Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Δευτερα 19 Αυγουστου 2019



ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ !!!
Δεξιά...και επειδή δεν υπάρχει αξιοπρέπεια(ίρτζι) ,
υπάρχει "ατυχία"(φελέκι) ,
εννοείτε ότι ο "εφοπλιστής"-δάσκαλος δεν έχει ευθύνη,
απλά τα "πιάνει" από την άγονη γραμμή και όταν σταματάει αυτό,χαλάνε τα πλεούμενα του,
μετά , την έχει "ευθύνη"την έχει το λιμάνι της Καμαριώτισας....

σχολιο.- «Ιρτζι και φελέκι» Στην νεογοτθική διάλεκτο «η τιμή και η γκαντεμιά ».
Σχολιο.- Ιρτζι σημαίνει συνήθεια, και φελέκι ατυχία, στα τούρκικα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ,ΤΙ ΕΚΑΝΕ,ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΠΛΑ 2 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΛΕΧΤΑ ΣΟΣΟΝΙΑ Η ΧΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗ
*O Γάλλος κροίσος που σκότωσε δύο στο Πόρτο Χέλι με το σκάφος του κυκλοφορεί ελεύθερος και δε ζήτησε ούτε συγνώμη
«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο.
Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του…

O Γάλλος κροίσος που σκότωσε δύο στο Πόρτο Χέλι με το σκάφος του κυκλοφορεί ελεύθερος και δε ζήτησε ούτε συγνώμη
Ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας με εκτιμώμενη περιουσία 33 δισ ευρώ, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε το νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.
Οι πρόγονοί του, τη δεκαετία του ’60 ίδρυσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ενώ σήμερα, η οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορταζ, η οικογένεια του 44χρονου Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου, που «υπέγραψε» την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, έχει περιουσία 33 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.
Ο Γάλλος Κροίσος, έκανε διακοπές με την γυναίκα του, τα παιδιά τους αλλά και φίλους στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, που έγινε η τραγωδία, οδηγούσε το ταχύπλοο, επιστρέφοντας από τις Σπέτσες μαζί με άλλους 10 επιβάτες. Τότε, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα το μικρό αλιευτικό σκάφος, μέσα στο οποίο ήταν τα τρία αδέρφια.
Δε ζήτησε ούτε συγνώμη ο Γάλλος
«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο. Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του…
Οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι πάντως, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…».

http://agonaskritis.gr/o-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%8c%cf%81/?fbclid=IwAR0Ga7XMG78EpBTlIpeO19u4N5wiMAwu_BBzMnTfq6FBbcmXwuB0GzcCX7I



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη 2η θέση της λίστας με τα ονόματα των 163 μεγαλοδοσιλόγων της κατοχής, συναντάμε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και τους γιους του Παναγιώτη, Δημήτρη και Γιάννη. Η εταιρία «Ελληνικά Συρματουργία» της οικογένειας Αγγελόπουλου αρχικά προμήθευε το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, για να περιφρουρούνται οι φυλακές και τα στρατόπεδα των Γερμανών, αλλά στη συνέχεια προμήθευε και κάθε είδους οικοδομικό υλικό.
Να σημειωθεί ότι η τιμολόγηση, καθόλη την διάρκεια της κατοχής, γινόταν κατά βούληση και αρκούσε η μονογραφή ενός Γερμανού αξιωματικού για να εισπραχθεί το τιμολόγιο από την τράπεζα της Ελλάδας.
Η υπερτιμολόγηση δηλαδή ήταν κανόνας. Το 1944, όταν η πτώση του Ράιχ έγινε ορατή, όλοι αυτοί που θησαύριζαν από την συνεργασία τους με τον κατακτητή,έσπευσαν να αλλάξουν στρατόπεδο ώστε να πλασαριστούν για την επόμενη μέρα. Η οικογένεια Αγγελόπουλου στέλνει τον 4ο γιο της, τον οικονομολόγο Άγγελο Αγγελόπουλο, στο βουνό.
Κι έτσι ο διαπρεπής καθηγητής γίνεται γραμματέας οικονομικών στην κυβέρνηση του βουνού, του ΕΑΜ. Με τα λεφτά της κερδοσκοπίας και του δοσιλογισμού και των πακέτων Μάρσαλ αργότερα, ιδρύουν το 1948 την Χαλυβουργική.
