Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Τριτη 2 Ιουλιου 2019


ΤΟ "ΤΕΙΧΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΜ
Πρόκειται για το "Άγαλμα της Ελευθερίας" των Elmgreen και Dragset, που στήθηκε στο προαύλιο του Hamburger Bahnhof Museum.
Ένα κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου κι απάνω του ένα ΑΤΜ. Έκφραση της απογοήτευσης από την ενοποίηση, σε μια Γερμανία όπου κυριαρχούν τα συμφέροντα των τραπεζών.
Βλέποντάς το, θυμήθηκα αυτό που λένε παλιοί Ανατολικογερμανοί:
"Όσα μας λέγανε τότε για τον σοσιαλισμό ήταν ψέματα. Αργότερα, όμως, καταλάβαμε και πως όσα μας έλεγαν για τον καπιταλισμό ήταν αλήθεια".
Σχολιο.- Στην Αλβανια το κομμα του Χοτζα πηρε 72 ψηφους!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχω ξεκάθαρη θεση του τι ακριβώς συμβαίνει στο Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες μέρες.  Είναι μιλημένες πληρωμενες κινητοποιησεις που ζητανε την επαναφορα της αποικιοκρατιας.
Ξέρω πως διαδηλώνουν για να μην εκδίδονται στην Κίνα άνθρωποι που διώκονται απ' αυτήν. Υπερασπίζονται, δηλαδή, την αυτονομία που διαθέτει το Χονγκ Κονγκ, μετά την απόδοσή του στην Κίνα από τους Βρετανούς αποικιοκράτες.
Τους οποίους, όπως βλέπω, έχουν σε μεγάλη εκτίμηση αυτοί που διαδηλώνουν. Έχοντας τοποθετήσει τη σημαία της βρετανικής κατοχής του Χονγκ Κονγκ στο Κοινοβούλιο που κατέλαβαν σήμερα. Στην 22η επέτειο της αποχώρησης των Βρετανών αποικιοκρατών από την πατρίδα τους.
Είναι κάπως αηδιαστικό το θέαμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ»
Μαλλιά κουβάρια Βαξεβάνης-«Εφημερίδα των Συντακτών» για το φυλλάδιο της ΝΔ
30|06|2019 | 17:12
Διαδικτυακός πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και την «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή το διαφημιστικό έντυπο της ΝΔ που φιλοξένησε η εφημερίδα.
Στο εν λόγω έντυπο παρουσιάζεται ολόκληρο το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, κάτι που φαίνεται πως δεν... άρεσε και εξόργισε τον δημοσιογράφο προχωρώντας σε μία σειρά από επικριτικά και ιδιαιτέρως καυστικά σχόλια στο Twitter κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών», τα οποία ανάγκασαν την εφημερίδα να απαντήσει.
Αρχικά ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε μέσω Twitter «Ωραίο πρωτοσέλιδο έχει σήμερα η ΕΦΣΥΝ. Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει αλλά δεν μου έχει ξανατύχει τόσα χρόνια, εφημερίδα να δέχεται να καλύψει το πρωτοσέλιδό της με διαφήμιση κόμματος και μάλιστα κόμματος που της κάνει επιθέσεις και την απαξιώνει…».
Λίγη ώρα μετά συνέχισε με νέο επιθετικό σχόλιο προς την εφημερίδα.
«Αρκετοί λένε ότι η διαφήμιση της ΝΔ στην ΕΦΣΥΝ δεν είναι πρωτοσέλιδο. Σε κάθε περίπτωση η διαφήμιση του Μητσοτάκη είναι στο έντυπο. Η ΕΦΣΥΝ το φιλοξένησε παρότι η ΝΔ τους βρίζει και τους απαξιώνει. Το #Documento τελικώς είναι η μόνη εφημερίδα που η ΝΔ δεν πλήρωσε για να διαφημιστεί».

Η απάντηση της «Εφημερίδας των Συντακτών» στον Βαξεβάνη
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αργότερα έδωσε τη δική της απάντηση για το διαφημιστικό ένθετο της ΝΔ κάνοντας λόγο για «άθλια παραποίηση» στην οποία προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ορισμένοι αναγνώστες μας διαμαρτυρήθηκαν για το διαφημιστικό ένθετο της Ν.Δ. στις μέσα σελίδες της εφημερίδας. Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας μας, οι διαφημιστικές καταχωρίσεις είναι ευπρόσδεκτες με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο τη γραμμή της εφημερίδας, γεγονός που έχει αποδειχτεί στην επτάχρονη πορεία μας. Το ένθετο αυτό μπήκε και σε πολλές άλλες εφημερίδες.
Το σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το ένθετο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις μέσα σελίδες της εφημερίδας και αποτελεί διαφημιστική καταχώριση. Υπήρξε όμως μια άθλια παραποίηση στην οποία προέβη ο Κώστας Βαξεβάνης, προβάλλοντας μια πλαστή φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της «Εφ.Συν.». Σε αυτήν κατασκεύασε ο ίδιος ένα πρωτοσέλιδο με το ένθετο της Ν.Δ. να καλύπτει όλο το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας (γιατι το ξεχωριστο εντυπο φαινεται να καλυπτει το πρωτοσελιδο αφου ολη η εφημεριδα είναι μεσα σε σελοφαν).
Πρόκειται για προβοκάτσια ενάντια στην ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα μας και κατάφωρη παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Στις καλοπροαίρετες διαμαρτυρίες επισημαίνουμε ότι οι αναγνώστες μας έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να διαπιστώσουν όλα εκείνα που περιμένουν τους πολίτες αν αυτό το πρόγραμμα υιοθετηθεί. Καλή ανάγνωση λοιπόν και ακόμα καλύτερη ψήφο την επόμενη Κυριακή!»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η γαλουχημένοι με αριστερά οράματα, ακόμα να καταλάβουν ότι οι παγκόσμιες ροές ανθρώπων είναι επιλογή του ιμπεριαλισμού. Με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο, που διακινούνται εμπορεύματα. Για το κέρδος. Δεν θα μπω στον κόπο να το αποδείξω. Πάντως την κυρία γερμανιδα καπετανισα επαινεί και η γνωστή ανθρωπιστική οργάνωση Siemens.
Δεν προσπαθώ να αποπδειξω τίποτα. Και δεν ξερω ποιοι είναι σοβαροί/κανονικοί και ασόβαροι/ακανόνισστοι. Ανήκω στους μη κανονικούς. Μαζεύουν λεφτάκια donations για την ηρωίδα γερμανιδα καπετανισα, που προσπάθησε να διεμβολίσει πλοίο, αλλά αν κρίνω από τα ποσά, που έχουν ανακοινώσει , μάλλον μόνο οι χρήσιμοι ηλίθιοι έχουν δώσει το κάτι τις τους. . Δεν βλέπω χορηγό τη Siemens. Αυτοί επιχορηγεί μόνο κόμματα, γιατί δεν ανήκει στους χρήσιμους ηλίθιους.
Σχολιο.- Αγαπητέ... είναι ανώφελο πλέον... προσπαθείς ακόμη σε πολύ σοβαρούς ανθρώπους να δείξεις το αυτονόητο κι αυτοί δεν βλέπουν το φεγγάρι... κοιτάνε το δάκτυλό σου...
Για παράδειγμα... από πραγματική ευαισθησία για τον "άνθρωπο"... ανησυχούν για τους 40 νεαρούς δούλους-εργάτες που μετέφερε η δουλέμπορος και την βαπτίζουν (έτσι θέλει ο Σόρος) Ηρωίδα γερμανιδα καπετάνισσα... Εδώ και 4 χρόνια πέθαναν από ασιτία 85.000 παιδάκια στην Υεμένη... (σύμφωνα με τον δικό τους ΟΗΕ, γιατί είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός)... κι η ασιτία γιατί οι "πολιτισμένοι", μαζί κι η Ελλάδα απαγορεύουν να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια... και μούγκα...
Κάνει έρανο η ιταλική "αριστερά"και κεντροαριστερα  για ν' αντιμετωπιστούν, λένε, τα δικαστικά έξοδα... της ηρωίδας... Αν εσύ χωρίς να μεταφέρεις σκλάβους, ή ναρκωτικά, έκανες επίθεση σε σκάφος του λιμενικού στην Κεφαλλονιά που θα ήσουν τώρα; Η κυρία, μετά από παρεμβάσεις των μεγάλων ηγετών (πρόεδρος Γερμανίας, πρόεδρος Γαλλίας, χιλιάδες αλληλέγγυοι)... σε κατ' οίκον περιορισμό... Κι εδώ πυροβολάμε πόσο ηρωίδα είναι ή δεν είναι...
Σχολιο.- Δεν με ενδιαφέρει η κυρία, όπως δεν με ενδιαφέρει ο Σαλβίνι. Οι μεν του Σόρος και οι άλλοι του Ισραηλίτικου λόμπυ τραπεζιτών. ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ
Σχολιο.- μας θέλουν εμπόρευμα... Τα σύνορα είναι η βάση της Δημοκρατίας. Χωρίς σύνορα δεν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά ισχύει ο Νόμος του πιο ισχυρού.
Σήμερα το κίνημα "No Global", κατά της παγκοσμιοποίησης, με την ροζ κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή "αριστερά" και κεντροαριστερα μετατράπηκε, πέρασε στο κίνημα "No Border" - "Χωρίς Σύνορα" υπέρ της παγκοσμιοποίησης, όπως ακριβώς επιθυμούν οι τραπεζίτες.
Ο Régis Debray, σύντροφος στα όπλα του Τσε Γκεβάρα, φίλος του Σαλβαδόρ Αλλιέντε, αλλα και που καταντησε σύμβουλος του Φρανσουά Μιττεράν, φιλόσοφος της Επανάστασης, τεκμηρίωσε, αποκάλυψε στο έργο του "Éloge des frontières", 2010 (Εγκώμιο των συνόρων), πως η ιδεολογία του "δίχως σύνορα" δεν είναι παρά απάτη, απόδραση, δειλία, αν και σήμερα εμφανίζεται πως ό,τι μετράει και είναι υπολογίσιμο θέλει να είναι και να λέγεται "δίχως σύνορα"...
Σχολιο.- Μετά την "καπετάνισσα" του δουλεμπορικού Σόρος... Τις παρεμβάσεις του Προέδρου της Γερμανίας, του Μακρόν, όλων των πολυεθνικών εταιριών, του Βατικανού και εκατομμυρίων φιλάνθρωπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις κοινότητες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων, του δημάρχου Ντε Ματζίστρις (συνιδρυτής του πανευρωπαϊκού κόμματος του κυρίου Βαρουφάκη, μαζί με τις Femen της δημοκρατικής Ουκρανίας) που κάνει βόλτες αλληλεγγύης με κότερα κ.ο.κ.... σε δημοσκόπηση της Swg η Λέγκα του Σαλβίνι στο 38%... Λες κι όλοι θέλουν να τον αναδείξουν σε λαϊκό ηγέτη... Για να έχουν απήχηση "χρεώνουν" το αυτονόητο για κάθε σκεπτόμενο, τη διαστρέβλωση του διεθνούς δικαίου... στην ακροδεξιά του Σαλβίνι...
