Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Σαββατο 17 Αυγουστου 2019


Μέρα του μπλόκου της Κοκκινιάς το 1944 σήμερα...
1964 κι ο Άδωνις Κύρου δημιουργεί μια σπουδαία ταινία «Το Μπλοκο» με μουσικη του Μικη Θεοδωρακη, με μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Κατρακης ο Καζακος και αλλοι.
Δυνατές σκηνές, όπως αυτή που οι άντρες και οι γυναίκες του εφεδρικού ΕΛΑΣ εξοπλίζονται και ακούγεται για πρώτη φορά σε ταινία το " Εμπρός ΕΛΑΣ" ή της εκτέλεσης των ταγματασφαλιτών από τους ίδιους τους Γερμανούς την ώρα που λήστευαν τους νεκρούς αγωνιστές ( ιστορικό γεγονός).
Και πάνω από ολα, η στάση και το τρομερό βλέμμα των γυναικών της Κοκκινιάς...
Άραγε, θα τη δείξει κάποιο κανάλι;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυρτώ: Συγκλονίζει η μητέρα της – «Έχω γίνει »ζητιάνα» για το παιδί μου»
 17.08.2019 | 09:13
Το πρώτο της μπάνιο στη θάλασσα έκανε η Μυρτώ επτά χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στην Πάρο. Η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσιου μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συγκλονίζοντας. Τα έξοδα είναι δυσβάστακτα με συνέπεια να έχει γίνει όπως αναφέρει «ζητιάνα». Μόνη της ελπίδα είναι πλέον ο θεός....
Κραυγή απόγνωσης από τη μητέρα της Μυρτούς, του κοριτσιού που είναι πλέον τετραπληγική συγκλονίζοντας με όσα λέει. Με αφορμή την επίσκεψη στη θάλασσα που έκανε η Μυρτώ μετά από επτά χρόνια η κ. Μαρία Κοτρώτσιου αναφέρεται στις δυσκολίες που περνάει διαβαίνοντας έναν πραγματικό Γολγοθά. Οι αντιξοότητες είναι πολλές, αλλά παλεύει με νύχια και με δόντια προκειμένου να βλέπει την κόρη να κάνει ένα νεύμα ικανοποίησης και να χαμογελά.
«Μετά από επτά χρόνια έκανε ξανά μπάνιο στη θάλασσα. Για να μπει στη θάλασσα τη βοήθησαν τέσσερα άτομα λουόμενοι που ήταν στην περιοχή. Είναι αδύνατον ένας τετραπληγικός να μπει στη θάλασσα με τη βοήθεια μόνο της μητέρας του.Ήταν κάτι που την ευχαρίστησε γιατί τόσο καιρό μόνο βλέπαμε τη θάλασσα. Ήταν ένα βήμα, όχι μεγάλο, Είναι όμως από τα βήματα που κάνει η Μυρτώ τα τελευταία χρόνια», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όσο για το πως βίωσε όλα αυτά τα χρόνια την κατάσταση με την κόρη της μετά την επίθεση ανέφερε: «Σταματάει η ζωή σου και τα πάντα. Ζεις μόνο για την κάθε μέρα και αυτό δεν έχει σταματήσει από τότε. Η επιστήμη ακόμα δεν έχει φτάσει στον εγκέφαλο. Δεν μου έχουν δώσει κάποια ελπίδα. Ο θεός και μόνο σε αυτόν ελπίζω. Ξέρω πως δεν θα τη δω όπως ήταν, αλλά θα τη βλέπω να γελάει να μπορώ να δω κάποια πράγματα που κάνει. Βέβαια αυτό που σκέφτομαι είναι τι θα γίνει όταν φύγω εγώ. Το κακό είναι ότι σε εμάς δεν γεννήθηκε έτσι… Ήταν μια δολοφονική επίθεση και αυτό πάντα θα με πονάει πολύ. Πηγαίνουμε σε δύο κέντρα αποκατάστασης και σε νοσοκομεία. Βλέπω κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης».
«Αν δεν μας βοηθούσαν άνθρωποι δεν θα ζούσαμε»
Εκφράζει, ωστόσο, την απόγνωσή της διότι δεν υπάρχει καμιά βοήθεια από το κράτος με συνέπεια, να έχει γίνει ζητιάνοι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το κράτος δεν βοηθά στο παραμικρό. Θλίβομαι όταν ακούω για επιδόματα σε κάποιες ομάδες ανθρώπων. Δεν δίνεται το παραμικρό ούτε το επίδομα για τον άνθρωπο που τη βοηθάει. Χρειάζεται άτομα γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Υπάρχει ένα επίδομα και μέσα από αυτό κάνουμε τα πάντα. Θεραπείες, και φάρμακα, αλλά να σημειώσω δεν παίρνει γενόσημα αλλά πρωτότυπα. Τα έξοδα φτάνουν στα 3000 ευρώ τον μήνα. Μας δίνουν μόνο 730 ευρώ. Πήρα αναγκάστηκα σύνταξη γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι να μας βοηθήσουν δεν υπήρχε περίπτωση να ζούμε. Πάω βήμα βήμα αυτό που ίσως κάνω. Ισως πάει Ρωσία ή Γερμανία για κάποιες ιδιαίτερες θεραπείες. Έχουμε γίνει «ζητιάνοι». Το κράτος αποβλέπει μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι δύσκολο για μένα γιατί στη ζωή μου είχα μάθε να στηρίζομαι μόνο στα πόδια μου».
Τέλος αναφέρθηκε στο πως ένιωσε η Μυρτώ όταν μπήκε στη θάλασσα. «Το γέλιο της είναι η αλήθεια μου δίνει ζωή, δύναμη και ελπίδα,. Αυτό δεν το έχει χάσει. Γελάει συνειδητά. Όταν το βλέπω είναι ό,τι καλύτερο. Πολλές φορές μας «κοροϊδευει». Στην αρχή την πείραξε λίγο το κρύο νερό άλλα στη συνέχεια ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένη και γελούσε με όλη της την ψυχή. Μετά από επτά χρόνια κάνουμε διακοπές. Μας φιλοξενεί ένα ζευγάρι και έχουν ένα σπίτι στην Μύκονο. Πήγαμε σε μια παραλία οικογενειακή που ο δρόμος φτάνει μέχρι τη θάλασσα γιατί υπάρχει δυσκολία με το καρότσι. Όλοι ήρθαν να μας βοηθήσουν. Υπάρχει και ένα βιβλίο που έχει τυπωθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία με σκοπό να μας βοηθήσουν για να καλυφθούν κάποια έξοδα για τη Ρωσία. Εύχομαι το κράτος να σκύψει πάνω σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε όσους είναι σε τέτοια κατάσταση. Αυτά τα παιδιά έχουν δικαιώματα και το κράτος να τα σκεφτεί. Να ζουν αξιοπρεπώς».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο σχόλιο στο Twitter για πιλότο Canadair από μαλακα συριζαιο
Προκάλεσε πλήθος σχολίων
 16/8/2019 | 15:43
Οι πιλότοι των Canadair της Πυροσβεστικής, οι οποίοι με θάρρος και αυταπάρνηση επιχειρούν εδώ και μέρες για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια, συγκαταλέγονται αναμφίβολα στους ήρωες της κατά τα άλλα μεγάλης αυτής καταστροφής.
Όμως ένας χρήστης είχε διαφορετική άποψη και η ανάρτησή του προκάλεσε ποικίλα σχόλια...
Ωστόσο, η άγνοια ενός συμπολίτη μας για τον τρόπο που επιχειρούν αυτά τα αεροπλάνα έγινε φανερή στο Twitter την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά, προκαλώντας φυσικά και πολλές αντιδράσεις.
Αγνοώντας, όπως φαίνεται, βασικούς νόμους της Φυσικής, ένας χρήστης του Τwitter αναρωτήθηκε με τοξακια γιατί οι πιλότοι των Canadair ρίχνουν νερό στο σημείο που… δεν έχει φωτιά, συνοδεύοντας μάλιστα την ανάρτηση του με μία φωτογραφία που «αποδεικνύει» τα λεγόμενά του.
Δείχνοντας πλήρη αναισθησία για το τιτάνιο έργο που έχουν αναλάβει οι άνθρωποι αυτοί, σε δεύτερη ανάρτηση ο συγκεκριμένος χρήστης έγραψε ειρωνικά «Πιλοτάρες μου» «πυρκαγια» «κυβερνηση τσιρκο» «skai ξεφτιλες» «φωτια» «ΝΔ ξεφτιλες» «ευβοια».
σχολιο.- Τα ξεφτιλισμένα συριζαιϊκα τρολ εν δράσει!!!! Άμα δεν έχεις κάτι να πεις, είσαι αγράμματος και αστοιχείωτος, και προσπαθείς να κάνεις ξεφτιλοσυριζαίϊκη αντιπολίτευση, με τοξάκια, γελάει με τη πάρτι σου όλος ο κόσμος!!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Τραγωδία στη Σαμοθράκη, έγκλημα στη Σαντορίνη. Για να μάθουμε σε τι ακριβώς δεσμεύτηκαν οι κοινωνικοί δολοφόνοι για την παραγωγή των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ε, λοιπόν, στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης μαιευτικό και χειρουργικό τμήμα πάνε για πολυήμερο κλείσιμο. Κι αυτό γιατί ο μοναδικός αναισθησιολόγος (τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτρέπουν δεύτερο), εξαντλημένος από πολύμηνες συνεχόμενες εφημερίες χωρίς ούτε ένα ρεπό, πρέπει να ξεκουραστεί μερικές μέρες. Και δεν υπάρχει αναπληρωτής! Και περιμένουν άμεσα 10 τοκετούς.
Και οι Πολάκηδες και οι Γεωργιάδηδες και οι Λοβέρδοι έχουν μούτρα και κυκλοφορούν! Απολαμβάνοντας τα όσα τσέπωσαν από τη θητεία τους στο μνημονιακό Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικού Εγκλήματος.

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Κλείνουν μαιευτήριο και χειρουργείο, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου!

Κινδυνεύει να ανασταλεί η λειτουργία του μαιευτικού τμήματος του νοσοκομείου Θήρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης, ενώ ανάλογος κίνδυνος υπάρχει και για το χειρουργικό τμήμα.
Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, ο μοναδικός αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από τις 23 του μήνα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό καθώς ο εν λόγω ιατρός “έχει εφημερεύσει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα”.
Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναμένονται περίπου 10 τοκετοί, η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος “αν έως τη Δευτέρα 19/08/2019 δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη”.
Μάλιστα, εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι τις 22 Αυγούστου, θα ανασταλεί και η λειτουργία του χειρουργικού τομέα.
