Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Κυριακη 18 Αυγουστου 2019


Είδα ότι ο Αντενα διαθέτει αεροσκάφη για την κατάσβεση πυρκαγιών προκειμένου να ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα,που έχει στη διάθεση του ο κρατικος μηχανισμός.Εφόσον το κάνει ο Αντενα, ας ξεκινήσει και ο Σκαι την πρωτοβουλία "Όλοι Μαζί Μπορούμε"και να συμβάλει στην αποκατάσταση των καμένων στρεμμάτων.Ας δεσμευτεί η ιδιωτική πρωτοβουλία με το κράτος να αποκατασταθούν τόσο οι άνθρωποι όσο και το οικοσύστημα και ας ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια αποκατάστασης που θα αγκαλιάσει κάθε αρμό της δημόσιας σφαίρας.Από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μέχρι τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς, απο τους πυροσβέστες μέχρι τους εκπαιδευτικούς,τους γιατρούς κτλ.Ας παίξουν κομβικό ρόλο τα υγιή τμήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών και ας αποσαφηνισθουν όλες οι αιτίες των πυρκαγιών,ενώ πρέπει να θίγεται κάθε φορά και ο ρόλος των οικονομικών συμφερόντων.Ας γίνει μια προσπάθεια που θα αγκαλιάσει την κοινωνία,ενώ αν δεν κινηθεί το κράτος να πιέσει η κοινωνία ώστε να κινηθούν οι κρατικές δομές.....Αν δεν το κάνουν θα με κάνουν να ξαναπώ πόσο γελοίες είναι οι δενδροφυτεύσεις που κάνει αραιά και που ο Σκαι στην Πεντέλη μέσω της πρωτοβουλίας του "Όλοι μαζί μπορούμε".-Εγώ ως κρατιστης Θέλω να δω τους λάτρεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να συνεργαστούν μαζί της και τους πολίτες να μετέχουν στην φάση της αποκατάστασης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ελαφόνησος μπήκε στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ),το οποίο προσφέρει(σε κάθε ενδιαφερόμενο)175 στρέμματα λευκής αμμουδιας στο Σαρακηνικο και τον Σιμο(με "Property Code" ΑΒΚ 382).Σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν.3986 2011(Εφαρμοστικος Νομος του Μεσοπροθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152Α),με των πώληση παραλιου ακινήτου μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.-Βέβαια η Ελαφόνησος και κάθε αιγιαλός είναι ορος του Μνημονίου.Δεν ξεχνάω τι μου είχε πει η Ναομι Κλάιν οταν ειχε έλθει στην Ελλάδα:"κάθε καταστροφή με οποιο τρόπο κι αν συντελείται είναι μια καλη ευκαιρία για κερδοσκοπία και επέλαση του κεφαλαίου.Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα υπάρχει και το αντίστοιχο κοινωνικοοικονομικο περιβάλλον και το αναλογο πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο ώστε να συντελεστεί μια λεηλασία άνευ προηγούμενου σε βάρος της φύσης και των ανθρώπων".




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΦΙΑ
Πήγαν για έλεγχο σε ακριβό μπαρ της Μυκόνου, αλλά βρέθηκαν κυκλωμένοι απειλητικά από τους μπράβους του ιδιοκτήτη. Έτσι, για να θυροκολλήσουν την απόφαση αναστολής λειτουργίας για 2 μέρες του μπαρ λόγω φοροδιαφυγής, χρειάστηκε να ζητήσει ο διοικητής της ΑΑΔΕ αστυνομική ενίσχυση από τον Χρυσοχοΐδη!
Βέβαια, ούτε λόγος για συλλήψεις για τις μαφιόζικες απειλές και την εκδίωξη των ελεγκτών από το μαγαζί. Και, φυσικά, καμία σχετική δίωξη δεν ασκήθηκε, ενώ η διήμερη (!) αναστολή λειτουργίας του μπαρ θ’ αρχίσει από αύριο Δευτέρα, για να μη χάσει ο ιδιοκτήτης τα υπερκέρδη του τριημέρου!
Πλήρης εξευτελισμός του ελληνικού κράτους, της ΕΛ.ΑΣ. και των αρμόδιων εισαγγελέων από τη Μαφία, που παρέχει τη δυνατότητα “υψηλού επιπέδου” διασκέδασης στο “νησί των ανέμων”.
Δεν πρόκειται, βλέπεις, για κάνα ψητοπωλείο στο Αιγάλεω, που δεν έκοψε απόδειξη για το σουβλάκι. Εκεί όπου αν στραβοκοίταζε ο μάστορας τον υπάλληλο της ΑΑΔΕ, σε πέντε λεπτά θα ‘ταν ριγμένος στο πάτωμα και θα τον μακέλευε καμιά διμοιρία αστυνομικών.
Άλλωστε, η Μύκονος απέχει από τα Εξάρχεια και από τα πανεπιστήμια με την ανομία του… ασύλου!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρηνεί για τα δάση που χάνονται ολος ο ελληνικος λαος, θρηνούν και οι οπαδοί των τσιπροκούληδων που οι αρχηγοί τους έχουν ανοίξει καβγά για το ποιος υπηρετεί καλύτερα και πιο γρήγορα την τσιμεντοποίηση του Ελληνικού!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αναγνωρίζονται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως. Η αναγνώριση αυτή είναι που διαψεύδει τους προπαγανδιστές του νεοφιλελεύθερου μύθου περί δήθεν απαξίωσής τους λόγω του δημόσιου χαρακτήρα τους. Πόσο μάλλον λόγω του πανεπιστημιακού ασύλου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εδώ και μέρες αναδημοσιεύεται ένα κείμενο που έγραψε, τάχα, ο φασίστας Μπογδάνος, στο οποίο εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ του να καταστραφούν τα δάση, με επιχειρήματα εντελώς γελοία.
Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευτεί πριν από χρόνια και ο ίδιος το είχε καταγγείλει δημοσίως, καθώς προέρχεται από τρολ.
Η αναδημοσίευσή του, όπως και η δημοσίευση κάθε fake απιθανότητας, δεν βοηθάει σε τίποτα. Απεναντίας, δίνει επιχειρήματα στον ίδιο και στους ακροδεξιούς φίλους του να υποστηρίζουν πως οι αριστεροί είναι τόσο εύπιστοι και επιπόλαιοι που πιστεύουν την όποια απίθανη γελοιότητα.
Ο Μπογδάνος και οι όμοιοί του λένε και κάνουν τόσες αθλιότητες και γελοιότητες που αρκούν για να εξευτελίζονται καθημερινά. Δεν έχουμε ανάγκη από ψέματα για να τους αντιμετωπίσουμε.
Σχολιο.- Είναι προφανές πως το έγραψαν τρολ, κανείς δεν είναι τόσο χαλβάς να γράψει κάτι τέτοιο εν μέσω μιας τεράστιας φυσικής καταστροφής, ακόμη κι αν αυτή η καταστροφή θα ευνοήσει στο μέλλον τους χρηματοδότες της παράταξης που ανήκει, τους αναπτυξάκηδες. Θα προκαλούσε το δημόσιο αίσθημα έτσι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σχετικά με εμπρησμούς δασών κ εμπρηστές έχω την εξής εμπειρία:
Επειδή κάποτε με είχαν ανακηρύξει στα χωριά της Χίου ανεπιθύμητο πράσινο εξωγήινο ή αλλιώς ότι αγαπουσα τη φυση, είχα την τιμή να με πλησιάσει μια φορά μεθυσμένος ένας τύπος κ επανειλημμένως να με χλευάζει κ να με απειλεί πως θα κάψει το δάσος γύρω από το χωριό του κ πως θα του τα κλάσω όταν το κάνει αυτό κλπ χυδαιότητες, απειλές τις οποίες καλού κακού ανέφερα τότε στην πυροσβεστική για να τον έχουν υπόψη τους κ όταν πράγματι ο τύπος έβαλε φωτιά στο δάσος, πιάνοντας ποντικούς μέσα σε ένα βαρέλι, τους οποίους περέχυσε με βενζίνη, τους πυρπολησε κ τους αμόλυσε να τρέχουν ως πύρινες μπάλες κ να μπουρλωτιάζουν τον τόπο, πήγαν κ τον συνέλαβαν.
Με στοιχεία αδιάσειστα αφού η φωτιά ξεκίνησε από το χωράφι του κ ο ίδιος ομολόγησε, τον δέσανε κ τον πήγαν στο δικαστήριο. Ήρθε τότε το ανακριτικό της πυροσβεστικής στο σπίτι μου, μου πήραν κατάθεση, είπα εγώ επίσημα κ με υπογραφή τότε για τις απειλές του τύπου ότι θα κάψει το δάσος, κ έτσι τον είχαν βέβαιο μετά κ από αυτό ότι θα πάει μέσα για εμπρησμό από πρόθεση.
Να μη σας τα πολυλογώ, το δικαστήριο πήρε 3-4 αναβολές, πέρασαν 5 χρόνια, εγώ ζούσα υπό τις απειλές του τύπου όλο αυτό το διάστημα, τη μία φορά ξεχάστηκα, έχασα την ημερομηνία κ δεν πήγα στο δικαστήριο κ το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης ήταν ο εμπρηστής άνευ ποινής λόγω αμφιβολιών ή κάτι ασήμαντο που δεν θυμάμαι, πάντως αφέθηκε ελευθερος κ ο μάρτυς κατηγορίας ένοχος λιπομαρτυρίας επειδή ξεχάστηκα κ δεν παρέστην σε μια από τις αναβληθείσες δίκες κ μου καταλογίστηκε το σχετικό πρόστιμο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
Ενα τείχος διαφορετικό από τα άλλα χτίζεται εδώ και μία δεκαετία κάτω από τον καυτό αφρικανικό ήλιο.Εκτείνεται σε μήκος 8.000 χλμ., από τις δυτικές ακτές της Σενεγάλης έως τις ανατολικές ερημικές παραλίες του Τζιμπουτί, και στην οικοδόμησή του συμμετέχουν πάνω από 20 κυβερνήσεις της Αφρικής. Ο λόγος για το Μεγάλο Πράσινο Τείχος, μια λωρίδα πρασίνου και δενδρυλλίων ανθεκτικών στην ξηρασία, που θα διασχίζει το νότιο κομμάτι της ερήμου Σαχάρα και αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα περιβαλλοντικά προγράμματα παγκοσμίως. Με την ολοκλήρωσή του, το πράσινο τείχος θεωρείται ότι θα συμβάλει δραστικά στον περιορισμό των επιπτώσεων που επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές στην υποσαχάρια Αφρική και θα αποτελεί το μεγαλύτερο οικοσύστημα χλωρίδας στον πλανήτη – τρεις φορές μεγαλύτερο από τον γιγάντιο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας.