Σχολιο.- Ήταν απορίας άξιο η καθυστέρηση εκείνου του σχήματος ΑΝΤΑΡCIA σε ότι αφορά την παγκόσμια κινητοποίηση για τη Γερμανίδα "ηρωίδα καπετάνισσα". Ήταν δυνατόν να έχουν πάρει θέση ο Πρόεδρος της μεγάλης δημοκρατικής Γερμανίας, ο εκφραστής της δημοκρατικής Γαλλίας Μακρόν, το Βατικανό, οι πολυεθνικές όλου του πλανήτη, οι κοινότητες ομοφυλοφίλων, η ιμπεριαλιστική "αριστερά" του Σόρος... και ν' απουσιάζει η ΑΝΤΑΡCIA; Κι έτσι ήρθε το κερασάκι στην τούρτα.
Η ANTAPCIA δεν απουσίασε ποτέ από αυτά τα παγκόσμια προσκλητήρια "αλληλεγγύης", τόσο στην Ελλάδα (με τους φονιάδες του "ελεύθερου συριακού στρατού", με τις "κοινωνικές καταλήψεις -δες city plaza- με τα ατομικά δικαιώματα και πάει λέγοντας, αλλά κι από διεθνείς ανάλογες κινητοποιήσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν χαζός άνθρωπος που είμαι να κάνω μια ερώτηση? γιατί το καράβι επέλεξε να πάει στην ιταλία και να μην επιστρέψει πίσω στο λιμάνι απ όπου επιβιβάστηκαν οι χμ... πρόσφυγες? λαθρομετανάστες? όχι, θα πω απλά οι άνθρωποι.
Αυτοί δεν ήξεραν να πουν από πού έρχονται μόνο πού πηγαίνουν ήξεραν να πουν?
 Oι MKO δεν πρεπει να είναι ούτε γκάγκστερ για να έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Είτε θέλουμε είτε όχι, παραβίασε νόμους και όφειλε να συλληφθεί. Το πρώτο «σωστό» θα ήταν να τους δεχτούν στην Ιταλία να δωθούν πρώτες βοήθειες και να απελαθούν άμεσα προς τη χώρα απ' όπου προέρχονται. Το δεύτερο «σωστό» να μην είχαν υπερεκμεταλλευθεί τα Αφρικανικά κράτη από τη Δύση και το τρίτο «σωστό» να μην υπήρχαν σύνορα στον κόσμο. Και τα τρία όμως είναι λάθος.
Εάν αυτοί οι άνθρωποι έφευγαν από κάποιον πόλεμο τότε είναι πρόσφυγες. Όμως χαρακτηρίζονται σαν μετανάστες. Υποθέτω, έτσι διαβάζω.
Άλλο η φτώχεια άλλο οι εμφύλιες συρράξεις. Οι δικοί μας ξεριζωμένοι Πόντιοι - Πολίτες - Μικρασιάτες - Κύπριοι κλπ. ακόμα ονειρεύονται τη μέρα που θα γυρίσουν στο πατρικό τους. Ο πρόσφυγας ζητάει προσωρινό καταφύγιο στην πρώτη ασφαλή γειτονική χώρα και μετά επιστρέφει στην πατρίδα του όταν γίνει ασφαλής. Ο οικονομικός μετανάστης, ή ο οικονομικός μετανάστης με αφορμή την προσφυγιά, ή ακόμα και ο πρόσφυγας που περνάει σε τρίτες και τέταρτες ασφαλείς χώρες, είτε μας αρέσει είτε όχι λέγεται εποικιστής. Μπορεί να ακούγεται φασιστικός ο όρος όμως είναι ακριβής. Και πάρα πολλοί εποικιστές δεν έχουν τη διάθεση να αφομοιωθούν με τις κοινωνίες στις οποίες καταφεύγουν δημιουργώντας προβλήματα. Παλιότερα είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα πολλοί Πολωνοί: ποτέ δεν ακούστηκε πρόβλημα που να αφορά την κοινότητά τους. Και όχι, επειδή αρεσκόμαστε στις ετικέτες δεν ψηφίζω ούτε δεξιά ούτε ακροδεξιά.
δεν απευθυνόμουν σε εσένα για τις ετικέτες  φανατισμένοι ανεγκέφαλοι διαβάζουν πολλοί όμως που αρέσκονται στο όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας. Η απλή "λύση" για απλά... μυαλά. Τέλος πάντων. Εμένα η γιαγιά μου έφτασε από τη Σμύρνη με τη μάνα και τη θειά μου δύο και τεσσάρων χρονών αγκαλιά - είμαι λίγο μεγαλύτερος βλέπεις. Ο παπούς έμεινε εκεί, χάθηκε. Η διαφορά ότι εδώ είχαν συγγενή να μείνουν πρόχειρα. Βλέπεις κάποια ομοιότητα όμως στις ροές των ανθρώπων που φτάνουν σήμερα στην Ευρώπη? Στο συντριπτικό ποσοστό άνδρες 18-45 ετών, δηλαδή η πιο δυνατή εργατική τάξη. Δεν ξέρω αν λέει κάτι από μόνο του αυτό.
 ότι οι φασίστες έχουν ενστερνιστεί όρους και φόβους του μέσου νοικοκυραίου δεν κάνει φασίστες όσους πιστεύουν σε αυτά. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν σύνορα στα κράτη όλου του κόσμου τα οποία διέπονται από παρεμφερείς νόμους: δεν τα περνάς χωρίς άδεια. Οποιαδήποτε προσπέλαση των συνόρων είναι από παράνομη μέχρι εχθρική πράξη. Εάν και όταν καταργηθούν τα σύνορα μπορούμε να ξαναμιλήσουμε. Μέχρι τότε όμως επίτρεψέ μου να οχυρώνομαι (ναι, οχυρώνομαι) πίσω από αυτούς τους αρχέγονους, παμπάλαιους, αναχρονιστικούς, απάνθρωπους νόμους και να επιθυμώ την χώρα μου απροσπέλαστη. Αν αυτό με κάνει φασίστα, τι να πω. I rest my case.
Σχολιο.- Ο Ekkehart Rackete, ο πατέρας της Carola Rackete, διοικητής της Sea-Watch, Ekkehart Rackete είναι ο ίδιος πρώην αξιωματικός του γερμανικού στρατού και εμπειρογνώμονας των εξοπλισμών και τώρα σύμβουλος των στρατιωτικών συστημάτων". Η εφημερίδα The Truth γράφει αναφέροντας το ερώτημα που κάνει η Francesca Totolo, συγγραφέας για τις εκδόσεις Altaforte του Inferno Spa, ένα βιβλίο που διερευνά, μεταξύ άλλων, τους δεσμούς μεταξύ των επιχειρήσεων μετανάστευσης και των δεσμών μεταξύ των οργανισμών μη κυβερνητικό και το διάσημο Blackwater (τώρα Academi), μια ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με τα όπλα και την καταπολέμηση.
Ο πατέρας της Carola στην πραγματικότητα είναι ένας πλούσιος συνταξιούχος με πτυχίο ηλεκτρονικής μηχανικής αλλά και ένα σημαντικό πρόγραμμα σπουδών στη στρατιωτική βιομηχανία. «Είμαι συνταγματάρχης του ναυτικού», δήλωσε ο Ekkehart Rackete στο Corriere della Sera από την καλή κατασκήνωση του στο Hambühren, στην Κάτω Σαξονία.
Σχολιο.- Με την μόνη διαφορά: η Ιταλία δεν έχει "κλείσει" τα λιμάνια της στους πρόσφυγες και μετανάστες γενικά,διότι οι βάρκες φθάνουν καθημερινά στις ακτέςτης, αντίθετα έχει κλείσει τα λιμάνια της στα πλοία των ΜΚΟ άλλων χωρών που έχουν την απάιτηση να κάνουν την χώρα αποθήκη ψυχών.
Σχολιο.- Η καπετάνισσα το έκανε γιατί η κόντρα κρατάει περίπου 2 χρόνια, της συγκεκριμένης ΜΚΟ πάντα. Επίσης έχει δίπλα της τους συντρόφους του τσιπράκου και αρχηγού της Σινιστρα Ιταλιάνα γνωστής και από τις συναναστροφές με τον λαφ, φρατοιάνι και ντελ ρίο τέως υπουργού του ρέντσι, ο οποίος ρέντσι είχε ανταλλάξει την μη επιβολή κυρώσεων λόγω υπέρβασης προϋπολογισμού με την αθρόα μεταφορά κι όχι διάσωση, κατευθείαν από τις ακτές της Λιβύης με το αζημείωτο φυσικά και δεν το λέω εγώ το δήλωσε επίσημα η κυρία Μπονίνο τέως υπουργός των εξωτερικών του ριζοσπαστικού κόμματος και περήφανα χρηματοδοτούμενης από τον Σόρος κατά δήλωση της.
Σχολιο.- Σκέψου πιο πραγματιστικά . Αν το έκανες εσυ και εγω π.χ αυτά που εκανε η γερμανιδα καπετανισα τι φαντάζεσαι οτι θα γινόταν ? Αν φτασαμε στο σημειο να συναινούμε στην υπαρξη των ΜΚΟ και οχι στην αλλαγή πολιτικής των Γερμανών ,,χεστα . Κι αυτο το "εσωσε 40 " δεν μου λέει τιποτα όταν με τις πολιτικες τους χάθηκαν χιλιάδες και εξακολουθούν να χάνονται . Αυτή η κυνική λύπη που εχει διαχυθεί στους χειραγωγημένους είναι αποτέλεσμα των τακτικών που εχει στην φαρετρα του το γαμωσύστημά τους . Κατασκευασμένο όλο αυτό .ακριβώς για να πάρει διεθνής διαστάσεις κόντρα στην πολιτική του Σαλβίνι που και εγώ διαφωνώ αλλά, δεν δέχομαι να γίνω υποχείριο της Γερμανικής προπαγάνδας .
