Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Τριτη 23 Ιουλιου 2019


Όταν η Μπατσελέ ήταν μέρος του πραξικοπήματος και της ιμπεριαλιστικής "ανθρωπιστικής έρευνας" στην Αιτή



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝ-ΤΣΑΟΥΣ;
Κι όμως! Άγαλμα του Αντώνη Φωστερίδη αποφάσισε να στήσει ο Δήμος Δράμας.
Τιμώντας αυτόν που ως Αντών-Τσαούς έδρασε στην ανατολική Μακεδονία στα χρόνια της βουλγαρικής κατοχής και της μεταβαρκιζιανής Λευκής Τρομοκρατίας, ως επικεφαλής ένοπλης εγκληματικής αντικομμουνιστικής συμμορίας.
Είναι γνωστή η συνεργασία του με τον βουλγαρικό στρατό κατοχής, όπως και το ότι "βγήκε στο βουνό" όταν σκότωσε τη γυναίκα του λόγω ζηλοτυπίας.
Για να εκλεγεί αργότερα βουλευτής του Παπάγου και στα 1967-74 να ταχθεί υπέρ της χούντας.
Λέτε, με τούτα και με τ' άλλα, να δούμε και κάνα άγαλμα του Τσολάκογλου ή του Ιωάννη Ράλλη;
Σχολιο.- Ο δημαρχος Μαμσακος ειναι ακροδεξιος.ειναι και το μοναδικο δημαρχειο της β.Ελλαδος που κρεμασε τα λαβαρα της εγκληματικης οργανωσης σε παρουσιαση βιβλιου καποιου μελους της.
Σχολιο.- θυμάμαι τά λόγια τού πατέρα μου πού έλεγε ότι η πόλη τής Δράμας είναι δράμα γιατί έκανε στρατιώτης εκεί καί όλοι τους ήταν φασισταρια.Και ηστερα τον πήγαν στον πόλεμο της Κορέας και γύρισε καί άρχισαν τα παρατράγουδα μέ όλα τά συναφή...
Σχολιο.- Ο δεύτερος κατοχικός πρωθυπουργός, ο Λογοθετόπουλος, έγινε, (όντας ήδη καταδικασμένος) και παραμένει επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ. Το βιβλίο του, με το οποίο μιλά για το "πατριωτικό του έργο" ως κατοχικός πρωθυπουργός, μαζί με το ημερολόγιο της γυναίκας του εκδόθηκε στη Γερμανία από τον γνωστό καθηγητή Ρίχτερ (με δική του εισαγωγή). Αξιοπρόσεκτο: βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του μουσείου της Βάνζεε, δηλαδή του μουσείου που είναι αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα και στεγάζεται στο κτίριο όπου αποφασίστηκε η "τελική λύση". Χρειάζεται αγώνας και αποφασιστικότητα για να σταματήσει αυτή η πορεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προεκλογικά ανακοίνωσαν 2000€ για κάθε γέννηση. Κάποιοι έσπευσαν να ψηφίσουν. Μετεκλογικά είπαν πως θα πάρουν το επίδομα μόνο αν και 2 γονείς είναι Έλληνες. Αν έχεις παντρευτεί ισπανίδα δηλαδή γιοκ.
Σήμερα ανακοίνωσαν πως μόνο αν η μάνα είναι κάτω των 30.
Για χρώμα ματιών αύριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Έχει παγωτό στην κατάψυξη αλλά μην φας,θα πάθεις ζημιά;
-Τι ζημιά;
-Θα τρέχεις στο νοσοκομείο σου λέω.
-Είναι ληγμένο;;;
-Όχι θα σου σπάσω τα χέρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-Τάκη κάηκε ο αρακάς
- Καλά να πάθει
να εβαζε αντιηλιακο




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονίζει η Βαρβάρα Φύτρου: «Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι όποιοι κι αν είναι αυτοί»
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, στις 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι, η Βαρβάρα Φύτρου, η γυναίκα που έχασε όλη της την οικογένεια στο Μάτι μέσα σε λίγες μόνο ώρες, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star ζητώντας δικαίωση: «Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι όποιοι και αν είναι αυτοί» είπε χαρακτηριστικά.
Την τραγική εκείνη ημέρα η κ. Φύτρου έχασε τον 53χρονος άνδρς της Γρηγόρη, τον 11 ετών γιο της Ανδρέα, οι οποίοι κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους, καθώς και τη μοναχοκόρη της, Εβίτα, μόλις 13 ετών, η οποία έπεσε από γκρεμό προσπαθώντας απεγνωσμένα να γλιτώσει από τις φλόγες.
