Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Δευτερα 22 Ιουλιου 2019



Δολοφονία Τοπαλούδη: «Οι γονείς των δραστών εξαφάνισαν στοιχεία»
Κυριακή 21 Ιούλιος 2019 | 17:30
Στο φως η κατάθεση της μάνας της Ελένης Τοπαλούδη που κάνει λόγο για μία «καλοστημένη οργάνωση» στο νησί από «γονείς, συγγενικά πρόσωπα, άτομα με διάφορα αξιώματα, ενδεχομένως και αιρετούς» οι οποίοι προσπαθούν να «κουκουλώσουν» εγκλήματα βιασμών. Τι αναφέρει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του Ροδίτη.
Η ανακριτική έρευνα για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται πλέον το δικαστικό βούλευμα για την παραπομπή σε δίκη των δύο δραστών. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Realnews» φέρνει στο φως νέα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση και συγκεκριμένα την ιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον Ροδίτη αλλά και την κατάθεση της μητέρας της 21χρονης Ελένης, η οποία κάνει λόγο για μία «καλοστημένη οργάνωση» στο νησί από «γονείς και συγγενικά πρόσωπα, άτομα με διάφορα αξιώματα, που ανηκουν στην ΝΔ όπως και ο Ροδιτης δολοφονος, (αλλωστε ολοι οι αλητες νεοδημοκρατες δεξιοι είναι υποψηφιοι δολοφονοι), ενδεχομένως και αιρετούς της ΝΔ», οι οποίοι προσπαθούν να «κουκουλώσουν» εγκλήματα βιασμών, ενώ παράλληλα θεωρεί ότι οι γονείς των δολοφόνων του παιδιού της είναι «συνεργοί».
Η κατάθεση της μάνας
Αίσθηση προκαλεί η κατάθεση που έχει δώσει η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτρι¬ας. Όπως λέει: «Η Ελένη ήταν ένα πολύ καλό παιδί και πολύ χαμογελαστή, δοτική στην οικογένεια της και στους φίλους της και φιλότιμη. Μας λάτρευε όλη την οικογένεια. Ανέ-καθεν είχαμε συχνή καθημερινή επικοινωνία όσο φοιτούσε στη Ρόδο. Εκείνες τις μέρες, τον Νοέμβριο, μιλούσαμε μαζί της κα-θημερινά. Τελευταία φορά μιλήσαμε την Κυριακή 25 Νοεμβρί¬ου 2018. Ήταν καλά, ευδιάθετη και γελούσαμε. Μάλιστα, μου παρήγγειλε τα Χριστούγεννα να της κάνω και το αγαπημένο της φαγητό. Θα ερχόταν τα Χριστούγεννα στο Διδυμότειχο μαζί με τη φίλη της, Α. Τη Δευτέρα και την Τρίτη της τηλεφωνούσε ο μπα¬μπάς της και δεν απαντούσε. Και την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή της τηλεφωνούσαμε και της στέλναμε μηνύμα¬τα. Την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, έστειλα έναν γνωστό μου στη Ρόδο να πάει στο σπίτι της να της χτυπήσει και να δει πού είναι. Ο άνθρωπος πήγε, χτύπησε και το διπλανό κουδούνι, δεν τη βρήκε. Απευθύνθηκε στη γραμματεία του Πανεπιστημί¬ου, πήγε αυτοπροσώπως ο ίδιος αλλά δεν έμαθε κάτι. Η γραμ¬ματεία δεν γνώριζε. Το μεσημέρι, λοιπόν, της Παρασκευής τηλεφώνησα στην Ασφάλεια της Ρόδου να δηλώσω εξαφάνιση. Μας παρέπεμψαν στην Ασφάλεια του Διδυμοτείχου, πήγαμε με τον άντρα μου και δηλώσαμε την εξαφάνιση.
Την ίδια μέρα, το βράδυ, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της. Όταν η Ελένη έφυγε από το Διδυμότειχο ήταν ένα αγνό παιδί, απονήρευτο, δεν είχε καν σχέση. Από το 2017 και μετά το παιδί έκανε παρέες εμπιστευόταν κοπέλες που και αυτές πιθανότατα να είχαν υποστεί κάθε είδους βία, βιασμούς, εκβιασμούς και λοι¬πά και, μέσω αυτών των κοινών γνωστών, οι δράστες αυτοί φτά¬σανε στο δικό μου παιδί.
Τον τελευταίο καιρό μου είχε πει ότι εί¬χε κάνει σχέση με ένα παιδί από την Ιαλυσό, ήταν φοιτητής στη Λάρισα σε τμήμα ΤΕΙ σχετικά με ιατρικά, στοιχεία του άλλα δεν ξέρω, η φίλη της όμως ξέρει. Για τους δράστες αυτούς (σ.σ. της δολοφονίας της) δεν μου μίλησε ποτέ. Εγώ πιστεύω ότι το λάθος της ζωής της ήταν όταν έκανε παρέες με φίλες που στην πραγ¬ματικότητα δεν ήταν φίλες της. Μετά την κηδεία της Ελένης, η Α. μου είπε ότι την Ελένη την είχαν πιάσει τον Νοέμβριο του 2017 τρία άτομα. Μου είπε επίσης ότι η Ελένη είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα ενός από τους βιαστές της.
Επίσης μου είπε ότι την Ελένη αυτοί την εκβίαζαν επειδή την είχαν βιντεοσκοπήσει και το παιδί φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Ακόμα πιστεύω πως οι αστυνομικοί στους οποίους απευθύνθηκε η Ελένη δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους γιατί όταν το παιδί πήγε φοβισμένο να τους καταγγείλει τον βιασμό και τη βιντεοσκόπηση, ο αξιωματικός υπηρεσίας της είπε ότι πέρασε μια εβδομάδα και ότι δεν είχε νόημα να το καταγγείλει. Για εμένα ο αστυνομικός αυτός είναι αγράμματος και ανενημέρωτος. Πιστεύω ότι όλοι συγκαλύπτουν εδώ στη Ρόδο. Γονείς, συγγενικά πρόσωπα, άτομα με διάφορα αξιώματα, ενδεχομένως αιρετοί. Δεν θέλω, βέβαια, να φανταστώ ότι κάποιοι μπορεί να χρηματίζονται. Δεν θέλω να ξαναπατήσω το πόδι μου σε αυτό το νησί. Τέλος, θέλω να σας καταθέσω ότι αυτοί, οι βιαστές της από τον Αρχάγγελο, πιθανότατα γνωρίζονταν με τον Λ. και τον Κ.  Αρα, μιλάμε για μια καλοστημένη οργάνωση. Πιστεύω ότι αυτοί όλοι ως ομάδα πιάσανε πάρα πολλά κορίτσια. Εγώ πιστεύω ότι οι γονείς του Κ. πήγαν στο εξοχικό στους Πεύκους την επόμενη μέρα, αφού τους είχε πει ο γιος τους τι είχε γίνει, και εξαφάνισαν τα στοιχεία. Πιστεύω ότι οι γονείς τους του Λ. και του Κ., είναι συνεργοί για να εξαφανίσουν τα επιβαρυντικά στοιχεία».
Η ιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον Ροδίτη
Την ίδια ώρα η RealNews φέρνει στο φως την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του Έλληνα δράστη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτήν, ο 21χρόνος Ροδίτης από την εισαγωγή του στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «ακουστικές ψευδαισθήσεις» και «παραληρητικές ιδέες αναφοράς», ενώ έγινε γνωστό ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Οι γιατροί ωστόσο διαπιστώνουν πως «ύπνος, όρεξη για φαγητό και υγιεινή δεν καταδεικνύουν εμφανή διαταραχή. Προσανατολισμένος σε χώρο, χρόνο και εαυτό, προσοχή και συγκέντρωση χωρίς εμφανή διαταραχή, καλοί μαθηματικοί συλλογισμοί, μνήμη χωρίς εμφανή διαταραχή με καλή μνημονική ανάκληση. Κριτική ικανότητα και αφαιρετική σκέψη χωρίς εμφανή διαταραχή. Αναφέρει αυτοκτονικό ιδεασμό, ότι έχει κάνει προσπάθειες να προκαλέσει κακό στον εαυτό του με ασφυξία, με το να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο και άλλα». Όμως σημειώνεται, «δεν φέρει μώλωπες στο κεφάλι, στους αγκώνες κ.ά. Φέρει δύο σημάδια για τα οποία αναφέρει ότι δαγκώνεται. Αναφέρει ευερεθιστότητα προς τρίτους στα πλαίσια των ψευδαισθήσεων, ότι βρίζει χωρίς να θέλει να προσβάλει τρίτους με πιθανή προσποίηση και υπερβολή συμπτωμάτων για να επιδείξει χειρότερη συμπτωματολογία. Κατά την τελευταία εξέταση (26 Μαρτίου 2019) συνέχιζε να αναφέρει ακουστικές ψευδαισθήσεις και παραληρητικές ιδέες. Συνεχίζει η πιθανή προσποίηση και υπερβολή συμπτωμάτων, όπου και αντιλαμβάνεται εύκολα εάν έχει πει κάτι που δεν ισχύει».
Από τα αποτελέσματα των τεστ προσωπικότητας που αναλύθηκαν στην Α’ πανεπιστημιακή κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στις 27 Μαρτίου 2019 προκύπτει «ένα μη ερμηνεύσιμο προφίλ, καθώς ο εξεταζόμενος έδωσε σκόπιμα τυχαίες απαντήσεις με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να αναλυθούν οι κλίμακες». Επίσης διαπιστώνεται ότι «διατηρεί τον έλεγχο της πραγματικότητας χωρίς ψυχωτικές διεργασίες να μεσολαβούν… Συγκεκριμένα, ο εξεταζόμενος έχει μεγάλη δυσκολία να ελέγξει σαδιστικές επιθετικές παρορμήσεις και, ταυτόχρονα, αδυνατεί να νιώσει τα συναισθήματα, να έχει ενσυναίσθηση της συμπεριφοράς του και των συνεπειών της να ταυτιστεί με τους ανθρώπους και να ανταποκριθεί συναισθηματικά στο περιβάλλον. Διέπεται από συναισθηματικές διαταραχές, εχθρότητα, μνησικακία, περιφρόνηση και δεσποτισμό ή καταφεύγει σε έμμεσους τρόπους επίτευξης των σκοπών του, ιδιαίτερα όταν κυριαρχείται από φόβο ότι οι άλλοι τον περιγελούν ή ότι μπορούν να τον βλάψουν. Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται να πρόκειται για το προφίλ μιας αντικοινωνικής ψυχοπαθητικής προσωπικότητας.
Συμπερασματικά: οι ψυχωσικόμορφες εκδηλώσεις, η νόσος της ψυχωτικής διαταραχής όσο και της εξάρτησης από κανναβινοειδή (σ.σ.: όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) κατά την περίοδο τέλεσης του αδικήματος για το οποίο και κατηγορείται δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιου είδους διαταραχές συμπεριφοράς καθώς δεν αναφέρεται χρήση τόσο κάνναβης όσο και άλλων άλ¬λων ναρκωτικών ουσιών. Αντίστοιχα, αναφέρεται λήψη φαρμακευτικής αγωγής η οποία και μείωνε την όλη ψυχωσικόμορφη συμπτωματο-λογία, την οποία και αναφέρει».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τις πρώτες ελεύθερες βουλευτικές εκλογές από το 1928, (4 Νοεμβρίου 1984) που το Μέτωπο των Σαντινίστας αποκτά το 70% των ψήφων, και την ένταση του πολέμου των Κόντρας, που με έδρα την γειτονική Ονδούρα και την στήριξη των ΗΠΑ συνεχίζουν τις επεμβάσεις, η κυβέρνηση, απευθύνεται στην Διεθνή Κοινότητα και καλεί σε βοήθεια και την στήριξη από όλο τον κόσμο. Η ανταπόκριση των λαών ήταν άμεση και ουσιαστική, καθώς είναι χιλιάδες και από όλο κόσμο που κατακλύζουν την μικρή αυτή χώρα, για να της συμπαρασταθούν και να συμβάλουν στην συγκομιδή του καφέ που αποτελεί τον βασικό πλούτο της χώρας.

