Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τεταρτη 3 Ιουλιου 2019


Την Κυριακή 7 Ιουλίου καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε σ΄ ένα απλό δίλημμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της απελπισίας, του αδιέξοδου, της καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ή Όχι;
Θέλουμε να συνεχίσουν να μας δημεύουν τις συντάξεις, τους μισθωτούς, να μας στερούν τη δουλειά και τα προς το ζην για να πληρωθεί ένα χρέος, που από όλους τους διεθνείς οργανισμούς έχει χαρακτηριστεί πλέον ως παράνομο, αθέμιτο και απεχθές;, Ναι ή Όχι; ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ-ΔΗΚΚΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη για την υπόθεση της νοσοκόμας: "Δεν ήταν αποκλειστική, πέθανε από ανακοπή"
Τι λέει ο Χάρης Μοβζεσιάν, φίλος της γυναίκας που σκοτώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας
Δεν ήταν αποκλειστική νοσηλεύτρια, ήταν μια γυναίκα που φρόντιζε μια κυρία στο σπίτι της και την ακολούθησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε.
Αυτό τόνισε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Χάρης Μοβσεσιάν, φίλος της γυναίκας που το πρωί του Σαββάτου έπεσε απο το μπαλκόνι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.
Για 5 χρόνια φρόντιζε τον κατάκοιτο πατέρα μου, είπε ο κ. Μοβζεσιάν και πρόσθεσε πως η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν ζούσε 25 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά χωρίς άδεια παραμονής, παρά το γεγονός πως ο ίδιος την παρότρυνε συνεχώς να βγάλει.
Δούλευε περισσότερο σε σπίτια με ηλικιωμένους, τόνισε ο κ. Μοβζεσιάν και πρόσθεσε οτι “δεν κράταγε τίποτα εδώ, τα έστελνε όλα για τα παιδιά και τα εγγόνια”.
Ο κ. Μοβζεσιάν έκανε λόγω για “καρφωτή” η οποία οδήγησε τους αστυνομικούς στο θάλαμο και τη γυναίκα στο μπαλκόνι, απ' όπου έπεσε στο κενό.
“Δεν πέθανε αμέσως, προσπάθησαν να την φροντίσουν οι γιατροί κι απ' ότι έμαθα πέθανε από ανακοπή, καθώς είχε την καρδιά της” πρόσθεσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως διαπιστώνεται από την απουσία αντιδράσεων, οι συριζαίοι δέχτηκαν τη δήλωση Τσίπρα πως εντάσσονται στην παράταξη του Ελευθερίου Βενιζέλου σαν έτοιμοι από καιρό.
Το ιλαροτραγικό είναι πως μέχρι χθες ανέβαιναν στα κεραμίδια και συχνά ξεσπούσαν σε ύβρεις και χυδαιότητες, όταν τους λέγαμε ότι ο νατοϊκός-μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάσσεται στην Αριστερά.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ
Στις 3 Ιουλίου 1964, δυο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες σημείωσε τεράστια επιτυχία η Αριστερά, περισσότεροι από 50 νεαροί δεξιοί τραμπούκοι εισέβαλαν στη Βουλή, τραυματίζοντας βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος της Ένωσης Κέντρου.
Λίγο πριν εισβάλλουν στη Βουλή, είχαν επιτεθεί και στο προεκλογικό κέντρο του καθηγητή Νίκου Κιτσίκη, υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων της ΕΔΑ.
Η ομάδα των τραμπούκων αποτελούνταν από μέλη
της ΕΡΕΝ, της ΕΚΟΦ και του ναζιστικού Ομίλου Εθνικής Αναγέννησης, και συγκροτήθηκε μετά τη λήξη της προεκλογικής συγκέντρωσης του δεξιού υποψήφιου δήμαρχου Γεωργίου Πλυτά, με επικεφαλής τον λογοτέχνη Ρένο Αποστολίδη.
Γιος του Ηρακλή Αποστολίδη, παλιού σοσιαλιστή με αναρχικές τάσεις, που εξελίχθηκε σε σοσιαλδημοκράτη και τελικά δεξιό.
Οι τραμπούκοι συνελήφθησαν και στις 7 Ιουλίου 24 απ΄ αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη τα 2,5 χρόνια του Αποστολίδη. Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και ο 18χρονος Παναγιώτης Μιχαλολιάκος, αδελφός του μετέπειτα φυρερίσκου. Επιπλέον, κινήθηκε δικαστική διαδικασία που κατέληξε στη διάλυση των φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων.
Η εισβολή στη Βουλή, όπου συζητούνταν η πρόταση της ΕΔΑ να τεθεί το Κυπριακό ζήτημα στον ΟΗΕ, δεν ήταν άσχετη με την απόρριψη από τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου της φιλοτουρκικής αμερικανικής πρότασης για την επίλυσή του, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τζόνσον στις ΗΠΑ.