Ο πόνος της ήταν και παραμένει αβάσταχτος. «Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό, δεν θα ήθελα να έλειπα, θα ήθελα να ήμουν εκεί. Ήθελα να έχω το ίδιο τέλος» έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή η κ. Φύτρου, η οποία ωστόσο βρίσκει το κουράγιο να συνεχίζει να ζει στην ελπίδα της δικαίωσης, ζητώντας να πληρώσουν οι ένοχοι για την τραγωδία.
Στη μήνυση που υπέβαλε προ μηνών η κ. Φύτρου αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «λόγω της ασυνεννοησίας και της σύγχυσης μεταξύ των δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών, δεν αποκλείστηκε ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί από τη Ραφήνα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι». Αποτέλεσμα ήταν δεκάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν, μεταξύ αυτών και η οικογένειά της.
Και συνεχίζει: «Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο σύζυγος μου και ο γιος μου».
Η μήνυση της κ. Φύτρου στρέφεται κατά των Ηλία Ψινάκη, Ρένα Δούρου, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα του πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καππάκη και των πρώην αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, τους οποίους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.
Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμής για το Μάτι είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες από αμέλεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, με τον νέο ποινικό κώδικα οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν το πολύ με 5 χρόνια και σε κάθε περίπτωση θα είναι ελεύθεροι.
«Είναι καραμπινάτη ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Έχουμε τα στοιχεία αυτά, τους τα έχουμε ζητήσει τυπικά, το αποφεύγουν όμως. Δε θέλουν να πάρουμε αντίγραφα της δικογραφίας και το αποφεύγουν με διάφορα ψέματα και τερτίπια» λέει ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ ξανά ο αυτοαποκαλούμενος «πρόεδρος της Τσαμουριάς» Φεστίμ Λατό, που φέρεται να εκτελέστηκε χτες μυστηριωδώς στην Ολλανδία...

Μάλλον μαφιόζικο ξεκαθάρισμα μυρίζει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  κατεδάφισε δέκα Παλαιστινιακά σπίτια σε νότιο προάστιο της Ιερουσαλήμ
 Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 05:36
Οι αρχές του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος κατέστρεψαν χθες Δευτέρα δέκα ακίνητα Παλαιστίνιων που έκριναν ότι ανεγέρθηκαν σε νότιο προάστιο της Ιερουσαλήμ, κοντά στο τμήμα του σιωναζιστικου τείχους του αισχους που χωρίζει την Ιερή Πόλη από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, διεξάγοντας μια επιχείρηση που καταδίκασαν οι Παλαιστίνιοι, ο ΟΗΕ και οι Ευρωπαίοι.
Κάτοικοι και ακτιβιστές απομακρύνθηκαν και οι εκπρόσωποι του Τύπου κρατήθηκαν σε απόσταση καθώς βαριά μηχανήματα των σιωναζι κατεδάφιζαν τα σπιτια στο Σουρ Μπάχερ, στα όρια της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης, Παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως από το 1967.
Μια ημιτελής οκταώροφη πολυκατοικία καταστράφηκε εν μέρει με τη χρήση εκρηκτικών.
Κατά το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, δέκα κτήρια, στην πλειονότητά τους ακόμη υπό κατασκευή, επρόκειτο να καταστραφούν στην επιχείρηση κατεδάφισης που διεξήχθη με την υποστήριξη του σιωναζιστικου στρατού και της σιωναζιστικης μπατσαρίας από χθες τα ξημερώματα. Πλήττονται περίπου 350 Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι 17 θα εκτοπιστούν, σύμφωνα με το OCHA.
«Ας κατεδαφίσουν όλα τα σπίτια, θα μείνουμε στο ύπαιθρο», είπε ο Ακράμ Ζαουάχρα, ιδιοκτήτης ενός από τα ακίνητα που ισοπεδώθηκαν.
Οι ισραηλινοναζιστές λένε ότι τα ακίνητα που στοχοθέτησαν ανεγέρθηκαν υπερβολικά κοντά στον «φράκτη ασφαλείας», όπως ονομάζουν το σιωναζιστικο τείχος του αισχους της ανθρωποτητας που δεν ανατιναξε όλα τα σιωναζιστικα μιασματα, η κατασκευή του οποίου άρχισε το 2002, μεσούσης της δεύτερης Ιντιφάντας (Παλαιστινιακής Εξέγερσης), για την αποτροπή επιθέσεων από τη Δυτική Όχθη. Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως χαρακτηρίζει ουδέτερη ζώνη τις περιοχές γύρω από το τείχος διαχωρισμού σε απόσταση 100 ως 300 μέτρων, θυμίζει το OCHA.
Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το ισραηλινοναζιστικο καθεστως ότι χρησιμοποιεί την ασφάλεια ως πρόσχημα για να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους. Χαρακτηρίζουν τον «φράκτη ασφαλείας», που αποτελείται από συρματοπλέγματα, ηλεκτρονικές πύλες και όγκους μπετόν ύψους ως και εννέα μέτρων, όπως το εχει χαρακτηρισει ο ΟΗΕ, σαν «το τείχος του απαρτχάιντ».
Όταν ολοκληρωθεί η ανέγερση του σιωναζιστικου τείχους του αισχους, που γίνεται παράνομα σύμφωνα με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), το μήκος του θα φθάνει τα 712 χιλιόμετρα. Η ακανόνιστη τροχιά του βρίσκεται κατά το 85% μέσα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και απομονώνει το 9,4% των Παλαιστινιακών εδαφών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ κατήγγειλε τις κατεδαφίσεις, βλέποντας σε αυτές «μια επικίνδυνη κλιμάκωση εναντίον του ανυπεράσπιστου Παλαιστινιακού λαού».
«Η επιχείρηση αυτή έχει σκοπό να αποκοπεί η Ιερουσαλήμ από τη Βηθλεέμ», στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, εκτίμησε ο Ουάλιντ Άσαφ, Παλαιστίνιος υπουργός αρμόδιος για την παρακολούθηση της ισραηλινοναζιστικής αποικιστικής δραστηριότητας.
«Τα κτίσματα είχαν οικοδομηθεί παράνομα κοντά στον φράκτη ασφαλείας και αποτελούσαν κίνδυνο για τις ζωές των αμάχων και των δυνάμεων ασφαλείας», ανέφερε μέσω Twitter από τη δική του πλευρά ο σιωναζι Γκιλάντ Ερντάν, ο σιωναζι υπουργός εσωτερικής ασφάλειας του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος, επικαλούμενος απόφαση του ισραηλινοναζιστικού ανωτάτου δικαστηρίου.
Ο Οφίρ Γκέντελμαν, Αραβόφωνος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δικαιολόγησε μέσω Twitter τις κατεδαφίσεις με το επιχείρημα ότι έχουν καταγραφεί «εκατοντάδες συμβάντα» και «απόπειρες παρεισφρήσεων» Παλαιστινίων στο ισραηλινοναζιστικό καθεστως εκεί, «ορισμένες με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών».
Από το 1967, το ισραηλινοναζιστικο καθεστως κατέχει τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που έχει προσαρτήσει, απόφαση που ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα.
Τη 18η Ιουνίου, οι ισραηλινοναζιστές ενημέρωσαν ορισμένους κατοίκους του προαστίου Σουρ Μπάχερ ότι θα κατεδαφίζονταν τα σπίτια τους και τους έδωσαν 30 ημέρες για να τα εγκαταλείψουν.
«Η πολιτική του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος να καταστρέφει Παλαιστινιακές ιδιοκτησίες αντίκειται προς τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε ο ΟΗΕ χθες.
Περίπου είκοσι διπλωμάτες, στην πλειονότητά τους από ευρωπαϊκές χώρες, είχαν επισκεφθεί τη 16η Ιουλίου το προάστιο, όπου Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι τους ζήτησαν να εμποδίσουν την κατεδάφιση των σπιτιών από τις ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αξίωσε το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  να «σταματήσει αμέσως τις κατεδαφίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη», επαναλαμβάνοντας ότι η ισραηλινοναζιστική πολιτική «εξασθενίζει τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών και τις προοπτικές μιας διαρκούς ειρήνης».
Ο ισραηλινοναζιστης υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Ερντάν αντέτεινε ότι η Ε.Ε. πιστεύει «τα ψέματα των Παλαιστίνιων».
Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι θα καταφύγουν στο ΔΠΔ, καταγγέλλοντας ότι ο «εξαναγκαστικός εκτοπισμός των κατοίκων της Ιερουσαλήμ από τα σπίτια τους και τη γη τους» αποτελεί «έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Η Γαλλία «καταδικάζει» αυτές τις κατεδαφίσεις, που «αντίκεινται προς το διεθνές δίκαιο», τόνισε από τη δική της πλευρά εκπρόσωπος του Κε ντ’ Ορσέ.
Από την πλευρά της, η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία εκτίμησε ότι οι κατεδαφίσεις αποτελούν «μέρος μιας συστηματικής πολιτικής των ισραηλινοναζιστικών αρχών για τον εκτοπισμό Παλαιστινίων διά της βίας».