Τις 2 επόμενες δεκαετίες, η μισή Ελλάδα περίπου χτίστηκε με χάλυβα της Χαλυβουργικής. Η περιουσία της οικογένειας καλπάζει και οι επενδύσεις στον εφοπλιστικό τομέα καθώς και σε μετοχικούς τίτλους τραπεζών της Ελβετίας και της Ευρώπης διαδέχονται η μια την άλλη.
 Στα 45 χρόνια που η Χαλυβουργική υπάρχει στην Ελευσίνα -η υποβάθμιση της οποίας είναι έγκλημα κατά της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς- μετράμε: 45 εργάτες έχασαν την ζωή τους, δεκάδες ακρωτηριάστηκαν, εκατοντάδες άλλοι πέθαναν πρόωρα από πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις, δουλεύοντας μέσα σε μια κόλαση. Ο κόλπος της Ελευσίνας νεκρώθηκε εξαιτίας του κυανίου που χυνόταν στη θάλασσα από την υψικάμινο της Χαλυβουργικής.
Το Απρίλιο του 1986, σε δρόμο του Κολωνακίου, η 17Ν εκτελεί τον Δημήτρη Αγγελόπουλο.
 Το 2000, η Γιάννα Αγγελοπούλου ορίσθηκε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο λογαριασμός των αγώνων της ντόπας και της εμπορευματοποίησης έφτασε τα 13,5 δις ευρώ, ενώ έχουν διατυπωθεί εκτιμήσεις για 20 δις και άνω. Ας μείνουμε όμως στα βεβαιωμένα. Τα 13,5 δις μας φέρνουν κοντά στο 7% του ΑΕΠ, όταν οι αγώνες του Σίδνεϊ στοίχισαν 1,5 %του ΑΕΠ και εκείνοι της Βαρκελώνης το 1,6 % του ΑΕΠ.
 Με τις μεγάλες δωρεές στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και στην Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αγόρασε για τον ίδιο αλλά και για την οικογένεια του τον τίτλο «Εθνικοί Ευεργέτες».
Στην κηδεία του οι εφημερίδες έγραψαν: «Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που ήταν ο τελευταίος από τους μεγάλους ευεργέτες του έθνους και της ορθοδοξίας» κι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δήλωσε συγκινημένος:»Υπήρξε σ” όλη τη ζωή του ένας ευπατρίδης σπάνιου ελληνοχριστιανικού χαρακτήρα, δημιουργικός επιχειρηματίας και ακραιφνής Έλληνας».
(φώτο: ο εγγονός του ιδρυτή Θεόδωρος Αγγελόπουλος κι η σύζυγός του, Γιάννα Δασκαλάκη Παρθένη Αγγελοπούλου)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
Έφτασαν στην Αβάνα 200 Κολομβιανοί υπότροφοι ιατρικής

Στα πλαίσια του προγράμματος υποτροφιών που έχουν προσφερθεί από την Κούβα μετά τις συμφωνίες ειρήνης ανάμεσα στους αντάρτες και την κυβέρνησης της Κολομβίας, που υπογράφηκαν το 2016, την προηγούμενη Τρίτη έφτασαν στην Αβάνα 200 Κολομβιανοί που θα σπουδάσουν ιατρική.
Η ομάδα αποτελούμενη από θύματα της σύρραξης, πρώην αντάρτες, συγγενείς στρατιωτικών και κατοίκους αγροτικών περιοχών της χώρας της Νοτίου Αμερικής, θα αρχίσει μαθήματα το Σεπτέμβρη στη Λατινοαμερικάνικη Σχολή Ιατρικής (ELAM).

Ο πρεσβευτής της Κούβας στην Κολομβία, Χοσέ Λουίς Πόνσε, ενημέρωσε ότι μέσα σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμες οι 1.000 υποτροφίες οι οποίες, το 2017, η κυβέρνηση Ραούλ Κάστρο πρόσφερε για να προωθήσει το τέλος των εχθροπραξιών στην Κολομβία και να βοηθήσει την επανένταξη των ανταρτών στην πολιτική ζωή.
