τις χώρες που κάνουν οικονομικές ή στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον κυρίαρχων λαών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H μαρτυρία της μάνας του Σωτήρη Πέτρουλα
Ο Σωτήρης Πέτρουλας συλλαμβάνεται χτυπημένος στις 22.00 το βράδυ της 21ης Ιουλίου 1965. Μέχρι τις 03.00 της ίδιας νύχτας δεν ξέρει κανείς πού βρίσκεται. Εκείνη την ώρα εκδίδεται το ανακοινωθέν από το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών που μιλάει για θάνατο από ασφυξία λόγω δακρυγόνου. Όμως ποτέ δεν δίνεται εξήγηση για το τί ήταν οι εκδορές που είχε στο λαιμό του, γιατί προσπάθησαν να τον θάψουν χαράματα πριν καν δώσουν το σώμα στους γονείς του, γιατί η ιατροδικαστική έκθεση της οικογένειας αργότερα έδειξε επεμβάσεις στον εγκέφαλο και τους πνεύμονές του. Η μαρτυρία της μάνας συγκλονιστική:
«…Εκείνο το βράδυ μου τηλεφώνησε πως θα αργούσε. Ασυναίσθητα προέτρεψα τ’ αδέρφια του να φάνε και να ξαπλώσουν. Όμως εκείνα τον περίμεναν. Περιμένοντάς τον, λαγοκοιμήθηκα. Ξάφνου το κουδούνι χτύπησε δαιμονισμένα. Ήταν από την χωροφυλακή. Τι να ήθελαν τέτοια ώρα Παναγιά μου; Ρωτούσαν για το Σωτήρη.
– Μέσα είναι, κοιμάται και τρέχω αλαφιασμένη προς το δωμάτιό του. Η θέα του άδειου κρεβατιού μου πάγωσε την καρδιά. Κάτι κακό συμβαίνει.
– Μην πανικοβάλλεστε. Τον έχουν λίγο χτυπημένο σε νοσοκομείο. Να μην διανοείστε ότι θα κάνετε ρούπι από εδώ.
– Μου πήρατε το παιδί και μας κρατάτε και κρατούμενους άθλιοι.
– Πάρτε το όπως θέλετε. Από εδώ δε θα το κουνήσετε.
Σαν αγρίμι στο κλουβί, πληγωμένη από το να μην μπορώ να δω τ’ αγόρι μου. Η ώρα προχώρησε. Αυτή τη φορά άνθρωποι της ΕΔΑ πέρασαν το κατώφλι του ανήσυχου σπιτιού. Έκαναν πως δε γνώριζαν, όμως το κακό το μήνυσαν στον άνδρα μου. Εγώ αγνοούσα τα πάντα.
Σε λίγο η Αστυνομία μας οδηγεί στην Ασφάλεια. Τέτοια εντολή είχαν. Τίποτα παραπάνω. Μα πως να ησυχάσω στο τζιπ; Να σου στερούν το ακριβοπαίδι σου, να μην ξέρεις που βρίσκεται το σπλάχνο σου, πως να είναι, χτυπημένος, μονάχος;
– Που μας πάτε επιτέλους; Δεν φτάνει που μας πήρατε το παιδί, μας θέλετε και κρατούμενους;
Στο τμήμα, μας φέρανε γλυκό. Ακούς γλυκό κανταΐφι στις 04:00 τα μεσάνυχτα. Εγώ δε θέλω γλυκό, τους λέω, τρίψτε το στα μούτρα σας, εγώ θέλω το γιο μου. Αρπάζω όποιον βρίσκω μπροστά μου και λέω: βρε παλιόσκυλα, σκοτώνετε τα παιδιά του λαού με πενταροδεκάρες. Μάνα δε σας γέννησε κι εσάς, μάνα δεν κλαίει για σας;
Την ίδια ώρα στο γραφείο του Καραμπέτσου (αρχηγός Αστυνομίας) πιέζουν τον άντρα μου να υπογράψει ότι ήταν ατύχημα.