22 Ιουλίου 2019
1985 Τα Ελληνικά Συνδικάτα Στο Πλευρό Των Σαντινίστας




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Μάνο Ελευθερίου -που πέθανε σαν χθες, πριν ένα χρόνο- τον θαύμαζα ως ποιητή, ήδη από τα εφηβικά μου χρόνια, επί χούντας. Τότε που οι μελοποιημένοι στίχοι του βρίσκονταν στα χείλη όλης της αντιδικτατορικής νεολαίας.
Ένιωσα μεγάλο ξάφνιασμα όταν πολύ αργότερα, το 2006, κυκλοφόρησε το βιβλίο του για την Ελένη Παπαδάκη. Μια αγιογραφία της μεγάλης ηθοποιού, αλλά και στενά σχετιζόμενης με τον δωσίλογο κατοχικό πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη.
Η εκτέλεσή της -καθ' υπέρβαση, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ήδη από τότε- από την ΟΠΛΑ, ενώ ορθώς στηλιτεύεται, στάθηκε αφορμή για ένα παραλήρημα του συγγραφέα κατά της Αριστεράς και του εαμικού κινήματος. Και για ξέπλυμα όσων είχαν αναπτύξει σχέσεις με το κατοχικό καθεστώς, στα χρόνια που μάτωνε ο λαός μας.
Ποτέ, έκτοτε, δεν μπόρεσα να τον ξαναδώ, όπως τον έβλεπα μέχρι τότε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΘΗΝΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1943. Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις για το Ανατολικό Μέτωπο, όπου μετά τη Μάχη του Στάλινγκραντ την πρωτοβουλία είχε αναλάβει ο Κόκκινος Στρατός, και παράλληλα να ευνοήσουν τη σύμμαχό τους Βουλγαρία, οι Γερμανοί κατακτητές αποφάσισαν τον Ιούλιο του 1943 την επέκταση της βουλγαρικής κατοχής (που είχε επιβληθεί στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και στην κεντρική Μακεδονία.
Η ανακοίνωση της απόφασης των κατακτητών προκαλεί παλλαϊκό ξεσηκωμό σ' ολόκληρη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, στις 22 Ιουλίου.
Με πρωτοβουλία του ΕΑΜ και με εμπροσθοφυλακή την ΕΠΟΝ, ένα τεράστιο πλήθος διακοσίων χιλιάδων διαδηλωτών (όταν το λεκανοπέδιο είχε περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους) κατακλύζει το κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πάνοπλους κατακτητές και τους "εθνικόφρονες" συνεργάτες τους.
Σ' αυτή, την πλέον μαζική των κατοχικών διαδηλώσεων, εκτυλίσσονται και οι κορυφαίες σκηνές ηρωισμού από δύο νεαρές επονίτισσες:
Βλέποντας έναν επονίτη να πέφτει ανεμίζοντας την ελληνική σημαία, η 17χρονη Παναγιώτα Σταθοπούλου επιχειρεί να την υψώσει ξανά και συνθλίβεται από τις ερπύστριες γερμανικού τανκς. Αμέσως μετά μια άλλη επονίτισσα, η 19χρονη Κούλα Λίλη, ανεβαίνει πάνω στο τανκς και χτυπάει τον χιτλερικό δολοφόνο, για να πέσει κι αυτή νεκρή δίπλα στη συναγωνίστριά της.
Ήταν δεκαπέντε οι νεκροί, διακόσιοι οι τραυματίες και πεντακόσιοι οι συλληφθέντες εκείνης της μέρας. Όμως, η επέκταση της βουλγαρικής κατοχής ματαιώθηκε. Ο λαός μας είχε νικήσει για μια ακόμη φορά!

σχολιο.-  Ενα τρομερό περιστατικό που καταδεικνύει οτι η σύζευξη κοινωνικού και εθνικού ηταν μια πραγματικότητα και η πολιτική αριστερά εαν ήθελε να ηγηθεί έπρεπε να κανει αυτη τη σύζευξη πρόγραμμα...δόξα και τιμή στους αθάνατους αγωνιστές




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Σωτήρης Πέτρουλας και η αριστερή διαφωνία στη Δ.Ν. Λαμπράκη

Η επέτειος της δολοφονίας του Σωτήρη Πέτρουλα δίνει επί δεκαετίες, πλέον, την αφορμή να γραφτούν διάφορα σχόλια και να γίνουν κάμποσες αναφορές στη μνήμη του, αλλά και στο νεολαιίστικο κίνημα των τελευταίων προδικτατορικών χρόνων, στην Αριστερά της εποχής κ.λπ.

Με αυτό το άρθρο μου, για τον Σωτήρη Πέτρουλα και την αριστερή διαφωνία στο νεολαιίστικο κίνημα της εποχής εκείνης, υπήρξαν και αντιδράσεις, ως προς το τι εξυπηρετεί το να αναφέρονται σήμερα όλ' αυτά.
Θεωρώ ότι η χρησιμοθηρική αντιμετώπιση της ιστορίας (γράφουμε μόνο ό,τι συμφέρει) δεν μπορεί να έχει σχέση με τις απαιτήσεις της ιστορικής επιστήμης και του μαρξισμού.
Υποστηρίζω πως η γνώση των εκάστοτε αντιθέσεων και στο εσωτερικό του κινήματος συμβάλλει στην πληρέστερη γνώση της ιστορικής αλήθειας. Άρα και στην πιο βαθιά μελέτη της.
Με αποκρύψεις και αποσιωπήσεις ούτε την ιστορική επιστήμη υπηρετούμε ούτε το κίνημα. Που -για να παραφράσω τον Σολωμό- πρέπει να μάθει να θεωρεί επαναστατικό ό,τι είναι αληθινό.