Μετά την έναρξη ισχύος της ειρηνευτικής συνθήκης μεταξύ των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και της κυβέρνησης του Χουάν Μανουέλ Σάντος, το 2017, η Κούβα ανακοίνωσε το πρόγραμμα υποτροφιών της.
Από την αρχή ορίστηκε ότι οι υποτροφίες θα κατανέμονται εξίσου μεταξύ της κολομβιανής κυβέρνησης και της ένοπλης ομάδας, μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίστηκε ως «γενναιόδωρη» λόγω της ποιότητας των γιατρών του νησιού.
Κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης που προκάλεσε περίπου 220.000 νεκρούς και 6,9 εκατομμύρια εκτοπισμένους στη χώρα των Άνδεων, η Κούβα ήταν ένας από τους κύριους διαμεσολαβητές της ειρηνευτικής διαδικασίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Το νερό των Ιωαννίνων έπαψε να είναι δημόσιο αγαθό;” – Περί “λειψυδρίας” Ηπείρου η συνέχεια…
Να γιατί κάποιοι μισούν το διαδίκτυο: Τα γραπτά όχι μόνο μένουν, αλλά και κυκλοφορούν με ταχύτητα…
Ένα άρθρο του 2015, ίσως δίνει την απάντηση πως η Ήπειρος με τις πλούσιες πηγές της ξαφνικά παρουσιάζει πρόβλημα λειψυδρίας λες και βρίσκεται στη Σαχάρα. Παρεμπιπτόντως, επειδή έχουμε πάει στην έρημο της Τυνησίας, σας πληροφορούμε ότι συλλέγεται και η παραμικρή σταγόνα υγρασίας, δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο!
Όπως αναφέραμε χτες, μας έκανε πολύ περιέργεια το γεγονός η περιοχή της Ηπείρου να έχει πρόβλημα νερού. “Εξαντλήθηκαν” τα αποθέματα, μας είπαν, και… ώρα να ακούσουμε το γνωστό τροπάριο της Γκρέτας περί Κλιματικής Αλλαγής!
Ωστόσο το αρθρο έθετε την εξής απορία: Το νερό των Ιωαννίνων έπαψε να είναι δημόσιο αγαθό;
- Το νερό ΔΙΩΝΗ πηγάζει στο Δήμο Δωδώνης Ιωαννίνων στην Ήπειρο, σε 750 μέτρα υψόμετρο, σε μια παρθένα και καταπράσινη περιοχή του όρους Τόμαρος, μακριά από οικισμούς και χωρίς καμία άλλη κτηνοτροφική, γεωργική ή βιομηχανική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πλούσια σε επιφανειακά και υπόγεια νερά.
- Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης του νερού ΔΙΩΝΗ βρίσκονται σε ιδιόκτητη έκταση 38 στρεμμάτων και διαθέτουν κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τετρ. μέτρων. Στο κέντρο αυτής της έκτασης, βρίσκεται προστατευμένη από υπέργειους και υπόγειους παράγοντες η πηγή.
- Το νερό ΔΙΩΝΗ εμφιαλώνεται απευθείας στην πηγή. Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. […] Η υψηλή ποιότητα του προϊόντος πιστοποιείται και από την πληθώρα χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων σε πιστοποιημένα εργαστήρια της Ελλάδας, όπως το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων και στο ινστιτούτο γεωλογικών και μεταλλευτικών ερευνών (ΙΓΜΕ), καθώς και στο πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της Nestle με έδρα το Vittel της Γαλλίας.
Τα ίδια σχεδόν θα διαβάσετε για τα νερά που εμφιαλώνει η Nestle στην Καλιφόρνια που κατά καιρούς επίσης πάσχει από λειψυδρία.