Επρόκειτο για το διαβόητο "Σχέδιο Άτσεσον", που πρόβλεπε τη διχοτόμηση της Κύπρου και τη διπλή ένωση με Ελλάδα και Τουρκία, ώστε το νησί να βρεθεί υπό νατοϊκό έλεγχο.
Άλλωστε, μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι τραμπούκοι κυριαρχούσαν εκείνα που εξέφραζαν την υποστήριξή τους στον Καραμανλή, τον αρχιτέκτονα του ξεπουλήματος του Κυπριακού στη Ζυρίχη, όπως επισήμαινε τοτε και η "Αυγή".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗ KOLOTUMBA! Ή ΑΛΛΙΩΣ: ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΜΕΘΑ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ!
Αριστερός σίγουρα δεν είναι, καθώς Αριστερά με μνημόνια και "ο καλύτερος φίλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ" -όπως λένε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι- δεν γίνεται. Τελικά, δεν είναι ούτε κεντροαριστερός.
Βενιζελικός κεντροδεξιός είναι ο άνθρωπος και το είπε ξεκάθαρα σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης:
"Είμαστε περήφανοι γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ως σήμερα, όποτε αυτή η παράταξη κλήθηκε να διαχειριστεί εθνικά θέματα, έβαλε πάντοτε μπροστά την πατρίδα και το συμφέρον του τόπου".
Μεγάλο μπέρδεμα για κάθε φίλαθλο οπαδό του απίθανου ηγετίσκου. Με τον ίδιο να νιώθει αριστερός και ο ηγετίσκος να δηλώνει του... Κόμματος των Φιλελευθέρων και να νοσταλγεί αντιμπολσεβίκικες εκστρατείες στην Ουκρανία!
Πάλι κόσμο άδειασε αυτός που καθιέρωσε διεθνώς τον πολιτικό όρο "Kolotumbas"!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΝΔ που μέχρι το 2014 χρωστούσε 566.516 € στην ΔΕΗ, μόνο για τα κεντρικά της γραφεία επί της Συγγρού, ενώ η τοπική οργάνωση ΝΔ Ραφήνας έκλεβε ρεύμα απ'το 2016-2018, έχει σχέδιο να σώσει την ΔΕΗ!
Ας μας δείξουν λίγο το σχέδιο (να το κάνουμε και στον δικό μας μετρητή αν είναι)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλητισα γερμανιδα καπετάνισσα της Ιταλιας αφέθηκε ελεύθερη.
Τελικά οι μασονοι-δικαστες εκαναν αυτό που τους πληρωνουν σα κοινοι δουλοι που είναι εφευρισκοντας γελοιες δικαιολογιες...
"Η δικαστίνα Αλεσάντρα Βέλα απεφάνθη σήμερα ότι η Ράκετε δεν παραβίασε κανέναν νόμο, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές."

Ιταλία: Ελεύθερη η Καρόλα Ρακέτε - Απογοήτευση Σαλβίνι για την απόφαση
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως ήλπιζε για μια σκληρότερη απάντηση από το δικαστικό σύστημα της χώρας του, υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα απελάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την 31χρονη Γερμανίδα πλοίαρχο
02 Ιουλίου 2019 23:23
Δικαστήριο της Σικελίας αποφάσισε σήμερα να άρει την εντολή κατ’ οίκον περιορισμού που είχε επιβληθεί στην πλοίαρχο Καρόλα Ρακέτε, του πλοίου Sea-Watch 3, η οποία συνελήφθη αφού μετέφερε δεκάδες Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία αψηφώντας τον θαλάσσιο αποκλεισμό, ανάφερε μια δικαστική πηγή.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως ήλπιζε για μια σκληρότερη απάντηση από το δικαστικό σύστημα της χώρας του, υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα απελάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την 31χρονη Γερμανίδα πλοίαρχο.
Η Ρακέτε κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τεσσάρων αστυνομικών που επέβαιναν σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, καθώς αψήφησε τις εντολές του πολεμικού ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας με το πλοίο της, της μκο Sea-Watch.
Η δικαστίνα Αλεσάντρα Βέλα απεφάνθη σήμερα ότι η Ράκετε δεν παραβίασε κανέναν νόμο, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες αλιείς παρέδωσαν την άδειά τους και τα καΐκια τους καταστράφηκαν. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ελλάδα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του αλιευτικού της στόλου, που ήταν και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Χιλιάδες σκούνες, περάματα, τρεχαντήρια, καΐκια, μπρίκια, γολέττες , βαρκαλάδες, τσερνίκια έχουν λιώσει κάτω από τους βραχίονες μιας μπουλντόζας.