Πρόκειται για μια ακόμη συνέπεια της άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής των περικοπών στη δημόσια υγεία που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις επί μια δεκαετία, με αποτελέσματα που προσλαμβάνει χαρακτήρα εγκληματικό.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Θήρας και των γύρω νησιών, ενημερώνει για τα παρακάτω:
Ο μοναδικός ιατρός – αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από 23/08/2019 έως και 01/09/2019. Η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν προτίθεται να αναστείλει την άδειά του, καθώς για την κάλυψη των αναγκών έχει εφημερεύσει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα διαφύλαξης της υγείας του, αλλά και της ασφάλειας των ασθενών.
Η πρόσφατη αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών καθιστά την αναπλήρωση του ιατρού αδύνατη, γεγονός για το οποίο η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας έχει ενημερώσει έγκαιρα και εγγράφως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιπροσθέτως, έχει προβεί σε οποιαδήποτε θεσμική, αλλά ακόμα και εξωθεσμική ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση. Το γεγονός ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναμένονται περίπου 10 τοκετοί, μας υποχρεώνει να αναστείλουμε τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος, αν έως τη Δευτέρα 19/08/2019 δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, προκειμένου να προγραμματιστεί έγκαιρα η διακομιδή των επιτόκων σε μαιευτήρια της Αθήνας.
Τέλος, αν δεν αναπληρωθεί ο ιατρός – αναισθησιολόγος έως τις 22/08/2019, η Διοίκηση θα βρεθεί μετά από 3 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει και τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KAΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ
Ήταν μεσημέρι σήμερα σαν έφτακε ένα περιπολικό με μία ντεντέκτιβ και δύο χωροφυλάκους κι από πίσω δυό απ' αυτουνούς με τις μηχανές μπροστά από το Ευρώπη να συλλάβουνε το Τάκη .
Επειδή λέει ενοχλούσε που είχε μικροφωνική .
Πέντε κομάντα για τον "εγκληματία" τον Τάκη που παίζει εκεί κάποια χρόνια μόνος ή με γκρουπάκια εποχιακά.
Κάποιος ενοχλήθηκε κάποιος έντιμος που σίγουρα δε βολεύεται με τα φραγκοδίφραγκα που μαζεύει ο τροβαδούρος της πόλης στη θήκη της κιθάρας του.
Μπάζουνε μέσα στο γαλατάδικο τον φίλο μας αλλά χώνεται και η σκυλίτσα του η Αφροδίτη μέσα.
Δεν πάω πουθενά δίχως την Αφροδίτη ! ξεκαθάρισε .
Θά έρθει από πίσω απ΄τ΄αμάξι είπανε τα όργανα.
και τότε πετιέται μια κυρία και τους απειλεί ότι έτσι και χωρίσει η Αφροδίτη με τον κυριό της μπορεί να χαθεί και θα τους υποβάλει μήνυση γιάυτό.
Ακούν τα καρακόλια το νομικό ζήτημα που προέκυψε κι αρχίσουν οι συνενοήσεις με την καθοδήγηση του παλιού νοσοκομείου και μετά από ΄ώρα πολλή αντί ν' αφήκουνε τον άθρωπο μετά από μια σύσταση ξεκινήσανε με τα ποδάρια
για το νοσοκομειακό μέγαρο μές το ντάβανο .
Εντωμεταξύ μαζεύτηκε μπόλικος κόσμος που πρόγγυξε τους φρουρούς της εννόμου τάξεως.
Δεν δικαιολογείται τέτοια μανία για επίδειξη δύναμης από την τοπική αστυνομία.
Εκτός άμα θεωρούν το τμήμα του πεζόδρομου που παίζει ο φίλος μας άβατο των Εξαρχείων
Αν έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε.
Σχολιο.- Τα τραπεζάκια έχουν φτάσει στον δρόμο τα διάφορα τουριστικά προϊόντα έχουν κλείσει τα καντούνια και δεν μπορούμε πια να περπατήσουμε τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και τους πείραξε ο μουσικός...
Συμπέρασμα μας πιά ενοχλεί μόνο ο πολιτισμός...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας αληταρας καριολης συριζαιος αυριανιστης :
Τα παππουδια είναι από τα βασικά προβλήματά μας: όλοι αυτοί έπρεπε ήδη να είναι θαμμένοι...!
Είναι υπεύθυνοι για όλο τον συντηρητισμό που μας έχει πλακώσει απλά και μόνο γιατί υπάρχουν. Είναι κάτι που ποτέ ξανά δεν βιώσαμε σαν ανθρωπότητα, είναι δύσκολο να το δεχθούμε, ίσως ακόμη και απάνθρωπο σε προσωπικό επίπεδο, όμως είναι αλήθεια: μία από τις χειρότερες γενιές του πλανήτη έζησε τόσο όσο καμία άλλη.
Σχολιο.- Τα παππουδια δουλεψαν σκληρα στη ζωη τους ηλιο με ηλιο, όχι όπως εσυ που εχεις αραξει τη κωλαρα σου και τα περιμενεις όλα ετοιμα! Πεινασαν, δεν ειχαν να φανε, όχι όπως εσυ παλιοκηφηνα που ενώ δεν δουλευεις θελεις ετοιμο και στρωμμενο το τραπεζι. Αγωνιστηκαν, για να εχουν 8ωρο, που εσυ ο αχρηστος ο κηφηνας δεν κανεις τιποτε τωρα που στο περνουν πισω. Σαλτα και γαμισου!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ακούω στις ειδήσεις "κλέβουν το κράτος".
Και οκ, δεν το συζητώ το όργιο που γίνεται ειδικά στην Μύκονο από κάθε άποψη, αλλά μήπως κάποια στιγμή να δούμε και πως το κράτος κατακλέβει τον πολίτη; Ειδικά την τελευταία δεκαετία που απ το κλέψιμο μείναμε όλοι στον άσσο!
Ασχετο: Οι περί τον ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί συγγενείς πλαζίτες ακόμα να δεχτούν ότι η καταπάτηση City Plaza ήταν υπό την αιγίδα και φυσικά προστασία του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ότι την κάναν μ ελαφρά ΜΟΝΟΙ τους φοβούμενοι, μη έχοντας πιά την προστασία ΣΥΡΙΖΑ, για να μην συλληφθούν, αμέσως μόλις εκλέχθηκε η ΝΔ.
Το να ακούω ότι είναι ξάδελφός μου ο Παπαχελάς της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και γι αυτό η ΝΔ άδειασε το City Plaza, εκτός από μαλακία είναι και fake news.
ΜΟΝΟΙ τους έφυγαν χρυσουλάκια μου, ΜΟΝΟΙ τους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.... Σαμοθράκη-μανούσης φ. σημειώσατε 2
...πως από δάσκαλος έγινε εφοπλιστής ?
...όσο και να τον βοήθησε ο πολιτικός του προϊστάμενος ,
αυτός ντε που θεωρούσε ότι οι ποιητές
στην ελλάδα είναι σαπιοκοιλιάδες ....

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ  Ο πρωταθλητής των επιδοτήσεων μετά το 2004 και η διαμάχη του με τον πρώην νεοδημοκρατη υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη  Τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τη νεοδημοκρατική κομματική ταυτότητά του για να εξαπλωθεί στην ακτοπλοΐα φέροντας τον τίτλο του εφοπλιστή. Οι ανταγωνιστές του τού προσάπτουν ότι δεν διακινδύνευσε ποτέ τίποτε, όπως κάνουν οι άλλοι εφοπλιστές,
Τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τη νεοδημοκρατική κομματική ταυτότητά του για να εξαπλωθεί στην ακτοπλοΐα φέροντας τον τίτλο του εφοπλιστή. Οι ανταγωνιστές του τού προσάπτουν ότι δεν διακινδύνευσε ποτέ τίποτε, όπως κάνουν οι άλλοι εφοπλιστές, αφού η εταιρεία του στήθηκε και λειτούργησε στηριζόμενη στον κρατικό κορβανά μετά το 2004. Στην ουρά αυτής της δραστηριότητάς του βρίσκεται και η δικαστική διαμάχη του (με κατηγορίες περί απόπειρας δωροδοκίας κ.λπ.) με τον πρώην υπουργό Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη. Στη δεκαετία του ’80 το τότε ΠαΣοΚ δημιούργησε τον δικό του πόλο στην ελληνική ακτοπλοΐα. Ο πόλος αυτός επί σειρά ετών εκφραζόταν από τον κ. Μάκη Αγούδημο, ο οποίος ουδέποτε αρνήθηκε, τις στενές σχέσεις του με το περιβάλλον του ιδρυτή του ΠαΣοΚΑνδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Φώτης Μανούσης κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επομένως ο «Αγούδημος της Νέας Δημοκρατίας». Με τη μόνη διαφορά ότι ο κεφαλλονίτης εφοπλιστής, πέραν των όσων του καταμαρτυρούν, δεν ξέρει τη δουλειά του αλλά και την ελληνική ακτοπλοΐα.
Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης από τη Νίκαια, ο 59χρονος κ. Μανούσης, παλαιό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κάποια στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του κ. Σωτήρη Κούβελα στη Θεσσαλονίκη, στα μέσα της δεκαετίας του ’80.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης του Μεξικού απαιτώντας δικαιοσύνη για δύο έφηβες κοπέλες που εικάζεται ότι βιάστηκαν από αστυνομικούς.
Περίπου 300 διαδηλωτές, κυρίως γυναίκες, κατέβηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα του Μεξικού τη Δευτέρα.
Οπλισμένος με ροζ γκλίτερ και σπρέι ψεκασμού, είναι στο κτίριο, σπάζοντας την πόρτα του και αφήνοντας το κεφάλι ενός γουρουνιού έξω.
Οι διαμαρτυρίες προκλήθηκαν από δύο πρόσφατες υποθέσεις βιασμού.
Το πρώτο περιλαμβάνει ένα 17 χρονο κορίτσι που είπε ότι τέσσερις αστυνομικοί την βίασαν στο περιπολικό τους στο azcapotzalco, στη βόρεια πρωτεύουσα, στις 3 Αυγούστου. Η δεύτερη αφορά ένα 16 χρονο κορίτσι που είπε ότι ένας αστυνομικός την βίασε σε ένα μουσείο στο κέντρο της πόλης μέρες αργότερα.
Την Πέμπτη, ένας αστυνομικός συνελήφθη σε σχέση με τη δεύτερη υπόθεση. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε σχέση με την πρώτη.
Εξοργισμένος από το υποτιθέμενο παράπτωμα της αστυνομίας, οι διαδηλωτές φώναζαν " Δικαιοσύνη " και " δεν μας προστατεύουν, μας βιάζουν " στους αξιωματικούς.