Εντούτοις, συχνά παραβλέπονται, είτε από άγνοια είτε από τάση υποβάθμισης ή και -σκόπιμης ή μη- αποσιώπησης, ιστορικά στοιχεία, που χωρίς αυτά δεν είναι δυνατή κάποια στοιχειωδώς έγκυρη αναφορά. Η άγνοια, υποβάθμιση ή αποσιώπηση εντοπίζονται, κυρίως, στη σχέση του Πέτρουλα με το οργανωμένο αριστερό νεολαιίστικο κίνημα και τον τότε φορέα του, τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη (ΔΝΛ).
Ο Πέτρουλας, εργαζόμενος μαθητής νυχτερινού Γυμνασίου, προερχόμενος από οικογένεια αριστερών αγωνιστών της Μάνης με μεγάλο αριθμό θυμάτων στα χρόνια της αντιεαμικής τρομοκρατίας, εντάσσεται στη Νεολαία ΕΔΑ και το 1962 συμμετέχει στη συγκρότηση της κίνησης Σοσιαλιστική Συνειδητοποίηση (ΣΟ.ΣΥΝ.), που λειτουργεί ως φράξια στο εσωτερικό της οργάνωσης. Η ΣΟ.ΣΥΝ., στελέχη της οποίας είναι οι Μάκης Παπούλιας, Παναγιώτης Γουλιέλμος, Γιώργος Βοϊκλής, οι μετέπειτα πανεπιστημιακοί Κώστας Βεργόπουλος, Κοσμάς Ψυχοπαίδης και Ηλίας Νικολακόπουλος, ο μετέπειτα εκδότης Γιώργος Χατζόπουλος κ.ά., συγκροτείται σε μια περίοδο κατά την οποία διαγράφονται στον ορίζοντα τα σημάδια μιας γενικευμένης κρίσης του διεθνούς και του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος.
Λίγα χρόνια μετά το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το 1956, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, τροφοδοτώντας την αμφισβήτηση της ορθότητας των κατευθύνσεων που δίνονταν από το κέντρο του διεθνούς κινήματος, όπως θεωρούνταν μέχρι τότε η Μόσχα, οι κινεζικές αντιδράσεις στην υιοθέτηση της νέας στρατηγικής του «ειρηνικού δρόμου για τον σοσιαλισμό» και της «ειρηνικής συνύπαρξης» με τον ιμπεριαλισμό, συναντούσαν τη νίκη των επαναστάσεων της Κούβας και της Αλγερίας, ενώ το Ιταλικό Κ.Κ., το μεγαλύτερο Κ.Κ. της Δυτικής Ευρώπης, μετατρεπόταν σε εργαστήριο θεωρητικών και πολιτικών επεξεργασιών που γινοταν ουρα του μεγαλου κεφαλαιου και απομακρύνονταν από τον μαρξισμο - λενινισμο.
Καθώς από το 1958 έχουν διαλυθεί οι παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ και η ΕΠΟΝ, και το σύνολο των κομμουνιστών στο εσωτερικό της χώρας εντάσσεται στην ΕΔΑ, είναι οι οργανώσεις της και ιδιαίτερα αυτές της νεολαίας της που δέχονται τους τριγμούς από τη διεθνή αναταραχή, που συμπληρώνονται και από ερωτήματα σχετικά με το ελληνικό κίνημα και την προοπτική του. Ήδη, η αντικαταστατική απομάκρυνση της καθοδήγησης Ζαχαριάδη και η πραξικοπηματική επιβολή της νέας κομματικής ηγεσίας στις Κ.Ο. των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και η ευθυγράμμιση του ΚΚΕ με τις νέες στρατηγικές κατευθύνσεις του ΚΚΣΕ, είχαν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.
Εκτός από μεγάλο μέρος των εξόριστων του Αϊ-Στράτη, που κάποιοι απ’ αυτούς θα αποτελέσουν αργότερα τον πυρήνα για τη συγκρότηση του ελληνικού “μαρξιστικού – λενινιστικού” (σταλινικου - μαοϊκού) ρεύματος, η ΣΟ.ΣΥΝ. θα είναι η πρώτη απόπειρα συγκρότησης της «αριστερής διαφωνίας», που όμως θα παραμείνει μέχρι τέλους στα όρια της κριτικής, χωρίς να μπορέσει να αρθρώσει συγκροτημένη αντιπρόταση.
Με σαφή αντίθεση στη σοβιετική πολιτική της «ειρηνικής συνύπαρξης» και στη στρατηγική του «ειρηνικού δρόμου» που αποδέχτηκε επίσημα το ΚΚΕ με το 8ο Συνέδριο του 1961, εντοπίζει σοβαρό πρόβλημα ιδεολογικής και θεωρητικής συγκρότησης των νέων αγωνιστών. Έχοντας καταφέρει να ελέγξει τις μαθητικές οργανώσεις Αθήνας της Νεολαίας ΕΔΑ (κυρίως αυτές των νυχτερινών σχολείων), εκδίδει την εφημερίδα «Συνειδητή Αλλαγή», ως μαθητική, ο τίτλος της οποίας ήταν χαρακτηριστικός του προσανατολισμού της.
Επιμένοντας σ’ αυτή την κατεύθυνση, η ΣΟ.ΣΥΝ. θα αντιταχθεί το 1964 στη διάλυση της Ν.ΕΔΑ και τη συγχώνευσή της με την ευρύτερη Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης, εκτιμώντας πως μια οργάνωση περισσότερο χαλαρή θα συντελούσε στην ακόμη μεγαλύτερη αποσύνδεση της αγωνιζόμενης νεολαίας από την αναγκαία ιδεολογική συνειδητοποίηση. Εντούτοις, τα μέλη της θα συμμετάσχουν στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, από την ίδρυσή της τον Σεπτέμβριο 1964, αν και στη συνέχεια κάποια από τα κεντρικά στελέχη, όπως οι Παπούλιας και Χατζόπουλος, θα διαγραφούν, ενώ και ο Πέτρουλας (μέλος της καθοδήγησης των λαμπράκηδων της ΑΣΟΕΕ τότε) θα δεχτεί, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του, προειδοποίηση διαγραφής.
Η δολοφονία του Πέτρουλα εκτιμήθηκε από τους συντρόφους του ως η κατάλληλη στιγμή για την πλήρη αυτονόμησή τους από την ΕΔΑ και τη ΔΝΛ. Έτσι, τη μέρα της κηδείας κυκλοφόρησαν χιλιάδες προκηρύξεις που ανήγγειλαν την ίδρυση της ΠΑΝΔΗΚ “Σωτήρης Πέτρουλας”, που διοργάνωσε την πρώτη της Συνδιάσκεψη τρεις μήνες αργότερα.
Η ΠΑΝΔΗΚ βρισκόταν σε ανοιχτό διάλογο με τις άλλες τάσεις αριστερής διαφωνίας, τόσο την κίνηση που συγκροτούνταν γύρω από το σταλινικο – μαοικο περιοδικό «Αναγέννηση», αποτελώντας την πρώτη συγκρότηση του ελλαδικού μ-λ κινήματος, όσο και με τους Φίλους Νέων Χωρών του Νίκου Ψυρούκη, που επικέντρωναν στα ζητήματα αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα του κυπριακού λαού.
Παραμένοντας κίνηση φοιτητική, με κάποια σημαντική επιρροή σε σχολές όπως η Εμπορική, η Βιομηχανική και η Πάντειος, και στους συλλόγους εργαζόμενων φοιτητών και μαθητών, κάπως πιο περιορισμένη στη Νομική κ.λπ., ουσιαστικά διαλύθηκε στα τέλη του 1966, αδυνατώντας να διαμορφώσει μια συνεκτική πρόταση που να καθιστά αναγκαία τη μετεξέλιξή της σε αυτόνομο πολιτικό φορέα.
Από τους αγωνιστές που έδρασαν στις γραμμές της, πολλοί συμμετείχαν κατόπιν στον αντιδικτατορικό αγώνα και στην ίδρυση οργανώσεων στον χώρο της πέραν των δύο ΚΚΕ Αριστεράς.
Άλλοι προώθησαν περαιτέρω την αντίληψη της αναγκαιότητας διαμόρφωσης σοσιαλιστικής συνείδησης, ως όρου για τη σταθερή συμμετοχή στο κίνημα. Ήταν αυτοί που ακολούθησαν μορφές συλλογικής δράσης ακόμη και σε ζητήματα καθημερινότητας, εξαιτίας των οποίων χαρακτηρίστηκαν –κάπως υπερβολικά- «κοινοβίτες». Με επικεφαλής τους Παναγιώτη Γουλιέλμο, Γιώργο Βοϊκλή, Νίκο Καλαποθαράκο, Κώστα Σεφέρη κ.ά., ίδρυσαν το 1974 την Κίνηση Νέοι Σοσιαλιστές, που μετεξελίχτηκε αργότερα σε Κίνημα Νέας Αριστεράς και τελικά αυτοδιαλύθηκε, με ένα μέρος των μελών της να συνεχίζει τη δράση του μέσα από την Ένωση για την Ποιότητα της Ζωής (ΕΠΟΙΖΩ).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
Βλέπω τον Χριστόφορο Βερναρδάκη να αναδημοσιεύει στο facobook άρθρο του Άκη Γαβριηλίδη και σκέφτομαι πόσο υποκριτικές ήταν οι αντιδράσεις ενός κόσμου στο παραλήρημα της Δόμνας Μιχαηλίδου σε βάρος των αγωνιστών του αντιδικτατορικού κινήματος.
Ναι! Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι ο Γαβριηλίδης έχει εξυβρίσει εξίσου χυδαία τον Αλέξανδρο Παναγούλη, αποδίδοντάς του "νεκροφιλία", λόγω του στίχου "οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί" στο ποίημά του "Πάλης ξεκίνημα", που μελοποίησε ο Θεοδωράκης.
Τον οποίο επέκρινε και γιατί μελοποίησε τη "Ρωμιοσύνη" του Ρίτσου, με τον "εθνικιστικό" (όπως τον χαρακτηρίζει) στίχο, "αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω απ' τα ξένα βήματα". Καθυβρίζοντας χυδαία ως "εθνικιστές" τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ που αγωνίστηκαν για να διώξουν τους κατακτητές.
Βλέπεις, ο Γαβριηλίδης μπορεί να βρίζει την Αντίσταση στα 1967-74 και στα 1941-44, αλλά είναι φιλοσυριζαίος. Οπότε, δεν πιάνεται! Άλλο αυτός, άλλο η δεξιά υπουργός!
Σχολιο.- Όπως είναι και προκλητική η χυδαιότητα του κάθε Βερναρδάκη να προβάλλει άρθρα υβριστών των αγώνων για ελευθερία. Και όλων εκείνων, βέβαια, που κάνουν πως αγανάκτησαν με τις αθλιότητες της Μιχαηλίδου, όταν με τον Γαβριηλίδη όχι μόνο δεν έχουν κανένα πρόβλημα αλλά τον προβάλλουν κιόλας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλώς ήρθατε στα μέρη μας!
Στους συριζαίους που, μετά από τόσα χρόνια σιωπής, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν αστυνομικοί πάνοπλοι, απευθύνομαι.
Οσονούπω, θα ανακαλύψουν και πως τα ΜΑΤ δέρνουν και ρίχνουν χημικά.
Έλειπαν στα ξένα οι καψεροί και είναι λογικό να ξαφνιάζονται!
Σχολιο.- Όσο θυμάμαι τι ξύλο μας έχουν ρίξει τα ΜΑΤ, τους ασφαλιτες να μας παρακολουθούν, επι ΣΥΡΙΖΑ και Τζιφρα, και αυτή μας κοροϊδεύανε, και τώρα αναρωτιούνται;; μια λέξη μόνο καθάρματα...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα γκρεμιστούν οι φυλακές Κορυδαλλού και θα γίνουν πάρκο. Και τους πιστέψαμε τώρα, ότι πράγματι θα φτιαχτεί πάρκο και πρασινο! Όπως έγινε και στο Ελληνικό, όλο και κάποιος Λάτσης θα "αξιοποιήσει" τον χώρο.
Σχολιο.- Λεφτά για φυλακές υπάρχουν!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Στα σοβαρά τώρα, υποστηρίζεις την τσιμεντοποίηση του Ελληνικού; Σε μια πόλη με το λιγότερο πράσινο απ' οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα;
- Το πράσινο,  δεν τρώγεται, ενώ τα ξενοδοχεία και τα καζίνο φέρνουν χρήμα.
- Και τα παιδιά σου, που θα ασφυκτιούν αύριο σε μια πόλη αβίωτη, δεν τα σκέφτεσαι;
- Αν ανοίξουν οι δουλειές και με πάρουν κι εμένα στο Ελληνικό, θα 'χω βγάλει αρκετά λεφτά ώστε να φύγουν, να ζήσουν αλλού, με πιο καθαρό αέρα!
Σχολιο.- Εν τω μεταξύ πολλά τα "ΑΝ". Αν ανοίξουν οι δουλειές, αν τον προσλάβουν, αν πληρώνουν αξιοπρεπώς, αν έχει μείνει τόπος που δεν θα καταστραφεί για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, αν τα λεφτά που θα έχει βγάλει θα φτάσουν για να ζήσουν τα παιδιά του σε εκείνη την ουτοπία την υπόλοιπη ζωή τους...
Σχολιο.- Λιγο πριν την... αναπτυξη στο Μαρουσι λογω ATHENS2004 φιλη πολιτικη μηχανικος μου ελεγε οτι η πλειοψηφια στο συναφι της δεν νοιαζοταν για το λεκανοπεδιο = ακομη κι εαν χτιστει ολοκληρο, με τα λεφτα που θα κονομησουμε, θα παμε να ζησουμε αλλού