Μαζί με τα παραδοσιακά σκαριά, χάνονται και οι έμπειροι καραβομαραγκοί των ταρσανάδων, το επάγγελμα των οποίων είναι μοναδικό και αναντικατάστατο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών, από τα περίπου 14.500 έχουν καταστραφεί τα 12.500 κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Προσφάτως ανακοινώθηκε ότι άλλα 763 πρόκειται να οδηγηθούν σε σπάσιμο, ενώ άλλες 522 αιτήσεις δεν έχουν προχωρήσει προσωρινά λόγω έλλειψης του διαθέσιμου χρηματικού ποσού για την καταστροφή τους. Συνολικά 45 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για τον σκοπό αυτό, ενώ τα σκαριά θα μπορούσαν να αλλάξουν χρήση και να παραμείνουν στο πέλαγος ως τουριστικά σκάφη.
Ψάξετε λίγο! Πίσω από την αποβιομηχάνιση της χώρας βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα τοξικά "κονδύλια" της. Πίσω από την καταστροφή της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα "αναπτυξιακά" της προγράμματα. Πίσω από την καταστροφή της ναυτικής μας παράδοσης και τον βίαιο θάνατο χιλιάδων θαυμαστών σκαφών ανεπανάληπτης ναυτοσύνης, βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι "περιβαλλοντικές της ευαισθησίες" .
Σχολιο.- To πρόβλημα δεν είναι μόνο τα ξύλινα καΐκια που καταστρέφονται. Το πρόβλημα είναι και ότι δε γίνεται τίποτα ούτε καν για τα λιγοστά καΐκια που έχουν κηρυχτεί διατηρητέα. Η κήρυξή τους δε στάθηκε ικανή να τα σώσει από την εγκατάλειψη και η μοίρα τους φαίνεται προδιαγεγραμμένη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προεκλογικό σποτ του Τσίπρα να μιλά για την κλιματική αλλαγή τονίζοντας ότι "η μόνη ανάπτυξη είναι η πράσινη ανάπτυξη" και κατέβηκε στο κεφάλι μου η λίστα των πετρελαϊκών κολοσσών που έφερε στην χώρα, το ξεπούλημα αιγιαλών για 5αστερα ξενοδοχεία τέρατα, για γήπεδα γκολφ και εκείνα τα ζουμιά από αρσενικό και κάδμιο της Eldorado που κυλάνε στους υδροφόρους.
Θα μας τρελάνει ο άνθρωπος; Τώρα δεν υπέγραψε με Exxon Mobile και Total?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι το τραγικότερο ίσως μνημείο.
Ειναι τα παιδιά του Lidice ενός χωριού της Τσεχίας περίπου 20 χιλ από την Πράγα.
Στις 2 Ιουλίου 1942, 82 παιδιά παραδόθηκαν στην Γκεστάπο. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης Chelmno όπου δηλητηριάστηκαν με αέρια. Από τα 105 παιδιά του Lidice, μόνο τα 17 παιδιά επέστρεψαν κάποια στιγμή στο χωριό τους. Λόγω των «άριων» χαρακτηριστικών τους είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία όπου και έζησαν μέχρι το τέλος του πολέμου.
Κανείς δεν θα μάθει ποτέ αν κάποιο από τα 82 παιδιά έκλαιγε λίγο πριν χάσει την ζωή του, μακριά από το σπίτι, την μητέρα του και τον πατέρα του. Ωστόσο, έστω και με αυτόν τον τρόπο, τα αθώα παιδιά που έχασαν την ζωή τους εκείνη την ημέρα επέστρεψαν και θα κατοικούν για πάντα στο Lidice. Τα 82 χάλκινα αγάλματα, 40 αγόρια και 42 κορίτσια, θα στέκονται εκεί ως αιώνια υπενθύμιση της σφαγής. Τα παιδιά του Lidice βρίσκονται επιτέλους στο σπίτι τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλαζονεία των ανδρείκελων της Μέρκελ και του Πάιατ, να καθυβρίζουν τους Ελληνες ως φασίστες, θα πληρωθεί...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ «ΣΚΑΙ»
Υπερασπίστηκε τη βρωμοδουλειά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για το κεφάλαιο
Τρίτη 02/07/2019 - 22:41
Το αφήγημα της «στοχοποίησής» του από από τους καναλάρχες προσπάθησε να προβάλλει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, με την περιβόητη συνέντευξή του στο «ΣΚΑΙ» όπου εμφανίστηκε τάχα στο γήπεδο του «αντιπάλου», προκειμένου να συσκοτίσει την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του.
Ωστόσο, η συνέντευξη εξελίχθηκε σε συνηγορία όλης της βρωμοδουλειάς που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, με τον Αλ. Τσίπρα να παραπονιέται στους δημοσιογράφους του σταθμού ότι «είναι άδικο» να λένε ότι «έχω μια πολιτική δογματική απέναντι στην επιχειρηματικότητα»!