Μεξικό, 12.08.19: Οργισμένες διαμαρτυρίες στην πόλη του Μεξικού με επικεφαλής εξοργισμένες ακτιβίστριες αναρχικες  και φεμινιστικές συλλογικότητες, που σπάνε αστυνομικά τμήματα, αντιδρώντας σε αυτό που 4 μπάτσοι απήγαγαν ένα 17 χρονο κορίτσι έξω από ένα πάρτι βόρεια της πρωτεύουσας και την βίασαν μέσα στο περιπολικό τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Bundesarchiv, bild 183-R69173: από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Τσάμπερλεν, ο νταλαντιέ, ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, και ο τσιάνο εικονιζόμενη πριν υπογράψουν τη συμφωνία του Μονάχου (30 Σεπτεμβρίου 1938), η οποία έδωσε τη σουδητία στη Γερμανία

Σήμερα, η συμφωνία του Μονάχου θεωρείται ευρέως ως μια αποτυχημένη πράξη κατευνασμού, και ο όρος έχει γίνει "ένα συνώνυμο για τη ματαιότητα των κατευνάζει επεκτατικές ολοκληρωτικό κρατών".....

(ο κατευνασμος σε διεθνές πλαίσιο είναι μια διπλωματική πολιτική για την πραγματοποίηση πολιτικών ή υλικών παραχωρήσεων σε μια επιθετική δύναμη για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Ο όρος συχνά εφαρμόζεται στην εξωτερική πολιτική των βρετανικών κυβερνήσεων των πρωθυπουργός ράμσεϊ μακντόναλντ, stanley μπόλντουιν και νέβιλ τσάμπερλεν προς τη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία μεταξύ 1935 και 1939.)

Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν αναστατωμένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου του Μονάχου. Οι Σοβιετικοί, οι οποίοι είχαν μια κοινή συνθήκη στρατιωτικής βοήθειας με την τσεχοσλοβακία, ένιωσαν προδομένη από τη Γαλλία, η οποία είχε επίσης μια κοινή συνθήκη για τη στρατιωτική βοήθεια με την τσεχοσλοβακία Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι, ωστόσο, χρησιμοποίησαν κυρίως τους σοβιετικούς ως απειλή για να δειξουν στους Γερμανούς. Ο Στάλιν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Δύση είχε συνεργαστεί ενεργά με τον Χίτλερ για να παραδώσει μια κεντρική Ευρωπαϊκή χώρα στους Ναζί, προκαλώντας ανησυχία ότι μπορεί να κάνουν το ίδιο στη Σοβιετική Ένωση στο μέλλον, επιτρέποντας την διχοτόμηση της ΕΣΣΔ μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και του φασίστα Άξονας. Αυτή η πεποίθηση οδήγησε τη Σοβιετική Ένωση να επαναπροσανατολισμός την εξωτερική πολιτική της προς μια προσέγγιση με τη Γερμανία, η οποία τελικά οδήγησε στην υπογραφή του συμφώνου μολότοφ-Ρίμπεντροπ το 1939.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ορθοδοξία 2019 σε βάπτιση το περασμένο Σάββατο...
Το μωρό απέκτησε μώλωπες στο σώμα και το κεφάλι του επειδή ο ιερέας το κρατούσε σφιχτά και επειδή το χτυπούσε στην κολυμπήθρα.
Ο αληταρας ιερέας που θα δικαστει για την κακοποιηση του μωρου Βασίλι Νετσεπορένκο δήλωσε: «Δεν έχει συμβεί τίποτα μεμπτό. Η μητέρα παρενέβη στο τελετουργικό, γιατί ήταν υπερπροστατευτική. Φυσικά και δεν χτύπησε το μωρό στην κολυμπήθρα, ούτε θα μπορούσε να πνιγεί, όπως υποστηρίζει η μητέρα. Εχω 26 χρόνια υπηρεσίας και πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο». Τελικα όλα τα καθαρματα και οι παλιανθρωποι σαν τον ιερεα τα ιδια λενε…..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευνουχισμό στο κάθαρμα!
Αυτός είναι ο Peter John Νταλγκλίς, πρώην διευθυντής του φτωχεια, ύπατος αξιωματούχος της Unicef, ιδρυτής των παιδιών του δρόμου International, που απορροφάται από το "σώστε τα παιδιά", συνελήφθη για βιασμό ανηλίκων στο Νεπάλ.
Την ώρα της σύλληψης βρέθηκε με δύο παιδιά των 12 και 14 ετών.
Αυτές είναι οι υποτιθέμενες ριζοσπαστικές ριζοσπαστικές-Chic.
Ο τύπος είναι προφανώς σιωπηλός.
Σχολιο.- Γιατί "ευνουχισμό" και όχι ΤΟΥΦΕΚΙ;
Σχολιο.- Γιατί τουφέκι και όχι κρεμάλα;
Σχολιο.- Έ, καλά! Να το στρίψουμε...





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΩΟΣ Απελευθερώθηκε ο Σύριος πιλότος που κρατούσε αιχμάλωτο η Αλ Νούσρα από μια θρυλική επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών Συρίας και Δυνάμεων Τίγρη.
16/8/2019
Μετά από μια θρυλική επιχείρηση του τομέα πληροφοριών του Συριακού στρατού και των Δυνάμεων του Τίγρη και των επονομαζόμενων Μαύρων του Συριακού Αραβικού Στρατού, ειδικών δυνάμεων απελευθερώθηκε ο πιλότος Mohamed Ahmed Al-Slimane που κρατούσε αιχμάλωτο η ΗΤS μετά τη συντριβή του SU22 στο Νότο Idlib και είναι ασφαλής στο συριακό στρατό.Tην είδηση μεταφέρει τώρα το sama tv.
Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και μια επίσημη ανακοίνωση γιατί αυτή η υπόθεση με τον πιλότο και το αν και πως σώθηκε έχει περάσει από απίστευτες διακυμάνσεις…..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα 1.000 καλύτερα του κόσμου
 Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, 14:41
Επτά ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου με βάση τη λίστα που ανακοινώθηκε από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Shanghai Ranking Consultancy».
Με βάση τα αποτελέσματα ως κορυφαίο ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα αναδεικνύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που βρίσκεται στις θέσεις 301-400.
Σε ό,τι αφορά το ΕΚΠΑ, από την ανάλυση προκύπτει ότι είναι πρώτο μεταξύ των 28 βαλκανικών πανεπιστημίων που βρίσκονται στην Κατάταξη.
Στις θέσεις 401-500 βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμα πέντε πανεπιστήμια ακολουθούν στις θέσεις 501-1000 είναι τα εξής:
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 601-700
Πανεπιστήμιο Κρήτης στις θέσεις 701-800
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις θέσεις 801-900
Πανεπιστήμιο Πατρών στις θέσεις 901-1000
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις θέσεις 901-1000.
Πώς βαθμολογούνται τα Ιδρύματα
Μεθοδολογικά αξιολογείται κάθε πανεπιστήμιο που διαθέτει βραβευμένους αποφοίτους και καθηγητές, ερευνητές των οποίων τα άρθρα έχουν υψηλή επιστημονική απήχηση, και δημοσιεύσεις σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, στον πίνακα της κατάταξης βρίσκονται Ιδρύματα με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων που έχουν συμπεριληφθεί στη βάση Science-Citation Index-Expanded (SCIE) και στη βάση Social Science Index Citation Index (SSCI).
Από το 2003 που ξεκίνησε η δημοσίευση της «κατάταξης της Σαγκάης» περισσότερα από 1800 πανεπιστήμια αξιολογούνται, κατατάσσονται και από αυτά δημιουργείται ο πίνακας με τα καλύτερα 500.
Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με βάση έξι δείκτες ακαδημαϊκής και ερευνητικής επίδοσης. Για κάθε δείκτη το «καλύτερο» ίδρυμα βαθμολογείται με 100, οπότε κάθε άλλο ίδρυμα βαθμολογείται με το ποσοστό που υπολείπεται της βαθμολογίας του πρώτου. Οι δείκτες αυτοί είναι οι εξής:
Δείκτης ALUMNI: Ο αριθμός αποφοίτων που έχουν λάβει βραβεία (Nobel, Field κ.α) με βάρος 10%,
Δείκτης AWARD: Ο αριθμός μελών ΔΕΠ που έχουν λάβει βραβεία (Nobel, Field κ.α) με βάρος 20%,
Δείκτης HiCi: Ο αριθμός μελών ΔΕΠ που συμπεριλαμβάνονται σε λίστες ερευνητών με πολύ μεγάλο αριθμό ετερο-αναφορών με βάρος 20%,
Δείκτης Ν&S: Ο αριθμός δημοσιεύσεων στα περιοδικά Nature και Science από το 2014 έως το 2018 με βάρος 20%,
Δείκτης PUB: Ο αριθμός δημοσιεύσεων που συμπεριλαμβάνονται στις βάσεις δεδομένων Science Citation Index and Social Sciences Citation Index με βάρος 20%,
Δείκτης PCP: Η κανονικοποιημένη κατά κεφαλή ακαδημαϊκή επίδοση, η οποία προκύπτει από το σταθμισμένο άθροισμα των παραπάνω δεικτών διά του αριθμού των μελών ΔΕΠ, με βάρος 10%.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019
Δημιουργία Αντι-Ιμπεριαλιστικής Στρατιωτικής Διοίκησης του Νότου προτείνει ο Έβο Μοράλες

Ο Βολιβιανός Πρόεδρος έκανε την πρόταση στην εκδήλωση για την 194η επέτειο ίδρυσης των Ένοπλων Δυνάμεων της Βολιβίας.
Την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πόλη Ελ Άλτο για την 194η επέτειο των Βολιβιανών Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, έκανε μια τολμηρή πρόταση: Να μετατραπεί η Αντί-Ιμπεριαλιστική Στρατιωτική Σχολή (που ιδρύθηκε το 2016) σε "Νότια Διοίκηση" που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μοράλες επιφορτίστηκε να αναδείξει τον διεθνιστικό χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας δεδομένου ότι αυτό το νέο στρατιωτικό όργανο θα είναι "του λαού και για τον λαό, όχι μόνο για τη Βολιβία, αλλά και για τη Λατινική Αμερική και τον κόσμο".
Απευθυνόμενος στους στρατιώτες, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι "το μέλλον είναι γεμάτο με νέες απειλές" για την περιοχή. "Παρεμβάσεις, εξωεδαφικά όπλα, οικονομικοί αποκλεισμοί, οικονομικές κυρώσεις και μονομερείς αποκλεισμούς ποινικού και γενοκτονικού πεδίου", ανέφερε, χαρακτηρίζοντας εμφανώς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Η αντί - Διοίκηση
Στη στρατιωτική δομή των ΗΠΑ υπάρχουν δέκα Διοικήσεις. Η λεγόμενη Νότια Διοίκηση (USSOUTHCO) περιλαμβάνει στην περιοχή της ευθύνης της 31 χώρες της Αμερικής που βρίσκονται νότια της επικράτειάς των ΗΠΑ, από το Μεξικό στην Αργεντινή.
