Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Τριτη 13 Αυγουστου 2019


Το Σάββατο στο Καράκας στη Βενεζουελα έγινε διαδήλωση 200-250 χιλ. υπέρ του νόμιμου προέδρου της χώρας. Κανείς δε βγάζει τέτοιες ειδήσεις, όμως η Υπ. Τουρισμού, ας πούμε με την οποία συναντηθήκαμε, έδειξε φωτό όπου μετείχε η ίδια σε διαδήλωση σε άλλη πόλη, όπου πήραν μέρος καμμία 50ριά χιλιάδες...ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε 10 και πλέον πόλεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συνδυασμός Frente de Todos (Μέτωπο Όλων) των Φερνάντες έλαβε 49,2%, έναντι 33,1% του Juntos por el Cambio (Όλοι για την Αλλαγή) του Μάκρι.

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019
Μεγάλη νίκη των Φερνάντες στις προκριματικές εκλογές στην Αργεντινή

Μεγάλη νίκη των Αλμπέρτο Φερνάντες και Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ στις προκριματικές εκλογές (PASO) που έγιναν την Κυριακή στην Αργεντινή, επί του νυν προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.
Ο συνδυασμός Frente de Todos (Μέτωπο Όλων) των Φερνάντες έλαβε 49,2%, έναντι 33,1% του Juntos por el Cambio (Όλοι για την Αλλαγή) του Μάκρι. Πιο πίσω με 8,5% ο συνδυασμός Consenso Federal (Ομοσπονδιακή Συναίνεση) με επικεφαλής των πρώην υπουργό οικονομικών Ρομπέρτο Λαβάνια και το Μέτωπο της Αριστεράς και των Εργατών με 3%.

Οι προκριματικές εκλογές έχουν σκοπό την ανάδειξη των τελικών υποψηφίων για την προεδρία, τις τοπικές κυβερνήσεις, και τις θέσεις στο κοινοβούλιο και τη γερουσία. Καθώς όμως για το αξίωμα του προέδρου και του αντιπροέδρου οι υποψηφιότητες είχαν οριστικοποιηθεί από τα κόμματα, αυτές οι εκλογές είχαν περισσότερο χαρακτήρα επίσημης δημοσκόπησης εν όψει της 27ης Οκτώβρη. Η τελική διαφορά των 16 μονάδων διέψευσε τις περισσότερες δημοσκοπήσεις που έδιναν οριακή νίκη των Φερνάντες.
Σημειωτέον ότι με βάση τον εκλογικό νόμο που ισχύει από το 2009, πρόεδρος μπορεί να ανακηρυχθεί από τον πρώτο γύρο υποψήφιος που έχει λάβει τουλάχιστο 45%, ή 40% με διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο. Σε κάθε άλλη περίπτωση διεξάγεται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων.
Οι εκλογές της 11ης Αυγούστου έλαβαν χώρα σε τεταμένο οικονομικό και κοινωνικό κλίμα, με πληθωρισμό περίπου 56% (τον μεγαλύτερο μετά το τέλος της περιόδου Αλφονσίν), ανεργία 10%, αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ τα 3 από τα 4 προηγούμενα χρόνια και μετά τη σύναψη νέου δανείου 57 εκ. δολαρίων από το ΔΝΤ την προηγούμενη χρονιά.
Σε συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος ο πρόεδρος Μάκρι δήλωσε ότι "ο κιρσνερισμός έχει χάσει την αξιοπιστία του" και "πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του", φτάνοντας να κατηγορήσει την αντιπολίτευση για την άνοδο του δολαρίου έναντι του πέσο τη Δευτέρα. Πρόσθεσε επίσης ότι πιστεύει σε ανατροπή στις εκλογές του Οκτώβρη και δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.
Συγχαρητήρια για τη νίκη των Φερνάντες έστειλαν πολλοί ξένοι ηγέτες. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα θερμά μηνύματα του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα.
Ο Κορέα θύμισε μια απάντηση του πρώην προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, όταν τον ρώτησαν αν τον απασχολεί η επιστροφή της δεξιάς στη Λατινική Αμερική: "Η επιστροφή είναι προσωρινή. Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει τι του έδωσε η αριστερά και τελικά θα θυμηθεί τι του πήρε η δεξιά".
Σημείωση: Ο Αλμπέρτο Φερνάντες ήταν υπουργός της κυβέρνησης του Νέστορ Κίρσνερ. Δεν έχει συγγένεια με την Κριστίνα Φερνάντες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξέλεγκτες φωτιές σε Βορεια Εύβοια στο Δημο Διρφυων-Μεσσαπιων και Θήβα
 Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019, 10:07
Δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονται στην Εύβοια και τη Βοιωτία, με τους καπνούς να καλύπτουν και τον ουρανό της Αττικής, με την οσμή του καμένου σε ολη την Αθήνα να είναι έντονη. Ο Υμηττος εχει κρυφτει από τους καπνους. Για τον λόγο αυτόν, η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών από τον καπνό.
Συγκεκριμένα πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια, ενώ έκλεισε ο δρόμος για τα βόρεια του νησιού.  Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος.
Η φωτιά καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής. Πριν από λίγη ώρα με εισήγηση της πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά. Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά.
Αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 189 πυροσβέστες, με 66 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστών συντρέχουν 8 μηχανήματα έργου καθώς και 10 υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».
Η δορυφορική υπηρεσία ΜΕΤΕΟ SAT απεικόνισε τις φωτιές σε Θήβα και Εύβοια, πώς διακρίνεται ο καπνός και φαίνεται από τον μετεωρολογικό δορυφόρο.

Σε ετοιμότητα για εκκένωση
«Οι κάτοικοι των γύρω χωριών έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να εκκενώσουν τα χωριά όταν δοθεί εντολή. Μετά την πρόταση της Πυροσβεστικής όλα είναι έτοιμα στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθούν χωριά. Η εκκένωση τους είναι θέμα λίγων λεπτών. Είμαστε διαρκώς παρόντες από την πρώτη στιγμή και σε πλήρη ετοιμότητα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Ευβοίας και νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή του Μακρυμάλλη.
Σύμφωνα με τον κ. Σπανό «η κατάσταση που διαμορφώνεται την τελευταία ώρα δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σηκώθηκαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος ανεξέλεγκτα παρά την μεγάλη υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός τονίζοντας συγχρόνως πως «πρόκειται για δύσβατη περιοχή στην οποία δεν μπορούν να έχουν καλή πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις».
Ήδη χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούν να προσεγγίσουν διάφορα σημεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Εξάλλου σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά η «φωτιά εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο στον καθένα» όπως είπε χαρακτηριστικά «αφού η αρχική εστία της φωτιάς ξεκίνησε πολύ κοντά σε δημόσιο δρόμο», όπως σημειώνει, αφήνοντας ακόμη υπόνοιες και για εμπρησμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυκνοί καπνοί από το καιόμενο πευκοδάσος από τη συγκεκριμένη φωτιά εκτός του γεγονότος ότι έχουν καλύψει μια μεγάλη περιοχή στην Εύβοια και φτάνουν μέχρι την Αττική έχουν διασπορά ακόμη και στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα. Μάλιστα το κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας δέχεται αρκετά τηλεφωνήματα για πιθανές νέες πυρκαγιές, οι οποίες όμως δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι μαύροι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στην Εύβοια.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θήβα
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στον Πρόδρομο της Βοιωτίας οι πυροσβέστες καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο (ούτως ή άλλως πρόλαβαν να τα εκκενώσουν), αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, που βρίσκεται στην περιοχή «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».
Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό». Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρακάντζας «προς το παρόν απέχει αρκετά ακόμη και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη». Σύμφωνα με του ειδικούς η φωτιά απέχει πάνω 1.000 μέτρα από την κοντινή παραλία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίγειες κυρίως δυνάμεις -τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες- έδωσαν μια μεγάλη μάχη από το πρωί για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στο εργοστάσιο της σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, «ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη».