Άλλωστε, αφού επισήμανε πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση και προκάλεσε εκλογές μέσω του προέδρου της Δημοκρατίας ή ότι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί όπως ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου «εγκατέλειψαν», καυχήθηκε ότι «έκανε δύσκολες επιλογές» για να κρατήσει τη χώρα στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πέταξε τις ευθύνες στην πλάτη του λαού, ο οποίος στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 «γνώριζε και ενέκρινε» την πολιτική που ακολούθησε την τετραετία.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το απέδωσε στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πέτυχε στον βασικό του στόχο να βγει η χώρα από τα μνημόνια», αλλά «προσδοκία μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού ήταν αυτό να γίνει πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα».
Για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «λάθος επιλογές» σε πρόσωπα, ενώ τη διαφορά ανάμεσα στα όσα έλεγε προεκλογικά ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα έπραξε ως κυβέρνηση, την απέδωσε στο ότι είχε «άγνοια κινδύνου και συσχετισμών» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είχαμε την αφέλεια ότι η Ευρώπη θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία και θα προχωρήσει σε ομαλή δημοσιονομική προσαρμογή, αντιθέτως έφτιαχνε το άλλο σενάριο το τιμωρητικό» δήλωσε, ανασύροντας το αφήγημα των πιέσεων και εκβιασμών απ' την πλευρά της ΕΕ προκειμένου να εφαρμοστούν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία ωστόσο όπως είπε ήταν απαραίτητα. «Το μνημόνιο απολύτως θα χρειαζόταν» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση αν με άλλες επιλογές της κυβέρνησής του θα μπορούσε να αποφευχθεί το τρίτο μνημόνιο.
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι δεν ήταν επιλογή του ούτε η υπερφορολόγηση ούτε τα θηριώδη πλεονάσματα, αλλά επιβεβλημένα έξωθεν μέτρα, καθώς και ότι το δικό του μνημόνιο ήταν «ηπιότερο» σε σχέση με τα δυο προηγούμενα, τα οποία βέβαια τα διατήρησε. Στην κριτική ότι ακολούθησε πολιτική που στρεφόταν ενάντια στη «μεσαία τάξη», εμφάνισε τη φορολεηλασία ως επιλογή στήριξης των αδυνάτων. «Έπρεπε να βρούμε κονδύλια να μην τους αφήσουμε να περιθωριοποιηθούν, το πετύχαμε αυτό, ναι επιβαρύναμε κάποιους άλλους» δήλωσε για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι τάχα οι φόροι κατευθύνθηκαν στην ενίσχυση των φτωχότερων, αν και στην πραγματικότητα μπούκωσαν το κεφάλαιο με ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές και «αναπτυξιακά» κίνητρα».
Για τη σύσκεψη που συγκάλεσε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, υποστήριξε πως δεν ήξερε για νεκρούς, πως δεν ήξερε πως η σύσκεψη μεταδιδόταν δημόσια και πως είχε μόνο μια πληροφορία ότι μπορεί να υπήρχαν ένας ή δύο άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις, γιατί οι υπουργοί «αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας» και δεν του είπαν τίποτα. «Όταν έφυγε η κάμερα, τους λέω "γιατί είστε έτσι, τι γίνεται, πείτε μου" και μου λένε ότι "ξέρετε, πρόεδρε, υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε περισσότερους νεκρούς"», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σχολιο.- Είναι σα να ζεις σε μια χώρα που ένας πρώην αριστερός γενικώς, κ νυν νεοφιλελεδεξιος κυβερνήτης 4 ετών, μετά από συνέντευξη με τη νύφη του αρχηγού της νεοφιλελεαντιπολίτευσης, που παριστάνει ανεπιτυχώς τη δημοσιογράφο, καταφέρνει να υπερισχύσει σε μερικά σημεία επειδή πούλησε όλους τους συνεργάτες του, αλλά ταυτόχρονα έδειξε το αδιαμφισβήτητο, ότι είναι λιγότερο κλέφτης απ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και τις παραλλαγές του που κυβερνούν 70 χρόνια (κ όχι 4), ενώ ταυτόχρονα οι λέξεις σοσιαλισμός, κομμουνισμός, επανάσταση, αντικαπιταλισμός, αλλαγή τρόπου παραγωγής αλλά και αριστερά έχουν απαγορευτεί με θρησκευτική ευλάβεια δια ροπάλου απ όλους τους συντελεστές της συνέντευξης!
Το ότι μερικοί χαίρονται και του πλέκουν διθυράμβους του κυβερνήτη που κατάφερε (αντιστρόφως απ τις κλεψιές) ό,τι οι άλλοι πάλευαν 70 χρόνια και πανηγυρίζουν για τη νίκη στα σημεία είναι ολη η ουσια της συνεντευξης!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ οι υπεύθυνοι της Athens Voice για τη χυδαία ανάρτηση
Την άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής έγκλησης κατά των υπευθύνων της εφημερίδας Athens Voice για την επαίσχυντη ανάρτηση σε βάρος εργαζόμενης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, αποφάσισε ομόφωνα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Νωρίτερα την Τρίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή του για το προσβλητικό δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πειθαρχικό όργανο της Ένωσης Συντακτών, κατέληξε στην απόφασή του με πλήρη ομοφωνία κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη.