Η Διοίκηση του Νότου, δημιουργήθηκε το 1963 και έχει αποτελέσει ιστορικά ένα από τα εργαλεία παρεμβολής της Ουάσινγκτον στην περιοχή, δίνοντας συμβουλές στις Ένοπλες Δυνάμεις ή υποστηρίζοντας πραξικοπήματα ή άμεσες εισβολές.
Ήρθε να συμπληρώσει το έργο της Σχολή των Αμερικών που ιδρύθηκε στον Παναμά το 1946 και εκπαίδευσε αρκετές γενιές λατινοαμερικάνων στρατηγών στο στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ.
Σε απάντηση, το 2016 η κυβέρνηση της Βολιβίας δημιούργησε την αντιιμπεριαλιστική στρατιωτική σχολή για τους λαούς της Abya Yala με την αποστολή να αλλάξει τον στρατηγικό προσανατολισμό της βολιβιανής στρατιωτικής πολιτικής σκέψης.
Ανακοινώνοντας τη δημιουργία του, ο Μοράλες εξήγησε ότι "μέχρι τώρα υπήρχε ένα σπουδαίο σχολείο, η Σχολή των Αμερικών όπου οι καλύτεροι μαθητές των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας πήγαιναν εκεί για να αποκτήσουν ιδεολογική συγκρότηση" και διευκρίνισε ότι "αυτό είναι ένα δικαίωμα, το οποίο σεβόμαστε".
“Αλλά τώρα έχουμε και ένα άλλο σχολείο, όχι της αυτοκρατορίας, αλλά του λαού”, είπε και πρόσθεσε τη σημασία της “οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, αλλά και ιδεολογικής απελευθέρωσης”. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, από τότε, απαιτείται η φοίτηση στην αντιιμπεριαλιστική σχολή για να προαχθεί κάποιος στο βαθμό του λοχαγού στον βολιβιανό στρατό.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα δήλωσε ότι "η ουσία των ενόπλων δυνάμεων, ενός κεντρικού κρατικού θεσμού, είναι ο αντιιμπεριαλισμός. Γεννήθηκαν για να αντιμετωπίσουν την αυτοκρατορία και την αποικιοκρατία. Αυτή η ρίζα δεν μπορεί να χαθεί, πρέπει να την εδραιώσουμε, πρέπει να την ενισχύσουμε ".
Σε αυτή τη βάση, προτείνεται τώρα μια Διοίκηση που είναι η αντίστοιχη της βορειομαμερικανικής και θα μπορεί, τουλάχιστον, να αποτρέπει τις παρεμβατικές δράσεις της.
Αν και το πολιτικό κλίμα στη Λατινική Αμερική δεν συνάδει σε μέτρα περιφερειακής ολοκλήρωσης, όπως αυτά που πρότεινε ο Μοράλες, εντούτοις, οι επερχόμενες εκλογές στην Ουρουγουάη, την Αργεντινή και τη Βολιβία θα μπορούσαν να αρχίσουν να διαμορφώνουν μια άλλη τάση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιο καθεστώς, που μάλιστα μας το παρουσιάζουν ως τη μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή κάτω από το φιλικά αδιάφορο βλέμμα της "πολιτισμένης" Δύσης, τολμά να κάνει χιλιάδες εκδικητικές συλλήψεις, απαγωγές και φυλακίσεις μικρών παιδιών με σκοπό να τα καθυποτάξει από την τρυφερή ηλικία και να σπάσει το ηθικό των γονιών τους;
Όσο και να προσπαθήσει όμως το κατοχικό Ισραήλ, δεν θα καταφέρει ποτέ να καθυποτάξει τον Παλαιστινιακό λαό και τα παιδιά του...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή 40 ετών στην Έβελιν Ερνάντες
 Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, 05:47
Την επιβολή ποινής κάθειρξης 40 ετών για ανθρωποκτονία ζήτησε ο εισαγγελέας χθες Παρασκευή στο δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ όπου δικάζεται μια νέα γυναίκα που γέννησε νεκρό το αγοράκι που κυοφορούσε μετά τον βιασμό της• η ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.
Η νομοθεσία κατά των αμβλώσεων στο Ελ Σαλβαδόρ είναι από τις αυστηρότερες στον πλανήτη. Στη συντηρητική καθολική χώρα, ο ποινικός κώδικας προβλέπει την επιβολή ποινής φυλάκισης 2 ως 8 ετών σε κάθε περίπτωση άμβλωσης, αλλά στην πράξη, οι δικαστές αντιμετωπίζουν κάθε απώλεια βρέφους ως «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», κατηγορία που επισύρει ποινή 30 ως 50 ετών κάθειρξης.
Η Έβελιν Ερνάντες, σήμερα 21 ετών και έφηβη όταν γέννησε νεκρό το παιδί, επανέλαβε ότι είναι αθώα όταν άρχισε η ακροαματική διαδικασία, την Πέμπτη. Το μωρό γεννήθηκε νεκρό, εξήγησε για ακόμη μια φορά. Είχε καταδικαστεί ήδη τον Ιούνιο του 2017 να εκτίσει 30 χρόνια κάθειρξη, αλλά η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο, 33 μήνες αφότου η νεαρή οδηγήθηκε πίσω από τα σίδερα.
Στη δεύτερη δίκη, η σαλβαδοριανή εισαγγελία τροποποίησε το κατηγορητήριο: η Ερνάντες δεν κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης με επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με επιβαρυντικές περιστάσεις.
«Το να ζητείται η επιβολή ποινής κάθειρξης 40 ετών είναι αληθινή τρέλα, είναι νομικός παραλογισμός», σχολίασε με αγανάκτηση η Μορένα Ερέρα, συντονίστρια της ACDATEE, μιας ΜΚΟ που αγωνίζεται για την αποποινικοποίηση της άμβλωσης στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.
«Ελπίζουμε σε αθωωτική ετυμηγορία: δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο που να επιτρέπει να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η Έβελιν είχε πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του βρέφους (...) επρόκειτο για ατύχημα», είπε ο Αρνάου Μπαουλένας, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορουμένης.
Την 6η Απριλίου 2016, η ακόμη τότε έφηβη Ερνάντες γέννησε μέσα σε τουαλέτα νεκρό το μωρό. Όταν διακομίστηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Κοχουτεπέκε (κεντρικό Ελ Σαλβαδόρ), συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, εξήγησε άλλη μια συνήγορός της, η Ελίζαμπεθ Ντέρας.
Αρχικά, η Ερνάντες κατήγγειλε πως έμεινε έγκυος εξαιτίας βιασμού, αλλά η συνήγορός της σημείωσε — χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες — ότι προτιμά πλέον να μην αναφέρεται στις περιστάσεις της εγκυμοσύνης της νέας κατόπιν αιτήματος της νεαρής, διότι ζει σε συνοικία που ελέγχεται από συμμορίες και φοβάται ότι θα υποστεί αντίποινα.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «λευτεριά στην Έβελιν» και «κάτω η πατριαρχία», περίπου πενήντα φεμινίστριες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν μπροστά στο δικαστήριο της Σιουδάδ Δελγάδο, στο βορειοανατολικό τμήμα του Σαν Σαλβαδόρ, της πρωτεύουσας της χώρας.
Σήμερα, τουλάχιστον 16 γυναίκες βρίσκονται στις φυλακές του Σαλβαδόρ εξαιτίας αμβλώσεων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών πάντως, πέντε γυναίκες που είχαν καταδικαστεί για παρόμοιες υποθέσεις αφέθηκαν ελεύθερες.
Ωστόσο σύμφωνα με την Οργάνωση Πολιτών για την Αποποινικοποίηση της Άμβλωσης, μεταξύ του 2000 και του 2014 συνολικά 147 γυναίκες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης ως και 40 ετών για πανομοιότυπες υποθέσεις.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Στο φόντο των διατλαντικών αντιθέσεων, στις 13 Αυγούστου δημοσιεύτηκε ενδιαφέρον άρθρο του Μάρκο Καρνέλο, Ιταλού διπλωμάτη, πρώην πρέσβη της Ιταλίας στο Ιράκ, στο διαδικτυακό περιοδικό για θέματα Μέσης Ανατολής «Al Monitor», με τον εύγλωττο τίτλο «Γιατί χρειαζόμαστε μία αρχιτεκτονική ασφαλείας στη Μέση Ανατολή». Ο Καρνέλο ξεκινά «θυμίζοντας» πως μία παρόμοια «δυναμική κλιμάκωσης έφερε την Ευρώπη στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο». Διαπιστώνει μεταξύ άλλων πως το Ιράν δεν είναι η μόνη δύναμη που ευθύνεται για την ένταση στην περιοχή, επισημαίνοντας τις εκεί δραστηριότητες σημαντικών εταίρων των ΗΠΑ, με πρώτη τη Σαουδική Αραβία. Ο Ιταλός διπλωμάτης θυμίζει «τον καταστροφικό πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη», το μπλόκο που επέβαλε η ίδια χώρα στο Κατάρ, τις προσπάθειες της σαουδαραβικής μοναρχίας να εκβιάσει πέρυσι την παραίτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σ. Χαρίρι και τη σφαγή του Σαουδάραβα αρθρογράφου Κασόγκι. Θυμίζει επίσης ότι το Ισραήλ «διαλαλεί πως σκοτώνει Ιρανούς στη Συρία τα τελευταία δύο χρόνια». Από την άλλη, εκτιμά πως οι Ιρανοί έχουν επιδείξει «στρατηγική υπομονή που αρχίζει να εξαντλείται», έχοντας «ποντάρει σε λάθος άλογο: Στην Ευρώπη», την οποία χαρακτηρίζει «δυσκίνητη δύναμη, που παράγει πολύ λίγα, πολύ αργά»...
«Παρούσα» στις εξελίξεις δηλώνει μέσω του πρεσβευτή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νι Τζιαν, και η Κίνα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασιστικες αλλαγες από την ΝΔ στο νέο Ποινικο Κωδικα
Κακουργημα οι επιθεσεις σε κορακια κωλοσυμβολαιογραφους που συμμετεχουν σε πλειστηριασμους λαικης α’ κατοικιας, βαριες ποινες για τις επιθεσεις σε αληταραδες εφοριακους την ωρα των ελεγχων. Μπλοκο στον «Ρουβικονα» με φασιστικη αντισυνταγματικη νομοθεσια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναυτικη τραγωδια στο Πορτο Χελι. Ποιος είναι ο Γαλλος κροισος που δεν ζητησε ουτε συγνωμη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεα Ζηλανδια. Η πρωτη χωρα που θα πληρωνει μισθους με κρυπτονομισμα Bitcoin




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπούκικο επεισόδιο αστυνομικών εντός της Ψυχιατρικής του Θριασίου σε βάρος της εφημερεύουσας ιατρού
17/8/2019
Απίστευτο τραμπούκικο συμβάν σήμερα το πρωί στην Ψυχιατρική του Θριάσιου Νοσοκομείου σε βάρος της εφημερεύουσας ιατρού Αφροδίτης Ρέντζιου (η οποία είναι και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, εκλεγμένη για δεύτερη θητεία με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ).