Σχολιο.- 2. ο νόμος του κάθε κράτους ισχύει και μπαίνοντας στα χωρικά ύδατα το κάθε πλοίο έχει υποχρέωση να τον σέβεται. 3. Η Ιταλία ξοδεύει πάνω από 40 δις για να συντηρεί τους πρόσφυγες/μετανάστες στο έδαφος της, έχει να παίρνει εδώ και 3 χρόνια λεφτά που η ΕΕ δεν της έχει δωσει. 4. Η Ιταλία δεν έχει Μόριες 5. Η Ιταλία εδώ και 4 χρόνια διαθέτει τα βόρεια σύνορα της ερμητικά κλειστά και δεν περνάει κουνούπι, όλοι μένουν στην Ιταλία 5. Κατά τους γάλλους, γερμανούς κλπ ΕΕ, ,μπορούν οι δικές τους ΜΚΟ με πακτωλό κονδυλίων να μεταφέρουν στην Ιταλία όλους, αλλά κατόπιν αποβίβασης είναι πρόβλημα της Ιταλίας, της Ελλάδας και πάει λέγοντας να συντηρήσει επί του εδάφους της όσους δεν μπορούν να έχουν πάντα με τα κρατικά κριτήρια της γερμανίας ης γαλλίας κλπ την προσφυγική ιδιότητα. Τι να τους κάνουμε; Μόριες, έρημα νησιά σαν την πολιτισμένη Νορβηγίας κλπ κλπ
Σχολιο.- έπρεπε να τους αφήσει να βγουν από τα χωρικά ύδατα της λιβύης, να τους συνοδεύσει από κοντά, αν κινδύνευαν άμεσα να πάει στην Τυνησία, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας
Σχολιο.- το θέμα είναι φτιαχτό γιατί η Ιταλία δεν αποδέχεται την μοιρασιά με τιμμερμανς και βέμπερ της ΕΕ, να τα λέμε κι αυτά, και η έκκληση του μπαμπά γερμανικής επέμβασης τα λέει όλα
η Ιταλία δεν είναι μονόδρομος, γιατί οι Μόριες δεν είναι μονόδρομος, Μονόδρομος να αποφασίζουν οι άλλοι να σε κάνουν αποθήκη ψυχών; την λιβύη σκλαβοπάζαρο ποιός την έκανε ; μην την έκανε η Εε
Ο πατερας εμπορος οπλων της γερμανιδας καπετανισας βεβαίως σήμερα έκανε έκκληση επέμβασης της Γερμανίας στην Ιταλία
Η Ιταλία μάζεψε τα γυναικόπαιδα από το πλοίο άμεσα, όπως κάνει πάντα. Όχι τους 25χρονους λαθρομεταναστες που σκοτωνουν και κλεβουν. Επίσης ένα χρόνο τώρα βάζει αεροπλάνα και μαζεύει κατευθείαν από την Αφρική χωρίς να θαλασσοπνίγονται. Έχεις δει τι γίνεται στα σύνορα κροατίας βοζνίας ερζεγοβίνης; έχουμε δει τι γίνεται στις μόριες; είναι αυτό φιλοξενία αλληλεγγύη και ανθρώπινη υπόσταση; είναι φράγκα κι εκμετάλλευση. Έχεις δει τι γίνεται στις χαρωπές αριστερές συνεταιριστικές διαχείρισης προσφύγων στο ροζάρνο στη ρώμη κλπ; είνια αυτό συνθήκη που εξυπηρετεί τους λαθρομεταναστες ή εμάς;
πάρε κι έναν αριστερό αλληλέγγυο αστέρι της ρώμης αγωνισταρά εξωκοινοβουλευτικης με παράδοση που δηλώνει πως η μπιζνα των προσφύγων η δική του με τους υπόλοιπους συναγωνιστές του είναι πιο επικερδής από τα ναρκωτικά
https://www.youtube.com/watch?v=7NzexUMmMyo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR17-NmtLP9FPUsxF79CSyn1rDUH9bI6SoxGEEat0JOUT9s1UAeG0zXLQts
 το γεγονός ότι η γερμανιδα καπετανισα περίμενε να επιβιβαστεί στο πλοίο της ο γνωστός για την συνύπαρξη του με τη μαφία και τους πετρελαιάδες τέως υπουργός ντελ ριο και ο φρατοιάννι για να πραγματοποιησεί τις ενέργειες της λέει πολλά
σχολιο.- Αχ... είναι δύσκολο να προσπαθείς να ανατρέψεις τη δημοσιογραφική πορνεία... Πολύ δύσκολο... Οι άνθρωποι έχουν δίκιο... το άκουσαν στην ΕΡΤ, σε όλα τα κανάλια... το είδαν ως θέμα στις συζητήσεις μεταξύ υποψηφίων... το βλέπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης... κι εσύ τους μιλάς για τον ντελ ριο... Είναι σαν να λέει σε αντίστοιχη συζήτηση μεταξύ Ιταλών κάποιος για τον Τερενς Κουίκ... ποιος τον γνωρίζει, ποιος ψάχνει να μάθει...
σχολιο.- νομίζω πως έχουμε αρκετά ακούσαμε η ιστορία θυμίζει την χαρούμενη ορχήστρα της μόριας... αντίστοιχες ορχήστρες οι γερμανοί κατά καιρούς διαφήμιζαν κι αλλού...
σχολιο.- Από που προκύπτει ότι ήταν ναυαγοί; Γιατί δεν τους παρέδωσε στη Μάλτα, στην Τυνησία, στην Ισπανία, στη Γαλλία.
Σχολιο.-  ουτε ναυαγιο ηταν ουτε ναυαγοι ουτε σε distress .... το δικαιο της θαλασσας, ορθα μιλα για διασωση .... ΟΜΩΣ, ισχυει σε διεθνη υδατα ΜΟΝΟ... σε εθνικα υδατα ισχυουν οι νομοι του κρατους στο οποιο ανηκουν τα υδατα ...
Σχολιο.- 1. Δεν υπάρχει πόλεμος στο Μαρόκο, στην Αργεντινή, στο Μπαγκλαντές, στην Αλγερία κλπ άρα δεν είναι πρόσφυγες όλοι αυτοί που έρχονται. ¨Ερχονται για τα επιδόματα και το εύκολο χρήμα οι περισσότεροι.
2. Στην Ελλάδα το κράτος είναι τόσο άθλιο που άνθρωποι με εμφανώς ψεύτικα στοιχεία όπως ο παρακάτω παίρνουν άσυλο και επιδόματα.
3. Δεν υπάρχουν θαυματοποιοί να πολλαπλασιάσουν τα επιδόματα και τα κοινωνικά κονδύλια. Αυτό σημαίνει οτι όταν υπάρχουν περισσότεροι αποδέκτες για τα ίδια ποσά κοινωνικών κονδυλίων, οι παροχές γίνονται ανέκδοτο (βλέπε υγεία)
4. Ο 30 χρονος "ανήλικος" που έρχεται στη χώρα μας, τις περισσότερες φορές σχηματίζει με ομοεθνείς του συμμορίες παραβατικών.
5. Η χώρα μας η ίδια είναι θύμα ενός ακήρυκτου οικονομικού πολέμου με πραγματικούς οικονομικούς πρόσφυγες (κάθε οικογένεια μετράει και 1-2 απώλειες τουλάχιστον) . Οι έλληνες οικονομικοί πρόσφυγες, στις νέες πατρίδες τους, σέβονται πλήρως τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα των ντόπιων και ζούν εργαζόμενοι σκληρά, χωρίς να παρασιτούν με επιδόματα.
Σχολιο.- Δεν είναι έτσι απλά τα ζητήματα... Όταν σήμερα η ιταλική κυβέρνηση προτείνει 9 ευρώ την ώρα (η αριστερά διαφωνεί, το θεωρεί υπερβολικό) κι ο παράτυπος μετανάστης παίρνει 1, άντε 1,5... για να μαζεύει ντομάτες... και μετά να πληρώνει νταβατζιλίκι στο μαφιόζο "ενοίκιο" για παράπηγμα, εισιτήριο για να τον πηγαίνουν στοιβαγμένο σαν σαρδέλα στο χωράφι... αλλά στέλνει στην οικογένειά του 5 - 7 ευρώ το μήνα (δες ποιος καθορίζει την ισοτιμία του αφρικανικού φράγκου ... η οικογένειθα του ζει άνετα... οι πολυεθνικές αγοράζουν τζάμπα τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας του... Δεν είναι απλος κίνδυνος ο ισλαμοφασισμος που θελουν να μας επιβαλλουν  που προωθεί το ίδιο το σύστημα... είναι πως θέλουν να χαθούν -ότι απέμεινε- από εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, να φέρουν εμάς στο επίπεδο εξαθλίωσης που έχουν επιβάλλει στους μετανάστες...
Σχολιο.- ...γιά να λέγονται ''μετανάστες'' πρέπει να κρατάνε διαβατήριο ή χαρτιά πιστοποίησης. Αυτοί όλοι τα έχουν ...χάσει, άρα είναι λάθρο σε μιά χώρα... Το, ότι δηλώσεις γίνεται αποδεκτό, γιατί; Εγώ δηλώνω πως με λένε Ελένη, είμαι;
Σχολιο.- ...η ''είσοδός'' τους σε μιά χώρα που δεν τους κάλεσε και μπήκαν κρυφά από το ...πουθενά δεν είναι λαθραία είσοδος; Εσύ πώς πας π.χ στην Γαλλία; Η γιαγιά σου και ο παππούς μου ήταν Έλληνες Μικρασιατες και αναγκαστηκαν να ξεσπιτωθουν αλλα να έρθουν στην Πατρίδα τους, είναι ένα άλλο {λυπηρό} θέμα που δεν έχει καμιά σχέση με τους ''εισερχόμενους λαθρομεταναστες'' στην Ευρώπη. Οι Έλληνες μετανάστες π.χ στην Αμερική, στην Γερμανία, στην Ολλανδία, περνούσαν ψιλή κρησάρα πριν μπουν σε κάποια χώρα και μάζευαν δραχμή-δραχμή τα ναύλα τους...
Σχολιο.- Ο πρόεδρος της Γερμανίας, ο Μακρόν, οι παντογνώστες "αριστεροί" των "ανοιχτών συνόρων", ευαίσθητοι άνθρωποι αλλά καλόπιστοι, σοβαροί διανοούμενοι... επικαλούνται το "Δίκαιο της Θάλασσας" (Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Montego Bay 1982)! Μάλιστα το Άρθρο 19... Το διαβάσατε και το επικαλείστε; Μάλιστα... Άρθρο 19... Λοιπόν... απαγορεύσεις στο σημείο g) φόρτωση ή εκφόρτωση υλικών, νόμισμα ή ανθρώπους που δεν συνάδουν με τους νόμους και διατάξεις τελωνείων, υγειονομικές αρχές ή μετανάστες... Έτσι, ας πείτε μπράβο στη νέα ηρωίδα του Σόρος... αφού ως Γερμανίδα κάνει ότι γουστάρει κι ευτυχώς που τα παιδιά του λιμενικού δεν έπεσαν νεκρά από τη σύνθλιψη του πλοιαρίου τους (πάει για επισκευές, αν επισκευάζεται) και θεωρήστε μαγκιά και τσαμπουκά... όταν οι Ιταλοί τι ζητούσαν; Εφαρμογή των διαδικασιών εισόδου παράτυπων μεταναστών... Δηλαδή να κατέβουν Ιταλία κι αναλογικά να πάρει η κάθε χώρα όσους οι δικές τους συνθήκες επιβάλλουν! «Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ
Σχολιο.- Από όλα τα στοιχεια  προκύπτει ότι η γερμανιδα καπετανισα είναι δουλέμπορος!
Υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τους δουλέμπορους αυτούς των ΜΚΟ, που οι δουλέμποροι που έχουν σε "κοινωνική κατάληψη" το city plaza είναι αρνάκια...
 Το "αρνάκια" μην το παρεξηγήσεις... Τι θέλει να "πει"; Είδα πως την έπεσαν πάνω σου οι "καπετάνιοι" στην ιδιοκτησία σου... Σκέψου να είχες στο πλευρό σου τον Πρόεδρο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας, όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, την αλληλεγγύη που εκφράζουν -δεν φταίνε, απλώς είναι ο ρόλος των ΜΜΕ- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης... Σκέφτεσαι τι "ηρωίδα" θα ήσουν κι εσύ και τι τσαμπουκά με πλάτες σαν αυτές που έχει η δουλέμπορος; Όμως, ο Σόρος κι όλοι αυτοί δεν είναι στο πλευρό σου...
Σχολιο.- Στο μεταξύ... ο πατέρας της καπετάνισας, πρώην στρατιωτικός που τώρα εργάζεται για τη "Mehler Engineered Defence" και ιταλικά σάιτ τον περιγράφουν ως ειδικό σε "intelligence eletronica" και "guerra elettronica" και "senior consultant" ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ... όχι μόνο έσβησε το προφίλ του στο linkedIn, αλλά... έσβησε κι από το "μουσείο του διαδικτύου" το αντίγραφο που κάποιος έσωσε εκεί στις 29/6/2019. https://web.archive.org/.../in/ekkehart-rackete-7234299 Προτιμώ να σώζω στο archive.is διότι στο archive.orgμε αίτημα κάποιου μπορεί να σβηστεί κάτι που τον αφορά. Πάντως το προφίλ του σώθηκε και μερικοί ανέβασαν σκρην-σοτς από αυτό.
Σχολιο.- Που να δεις την πορεία της επιχείρησης.... -ήταν ιδιωτική επιχείρηση πριν γίνει ΜΚΟ- της οποίας είναι υπάλληλος...η ηρωίδα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κουλης ειπε να τον ενισχυσουμε για να μην μπουμε σε περιπετειες!!
Κανει και χιουμορ
ο ατιμος, βοηθεια μας!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα 'ρθει μια μέρα η δικαιοσύνη για τους άθλιους σιωνιστές που έχουν ξεπεράσει προ πολλού το Γ' Ράιχ σε ελεεινότητα.

Η κηδεία του Παλαιστίνιου νέου Mohamed Sameer Obaid που δολοφονήθηκε πριν τρεις μέρες με τρεις σφαίρες στη καρδιά από ισραηλινό κατοχικό στρατιώτη. Το σώμα του το κρατούσαν οι κατοχικές αρχές και μόλις σήμερα το έδωσαν στους δικούς του.
Περιοχή Esaweyah στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ 1.7.2019



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσπαθεί ο Αλέξης σε ύφος Ξανθόπουλου να πείσει τον κάθε μη ενημερωμένο οτι γεννηθηκε σε λαικη γειτονια και συμπονα το ποπολο και γι αυτο του εχωνε τα ενφια και τις κατασχεσεις απο την πολύ συμπονοια. Απο λαική γειτονια το παληκαρι λοιπον με πατρικο στο Διόνυσο ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...αλήθεια όλοι αυτοί οι συναισθηματικοί ,
που κραυγάζουν υπέρ της καπετάνισσας της "καρδιάς" τους ,
γνωρίζουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
που κατέφυγε η επαγγελματίας φιλάνθρωπος Καρόλα ?
...εμ΄ είναι πολλά τα λεφτά μανα μ΄....

Προσφυγικό και πειρατικές πιρουέτες: Μια διαφορετική προσέγγιση για την περίπτωση της Καρόλα Ρακέτε
Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι εναπομείναντες επιβάτες στο Sea-Watch 3 δεν ανήκουν στις «κατηγορίες των πιο ευάλωτων προσώπων», στα οποία - ανάμεσα τους και έγκυες γυναίκες - είχε ήδη επιτραπεί η αποβίβαση από τις ιταλικές αρχές.
Οι άνθρωποι είναι ευσυγκίνητοι. Τόσο που να τους σέρνουν από τη μύτη οι επαγγελματίες χειραγωγοί. Η Καρόλα Ρακέτε, που βλέπω σήμερα να την επευφημεί το μισό fb, είναι, αλίμονο, τέτοια. Δεν το λέω εγώ. Το λέει, ουσιαστικά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο η οργάνωσή της προσέφυγε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εντελώς ανεύθυνη δράση της.
 Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου λοιπόν, «δεν συντρέχουν εξαιρετικά σοβαροί και επείγοντες λόγοι» για να υποχρεωθεί η Ιταλία να υποδεχθεί τους παράνομους μετανάστες. Η Ρώμη ήδη επέτρεψε να αποβιβαστούν οι πιο ευάλωτοι από τους επιβαίνοντες, 12 από τους συνολικά 53, ανάμεσά τους οι έγκυες γυναίκες, και οι εναπομείναντες στο Sea-Watch 3 δεν ανήκουν στις «κατηγορίες των πιο ευάλωτων προσώπων», πάντα κατά το σκεπτικό της απόφασης του ΕΔΑΔ.
Άραγε πόσοι από τους "αλληλέγγυους" σήμερα γνωρίζουν την απόφαση του δικαστηρίου; Και πόσοι θα μπορούσαν να τη γνωρίζουν, δεδομένου ότι τα περισσότερα ΜΜΕ, που απεχθάντονται τον Σαλβίνι, την έθαψαν τις πρηγούμενες μέρες;
 Η "κρίση" του Sea-Watch 3 που κατέληξε στις χθεσινές πειρατικές πιρουέττες της πλοιάρχου Ρακέτε και εξόργισε όλη την Ιταλία (όχι μόνο τους οπαδούς του Σαλβίνι, η γυναίκα εμβόλισε πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, για "πράξη ανεπίτρεπτης βίας" μίλησε ο Ιταλός εισαγγελέας Λουίτζι Πατρονάτζο που διέταξε τη σύλληψή της), η "κρίση" λοιπόν είναι κατασκευασμένη, σκηνοθετημένη ακριβώς για να κινητοποιήσει τους ευαίσθητους αλλά αφελείς Ευρωπαίους. 
Ούτε αυτό θα τα μάθετε από τα ΜΜΕ: Η πολιτική των αυστηρών ελέγχων στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση των πνιγμών, από 5.096 το (μοιραίο) 2015 σε λιγότερους από 550 φέτος. Και φυσικά αυτό δεν αρέσει καθόλου στα κυκλώματα των διακινητών και τους ιδεοληπτικούς που τους βοηθούν - ως άλλοι "χρήσιμοι ηλίθιοι" για να θυμηθώ τη φαρμακερή φράση του Λένιν.
 Η δραματική πτώση των θανάτων οφείλεται αποκλειστικά σε έναν παράγοντα. Στην εγκατάλειψη της δολοφονικής, όπως αποδεικνύεται, πολιτικής του «θα τα καταφέρουμε!» και στον αποτελεσματικό έλεγχο των θαλασσίων περασμάτων. Από τη στιγμή που τέθηκε φραγμός στη δραστηριότητα των ποικιλώνυμων εκείνων "ανθρωπιστικών" ΜΚΟ που σε αγαστή συνεργασία με τους διακινητές στις ασιατικές και αφρικανικές ακτές έφερναν καραβιές ψυχές στη Μεσόγειο για να τις "σώσουν" κατόπιν, με το αζημίωτο, οι πνιγμοί μειώθηκαν κατακόρυφα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΔΙΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΟΥΣΙΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΧΗ ΔΙΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΙΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΙΣΩ.
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΠΑΜ ΑΚΚΕΛ ΔΗΚΚΙ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στα μνημονια , όχι στην υποταγή, όχι στην ευρωχουντα! Ναι στο εθνικό νόμισμα , ναι στην εθνική ανεξαρτησία!
ΕΠΑΜ ΑΚΚΕΛ ΔΗΚΚΙ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομίζω ότι όση ΛΑΕ απέμεινε θα πρέπει να γίνει συνιστώσα της ΑΝΤΑΡCIΑ, αφού στο ίδιο ιδεολογικό νεοφιλελέ «αντιρατσιστικο» καζάνι βράζουν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ένας νέος Φασισμός έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιό. Για να επιβληθεί βαφτίζεται αντι-φασισμός."
(Πιέρ Πάολο Παζολίνι, 1975!)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...Προς το βράδυ ο Μπρεχτ με βρήκε στον κήπο να διαβάζω το Κεφάλαιο. Μου λέει: "Καλό μου φαίνεται που μελετάς τον Μαρξ, τώρα ακριβώς που όλο και πιο λίγο τον διαβάζουν, ιδίως οι δικοί μας άνθρωποι"...
Walter Benjamin: Για τον Μπρεχτ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε ευρασιατικό κλοιό οι ΗΠΑ
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 10:27
Η πιο σημαντική τριμερής της G-20 στην Οσάκα περιορίστηκε στην -ανεπίσημη- σύνοδο Ρωσίας-Ινδίας-Κίνας στο περιθώριο της διάσκεψης. Οι ηγέτες των τριών αυτών χωρών συναντήθηκαν μέσα σε άκρως απόρρητη ατμόσφαιρα. Οι πολύ λίγοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης που παρευρίσκονταν στο δωμάτιο προσκλήθηκαν σύντομα να φύγουν.
Οι πρόεδροι Πούτιν, Σι και Μόντι συνοδεύονταν από ομάδες ειδικών που βρήκαν αρκετό χώρο για να καθίσουν. Δεν ακολούθησαν κάποιου είδους διαρροές, παρά μόνον εικασίες, βασιζόμενες στις δηλώσεις που έγιναν στην επίσημη σύνοδο.
Η συνάντηση των τριών στην Οσάκα είναι το αποκορύφωμα μακράς διαδικασίας που οδήγησε ο Σι και ο Πούτιν να προσκαλέσουν τον Μόντι σε τριγωνικό χάρτη ενοποίησης της Ευρασίας, ο οποίος αποφασίσθηκε στην προηγούμενη συνεδρίασή τους τον περασμένο μήνα στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO) στο Μπισκέκ.
Τώρα Ρωσία-Ινδία-Κίνα (RIC) είναι πλήρως συντονισμένες στην επιχείρηση συνεργασίας τους. Η επόμενη συνάντηση προβλέπεται για το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ τον Σεπτέμβριο.
Στις εισαγωγικές τους παρατηρήσεις, οι Πούτιν, Σι και Μόντι κατέστησαν σαφές ότι η «RIC» έχει να κάνει με τη διαμόρφωση (σύμφωνα με την έκφραση Πούτιν) «αδιαίρετης αρχιτεκτονικής ασφαλείας» για την Ευρασία.
Ο Μόντι  υποστήριξε την πολυετή προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και διαμαρτυρήθηκε ότι η παγκόσμια οικονομία κυβερνάται από «μονόπλευρη» υπαγόρευση, τονίζοντας την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Ο Πούτιν προχώρησε ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά, επιμένοντας ότι «οι χώρες μας τάσσονται υπέρ της διατήρησης του συστήματος των διεθνών σχέσεων, του οποίου ο πυρήνας είναι ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών και το κράτος δικαίου. Υποστηρίζουμε αυτές τις σημαντικές αρχές των διακρατικών σχέσεων με σεβασμό της κυριαρχίας και της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις».
Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε σαφώς τη γεωπολιτική διασύνδεση των Ηνωμένων Εθνών, του BRICS, της SCO και της G-20, καθώς και την ενίσχυση της εξουσίας του ΠΟΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως «παράγωγο του σύγχρονου και δίκαιου πολυπολικού κόσμου που αρνείται τις κυρώσεις ως νόμιμες ενέργειες».
Οι αντιθέσεις Ρωσίας-Ινδίας-Κίνας με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Tραμπ δεν θα μπορούσαν να είναι πιο έντονες. Το BRICS (συνεργασία Βραζιλίας-Ρωσίας-Ινδίας-Κίνας-Ν. Αφρικής), ως έχει τώρα, μοιάζει νεκρό.
Υπήρξε η «επίσημη» συνάντηση των BRICS εν όψει της δημιουργίας του RIC.
Αλλά δεν είναι μυστικό πως τόσο ο Πούτιν όσο και ο Σι δεν διαψεύδουν εντελώς πως θεωρούν τον Μπολσονάρου της Βραζιλίας ως νεο-αποικιακό περιουσιακό στοιχείο του Tραμπ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος με ενθουσιασμό αξιοποίησε τα «τεράστια περιουσιακά στοιχεία» της Βραζιλίας, τα οποία τώρα ιδιωτικοποιούνται πλήρως προς όφελος των αμερικανικών εταιρειών.
Ο Σι, μιλώντας στην τελευταία συνάντηση των BRICS, κατήγγειλε τον προστατευτισμό και ζήτησε έναν ισχυρότερο ΠΟΕ. Τα έθνη του BRICS, είπε, θα πρέπει να «αυξήσουν την ανθεκτικότητα και την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τους εξωτερικούς κινδύνους».
Ο Πούτιν προχώρησε περισσότερο. Εκτός από την καταγγελία των «προστατευτικών» τάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο, ζήτησε διμερές εμπόριο εθνικών νομισμάτων παρακάμπτοντας το δολάριο (ΗΠΑ)- αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Κίνας.
Η Ρωσία και η Κίνα, μέσω του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Anton Siluanov και του επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας Yi Gang, έχουν υπογράψει συμφωνία για τη μετάβαση σε ρούβλια και γουάν στο διμερές εμπόριο, αρχίζοντας από την ενέργεια και τη γεωργία, τα επόμενα χρόνια.
Θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια να παρακάμπτεται ολοένα και περισσότερο η SWIFT, χρησιμοποιώντας το ρωσικό σύστημα μεταβίβασης οικονομικών μηνυμάτων (SPFS) και το κινεζικό σύστημα διασυνοριακών διατραπεζικών πληρωμών (CIPS).
Αργά ή γρήγορα, Ρωσία και Κίνα θα δελεάσουν την Ινδία να ενταχθεί κι εκείνη.
Η Μόσχα με τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις τόσο με το Πεκίνο όσο και με το Νέο Δελχί παίζει αποφασιστικά τον ρόλο του προνομιούχου αγγελιοφόρου.
Ο μίνι εμπορικός πόλεμος ενάντια στο Νέο Δελχί που έχει κηρύξει η κυβέρνηση Tραμπ - συμπεριλαμβανομένης της απώλειας ειδικού εμπορικού καθεστώτος- και η τιμωρία της Ινδίας για την αγορά ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 επιταχύνουν τον ρυθμό της διαδικασίας για το «RIC».
Η Ινδία, παρεμπιπτόντως, θα πληρώσει για τους S-400 με ευρώ.
Ουδεμία διαρροή για το Ιράν
Δεν υπήρξαν διαρροές από Ρωσία-Ινδία-Κίνα για το τι συζητήθηκε σχετικά με την «κρίση του Ιράν». Ωστόσο, διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι ήταν από τα βασικά θέματα της συζήτησης. Η Ρωσία είναι γνωστό πως -συγκεκαλυμμένα- βοηθά το Ιράν σε μυριάδες επίπεδα.
Η Ινδία έχει υπαρξιακή επιλογή: να συνεχίσει να αγοράζει το ιρανικό πετρέλαιο ή να αποχαιρετήσει τη στρατηγική βοήθεια του Ιράν, μέσω του λιμένα Chabahar, για να διευκολύνει τον δρόμο της Ινδίας στο Αφγανιστάν και στην Κεντρική Ασία.
RIC ή Ζώνη και Δρόμος;
Η Κίνα θεωρεί το Ιράν ως βασικό κόμβο των «Νέων Δρόμων Μεταξιού» ή της «Πρωτοβουλίας Ζώνης και Δρόμου».
Η Ρωσία θεωρεί το Ιράν ουσιώδες για τη στρατηγική σταθερότητα στη νοτιοδυτική Ασία.
Όποια κι αν είναι η τακτική των προαπαιτούμενων που έχει θέσει ο Tραμπ, οι Ρωσία-Ινδία-Κίνα εμπλέκονται επίσης άμεσα στις τεράστιες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μετά τις διμερείς συνομιλίες Tραμπ-Σι στην Οσάκα.
Η Μεγάλη Εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει. Η κυβέρνηση του Τραμπ στοιχηματίζει για την αναδιάταξη των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού από την Κίνα, αλλά το Πεκίνο προωθεί ταχύτατα την πρωτοβουλία «Belt and Road».
Για τις αποφάσεις του Τραμπ υπάρχει γενική δυσπιστία σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς οι Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι η Ε.Ε. είναι ο στόχος ενός άλλου επικείμενου εμπορικού πολέμου.
Με δεδομένο πως περισσότερα από 60 έθνη έχουν δεσμευθεί με τα μύρια έργα του «Ζώνη και Δρόμος» και με την Οικονομική Ένωση της Ευρασίας επίσης διασυνδεδεμένη με το «Ζώνη και Δρόμο», το Πεκίνο γνωρίζει ότι είναι απλώς θέμα χρόνου πριν ολόκληρη η Ε.Ε. ενωθεί με τον τεράστιο ευρασιατικό αυτοκινητόδρομο.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ινδία σχεδιάζει κι αυτή να συμμετάσχει ξαφνικά στην πρωτοβουλία «Ζώνη και Δρόμος» (Belt and Road Initiative).
Το γεωπολιτικό δέλεαρ του «Ινδο-Ειρηνικού» ουσιαστικά αποτελεί απλώς άλλη στρατηγική για τη συγκράτηση της Κίνας.
Οπωσδήποτε εντάσσεται στο παλιό αυτοκρατορικό «διαίρει και βασίλευε» και όλοι οι μεγάλοι παίκτες το γνωρίζουν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όχι" της Εισαγγελίας Βόλου για άδεια στον Κουφοντίνα
 Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 19:44
Για άλλη μία φορά η Εισαγγελία Βόλου αρνείται να χορηγήσει άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, από σήμερα, επέφερε αλλαγή μόνο στην... αιτιολογία της απορριπτικής και πάλι εισαγγελικής πρότασης ως προς το επίμαχο αίτημα. Παρά λοιπόν την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, η Εισαγγελία του Βόλου, δεν φαίνεται να ανάβει το «πράσινο φως».
Με αλλαγμένο, αυτή τη φορά, το αιτιολογικό «περίβλημα» της εισαγγελικής πρότασης, διατηρήθηκε στο ακέραιο η ουσία της που δεν είναι άλλη από την απαγόρευση της νέας άδειας που έχει ζητήσει ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, Δ. Κουφοντίνας.
Έτσι, η εισαγγελική αρχή του Βόλου, 15 ημέρες μετά, επανήλθε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα που τινάζουν στον αέρα το νομικό «πρόσχωμα» του κακουργήματος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του για απλή συνέργεια (δια ψυχικής συνδρομής) σε στάση κρατουμένων, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης σε απεργό πείνας.
Η εισαγγελέας κ. Βαίτση, επικαλούμενη τώρα ενδείξεις διάπραξης εκ μέρους του Δ. Κουφοντίνα, του αδικήματος της διέγερσης σε τέλεση πλημμελημάτων εξαιτίας των ευχαριστιών του σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι, προτείνει να μη γίνει δεκτό το αίτημά του για νέα άδεια.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του Δ. Κουφοντίνα «οι  κατά σειρά  αρνητικές  προτάσεις  των εισαγγελέων του Βόλου βασίζονται κάθε φορά και σε μια διαφορετική αιτιολογία, καθώς σε κάθε στάδιο επινοούν και κάτι καινούργιο για να μπορέσουν να στερήσουν την άδεια από τον κρατούμενο», ενώ πάντοτε η κατάληξη είναι η μη μεταστροφή (''έλλειψη ηθικής βελτίωσης'') του κρατουμένου και ο λόγος του, αυτό που ενοχλεί.
Όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι από τις κρίσεις περί των πολλών ισοβίων (11 τον αριθμό), που εμπόδιζαν την παροχή άδειας φτάσαμε στο «κόκκινο νήμα» και τους «αγώνες» για να καταλήξουμε στη  περίφημη βόλτα στην Αθήνα, (όπου μια φωτογραφία στα κλεφτά από έναν περαστικό, κρυμμένο πίσω από κάποιο στύλο, αποτέλεσε κι αυτή αντικείμενο μομφής κατά του κρατούμενου).
Έτσι περάσαμε τώρα στην ανακάλυψη μιας ξεχασμένης διαμαρτυρίας στις φυλακές (όπου ξαφνικά ασκήθηκε  κακουργηματική δίωξη για μια ανάρτηση αλληλεγγύης στο indymedia) και τώρα, η νέα πρόταση της κας εισαγγελέως ανακαλύπτει «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση πλημμελημάτων, στις  ευχαριστίες του κρατούμενου σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι (!!!) και κίνδυνο εξ αυτών πρόκλησης αδικημάτων.
Ποιο είναι όμως το σκεπτικό της Εισαγγελίας Βόλου;
Με φράσεις όπως «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συμπαράσταση  συντρόφους και συντρόφισσες», και χρεώνοντας του όσες διαμαρτυρίες έγιναν όλο αυτό το διάστημα για την υπόθεσή του η Εισαγγελία αποφαίνεται ότι με τον λόγο του «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων» και καταλήγει στην κρίση ότι «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου  της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων», προτείνοντας για μια φορά ακόμη την απόρριψη του αιτήματος για άδεια.
Από ότι  φαίνεται η Εισαγγελία του Βόλου έχει ήδη ταχθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την  εξάλειψη του εγκλήματος και  την  εμπέδωση του αισθήματος  ασφάλειας  των  πολιτών,  συντασσόμενη πλήρως με το πνεύμα των ημερών».
Την τελική απόφαση πάντως θα πάρει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου που αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη.
Ο νέος Ποινικός Κώδικας όμως, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ενδεχομένως να αξιοποιηθεί και από τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της 17Ν προκειμένου να πετύχουν την αποφυλάκισή τους με όρους. Ομως το άρθρο 110Α του νέου Ποινικού Κώδικα  εξαιρεί τους καταδικασμένους για τρομοκρατία πολυισοβίτες από την απόλυση με όρους, και τους εξαιρεί από την κράτηση στο σπίτι με βραχιολάκι κάτι που ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο.
Οι δεξιοι εκτιμούν, ότι οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος μπορούν  να υποβάλλουν άμεσα αίτηση ώστε να αποφυλακιστούν φορώντας βραχιολάκι και παραμένοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό, αρκεί να έχουν εκτίσει ήδη 16 χρόνια κάθειρξης, λενε οι δεξιες εφημεριδες.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποφυλάκιση των μελών της 17Ν
«Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με τα οποία πολυισοβίτες για τρομοκρατία θα μπορούν να αποφυλακιστούν με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, είναι πρόχειρα, ψευδή και επιχειρούν να εμπλέξουν την μεταρρύθμιση των ποινικών κωδίκων στην προεκλογική αντιπαράθεση» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δήλωσή του και προσθέτει:
«Η αντιμετώπιση των πολυισοβιτών με τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι βαρύτερη απέναντι σε όλες τις κατηγορίες εγκλημάτων. Ενδεικτικά, με τον παλιό Ποινικό Κώδικα όποιος είχε περισσότερες καταδίκες ισόβιας κάθειρξης, έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για 19 έτη, ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα 25 έτη. Παράλληλα σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΠΔ. 62/2014 δεν εμπίπτουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Συνεπώς, σήμερα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη ο εν λόγω θεσμός στις περιπτώσεις που αφορούν τα προκείμενα δημοσιεύματα. Πέραν αυτού, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι κανένα αίτημα αποφυλάκισης από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτή, αφού απαιτείται απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, που κρίνει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα θαλασσινά προσφέρουν ζωτικές θρεπτικές αξίες για τις μέλλουσες μητέρες και τα μωρά
 Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 16:16
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών και των λιναρόσπορων, μπορεί να είναι γνωστά για τη σχέση τους με την υγεία της καρδιάς, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τις έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους.
Αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης για τη μητέρα και με ένα καλύτερο βάρος γέννησης για το μωρό μαζί με βελτιωμένη ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου τους και ενδεχομένως πρόληψη του άσθματος. Αυτό που είναι ασαφές είναι πόσα ωμέγα-3 λιπαρά χρειαζόμαστε κάθε μέρα.
Σε μια ισπανική μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 2.000 μητέρες και τα μωρά τους από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μέσω τα 5α γενέθλια των παιδιών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λιπαρών ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προσφέρει μέτρια οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της γνωστικής λειτουργίας και της προστασίας από τα χαρακτηριστικά του φάσματος του αυτισμού.
Τα οφέλη εμφανίστηκαν όταν η μαμά έτρωγε περίπου 80 γρ. ψαριών την μέρα. Το ποσό αυτό είναι εντός των ορίων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων για την αποφυγή της υπερβολικής συγκέντρωσης υδραργύρου και δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι ο υδράργυρος ή άλλοι ρύποι που σχετίζονται με τα ψάρια είχαν αρνητικό αποτέλεσμα που αντιστάθμισε τα προφανή οφέλη.
Η ποσότητα των ψαριών που συνιστάται στην ισπανική μελέτη είναι μεγαλύτερη από τις κατευθυντήριες οδηγίες του U.S. Food and Drug Administration για τις έγκυες γυναίκες που είναι 200-340 γρ. την εβδομάδα (δύο με τρεις μερίδες) μιας ποικιλίας θαλασσινών χαμηλών σε υδράργυρο. Αλλά πολλές γυναίκες δεν παίρνουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά, θέτοντας σε κίνδυνο το μωρό τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients.
Υπάρχουν πολλές ασφαλείς πηγές λιπαρών ψαριών για να απολαύσετε, όπως ο σολομός (ολοι είναι ιχθυοτροφειων), οι αντζούγιες, οι σαρδέλες, η πέστροφα και τα μύδια που καλλιεργούνται.
Προσπεράστε ορισμένα είδη εξαιτίας του υψηλότερου περιεχομένου τους σε υδράργυρο. Τα ψάρια προς αποφυγή είναι:
Τόνος
Σκουμπρί
Σολομος
Μάρλιν
Καθρεπτόψαρο Ατλαντικού (Orange roughy ή Hoplostethus atlanticus)
Καρχαρίας
Ξιφίας
Πλακολεπιδόψαρο (Tilefish)
Αν δεν τρώτε αρκετά ψάρια, η λήψη συμπληρωμάτων θα μπορούσε να δώσει τα ωμέγα-3 που χρειάζεστε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διγλωσσία των ΗΠΑ προς την Τουρκία
 Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 07:47
Αλλα λεει ο Τραμπ στον Ερντογαν ότι τον θεωρει πολυτιμο συμμαχο, και αλλα η Ουασινγκτον που συνεχιζει να απειλει την Τουρκια
Στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο της επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Άγκυρα, καθώς η Ουάσινγκτον ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει αλλάξει τη στάση της για το ζήτημα των S-400 μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε πιο διαλλακτικός, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο ενδεχόμενης αναστολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Ειδικότερα ο Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης πως οι ΗΠΑ δεν έχουν φερθεί δίκαια και έντιμα στην Τουρκία, και κατηγόρησε τη διακυβέρνηση Ομπάμα, η οποία κατά τον σημερινό Aμερικανό πρόεδρο παρεμπόδισε την Άγκυρα να προμηθευθεί αμερικανικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου «Patriot».
Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ίδια συνάντηση παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι «περίπλοκη», αλλά διευκρίνισε ότι «εξετάζει διάφορες λύσεις», αφήνοντας ανοικτό «παράθυρο» για αναστολή των προγραμματιζόμενων κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Για «ιστορικές δηλώσεις» εκ μέρους του ενοίκου του Λευκού Οίκου έκαναν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Παρά τις δηλώσεις στο περιθώριο της G20, ερωτηθείς χθες από τον ιστότοπο Hellas Journal εάν ισχύει η τοποθέτηση που είχε κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από το τετ-α-τετ των δύο αρχηγών κρατών, εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι το ενδεχόμενο τόσο αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 όσο και της επιβολής οικονομικών κυρώσεων παραμένει.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες [της Αμερικής] έχουν δηλώσει με συνέπεια και σαφήνεια ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση του [του συστήματος] S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της προμήθειας και της συμμετοχής της βιομηχανίας στο πρόγραμμα F-35 και της έκθεσής τους σε κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA)» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίτροπος Χαν της ΕΕ: Ομολογία αδυναμίας επιβολής μέτρων της ΕΕ στην Τουρκία!
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 13:52
Την ώρα που η Τουρκία, πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και αμφισβητεί εμπράκτως ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, ο Επίτροπος Χαν, με σημερινή του γραπτή απάντηση, προς παλαιότερη ερώτηση που του είχε υποβληθεί, συνιστά εφησυχασμό, με την διαβεβαίωση ότι, «η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση εκ του σύνεγγυς.»
Κι ενώ, υποτίθεται, ότι η ΕΕ καθαρογράφει τα συγκεκριμένα μέτρα που σκέπτεται να λάβει κατά της Τουρκίας, ο Επίτροπος περιορίζεται να εκφράσει την ανησυχία του για τις τρέχουσες παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και να εκφράσει τη λύπη του (sic) για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στα επανειλημμένα αιτήματα της ΕΕ για παύση των εν λόγω δραστηριοτήτων!
Από τις 28 Μαρτίου 2019, ωστόσο, ο έλληνας ευρωβουλευτής, είχε ρωτήσει την Κομισιόν,
σε ποιες ενέργειες θα προβεί ούτως ώστε να τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου και αν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.
Είχε, μάλιστα, επισυνάψει και τις τότε δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, που είπε: «Έχουμε 780 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780 000. Κάποτε έλεγα 800 000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν: “ποια εδάφη πήραμε;”. Να είμαστε προσεκτικοί. 780 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462 000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές όπου είμαστε υπεύθυνοι να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».
Δυστυχώς, από την σημερινή απάντηση του Επιτρόπου Χάν, προκύπτει ανάγλυφα η αδυναμία ή η απροθυμία της ΕΕ, να επιβάλλει συγκεκριμένα κατά της τουρκικής επεκτατικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο.
Απάντηση του κ. Hahn
Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(2.7.2019)
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Επιτροπής του 2019 για την Τουρκία, η Τουρκία οφείλει να αναλάβει σαφή δέσμευση υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των διεθνών συμφωνιών και της
ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εάν χρειαστεί, στο Διεθνές Δικαστήριο. Η Επιτροπή έχει καλέσει επίσης την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματά του της 20ής Ιουνίου 20192, υπενθύμισε και επιβεβαίωσε προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2018, με τα οποία καταδίκασε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διατύπωσε επίσης σοβαρές ανησυχίες για τις τρέχουσες παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στα επανειλημμένα αιτήματα της ΕΕ για παύση των εν λόγω δραστηριοτήτων. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικρότησε την πρόσκληση που απευθύνθηκε στην Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να υποβάλουν, χωρίς καθυστέρηση, επιλογές για κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων μέτρων.                                                             
 Η ΕΕ εξέφρασε για άλλη μια φορά σοβαρή ανησυχία και κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια κατά κράτους μέλους ή αιτία προστριβών ή ενεργειών που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τονίσει επανειλημμένως ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των κρατών μελών στα χωρικά τους ύδατα και στον εναέριο χώρο τους.
Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση εκ του σύνεγγυς.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παρίσι επικρίνει την «υστερική» στάση της Ρώμης αναφορικά με τη μετανάστευση
 Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 13:09
Η Γαλλία κατηγόρησε σήμερα την Ιταλία ότι αντιδρά με υστερικό τρόπο σε σχέση με το μεταναστευτικό και ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, προκαλώντας νέα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκα, απάντησε με ανακοίνωσή του: «Η στάση μου απέναντι στη μετανάστευση είναι απαράδεκτη; Η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις προσβολές και να ανοίξει τα λιμάνια της (στους οικονομικους λαθρομετανάστες)».
«Οι Ιταλοί έχουν δεχθεί ήδη πάρα πολλούς (λαθρομετανάστες) και έχουν ξοδέψει πολλά. Τα επόμενα πλοία; Θα πρέπει να κατευθυνθούν στη Μασσαλία» πρόσθεσε, αναφερόμενος στο γαλλικό λιμάνι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα σε μια ακομα απαραδεκτη σταση της συντασεται με τους αποικιοκρατες και καλεί το ανεξαρτητο κρατος του Ιραν  να σεβαστεί τους όρους της συμφωνίας για τις εγγυήσεις της ΙΑΕΑ ενώ οι δυτικοι αποικιοκρατες εχουν προ πολλου καταπατισει τη συμφωνια
 Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 15:33
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε το Ιράν να δείξει αυτοσυγκράτηση σε σχέση με την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την πυρηνική συμφωνία και να τηρήσει τους βασικούς όρους της συμφωνίας για τις εγγυήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
«Καλούμε τους Ιρανούς συναδέλφους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, σε καμία περίπτωση να μην επιδοθούν σε συναισθηματισμούς, να τηρήσουν τους βασικούς όρους της συμφωνίας για τις εγγυήσεις της ΙΑΕΑ και τους όρους του πρόσθετου πρωτοκόλλου που επισυνάπτεται στην συμφωνία», δήλωσε ο Λαβρόφ, όταν του ετέθη το ζήτημα ότι το Ιράν υπερέβη το επίπεδο των αποθεμάτων εμπλουτισμένου ουρανίου που είναι τα 300 κιλά.
Παράλληλα ο Λαβρόφ κάλεσε και τους ευρωπαίους εταίρους «να υλοποιήσουν παρόλα αυτά τις υποσχέσεις τους, να ενεργήσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο μηχανισμός που οι ίδιοι δημιούργησαν (των οικονομικών συναλλαγών INSTEX) να γίνει πράγματι αποτελεσματικός ώστε να διασφαλίζει τα δικαιώματα εκείνα που έχει το Ιράν και τα οποία απορρέουν από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στον τομέα των εμπορικο-οικονομικών σχέσεων». «Χωρίς αυτό», είπε ο Λαβρόφ, «θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ένας εμπεριστατωμένος και αποτελεσματικός διάλογος για την εφαρμογή του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ)».
Η Ρωσία, διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ, θα πράξει το παν ώστε «να διατηρηθεί αυτή η σημαντική συμφωνία, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την διευθέτηση της συγκεκριμένης κατάστασης γύρω από το Ιράν, αλλά και για την εδραίωση του καθεστώτος που αφορά την μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό η αλητισα πειρατινα νεοφιλελε πλοίαρχο του Sea Watch 3
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 00:40
Το δικαστήριο της πόλης της Σικελίας Αγκριτζέντο ανέβαλε για την Τρίτη την έκδοση απόφασης για την πιθανή σύλληψη της αλητισας πειρατινας νεοφιλελε πλοιάρχου κορη εμπορου οπλων του γερμανικού δουλεμπορικου σκάφους αποικιοκρατικης ΜΚΟ Sea-Watch Κάρολα Ράκετε, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου για την τύχη της Γερμανίδας πλοιάρχου.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπειτα από πάνω από δύο εβδομάδες παραμονής του γερμανικού δουλεμπορικου σκάφους Sea-Watch 3 μεσοπέλαγα, η πλοίαρχος του, Ράκετε αψήφησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών, εμβολισε πλοια της ιταλικης ακτοφυλακης με κινδυνο για τις ζωες των λιμενικων και έδεσε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα μεταφέροντας 40 λαθρομετανάστες που είχε μεταφερει από τη Λιβυη.