Λίγο νωρίτερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την «αγανάκτησή του για το ύφος, αλλά και το μήνυμα που εκπέμπει η ανάρτηση στο inbox της ηλεκτρονικής εφημερίδας Athens Voice».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αγανάκτησή του για το ύφος, αλλά και το μήνυμα που εκπέμπει η ανάρτηση στο inbox της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ATHENSVOICE», το οποίο αναφερόταν σε μια εργαζόμενη γυναίκα που πέθανε τόσο άδικα, γιατί ενώ ζούσε στην Ελλάδα 25 περίπου χρόνια, δεν είχε νομιμοποιηθεί, εργαζόταν πότε ως αποκλειστική, πότε ως καθαρίστρια σε σπίτια και νοσοκομεία για να επιβιώσει και στην προσπάθειά της να ξεφύγει τη σύλληψη έχασε τη ζωή της.
Η ανάρτηση αυτή είναι δόλια προσβολή νεκρού και σαφής παραβίαση των Κανόνων Δεοντολογίας που η ΕΣΗΕΑ αγωνίζεται για να τηρούνται από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και από όλους τους δημοσιογράφους.
Η δημοσιογραφία ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, οφείλει με ευλάβεια να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης και να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Αυτός είναι βασικός κανόνας Δεοντολογίας.
Η παραβίαση του κανόνα αυτού από την «ATHENSVOICE» είναι χαρακτηριστική.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που δεσμεύεται από τις αρχές του Καταστατικού και της Δεοντολογίας, έχει υποχρέωση να τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων αυτών θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από σήμερα και μέχρι τις 5 Ιούλιου το βραδάκι καλό είναι κάποιοι, αν μη τι άλλο, να σιωπήσουν, οι μέρες έχουν μνήμες.
Από την άλλη μέρα ας συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτό που υποστήριξαν και τότε, στις 6 Ιουλίου 2015.
Metro sintagmatos 3-7-2015 sigetrosi gia to OXI stin litotita
Σαν σημερα,,,,,το 2015… Μετα απο 40 μερες κλειστες τραπεζες και την Ευρωτρομοκρατια στα υψηστα, το περηφανο ΟΧΙ, Εγινε ΝΑΙ...... Αυτες τις εικονες , πολλοι δεν τις θυμουνται η και δεν το θελουν....... Ειναι πολλοι που ξαναζητανε ψηφο σημερα..... οταν τοτε τρομαγμενοι το βαλανε στα ποδια τρεχοντας,........




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που οι δικαστές ανοίγουν τα σύνορα για τον φονια ναζιστη Λαγό, ζητούν δηλώσεις μεταμέλειας απ' τον Δημήτρη Κουφοντινα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γελοιοι τροτσικιστες του avantgarnte υπερ του Συριζα!!! Οξω καθικια!!!!
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ AVANTGARDE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ
01/07/2019
Δημοσιεύουμε το κείμενο πολιτικής παρέμβασης για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου των συντρόφων Χάρη Κ και Βαγγέλη Μ. Μολονότι η άποψή τους δεν ταυτίζεται με αυτήν της ΚΕΔ, η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη είναι ανοιχτή στην οργάνωσή μας – ο κάθε σύντροφος και η κάθε συντρόφισσα έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύουν και να υποστηρίζουν την άποψή τους στο σάιτ της οργάνωσης.
avantgarde
Να φράξουμε τον δρόμο στην Δεξιά, Ψήφο στον Σύριζα χωρίς αυταπάτες




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλητισα καριολα πλοίαρχος του Sea-Watch δεν αναμένεται να επιστρέψει στη Γερμανία μετά την απελευθέρωσή της
 Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 19:39
Η αλητισα καριολα αποικιοκρατισα Κάρολα Ράκετε, η πλοίαρχος του δουλεμπορικου Sea-Watch 3, δεν αναμένεται να επιστρέψει αμέσως στη Γερμανία, αφότου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό που της είχε επιβληθεί στην Ιταλία.
Ο εμπορος οπλων πατέρας της Έκεχαρτ Ράκετε και επικεφαλης της αποικιοκρατικης ΜΚΟ της είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, ότι η κόρη του θα ήθελε να παραμείνει στην Ιταλία έως την επόμενη ακροαματική διαδικασία, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου.
Χθες, μασονισα δικαστής ήρε τη διαταγή του κατ’ οίκον περιορισμού σε βάρος της Ράκετε, καθώς απεφάνθη ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες εναντίον της ότι αντιστάθηκε στις εντολές που είχε λάβει από πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.