Η γιατρός ζήτησε το αυτονόητο από αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένου ασθενούς, να μην οπλοφορούν μέσα σε ψυχιατρικό τμήμα με άλλους 30 ασθενείς. Μια παράκληση που απορρέει και στην ιατρική δεοντολογία αλλά και από παλαιότερη τραγική εμπειρία (σε άλλο νοσοκομείο), όταν αυτοκτονικός ασθενής άρπαξε το όπλο φρουρού αστυνομικού και αυτοκτόνησε.
Ο ένας φρουρός όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της εφημερεύουσας ιατρού,  αλλά με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της «αστυνομικής εξουσίας» κάλεσε ενισχύσεις και έφτασαν στο νοσοκομείο άλλοι 5 πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (!!!) θέλοντας να συλλάβουν τη γιατρό με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τελικά και με παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείο η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.
Αυτό το περιστατικό φέρνει στην επικαιρότητα πολλές άλλες προσπάθειες (περιπτώσεις) αστυνομικής αυθαιρεσίας και τραμπουκισμού εντός των νοσοκομείων που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά αντιμετωπίστηκαν με τον τρόπο που έπρεπε από τους γιατρούς που δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία.
Τεράστιες οι ευθύνες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για το περιστατικό και όπως μαθαίνουμε από Δευτέρα θα υπάρξουν και αντιδράσεις από την ΟΕΝΓΕ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Με δοκιμασμένα αντεργατικά υλικά χτίζει τον επόμενο γύρο της επίθεσης
Πιάνει το νήμα και αξιοποιεί το έδαφος που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Δύο αντεργατικές ρυθμίσεις, η μία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και η άλλη για τις απολύσεις, και ένα σχέδιο αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, που βάζει περισσότερα εμπόδια στην απεργία, προωθεί το φακέλωμα των εργαζομένων και ενισχύει τα μέσα χειραγώγησης των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, είναι οι πρώτες παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης στα Εργασιακά, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η συνέχεια.
«Γκαζωμένη» στο στόχο της ανάπτυξης για το κεφάλαιο, η ΝΔ προωθεί, παράλληλα, μέτρα στήριξης της κερδοφορίας του, όπως φοροαπαλλαγές και επενδυτικά κίνητρα, που περιέχονται σε νομοσχέδια των αμέσως επόμενων ημερών. Αλλωστε, και οι αλλαγές στο κράτος, όπως και η κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, ως «σινιάλο» για ένταση του αυταρχισμού, τον ίδιο στόχο υπηρετούν: Να γίνει αποτελεσματικότερο το κράτος, ανεξάρτητα από την κυβερνητική εναλλαγή, στη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, να παίξει «επιτελικό» ρόλο στην ανάπτυξη της κερδοφορίας τους. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με άλλον τρόπο πέρα από το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τη σύνθλιψη των λαϊκών αναγκών.
Χαρακτηριστική είναι όμως και η στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στα μέτρα που προωθεί η νέα κυβέρνηση. Παρά την προσπάθεια να παρουσιάσει ως φιλολαϊκή και φιλεργατική τη δική του προηγούμενη κυβερνητική θητεία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει ότι στο έδαφος που ο ίδιος έστρωσε έρχεται τώρα η ΝΔ να επιταχύνει την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα μνημόνια και τα μέτρα που ψήφισε, αλλά και με το γεγονός ότι συκοφάντησε αγωνιστικές αξίες και ιδέες, «δικαίωσε» και νομιμοποίησε ως «μονόδρομο» την πολιτική των μνημονίων, των θυσιών δίχως τέλος στο όνομα της ανάπτυξης.
Γι' αυτό σήμερα, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από τα νομοσχέδια της ΝΔ, θα βρεις από κάτω τη «συνέχεια του κράτους», δηλαδή αντίστοιχους νόμους που ψήφισε προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα επιχειρήματα με τα οποία η ΝΔ δικαιολογεί την επιτάχυνση της επίθεσης έχουν χρησιμοποιηθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, με βασικότερο αυτό της «βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος», που «θα φέρει επενδύσεις» και μέσα από εκεί «καλύτερες και περισσότερες θέσεις εργασίας», «αυξήσεις μισθών» και πάει λέγοντας. Ας τα δούμε όλα αυτά μέσα από το παράδειγμα των όσων ψήφισε ή σχεδιάζει η ΝΔ στα Εργασιακά για το αμέσως επόμενο διάστημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Αντιδραστικό συμπλήρωμα στο νόμο Αχτσιόγλου για την απεργία
Με προκλητικά προσχήματα επιχειρεί η ΝΔ να δικαιολογήσει τις νέες ανατροπές
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει άμεσα στη Βουλή ρυθμίσεις για τη δημιουργία «ηλεκτρονικού μητρώου» στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ταυτόχρονα να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας και για τις αρχαιρεσίες στα συνδικάτα.
Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές αυτές βάζουν νέα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα και προωθούν το φακέλωμα των εργαζομένων, προσφέροντας επιπλέον «εργαλεία» στο κράτος και στην εργοδοσία για τη χειραγώγηση των συνδικάτων.
Οι διατάξεις αυτές, όμως, έρχονται ως συμπλήρωμα του αντιδραστικού μέτρου που ψήφισε το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας υποχρεωτική για την κήρυξη απεργίας από Γενική Συνέλευση τη συμμετοχή του «50%+1» των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για να υπάρχει απαρτία.
Για να δικαιολογήσει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη διάταξη που νομοθέτησε ισχυρίστηκε ότι έτσι ενισχύονται η δημοκρατία στα συνδικάτα και η ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων! Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίζεται ακριβώς το ίδιο. Οτι δηλαδή στόχος της είναι να εξασφαλίσει «την ανεμπόδιστη, καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες και την άσκηση του σχετικού δικαιώματός τους».
Ποιοι τολμούν όμως να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες της «δημοκρατίας» στα συνδικάτα; Τα κόμματα που με τις δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα προωθούν συστηματικά τη νοθεία και τον εκφυλισμό, προκειμένου να ελέγχουν τους συσχετισμούς για λογαριασμό της εργοδοσίας. Αυτοί που με τις μεθόδους και τις πρακτικές τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τη γραμμή της ταξικής συναίνεσης και συνεργασίας, που οδηγεί από ήττα σε ήττα τους εργαζόμενους, καλλιεργούν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, την αποστροφή στα συνδικάτα και τη συνδικαλιστική δράση.
Μιλάνε για «προστασία» των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τα κόμματα που ως κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει ένα πλούσιο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο, το οποίο επιτρέπει μεταξύ άλλων στη Δικαιοσύνη να βγάζει παράνομες και καταχρηστικές 9 στις 10 απεργίες, ανεξάρτητα από το πόσοι και πώς τις έχουν αποφασίσει.
Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι το 2018 τα δικαστήρια έκριναν παράνομες πέντε απεργίες των λιμενεργατών στην COSCO, αξιοποιώντας κάθε φορά διαφορετική αντεργατική διάταξη που θέτει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας! Αυτό το βαθιά αντεργατικό νομικό πλαίσιο όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά ενισχύθηκε κι άλλο επί ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη, γνωρίζουν καλά πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί ένα σωματείο κάτω από το βάρος της απόλυσης, πόσο δύσκολο είναι οι εργάτες να συμμετέχουν στη δράση του σωματείου και να παίρνουν αποφάσεις που έρχονται σε σύγκρουση με τον εργοδότη. Και όμως, οι ίδιοι που εκλέγονται στην κυβέρνηση με μειοψηφικά ποσοστά, ζητούν από το εργατικό σωματείο μιας επιχείρησης να παίρνει αποφάσεις με απόλυτη πλειοψηφία!
Φακέλωμα για κάθε χρήση
Ταυτόχρονα, είναι αστείο να μιλάνε για δημοκρατία όταν προωθούν το ηλεκτρονικό μητρώο, που σε αυτές τις συνθήκες έχει προφανή στόχο το φακέλωμα των συνδικαλιστών και των εργαζομένων - μελών του σωματείου, εντείνοντας την κρατική - εργοδοτική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.
Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα ενισχύουν την αποξένωση των εργαζομένων από τα συνδικάτα. Γι' αυτό προωθούν αυτά τα μέτρα, επειδή δεν θέλουν συνδικάτα - ζωντανές εστίες οργάνωσης αγώνων, όπου οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν ενεργά με τη φυσική παρουσία τους, τη ζωντανή συζήτηση και αντιπαράθεση, την καθημερινή δράση.
Στόχο έχουν επίσης να περιορίσουν τη φυσική παρουσία των συνδικαλιστών στο χώρο δουλειάς για ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι η εργοδοσία εξασφαλίζει τάχα με άλλους τρόπους αυτήν την επικοινωνία, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τη λογική της ταξικής συνεργασίας, αφού η εργοδοσία εμφανίζεται να διευκολύνει δήθεν τη συνδικαλιστική δράση, ενώ στην πραγματικότητα την περιορίζει και την καθιστά «ακίνδυνη» για τα συμφέροντά της.
Ο κρατικός έλεγχος και το φακέλωμα στα συνδικάτα, σε συνδυασμό με την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, στόχο έχουν να βάλουν επιπλέον εμπόδια στην οργάνωση αγώνων μπροστά στον νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης. Γι' αυτό πρέπει να πάρουν μαχητική απάντηση από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
Με «οδηγό» τον «Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων» της ΕΕ
Εκεί στηρίχτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να καθιερώσει το «λοκ άουτ»
Μια από τις τροπολογίες που ψήφισε την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ αφορά την κατάργηση διατάξεων της προηγούμενης κυβέρνησης που με τρόπο αποσπασματικό και προσχηματικό, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, άλλαζαν ορισμένες τυπικές προϋποθέσεις για την «αιτιολόγηση» των απολύσεων από την εργοδοσία.
Συγκεκριμένα, η νέα κυβέρνηση κατάργησε με προκλητικά επιχειρήματα και απαράδεκτες διαδικασίες - εξπρές την υποχρέωση της εργοδοσίας, με βάση το νόμο 4611/2019, να αναφέρει κάποιον «βάσιμο λόγο» για να δικαιολογήσει τις απολύσεις.