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν ονειρεύεται τό ζαβό ο Κουλης οτι μπορεί νά μετατρέψει όλη τή χώρα σέ μια απέραντη φυλακή θά ξυπνήσει με εφιάλτες πέφτοντας απτα σύννεφα
Σχολιο.- Γνωστό κόλπο. Βγήκαν οι ακραίοι δεξιοί να περάσουν αυτά που δεν μπορούν οι δεξιοί σοσιαλδημοκράτες. Μετά θα ξανάρθουν ως λύτρωτες κ θα μας πουν πως ότι έγινε έγινε κ τώρα δεν αλλάζει. Πάρτε 5 ψίχουλα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρηκαν υπογραφές του Αλεξιαδη και του Τσίπρα για κατάργηση του Σδοε.Τους γνωρίζετε;;Μπορείτε να βοηθήσετε;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να γίνει στην πλάτη της πλατιάς πλειοψηφίας προς χάριν κάποιον λίγων και ημετέρων …..» Αυτά ξεστόμισε ο Βασίλης Κικίλιας της Νέας Δημοκρατίας.
24 Ιουνιου  2019
Τι λεει ο μόνιμα άστοχος στις βολές;;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Κυριακος Μητσοτακης αν ηταν από το Περιστερι δεν θα γινοταν ψυκτικος, αλλα ηλεκτρολογος αυτοκινητων γιατι ξερει από μιζες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τον ηγέτη Αλ6 Κ@λ@τούμπα
ήρθε ο ΗΓΈΤΗΣ Κούλης Γ@ργ@ρας!
Σχολιο.- Στα Λατινικά είναι ALEXIS KOLOTOUMPAS και Koulis GARGARAS !
Σχολιο.- Οί Ζαίοι παρέμειναν Ζαίοι κι ΝεοΓΑΡΓΑροκράτες με το ......... στο χέρι !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΝΟΘΕΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...
Η πρώτη αιτία που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι ο αριθμός των Ελλήνων (μόνο;;;)πολιτών, που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Η δεύτερη αιτία είναι ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 437.579 ψήφους, παραπάνω από τις ευρωεκλογές (1.343.595 ψήφους στις ευρωεκλογές και 1.781.174 ψήφους στις εθνικές εκλογές).
Από μόνο της αυτή η αύξηση των ψήφων, σε μόλις ένα μήνα, δημιουργεί σκέψεις, απορίες αλλά και ερωτηματικά, που χρήζουν απαντήσεων.
Οφείλω καταρχήν να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη, για ένα κείμενο, που έχει ως βάση τους αριθμούς, οι οποίοι σχεδόν πάντα είναι κουραστικοί.
Πριν ξεκινήσουμε, να σημειώσουμε ότι, στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, αλλά και στις συνεχείς εκλογές του 2019 (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Βουλευτικές), η συμμετοχή των πολιτών, κυμάνθηκε στα επίπεδα του 58% με πολύ μικρές αποκλίσεις.
Επομένως μιλάμε για την ίδια αριθμητικά βάση των πολιτών που προσήλθαν στην κάλπη, σε όλες τις προαναφερόμενες εκλογές.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.926.526 ψήφους και τον Ιούλιο του 2019, 1.781.174 ψήφους.
Δηλαδή, μετά από σχεδόν 4 χρόνια κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μόλις 145.352 ψήφους, αριθμός εξαιρετικά μικρός, ακόμα και για κυβερνήσεις που τα πήγαν αντικειμενικά καλά.
Οι παλιοί πολιτικοί έλεγαν ότι, κάθε κυβέρνηση, ότι και αν κάνει, έχει 1% φθορά ανά κυβερνητικό έτος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπέστη, μεταφραζόμενη σε απόλυτους αριθμούς ψήφων, ούτε καν τη φυσιολογική κυβερνητική φθορά.
Ο αριθμός αυτός στάθηκε η αιτία, να ψάξουμε λίγο παραπάνω το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκαμε, αξιοπερίεργα στοιχεία.
Πάμε να δούμε μερικά:
Αρχή κάνουμε από τη Μακεδονία.
Μια περιοχή, που λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι υποθέταμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποστεί καθίζηση από τους Μακεδόνες πολίτες.
Οι αριθμοί όμως λένε άλλα πράγματα.
Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019, εκλογές με καθαρά κομματικές επιλογές υποψηφίων αλλά και καθαρά κομματική ψήφο, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία περιλαμβάνει 7 νομούς (Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής), ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης, έλαβε 105.710 ψήφους με μέσο όρο ποσοστού, 11,33%.
Ένα μήνα μετά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, όχι ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και στους ίδιους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε 259.492 ψήφους, με μέσο όρο ποσοστού, 25,79%.
Μόλις σε ένα μήνα από τις Περιφερειακές εκλογές, στην Κεντρική Μακεδονία, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε, 153.782 ψήφους παραπάνω από την κομματική επιλογή στις Περιφερειακές εκλογές, ανεβάζοντας το ποσοστό του κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 25,79% !!!!
Τι άλλαξε σε μόλις ένα μήνα και οι ίδιοι που καταψήφισαν την κομματική επιλογή του κ. Γιαννούλη, υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ακόμα κάτι, πολύ πολύ χαρακτηριστικό.
Ο συνδυασμός της υποψηφίας Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου έλαβε 16.666 ψήφους.
Σαν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, η κ. Νοτοπούλου, έλαβε μόνη της 28.049 σταυρούς, ενώ και ο αποτυχών σαν Περιφερειάρχης Χ. Γιαννούλης, εξελέγη επίσης βουλευτής.
Η κ. Νοτοπούλου πήρε μόνη της, σχεδόν διπλάσιους ψήφους, από ό,τι πήρε ολόκληρος ο υποψήφιος συνδυασμός για τις Δημοτικές εκλογές!!!
Δηλαδή οι Θεσσαλονικείς, ψήφισαν για βουλευτές, κάποιους που δεν ήθελαν σαν τοπικούς άρχοντες, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο!!!!
Ας πάμε όμως και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, όπου θα δει κανείς εντυπωσιακά ευρήματα.
Δείτε καταρχήν τον σχετικό πίνακα, πάντα με πηγή το υπουργείο Εσωτερικών:
Έγινε ότι έγινε με τη Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών, έγιναν τα τεράστια σε πλήθος συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, έγιναν σε όλη την ομογένεια παντού στη γη συλλαλητήρια και το αποτέλεσμα ήταν, ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του 2015 να χάσει μόλις 66.833 ψήφους (414.883 το 2015, 348.050 το 2019).
Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Μακεδονία, με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αλματώδη αύξηση και από 254.469 ψήφους των ευρωεκλογών, έφτασε στις 348.050 ψήφους των εθνικών εκλογών, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ τις ψήφους του, κατά 93.584 ψήφους, ήτοι 7 ποσοστιαίες μονάδες!!!!
Και μιλάμε για την ίδια περιοχή, τους ίδιους νομούς, για τον ίδιο αριθμό συμμετοχής πολιτών, μιλάμε για τη Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α.
Αλήθεια τι ακριβώς άλλαξε σε ένα μήνα από τις ευρωεκλογές και οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ άλλαξαν την ψήφο τους;
• Η Συμφωνία των Πρεσπών ξαφνικά έγινε καλή;
• Τα εμπορικά σήματα, ξαφνικά δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα;
• Η Μακεδονική γλώσσα ορθώς παραχωρήθηκε στα Σκόπια;
• Η Μακεδονική Εθνότητα, ορθώς παραχωρήθηκε στους Σκοπιανούς;
• Το ότι η Ελλάδα βάσει της Συμφωνίας, είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που δεν μπορεί να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε οποιοδήποτε διεθνή Οργανισμό (παρ. 1, άρθρο 2 του ν. 4588, ΦΕΚ 9 Α/25-01-2019), δεν ενοχλεί πλέον τους Μακεδόνες αλλά και όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες;
• Το ότι παντού στον κόσμο πλέον, με τη σφραγίδα Τσίπρα Καμμένου, με τη λέξη Μακεδονία, όλοι εννοούν τα Σκόπια και όχι τη μία και πραγματική Μακεδονία την Ελληνική, δεν ενοχλεί πλέον τους Μακεδόνες;
Εκτός και αν συνέβη κάτι άλλο, κάτι μαγικό, στο αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι που δεν μπορεί, τουλάχιστον ο γράφων, να ισχυριστεί.
Και δεν είναι μόνον η Μακεδονία.
Σε 10 νομούς της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερες ψήφους από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στους νομούς αυτούς, δύο πράγματα «φυσιολογικά» μπορεί να συνέβησαν.
Ή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τάκανε όλα καλά ή οι κάτοικοι/ψηφοφόροι αυτών των περιοχών δεν κατάλαβαν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Και εάν μεν, οι κάτοικοι/ψηφοφόροι πιστεύουν ότι τάκανε όλα καλά η κυβέρνηση, πολύ καλώς έπραξαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν όμως δεν κατάλαβαν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποιοι φέρουν ευθύνες γι’ αυτό.
Και αυτοί είναι οι βουλευτές και οι πολιτευτές των περιοχών αυτών, τουλάχιστον της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν επί 4 χρόνια να πείσουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών, για τα δεινά που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο.
Και ας μην στεκόμαστε ότι η ΝΔ νίκησε στις εκλογές και επομένως όλα πήγαν καλά και άρα πάμε παρακάτω χωρίς να εξετάζουμε τίποτα άλλο.
Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα με σωστή οργάνωση, οφείλει να ψάξει τις αιτίες, που σε αυτούς τους νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις ψήφους του σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2015.
Από τους νομούς αυτούς, δεν μπορεί να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία για το νησί της Λέσβου.
Ένα νησί, που ο κ. Τσίπρας πίστευε ότι είναι άλλο νησί από τη Μυτιλήνη.
Ένα νησί που η πολιτική του κ. Τσίπρα, το «φόρτωσε» με 15.000 αλλοδαπούς, αλλοιώνοντας πλήρως τον πληθυσμιακό χαρακτήρα του νησιού.
Ένα νησί, που η τουριστική καταστροφή που υπέστη τα 4 χρόνια Τσίπρα, λόγω του μεταναστευτικού, ήταν τεράστια.
Πλέον η Μυτιλήνη δεν συμπεριλαμβάνεται στους τουριστικούς προορισμούς και αυτό εξ αιτίας των πολιτικών του Τσίπρα, στο μεταναστευτικό.
Έναν Τσίπρα, που έκανε έντονη, σχεδόν επιθετική, παρατήρηση σε δημοσιογράφο στη ΔΕΘ, όταν είπε: «από πότε η θάλασσα έχει σύνορα και δεν τόξερα;»
Αυτός ο Τσίπρας λοιπόν, πήρε παραπάνω ψήφους στη Μυτιλήνη από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Και είναι φυσιολογικό όλο αυτό;
Υπάρχει πολιτικό κριτήριο τελικά ή όχι;
Και αν υπάρχει, ποιο ακριβώς είναι;
Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στους 10 αυτούς νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αύξηση 72.109 ψήφους, ήτοι σχεδόν 30% άνοδος(!!!!!) σε σχέση με το ποσοστό των ευρωεκλογών στους ίδιους πάντα 10 νομούς.
Σίγουρα όλα αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και απορίες, για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αύξησε τόσο πολύ τις ψήφους του από τις ευρωεκλογές ως τις εθνικές εκλογές, με ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ διαφορά;;;;;
Και σίγουρα όλα αυτά, απαιτούν ψάξιμο και διερεύνηση από τη σημερινή κυβέρνηση.
Το πώς και το πότε, θα το καθορίσουν οι σημερινοί κυβερνώντες.
Αλλά, θέλει ψάξιμο…..και μάλιστα επισταμένως.
Και μια απορία: γιατί στο site του υπουργείου Εσωτερικών μπορώ να δω τις ψήφους των εθνικών εκλογών του 2015 ανά εκλογικό τμήμα και στις εθνικές εκλογές του 2019 η εφαρμογή αυτή δεν υπάρχει;
Απλή απορία προς σκέψη υποβάλλω και ας απαντηθεί από άλλους.
Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον (Πλάτων)
Σχολιο.-  Να προσθέσω ότι ακόμη και τα έξιτ πολ δίνανε ταβάνι 28% και πήρε 31%.
Επίσης στους νομούς της Μακεδονίας υπήρχε αποχή 65-75%.
Σχολιο.- Η Singular Logic, μπορεί να κάνει ό,τι της πούνε τα έξω αφεντικά... Όσο οι Έλληνες κοιμούνται βαυκαλιζόμενοι, ότι αυτά αποτελούν θεωρίες συνομωσίας... ο τσίπρας ο κούλης και κάθε υπάλληλος των Γερμανών εδώ στην αποικία θα έχει το ρόλο του, μέχρι ν' αποφασίσουν για το αντίθετο... Αν τολμά το ΥΠΕΣ ας κοινοποίησει τον πηγαίο κώδικα στην Εισαγγελία και να δοθεί η δυνατότητα ελέγχου του λογισμικού από τρίτους!!!
Σχολιο.- Νοθεια μέσω λογισμικού και η δημοκρατία στα ταρταρα, αν περνά αυτό απαρατήρητο τότε αυτά που έρχονται είναι σε αντιστοιχια με την αποφυλακιση των εγκληματιων και τη φυλάκιση των θυμάτων, το παρεξηγημενο έγκλημα η απλη ανθρωποκτονια του φυσσα δείχνει τον ρυθμό της μεταλλαξης
Σχολιο.- Και εμένα με βάζει σε σκέψεις το κείμενο  !. Επίσης , ζώντας στην μείζωνα Θεσσαλονίκη , ΔΕΝ βλέπω σε καμμιά ''γωνία'' Ζαίους (Καφενεία , ταβέρνες κτλ ) όπως με τους αυριανιστές παλαιότερα .




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προστατέψτε τους από την παράνομη. Κάρτα για τους ασθενείς της φαρμακευτικής κάνναβης.
 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ Η ΑΣΘΕΝΕΙΣ;
Σύλληψη στην Κρήτη πρωτοσέλιδη. Ένα ζευγάρι από τα Πιτσίδια (νομού Ηρακλείου). Τους βρήκαν σκευάσματα από λάδι καναβής, μια μικρή ποσότητα αποξηραμένων λουλουδιών και κουλουριού αλεύρι (!!!). Πέρασαν δύο νύχτες στο κρατητήριο του Ηρακλείου. Ποιο ήταν το έγκλημα τους; Να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην επιλογή της θεραπείας τους.
Βλέπετε, η Ζίζα και η κόρη του η Αργυρώ, είναι δύο γυναίκες που, ατυχώς, γνωρίζουν τι σημαίνει να έχουν κτυπήσει την πόρτα σου μια ασθένεια για την οποία η κλασική ιατρική δεν έχει λύσεις. Και παρόλα αυτά - σε δύσκολες και σπάνιες παθήσεις όπως είναι η ίνανομία που υποφέρει εδώ και χρόνια η Ζίζα και η αυτοάνοση νόσος Αδαμαντιαντ-Μπέχτσετ που βρήκε την νεαρή Αργυρώ, ασθενείς σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην ιατρική χρήση της κάνναβης.
Με μία κάρτα ασθενή - που συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό μητρώο με όλες τις πληροφορίες της έγκρισης από μια ειδική υπηρεσία για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το κάνναβη για την ανακούφιση ή τη θεραπεία της ασθενείας τους - δεν θα είχε τέτοια παρατραγούδα και θα προστατευόταν και ο ασθενής αλλά και οι ελληνικές αρχές από πιθανώς λάθος συλλήψεις.
ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ
ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΑΝΑΒΗΣ. 
                   Η ΥΓΕΙΑ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/_Prostatepsete_toys_apo_tin_paranomia_karta_gia_toys_astheneis_tis_farmakeytikis_kannavis/?frJThkb&fbogname=Dimitra+V.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-761866-Prostatepsete_toys_apo_tin_paranomia_karta_gia_toys_astheneis_tis_farmakeytikis_kannavis&utm_term=rJThkb%2Ben&fbclid=IwAR242C18QxP8EBjhJe-1UhF8Xzt7q1sJzVyvnzqNVrAgnl7uFkKuVcM2JA8

159 έχουν υπογράψει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν’αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις.
Όσκαρ Ουάιλντ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προανήγγειλε κυβερνητική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση, λέγοντας πως ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που βρίσκεται στα σκαριά θα προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας.
αντε σε λιγο θα στηνονται δικες και θα χρησιμοποιουν το ρουφιανοβιβλιο (facebook) για να μας ενοχοποιουν ...η επελαση των βαρβαρων συνεχιζεται