Την εξαιρετικά φιλόδοξη πρωτοβουλία περιβαλλοντικής αποκατάστασης εισήγαγε το 2008 η Αφρικανική Ενωση, έπειτα από αίτημα του πρώην προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο, Τόμας Σανκάρα. Η ξηρή περιοχή στην οποία σχεδιάζεται το τείχος των δενδρυλλίων δεν ήταν πάντοτε έρημη – για δεκαετίες αποτελούσε πλούσια όαση πρασίνου, εξαιρετικά σημαντική για τη γεωργία και τις καλλιέργειες της αφρικανικής ηπείρου. Ωστόσο, η καταστροφική εξίσωση της αύξησης του πληθυσμού, της κακής διαχείρισης του εδάφους και της κλιματικής αλλαγής σταδιακά μεταμόρφωσε την περιοχή σε μια άγονη και υποβαθμισμένη λωρίδα γης. Τα προβλήματα που δημιούργησε η ερημοποίηση του εδάφους είναι αμέτρητα, από την έλλειψη τροφίμων και καθαρού νερού μέχρι και τη βία και τις διαμάχες λόγω της συρρίκνωσης των φυσικών πόρων.
Στη δεκαετία που πέρασε από τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του Μεγάλου Πράσινου Τοίχους, η πρωτοβουλία έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες προκλήσεις, και ως αποτέλεσμα σήμερα μόλις το 15% της έκτασης έχει αποκατασταθεί. Ωστόσο, τα οφέλη έχουν αρχίσει ήδη να είναι ορατά για τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου. Στη Νιγηρία, όπου 5 εκατομμύρια εκτάρια γης έχουν αποκατασταθεί και βρίθουν από πλούσια βλάστηση, τα κάποτε ξηρά πηγάδια είναι πλέον γεμάτα με πόσιμο νερό, ενώ στη Σενεγάλη, μία από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής, τα 120 εκατομμύρια στρέμματα δενδρυλλίων που φυτεύθηκαν προσφέρουν πλέον γόνιμο έδαφος για την άνθηση της γεωργίας. Ισως το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα του τείχους είναι ορατό στην Αιθιοπία, όπου η δενδροφύτευση και η συντήρηση δένδρων έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες νέες πηγές εργασίας και εισοδήματος για τους φτωχούς κατοίκους της έρημης περιοχής. Αποτελεί ίσως την καλύτερη απάντηση στο επιχείρημα πως η περιβαλλοντική προστασία δεν συνάδει με την οικονομική ανάπτυξη, που για δεκαετίες εμπόδιζε αντίστοιχες πράσινες πρωτοβουλίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το Μεγάλο Πράσινο Τείχος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030 – ωστόσο, εν μέρει έχει ήδη επιτύχει τον στόχο του: να ευαισθητοποιήσει δεκάδες κυβερνήσεις και να αποδείξει πως, παρά τα λάθη του παρελθόντος, ο άνθρωπος μπορεί να αντιστρέψει την καταστροφή που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία:
Οι αυτόχθονες λαοί ζητούν βοήθεια καθώς οι δυνάμεις του bolsonariano καίνε τις κρατήσεις, τα σπίτια τους, & τα δάση της βροχής...
Δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτό είναι το 2019...
Η Βραζιλία τώρα έχει μια κυβέρνηση μίσους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία του νεοφιλελε τραπεζιτη Μακρον :Χειροβομβίδες δυναμίτη GLI-F4 σφαίρες καουτσούκ καί flashball ενάντια σέ μαθητές καί "κίτρινα γιλέκα"
*Μαρτυρια απο μια κοπελα ''κιτρινο γιλεκο''που δεχτηκε flash ball (ειδος χοντρου πλαστικου σφαιριδιου στο προσωπο)
" 6 μήνες πριν, στις 14.23. με κοίταξες, στοχεύσες και πυροβόλησες... εκείνη τη μέρα δεν έχασα μονο το μάτι μου αλλα ο εγκέφαλος μου σε ενα σημειο του υπηρξε κατεστραμμένος... εκείνη τη μέρα κατέστρεψες τη ζωή μου...."
Η Ness Langard χτυπηθηκε από την ομαδα κρουσης της αστυνομιας την περιβοητη BAC στα 5 μέτρα από ένα flashball στη μέση του προσώπου, στις 15/12 στο Παρίσι.
Σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία,και τοποθετηθηκε στο πρόσωπό της μια μεταλλικη πλακα ..
*Η πολεμικού τύπου επιχείρηση τής κυβέρνησης ενάντια στήν εξέγερση τού λαού είναι εξοπλισμένη μέ σφαίρες από καουτσούκ,flαshball,καί τήν απαγορευμένη χειβομβίδα ΤΝΤ τήν CLI-F4 όλα υπεύθυνα μέχρι στιγμής γιά πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς καί ακρωτηριασμούς.(ρίψη GLI-F4 σέ διαδηλωτές)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Δις Τονοι Λιγνιτη της ΔΕΗ (Αξιας 0,5 Τρις!!!!) θελουν να τα Ξεπουλησουν για 1-2 δις ευρω.