Και το ερώτημα που θέτει το άρθρο είναι από ποιον αγόρασε η Nestle την περιοχή και με ποιο δικαίωμα πουλήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία το μονοπώλιο μιας πηγής νερού, που θεωρείται δημόσιο αγαθό. Και πλέον ούτε καν τοπικής εκμετάλλευσης. Για παράδειγμα, τα νερά της Μακρινίτσας ΔΕΝ ανήκουν πια στην κοινότητα που έχει περιέλθει στο Δήμο Βόλου, αλλά σε ολόκληρο το δήμο Βόλου και οι ντόπιοι ακριβοπληρώνουν το δικό τους νερό που κάποτε είχαν σχεδόν δωρεάν – μόνο με 30 ευρώ ετήσιο τέλος!
“Το νερό ΔΙΩΝΗ της RAINBOW WATERS ανάμεσα στα 5 καλύτερα εμφιαλωμένα νερά του κόσμου!”
Αυτοί οι βαρύγδουποι τίτλοι των ΜΜΕ που χαίρονται και καμαρώνουν για πολυεθνικές κι εφοπλιστές είναι για να παθαίνεις εγκεφαλικό.
- Το νερό που πηγάζει και εμφιαλώνεται σε Προστατευμένη Περιοχή στα ορεινά της Ηπείρου, βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου! Κάθε χρόνο, η ελίτ του νερού παγκοσμίως συγκεντρώνεται στο Berkeley Springs της Αμερικής για να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Νερού όπου βραβεύονται τα κορυφαία νερά του πλανήτη (28th Annual Berkeley Springs International Water Tasting). Στους φετινούς «Ολυμπιακούς του νερού», όπως… αλλιώς ονομάζονται, αξιολογήθηκαν περισσότερα από 100 νερά από 12 πιστοποιημένους κριτές.
Η παγκόσμια ελίτ έχει και τα παγκόσμια νερά της…
Κι αφού το 2018 το νεράκι μας βραβεύτηκε από τα καλύτερα, αποφάσισε η εταιρεία να ξεζουμίσει τις πηγές με καλύτερα μηχανήματα, πιο σύγχρονα:
Η πιο σύγχρονη εμφιαλωτική μηχανή στον κόσμο εμφιαλώνει το νερό ΔΙΩΝΗ, αναφέρει το επιχειρηματικό site, τον περασμένο Μάρτιο:
Το διαφημιστικό της εταιρείας

- Η RAINBOW WATERS ανακοίνωσε την απόκτηση νέας μηχανής εμφιάλωσης για το νερό ΔΙΩΝΗ. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη εμφιαλωτική μηχανή στον κόσμο για επιστρεφόμενες φιάλες 18,9 λίτρων, τεχνολογίας ULTRA CLEAN PLUS, κατασκευασμένη στην Ευρώπη. Σχεδιασμένη σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές, εξασφαλίζει τον απόλυτο ποιοτικό έλεγχο, μειώνοντας ταυτόχρονα το υδάτινο αποτύπωμα στο περιβάλλον.
- Η εταιρία αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτή την επένδυση, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε «Η εμφιάλωση του νερού ΔΙΩΝΗ (ενός από τα 5 καλύτερα νερά του κόσμου) είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δραστηριότητάς της».
- Από το 2014 που απέκτησε τη δική της πηγή, καταστάθηκε η 3η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου στην Ευρώπη….
Αλίμονο, μείωσε τόσο πολύ “το υδάτινο αποτύπωμα στο περιβάλλον”, που… μάλλον εξαφανίστηκε το νερό.
Πόσες ακόμα ντόπιες εταιρίες και πολυεθνικές μας το “μειώνουν” ενόσω η δημόσια ύδρευση μας χλωριώνει το νεράκι, μας το περιορίζει και πάει και προς πώληση;
Είπαμε.. “Βιώσιμη Ανάπτυξη” – το “βιώσιμο” πάει στην τσεπούλα των εταιρειών!
Nestlé: «Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά προϊόν προς πώληση»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nestlé μιλάει για την ιδιωτικοποίηση του νερού δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι.. «Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά προϊόν προς πώληση»!
Αυτό που δεν θα πρέπει να λησμονούμε στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, είναι ότι δεν είναι ελληνικό σύμπτωμα λόγο κρίσης, αλλά παγκόσμιο, λόγω Ατζέντας 21, η οποία προβλέπει ότι το νερό «είναι κοινό αγαθό που πρέπει να μοιράζεται ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΩΡΙΌ, αλλά επειδή τα κράτη δεν έχουν όλα το μέσον και τις υποδομές, ΑΥΤΌ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΜΕ ΤΗ «ΒΟΉΘΕΙΑ» ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ!