«Η Κάρολα σήμερα είναι ένας εντελώς ελεύθερος άνθρωπος» δήλωσε η αλητισα καριολα Τζόρτζια Λινάρντι, η εκπρόσωπος Tύπου της Αποικιοκρατικης ΜΚΟ Sea-Watch, σε μια συνέντευξη στη Ρώμη.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε χθες ότι θα διατάξει τον υποχρεωτικό επαναπατρισμό της Ράκετε στη Γερμανία, η Λινάρντι, ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτή τη διαδικασία την σταμάτησαν οι εισαγγελικές αρχές.
Κι αυτό, όπως εξήγησε η Λινάρντι, διότι η πλοίαρχος παραμένει στο στόχαστρο ποινικής έρευνας για παραβίαση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, μια κατηγορία στην οποία η Ράκετε θα απαντήσει ενώπιον δικαστηρίου στις 9 Ιουλίου.
Οργή Σαλβίνι
Στο μεταξύ, ο Ματέο Σαλβίνι δεν κρύβει την οργή του για την απελευθέρωση της Ράκετε και καταφέρεται εναντίον της δικαστίνας που έλαβε τη σχετική απόφαση, μιλώντας για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση και προτρέποντάς την να εγκαταλείψει τη θέση της και να θέσει υποψηφιότητα με ένα «αριστερό» κόμμα.
«Είμαι απλά τσαντισμένος για την απόφαση που αφήνει ελεύθερη μια εγκληματία και αποφασισμένος να σταματήσω τους διακινητές ανθρώπων, όπλων και ναρκωτικών» έγραψε ο πολιτικός στο Twitter.
Σε μια άλλη ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε:
«Βγάλτε τις ρόμπες σας (των δικαστών) και κατεβείτε υποψήφιοι με την «αριστερά» εάν θέλετε να μπείτε στην πολιτική».
Η Ένωση Δικαστών της Ιταλίας αποδοκίμασε την επίθεσή του. «Για μία ακόμη φορά, τα περιφρονητικά σχόλια για μια δικαστική απόφαση, χωρίς ούτε μία αναφορά στο τεχνικό ή νομικό περιεχόμενό της, κινδυνεύουν να τροφοδοτήσουν το κλίμα μίσους» τονίζεται σε μια ανακοίνωση.
Απαντώντας στον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, η αλητισα καριολα Λινάρντι επεσήμανε ότι η αποικιοικρατικη Sea-Watch έχει «κουραστεί» από τις κατηγορίες του Σαλβίνι κάνοντας λόγο για ένα «πρόσωπο, το οποίο, χωρίς κανένα δικαίωμα, προσβάλλει (το Sea Watch) ολημερίς».
Σύμφωνα με την ίδια, ο Σαλβίνι «θα μπορούσε να επωφεληθεί» περνώντας χρόνο σε ένα πλοίο της λαθρεμπορικης Sea-Watch και αναμένει ότι εκείνος θα βοηθούσε στην περίπτωση μιας διάσωσης.
Εάν όχι, είπε η αλητισα καριολα αποικιοκρατισα Λινάρντι, ο Ματέο Σαλβίνι «θα ήταν τέρας».
Πάντως, ο Σαλβίνι αποκάλεσε τη Ράκετε «πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα».
«Γύρισε πίσω στη Γερμανία και κάνε εκεί ζημιά, θέσε εκεί τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο» τόνισε. «Άσε τους Ιταλούς να φροντίσουν την Ιταλία».
Η πλοίαρχος του Sea Watch 3 Καρόλα Ρακέτε, συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές κατηγορούμενη ότι εμβόλισε ένα ταχύπλοο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας ενώ προσέγγιζε το λιμάνι της Λαμπεντούζα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ομαδικός τάφος με 200 πτώματα βρέθηκε κοντά στην Ράκα
 Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 14:37
Ομαδικός τάφος με περίπου 200 πτώματα, μεταξύ των οποίων ανθρώπων που φαίνεται ότι εκτελέστηκαν, βρέθηκε κοντά στην Ράκα, την πρώην «πρωτεύουσα» του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη βόρεια Συρία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.