Για Αυτό Υποβαθμιζει τη ΔΕΗ ο υπουργος Χατζηδακης




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράλληλες διαδηλώσεις φασιστών και ακροαριστερών στο Πόρτλαντ
 Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019, 10:11
Κανένα σοβαρό επεισόδιο δεν σημειώθηκε χθες Σάββατο το απόγευμα στο Πόρτλαντ (δυτικές ΗΠΑ) στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης της άκρας δεξιάς και μιας αντιδιαδήλωσης ακροαριστερών που δημιουργούσαν φόβους για βίαιες συγκρούσεις στις τοπικές αρχές και στον αμερικανό καθυστερημενο φασιστα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που παρακολουθούσε τα γεγονότα «από πολύ κοντά».
Μετά τη διάλυση των συγκεντρώσεων , μικρές ομάδες των δύο πλευρών αντάλλαξαν αποδοκιμασίες και μερικά χτυπήματα αστυνομικων που συνοδεύθηκαν από σπρέι πιπεριού, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες.
Η αστυνομία του Πόρτλαντ έκανε λόγο για τουλάχιστον 13 προσαγωγές ακροαριστερων, όμως ουδείς τραυματίσθηκε σοβαρά, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο.
«Παρακολουθούμε το Πόρτλαντ από πολύ κοντά. Ελπίζουμε πως ο δήμαρχος θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.
«Γίνονται σοβαρές σκέψεις σχετικά με το ενδεχόμενο να χαρακτηρισθούν οι ANTIFA 'τρομοκρατική οργάνωση'», πρόσθεσε χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος σχετικά με τις αριστερές ομάδες που δηλώνουν «αντιφασιστικές».
Φασιστικες οργανώσεις της άκρας δεξιάς είχαν οργανώσει προκλητικα για χθες μια συγκέντρωση στη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας του Όρεγκον, προπύργιο των προοδευτικών στις ΗΠΑ,  στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Κεντρικό σύνθημά τους ήταν «Να βάλουμε τέλος στην εσωτερική τρομοκρατία», μια αναφορά στις οργανώσεις της άκρας αριστεράς, με τις οποίες συγκρούονται οι μεταφερομενοι φασιστες τους τελευταίους μήνες στο Πόρτλαντ.
Σύμφωνα με την μπατσαρία του Πόρτλαντ, «εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης» για να συμμετάσχουν σ' αυτές οι διαδηλώσεις, για τις οποίες δεν είχε δοθεί άδεια από τη μπατσαρια. Οι γουρουνομπατσοι αμερικανοι ανέπτυξαν σημαντικά μέσα για να παρεμβληθούν ανάμεσα στις δύο ομάδες και να συγκρουσθούν μονο με τους ντοπιους ακροαριστερους σαν γνησια φασιστικα μπατσογουρουνα  που ειναι.
Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης, ο Τεντ Γουίλερ, είχε υποσχεθεί μηδενική ανοχή σε πράξεις βανδαλισμού ή βίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Διαδήλωση  για βιασμούς εφήβων κοριτσιών από αστυνομικούς
 Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019, 05:25
Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν στο Μεξικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βιασμούς εφήβων κοριτσιών που φέρονται να διέπραξαν αστυνομικοί, έπειτα από καταγγελίες για δύο τέτοιες υποθέσεις.
Η διαδήλωση, που έγινε προχθές Παρασκευή υπό το σύνθημα «Δεν με προστατεύουν, με βιάζουν», εκτραχύνθηκε: ξέσπασαν επεισόδια όταν κάποιες διαδηλώτριες αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά σε αστυνομικό τμήμα.
Στις αρχές Αυγούστου, 17χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τέσσερις αστυνομικούς μέσα σε περιπολικό στο Ασκαποτσάλκο, βόρεια συνοικία της μεξικανικής πρωτεύουσας. Την επόμενη, 16χρονη με τη σειρά της κατήγγειλε ότι βιάστηκε από αστυνομικό μέσα σε μουσείο.
«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι οι νέες δεν μπορούν να πάνε καν σχολείο ή να γυρίζουν στο σπίτι [μόνες] από κάποια γιορτή διότι κινδυνεύουν να βιαστούν ακριβώς από αυτούς που υποτίθεται πως μας προστατεύουν», τόνισε αγανακτισμένη η Μελίσα Ορτίς, 40 ετών, που κατέβηκε στη διαδήλωση.
Στην υπόθεση της 17χρονης, έξι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη: η εισαγγελία έκανε λόγο για ανακολουθίες στην κατάθεση της νέας. Αντίθετα, ένας αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση για την υπόθεση της 16χρονης.
Στο Μεξικό καταγράφεται έξαρση της βίας με θύματα γυναίκες τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, εννέα γυναίκες δολοφονούνται κατά μέσον όρο κάθε μέρα στη χώρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομιλία του επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στην οποία ειπε για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, 23:09
«Εάν το Ισραήλ εισέλθει στον Νότιο Λίβανο, τότε θα παρακολουθήσετε σε απ’ ευθείας μετάδοση την καταστροφή των ισραηλινών δυνάμεων», δήλωσε χθες ο σιίτης ηγέτης κατά την τελετή για την 13η επέτειο του τερματισμού του πολέμου το 2006 ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, που κόστισε τη ζωή σε 1.200 Λιβανέζους και 160 Ισραηλινούς, στην πλειονότητά τους στρατιώτες. Τοτε η Χεζμπολαχ σταματησε την εισβολη των σιωναζι και κατηγαγε συντριπτική νικη. Η πρωτη ηττα των σιωναζι από τοτε που εχει ιδρυθει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Η επισκοπή της Σόρα τηρεί αποστάσεις από τις αντιλαθρομεταναστευτικές δηλώσεις ιερέα κατά των λαθρομεταναστών
 Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, 20:50
Ο επίσκοπος της πόλης Σόρα στην περιφέρεια του Λάτιο, στην κεντρική Ιταλία, Τζεράρντο Αντονάτσο τήρησε αποστάσεις από τον εφημέριο της πόλης, ο οποίος στο κήρυγμά του κατά τη διάρκεια των χθεσινών εορτασμών του Σαν Ρόκο, εξέπεμψε  αντιλαθρομεταναστευτικά αναθέματα, την ώρα που εξελίσσεται άλλη μια λαθρομεταναστευτικη εισβολη στα ανοικτά των ακτών της χώρας με τους επιβαίνοντες στο σκάφος της ισπανικής αποικιοκρατικης ΜΚΟ Open Arms.