Και υπογράφει…
Φόνος εκ προ μελέτης
-Είμαστε πρόθυμοι να διαθέσουμε τα έξοδα της κηδείας.
Παιδί μου, λεβέντη μου, αηδόνι και λιοντάρι.
Κακούργοι, καταραμένοι να’ στε..»
– Σκότωσαν το Σωτήρη.
-Τον πήγαν στο Νεκροτομείο. Οι μπάτσοι έχουν ζώσει την περιοχή και δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει.
«…Κάποιος, ευλογημένος να’ ναι, κρυφά μου μηνύει να τρέξουμε στην Κοκκινιά. Σκοπεύουν να τον θάψουν μόλις βγει ο ήλιος. Τρέχουμε. Ένα μικρό γεροντάκι, παπάς, μας πλησιάζει. Μας δείχνει τον τάφο που πριν λίγο επιχείρησαν να θάψουν το Σωτήρη μου.
– Χριστιανική κηδεία στις 01:00 τα μεσάνυχτα. Δεν έχετε επιτέλους ούτε ιερό ούτε όσιο; Πριν βγει ο ήλιος μου ζητάτε λειτουργία; Ούτε οι Γερμανοί δεν το αποτόλμησαν. Αντίχριστοι. Είχε αντιδράσει καθοριστικά ο παπάς…»
– Το πτώμα του Σωτήρη εξαφανίστηκε από το Νεκροτομείο. Απαγωγή νεκρού, για φαντάσου !
Ο Μίκης όμως μαζί με Μπριλλάκη, Νεφελούδη, Ηλιόπουλο, κινούνται δραστήρια για να σταματήσουν την ταφή και να γίνει νεκροψία με την παρουσία γιατρών της οικογένειας. Διότι λένε υπάρχουν πληροφορίες πως ο Σωτήρης στραγγαλίστηκε. Όλοι στο Νεκροταφείο της Κοκκινιάς.
«…Καψάσκης προς Τούμπα: Κύριε υπουργέ, παραιτούμαι, είμαι εγκλωβισμένος από δικηγόρους. Ο Ηλιόπουλος παίρνει βίαια το ακουστικό.
– Θέλουμε το νεκρό μας στο σπίτι.
– Και που θα τον θάψετε;
– Στον κήπο μου δολοφόνοι, αρκεί να μας τον δώσετε. Να τον χαρώ για τελευταία φορά. Έστω και σιωπηλό.
– Τ’ ακούς Τούμπα; λέει η Μάνα. Φοβάστε το Σωτήρη μου ακόμα και νεκρό;
– Πάρτε τον λοιπόν αλλά να ξέρετε κ. Ηλιόπουλε ότι αναλαμβάνετε ευθύνες για οτιδήποτε κι αν συμβεί. (απόκριση Τούμπα)
– Εγώ δεν υπογράφω συναλλαγματικές. Ο λαός κλαίει το νεκρό του. Εσείς να προσέχετε πως πορεύεστε…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κερδίζει τις εκλογές, χωρίς όμως την πλειοψηφία των δύο τρίτων
 Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019, 20:55
Ο κυβερνών συνασπισμός στην Ιαπωνία θα διατηρήσει, σύμφωνα με τα αποτελεσματα, άνετη πλειοψηφία στη Γερουσία μετά τις σημερινές εκλογές, όμως ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και οι σύμμαχοί του δεν φαίνεται να εξασφαλίζουν αρκετές έδρες ώστε να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στον στόχο που έχουν θέσει, την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Στις σημερινές εκλογές θα ανανεωθεί η μισή Γερουσία (άνω βουλή), δηλαδή οι 124 από τις 245 έδρες του σώματος. Το δεξιο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (PLD) του Άμπε  κερδίζει 57  έδρες. Ο σύμμαχός του, το ακροδεξιο βουδιστικο κόμμα Komeito, θα εκλέξει 14 γερουσιαστές.
"Τα κόμματα της πλειοψηφία έλαβαν την πλειοψηφία... Ο λαός αποφάσισε επομένως ότι πρέπει να υλοποιήσουμε την πολιτική που υποσχεθήκαμε" είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός νωρίς απόψε, τονίζοντας ότι "θέλει να ανταποκριθεί σ' αυτές τις προσδοκίες".