Οι κάτοικοι του Σουρ Μπάχερ φοβούνται ότι και άλλα σπίτια στην κοινότητά τους θα ισοπεδωθούν σύντομα.
Οι ισραηλινοναζιστικές αρχές κατεδαφίζουν συχνά κατοικίες Παλαιστίνιων που χαρακτηρίζουν «αυθαίρετες» στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη.
Οι Παλαιστίνιοι τονίζουν ότι είναι πρακτικά αδύνατον να εξασφαλίσουν οικοδομικές άδειες από τις ισραηλινοναζιστικές αρχές κι αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης.
Στην περίπτωση του Σουρ Μπάχερ, πολλά από τα κτίρια είχαν άδειες από τις Παλαιστινιακές αρχές, αφού τα εδάφη όπου βρίσκονται τελούν υπό τη δικαιοδοσία των Παλαιστίνιων βάσει των συμφωνιών του Όσλο.
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) σε ανακοίνωσή της κατηγόρησε το ισραηλινοναζιστικό ανώτατο δικαστήριο ότι με την απόφασή του είχε σκοπό να δημιουργήσει νομικό προηγούμενο ώστε να πολλαπλασιαστούν οι κατεδαφίσεις κατά μήκος του σιωναζιστικου τείχους του αισχους, που για τους Παλαιστίνιους δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μέσο για την αρπαγή της γης τους.
Τμήμα του Σουρ Μπάχερ βρίσκεται εντός της έκτασης του δήμου της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τμήμα του στη Δυτική Όχθη, ένα μέρος του ανάμεσα — ακριβώς εκτός των διοικητικών ορίων της Ιερουσαλήμ, αλλά στην ισραηλινοναιζστική πλευρά του σιωναζιστικου τείχους του αισχους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φήμες ότι πέθανε ο Ερντογάν κάνουν τον γύρο του κόσμου. Και δεν υπαρχουν τουρκοι δημοσιογραφοι να τις διαψευσουν γιατι τους εχει βαλει ολους φυλακη
 Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 01:54
Αναστάτωση προκλήθηκε από φήμες που κυκλοφόρησαν σε αραβικές ιστοσελίδες και αναφέρουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.
Ιστοσελίδες κυρίως της Μέσης Ανατολής αναπαράγουν την είδηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στην Κωνσταντινούπολη.
Το σάιτ “Arab Turk” διέψευσε τις φήμες, χαρακτηρίζοντάς τες «χωρίς βάση». Δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε δημόσια διάψευση η Άγκυρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο παμπόνηρος ανταρτοπαπάς του ΕΛΑΣ σκηνοθετούσε... κηδείες!
 Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 20:33
Οι αντάρτες χάρισαν τη ζωή σε ανώτερο Ιταλό αξιωματικό κι αυτός πριν αποχωρήσει από την Ελλάδα παρέδωσε όλο τον οπλισμό της μονάδας του στον ΕΛΑΣ. Πως, όμως, να μεταφερθούν όπλα βαριά στο βουνό από την αποθήκη στην πόλη; Δεν ξανάγινε στην αιωνιότητα. Σε τούτη την απίθανη αληθινή ιστορία τη δουλειά ανέλαβε ένας παμπόνηρος παπάς που το έλεγε η ψυχή του.
Ιστορία αληθινή, έτοιμη στο πιάτο να γίνει σενάριο ταινίας, να την βλέπεις και να μην την χορταίνεις. Αρκεί βέβαια να έχει σκηνοθεσία αντάξια τούτου επεισοδίου της αντίστασης. Τέλη του 1942, τότε που το αντάρτικο είχε φουντώσει στην Ρούμελη. Και γι’ αυτό οι Ιταλοί δεν τολμούσαν να ξεμυτήσουν πέραν από τους ελεγχόμενους από τους κατακτητές χώρους. Ένας, όμως, συνταγματάρχης Ματζάνι στο όνομα, έκανε την κουτουράδα του.
Στη θέση “Συκιά” της Μακρυνείας ξεπετάχθηκαν αντάρτες μπροστά στον Ιταλό αξιωματικό και τον κάνουν τσακωτό με την κουστωδία του μαζί. Χέστηκε πάνω του, και δεν σταμάτησε να σταυροκοπιέται διότι οι αντάρτες δεν τον σκότωσαν. “Τράβα στην πατρίδα σου, τι δουλειά έχεις στην Ελλάδα…” του είπαν και τον άφησαν ελεύθερο.