Στη Θάσο τέλος ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης και συνολικά αυτή τη στιγμή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, δυο αεροσκάφη καναντέρ και δύο PZL.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θανάσης Καναούτης σκοτώθηκε σαν σήμερα στις 13 Αυγούστου 2013, στα 19 του, για ένα εισιτήριο.
Για να ξεσπάσει η υστερία του ρυπαρού "πνευματικού κόσμου", των Διβανο-τατσοπουλο-χωμενιδο-χειμωνάδων, κατά του "τζαμπατζή".
Όλα καταγραμμένα είναι και τίποτα δεν έχει ξεχαστεί.
Τώρα τη σκυτάλη πήραν οι Καραμανλήδες που μιλάνε για "αποβράσματα της κοινωνίας" και οι Παπαδημούληδες που θυμήθηκαν τους "τζαμπατζήδες". Και ετοιμάζονται αστυνομικές δυνάμεις για τον έλεγχο των εισιτηρίων και την πάταξη των Καναούτηδων..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 13 Αυγούστου 1968 ο Αλέξανδρος Παναγούλης αποπειράθηκε την τυραννοκτονία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δικαίωμα της απεργίας στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας
12/8/2019
Κατακτημένο με σκληρούς αγώνες, συχνά πολυαίμακτους, που συνοδεύουν την ιστορία του εργατικού κινήματος από τα πρώτα του κιόλας βήματα, το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν ακόμη και στοιχειώδεις όρους ζωής και εργασίας με το όπλο της απεργίας, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο της επελαύνουσας νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.
Η ήττα και υποχώρηση των μεγάλων κοινωνικών αγώνων που σηματοδότησαν την αντίσταση του λαού μας και ιδιαίτερα του κόσμου της μισθωτής εργασίας στη γενικευμένη μνημονιακή επίθεση, συνεπιφέρει και την αποφασιστική επίθεση κατά του απεργιακού δικαιώματος, σε μια περίοδο κατά την οποία το κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν και το υπηρετούν διαμορφώνουν τη νέα “κανονικότητα”.
Μια “κανονικότητα” που βασίζεται στην επαναφορά συνθηκών γαλέρας στις εργασιακές σχέσεις, με την ακύρωση κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων ενός αιώνα, σε μια χώρα στην οποία ήδη έχει περιοριστεί ασφυκτικά η εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η ρύθμιση Αχτσιόγλου, για την επιβολή ως όρου για την απόφαση διεξαγωγής απεργιακών αγώνων με τη συμμετοχή στη λήψη της του 50%+1 των συνδικαλισμένων σε έναν εργασιακό χώρο ή κλάδο, το 2018. Μια ρύθμιση που επανέφερε τον αλήστου μνήμης νόμο 330 του 1976, τότε που η έκρηξη των μεταπολιτευτικών εργατικών αγώνων επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί με τον περιορισμό της δυνατότητας στην απεργιακή διεκδίκηση. Τότε που ο υπουργός Εργασίας Κωνσταντίνος Λάσκαρης διακήρυττε, προκαλώντας τη γενική θυμηδία, το… “τέλος της πάλης των τάξεων”!
Για να ακολουθήσει η ακόμη μεγαλύτερη όξυνση αυτών των αγώνων, που είχαν ως συνέπεια να πάρει ο νόμος τη θέση του στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Και τότε και τώρα οι εμπνευστές της αντιαπεργιακής ρύθμισης ήξεραν πολύ καλά ότι για το σύνολο, σχεδόν, των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων η παρουσία του 50%+1 των μελών τους σε μια συνέλευση αποτελούσε στόχο ανέφικτο για μια σειρά σοβαρούς πρακτικούς λόγους. Κυρίως, όμως, γιατί κάτι τέτοιο θα εμποδιζόταν από την ίδια την εργοδοσία, που μπορούσε και μπορεί να χρησιμοποιεί το όπλο της τρομοκρατίας, με το φακέλωμα και την απόλυση εκείνων που χωρίς να έχουν την όποια νομικά κατοχυρωμένη κάλυψη θα τολμούσαν να συμμετάσχουν σε τέτοιες διαδικασίες.
Αν η Αχτσιόγλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο στον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, ο νέος υπουργός Εργασίας Βρούτσης και η κυβέρνηση της απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερης Ν.Δ. ήρθαν να ολοκληρώσουν την αντιαπεργιακή ρύθμιση, με την θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση.
Τώρα είναι που η εργοδοσία μπορεί να ελέγχει πλήρως τις συνδικαλιστικές διαδικασίες, ασκώντας άμεσα τρομοκρατία και επιβάλλοντας την ψήφο που αυτή επιθυμεί, καταργώντας, έτσι, το δικαίωμα στην απεργία.
Και όλα αυτά στο όνομα δήθεν της δημοκρατικής συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων! Που μόνο ως πρόκληση και ειρωνεία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, σε μια χώρα στην οποία μεγάλα τμήματα του λαού μας έχουν απολέσει κάθε ελπίδα πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν με τη συμμετοχή τους στις εκλογές την πολιτική ζωή, σε συνθήκες εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας σε ισχυρά ντόπια και κυρίως ξένα συμφέροντα.
Όταν έχουμε εκλογή κυβερνήσεων με το 35% και το 40% επί του 60% έως και 55% αυτών που δικαιούνται να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, όταν η αποχή φτάνει ή ξεπερνάει το 40%, και χάρη σ΄έναν βαθιά αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο, που ευνοεί το πρώτο κόμμα και αποκλείει τη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο μικρών πολιτικών δυνάμεων με το όριο του 3%, είναι χυδαία πρόκληση και ειρωνεία η πρεμούρα για τη δήθεν… μαζική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές διαδικασίες.
Όπως η χθεσινή κυβέρνηση Τσίπρα, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να προχωράει σε μια τέτοια αντεργατική και αντιδημοκρατική ρύθμιση βασισμένη στην αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος να απαντήσει δυναμικά, σε συνθήκες βαθιάς ήττας και αποδιοργάνωσης.
Ακριβώς για τον λόγο αυτόν η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων αποτελεί όρο και προϋπόθεση όχι μόνο για την ανατροπή της αντιαπεργιακής ρύθμισης αλλά και για την εκδήλωση της αντεπίθεσης στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα της νέας “κανονικότητας”.
Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου για το εργατικό κίνημα της χώρας μας και για το σύνολο του κόσμου της εργασίας σ’ αυτόν τον τόπο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πιστεύω σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις, άλλωστε με Κούλη κάθε μέρα εδώ και ένα μήνα περίπου Τρίτη και 13 είναι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κρήτη: Παίρνουν «ρεπό» δουλεύοντας, «λιώνουν» στα 12ωρα και δηλώνονται 4ωρα στα ξενοδοχεία
13/8/2019
Το καθεστώς εργασιακής «ζούγκλας» που επικρατεί (και) στον χώρο του τουρισμού αποκάλυψαν εκ νέου έλεγχοι που διενεργήθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το ρεπορταζ «όλο το προηγούμενο διάστημα οι καταγγελίες περί καταστρατήγησης των δικαιωμάτων εργαζομένων είχαν αρχίσει η μία μετά την άλλη να καταφθάνουν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου» με αποτέλεσμα το ΕΚΗ να αναλάβει δράση. «Με συντονισμένες ενέργειες, κάτω από άκρα μυστικότητα οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί πέρασαν στην αντεπίθεση, “ξεγυμνώνοντας” τους παραβάτες».
“Πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το δείχνουν και τα νούμερα. Στους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε υποδηλωμένη εργασία. Δηλαδή, ελαστικές μορφές απασχόλησης, 3-4ωρα ή 1-2 ημέρες την εβδομάδα, ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν 10-12 ώρες αλλά και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Καλούμε για άλλη μία φορά το Υπουργείο για τις σχετικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η πληγή, που δεν είναι μόνο εις βάρος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων, είναι και εις βάρος των εργοδοτών που είναι νόμιμοι, γιατί δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ τους”, παρατήρησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.