"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων", συνόψισε ο Σινίτσι Νισικάβα, πολιτικός αναλυτής στο Πανεπιστήμιο Μέιτζι.
Το Συνταγματικο Δημοκρατικο Κομμα εκλεγει 17 γερουσιαστες, το Κομμουνιστικο Κομμα εκλεγει 7 γερουσιαστες, το Nirron Ishin no Kai εκλεγει 10 γερουσιαστες, το Δημοκρατικο Κομμα για το Λαο εκλεγει 6 γερουσιαστες, και το Σοσιαλδημοκρατικο Κομμα 1 γερουσιαστη.
Με τη νίκη του αυτή ο Άμπε μπορεί θεωρητικά να παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι το τέλος της τρίτης τριετούς θητείας του ως πρόεδρος του PLD, το 2021. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις, το PLD και τα κόμματα που επιδιώκουν την αναθεώρηση του συντάγματος δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το όριο των 85 εδρών στο σύνολο των 124. Με αυτές τις 85 έδρες και εκείνες που ήδη ελέγχουν τα κόμματα αυτά στη Γερουσία, θα είχαν την αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων για να αναθεωρήσουν ανεμπόδιστα το φιλειρηνικό σύνταγμα του 1947.
Να σημειωθεί ότι το ποσοστό συμμετοχής σε αυτές τις εκλογές έπεσε κάτω από το 50% και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στο 48%, μολονότι 17 εκατομμύρια εκλογείς, από τα 100 εκατομμύρια των εγγεγραμμένων, είχαν ψηφίσει εκ των προτέρων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζιστικη ουκρανία: Νίκη για τον γελοιο κωμικο πρόεδρο Ζελένσκι με ποσοστό σχεδόν 44% δείχνουν τα έξιτ πολ
 Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019, 21:29
Το κόμμα του νέου προέδρου της Ναζιστικης ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κερδίζει τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, συγκεντρώνοντας ποσοστό ρεκόρ 43,9%, σύμφωνα με ένα έξιτ πολ. Απαγορευετε στις ναζιστικες εκλογες να συμμετασχει το ΚΚ Ουκρανιας.
Εκτός από τον Ναζιστη "Υπηρέτη του Λαού", άλλα ναζιστικα τέσσερα κόμματα αναμένεται ότι θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, αφού θα ξεπεράσουν το όριο του 5%: η φιλοδημοκρατική Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης βρίσκεται στη δεύτερη θέση, το φιλοναζιστικό κόμμα Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη του πρώην προέδρου Πέτρο Ποροσένκο στην τρίτη, η επίσης φιλονεοφιλελε ακροδεξια  Πατρίδα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο στην τέταρτη και το ακροδεξιο κόμμα Φωνή του ροκ σταρ Σβιατοσλάβ Βακαρτσούκ, που ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο, στην πέμπτη.
Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από το έξιτ πολ που διενήργησε η κοινοπραξία τριών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.
Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του έξιτ πολ ο Ζελένσκι, ο πρώην ηθοποιός που εξελέγη θριαμβευτικά στην προεδρία τον Απρίλιο, όρισε ως προτεραιότητές του τον τερματισμό του πολέμου στο Ντονμπας στα ανατολικα και την υποτιθεμενη καταπολέμηση της διαφθοράς, φραση που χρησιμοποιουν όλα τα φασιστομουτρα για να πεισουνε καναν ηλιθιο.
Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι θέλει να καλέσει το κόμμα του Βακαρτσούκ για συνομιλίες, με στόχο να συγκροτήσουν έναν συνασπισμό στο κοινοβούλιο. Νωρίτερα, υψηλόβαθμο στέλεχος της "Φωνής" είπε ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε συμμαχίες με νέες πολιτικές δυνάμεις, υπό τον όρο ότι δεν θα υποστηρίζονται από ολιγάρχες (χαχαχαχα).