Πριν φύγουν οι Ιταλοί από την Ελλάδα αυτός ο Ματζάνι διέπραξε κάτι απίστευτο. Παρέδωσε όλο τον οπλισμό της μονάδας του στους αντάρτες. Δεν ξέχασε ποτέ ότι του έσωσαν τη ζωή. Στο μεταξύ οι Γερμανοί έχουν πιάσει τα πόστα στο Αγρίνιο και έστησαν παντού μπλόκα. Πως να μεταφερθεί το ιταλικό οπλοστάσιο στο βουνό;
Παπα-Βαλής, από το Νεροχώρι του Θέρμου, 40 χρονώ, λεβεντόπαιδο, έχει περάσει στην αντίσταση. Ο πονηρός. Μπαινοβγαίνει στην φυλακή, τάχατες να κοινωνήσει ή να δώσει τρόφιμα από τους δικούς τους στους κρατουμένους των Γερμανών. Ο γάτος παπάς μεταφέρει ραβασάκια, εντολές του ΕΛΑΣ.
Με τα ιταλικά όπλα, τι γίνεται; “Θα τα βγάλουμε…” είπε με ύφος αινιγματικό ο παπα-Βαλής στον ελασίτη αποθηκάριο.
-Πλάκα μου κάνεις, παππούλη…, τον τσαμπουκαλεύει ο αποθηκάριος. Με ποιο τρόπο, μου λες παπά, θα περάσουν από τα μπλόκα τα πολυβόλα και οι όλμοι; Μόνος ένας τρελός…
“…Ένα τρελός και… πεθαμένος!” τον κόβει ο ρασοφόρος. “Τρελός, πεθαμένος και φτωχός!!!” προσθέτει ο παπάς.
Υπάρχει μια λουσάτη και ευρύχωρη νεκροφόρα του δήμου. Μ’ αυτήν έκαναν την τελευταία βόλτα στον μάταιο κόσμο, πριν τους θάψουν τα μεγάλα προσώπατα της περιοχής, στρατηγοί, δεσποτάδες, δικαστικοί, δήμαρχοι και σία. Ο παπά-Βαλής εξηγεί το σχέδιό του.
-Το λέει η ψυχή σου; Θα τα καταφέρεις, παππούλη;
“Αυτό θα το αποφασίσει ο Θεος!”.
Κάθε μέρα και μια κηδεία! Δημοσία δαπάνη, διότι αυτοί που “πέθαιναν” ήταν μπατήρια. Γέροι και γριές της φτωχολογιάς. Φορτώνουν όπλα την κάσα με τους γυαλιστερούς σταυρούς και τα αγγελουδάκια και στην περιφορά της κλαρίνο οι Γερμανο'ι, χτυπάνε κιόλας με θόρυβο το τακούνι στο έδαφος.
Η δουλειά έγινε ρουτίνα. Το χτυποκάρδι του παπά και του μεταφορέα του φέρετρου πήγε περίπατο. Έλεγε τους ψαλμούς για τον “νεκρό” ο παπάς, φορούσε και το ύφος το επαγγελματικό με οδύνη για την απώλεια ενός ακόμα πατριώτη, ενώ στην κάσα μέσα είχαν βολέψει κιβώτια με χειροβομβίδες και μυδράλλια. Και κάθε φορά οι Γερμανοί στο μπλόκο να παρουσιάζουν όπλα (!) τιμώντας τον “πεθαμένο”.
Κάποτε βρώμισε το πράμα. Πιθανόν να έπεσε ρουφιανιά, όχι κάτι να ψυλλιάστηκαν οι Γερμανοί. Με το που φθάνει στο μπλόκο η νεκροφόρα με τα μπιχλιμπίδια της επάνω, οι Γερμανοί σταματάνε να κάνουν τον μαλάκα. Με ντουφέκια και διαταγές που πάγωναν το αίμα διακόπτουν τη λιτανεία πριν το νεκροταφείο και αρχίζουν έρευνα!
-Τι συμβαίνει, τέκνα μου…, παριστάνει την οσία Πελαγία ο παπα-Βαλής.
“Άνοιξε την κάσα και άσε τα λόγια…” ξηγιόνται οι Γερμανοί.
-Τέκνα μου, γιατί να ταράξουμε τη γαλήνη του νεκρού…, επιμένει ο παπάς.
Τελικά. Αυτά γίνονται μόνο στα έργα. Ανοίγει η κάσα και οι Γερμανοί βλέπουν μέσα έναν πεθαμένο. Εκείνη την ημέρα η κηδεία δεν ήταν σκηνοθετημένη.