Πέντε από τους νεκρούς που βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο ήταν ντυμένοι με πορτοκαλί φόρμες, τις οποίες φορούσαν ορισμένες φορές οι όμηροι των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Γιάσερ αλ Χάμις.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για την αναστολή της συνθήκης INF
 Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 17:34
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν, υπέγραψε νόμο για την αναστολή της ισχύος της συνθήκης INF του 1987 που αφορά την κατάργηση των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς. Το κείμενο του νόμου τον οποίο ψήφισε η Κρατική Δούμα στις 18 Ιουνίου και ενέκρινε το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) στις 26 Ιουνίου, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Ο νόμος αναφέρει ότι ο πρόεδρος είναι αυτός που μπορεί να επαναφέρει σε ισχύ τη συνθήκη.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της Επιτροπής επί θεμάτων άμυνας και ασφάλειας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βίκτορ Μπόνταρεφ, είχε δηλώσει ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης είναι «ένα αναγκαστικό και αναγκαίο μέτρο, αντίστοιχο με το ισχύον καθεστώς στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες που περικυκλωνουν τη Ρωσια με πυρηνικα οπλα από τα εδαφη πλεον της Πολωνιας και Λιθουανιας και βαζουν το ΝΑΤΟ να κανει μεγαλες αποβατικες ασκησεις στα εδαφη της Λιθουανιας, κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι παραβιάζει την συνθήκη INF (Intermediate-range Nuclear Forces Treaty) τον Ιούλιο του 2014. Στη συνέχεια επαναλάμβαναν τον ισχυρισμό τους αυτό, ενώ η Ρωσία τον απέρριπτε προβάλλοντας παρόμοιους ισχυρισμούς έναντι των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου του 2019 ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στην συνθήκη INF, υποστηρίζοντας ότι μετά από έξι μήνες θα αποχωρήσουν από την συνθήκη, εάν η Μόσχα δεν παραδωθει αμαχητη στην Ουάσιγκτον. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν πρωτίστως από τη Ρωσία να μην αναπτύξει τον πύραυλο 9Μ729, (νατοϊκή ονομασία: SSC-8 – σ.σ.), το βεληνεκές του οποίου υπερβαίνει αυτό που ορίζει η συνθήκη INF.
Ο πρόεδρος Πούτιν με αφορμή την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, δήλωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι η Ρωσία αναστέλλει την συμμετοχή της στην συνθήκη INF.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλητισα καριολα λαθρεμπορισα Καρόλα Ρακέτε έχει μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία επειδή δέχθηκε απειλές
 Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 10:44
Η καριολα λαθρεμπορισα Γερμανίδα πλοίαρχος του δουλεμπορικου πλοίου «Sea Watch 3» Καρόλα Ρακέτε, η οποία προκάλεσε την οργή του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ολου του Ιταλικου λαου και ολων των λαων του κοσμου επειδή μετέφερε 42 λαθρομεταναστες που είχε παραλαβει από τις ακτες της Λιβυης στη Ιταλικη Λαμπεντούζα, μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία, καθώς δέχθηκε απειλές, ανακοίνωσε η αποικιοκρατικη δουλεμπορικη μη κυβερνητική οργάνωση για την οποία εργάζεται με 5.000 ευρω το μηνα.
Ιταλίδα μασονος δικαστής ζήτησε την Τρίτη να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε επιβληθεί στην 31 ετών Ρακέτε, η οποία κρατούνταν από το Σάββατο επειδή αψήφησε τις εντολές του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, απειλωντας να διεμβολισει ένα ιπαλικο πλοιο και να δολοφονησει τους ναυτες του.
Η Ρακέτε κινδύνευε να καταδικαστεί σε έως και 10 χρόνια κάθειρξη εφόσον της απαγγέλλονταν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής τεσσάρων αστυνομικών, αφού στην προσπάθειά της να εισέλθει στο λιμάνι του νησιού χτύπησε το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής στο οποίο επέβαιναν.
«Έγιναν κάποιες γενικές απειλές εναντίον της Καρόλα» δήλωσε σήμερα μια αλητισα καριολα εκπρόσωπος της αποικιοκρατικης δουλεμπορικης γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch. «Για αυτόν τον λόγο τη μεταφέραμε σε μυστική τοποθεσία. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω τα σχέδιά της» πρόσθεσε μιλώντας στα αγγλικά.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αποικιοκρατικη δουλεμπορικη ΜΚΟ η καριολα Ρακέτε χαρακτήρισε την απόφαση της μασονισας δικαστού Αλεσάντρα Βέλα «μια μεγάλη νίκη των δουλεμπορων για τους λαθρομετανάστες, ενάντια στην ποινικοποίηση όσων θέλουν να τους βοηθούν».
Η μασονισα Βέλα απεφάνθη ότι η νεαρή πλοίαρχος δεν παραβίασε τους νόμους όταν έσπασε το ναυτικό μπλόκο που της είχε επιβληθεί, απειλωντας να διεμβολισει το πλοιο της ακτοφυλακης και να σκοτωσει τους ναυτες ενώ πρόσθεσε ότι εκπλήρωνε το καθήκον της να προστατεύει ζωές όταν αποφάσισε να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες που είχε μεταφερει παρανομα  στο λιμάνι.
Την απόφαση του δικαστηρίου επέκρινε ο Σαλβίνι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεντάγωνο: Δεν θα επιτραπεί στην Τουρκία να έχει συγχρόνως τα F-35 και τους S-400
 Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 07:27
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα» στη στάση της Ουάσινγκτον για το ζήτημα των S-400 διαμηνύει το αμερικανικό Πεντάγωνο, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόκτηση του εν λόγω ρωσικού συστήματος θα οδηγήσει στην αποπομπή της Άγκυρας από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35.
Σε ερώτηση του ιστοτόπου Hellas Journal για το εάν εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Τ. Έσπερ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου σημείωσε ότι «η αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 είναι ασυμβίβαστη με το πρόγραμμα (κατασκευής) των F-35. Δεν θα επιτραπεί στην Τουρκία να έχει και τα δύο συστήματα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Συντηρεί με κάθε τρόπο σενάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου
Αναγνωρίζει «δικαιώματα» της Τουρκίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, χαρακτηρίζοντας την εφαρμογή του προϋπόθεση για τη συνεκμετάλλευση της περιοχής
Την προοπτική της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, εντός ευρωΝΑΤΟικού πλαισίου και με διευθετήσεις που να διασφαλίζουν τις μπίζνες των μονοπωλίων, επαναφέρει συνεχώς στο προσκήνιο η κυβέρνηση, με ό,τι αυτό σημαίνει για το λαό, τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξελίξεις που θα «τρέξουν» την επόμενη μέρα των εκλογών.
Χαρακτηριστικά, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι «One», ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ερωτηθείς για την «ιστορία της συνδιαχείρισης»απάντησε επί λέξει: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο αν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι Οικονομικές Ζώνες, αν δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα νομικά δικαιώματα που έχουν η καθεμία από τις χώρες».
Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο, το έχω πει και άλλη φορά και έχω παρεξηγηθεί. Αλλά ποια δικαιώματα; Μόνο αυτά που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και όχι αυτά που θέλει να επιβάλει με τη δύναμή της». Το ερώτημα πάντως είναι ποια «δικαιώματα» εννοεί ο υπουργός, που αν αναγνωριστούν και κατοχυρωθούν θα ανοίξει ο δρόμος για συνδιαχείριση του Αιγαίου.
Ερωτηθείς εξάλλου για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα». Επικαλέστηκε ωστόσο και αυτός τους ιμπεριαλιστές «συμμάχους» της χώρας και την εμπλοκή της σε επικίνδυνα σχέδια και ανταγωνισμούς ως «ασπίδα» τάχα στην τουρκική επιθετικότητα, επιτείνοντας το κλίμα εφησυχασμού στο λαό.
Οπως είπε, «ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ισχυρές οι διπλωματικές μας συμμαχίες, ενώ και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντική. Κανείς δεν διανοείται να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση, αλλά χωρίς φόβο».
Αναφερόμενος στις σχέσεις της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, ανέφερε ως ενδεικτικό του θετικού κλίματος το γεγονός ότι οι ΗΠΑ κάλεσαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για «στρατηγικό διάλογο».
«Αποδείξαμε ότι είμαστε κράτος του οποίου τα συμφέροντα ευθυγραμμίζονται με τα αμερικανικά, δηλαδή θέλουμε να εξασφαλιστεί σταθερότητα στη Μεσόγειο», είπε, παραπέμποντας στα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα για ΝΑΤΟική «τάξη και ασφάλεια» στην εν λόγω περιοχή και στα Βαλκάνια, ώστε να περιοριστεί η επιρροή άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να εκτονώσει την ένταση στο Αιγαίο και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η συζήτηση για τα περιλάλητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Συζήτηση που γίνεται με «ώθηση» από τις ΗΠΑ και στην πράξη λειτουργεί ως «πλατφόρμα διαλόγου» για όλα τα θέματα που διατηρεί ανοιχτά η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.
Τέλος, αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών, τσουβαλιάζοντας και απαξιώνοντας ως «ψιλά γράμματα» τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης περί αναγνώρισης «μακεδονικής» γλώσσας και ιθαγένειας, ενώ άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη διαπραγματευτική τους γραμμή στο θέμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«"Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες
μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει".
Μπ. Μπρεχτ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΔΑΝ
Συνεχείς αντιχουντικές διαδηλώσεις
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 181 τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια μαζικών αντιχουντικών διαδηλώσεων σε όλο το Σουδάν, ενώ χτες οι κηδείες των θυμάτων μετατράπηκαν σε νέες διαδηλώσεις. Κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών είναι ο τερματισμός της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επέβαλαν οι στρατιωτικοί που κατέλαβαν την εξουσία - ανατρέποντας τον πρώην Πρόεδρο Ομαρ Ελ Μπασίρ στις 11 Απρίλη, έπειτα από πολύμηνες διαδηλώσεις εναντίον του - και η παράδοση της εξουσίας σε προσωρινή μεταβατική πολιτική κυβέρνηση. Στις κινητοποιήσεις έντονη είναι η παρουσία συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως η Ενωση Σουδανών Επαγγελματιών, που δίνουν και το στίγμα σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας για την δημοκρατία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαινει και η περσονα 'δεν ειμαι συριζα αλλά' και ενημερωνει πως 'δεν θα επιτρεψει Κουλη'..
Πχιάσε μια τσιτσιμπυρα τωρα ναουμε