Στην πραγματικότητα, ο «βάσιμος» λόγος κανένα ουσιαστικό εμπόδιο δεν έβαζε στις απολύσεις, αφού στο πολυδαίδαλο αντεργατικό πλαίσιο υπάρχουν όλα τα «παραθυράκια» για την εργοδοσία να δικαιολογήσει μια απόλυση για «βάσιμο λόγο», όταν αυτή θα έφτανε σε κάποια δικαστική αίθουσα, που είναι και το πιθανότερο με τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Προπομπός και για τις ομαδικές απολύσεις



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Αθλιο καθεστώς που ενισχύεται
Με μία από τις δύο πρόσφατες τροπολογίες, η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε τη διάταξη του νόμου 4554/2018, που προέβλεπε την «κοινή ευθύνη αναθέτοντος, εργολάβου και υπεργολάβου» έναντι των εργολαβικών και υπεργολαβικών εργαζομένων ως προς την καταβολή των αποδοχών και αποζημίωσης στην περίπτωση απόλυσης, ενώ όριζε ότι η σύμβαση ανάθεσης έργου θα έπρεπε να περιλαμβάνει όρο υποχρέωσης του εργολάβου να εφαρμόζει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Και αυτή η διάταξη, όμως, δεν άγγιζε το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το σύστημα εργολαβίας, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξασφαλίσουν όσο πιο φθηνό εργατικό δυναμικό γίνεται με τα λιγότερα δικαιώματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τον τραμπουκισμό σε βάρος του «πρακτικάριου» στην Κέρκυρα
Το πρόσφατο περιστατικό στην Κέρκυρα, όπου ο 19χρονος μαθητής κατήγγειλε την εργοδοτική βία που αντιμετώπισε κατά την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο, πυροδότησε πολλές αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των εργαζομένων όσο και από την πλευρά των εργοδοτών.
Δεν είναι λίγοι οι «διάσημοι» σεφ, πολλοί από τους οποίους είναι και εργοδότες, που σπεύδουν να υπερασπίσουν τον «συνάδελφό» τους, λέγοντας ότι «έτσι είναι οι κουζίνες», «η κουζίνα δεν έχει ωράριο», «τα λάθη δεν συγχωρούνται», «τα σωματεία είναι για να τραμπουκίζουν και να εκφοβίζουν εργοδότες».
Στην ίδια γραμμή κινούνται και άλλοι εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων και ΜΜΕ. Από την άλλη μεριά, το περιστατικό έχει ξεσηκώσει τη μαζική καταδίκη στους εργαζόμενους του κλάδου και στην πλειοψηφία του λαού. Με αφορμή, λοιπόν, τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από αυτό το περιστατικό, θα σταθούμε σε ορισμένες πλευρές.
Τι είναι η πρακτική άσκηση;
Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει ορίζει ότι η πρακτική άσκηση είναι η διαδικασία μάθησης σε «πραγματικό χρόνο» του αντικειμένου ειδικότητας και πραγματοποιείται σε χώρους δουλειάς.
Το καθεστώς αμοιβής και απασχόλησης, που ορίζουν τα διάφορα ΦΕΚ, διευκρινίζει ότι ο ασκούμενος καταρτίζεται 5 μέρες τη βδομάδα, 6 με 8 ώρες τη μέρα, αμείβεται με το 60% της ΕΓΣΣΕ (προβλέπει ένα επιπλέον ποσό για την περίπτωση που ο ασκούμενος βρίσκεται μακριά από τον τόπο κατοικίας του και η εργοδότρια εταιρεία δεν του παρέχει διαμονή), ασφαλίζεται 1% έναντι εργατικού ατυχήματος.
Οι επόπτες πρακτικής άσκησης των σχολών φροντίζουν να εξηγούν στους μαθητές ότι στον χώρο εργασίας παραμένουν μαθητές, όχι εργαζόμενοι. Πρέπει «να μάθουν πρώτα, χωρίς να ζητάνε πολλά», «η καλή διαγωγή θα τους ανοίξει καλές πόρτες για καριέρα», «αν είναι καλοί και ήσυχοι, κοιτούν τη δουλειά τους και δεν ασχολούνται με άλλα, θα τους κρατήσουν και για μετά». Δεν υπάρχει βέβαια εργαζόμενος, μαθητευόμενος ή μη, που να μη γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι παραμύθια.
Η ζωή επιβεβαιώνει πως η πρακτική άσκηση είναι ένας θεσμός με πολλές στοχεύσεις από την πλευρά των μεγαλοεργοδοτών. Γι' αυτό η εξάπλωση της «μαθητείας» εντάσσεται ως βασικός άξονας στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, ως όρος για μεγαλύτερη κινητικότητα και βαθύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Πρώτον, εξασφαλίζει στον εργοδότη πολύ φθηνούς εργάτες. Φυσικά, όλοι όσοι εργαζόμαστε στον κλάδο ξέρουμε πως τα παιδιά που κάνουν πρακτική κάθε χρόνο καλύπτουν άδειες μόνιμου προσωπικού, ακόμη και απολύσεις ή λήξη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κρατούν μόνοι τους τα πόστα, ιδιαίτερα στα πρωινά των μεγάλων ξενοδοχείων, εργάζονται πάνω από 8 ώρες τη μέρα και πολλές φορές χωρίς ρεπό, ενώ αμείβονται με 300 ευρώ το μήνα.
Δεύτερον, τα παιδιά αυτά προετοιμάζονται για να μάθουν να δέχονται τους χειρότερους όρους εργασίας, να θεωρούν κάθε πρόβλημα στη δουλειά «ατομική» τους υπόθεση, να αναγνωρίζουν μόνο το δίκαιο του αφεντικού. Αυτό εννοούν οι σχολάρχες και οι επόπτες πρακτικής όταν λένε «μαθαίνεις στον πραγματικό χώρο».
Τρίτον, οι πρακτικά ασκούμενοι αξιοποιούνται από τους εργοδότες για να χτυπούν συνολικά τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των υπόλοιπων εργαζομένων. Για παράδειγμα, να μην ανανεώνονται συμβάσεις, να καλύπτονται θέσεις εργασίας και πόστα τις μέρες που οι εργαζόμενοι απεργούν, να χρεώνονται, στο πλαίσιο της «μάθησης», παραπάνω δουλειά, που οι μόνιμοι εργαζόμενοι αρνούνται.
Είναι χαρακτηριστική η λογική που καλλιεργείται ειδικά στον κλάδο, μέσω των διαφόρων «reality» μαγειρικής, αλλά και σε κάποιες σχολές, ότι εάν δεν καταφέρνεις να βγάζεις δουλειά τριών και τεσσάρων εργαζομένων μόνος σου σε μια κουζίνα, τότε «δεν αξίζεις», «δεν θα πας μπροστά», εκτινάσσοντας την εντατικοποίηση και την εξάντληση στους χώρους δουλειάς.
Μεμονωμένο περιστατικό ή κορυφή του παγόβουνου;
Το περιστατικό στην Κέρκυρα δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι μεμονωμένο. Ο 17χρονος μαθητής που πέρσι έκανε την πρακτική του στο Ηράκλειο της Κρήτης και έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, η 22χρονη Αλεξάνδρα Τσιλιγιάννη, σπουδάστρια του Δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας, που έχασε τη ζωή της σε εργατικό ατύχημα την ώρα που έκανε πρακτική σε ξενοδοχείο στα Χανιά, η 19χρονη «πρακτικάρια» που πέθανε σε ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο το καλοκαίρι του 2015, εξαιτίας της εξαντλητικής δουλειάς, είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, που ο κλάδος του Τουρισμού «σπάει όλα τα κοντέρ», κάνοντας υπερήφανους ξενοδόχους και κυβερνήσεις.
Είναι περιστατικά που έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, στους πολλούς νεκρούς διανομείς κάθε χρόνο, αλλά και στους προπηλακισμούς που δέχονται εργαζόμενοι, πολλοί από το χώρο του επισιτισμού, την περίοδο των εορτών για να επιστρέψουν το Δώρο τους.
Είναι εκατοντάδες τα περιστατικά «εποχιακών» εργαζομένων και «πρακτικάριων» σε νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας που οι εργοδότες τούς αρνήθηκαν άδεια για να πάνε να ψηφίσουν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, πολλές φορές με απειλές και ασκώντας τρομοκρατία, καταργώντας στην πράξη και το τυπικό δικαίωμα της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές εκλογές, και όλα αυτά φυσικά με την ανοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη σιωπή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
Ολα αυτά είναι το αποτέλεσμα της εργασιακής ζούγκλας που έχουν επιβάλει στον κλάδο οι εργοδότες και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με τη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ολοι μαζί καλλιεργούν απόψεις, όπως «να την πληρώσει ο μαθητής, ο εξτρά, ο συμβασιούχος» για να μη χάσουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι, σπέρνοντας την καχυποψία και τη διχόνοια ανάμεσα σε «παλιούς» και «νέους», μόνιμους και μαθητευόμενους, που βράζουν στο ίδιο καζάνι και τελικά πληρώνουν μαζί την επιθετικότητα της εργοδοσίας που κλιμακώνεται, στο έδαφος της αντεργατικής νομοθεσίας που εμπλουτίζεται χρόνο με το χρόνο.
Σκόπιμα επίσης καλλιεργείται η άποψη από τους εργατοπατέρες του κλάδου ότι οι ελαστικά απασχολούμενοι και οι μαθητές «δεν είναι εργαζόμενοι του χώρου και άρα δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τα προβλήματά τους». Ετσι, τα πλαίσια και οι «διεκδικήσεις» τους φτάνουν μέχρι εκεί που φτάνει και η μύτη τους, δηλαδή να τηρούνται η ποσόστωση του 17% και το ωράριο που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.
Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την ανάπτυξη του Τουρισμού. Επιβεβαιώνουν πως όταν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους μιλούν για ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι πρέπει να περιμένουν ακόμη πιο σκληρή εκμετάλλευση με κάθε μέσο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτοιμη η Ρωσία για το τετραήμερο δουλειάς τη βδομάδα
13:51 -  14.08.2019
Προς την καθιέρωση του τετραήμερου εργασία τη βδομάδα οδεύει η Ρωσία, με την προετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου να προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να έχει θετικές συνέπειες και στη μείωση της ανεργίας.
Μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα θα δώσει στου Ρώσους περισσότερο χρόνο για τις οικογένειές τους και τα ενδιαφέροντά τους, χωρίς μείωση μισθού, υποστηρίζει κορυφαίος νομοθέτης.
Εξάλλου, το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να μειώσει την ανεργία.