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο. Στο τέλος, διευθύνων σύμβουλος της Nestlé που ισχυρίζεται ότι προσφέρει και θέσεις εργασίας, καμαρώνει τα μηχανήματα που μπορούν και δουλεύουν αυτόματα, χωρίς προσωπικό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της δολοφονίας του Λόρκα και θυμήθηκα τον Ισπανό μεγαλογαιοκτήμονα που μετά την επικράτηση των φασιστών δήλωνε σε μια επινίκια δεξίωση:
Οι χωριάτες πήγαν με τους κόκκινους για να μοιραστούν τη γη. Ο Φράνκο τους τη μοίρασε δίκαια. Πήρε από δυο μέτρα ο καθένας τους...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 19 Αυγούστου 1953 πραγματοποιήθηκε στο Ιράν στρατιωτικό πραξικόπημα, υποκινούμενο από τη CIA και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Σκοπός και αποτέλεσμα του πραξικοπήματος ήταν η ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης του Μοχάμεντ Μοσαντέκ, που είχε εθνικοποιήσει τις πετρελαιοπηγές της χώρας οι οποίες μέχρι τότε αποτελούσαν ιδιοκτησία βρετανικών εταιριών, ενώ, συνάμα, ακολουθούσε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
Η επάνοδος στον θρόνο του σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλεβί συνοδεύτηκε από την απόδοση των πετρελαιοπηγών στους Βρετανούς, την πλήρη ευθυγράμμιση της χώρας με την αντισοβιετική πολιτική της Δύσης, την υποστήριξη του Ισραήλ και την ανάπτυξη μιας ισχυρής αστικής τάξης σε συμμαχία με τους πλούσιους γαιοκτήμονες που ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο.
Η βιαιη δικτατορια του Σαχη από ένα καθεστώς μισητό στη μεγάλη πλειονότητα του λαού που ζούσε σε συνθήκες φτώχειας, σε συνδυασμό με το πληγωμένο εθνικό φιλότιμο λόγω του υποκινούμενου από τη Δύση πραξικοπήματος και των σχέσεων του καθεστώτος μ' αυτήν, αποτέλεσαν τη βάση για τη στροφή προς τη θρησκεία, που θεωρήθηκε ισχυρό αντίβαρο. Άλλωστε, τα όποια θετικά μέτρα, όπως, π.χ., για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, τα απολάμβαναν κυρίως οι άρχουσες τάξεις.
Συνέπεια της αυξανόμενης λαϊκής αντίθεσης προς το καθεστώς ήταν η Επανάσταση του 1979, με την οποία ο σάχης εκθρονίστηκε και στην εξουσία ανήλθε το σιιτικό ιερατείο με επικεφαλής τον Αγιατολάχ Χομεϊνί.
Είχε ανοίξει ο δρόμος για τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο, ως απάντηση στις προσβολές και στην πληγωμένη αξιοπρέπεια των λαών αυτών των χωρών. Με όποιες αρνητικές επιπτώσεις, με πρώτη και κύρια το πισωδρόμημα στην κοινωνική θέση των γυναικών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Έχασε τη ζωή του 19χρονος στη Σάμο, γιατί στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε απινιδωτής, ενώ καθυστέρησε και το μοναδικό ασθενοφόρο που διέθετε οδηγό σ' ολόκληρο το νησί.
Σχολιο.- Δεν ισχύει αυτό. Στο Καρλόβασι το Κέντρο Υγείας έχει απινιδωτές, παραπάνω από έναν. Το πρόβλημά μας είναι πως ενώ έχουμε 4 ασθενοφόρα στο νησί, δεν υπάρχουν οδηγοί, υπάρχει μόνο ένας, οπότε λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο, το οποίο έχει ως βάση το νοσοκομείο στο Βαθύ που απέχει 32 χιλιόμετρα απ' το Καρλόβασι απ' τη μια και που ο δρόμος σε πολλά σημεία είναι γεμάτος στροφές, άρα χρειάζεται μισή ώρα για να έρθει και άλλη τόση για να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Αν δηλαδή συμβαίνουν ταυτοχρόνως δυο περιστατικά σε διαφορετικά σημεία του νησιού, το ασθενοφόρο πρέπει να διαλέξει ποιόν θα σώσει και στο παρελθόν έχει συμβεί άνθρωπος να πεθάνει λόγω μη έγκαιρης μεταφοράς του στο νοσοκομείο.
Σχολιο.-  Στο Σαμιακο Βημα πάντως, λέει ότι έγινε χρήση απινιδωτή (έστω και από ελεύθερο επαγγελματία καρδιολόγο) και το παιδί ανένηψε και ήταν ζωντανό μέχρι την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ενώ αναφέρει σαφέστατα την μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου (περίπου 1 ώρα)
Η δε είδηση για τον διαδικτυακό έρανο, προέρχεται από επιχειρηματία εστίασης της περιοχής, ο οποίος μάλλον δεν διαβάζει Σαμιακό Βήμα και σίγουρα δεν γνωρίζει τα όσα λέγονται από τους κατοικους
 "Μάλιστα κατά  ιστοσελίδα της Σάμου, στο Καρλόβασι έχει ξεκινήσει διαδικτυακό κάλεσμα για την συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό την αγορά απινιδωτή. Η πρωτοβουλία ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος έγραψε: "Θέλω να κάνουμε όλοι κάτι, για όλους μας. Ο πρώτος απινιδωτής ξέρετε τι όνομα θα έχει".
Συγκεκριμένα έγραψε: "Εγω τη δευτερα το πρωί ξεκιναω ερανο στο μαγαζι για την αποκτηση απινιδωτη φορητου οχι για τους πελατες μας αλλα για ολη τη γυρω περιοχη.. Η ομαδα διασωσης παραρτημα σαμου ηδη εχει κανει σεμιναρια σε πολυ κοσμο και θα κανει κι αλλα.. Με 4 η 5 απινειδωτες καλυπτουμε ολη τη πολη και με κοσμο πιστοποιημενο λαμβανουμε τα μετρα μας μονοι μας κι ελαχιστοποιουμε τις πιθανοτητες απωλειας απο ανακοπη.. Δε θελω ουτε μπραβο ουτε τιποτα. Θελω συμμετοχη να κανουμε ολοι κατι για ολους μας.. Ο απεινιδωτης ο πρωτος καταλαβαινετε ολοι τι ονομα θα εχει!!"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείνουν το ειδικό σχολείο κωφών στις Σέρρες.
Περιμένω τον κ. Κιμπουρόπουλο στα κανάλια να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Αλλα το προβλημα του αναπηρου στο μυαλο και στο σωμα Κυμπουροπουλου ηταν να τον στειλουν οι μαλακες ηλιθιοι προδοτες δεξιοι στην ευρωβουλη για να τα κονομαει. Τον κοσμο και τους αναπηρους τους εχει γραμμενους, όπως τους ειχε γραμμενους από παντα δηλαδη το αναπηρο πλουσιοπαιδο που τον ενδιεφερε μονο η παρτι του!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά το σύνθημα δουλειά, δουλειά, δουλειά ήταν για μας.
Για τον Μητσοτάκη είναι διακοπές, διακοπές, διακοπές...
Σχολιο.- εε ναι τι δεν το καταλαβες χαχαχαχαααα του χαρβαρντ οι απόφοιτοι δεν δουλευουνε με τη  καμια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κύπριοι εξακολουθούν και κρατούν το θύμα βιασμού από τους Ισραηλινούς λες και είναι η υπ' αριθμόν ένα εγκληματίας του πλανήτη. Ενώ ταυτόχρονα η κυπριακή αστυνομία είναι υπόλογη και χρήζει μήνυσης από την κοπέλα, για σωρεία νομικών παραβιάσεων κατά τη διαδικασία που οδήγησε ν' αφήσουν τους ισραηλινούς και να συλλάβουν την κοπέλα που περιγράφονται αναλυτικά
Φαίνεται ότι εκτός από το να αφήσουν τους ενόχους, η κυπριακή "δικαιοσύνη" αστυνομία και δικαστικοί πήραν εντολή να ξεφτιλίσουν και την κοπέλα, παράλληλα με τα ισραηλινά κωλόπαιδα που φώναζαν "η πουτάνα η βρεττανίδα τα ήθελε" στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ συνεχιζεται η νατοικη προπαγανδα ,θα πρεπε λοιπον ο Ασαντ να αφησει ησυχους τους Τζιχαντιστες που εξοπλιζει η Δυση ..