Η 31χρονη αλητισα κωλοΓερμανίδα νεοφιλελε πλοίαρχος κορη εμπορου οπλων ο οποιος είναι και επικεφαλης της αποικιοκρατικης ΜΚΟ της συνελήφθη, πυροδοτώντας αντιδράσεις των δυτικων αποικιοκρατων που καλούσαν για την απελευθέρωση της και εντάσεις στις ιταλογερμανικές σχέσεις.
Η Ράκετε εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δικαστήριο Αγκριτζέντο. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) και ένας από τους δικηγόρους της είχε δηλώσει ότι η Ράκετε σκόπευε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των δικαστών.
Η αναβολή έκδοσης της απόφασης σημαίνει ότι η 31χρονη θα παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό τουλάχιστον μέχρι σήμερα Τρίτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Sea-Watch Ρούμπεν Νοέγκεμπαουερ στο γερμανικό πρακτορείο dpa. Ο δικηγόρος της Ράκετε Λεονάρντο Μαρίνο επιβεβαίωσε στο dpa την αναβολή έκδοσης απόφασης.
Μια δικαστική πηγή τόνισε στο Reuters ότι το δικαστήριο μπορεί να εκδώσει την απόφασή του μέχρι το πρωί της Τρίτης.
Η ακροαματική διαδικασία τη Δευτέρα στο Αγκριτζέντο αποσκοπούσε να αποφασίσει το δικαστήριο για το αν θα συνέχιζε την επιβολή του κατ’οίκον περιορισμό της καθώς η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.
Οι κατηγορίες εις βάρος της είναι αντίσταση κατά της αρχής επειδή δεν σταμάτησε το σκάφος της κατόπιν εντολής των ιταλικών αρχών, σύμφωνα με το δικηγόρο της, καθώς και κατηγορίες για ενθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης. Βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης έως 10 ετών για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.
Το σκάφος της αποικιοκρατικης ΜΚΟ κατασχέθηκε και η γερμανική αποικιοκρατικη οργάνωση μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κάνει λόγο για την «Γερμανίδα εγκληματία», ζητώντας να επιβληθούν σκληρές ποινές εις βάρος της Ράκετε και να απελαθεί στην Γερμανία αν ο δικαστής αποφασίσει την απελευθέρωσή της.
Ο πατέρας της πλοιάρχου και εμπορος οπλων, ο ‘Εκεχαρτ Ράκετε κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να δράσει, λέγοντας στο dpa ότι συνομίλησε με την κόρη του χθες Κυριακή και ότι είναι εύθυμη και αντιμετωπίζει ήρεμα την κατάσταση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν παραβιάσαμε την πυρηνική συμφωνία
 Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 23:54
Η Τεχεράνη δεν παραβίασε τη διεθνή συμφωνία JCPOA (κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης) υπερβαίνοντας το όριο των αποθεμάτων του σε εμπλουτισμένο ουράνιο που είχε τεθεί στη συμφωνία του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις, καθώς άσκησε το δικαίωμά της να απαντήσει στην μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.
«ΔΕΝ παραβιάσαμε τη συμφωνία (#JCPOA)», τόνισε με tweet του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Η παράγραφος 36 της συμφωνίας επεξηγεί το γιατί. Ενεργοποιήσαμε και εξαντλήσαμε την παράγραφο 36 μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ. Δώσαμε στους Ε3+2 διάστημα λίγων εβδομάδων, επιφυλασσόμενοι ως προς το δικαίωμά μας. Τελικώς λάβαμε δράση έπειτα από 60 εβδομάδες. Μόλις η E3 συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, θα αναιρέσουμε», τόνισε.
Ο Ζαρίφ συνόδευσε το tweet του με το κείμενο της παραγράφου 36 της JCPOA, που προβλέπει έναν μηχανισμό για την επίλυση διαφορών όταν τα συμβαλλόμενα μέρη εκτιμούν ότι οι άλλες υπογράφουσες χώρες δεν εμπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Ο όρος E3 αναφέρεται στην Γερμανία, τη Βρετανία και την Γαλλία και το Ε3+2 περιλαμβάνει επίσης τη Ρωσία και την Κίνα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αριστερα εχει τελειωσει πλεον! Είναι αταφος νεκρος! Τουλαχιστον η Ελληνικη συμπεριλαμβανομενου και του ξεφτιλισμενου αμερικανοπληρωμενου πλεον ΚΚΕ και η Ευρωπαικη.  Αποστοιχηθηκε από το λαο, συνταχθηκε με τους νεοφιλελε φιλολαθρομεταστες μπουρζουαδες! Θυμιζει αυτό που ελεγε ο Βεγγος στην ταινια για την Ελλαδα. «Η Αριστερα πεθαινει. Διανισε τοσα χρονια ιστοριας και τωρα φτανει στο τελος της. Ότι είναι να γινει να γινει γρηγορα να μην βασανιζομαστε».
Η Ρωσια η Ινδια η Κινα είναι οι νεες δυναμεις που αναδυωνται. Λενε εχουμε πια καπιταλισμο και εμεις, θελουμε το ζωτικο μας χωρο. Είναι ιμπεριακιστικες καπιταλιστικες δυναμεις, αλλα δεν είναι ναζιστικες αποικιοκρατικες όπως η ΗΠΑ  και οι Δυτικοευρωενωσιτες.  Η ΗΠΑ συμπεριφερονται σαν μονοκρατορες που τους ανηκει ολος ο κοσμος. Οδηγουν τα παντα σε ένα νέο παγκοσμιο πολεμο, μονο που αυτος ο πολεμος θα είναι πυρηνικος, δεν θα μεινει κανενας ορθιος. Με μια διαφορα, Κινα και Ρωσια εχουν δοκιμαστει στον πολεμο στο εδαφος τους. Η Ινδια εχει εκατονταδες χρονια εξαθλιωτικης αποικιοκρατιας. Οι ΗΠΑ ποτε δεν ειχαν πολεμο στο εδαφος τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο πυραυλος στην Κυπρο ανοιξε τις ορεξεις της Αγκυρας
Θελουν τουρκικη αεραμηνα σα Κατεχομενα μετα την πτωση του πυραυλου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Στουρναρας αντιγραφει το προγραμμα της ΝΔ στην εκθεση του
Δεν κρατα ουτε τα προσχηματα  ο κ. διοικητης, που κανει και συστασεις για το μελλον



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφοβίσει το λαό για τα χειρότερα που έρχονται σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά με κυβέρνηση ΝΔ, στην πραγματικότητα έχει στόχο να συγκαλύψει ότι η ΝΔ έρχεται να συνεχίσει και να πάει ένα βήμα πιο πέρα τη δική του αντιλαϊκή πολιτική.
Αξιοποιώντας τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους που διατήρησε άθικτους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους καινούργιους που ψήφισε, έρχεται τώρα η ΝΔ να πλειοδοτήσει σε αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας φωναχτά αυτά που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
Της είναι άλλωστε πιο εύκολο να το κάνει, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «δικαίωσε» την πολιτική της όλη την περασμένη τετραετία και της έστρωσε το έδαφος για τα επόμενα βήματα, έχοντας βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο.
Πάει πολύ επομένως να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως «θεματοφύλακας» τάχα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν σε όλη του τη θητεία υπηρέτησε το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αποσπώντας τα εύσημα του κεφαλαίου.
Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης από την επόμενη κυβέρνηση έχει και τη δική του σφραγίδα, όπως η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 είχε τη σφραγίδα της μνημονιακής πολιτικής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους άλλωστε (μαζί και το Ποτάμι) ψήφισε το 3ο μνημόνιο.
Τη ΝΔ τη γνώρισαν οι εργαζόμενοι και ο λαός σαν κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ότι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν.
Το αντίθετο μάλιστα. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μη διαψεύσει το κεφάλαιο ότι αυτή είναι ο διαχρονικός και αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων του, και επομένως περισσότερο αξιόπιστος από τον «νεοφώτιστο» ΣΥΡΙΖΑ.
Γνώρισαν όμως και τον ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον ξέρουν ότι η πολιτική του αλληλοσυμπληρώνεται με αυτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Οτι είναι ο άλλος πόλος του ίδιου αντιλαϊκού σχεδίου, όπως γινόταν παλιότερα με τον δικομματισμό.
Γι' αυτό δεν έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο στις εκλογές, αν η ΝΔ θα κυβερνήσει αυτοδύναμη ή σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποιήσεις του Ρώσου πρέσβη στη Σερβία
Συντηρείται η αντιπαράθεση για το Κοσσυφοπέδιο. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του νεοδιορισθέντος πρέσβη της Ρωσίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Μπόκαν - Χαρτσένκο, ο οποίος σημείωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ στηρίζουν την κοσοβάρικη ηγεσία στο να διατηρεί την ένταση στην περιοχή και πιέζουν τη Σερβία στη διαδικασία προενταξιακής διαπραγμάτευσης με την ΕΕ. Τόνισε με έμφαση: «Ελπίζω ειλικρινά πως η Ευρώπη θα αντιληφθεί ότι η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και ότι θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο, οδηγώντας σε πιο σοβαρές συγκρούσεις εάν αγνοηθεί η κατάσταση». Ο Ρώσος αξιωματούχος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίθεση Κοσοβάρων Αλβανών σε Ρώσο υπάλληλο του ΟΗΕ και ζήτησε να γίνει πλήρης έρευνα για να λογοδοτήσουν οι δράστες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ G20
Με τα γνωστά ευχολόγια και τις βαθιές αντιθέσεις
Με μία επί της ουσίας επανάληψη του ευχολογίου της περσινής Συνόδου Κορυφής του G20(των 20 πιο ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών του πλανήτη δηλαδή: ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βρετανίας, Καναδά, Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Βραζιλίας, Αργεντινής, Μεξικού, Ινδίας, Νότιας Αφρικής, Ινδονησίας, Νότιας Κορέας, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και της ΕΕ ως συνόλου) ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Οσάκα της Ιαπωνίας η φετινή Σύνοδος. Φέτος πέρα από εκπροσώπους των διαφόρων ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κ.λπ.) είχαν προσκληθεί και οι επικεφαλής χωρών όπως η Ολλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία και το Βιετνάμ.
Στην τελική διακήρυξη της Οσάκα αποτυπώνεται η μάταιη προσπάθεια να συγκεραστούν τα αντιτιθέμενα συμφέροντα αστικών τάξεων και μονοπωλιακών ομίλων ώστε να παραμυθιάζονται οι λαοί ότι οι ηγέτες πασχίζουν για την ευημερία τους, κι ας έχουν αιματοκυλίσει τον πλανήτη. Πάντως, στο σημείο 4 της διακήρυξης επισημαίνεται ο ακόμα χαμηλός ρυθμός καπιταλιστικής ανάπτυξης, που εμπεριέχει ρίσκα (δηλαδή νέα ύφεση και κρίση), ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο δήθεν «δίκαιο, ελεύθερο, χωρίς διακρίσεις, διαφανές διεθνές εμπόριο», σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν αναφορές σε αντίθεση στον προστατευτισμό, κάτι που θα ήταν «κόκκινο πανί» για τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ντ. Τραμπ. Κατά τ' άλλα, στην «έκθεση ιδεών» γίνεται λόγος για έναν «ενάρετο κύκλο της οικονομικής ανάπτυξης που θα καταπολεμά τις ανισότητες» (κάτι μας θυμίζει από τις φανφάρες των Τσίπρα, Τσακαλώτου στη χώρα μας) και η οποία αξιοποιώντας την καινοτομία, την ψηφιοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη, με διατήρηση της «ευελιξίας» και της δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα, θα προωθεί δήθεν την «εξασφάλιση του δικαιώματος σε καλά αμειβόμενη εργασία». Λόγος γίνεται και για την «κατάργηση των διακρίσεων κατά των γυναικών στην εργασία» ή των ατόμων με αναπηρίες.
Πολλά είναι τα βαρύγδουπα της διακήρυξης για έναν «δίκαιο και ισορροπημένο κόσμο», ενώ στο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της περιβόητης Συμφωνίας του Παρισιού, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια οι 19 διακηρύσσουν τη συμφωνία τους και οι ΗΠΑ τη διαφοροποίησή τους, γιατί, όπως εξηγείται με ξεχωριστή παράγραφο, οι «δεσμεύσεις» της Συμφωνίας «δεν είναι συμφέρουσες για τους Αμερικανούς εργαζόμενους και φορολογούμενους». Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πεδίο σφοδρού ανταγωνισμού που επηρεάζει την καπιταλιστική οικονομία και η κάθε αστική τάξη εκτιμά τι τη συμφέρει καλύτερα, ενώ κρατούν αυτή τη στάση γιατί βλέπουν να απειλείται η πρωτοκαθεδρία τους από την ανερχόμενη καπιταλιστική Κίνα.
Χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό στοιχείο της Συνόδου ήταν οι διμερείς συναντήσεις των ηγετών και ιδιαίτερα αυτές του Τραμπ με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Κίνας. «Καλή και ρεαλιστική» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο την περασμένη Παρασκευή ο Βλαντιμίρ Πούτιν,προσθέτοντας πως «πιστεύω ότι και οι δύο κατανοούμε ότι χρειάζεται κάπως να επιλυθεί η τρέχουσα κατάσταση» και πως ανέθεσαν «στους υπουργούς Εξωτερικών να αρχίσουν διαβουλεύσεις» για πιθανή παράταση της συνθήκης για τον έλεγχο των στρατηγικών πυρηνικών εξοπλισμών (new START), η οποία λήγει το 2020.
Επίσης δήλωσε ότι συζήτησαν με τον Τραμπ και για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ενώ ο Πούτιν τον ενημέρωσε για τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε επαφή σχετικά με το εν λόγω μέτωπο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Τραμπ πρότεινε να επιταχυνθεί ο διάλογος των δύο ηγετών. Συζήτησαν επίσης το ζήτημα των Ουκρανών ναυτών που συνέλαβε η Ρωσία στα τέλη του 2018 στα Στενά Κερτς, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Σε σχέση με τον περιβόητο «εμπορικό πόλεμο» ΗΠΑ - Κίνας, μετά τη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ ο Τραμπ σημείωσε: «Κινούμαστε προς μια αμοιβαία, δίκαιη εμπορική συμφωνία. Θα δούμε πού θα καταλήξουμε, αλλά υπήρχε μια πολύ καλή αίσθηση μεταξύ μας (...) Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε (...) Δεν θα άρουμε τους δασμούς προς την Κίνα, αλλά υποσχέθηκα ότι τουλάχιστον για την ώρα δεν θα προσθέσουμε μία ακόμα τεράστια ποσότητα δασμών». Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Κίνα πρόκειται άμεσα - «ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» - να αρχίσει να αγοράζει «τεράστια ποσότητα τροφίμων και γεωργικών προϊόντων» και «θα τους δώσουμε λίστες με πράγματα που θα θέλαμε να αγοράσουν».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ
Φουντώνει το παζάρι με τους Ευρωπαίους
Ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το όριο των αποθεμάτων σε εμπλουτισμένο ουράνιο που έθετε η Συμφωνία
ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Ο υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε χτες ότι η χώρα του ξεπέρασε το όριο των 300 κιλών εξαφθοριούχου ουρανίου (UF6) που έθετε ως όριο η Διεθνής Συμφωνία του 2015 και πρόσθεσε ότι «το επόμενο βήμα θα είναι να εμπλουτίσουμε (νέο) ουράνιο πέραν του 3,67% που επιτρέπεται βάσει της Συμφωνίας». Είπε ακόμα ότι «οι Ευρωπαίοι απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους για προστασία των συμφερόντων του Ιράν βάσει της Συμφωνίας», επαναλαμβάνοντας τη δυσαρέσκεια που την Παρασκευή είχε εκφράσει και ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραχτσί, ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόοδος στην «αντιμετώπιση» των επιπτώσεων που έχει για το Ιράν η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία και επιβολή κυρώσεων. Οι δηλώσεις Αραχτσί έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε στη Βιέννη με τους εκπροσώπους Κίνας, Ρωσίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Γαλλίας και ΕΕ ως συνόλου. Πάντως, η Τεχεράνη έχει ξεκαθαρίσει ότι αν υπάρξουν «μέτρα» που θα ισοσκελίζουν επαρκώς τη «χασούρα» από την αποχώρηση των ΗΠΑ - πρωτίστως η αγορά ιρανικού πετρελαίου - θα σεβαστούν πλήρως τη Συμφωνία.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί είπε πως τα βήματα του Ιράν για τη μείωση των δεσμεύσεών του βάσει της πυρηνικής συμφωνίας είναι «αναστρέψιμα», αρκεί να γίνουν βήματα από την άλλη πλευρά.
Ανακοίνωση της ΕΕ για τη συνάντηση επανέλαβε ότι «η διατήρηση της Συμφωνίας συνεχίζει να είναι ουσιώδης για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» και ότι οι συμμετέχοντες ζήτησαν ξανά «την άρση των κυρώσεων(σ.σ. των ΗΠΑ που πλήττουν και συμφέροντα δικών τους μονοπωλιακών ομίλων)». Ακόμα, ως προς τις προσπάθειες να μετριαστεί ο αρνητικός αντίκτυπος της αποχώρησης και των κυρώσεων των ΗΠΑ, οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν ότι ο εμπορικός μηχανισμός Instex για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων έχει τεθεί σε λειτουργία και «είναι διαθέσιμος σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ», ενώ «ορισμένα είναι στη διαδικασία να ενταχθούν». Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει ότι συμφωνήθηκε «η Συμφωνία του 2015 να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση», ενώ σύντομα θα γίνει νέα συνάντηση όσων έχουν απομείνει στη Συμφωνία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όταν ο Ξερξης ειπε στο Δημαρατο  «θα ερθω και θα παρω την Ελλαδα σε ένα περιπατο», εκεινος του απαντησε :
«Προσεξτε, βασιλευ, γιατι οι Ελληνες είναι μεν χωρισμενοι σε πολεις, αλλα όταν ερθει ο ξενος θα είναι δεμενοι σαν μια γροθια».
Και τον ρωταει ο Ξερξης, γιατι?
Και ο Δημαρατος απαντησε : «για το ομοηθες, το ομοθρησκον, το ομοαιμον, και το ομογλωσσον.
Ηροδοτος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ έφυγε ο μαλάκας ο Τσιπρας από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ήταν 40 άτομα για να πάει να μιλήσει στη συγκέντρωση στο Ηρακλειο που ήταν 28.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωταθλητρια στην ανεργια των νεων η Ελλαδα. Χωρις δουλεια 4 στους 10




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόωρες βουλευτικές εκλογές με ταυτόχρονη εκλογή νέου Προέδρου προτείνει ο Ιλίρ Μέτα
 Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 20:06
Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου με ταυτόχρονη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, γεγονός που σημαίνει ότι ο ίδιος προτίθεται να παραιτηθεί, σε μια προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στην Αλβανία πρότεινε ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα.
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, μια ημέρα μετά την ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές στην οποία συμμετείχε μόνο το 21% των εγγεγραμμένων στους καταλόγους, ο Πρόεδρος Μέτα εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, του Τζορτζ Σόρος, αλλά και των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Τίρανα.
Ο Πρόεδρος Μέτα μίλησε για οργανωμένο εδώ και καιρό συνωμοτικό σχέδιο «εγκαθίδρυσης στην πράξη μια χούντας που επιδιώκει την κατάλυση του κράτους δικαίου και την εγκαθίδρυση «παράλληλου κράτους στην Αλβανία και όχι μόνο».
Όπως είπε, σε αυτή τη συνωμοτική οργάνωση εμπλέκονται πολιτικοί, προπαγανδιστές, αστυνομικοί και ξένοι διπλωμάτες ενώ φωτογράφισε τον Έντι Ράμα ως τον «άνθρωπο στον οποίο ανέθεσαν να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο». Θεωρεί ότι όλοι αυτοί ωθούν τον πρωθυπουργό Ράμα «στο δρόμο της διένεξης και της εγκαθίδρυσης στην πράξη μιας χούντας που επιδιώκει την κατάλυση του κράτους δικαίου» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ως εγκέφαλό του όλου σχεδίου, ο Ιλίρ Μέτα υπέδειξε τον μεγαλοχρηματιστή Τζορτζ Σόρος, λέγοντας ότι «συνωμοτεί κατά της Δημοκρατίας». Εμμέσως πλην σαφώς τον κατηγόρησε ότι «έχει απλώσει το χέρι του στην μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και ότι διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
Ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός Ράμα είναι δέσμιος του Σόρος ο οποίος, όπως είπε, δεν του επιτρέπει να πάρει ανεξάρτητες αποφάσεις σε όφελος της χώρας και των Αλβανών, τους οποίους κάλεσε σε αντίσταση.
Αναφέρθηκε, επ αυτού, σε ταξίδια του γιου του Σόρος στο τρίγωνο Αλβανία-Κόσσοβο-Σερβία και υπαινίχθηκε ότι και ο ίδιος δέχτηκε πιέσεις από το ίδρυμα Σόρος. Δήλωσε, δε, ότι ο ίδιος θα υπερασπιστεί με κάθε κόστος και τίμημα τη Δημοκρατία στην Αλβανία και όπως ανέφερε στην προσπάθεια αυτή δεν είναι μόνος του..
«Θέλω την Αλβανία σταθεροποιητικό παράγοντα στη Βαλκανική και φίλη με τους γείτονες», είπε ο Αλβανός Πρόεδρος προσθέτοντας ότι, «όποιος θέλει την Αλβανία μια αποικιοκρατία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μια αποικιοκρατία για να αποτελεί επιχειρησιακή βάση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, μια Κολομβία στην Ευρώπη, μια χώρα που να δημιουργεί προβλήματα στη Βαλκανική, εμένα θα με βρει απέναντι».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Ιλίρ Μέτα και κατά των δυτικών διπλωματών και παραγόντων κατηγορώντας τους για εμπλοκή στις χθεσινές εκλογές τις οποίες χαρακτήρισε «φάρσα που ταιριάζει στην κομμουνιστική περίοδο».