Το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας υποστηρίζει την ιδέα για υιοθέτηση μια τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας, όπως ανέφερε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Κάτω Δούμας, Αντρέι Ισάγεφ.Όπως εξήγησε, το μέτρο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους «να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στις οικογένειές τους» καθώς και να επενδύσουν περισσότερο χρόνο στην εκπαίδευση και την υγεία τους.
Το τετραήμερο, άλλωστε, θα μείωνε και την ανεργία, πρόσθεσε.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τετραήμερο είχε προταθεί προηγουμένως από τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και υποστηρίχθηκε από το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, την Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Εμπορικών Συνδικάτων.
Μια δημοσκόπηση τον Ιούνιο έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί των πολιτών αντιτίθενται στην αλλαγή, με το 43% να λένε ότι φοβούνται ότι μια μικρότερη εβδομάδα θα φέρει και μικρότερες αμοιβές.Ωστόσο, ο Ισάγεφ τόνισε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να διατηρήσουν τους ίδιους μισθούς όταν θα αλλάξουν στο νέο ωράριο.
Σύμφωνα με τον κορυφαίο νομοθέτη, η εφαρμογή του τετραημέρου εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί σταδιακά, ώστε οι εταιρείες αλλά και εργαζόμενοι να μπορέσουν να προσαρμοστούν.
Να σημειώσουμε ότι η προετοιμασία του νόμου αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σςςςςς! Ήταν κομμουνιστές, μη μιλάτε…»
Η ιστορία των 27 εκτελεσθέντων αγωνιστών της Αντίστασης από το Σοκαρά Κρήτης, κι η ιστορία ενός χωριού που θάφτηκε, γιατί οι κάτοικοί του ανήκαν στο ΕΑΜ και ήταν κομμουνιστές.
Σαν σήμερα, στις 17 Αυγούστου του 1944, λίγους μήνες πριν την...
απελευθέρωση της Ελλάδας από τη ναζιστική κατοχή (αν και η Κρήτη απελευθερώθηκε αργότερα, με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και την ίδια μέρα με το Μπλόκο της Κοκκινιάς, 27 αγωνιστές της Αντίστασης από το χωριό Σοκαρά στο νομό Ηρακλείου, εκτελέστηκαν ομαδικά από τους ναζί κατακτητές.
Στο Σοκαρά, την περίοδο της Κατοχής, δρούσε οργανωμένη ομάδα του ΕΑΜ, που βοηθούσε τις αντάρτικες ομάδες, έκρυβε τους (σύμμαχους τότε) πράκτορες των Άγγλων και τιμωρούσε τους δωσίλογους συνεργάτες των Γερμανών. Η δράση της είχε υποπέσει στην αντίληψη των κατακτητών, που παρακολουθούσαν στενά τα μέλη της και μάζευαν σταδιακά στοιχεία εναντίον της, θεωρώντας το χωριό “κομμουνιστική φωλιά”.
Στις 12 Αυγούστου 1944 συνελήφθη ο Σοκαριανός Σταύρος Ανδρεαδάκης, που μετέφερε όπλα, σφαίρες και προκηρύξεις του ΕΑΜ, κρυμμένα σε φορτίο ξύλων. Οι Γερμανοί τον βασάνισαν άγρια μέχρι θανάτου (τον έδεσαν σε πάσσαλο, του έκοβαν μέλη και στο τέλος συνέθλιψαν το σώμα του με τανκ), αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις πληροφορίες που ήθελαν.
Το Γερμανικό Στρατηγείο στο Ηράκλειο (όπου βρισκόταν μεταξύ άλλων κι ο Έλληνας απότακτος αξιωματικός που είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει το Βενιζέλο στη Λιόν) έδωσε διαταγή για τη σύλληψη 60 Σοκαριανών και την καταστροφή του χωριού. Η επιχείρηση έγινε τη νύχτα της 16ης προς 17 Αυγούστου. Με όπλο την παραπλάνηση και τον αιφνιδιασμό, οι Ναζί συνέλαβαν 29 από τους προγραμμένους Σοκαριανούς. Οι 27 από αυτούς οδηγήθηκαν στην (ανώνυμη τότε) Σπηλιάρα κι εκτελέστηκαν ομαδικά, μαζί με άλλον ένα χωριανό τους, που εκτελέστηκε επί τόπου από τους κατακτητές την επομένη. Ο υπόλοιπος άμαχος πληθυσμός απομακρύνθηκε από το χωριό, κι επιστρέφοντας μετά από μερικές μέρες, είδε τα σπίτια του λεηλατημένα και κατεστραμμένα.
Για το έγκλημα αυτό, καταδικάστηκαν κι εκτελέστηκαν δύο δωσίλογοι (Μαγιάσης και Καλιτσούνης) καθώς και δύο Γερμανοί αξιωματικοί, ο στρατηγός Μίλερ που έδωσε τη διαταγή κι ο Φρούραρχος της Γκεστάπο Μοιρών, Σπρέγκερ. Αυτοί ήταν δύο απ’ τους μόλις οκτώ αξιωματικούς των Ναζί που συνελήφθησαν και δικάστηκαν για τις εγκληματικές πράξεις που τέλεσαν στην Ελλάδα.
Παρόλα αυτά, για πολλά χρόνια, η ιστορία του Σοκαρά έμενε θαμμένη από το μετεμφυλιακό αστικό κράτος. Όπως δηλώνει ο καθηγητής Σήφης Κόσογλου (που μαζί με το δικηγόρο Γ. Καρτσωνάκη κι άλλους συγχωριανούς μάζεψαν με πολύ κόπο στοιχεία, για να διασώσουν την ιστορική μνήμη):
Μετά τον πόλεμο ήρθε ο εμφύλιος, οι συγγενείς «κρύβονταν», διότι τους έλεγαν ότι οι συγγενείς τους εκτελέστηκαν ως κομμουνιστές. Ούτε στο μνημόσυνο δεν μπορούσαν να πάνε. Αν τύχαινε και η ημέρα ήταν εργάσιμη τους προειδοποιούσαν από την προηγούμενη: «Πηγαίνετε στις δουλειές σας, μην κουβεντιάζετε για αυτούς, έχουν εκτελεστεί ως κομμουνιστές…»
Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος που ο Σοκαράς δεν είχε συμπεριληφθεί μέχρι τις μέρες μας στα μαρτυρικά χωριά. Ενώ μόλις το 1982, στήθηκε στο χωριό ένα μνημείο της Φτερωτής Νίκης, στη μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών της Αντίστασης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μπλόκο της Κοκκινιάς... Ούτε ξεχνάμε, ούτε συγχωρούμε τους δωσίλογους όλων τ ων εποχών και περιόδων! 17 Αυγούστου 1944...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Giorgos Ierodiakonos
Για τον Αλβανό που βίασε την 14χρονη Βρετανίδα στην Κέρκυρα, καμία έκπληξη. Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος...
Η απορία μου είναι άλλη. Γιατί τα κανάλια αποκρύβουν την καταγωγή του βιαστή και μιλάνε απλά για «κάποιον» εργαζόμενο του ξενοδοχείου; Δεν θεωρούν σημαντική την πληροφορία ότι πρόκειται για... Αλβανό, και μάλιστα λαθροεισβολέα; Οι επίσημες κατηγορίες που βαραίνουν τον δράστη είναι αποπλάνηση και βιασμός ανήλικης αλλά και παράνομη παραμονή στην Ελλάδα. Αυτά είναι επουσιώδη για τους έγκριτους δημοσιογράφους μας;
Επίσης, με ποια δικαιολογητικά προσελήφθη στο εν λόγω ξενοδοχείο ένας παρανόμως διαμένων λαθρομετανάστης στην Ελλάδα; Με ποιο ΑΜΚΑ; Ποιο ΑΦΜ; Ούτε αυτά απασχολούν τους δημοσιογράφους μας;
Το χειρότερο απ’ όλα όμως, είναι ότι υπήρξε άμεση κρατική παρέμβαση στα κανάλια, με την εντολή να αποκρύψουν αυτές τις πληροφορίες. Απόδειξη αυτού είναι ότι την πρώτη μέρα που καταγγέλθηκε το περιστατικό, όλα τα κανάλια μιλούσαν για Αλβανό. Και εντελώς «συμπτωματικά»(?) το «ξέχασαν» ΟΛΟΙ τις επόμενες ημέρες.
Τι διάολο; Ακόμα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ξέρουμε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1605 μέρες φρίκης και ντροπής...
-Start date: 26/03/2015
-Duration of aggression until 16/08/2019 is: Years: 4 Months: 4 Days: 22
Στην Υεμένη δεν δολοφονεί μόνος του ο παιδόφιλος σιωνιστής Σαούδ, αλλά κι οι "πολιτισμένοι" της ΕΕ!
*  Οι "ηγέτες" των χωρών της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εγκληματίες πολέμου!
Κανείς δεν μιλάει για τη γενοκτονία στην Υεμένη...
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενοχλήθηκε ο γιγαντοτιτάνιος "αριστερός" και τον ευχαρίστησε ο γιγαντοτιτάνιος "δεξιός"...
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ!
Ενοχλήθηκε ο κ. Βούτσης, ο "Πολιτικός Γίγας" της αυτοαποκαλούμενης "πρώτη φορά Αριστερά" , από την φράση του άρθρου 113 πού αφορούσε στον σκοπό της... Επιτροπής για τους εορτασμούς για το 1821 και αναφερόταν στην ..."ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους"..
Ζήτησε την απόσυρση της φράσης λέγοντας:
… "Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση όπου δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα που για να υπάρξουν τα έθνη-κράτη δημιουργούνταν το κυρίαρχο αφήγημα. Δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά από μια τέτοια προσέγγιση”. Ο κ. Βούτσης ζήτησε να μην υπάρξει, με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το 1821, “προσπάθεια υπεροχής εθνικολαϊκιστικού χαρακτήρα"….
"Φυσικά" ο υπουργός Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Γεραπετρίτης, την αφαίρεσε.
Βιωματική περί Ν. Βούτση αφήγηση:
Θυμάμαι την περίοδο που ήμουν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη του 2012, την παρουσία του κ. Βούτση σε μια " εκδήλωση" που διοργάνωσε το τμήμα “δικαιωμάτων” του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αίθουσα της Βουλής. Πήγα με τον αγαπημένο μου φίλο και σύντροφο που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, τον Παύλο Τουμανίδη. Ήταν μέλος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Εισηγητές οι Τσιτσελίκης Kωσταντίνος και Μαυρομμάτης Γιώργος του ΚΕΜΟ*.
Παρόντες όλο το Εθνομηδενιστικό μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ , Σία Αναγνωστοπούλου, Σίσσυ Βωβού , Βασιλική Κατριβάνου , Ζαχαριάδης Αδάμος , κλπ, καθώς και οι Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ , (Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη).
