Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Δευτερα 12 Αυγουστου 2019


Η εισαγγελία του Εκουαδόρ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η δικαστής Ντανιέλα Καμάτσο [...] αποφάσισε το μέτρο της «προληπτικής κράτησης» (προφυλάκισης) εναντίον του πρώην Προέδρου Ραφαέλ Κορέα.

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019
Δικαστής του Εκουαδόρ διέταξε την προφυλάκιση του Ραφαέλ Κορέα

Η εισαγγελία του Εκουαδόρ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η δικαστής Ντανιέλα Καμάτσο δέχθηκε το αίτημα της οντότητας της και αποφάσισε το μέτρο της «προληπτικής κράτησης» (προφυλάκισης) εναντίον του πρώην Προέδρου Ραφαέλ Κορέα.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε επίσης κατά του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας, ο οποίος είναι ήδη υπό κράτηση, καθώς και των πρώην αξιωματούχων Βάλτερ Σολίς, Βινίσιο Αλβαράδο και Γιαμίλ Μασού.

Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας της υπόθεσης υποτιθέμενης δωροδοκίας κατά την ανάθεση συμβάσεων με το κράτος.
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος απάντησε στο λογαριασμό του στο Twitter στις κατηγορίες της Εισαγγελίας και ισχυρίστηκε ότι είναι ψευδείς, αφού έχει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του ενόψει της δίωξης εναντίον του.
Σε μια δήλωση προς το μέσο ενημέρωσης HispanTV, ο ηγέτης του Εκουαδόρ αμφισβήτησε τις προσπάθειες να τον ενοχοποιήσουν για υποτιθέμενες πράξεις διαφθοράς κατά τη διάρκεια της θητείας του, επαναλαμβάνοντας ότι τώρα γίνεται πισωγύρισμα σε όλα τα επιτεύγματα που είχαν σημειωθεί στη διακυβέρνησή του.
Ομοίως, ο Κορέα επέμεινε ότι τα ψέματα που ειπώθηκαν δεν έχουν καμιά βάση, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση να τον βλάψουν και να τον προσθέσουν στους πολιτικούς κρατουμένους στη χώρα. "(Είναι) ένα ψέμα, μια μεγάλη φάρσα που προωθείται από τα ΜΜΕ», είπε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ;;;
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ
Στην ενορία οργανώθηκε ένα δείπνο αποχαιρετισμού για να γιορτάσουν τα είκοσι πέντε χρόνια ιεροσύνης του ιερέα της συνοικίας.
Στην εκδήλωση αυτή είχε προσκληθεί και βουλευτής του Νομού για να δώσει προς τιμή του ιερέα ένα σύντομο ιστορικό λόγο για την ιερατική του διαδρομή.
Επειδή ο ομιλητής –βουλευτής καθυστερούσε ο ιερέας αποφάσισε να πει λίγες κουβέντες για να καλύψει το κενό χρόνο καθυστέρησης.
Η πρώτη μου εικόνα-εντύπωση που αποκόμισα, είπε, για το εκκλησιαστικό κοινό υπήρξε κατά την πρώτη εξομολόγηση που έτυχε να ακούσω .
Σκέφτηκα ότι με είχε στείλει ο Μητροπολίτης σε ένα χωριό φοβερό, μια και το πρώτο πρόσωπο που μου εξομολογήθηκε, μου είπε πως είχε κλέψει μια τηλεόραση, είχε κλέψει τους γονείς του καθώς και την επιχείρηση όπου εργαζόταν και πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα του εργοδότη του.
Επίσης μερικές φορές έκανε λαθρεμπόριο και εμπόριο ναρκωτικών. Και στο τέλος της εξομολόγησης του μου είπε πως είχε μεταδώσει μια σε σεξουαλική ασθένεια στην αδελφή του.
Έμεινα κατάπληκτος ,σκανδαλίστηκα και καταφοβήθηκα. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου γνώρισα περισσότερα πράγματα για τον κόσμο της ενορίας και διαπίστωσα ότι δεν ήσαν όλοι ίδιοι ,είδα την ενορία γεμάτη υπεύθυνο κόσμο, με ηθικές αξίες και γεμάτο πίστη στο Θεό.
Και έτσι έχω ζήσει 25 χρόνια τα πιο θαυμάσια της ιεροσύνης μου.
Ακριβώς τη στιγμή που τελείωσε το λόγο του έφτασε ο βουλευτής, προς τον οποίο και έδωσε το βήμα για την ομιλία του.
Φυσικά και ζήτησε συγνώμη ο βουλευτής επειδή καθυστέρησε και άρχισε την ομιλία του λέγοντας:
-Ποτέ δεν θα λησμονήσω την πρώτη μέρα που έφθασε ο αγιότατος πατέρας στην ενορία μας, και αυτό διότι έτυχα της τιμής να εξομολογηθώ πρώτος σ’ αυτόν….
Ηθικό Δίδαγμα: Ποτέ να μην αργείς!...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκλωβίστηκε ενα γατί στο γκαράζ της γειτόνισσας ουρλιάζει η γειτόνισσα ουρλιάζει η κόρη της βγαίνει η μανα μου στο μπαλκόνι με το λάστιχο της καταβρέχει φεύγουν ....
Βγηκε το γατί κι έφυγε.
ΑΡΕΜΑΝΑΗΡΩΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου λέει η μάνα μου "πήγαινε ποτισε τη μαντζουρανα" έτσι απλά λες και είμαστε τίποτα γεωπόνοι ξερωγω και ξέρουμε να την ξεχωρίζουμε….
Σχολιο.- Αυτο το παθαινω με τα φυτα και τα ψαρια επισης... Θα μπορουσαν να λενε τη ματζουρανα Σουλα και τον κολιο Μπάμπη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δείτε τώρα μια ιστορία: ένας πολίτης, από αυτούς τους πειραγμένους που νομίζουν ότι θα σώσουν τον κόσμο, συμμετέχει σε μια ολιγόλεπτη συμβολική διαμαρτυρία έξω από ένα υποκατάστημα εταιρείας, η οποία δεν επέτρεψε στους τρομαγμένους εργαζόμενους της να βγουν έξω μετά τον πρόσφατο σεισμό - και κάθε ομοιότητα με την Marfin δεν είναι σύμπτωση.
4 ώρες μετά, η πάρα πάρα πάρα πολύ αποτελεσματική αστυνομία τον έχει ταυτοποιήσει, τον έχει εντοπίσει, τον συλλαμβάνει μπροστά στα ματια του παιδιού του και τον παραπέμπει σε δίκη με την κατηγορία διατάραξης οικιακής ειρήνης! Αυτά για όσους έχουν αμφιβολίες για το πόσο σκληρα εργάζονται δικαστές και αστυνόμοι για την πάταξη του εγκλήματος και το πόσο τόπο πιάνουν οι φόροι μας.
Το όνομα αυτού Γιώργος Άφεντουλίδης και όχι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ-ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Γ. ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗ
10/8/2019
- Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και καταχρηστική σύλληψη – 24ωρη κράτηση και παραπομπή σε δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου, του Γιώργου Αφεντουλίδη, πρώην δημοτικού συμβούλου της “ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” στη Νέα Σμύρνη, γιατί συμμετείχε σε παράσταση – διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία της Cosmote e-Value στην οδό Πειραιώς, μαζί με άλλους εργαζόμενους, με αφορμή τη στάση της εργοδοσίας του ομίλου να επιβάλλει στους εργαζόμενους του καταστήματος Δάφνης να, παραμείνουν εντός του κτιρίου που εργάζονταν, αμέσως μετά τον πρόσφατο σεισμό της Αθήνας.
- Η ασφάλεια προχώρησε στην σύλληψη λίγες ώρες μετά την παράσταση, έξω απ’ το σπίτι του, ενώ βρισκόταν με τον ανήλικο γιό του με την αιτιολογία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης και απειλή”. Τον κράτησε για 24 ώρες στη ΓΑΔΑ και τον παρέπεμψε σε αυτόφωρη διαδικασία που τελικά αναβλήθηκε για τις 13 Αυγούστου.
- Φαίνεται πως η εργοδοσία της Cosmote, των εκατομμυρίων ευρώ κερδών κάθε χρόνο, που  πουλάει “κοινωνικό προφίλ”, αισθάνθηκε να διαταράσσεται ο “οίκος” της από τις αυτονόητες διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά των υπεύθυνων των κτιρίων του καταστήματος στη Δάφνη, την ημέρα του σεισμού. Για να μη χαθούν ελάχιστες ανθρωποώρες, μπορούμε να ρισκάρουμε την υγεία των εργαζομένων χωρίς ντροπή, αισθανόμαστε όμως “απειλή” από τις διαμαρτυρίες.
- Οι συγκεκριμένες συλλήψεις ξεπερνάνε τα όρια του προληπτικού εκφοβισμού, ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές και στις μελλοντικές αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που από την πρώτη μέρα δείχνει τα δόντια της. Δείχνουν ότι η απλή διαμαρτυρία απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία “ποινικοποιείται” άμεσα, ότι για να θωρακιστεί ο Νόμος και η Τάξη, δηλαδή η εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς θα επιστρατευτεί κάθε μέσο. Από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες – φακέλωμα του Βρούτση για τις απεργίες, ως τα ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους στο Κουκάκι και τις συλλήψεις για μια απλή διαμαρτυρία.
- Για τη μεθόδευση της υπόθεσης από την πλευρά της αστυνομίας και τον προκατασκευασμένο χαρακτήρα της σύλληψης είναι χαρακτηριστικά τα εξής στοιχεία. Η διαμαρτυρία γίνεται στις 12 η ώρα και η αστυνομία μέσα σε τέσσερεις ώρες “αναγνωρίζει” και συλλαμβάνει τον Γιώργο Α. με μαρτυρία υπαλλήλου που δεν τον είχε ξαναδεί ποτέ ή είναι φανερό ότι υπάρχει εκ των προτέρων στοχοποίηση και παρακολούθηση. Επικαλείται διατάραξη οικιακής ειρήνης για 5 λεπτά (!!!!!!!) παραμονής στην είσοδο του καταστήματος, χρόνος που δεν φτάνει ούτε να ειδοποιηθεί ο υπεύθυνος του καταστήματος για να επιδοθεί η διαμαρτυρία. Επικαλείται φράσεις … λίαν “εκφοβιστικές”  του τύπου …“την άλλη φορά θα έρθουμε με κακές προθέσεις κλπ” και κάποια τρικάκια που έπεσαν στο πεζοδρόμιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για να στοιχειοθετηθεί η “απειλή”. Φανταζόμαστε ότι δεν θα χαθούν μέχρι τη δίκη τα στιγμιότυπα που καταγράφουν οι κάμερες που υπήρχαν στην είσοδο του καταστήματος.
- Καμία ανοχή στον αυταρχισμό και το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας. Λέμε όχι στις αυθαίρετες και προαποφασισμένες συλλήψεις και την στοχοποίηση όσων αγωνίζονται. Με την αλληλεγγύη μας, τη μαζική κινητοποίηση θα εμποδίσουμε την περιστολή των δικαιωμάτων μας και την ασυδοσία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες.
     “Μια Πόλη Ανάποδα -Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης”




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτός ο "πρότερος έντιμος βίος" πόσο έντιμος είναι; Πόσα κιλά εντιμότητας απαιτούνται; Πόσα έντιμα χρήματα και πόσες έντιμες διασυνδέσεις; Πόσες μετάνοιες και πόσοι αγιασμοί;
Για την φωτια στην Ελαφονησο πριν 2 μερες
Πουλησε την Ελαφονησο σε135 κομματια
20 Ιουνιου 2017
Ενοχο για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τον νυν δήμαρχο Ελαφονήσου Χαράλαμπο Λιάρο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 15 ετών.
Ο κατηγορούμενος γλίτωσε τα ισόβια καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ για την υπόθεση, που αφορά την πώληση δασικών εκτάσεων στη μοναδική παραλία του Σίμου, κρίθηκαν επίσης ένοχοι ο συμβολαιογράφος και 13 ακόμα άτομα. Το δικαστήριο ανακοίνωσε αναστέλλουσα ισχύ στην έφεσή τους, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους και όχι προφυλάκιση, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Οι βασικοί κατηγορούμενοι ήταν ο νυν δήμαρχος της περιοχής, ένας ξάδελφός του και ένας συμβολαιογράφος, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν συγγενική σχέση με τον δήμαρχο.
Ο δήμαρχος και ο ξάδελφός του καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια κάθειρξη έκαστος, ενώ θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ. Ο συμβολαιογράφος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απάτη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 12 ετών έκαστος για απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Σε όλους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επιπλέον, αποφασίστηκε να στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματά τους για τρία χρόνια.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εξετάστηκαν 17 επίδικα συμβόλαια, ενώ εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο που αφορούν 135 συμβόλαια και θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η αντικειμενική αξία των επίδικων ακινήτων αγγίζει τα 268.000 ευρώ και η εμπορική τους ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.

Γιατί κάηκε η Ελαφόνησος;
Το 2017 καταδικάστηκε ο Χαράλαμπος Λιάρος για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, για παράνομες οικοπεδοποιήσεις δασικών εκτάσεων και εκτάσεων του δημοσίου στην Ελαφόνησο, (135 παράνομα συμβόλαια). Μαζί του καταδικάστηκαν 13 ακόμη άτομα σε ποινές από 10 έως 15 χρόνια, μεταξύ των οποίων και ένας συμβολαιογράφος. ΔΕΝ καταδικάστηκε όμως για σύσταση συμμορίας.
Το 2019 οι δημότες εξέλεξαν την Ευσταθία Λιάρου.

Ελαφόνησος: Στάχτες το 25% του νησιού
Δυο μέρες τώρα καιγοτανε η Natura
Οι επιστήμονες λένε «όχι» στο ξεπούλημα της Ελαφονήσου από το ΤΑΙΠΕΔ
16 Σεπτ. 2015



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκρούσεις μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και Παλαιστίνιων σημειώθηκαν στο τζαμί Αλ-Ακσά της Ιερουσαλήμ, όταν μία ομάδα ακραιων Εβραίων προσκυνητών εισήλθε στον μουσουλμανικό ναό την περασμενη Κυριακή, για ''να τιμήσει την ημέρα μνήμης (Tisha B’av) της καταστροφής του πρώτου και του δεύτερου εβραϊκού ναού κατά την αρχαιότητα'' ολο αυτο σαφεστατα προκλητικο μηνημα προς τους Παλαιστινιους
Καθώς οι περίπου 200 εξοργισμένοι Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και πυροτεχνήματα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας παρενέβησαν στο εσωτερικό του τζαμιού και εριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις πράξεις των ισραηλινών Αρχών, οι οποίες επιτρέπουν «τις προκλητικές επισκέψεις σκληροπυρηνικών Εβραίων στο τζαμί».
Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, οι επισκέψεις Εβραίων στο τζαμί Αλ-Ακσα επιτρέπονται, αλλά οι εβραϊκές προσευχές απαγορεύονται στο εσωτερικό του.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αφού δεν υπέκυψε στις φυλακίσεις και την απομόνωση επιχειρούν να τη μετατρέψουν σε ρουφιάνο εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ με χρηματικά πρόστιμα που θα αγγίξουν το μισό εκατομμύριο δολάρια. Υπάρχουν όμως ήρωες και ηρωίδες στην εποχή μας που δεν υποκύπτουν.

Η Τσέλσι Μάνινγκ τιμωρείται επειδή δεν καταθέτει κατά του WikiLeaks
11/08/2019
Σε οικονομική, πέραν της ηθικής και φυσικής, εξόντωση επιχειρούν να οδηγήσουν τη φυλακισμένη πληροφοριοδότρια δημόσιου συμφέροντος Τσέλσι Μάνινγκ, ύστερα από την άρνησή της να καταθέσει ενώπιον σώματος ενόρκων εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο Ομοσπονδιακός Πρωτοδίκης Άντονι Τρένγκα απέρριψε την αίτηση για να επανεξεταστεί η επιβολή ημερήσιων προστίμων για την άρνησή της.
Η Μάνινγκ κρατείται για «ασέβεια προς το δικαστήριο» για 149 ημέρες στην ομοσπονδιακή φυλακή της Αλεξάντρια, στην πολιτεία της Βόρειας Βιρτζίνια. Οφείλει μέχρι στιγμής 40.000 δολάρια σε πρόστιμα, στα οποία προστίθενται 1.000 δολάρια για κάθε ημέρα που αρνείται να καταθέσει, αυξημένα από τα 500 δολάρια που προσθέτονταν στο δεύτερο μήνα κράτησής της.
Η Μάνινγκ αναμένει να περάσει περίπου 400 ακόμη ημέρες στη φυλακή, αν το σώμα ενόρκων δεν καταλήξει εντός της 18μηνης διορίας του. Αυτό σημαίνει πως θα αντιμετώπιζε συνολικά 441.000 δολάρια σε πρόστιμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οποιος πιστεύει στην Ελληνο-ισραηλινή στρατηγική συμμαχία των αγωγών, είναι μεγάλο κορόιδο...
Σχολιο.-   Πες τα γιατί μας έχουν πρήξει!
Θα μπορούσε κάτι να γίνει, αν οι δικοί μας ζητούσαν, απαιτούσαν, διεκδικούσαν.
Αλλά αυτοί πηγαίνουν στις συναντήσεις μόνο για να δείξουν το μπόι τους!
Ηλίθιοι, φοβισμένοι, ηττοπαθείς οσφυοκάμπτες... μοιράζουν την περιουσία του ελληνικού λαού, λες και είναι το χωράφι του παππού τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι δι-εθνιστές. Απλώς, υποστηρίζουν ανοιχτά τον εθνικισμό του εχθρού. Αυτούς τους λέμε Εθνο-προδότες...
Σχολιο.- Για μένα διεθνιστής είναι μόνο ο πατριώτης. Αυτός που ενδιαφέρεται για την χώρα του και σέβεται και τους άλλους λαούς για τον πατριωτισμό τους και όχι για τον εθνικισμό ή σοβινισμό τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΣ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ...
Οταν αναμιγνυεται σε "δρασεις" το καμπαλιστικο Χολιγουντ, της (σατανικης, τελικα) Νεας Ταξης υπάρχει παντα κατι πολυ σκοτεινο πισω απο την επιφανειακη "φιλανθρωπια"...
Σιγουρα ενα κρατος έχει ΝΟΜΙΚΗ υποχρεωση να περισυλλεξει ναυαγους (ανεξαρτητα απο προέλευση) μέσα στα εθνικα του ύδατα.
Μονο που εδω δεν εχουμε να κανουμε με ναυαγους αλλα με "μετεπιβιβασθεντες μεσοπέλαγα", μεσω ενος οργανωμενου κυκλώματος. (Στο κολπο κι ο καθε επιστρατευμενος Γκιρ....Εχει γραμματια να ξεπληρωσει το ατομο και κανει ο,τι μπορει...)
Οταν οι ισπανικες ΜΚΟ πανε και "ξεφορτώνουν" αφρικανους στην Ιταλια, αντι για την Ισπανια, δεν το κανουν για να γλυτώσουν λιγο πετρελαιο στα δουλεμπορικα τους. Έχει πεσει, απο τη νεα Ταξη, γραμμη δυσφημισης της Ιταλιας μεσω της κλιμακουμενης "μεταναστευτικης πιεσης" στην Ιταλια.
Κι η κορυφωση θα ερθει οταν οι "χαρτζηλικωμενοι ευαισθητοι" θα παρουν γραμμη να συγκρουστουν μετωπικα με την αστυνομια σε στημενες διαδηλωσεις "για το μεταναστευτικο". Στην περιπτωση αυτη κανα δυο βαρια τραυματισμενοι ή νεκροι "διαδηλωτες" θα ήταν το απολυτως ζητούμενο για το μπαχαλο που θα επακολουθησει.
Πλησιαζουν εκλογες, στην Ιταλια... Κι ερχονται τα χειροτερα...

Σχολιο.- Συνθηκη Μαρακες: Το ζητουμενο ειναι να μεταφερθουν στην ευρώπη πανω απο 38.000.000 "απελπισμενοι πιτσιρικαδες" για να επανδρώσουν τον νεοταξιτικο ευρωστρατο ανεργιας..

Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης – Τι είναι και ποιες χώρες αντιδρούν
5/12/2018
Ενστάσεις για το περιεχόμενο του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Μετανάστευση που έχει γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από τα ΗΕ τα περασμένα δύο χρόνια και θα τεθεί υπό επικύρωση στη σύνοδο του Μαρακές, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου
Το Παγκόσμιο Σύμφωνο έχει βρει απέναντί του αρκετές χώρες.
Πρόσφατα η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία, ενώ αρκετές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, έχουν επίσης ανακοινώσει ότι δεν προτίθενται να συμμετέχουν στη συμφωνία, ενώ και οι ΗΠΑ αρνούνται να την υπογράψουν. Στη διάσκεψη δεν θα λάβουν μέρος οι ΗΠΑ, η Αυστρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, το Ισραήλ, η Ελβετία , η Ιταλία και η Αυστραλία.
Τι είναι όμως το Παγκόσμιο Σύμφωνο;
Το μη δεσμευτικό Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, έκτασης 34 σελίδων, το πρώτο του είδους για το θέμα, καταρτίστηκε με σκοπό να συμβάλλει στη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.
Αναφέρεται σε θεμελιώδεις αρχές - προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας - και διατυπώνει περίπου είκοσι προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες που καλούνται να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης κ.λπ...
Ποιες χώρες αντιδρούν;
ΗΠΑ
Η χώρα του Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε πέρυσι τον Δεκέμβριο από τις συνομιλίες για το σύμφωνο. Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, από το βήμα του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, απέρριψε το «δόγμα της παγκοσμιοποίησης» και περιέγραψε την «ανεξέλεγκτη μετανάστευση» ως απειλή για την εθνική κυριαρχία των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ αναφέρθηκε με τα πιο μελανά χρώματα στις συμμορίες που διακινούν παράνομα ανθρώπους και ναρκωτικά κάνοντας λόγο για έναν «φαύλο κύκλο εγκλήματος, βίας και φτώχειας», που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την ενίσχυση των εθνικών συνόρων.
Επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» ο Τραμπ απέρριψε οποιαδήποτε αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από ένα όργανο που δεν λογοδοτεί στους Αμερικανούς πολίτες.
Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση Τραμπ με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα επιχείρησε να πείσει τους Αμερικανούς ότι η υπερδύναμη απειλείται από ένα καραβάνι μεταναστών που πλησιάζει τα σύνορά της από το Μεξικό, προκειμένου να αποφύγει την ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου. Βέβαια οι φτωχοί από την κεντρική Αμερική δεν έχουν καμιά σχέση με τους ένδοξους προγόνους του Τραμπ και των άλλων στυλοβατών ενός διχασμένου «αμερικανικού έθνους» που ακόμα αναζητεί ταυτότητα.
Αυστραλία
Θα περίμενε κανείς ότι μια χώρα που χτίστηκε από μετανάστες θα ήταν από τις πρώτες που θα έλεγαν ναι στο σύμφωνο. Ωστόσο η Δεξιά που κυβερνά την Αυστραλία από το 2013 εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική απέναντι στους παράτυπους μετανάστες, που περιλαμβάνει τον εγκλεισμό χιλιάδων Ασιατών σε καταυλισμούς – φυλακές στα νησιά Μάνους και Ναούρου, αδιαφορώντας για το «κατηγορώ» του ΟΗΕ και ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ξεκαθάρισε αυτή την εβδομάδα ότι θεωρεί το σύμφωνο ως μια απειλή, γιατί «δεν κάνει επαρκή διάκριση ανάμεσα σε εκείνους που μπαίνουν παράνομα και σε εκείνους που έρχονται στην Αυστραλία με τον σωστό τρόπο».
Ισραήλ
Με μια λακωνική δήλωση ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το σύμφωνο και ότι το Ισραήλ «παραμένει προσηλωμένο στη φύλαξη των συνόρων του απέναντι στους «παράνομους μετανάστες, όπως έκανε και όπως θα συνεχίσει να το κάνει».
Ήταν ακόμα ένα σοκ για πολλούς πολίτες του εβραϊκού κράτους και για την εβραϊκή διασπορά, για έναν λαό που έχει υποστεί άπειρα δεινά και ρατσιστικές διώξεις με αποκορύφωμα το ναζιστικό Ολοκαύτωμα. Όχι όμως για τους υποστηρικτές του Νετανιάχου, που είχαν ήδη επικροτήσει τις ομαδικές απελάσεις καθώς και τη δημιουργία στρατοπέδων στην έρημο, κοντά στα νότια σύνορα, για τον εγκλεισμό παράτυπων μεταναστών μέχρι την… εθελοντική αναχώρησή τους από το Ισραήλ.
Ευρώπη
Προφανώς δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι αντιλαθρομεταναστευτικές κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Κροατίας και της Εσθονίας απορρίπτουν το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση. Οι περισσότερες από αυτές απέρριψαν τις ευρωπαϊκές ποσοστώσεις στη φιλοξενία προσφύγων, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κλείσιμο του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες το 2015 και συναγωνίζονται στην ξενοφοβική ρητορική προκειμένου να συντηρήσουν ή να διευρύνουν την εκλογική τους απήχηση.
Στον χορό μπήκε πρόσφατα και η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, όπου η Δεξιά συγκυβερνά με τους Ενωμένους Πατριώτες, μια συμμαχία ακροδεξιών και νεοφασιστικών κομμάτων. Στη Σόφια η κυβερνητική συνοχή δεν απειλήθηκε από διαφωνίες για το σύμφωνο, αλλά από την παραίτηση από την αντιπροεδρία του Βαλέρι Σιμεόνοφ, ενός εκ των ακροδεξιών ηγετών, εξαιτίας των απαράδεκτων χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε για τους συγγενείς των παιδιών με αναπηρία.
Αυστρία
Η συγκυβέρνηση της Δεξιάς με την Ακροδεξιά έτσι κι αλλιώς δεν αποτελούσε καλό οιωνό για την υιοθέτηση του συμφώνου, αλλά η Βιέννη, που ασκεί το τρέχον εξάμηνο την ευρωπαϊκή προεδρία, δεν κράτησε ούτε τους τύπους. Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ξεκαθάρισε ότι η Αυστρία αντιμετωπίζει «εξαιρετικά αρνητικά» ορισμένα σημεία της συμφωνίας, ειδικά εκείνα που «αναμειγνύουν το αίτημα για παροχή ασύλου με τη μετανάστευση σε αναζήτηση εργασίας».
Σημειώνεται ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από την Αυστρία κατά την κρίση του 2015, αλλά εκείνοι που εγκαταστάθηκαν στη χώρα δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1% του πληθυσμού της χώρας.
Γερμανία
Πριν από λίγες βδομάδες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε μια ασυνήθιστα παθιασμένη ομιλία στο γερμανικό Κοινοβούλιο. Καλώντας τους βουλευτές να στηρίξουν το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, καθώς «είναι η σωστή προσπάθεια απάντησης, προκειμένου να λύσουμε παγκόσμια προβλήματα διεθνώς, αλλά και μεταξύ μας». Και τους ξεκαθάρισε ότι “το να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνος και ότι πρέπει να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του είναι καθαρός εθνικισμός”.
Τη στήριξη της πλειοψηφίας η Μέρκελ θα την έχει, ωστόσο βρίσκει απέναντί της όχι μόνο την ακροδεξιά ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία, αλλά βουλευτές από το δικό της κόμμα. Μάλιστα, στην προεκλογική εκστρατεία για τη διαδοχή της στην προεδρία του κόμματός της το σύμφωνο αναδεικνύεται σε ένα πολύ σημαντικό πεδίο αντιπαράθεσης.
Αυτός που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να τη διαδεχθεί, ο Γενς Σπαν, στην προσπάθειά του να κερδίσει μερικούς πόντους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για “κάποια προβληματικά” σημεία του συμφώνου και θέλει να το κάνει θέμα συζήτησης στο συνέδριο του κόμματος που θα εκλέξει τον πρόεδρο.
Ελβετία
Η παραδοσιακή ελβετική ουδετερότητα δεν φτάνει μέχρι το μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση της Βέρνης είχε ανακοινώσει στις 10 Οκτωβρίου ότι θα προσυπογράψει το σύμφωνο γιατί έτσι κι αλλιώς εφαρμόζει τις αρχές του, αλλά έκανε πίσω μετά από έντονες αντιδράσεις στη Βουλή.
Αλλά την περασμένη Τετάρτη το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να μην στείλει αντιπροσωπεία στη διακυβερνητική σύνοδο του Μαρόκου και επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί του θέματος όταν ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή που απαιτεί να έχει τον τελευταίο λόγο στην υιοθέτηση ή μη της συμφωνίας.
Ουγγαρία
Τον Σεπτέμβριο ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο μιλώντας από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, απέρριψε το Σύφωνο αυτό.
«Το Σύμφωνο αυτό είναι αντίθετο με το εθνικό μας συμφέρον», σημείωσε ο Ούγγρος υπουργός. «Διατείνεται ότι η μετανάστευση είναι ωφέλιμη», «διατείνεται ότι μια πολυπολιτισμική κοινωνία είναι καλύτερη από μια ομογενή κοινωνία», πρόσθεσε ο Σιγιάρτο, η ομιλία του οποίου επικεντρώθηκε στην αντίθεση της χώρας του στην μετανάστευση.
«Εναπόκειται στις χώρες να αποφασίσουν» και «εμείς καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μην ενθαρρύνει τα μεταναστευτικά κύματα, αλλά να δώσει ένα τέλος σε αυτά», υπογράμμισε.
Η Ουγγαρία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την συμφωνία αυτή.
Η Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός της οποίας Βίκτορ Όρμπαν, που είναι υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, επανεξελέγη τον Απρίλιο, ακολουθεί από το 2015 μια πολιτική εχθρική στην υποδοχή μεταναστών από χώρες εκτός Ευρώπης, μια θέση που προκαλεί την κριτική των ευρωπαίων εταίρων της.
Βέλγιο
Σε σύγκρουση που απειλεί τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού εξελίχθηκε η απόφαση για την υπογραφή ή μη του συμφώνου από την κυβέρνηση των Βρυξελλών. Οι Φλαμανδοί εθνικιστές εταίροι του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Ζαν Μισέλ έβαλαν βέτο απειλώντας ακόμα και με πτώση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να φέρει το θέμα στη Βουλή και να ζητήσει ευρύτερη συναίνεση προκειμένου να αποφευχθεί μια πολιτική κρίση.
Τσεχία
Η Τσεχική Δημοκρατία δεν θα ενταχθεί στο σύμφωνο του ΟΗΕ που έχει στόχο την κανονιστική ρύθμιση της μεταχείρισης των μεταναστών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η τσεχική κυβέρνηση είχε επισημάνει την αντίθεσή της στο σύμφωνο νωρίτερα αυτόν τον μήνα εντασσόμενη στις τάξεις των όλο και περισσότερων χωρών της ΕΕ που αντιτίθενται στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση.
Σλοβακία
«Όχι» στo Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Τακτική και Ομαλή Μετανάστευση είπε και το κοινοβούλιο της Σλοβακίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο.
Η βουλή της Σλοβακίας απέρριψε τη συμφωνία, εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητα των ευρωπαϊκών κεντρικών χωρών να διαμορφώσουν τη δική τους μεταναστευτική πολιτική.
«Κανένα έγγραφο για τη μετανάστευση δεν μπορεί να περιορίσει το κυρίαρχο δικαίωμα της Σλοβακίας να αποφασίσει για το ποιον θεωρεί νόμιμο μετανάστη και ποιος είναι παράνομος μετανάστης, και να χορηγήσει το δικαίωμα για διαμονή σωστά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσίου Τύπου του κοινοβουλίου.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σλοβακίας επιβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα υπογράψει το Σύμφωνο. «Ως πρωθυπουργός, απορρίπτω το κείμενο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και απορρίπτω κάθε ενδεχόμενο να ισχύσει στη Σλοβακία», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Πέτερ Πελεγκρίνι στην εφημερίδα Sme.
Βραζιλία
Προεκλογικά ο Ζαΐρ Μπολσονάρο έκανε λόγο για «ανθρώπινα σκουπίδια» που κατέκλυσαν την Ευρώπη, αλλά υποσχέθηκε άσυλο στους Κουβανούς που ξεφεύγουν από την «κομμουνιστική δικτατορία». Μετά τη νίκη του ο ακροδεξιός απόστρατος λοχαγός και θαυμαστής του Τραμπ δεν άφησε αμφιβολία για τις προθέσεις στο μεταναστευτικό δηλώνοντας ότι θα αλλάξει το νόμο των προκατόχων του γιατί «έκανε τη Βραζιλία μια χώρα χωρίς σύνορα».
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αδιάκριτη είσοδο όλων εκείνων που έρχονται εδώ, μόνο και μόνο επειδή ήθελαν να έρθουν, είπε ο Μπολσονάρο που ετοιμάζεται να αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα με τον ερχομό του νέου έτους.
Η σύνοδος για την υπογραφή
Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου στο Μαρακές (Μαρόκο), πρόκειται να επικυρωθεί από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ η «Παγκόσμια συμφωνία για την ασφαλή, συντεταγμένη και νόμιμη μετανάστευση», η οποία αν και μη δεσμευτική, δημιουργεί Δίκαιο και καθιστά τη μετανάστευση ΔΙΚΑΙΩΜΑ των πολιτών της γης.
Εκεί θα φανεί τελικά ποιες χώρες θα την υπογράψουν και ποιες θα κάνουν πίσω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10% η αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ
11 Αυγούστου 2019 | 09:59
Στο 10% «κλειδώνει η αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ και ταυτόχρονα αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών.
Το ποσοστό του 10% θεωρεί απαραίτητο ο κ. Χατζηδάκης και με αυτόν τον τρόπο θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΔΕΗ περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ.
Η αύξηση θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια μέρα, κάποιος προσέβαλε άσχημα δημοσίως τον Σωκράτη, φωνάζοντας στην αγορά:
– Είσαι παλιάνθρωπος, αγύρτης, άσχετος και πότης!
Ο Σωκράτης δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, κουνώντας το κεφάλι.
Ένας πλούσιος αριστοκράτης γνωστός του Σωκράτη, βλέποντας αυτήν τη σκηνή, ρώτησε τον Σωκράτη:
– Πώς μπορείς και ανέχεσαι τέτοιες προσβολές; Δεν αισθάνεσαι άσχημα;
Ο Σωκράτης χαμογέλασε ξανά και του είπε: «Έλα μαζί μου».
Ο γνωστός του τον ακολούθησε σε μία παλαιά και σκονισμένη αποθήκη. Ο Σωκράτης άναψε ένα πυρσό και άρχισε να ψάχνει τριγύρω, μέχρι που βρήκε μια άχρηστη, κουρελιασμένη και τρύπια χλαμύδα. Την έδωσε στον άντρα και του είπε: «Φόρεσέ τη, θα σου κάνει».
Ο άντρας κοίταξε τη κουρελιασμένη χλαμύδα και του είπε αγανακτισμένος:
– Είσαι καλά Σωκράτη; Θα φορέσω εγώ αυτό το κουρέλι;
Και του πέταξε πίσω τη χλαμύδα.
«Βλέπεις», του είπε ο Σωκράτης, «φυσικά και δεν δέχθηκες να φορέσεις την βρώμικη χλαμύδα. Κατά τον ίδιο τρόπο, κι εμένα δεν με άγγιξαν τα ανόητα και βρώμικα λόγια που είπε εκείνος ο άνθρωπος. Όταν κάποιος σου χαρίζει κάτι που δεν θέλεις, και εσύ δεν το δεχθείς, σε ποιον ανήκει το απορριφθέν δώρο;»
Το να ταράσσεται κάποιος και να θυμώνει από τις προσβολές των άλλων, είναι σαν να δέχεται να φορέσει τα κουρέλια που του ρίχνουν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε 63 μέρες ο συριακός στρατός απελευθέρωσε 200 τ.χμ, 34 χωριά και σκότωσε 700 τρομοκράτες σε Β Χάμα/Ν Ιντλίμπ.
12/8/2019
Σε 2 μήνες δηλ. σε 63 μέρες ο συριακός στρατός απελευθέρωσε 34 πόλεις,χωριά και οικισμούς στη Βόρεια Χάμα και στο Νότο του Ιντλίμπ και απελευθέρωσε μια επιφάνεια που εκτιμάται σε 200 τ.χλμ ενώ απέκρουσε 17 μαζικές επιθέσεις και σκότωσε 700 τρομοκράτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε και το Morek στη Β Χάμα.
12/8/2019
O συριακός στρατός συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του στη Βόρεια Χάμα και μέσα στη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα απελευθέρωσε και το Morek.Oι γραμμές άμυνας των τρομοκρατών έχουν καταρρεύσει και αυτοί ήδη αποσύρονται και από το κομβικό
Khan Sheikhoun ενώ ο συριακός στρατός προσεγγίζει και την Al-Tamanah που ανήκει διοικητικά στην πόλη Maarrat al-Nu’man στο Νότο του Idlib.
Άγνωστη παραμένει η τύχη του τούρκικου παρατηρητηρίου που ήταν στο Morek. O ανταποκριτής του μέσου al-Wasat στη Hama επιβεβαίωσε ότι ο SAA ανέκτησε την πόλη Morek και το κάστρο Qal’at al-Sayyad στη Βόρεια Hama το βράδυ της Κυριακής.
Πολλές σελίδες των Μονάδων Εθνικής Άμυνας και τοπικά μέσα διαβεβαιώνουν πως ο συριακός στρατός ανέκτησε την πόλη Morek…..
Οι δυνάμεις του συριακού στρατού προηγουμένως απελευθέρωσαν την πόλη Sukayk  μετά την χθεσινή απελευθέρωση του στρατηγικού ομώνυμου υψώματος…
Ως εκ τούτου, ο SAA εκδήλωσε την πρόθεσή του να φτάσει στο Khan Sheikhoun ….
Αν γίνει αυτό θα πέσει στα χέρια του η βόρεια Χάμα και ο Νότος του Idlib μ΄ ένα χτύπημα
Η πολιορκία στο οχυρό της τρομοκρατίας το Morek φαίνεται ν΄απέδωσε καρπούς …
Η επαρχία Hama θα κηρυχθεί απαλλαγμένη από τρομοκρατία για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια ….




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός προελαύνει στην Ιντλίμπ, 61τρομοκρατες  σκοτώθηκαν
 Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, 01:22
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας ανέκτησαν χθες Κυριακή μια κοινότητα στη βορειοδυτική Συρία, καταγράφοντας την πρώτη τους εδαφική κατάκτηση εδώ και χρόνια στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου τουλάχιστον 60 ισλαμοφασιστες έχασαν τη ζωή τους στον απελευθερωτικο πολεμο.
Εξάλλου, ρωσικές συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας άνοιξαν πυρ χθες βράδυ εναντίον τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών προερχόμενων από το προπύργιο των τζιχαντοφασιστών πάνω από τη ρωσική στρατιωτική βάση Χμάιμιμ, στη γειτονική επαρχία της Λαττάκειας, ανέφεραν  η συριακή κρατική τηλεόραση.
Η επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της πολεμουμενης από τους δυτικους αποικιοκρατες και τους ισλαμοφασιστες τους,  Συρίας, και κοινότητες γύρω από αυτή, που βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντοφασιστών και κάποιων συμμοριων ισλαμοφασιστών, στις γειτονικές επαρχίες της Χάμας, του Χαλεπιού και της Λαττάκειας, είναι ο στόχος βομβαρδισμών της αεροπορίας και του πυροβολικού του καθεστώτος και των ρώσων συμμάχων του τους τελευταίους τρεις και πλέον μήνες.
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας ανέκτησαν τα ξημερώματα την κοινότητα Αλ Χαμπίτ, στη νότια Ιντλίμπ, έπειτα από φονικές μάχες με την τζιχαντοφασιστική συμμορια Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ [ΧΤΣ, ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα] και συμμορων ισλαμοφασιστών.
Αυτή είναι η πρώτη κοινότητα που ανακτήθηκε από την Συριακη Δημοκρατια στην επαρχία της Ιντλίμπ μετά την έναρξη της κλιμάκωσης» στα τέλη Απριλίου.
Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε την ανακατάληψης της Αλ Χαμπίτ, ενώ μετέδωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Αλί Αγιούμπ μετέβη επιτόπου «κατ’ εντολή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ».
Δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας πλησιάζουν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Χαν Σεϊχούν, τη μεγαλύτερη στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ.
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας απέχουν πλέον περίπου εννέα χιλιόμετρα από την πόλη αυτή.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας στη ρωσική στρατιωτική βάση Χμάιμιμ ενεργοποιήθηκαν για την αναχαίτιση «βλημάτων» άγνωστης ταυτότητας.
Στη βάση Χμάιμιμ, που θεωρείται ότι είναι ένας από τους πυλώνες της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, καταγράφονται πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκτοξεύσεις πυραύλων προερχόμενων από το προπύργιο των τζιχαντιοφασιστών, σύμφωνα με τη Μόσχα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενα πρώτο, πολύ προκαταρκτικό συμπέρασμα: ο Μαδούρο δε μετράει μέρες. Δεν πέφτει. Παρά τα κτυπήματα απ´ έξω!!!

Δημήτρης Λιάτσος
Όπως «ενημερώνει» ο Σύμβουλος Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, Τζων Μπόλτον, «ο Μαδούρο χρησιμοποιεί ομάδες εφόδου που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν στην Κούβα ώστε να απαγάγουν, να φυλακίζουν να βασανίζουν και να σκοτώνουν... την ίδια ώρα που οι άνθρωποι ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια να βρουν κάτι να φάνε και να ταΐσουν τα παιδιά τους...»!!!
Προφανώς για το λόγο αυτό, «οι μέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες...», πιστοποιεί ο Μπόλτον.
Με άλλα λόγια, παιδιά προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε να κάνετε τα μπάνια σας, μέχρι να γυρίσετε πίσω, Μαδούρο...παπαλα!
Άφησα και γω «τα μπάνια μου» και ήρθα στο Καράκας να είμαι εδώ όταν θα...πέφτει!
Αμ δε...
Η Βενεζουέλα δεν καλοπαιρνάει, σε πολλά πράγματα υποφέρει, στην αγορά υπάρχουν ελλείψεις.
Η Βενεζουέλα ζει φτωχικά, στερημένα όμως δεν πεινάει...
Στα μάτια του κόσμου δεν βλέπω απόγνωση ούτε «ελπίδα» ότι θα έρθει ο...Χουάιντο να μας «σώσει».
Αν χαρακτηρίζει κάτι αυτό τον κόσμο είναι η ζωντάνια, το τραγούδι, ο ρυθμός, η...φασαρία γενικά...
Το Σάββατο στο Καράκας έγινε διαδήλωση 200-250 χιλ. υπέρ του νόμιμου προέδρου της χώρας. Κανείς δε βγάζει τέτοιες ειδήσεις, όμως η Υπ. Τουρισμού, ας πούμε με την οποία συναντηθήκαμε, έδειξε φωτό όπου μετείχε η ίδια σε διαδήλωση σε άλλη πόλη, όπου πήραν μέρος καμμία 50ριά χιλιάδες...ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε 10 και πλέον πόλεις.
- Γίνονται συνεχώς, οι άνθρωποι μαζεύονται μόνοι τους, ειδικά όταν ακούνε...μπρουτάλ(!) δηλώσεις σαν αυτές του Μπόλτον, λέει.
- Ναι, αλλά συγκεντρώσεις κάνει και ο...Γκουαϊντό...
- Ναι, έκανε παλιότερα...τώρα μάλλον τα παρατάει, δε μαζεύει κόσμο...το Σάββατο επιχείρησε να το κάνει, είχαν μαζευτεί δεκάδες κάμερες αλλά εικόνα δεν...έβγαινε, οι συγκεντρωμένοι ήταν μερικές εκατοντάδες!
Οι ρυθμοί ζωής στη χώρα(κινούμαι συνεχώς και πέρα της πρωτεύουσας μέχρι το...μαργαριτάρι της Καραιβικής, το νησί Μαργαρίτα με 600 χιλ. κατοίκους κ.α.) κανονικοί, υπαίθρια παζάρια με φρούτα και κάθε τοπική παραγωγή δουλεύουν όπως συνήθως.
Για όσους δεν γνωρίζουν το κλίμα της τεράστιας αυτής λεκάνης στην Καραιβική, θυμιζω ότι τώρα ο...χειμώνας είναι στην...κορύφωση του(!), η θερμοκρασία κινείται μονίμως στα πλαίσια 25-32ο Κελσίου! Το ίδιο, με δυο τρεις βαθμούς διαφορά είναι και το...καλοκαίρι, δηλ. από Νοέμβρη και μετά!
Έτσι οι άνθρωποι σχεδόν σε ετήσια βάση μπορούν να κυκλοφορούν με ένα κοντοπαντέλονο, μια μπλούζα, απλά σανδάλια...
Την Κυριακή το βράδυ, στην επιστροφή στην πόλη πέσαμε σε...μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων μερικών χιλιομέτρων! Οι άνθρωποι γύριζαν από τη θάλασσα όπως γίνεται και στον...καθωσπρέπει δημοκρατικό κοσμο!
Κάτι προσπάθησα να ρωτήσω «που τα βρίσκουν τα λεφτά για βενζίνη...», ο αργεντινέζος συνοδοιπόρος τα κουβέντιαζε με τον οδηγό, γυρίζει και μου λέει: και γω δεν τοξερα αλλά είναι πολύ φθηνή, σχεδόν τζάμπα, γύρω στα 10 λεπτά(ευρώ λεπτά)!
Α, τόσο φθηνή η τιμή του λίτρου;
Όχι, όχι, φωνάζει. Με αυτά τα λεφτά...γέμισε το ρεζερβουάρ!!!!
Κάπου θεώρησα ότι με...δουλεύει, όμως έτσι είναι.
Έμαθα και κάτι άλλο, καθαρά οικονομικό θέμα που μου το «σφύριξε» άνθρωπος της αγοράς!
- Ο Μαδούρο τόπαιξε έξυπνα... άφησε ελεύθερη την κυκλοφορία του δολαρίου, εμφανίστηκαν μαγαζιά που πουλάνε τα πάντα με δολάρια και σε αρκετές περιπτώσεις σχηματίζονται ουρές αγοραστών εκείνων των προϊόντων που λείπουν!
Οι «άθλιοι», κατά τον Βίκτωρα Ουγκό, συγνώμη κατά τον...Μπόλτον, είναι δύσκολο να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια μέσα στα σκοτάδια, από τις 7 το απόγευμα και μετά, που τους έχει καταδικάσει όχι ο Μαδούρο, αλλά ο...Μπόλτον! Πράγματι, στην πόλη υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος που επανέρχεται γρήγορα, αλλά υπάρχουν. Είναι απόρροια εκείνης της απίθανης και απάνθρωπης προβοκάτσιας που έγινε από «αγνώστους» τον περασμένο Μάρτιο και έπληξε το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό της χώρας. Το πρόβλημα λύθηκε με υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών ειδικών και τη συνδρομή της Ρωσίας, υπολείμματα όμως συνεχίζουν να εμφανίζονται ως σήμερα! Η πόλη, αν πω ότι φωταγωγείται πλημμελώς τη νύχτα, δεν θα έδινα πλήρη εικόνα. Η πόλη βυθίζεται στο σκοτάδι.
Και όμως, χιλιάδες άνθρωποι κινούνται έξω, μεγάλο μέρος της νεολαίας περπατά στους δρόμους, οι μηχανόβιοι αλωνίζουν!
Τροχονόμοι σε καίρια σημεία της πόλης υπάρχουν, ωστόσο δε μου έτυχε να διαπιστώσω ότι πάνε για βραβείο...αυστηρότητας(!), όταν ζευγάρια νεαρών πάνω σε μηχανές σταματάνε στο κόκκινο και μόλις περάσει ο άλλος από τον κάθετο δρόμο, φεύγουν αν και πίσω τους το κόκκινο συνεχίζει να υπάρχει...
Για τις φαβέλες, τις παραγκογειτονιές ελπιζω να βρω χρόνο να γράψω κάτι ξεχωριστά. Μια πρώτη μάτια σε κάνει να ανατριχιάζεις, υπάρχει όμως μεγάλο βάθος από πίσω, μια πρόχειρη εξήγηση λίγων γραμμών δε βοηθά στην αναδειξη της πραγματικής εικόνας.
Αστυνομοκρατία και πόσο δε στρατοκρατία μέσα στην πόλη δεν διαπιστώσαμε...(ίσως να ήταν σε εκπαίδευση στην...Κούβα!).
Σε πολλά σημεία κυριαρχούν δυο πορτραίτα, το μεγάλου οραματιστή Σιμόν Μπολιβάρ και του χαρισματικού ηγέτη που τόσο...περίεργα έφυγε από τη ζωή το 2014, Ούγκο Τσάβες.
Ενα πρώτο, πολύ προκαταρκτικό συμπέρασμα: ο Μαδούρο δε μετράει μέρες. Δεν πέφτει. Παρά τα κτυπήματα απ´ έξω!!!
Θα τον ρίξουν; Αυτό χωράει συζήτηση...Είναι έτοιμοι να επέμβουν στρατιωτικά; Να κάνουν θαλάσσιο αποκλεισμό; Και αν εκεί, τριγύρω εμφανιστούν καράβια με άλλες σημαίες; Ας πούμε, ρωσικές;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Σαρωτική νίκη Φερνάντες έναντι του δεξιού κυβερνητικού μπλοκ του Μάκρι
12/8/2019
Ο τωρινός πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πραγματικό πλην πικρό δίλημμα: να συνεχίσει να μάχεται ή να παραδεχθεί την ήττα του.
Ένας πολιτικός πύραυλος έπληξε την Αργεντινή και οι συνέπειες είναι ακόμα δύσκολο να εκτιμηθούν. Ο Mauricio Macri, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του, υπέστη στον προκριματικό γύρο συντριπτική ήττα από τον Alberto Fernandez, με 15 μονάδες διαφορά (32 έναντι 47%).
Με τις εκλογές σε 11 εβδομάδες, στις 27 Οκτωβρίου και την εύθραυστη οικονομία, η Αργεντινή θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Το να συνεχίσει να μάχεται για να αντιστρέψει την κατάσταση μοιάζει με ομηρικό άθλο.
Το πρόβλημα είναι πως η Αργεντινή ήταν ανέκαθεν μία χώρα αντιπαραθέσεων και όχι συναινέσεων, οπότε το να καλέσει ο Macri τον Fernandez για να συμμαχήσουν μοιάζει με εξαιρετικά απίθανο ενδεχόμενο.
Οι δύο αντίπαλοι επιβεβαίωσαν την παράδοση.
Ο Macri δεν συνεχάρη τον Fernandez για τον θρίαμβό του και στον αντίποδα, ο δεύτερος δεν εξέφρασε τον σεβασμό του για τον σημερινό πρόεδρο.
Όλα συντελούν στο ότι ο Macri πρέπει να συμβιβαστεί με τον τίτλο του «πρώτου μη περονιστή προέδρου» εδώ και 70 χρόνια, ο οποίος καταφέρνει να ολοκληρώσει την θητεία του.
Η μνήμη της μακράς μετάβασης μεταξύ Raúl Alfonsín και Carlos Menem το 1989, εν μέσω ενός τρομακτικού υπερπληθωρισμού, είναι παρούσα.
Ο Alfonsín παραιτήθηκε από τη θέση πέντε μήνες νωρίτερα.
Οι Αργεντίνοι γνωρίζουν πως ο περονισμός δεν χαρακτηρίζεται από τη φροντίδα των θεσμικών μορφών και όταν έρχεται το τέλος της εξουσίας ενεργεί όπως ο καρχαρίας πριν από μια σταγόνα αίματος στη θάλασσα: βγαίνει να δαγκώσει.
Αναλυτές θεωρούν πως η Αργεντινή δεν αντέχει μία μετάβαση αντίστοιχη του 1989 και πως η εύθραυστη οικονομία της επιτάσσει την συμφωνία και την υποχώρηση του Mauricio Macri.
Η ήττα του Macri συνιστά μία παταγώδη αποτυχία για την πολιτική του. Οι αναλύσεις της κυβέρνησής του περιορίστηκαν σε μία ρητορική περί «φριχτών υποψηφίων» και περί λάθους της Christina Kirchner να ορίσει τον Fernandez επικεφαλής.
Οι εκτιμήσεις απείχαν από την πραγματικότητα και μάλιστα οι εταιρείες ερευνών ενίσχυσαν την… αναξιοπιστία τους, καθώς ακόμη και την παραμονή των προκριματικών εκλογών μιλούσαν μέχρι και για ισοπαλία μεταξύ των δύο αντιπάλων.
Η ύφεση από τον Απρίλιο του 2018, έπληξε τον πληθωρισμό, τους μισθούς και την ανεργία. Το λάθος της κυβέρνησης Macri ήταν να επιμείνει στην ίδια συνταγή, χωρίς ανακουφιστικά για τον πληθυσμό μέτρα.
Η ψήφος των υποψηφίων δεν επηρεάστηκε ούτε από τις κατηγορίες για διαφθορά ούτε από τις διώξεις εναντίον της Kirchner.
Στην ομιλία του για τον εορτασμό του θριάμβου, ο Fernandez προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα: «Δεν ερχόμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε ένα καθεστώς, ερχόμαστε να δημιουργήσουμε μια νέα Αργεντινή στην οποία ανήκουν όλοι».
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Fernandez μετά από μία πολύ κακή εκκίνηση στην εκστρατεία του, κατάφερε να πάρει πολύτιμες ψήφους υποσχόμενος αύξηση συντάξεων αλλά και μείωση τόκων που καταβλήθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα για τα ομόλογα.
Προσπάθησε, κυρίως, να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προς το οποίο οι πολίτες της Αργεντινής έχουν δείξει πολλάκις ότι είναι ξεκάθαρα εχθρικοί.
Τι γίνεται με τη Christina Fernandes;
Ψήφισε στην Santa Cruz, έστειλε ένα ηχογραφημένο μήνυμα και σταμάτησε εκεί.
Το θέμα είναι πλέον πολιτικοί όπως ο Bolsonaro και ο Trump να αναθεωρήσουν τις προσεγγίσεις τους.
Αυτός που σίγουρα χαίρεται με το αποτέλεσμα είναι ο Nicolas Maduro.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί εξοργίστηκαν οι Κινέζοι με t-shirts από Givenchy και Versace - Ζήτησαν υποκριτικα συγγνώμη οι διάσημοι οίκοι μόδας
12|08|2019 | 16:13
Μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως Givenchy, Coach και Versace, αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, καθώς κυκλοφόρησαν στην αγορά t-shirt που κατηγορήθηκαν για προσβολή της κυριαρχίας της Κίνας.
Συγκεκριμένα, τα t-shirts αυτά, άφηναν να εννοηθεί ότι το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν δεν ανήκουν στην Κίνα. Η ιταλική εταιρεία εταιρεία Versace, βρέθηκε στο στόχαστρο χθες Κυριακή για μια κοντομάνικη μπλούζα που κυκλοφόρησε στην οποία αναφέρονται κάποιες πόλεις μαζί με τη χώρα στην οποία ανήκουν, όπως για παράδειγμα «Παρίσι - ΓΑΛΛΙΑ» και «Σανγκάη - ΚΙΝΑ».
Δυστυχώς όμως το «Χονγκ Κονγκ» συνοδεύεται από τη λέξη «ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ» με κεφαλαία γράμματα, μολονότι η πρώην βρετανική αποικία έχει επιστρέψει στην κυριαρχία της Κίνας από το 1997.
Αυτό έφτανε ώστε ο οίκος Versace να βρεθεί στο στόχαστρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, την ώρα που οι διαδηλώσεις στο αυτόνομο αυτό έδαφος επικρίνονται καθημερινά από τα κινεζικά μέσα. «Έξω ο Versace!», έγραψε ένας χρήστης του ιστότοπου Weibo.
Σήμερα, ο γαλλικός οίκος Givenchy και ο αμερικανικός Coach βρέθηκαν με τη σειρά τους στο στόχαστρο για παρόμοιες προσβολές σχετικά με t-shirts τους, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν να πιστέψει κανείς ότι το Χονγκ Κονγκ, αλλά και η Ταϊβάν, είναι ανεξάρτητα εδάφη. Η Ταϊβάν έχει ξεχωριστή κυβέρνηση από το 1949, όμως το Πεκίνο εξακολουθεί να διεκδικεί την κυριαρχία του στο νησί επειδή το θεωρεί αποσχισθείσα επαρχία του και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ισχύος για να εξασφαλίσει την επανένωση.

Τα υποκριτικο «συγγνώμη» από τους τρεις μεγάλους οίκους μόδας
Οι τρεις εταιρείες που μιλημενες από τους δυτικους αποικιοκρατες ζήτησαν υποκριτικά συγγνώμη, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα επίμαχα προϊόντα έχουν αποσυρθεί από την αγορά.
«Ο οίκος Givenchy ζητεί ειλικρινά συγγνώμη για το σφάλμα αυτό, το οποίο δεν αντανακλά τον βαθύ σεβασμό του για το κινεζικό κοινό παντού στον κόσμο", βεβαιώνει η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
«Αγαπάμε την Κίνα και σεβόμαστε απολύτως την εθνική της κυριαρχία», ειπε υποκριτικα ο Versace ήδη από χθες Κυριακή το βράδυ στον λογαριασμό του στο Weibo, το «κινεζικό Twitter».
Την ίδια ώρα και ο Coach αναγνώρισε «τη σοβαρότητα αυτού του σφάλματος» και εξέφρασε τη «βαθειά» λύπη του γι' αυτό.

Σχολιο.- Ξέχασαν το Athens- GERMANY





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατηγορώ-γροθιά από την κόρη του Ισαάκ!
Συγκλονίζει η 23χρονη Αναστασία: «Οι δολοφόνοι του πατέρα μου και του Σολωμού καμαρώνουν»
Ξέσπασμα-γροθιά στις «επαναπαυμένες» συνειδήσεις πολλών στην Ελλάδα, στη Κύπρο, αλλά και στην διεθνή κοινότητα, που ως άλλος Πόντιος Πιλάτος αδιαφορεί, είναι τα λόγια της 23χρονης Αναστασίας Ισαάκ, του βρέφους που έγινε γυναίκα χωρίς να προλάβει να γνωρίσει τον ήρωα πατέρα της, τον Τάσο Ισαάκ, τον δολοφονηθέντα από τις μαινόμενες ορδές των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων Γκρίζων Λύκων και άλλων παρακρατικών, που έπεσε νεκρός στο οδόφραγμα της Δερύνειας στις 11 Αυγούστου 1996.
Είναι το κορίτσι που, αβάπτιστο ακόμη, γνώρισε την τουρκική φρικαλεότητα και τώρα, ενήλικο πια, ζητά το αυτονόητο: δικαιοσύνη. Η νεαρή Αναστασία μίλησε πρώτη φορά δημόσια για τη δολοφονία του πατέρα της, εξαπολύοντας βαρύτατο κατηγορώ κατά όλων όσοι επιτρέπουν στους δολοφόνους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι 23 χρόνια μετά το θρασύδειλο έγκλημά τους.
Ως βρέφος είχε συγκινήσει ολόκληρο το πανελλήνιο, καθώς στις 28 Απριλίου 1997 ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος έγινε νονός της, βαφτίζοντάς τη στο Παραλίμνι, μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, ενώ η Χάρις Αλεξίου της αφιέρωσε το «Τραγούδι του χελιδονιού», που έγραψε ειδικά για τη μικρή Αναστασία.
Επειτα από 23 χρόνια αυτή η κοπέλα, με αξιοπρέπεια ζηλευτή και απαράμιλλο θάρρος, συγκίνησε τους πάντες στην παρέμβαση που έκανε μιλώντας για τον πατέρα της και τον Σολωμό. Σε μια αποστροφή της ομιλίας της διερωτήθηκε, μάλιστα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όσους στην Ελλάδα και την Κύπρο βγάζουν... σπυριά και εξανίστανται κάθε φορά που γίνεται λόγος για πατρίδα, Ελληνισμό και εθνικά δίκαια. «Αν ο πατέρας μου και ο Σολάκης (σ.σ.: το παρατσούκλι του Σολωμού) πέθαιναν σήμερα, θα θεωρούνταν ήρωες ή θα κατηγορούνταν για σοβινισμό; Θα φώναζε κανείς για τη θυσία τους ή θα κατηγορούνταν ότι χαλούν το καλό κλίμα; Τους ενόχλησαν τρία μέτρα γης και έβγαλαν ένταλμα για έρευνα επειδή τοποθετήσαμε έναν σταυρό για τη μνήμη τους, αλλά τα τόσα τουρκοκρατούμενα χωριά, το 37% της κατεχόμενης γης μας, δεν τους ενόχλησε» είπε η Αναστασία υπό τα χειροκροτήματα όσων βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τους δύο ήρωες.
Αυτοί είναι
Στις 22 Νοεμβρίου 1996 η Κυπριακή Αστυνομία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εναντίον των Ερχάν Αρικλί, γνωστού Τούρκου εξτρεμιστή με καταγωγή από τη Σοβιετική Ενωση, ο οποίος μάλιστα εξελέγη «ψευδο-βουλευτής» στην κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου (ο Αρικλί συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κιργιστάν, αλλά αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν πιέσεων της Τουρκίας), Χασίμ Γιλμάζ, εποίκου και πρώην στελέχους της ΜΙΤ, Νεϊφέλ Μουσταφά Εργκούν, εποίκου από την Τουρκία και αστυνομικού του ψευδοκράτους, Πολάτ Φικρέτ Κορελί, Τουρκοκυπρίου από την Αμμόχωστο, Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν, Τούρκου εποίκου και επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων στα Κατεχόμενα.
Στις 24 Ιουνίου 2008 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, βάσει του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.
Επίσης, επιδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Τάσου Ισαάκ. Η Ιντερπόλ όμως ποιεί την νήσσαν όλα αυτά τα χρόνια. Οπως και οι ελληνοκυπριακές διωκτικές Αρχές, που δεν έκαναν τίποτα για να συλληφθούν οι δολοφόνοι και να τιμωρηθούν.
«Το ένταλμα είναι στα ράφια 23 χρόνια. Πόσο ακόμη θα περιμένουμε;»
«Αποφάσισα έπειτα από 23 χρόνια και όντας μέλος της Πρωτοβουλίας Μνήμη Ισαάκ-Σολωμού, που δεν ξεχνά και τιμά και τους δύο, να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου. Η καρδιά μου έτρεμε στην προσπάθεια να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου. Φοβήθηκα τι θα πω. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Υστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις.
Τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη μνήμη του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια; Τόσα χρόνια κρύφτηκα μέσα στον θυμό μου. Προσπάθησα να το ξεπεράσω μέσα στην αφάνεια, μα με έπνιξε η απογοήτευση. Πολλά αναπάντητα ερωτήματα με βασανίζουν και γι' αυτό είμαι εδώ. Κλειστήκαμε στο εγώ μας, χωνεύουμε τα εγκλήματα, απλοποιούμε τα γεγονότα, ώστε να συμφιλιωθούμε μαζί τους. Χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια. Αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το διαρκές έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας. Δύσκολα βρίσκουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι δολοφόνοι βαφτίζονται βουλευτές και υπουργοί.
Ο δολοφόνος του πατέρα μου καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού ζει ανενόχλητος στα Κατεχόμενα. Κι εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να μας προστατέψουν. Κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι. Το ένταλμα της Ιντερπόλ είναι στα ράφια εδώ και 23 χρόνια. Είκοσι τρία ετήσια μνημόσυνα κι όμως κάθε χρόνο μνημονεύουμε επιπλέον και τη δικαιοσύνη. Και πραγματικά διερωτώμαι: Για πόσο καιρό ακόμη θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη; Γιατί πουλάμε το ήθος και τις αξίες μας σε μια χώρα υπό κατοχή; Πώς ξεχάστηκε μια δολοφονία τόσο απλά; Πώς ξεχάστηκε ένας άνθρωπος που έπεσε για την ελευθερία της πατρίδας του; Είκοσι τρία ετήσια μνημόσυνα κι όμως κάθε χρόνο πώς αντέχεται η στέρηση της ζωής ενός ανθρώπου να μένει ατιμώρητη; Και πραγματικά διερωτώμαι: Αν ο πατέρας μου και ο Σολάκης πέθαιναν σήμερα, θα θεωρούνταν ήρωες ή θα κατηγορούνταν για σοβινισμό; Θα φώναζε κανείς για τη θυσία τους ή θα κατηγορούνταν ότι χαλούν το καλό κλίμα;
Τους ενόχλησαν τρία μέτρα γης και έβγαλαν ένταλμα για έρευνα επειδή τοποθετήσαμε έναν σταυρό για τη μνήμη τους αλλά τα τόσα τουρκοκρατούμενα χωριά, το 37% της κατεχόμενης γης μας, δεν τους ενόχλησε. Αν δεν αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας, ποιος θα μας τα δώσει; Και το λέω εδώ, σε έναν τόπο εγκλήματος, που εκτός από τις εκδηλώσεις των μοτοσικλετιστών τους τίποτα δεν θυμίζει τη μνήμη των δυο ηρώων, τη μνήμη της κατεχόμενης γης».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το κρυφό σχέδιο του Μιχαλολιάκου
Μετά την κατάρρευση ο «αρχηγός» αδειάζει τους συναγωνιστές του. Πόλεμος εξωδίκων μεταξυ μελων της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής. Τι συμβαίνει με τους δυο ευρωβουλευτές των ναζιστών. Το κόλπο για τα 8 εκατομμύρια της κρατικής χρηματοδότησης.

Η «τελική λύση» του Νίκου Μιχαλολιάκου
Η ιστοσελίδα εξαφανίστηκε, τα γραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μεταξύ των πρώην συναγωνιστών της ναζιστικής οργάνωσης μαίνεται ένας οικονομικός πόλεμος  Μέσα σε αυτή την παρακμή ο «Αρχηγός» εγκαταλείπει το πλοίο και ψάχνει την προσωπική του διάσωση, όχι μόνο για να γλιτώσει την καταδίκη, αλλά και για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό (πάνω από 8 εκατ. ευρώ) από την κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής που έχει ανασταλεί από το 2013.
Αρχισαν τα όργανα σ’ αυτό που έχει απομείνει από τη Χρυσή Αυγή. Και απ’ ό,τι φαίνεται, το πρώτο που απασχολεί τον σκληρό πυρήνα της ο οποίος παραμένει δίπλα στον «Αρχηγό» Μιχαλολιάκο είναι πώς θα καταφέρει να επιβιώσει χωρίς τα χρήματα των βουλευτικών αποζημιώσεων και την απροθυμία των παλιών «χορηγών» να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της ναζιστικής οργάνωσης.
Τις εξελίξεις, τις οποίες επιτάχυνε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος που έχει θέσει ως μοναδικό του στόχο την προσωπική του διάσωση, με κόστος την εξουδετέρωση ακόμα και των πιο στενών του συνεργατών. Οι αποκαλύψεις στη δίκη, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της εκλογικής της πελατείας έχει προκαλέσει πραγματικό πανικό στην οργάνωση, η οποία βλέπει τα γραφεία της να κλείνουν το ένα μετά το άλλο
(τελευταίο παράδειγμα τα Τρίκαλα, έδρα του στενού συνεργάτη του Μιχαλολιάκου, του «Ζήτω η Νίκη» Μισιάκα), αλλά και τα πρώην συντεταγμένα της στελέχη να αλληλοτρώγονται δημόσια, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

Η εξαφάνιση της ιστοσελίδας
Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα της πραγματικής αποσύνθεσης την οποία παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες η άλλοτε «συμπαγής» οργάνωση είναι ο καθρέφτης της στο διαδίκτυο. Αν αναζητήσει κανείς τη Χρυσή Αυγή στην παλιά ηλεκτρονική της διεύθυνση (xryshaygh.com), θα αντικρίσει την τυπική σελίδα για ανύπαρκτους ιστοτόπους («Δεν μπορούμε να συνδεθούμε στο xryshaygh.com»). Ακόμα χειρότερη απάντηση θα λάβει όποιος αναζητήσει τον ιστότοπο της «νεολαίας» (antepithesi.net) ή το εμπορικό της τμήμα (xakatastima.gr). Και στις δύο περιπτώσεις θα διαπιστώσει ότι τα domain names είναι διαθέσιμα προς πώληση!
Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε στις 31.7 την εξαφάνιση της ιστοσελίδας της, προσπαθώντας να την αποδώσει σε σκοτεινούς εχθρούς: «Ο πόλεμος εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Συντονισμένη επίθεση δέχτηκε η Κεντρική Ιστοσελίδα του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον. Ας γνωρίζουν όμως οι απανταχού εχθροί μας ότι η προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας στο διαδίκτυο δεν θα περάσει! Από αύριο, 1η Αυγούστου, η Κεντρική ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση www.xrisiavgi.com».
Μετά από λίγες μέρες (όχι πάντως την 1η Αυγούστου) εμφανίστηκε πράγματι αυτή η νέα ιστοσελίδα, αλλά με εξαιρετικά φτωχό περιεχόμενο και κραυγαλέες αδυναμίες, όπως λ.χ., οι δεσμοί σε παλιές διευθύνσεις που οδηγούν σε domain names προς πώληση. Ακόμα και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί στις 3.8: «Στις 31 Ιουλίου 2019, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα και άρθρα πολιτικά, ιστορικά και ιδεολογικά, δέχτηκε ένα ύπουλο κτύπημα και έπεσε. Από την μέρα εκείνη μέχρι σήμερα γίνονται επίμονες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχει και πάλι στο διαδίκτυο η σελίδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στην διεύθυνση: xrisiavgi.com. Η σελίδα δεν είναι ακόμη έτοιμη και λειτουργική. Ελπίζουμε όμως στις επόμενες ημέρες ότι θα είναι».
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως επιθυμεί να τα παρουσιάσει ο Μιχαλολιάκος. Δεν υπήρξε κανένα «ύπουλο κτύπημα» που προκάλεσε την εξαφάνιση της ιστοσελίδας. Αυτό που συνέβη ήταν πολύ απλά ότι ο άνθρωπος στον οποίο είχε ανατεθεί από το 2012 η τεχνική της διαχείριση έχει έρθει σε σύγκρουση με τον «Αρχηγό», ενώ υπήρξε μέχρι πολύ πρόσφατα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής και υποψήφιος της «Ελληνικής Αυγής» για τον Δήμο Καβάλας στις εκλογές του Μαΐου. Πρόκειται για τον Δημήτριο Βογιατζή, στον οποίο είχε ανατεθεί από τις 17.6.2012 η σχεδίαση, η φιλοξενία και η υποστήριξη της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής.
Στις 12.7, πέντε μόλις μέρες μετά το εκλογικό πατατράκ, ο ήδη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Βογιατζής συγκάλεσε στην Καβάλα συνέντευξη Τύπου για να δηλώσει την αποχώρησή του από τη ναζιστική οργάνωση, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Μιχαλολιάκο και αποκαλώντας την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής «προκλητικούς, απεχθείς και αξιολύπητους». Την ευθύνη για την κατάντια της οργάνωσης ο Βογιατζής την απέδιδε ακέραια στον «Αρχηγό», κατηγορώντας τον για «οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία», η οποία εκφράζεται στο πρόσωπο της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια, της κόρης του Ουρανίας Μιχαλολιάκου και του «γαμπρού» του Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Η κατάληξη του Βογιατζή ήταν οξύτατη: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια κλειστή οικογενειακή ομάδα (οικογενειακή συμμορία) που προωθεί επιτακτικά και αποκλειστικά τα στενά της συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει κανέναν, και θεωρεί τα στελέχη (πλην του κλειστού κύκλου) και όλους τους ψηφοφόρους κορόιδα και βλάκες».
Την ίδια μέρα, στις 12.7, ο Μιχαλολιάκος είχε ζητήσει από τον Βογιατζή να του παραδώσει το υλικό της ιστοσελίδας, έτσι ώστε να το αναθέσει σε άλλον «ημέτερο». Και δύο μέρες νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του Μιχαλολιάκου είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά τον Βογιατζή ότι επίκειται η «λύση» της συνεργασίας τους. Ο προφανής λόγος ήταν ότι δεν μπορούσαν πλέον να τον πληρώνουν. Αλλά και εκείνος δεν ήταν διατεθειμένος να δουλεύει τσάμπα, ειδικά από τη στιγμή που δεν συμμεριζόταν πλέον τις απόψεις του «Αρχηγού». Με εξώδικό του που επέδωσε στις 24.7 στη Χρυσή Αυγή, ο Βογιατζής παραθέτει αναλυτικά τον λογαριασμό προκειμένου να παραδώσει τα τρία ονόματα που είχε κατοχυρώσει η εταιρεία του για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής (xryshaygh.com, antepithesi.net, xakatastima.gr), καθώς και το περιεχόμενό τους. Η Χρυσή Αυγή προτίμησε να μην πληρώσει και έτσι ο ιστότοπός της εξαφανίστηκε!
Ας σημειωθεί ότι ο Βογιατζής είχε κληθεί πριν από λίγο καιρό από τον Μιχαλολιάκο και κατάθεσε ως προσωπικός του μάρτυρας υπεράσπισης, σημάδι ότι ανήκε στον κύκλο των εμπίστων του. Είναι ο ίδιος που είχε υποδειχτεί από Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη ως μοναδικός υπεύθυνος για το... περιεχόμενο της ιστοσελίδας της οργάνωσης, προκειμένου να αποφύγουν δικαστικές διώξεις .
Τώρα, όμως τα λεφτά στέρεψαν.

Τα μυστήρια της Ευρωβουλής
Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί φανεροί οικονομικοί πόροι της οργάνωσης είναι τα χρήματα από την Ευρωβουλή. Επισήμως, μετά την ανακοίνωση του Λαγού ότι ανεξαρτητοποιείται, η οργάνωση έχει μείνει με έναν μόνον ευρωβουλευτή, τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου, δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου από τα παλιά. Αλλά η περίπτωση του Λαγού είναι πιο μπερδεμένη από εκείνη του Βογιατζή.
Η δήλωση αποχώρησής του υπήρξε τόσο «βελούδινη» και τόσο «ευγενική» προς τον «Αρχηγό», ώστε πολλοί είναι εκείνοι, μέσα και έξω από την οργάνωση, που θεωρούν την κίνηση αυτή συνεννοημένη μεταξύ Λαγού και Μιχαλολιάκου, με προφανή στόχευση την αξιοποίηση αυτής της «διάστασης» στη δίκη, προκειμένου να στεγανοποιηθεί η θέση του «Αρχηγού» από τη δράση του περιφερειάρχη και των Ταγμάτων Εφόδου της Νίκαιας, του Περάματος και του Πειραιά. Προς την κατεύθυνση αυτή δείχνουν και οι αποχωρήσεις εκείνων που ακολούθησαν τον Λαγό (Ηλιόπουλος, Γερμενής, Κούζηλος), με παρόμοιες δηλώσεις, εξαιρετικά «φιλικές» προς τον Μιχαλολιάκο. Κανείς απ’ αυτούς δεν είχε εκφράσει οποιαδήποτε διαφωνία στο παρελθόν, ενώ και τώρα δεν διατυπώνουν καμιά επιφύλαξη για τις ναζιστικές ιδέες ή τη δράση των Ταγμάτων Εφόδου. Μιλούν απλά για κάποια «λάθη», χωρίς να τα χρεώνουν καν στον «Αρχηγό».
Τη μορφή που θα πάρουν οι δύο ομάδες θα τη διαπιστώσουμε όταν έχουμε πλήρη γνώση για τους διορισμούς των (εμμίσθων βεβαίως) συνεργατών τους. Ο Λαγός έχει ήδη διορίσει τη Μαρία Μαργέτη, σύζυγο του Π. Ηλιόπουλου, ενώ ο Κωνσταντίνου έχει διορίσει τη Γεωργία-Ειρήνη Δημοπούλου, σύζυγο του Χρήστου Παππά και αρχισυντάκτρια της χρυσαυγίτικης εφημερίδας «Εμπρός» (ήταν μέχρι τώρα διορισμένη στην ελληνική Βουλή από τη Ζαρούλια).
Το ενδιαφέρον έχει ότι διαθέτουμε ήδη ένα δείγμα της νέας «πολιτικής γραμμής» της οργάνωσης. Η μόνη δραστηριότητα των δύο χρυσαυγιτών στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρξε μια μικρή παρέμβαση του Κωνσταντίνου στις 17 Ιουλίου κατά τη συζήτηση με θέμα «Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μεσόγειο». Μη φανταστεί κανείς ότι ο εκπρόσωπος της ναζιστικής οργάνωσης ξεσπάθωσε εναντίον των «λαθρομεταναστών». Αντιθέτως, εμφανίστηκε ως συνετός εκπρόσωπος ανθρωπιστικής ΜΚΟ. Να τι είπε ο στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου: «Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, εκτιμάμε ότι το πρόβλημα της άρτιας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με έναν ενιαίο συγκεκριμένο πάγιο μηχανισμό, αποδεκτό καθολικά απ’ όλες τις χώρες μέλη της Ενωσης.
Η Μεσόγειος είναι ένα πεδίο δραστηριότητας για τους ανθρώπους που ζητούν να καταφύγουν στην Ευρώπη, στην Ευρώπη νοητή ως σύνολο και όχι ειδικά σε κάποια χώρα της. Συνεπώς, η λύση στο ανθρωπιστικό ζήτημα του μεταναστευτικού πρέπει να σχηματοποιηθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Η επανάληψη των ευρωπαϊκών ναυτικών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο Θάλασσα, κατά την πρόταση του ΟΗΕ, από το 2014 και ένθεν, η κατανομή των προσφύγων στις χώρες - μέλη με σαφή αντικειμενικά κριτήρια, η δραστική χρησιμοποίηση ευρωπαϊκών γραφείων εκτός της Ευρωπαϊ¬κής Ενωσης, όπου θα υποβάλλονται τα αιτήματα παροχής ασύλου από τις χώρες - μέλη και η αεροπορική μεταφορά των δικαιούχων ασύλου στην Ευρώπη αποτελούν δυνητικούς ουσιώδεις πυλώνες πραγματικής ανθρωπιστικής υποστήριξης. Με ένα ενεργό σύστημα αυτού του τύπου, όπου θα συμμετέχουν επαρκώς οι ευρωπαϊκές χώρες, οι δυστυχείς ανθρώπινες υπάρξεις θα διασώζονται από τους εγκληματίες διακινητές, καθώς και από τους θαλάσσιους κινδύνους».
Προφανώς εκείνο που ενδιαφέρει τον Μιχαλολιάκο είναι να διασκεδαστούν οι πληροφορίες που έχουν ήδη φτάσει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τις αποκαλύψεις στη δίκη, σχετικά με την εγκληματική δράση της οργάνωσής του. Οι τσαμπουκάδες και οι απειλές περιορίζονται αυστηρά στην ελληνική επικράτεια!

Το κρυφό όνειρο του Μιχαλολιάκου
Ολες οι κινήσεις του «Αρχηγού» τις τελευταίες μέρες συντείνουν στο γεγονός ότι έχει αναπροσαρμόσει την τακτική του και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και την παταγώδη εκλογική αποτυχία της οργάνωσης. Κρυφό του όνειρο αλλά και ισχυρό δέλεαρ για όσους επιλέξουν να παραμείνουν δίπλα του είναι η προσωπική του διάσωση, η οποία δεν θα έχει μόνο ποινικό ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλο οικονομικό αντίκρισμα.
Ως γνωστόν, μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων εις βάρος της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο του 2013 η Βουλή ψήφισε νόμο, με τον οποίο ανεστάλη η κρατική χρηματοδότηση της ναζιστικής οργάνωσης. Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση αυτή το 2015. Τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά για το 2019 θα αντιστοιχούσαν 1.060.388,27 ευρώ και άλλα 212.077,65 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς, ενώ το 2018 αναλογούσαν 1.145.219,33 ευρώ.
Το «μεγάλο κόλπο» που έχει σκαρφιστεί ο Μιχαλολιάκος είναι να απαλλαγεί ο ίδιος και να διεκδικήσει αυτό το ποσόν για τον εαυτό του! Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν. 4203/2013, η αναστολή χρηματοδότησης επιβάλλεται «σε περίπτωση άσκησης δίωξης για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου των µελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης». Η διάταξη απαιτεί να έχουν τελεστεί οι πράξεις «στο πλαίσιο δράσης του κόμματος στο οποίο ανήκουν ή στο όνοµα αυτού» και προβλέπει επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν «σε περίπτωση εκδόσεως αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης».
Αυτές οι διατάξεις εξηγούν τις κινήσεις του Μιχαλολιάκου. Στόχος του είναι να απαλλαγεί ο ίδιος και να αποδείξει ότι οι εγκληματικές πράξεις δεν γίνονταν «στο πλαίσιο δράσης του κόμματος». Στη συνέχεια θα διεκδικήσει την είσπραξη του τεράστιου ποσού. Ισως εδώ κρύβεται και η πραγματική αιτιολογία της περίεργης αποχώρησης του Λαγού, ο οποίος μαζί με την ομάδα των σκληρών εμφανίζεται τώρα εκτός οργάνωσης, διευκολύνοντας τον «Αρχηγό» με τις ποσοστώσεις που προβλέπει ο νόμος. Είναι, βλέπετε, πολλά τα λεφτά και λίγοι οι ναζιστές. Φτάνουν για όλους.
Βέβαια όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί επί χάρτου παραβλέπουν την ουσία της δικαστικής διερεύνησης, η οποία ήδη έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο. Και από το περιεχόμενό της δεν προκύπτει καμιά αισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον του «Αρχηγού», του Λαγού και των υπόλοιπων συνεργατών/συνεργών τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το  Facebook μπλοκαρε για μια εβδομαδα την σελιδα του αληταρα ακροδεξιου μισογυνη Αρκα, του κωλογερα που νομιζει ότι είναι γελοιογραφος ακομα, και δεν εχει καταλαβει ότι το ταλεντο που ειχε, εχει πλεον φυγει μαζι με τα γεραματα. Τωρα πρεπει να κανει αμμολουτρα για να συνηθιζει το χωμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρια. Αυτοί που δεν έχουν γευτεί φωτιά... δεν είναι σε θέση να το περιγράψουν!
Κι οι ηλίθιοι, σωστότερα τα δουλικά του 4ου Ράιχ (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς και προσφάτως ο Κατρούγκαλος, οσονούπω δεν θα απουσιάσει ο Δένδιας)... τους έχουν επιβάλλει προσωπικές κυρώσεις...
Ο Στρατηγός Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης» και «Κίτρινος Άνεμος», ο φόβος και τρόμος των τρομοκρατών... δεν μπορεί να μεταβεί στη "δημοκρατική" Ευρώπη για διακοπές, λόγω των κυρώσεων από τα σούργελα, τις λινάτσες που αναφέρουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς έλεος! Μέχρι την εξολόθρευση και του
τελευταίου εισβολέα στη Συριακή γη!
Ελευθερώθηκε η Habit... νότια της Ιντλίμπ...
Ούτε γη, ούτε νερό στους ιμπεριαλιστές αποικιοκρατες και τους ισλαμοφασιστες λακέδες τους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: οι τραπεζίτες έχουν έτοιμη τη νέα εναλλακτική κυβερνητική πλειοψηφία!
«Μια κυβέρνηση που ξεκίνησε πολύ καλά: "Αρκετά με το Ευρώ", "Ευρώπη των Λαών και των Εθνών", "Εθνική Κυριαρχία"...
Μια κυβέρνηση που κατέληξε πολύ άσχημα: καθαρός νεοφιλελευθερισμός, Tav (η σήραγγα μήκους 58 χιλιομέτρων -από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά τούνελ στον κόσμο- που θα διασχίζει τις Άλπεις και θα συνδέει το Τορίνο με τη Λυών, για μεταφορά προϊόντων και μόνον), αυτονομία σε Περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας...».
Το φιλελεύθερο σύστημα κατέχει την τράπεζα και ως εκ τούτου κερδίζει
* Το "Κίνημα 5 Αστέρων" ψηφίζει -μαζί με την ιταλική κεντροαριστερά("Δημοκρατικό Κόμμα") και την ιταλική δεξιά ("Φόρτσα Ιτάλια" του Μπερλουσκόνι)- τη Γερμανίδα Ursula von der Leyen, επιλογή των τραπεζιτών κι εκλεκτή της λέσχης Μπίλντερμπεργκ , και ενώ αναζητούν μόλις 9 ψήφους έρχεται το κίνημα των "αγανακτισμένων της πλατείας", της "άμεσης δημοκρατίας" να παραδώσει τις ψήφους των 14 των ευρωβουλευτών του που έκριναν τη νίκη του 4ου Ράιχ...
* Η "Λέγκα" του Σαλβίνι ψηφίζει  -μαζί με την ιταλική κεντροαριστερά("Δημοκρατικό Κόμμα") και την ιταλική δεξιά ("Φόρτσα Ιτάλια" του Μπερλουσκόνι)- το έργο των τραπεζιτών, τη σήραγγα Tav...
Χθες, ο αμερικάνικος "οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης" Fitch εξέδωσε την... "απόφαση":
«Εάν υπάρξουν πρόωρες εκλογές - υπάρχουν μεσοπρόθεσμα δυνητικά μέτρια οφέλη για τη διατηρησιμότητα του χρέους, εάν η νέα κυβέρνηση είναι πιο σταθερή και έχει μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα όσον αφορά τον προϋπολογισμό και τη συνέχιση των πολιτικών στήριξης της ανάπτυξης.
Αντιθέτως, υπάρχουν κίνδυνοι καθοδικού κινδύνου, εάν η μελλοντική κυβέρνηση θα επιλέξει την αποδέσμευση από τους κανόνες του προϋπολογισμού της Ε.Ε. και κίνδυνοι για τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών».
Οι "αγορές" καθορίζουν την πολιτική κι όχι η πολιτική τις αγορές... πιο σαφές δεν γίνεται.
Όσο κι αν φαντάζει παράξενο, μόνον ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε. Jean-Claude Juncker εκστόμισε την αλήθεια: «Με την ψήφο δεν θα αλλάξετε τίποτα»!.
Μια κυβέρνηση βαπτισμένη "εθνικής ενότητας", ή "τεχνοκρατών" -ο Ντράγκι είναι πλέον ελεύθερος "καθηκόντων"- στα βήματα εκείνης του δοτού Μόντι (αντίστοιχη εκείνη του Παπαδήμου στην Ελλάδα, που άλλωστε κι οι δύο τους -Μόντι και Παπαδήμος- είναι επίλεκτοι αδελφοί στην παγκόσμια στοά Trilateral Commission), "προ των Πυλών";
Ένα νέο χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα με νέο αίμα και δάκρυα για το λαό.
Forza Mattarella!... κι ο πραξικοπηματίας πρόεδρος της Ιταλίας παραμένει καθοριστικός παράγοντας και δεν θα τύχει της ίδιας περσινής αποτυχίας.
Αυτή η "περίεργη" ιταλική κυβέρνηση προκάλεσε τριγμούς, αλλά και σεισμούς στο διευθυντήριο κι έπρεπε να τιμωρηθεί.
Το κοινό πρόγραμμα αυτής της ιταλικής κυβέρνησης, η πρώτη κυβέρνηση με κοινοβουλευτική και εκλογική πλειοψηφία μετά από περισσότερα των 30 χρόνων, αλλά κυρίως οι πρώτες διεθνείς δράσεις αποτέλεσαν ένα σεισμό στα θεμέλια του διευθυντηρίου του 4ου Ράιχ.
Να θυμίσουμε ενδεικτικά:
- Η εθνικοποίηση των αυτοκινητοδρόμων, με αφορμή την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα και τη σύγκρουση με την "κεντροαριστερή" πολυεθνική Benetton, όπως επίσης η ανακοίνωση εθνικοποίησης της Allitalia -για να μην υπάρξει συνέχιση της διαχείρισης του τουρισμού από τη Γερμανία-, αλλά και άλλες "εθνικιστικές" κινήσεις.
- Η ανοιχτή σύγκρουση με την ιταλική κεντροαριστερά και δεξιά, το Βατικανό, το Σύνδεσμο Ιταλών Βιομηχάνων, τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, τη μασονία κ.α.π.
- Το βέτο στην έκδοση απόφασης της Ε.Ε. στο Βουκουρέστι, για την αναγνώριση του ανδρείκελου Γκουαϊδό, ώστε η πολυπόθητη απόφαση να πάει με αστερισκο διαφωνιας της Ιταλιας.
- Η απόφαση που έφερε κρίση στο διευθυντήριο για την Υεμένη [Βλέπε ΣΟΚ στην Ε.Ε.! Η Ιταλία απαγόρευσε πωλήσεις όπλων στις χώρες που βομβαρδίζουν την Υεμένη].
- Το πάγωμα του αγωγού East Med και των εξορύξεων.
- Η "ρατσιστική κι ομόφοβη" αντιμετώπιση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" [Βλέπε σε: Η Ιταλία επιστρέφει σε "πατέρας" & "μητέρα", καταργώντας την ευρωπαϊκή αποφαση Γονέας Α, Β].
- Η "ξενόφοβη" στάση απέναντι στην υποδοχή, φιλοξενεία κι ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών.
Οι συμφωνίες με την Κίνα και τη Ρωσία, παρά τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης... είχαν κι αυτές συνέπειες...
Αυτή η κυβέρνηση συγκέντρωσε δύο ψυχές. Εκείνη της ταυτότητας της Λέγκας και εκείνη τη σοσιαλιστική του Κ5α, η οποία προφανώς για το κεφάλαιο πρέπει να εξαφανιστεί (...)
 Η κίτρινο-πράσινη κυβέρνηση είναι καλύτερη από τα απόβλητα της φούξια αριστεράς και κεντροαριστερας και τη μπλε σήψη της δεξιάς. Αλλά εάν η κίτρινο-πράσινη κυβέρνηση υποχωρήσει, θα καταρρεύσει το λαϊκό εργαστήριο και θα αναλάβει ο καθαρός νεοφιλελευθερισμός. Περισσότερες Tav, περισσότερη ΗΠΑ, περισσότερη αγορά. Αυτό θέλουν στους επάνω ορόφους, να σπάσουν την κίτρινο-πράσινη κυβέρνηση.
Ο στόχος του συστήματος και της χρηματοπιστωτικής άρχουσας τάξης έχει σχεδόν επιτευχθεί: να διασπάσει την κίτρινο-πράσινη κυβέρνηση. Η ένωση της Λέγκας και του Κ5α ήταν επαναστατική. Ήταν το κάτω εναντίον του επάνω, ο λαός εναντίον των ελίτ. Κάθε ένα από τα δύο μέρη, από μόνο του, επιστρέφει στο σύστημα.  Ο καθαρός νεοφιλελευθερισμός (...)
Η Λέγκα ετοιμάζεται να γίνει το νέο άλογο της άρχουσας τάξης, στο πρόσωπο του αληταρα ακροδεξιου Σαλβινι και του υπαρχηγου του Giorgetti [Giancarlo Giorgetti, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Λέγκας και υπουργός παρά των πρωθυπουργώ Κόντε]. Ο καθαρός νεοφιλελευθερισμός.
Το υπέρ-εθνικό κεφάλαιο έχει έτοιμη τη νέα εναλλακτική κυβερνητική πλειοψηφία: Λεγκα-κεντροαριστερά-δεξιά.
Αν  η Λέγκα συνεργαστεί με την κεντροαριστερα [ΔΚ] και με τη δεξιά [Φόρτσα Ιτάλια], θα έχουμε το αριστούργημα της κυρίαρχης άρχουσας τάξης: που θα έχει εκμηδενίσει την ένωση των δύο κίτρινο-πράσινων δυνάμεων και την μετατροπή τους άδεια δεκανίκια του νεοφιλελευθερισμού και δεν έχει καμία σημασία αν ο νεοφιλελευθερισμός θα είναι φούξια ή γαλάζιος
Θα δημιουργήσουν δίκτυα και ένα ενιαίο μέτωπο για την προάσπιση της δημοκρατίας. Θα ήταν θαυμάσιο, αν δεν επρόκειτο για τη δική τους δημοκρατία που σημαίνει περισσότερη Ευρώπη και μεγαλύτερη παγκοσμιοποίηση, περισσότερη αγορά και λιγότερο Κράτος.
Εν ολίγοις, ανεπανόρθωτοι σκλάβοι που αγωνίζονται για τις αλυσίδες τους και προς όφελος των αφεντικών τους.
Απλώς να υπενθυμίσουμε πως η καρδιά των σημερινών εξελίξεων στη γειτονική Ιταλία θα πρέπει ν' αναζητηθεί και στο ότι τα δύο κυβερνητικά κόμματα κατόρθωσαν την εκλογική νίκη του Μάρτη 2018 σε ένα κεντρικό ζήτημα που πάλεψαν για χρόνια στο λαό μαζί με την απενοχοποίηση του: "Εθνικό νόμισμα, έξοδο από το ευρώ".
Κι αυτό μεχρι σήμερα αποσιωπήθηκε, ή σωστότερα κάνουν όλοι τους ασθενείς που επλήγησαν από μαζική αμνησία, και με αποφαση των κομματων τους εχουν γινει υπερμαχοι του ευρω.
Η καρδιά και φονικό όπλο του 4ου Ράιχ είναι το λεγόμενο "κοινό νόμισμα".
Όμως...
Το ευρώ δεν είναι ένα νόμισμα, αλλά ένα σύστημα κυβέρνησης
με σκοπό την καταστροφή του παλαιού ευρωπαϊκού μοντέλου,
το οποίο αντικαθίσταται από αυτό της άγριας ιδιωτικοποίησης
και την καταστολή όλων των κρατών πρόνοιας
Ας το θυμηθούμε:
"Δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ" (βλέπε το πραγματικά καταπληκτικό βίντεο που έδωσε τη νίκη στο Κ5α, το κίνημα των "αγανακτισμένων στις πλατείες", με τίτλο "Κ5α για επιστροφή στη λίρα με ένα δημοψήφισμα":
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=yp1_LdPbMqc




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε. Όποιοι κι αν είναι. Όσο δυνατοί κι αν είναι!
Τάσος Ισαάκ (Αύγουστος 1996) - Σολωμός Σολωμού (Αύγουστος 1996)
Στις 24 Ιούνη 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία κρίθηκε ένοχη και την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του.
Και λοιπόν;
Η “πολιτισμένη” Ευρώπη του 4ου Ράιχ τι έκανε και κάνει;
Οι διεθνείς “ανθρωπιστικές” οργανώσεις τι έκαναν και κάνουν;
Εκταμιεύουν τα μαύρα δολάρια των ΗΠΑ για να εξαγοράσουν συνειδήσεις!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ!
O Γάλλος σκαφάτος που νυχτιάτικα τρέχοντας ιλιγγιωδώς σκότωσε 2 άτομα, τους "έγραψε", κ πήγε να ξεμεθύσει κ να βρει δικηγόρο, αφέθηκε ελεύθερος ακόμα και να φύγει απ την χώρα, με τον όρο να παρουσιάζεται ...στην ελληνική προξενική αρχή του Βελγίου, όπου διαμένει! Και κατά τη δίκη, σίγουρα θάχει πρώην έντιμο και νυν σύννομο βίο! Δεν θάναι κανας φρικορακένδυτος των Εξαρχείων!
Σχολιο.- Το χρήμα τα αγοράζει όλα,ακόμα και την ανθρώπινη ζωή,Ελλαδιστάν γαρ!!!Ντροπή
Σχολιο.- και σίγουρα θα προσλάβει κανέναν Κούγια για τη δίκη....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταδικάστηκε για παιδεραστία ο πρώην βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης
 Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 17:14
Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη για ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση έναντι πληρωμής με θύματα τρεις ανήλικους στη Μολδαβία.  Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά σε τρία ανήλικα παιδιά. Εκείνο το διάστημα, πριν από εννέα χρόνια, ο Νίκος Γεωργιάδης υπηρετούσε στη Μολδαβία σε υπηρεσία του ΟΗΕ.
Στην απολογία του ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε έχει τελέσει την πράξη που του αποδίδεται, ενώ απέδωσε την εμπλοκή του σε έναν Μολδαβό. Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο δεν κατέθεσε κάποιος μάρτυρας ή θύμα της υπόθεσης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είπε μωρέ το Αδωνι;
Θέλει στρατό για να μπεί στα πανεπιστήμια;
Τα θέλει και τα λέει;
Σχολιο.- Και τα θελει και τα λεει και κυριως τον θελουν κ τον εκλεγουν από το ιδιο το νεοφιλελε συστημα για να ειναι εκει κ να τα λεει...!
Σχολιο.- Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει.
Σχολιο.-  Ας γελάσουμε τώρα γιατί από Σεπτέμβρη θα κάνει τουρνέ στα πανεπιστήμια της χώρας το φασισταριο βγάζοντας λόγους και εμείς θα λέμε πάλι τα τσιτατα μας
Σχολιο.- Στρατό, ναι, αλλιώς δεν θ’ αγοράσουν τα βιβλία του, μόνο δια της βίας
Σχολιο.- τα πανεπιστήμια δεν είναι πια αυτά που ως τώρα ξέραμε..η ανομία έχει φτάσει στο ταβάνι και οι κακοποιοί εκεί μέσα έχουν μάστερ...δεν ξέρω αν απλά η αστυνομία μπορεί να δώσει λύση για αυτό μίλησε για στρατό ο Αδωνης, οκ είναι άκομψο οι έκτακτες καταστάσεις θέλουν και έκτακτη αντιμετώπιση. Και στο city plaza με στρατό αντιμετωπιζόταν η κατάσταση στην περίπτωση που είχαν οπλισμό οι καταληψίες .
Σχολιο.- Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα πανεπιστήμια οφείλουν να λειτουργούν για τον σκοπό που έχουν δημιουργηθεί. Το άσυλο έγινε ακριβώς γιατί ο στρατός μπήκε στο πολυτεχνείο. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στις μέρες της χούντας επειδή έτσι γουστάρουν κάποιοι ακροδεξιοί. Αλλο να καθαρίσει ο χώρος από μικροεμπόριο κλπ κι άλλο να καταργηθεί το άσυλο. Πρώτοι οι φοιτητές οφείλουν να διαφυλάξουν τον χώρο σπουδών τους.
Σχολιο.-  δεν ξέρω σε ποια πανεπιστήμια η ανομία έχει φτάσει στο ταβάνι,αλλά στη Φιλοσοφική που ήμουν μέχρι πριν από δυο χρόνια σε δεύτερο πτυχίο, σε περιφερειακές σχολές που επισκέπτομαι, στην Πολυτεχνική του Ζωγράφου, στη Νομική της Θεσσαλονίκης που σπουδάζουν τα ανίψια μου, στην Ιατρική και σε σχολές της Πάτρας που πάνε παιδιά φίλων μου δεν υπάρχει αυτό που εντέχνως καλλιεργήθηκε αξιοποιώντας μεμονωμένα περιστατικά βασικά στην ΑΣΟΕΕ και στο χώρο εκτός ΑΠΘ. Είναι ντροπή για μια χώρα να προσβάλλει τα ανώτατα ιδρύματά της,ακόμα κι αν ο στόχος είναι μικροπολιτικός και ιδιοτελής για τη στροφή όλο και περισσότερων στα ιδιωτικά κολέγια..Και τώρα που αξιοποιήθηκε η σπέκουλα, τα ΜΜΕ θα σταματήσουν να μεταδίδουν εικόνες από την ΑΣΟΕΕ...
Σχολιο.-  Αλλαξε ο τροπος να μπαινεις στα πανεπιστήμια??? Δηλαδή δεν θα μπαινουν με εξετάσεις πια??? Θα μπαίνουν με στρατό!
σχολιο.- Θα πάρει τους 1500 ειδικούς φρουρούς και θα πάει να μιλήσει ο Μητσοτάκης που είπε ότι φοβόταν να πάει...Εν τω μεταξύ η μεγαλύτερη ανομία που γνωρίζω αφορά τη συναλλαγή της ΔΑΠ και των καθηγητών με φοιτητές..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βαθύ Σάμου : Κάτοικοι 5.100,
πρόσφυγες 13.500 (hot spot)
με ημερησίως 7-10 γέννες.
Στρατηγική άλωση της χώρας !!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την περιοχή του Κόλπου σε «πυριτιδαποθήκη»
 Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, 16:48
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι μετατρέπουν την περιοχή του Κόλπου σε «πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Η κυκλοφορία δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο μέσω του Στενού του Χορμούζ έχει γίνει το επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν αφότου η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και επανέφερε τις κυρώσεις προκειμένου να στραγγαλίσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της Τεχεράνης.
Σε σημεία της συνέντευξής του, που μετέδωσε το εδρεύον στο Κατάρ Al Jazeera, ο Ζαρίφ ανέφερε πως το Στενό είναι «μικρό, θα καταστεί λιγότερο ασφαλές καθώς ξένα (πολεμικά) πλοία αυξάνουν την παρουσία τους σε αυτό».
«Η περιοχή έχει γίνει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί επειδή η Αμερική και οι σύμμαχοί της την πλημμυρίζουν με όπλα», είπε.
Ο Ζαρίφ, που έφθασε στην Ντόχα χθες Κυριακή, συναντήθηκε σήμερα με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, για συνομιλίες προκειμένου να διαβιβάσει το μήνυμα αυτό, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ.
Το Κατάρ, που φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, προσπαθεί να αποφύγει την εμπλοκή του στην κλιμακούμενη διαμάχη ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη.
Το Ιράκ, που διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Ουάσινγκτον όσο και με την Τεχεράνη, προειδοποίησε σήμερα ότι η ανάπτυξη των δυτικών δυνάμεων πυροδοτεί την ένταση στην περιοχή.
«Τα κράτη του Κόλπου μπορούν από κοινού να διασφαλίσουν τη διέλευση των πλοίων», ανέφερε ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ αλ-Χακίμ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Το Ιράκ επιδιώκει να μειώσει την ένταση στην περιοχή μας μέσω ψύχραιμων διαπραγματεύσεων… Η παρουσία δυτικών δυνάμεων στην περιοχή θα αυξήσει την ένταση», είπε.
Τον περασμένο μήνα οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν συνέλαβαν το βρετανικό δεξαμενόπλοιο, το Stena Impero, κοντά στο Στενό για φερόμενες παραβιάσεις της ναυσιπλοΐας, δύο εβδομάδες αφού η Βρετανία είχε συλλάβει ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο κοντά στο Γιβραλτάρ, το οποίο κατηγόρησε ότι παραβίασε τις κυρώσεις σε βάρος της Συρίας.
Η αρχικη πειρατια των Βρετανων με το δεξαμενόπλοιο έχει εμπλέξει τη Βρετανία στη διπλωματική διαμάχη ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ - που θέλουν να διασώσουν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν - και τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες πιέζουν για μια πιο σκληρή πολιτική απέναντι στο Ιράν.