Πάω στον Κρητικό συγγραφέα Θέμο Κορνάρο (1909-1970) που έγραψε για τα αίσχη των ιερέων στο βιβλίο “Κλέφτες κι αγύρτες στην εξουσία”. Αριστερός και αντιστασιακός ο Κορνάρος συνελήφθη από τους Γερμανούς, εξορίστηκε από τους Έλληνες μετά τον πόλεμο. Για όσα έγραψε στο βιβλίο του ο Κορνάρος δέχθηκε μήνυση από τον μητροπολίτη Ιερόθεο και η δίκη ξεκίνησε στο Μεσολόγγι στις 22 Ιουλίου, σα σήμερα το 1946. Που κολλάει με την ιστορία μας ο Κορνάρος; Ο σεβασμιώτατος Ιερόθεος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι στον συγγραφέα έδωσε πληροφορίες ο παπα-Βαλής.
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του παπα-Βαλή έγραψε με τον δικό του τρόπο ο αριστερός συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής (1917-1991) στη συλλογή διηγημάτων του “Ματωμένα Χρόνια”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακίστηκε ο Ισπανός που σκότωσε κλέφτη
 Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 20:24
Ένας νεαρός Ισπανός, που καταδικάστηκε για την εξ' αμελείας ανθρωποκτονία ενός κλέφτη και στο πλευρό του οποίου τάχθηκε η ισπανική ακροδεξιά, πέτυχε την αναστολή της ποινής φυλάκισής του, έγινε σήμερα γνωστό από το δικαστήριο της Μάλαγας (νότια Ισπανία).
Σε μια απόφαση με ημερομηνία την 19η Ιουλίου, το δικαστήριο «έκρινε θεμιτό να παραχωρήσει στον καταδικασθέντα Μπόρχα Ου. το προνόμιο της αναστολής εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης δύο ετών».
Αυτόπτης μάρτυρας τον Φεβρουάριο του 2015 της επίθεσης εναντίον μίας γυναίκας, που είχαν μόλις κλέψει την τσάντα της, ο νεαρός άνδρας, υπάλληλος μιας ντισκοτέκ στο Φουενγκιρόλα (νότια), ακολούθησε έναν από τους ληστές και τον γρονθοκόπησε δύο φορές.
Ο άνδρας λαστης έπεσε στο έδαφος και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία. Ο Μπόρχα καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών και να καταβάλει αποζημίωση ύψους 180.000 ευρώ στις κόρες του ληστη.
Η ισπανική δικαιοσύνη διέταξε στα τέλη Ιουνίου την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης, σημειώνοντας ότι δεν είχε καταβάλει παρά μόλις 6000 ευρώ στους συγγενείς του θύματος.
Ωστόσο, έπειτα από μια ευνοϊκή εισήγηση της εισαγγελίας, το δικαστήριο απεφάνθη τελικά να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής του για τέσσερα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαπράξει εκ νέου αξιόποινη πράξη και θα πληρώνει το ποσό των 250 ευρώ τον μήνα ως αποζημίωση.
Η υπόθεση, την οποία κατέγραψε εκτενώς ο συντηρητικός Τύπος, είχε λάβει πολιτικές διαστάσεις όταν το ακροδεξιό κόμμα Vox είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία συμμετοχικής χρηματοδότησης για να βοηθήσει τον Μπόρχα να καταβάλει το ποσό της αποζημίωσης.
Στις 18 Ιουλίου, το κόμμα ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει 110.000 ευρώ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μ.Μ.Ε. μπορει να σημαινει :
Μ.Μ.Ε = Μη Μιλας Εσυ
Μ.Μ.Ε. = Μιλαμε Μονο Εμεις
Μ.Μ.Ε. = Μεσο Μεταλλαξης Εγκεφαλου
Μ.Μ.Ε. = Μεσο Μειωσης Ευφυιας
Μ.Μ.Ε. = Μεσο Μαζικης Επιβολης
Μ.Μ.Ε. =  Μεσο Μαζικης Εξοντωσης
Όταν τελικα ξυπνησαμε, ειμστε δουλοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκπρόσωπος του κινέζικου Yπουργείου Εξωτερικών απάντησε έτσι σε δηλώσεις του ναύαρχου Κρεγκ Φάλερ, επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών, o οποίος επιτέθηκε στους δεσμούς μεταξύ Πεκίνου και Καράκας. Σύμφωνα με τον Γκενγκ, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν προσβάλει επανειλημμένα τη συνεργασία της Κίνας με τη Λατινική Αμερική, πιο πρόσφατα με τη Βενεζουέλα

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
Η Κίνα υπερασπίζεται τη συνεργασία με Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Η Κίνα υπερασπίστηκε τις σχέσεις που διατηρεί με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και δήλωσε ότι βασίζονται στις αρχές της ισότητας, του σεβασμού και του αμοιβαίου οφέλους.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του ασιατικού γίγαντα, Γκενγκ Σουάνγκ, δήλωσε ότι οι σχέσεις του Πεκίνου με αυτά τα έθνη έχουν φέρει αμοιβαία οφέλη στους λαούς και των δύο πλευρών.