"Συμπτωματικά " όλοι υπέρμαχοι του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα του 2004. Θυμάστε; Τότε που αν κέρδιζε το ΟΧΙ, θα καταστρεφόταν η Κύπρος και η Ελλάδα.
(Θυμίζω ότι υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν την περίοδο εκείνη ήταν μεταξύ άλλων,ο Γ. Παπανδρέου , ο Κ.Σημίτης, ο George Bush, ο Tony Blair, η Α. Διαμαντοπούλου, η Ντόρα, κλπ. ).
Θυμάμαι - δεν μου είχε ξανασυμβεί ποτέ σε τόσο πυκνό χρόνο, να ακούω τον εισηγητή κ. Τσιτσελίκη , να χρησιμοποιεί πάνω από τριάντα φορές την φράση "Τουρκική Δημοκρατία της βόρειας Κύπρου" , όποτε αναφερόταν στο ψευδοκράτος . Θυμάμαι τις αναφορές στο “συμπαγές” Τουρκικό στοιχείο στη Θράκη, τις αναφορές διαφόρων από τους παρευρισκόμενους στις “αντιδραστικές” και “φαντασιακές” θεωρήσεις περί ύπαρξης Ελληνικού Έθνους κλπ, κλπ .
Αυτά μέσα σε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την παρουσία του κ. Βούτση να νομιμοποιεί την όλη διαδικασία .
Παρών και ο Πρέσβης Γεώργιος Αϋφαντής **, διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε . Δεν θα ξεχάσω την ένταση της επίθεσης που δέχθηκε από όλο αυτό το μπλόκ, μηδέ του Ν. Βούτση εξαιρουμένου , όταν πήρε τον λόγο καταγγέλλοντας τους εισηγητές και την όλη διαδικασία. Δε θα ξεχάσω το μένος του Τσιτσελίκη και των Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ , εναντίον του.
Φεύγοντας με τον μακαρίτη τον Παύλο είχαμε την απορία πως ήταν δυνατόν ο Ν. Βούτσης , διά της παρουσίας του να νομιμοποιεί αυτήν την " παρασυναγωγή", να μην παίρνει θέση και αντιθέτως να “εγκαλεί στην τάξη” όποιον κατά την γνώμη του " παρεκτρέπετο" .
Ο χρόνος έδειξε ότι όλα εξηγούνται !
*Το ΚΕΜΟ είναι ΜΚΟ, ενδεικτικά κάποια μέλη : Βαλντέν Σωτήρης , Αλιβιζάτος Νίκος , Κοππά Μαριλένα ( Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ), Μαυρομμάτης Γιώργος, Ροζάκης Χρήστος, (ΥΠΕΞ του Σημίτη) , Χριστόπουλος Δημήτρης, Μηλιός Γιάννης, Τσιτσελίκης Kωσταντίνος, κ.α, κ.α..
** Ο Γεώργιος Αϋφαντής αποπέμφθηκε από τη θέση του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα , εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιχείρησε να προωθήσει το 2014 στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος την υποψηφιότητα της Ρομά , Σουλεϊμάν Σαμπιχά, η οποία θεωρήθηκε ότι διασπά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από "εθνικιστική" σκοπιά καθώς η ίδια διαχώριζε τους Ρομά της περιοχής από τους Τούρκους μουσουλμάνους. Μετά από αυτή την περιπέτεια ο Γιώργος Αϋφαντής επέστρεψε στη διπλωματική του καριέρα και τοποθετήθηκε ως Πρέσβης της χώρας μας στην Τεχεράνη και αργότερα στο Ελσίνκι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα έγινε το 1944 το μεγάλο «Μπλόκο» της Κοκκινιάς
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, 16:59
H αντιστασιακή δράση των κατοίκων της Κοκκινιάς (σημερινή Νίκαια Αττικής) μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ, προκάλεσε την οργή των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, που με επανειλημμένες επιθέσεις στην περιοχή προσπάθησαν να την εξουδετερώσουν. Η μεγαλύτερη επίθεση, γνωστή στην ιστορία της Αντίστασης ως «Μπλόκο της Κοκκινιάς», πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου 1944 και κατέληξε σε λουτρό αίματος.
Η επιχείρηση είχε προπαρασκευαστεί με λεπτομέρειες και το μυστικό είχε διαφυλαχτεί καλά. Πήραν μέρος γύρω στους 2.500 άνδρες - Γερμανοί, μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας και το μηχανοκίνητο τμήμα της Αστυνομίας Πόλεων υπό τον περιβόητο αστυνομικό διευθυντή Νίκο Μπουραντά. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση είχε ο αρχηγός των Ταγμάτων Ασφαλείας, συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος.
Η ισχυρή αυτή δύναμη, που ήταν οπλισμένη με βαριά πολυβόλα, όλμους και ελαφρά άρματα, έφθασε στην Κοκκινιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Αυγούστου. Αμέσως κύκλωσε την περιοχή και στη συνέχεια διέταξε να συγκεντρωθεί όλος ο ανδρικός πληθυσμός, ηλικίας από 14 ως 60 ετών, στην πλατεία της Οσίας Ξένης (σημερινή Πλατεία 17ης Αυγούστου 1944).
Γύρω στις 9 το πρωί, η πλατεία είναι γεμάτη από κόσμο. Οι Γερμανοί δίνουν εντολή στους συγκεντρωμένους να γονατίσουν. Αμέσως, αρχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά τους, Έλληνες προδότες, που φορούν κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται και υποδεικνύουν στους Γερμανούς τους αγωνιστές και τα ηγετικά στελέχη του ΕΑΜ.
Όσους συλλαμβάνουν, τους σέρνουν σ’ ένα γειτονικό οικόπεδο και στα υπόγεια διπλανών σπιτιών και τους βασανίζουν φριχτά.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, 76 στελέχη του ΕΑΜ εκτελούνται, όπως και 46 πατριώτες στη συνοικία «Αρμένικα». 30 ακόμη Κοκκινιώτες σκοτώνονται σε μεμονωμένα επεισόδια, ενώ 4 άλλοι καίγονται από την πυρπόληση τουλάχιστον 100 σπιτιών από τους επιδρομείς. Συνολικά, τα θύματα του «Μπλόκου της Κοκκινιάς» ανέρχονται σε 315. Την ίδια ώρα, γύρω στους 6.000 άνδρες οδηγούνται με ισχυρή συνοδεία στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Ύστερα από λίγες μέρες θα μεταφερθούν σε γερμανικά στρατόπεδα περίπου 1.200, αρκετοί από τους οποίους θα εκτελεστούν ή θα πεθάνουν από τις κακουχίες.
 Τα γεγονότα του «Μπλόκου της Κοκκινιάς» αναπαριστά η ταινία «Το Μπλόκο», που γύρισε το 1964 ο Άδωνις Κύρου (1923-1985), με πρωταγωνιστές τους Κώστα Καζάκο, Μάνο Κατράκη, Αλεξάνδρα Λαδικού, Γιάννη Φέρτη και Ξένια Καλογεροπούλου. Το σενάριο της ταινίας είναι του Γεράσιμου Σταύρου, η διεύθυνση φωτογραφίας του Γιώργου Πανουσόπουλου και του Γρηγόρη Δανάλη και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους στις 7 Δεκεμβρίου 1965 κι έκοψε 165.426 εισιτήρια.
Το 1982, o σκηνοθέτης Διονύσης Γρηγοράτος γύρισε για λογαριασμό της ΕΡΤ το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Το Μπλόκο της Κοκκινιάς».
1. Τα Τάγματα Ασφαλείας, οι γνωστοι και σαν Γερμανοτσολιαδες,  δημιουργήθηκαν από τον δοσιλογο προδοτη κατοχικό πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη το καλοκαίρι του 1943 με τη σύμφωνη γνώμη σημαντικής μερίδας του αστικού πολιτικού κόσμου, προκειμένου να αναχαιτισθεί η διαρκώς αυξανόμενη δύναμη του ΕΑΜ, στο οποίο κυριαρχούσε το ΚΚΕ. Οι άνδρες των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν γνωστοί με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό «γερμανοτσολιάδες». Ο Ιωάννης Πλυτζανόπουλος μετά την απελευθέρωση προήχθη σε υποστράτηγο, ενώ o ανιψιός του Νικόλαος Πλυτζανόπουλος διετέλεσε δήμαρχος Νικαίας την περίοδο της χούντας.
2. Το Μηχανοκίνητο Τμήμα της Αστυνομίας Πόλεων, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Νίκο Μπουραντά (1900-1981), συνεργάστηκε με τους γερμανους Ναζιστες κατακτητές και πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε φόβητρο των πολιτών. Η Αριστερά και ο Λαος αποκαλούσε τους άνδρες του «μπουραντάδες». Ήταν γνωστοί για τα αντικομουνιστικά τους φρονήματα, όπως και ο επικεφαλής τους. Ο Νίκος Μπουραντάς δικάσθηκε ως δοσίλογος, αλλά απηλλάγη στις 26 Νοεμβρίου του 1945.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μας βάλανε και τα Ellinika Hoaxes λογοκριτή τώρα από το facebook!
Ellinika Hoaxes
Παραπληροφορηση : Καινε τα δαση για να μπουν ανεμογεννητριες?
Το αρθρο διαγραφεται!
Σχολιο.- Το Facebook έβαλε «αστυνόμο» να φυλάει τους χρήστες του
Με μία ακατανόητη απόφαση ανέθεσε στα Ellinika Hoaxes τον έλεγχο των posts που θα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα.
Σχολιο.- Ήρθε ο μπάτσος και στα γραπτά μας
Σχολιο.- απ' ό,τι διάβασα, και στις άλλες χώρες το φέησμπουκ έχει αναθέσει καθήκοντα τέτοια, αλλά το έχουν αναλάβει δημοσιογράφοι, αυτοί εδώ οι δικοί μας είναι σκέτοι χαφιέδες, εγκάθετοι που λειτουργούν όπως τους υπαγορεύεται.
Σχολιο.- το ρουφιανοβιβλιο εχει τον λογοκριτη του
''Πρόσθετες αναφορές από τον οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων Ellinika Hoaxes
Μερικές φορές, διαφορετικές πηγές ειδήσεων παρουσιάζουν αντικρουόμενες εκδοχές της ίδιας είδησης. Μπορείτε να δείτε πρόσθετες αναφορές από ανεξάρτητους ιστότοπους οργανισμών διασταύρωσης ειδήσεων.
Το περιεχόμενο που έχετε κοινοποιήσει ελέγχθηκε για την εγκυρότητά του από τον οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων Ellinika Hoaxes''
(μου σταλθηκε απο το Φειςμπουκ οταν μου διαγραψανε το αρθρο