Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Πεμπτη 15 Αυγουστου 2019




Κλιματική αλλαγή ονομάζεται το φαινόμενο κατα το οποιο μεσα σε μια δεκαετία καταστρέφονται πανω απο 200.000 στρέμματα δασους και στη θεση τους ξεφυτρωνουν πανω απο 30 αιολικά πάρκα με πανω απο 350 ανεμογεννητριες.
Η κλιματική αλλαγή (που φυσικά ελέω ανθρώπου υφίσταται) ευθύνεται για εκατοντάδες δεινά οχι ομως για πυρκαγιές που ξεσπουν μεσα στα αγρια μεσανυχτα (3:30) σε περιοχες που ουτε ανθρωπινη δραστηριοτητα υπαρχει ουτε ανθρωπινη παρουσία(καλωδια,μετασχηματιστες κτλ)
Με τις προ δεκαετιας καταστροφικες πυρκαγιες στη νοτια Εύβοια ήδη ξεχασμενες και τις συνεπειες τους πλεον ορατες απο χιλιομετρα (κυριολεκτικά) περιμενουμε την αναπτυξη στα αποκαΐδια των φετινων καταστροφων οπου φυσικα οι πολιτικαντηδες της συμφοράς δεν παρέλειψαν να στήσουν την χιλιοπαιγμενη κακογουστη παράσταση της πολιτικης αντιπαράθεσης...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια καλε?
Η κορη της Λιτσας?
Μεγαλη τσουλαρα.
Αντρα για αντρα δεν εχει αφησει, ιδια η μανα της.
Ενας Θεος ξερει τινος είναι το παιδι που εχει.
-Γαλα να βαλω στο καφε???
-Όχι παιδι μου νηστευω!!!!

Σχολιο.- η νηστεία δεν είναι μόνο στο τι τρώει κάποιος, νηστεία στο σεξ, στις βωμολοχίες, στα ψέματα κτλ. Η νηστεία δεν είναι για να κάνει αποτοξίνωση από το κρέας αλλά για να ''καθαρίσει'' η ψυχή και το σώμα από αμαρτίες.
Εδώ δεν είμαστε Άγιοι , αλλά διαβάζουμε τι λέει ο Χριστός
Ματθ. 15,11 οὐ τὸ εἰσερχόμενον εἰς τὸ στόμα κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον, ἀλλὰ τὸ ἐκπορευόμενον ἐκ τοῦ στόματος τοῦτο κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον.
Ματθ. 15,11 Δεν μολύνει τον άνθρωπον αυτό που εισέρχεται στο στόμα, αλλά εκείνο που βγαίνει από το στόμα. Αυτό τον μολύνει”.
Ματθ. 15,17 οὔπω νοεῖτε ὅτι πᾶν τὸ εἰσπορευόμενον εἰς τὸ στόμα εἰς τὴν κοιλίαν χωρεῖ καὶ εἰς ἀφεδρῶνα ἐκβάλλεται;
Ματθ. 15,17 Ακόμη δεν καταλαβαίνετε ότι εκείνο που εισέρχεται στο στόμα, προχωρεί εις την κοιλίαν και απορρίπτεται στο αφοδευτήριον;
Ματθ. 15,18 τὰ δὲ ἐκπορευόμενα ἐκ τοῦ στόματος ἐκ τῆς καρδίας ἐξέρχεται, κἀκεῖνα κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον.
Ματθ. 15,18 Εκείνα όμως που βγαίνουν από το στόμα, εξέρχονται από την καρδιά, και αυτά είναι που μολύνουν τον άνθρωπον.
Ματθ. 15,19 ἐκ γὰρ τῆς καρδίας ἐξέρχονται διαλογισμοὶ πονηροί, φόνοι, μοιχεῖαι, πορνεῖαι, κλοπαί, ψευδομαρτυρίαι, βλασφημίαι.
Ματθ. 15,19 Διότι από την καρδιά βγαίνουν οι πονηρές σκέψεις και επιθυμίες, φόνοι, μοιχείες, πορνείες, κλοπές , ψέματα , βλασφημίες.
Καμία λοιπόν τροφή δεν μολύνει, αφού ούτως η άλλως, όλες οι τροφές προέρχονται από τον κόσμο του Διαβόλου, μέσα στον οποίο ζούμε. Δεν γίνεται, με απλό και μαθηματικά λογικό τρόπο, κάποια τροφή να θεωρείτε πως "μολύνει" ενώ κάποια οτι είναι αμόλυντη. Τρώμε για να υπάρχουμε, και δεν υπάρχουμε για να τρώμε. Η νηστεία έχει έχει μια πολυδιάστατη έννοια. Ο Χριστός είναι εκείνος που μας καλεί να νηστέψουμε τα πάντα από τον κόσμο αυτό. Να απορρίψουμε τον κόσμο αυτό, τον κόσμο του Σατανά σε κάθε του έκφανση. Και όχι λίγο, όχι για 10 η 20 η 40 η 50 μέρες.
Μήπως ο Χριστός μας λέει, πότε θα ξεκινάει η περίοδος νηστείας και πότε θα τελειώνει; Όχι. Στην ουσία ο Χριστός μας καλεί να νηστέψουμε τον κόσμο αυτό και ότι αγαθά αυτός έχει να προσφέρει, μέχρι η ψυχή μας να αφήσει το ψεύτικο αυτό σώμα. Η νηστεία-εγκράτεια προς τον κόσμο και όσα αυτός δίνει, που μας ζητά ο Χριστός, δεν αφορά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν μας καλεί δηλαδή να μπαίνουμε σε λειτουργία "περιόδου νηστείας" λες και κάποιος πατάει ένα κουμπί , και όταν τελειώνει η νηστεία το ξαναπατάει και «βγαίνουμε».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο επίδοξος-πραξικοπηματίας-μαριονέτα των ΗΠΑ ανακοινώνει την απόφαση τοποθέτησης ψευδο-πρέσβη στην Ελλάδα και το Ισραήλ: «Προχωράμε στην τοποθέτηση διευθύνοντα συμβούλου στην CITGO (Θυγατρική στις ΗΠΑ της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας), στη σύσταση επιτροπής για τη μελέτη και προστασία της περιουσίας της Βενεζουέλας και την τοποθέτηση πρεσβευτών στην Ελλάδα και το Ισραήλ»

O ΓΚΟΥΑΪΔΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΨΕΥΔΟ-ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
14/08/2019
Την απόφαση τοποθέτησης στην Ελλάδα και το Ισραήλ ενός «πρέσβη» ανακοίνωσε από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος επιχείρησε χωρίς επιτυχία να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
«Προχωράμε στην τοποθέτηση διευθύνοντα συμβούλου στην CITGO (Θυγατρική στις ΗΠΑ της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας), στη σύσταση επιτροπής για τη μελέτη και προστασία της περιουσίας της Βενεζουέλας και την τοποθέτηση πρεσβευτών στην Ελλάδα και το Ισραήλ» ανέφερε στο μήνυμά του ο Βενεζουελάνος πολιτικός που ανέλαβε την επιχείρηση απομάκρυνσης του Νικολάς Μαδούρο για λογαριασμό των ΗΠΑ.
Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα με επίσημη ανακοίνωση, ενώ ερωτηματικά προκαλεί και η ολοκληρωτική σιγή που επικρατεί στα συνήθως λαλίστατα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Είναι ενήμερη η Αθήνα για την παράνομη, βάσει του διεθνούς δικαίου, απόφαση του Γκουαϊδό; Πως θα αντιμετωπίσει τα μέλη της επίσημης διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Ελλάδα;
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση της ψευδο-κυβέρνησης του Γκουαϊδό, σε μια εποχή που έχουν σταματήσει να ασχολούνται μαζί του ακόμη και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Να σημειωθεί ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Γκουαϊδό, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει δεχθεί την αποστολή αντιπροσώπων του Γκουαϊδό, γεγονός που θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο και θα αποτελούσε εμπλοκή σε εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας.
Αντίθετα τις ημέρες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρούσε στην αναγνώριση της ψευδο-κυβέρνησης Γκουαϊδό, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επανέφερε τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας στο επίπεδο πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος.
Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει στηρίξει τα περισσότερα αυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις που ανέπτυξε με την κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία.
* To βράδυ της Τετάρτης ο Γκουαϊδό διέγραψε από τον λογαριασμό του στο tweeter το επίμαχο μήνυμα, το οποίο όμως παρέμενε στο facebook.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πείτε μου τώρα ποιος είναι ο εμπρηστής;Καιρικά φαινόμενα που ανάβουν φωτιές στις 3 τα μεσάνυχτα σε πυκνό δάσος, χαρακτηρισμένο ως περιοχή Αιολικού ενδιαφέροντος, χιλιόμετρα μακριά από τους δρόμους και τα χωριά και χωρίς να πέφτουν αστραπές… απλά δεν είναι καιρικά.
Είναι επιχειρηματικά.


Αύγουστος 15 2019
Για πείτε μου τώρα ποιος είναι ο εμπρηστής;
Μόνο τυχαία δεν είναι τα «καιρικά φαινόμενα» εκεί που χτυπούν στην Εύβοια.
Ο πρωθυπουργός με το μόνιμα ηλίθιο βλέμμα που χει στραμμένο στην κάμερα ενδιαφερόμενος περισσότερο στο αν «γράφει» σε αυτή είπε ότι αναμετρηθήκαμε με τα καιρικά φαινόμενα.
Καιρικά φαινόμενα που ανάβουν φωτιές στις 3 τα μεσάνυχτα σε πυκνό δάσος, χαρακτηρισμένο ως περιοχή Αιολικού ενδιαφέροντος, χιλιόμετρα μακριά από τους δρόμους και τα χωριά και χωρίς να πέφτουν αστραπές… απλά δεν είναι καιρικά.
Είναι επιχειρηματικά.
Η Νότια Εύβοια καλείται να σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων δυσανάλογα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.
Ήδη λειτουργούν 34 αιολικά πάρκα και σχεδιάζονται πάνω από 20 νέα (πάνω από 200 νέες ανεμογεννήτριες).
Για να γίνουν έργα ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κ.α.) στη Νότια Εύβοια έχει ήδη γίνει κατάληψη δασικής γης που ξεπερνά τα 7.500 στρέμματα, με εσωτερική οδοποιία που ξεπερνά τα 130 χλμ.
Ο ελλιπής καθαρισμός των πυλώνων μέσα στο καλοκαίρι ήδη έχει προκαλέσει δεκάδες πυρκαγιές στην Εύβοια τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με νέο νόμο του 2014 καταργήθηκε η όποια προστασία των δασικών εκτάσεων από επεμβάσεις για:
• Κατασκευή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ),
• κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου,
• εξορύξεις και άλλες επενδυτικές δραστηριότητες.
Η δασική νοµοθεσία επιτρέπει από το 2001 συνεχώς, µε σαφήνεια και καθαρότητα την εγκατάσταση ΑΠΕ ακόμα και σε αναδασωτέες εκτάσεις.
Τους δασοκτόνους αυτούς νόμους που συμβαδίζουν με το κοινοτικό δίκαιο (της ΕΕ) τους έχουν ψηφίσει και τους έχουν διατηρήσει όλες οι κυβερνήσεις. Και οι νυν και όλοι οι πρώην.
Όπως βλέπετε στην εικόνα οι περιοχές αιολικού ενδιαφέροντος είναι αυτές που κάθε χρόνο τις χτυπούν τα «καιρικά» ή …τα επενδυτικά φαινόμενα, για να λέμε τα φαινόμενα με το όνομά τους!
Και είναι αυτές που θα «φιλοξενήσουν» στο μέλλον τα αιολικά πάρκα.
Για πείτε μου τώρα ποιος είναι ο εμπρηστής;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενα από τά δημοσιογραφικα τομάρια του σκαϊ ξεφτίλες ο Ν.Υποφάντης ενω μεταδίδει ζωντανα από τήν Ευβοια,ξερνάει: «ας καεί,ας καεί,ας καεί»..για εναν άνθρωπο που αρνείται να αφήσει τό σπίτι του ενώ πλησιάζουν οί φλόγες...


Εύβοια: Σάλος με την ατάκα του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Νίκου Υποφάντη - «Ας καεί»

14/08/2019 - 09:29
Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Νίκος Υποφάντης μετέδιδε ζωντανά για τον σταθμό τα όσα συνέβαιναν στην Εύβοια.
Στη διάρκεια του ρεπορτάζ, ωστόσο, είπε μία ατάκα η οποία έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά για έναν άνδρα που αρνούταν να εγκαταλείψει το σπίτι του «Ας καεί»!
Ο διάλογος με τον Νίκο Στραβελάκη, παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων είχε ως εξής:
«Είναι μέσα ο άνθρωπος δεν θέλει να βγει, δεν θέλει να βγει αυτός ο άνθρωπος. Δεν είναι εγκλωβισμένος, Δεν θέλει να αφήσει το σπίτι του.
Στραβελάκης: Νίκο δεν είναι στην περιοχή που έχει εκκενωθεί;
Υποφάντης: Είναι στην περιοχή που έχει εκκενωθεί. Κάποιοι δεν ήθελαν να φύγουν. Είναι το πρώτο σπίτι…. Κοιτάξτε τον αστυνομικό, έχουν πηδήξει τρεις τέσσερις μάντρες οι αστυνομικοί για να καταφέρουν να φτάσουν κοντά του. Δεν ξέρω πως θα τον βοηθήσουν. Πρέπει να τον πάρουν από εκεί. Ας καεί, ας καεί, ας καεί!
Στραβελάκης: Ναι… χρειάζεται ψυχραιμία αυτήν την ώρα…..
Όταν κάποιος αστυνομικός και ένας εθελοντής που πήγαν να πείσουν τον κάτοικο να εγκαταλείψει το σπίτι του γύρισαν λέγοντας πως τους έβρισε, ο Νίκος Υποφάντης λέει: «Πείτε του να βγει πάρτε τον τον άνθρωπο, θα καεί εδώ πέρα».
«Χρειάζεται ψυχραιμία Νίκο. Ο άνθρωπος προφανώς θέλει να μείνει κοντά στην περιουσία του. Να τον πείσουν εκείνοι που πρέπει να τον πείσουν», του λέει ο Στραβελάκης.
Ο Υποφάντης επισημαίνει τότε «Έχει μείνει ένας αστυνομικός. Κάνει το παν να τον πείσει. Έχουν πάρει φωτιά τα ξύλα έξω από το σπίτι. Το σπίτι είναι μέσα στις φλόγες. Γιατί να καούν; Έχει και έναν αστυνομικό μαζί του τώρα και έναν εθελοντή ο οποίος προσπαθεί να τον πείσει να φύγει. Να φύγουνε, Πραγματικά δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ας καεί»!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστεύω ότι εφόσον έχουν συλληφθεί εμπρηστές πρέπει να πουν το Δεσπότη Παναγιώτη ώστε να εμπεδώσουν με αντιποιητικο τρόπο το νόημα της σημερινής γιορτής,μπας και γινουν Αν-θρωποι..Δεν φτάνει αυτό βέβαια,μιας και χρειάζεται θωράκιση του τόπου και στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος με μέσα και προσωπικό,αλλα πρέπει να ναι βαρυς ο πέλεκυς για τους εμπρηστές είτε από αμέλεια είτε από δολο.Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση και προετοιμασία για να μην μετράμε κάθε χρόνο απώλειες .Στις απώλειες εκτός από τους ανθρώπους συμπεριλαμβάνονται τα δέντρα,τα φυτά,τα πτηνά και τα ζώα,τα οποία στη διάρκεια των αιώνων ενέπνευσαν καλλιτέχνες και επιστήμονες.
Σχολιο.- Πλακα μου κανεις....Τον επιασαν περσυ για 9 εμπρησμους, το δικαστηριο δεχτηκε δυο και...τον αφησε ελευθερο!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για μια ακόμη φορά, πριν χλευάσουμε και αγανακτήσουμε, ας θυμηθούμε τον Καρλ Μαρξ:
”Η θρησκευτική οδύνη είναι έκφραση της πραγματικής οδύνης και συνάμα διαμαρτυρία ενάντια στην πραγματική οδύνη. Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου, η ψυχή άψυχων συνθηκών. Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού".
Μπορεί οι σκηνές αυτές να προκαλούν διάθεση χλευασμού, αλλά δεν παύουν να φανερώνουν την τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Την απόγνωσημπροστά στη βαριά και ανίατη αρρώστια, τον τρόμο μπροστά στον θάνατο.
Δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι αυτοί (στην τεράστια πλειονότητά τους Τσιγγάνοι, αν μιλάμε για την Τήνο) δεν έχουν προσφύγει στην επιστήμη. Μόνο που όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα όρια ανάπτυξής της. Και η θρησκεία έρχεται για τον κόσμο αυτόν να λειτουργήσει όπως το διατύπωνε ο Καρλ Μαρξ; ως παρηγοριά στην κοιλάδα των δακρύων.
Ας συγκρατήσουμε τη διάθεσή μας για γέλιο, για καταδίκη, για χλευασμό. Κι ας προσπαθήσουμε (για να θυμηθούμε και τον Σπινόζα) αντί να χλευάσουμε ή να καταδικάσουμε, να κατανοήσουμε.
Είναι ο μόνος τρόπος, άλλωστε, για να συμβάλλουμε στο να αλλάξει οτιδήποτε θεωρούμε πως πρέπει ν' αλλάξει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες

-Χρονια πολλα Μαρια
-Δεν γιορταζω σημερα, γιορταζω τον Νοεμβριο επειδη ειμαι παρθενα.
-Θες από του χρονου να γιορταζεις δεκαπενταυγουστο?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχεις ακούσει ποτέ ζώο να ουρλιάζει επειδή καίγεται ζωντανό;
Γιατί λες λοιπόν ότι δε θρηνήσαμε θύματα;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλέον η πουτάνα δεν θέλει να κρυφτεί, τη χαρά της την αφήνει.
Λουστείτε τους τώρα και στάχτη να γίνουν όλα.

Κωνσταντινος Μπογδανος. Στη σελιδα του στο facebook
Δωστε τα όλα στους ανθρωπους και σταματηστε να κοροιδευετε  τον κοσμο περι νατουρα και κατουρα.
Αυτές οι εκτασεις γης μπορουν να καλλιεργηθουν, να χριστουν και να κανουν τη ζωη μας καλυτερη. Αντ αυτου τα κραταει το κρατος δηθεν για να παραγουν οξυγονο (το 70% του οξυγονου παραγεται από το φυτοπλακτο στις θαλασσες)και για να είναι ο κοσμος φτωχος και να προσκυνα την εξουσια για μια θεσουλα παρασιτισμου. ΧΤΙΣΤΕ τα ΟΛΑ να ΖΗΣΟΥΜΕ καλυτερα και αφηστε τις μιζεριες και τις ανοησιες του παραπετασματος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ανεκδοτακι;
Πάει ο Μητσάρας στα μπουζούκια και βλέπει τον Βαρδινογιάννη. Τον πλησιάζει και του λέει:
– Κύριε Βαρδινογιάννη, θέλω να μου κάνετε μια μεγάλη χάρη. Να, περιμένω την κοπέλα μου και θα ήθελα να την εντυπωσιάσω. Μπορείτε όταν έρθει να περάσετε μπροστά από το τραπέζι μας και να μου πείτε: – Για σου ρε Μητσάρα φίλε μου;
– ʼσε μας ρε φίλε. Και που σε ξέρω εγώ;
– Έχετε δίκιο Κύριε Βαρδινογιάννη. Δεν με ξέρετε, μια εξυπηρέτηση θέλω ο φτωχός. Δεν σας κοστίζει τίποτα και για μένα σημαίνει πολλά. Η κοπέλα μου θα με πάρει από καλό μάτι για τις γνωριμίες που έχω.
– Ωραία, θα σου κάνω τη χάρη. Κάτσε στο τραπέζι σου και όταν έρθει, μετά από λίγο θα περάσω.
– Χίλια ευχαριστώ κύριε Βαρδινογιάννη! Με σώζετε!
Κάθεται λοιπόν ο Μητσάρας και λίγο αργότερα έρχεται και η κοπέλα του. Τους πλησιάζει ο Βαρδινογιάννης και λέει:
– Για σου ρε Μητσάρα! Τι κάνεις φίλε μου;
Και του απαντάει ο Μητσάρας:
– Αϊ γα@@σου ρε μαλάκα, πάλι δανεικά θέλεις;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από 3 ημέρες που καιγόταν η μισή Ελλάδα κι αυτοί έκανα διακοπές, ο Μητσοτακης και ο Μπακογιαννης, έτρεξαν τόσο εσπευσμένα στις φωτιές που δεν πρόλαβαν να ξυριστούν.
Καλά που δεν φωτογραφήθηκαν και με τα μαγιό για να δείξουν τη βιασύνη τους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πάω να δω τις Ιρανές
-Τις Περσείδες εννοείς
-Ναι αυτές



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ο πραγματικός ορισμός της τρομοκρατίας: Μια ομάδα ένοπλων ισραηλινοναζιστών κοπελων αποίκων στην παλαιστινιακή πόλη al-Masoudiya, κοντά στη ναμπλούς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικαιρη απορια. Ποιο κομμα απαιτησε την αναθεωρηση του αρθρου 24για τα δαση?
Μα η ΝΔ φυσικα!
Μολις λιγους μηνες πριν η ΝΔ απαιτουσε να αλλαξει η «σκληρη» συνταγματικη προσβεψη για τα δαση, γιατι εμποδιζε τις ιδιωτικες επενδυσεις.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ρόλος του Χ.Κίσινγκερ στην κυπριακή τραγωδία του 1974: Ο χάρτης που δείχνει πως η Άγκυρα «γνώριζε» που θα σταματήσει
O ρόλος του Χένρι Κίσινγκερ και των ΗΠΑ στην εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο το 1974 είναι σκοτεινός και γίνεται ακόμα σκοτεινότερος από την ύπαρξη ενός χάρτη που δείχνει τα εδάφη που θα καταλάμβανε ο τουρκικός Κατοχικός Στρατός πριν την τελειωτική διείσδυση των τουρκικών δυνάμεων μέχρι την Αμμόχωστο.
Δηλαδή οι Αμερικανοί γνωρίζαν που θα σταματήσουν οι Τούρκοι εκ των προτέρων.
Τα μέλη της ομάδας Βureau of Ιntelligence and Research, που ασχολούνταν με την «Κυπριακή Κρίση», όπως είχε χαρακτηριστεί η εισβολή, σχεδίασαν ένα χάρτη με τον αριθμό 9.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προβλημα δεν είναι ότι ο Μικης Θεοδωρακης με τις απαραδεκτες δηλωσεις του ότι πρεπει να τα βρουμε με τους Τουρκους για τις διεκδικησεις τους στο Αιγαιο «αθωωσε» το δολοφονικο καθεστως Ερντογαν για τα εκληματα του και για την επικινδυνη πειρατικη συμπεριφορα του σε  βαρος της χωρας μας…
Το προβλημα είναι ότι ο Θεοδωρακης κληθηκε να λειτουργησει ως «λαγος» ενός απαραδεκτου εθνικου συμβιβασμου που βρισκεται στα σκαρια με τη χωρα να εχει συρθει ηδη στο τραπεζι μιας εκβιαστικης μυστικης διαπραγματευσης από την οποια θα βγει ακρωτηριασμενη γεωπολιτικα.
Μετα τη μειοδοσια των Πρεσπων αυτό που ακολουθει θα είναι μια νεα πραξη ντροπης που θα διχοτομησει την κυριαρχια στο Αιγαιο…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίκαιρη απορία: Ποιο κόμμα απαίτησε την αναθεώρηση του αρ.24 για τα δάση;
Μόλις πριν λίγους μήνες η Ν.Δ ζητούσε να αλλάξει η «σκληρή» συνταγματική πρόβλεψη για τα δάση, γιατί εμποδίζει  τις ιδιωτικές επενδύσεις. Δείτε τι έλεγαν οι σημερινοί υπουργοί της.
Σε σαφέστατη αντίφαση με την εικόνα που θέλει σήμερα να δώσει η κυβέρνηση, για την προστασία των δασικών εκτάσεων, που καταστρέφονται από τις πυρκαγιές, έρχονται οι προτάσεις που κατέθεσε στην πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης που ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ζητήσει στη Βουλή κατά την διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σύνταγμα την αναθεώρηση του άρθρου 24, που ορίζει με σαφήνεια «τι εστί δάσος», προτείνοντας να προστατεύονται μόνον οι δασικές εκτάσεις που έχουν οριστεί μετά την μεταπολίτευση. Μάλιστα είχε προτείνει στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να… «ανταλλάξει» όποιο άρθρο επιθυμεί να αναθεωρηθεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία των δύο κομμάτων.
Επίσης, αποκαλυπτική των προθέσεων της σημερινής κυβέρνησης ήταν η συζήτηση που έγινε για το άρθρο 24 στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης στις 5 Δεκεμβρίου του 2018, όταν η Ν.Δ κατέθεσε και αιτιολόγησε την σχετική της πρόταση.
Άδωνις Γεωργιάδης: Γίνεται ζημιά στην προσέλκυση επενδύσεων
Όπως …συνήθως ο πλέον ευθύς για την στόχευση της Νέας Δημοκρατίας ήταν τότε ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είχε δηλώσει:
«Ως προς το άρθρο 24 τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Κανένας δεν θέλει να βλάψει το περιβάλλον» όμως «όπως είναι γραμμένο το άρθρο 24 στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει γίνει μια υπερβολική του χρήση με αποτέλεσμα να προκαλείται διαρκής μεγάλη ζημία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα»! Με βάση αυτό υποστήριξε ότι «μια αναπροσαρμογή λοιπόν, του άρθρου 24 με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, θα έδινε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία ταχύτερα». Μάλιστα συνέχισε την σκέψη του σημειώνοντας πως συνολικά «ούτε οι οικονομικές παροχές στους ασθενέστερους ούτε η εξασφάλιση βιώσιμου δείκτη προστασίας ούτε τα κοινωνικά δικαιώματα δεν μπορούν να προστατευτούν από κανένα Σύνταγμα. Αυτά χρειάζονται λεφτά! Άρα το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα έχουμε περισσότερα λεφτά».
Να περιοριστεί το άρθρο 24
Σαφέστατος για τις προθέσεις του και ο σημερινός υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Είχε τονίσει την ανάγκη
«να μειώσουμε δραστικά το μέγεθος αυτού του άρθρου, καταργώντας, για παράδειγμα, την ερμηνευτική, που είναι εκ του περισσού, αλλά και τις παραγράφους 3, 4, 5 και το μεγαλύτερο μέρος των παραγράφων 2 και 6».
Μια διαφορετική προσέγγιση – αλλά με την ίδια στόχευση –  χρησιμοποίησε ο βουλευτής Β’Πειραιά της Ν.Δ Γιάννης Τραγάκης αναφερόμενος σε εταιρείες αιολικής ενέργειας που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια σε προσβολές για καταπάτηση δασών. Όπως ανέφερε
«υπάρχουν αποφάσεις, παραδείγματος χάριν του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίεςεπιτρέπουν ακόμα και σε δάσος ή και σε δασικές εκτάσεις – για οικονομικούς λόγους, όπως για παράδειγμα είναι οι επενδύσεις και συγκεκριμένα τα αιολικά πάρκα».
Η τότε εισηγήτρια της ΝΔ και τώρα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως
«προτείνουμε τη ρητή απαγόρευση της μεταβολής του προορισμού των δασών, εκτός αν προέχει για την εθνική οικονομία άλλη χρήση που την επιβάλλει επιτακτικά το δημόσιο συμφέρον». Διευκρίνισε επίσης ότι «η συνταγματική προστασία θα αφορά μόνο όσες εκτάσεις ήταν αδιαμφισβήτητα δάση ή δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν από πυρκαγιά ή αποψιλώθηκαν με άλλον τρόπο με ό,τι είναι αποδεδειγμένο μόνο έως την 11η Ιουνίου 1975».
Ως …μέτρο των πραγματικών προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να εκληφθεί και η τοποθέτηση στην επιτροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου,  του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που μόνον «αντι-ΝΔ» αισθήματα δεν μπορεί να του προσάψει κανείς. Ήταν τόσο εξόφθαλμα αντιπεριβαλλοντική και… επενδυτική η πρόταση της ΝΔ που δεν κατάφερε να συμφωνήσει. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει πως
«δεν χρειάζεται να θίξουμε το άρθρο 24 του Συντάγματος. Είναι προϊόν μεγάλης περίσκεψης, δύσκολων συνομιλιών με την επιστήμη, την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών την περίοδο 1998 – 2001. Νομίζω ότι μόνον υποβάθμιση του περιβαλλοντικού κεκτημένου θα έχουμε, εάν θίξουμε το άρθρο 24».
Στόχος ο ιδιώτης να κάνει ότι θέλει
Στο θέμα είχε τότε αναφερθεί ο Γιάννης Τσιρώνης εκ μέρους  των Οικολόγων – Πρασίνων σχολιάζοντας το ποιο είναι το πραγματικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είχε επισημάνει με το υπάρχον σύνταγμα «η διάταξη λέει τα εξής: «Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός εάν προέχει για την εθνική οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον». Εξήγησε στην συνέχεια τις αλλάζει με την πρόταση της Ν.Δ: «Ας δούμε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή τι αλλάζει σε αυτή τη διάταξη, αν δεχθούμε τη λογική της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτα απ’ όλα, παίρνω μια διάταξη από το άρθρο 117, η οποία λέει ότι είναι υποχρεωτική η αναδάσωση για δάση αποψιλωθέντα ή που αποψιλώνονται και καταργεί τη λέξη «αποψιλώνονται». Αυτομάτως, δηλαδή, εάν δεχθούμε αυτή τη λογική, ό,τι θα αποψιλώνεται από εδώ και πέρα δεν τυγχάνει προστασίας».
Ο Γ.Τσιρώνης  είπε επίσης ότι «Εκ του πονηρού φεύγουν οι δασικές εκτάσεις. Οι δασικές εκτάσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το δάσος. Να σας θυμίσω ότι όλη η αλπική ζώνη, όλα τα ελληνικά βουνά δεν έχουν ψηλά δέντρα. Είναι η λεγόμενη «αλπική ζώνη» σε όλη τη φύση. Αυτές οι εκτάσεις κατά τη Νέα Δημοκρατία δεν τυγχάνουν προστασίας». Πρόσθεσε επίσης ότι «ξαφνικά βάζουμε έναν ορισμό που τινάζει στον αέρα τους δασικούς χάρτες. Ξαφνικά λέμε ότι δάσος είναι ό,τι ήταν δάσος στον ορισμό στις 11-6-1975, όταν είχαμε περάσει τις καταπατήσεις της χούντας. Άρα, λοιπόν, εδώ πέρα δεν είναι ένας αθώος εκσυγχρονισμός της διάταξης. Αυτό που πιστεύει ακράδαντα η Νέα Δημοκρατία –και το είχε πει μάλιστα ο αείμνηστος κ. Μητσοτάκης, ο πατέρας- είναι ότι αυτό το άρθρο είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη». Ο Γ.Τσιρώνης διευκρίνισε τέλος ότι με την σημερινή διάταξη του συντάγματος «δεν εμποδίζεται η επέκταση οικισμών, όταν οι πληθυσμιακές ανάγκες το απαιτούν, γιατί η ρυμοτόμηση είναι μια αλλαγή χρήσης δάσους. Θέλετε να αναφέρω άλλα παραδείγματα; Τα λατομεία, η Εθνική Άμυνα, οι ανανεώσιμες πηγές που ήδη αδειοδοτούνται αυτή τη στιγμή χωρίς κανένα πρόβλημα; Δεν είναι, λοιπόν, το πρόβλημα εκεί. Να πω πού είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα σε όλα αυτά που ανέφερα είναι ο κάματος του ΣτΕ. Δεν μπορεί να πάει κάποιος ιδιώτης, laissez faire, να κάνει ό,τι θέλει εκεί μέσα».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ψυχή σε ακινησία
 Πώς είναι δυνατόν στα θύματα των πυρκαγιών να μην προσμετρώνται τα χιλιάδες ζώα που καίγονται ζωντανά αναρωτιόταν δικαίως, και με θυμό, ένας αναγνώστης της «σχεδίας» σε ένα κείμενo που είχε δημοσιευθεί στο τεύχος #52 (Οκτώβριος 2017) του περιοδικού.
«Σε κανενός τα αυτιά δεν έφτασαν ποτέ οι οιμωγές, οι θρήνοι και οι ικεσίες των τόσων και τόσων χιλιάδων ζωντανών πλασμάτων, των απέραντων πληθυσμών ζώων που εγκλωβίζονται και καίγονται κατά τον πλέον ανατριχιαστικό τρόπο, μαζί με τη “χαμηλή βλάστηση”, τις “δασικές εκτάσεις” και κάποιες ηλίθιες κατοικίες, κάθε φορά που τρέχουμε να σβήσουμε κάποια πυρκαγιά, μήπως απειλήσει το φυσικό μας περιβάλλον, τα σπίτια μας, τα υλικά αγαθά μας, ίσως και μερικούς από τους συνανθρώπους μας; Και όλα αυτά τα εκατομμύρια ζωντανών ψυχών που καίγονται μαζί με τις κατοικίες τους, τα αγαθά τους και σύσσωμες τις οικογένειές τους; Ούτε καν να μνημονευθούν δεν αξίζουν; Ποια είναι αυτή η κοινωνία, που δικαιούται να αξιολογεί κατ΄ αυτόν τον αυθαίρετο και, τελικά, χυδαίο τρόπο, το δικαίωμα στη ζωή; την ίδια την ουσία της ζωής;
Κανείς μα κανείς, από τους ευσεβείς, ευαίσθητους, υπερεκπολιτισμένους συνανθρώπους μας, από αυτούς που δεν δικαιούνται να μη γνωρίζουν, ότι η ζωή είναι ένα ενιαίο συμβάν και διατηρεί τις ίδιες ιδιότητες και τις ίδιες συνέπειες, σε όλες τις εκδοχές της, κανείς από όλους αυτούς δεν ήλθε να εκφράσει τη συντριβή του και τη συμπόνοιά του για τον φρικτό ομαδικό θάνατο τόσων χιλιάδων ζωντανών ψυχών. Κανείς και ποτέ. Ούτε καν από σεβασμό στο ίδιο το φαινόμενο της ζωής. “Ο θάνατος μιας και μόνο μέλισσας που δολοφονείται από της βασίλισσά της μετράει όσο όλες οι σφαγές στο Νταχάου”. Έτσι το προσδιόρισε ένας από τους πιο εμβριθείς γνωστικούς και εγώ μαζί του»...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σώος κι ασφαλής ο πιλότος του Su22 είναι ήδη στο συριακό στρατό. Δεν τον αιχμαλώτισαν οι τρομοκράτες.
14/8/2019
Ο πιλότος του συριακού μαχητικού Su22 που κατέρριψε η Jabhat al Nusra στο Νότο του Ιντλίμπ και που έκανε χρήση του αλεξίπτωτου είναι σώος και βρίσκεται ασφαλής στο συριακό στράτευμα. Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι αιχμαλωτίστηκε από τους τρομοκράτες στη συνέχεια αυτή διαψεύσθηκε από τους ίδιους και τώρα πηγές του φιλοκυβερνητικού στρατοπέδου ανακοινώνουν πως σώθηκε και είναι ασφαλής στο στρατό. Αποστολή του ήταν να χτυπήσει θέσεις της Αλ Νούσρα στην al Tamanah.
Tην ίδια στιγμή δυσφορία επικρατεί στις τάξεις των φιλοτρομοκρατικών λογαριασμών για αυτή την εξέλιξη.
Από την άλλη στρατιωτική πηγή αναφέρει πως η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη και το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο που προμήθευσαν οι Αμερικάνοι τους τζιχαντιστές.
Το γεγονός αυτό αναγνωρίζει και η Jabhat al-Nusra που διατείνεται ότι ακόμη δεν τον εντόπισε.
Υπάρχουν δύο πληροφορίες που μπορεί να είναι καμουφλαρισμένες:
Η πρώτη πληροφορία είναι ότι ο πιλότος είναι στο δρόμο για να βρεθεί στα χέρια του συριακού στρατού.
Η δεύτερη πληροφορία ότι ο πύραυλος προκάλεσε μεγάλους τραυματισμούς στον πιλότο
και έφτασε νεκρός στο έδαφος ..
UPDATE 1 τελευταία στιγμή. Ο πιλότος Χασάν Αλί Αλ-Ράγια -Hassan Ali Rayya –έφτασε στα σημεία του Συριακού Στρατού κοντά στην al Tamanah
Την ίδια στιγμή ο συριακός στρατός συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του ανέκτησε τα χωριά Abdeen και Horsh Abdeen και Maghar al-Hammam, Madaya στο Νότο Ιντλίμπ.
UPDATE 2 Καθώς ο πιλότος έφτασε στο έδαφος απαλλάχθηκε από το αλεξίπτωτο και την στολή του και εξοπλισμό του και απομακρύνθηκε. Ένας χωρικός προχώρησε για να πάει στο μέρος όπου ήταν ο πιλότος για να πάρει το πιστόλι του καθώς τον παρακολουθούσε από μακριά. Βρήκε το όπλο αλλά ο πιλότος ήρωας είχε εκκενώσει τον χώρο και εξασφάλισε τον εαυτό του. Τώρα είναι σώος κι ασφαλής στο συριακό στρατό. ΣΩΘΗΚΕ έσπασε μόνος του τις γραμμές του αντιπάλου...
UPDATE 3 Oι τρομοκράτες μέσω λογαριασμού τους διατείνονται ότι κρατούν όμηρο έναν πιλότο και δείχνουν μια φωτογραφία με καλυμμένο πρόσωπο και ισχυρίζονται πως τον αιχμαλώτισαν στους ελαιώνες όπου κρυβόταν. Το ίδιο μέσο μιλούσε αρχικά για 2 πιλότους ποιός από τους 2 είναι αν είναι γιατί ο ένας δίνεται ως διασωθείς…..Τα φιλοκυβερνητικά αναφέρουν σώο έναν πιλότο επίσης……
Η φωτογραφία αυτή αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα μήπως είναι πριν την απελευθέρωσή του έγινε διαπραγμάτευσή του ομήρου .. σύγχιση …γιατί αυτό υπονοούσαν πηγές της αντιπολίτευσης νωρίτερα….σκοτεινή η υπόθεση…..Είναι ο ένας από τους 2 και ο άλλος σώθηκε;; περιπλέκεται η υπόθεση.. εικασίες….
Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τον έναν πιλότο να αιχμαλωτίστηκε χθες τα μεσάνυχτα 3χλμ από το σημείο συντριβής αλλά εκφράζεται η ελπίδα πως θα απελευθερωθεί….
UPDATE 4 O πιλότος που αιχμαλώτισαν οι τρομοκράτες στις 1:30 πμ είναι ο « Mohamed Ahmed Al-Slimane » με καταγωγή από την Deir Εzzor.
Aντίθετα σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνήτης Hassan Ali Rayya κατόρθωσε να φτάσει σώος σε σημείο του συριακού στρατού.
Άλλη αναφορά λέει πως ο πιλότος ήταν 1 και ήταν ο Mohamed Ahmed Al-Slimane ο οποίος για 5 ώρες επιχειρούσε να φτάσει ανεπιτυχώς σε θέσεις του στρατού. Ο Hassan Ali Rayya δεν εμπλέκεται στην υπόθεση…….
Toυλάχιστον αυτά ισχυρίζονται οι πηγές η μόνη ανατροπή πλέον είναι να ήταν 1 ο πιλότος όμως καμιά πλευρά δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο ως τώρα …..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O συριακός στρατός απελευθερώνει το ένα μετά το άλλο τα χωριά στο Ν Ιντλίμπ.
15/8/2019
Ο συριακός στρατός καθαρίζει το έδαφος γύρω από την πολιορκούμενη Khan Shaykoun και συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του ανέκτησε τα χωριά Abdeen και Horsh Abdeen και Magharal-Hammam, Madaya στο Νότο Ιντλίμπ. O στρατός διευρύνει την περίμετρο δράσης του και μάχεται τώρα για την απελευθέρωση και του χωριού Rakaya.Ανοίγει συνεχώς νέα διάσπαρτα μέτωπο προκαλώντας πανικό στους τζιχαντιστές.
Nωρίτερα ο στρατός ανέκτησε στο ΝΔ Ιντλίμπ και τα χωριά Umm Zeitouna και Kafr Tab.
Η έντονη δραστηριότητα του συριακού στρατού όσο κι επιτυχής παρατηρήθηκε κυρίως στη ΒΔ πλευρά της Khan Sheykoun όπου ο στρατός έχει φτάσει στις δυτικές και νότιες συνοικίες και περιμένει και τις δυνάμεις του από τις άλλες κατευθύνσεις για να απελευθερώσει την πόλη. Ο χάρτης αλλάζει ταχύτατα και ο στρατός απελευθερώνει ακατάπαυστα και νέα χωριά και οικισμούς….




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βάσιμες υποψίες για εμπρησμό στην Εύβοια
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 15:04
Πολύ βάσιμο θεωρείται το ενδεχόμενο η μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα να οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια, ενώ ήδη από τις πρώτες ώρες του ξεσπάσματός της βρίσκεται στην περιοχή ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που διεξάγει έρευνες. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη τις φλόγες, αφού οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτικές αρχές έχουν λάβει δεκάδες καταθέσεις πολιτών, ενώ συγκλίνουσα πληροφορία αναφέρεται σε ένα όχημα αλλά και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την περσινή χρονιά συνελήφθη και καταδικάστηκε ένας 32χρονος, για εμπρησμούς στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά... αφέθηκε ελεύθερος! Συγκεκριμένα το προηγούμενο καλοκαίρι το δικαστήριο της Χαλκίδας καταδίκασε τον 32χρονο Δημότη της τοπικής κοινότητας του Σταυρού, Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ο οποίος συνελήφθη (25/07/2018) με την κατηγορία του εμπρησμού για την (τότε) καταστροφική φωτιά στο Κοντοδεσπότι καθως και για άλλες 8 φωτιές, μόλις για 2 εμπρησμούς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών με τριετή αναστολή, ενώ για τις άλλες 7 περιπτώσεις εμπρησμού, αθωώθηκε.
Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του 32χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.
Περίπου 25.000 στρέμματα έγιναν στάχτη
Τέλος, όπως προκύπτει από τα υψηλής ανάλυσης δεδομένα για τις καμένες εκτάσεις που παρέχει ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν καεί περίπου 22,68 τετραγωνικά χιλιόμετρα (22.680 στρέμματα) στον Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων .
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η τελική έκταση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και σήμερα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην Αεροπορική Βάση των Καναντέρ
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 12:15
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, μετέβη σήμερα στην 112 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, έδρα των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair (Καναντέρ) όπου και τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών και συνομίλησε με τους πιλότους των 2 μονο πυροσβεστικών αεροσκαφών (από τον παλιο στολο των 30 Καναντερ αυτα βρισκονται πια σε λειτουργια) (CL-415 και CL-215), οι οποίοι επιχείρησαν στις πυρκαγιές στην Εύβοια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτοιμη να καταστείλει τις πληρωμενες «διαδηλώσεις» της CIA στο Χονγκ Κονγκ δηλώνει η Κίνα
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 15:40
Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την εξουσία της προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω αφού ορισμένοι διαδηλωτές έδωσαν ενδείξεις τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της Κίνας στο Λονδίνο.
«Αν η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ επιδεινωθεί περαιτέρω... η κεντρική κυβέρνηση δεν θα καθήσει με τα χέρια δεμένα να παρακολουθεί», δήλωσε ο πρέσβης Λιου Σιαομίνγκ στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο.
«Έχουμε αρκετές λύσεις και αρκετή εξουσία εντός των ορίων του βασικού νόμου για να καταστείλουμε γρήγορα οποιαδήποτε αναταραχή», είπε ο Λιου. «Οι κινήσεις τους είναι σοβαρά και βίαια αδικήματα, και δίνουν ήδη ενδείξεις τρομοκρατίας».
«Η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας δεν θα επιτρέψει ποτέ σε λίγους βίαιους παραβάτες να σύρουν το Χονγκ Κονγκ σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε μια επικίνδυνη άβυσσο», είπε ο Λιου.
Ο Κινέζος πρέσβης στο Λονδίνο κατηγόρησε επίσης, χωρίς να τις κατονομάζει, ξένες δυνάμεις ότι υποδαυλίζουν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, προειδοποιώντας τες ότι οι «ύπουλες» προσπάθειές τους έχουν σημειωθεί και ότι θα καταλήξουν να πλήξουν τις ίδιες.
«Ξένες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ», είπε ο Λιου Σιαομίνγκ. «Σταματήστε να παρεμβαίνετε σε βίαια αδικήματα - δεν πρέπει να εκτιμήσουν λάθος την κατάσταση και να ακολουθήσουν τον στραβό δρόμο διαφορετικά θα σηκώσουν την πέτρα για να χτυπήσουν τα δικά τους πόδια και μόνο».
Πρόσθεσε: «στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση δεν θα είχε επιδεινωθεί τόσο πολύ αν δεν υπήρχε η παρέμβαση και η υποκίνηση ξένων δυνάμεων. Το Χονγκ Κονγκ είναι τμήμα της Κίνας. Καμία ξένη χώρα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ».
Ο Λιου κατηγόρησε επίσης τα δυτικά μέσα ότι παρέχουν άνιση ενημέρωση και ότι μπερδεύουν το καλό και το κακό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινεζικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα σύνορα του Χονγκ Κονγκ
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 09:58
Κινεζικές δυνάμεις, κατά τα φαινόμενα της χωροφυλακής, συγκεντρώθηκαν νωρίς σήμερα σε στάδιο της Σεντζέν, μητρόπολης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του αυτόνομου εδάφους του Χονγκ Κονγκ, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Άνδρες με στρατιωτικές στολές, αρκετές χιλιάδες, περιτριγυρίζονταν από στρατιωτικά οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τους άνδρες να κινούνται κατά ομάδες πεζή και άλλους με μοτοσικλέτες έξω από το στάδιο, που απέχει λιγότερο από 7 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ. Δεν είναι σαφής ο λόγος της παρουσίας τους στο σημείο αυτό.
Ύστερα από δύο μήνες διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ υπέρ της δημοκρατίας, το Πεκίνο άφησε τις τελευταίες ημέρες να πλανάται το ενδεχόμενο επέμβασης προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην πρώην βρετανική αποικία.
Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν βίντεο με στρατιωτικές οχηματοπομπές να κατευθύνονται προς τη Σεντζέν. Ο κινεζικός στρατός, που έχει μια στρατιωτική βάση αρκετών χιλιάδων ανδρών στο Χονγκ Κονγκ, δεν αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του μεγάλου χρηματοοικονομικού κέντρου της Ασίας παρά μόνο εάν το ζητήσει η τοπική κυβέρνηση.
Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του μετά την παράδοση της αποικιοκρατικης κυριαρχίας του το 1997 από το Λονδίνο  στη χωρα του στην Κινα. Οι πληρωμενες κινητοποιήσεις της CIA ακολουθούνται όλο και συχνότερα από συγκρούσεις ανάμεσα σε μικρές ομάδες «διαδηλωτών» και τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ταραχών και συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ από το 2012 που ανέβηκε στην εξουσία.
Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί αρκετές διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές του Χονγκ Κονγκ, μεταξύ των οποίων μια συγκέντρωση δασκάλων και μία που οργανώνεται από φιλόζωους που ανησυχούν για τα δακρυγόνα που εισπνέουν τα κατοικίδιά τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ....
Αγαπητοί φίλοι,ΔΕΝ ανήκω στους υστερικά φανατικους αντίσταλινικούς,αλλά το αντίθετο!
Από την άλλη η θετική εκτίμηση μου για τον Στάλιν εκπορεύεται απο αμειγως πολιτικά κριτήρια και δε σχετίζεται με μεταφυσικές λατρείες και μυθοπλαστικά, η ακόμα και ιστορικά κουτσομπολιά εξύμνησης έως αγιοποιησης του!
Οι προσεγγίσεις μου,δεν έχουν εικονολατρικη μορφη και πάντα τον προσεγγίζω με τη ΔΕΟΥΣΑ μαρξιστική κριτική ματια!
Αυτό το διευκρινίζω γιατί βομβαρδίστηκα το πρωί συναισθηματικά και ψυχικά,μελετώντας άρθρα και σχόλια αντιτιθέμενων πλευρών για τις δικες της Μόσχας,αφού ναι μεν δεν διακειμαι θετικά έναντι του Τρότσκι,και πάλι με αμειγως πολιτικά κριτηρια,αλλά δεν ισχύει το ίδιο,για πολλούς άλλους παλιούς μπολσεβίκους της εποχής του 1917 που υπήρξαν μοιραία θύματα των εκκαθαρίσεων των δικών της Μόσχας κλπ...!
Σήμερα λοιπόν δέχτηκα έντονη αρνητικη επιρροή, μελετώντας κάποιες κραυγαλεα παρωπιδικες «σταλινικές » προσεγγισεις,σε γνωστό λενινιστικό blog !
Ομως η σημερινή ανάρτηση μου,στην οποία αναφέρθηκα στους Στάλιν και Τρότσκι,είχε συγκεκριμένη στόχευση να αποδείξει :
Ότι ΔΕ μπορούσαν να είναι ταυτόχρονα πράκτορες του ναζισμου και ο Στάλιν και ο Τρότσκι,όπως τους βάπτισαν οι διαφορες αντιτιθέμενες πλευρές!
Θεώρησα ότι αυτό το επιχείρημα,τεκμηρίωνε τον ισχυρισμό μου κατα των ΥΠΟΠΤΩΝ βάπτισεων διαφόρων και διαφορετικών,ως : ακροδεξιών,δεξιών κλπ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: 930€ για ένα κρεβάτι σε λαθρομεταναστευτικό κατάλυμα
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 05:11
 Σε πολλές γερμανικές πόλεις η αναζήτηση κατοικίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη πρόκληση. Έτσι πολλοί αναγνωρισμένοι λαθρομεταναστες που δεν βρίσκουν σπίτι στην αγορά ακινήτων, συνεχίζουν να ζουν στις υποδομές  λαθρομεταναστών. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν δεν είναι σπάνιο να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ για ένα κρεβάτι σε ένα δωμάτιο με άλλους τρεις ενοίκους. Επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό αυτών των ανθρώπων δεν υπάρχουν.
Ο Μπερντ Μέσοβιτς από την Αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση Pro Asyl επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για καινούργιο φαινόμενο και πως πολλοί δήμοι «τρώνε πραγματικά πολλά λεφτά από τους λαθρομεταναστες».
Βάσει της νομοθεσίας των ομόσπονδων κρατιδίων οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να ζητούν την καταβολή ενοικίου από όλους τους αναγνωρισμένους λαθρομεταναστες, εργαζόμενους αλλά και εκείνους που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα. Τα εν λόγω ενοίκια αφορούν καταλύματα προσφύγων ή μισθωμένα διαμερίσματα. Ωστόσο σε σύγκριση με τις τιμές της αγοράς τα ενοίκια στα καταλύματα αυτά είναι ιδιαίτερα υψηλά διότι προβλέπονται συγκεκριμένες ενιαίες τιμές ανά άτομο. Η μετακύλιση όλων των λειτουργικών εξόδων (υπηρεσίες ασφαλείας, έξοδα προσωπικού, κοινωνικά προγράμματα) στους πρόσφυγες ανεβάζει συνήθως στα ύψη το κατά κεφαλήν ενοίκιο.
Μέχρι και 930€ για ένα κρεβάτι
Ο Αλεξάντερ Χάντσου από τον Γερμανικό Σύνδεσμο Πόλεων και  Κοινοτήτων υπεραμύνεται της αμφιλεγόμενης αυτής πρακτικής τονίζοντας ότι «το ενοίκιο υπολογίζεται βάσει των πραγματικών εξόδων του κέντρου φιλοξενίας». Από αυτό πρέπει να πληρώνονται όλα τα πραγματικά κόστη που καλούνται να επωμιστούν οι δήμοι και οι κοινότητες.
Σύμφωνα με την επιτροπή λαθρομεταναστων της Κάτω Σαξονίας, στην πόλη Νόισταντ πληρώνει κανείς 622€ για ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών. Στο Γκάρμπσεν κοντά στο Ανόβερο μέχρι και 855€ ενώ στο κοντινό Χέμινγκεν μέχρι και 930€. Στη Φρανκφούρτη το αντίστοιχο κόστος ανέρχεται στα 710€, με ορισμένες εκπτώσεις για μαθητές, μαθητευόμενους και φοιτητές. Μόνη εξαίρεση αποτελεί η επαρχία Χάρμπουργκ στην περιοχή του Αμβούργου όπου το κόστος για κάθε ένοικο με δικό του εισόδημα ανέρχεται στα 180€ το μήνα ενώ για παιδιά κάτω των επτά ετών στα 70€.
Κίνητρο ή αποθαρρυντικός παράγοντας;
«Τα ενοίκια αποτελούν κίνητρο για να προσπαθήσει κανείς να βρει δουλειά και να έχει δικό του εισόδημα για να μπορεί να εξασφαλίζει τα προς το ζην», επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Ράινερ Ρέμπε από τους Χριστιανοδημοκράτες.
Ωστόσο ο Τίμο Σέρενμπεργκ από την επιτροπή λαθρομεταναστων της Έσσης τονίζει ότι «οι άνθρωποι δεν έχουν ουσιαστική δυνατότητα επιλογής κατοικίας. Καθότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρουν διαμέρισμα στα αστικά κέντρα, δεν τους μένει παρά να συνεχίσουν να μένουν σε ένα 'συλλογικό κατάλυμα', ακόμη και μετά την αναγνώρισή τους και μάλιστα έναντι παράλογων τιμών».
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ρύθμιση λειτουργεί ξεκάθαρα αποθαρρυντικά στο να αναζητήσει κανείς εργασία. Διότι, όπως λέει, για ποιό λόγο να προσπαθήσει κάποιος να εξασφαλίσει τα προς το ζην όταν όλος ο μισθός του πηγαίνει σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο που πρέπει να μοιράζεται με άλλους;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκοκύπριος και δολοφόνος 24χρονης ο δράστης της επίθεσης στο Σίδνεϊ
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 04:56
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον δράστη της προχθεσινής επίθεσης στο κέντρο του Σίδνεϊ. Ο 20χρονος Μέρτ Νέι φέρεται να είχε δολοφονήσει μία 24χρονη εκδιδόμενη πριν βγει με κουζινομάχαιρο στους δρόμους και μαχαιρώσει άλλη μία γυναίκα.
Της έκοψε τον λαιμό και έβγαζε σέλφι
Παράλληλα, στοιχεία για την ταυτότητά του 20χρονου έδωσαν τα ξένα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το News και την DailyMail, μεγάλωσε στο Σίδνεϊ αλλά είναι το τρίτο παιδί οικογένειας Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τον Τουρκοκύπριο να πηδάει πάνω στην οροφή αυτοκινήτου φωνάζοντας «Αλλαχ Ακμπαρ» (Ο Θεός είναι ο ύψιστος) και να κρατάει μαχαίρι φωνάζοντας «Σκοτώστε με!».
Στο βίντεο φαίνεται ο Νέι λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Αυστραλίας) να κρατάει κινητό και να βγάζει selfie ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κόψει τον λαιμό της 24χρονης Μικαέλα Νταν, που εργαζόταν ως συνοδός.
Στο ίδιο βίντεο ο 20χρονος φαίνεται να φοράει τελικά κουκούλα πριν βγει στον δρόμο, μαχαιρώσει 41χρονη γυναίκα και εξουδετερωθεί τελικά από περαστικούς.
Τη δολοφόνησε και την παράτησε
Η αστυνομία εικάζει ότι η εκδιδόμενη που εντοπίστηκε νεκρή την Τρίτη είχε συναντήσει νωρίτερα την ίδια μέρα τον δράστη της επίθεσης στο Σίδνεϊ, ως πελάτη της.
Ο άντρας φέρεται να έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και πιστεύεται ότι τη δολοφόνησε και την παράτησε.
Παρόλο που το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό, ο δολοφόνος περιγράφεται από την αστυνομία ως «μοναχικός λύκος» που μπορεί να έχει μερικές τρομοκρατικές ιδεολογίες.
«Θέλω να υποφέρει», λέει η αδερφή του
Στη δημοσιότητα ήρθε απολογία μίας από τις αδερφές του δράστη, η οποία ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια Νταν, αναφέροντας:
«Ζητώ συγγνώμη ένα εκατομμύριο φορές. Λυπάμαι πάρα πολύ».
Η γυναίκα που αρνήθηκε να δώσει το όνομά της, δήλωσε ότι ο Νέι είχε τάση προς την παραφροσύνη, και τόνισε ότι ήθελε ο αδερφός της να «υποφέρει» και να τιμωρηθεί από τον νόμο για την αποτρόπαια πράξη του.
«Θέλω να υποφέρει. Θέλω να τον βάλουν στο χειρότερο κέντρο ψυχικής υγείας, που είναι σαν φυλακή», είπε.
«Αισθάνομαι σοκαρισμένη, εξαγριωμένη και αηδιασμένη. Απεχθάνομαι το επώνυμό μου», σημείωσε.
«Θα μπορούσε να έχει πάει για ψώνια»
«Το κορίτσι που έχασε τη ζωή του από τον αδερφό μου θα μπορούσε να ήταν έξω τώρα για ψώνια με τη μητέρα της, να δειπνίζει με το αγόρι της, τις φίλες της. Ολα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει τώρα όμως.
»Ο,τι και να πω δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω. Λυπάμαι πάρα πολύ».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραγουάη: Η δημοτικότητα του ακροδεξιου προέδρου κατακρημνίστηκε λόγω  πολιτικής και οικονομικής κρίσης
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 04:51
Ο δεξιος πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες συμπλήρωσε την πρώτη του χρονιά στην εξουσία με το 69% των πολιτών να αποδοκιμάζει τα πεπραγμένα του, εν μέσω της παρατεινόμενης πολιτικής κρίσης και της επιβράδυνσης της οικονομίας της λατινοαμερικάνικης χώρας, κατέδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη.
Ο Άμπντο, του δεξιού κόμματος Κολοράδο, που κέρδισε τις εκλογές τον Απρίλιο του 2018 συγκεντρώνοντας το 46% των ψήφων, απέφυγε in extremis την καθαίρεση και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη στις αρχές του μήνα, εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες συμφωνίας που υπογράφτηκε τον Μάιο με τη Βραζιλία για το φράγμα Ιταϊπού που μοιράζονται τα δύο κράτη, και κατά την αντιπολίτευση θα κατάφερνε βαρύ πλήγμα στην εθνική κυριαρχία της Παραγουάης.
Ο Άμπντο — εξασφαλίζοντας συναίνεση από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας και στενό πολιτικό του σύμμαχο Ζαΐχ Μπολσονάρου — ακύρωσε τη συμφωνία και ζήτησε συγγνώμη από το έθνος. Η επίμαχη συμφωνία υπολογίζεται ότι θα στοίχισε στην Ασουνσιόν επιπλέον κόστη 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν σε νέες κινητοποιήσεις για να εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση του Άμπντο, που πασχίζει να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της οικονομίας, η οποία αποδίδεται στη μείωση της αγροτικής παραγωγής και στις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.
Αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση του ινστιτούτου CIES που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Última Hora κατέδειξε ότι το 69,3% από το δείγμα των 1.200 παραγουανών ψηφοφόρων θεωρεί πως η διαχείριση των προβλημάτων της χώρας από τον πρόεδρο είναι «κακή ή πολύ κακή», ενώ το 30,7% τη χαρακτηρίζει αντιθέτως «καλή ή πολύ καλή». Μεταξύ της μερίδας του δείγματος που δήλωσε ότι ψηφίζει το Κολοράδο του Άμπντο Μπενίτες, το ποσοστό αποδοκιμασίας του είναι ελαφρά χαμηλότερο, ανέρχεται στο 64,8%.
Κατ’ άλλη δημοσκόπηση, που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Primero de Marzo, το 54,9% του δείγματος θεωρεί την κυβέρνηση του Άμπντο «κακή ή πολύ κακή».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αρχές του Γιβραλτάρ θα επιτρέψουν τον απόπλου του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 02:50
Οι αρχές της βρετανικής περιοχής του Γιβραλτάρ πρόκειται να αφήσουν ελεύθερο σήμερα Πέμπτη να αποπλεύσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που κατελήφθη από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στη Μεσόγειο τον Ιούλιο, έγραψε η εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής των αποικιακων αρχών της βρετανικης αποικιας του Γιβραλτάρ, τον Φάμπιαν Πικάρντο.
Ο Πικάρντο δεν θα ζητήσει να παραταθεί η ισχύς της διαταγής κράτησης του πετρελαιοφόρου Grace 1, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς είναι πλέον πεπεισμένος ότι και ικανοποιημένος διότι το πλοίο δεν θα κατευθυνθεί στη Συρία.
Όταν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν καταλάβει πειρατικα το πλοίο, η δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν πως το δεξαμενόπλοιο σκόπευε να παραβιάσει τις ευρωενωσιτικές αποικιακες κυρώσεις μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία. Το Ιράν διέψευσε αυτή την κατηγορία.
«Δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουμε το Γκρέις 1 στο Γιβραλτάρ ούτε για άλλο ένα λεπτό εάν δεν πιστεύουμε πλέον ότι παραβιάζει τις [ευρωενωσιτικές] κυρώσεις σε βάρος της συριακης δημοκρατιας», δήλωσε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του Πικάρντο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Σαν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρώην υπάλληλος της Blackwater καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια για σφαγή αμάχων στο Ιράκ. Για να φανει ότι αυτος φταιει για ολες τις αποικιοκρατικες δολοφονιες των αμερικανων
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 01:57
Ο Νίκολας Σλέιτεν, πρώην μισθοφορος της εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας Blackwater, καταδικάστηκε χθες Τετάρτη να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία ιρακινού αμάχου στη διάρκεια μακελειού σε πλατεία στη Βαγδάτη το 2007 που είχε προκαλέσει αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο.
Ο Σλέιτεν κρίθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης τον Δεκέμβριο και ανέμενε την απαγγελία της ποινής του.
Είχε ήδη κριθεί ένοχος το 2014 για φόνο και είχε καταδικαστεί και τότε να εκτίσει ισόβια, όμως εφετείο ακύρωσε κατόπιν εκείνη την ετυμηγορία.
Ο πρώην μισθοφορος της εταιρείας κρίθηκε ένοχος στη δίκη για τον φόνο του Άχμεντ Χάιθαμ Άχμεντ αλ Ρουμπία, φοιτητή ιατρικής, τη 16η Σεπτεμβρίου 2007, όταν μισθοφοροι της Μπλάκγουοτερ — η οποία έκτοτε έχει αλλάξει αρκετές φορές όνομα — είχαν ανοίξει ετσι χωρις λογο, για πλακα, πυρ με πολυβόλα και είχαν ρίξει χειροβομβίδες σε πολυσύχναστη διασταύρωση ενώ κινούνταν στη Βαγδάτη με θωρακισμένα αυτοκίνητα.
Από τα πυρά και τις χειροβομβίδες τους σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι, δέκα άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, ενώ δεκαοκτώ ακόμη πολίτες τραυματίστηκαν.
Οι μισθοφοροι της εταιρείας είχαν προσπαθησει να δικαιολογηθουν όταν εγινε γνωστο το εγκλημα τους  πως αντέδρασαν διότι δηθεν δέχθηκαν πυρά από αντάρτες, ισχυρισμό τον οποίο αντέκρουσαν αυτόπτες μάρτυρες και εισαγγελείς.
Η αναίτια σφαγή προκάλεσε διεθνές σκάνδαλο και γενίκευσε τη δυσφορία των Ιρακινών έναντι των Αμερικανών. Η Μπλάκγουοτερ μετατράπηκε στο σύμβολο των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλειας που κατηγορούνται πως δρουν με πλήρη ατιμωρησία βάσει συμβάσεων που υπογράφουν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της απαγγελίας της ποινής του χθες Τετάρτη, ο Νίκολας Σλέιτεν χαρακτήρισε την καταδίκη του «δικαστική πλάνη», σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.
Το 2014, στην πρώτη δίκη για την υπόθεση, τρεις πρώην συνάδελφοί του καταδικάστηκαν σε 30ετή κάθειρξη για τις δολοφονίες των άλλων 13 αμάχων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Facebook «άκουγε» τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών μέσω Messenger
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 00:34
Ένα νέο περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων των χρηστών του από το Facebook ήρθε στο φως, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία πλήρωνε συνεργάτες της για να αντιγράφουν τα ηχητικά μηνύματα που αντάλλασσαν οι χρήστες μέσω της εφαρμογής Messenger.
Οι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης δεν γνώριζαν -δεν έχουν ενημερωθεί με επίσημο τρόπο- ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν τα ηχητικά αυτά μηνύματα.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες για να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους. Επίσης, αναφέρει ότι τα μηνύματα που ηχογραφούνται «είναι καλυμμένα» ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του αποστολέα του ηχητικού μηνύματος.
Δήλωσε επιπλέον ότι αυτή η πρακτική, την οποία έφερε στο φως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σταμάτησε πριν από μία εβδομάδα.
Την πρακτική να βάζουν ανθρώπους να ακούν τις ηχογραφήσεις χρηστών τους, εκτός από το Facebook, εφαρμόζουν και οι εταιρείες Amazon και Google.
Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι αυτές οι ηχογραφήσεις να διαρρεύσουν -από λάθος ή επίτηδες...- σε τρίτα πρόσωπα ή εταιρείες και να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς. Όσον αφορά την Google, το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT News αποκάλυψε ότι έχουν διαρρεύσει περίπου 1.000 ηχογραφήσεις στην ολλανδική γλώσσα, και μεταξύ αυτών υπάρχουν ευαίσθητες προσωπικές συζητήσεις, αλλά και τα ονόματα των προσώπων που συνδιαλέγονταν.
Η Google ανακοίνωσε ότι έχει διακόψει την πρακτική στην Ε.Ε. και πως ερευνά τις διαρροές, ενώ η Amazon συνεχίζει να καταγράφει και να «ακούει» τα ηχητικά αυτά αρχεία.
Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι την ίδια πρακτική ακολουθεί και η Apple.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Θα υπήρχε το ανθρώπινο είδος χωρίς βιασμούς και αιμομιξίες;» διερωτάται Ρεπουμπλικανός βουλευτής επιχειρηματολογώντας εναντιον των αμβλωσεων
 Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019, 23:58
Ο συντηρητικός Αμερικανός βουλευτής Στιβ Κινγκ διερωτήθηκε φωναχτά σήμερα εάν το ανθρώπινο είδος θα εξακολουθούσε να υπάρχει χωρίς βιασμούς και αιμομιξίες, καθώς εξηγούσε τη θέση του ενάντια στις αμβλώσεις σε ένα ακροατήριο στην Πολιτεία όπου εκλέγεται την Αϊόβα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Κινγκ, ένας Ρεπουμπλικανός, σφόδρα αντιτιθέμενος στις αμβλώσεις, έκανε τις παρατηρήσεις του μπροστά σε 50 μέλη ενός συντηρητικού κλαμπ, του Westside σε εκδήλωση στο Ούρμπαντεϊλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Des Moines Register.
«Τι θα συνέβαινε αν πηγαίναμε πίσω, σε όλα τα γενεαλογικά δέντρα και απλά βγάζαμε όποιον άνθρωπο γεννήθηκε από βιασμό ή αιμομιξία; Θα απέμενε κανείς στον πλανήτη αν το κάναμε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Κινγκ, σύμφωνα με βίντεο της εκδήλωσης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.
«Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πολέμους και όλους τους βιασμούς και τις λεηλασίες που συνέβησαν σε όλα αυτά τα διαφορετικά έθνη, ξέρω αν μπορώ να πω ότι δεν είμαι κι εγώ προϊόν αυτού», πρόσθεσε.
Τον Ιανουάριο η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις που έκανε τότε σε συνέντευξή του στους New York Times ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Αϊόβα, καθώς διερωτήθηκε γιατί «η υπεροχή των λευκών» θεωρείται προσβλητική. «Λευκός εθνικισμός, Λευκή υπεροχή, Δυτικός πολιτισμός - πώς έγιναν αυτές οι φράσεις προσβλητικές;» είχε πει τότε.
Στο παρελθόν, έχει κάνει επανειλημμένα δηλώσεις με προκλητικό, ανοιχτά ρατσιστικό περιεχόμενο σε βάρος εθνικών, φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων κι έχει συνεργαστεί με ευρωπαίους και καναδούς νεοναζί.
Τα σημερινά του σχόλια έρχονται καθώς πολλές συντηρητικές Πολιτείες, ιδίως στον νότο, έχουν ψηφίσει τους τελευταίους μήνες πολύ περιοριστικούς ή απαγορευτικούς νόμους για τις αμβλώσεις. Ο δεδηλωμένος στόχος των νομοθετών είναι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade του 1973 με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις μέχρι περίπου και την 24η εβδομάδα της κύησης.
Ορισμένοι από τους νόμους που έχουν εγκριθεί φέτος είναι από τους πιο σκληρούς που έχουν περάσει εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ. Η Αλαμπάμα απαγόρευσε πλήρως τις αμβλώσεις, ακόμη και αν είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας, εκτός μόνο εάν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Εξίσωσε μάλιστα την άμβλωση με δολοφονία, απειλώντας τους γιατρούς ότι μπορεί να τιμωρηθούν με ποινές κάθειρξης έως και 99 ετών.
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Αϊόβα είναι αντίθετος και σε εξαιρέσεις βιασμών και αιμομιξιών σε νομοθεσίες που περιορίζουν την άμβλωση και έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να περάσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο που αντιπροσωπεύει τη θέση του.
«Δεν είναι σφάλμα του μωρού η αμαρτία του πατέρα ή της μητέρας», έχει πει.
Ο Κινγκ εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2002 και επανεξελέγη τον Νοέμβριο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ - ΓΕΝΑΡΗΣ 2019
Ελαστική απασχόληση και μισθοί - ψίχουλα
Συνεχίζεται η κατρακύλα του μέσου μισθού, τόσο στην πλήρη όσο και στη μερική απασχόληση
Η μείωση του μέσου μισθού, τόσο στην πλήρη όσο και στην μερική απασχόληση, καθώς και η αύξηση της μερικής απασχόλησης, συνεχίστηκαν και το Γενάρη του 2019, όπως δείχνουν τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ για την απασχόληση και τους μισθούς.
Η εικόνα που προκύπτει από τη σύγκριση των στοιχείων για τους αντίστοιχους μήνες της περιόδου 2011 - 2019 είναι η εξής: Η αναλογία θέσεων πλήρους και μερικής απασχόλησης το Γενάρη 2011 ήταν 81% - 19%, το 2015 ήταν 72% - 28% και το 2019 70% - 30%!
Με άλλα λόγια, τρεις στους δέκα μισθωτούς το Γενάρη του 2019 ήταν σε θέσεις μερικής απασχόλησης, με μισθούς ψίχουλα. Σε απόλυτους αριθμούς, οι μερικώς απασχολούμενοι έχουν υπερδιπλασιαστεί. Το Γενάρη του 2011 ήταν 305.813 και τον αντίστοιχο μήνα του 2019 έφτασαν τους 636.484.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής:
Η μεγάλη αύξηση της μερικής απασχόλησης υποδηλώνει συγκεκαλυμμένη ανασφάλιστη («μαύρη») εργασία, καθώς παρατηρείται συχνά το φαινόμενο εργοδότες να προσλαμβάνουν δήθεν για θέσεις μερικής απασχόλησης και να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 8ωρο.
Λόγω του τρόπου καταγραφής των στοιχείων, οι θέσεις εκ περιτροπής απασχόλησης δεν περιλαμβάνονται - όπως θα ήταν το σωστό - στις θέσεις μερικής, αλλά στις θέσεις πλήρους απασχόλησης, γεγονός που «κουκουλώνει» το πραγματικό μέγεθος των ελαστικών μορφών εργασίας.
Στις θέσεις πλήρους απασχόλησης συμπεριλαμβάνονται και οι θέσεις προσωρινής απασχόλησης (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου κ.ά.), ένα ακόμα στοιχείο που συγκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας. Ως προς την προσωρινότητα της απασχόλησης, σημαντικά είναι τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», τα οποία δείχνουν τη διαρκή μετάβαση του εργατικού δυναμικού από την εργασία στην ανεργία και το αντίθετο, καθώς σε κάθε 100 προσλήψεις αντιστοιχούν περίπου 95 απολύσεις.
Οι μισθοί
Μισθολογικά, παραμένει η τάση μείωσης του μέσου μισθού, τόσο για την πλήρη όσο και για τη μερική απασχόληση.
Ο μέσος μεικτός μισθός των θέσεων πλήρους και μερικής απασχόλησης το Γενάρη του 2011 ήταν 1.438 και 586 ευρώ αντίστοιχα, το Γενάρη του 2015 ήταν 1.248 και 425 ευρώ και το Γενάρη του 2019 μειώθηκαν περαιτέρω, φτάνοντας στα 1.175 και 391 ευρώ. Δηλαδή, από το Γενάρη του 2011 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα του 2019 ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης μειώθηκε κατά 18,3% (263 ευρώ). Ακόμα περισσότερο μειώθηκε ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης, κατά 33,27% (195 ευρώ).
Η μεγάλη αύξηση της ελαστικών και «ευέλικτων» μορφών εργασίας, καθώς και η μεγάλη μείωση των μισθών και τον «μεταμνημονιακό» Γενάρη του 2019, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των αστικών κομμάτων για δήθεν βελτίωση της θέσης των εργαζομένων σε περιόδους ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Αντιθέτως, επιβεβαιώνουν ότι το βαρύ αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμορφώθηκε με ραγδαίους ρυθμούς την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει, και ότι σε συνδυασμό με αυτό που προϋπήρχε της κρίσης, αξιοποιούνται πλήρως από το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να ανακτήσει και να αυξήσει τα κέρδη του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Επιδεινώνονται οι συνθήκες ζωής των λαϊκών στρωμάτων
«Οι γονείς πρέπει να μάθουν ότι τα παιδιά κοστίζουν», λέει η κυβέρνηση των Συντηρητικων που έχει περικόψει 12 δισ. λίρες από επιδόματα και παροχές
Μαρτυρίες εκπαιδευτικών στη Βρετανία - πέμπτη ισχυρότερη καπιταλιστικής οικονομίας του κόσμου και μία από τις κορυφαίες στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ - αναφέρουν: «Ολο και περισσότερα παιδιά έρχονται το σχολείο πεινασμένα, χωρίς κατάλληλα, ζεστά ρούχα για το χειμώνα, με διαλυμένα παπούτσια που είναι κολλημένα με ταινία. Σε αρκετές περιπτώσεις πληρώνει το σχολείο το εισιτήριο των παιδιών από και προς το σχολείο».
Τα ευρήματα της Εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας «μιλάνε» από μόνα τους:
Σχεδόν οι μισοί εκπαιδευτικοί είπαν ότι περισσότερα παιδιά, σε σχέση με πριν από τρία χρόνια, πάνε στο σχολείο πεινασμένα.
Τα 2/3 δήλωσαν ότι ακόμη περισσότερες οικογένειες δεν ήταν σε θέση να αγοράσουν κατάλληλα και επαρκή χειμωνιάτικα ρούχα.
Δάσκαλοι ανέφεραν ότι τα σχολεία παρείχαν στα παιδιά ακόμη και παλτά. Αλλοι είπαν ότι μαθητές έρχονται τακτικά στο σχολείο με τρύπια ρούχα και παπούτσια κολλημένα με ταινία.
Τα σχολεία κάνουν ό,τι μπορούν. Προσφέρουν ελεύθερη πρωινή ζώνη (φύλαξη με πρωινό), δίνουν στις οικογένειες καλάθια με τρόφιμα, δωρεάν γεύματα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Προσφέρουν στους μαθητές ακόμη και είδη υγιεινής, πληρώνουν τα εισιτήριά τους ή δίνουν στις οικογένειές τους είδη σπιτιού, όπως κρεβάτια, σεντόνια, κουρτίνες.
«Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό από πρώτο χέρι αυτό που δείχνουν οι πρόσφατες προβλέψεις του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών: Οτι παιδιά πηγαίνουν τώρα στο σχολείο πεινασμένα και χωρίς επαρκή ρουχισμό, ότι 3 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν να πεινάσουν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών και ότι 5,2 εκατ. παιδιά θα ζουν σε συνθήκες φτώχειας έως το 2020 - 2021», λένε εκπαιδευτικοί και οργανώσεις κατά της φτώχειας, στην εφημερίδα «The Guardian». Οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν αρνητικά την μαθησιακή πορεία και ικανότητα των μαθητών: Κάνουν πολλές απουσίες, έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και αισθάνονται ντροπή, προειδοποιεί η Ομοσπονδία.
Παράλληλα, τα σχολεία πλήττονται όλο και περισσότερο από τις περικοπές στη χρηματοδότησή τους που εφάρμοσε η κυβέρνηση, με 3 στα 10 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να έχουν «έλλειμμα» ύψους σχεδόν 500.000 λίρες, σημειώνει η Ομοσπονδία. «Θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα σχολεία να προσφέρουν κι αυτή τη στοιχειώδη βοήθεια στις οικογένειες»,προειδοποιεί.
Φτωχά παιδιά εργαζόμενων γονιών
Ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε απόλυτη και σχετική φτώχεια αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών περικοπών σε διάφορα προνοιακά επιδόματα. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την άνοδο του πληθωρισμού και την κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων.
Τα τελευταία στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Εργασίας και Συντάξεωνείναι τρομακτικά.
Ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε απόλυτη φτώχεια (κάτω από το όριο της φτώχειας) αυξήθηκε κατά 200.000 μόνο το διάστημα 2017 - 2018. Αλλά και σε σχετική φτώχεια (λίγο πάνω από το όριο) ζούσαν το ίδιο διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 30% των παιδιών, ή 4,1 εκατ. Σοκαριστικό είναι επίσης το εξής: Το 70% των φτωχών παιδιών ζουν σε οικογένειες εργαζομένων, όχι άπορων ή ανέργων, δηλαδή υπάρχει εισόδημα στην οικογένεια, αλλά είναι πολύ χαμηλό, εξαιτίας των εργασιακών σχέσεων, του επιπέδου των μισθών, του αυξημένου κόστους ζωής. Ενδεικτικά, οι τιμές των κατοικιών και των ενοικίων αυξήθηκαν την τελευταία δεκαετία τρεις φορές περισσότερο από το ρυθμό του πληθωρισμού, ενώ τα μονοπώλια του κλάδου «θησαυρίζουν».
Παράλληλα, από το 2015 η κυβέρνηση των Συντηρητικών άρχισε να εφαρμόζει πάγωμα παροχών και επιδομάτων, περικοπές ύψους 12 δισ. λίρες.Σύμφωνα με τη «δεξαμενή σκέψης» «Resolution Foundation», «το μεγαλύτερο μέρος των κυβερνητικών περικοπών εφαρμόστηκε το διάστημα 2017 - 2018, επομένως θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της παιδικής φτώχειας και θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και σε επίπεδα ρεκόρ».
Αξίζει να σταθούμε σε μία από τις πιο κυνικές και απάνθρωπες περικοπές, που εκτιμάται ότι θα βυθίσει στη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον παιδιά στη Μ. Βρετανία.
«Οι γονείς θα μάθουν ότι τα παιδιά κοστίζουν»
Η κυβέρνηση αποφάσισε τον Απρίλη του 2017 να περιοριστούν τα κοινωνικά επιδόματα και οι φοροελαφρύνσεις μιας οικογένειας (περίπου 2.700 λίρες το χρόνο ανά παιδί) μόνο στα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας.
Μάλιστα η κυβέρνηση δικαιολόγησε το μέτρο του «ορίου των δύο παιδιών» - που περικόπτει 1 δισ. λίρες από τις κρατικές δαπάνες - ως «κίνητρο» για τους ανθρώπους που ζουν με επιδόματα να βρουν δουλειά ή να αυξήσουν τις ώρες εργασίας τους, την ώρα που η κρατική νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζόμενους ακόμη και για λίγες ώρες τη βδομάδα και με μεροκάματα πείνας. Εξάλλου, τα στοιχεία δείχνουν ότι 3 στις 5 οικογένειες που έχουν πληγεί από το μέτρο είναι εργαζόμενες οικογένειες, ενώ για τις περισσότερες που πλήττονται είναι αδύνατον να αντισταθμίσουν την απώλεια των παροχών μέσω επιπλέον ωρών εργασίας, αφού οι επιχειρηματίες επιβάλλουν μια γκάμα ελαστικών μορφών εργασίας.
Οι αριθμοί από την ανεπτυγμένη Βρετανία «ζαλίζουν»: Μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι από το μέτρο έχουν χτυπηθεί 160.000 οικογένειες και 600.000 παιδιά στη χώρα, ενώ 1 εκατ. παιδιά που βρίσκονται ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας σπρώχνονται όλο και βαθύτερα στην εξαθλίωση. Μέχρι το 2024 άλλα 300.000 θα ζουν στη φτώχεια, και 1,8 εκατ. αυριανοί νέοι.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης «Ομάδα Δράσης για την Παιδική Φτώχεια», σχεδόν όλες οι πολύτεκνες οικογένειες που επλήγησαν από το όριο έχασαν τουλάχιστον 53 λίρες τη βδομάδα από την υποστήριξη παροχών. Μείωσαν ή και στερήθηκαν βασικά είδη, δηλαδή τρόφιμα, φάρμακα, θέρμανση και ένδυση. Πολλοί γονείς αναφέρουν ότι βιώνουν έντονο άγχος, νιώθουν ντροπή και ενοχές που δεν μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους, ενώ οι οικογενειακές σχέσεις είναι τεταμένες. Υπάρχουν γυναίκες που δηλώνουν πως έχουν σκεφτεί να τερματίσουν μια κύηση εξαιτίας των περικοπών. Αλλες γυναίκες δήλωσαν ότι ανέχονται την ενδοοικογενειακή βία, καθώς η κυβερνητική πολιτική επιβάλλει μια «σκληρή επιλογή μεταξύ φτώχειας και "ασφάλειας"». Ενιωθαν έντονα ότι τιμωρούνται άδικα οι σκληρά εργαζόμενοι χαμηλόμισθοι γονείς, ακριβώς όταν χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη.
Οπως κυνικά έχουν δηλώσει υπουργοί των Συντηρητικών, αποτυπώνοντας μέσα σε λίγες φράσεις την καπιταλιστική ζούγκλα, οι περικοπές στις παροχές θα «διδάξουν» τους γονείς ότι «τα παιδιά κοστίζουν λεφτά» και ότι δεν θα πληρώνουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι «την επιλογή τους να κάνουν παραπάνω παιδιά»... Ο τότε ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ, επί κυβέρνησης Μέι, είχε πει ότι τα κυβερνητικά μέτρα «θα βοηθήσουν» τους Βρετανούς να δουλεύουν τόσο σκληρά όσο οι Κινέζοι.
2 εκατ. συνταξιούχοι παραιτούνται από τα ...βοηθήματα!
Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση των συνταξιούχων στη Βρετανία, με το ποσοστό όσων ζουν με πενιχρές συντάξεις, σε συνθήκες φτώχειας, να ανέρχεται στο 18% το 2017 - 2018, δηλαδή σχεδόν 2 εκατ. άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
Το ενδιαφέρον είναι ότι 4 στα 10 νοικοκυριά συνταξιούχων άνω των 65 (περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά, δηλ. 2 εκατ. συνταξιούχοι), που δικαιούνται το σχετικό επίδομα (Pension credit) που τους βοηθά να ανέβουν λίγο πάνω από το όριο της φτώχειας, παραιτούνται από αυτό το δικαίωμά τους. Το βρετανικό προνοιακό σύστημα είναι διαβόητο για τον σαδισμό του απέναντι στους πιο εξαθλιωμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους, βασανίζοντάς τους, τιμωρώντας τους επειδή δουλεύουν λίγες ώρες ή είναι άνεργοι, κυνηγώντας τους ανελέητα και ασκώντας ασφυκτικό κρατικό έλεγχο.
Ετσι, όπως διαπιστώνουν σχετικές οργανώσεις, «η υποβολή αίτησης για το συνταξιουχικό επίδομα είναι μια πολύ περίπλοκη και ενοχλητική διαδικασία». «Το άγχος και η πίεση αυτής της διαδικασίας αποτελούν σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα», τονίζεται. Θυμίζουμε ότι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας έχουν πάθει ακόμη και καρδιακά επεισόδια μπροστά στις επιτροπές που τους (ανα)κρίνουν, προκειμένου να ονομαστούν «δικαιούχοι», σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.
Το επίδομα «Pension credit» ανοίγει την «πόρτα» για άλλες παροχές, όπως π.χ. επίδομα στέγης, δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη, κάλυψη του κόστους της κηδείας του συντρόφου. Παρ' όλα αυτά, οι συνταξιούχοι «επιλέγουν» να μην το λάβουν. Ετσι, από το 2017 η βρετανική κυβέρνηση έχει «εξοικονομήσει» 7 δισ. λίρες και το ποσό αυτό αναμένεται να φτάσει τα 17 δισ. λίρες μέχρι το 2022, αν συνεχιστεί η ίδια τάση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Προς «διαβούλευση» για βουλευτικές εκλογές
Την ώρα που κλιμακώνεται ο αποκλεισμός της Βενεζουέλας με τις νέες σκληρές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ, το βράδυ της Δευτέρας η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας αποφάσισε να ξεκινήσει «διαβούλευση στο λαό» που θα καθορίσει το χρόνο διενέργειας νέων βουλευτικών εκλογών. Πιο πιθανός χρόνος εμφανίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2020, χωρίς να αποκλείονται και άλλες ημερομηνίες, ενώ η θητεία της ολοκληρώνεται κανονικά το Δεκέμβρη του 2020. Επίσης, το συγκεκριμένο όργανο ενέκρινε το αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας άλλων 4 βουλευτών της αντιπολίτευσης, των Χοσέ Γκέρα, Ραφαέλ Γκουσμάν, Τομάς Γκουανίπα και Χουάν Πάμπλο Γκαρσία Κανάλες, που κατηγορούνται για «εσχάτη προδοσία και υποκίνηση στάσης». Ωστόσο η Συνταγματική Συνέλευση δεν προχώρησε στη διάλυση της «Βουλής», όπως αφηνόταν να εννοηθεί τις προηγούμενες μέρες, αλλά ούτε και σε κανένα μέτρο κατά του επικεφαλής της αντιδραστικής αμερικανοπληρωμενης προδοτικης αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, αυτοανακηρυχθέντος Προέδρου - αχυράνθρωπου των ΗΠΑ και της ΕΕ, που είναι και πρόεδρος της καταργημενης αφου εγιναν νεες εκλογες «βουλής». Πάντως, λόγω της στήριξης των μέτρων των ΗΠΑ από την φασιστική προδοτικη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας της στο τραπέζι του διαλόγου με την αντιπολίτευση στα νησιά Μπαρμπάντος, που γίνεται με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η λεγόμενη «δυαρχία» στη Βενεζουέλα προέκυψε όταν το 2016 κηρύχθηκε άκυρη η λειτουργία της Βουλής λόγω της αναγνώρισης 4 βουλευτών που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια εκλέχτηκε η Συνταγματική Συνέλευση για να ξεπεραστεί η αδυναμία της Βουλής, με τη συμμετοχή μόνο του συνασπισμού του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης μποϊκόταραν τη διαδικασία. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή υπογραφών σε διακήρυξη καταδίκης του αποκλεισμού των ΗΠΑ, που θα κατατεθούν ως διαμαρτυρία στον ΟΗΕ, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 1 εκατομμύριο υπογραφές, με στόχο τα 13 εκατομμύρια.
Από την πλευρά του, ο Γκουαϊδό κόμπασε ότι η Συνταγματική Συνέλευση δεν ...τόλμησε να καταργήσει τη ακυρη «βουλή», και υποστήριξε ότι αν προκηρυχθούν εκλογές «θα είναι καταστροφή για τον Πρόεδρο Μαδούρο». Στο πλευρό του Γκουαϊδό και της αμερικανοπληρωμενης προδοτικης αντιπολίτευσης προσέτρεξαν τόσο η Ομάδα της Λίμα (αντιδραστικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, που ελεγχετε από τις  ΗΠΑ) όσο και η ΕΕ, που χαρακτήρισε την άρση της ασυλίας βουλευτών «αυθαίρετη απόφαση με πολιτικά κίνητρα», προσθέτοντας πως «μέχρι τώρα, 25 βουλευτές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με κατηγορίες βάσει προβληματικών διαδικασιών και τους αφαιρέθηκε η συνταγματικά κατοχυρωμένη ασυλία τους».
Αναφορικά με τις εξελίξεις, το ΚΚ Βενεζουέλας σε συνέντευξη Τύπου του ΓΓ της ΚΕ, Οσκαρ Φιγκέρα, τόνισε ότι στηρίζει ενεργά την καμπάνια καταδίκης του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ και κάλεσε να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον βενεζουελάνικο λαό από αδελφά κόμματα και οργανώσεις στο εξωτερικό. Επίσης, απαίτησε από την κυβέρνηση να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα και όχι μόνο πολιτική καταδίκη, για όσους - και τον Γκουαϊδό - στηρίζουν την ξένη επέμβαση και συνωμοτούν κατά της χώρας ώστε να πάνε στη φυλακή και ταυτόχρονα τόνισε ότι πρέπει να δυναμώσει η παρέμβαση του λαϊκού κινήματος ενάντια στην ξένη επέμβαση αλλά και στο ντόπιο κεφάλαιο. Κάλεσε τον Πρόεδρο Μαδούρο να τηρήσει τη συμφωνία με το ΚΚ Βενεζουέλας, που είχε υπογραφτεί το Φλεβάρη του 2018 για τη στήριξή του, και προέβλεπε μέτρα υπέρ των εργαζομένων σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρξει κοινωνικός έλεγχος στην παραγωγή και διακίνηση προϊόντων ζωτικών για την επιβίωση του λαού, στη βιομηχανική παραγωγή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Η Κίνα απαγόρευσε ελλιμενισμό σε αμερικανικά πολεμικά πλοία
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στη στρατηγικής σημασίας περιοχή Ασίας - Ειρηνικού
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.--
Κλιμακώνεται η ένταση στο Χονγκ Κονγκ, έκφραση και βαθύτερων αντιθέσεων της Κίνας με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ, Βρετανία κ.ά.) στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας και στην ευρύτερη περιοχή Ασίας - Ειρηνικού.
Στο φόντο των αντικυβερνητικών αμερικανοπληρωμενων «διαδηλώσεων» που έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνη και των βίαιων συγκρούσεων της αστυνομίας με τους χαφιεδες αμερικανοπληρωμενους  «διαδηλωτές», η Κίνα απαγόρευσε την είσοδο δύο πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον. Το «USS Green Bay» επρόκειτο να εισέλθει στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ στις 17 Αυγούστου και το «USS Lake Erie» τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού, Νέιτ Κρίστενσεν.
Εκπρόσωποι της κινεζικής κυβέρνησης κατηγορούν τις ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις ότι υποδαυλίζουν ή ενθαρρύνουν τις διαδηλώσεις. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ είναι περίπλοκη και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα λυθεί προς όφελος της ελευθερίας» και «προς όφελος της Κίνας».
Μάλιστα ο Τραμπ επικαλέστηκε αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για ανάπτυξη του κινεζικού στρατού «στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ», λέγοντας πως «όλοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι και ήρεμοι».
Το κινεζικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του τόνισε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να μείνει έξω από τις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Τα σχόλια Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών έδωσαν «νέες και ισχυρές αποδείξεις στον κόσμο» ότι οι ΗΠΑ υποκινούν τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, είπε η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Ακόμα, το Πεκίνο απέρριψε ως «εσφαλμένη» την ανακοίνωση που εξέδωσε για το Χονγκ Κονγκ την Τρίτη η επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, δηλώνοντας ότι συνιστά ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και ότι στέλνει «το λάθος μήνυμα σε βίαιους εγκληματίες - παραβάτες».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Νέες απειλές Τραμπ για αποχώρηση από τον ΠΟΕ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Με αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ)απείλησε εκ νέου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τις πιέσεις για «μεταρρύθμιση» του οργανισμού που θεωρεί πως αξιοποιείται από την Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες (π.χ. Ινδία, Μαλαισία κ.ά.) σε βάρος των συμφερόντων αμερικανικών μονοπωλίων.
Μιλώντας χτες σε εργάτες πετροχημικής βιομηχανίας της εταιρείας «Shell» στη Μονάκα της Πενσιλβάνια ο Τραμπ τόνισε πως «θα φύγουμε αν πρέπει» γιατί «μας εξαπατούν εδώ και χρόνια και αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ». Παρόμοιες απειλές είχε εκτοξεύσει πριν από περίπου ένα μήνα κατηγορώντας τον ΠΟΕ ότι επιφυλάσσει πλέον ευνοϊκή μεταχείριση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες ενώ παλιότερα τον είχε χαρακτηρίσει, καθώς και το ΝΑΤΟ, «απαρχαιωμένο» οργανισμό.
Οι απειλές του Τραμπ πάντως δεν έμειναν ασχολίαστες από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που απάντησε χτες ότι η ύπαρξη του ΠΟΕ θα τεθεί σε σοβαρή αμφισβήτηση, «αν αποχωρήσουν μεγάλες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ
Αντιδρά στη «ναυτική αποστολή» που προωθούν οι ΗΠΑ
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί αποδοκίμασε και χτες στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την προσπάθεια του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος να συμμετάσχει στη «ναυτική αποστολή» που προωθούν οι ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζ με πρόσχημα την «ασφάλεια της ναυσιπλοΐας», επαναλαμβάνοντας ότι «η περιοχή δεν έχει ανάγκη από ξένες δυνάμεις».
«Οι χώρες της περιοχής μπορούν να διατηρήσουν την ασφάλειά τους με ενότητα, αλληλεγγύη και διάλογο», είπε ο Ροχανί, εκτιμώντας ότι οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ στην περιοχή «αναμφίβολα δεν θα ωφελήσουν» τις χώρες της «παρά μόνο τους Αμερικανούς». Αναφερόμενος στη διεθνή Συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, που αντικειμενικά έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ πέρυσι το Μάη, ο Ιρανός Πρόεδρος είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να μειώσει και άλλο τις συμβατικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, αν αποτύχουν να δείξουν αποτελέσματα οι άλλες δυνάμεις (ΕΕ, Κίνα, Ρωσία) που υπέγραψαν τη Συμφωνία.
Μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου στην Τεχεράνη, ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαχμούντ Βαεζί δήλωσε πως εκτός απροόπτου ο Ροχανί θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θα ξεκινήσουν στις 17 Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις για τις περικοπές στην Εκπαίδευση
Νέες διαδηλώσεις έγιναν την Τρίτη στη Βραζιλία, σε πολλές πόλεις, κατά των περικοπών στην Εκπαίδευση, που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του φασίστα Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ηταν η τρίτη κινητοποίηση κατά των μέτρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, που κατέθεσε τον περασμένο Μάη η κυβέρνηση, με συμμετοχή φοιτητών, εργαζομένων στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και άλλους κλάδους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Σφοδρές συγκρούσεις στα περίχωρα του Ιντλίμπ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Στην ανακατάληψη σημαντικών πόλεων της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ προχώρησαν νωρίς χτες το πρωί δυνάμεις του δημοκρατικου συριακού στρατού μετά από πολυήμερες, σφοδρές και αιματηρές συγκρούσεις. Πρόκειται για τις κωμοπόλεις Κφαρ Ζέιτα, Λατάμνι και Χαν Σεϊχούν, που βρίσκονταν επί χρόνια κάτω από τον έλεγχο τζιχαντοφασιστών συμμοριας - παρακλαδιού της «Αλ Κάιντα».
Σε άλλες μάχες που είχαν σημειωθεί έως τις αρχές της βδομάδας στα νότια περίχωρα της επαρχίας Ιντλίμπ αναφέρθηκε ο θάνατος 29 Σύρων στρατιωτών και άνω των 30 τζιχαντοφασιστών και φιλότουρκων ισλαμοφασιστών. Χτες, μάλιστα, ο εκπρόσωπος του φιλοτουρκικού «Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση», Νάτζι Μουστάφα, παραδέχθηκε ανοιχτά τον εξοπλισμό της συμμοριας από τον τουρκικό στρατό αναφέροντας πως απέκτησαν αντιαρματικούς πυραύλους TOW προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση του δημοκρατικου συριακού στρατού.
Παράλληλα χτες στην επαρχία Χάμα αναφέρθηκαν ο θάνατος δύο παιδιών και ο τραυματισμός τριών ατόμων από έκρηξη νάρκης.
Με φόντο τις σφοδρές συγκρούσεις στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντοφασιστών στο Ιντλίμπ, ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κρεμλίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε χτες την πραγματοποίηση συνόδου Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν το Σεπτέμβρη στην Τουρκία, στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας της Αστάνα, με κεντρικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΥΒΑ
Τίμησαν την 93η επέτειο γέννησης του Φιντέλ
Με επισκέψεις χιλιάδων ανθρώπων στο Σαντιάγκο ντε Κούβα, στον τάφο του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρους, αλλά και με απόδοση τιμών σε πολλά δημόσια κτίρια, γιορτάστηκε την Τρίτη στην Κούβα η 93η επέτειος από τη γέννηση του θρυλικού επαναστάτη διεθνιστή, μεγάλης μορφής του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.
Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1926 στο Μπιράν, παλιά επαρχία στην Ανατολική Κούβα, από γονείς με καταγωγή από την Ισπανία, και το 1945 συμμετείχε ενεργά στους φοιτητικούς αγώνες στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, όπου σπούδασε Νομική. Ηταν ο ηγέτης του επαναστατικού στρατού που μαζί με το λαϊκό κίνημα ανέτρεψαν το δικτατορικό καθεστώς του Μπατίστα με τη νίκη της Επανάστασης την 1 Γενάρη του 1959, και στη συνέχεια καθοδήγησε την πάλη του λαού της χώρας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, στις δύσκολες συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και περικύκλωσης και μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες το 1989 - 1991. «Εφυγε» από τη ζωή στις 24 Νοέμβρη του 2016,αλλά θα μείνει για πάντα στη μνήμη του λαού του και των αγωνιζόμενων λαών όλου του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Μόλις λίγες μέρες μετά το διπλό φονικό σε Οχάιο και Τέξας, οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν χτες έναν 18χρονο λευκό Αμερικανό επειδή αναρτούσε στο διαδίκτυο μηνύματα παροτρύνοντας τον κόσμο να επιτεθεί σε κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού και «να πυροβολεί επιτόπου όλους τους ομοσπονδιακούς πράκτορες». Στο σπίτι του στο ανατολικό Οχάιο βρέθηκαν 15 τουφέκια εφόδου, 10 ημιαυτόματα πιστόλια και περίπου 10.000 σφαίρες. Ο ύποπτος ομολόγησε ότι είχε δημοσιεύσει απειλητικά σχόλια στο ίντερνετ, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο «μόνο για ένα αστείο».

ΟΚΛΑΝΤ.-- Η Νέα Ζηλανδία έγινε η πρώτη χώρα διεθνώς που νομιμοποίησε την πληρωμή μισθών με κρυπτονόμισμα, έπειτα από την Οδηγία που εξέδωσαν το υπουργείο Εσωτερικών Εσόδων και η εφορία για την πειραματική εφαρμογή του από 1η Σεπτέμβρη. Επισημαίνεται πάντως ότι δεν θα γίνονται δεκτά όλα τα κρυπτονομίσματα, αλλά μόνο όσα έχουν ομοιότητες με τα υπάρχοντα επίσημα νομίσματα (π.χ. Bitcoin), ώστε να μην κινδυνεύουν με κυρωτικά μέτρα ή απαγορεύσεις. Το κρυπτονόμισμα είναι αποκεντρωμένη ηλεκτρονική μορφή χρήματος που βασίζεται στις αρχές της κρυπτογραφίας και σε εξεζητημένα λογισμικά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Ρε γυναίκα, άμα βγω γυμνός στο μπαλκόνι, λες να πουν τίποτα οι γείτονες;
- Ναι, ότι σε παντρεύτηκα για τα λεφτά σου...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις αργίες παίρνεις ποπ κορν και διαβαζεις το κείμενο του γνωστου 'πασοκου' Λακόπουλου, που εδω και καιρό ανήκει στον κύκλο Τσίπρα και στο οποιο αποδομεί πλήρως τον Σκουρλέτη..
Ειναι σαφες πως ο τυπος το εχει κανει με εντολή κυκλων Τσίπρα..
Οχι δηλαδής οτι λυπομαστε για τον Σκουρλέτη-ας πρόσεχε με τις επιλογές του- αλλά ειναι ενδεικτικο πως η 'προοδευτικη συμμαχια' θελει θυσιες .
Και ειναι και λογικο γιατί αντιπολιτευση δεν γινεται με τον 'αξύριστο Κουλη΄,ούτε με το σούρσιμο υπερψηφισης των φορολογικων νομοσχεδιων της Ν.Δ.,ουτε με τις επερωτησεις του Παπαδημουλη απο ακροδεξια σκοπια στην Κομισιον του στυλ 'που θα βρειτε τα λεφτα'΄',ούτε με τα συριζοτρολ,που το εχουν ξεφτιλισει με τις φωτιές..
Ουτε με την μουφα κριτικη περι ΕΡΤ οταν οι συριζανελλ την ειχαν μετατρεψει σε φεουδο..και με τις γελοιοτητες για την αντικατασταση της Θανου
Η αμηχανια οδηγεί σε ενδοκομματικα ξεκαθαρίσματα..με την ψευδαισθηση ,πως θα σφυρηλατηθει η νεα και καλα 'σοσιαλδημοκρατια'
Παντως αν συνεχισετε ετσι ,το 31% θα φαντάζει συντομα μεγαλο κατορθωμα και τελευταια αναλαμπη,γιατι η κοινωνια απλα γελαει με τα χάλια σας...
Σχολιο.- Και εξυπακουεται πως οσες μαλακιες και να λετε οι Δεξιοι εχουν φερθει με επαγγελματισμο και στις φωτιες ξεφτιλόπανα γι αυτο εχετε λυσσαξει μπας και καει κανας ανθρωπος .
Και δεν εχουν κατασυκοφαντησει και ανθρωπο στις περιοχες που υποφερουν..Οι αλλοι εβριζαν τους νεκρους στο Ματι
Διαβάζουμε απιθανα πραγματα..Αντιπολιτευση του κωλου με τις 'αξυρισιες'….




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέτοια αριστεία στη λαμογιά και πάει χαμένη;
Ο Χουρδουβελης δεν ηξερε ότι επρεπε να υποβαλλει δηλωση ποθεν εσχες … και αθωωθηκε… Αλλα ηξερε πώς να στειλει 360.000 ευρω στο εξωτερικο με 56 εμβαμστα κατω των 10.000 ευρω για να μην ενεργοποιηται ο ελεγχος από την ΤτΕ…
Αυτήν την ποντικομαμή, δεν την έχουν βολεψει ακόμα πουθενά? Τέτοια αριστεία στη λαμογιά και πάει χαμένη? Κρίμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ... από την πείνα και τυραννία!
Διαδηλωτής στις "λαϊκές κινητοποιήσεις" στο Χονγκ Κονγκ, για δημοκρατία, εναντίον της πείνας και της τυραννίας... προκαλεί πυρκαγιές με τη χρήση εκτοξευτή χειροβομβίδων US32, των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων καταστολής...
Όπως ακριβώς στην έναρξη της... "αραβικής άνοιξης της CIA" στη Συρία (2011), και τις χρωματιστες «ανοιξες» της CIA στην Ουκρανία, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, τη Νικαράγουα...
Τα δυτικα αποικιοκρατικα ΜΜΕ αναλαμβάνουν τον ρόλο τους
Το μεγαλείο της δημοσιογραφικής πορνείας, στην πρώτη θέση τα παγκόσμια ΜΜΕ και όπως είναι πλέον απόλυτα "φυσιολογικό" τα ΜΜΕ της "δικαιωματικής αριστεράς"-Σόρος και σια.
Στην Ελλάδα, όπως πάντα -εκτός των καθεστωτικών ΜΜΕ της δεξιάς- τα σκήπτρα κρατεί η "δημοσιογραφία" της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" ("Αυγή": Χονγκ Κονγκ: Νέες διαδηλώσεις με χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, η "Εφημερίδα των Συντακτών": Αγρια αστυνομική βία και γενικευμένο χάος σημάδεψαν τη χθεσινή -πρώτη εδώ και μισό αιώνα- γενική απεργία στο Χονγκ Κονγκ... δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, που πλημμύρισαν ξανά χθες τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, αξιώνουν πλέον μεταρρυθμίσεις υπέρ του εκδημοκρατισμού... Πάντα με Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ... το "έγκυρο" κρατικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ειδήσεων που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός).
Τη μέθοδο μας εξηγεί σε βιβλίο του (63 Documents the Government Doesn't Want You to Read)( https://www.amazon.com/Documents-Government-Doesnt-Want-Read/dp/1616085711) και ο Jesse Ventura, πρώην κυβερνήτης της Μινεσότα:
«Οι τρόποι αυτοί συνίστανται στην διείσδυση σε πολιτικών ομάδων αντιπολίτευσης των κυβερνήσεων που σκοπεύουν να ανατρέψουν, χρηματοδοτώντας και καθοδηγώντας την ανάπτυξή τους, για να προετοιμάσουν το κλίμα στα ΜΜΕ με τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και, φθάνοντας στο σωστό επίπεδο κοινωνικοπολιτικής αναταραχής οργανώνουν μεγάλη και δαπανηρή διαδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δικοί τους μυστικοί στρατιωτικοί ή οι άνδρες των τοπικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν ήδη εξαγοραστεί, θα έχουν το καθήκον να ανοίγουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Για ότι συμβεί θα κατηγορηθεί για το “καθεστώς” ή ο Πρόεδρος που πρέπει να ανατραπεί και κατά τη διάρκεια της επόμενης διαδήλωσης θα αρκεί να πυροβοληθούν διαδηλωτές και αστυνομικοί ώστε να προκαλέσουν την κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση, στην οποία αναγκάζονται να προσχωρήσουν και τα πιο μετριοπαθή στοιχεία της αντιπολίτευσης ώστε να υποχρεωθούν να ταχθούν με τους εξεγερμένους που καθοδηγούν οι μυστικές υπηρεσίες. Η παγκόσμια καμπάνια των ΜΜΕ πυροδοτεί και τον εμφύλιο πόλεμο που μπορεί να αρχίσει. Έτσι έγινε στην Τσετσενία, στα Βαλκάνια, στη Λιβύη, στη Συρία και πιο πρόσφατα στη Βενεζουέλα»
Βέβαια οι ειρηνικές διαδηλώσεις του λαού στο Χονγκ Κονγκ εναντίον της βίας, όχι μόνον δεν αποτελούν είδηση για τα δυτικά ΜΜΕ, αλλά αντιθέτως δεν υπάρχουν... είναι ανύπαρκτες για την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία.
Ενώ μας βομβαρδίζουν για τους εξεγερμένους που απαιτούν "δημοκρατία" και καλούν τον Τραμπ να επέμβει... καμία είδηση για τους διαδηλωτές που αρνούνται τη βία και στηρίζουν την αστυνομία, όπως βλέπουμε στο βίντεο να βροντοφωνάζουν "Όχι στους ταραξίες"
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=7Yad6ChfSMs
Σήμερα το Χονγκ Κονγκ... προσπαθεί να γίνει μια νέα "πλατεία Τιενανμέν".
Οι "διαμαρτυρίες της πλατείας Τιενανμέν" δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια άλλη απόπειρα πολύχρωμης επανάστασης που στήθηκε από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Όπως η "maidan" Ουκρανία, όπως οι "αραβική άνοιξη" των "μετριοπαθών" εξεγερμένων εκδημοκρατιστών, οι εξεγέρσεις στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας", στη Νικαράγουα των Σαντινίστας και πάει λέγοντας...
Ο "άγνωστος εξεγερμένος" μπροστα στα τανκς της Τιενανμεν πέρασε στην ιστορία ως ένα "σύμβολο της κινεζικής δημοκρατικής άνοιξης", με μια εικόνα του Jeff Widener (φωτογράφος του Associated Press). Έγινε σύμβολο διαδηλωτή κι αντιστασιακού.
Εκείνοι στην Τιενανμέν ήταν νεαροί που σαγηνεύτηκαν από τη δυτική μυθολογία -ήθελαν πάση θυσίαCoca-Cola- σαν αυτούς που πανηγύρισαν για την πτώση του "Τείχος του Βερολίνου", όπως στην πλατεία Συντάγματος η όλη "αριστερά" γιόρταζε για την "πτώση του αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", μόλις το Μάρτη του 2017  και πάει λέγοντας, πάντα στα πλαίσια των "επαναστάσεων made in USA".
Στα ΜΜΕ δεν είδαμε ποτέ τη φωτογραφία που τράβηξε την ίδια στιγμή στην Τιενανμεν ο Charlie Cole (φωτογράφος του Newsweek), όπου υπήρχαν περισσότερα τανκ κι ο "άγνωστος ήρωας" στο βάθος σε αποσταση 600 μετρων πριν εξαφανιστει... Όπως καταλαβαινεται η φωτογραφια του Jeff Widener είναι μονταζ και fake news!!!
Ακόμη... δεν είδαμε ΠΟΤΕ φωτογραφίες από το "έργο" των εξεγερμένων για "δημοκρατία" φοιτητών που διαδήλωναν ειρηνικά, όπως αυτή με τον Κινέζο αστυνομικό που έπεσε στα χέρια των ειρηνιστών φοιτητών και τον πυρπόλησαν, όπως πυρπόλησαν Τσαβιστές στη Βενεζουέλα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  απαγόρευσε σε δύο Αμερικανίδες βουλευτές την είσοδο στη χώρα
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 22:37
Η απόφαση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος να απαγορεύσει την είσοδο σε δύο Αμερικανίδες βουλευτές, φιλικά προσκείμενες στους Παλαιστινίους, και η πρωτοφανής στήριξη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην απόφαση αυτή, προκάλεσε σήμερα θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, ακόμα και στους κόλπους των θερμότερων υποστηρικτών του  σιωναζιστικού κράτους.
Το πανίσχυρο φιλο-ισραηλινοναζιστικό λόμπι Aipac κράτησε σαφείς αποστάσεις από την ανακοίνωση των ισραηλινοναζιστικών αρχών, που αρνήθηκαν την είσοδο στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως και τα Παλαιστινιακά Εδάφη στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων Ιλχάν Ομάρ και Ρασίντα Τλάιμπ λόγω της στήριξής τους στο μποϊκοτάζ προς το σιωναζιστικό κράτος.
«Αποδοκιμάζουμε τη στήριξη των βουλευτών Ομάρ και Τλαϊμπ στο αντι-ισραηλινοναζιστικό και κατά της ειρήνης κίνημα BDS, όμως πιστεύουμε επίσης ότι κάθε μέλος του Κογκρέσου πρέπει να μπορεί να επισκέπτεται τον δημοκρατικό σύμμαχό μας, το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, για να το ανακαλύψει προσωπικά» έγραψε στο Twitter η Aipac.
Οι δύο γυναίκες, οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο Κογκρέσο, επρόκειτο να επισκεφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο το ισραηλινοναζιστικο καθεστως και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Όμως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε σήμερα το πρωί, μέσω Twitter, την κυβέρνηση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος να εμποδίσει αυτήν την επίσκεψη, εκτιμώντας πως το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, θα επιδείκνυε «μεγάλη αδυναμία» δίνοντας το πράσινο φως στην άφιξη των Αμερικανίδων πολιτικών, τις οποίες κατηγορεί για αντισημιτισμό.
«Θα έδειχνε μεγάλη αδυναμία εάν το ισραηλινοναζιστικο καθεστως επέτρεπε στις βουλευτές Ομάρ και Τλάιμπ να επισκεφθούν… Είναι ντροπή!» έγραφε στο tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ακολούθως, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την απαγόρευση της εισόδου, υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πλαίσιο «των δραστηριοτήτων μποϊκοτάζ σε βάρος του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος».
Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε ότι το ισραηλινοναζιστικο καθεστως σέβεται στον υπέρτατο βαθμό το αμερικανικό Κογκρέσο, όμως η Τλάιμπ και η Ομάρ προωθούν νομοσχέδιο που θα προβλέπει το μποϊκοτάζ σε βάρος του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος.
«Μόλις πριν από λίγες ημέρες, λάβαμε το πρόγραμμα της επίσκεψής τους στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως, που αποκάλυψε ότι σχεδιάζουν μια επίσκεψη με μοναδικό σκοπό να ενισχύσουν το μποϊκοτάζ εναντίον μας αρνούμενες τη νομιμότητα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος» υπογράμμισε ο Νετανιάχου.
Η βουλευτής Ιλχάν Ομάρ απάντησε σήμερα ότι η απόφαση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος να εμποδίσει την επίσκεψή της στη χώρα συνιστά «προσβολή στις δημοκρατικές αξίες» και δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της αντίστασης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις προσπάθειες για ειρήνη.
«Η ειρωνεία της "μόνης δημοκρατίας" στη Μέση Ανατολή να λάβει μια τέτοια απόφαση είναι ότι συνιστά τόσο μια προσβολή των δημοκρατικών αξιών όσο και μια ανατριχιαστική απάντηση στην επίσκεψη κυβερνητικών αξιωματούχων από ένα συμμαχικό κράτος» επισήμανε η Ομάρ, που συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Πολίτες δεύτερης τάξης»
Η Αμερικανική Σιωναζιστική Κοινότητα (AJC) εκτιμά, επίσης, σε ένα δελτίο τύπου ότι «το να επισκεφθεί κανείς το ισραηλινοναζιστικο καθεστως» είναι «απαραίτητο για να κατανοήσει καλύτερα αυτήν τη δυναμική χώρα και τις πραγματικές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, τις οποίες αντιμετωπίζει».
Καταγγέλλοντας τις προθέσεις των δύο βουλευτών, που δεν σκοπεύουν, σύμφωνα με την οργάνωση, να ακούσουν την άποψη του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η AJC προσθέτει ότι το ισραηλινοναζιστικο καθεστως δεν ενήργησε «συνετά».
«Οι συνέπειες της απαγόρευσης εισόδου των δύο μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων κινδυνεύουν να είναι σοβαρότερες στις ΗΠΑ σε σύγκριση με την αντίθετη απόφαση» υπογραμμίζει η οργάνωση.
Την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν χαμηλούς τόνους, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ λέει ότι η απαγόρευσε συνιστά «ένδειξη αδυναμίας, όχι ισχύος» εκ μέρους του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος.
«Καμία δημοκρατική κοινωνία δεν πρέπει να φοβάται τον ανοιχτό διάλογο» τονίζει καλώντας το σιωναζιστικό κράτος να ξανασκεφθεί την απόφασή του.
Ο πρόεδρος Τραμπ δέχθηκε, επίσης, στο στόχαστρο επικρίσεων για το γεγονός ότι πήρε θέση εναντίον δύο Αμερικανίδων υπηκόων που έχουν εκλεγεί στο αμερικανικό Κογκρέσο, την ώρα που το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαιώνει στο ιστότοπό του ότι εργάζεται για να υπάρχει «ελευθερία να ταξιδεύουν» στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως «όλοι οι Αμερικανοί υπήκοοι, ανεξαρτήτως της καταγωγής τους».
«Οι φίλοι της πρώτης τάξης δεν συμπεριφέρονται στους βουλευτές των ΗΠΑ όπως σε πολίτες δεύτερης τάξης» σημείωσε ο πρώην δήμαρχος του Σικάγο, από το Δημοκρατικό Κόμμα, Ραμ Εμάνουελ.
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως είχε αρχικά επιλέξει να επιτρέψει την επίσκεψη. Όμως, χθες, ο Νετανιάχου είχε διαβουλεύσεις με μέλη του υπουργικού συμβουλίου και συμβούλους για να επανεξετάσουν την απόφαση. Μια πηγή που συμμετείχε στις συζητήσεις είπε στο Reuters ότι το ισραηλινοναζιστικο καθεστως έκανε πίσω εξαιτίας των πιέσεων του Τραμπ.
«Σε μια συζήτηση που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, όλοι οι αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ του να επιτραπεί η επίσκεψή τους, όμως έπειτα από πιέσεις του Τραμπ αντέστρεψαν την απόφασή τους» λέει η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει στραφεί, τους τελευταίους μήνες, κατά της Τλάιμπ και Ομάρ, όπως κι εναντίον άλλων δύο γυναικών βουλευτών, που προέρχονται από εθνοτικές μειονότητες, κατηγορώντας τις για εχθρική στάση εναντίον του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία και Βενεζουέλα υπέγραψαν συμφωνία για επισκέψεις πολεμικών πλοίων
 Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 18:45
Η Ρωσία και η Βενεζουέλα υπέγραψαν σήμερα συμφωνία που αφορά επισκέψεις πολεμικών πλοίων της μίας χώρας στα λιμάνια της άλλης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η συμφωνία υπογράφτηκε στη Μόσχα από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον Βενεζουελάνο ομόλογό του Βλαντιμίρ Παντρίνο Λόπες, ανέφερε το Interfax.