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



??!!!
!208 ευρώ επειδή άκουγε ραδιόφωνο στο φούρνο του !!-
Έπρεπε να είχε άδεια !!
«Την Πέμπτη 14 Ιούνη,απόγευμα και ενώ εργαζόμουν στον φούρνο (στη Θεσσαλονικη στο ποταμι Λουδια) ακούγοντας στο ραδιόφωνο αθλητικές εκπομπές,όπως κάθε απόγευμα,δέχθηκα την επίσκεψη κάποιας κυρίας Τ.Χ.Μου έδειξε μια κάρτα με την φωτογραφία της και μου είπε ότι «είμαστε για τις άδειες».
Συνοδεύονταν από έναν κύριο,συνάδελφο της,φίλο της,δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω γιατί δεν μου παρουσίασε κάποιο έγγραφο.»Ποιες άδειες ρώτησα. Η άδεια του καταστήματος είναι κορνιζαρισμενη στον τοίχο και την βλέπετε» Είμαστε, από την ΕΥΕΔ«απάντησε χωρίς να εξηγήσει τι εστι ΕΥΕΔ. Ζήτησε μια απόδειξη της ταμειακής την οποία και έδωσα,άφησε την σφραγίδα με τα στοιχεία της και έφυγε. Από την σφραγίδα και με την βοήθεια του google διαπίστωσα ότι η ΕΥΕΔ είναι η καινούργια ΑΕΠΙ και είναι επιφορτισμενη με την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων. Την Τετάρτη 17 Ιούλη ο ταχυδρόμος μου έφερε την «λυπητερή»:208,32€ για Άδεια Δημοσίας Εκτέλεσης.
Το μεσημέρι επικοινώνησα με κάποιον κ.Ζ…….ο που αναφέρεται στο ειδοποιητήριο και έδειξε να μην το κατέχει το θέμα και με καλούσε απλά να πληρώσω πνευματικά δκαιώματα γιατί είναι νόμος. Το ποιους άφορά ο νόμος μάλλον δεν το γνώριζε καλά.

Ορισμένες παρατηρήσεις και ερωτηματικά:
1) Στις 14.6 δεν μας έγινε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ενημέρωση για το ποσόν και για ποιον λόγο πρέπει να πληρώσουμε,όπως αναφέρει το έγγραφο που σήμερα παραλάβαμε προφανώς λόγω ανικανότητας και ακαταλληλότητας της αντιπρόσωπου.
2) Για ποιον λόγο ένα κατάστημα σαν το δικό μας (αρτοποιείο) να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για χρίση ραδιοφώνου,την στιγμή που δεν έχει τραπεζοκαθισματα και δεν χρησιμοποιεί το ραδιόφωνο αποκλειστικά για μουσική αλλά για ενημέρωση?
3) Βάσει ποιας λογικής πρέπει ο κρεοπώλης που κόβει τον κιμά ακούγοντας την περιγραφή ποδοσφαιρικου αγώνα,ο μανάβης που πουλά τα λαχανικά του ακούγοντας Καζαντζιδη,ο μπακάλης που ζυγίζει τις ελιές ακούγοντας ειδήσεις από τον Χατζηνικολαου,ο βενζινας που γεμίζει το ρεζερβουάρ ακούγοντας Νταλάρα θα πρέπει να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα ενώ έχουν ήδη πληρώσει ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ
4) Με την ίδια λογική βλέπω σε λίγο δημοσιογραφους και αθλητικούς συντάκτες μέσω της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ να ζητούν και αυτοί πνευματικά δικαιώματα για την ενημέρωση που παρέχουν μέσω ερτζιανων
5) Οι φίλτατοι και συμπαθείς καλλιτέχνες,μετά το κάζο των απατεώνων της ΑΕΠΙ και την σύσταση του νέου εισπρακτικού τους φορέα είναι ικανοποιημενοι γιατί τα δικαιώματα τους εισπράττονται και τους αποδίδονται καλύτερα ή ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εξασφαλίσουν τρόπο ώστε η είσπραξη των δικαιωμάτων αυτών να είναι ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΩΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ?
6) Αλήθεια πόσο δίκαιη μπορεί να είναι η είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων από ένα επαρχιακό καφενεδάκι με πελάτες 15-20 συνταξιούχους?
7) Ερωτώ γιατί δεν γνωρίζω. Πνευματικά δικαιώματα έχουν μόνο η μουσική και τα τραγούδια? Πνευματικά δικαιώματα απ αυτά που εισπράττονται,αποδίδονται σε ποιητές για τα ποιήματα τους (οχι τα μελοποιημένα) και σε συγγραφείς για τα πεζά τους που διαβάζονται σε ανάλογες εκπομπές?
8) Νομίζω οτι τα πνευματικά δικαιώματα,αναμφισβητητο και δίκαιο αίτημα των πνευματικών δημιουργών θα έπρεπε να εισπράττονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς απ’ευθείας με βάση την ποσότητα της χρήσης της μουσικής και των τραγουδιών και με βάση την ακροαματικότητα των σταθμών. Αλλα αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με μεγάλους,με Αλαφουζους,Μαρινακηδες,Μπομπολες και άλλα θηρία της οικονομικής ζωής του τόπου. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως και ο κόσμος των δημιουργών καταλαβαίνει και ασπάζεται το δόγμα ότι είναι πιο εύκολο να πατήσεις τα βατράχια από το να τα βάλεις με τα βουβάλια. Έτσι για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν οι μεροκαματιάρηδες κι αυτό είναι λυπηρό…
Και για να τελειώνουμε. Χαράτσια δεν πρόκειται να πληρώσουμε κι ας φτάσουμε στα δικαστήρια. Αύριο ταχυδρομώ το έγγραφο που παρέλαβα σήμερα,πίσω στην ΕΥΕΔ. Το ίδιο καλω να κάνουν όσοι συνάδελφοι βιοτέχνες ,μικροεπαγγελματίες πήραν τέτοια ειδοποιητηρια. Τα στέλνουμε πίσω και δεν πληρώνουμε. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! «