Ο εφημέριος Ντονάτο Πιατσεντίνι καταφέρθηκε κατά των λαθρομεταναστών που κουβαλανε οι αποικιοκρατες με λογικες αναφορές του τύπου: «μα ποιοι καταδιωκόμενοι, έρχονται εδώ με χρυσές αλυσίδες και πανάκριβα κινητά».
Λίγο αργότερα μέρος στη διαμάχη πήρε και ο επίσκοπος Αντονάτσο, ο οποίος με ανακοίνωσή του τήρησε αποστάσεις από τα λεγόμενα του εφημέριου, χαρακτηρίζοντάς τα «προσωπικές απόψεις», που απέχουν «από έναν από τους βασικούς άξονες της ζωής του ίδιου του Σαν Ρόκο, που ήταν ακριβώς η ευαγγελική επιλογή του "πρώτα οι άλλοι για την αγάπη του φτωχού και υποφέροντος Χριστού", που επιτάσσει ωσαύτως το χριστιανικό καθήκον για την υποδοχή των λαθρομεταναστών».
Ο επίσκοπος τονίζει πως αυτή είναι και η στράτευση της Εκκλησίας, μέσω της οργάνωσής της Caritas, που σε συνεργασία με τις αρχές της επαρχίας του Φροζινόνε, τις αποικιοκρατικες τοπικές κοινωνικές οργανώσεις και τις αποικιοκρατικες οργανώσεις των εθελοντών, φροντίζουν για την δηθεν ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών. «Τούτη είναι η θρησκευτική επιλογή που δεν μπορεί να αλλάξει διότι ο χριστιανός υπακούει στο Ευαγγέλιο της Ευσπλαχνίας απέναντι σε οποιονδήποτε, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η επισκοπή.




 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΑΡΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΑΔΕ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Π.Σ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΕ ΗΡΩΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
ΕΙΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΡΧΗ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι αγωνίζονται για λαϊκή κυριαρχία, ας έχουν κατά νου, ότι δίχως εθνική ανεξαρτησία αυτή είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κόκκινη σημαία των πέντε αστέρων είναι σεβαστή σε όλο τον κόσμο... λεει ο Τσακι Τσαν

«Δεν υπάρχουν βίαιοι διαδηλωτές, ούτε ταραξίες, υπάρχει μόνο τυραννία. Θα προστατεύσουμε την πατρίδα μας με κάθε μέσο...»... μας διαβεβαιώνει η "Εφημερίδα των Συντακτών" για τη "λαϊκό-δημοκρατική εξέγερση" στο Χονγκ Κονγκ.
Διαβεβαιώσεις που δείχνουν πως όλα τα ΜΜΕ, η εγχώρια και διεθνή "δημοσιογραφία" συντονίζονται απόλυτα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την "ενημέρωση" της διεθνούς κοινής γνώμης.
Το τραγικό φαινόμενο είναι η λεγόμενη συριζαιικη "κεντροαριστερή δικαιωματική δημοσιογραφία" που έχει πάρει τη σκυτάλη από την παραδοσιακά αντιδραστική δημοσιογραφία και η περίπτωση της "Εφημερίδας των Συντακτών", κύρια έκφραση της... "κεντροαριστερής δημοσιογραφίας" στην Ελλάδα αποτελεί επιβεβαίωση των παραπάνω.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί κι οι δημοσιογραφικές ενώσεις -στην Ελλάδα η ΕΣΗΕΑ- υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των τραπεζιτών και πλέον ανήκουν στη λεγόμενη "αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία".
Καμία δήλωση συμπάθειας κι όχι συμπαράστασης από δημοσιογραφικές ενώσεις, οργανώσεις "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", "προοδευτικών" δημοσιογράφων και ΜΜΕ για τον Κινέζο δημοσιογράφο Fu Guohao, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε και γλίτωσε το θάνατο χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών του διεθνούς αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ, όταν κυριολεκτικά τον "απήγαγαν" από τα χέρια των «ειρηνικών διαδηλωτών» που αγωνιζονταν πληρωμενα από τους αμερικανους  για "δημοκρατία".
Εγκληματική η ένοχη σιωπή της δυτικής δημοσιογραφίας απέναντι σ' έναν συνάδελφό τους, γιατί ήταν Κινέζος.
Η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία δεν μας εκπλήσσει. Με την ίδια εγκληματική σιωπή αντιμετώπισε χρόνια τώρα τις δολοφονίες δημοσιογράφων στη Συρία, την Παλαιστίνη, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα... Δημοσιογραφία σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Αυτή η "δημοσιογραφία" δεν παραλείπει να μας "ενημερώνει" για τη δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ: «Τα δικαιώματα του λαού του Χονγκ Κονγκ και το κράτος δικαίου πρέπει να γίνονται σεβαστά...».
Αυτή η "δημοσιογραφία" δεν παραλείπει να μας "ενημερώνει" για τη δήλωση του Καναδού Πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, που «εξέφρασε την έντονη ανησυχία για την πολιτική κρίση στο Χονγκ Κονγκ».
Αυτή η "δημοσιογραφία" δεν παραλείπει να μας "ενημερώνει" για τη δήλωση του Γάλλου υπουργού των Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν: «Καλώ όλα τα μέρη, ιδιαίτερα τις αρχές του Χονγκ Κονγκ, να επαναφέρουν τον διάλογο ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση σε αυτή την κρίση και να τεθεί ένα τέλος στην κλιμάκωση της βίας».
Αυτή η "δημοσιογραφία" δεν θα παραλείψει να μας "ενημερώσει" για την χθεσινή κοινή δήλωση της "κεντροαριστερής" Federica Mogherini και του Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Chrystia Freeland, ώστε «να προστατευτούν οι θεμελιώδεις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της ειρηνικής συναθροίσεως, και ο υψηλός βαθμός αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την αρχή "μία χώρα και δύο συστήματα"».
Ο Τζάκι Τσαν, βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός καταδικάζει τις εξεγέρσεις στην πατρίδα του Χονγκ Κονγκ, σε ένα "εθνικιστικό παραλήρημα" -έτσι παρουσιάζουν σήμερα όλους όσους υπερασπίζονται την Πατρίδα και χρησιμοποιούν τον όρο "πατρίδα"- και δηλώνει: «Είμαι υπερήφανος που είμαι Κινέζος».
Ο ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που διοργάνωσε το δίκτυο CCTV με σκοπό την υπεράσπιση της κινεζικής εθνικής σημαίας από επιθέσεις αντιδημοκρατικών διαδηλωτών κι επισημαίνει: «Ήθελα να εκφράσω το πιο στοιχειώδες πατριωτικό μου συναίσθημα. [...] Είμαι υπερήφανος που είμαι Κινέζος, η κόκκινη σημαία των πέντε αστέρων είναι σεβαστή σε όλο τον κόσμο...».
Οι "πολύχρωμες επαναστάσεις" σ' όλο τον κόσμο στοχεύουν στην αλλαγή του καθεστώτος μιας χώρας. Αλλά το Χονγκ Κονγκ δεν είναι χώρα και η δύση ψεύδεται ασύστολα. Η κυβέρνηση της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ (HKSAR) απαιτεί πάντα και με το διεθνές δίκαιο την έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης. Επομένως, δεν έχει νόημα να "ανατραπεί" η κυβέρνηση της Περιφέρειας (HKSAR).
Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ποτέ σε καμία "αντιπολίτευση" κατασκευασμένη στη Δύση να μετατρέψει το Χονγκ Κονγκ σε αντί-κινέζικο στρατόπεδο, ούτε θα επιτρέψει να υπάρξει έναΧονγκ Κονγκ σε μακροχρόνιο χάος ή να γίνει μια βάση για τη Δύση ώστε υπονομεύσει το κινεζικό πολιτικό σύστημα. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας ανάμεσα στις προσπάθειες απόσχισης και υπεράσπισης της κατάστασης του διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου της πόλης.
Η μεγαλύτερη κινεζική εφημερίδα, η "Εφημερίδα του Λαού" (People's Daily), όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας, δημοσιεύει το παρακάτω βίντεο με την εξής παρουσίαση:
«Η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε υποστήριξη για τους εξεγερμένους του Χονγκ Κονγκ. Κοιτάξτε τι συνέβη όταν ζήτησε την "υποστήριξη" για τους εξεγερμένους στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη και το Ιράκ».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τον πιάσαν γερμανόφιλοι και ταγματασφαλίτες
το Στέλιο τον Καρδάρα μας, στο Ρέντη οι αλήτες".
Στη μνήμη του 20χρονου Κοκκινιώτη μαχητή της ΟΠΛΑ Στέλιου Σπανού ("Καρδάρα"), φόβου και τρόμου των δωσιλόγων, που δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες στις 18 Αυγούστου 1944, μια μέρα μετά από το Μπλόκο της Κοκκινιάς.
https://www.youtube.com/watch?v=k8BunMqs9Dc&fbclid=IwAR0dqJs8f1ryXJtsx-8tbcTcphlGNcjj029PHCaw8dT78S7-3LXFSoRjc-0
σχολιο.- Ο στέλιος ηταν ήρωας στη μάχη τής κοκκινιάς 7-3-1944
Σχολιο.- Ο Στέλιος Σπανός ή «Καρδάρας» ήταν μια από τις πιο ηρωικές μορφές της Εθνικής Αντίστασης. Ένα παλικάρι που «έπαιρνε την πέτρα και την έστυβε», όπως λένε όσοι τον γνώρισαν. Ήταν το αγαπημένο παιδί της Κοκκινιάς και ο ήρωας της φτωχολογιάς. Ομαδάρχης της ΟΠΛΑ που μπήκε στην ένοπλη δράση από τα 18 του και η σύντομη ζωή του αποτέλεσε θρύλο και όχι μόνο για την Κοκκινιά. Ήταν ένας απ τους ηρωικότερους σαμποτέρ της αντίστασης που ανατίναζε αυτοκίνητα και αποθήκες. Ένας σαλταδόρος της Κατοχής που έκλεβε τρόφιμα απ τους Γερμανούς και τα μοίραζε στον κόσμο που πεινούσε. Πολλοί επιβίωσαν από τα τρόφιμα που τους προμήθευε ο Στέλιος, ο οποίος διακρίθηκε στη μάχη της Κοκκινιάς. Οι Γερμανοί προσπάθησαν πολλές φορές να τον πιάσουν. Απέτυχαν, αλλά έκαναν τη δουλειά τους οι ταγματασφαλίτες.18 Αυγούστου του 1944, μια μέρα μετά το μπλόκο της Κοκκινιάς του είχαν στήσει ενέδρα σε μια στέρνα στον Άη Γιάννη το Ρέντη. Τον έσυραν στον Άγιο Διονύση στη Δραπετσώνα και τον εκτέλεσαν. Πρώτα όμως τον βασάνισαν φρικτά. Μέχρι και τα γεννητικά όργανα του έκοψαν. Ο Στέλιος ήταν μόλις 18 χρονών και ο Πειραιάς θρήνησε ένα από τα παιδιά του που θυσιάστηκαν στη μάχη κατά των κατακτητών και όσων συνεργάστηκαν μαζί τους....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




6 κανάλια στην "Ελληνική τηλεόραση" και τα 4 έχουν τούρκικες σειρές.
Και μετά μας φταίνε τα γεωτρύπανα τους.
Ξεφτίλα!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έζησε μόνο 34 χρόνια, στην σύντομη ζωή του ο ιδιοφυής νεαρός Μάικλ Βέντρις έδωσε στην χώρα μας 7 αιώνες περισσότερη Ιστορία! από μικρός κλίση στην εκμάθηση γλωσσών, 9 χρονών γνώριζε αρχαία ελληνικά, λατινικά, γαλλικά, γερμανικά, πολωνικά. Το 1936, σε ηλικία 14 ετών έτυχε να ξεναγηθεί από τον ανασκαφέα της Κνωσού Σερ Άρθουρ Έβανς σε μια έκθεση Μινωικής τέχνης και εντυπωσιάζεται, ακούει για πρώτη φορά για την άγνωστη γραφή των Μινωιτών , ο Έβανς την ονόμασε Γραμμική Β, επειδή χρησιμοποιούσε γραμμικούς χαρακτήρες, όχι εικονιστικούς, όπως τα ιερογλυφικά και διέφερε από την ακόμα παλιότερη γραφή, την Γραμμική Α, ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα επηρεασμένη από το κύρος του Έβανς δέχεται την γνώμη του ότι δεν είναι Ελληνική, αλλά ξεχωριστή γλώσσα, του Βέντρις γίνεται έμμονη ιδέα να την διαβάσει.
Στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο κατατάχτηκε στη Βασιλική Βρετανική Αεροπορία και διέπρεψε στο να σπάζει μυστικούς κώδικες των Γερμανών, το να λύσει το μεγάλο αίνιγμα, το αποκαλούμενο «Έβερεστ» της Αρχαιολογίας που ταλάνιζε ειδικούς πάνω από 30 χρόνια ήταν πια θέμα χρόνου. Το γεγονός ότι δεν ήταν αρχαιολόγος αλλά αρχιτέκτονας αλλά ούτε και πανεπιστημιακός τον βοήθησε να διατηρήσει το μυαλό του καθαρό και να ρισκάρει κάνοντας τολμηρές υποθέσεις ότι πράγματι η Γραμμική Β είναι Ελληνική γλώσσα, χωρίς το φόβο της απόρριψης από ένα χώρο, τον Ακαδημαϊκό όπου ούτως ή άλλως δεν ανήκε. Επειδή δεν ήταν φιλόλογος δεν θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς την βοήθεια κάποιου κλασικού φιλολόγου, τον βρήκε στο πρόσωπο του Τζων Τσάντγουικ υφηγητή στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Και τα κατάφερε!
Το 1939, εκτός από την Κρήτη, βρέθηκαν και στην ηπειρωτική Ελλάδα γύρω στις 300 πλάκες με τη Γραμμική Β, κάνοντας τη σύγκριση, ο Βέντρις παρατήρησε ότι ορισμένες «λέξεις» υπήρχαν μόνο στις πλάκες της Κρήτης. Έκανε, λοιπόν, την εμπνευσμένη υπόθεση, πως αυτές οι λέξεις ήταν ονόματα πόλεων και τοπωνύμια, πράγμα που αποδείχτηκε σωστό. Τελικά, ερμήνευσε με σιγουριά 65 από τα 88 τότε γνωστά σύμβολά της, διατύπωσε τους βασικούς κανόνες ορθογραφίας της και έφερε στο φως την πρώτη Ελληνική γλώσσα 7 αιώνες παλαιότερη από τα Ελληνικά του Ομήρου, στην ευφυΐα του οφείλουμε το γεγονός ότι η γραπτή μας Ιστορία δεν αρχίζει, όπως γνωρίζαμε τον 8ο αιώνα αλλά στα μέσα του 15ου αιώνα, περίπου στο 1450 π.Χ. αφού τότε χρονολογείται το αρχαιότερο κείμενο γραμμένο σε πήλινη πινακίδα που ανακαλύφθηκε το 2010 στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας. Συνολικά, έχουν βρεθεί περί τα 5.000 κείμενα σε Γραμμική Β (κυρίως πινακίδες αλλά και αγγεία), 3.000 από την Κνωσό, γύρω στα 1.400 από την Πύλο και τα υπόλοιπα από Θήβα, Μυκήνες, Τίρυνθα, Ελευσίνα, Ορχομενό και αλλού, έχει διαβαστεί περίπου το 87% αυτών των κειμένων
Την 1η Ιουλίου του 1952, ο παθιασμένος ερασιτέχνης που δεν ήταν ούτε φιλόλογος, ούτε αρχαιολόγος, ούτε γλωσσολόγος ανακοίνωσε την ανακάλυψή του σε μια ομιλία του στο BBC. Χαρακτηρίστηκε το φιλολογικό γεγονός του 20ου αιώνα, αφού διαβάστηκαν τα αρχαιότερα γραπτά κείμενα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού!
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1956, ο Βέντρις σκοτώνεται ακαριαία όταν καρφώνεται οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητό του σε σταθμευμένο φορτηγό στα περίχωρα του βόρειου Λονδίνου. Η Μ. Βρετανία τον τίμησε με το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, η περίπτωση του ο θρίαμβος της θέλησης και του παθιασμένου ανήσυχου μυαλού, έλεγαν για αυτόν «του παραδίδεις χάος και σου επιστρέφει τάξη»
αν βρείτε κάπου μια προτομή του ή δρόμο στην Ελλάδα που φέρει το όνομα του, γράψτε μου!
Φωτο 2. Πινακίδες στην Κρήτη γραμμένες συμβολικά και στην Γραμμική Β, πρόταση που δεν υλοποιήθηκε!
φωτο 3. Το Δημήτρης γραμμένο στην αρχαιότερη γραφή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, βρείτε πως γράφεται το δικό σας όνομα στην ωραία εφαρμογή που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του το Μουσείο Θηβών http://games.mthv.gr/mth-names/
Σημ. για να είμαι ακριβής φαίνεται ότι υπάρχει πράγματι οδός Βέντρις, ένας μικρός και άσημος δρομάκος σε προάστιο του Ηρακλείου, στενός και κατηφορικός, που κανείς δεν τον προσέχει. Γράφει ένας κύριος, γνώστης και υποψιασμένος, που περνώντας από εκεί, ρώτησε ένα νεαρό της γειτονιάς που ρούφαγε τον φραπέ του " Γιατί τον βγάλανε αυτό το δρόμο ΒΕΝΤΡΙΣ ; Πού το βρήκαν αυτό το περίεργο όνομα ; Με κοίταξε για μια στιγμή, με περιεργάστηκε και μετά έστρεψε το βλέμμα του προς την πινακίδα σαν να την έβλεπε κι αυτός για πρώτη φορά… Έσφιξε τα χείλια, μισόκλεισε τα μάτια και συνοφρυώθηκε. Μεσολάβησαν πέντε, έξι δευτερόλεπτα αυτοσυγκέντρωσης και μετά μου απάντησε : «Ξέρεις, πρέπει να ‘ναι παιχνίδι του υπολογιστή, κάτι σαν το παλιό ΤΕΤΡΙΣ … αλλά τώρα έχουνε βγει άλλα… άπαιχτα ! "




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόσκληση σε Γεύμα από Έναν Υποψήφιο δολοφόνο
Κωμωδία 1976 | Έγχρ. | Διάρκεια: 94'
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μουρ με τους: Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Νίβεν, Άλεκ Γκίνες, Μάγκι Σμιθ, Αϊλίν Μπρέναν, Πίτερ Φολκ, Τζέιμς Κόκο, Τρούμαν Καπότε
Ξεκαρδιστική σινεφίλ κωμωδία με πρωτοκλασάτο καστ διά χειρός Νιλ Σάιμον, ο οποίος ανατρέπει διαρκώς όλα τα κλισέ των αστυνομικών ταινιών και μυθιστορημάτων.
Οι πέντε διασημότεροι ντετέκτιβ στον κόσμο προσκαλούνται στον πύργο ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου για να διαλευκάνουν το μυστήριο ενός φόνου που θα γίνει κατά τη διάρκεια του γεύματός τους.
Ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Νιλ Σάιμον  αποφασίζει να παρωδήσει τις περιπέτειες των διασημότερων ντετέκτιβ της ποπ κουλτούρας, τους οποίους συγκεντρώνει στον απομονωμένο πύργο του ο… Τρούμαν Καπότε (ως εκκεντρικός εκατομμυριούχος). Έτσι οι Ηρακλής Πουαρό, Τσάρλι Τσαν, Νικ και Νόρα Τσαρλς, Μις Μάρπλ και Σαμ Σπέιντ έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους: να διαλευκάνουν το μυστήριο ενός φόνου που θα γίνει κατά τη διάρκεια του γεύματός τους.
Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική σινεφίλ κωμωδία με πρωτοκλασάτο καστ και τον Σάιμον να ανατρέπει διαρκώς όλα τα κλισέ των αστυνομικών ταινιών και μυθιστορημάτων. Εξαιρετικό κωμικό τάιμινγκ, φαρμακερές ατάκες, εμπνευσμένη σκηνογραφία από τον Χάρι Κεμ  και υποδειγματική σκηνοθετική διεκπεραίωση από τον τηλεοπτικό Ρόμπερτ Μουρ.
ΗΠΑ. 1976