Ειδικά για τη Βενεζουέλα, ο Γκενγκ είπε ότι η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και του μπολιβαριανού έθνους ανταποκρίνεται στο μέγιστο αμοιβαίο όφελος (win-win), επικεντρώνεται στην κοινή πρόοδο και έχει συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των δύο χωρών.
Ο εκπρόσωπος του κινέζικου Yπουργείου Εξωτερικών απάντησε έτσι σε δηλώσεις του ναύαρχου Κρεγκ Φάλερ, επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών, o οποίος επιτέθηκε στους δεσμούς μεταξύ Πεκίνου και Καράκας.
Σύμφωνα με τον Γκενγκ, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν προσβάλει επανειλημμένα τη συνεργασία της Κίνας με τη Λατινική Αμερική, πιο πρόσφατα με τη Βενεζουέλα, χωρίς ισχυρά επιχειρήματα.
Υπό αυτή την έννοια, ο αξιωματούχος παρότρυνε την Ουάσινγκτον να διορθώσει αυτήν την εσφαλμένη πρακτική και να μην παρεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων κρατών.
"Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανάπτυξη της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων", ανέφερε ο Γκενγκ.
Η Κίνα, δήλωσε, "διατηρεί μια θετική στάση απέναντι στη συνεργασία με όλα τα μέρη της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, και ελπίζουμε ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να κάνει το ίδιο", πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο Γκενγκ υπενθύμισε ότι οι σχέσεις μεταξύ του ασιατικού έθνους και της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής είναι σχέσεις ισότητας, αμοιβαία επωφελείς, ανοικτές και χωρίς αποκλεισμούς.
Από το Καράκας, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταδίκασε επίσης τις δηλώσεις του ναυάρχου Φάλερ και τις συνεχείς απειλές χρήσης στρατιωτικής βίας από τη Νότια Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να καταβάλουν την κυριαρχία της χώρας της Νότιας Αμερικής.
Σύμφωνα με τις αρχές της Βενεζουέλας, η Ουάσιγκτον και ιδιαίτερα ο Φάλερ, διαδίδουν ψεύδη σχετικά με την υποτιθέμενη επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στη χώρα για να δικαιολογήσουν την παρεμβατική τους ατζέντα και την επιθετικότητα εναντίον του λαού του Ούγκο Τσάβες και του Σιμόν Μπολιβάρ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΜΗ.-- «Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν για τη μεταναστευτική πολιτική αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες, όπως εμείς και η Μάλτα», διαμαρτυρήθηκε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι. «Φτάνει πια με τις επιλογές που γίνονται αποκλειστικά στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Η Ιταλία δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δέχεται όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη», συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι θέσεις παρόμοιες με της Ρώμης έχουν και άλλες χώρες και προκρίνοντας την ανάγκη «προάσπισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» και του χώρου Σένγκεν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νικητές η αποχή και ο «Υπηρέτης του Λαού»...
KIEBO.--
Διαβεβαιώσεις για «τερματισμό» της σύγκρουσης στο ανεξαρτητο πλεον Ντονμπας, επιστροφή των αιχμαλώτων και «συντριβή της διαφθοράς» έδωσε μετά τη νίκη του κόμματός του, «Υπηρέτης του Λαού», στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα του, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Το κόμμα του Προέδρου επικράτησε με άνεση παίρνοντας 43,12% των ψήφων και 253 εδρες στις 424 της ναζιστικης «βουλης». Ωστόσο, η σαρωτική νίκη του επισκιάζεται από το υψηλό ποσοστό αποχής, που έφτασε το 50% (στις προεδρικές εκλογές του Απρίλη η αποχή ήταν 38%). Συνολικά, στη νέα 424μελή Βουλή πέρασαν το πλαφόν του 5% και μπήκαν: Η δημοκρατική «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης»,  παίρνει 13,04% και 44 εδρες. Το ακροδεξιό κόμμα «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη», του πρώην Προέδρου Π. Ποροσένκο, με 8,12% και 25 εδρες. Η ακροδεξια νεοφιλελε «Πατρίδα», της πρώην πρωθυπουργού Γούλια Τιμοσένκο, με 8,18% και 25 εδρες. Το νέο ακροδεξιο κόμμα «Φωνή» του ροκ σταρ λεμε τωρα Σβιατοσλάβ Βακαρτσούκ, που πήρε 5,84% και 20 εδρες και προβάλλει ως ο πιθανότερος εταίρος της νέας ουκρανικής κυβέρνησης.