“Σαφές μήνυμα” ότι “εφόσον οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πρέπει να παίρνουν και την αμοιβή που προβλέπεται βάσει της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας”, (και όχι της ατομικής που ορισμένοι εργοδότες θέλουν να επιβάλλουν!) στέλνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των ελέγχων το μεικτό κλιμάκιο βρήκε ξενοδοχοϋπαλλήλους να περνούν το… ρεπό τους δουλεύοντας, χωρίς να αμείβεται η αργία και η εργάσιμη Κυριακή τους με “την προσαύξηση του 75%, συν το ασφαλιστικό ένσημο που δικαιούνται”.
“Μεγάλη” είναι και η “ασυδοσία” στις κουζίνες ξενοδοχείων, με μάγειρες να έχουν σπαστό και όχι συνεχές ωράριο, όπως κανονικά προβλέπεται!
Ο κ. Κοκολάκης κάλεσε “το Υπουργείο Εργασίας να στελεχώσει αυτούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με το προσωπικό εκείνο που χρειάζεται, και να γίνονται πιο ουσιαστικοί και εντατικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας”. Ζήτησε τέλος από τους εργαζομένους να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια, διεκδικώντας πιο δυναμικά το δίκιο τους, πάντα σε συνεργασία με τον συνδικαλιστικό τους φορέα.
Σχολιο.- Κι αυτό το αποκαλούν ανάπτυξη.
Όπως παλιότερα μιλούσαν για εκσυγχρονισμό...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολυμπαει ένας γυφτος… Τον βλεπει μια γυναικα και του λεει «πατατε»?
Όχι κασετε… (για τους νεους που δεν ξερουν τις κασετες, ο γυφτος λεει, «όχι γλαστρες και καρεκλες)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν φορτηγό πλοίο προσπαθώντας να παραδώσει τρόφιμα στη Βενεζουέλα
8/8/2019
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κλιμακώνονται τα μέτρα κατά της Βενεζουέλας αυτήν την εβδομάδα,  αφού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το βράδυ ότι οι κυρώσεις έχουν αυξηθεί σε οικονομικό εμπάργκο και τώρα φαίνεται να περιλαμβάνει ναυτικό αποκλεισμό.
Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Delcy Rodriguez  ανακοίνωσε  την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καταλάβει ένα φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Βενεζουέλα στο κανάλι του Παναμά. Το  πλοίο μετέφερε σάλτσα σόγιας  για την παραγωγή τροφίμων.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει ακόμη, αλλά δεν είναι σαφές με ποιο πρόσχημα θεωρούν ότι επιτρέπεται να καταλάβουν ένα πλοίο που μεταφέρει τρόφιμα. Το κανάλι του Παναμά δεν είναι πλέον το έδαφος των ΗΠΑ και η κατάσχεση ενός πλοίου τροφίμων που προορίζεται για τη Βενεζουέλα, αφού δαπανήσει το μεγαλύτερο μέρος του 2019, ισχυριζόμενο ότι οι Βενεζουέλοι λιμοκτονούν και χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια, φαίνεται ιδιαίτερα καταστροφικός.
Ο αντιπρόεδρος Ροντρίγκεζ καταδίκασε την κίνηση ως «σοβαρή επίθεση» και κατηγόρησε τη διοίκηση του Trump ότι προσπάθησε να εμποδίσει το δικαίωμα της Βενεζουέλας σε τρόφιμα.
Ο Πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη έθεσε επίσης το θέμα, λέγοντας ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να αποτρέψει παραβιάσεις από τις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αν και ελπίζουμε ότι θα δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Οποιος φοβάται τους λύκους, ας μην πηγαίνει στο δάσος"

«Επανάσταση είναι η πιο έντονη, λυσσαλέα, απεγνωσμένη ταξική πάλη και εμφύλιος πόλεμος. Καμιά μεγάλη επανάσταση στην Ιστορία δεν έγινε χωρίς εμφύλιο πόλεμο. Και μόνο άνθρωποι κλεισμένοι στο καβούκι τους μπορούν να πιστέψουν πως ο εμφύλιος πόλεμος είναι νοητός χωρίς μια “εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση”. Αν δεν υπήρχε μια εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση, δεν θα υπήρχε και επανάσταση. Οποιος φοβάται τους λύκους, ας μην πηγαίνει στο δάσος».
Λένιν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Αυγούστου του 1926 γεννήθηκε ο Φιντέλ Καστρο. Θα ηταν σημερα 93.Πέθανε όπως ήθελε και όταν ήθελε ξεπερνώντας κάθε κίνδυνο που βρήκε στο δρόμο του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κράτος και κόμματα σιωπούν που ξένα συμφέροντα καίνε τη χώρα για ποιο φτηνή εξαγορά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια χώρα καμένη και χρεοκοπιμένη την εξαγοράζουν πολύ ποιο φτηνά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια συμφέροντα
μας εκβιάζουν;
Διακόσιες μεταμεσονύκτιες φωτιές και ούτε ένας ένοχος!
σχολιο.- Αν δεν κάνω λάθος ο Μπακογιαννης είναι ακομα περιφεριαρχης μήπως τον είδε η τον άκουσε κανείς;;;;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπορώ να καταλάβω και να είμαι πραγματικός ( ή διαδικτυακός) φίλος
- με ανθρώπους που δεν είναι αριστεροί αλλά είναι αναρχικοί η δεξιοί η κεντρώοι η... τίποτα!
- Με ανθρώπους που δεν είναι λάτρεις της θάλασσας αλλά τους αρέσουν τα βουνά, οι κάμποι ή ...οι πόλεις!
- με ανθρώπους που δεν είναι Ολυμπιακοί αλλά παναθηναϊκοί η αεκτζηδες η παοκτζηδες ή πανιωνιοι!
Αλλά με ανθρώπους που έχουν περάσει ένα καλοκαίρι προσευχομενοι να συμβούν σεισμοί λιμοί φωτιές, που πανηγυρίζουν σε κάθε φωτιτσα που ανάβει και σκάνε γιατί δεν έχουν καει εφέτος 103 άνθρωποι ζωντανοί ώστε να πανηγυρίσουν για το +1...
Ούτε θέλω ούτε μπορώ να έχω την παραμικρή σχέση, ακόμα κι αυτήν την απατηλή διαδικτυακή...για πρώτη φορά λοιπόν θα διαγράψω δύο ξεφτιλοσυριζαιους…
Σχολιο.- Δυστυχώς, έτσι είναι
Σχολιο.- Ποιος μπορει να είναι τόσο άθλιος;
Σχολιο.-  Από τον Μάρτιο----Το ιδιότυπο ,απεχθές ,απάνθρωπο ,«αυτοί φταίνε».
Η δημοσιοποίηση του πορίσματος για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ , και η καταγραφή σ’ αυτό αιτίων και υπευθύνων ,(μου) προκαλεί μια αναδρομή σε ένα σκηνικό που το θεωρώ ως ενδεικτικό, ή μήπως και αποδεικτικό, μιας ολόκληρης αντίληψης και πρακτικής ενός νέου τύπου κομματικών υποστηρικτών της σημερινής εποχής.
Στην χώρα μας είχαμε –ναι, δεν ξεχνάμε!!!!- και τον μετεμφυλιακό, σκληρό, οπαδό του κράτους –κόμματος της δεξιάς εθνικοφροσύνης που δικαιολογούσε κάθε αυταρχική πρακτική σε βάρος πολιτών , είτε γιατί θεωρούσε πως είναι επιβεβλημένη για να «προστατευτεί» το κράτος από αυτούς τους «εχθρούς» , είτε επειδή αυτό επέτασσε η ιδιότητά του , του κρατικού παράγοντα,είχαμε και τον μεταπολιτευτικό κομματικό «πρασινοφρουρό»,ο οποίος στο όνομα της αλλαγής σε σχέση με προηγούμενες καταστάσεις, υπαρκτές αυτές , ναι, έβαζε την «σφραγίδα» και αυτός σε κρατικές –κομματικές αυθαιρεσίες και σε φαινόμενα δίωξης αντιπάλων πολιτών ή κρατούσε μια στάση πλήρους αφωνίας σε γεγονότα από τα οποία υπήρχαν καταστροφές ή και θύματα ανθρώπινα , για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος στους ..συντρόφους.
Με την τραγωδία στο ΜΑΤΙ , ενώ ακόμη οι φλόγες συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο ,ενώ ακόμη μετρούσαμε νεκρούς , ενώ οι απεγνωσμένες κραυγές απελπισμένων πολιτών ακούγονταν σπαρακτικές και ενώ ακόμη οι βάσιμες εκτιμήσεις για τον τελικό αριθμό των θυμάτων δημιουργούσαν ένα εφιαλτικό σκηνικό, γίναμε μάρτυρες της ακόλουθης πρακτικής: Να αναρτώνται στο διαδίκτυο φωτογραφίες από αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή σε ένα πρωτότυπο διαγωνισμό ,ποιος θα αναρτήσει τις περισσότερες , να καταβάλλεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ιδεολογική , κομματική προέλευση των ιδιοκτητών αυθαιρέτων ,να δημοσιοποιούνται σχεδιαγράμματα με κτίσματα που καταπατούσαν δημόσιους χώρους.Και όλα αυτά και άλλα παρόμοια όχι στην λογική της ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ, ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗΣ , επισήμανσης ,των όντως κακών κειμένων και σ’ αυτόν τον τομέα, των καταστάσεων διαρκούς αβελτηρίας,των ρουσφετολογικών πρακτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, των ευθυνών προηγούμενων κυβερνήσεων, της προσωπικής ευθύνης του πολίτη , αλλά ως «επιχείρημα» με το οποίο ,άλλοτε εμμέσως και άλλοτε ευκρινώς, προσδιορίζονταν ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ αιτία της τραγωδίας η «αυθαίρετη δόμηση»…Παρένθεση .Ήταν η περίοδος στην οποία την στιγμή που ο αριθμός των νεκρών που είχε επισήμως ανακοινωθεί ήταν «λιγότερος» από τους νεκρούς στην Ηλεία , κομματικός, λειτουργός του Τύπου έγραφε, «κόψτε το πρωτοφανής τραγωδία : 63 ήταν οι νεκροί το 2007»…
Αυτή η αντίληψη και πρακτική που κυριάρχησε σε συγκεκριμένης κομματικής ιδιότητας πολίτες ,τους συριζαιους, και κατέκλυσε το διαδίκτυο στην ουσία υπονοούσε, όταν δεν διατυπώνονταν ευθέως ,πως «αυτοί φταίνε»…για την τραγωδία…Οι πολίτες με τις αυθαίρετες κατασκευές… Αυτό με ανησυχεί.. Ο τύπος του συγκεκριμένου πολίτη , κομματικού οπαδού , που εμφανίζεται……. Γιατί αφορά τον πολίτη…Τον λεγόμενο "απλό" πολίτη..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δουρου είχε κάνει ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελαφόνησο το 1993, καλο θα ήταν να ελεγχθεί για ευθύνες στη σημερινή πυρκαγιά.
Σχολιο.- Συριζαιικο ποστ
Σχολιο.- Ας την ελέγξουν πρώτα για το Μάτι και τους νεκρούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός περικυκλώνει τους τρομοκράτες στη Β Χάμα. Πήρε και το Tel Tari και είναι μόνο 5χλμ από την Khan Sheikhoun.
13/8/2019
O συριακός στρατός είναι πλέον μόλις στα 5 km από τη στρατηγική πόλη Khan Sheikhoun αφού από τα ανατολικά έφθασε στο Tel Tari (Tal Tera’I) νότια της πόλης Al-Tamanah.
Από τα δυτικά δεν τον χωρίζουν πλέον παρά μόνο αγροτικές εκτάσεις που μεσολαβούν από την πλευρά του Al Hοbait. Η πρόοδος του στρατού προς Khan Sheikhoun απειλεί να παγιδεύσει τους τρομοκράτες σε όλη την Βόρεια Χάμα.
Ο στρατός αφού ανέκτησε το Tel Tari (Tal Tera’I) και το ομώνυμο χωριό Tari (Tera’I) κατευθύνεται προς το νότο της πόλης Al-Tamanah προς την Khan Sheikhoun.
Σύμφωνα με κάποια εκτίμηση το γεγονός ότι ο στρατός στοχεύει την Al-Tamanah αυτό σημαίνει ότι εργάζεται για να διευρύνει το θύλακα παγίδευσης για να συμπεριλάβει και την πόλη Khan Sheikhon αντί να επιτεθεί απευθείας σε αυτήν κάτι που διευκολύνει την επιχείρησή του. Ο στρατός κατά την ίδια πηγή θ΄ανακτήσει στην πόλη του Idlib σ΄ένα μήνα και θ΄ανοίξει τις δυο κεντρικές οδικές αρτηρίες Xαλέπι-Χάμα και Χαλέπι-Λατάκια εντός 2 μηνών.
Tην ίδια στιγμή η τουρκικών συμφερόντων τρομοκρατική οργάνωση FNL ανακοίνωσε πως στόχευσε ένα όχημα μεταφοράς Ιρανών στρατιωτικών της Φρουράς της Επανάστασης στο μέτωπο του Tal Sakik στα ΝΑ του Ιντλίμπ και σκότωσε όλους τους επιβαίνοντες.
Επίσης και τη Δευτέρα οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στη ρώσικη αεροπορική βάση της Χμεϊμίμ και ακούστηκε ήχος εκρήξεων στην περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν πως η αεράμυνα κατέρριψε 2 drones αυτοκτονίας στα 3χλμ από το αεροδρόμιο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης: 10 χωριά της Raqqah υπέγραψαν συμφωνία να περάσουν στον έλεγχο του συριακού κράτους.
12//8/2019
Σύμφωνα με το ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης 10 χωριά-κωμοπόλεις στo Kυβερνείο της Ράκα υπέγραψαν συμφωνίες για τη μετάβαση τους και να τεθούν υπό τον έλεγχο της Συριακής Κυβέρνησης. Πρόκειται για χωριά και κωμοπόλεις πλησίον τηςTabqa στην ύπαιθρο της Ράκα και μεταξύ αυτών τα χωριά Ayed Kabir, Abbad και Safsafa.
Στο μέτωπο της ορεινής Λατάκια ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει μια σφοδρή επίθεση για την απελευθέρωση της πόλης Kabani και των περιχώρων της στην ορεινή ύπαιθρο της Λατάκια πλησίον των τουρκικών συνόρων. Ο στρατός έκαμψε την αντίσταση του Ισλαμικού Κόμματος του Turkestan και της Hay’at Tahrir Al-Sham και αφού ανέκτησε το στρατηγικής σημασίας όρος Zuwayqat προχώρησε προς την πόλη Kabani και σκληρές μάχες ήδη διεξάγονται στα περίχωρά της. To Κabani είναι στρατηγικής σημασίας γιατί βλέπει στην πεδιάδα al Ghab της Χάμα και στην Jisr al Shughour στο Νότο Ιντλίμπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κ. Εύβοια
 Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019, 17:07
Δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονται στην Εύβοια και τη Βοιωτία, με τους καπνούς να καλύπτουν και τον ουρανό της Αττικής.
Συγκεκριμένα πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια με το μέτωπο της πυρκαγιάς να κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος.
Η φωτιά καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής.
Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν
Στις 14:00 εκκενώθηκαν δύο χωριά, το Μακρυμάλλη και το Κοντοδεσπότι καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα, ενώ χτυπάνε οι καμπάνες για να προειδοποιηθούν οι κάτοικοι. Στην περιοχή κάηκαν επίσης δύο μικρές εκκλησίες, ενώ έχει διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση.
Εκκενώνεται και τρίτο χωριό στην Εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα. Πρόκειται για το χωριό Σταυρός, όπου από το πρωί είχε δοθεί εντολή για ετοιμότητα των κατοίκων, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε πριν από λίγο εντολή για εκκένωση του χωριού και ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο λεωφορεία της Αστυνομίας για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων που παραμένουν ακόμα εκεί.
Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το χωριό Πλατάνα. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Βουρδάνο που βρίσκεται στο χωριό, «το κυρίως μέτωπο της φωτιάς απέχει αυτή τη στιγμή από το χωριό περίπου 1 χιλιόμετρο, ωστόσο το μέτωπο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή είναι ισχυροί».
Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βουρδάνος, «οι άνεμοι δεν είναι σταθεροί ως προς την κατεύθυνση τους καθώς για κάποιο διάστημα οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν προς το χωριό και κάποιες άλλες στιγμές τις εκτρέπουν».
Ωστόσο χτύπησαν οι καμπάνες του χωριού και οι περίπου 50 κάτοικοι που βρίσκονται εκεί ήδη συγκεντρώνονται στην πλατεία, όπου αναμένουν τα μεταφορικά μέσα για να μεταφερθούν στα Ψαχνά όταν δοθεί η τελική εντολή για την εκκένωση του χωριού.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κεντρική Εύβοια - Αίτημα για βοήθεια από την Ευρώπη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής αεροπλάνα από Ιταλία και Κροατία, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για παροχή βοήθειας έρχονται στην Ελλάδα.
Πυροσβεστικά οχήματα από τις γύρω περιφέρειες φτάνουν συνεχώς στην πυρκαγιά στην Αγριλίτσα της Εύβοιας, ενώ εκεί βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», προκειμένου να γίνεται επιτόπου ο συντονισμός των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έγινε πριν από λίγο, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθείνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.
Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.
Στο σημείο βρίσκετει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».
Aξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί είναι στην περιοχή το Εγκληματολογικό της Πυροσβεστικής και ξεκίνησε την έρευνα για την έναρξη της φωτιάς καθώς οι αρμόδιοι στην περιοχή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού τόσο σχετικά με την ώρα που ξέσπασε η φωτιά όσο και σχετικά με το σημείο από όπου ξεκίνησε.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό «η κατάσταση που διαμορφώνεται την τελευταία ώρα δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σηκώθηκαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος ανεξέλεγκτα παρά την μεγάλη υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός τονίζοντας συγχρόνως πως «πρόκειται για δύσβατη περιοχή στην οποία δεν μπορούν να έχουν καλή πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις».
Ήδη χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούν να προσεγγίσουν διάφορα σημεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Εξάλλου σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά η «φωτιά εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο στον καθένα» όπως είπε χαρακτηριστικά «αφού η αρχική εστία της φωτιάς ξεκίνησε πολύ κοντά σε δημόσιο δρόμο», όπως σημειώνει, αφήνοντας ακόμη υπόνοιες και για εμπρησμό.
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θήβα
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στον Πρόδρομο της Βοιωτίας οι πυροσβέστες καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο (ούτως ή άλλως πρόλαβαν να τα εκκενώσουν), αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, που βρίσκεται στην περιοχή «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».
Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό». Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρακάντζας «προς το παρόν απέχει αρκετά ακόμη και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη». Σύμφωνα με του ειδικούς η φωτιά απέχει πάνω 1.000 μέτρα από την κοντινή παραλία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίγειες κυρίως δυνάμεις -τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες- έδωσαν μια μεγάλη μάχη από το πρωί για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στο εργοστάσιο της σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, «ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη».



Εύβοια: Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν οι 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι
 Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019, 16:06
Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Βουρδάνο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το χωριό Κοντοδεσπότι, η εκκένωση του χωριού «κρίθηκε αναγκαία καθώς η φωτιά έφτασε στις παρυφές του οικισμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καεί σπίτια». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μόνο μία αποθήκη έχει καεί αλλά είναι παρατεταγμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας μια ξεχωριστή μάχη για να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και να μην μπει μέσα στον οικισμό».
Η φωτιά έφτασε και στα πρώτα σπίτια του χωριού Μακρυμάλλη χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για καταστροφές κτισμάτων, καθώς και εκεί οι επίγειες δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη.
Αυτή τη στιγμή τα δύο πύρινα μέτωπα παραμένουν σοβαρά: Το ένα είναι ιδιαίτερα μεγάλο (αυτό στο χωριό Μακρυμάλλη) και κινείται προς τα Ψαχνά, ενώ το δεύτερο μέτωπο από το Κοντοδεσπότι κινείται προς το χωριό Πλατάνα.
Εκκενώνεται και τρίτο χωριό στην Εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα. Πρόκειται για το χωριό Σταυρός, όπου από το πρωί είχε δοθεί εντολή για ετοιμότητα των κατοίκων, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε πριν από λίγο εντολή για εκκένωση του χωριού και ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο λεωφορεία της Αστυνομίας για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων που παραμένουν ακόμα εκεί.
Νωρίτερα, εκκενώθηκαν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια
Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.
Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.
Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άνδρας φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» μαχαίρωσε γυναίκα στο κέντρο του Σίδνεϊ
 Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019, 09:37
Πανικός προκλήθηκε σε κεντρικό δρόμο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία, συνελήφθη από τους ιδιους τους πολιτες ένας νεαρος άνδρας που μαχαίρωσε μια γυναίκα στη μέση του δρόμου φωνάζοντας «Αλλάχου  Άκμπαρ», ενώ καταδίωξε κι άλλους για να τους μαχαιρώσει. Η γυναίκα λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το γουρουνι ισλαμοφασιστας να πηδάει πάνω στην οροφή ενός αυτοκινήτου φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» και να κραδαίνει ένα μαχαίρι και να προκαλει κι αλλο φωνάζοντας «σκοτώστε με».
Η αυτόπτης μάρτυρας στην σκηνή αυτή Μέγκα Χέιλι διευκρίνισε στο AFP ότι ο γουρουνοδράστης ισλαμοφασιστας, ο οποίος κρατούσε ένα πολύ μεγάλο μαχαίρι κουζίνας καταδίωξε άλλους ανθρώπους που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ αφού είχε μαχαιρώσει την ατυχη γυναίκα.
«Πέντε ή έξι θαραλεοι άνθρωποι, με την αστυνομια ως συνηθως εξαφανισμενη,  έτρεξαν προς το μέρος του για να τον σταματήσουν», πρόσθεσε η ίδια, «και κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον ακινητοποιήσουν» ριχνοντας τον κατω και τον αφοπλισαν βαζοντας επανω του καφασια και καρεκλες.
Το γουρουνι ισλαμοφασιστας δράστης συνελήφθη δυστυχως ζωντανος. Τωρα θα παει φυλακη να ξεκουραστει το γουρουνι και να τρωει τζαμπα. Αλιμονο στην αθωα γυναικα που χαθηκε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δημοκρατικος αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (2003-2010), ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή όπου οδηγήθηκε τον Απρίλιο του 2018 έπειτα από μια στημενη δίκη του για δηθεν διαφθορά που ο ίδιος και ολος ο κοσμος θεωρεί πως εντασσόταν σε μια εκστρατεία πολιτικού διωγμού του, συνεχάρη τους Φερνάντες/Κίρσνερ για τη «σπουδαία» νίκη τους στις προκριματικές εκλογές.
«Πρέπει να δοθεί ελπίδα στον λαό, ο φίλος σας Λούλα σας αγκαλιάζει», αναφέρει μήνυμα του ιστορικού ηγέτη της βραζιλιάνικης δημοκρατικης αριστεράς μέσω Twitter. Ο Αλμπέρτο Φερνάντες είχε επισκεφθεί τον Λούλα στη φυλακή τον περασμένο μήνα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται και οι νυν και οι πρώην τσακώνονται για το που κάνουν διακοπές οι " ηγέτες"...
Η ταμπακιέρα είναι αυτή, για αυτά δεν μιλά κανείς συστημικός πολιτικός οργανισμός η ΜΜΕ. Ας μιλήσουν αυτοί που πρέπει
Σχολιο.- Δεν έχουν καν αντικαταστήσει τα παλιά Canadair, που έκλεισαν μισό αιώνα εντατικής δράσης (!) κι αποτελούν το μισό στόλο των πυροσβεστικών μας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά παντού..Οι οικοπεδοφαγοι σε οίστρο.Ελαφόνησος,Αττική,Εύβοια,Θήβα..."Ανάπτυξη" ante portas.
Σχολιο.- Δεν είναι οικοπεδοφαγοι απλά. Το ότι μπαίνουν σε όλη την Ελλάδα φωτιές κάτι άλλο μου θυμίζει. Και η νύχτα είναι μεγάλη
Σχολιο.-  τι να διεκδικήσουν
οι οικοπεδοφάγοι βρε παιδιά σε περιοχή
NATURA;;;
ΟΙ φωτιές προέρχονται , ή από τα καλώδια της ΔΕΗ...
για πάνω από το 80% των γεγονότων,
15% αμέλεια και το λοιπό εμπρησμοί...
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ... άγνωστων μυστηριοδών δυνάμεων, ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
Σχολιο.- Ελαφόνησο θυμάμαι ήθελαν να κάνουν πενταστερο πάντως σε ενα σημείο που καηκε.Δεν εχεις άδικο,αλλα σίγουρα υπάρχουν και οι εμπρησμοί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά στα Χώστια Θηβων, σε περιοχή που είχε υποβληθεί αίτηση για τοποθέτηση ανεμογεννητριών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μισή Ελλάδα καίγεται και ο Κούλης, αμέριμνος και γεμάτος χαρά, παίζει μπασκετάκι στην Κρήτη...
Το έργο επαναλαμβάνεται, με αλλαγή ρόλων.
Πέρυσι είχαμε Τσίπρα, φέτος έχουμε Μητσοτάκη!
Στο ίδιο έργο θεατές!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τελευταιο δεντρο που θα μεινει κρατηστε το για να κρεμαστειτε
Θα μπορούσαν βέβαια να κρεμαστούν από τις ανεμογεννήτριες που θα βάλουν,
πιο πολλούς θα χωρέσουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σαλβίνι θέλει να εμποδίσει την αποβίβαση λαθρομεταναστών από δύο δουλεμπορικα πλοία αποικιοκρατικων ΜΚΟ
13/8/2019
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι εργάζεται προκειμένου να εμποδίσει δύο δουλεμπορικα πλοία μεταφορας λαθρομεταναστών  από τη Λιβυη τα οποία έχουν ναυλώσει γαλλικές και ισπανικές αποικιοκρατικες ΜΚΟ να φέρουν περισσότερους από 500 λαθρομετανάστες στην Ιταλία, ενώ φυσικα δεν τους πανε στις χωρες τους.
Το δουλεμπορικο Ocean Viking των γαλλικών αποικιοκρατικων ΜΚΟ Αποικιοκρατες Γιατροί χωρίς Σύνορα και SOS Mediterranee μετεφερε  περίπου 356 λαθρομετανάστες από τις ακτες της Λιβύης από την Παρασκευή, ενώ το ισπανικό δουλεμπορικο πλοίο Open Arms μετεφερε περίπου 160 λαθρομεταναστες.
Και τα δύο δουλεμπορικα πλοία βρίσκονται στην κεντρική Μεσόγειο σε κοντινή απόσταση από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα και αναζητούν ένα Ιταλικο λιμάνι για να αποβιβάσουν τους κυρίως Αφρικανούς Λαθρομετανάστες.
Όμως ο Σαλβίνι, ηγέτης της δεξιάς Λέγκας που έχει δει τα ποσοστά της να εκτοξεύονται αφότου ανέλαβε πέρυσι την εξουσία και ξεκίνησε μια άγρια αντιλαθρομεταναστευτική πολιτική, δήλωσε σήμερα πως τα πλοία δεν είναι πρόβλημα της Ρώμης.
«Εργάζομαι στο υπουργείο αυτό το πρωί προκειμένου να εμποδίσω περισσότερους από 500 λαθρομετανάστες να αποβιβαστούν από δύο δουλεμπορικα πλοία αποικιοκρατικων ΜΚΟ, ένα γαλλικό και ένα ισπανικό», έγραψε ο Σαλβίνι στο Facebook.
«Θα σας ενημερώσω πώς τελειώνει αυτό. Δεν θα τα παρατήσω».
Ο Σαλβίνι είπε πως η Λιβύη προσφέρθηκε να δεχθεί πίσω τους λαθρομετανάστες που επιβαίνουν στο Ocean Viking και είπε πως το Open Arms πρέπει να πάει στην Ισπανία.
Οι Αποικιοκρατες Γιατροί χωρίς Σύνορα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στη σπαρασσόμενη από τη βία Λιβύη, λέγοντας πως οι λαθρομετανάστες υφίστανται βασανιστήρια και κακομεταχείριση εκεί. Και αρνουνται να τους πανε στη Γαλλια, γιατι η Γαλλια τους το εχει απαγορευσει και εχει πει ότι θα τους κοψει τα ποδια εάν κανουν κατι τετοιο. Αλλωστε το σχεδιο της Ευρωενωσης είναι να διαλυσουν την Ιταλια. Η Αποικιοκρατικη οραγωση του Σορος Open Arms λεει υποκριτικα ότι έχει καλέσει την Ευρω Ένωση να συντονίσει την ανακατανομή των λαθρομεταναστών που κουβαλαει στην Ένωση.
Η υπηρεσία λαθρομεταναστων του ξεφτιλο ΟΗΕ κάλεσε τις ευρω κυβερνήσεις να επέμβουν, προειδοποιώντας ότι πλησιάζουν καταιγίδες.
Η Ισπανία δήλωσε ότι η Ιταλία πρέπει να ασχοληθεί με την παροχή άμεσης φροντίδας στους λαθρομετανάστες. Παροτι το πλοιο είναι δικο της, και η Ισπανια είναι το ιδιο κοντα με την Ιταλια. Αλλωστε είναι γνωστα η σφαγη που εκανα στους λαθρομεταναστες οι Ισπανοι, όταν επιχειρουσαν να πηδηξουν τα συρματα για να φτασουν στο ισπανικο εδαφος της Θεουτα στην Αφρικη.
Σχολιο.- Η Ιταλία έχει κάθε κυριαρχικό δικαίωμα να μην επιτρέψει την μεταρτοπή της, σε χώρα υποδοχής μεταναστών! Από πότε οι μαφιζόζικες ΜΚΟ της Νέας Τάξης μπορούν υποκαθιστούν την μεταναστευτική πολιτική μιας ανεξάρτητης λαο κυρίαρχης χώρας? Συγχαρητήρια στον 'δεξιό΄ Σαλβίνι, αν καταφέρει να σπάσει τον απίστευτο νταβατζιλίκι των ΜΚΟ του Σόρος και της Μέρκελ!
Σχολιο.- Γιατί δεν τους πηγαίνουν στην Κορσική, να δούμε τι θα πει η "δημοκρατική" Γαλλία; Αυτοί δεν σκοτώσανε τον Καντάφι, μαζί με τ' Αμερικανά; Ας αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες των εγκλημάτων τους. Η Μάλτα, η Ιταλία κι η Ελλάδα, ειδικά οι δυο πιο μικρές χώρες, δεν φταίμε σε τίποτα...
Σχολιο.- Εχει καταντησει αηδια η ασκηση πολιτικης απο τις ΜΚΟ... Ποιοι ειναι τελος παντων αυτοι οι τυχαρπαστοι που μπορουν να παρακαμπτουν το επισημο κρατος ? Εγω και εσυ γιατι δεν μπορουμε ? Ελπιζω ο Σαλβινι να τους ΤΣΑΚΙΣΕΙ !!!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι τυχαίο
Εξάλειψε τον αναλφαβητισμό σε ένα χρόνο.
Μείωσε την βρεφική θνησιμότητα από το 42 % στο 0 %.
Εγγυήθηκε 1 γιατρό για κάθε 130 κατοίκους, με τον μεγαλύτερο δείκτη γιατρών κατά κεφαλή στον κόσμο.
Δημιούργησε τη μεγαλύτερη σχολή ιατρικής στον κόσμο, με 25.000 γιατρούς αποφοίτους από 84 έθνη.
Έστειλε πάνω από 30 χιλιάδες γιατρούς να συνεργαστούν σε περισσότερες από 68 χώρες στον κόσμο με 600.000 αποστολές.
Κατάφερε να είναι το μόνο κράτος της Λατινικής Αμερικής χωρίς παιδικό υποσιτισμό.
Κατάφερε να είναι η μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής χωρίς ναρκωτικά.
Πέτυχε την δωρεάν εκπαίδευση στο 100 % του πληθυσμού της.
Κανένα παιδί δεν κοιμάται στο δρόμο.
Μεταμόρφωσε ένα ορφανό παιδί από το δρόμο στον πρώτο αστροναύτη / κοσμοναύτη της Λατινικής Αμερικής
Κατάφερε να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που συναντά κανείς την οικολογική βιωσιμότητα.
Οι κάτοικοι της χώρας του έχουν 80 χρόνια προσδόκιμο ζωής
Δημιούργησε εμβόλια κατά του καρκίνου.
Κατάφερε να είναι η μόνη χώρα που εξάλειψε τη μετάδοση του AIDS από τη μητέρα στο βρέφος
Κατάφερε να έχει τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στη Λατινική Αμερική.
Κανείς δεν επιβίωσε από 600 επιθέσεις κατά της ζωής του και από 11 προέδρους των ΗΠΑ που προσπαθούσαν να τον ανατρέψουν.
Κανείς δεν επιβίωσε από 50 χρόνια αποκλεισμού και οικονομικού πολέμου.
Δεν έφτασε τυχαία τα 90 χρόνια, σε τόση εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία.
Είναι ο Φιντέλ Κάστρο, που οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι αποκαλούν δικτάτορα, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καταφέρει ούτε ένα από τα επιτεύγματα του!!!
( Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1926 )




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



http://www.ilgiornale.it/news/mondo/carola-rackete-governo-tedesco-mi-ordin-portare-i-migranti-1739138.html

Carola Rackete: "Η γερμανική κυβέρνηση με διέταξε να μεταφέρω τους μετανάστες στην Ιταλία"

Η Carola Rackete τώρα λέει ότι η γερμανική κυβέρνηση της είπε να μεταφέρει του μετανάστες στην Ιταλία.
Μετά την παρουσία δημοσιογράφων της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης στο Sea Watch 3 και τις υποψίες του πρώην επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών, τώρα έρχεται και η επιβεβαίωση της καπετάνισσας: πίσω από τη λειτουργία της ΜΚΟ για ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ιταλικής κυβέρνησής.
Πρώτα, ο ιστότοπος Journalistenwatch.com είχε αποκαλύψει τους δεσμούς μεταξύ της ΜΚΟ Sea Watch κ της Γερμανικής κυβέρνησης. Eίχε αποκαλύψει ότι πάνω στο πλοίο, υπήρχαν 2 δημοσιογράφοι της γερμανικής κρατικής Ard TV, οι οποίοι κινηματογραφούσαν φτιάχνοντας το εγκώμιο της Carola Rackete... Και μετά ο πρώην επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, Hans-Georg Maaßen, είχε επιβεβαιώσει αυτό το δραματικό ιστορικό... Τώρα, είναι η ίδια η καπετάνισσα που παραδέχεται ότι, πίσω από την επίθεση στο λιμάνι της Lampedusa του Sea Watch 3, υπήρχε ακριβής πολιτικός σχεδιασμός.. Λίγες εβδομάδες μετά το περιστατικό στο λιμάνι της Lampedusa, ..η Rackete σε συνέντευξή της στη Γερμανική TV Zdf https://www.youtube.com/watch?v=ogjwfSYKXbQ&app=desktop , παραδέχεται ότι ήταν το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών που την ζήτησε να "... φέρει τους παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα".
Σχολιο.-  ΝΑΤΟικοί αριστεροί κι αντι ''φασίστες'' και ΜΚΟ (όλοι οι χαζοί χωράμε , με ''αγάπη '' , κτλ ) στην υπηρεσία των δουλεμπόρων και των αφεντικών τους (ΕΕ , ΝΑΤΟ , ΟΟΣΑ , ΔΝΤ ,ΕΚΤ και λοιπά ευαγή ιδρύματα )



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μνημονια. Οταν χρειαστικαν περικοπες, το πρωτο θυμα ηταν οι κοινωνικες  παροχες.
Οι οικονομικα ασθενεστεροι πληρωσαν πιο ακριβα από ολους το «μαρμαρο» της κρισης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υποπτη φωτια στην Παιανια απεδειξε ότι δεν λειτουργει το 112




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αύξηση 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ κι έπεται συνέχεια
Το πρώτο αντιλαϊκό πακέτο για τη «διάσωση» της επιχείρησης, που φορτώνεται στην πλάτη του λαού, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση
Ετοιμη να ανακοινώσει το πρώτο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, στο πλαίσιο του συνολικότερου «σχεδίου διάσωσης» της ΔΕΗ, είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σ' αυτό περιλαμβάνονται αυξήσεις στα τιμολόγια, άγριο «κυνήγι» για την είσπραξη οφειλών, μειώσεις προσωπικού της επιχείρησης και περικοπές μισθών και βεβαίως πώληση των «φιλέτων» της ΔΕΗ στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταδικάζει τις αμερικανικές κυρώσεις
Αναστολή συμμετοχής στις διαπραγματεύσεις στα νησιά Μπαρμπάντος
Την αναστολή της συμμετοχής της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στο τραπέζι του διαλόγου με την αντιπολίτευση στα νησιά Μπαρμπάντος - που γίνεται με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας - ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ως αντίδραση στις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και κρατικές επιχειρήσεις, κυρώσεις που στηρίζει η αντιδραστική αντιπολίτευση υπό τον αυτοανακηρυχθέντα Πρόεδρο, Χουάν Γκουαϊδό, αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Σε μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν το Σάββατο στο Καράκας και άλλες πόλεις και διοργανώθηκαν από το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ), με το σύνθημα «Οχι άλλο Τραμπ» εκφράστηκε η αντίθεση στις νέες κυρώσεις και δηλώθηκε ότι θα συγκεντρωθούν 13 εκατομμύρια υπογραφές καταδίκης αυτής της επιθετικής πολιτικής του οικονομικού αποκλεισμού, οι οποίες θα κατατεθούν ως διαμαρτυρία στον ΟΗΕ.
Από τη λεωφόρο Σούκρε στο Καράκας, ο Βενεζουελανός Πρόεδρος κατηγόρησε την αντιπολίτευση υπό τον Γκουαϊδό ότι «σχεδιάζει να παραδώσει τη χώρα ως μια αποικία των ΗΠΑ ζητώντας τις κυρώσεις» και ότι «ποτέ δεν υπήρξε από την αντιπολίτευση μια συμπεριφορά τόσο καταστροφική, τόσο μαριονέτας, υποταγής και ξεπουλήματος της πατρίδας». Ταυτόχρονα, εξηγώντας την αναστολή συμμετοχής της κυβερνητικής αντιπροσωπείας στις συζητήσεις στα Μπαρμπάντος, τάχθηκε «υπέρ του διαλόγου, ανεξάρτητου, πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού», τονίζοντας ότι «πιστεύει στην επίλυση της σύγκρουσης με σεβασμό του Συντάγματος και του λαού», για να σημειώσει ότι «έχουμε προετοιμαστεί για να καταλήξουμε σε συμφωνία αλλά με σεβασμό της Βενεζουέλας».
Χτες επίσης είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης για να παρθούν μέτρα ενάντια στους προδότες της πατρίδας, κάτι που αφηνόταν να εννοηθεί ότι θα σήμαινε διάλυση της Βουλής, που ελέγχει η αντιπολίτευση. Θυμίζουμε ότι από το 2016 έχει κηρυχθεί άκυρη η λειτουργία της λόγω της αναγνώρισης 4 βουλευτών που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Στη συνέχεια συστάθηκε Συνταγματική Εθνοσυνέλευση για να ξεπεραστεί η αδυναμία της Βουλής, με τη συμμετοχή μόνο του ΕΣΚ (αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης μποϊκόταραν μη συμμετέχοντας στην εκλογή της).
Πάντως, το παζάρι που φαίνεται ότι προσωρινά διακόπτεται, έχει έντονα στηλιτευτεί από το ΚΚ Βενεζουέλας, το οποίο προειδοποιεί για τον «κίνδυνο μιας συμφωνίας στις πλάτες του λαού και κατά των συμφερόντων του». Πρόσφατα είχε τονίσει ότι ούτε οι δυνάμεις που στηρίζουν τη λεγόμενη Μπολιβαριανή Διαδικασία - όπως κάνει κριτικά και το ΚΚ Βενεζουέλας - δεν έχουν ενημέρωση για το τι ακριβώς συζητιέται στα Μπαρμπάντος. Ταυτόχρονα έχει καταγγείλει ότι η κυβέρνηση Μαδούρο δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία με το ΚΚ Βενεζουέλας, που είχε υπογραφτεί το Φλεβάρη του 2018 για τη στήριξή της, η οποία προέβλεπε συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και ζωής των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Επίσης καταγγέλλει την εξελισσόμενη εκ νέου ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών, την επίθεση της εργοδοσίας σε ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις με απολύσεις εργαζομένων και τη μη τήρηση Συλλογικών Συμβάσεων, που κλιμακώνεται καθώς βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και εντείνεται η επίθεση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Κάηκαν παιδιά σε παιδικό σταθμό
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Τραγωδία σε οικιακό παιδικό σταθμό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην πόλη Ερι της βορειοανατολικής πολιτείας Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ, όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά στον πρώτο όροφο του κτιρίου, προκαλώντας τον φρικτό θάνατο πέντε παιδιών ηλικίας από οκτώ μηνών έως επτά ετών, από τα οποία τα τέσσερα ήταν αδέλφια. Αλλα τρία άτομα, μεταξύ τους δύο έφηβοι, τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν πηδώντας από το φλεγόμενο κτίριο.
Οι τοπικές πυροσβεστικές αρχές ανακοίνωσαν τη διενέργεια έρευνας για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που σημειώθηκε προχτές στη 1.15 π.μ. τοπική ώρα στο σαλόνι του πρώτου ορόφου. Οι πρώτες ενδείξεις δεν ήταν αρκετές για να καθοριστεί η αιτία της φωτιάς. Ωστόσο, σε έκθεση που είχαν συντάξει τοπικοί αξιωματούχοι στο συγκεκριμένο κέντρο παιδικής φροντίδας (όπου λειτουργούσε μόλις μία συσκευή πυρανίχνευσης) τον περασμένο Γενάρη, είχαν παρατηρήσει αποτσίγαρα και σβησμένα πούρα στο χώρο της κουζίνας αλλά και σε έναν από τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
Τα άτυχα παιδάκια διέμεναν στο κέντρο, που λειτουργούσε στο σπίτι μίας ηλικιωμένης, από το βράδυ μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας, επί ένα χρόνο, διότι οι γονείς τους εργάζονταν σε νυχτερινή βάρδια.
Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής προσανατολίζονται στην πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Πούτιν
ΜΟΣΧΑ.--
Την Παρασκευή το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε την αμερικανική πρεσβεία για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας με το να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της χάρτη που έδειχνε την πορεία μια «μη νόμιμης διαδήλωσης» που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου στη Μόσχα.
Η ρωσική κρατική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών «Roscomnadzor» ζήτησε από την «Google» να σταματήσει να διαφημίζει «παράνομα μαζικά γεγονότα» στην πλατφόρμα YouTube, αναφερόμενη στις διαδηλώσεις του Σαββάτου. Πρόσθεσε πως η Ρωσία θα το θεωρήσει παρέμβαση στην κυριαρχία της, εχθρική επιρροή και παρεμπόδιση δημοκρατικών εκλογών, αν η «Google» δεν ανταποκριθεί στο αίτημα, και η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να απαντήσει αναλόγως.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ευαγγελια Αναστασιου
Μη μου κλεινεται τα ματια
ΕΦΥΓΕ Η ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΑ
Ήταν κάποιες φωτογραφίες που τις κουβαλούσα από τα νιάτα μου και έμεναν χαραγμένες μέσα μου. Του Σπύρου Μελεντζή που γνώρισα και αγάπησα μέσω του Νίκου Καραντηνού. Με αντάρτες και αντάρτισσες , πάνω στα βουνά, που σου έκοβαν την ανάσα έτσι όπως τους έβλεπες όρθιους και περήφανους. Κάποιες από αυτές, σε τεράστιο μέγεθος, τις έχω ακόμη - δώρο πάντα του Νίκου, αξέχαστου μέντορά μου στο συνδικαλισμό.
Έβλεπα και ξανάβλεπα το βιβλίο με της φωτογραφίες του Μελεντζή γιατί, στο νεανικό μυαλό μου, «εικονογραφούσε» τις χιλιάδες σελίδες για την ελληνική αντίσταση που είχα ρουφήξει προσπαθώντας να μάθω, να καταλάβω, τι κάνει κάποιους ανθρώπους να μην υπολογίζουν ούτε τη ζωή τους μπροστά στον αγώνα.
Μέσα απο αυτές τις φωτογραφίες είχα ήδη «γνωρίσει» τον Ηρακλή Τζάθα που τον συνάντησα πολλά χρόνια αργότερα όταν ήρθε να δουλέψει στα «ΝΕΑ».
Με τον ίδιο τρόπο είχα «γνωρίσει» και την πανέμορφη αντάρτισσα που με είχε εντυπωσιάσει με την ήρεμη αλλά αποφασιστική ματιά, με την περήφανη αλλά όχι αλαζονική στάση του κεφαλιού. Και σήμερα, μέσα από μια ανάρτηση του- κατά τύχη διαδικτυακού μου φίλου- γιού της έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή.
«Εφυγε η μητέρα μου! Καλό παράδεισο αγαπημένη μου.» έγραφε ο Μανώλης Κατσούλης, πρώην Δήμαρχος Γλυκών Νερών για τη μάνα του, την αγωνιστρια της Εθνικής Αντίστασης Γεωργία Αυγουστιανού- Κατσούλη. Ετσι απλά κι ούτε θα το πρόσεχα ιδιαίτερα αν από κάτω δεν υπήρχε η συγκλονιστική φωτογραφία της όμορφης αγωνιστριας με το όπλο στον ώμο- σύμβολο του αγώνα όλων των γυναικών.
Καλό παράδεισο γυναίκα της Αντίστασης. Όσο κι αν η ιστορία γράφεται από τους νικητές οι αγώνες σας δεν θα ξεχαστούν ποτέ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



93 χρόνια από τη γέννηση του Επαναστάτη... (13 Αυγούστου 1926 - 25 Νοέμβρη 2016)
"Πατρίδα ή Θάνατος"... επίκαιρος όσο ποτέ!
Φιδέλ Κάστρο: «Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες Άντε γαμήσου»