Σχολιο.- Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εισπράξουν τα χρήματα. Δεν έπρεπε να δώσεις απόδειξη ταμειακής μηχανής. Έχεις κάποια ενημέρωση σχετικά με την συγκεκριμένη εταιρεία; Οχι. Ακουγες μουσική; Οχι. Εχει απαγορευθεί το ραδιόφωνο σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους; Οχι.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τέτοια μέρα τον Ιούλιο του 1943, λαοθάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας. Ναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας την εποχή των ναζί!
Τον Ιούλιο του 1943, η χιτλερική διοίκηση, αντιμέτωπη με τα κρίσιμα προβλήματα του πολέμου, πήρε την απόφαση να παραχωρήσει ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη στους Βούλγαρους φασίστες. Η μάχη ξεκίνησε στις 7 Ιούλη απ’ τη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες νέοι και πλήθη λαού ξεκίνησαν με διαδήλωση από την Αποστόλου Παύλου.
Το ίδιο βράδυ στη Νεάπολη μιλούν, σε συγκέντρωση λαού και νεολαίας, στελέχη του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, ξεσηκώνοντας την πόλη. Τις επόμενες μέρες, σε Επτάλοφο, Νεάπολη, Τούμπα, Καλαμαριά κινητοποιούνται 50.000 λαού. Στις 10 Ιούλη κηρύσσεται παλλαϊκή απεργία. Την ίδια μέρα ξεσηκώνεται το Κιλκίς. Στις 17 η Εδεσσα, τα Γιαννιτσά. Ολη η Μακεδονία, με πρωτοπόρους το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ, δίνει τη μάχη ενάντια στο διαμελισμό της χώρας.
Τη μάχη αυτή, όμως, την έκρινε η ασύγκριτη σε μαζικότητα και μαχητικότητα διαδήλωση του λαού της Αθήνας, στις 22 Ιούλη 1943. Σε αυτή την πρωτοφανέρωτη μεγαλειώδη διαδήλωση, χιλιάδες λαού πλημμύρισαν το κέντρο της πρωτεύουσας. Σε αυτή τη μάχη, οι κατακτητές ήταν αποφασισμένοι να χτυπήσουν. Τη στιγμή που οι σημαίες έχουν φτάσει στην οδό Ομήρου, μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδας, τα τανκς έρχονται. Μια ξανθιά κοπέλα ορμά με τη σημαία και την ανεμίζει μπροστά απ’ το τανκ. Μια ριπή τη ρίχνει κάτω νεκρή. Και οι ερπύστριες περνούνε πάνω απ’ το άψυχο κορμί της. Ηταν η Παναγιώτα Σταθοπούλου. Μια άλλη ΕΠΟΝίτισσα ορμά στο τανκ, σκαρφαλώνει και χτυπά τον τανκίστα στο πρόσωπο. Μια σφαίρα, τη ρίχνει κι αυτή νεκρή. Ηταν η Κούλα Λίλη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κεμαλιστές ζητούν από τον Ρ.Τ.Ερντογάν την άμεση κατάληψη των Αντικυθήρων για να ελεγχθεί η θαλάσσια σύνδεση Δύσης και Ανατολής με την ανατολική Μεσόγειο!
Η συγκεκριμένη στρατηγική προσέγγιση ακούγεται καταρχήν ως παράδοξη, αλλά δεν είναι: στην περιοχή μέχρι το 1990 η Σοβιετική Ενωση διατηρούσε ένα τεράστιο αγκυροβόλιο του πολεμικού Στόλου της Μεσογείου γιατί ακριβώς αυτό το σημείο ελέγχει την είσοδο και την έξοδο στην Μεσόγειο ολόκληρου του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας.
Στην τουρκική γλώσσα, τα Κύθηρα, το Τσιρίγο δηλαδή, αποκαλούνται Cuha. Τα Αντικύθηρα αποκαλούνται Kucuk Cuha, δηλαδή τα μικρά Κύθηρα.
Ο Umit Yalim λοιπόν, με δημοσίευμά του στην εφημερίδα «Sozcu» που δημοσιεύεται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ζητεί την άμεση κατάληψη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις των Αντικυθήρων και τη δημιουργία πάραυτα ναυτικής βάσης στο νησάκι, δεδομένου ότι θεωρεί πως είναι τουρκικό και πως στρατηγικά ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς μεταξύ Δύσης και Ανατολής προς την ανατολική Μεσόγειο.
Αφορμή για τη νέα έκρηξη παράνοιας του πρώην Γ.Γ. του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, Umit Yalim, στάθηκε μια επίσημη ανακοίνωση της τοπικής Αρχής των Αντικυθήρων διά της οποίας προσκαλούνται Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες να εγκατασταθούν στο νησί με αντάλλαγμα ορισμένα κίνητρα, όπως παροχή γης, κατοικίας κ.λπ.
Ο παρανοϊκός «νονός» της θεωρίας των 18 νησιών κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες επιχειρούν να καταλάβουν τα Αντικύθηρα.  Όντως η φράση αυτή και μόνο προκαλεί γέλιο και θυμηδία. Ωστόσο, στην Τουρκία οι αναγνώστες τέτοιων δημοσιευμάτων τα παίρνουν πολύ στα σοβαρά (συμβαίνει ενίοτε και στην Ελλάδα, με ανάλογες θεωρίες συνωμοσίας και εθνικού μεγαλείου).
"O Umit Yalim ήταν πριν από χρόνια Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας και έφερε τον βαθμό του συνταγματάρχη.
Γνήσιος Κεμαλιστής, βαθιά εθνικιστής και κυρίως δoγματικά ανθέλληνας, εδώ και αρκετό καιρό ζει αναπαράγοντας τη θεωρία των 18 νησιών που πρέπει απαραιτήτως να ανακαταλάβουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο.
Ο Umit Yalim είναι ο «νονός» αυτής της θεωρίας, που σιγά σιγά υιοθέτησαν οι Κεμαλικοί και οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι και η οποία αποτελεί ένα βασικό επιχείρημα της εθνικιστικής πτέρυγας του ρεπουμπλικανικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η θεωρία αυτή βρίσκει «χώρο φιλοξενίας» στις σελίδες της ακραιφνώς κεμαλικής εφημερίδας «Sozcu».
Eδώ και δύο χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει στον δικό του πολιτικό λόγο τις εθνικιστικές κραυγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υιοθέτησε κι αυτός -αποφεύγοντας ωστόσο συνεχείς και παρανοϊκές ακραίες φωνές- τη θεωρία της ενσωμάτωσης εκ νέου στην Τουρκία των 18 ελληνικών νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται στον κατάλογο αυτό."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θερμή Παράκληση στους Ματατζήδες να συμπεριφέρονται με το μαλακό αρχικά στους Ζαίους  που ενδέχεται στο εξής να συναντήσουν, διότι έχουν να εμφανιστούν σε διαμαρτυρία απ το 2014 κ πολλοί νομίζουν ότι η κυβέρνηση του σιχαμένου κατάργησε τα ΜΑΤ και το ξύλο που έτρωγαν οι υπόλοιποι διαμαρτυρόμενοι ήταν αποκύημα της αντισυριζαϊκής τους φαντασίας!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σοβιετικό σύστημα υποχρέωνε τις γυναίκες να γίνονται επιστήμονες λέει ο φιλελεύθερος Economist
http://www.katiousa.gr/politika/diethni/to-sovietiko-systima-ypochreone-tis-gynaikes-na-ginontai-epistimones-leei-o-fileleftheros-economist/?fbclid=IwAR1Oemgg4a-SlMUbv6EnlHnFlMM-CpazGK6c_--fgA_ME2hEnciP64rB2kY
Δεν έφτανε η υπόλοιπη φρίκη του ολοκληρωτισμού, αλλά οι κομμουνισταί τραβολογούσαν με τη βία αμέριμνες νοικοκυρές από την ασφάλεια της κουζίνας τους, αναγκάζοντάς τες να προσαρμοστούν σε απάνθρωπα, αποστειρωμένα εργαστήρια με παράξενα μηχανήματα και δοκιμαστικούς σωλήνες. Επιπλέον, τους στέρησαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν άλλες, ξεκούραστες και προσοδοφόρες καριέρες, όπως αυτή της συνοδού πολυτελείας και της πρωταγωνίστριας σε πορνοταινίες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι γίνεται πλακίτσα με την... καντεμιά του βλαΚούλη, δε σημαίνει πως δεν θα συναντηθεί σύντομα με την Οργή του Λαού, όπως συνέβη και με τον Δρακουμέλ πατέρα του! Το θέμα ασφαλώς είναι να ξεμπερδεύουμε οριστικά με το καπιτα-ληστρικό σύστημα που τους εκτρέφει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαχητικό SU-30 της Βενεζουέλας παρακολούθησε κι ουσιαστικά παρενόχλησε ένα κατασκοπευτικό EP-3 Aries των ΗΠΑ. ΒΙΝΤΕΟ
21/7/2019
Στις 19 Ιουλίου ένα μαχητικό SU-30 της αεροπορίας της Βενεζουέλας παρακολούθησε κι ουσιαστικά παρενόχλησε ένα EP-3 Aries του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια για πολύ ώρα θέτοντας σε κίνδυνο ουσιαστικά την κατασκοπευτική αποστολή του EP-3.Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο στρατός των ΗΠΑ. Το μαχητικό SU-30 Flanker της Βενεζουέλας πέταξε σε μια μη ασφαλή απόσταση από το αμερικάνικο EP-3 Aries. H U.S. Southern Command (SOUTHCOM), αποκάλεσε μη επαγγελματική την τακτική ελιγμούς του μαχητικού της Βενεζουέλας. Προσθέτει πως το Su-30 έκανε « επικίνδυνη παρακολούθηση » σ΄αναγνωριστικό αμερικάνικο αεροσκάφος που επιχειρούσε πάνω από την Καραϊβική. Σε σερί tweets την Κυριακή το SOUTHCOM δήλωσε πως το αεροπλάνο της Βενεζουέλας που απογειώθηκε την Παρασκευή dαπό αεροδρόμιο που είναι 200 milles ανατολικά του Caracas, « επιτηρούσε με τρόπο επιθετικό ένα EP-3 αμερικάνικο σε επικίνδυνη απόσταση … θέτοντας σε κίνδυνο πλήρωμα κι αεροσκάφος ».
Το Σάββατο ο Υπ. Άμυνας της Venezuela ο Vladimir Padrino Lopez είπε πως αμερικάνικο αεροσκάφος μπήκε σ’ εναέριο που ελέγχει η Βενεζουέλα μη μεταφέροντας τις απαραίτητες πληροφορίες και παραβιάζοντας τους διεθνείς κανονισμούς.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες διακοπές ρεύματος στη Νέα Υόρκη
 Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 19:00
Η ιδιωτικη εταιρεία ηλεκτρισμού Con Edison δέχθηκε εκ νέου επικρίσεις σήμερα, έπειτα από μια σειρά διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, που έπληξαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα μετά την τεράστια βλάβη που βύθισε στο σκοτάδι το Μανχάταν.
Περί τους 53.000 καταναλωτές δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα χθες το βράδυ, κυρίως στο Μπρούκλιν. Σήμερα το πρωί, η Con Edison είχε αποκαταστήσει το ρεύμα σε περισσότερους από 30.000 καταναλωτές, ενώ προβλέπει να το κάνει έως το απόγευμα τοπική ώρα για τους εναπομείναντες 21.500 καταναλωτές που παραμένουν έως αυτήν την ώρα στο σκοτάδι.
Σε αντίθεση με το περιστατικό της 13ης Ιουλίου, που οφειλόταν σε βλάβη σε γραμμή υψηλής τάσης, αυτήν τη φορά η ίδια η εταιρεία πήρε μονομερώς την απόφαση να διακόψει χθες την τροφοδότηση σε ένα τμήμα του δικτύου «για να προφυλάξει τις ζωτικής σημασίας υποδομές».
Ο πάροχος ενέργειας σημείωσε ότι η κατανάλωση είχε ανέλθει σε νέο ρεκόρ την Κυριακή στις 18.00 τοπική ώρα, με 12.063 μεγαβάτ, την τρίτη ημέρα ενός κύματος καύσωνα που πλήττει τις ανατολικές ακτές της χώρας.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν σφοδρές επικρίσεις σε βάρος της Con Edison, που έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών αξιωματούχων της Νέας Υόρκης μετά τη βλάβη της 13ης Ιουλίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν χωρίς ρεύμα 73.000 καταναλωτές.
«Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος από την Con Ed» δήλωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει μονομερώς σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση ελήφθη «όταν άρχισε να νυχτώνει, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα ασφαλείας, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν».
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέπτυξε επιπλέον 200 αστυνομικούς στις πληγείσες περιοχές και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο έστειλε επιτόπου 200 στελέχη της πολιτειακής αστυνομίας.
Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ανέφερε ότι μίλησε χθες και σήμερα με τον πρόεδρο της Con Edison Τζον Μακάβοϊ, ο οποίος δεν του έδωσε «καμία απάντηση» για τους λόγους της διακοπής και «για όσα έπρεπε να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζιστικη ουκρανία: Απόλυτη πλειοψηφία στο ναζιστικο «κυνοβούλιο» απέσπασε το κόμμα του Ζελένσκι
 Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 11:34
Το κόμμα του γελοιου κωμικου προέδρου της Ναζιστικης ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία στο ναζιστικο «κυνοβούλιο»,  βάσει επίσημων μερικών αποτελεσμάτων των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Το κόμμα Υπηρέτης του Λαού του Ζελενσκι αναμένεται να λάβει τις μισες έδρες από τις συνολικά 450 του ναζιστικου «κυνοβουλίου», σύμφωνα με τις προβολές αυτές. Σε περίπτωση που οι προβολές επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία μετά την υποδουλωση της χώρας στους αμερικανους, το 1991.
Στις μισές από τις έδρες που θα καλυφθούν βάσει του αναλογικού εκλογικού συστήματος, το κόμμα του Ζελένσκι έχει μεγάλο προβάδισμα λαμβάνοντας ποσοστό 42%, σύμφωνα με τα επίσημα μερικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα μετά την καταμέτρηση του 44% των ψηφοδελτίων.
Τέσσερα άλλα κόμματα, από τα οποία ένα μονο απλως δημοκρατικο, αναμένεται να εισέλθουν στο ναζιστικο «κυνοβούλιο», καθώς φέρονται να εξασφαλίζουν το απαιτούμενο όριο του 5%.
Πρόκειται για τους δημοκρατικους της Πλατφόρμας της αντιπολίτευσης (11,5%) και ακολουθούν τρία ακροδεξιά φασιστικα κόμματα: Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη του πρώην αληταρα φασιστα βιομηχανου προέδρου Πέτρο Ποροσένκο (8,9%), το ακροδεξιο νεοφιλελε κόμμα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο (7,6%) και το ακροδεξιο κόμμα Golos (Φωνή) (στα ελληνικα Κωλος), που ίδρυσε μόλις τον Μάιο ο ακροδεξιος ροκ σταρ (ροκ, λεμε τωρα και καμια μαλακια!) Σβιατοσλάβ Βακαρτσούκ (6,3%).
Το φασιστικο Ριζοσπαστικο Κομμα ακολουθει αμεσως μετα με 3,87%, ενώ το καθαροαιαμο ναζιστικο Σβομποντα πηρε2,23%.
Θριαμβευτής των προεδρικών εκλογών του Απριλίου και εξπέρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζελένσκι δεν υιοθέτησε το παραδοσιακό ύφος των προκατόχων του. Μόλις ορκίστηκε, διέλυσε το προηγουμενο ναζιστικο «κυνοβούλιο», το οποίο ήταν εχθρικό προς αυτόν, και προκήρυξε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».
Η νίκη του και η νίκη του κόμματός του απηχούν την απογοήτευση των ουκρανών από τις ελίτ της χώρας που χαρακτηρίζονται διεφθαρμένες και ανίκανες να θέσουν τέλος στον πόλεμο στο ανεξαρτητο πλεον Ντονμπας και να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης στη χώρα που έχει σχεδόν το μέγεθος της Γαλλίας και είναι μια από τις φτωχότερες της Ευρώπης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσημη επίσκεψη στη Νικαράγουα πραγματοποιεί ο ΥΠΕΞ του Ιράν
 Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 09:29
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ αφίχθη το απόγευμα της Κυριακής στη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα.
Τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Νικαραγουανός ομόλογός του Ντένις Μονκάδα και ο Λαουρεάνο Ορτέγα, γιος του προέδρου της χώρας.
Μια συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί να δώσει σήμερα ο Ιρανός ΥΠΕΞ ακυρώθηκε από τις νικαραγουανές Αρχές εξαιτίας του «φορτωμένου προγράμματός του».
Ο Ζαρίφ πρόκειται να έχει συνομιλίες κυρίως με τον αρχηγό του κράτους Ντανιέλ Ορτέγα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας ταξίδεψε στη Μανάγκουα από το Καράκας, όπου πήρε μέρος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Κινήματος των Αδεσμεύτων, στο οποίο είναι ενταγμένες περίπου 120 χώρες.
Οι υπουργοί των Αδεσμεύτων κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ έναντι της Βενεζουέλας, του Ιράν και της Συρίας, ζητώντας πάνω απ’ όλα την άρση των «μονομερών» οικονομικών κυρώσεων της Ουάσινγκτον.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  κατεδαφίζει σπίτια Παλαιστινίων στα όρια Αν. Ιερουσαλήμ - κατεχόμενης Δυτικής Όχθης
 Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 08:33
Ισραηλινναζιστικές δυνάμεις άρχισαν σήμερα να κατεδαφίζουν σπίτια Παλαιστινίων που οι Σιωναζιστικες αρχές χαρακτηριζουν αυθαίρετα στο νότιο τμήμα της Ιερουσαλήμ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Δεκάδες αληταραδες σιωναζι μπατσοι και καραβαναδες περικύκλωσαν τουλάχιστον τέσσερα ακίνητα στην περιοχή Σουρ Μπάχερ και ένας εκσκαφέας άρχισε να κατεδαφίζει ένα μισοτελειωμένο διώροφο κτήριο, μετέδωσε.
Το παλαιστινιακό χωριό Σουρ Μπάχερ είχε καταληφθεί στον πόλεμο του 1967.
Πολλοί Παλαιστίνιοι φοβούνται ότι η κατεδάφιση των σπιτιών και των κτηρίων κοντά στο τείχος που χωρίζει το αυθαιρετο ισραηλινοναζιστικο καθεστως από τα εδάφη τους θα δημιουργήσει προηγούμενο και θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές κατά μήκος του. Το Σιωναζιστικο Τείχος αυτό διαπερνά πολλές περιοχές γύρω και μέσα από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και έχει έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων.
Η έναρξη των κατεδαφίσεων αναμένεται επίσης να κλιμακώσει τη διένεξη για το μελλοντικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ, όπου ζουν 500.000 αληταραδες σιωναζι μιασματα που τους κουβαλησαν εκει από όλα τα μεση του κοσμου και 300.000 ντοπιοι Παλαιστίνιοι, και όπου βρίσκονται τόποι ιεροί για τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό.
Οι ισραηλινοναζιστικές ένοπλες δυνάμεις έκοψαν το συρμάτινο τμήμα του φράκτη ασφαλείας τη νύχτα και κατόπιν άρχισαν να απομακρύνουν κατοίκους του χωριού.
Η επιχείρηση φωτογραφίζεται και μαγνητοσκοπείται από Παλαιστίνιους, Ισραηλινούς και ξένους ακτιβιστές, που κινητοποιήθηκαν και προσπαθούν να εμποδίσουν τις κατεδαφίσεις.
Το ανώτατο δικαστήριο του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος αποφάνθηκε ομόφωνα τον Ιούνιο ότι η ανέγερση των κτηρίων παραβίασε την απαγόρευση δόμησης. Η προθεσμία που δόθηκε στους κατοίκους τους να καταστρέψουν τα κτήρια που αφορούσε η απόφασή του, ή τμήματά της, έληξε την Παρασκευή.
Ορισμένοι κάτοικοι του Σουρ Μπάχερ επεσήμαναν ότι θα μείνουν άστεγοι. Άλλοι σημείωσαν ότι είχαν λάβει οικοδομικές άδειες από την Παλαιστινιακή Αρχή, που διαθέτει περιορισμένες εξουσίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το χωριό βρίσκεται στο όριο μεταξύ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης. Η πολιτική του γεωγραφία περιπλέκεται, διότι ορισμένα τμήματά του βρίσκονται εκτός των ορίων της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ αλλά στην ισραηλινοναζιστική πλευρά του τείχους, δηλαδή είναι αποκομμένα από την υπόλοιπη Δυτική Όχθη.
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) κατήγγειλε ότι το ισραηλινοναζιστικό ανώτατο δικαστήριο προσπαθεί να «δημιουργήσει προηγούμενο» που θα επιτρέψει την κατεδάφιση «πολυάριθμων παλαιστινιακών κτηρίων που βρίσκονται κοντά» στο Σιωναζιστικο Τείχος.
Ο Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ, συντονιστής του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ για τις αποικιοκρατικές υποθέσεις, και άλλα στελέχη του Ξεφτιλισμενου οργανισμού προέτρεψαν τις ισραηλινοναζιστικές αρχές να μην προχωρήσουν στις κατεδαφίσεις. Εξήγησαν πως 17 Παλαιστίνιοι θα εκτοπιστούν λόγω του σχεδίου κατεδάφισης τουλάχιστον 10 κτηρίων.
Η Αποικιοκρατικη Ευρωπαϊκή Ένωση από τη μεριά της δημοσιοποίησε ανακοίνωση στην οποία στηλίτευσε το σχέδιο κατεδάφισης και προειδοποίησε πως «η συνέχιση της πολιτικής αυτής υπονομεύει τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών και την προοπτική της διαρκούς ειρήνης».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προγραμματικες δηλωσεις
Ερχεται κυμα ιδιωτικοποιησεων αναμεσα τους ΔΕΗ και Ελληνικα Πετρελαια. Η πολιτικη του χαπακωμενου Τζιφρα συνεχιζεται από το ζαβο Κουλι.  Δημιουργια  φυλακων τυπου Γ όπως στη ναζιστικη αμερικη, όπως τα Λευκα Κελια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
Η Κούβα επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη της με τη Νικαράγουα και την επανάσταση της

O Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, πρώτος αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, επανέλαβε την αλληλεγγύη του λαού της Κούβας στη Νικαράγουα και την επανάστασή της, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Πρώτου Γραμματέα του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο και του Προέδρου Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, στην τελετή για την 40η επέτειο της νίκης της Επανάστασης των Σαντινίστας που πραγματοποιήθηκε στην Μανάγκουα, πρωτεύουσα της κεντροαμερικάνικης χώρας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina, στην παρέμβασή του ο Βαλντές Μέσα αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της χώρας υπό την καθοδήγηση του Σαντινιστικού Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN), όπως η μείωση της φτώχειας, της βρεφικής και μητρικής θνησιμότητας, τα υψηλά επίπεδα πρόσβασης στην εκπαίδευση, καθώς και την δημιουργία υποδομών και άλλων έργων κοινωνικού χαρακτήρα.
Ο κουβανός αντιπρόεδρος καταδίκασε τις ξένες πιέσεις, την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, που μόλις πριν από ένα χρόνο αντιμετώπισε μια απόπειρα πραξικοπήματος που άφησε ένα θλιβερό ισοζύγιο απώλειας ανθρώπινων ζωών, τραυματισμών και σοβαρών οικονομικών ζημιών.
Τέλος, ο Βαλντές Μέσα προσκάλεσε επισήμως τον πρόεδρο της Νικαράγουα να πάρει μέρος στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Κούβα, για την 66η επέτειο της επίθεσης στα στρατόπεδα Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες, την 26η Ιουλίου, Ημέρα Εθνικής Εξέγερσης.
Τον λαό και την κυβέρνηση της Νικαράγουα ευχήθηκαν επίσης, μέσω του λογαριασμού τους στο κοινωνικό δίκτυο Twitter , ο πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών Μιγκέλ Ντιας Κανέλ Μπερμούντεςκαι ο υπουργός εξωτερικών σχέσεων της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τον γάμησε τον καπιταλισμό ο Γεωργούλης, με ένα άρθρο κι ένα νόμο...
Πηδούν απο τα παράθυρα οι αστοί των Βρυξελλών-ε
- Αλέξης Γεωργούλης; Η ερώτηση στην Κομισιόν για το Face App
Ο Αλέξης Γεωργούλης κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την εφαρμογή όπου αναφέρει:
 Οι άδειες που ζητά από τους χρήστες περιλαμβάνουν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων. Η λειτουργία της έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε ειδικούς στο δίκαιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
* Δεν είναι ικανός να δει και να διαβάσει ότι του γράφουν οι ζαιοι "συνεργάτες" που πληρώνουμε εμείς οι μαλάκες Έλληνες!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τσίπρας υπερασπίστηκε το 3ο μνημόνιο και εμφάνισε ως επιτυχία την ολοκλήρωσή του...
Τσίπρας: Αντιπολίτευση με «όχημα» τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που φέρουν την υπογραφή του
Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το 3ο μνημόνιο και εμφάνισε ως επιτυχία την ολοκλήρωσή του, με την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και τις υπογραφές του στα μεταμνημονιακά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 που αποτελούν την «εγγύηση» διατήρησης σε καθεστώς ανέχειας τον εργαζόμενο λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ξεκαθάρισε ότι θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις με τους εκπρόσωπους των δανειστών.
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αντιπολίτευση «πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες» και τόνισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όποια σοβαρή προσπάθεια κάνετε για διεκδικήσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, θα τις στηρίξουμε στο εξωτερικό, δεν θα σας χαριστούμε στο εσωτερικό, μέσα στη Βουλή και εκτός Βουλής, θα αντιπαρατεθούμε στην ουσία, όχι στην επικοινωνία». Ουσιαστικά ο Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει απόλυτα το καθεστώς της μεταμνημονιακής εποπτείας και την πολιτική των δήθεν …διεκδικήσεων για παροχές «ψίχουλα» στο λαό, ο οποίος θα συνεχίσει να πληρώνει – και με την συγκατάθεση του ΣΥΡΙΖΑ – τα «ματωμένα» πλεονάσματα και την αποπληρωμή του χρέους που υπέγραψε ο ίδιος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας... ο γουρλής!
17 Νοεμβριου 2015, 6,5 ριχτερ στη Λευκαδα
12 Ιουνιου 2017, 6,6 ριχτερ Λεσβος
21 Ιουλιου 2017, 6,6 ριχτερ Κω
Ματι, Μανδρα
10 Σεπτεμβριου 2017, οικολογικη καταστροφη τουΣαρωνικου
Μπορούμε κι εμείς να απαντήσουμε στο επίπεδο που καταλαβαίνετε τζιφρικοι ζαιοι κυνικοί αμοραλιστές...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν... έτσι προστατεύουν τα σύνορά τους κράτη με Εθνική Κυριαρχία!
3 Ιούλη 1988... στα Στενά του Ορμούζ το αμερικανικό καταδρομικό 'Vincennes' καταρρίπτει με πύραυλο το Ιρανικό πολιτικό αεροπλάνο της 'Iran Air' πτήσης 655 με 290 επιβάτες και μεταξύ αυτών 66 μικρά παιδάκια. Η αμερικανική απάντηση στην "ιρανική απειλή" για την "ειρήνη".
Μετά από αυτό το έγκλημα, τη μαζική δολοφονία αθώων πολιτών και 66 μικρών αγγέλων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε τη... λύπη της αλλά ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι είχε κάνει κάποιο λάθος και ποτέ δεν υπέβαλε επίσημη συγγνώμη.
Τουναντίον, όλα τα μέλη του πληρώματος 'Vincennes' παρασημοφορήθηκαν με το μετάλλιο 'Combat Action Ribbon' για την “Αποστολή τους στον Περσικό Κόλπο”.
20 Ιούνη 2019... οι "Φρουροί της Επανάστασης" ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός αμερικάνικου κατασκοπευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που παραβίασε τον κυρίαρχο εναέριο χώρο του Ιράν. Οι ΗΠΑ διέψευσαν αλλά η έκθεση του καταρριφθέντος αεροσκάφους από τους Ιρανούς ανάγκασε τον πρόεδρο Τραμπ σε ψευδείς ειδήσεις ("fake news")... πως δηλαδή έδωσε εντολή επίθεσης εναντίον του Ιράν, αλλά 10 λεπτά πριν την εξαπόλυση της επίθεσης το "ξανασκέφτηκε" κι ακύρωσε την εντολή του
4 Ιούλη 2019... το βρετανικό πολεμικό ναυτικό συλλαμβάνει και κατάσχει στο Στενό του Γιβραλτάρ (Πειρατές το 2019! sic!) το ιρανικό πετρελαιοφόρο πλοίο 'Grace 1', με την υποψία πως μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο το οποίο σκόπευε να παραδοθεί στα διυλιστήρια της Συρίας στη Baniyas στην Επαρχία Ταρτούς, γεγονός που παραβιάζει τις παράνομες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον του Ιράν. Ένα φονικό εμπάργκο πέρα κι έξω από κάθε αρχή Διεθνούς Δικαίου, χωρίς καν την έγκριση του ΟΗΕ.
Εμπάργκο στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα κι επιβάλλουν όλες οι εγχώριες μνημονιακές κυβερνήσεις (Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα, Μητσοτάκη), εναντίον των συμφερόντων της εθνικής μας οικονομίας.
Αντίστοιχο φονικό εμπάργκο, με παραβίαση κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου εφαρμόζεται κι εναντίον του λαού της Συρίας, το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε πρόσφατα από τον κύριο Κατρούγκαλο
Το Ιράν κάλεσε τη Μεγάλη Βρετανία ν' απελευθερώσει άμεσα το ιρανικό πετρελαιοφόρο κι ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών κάλεσε τον Robert Macaire, Άγγλο πρεσβευτή στην Τεχεράνη, τονίζοντας του πως πρόκειται για πειρατική ενέργεια και πως το 'Grace 1' βρισκόταν στα διεθνή ύδατα.
HMS Montrose'... το "στολίδι" του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, που συνόδευε για ασφάλεια το βρετανικό πετρελαιοφόρο 'Stena Impero'
20 Ιούλη 2019... το Ναυτικό των "Φρουρών της Επανάστασης" ανακοινώνει τη σύλληψη του βρετανικού πετρελαιοφόρου 'Stena Impero'στα Στενά του Ορμούζ, για παραβίαση διεθνών κανόνων ναυσιπλοΐας και μάλιστα ενώ συνοδευόταν από το βρετανικό πολεμικό πλοίο
'HMS Montrose' και το οδήγησε για δικαστικούς ελέγχους στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στην επαρχία Χορμοζγκάν, τη νότια ακτή του Ιράν στον Περσικό Κόλπο.
Η κατάσχεση του βρετανικού πλοίου έγινε με αίτημα του Ναυτιλιακού κέντρου Χορμοζγκάν, ενώ διέσχιζε το Στενό του Ορμούζ, "επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανόνες".
Ιρανός αξιωματικός μίλησε στο επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna κι ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο είχε παραβιάσει τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανονισμούς, διασχίζοντας ένα απαγορευμένο θαλάσσιο πέρασμα στα στενά, σβήνοντας το ραντάρ και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις που έστειλαν οι ιρανικές αρχές. Ειδικότερα επισήμανε: «Το δεξαμενόπλοιο είχε απενεργοποιήσει τον ιχνηλάτη του και αγνόησε αρκετές προειδοποιήσεις από το IRGC προτού κατασχεθεί». Επιπροσθέτως διαπιστώθηκε ότι το βρετανικό δεξαμενόπλοιο δεν είχε απαντήσει σε μια κλήση κινδύνου από ένα ιρανικό αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε σε ατύχημα, αφού είχε απενεργοποιήσει το σύστημα παρακολούθησης. Τέλος, το πετρελαιοφόρο είχε επίσης "ελευθερώσει πετρελαϊκά κατάλοιπα στον Περσικό Κόλπο".
Μόλις χθες ο Mohammad Javad Zarif, ο υπουργός των Εξωτερικών του Ιράν, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, δηλώνοντας:
«Η αντίσταση της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ σημαντική για τους λαούς όλου του κόσμου και τον λαό της Βενεζουέλας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαραντάκος... ο 'νεοφιλελε΄' γλείφτης είχε τρουπώσει κι εκεί, ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως γλωσσολόγος
Τόσο καιρό τα Ελληνικά Hoaxes δεν ήταν καλέ 'νεοφιλελε΄' οπότε είχε τρουπώσει κι εκεί, ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως γλωσσολόγος ο τύπος που έχει δικαιολογήσει κάθε γλωσσικό ατόπημα του Αλέτση... και γελάει ο κόσμος
Τόσο καιρό ήταν καλά τα Ελληνικα Hoaxes για τον τυπακο, που τρέχει έρποντας σε καθε αθλια συκοφαντία κατα διαφωνουντων των Ζαιων..
Τόσο καιρό μια χαρά και εκεί 'συνεργατης', (υποθετουμε ανιδιοτελώς φυσικα), αλλα οι ζαιοι και τα κολλητάριά τους, κατα τα λοιπα εκραζαν την Athens Voice... που φέρεται να εχει σχεση με τα Eλληνικα Hoaxes...
Επίσης εχει ενδιαφερον πως ο τυπος, δεν αποχωρησε καν οταν υπήρξε γενικη κατακραυγή σε ρατσιστικη αναρτηση της Athens Voice...
Αλλο λογο αναφερει στην αποχωρηση του.
Μουαχαχαχαααα ανακαλυψε τωρα και καλα 'μεροληψια' ενω τοσο καιρο με κυβερνηση συριζανελλ ολα ησαν καλα...
Γελάει ο κοσμος με τα ξεβρακωματα αρχισυκοφαντων καθε αντιφρονουντα...
Αχου θα επαθαν και εκπληξη κατι κακομοιρα κολλητάριά τους,που τα εβαζαν μπροστα να ξερνουν εμετούς...