Το Συγκροτημα Αντιπολιτευσης εξελεξε 6 βουλευτες παιρνοντας 3,04%, το ναζιστικο Σβομποντα εξελεξε 1 βουλευτη παιρνοντας 2,16%, η Αυτοπεποιθηση 1 βουλευτη με 0,63%, και εκλεχθησαν και 47 ανεξαρτητοι βουλευτες.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι επιθυμεί ο μελλοντικός πρωθυπουργός να είναι «ένας επαγγελματίας οικονομολόγος» που ποτέ δεν ανέλαβε πολιτικό αξίωμα, που θα είναι «ανεξάρτητος και σεβαστός στην Ουκρανία και στο εξωτερικό», «φωτογραφίζοντας» ως φαβορί για τον πρωθυπουργικό θώκο τον πρώην υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Ουκρανίας και σημερινό αντιπρόσωπο της Ουκρανίας στο ΔΝΤ, Βλάντισλαβ Ρασκόβαν. Ο Ρασκόβαν προβάλλει επί του παρόντος ως «καταλληλότερος» για την αστική τάξη της Ουκρανίας, σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν «ανάψει» τα παζάρια για «υποστήριξη» της ουκρανικής οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιπρας - Κουλης, ένα τσιγάρο δρόμος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ανθρωπόμορφα σιωναζιστικα κτήνη... μαζικές κατεδαφίσεις Παλαιστινιακων σπιτιών...
από τις κατοχικές ναζιστικές δυνάμεις του σιωνιστικού καθεστώτος
Κι η "πολιτισμένη" δύση δουλική στη ράτσα των "εκλεκτών"!
* Η ράτσα μας λενε οι σιωναζι είναι εκείνη των κυρίαρχων... Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες...
«Η ράτσα μας είναι εκείνη των κυρίαρχων.
Εμείς είμαστε θεϊκά όντα σ’ αυτό τον πλανήτη.
Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες, όσο διαφορετικές είναι αυτές οι ράτσες σε σχέση με τα έντομα.
Οι άλλες ράτσες είναι σαν τα ανθρώπινα περιττώματα [σημ. τα σκατά, στα απλά ελληνικά].
Ο δικός μας προορισμός είναι να...
βασιλεύουμε σ’ αυτές τις κατώτερες ράτσες.»
Menachem Begin
(πρωθυπουργός του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  από το 1977 μέχρι το 1983)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρουφακιάδα made by Soros...
«Ρεαλισμός»
«Η αναδιάρθρωση του χρέους (όχι διαγραφή) με "ρήτρα ανάπτυξης" στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους "θεσμούς"», «η γρήγορη και αποτελεσματική "ανακούφιση" των επιχειρήσεων από τη φορολογία με δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών», «η πενταετής φορολογική και ασφαλιστική ασυλία για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα» και η «μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ σε Αναπτυξιακή Τράπεζα, με στόχο τη...
χρηματοδότηση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων». «Ακουσα με χαρά για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων».
Ποιος τα είπε αυτά; Μα ο Γ. Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΝΔ στη Βουλή, σκιαγραφώντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η «αντιπολίτευση» που θα ασκήσει το ΜΕΡΑ25 απέναντι στην κυβέρνηση. Πουλώντας το ίδιο παραμύθι με όλους τους υπόλοιπους, ότι η λαϊκή ευημερία προϋποθέτει πρώτα απ' όλα την ευημερία του κεφαλαίου...
Αυτή είναι η «λογική» της «ρεαλιστικής ανυπακοής». Δηλαδή ανυπακοή στα λόγια και ρεαλισμός στο πλαίσιο των αιτημάτων των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για τις ανάγκες του λαού. Αλλωστε, για λογαριασμό αυτών των επιχειρηματικών ομίλων διαπραγματεύτηκε ο Γ. Βαρουφάκης ως υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το πρώτο 6μηνο του 2015. Για λογαριασμό αυτών των συμφερόντων έβαζε την υπογραφή στην επέκταση του 2ου μνημονίου, άνοιξε συστηματικά το δρόμο για το 3ο μνημόνιο και κυρίως, με διάφορα επικοινωνιακά κόλπα, προετοίμασε το λαό να το καταπιεί αμάσητο... Τώρα γίνεται πιο σαφές γιατί έλεγε προεκλογικά ότι δεν θα διστάσει να στηρίξει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ...