Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Παρασκευη 16 Αυγουστου 2019



Παρασκευη, 16 Αυγούστου 2019
Όταν οι θαλάσσιες μεταφορές δεν εκτελούνται λόγω απεργίας έχουμε εθνική καταστροφή, όταν γίνεται εξαιτίας των εφοπλιστών είναι απλά Τετάρτη

Αυτή είναι η εικόνα από χθες τετάρτη στην Σαμοθράκη.....
Επί μία εβδομάδα, τα δύο πλοία της γραμμής ιδιοκτησίας εφοπλιστή, ο οποίος επιδοτείται από το Κράτος για να συνδέει την Σαμοθράκη με την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω Αλεξανδρούπολης, είναι χαλασμένα.....παραπάνω από μία εβδομάδα το νησί αποκόπηκε από την υπόλοιπη Ελλάδα, τα τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά στέρεψαν, και κάτοικοι και πάνω από 1000 τουρίστες έμειναν εγκλωβισμένοι στο νησί, πολλοί από αυτούς άφραγκοι και νηστικοί.
Και χθες το πλοίο φάνηκε, πήρε τους μισούς εγκλωβισμένους μεν, αλλά καταστρέφοντας την Σαμοθράκη τουριστικά όχι μόνο φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, γιατί η ταλαιπωρία τόσων τουριστών θα κάνει τον γύρο του κόσμου.
Και τι αναφέρουν τα συστημικά ΜΜΕ;;;
Μιλάνε για δικαιολογημένα χαλασμένα πλοία, για ταλαιπωρία και σταματάνε εκεί........Μην θιγεί κανά εφοπλιστής και μας κόψει καμιά διαφήμιση, σκέφτονται, αν τολμάγαμε να λέγαμε την αλήθεια.
Και στο μυαλό μας έρχονται οι τίτλοι και τα τσιτάτα των ΜΜΕ, όταν τα καράβια δένουν λόγω απεργιών των ναυτεργατών, που διεκδικούν αξιοπρεπή εργασία και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
 Τότε για τις αστικές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ, αυτές οι απεργίες ταλαιπωρούν κατοίκους και τουρίστες, και αποτελούν μεγάλη δυσφήμηση της χώρας.....
Γιατί το είδος της είδησης που σερβίρεται εξαρτάται από ποιον θίγει...αν θίγει εργάτη βαράμε στο ψαχνό, αν θίγει εφοπλιστή κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ
Δουλεύουν για 630 ευρώ τον μήνα και τόλμησαν να απεργήσουν.
Μόνο που η πορτογαλικη «αριστερή» κυβέρνηση δεν τα σηκώνει κάτι τέτοια. Μέχρι και στρατό κατέβασε για να σπάσει την απεργία. Κι όταν δεν τα κατάφερε, επιστράτευσε τους απεργούς, απειλώντας με φυλάκιση και δίνοντας το ελεύθερο στις εταιρείες καυσίμων να τους απολύσουν.
Γιατί αν δεν στηρίξει η αριστερή κυβέρνηση τις εταιρείες καυσίμων μπορεί να βγει ο Πορτογάλος «σοσιαλδημοκρατης» πρωθυπουργος και τότε θα δει η πλέμπα τι την περιμένει!
Μέχρι και επιστρατεύσεις απεργών θα κάνει ο Πορτογάλος «σοσιαλδημοκρατης» πρωθυπουργος! Μέχρι και στρατό θα κατεβάζει για να σπάει τις απεργίες!
Και για να μη μοιρολατρούμε: Οι οδηγοί γύρισαν στη δουλειά, αλλά αρνούνται να κάνουν υπερωρίες, Κόβοντας στο μισό την προμήθεια των πρατηρίων καυσίμων. Εργατικός παρτιζάνικος πόλεμος λέγεται αυτό!

Πορτογαλία: Επιστράτευση των απεργών οδηγών βυτιοφόρων από την «αριστερή» κυβέρνηση!

Με πολιτική επιστράτευση απάντησε η πορτογαλική κυβέρνηση στην απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών βυτιοφόρων.
Η απεργία των οδηγών βυτιοφόρων, που διεκδικούν αύξηση των βασικών τους μισθών σταδιακά έως το 2022 από τα 630 στα 900 ευρώ, αντιμετωπίστηκε ακόμη και με τη χρησιμοποίηση αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων ως απεργοσπαστικού μηχανισμού, από την κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα, η οποία είναι από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά στηρίζεται κοινοβουλευτικά από το Αριστερό Μπλόκο, και το Κομμουνιστικό Κόμμα και τους Πράσινους.
Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας, με τη μαζική συμμετοχή των οδηγών βυτιοφόρων σ’ αυτήν, προκάλεσε προβλήματα στην τροφοδότηση με καύσιμα, καθώς ήδη από την πρώτη μέρα, τη Δευτέρα, το 35% των πρατηρίων της χώρας είχε ξεμείνει ή είχε ελάχιστα αποθέματα.
Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, η συνέχιση της απεργίας θα είχε ως συνέπεια την απόλυση και τη φυλάκιση για έως και 2 χρόνια. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι ότι η «αριστερή» κυβέρνηση δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο αυξήσεων των μισθών πείνας των οδηγών, που υφίστανται άγρια εκμετάλλευση από τις εταιρείες καυσίμων
Μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης, το συνδικάτο αποφάσισε να λήξει η απεργία, αλλά οι οδηγοί θα εργαστούν κανονικές οκτάωρες βάρδιες, χωρίς υπερωρίες. «Αυτό σημαίνει ότι θα εργαστούν περίπου το μισό από το… κανονικό τους ωράριο», δήλωσε ο Πέντρο Ενρίκες, αντιπρόεδρος του συνδικάτου, συμπληρώνοντας ότι έτσι τα πρατήρια θα αδειάσουν σταδιακά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1943. Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ
Ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα των εκπροσώπων της Άριας Φυλής που οικοδομούσαν τη Νέα Ευρώπη κάτω από τη μπότα του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
Μια μέρα μετά το πανηγύρι του μαρτυρικού χωριού για τη γιορτή της Παναγίας, από τους 750 κατοίκους του δολοφονήθηκαν οι 317. Ανάμεσά τους 97 βρέφη, νήπια και παιδιά κάτω των 15 ετών και 119 γυναίκες. Σε 20 ανέρχονται οι οικογένειες χωρίς κανέναν επιζήσαντα.
Εκτός των άλλων, η Σφαγή στο Κομμένο έδωσε και την απάντηση στην προπαγάνδα της "εθνικοφροσύνης", αυτών που ήδη από τότε επιχειρούν να ξεπλύνουν τη φασιστική θηριωδία, αποκηρύσσοντας την Εθνική Αντίσταση: "Σκότωναν οι κομμουνιστές έναν-δυο Γερμανούς κι έδιναν έτσι την αφορμή για να αφανιστούν χωριά ολόκληρα".
Στην περίπτωση του Κομμένου, η θηριωδία είχε ως αφορμή την εμφάνιση πριν λίγες μέρες ανταρτών του ΕΔΕΣ στο χωριό. Ενδεχομένως, σύμφωνα με τους "εθνικόφρονες", να ήταν κι ο Ζέρβας "εγκληματίας" όπως οι ελασίτες! Φαίνεται πως μόνο οι ταγματαλήτες προστάτευαν τα χωριά μας εκείνα τα χρόνια!
Ενδιαφέρον έχει και η τύχη των επικεφαλής των δολοφόνων. Ο μεν ταγματάρχης Φάλνερ, που επέβλεπε τη Σφαγή, σκοτώθηκε κατά τη γερμανική υποχώρηση από παρτιζάνους του Τίτο. Ο στρατηγός Χούμπερτ Λαντς, που έδωσε τη διαταγή από τα Γιάννενα, καταδικάστηκε το 1947 στη Γερμανία ως εγκληματίας πολέμου σε 12χρονη φυλάκιση. Το 1951 ήταν ήδη ελεύθερος!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΛΕΠΕΙΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Αποκλεισμένη επί σειρά ημερών η Σαμοθράκη γιατί ο εφοπλιστής αποφάσισε να αποσύρει το καράβι του. Με το κράτος να σφυρίζει αδιάφορο και να στέλνει πλοία μόλις σήμερα.
Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι τουρίστες κι άλλοι τόσοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να πάνε στο νησί και άλλαξαν προορισμό.
Εκεί δεν πήγε κανένας Μητσοτάκης να φωτογραφηθεί, έστω και ξυρισμένος. Εκεί δεν πήγε κανένα κανάλι να ξεσπάσει σε υστερικές κραυγές για το τεράστιο πλήγμα για την τοπική οικονομία, μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Δεν ήταν, βλέπεις, καμιά απεργία ναυτεργατών, για να αφηνιάσουν οι "άριστοι"!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με βάση το στενό τους συμφέρον, ο λαός και οι ceo τού Χονγκ Κονγκ έχουν δίκιο που εξεγείρονται ζητώντας πίσω τα προνόμια που απολάμβαναν επί βρετανικής αποικιοκρατίας, όταν η περιοχούλα τους λειτουργούσε ως κόμβος μεταφοράς τού ληστευμένου πλούτου που έφευγε από την κινεζική ενδοχώρα πηγαίνοντας στην Αγγλία - αφήνοντας και σε αυτούς το κατιτίς τους, και με το παραπάνω. Εξ ου και οι βρετανικές και αμερικάνικες σημαίες, τα πλακάτ που λένε "πρόεδρε τραμπ απελευθέρωσε το χονγκ κονγκ", οι ceo που διαδηλώνουν εξοργισμένοι και ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να κατεβούν στις διαδηλώσεις κλπ κλπ.
Το πώς κόσμος που τοποθετείται ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση (και ως εκ τούτου υποτίθεται ότι μπορεί να βλέπει τη μεγάλη εικόνα, να διακρίνει μεταξύ ειδικού και γενικού συμφέροντος και να παίρνει πρέφα πότε ένα αίτημα είναι κανιβαλικό) μπορεί να υποστηρίζει αυτό το πράμα, δεν αφορά το παρόν ποστ.
Το παρόν ποστ θέλει απλά να καλέσει όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα να αναλογιστεί τι θα γινόταν αν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε σε κάποια πολιτισμένη δυτική χώρα. Μπορεί πχ να μετρήσει τους ανθρώπους που έχασαν το μάτι τους από πλαστική σφαίρα τής αστυνομίας στη Γαλλία - ενώ μάλιστα οι καημένοι δεν έφεραν σημαία εχθρικής παγκόσμιας δύναμης, ούτε προσπαθούσαν να κόψουν κάποιο κομμάτι τής γαλλικής επικράτειας. Και αφού το κάνει αυτό, να σταθεί με δέος μπροστά στην αδιανόητη μεγαλοψυχία της Κίνας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας πάψουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Όσο κι αν προσπαθήσανε οι Σοβιετικοί να κάνουμε αθρώπους τούς Ούγγρους, η αδιαμφισβήτη αλήθεια είναι ότι αποτύχανε παταγωδώς. Όποιος αμφιβάλλει, ας ρίξει μια ματιά στο πώς παίζει μπάσκετ η εθνική τους ομάδα.
Στην καλύτερη αυτή η χώρα μπορεί να βγάλει κάνα Μπέλα Κουν. Στη χειρότερη κάνα Χόρτι, Ορμπάν ή εκείνο τον κοντό που τον βλέπεις να παίζει και σου ανακατώνεται το στομάχι..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΑ ΤΗΝ ΚΑΨΕΙΣ ΤΗ ΝΑΤΟΥΡΑ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΝΑΤΟΥΡΑ!
ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗ, ΒΑΛΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ .
TAKE THE MONEY AND RUN! ( The Greek Green Way...)
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΩΝ NATURA ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΚΕΔΕ
7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης και τις περιοχές Natura στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (όπoυ η Greenagenda αποκάλυψε την έντονη κριτική της ΚΕΔΕ), προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από τα συνηθισμένα, προτείνοντας στο ΥΠΕΝ και στην Βουλή να υιοθετήσουν τροπολογία για την αναθεώρηση των ορίων των περιοχών Natura.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελοιογραφία πρωθυπουργών:
Βγάζει "έρπη" στα δύσκολα ο Τσίπρας και "μούσι" ο Κούλης!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτό είναι το αληθινό Ιντλίμπ. 4 αποκεφαλισμένοι Σύριοι στρατιώτες…
15/8/2019
Aποκεφαλισμοί στο Ιντλίμπ. 4 κεφάλια Σύριων στρατιωτών στο χώμα της πατρίδας αφού αποκεφαλίστηκαν στυγνά από τους πράκτορες μισθοφόρους Τουρκίας Δύσης. Αυτό είναι το αληθινό Ιντλίμπ που τα δυτικά μίντια μεθοδικά συγκαλύπτουν ευνοούν κλαυθμηρίζουν όταν ο συριακός στρατός αποπειράται να το ελευθερώσει από την πλημμυρίδα του διεθνούς τζιχαντοφασισμού. Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές δημοκρατικες στρατιωτικές πηγές υπάρχει σχετικό βίντεο αποκεφαλισμού στρατιώτη στα περίχωρα της πόλης Sukayak σήμερα. Τον καθηλώνουν στο έδαφος και τον σφαγιάζουν σαν αρνί. Oι τζιχαντοφασιστες επιτέθηκαν ανεπιτυχώς σήμερα σε Tal Sukayak και Sukayak.
Από το μορφασμό του προσώπου φαίνεται τους σκότωσαν ζωντανούς έτσι…
4 αποκεφαλιμένοι. 4 ήρωες στο βωμό της μάχης κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας της ελίτ/ μαφία που επιχειρεί να ελέγξει γεωστρατηγικά ,ενεργειακά,oικονομικά πολιτισμικά,ιδεολογικά,υπαρξιακά,ηθικά,θρησκευτικά/πνευματικά και την τελευταία σπιθαμή ….ανθρώπινου πνεύματος και να την υποτάξει.
Ναι κάθε πόλεμος είναι ταξικός έτσι κι αυτός. Τα φτωχόπαιδα της Συρίας αυτά που δεν έχουν τελειώσει βασικές σπουδές, που δεν βίωσαν ακόμη ούτε καν το πρώτο σκίρτημα του έρωτα, που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες της βιοπάλης πολεμούν 8 χρόνια κατά της παγκόσμιας καταδυνάστευσης και των ντόπιων συνεργατών τους.
Όμως δεν παύει έστω κι ασύνειδα να υπηρετούν αρχές κι αξίες κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών και της εθνικής ανεξαρτησίας, κατά τους σκοταδισμού φονταμενταλισμού από όπου κι αν προέρχεται, υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, υπέρ της ελευθερίας της συνείδησης και του αυτοκαθορισμού.
Ο πόλεμος είναι η μεγαλύτερη κατάρα γιατί από τη φύση του στρέφεται κατά δικαίων κι αδίκων όμως στη Συρία το δίλημμα που τέθηκε ήταν αδίρρητο: παράδοση στο χαλιφάτο-προτεκτοράτο που της ετοίμασαν οι πρωτοκλασάτοι σύμμαχοι των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναυμαχία Μαρινάκη-Καμμένου στον Αδάμαντα της Μήλου
 Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 14:18
Έπειτα από το ρεπορτάζ σχετικά με το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στο λιμάνι του Αδάμαντα της Μήλου με την επίθεση με γιαούρτια ανθρώπων του περιβάλλοντος του Βαγγέλη Μαρινάκη στο σκάφος του Πάνου Καμμένου, και τον τραυματισμό της συζύγου του Έλενας Τζούλη, άνθρωποι από το περιβάλλον της επικοινώνησαν με το ρεπορταζ και μας μετέφεραν τα γεγονότα.
Σύμφωνα με όσα μας είπαν, ο Πάνος Καμμένος, η σύζυγος του και τα δυο ανήλικα τέκνα τους δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση στο λιμάνι της Μήλου τα ξημερώματα της Παρασκευής από 10 μπράβους του Μαρινάκη, παρουσία του ιδίου και υπό τις εντολές και τις επευφημίες του.
Αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Περί τις 02.30 και ενώ ο κύριος Καμμένος βρισκόταν με την οικογένεια του εντός του σκάφους που ήταν αραγμένο στο λιμάνι της Μήλου και ενώ λίγα μέτρα μακριά από αυτό ήταν αραγμένα τρία σκάφη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα οποία επέβαινε ο ίδιος με 10 τουλάχιστον μπράβους, 4 μπράβοι του Μαρινάκη, του αληταρα χοντρου εφοπλιστη, που ειπε να το παιξει Μπερλουσκονι της Ελλαδας, του κουμπαρου του Μητσοτακη που πουλαει κοκα και αλλα ναρκωτικα  που μεταφερει με τα πλοια του, πέταξαν γιαούρτια και παγωτά στην πρύμνη του σκάφους, βιντεοσκοπώντας τα κατορθώματα τους, προκειμένου αμέσως μετά να τα αναρτήσουν σε δικά τους μέσα, ελεγχόμενα από τον Μαρινάκη, παρουσιάζοντας την επίθεση των μπράβων του ως δήθεν επίθεση κατοίκων της Μήλου.
Αυτό άλλωστε το δήλωσε ο ίδιος ο Μαρινάκης παρουσία του λιμενάρχη και των λιμενικών, λέγοντας επί λέξει «πώς μπορείτε να το αποδείξετε, εγώ θα πω ότι βγήκαν και τα πέταξαν οργισμένοι Μηλιώτες, και ο Καμμένος από αύριο θα παίζει πρώτη είδηση στα Μέσα μου».
Αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε απρόκλητα και ενώ τα δυο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 7 και 13 ετών, ξύπνησαν τρομαγμένα και κλαίγοντας, ο Πάνος Καμμένος ειδοποίησε το Λιμενικό και μέσω του 100 την αστυνομία, οι οποίοι προσήλθαν αμέσως στο σημείο.
Στη συνέχεια, και μετά την παρουσία του λιμενικού και της αστυνομίας, ο Μαρινάκης εξήλθε από το σκάφος του παρουσία 10 περίπου μπράβων και με την παρουσία τόσο του λιμενάρχη Μήλου όσο και πολλών λιμενικών, άρχισε να απειλεί τον κύριο Καμμένο λέγοντας του «ακόμα δεν έχεις δει τίποτα από εμένα, αυτή ήταν μόνο η αρχή».
Την ίδια στιγμή, μπράβος του κατάφερε σοβαρότατη  κάκωση στον αριστερό βραχίοντα της συζύγου του Καμμένου, Έλενας Τζούλη, προκαλώντας της εκτεταμένους μώλωπες και πετώντας το κινητό της στη θάλασσα, παρουσία των λιμενικών και του λιμενάρχη και καθυβρίζοντας και την ίδια.
Ο δε Μαρινάκης απευθύνθηκε και σε εκείνη λέγοντας της «τώρα πια δεν έχεις καμία προστασία από κανέναν και τίποτα. Κανείς δεν μπορεί να σε προστατέψει».
Δύο λιμενικοί διακόμισαν την κυρία Τζούλη στο Ιατρικό Κέντρο Μήλου όπου εξετάστηκε και της χορηγήθηκε ιατρική βεβαίωση, πιστοποιώντας μεγάλους και εκτεταμένους μώλωπες σε ολόκληρο τον αριστερό της βραχίονα, ενώ η ίδια ζήτησε και τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.
Στη συνέχεια υπεβλήθησαν μηνύσεις τόσο από τον κύριο Καμμένο όσο και από την κυρία Τζούλη για όλες τις σοβαρότατες παράνομες πράξεις των ανωτέρω εμπλεκομένων και η δικογραφία διαβιβάζεται σήμερα στην εισαγγελία Σύρου».
Το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμένο. Γιατί οι λιμενικοί δεν συνέλαβαν εκείνη τη στιγμή τους μπράβους που χτύπησαν την Έλενα Τζούλη προκάλώντας της κακώσεις και της πέταξαν, μπροστά τους, το κινητό της τηλέφωνο στη θάλασσα;

Σημειώνεται ότι παρά τις ανοησίες που γράφονται σε διατεταγμένη υπηρεσία στην ιστοσελίδα lykavitos.gr και αναπαράγει πρόθυμα το Πρώτο Θέμα,που ανηκει στον ναρκοεμπορο εφοπλιστη κοιλαρα Μαρινακι, οι πληροφορίες μας και οι λεπτομέρειες για το γεγονός προέρχονται από αξιόπιστες πηγές του Λιμενικού Σώματος και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Όπως γραφει η κιτρινοφυλλαδα των ηλιθιων πρωτο φλεμα
Πολίτες αποδοκίμασαν το βράδυ της Πέμπτης τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος το βράδυ της Πέμπτης στη Μήλο.
Σύμφωνα με το «Lykavitos.gr», όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν μια ομάδα κατοίκων του νησιού, που αντιλήφθηκε την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο σκάφος του (Ferretti 68 ποδιών), συγκεντρώθηκε στο λιμάνι και άρχισε να καταφέρεται εναντίον του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συγκεντρωμένοι τον αποκάλεσαν «προδότη της Μακεδονίας» και του είπαν ότι «θα πρέπει να ντρέπεται που κυκλοφορεί με ένα πολυτελές και ακριβό σκάφος, την αγορά του οποίου δεν μπορεί να δικαιολογήσει».
Όπως γράφει το «Lykavitos.gr», οι συγκεντρωμένοι φώναζαν: «προδότη της Μακεδονίας», «απατεώνα», «παιδί της χλιδής»,  «μιζαδόρε».
Ορισμένοι, όπως φαίνεται μάλιστα και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πέταξαν μέχρι και γιαούρτια στο σκάφος του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Lykavitos.gr», ο Πάνος Καμμένος έφτασε στην Μαρίνα του  Αδάμαντα της Μήλου ανήμερα της Παναγίας, και δημιούργησε μάλιστα και επεισόδιο με την υπάλληλο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Μήλου με αφορμή τα τέλη της ημερήσιας διαμονής της πολυτελούς θαλαμηγού του «Lay back».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά για ανθρωποκτονία η γυναίκα που γέννησε νεκρό μωρό μετά τον βιασμό της!
16.08.2019 | 07:32
Επαναλαμβάνεται η δίκη για «ανθρωποκτονία» μιας νέας γυναίκας στο Ελ Σαλβαδόρ που γέννησε όταν ήταν ακόμη έφηβη νεκρό μωρό μετά τον βιασμό της.
Η δικαιοσύνη στο Ελ Σαλβαδόρ δικάζει εκ νέου από χθες Πέμπτη για ανθρωποκτονία την Έβελιν Ερνάντες, τη νεαρή που γέννησε νεκρό το αγόρι που είπε πως δεν γνώριζε καν ότι κυοφορούσε μετά τον βιασμό της, στη χώρα όπου η νομοθεσία κατά των αμβλώσεων είναι από τις πιο αυστηρές στον κόσμο.
Η Ερνάντες, σήμερα 21 ετών, έφηβη όταν γέννησε, είχε καταδικαστεί ήδη τον Ιούνιο του 2017 να εκτίσει 30 χρόνια κάθειρξη, αλλά η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο, 33 μήνες αφότου η νέα οδηγήθηκε πίσω από τα σίδερα.
Την δικάζουν για ανθρωποκτονία, δηλώνει αθώα
«Θέλω μόνο να πω ότι είμαι αθώα» και «ξέρω ότι (ο δικαστής) θα αποδώσει δικαιοσύνη στην υπόθεσή μου», είπε η Ερνάντες φθάνοντας στο δικαστήριο. Η νεαρή εξηγεί πάντα ότι το βρέφος γεννήθηκε νεκρό.
Σε αυτή τη δεύτερη δίκη, η εισαγγελία έχει μεταβάλει το κατηγορητήριο: η Ερνάντες δεν κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης με επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με επιβαρυντικές περιστάσεις. Πάντως και αυτή η κατηγορία επισύρει ποινή κάθειρξης από 30 ως 50 χρόνια, σύμφωνα με την ομάδα της υπεράσπισής της.
Την 6η Απριλίου 2016, η ακόμη τότε έφηβη Ερνάντες γέννησε μέσα σε μια τουαλέτα νεκρό το μωρό. Όταν διακομίστηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Κοχουτεπέκε (κεντρικά), συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, εξήγησε η δικηγόρος της Ελίζαμπεθ Ντέρας.
Αρχικά, η Έβελιν Ερνάντες είχε καταγγείλει πως έμεινε έγκυος εξαιτίας βιασμού, αλλά η δικηγόρος της σημείωσε — χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες — ότι προτιμά πλέον να μην αναφέρεται στις περιστάσεις της εγκυμοσύνης της νέας κατόπιν αιτήματος της ίδιας, διότι ζει σε συνοικία που ελέγχεται από συμμορίες και φοβάται ότι θα υποστεί αντίποινα.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «λευτεριά στην Έβελιν» και «κάτω η πατριαρχία», περίπου πενήντα φεμινίστριες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν μπροστά στο δικαστήριο της Σιουδάδ Δελγάδο, στο βορειοανατολικό τμήμα του Σαν Σαλβαδόρ, της πρωτεύουσας της χώρας.
Τι… γίνεται στο Ελ Σαλβαδόρ;
Στο συντηρητικό καθολικό Ελ Σαλβαδόρ, ο ποινικός κώδικας προβλέπει την επιβολή ποινής φυλάκισης 2 ως 8 ετών σε κάθε περίπτωση άμβλωσης αλλά, στην πραγματικότητα, οι δικαστές αντιμετωπίζουν κάθε απώλεια βρέφους ως «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», κατηγορία που επισύρει ποινή 30 ως 50 ετών κάθειρξης.
Σήμερα, τουλάχιστον 16 γυναίκες βρίσκονται στις φυλακές του Σαλβαδόρ λόγω αμβλώσεων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών πάντως, πέντε γυναίκες που είχαν καταδικαστεί για παρόμοιες υποθέσεις αφέθηκαν ελεύθερες.
Ωστόσο σύμφωνα με την Οργάνωση Πολιτών για την Αποποινικοποίηση της Άμβλωσης, μεταξύ του 2000 και του 2014 συνολικά 147 γυναίκες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης ως και 40 ετών για τέτοιες υποθέσεις.
Ο δικαστής διέταξε χθες να αναβληθεί η διαδικασία, διότι ένας μάρτυρας κατηγορίας δεν προσήλθε. Η ακροαματική διαδικασία θα επαναληφθεί σήμερα στις 09:00 (τοπική ώρα• 18:00 ώρα Ελλάδας).
Η δίκη είναι η πρώτη που διεξάγεται επί των ημερών του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε, που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο και έχει ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων σε περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.
Μολονότι υπάρχουν άλλες έξι χώρες στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική οι οποίες απαγορεύουν απολύτως τις αμβλώσεις, το Ελ Σαλβαδόρ ξεχωρίζει για τις πολλές καταδίκες γυναικών. Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν το 2017 από το Ελ Σαλβαδόρ να κηρύξει μορατόριο στην εφαρμογή του νόμου για τις αμβλώσεις και να επανεξετάσει τις υποθέσεις γυναικών που φυλακίστηκαν για τέτοια εγκλήματα. Αλλά οι προσπάθειες να υιοθετηθεί νέος νόμος, να αρθεί η απόλυτη απαγόρευση, αποδείχθηκαν άκαρπες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για το περιστατικό μεταξύ Καμμένου - Μαρινάκη στη Μήλο
 Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 17:12
Ανακοίνωση για το περιστατικό στη Μήλο μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Βαγγέλη Μαρινάκηεξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και η οικογένειά του δέχτηκαν επίθεση στο νησί της Μήλου από ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, στο οποίο βρισκόταν και ο ίδιος. Δεν δίστασαν μάλιστα να βιαιοπραγήσουν κατά της συζύγου του Πάνου Καμμένου. Υπεβλήθη μήνυση και δόθηκε στις αρχές οπτικό υλικό από την επίθεση σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες της Μήλου, όπως αναφέρονται σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, που ανήκουν στον Μαρινάκη, δεν είναι παρά άνθρωποι του περιβάλλοντος του Ευάγγελου Μαρινάκη και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τη Μήλο. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Η Ρασίντα Τλάιμπ αρνείται να πάει στο Ισραήλ λόγω των καταπιεστικών συνθηκών
 Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 18:37
Η βουλευτής των Δημοκρατικών, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, Ρασίντα Τλάιμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα πάει να επισκεφθεί τη γιαγιά της, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω των "καταπιεστικών συνθηκών" που έχει επιβάλει, σύμφωνα με την ίδια, το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε για "ρατσιστικές πολιτικές", σε ένα tweet.
"Αποφάσισα ότι το να επισκεφθώ τη γιαγιά μου υπό αυτές τις καταπιεστικές συνθήκες θα αντίκειτο σε όλα όσα πιστεύω: το να πολεμήσω τον ρατσισμό, την καταπίεση και την αδικία" έγραψε στο Twitter η Ρασίντα Τλάιμπ.
Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα της Τλάιμπ "για μια επίσκεψη για ανθρωπιστικούς λόγους στη γιαγιά της", αφού αρχικά της είχε αρνηθεί την πρόσβαση εξαιτίας της στήριξής της στην εκστρατεία μποϊκοτάζ σε βάρος του εβραϊκού κράτους.
Εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Ιανουάριο του 2019, η Ρασίντα Τλάιμπ, 43 ετών, είναι η πρώτη βουλευτής στο αμερικανικό Κογκρέσο, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως και μία από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες γυναίκες στο Σώμα.
"Όταν κέρδισα, αυτό έδωσε στους Παλαιστίνιους την ελπίδα ότι κάποιος θα έλεγε εντέλει την αλήθεια για τις απάνθρωπες συνθήκες. Δεν μπορώ να επιτρέψω στο κράτος του Ισραήλ να σβήσει αυτό το φως εξευτελίζοντάς με και να χρησιμοποιήσει την αγάπη μου για τη γιαγιά μου προκειμένου να μου επιβάλει τις καταπιεστικές και ρατσιστικές πολιτικές του" έγραψε η πολιτικός.
"Η γιαγιά μου ήθελε να μαζέψουμε μαζί σύκα. Κατέρρευσα διαβάζοντάς το αυτό και ανησυχώ καθημερινά για την ασφάλεια της οικογένειάς μου από τότε που κέρδισα" σημειώνει, επίσης, η Τλάιμπ, σε μήνυμά της, κάνοντας retweet ένα άρθρο που καταγράφει την απογοήτευση της οικογένειάς της μετά την απόφαση τη Ισραήλ να απορρίψει το πρώτο της αίτημα εισόδου.
"Προβοκάτσια" για να φέρει σε αμηχανία το ισραηλινοναζιστικο καθεστως το αίτημα της Τλάιμπ να επισκεφθεί τη χώρα, σύμφωνα με τον ισραηλινοναζιστη υπουργό Εσωτερικών
Ο αληταρας σιωναζι υπουργός Εσωτερικών του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  δήλωσε σήμερα ότι το αίτημα επίσκεψης της βουλευτίνας Ρασίντα Τλάιμπ ήταν προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσει αμηχανία στους αληταραδες σιωναζι που εχουν καταλαβει το χωρο της Παλαιστινης, αφού εκείνη απέρριψε την προσφορά της ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης να ταξιδέψει τελικά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να δει την οικογένειά της.
"Ενέκρινα το αίτημα (ειπε για άλλη μια φορα ψεματα ο σιχαμενος σιωναζι) για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως αποδεικνύεται ότι ήταν προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσει αμηχανία στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως. Το μίσος της για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως υπερισχύει της αγάπης της για τη γιαγιά της" έγραψε στο Twitter ο αληταρας σιωναζι υπουργός Εσωτερικών Άριεχ Ντερί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόρεια Μακεδονία: Βανδαλισμοί σε πινακίδες για την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
 Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 18:04
Πινακίδα που διευκρινίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί μέρος της αρχαιοελληνικής ιστορίας και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού τοποθετήθηκε στο βάθρο του μεγάλου αγάλματος στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας.
Η πινακίδα φέρει την εξής επιγραφή στη σλαβική, την αλβανική και την αγγλική γλώσσα: «Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής».
Ανάλογες πινακίδες τοποθετήθηκαν στα αγάλματα του Φίλιππου του Β’, πατέρα του Αλεξάνδρου, και της μητέρας του Ολυμπιάδας.
Δεν έλειψαν όμως τα έκτροπα, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι αφαίρεσαν την επιγραφή από το άγαλμα του Φιλίππου και προκάλεσαν φθορές στην πινακίδα της Ολυμπιάδας.
Η αναγνώριση της ελληνικότητας των εν λόγω ιστορικών προσώπων απορρέει από την συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ορίζει ότι εντός έξι μηνών αφότου τεθεί σε ισχύ η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να επανεξετάσει το καθεστώς των μνημείων και υποδομών στην επικράτειά της.
Εφόσον οποιαδήποτε υποδομή ή κτίσμα συνδέεται με την αρχαία Ελλάδα τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα να προβούν «στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες» ώστε να διασφαλιστεί ο «σεβασμός στην [ελληνική πολιτισμική] κληρονομιά».
«Σημερα μπηκε στα Σκοπια κατω από το αγαλμα του Μεγαλου Αλεξανδρου η πινακιδα που λεει ότι ο Μ. Αλεξανδρος είναι Ελληνας ηρωας ποιυ ανηκει στην ιστορια των αρχαιων Ελληνων. Προκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού.  Απάντηση σε όσους με έβρισαν», έκανε λόγο στο Twitter βγαινοντας από την τρυπα του ο προδοτης πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πρωτεργάτης της καταπτυστης προδοτικης συμφωνίας των Πρεσπών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Γροιλανδία λέει στον Τραμπ ότι είναι διαθέσιμη για δουλειές, αλλά δεν πωλείται
 Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 16:41
Η Γροιλανδία απέρριψε σήμερα την ιδέα ότι μπορεί να πωληθεί έπειτα από δημοσίευμα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει συζητήσει ιδιωτικά με τους συμβούλους του το ενδεχόμενο να αγοράσει το μεγαλύτερο νησί του κόσμου.
«Είμαστε διαθέσιμοι για δουλειές, αλλά ΟΧΙ για πώληση», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γροιλανδίας Άνε Λόνε Μπάγκερ στο πρακτορείο Reuters.
Ο Τραμπ πρόκειται να επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο την Κοπεγχάγη και η Αρκτική θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη στη διάρκεια των συναντήσεών του με τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας, η οποία είναι αυτόνομο έδαφος της Δανίας.
Τα περί αγοράς της Γροιλανδίας αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την εφημερίδα Wall Street Journal.
Μερικοί σύμβουλοι θεώρησαν αστείο την ιδέα να αγοραστεί η Γροιλανδία, όμως άλλοι στον Λευκό Οίκο την πήραν περισσότερο στα σοβαρά, είπαν χθες, Πέμπτη, στο Reuters δύο πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση.
Δανοί πολιτικοί περιγέλασαν σήμερα την ιδέα.
«Πρέπει να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Εντελώς ετεροχρονισμένα», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.
«Αν το σκέπτεται αληθινά αυτό, τότε είναι η τελική απόδειξη πως έχει τρελαθεί», δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό DR ο Σόρεν Έσπερσεν, εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος για εξωτερικές υποθέσεις.
«Η σκέψη ότι η Δανία θα πουλήσει 50.000 πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντελώς γελοία», δήλωσε.
Η Γροιλανδία, ένα αυτοδιοικούμενο τμήμα της Δανίας που βρίσκεται ανάμεσα στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, εξαρτάται από την οικονομική στήριξη της Δανίας. Χειρίζεται μόνη της τις εσωτερικές της υποθέσεις ενώ η Κοπεγχάγη φροντίζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική.
«Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι στη Γροιλανδία πιστεύουν πως είναι καλύτερα να έχουν μια σχέση με τη Δανία απ' ό,τι με τις ΗΠΑ, μακροπρόθεσμα», είπε στο Reuters η Όγια Χέμνιτς Λάρσεν, Δανή βουλευτής του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της Γροιλανδίας, του Inuit Ataqatigiit (IA).
«Το πρώτο που σκέπτομαι είναι 'Όχι, ευχαριστώ'», πρόσθεσε.
Η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν και ο υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν, όμως αξιωματούχοι είπαν πως θα απαντήσουν αργότερα σήμερα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη δεν ήταν επίσης διαθέσιμη για σχόλιο.
«Ω Θεέ μου. Ως κάποιος που αγαπά τη Γροιλανδία, έχει πάει εκεί εννέα φορές σε κάθε γωνιά και που αγαπά τον λαό, αυτή είναι μια πλήρης και ολοκληρωτική καταστροφή», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Δανία, Ρούφους Γκίφορντ.
Η Γροιλανδία κερδίζει την προσοχή παγκόσμιων υπερδυνάμεων όπως η Κίνα, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της στρατηγικής της θέσης και των μεταλλευτικών της πόρων.
Τον Μάιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως η Ρωσία συμπεριφέρεται με επιθετικό τρόπο στην Αρκτική και πως και οι κινήσεις της Κίνας εκεί πρέπει να παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς.
Μια αμυντική συμφωνία ανάμεσα στη Δανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες που ανάγεται στο 1951 δίνει στις ΗΠΑ στρατιωτικά δικαιώματα στην Αεροπορική Βάση Τούλε στη βόρεια Γροιλανδία.
Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η πώληση της Γροιλανδίας θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών του Τραμπ με Δανούς αξιωματούχους.
Ο Μάρτιν Λίντεγκααρντ, βουλευτής του Δανικού Σοσιαλφιλελεύθερου Κόμματος και πρώην υπουργός Εξωτερικών, αποκάλεσε την ιδέα μια «τερατώδη πρόταση» η οποία δεν έχει καμία ρεαλιστική βάση.
«Μιλάμε για πραγματικούς ανθρώπους και δεν μπορεί κάποιος έτσι απλά να πουλήσει τη Γροιλανδία σαν μια παλιά αποικιακή δύναμη», δήλωσε στο Reuters.
«Αλλά αυτό που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη είναι ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Αρκτική αυξάνονται σημαντικά και θέλουν μια πολύ μεγαλύτερη επιρροή», πρόσθεσε.
Το 1917 η Δανία πούλησε τα τότε δανικά νησιά των Δυτικών Ινδιών έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, που τα μετονόμασαν Ηνωμένες Πολιτείες των Παρθένων Νήσων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός περικυκλώνει κι από το Βορρά την Khan Shaykoun.
15/8/2019
Φαίνεται ότι ο συριακός στρατός επιτιθέμενος στο δυτικό θύλακα του Kan Sheknoun έκανε μια διαφοροποίηση για να φιξάρει τους  »υπερασπιστές » της πόλης.
Και ενώ οι μετακινήσεις του αντιπάλου περιπλέκονται υπό την κάλυψη του πυροβολικού του SAA, η κύρια επίθεση κατευθύνθηκε για να περικυκλώσει την πόλη κι από το βορράέχοντας ως ενδιάμεσο στόχο το χωριό Tabaysh επί του αυτοκινητόδρομου M5.
Όπως η επίθεση άρχισε από μέρος του τομέα όπου είχαν προσταθμεύσει οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις SOF είναι πιθανό ότι οι Δυνάμεις του Τίγρη να δέχθηκαν τη βοήθεια της 5ης Λεγεώνας που δημιουργεί την κινητικότητα με Ρώσους snipers.
Οι συριακές δυνάμεις από τ΄ανατολικά της πόλεις επίσης άλλαξαν τον άξονα δράσης τους στα ΒΑ για να προχωρήσουν προς Al Tamanah, έπειτα Tabaysh.
Ο συριακός στρατός έχει φτάσει στις νοτιοδυτικές συνοικίες της πολιορκούμενης πόλης. Οι δυνάμεις του εκεί περιμένουν να φθάσουν από άλλες κατευθύνσεις οι τάξεις του συριακού στρατεύματος.
Τεθωρακισμένα του συριακού στρατού τοποθετούνται στη Madaya ΒΑ του al Hobait και ΒΔ του Khan Shaykoun και στρέφουν τα κανόνια της προς την πόλη οχυρό των τζιχαντοφασιστών των δυτικων αποικιοκρατων έτοιμα για την επίθεση κι από βόρειο άξονα….
Παράλληλα ο SAA κινείται τώρα προς Kafr Sajnah στο Ν Ιντλίμπ βόρεια της Khan Sheykoun για ν΄ανοίξει τον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Χομς -Δαμασκό…
Η στρατηγική του Τίγρη…
Είναι ο στόχος του Τίγρη να μπερδέψει στον εχθρό και να ανοίξει νέα μέτωπα για να διασκορπίσει τις δυνάμεις του, να κατανείμει τις προσπάθειές τους και να μην τους δώσει την ευκαιρία να υπερασπιστούν την Κhan Sheykoun από ένα ενιαίο μέτωπο;;;
  ή ο σκοπός του είναι να μπει στην πόλη από μια απροσδόκητη θέση … καθώς οι εχθροί πρέπει να υπερασπιστούν τις θέσεις τους ανατολικά και δυτικά ….
  Ο στόχος του Τίγρη είναι ίσως να μην μπεί τώρα στην Khan Sheykoun αλλά να θέσει στην τανάλια της πολιορκίας κι άλλες πόλεις κια χωριά όπου είναι οι τρομοκράτες
Κανείς δεν ξέρει τι σκέφτεται ο Τίγρης… Κανείς δεν ξέρει πού είναι ο στρατός …



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας προελαύνουν προς την πόλη-κλειδί Χαν Σεϊχούν
 Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 10:45
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας ανακατέλαβαν χθες Πέμπτη πολλά χωριά στην Ιντλίμπ, την επαρχία της βόρειας Συρίας όπου κυριαρχούν οι τζιχαντοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων, πλησιάζοντας μια πόλη στρατηγικής σημασίας που ετοιμάζονται να πολιορκήσουν.
Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας της Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, και τομείς γύρω από αυτή, στις γειτονικές επαρχίες της Χάμας, του Χαλεπιού και της Λαττάκειας, βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντοφασιστών και κάποιων συμμοριων ισλαμοφασιστών των δυτικων αποικιοκρατων, συνεχίζουν ακόμη να είναι εκτός του ελέγχου της Δημοκρατιας της Συριας, οκτώ χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου των ισλαμοφασιστων με εντολη των αφεντικων τους δυτικων αποικιοκρατων.
Η περιοχή αυτή είναι ο στόχος σχεδόν καθημερινών βομβαρδισμών της αεροπορίας και του πυροβολικού του Λαου της Συριας και των ρώσων συμμάχων του τους τελευταίους τρεις και πλέον μήνες, από τα τέλη του Απριλίου για να την απελευθερωσουν από τους δυτικους αποικιοκρατες και του ς ισλαμοφασιστες τους που εχουν μαζεψει από κάθε γωνια του κοσμου.
Εδώ και αρκετές ημέρες, οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας προελαύνουν σε βάρος των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών αποκεφαλιστων των δυτικων αποικιοκρατων.
Απέχουν πλέον τρία χιλιόμετρα από την πόλη στρατηγικής σημασίας Χαν Σεϊχούν, αφού κατέλαβαν χθες τον έλεγχο πέντε χωριών γύρω από αυτήν.
Η Χαν Σεϊχούν βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο που διαπερνά την Ιντλίμπ και συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με τη μητροπολιτική περιοχή του Χαλεπιού (βόρεια), που βρίσκονται αμφότερες υπό Συριακό έλεγχο, μακρυα από τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες.
Στόχος είναι «να περικυκλωθεί η Χαν Σεϊχούν και να ανακτηθεί ο αυτοκινητόδρομος».
Οι μάχες είναι σφοδρές. Την Τετάρτη, αεροσκάφος του συριακού στρατού καταρρίφθηκε από τζιχαντοφασίστες και ο ενας πιλότος του αιχμαλωτίστηκε, και ο άλλος κατορθωσε να διασωθει, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά αφότου άρχισε η στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή. Την ευθύνη ανέλαβε η γουρουνοσυμμορια ισλαμοφασιστων Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα που είναι τσουλακια των γιανκιδων). Χθες Πέμπτη, η τζιχαντοφασιστική συμμορια μεταφόρτωσε σε ιστότοπό της βίντεο που εικονίζει έναν άνδρα, ο οποίος αναφέρει το όνομά του — Μοχάμεντ Άχμεντ Σουλεϊμάν — και τον βαθμό του — ανθυποσμηναγός της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας.
Από το βράδυ της Τετάρτης ως χθες Πέμπτη, στις μάχες σκοτώθηκαν 24 τζιχαντοφασιστές και ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων και 20 μαχητές των δημοκρατικων συριακών δυνάμεων και των βοηθητικών, σύμφωνα με τους ισλαμοφασιστες.
Από τα τέλη Απριλίου, πάνω από 1.300 τζιχαντοφασιστές και ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων και πάνω από 1.150 άνδρες των λαικων δημοκρατικων συριακων δυνάμεων που ορκίζονται πίστη στην απελευθερωση της Συριας έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος
 Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 01:51
Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε πύραυλο που είχε εκτοξευθεί εναντίον στόχου στην πόλη Μασιάφ, κοντά στη Χάμα, αργά το βράδυ της Πέμπτης και τον κατέστρεψε πριν τον πλήξει, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις.
Ο πύραυλος είχε εκτοξευθεί από την κατεύθυνση του βορείου Λιβάνου, ανέφερε η πηγή αυτή μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε νωρίτερα ότι ακούστηκε πολύ ισχυρή έκρηξη κοντά στη Μασιάφ, στην επαρχία Χάμα, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν αναφέρθηκαν απώλειες, ούτε υλικές ζημιές.
Στελέχη της κυβέρνησης και των ένοπλων δυνάμεων του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος έχουν παραδεχθεί πως έχουν πλήξει εκατοντάδες στόχους στη συριακή επικράτεια τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι από τους βομβαρδισμούς που η Συρια  προσάπτει στους σιωναζι ισραηλινοναζιστες έγιναν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως έχει διαμηνύσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν,  να συνεχίσει να αναπτύσσει δυνάμεις στη Συρία, ενώ πλήττει επίσης τη σιιτική φιλοϊρανική παράταξη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποια ειχε γαμισει τα ραματα στους σιωναζι το 2006. Tο Ιράν και η Χεζμπολάχ πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Συριας του Συριακου Λαου και του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον οκταετή πόλεμο που κανουν στη Συρια οι δυτικοι αποικιοκρατες με τους αποκεφαλιστες ισλαμοφασιστες τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η συριακή άμυνα βάλει κατά εναέριας επίθεσης στη Χομς, Tαρτούς, Μασιάφ….Ισραηλινοναζιστικός πύραυλος κατά συνοικισμού στην Ορθόδοξη Safita…..
15/8/2019
H συριακή άμυνα βάλει κατά αντίπαλων στόχων στον ουρανό της Χομς. Kάποιοι πύραυλοι έπεσαν στην κοντά στην περιοχή Dahr Al-Qusair στην δυτική περιοχή της υπαίθρου της Χομς .Τα συριακά αντιαεροπορικά ηχούν στην περιοχή της Χομς τώρα. Σύμφωνα με το shamfm ήχοι της συριακής αεράμυνας ακούγονται στη Χομς. Ακούγονται διαδοχικές εκρήξεις στη δυτική περιφέρεια της Χομς…
Ένας πύραυλος έπεσε και στην περιοχή Seba στην Ταρτούς.…Δεν υπήρξαν ζημιές από τον πύραυλο/ρουκέτα που έπεσε ανατολικά του Mashta al-Helu στην ύπαιθρο της Tartous.
Ένας ακόμη πύραυλος χτυπήθηκε από συριακή αεράμυνα στο Masyaf στην επαρχία Ηama.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στις 23:06 h η αεράμυνα η συριακή δέσμευσε στόχο που προερχόταν από το βορρά Λιβάνου προς την πόλη Masyaf, και τον κατέρριψε. Το πιθανότερο πρόκειται για ισραηλινοναζιστική επίθεση…
Η επικρατέστερη εκδοχή: Ισραηλινοναζιστικά μαχητικά επιτέθηκαν από τη θάλασσα και από Λίβανο στη Συρία….
Δημοσιογραφική πηγή αναφέρει πως ισραηλινοναζιστικό μαχητικό έριξε τον πύραυλο κατά Μασιάφ από τον εναέριο Λιβάνου….
Κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας το δώρο των σιωναζι του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  για την Παναγία
Mεθεόρτια της Παναγίας και το ισραηλινοναζιστικο καθεστως τρομοκρατεί τους ορθοδόξους στη Συρία. Πύραυλος που εκτόξευσαν τα αεροσκάφη του έπεσε εντός του συνοικισμού Basdiqeen στην περιοχή που είναι το Ορθόδοξο θέρετρο Safita στην περιφέρεια Ταρτούς. Δεν υπήρξαν θύματα αν και ο πύραυλος έπεσε στην οροφή κτιρίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τον αγαπώ τον τύπο» η απάντηση ρεπουμπλικανου καραφλοειδους άνδρα που τον προσέβαλε κατά λαθος ο Τραμπ
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 20:16
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε έναν άνδρα «υπέρβαρο», νομίζοντας ότι ήταν διαδηλωτής που ήθελε να τον διακόψει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Νιου Χαμσάιρ, για να μάθει, αργότερα, ότι χλεύασε έναν υποστηρικτή του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κοίταξε προς το πλήθος, στη συγκέντρωση χθες το βράδυ, και είδε τον Φρανκ Ντόσον να σηκώνει τη γροθιά του, την ώρα που διαδηλωτές οδηγούνταν έξω από τον χώρο. Ο Ντόσον φορούσε μια μπλούζα με το σύνθημα «Trump 2020», ωστόσο ο Ρεπουμπλικανός πίστεψε ότι ήταν ένας από τους διαμαρτυρόμενους.
«Αυτός ο άνδρας έχει σοβαρό πρόβλημα με το βάρος του. Πήγαινε σπίτι σου. Άρχισε να γυμνάζεσαι. Βγάλτε τον έξω, σας παρακαλώ» είπε ο μεγιστάνας.
Κατόπιν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει παχύνει, βάσει του τελευταίου ιατρικού ελέγχου του, πρόσθεσε ότι αυτός ο άνδρας έχει «μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ότι εγώ».
Αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έμαθε ότι ο Ντόσον ήταν υποστηρικτής του και του τηλεφώνησε από Air Force One, ενώ πετούσε από το Μάντσεστερ στο Νιου Τζέρσι, όπου βρίσκεται σε διακοπές στο γκολφ κλαμπ που έχει στο Μπέντμινστερ. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης ανέφερε ότι ο Τραμπ δεν μπόρεσε να βρει τον Ντόσον, του άφησε, ωστόσο, μήνυμα στον τηλεφωνητή.
Η εκπομπή του Fox News «Fox & Friends» κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Ντόσον, ο οποίος διαβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι δεν έχει συγχυστεί καθόλου από το σχόλιο του Τραμπ σχετικά με το βάρος του.
«Νομίζω πως (ο Τραμπ) πίστεψε πως ήμουν μεταξύ των διαδηλωτών, όμως δεν ήμουν. Ήμουν με τους καλούς» σημείωσε.
«Όλα καλά. Τον αγαπώ τον τύπο. Είναι ό,τι καλύτερο συνέβη ποτέ σε αυτήν τη χώρα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαθροπακιστανοι στη Λευκαδα. Ντυνονται σ λιμενικοι, και πουλανε ξαπλωστρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑ SOCIAL MEDIA
Ο Κικίλιας γελοιοποιηται από τον Πολάκη -Αγρια κόντρα για τον τραυματία πυροσβέστη
15|08|2019 | 18:14
Εμφανίστηκε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο Παύλος Πολάκης για να επιτεθεί στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τη βλακωδη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα νοσήλια του εθελοντή δασοπυροσβέστη που τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Αποδεικνύοντας ότι αυτή η κυβερνηση μπορει να χτυπηθει, αμα δεν βασιζονται ολοι στον Συριζα στους γελοιους αμερικανους επικοινωνιολογους τους.
Αφορμή για την «κόντρα» που ξέσπασε στα social media ήταν η χθεσινή επίσκεψη του γελοιου καραγκιοζη Κικίλια στον εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη στο ΚΑΤ. «Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας είναι να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και, τέλος, της αποκατάστασης του εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο ηλιθιος Κικίλιας.
Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Υγείας με ανάρτησή του στο Facebook, γράφοντας:
«Βασίλη Κικίλια, υπουργέ Υγείας:
1) το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο ΔΕΝ πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς
2) Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος , ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ,καθώς αν δεν το ξέρεις,σου λέω πως από το ΦΛΕΒΑΡΗ του 2016 ισχύει ο νόμος για ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ !!!!(εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου... )
3) ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση
ΥΓ πέστα και στον πρωθυπουργό που συνεννοηθήκατε πριν κάνεις τη δήλωση».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον 21ο αιώνα, οι κοινωνίες της Δύσης έχουν πια εγκαταλείψει, σε μεγάλο βαθμό, τον χριστιανισμό αλλά επειδή το θρησκευτικό συναίσθημα είναι έμφυτο στον άνθρωπο, τον έχουν αντικαταστήσει με μια σειρά από μεταμοντέρνες θρησκείες, πολύ πιο κενές από τις παραδοσιακές αλλά με εξίσου φανατικούς οπαδούς (οι οποίοι βέβαια, κατά τ'άλλα, προσποιούνται τους ορθολογιστές) . Μια από αυτές-ίσως η πιο επικίνδυνη-είναι η οικολογία. Το πρόβλημα, όμως, με την θρησκεία της οικολογίας ήταν πως τόσα χρόνια δεν είχε βρει τον προφήτη της. Ο καλοζωϊσμένος Αλ Γκορ δεν έπειθε γι' αυτόν τον ρόλο και -διάολε- ήταν τόσο εμφανές ότι έγινε δισεκατομμυριούχος από όλη αυτή την μπίζνα της "πράσινης ανάπτυξης"! Και να που ο προφήτης βρέθηκε στο πρόσωπο της 16χρόνης Γκρέτα Τούνμπεργκ, αυτό το αθώο ανήλικο κοριτσάκι, που αντί να πηγαίνει με ιδιωτικά τζετ στα διεθνή φόρα, όπως κάνουν οι λοιποί ομοϊδεάτες της, αυτή προτιμά να θαλασσοπνίγεται 15 μέρες με ένα ιστιοφόρο για να φτάσει στον προορισμό της. Τί ασκητικότητα! Τί αξιοθαύμαστη πίστη στα ιδανικά της! Μια πραγματική οσία του οικολογικού κινήματος!
Φαντάζομαι πως η Γκρέτα είναι άθεη, όμως ο φανατισμός της, ο ιεραποστολικός της ζήλος, το πόσο σοβαρά παίρνει τον εαυτό της και το αυστηρό της πρόσωπο, θυμίζουν μεσσιανικές θρησκευτικές φιγούρες που άνθισαν, τους προηγούμενους αιώνες, ιδιαίτερα στον προτεσταντικό κόσμο, που για διάφορους λόγους είναι πιο επιρρεπής σε κάτι τέτοια φαινόμενα. Δεν είναι τυχαίο ότι μας έρχεται από τη Σουηδία, μια προτεσταντική χώρα που αντικατέστησε τον χριστιανισμό με την "πολιτική ορθότητα" και την "οικολογία". Και μπορεί η Γκρέτα να μην βλέπει οράματα, να μην κάνει θαύματα , να μην δείχνει τα θεία σημάδια στο κορμί της (προς το παρόν τουλάχιστον!) αλλά προφητεύει και αυτή το τέλος του κόσμου εξαιτίας των..."ενεργειακών"-αυτή την φορά- αμαρτιών μας. Το άλλο κοινό που έχει με αυτές τις θρησκευτικές μορφές είναι ο πουριτανισμός. Αυτό το κοριτσάκι με τις κοτσίδες , που μοιάζει λες και βγήκε από τις "Μάγισσες του Σάλεμ", απεχθάνεται ο,τιδήποτε δίνει χαρά στους ανθρώπους, ο,τιδήποτε κάνει πιο εύκολη την ζωή μας. "Είμαστε αμαρτωλοί και είμαστε όλοι καταδικασμένοι να πεθάνουμε!", ουρλιάζει, από το βήμα των διεθνών συνεδρίων, σαν άλλος Σαβοναρόλα (πρόδρομος του προτεσταντισμού για πολλούς) . Αν θέλουμε να βρούμε την σωτηρία, πρέπει να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε τις έκλυτες καταναλωτικές μας συνήθειες ! Να μην ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, να μην τρώμε κρέας, να μην κάνουμε παιδιά, να μειώσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, όχι κατά 40%, όπως λένε οι πουλημένοι πολιτικοί που υπέγραψαν την Συμφωνία των Παρισίων, αλλά κατά 80%, και ας γυρίσουμε στην Εποχή του Λίθου! Και θυμίζοντας, γι'άλλη μια φορά, θρησκευτικό ηγέτη, για να πετύχει τον σκοπό της, θα μας καλλιεργήσει ενοχές για την συμπεριφορά μας. Η ίδια παραδέχτηκε πως έπεισε τους γονείς της να γίνουν vegan, κάνοντάς τους να αισθανθούν ένοχοι για τις αμαρτωλές κρεατοφαγικές τους συνήθειες  και τώρα είναι αποφασισμένη να κάνει το ίδιο με ολόκληρο τον πλανήτη.
Το πιο ανησυχητικό είναι πως τα χιλιαστικά παραληρήματα και ο μισάνθρωπος πουριτανισμός της Γκρέτα θεωρούνται ως η τελευταία λέξη της ...προόδου , αφού είναι το αγαπημένο παιδί της νεοφιλελε, δήθεν ορθολογικής, ελιτ μας. Αν σκεφτώ μάλιστα πως τα σχολεία μας είναι γεμάτα με μικρούς "πράσινους" Αδόλφους, ύστερα από τόσα χρόνια ανελέητης οικο-προπαγάνδας, το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι "καλά μας ξεμπερδέματα"
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, έρχεται η Γκρέτα!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διακρατική Συμφωνία για τον ελεύθερο ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων υπογράφτηκε στη Μόσχα από τους υπουργούς Άμυνας Ρωσίας και Βενεζουέλας, Σεργκέι Σοιγκού και Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπες! Και όπως διευκρινίζεται, ο ελλιμενισμός θα γίνεται με... τελείως απλουστευμένες διαδικασίες...
Προσέξτε, οι μεν ΗΠΑ, διακηρύσσουν ότι πάνε για αποκλεισμό με στόχο την ανατροπή του Μαδούρο, οι δε Ρώσοι, υπογράφουν συμφωνία για ελεύθερη είσοδο των πλοίων τους( με ότι εξοπλισμό διαθέτουν), στα λιμάνια της Βενεζουέλας! Για όσους δε...γνωρίζουν θυμίζω ότι πολεμικά πλοία μακρυνού και πολύχρονου απόπλου κουβαλάνε μαζί τους όλα τα...απαραίτητα!
Οι...Μπόλτον μας «ενημερώνουν» ότι οι μέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες, ο Σοιγκού, με την ήρεμη, στρατιωτική αυτοπεποίθηση που τον διακρίνει, επιμένει ότι «μόνο οι κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν το μέλλον τους...»!
Εγώ απλά θυμίζω μια φράση που είπε παλιότερα προς...άκαμπτους συνομιλητές του ο Σεργκέι Λαβρόφ: Άντε να μιλάμε διπλωματικά, σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάτε όχι μαζί μου αλλά με τον Σοιγκού!!!
Ε, μα πια...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται."
Ινδιάνικη Προφητεία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν καούν τα δάση, ΠΩΣ θα πουλήσει ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα η Γερμανία και θα πλουτίζουν οι τραπεζίτες;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ανθρωπόμορφα σιωναζιστικά κτήνη του κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη... συνεχίζουν τις προκλήσεις...
Επίθεση, πριν τα χαραματα, από την πλευρά του βόρειου Λιβάνου εξαπέλυσαν οι σιωναζί του Νετανιάχου εναντίον της Συριακής πόλης Masyaf...
Η αεράμυνα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας αναχαίτισε όλους τους πυραύλους των σιωναζί...
Που στοχεύουν οι προκλήσεις του σιωναζιστικού καθεστώτος;
Μάλλον δεν έχουν καταλάβει τίποτα σε ότι αφορά τη Συρία του προέδρου Άσαντ...