Ο Νίκος Σαραντάκος καταγγέλλει την «απάτη» των «Ελληνικών Hoaxes» και αποχωρεί
21/7/2019 – 12.42
Με σοβαρές καταγγελίες αποχώρησε από τα Ελληνικά Hoaxes,ο γνωστός συγγραφές και μεταφραστής Νίκος Σαραντάκος, που ήταν επιστημονικός σύμβουλος της σελίδας, η οποία είχε αναλάβει εκ μέρους του Facebook να διενεργεί έλεγχο στις ειδήσεις και να εντοπίζει fake news.
Ο Νίκος Σαραντάκος καταγγέλλει αντιδεοντολογική συμπεριφορά  από τον αρχισυντάκτη των Ελληνικών Hoaxes, Δημήτρη Αλικάκο.
Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Σαραντάκος εξηγεί τους λόγους που ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από την κατηγορία των επιστημονικών συμβούλων και υπογραμμίζει ότι:
«Πιστεύω ότι οι έντονα κομματικές θέσεις του κ. Αλικάκου τον καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για το λειτούργημα που θέλει να αναλάβει και θα φροντίσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, να σταματήσει αυτή η αντιδεοντολογική κατάσταση».
Ο κ. Σαραντάκος δηλώνει «εξαπατημένος» και φέρνει ως παράδειγμα αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς αναρτήσεις του Δημήτρη Αλικάκου όπου χαρακτηρίζει «λύτρωση» την αλλαγή κυβέρνησης ή την άλλη όπου μιλάει για επίπεδο «σουρωμένου κομπλεξικού κομματόσκυλου» για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει ο Νίκος Σαραντάκος, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει πολιτικές απόψεις, όμως: «κάποιος που είναι αρχισυντάκτης σε οργανισμό πιστοποίησης της ακρίβειας των ειδήσεων πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να απέχει από τον σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής ή σε κάθε περίπτωση να μην εκδηλώνεται με τόση ένταση».
Ο κ. Σαραντάκος επισημαίνει ότι πριν την αποχώρησή του έκανε διάβημα στους ανθρώπους του Hoaxes, όμως, υπήρξε «αδυναμία συνεννόησης».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα συλλυπητήρια μας στη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αγγλίας, γνωστή και ως MI6...
Ο τρομοκράτης Anas Diab, από τους σημαντικότερους κατασκευαστές των παραμυθιών περί των "χημικών του δικτάτορα Άσαντ" και στέλεχος της "ανθρωπιστικής" δολοφονικής οργάνωσης "λευκά κράνη"... τώρα βλέπει τα ραδίκια ανάποδα!
Στην Khan Shaykhoun εγκατέλειψε τον κόσμο...
Στο διάβολο κι ακόμη παραπέρα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όσοι πάντως πέσατε από τα σύννεφα που ο Κούλης δεν "σκίζει" την συμφωνία των Πρεσπών, να το κοιτάξετε το προβλημα σας σε κανα γιατρο...Ο Κουλης το χε πει αλλωστε όταν ψηφιστηκε ότι αν ψηφιστει εμεις δεν προκειται να την παρουμε πισω..  Άλλο αν ειχε στειλει βουλευτες του στις συγκεντρωσεις για τη Μακεδονια να ψαρευουν ηλιθιους.. Το ίδιο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που περιμένατε να καταργηθεί η προπληρωμή φόρου του επόμενου χρόνου. Αρκεστείτε στην μείωση του (παράνομου-αντισυνταγματικού) ΕΝΦΙΑ κατά 20% και έχει ο Θεός (δηλαδή το eurogroup, δηλαδή τα Γερμανά, δηλαδή οι τραπεζίτες)...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




“Ο άνθρωπος πρέπει να είναι μορφωμένος .Και είναι μορφωμένος εκείνος που δεν ξεχωρίζει στην κοινωνία μικρούς και μεγάλους, υψηλούς και χαμηλούς. Αυτός που δεν είναι κόλακας μπροστά στους υποτιθέμενους ανώτερους και βασανίζει τους κατώτερούς του. Μορφωμένος είναι αυτός που θέτει τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα για να εξυπηρετήσει τον διπλανό του. Μορφωμένος είναι ο άνθρωπος που πονά για τη λύπη τους και χαίρει για τη χαρά τους. Μορφωμένος είναι κάτι το θεϊκό, είναι ο θεός που κατοικεί μέσα μας” Τα λόγια αυτά τα έγραψε η Μαρία Λιουδάκη, δασκάλα και κορυφαία λαογράφος και κουνιάδα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που βρήκε τραγικό τέλος (αποκεφαλισμό) στους περιβόητους στάβλους του Μπαντουβά, λίγο έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης, αρνούμενη να υπογράψει δήλωση “αποκήρυξης του κομμουνισμού”, θύμα του μεταπολεμικού εμφυλιακού κράτους...Κάντε εσείς την σύγκριση του τότε με το τώρα.

Πριν λίγες ημέρες η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε ως “ψυχικά νοσούντες” όσους “αγιοποιούν” τους αγώνες της Αριστεράς κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών επιχειρώντας προφανώς να τους αμαυρώσει. Μια τέτοια τοποθέτηση στοχεύει όχι μόνο στην αποενοχοποίηση όσων δεν αντιστάθηκαν στη χούντα της 21ης Απριλίου, αλλά και απαξιώνει την ανάγκη των πολιτών και των νέων να αντισταθούν σήμερα, μιας και παρουσιάζει τους δημοκρατικούς και αντιφασιστικούς αγώνες ως αποτέλεσμα κάποιας “εμμονής” χωρίς κοινωνικό υπόβαθρο.
Μ’ αυτόν τον τρόπο η “ψυχολογική” ερμηνεία γεγονότων και περιόδων, χωρίς να συνδέεται με τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά, μπορεί να μετατραπεί σε ένα αντιεπιστημονικό εργαλείο που είναι τόσο επικίνδυνο, ώστε να χωρίζει τους ανθρώπους σε “κανονικούς” και “νοσούντες”, που φυσικά για την άρχουσα τάξη είναι εκείνοι που δεν αποδέχονται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και που θεωρούν ότι η κοινωνία αυτή μπορεί να αλλάξει.
Στον αντίποδα μιας τέτοιας κακόβουλης “αξιολόγησης” των αγωνιστών, βρίσκεται η προσπάθεια των προοδευτικών διανοουμένων και όσων επιστημόνων και ερευνητών διαπνέονται από δημοκρατικές αρχές για την καταγραφή και ανάδειξη της ιστορίας του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για τη διάσωση της ιστορικής γνώσης και -εντέλει- τη μεταλαμπάδευσή της στις επόμενες γενιές.
Ένας τέτοιος “ηρωικός τύπος ανθρώπου”, όπως γράφει χαρακτηριστικά η Έλλη Αλεξίου υπήρξε αναμφισβήτητα η Μαρία Λιουδάκη. Ήταν η φωτισμένη δασκάλα και κορυφαία λαογράφος, που στα 53 της χρόνια έγινε μάρτυρας των αγώνων του λαού μας για λευτεριά, δημοκρατία και κοινωνική προκοπή.
Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1894 στη Λατσίδα του Απάνω Μεραμπέλλου. Ήταν κόρη του αγρότη Γεωργίου Λιουδάκη και της Αικατερίνης, το γένος Παπαζαχαριάδη και το πρώτο από τα 8 συνολικά τους παιδιά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Εμ γι' αυτό ο "πατριωτικός χώρος" πάει κατά διαόλου... διότι μέσα του κρύβονται μεταμφιεσμένοι προδοτες ταγματασφαλίτες. Αντικομμουνιστες και φασισταραδες.
Και άνθρωποι που συνεχίζουν να κατοικοεδρεύουν στον Γράμμο και στο Βίτσι.