*ολοι ξερουμε οτι ο Σόρος έχει ηγετικό ρόλο στο Council of Foreign Relations (Συμβούλιο των Διεθνών Σχέσεων), στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum) και στο Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα [Human Rights Watch (HRW)].
Τα ιδρύματα και οι οικονομικοί μηχανισμοί του Σόρος είναι εν μέρει υπεύθυνα για την πτώση των καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα ίδια δίκτυα έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στην Κίνα. Ο Σόρος έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ο ρόλος του αυτοαποκαλούμενου και ως «φιλανθρώπου» είναι να ενισχύει τις ιδεολογικές εκφράσεις της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων προωθώντας παράλληλα το οικονομικό του συμφέρον. Οι εμπορικές και «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες του Σόρος είναι μυστικές, αντιφατικές και ταυτόχρονα συγκλίνουσες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην οδό Πικροδάφνης 42, στο Παλαιό Φάληρο, εκεί που κάποτε ακούγονταν θόρυβοι από τα εργαλεία των μαστόρων που επιδιόρθωναν αυτοκίνητα, πλέον υπάρχει ο παντοκαφενές της ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης «+εργάζομαι» που απασχολεί αποκλειστικά άτομα με αναπηρία. Για χρόνια το συνεργείο παρέμενε εγκαταλελειμμένο και σε άθλια κατάσταση, όμως εδώ κι ένα χρόνο η όψη του είναι εντελώς διαφορετική, σαφώς πιο ευχάριστη, με ξύλινα παρτέρια, λουλούδια και παρέες, μικρότερων και μεγαλύτερων που προτιμούν να πίνουν εκεί τον καφέ τους, προσφέροντας μια άλλη, πιο ευχάριστη «βουή» σε περαστικούς και περιοίκους.
σχολιο.- υπαρχει βεβαια και το "μυρτιλο" κοντα στο Γηροκομειο Αθηνων στη Κηφισιας στη περιοχη Ελληνορωσων στην Αθηνα. Καφετερεια που τη δουλευουν ΑΜΕΑ.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ πάντα θα είμαι στο πλευρό αυτών που δεν έχουν τίποτα και στους οποίους δεν επιτρέπεται καν να απολαύσουν ειρηνικά το τίποτα που έχουν
{ } Ποτέ δεν θα γίνω πολιτικός.
Είμαι επαναστάτης, γιατί δεν υπάρχει αληθινός ποιητής που να μην είναι επαναστάτης
Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
... Δεκαεννέα Αυγούστου του 1936 δολοφονήθηκε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ήταν μόνο 38 χρονών. Εκτελέστηκε από τους εθνικιστές του Φράνκο που τον πυροβόλησαν πισώπλατα. Το έγκλημα έγινε κάπου διακόσια μέτρα μακριά από μια παράξενη πηγή με παγωμένο νερό που οι Άραβες στον καιρό τους την ονόμαζαν «Αϊναδαμάρ», δηλαδή Πηγή των Δακρύων. Μάρτυρες της δολοφονίας του λένε πως οι εκτελεστές του καρφίτσωσαν στο πτώμα του ένα σημείωμα που δήλωνε τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την ομοφυλοφιλία του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω
Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά...(Νίκος Καζαντζάκης)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ και"αλληλέγγυοι" φροντίζουν ιδιαίτερα όσους συνέδραμαν στη διάλυση των χωρών τους από το ΝΑΤΟ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να δούμε ο κ.Πλακιωτάκης θα τιμωρήσει τον δάσκαλο-εφοπλιστή ?
ή θα θεωρήσει σύμπτωση την λήξη των επιδοτήσεων του
και τις βλάβες των πλοίων του....
...θα λάβουν υπ΄όψιν τους την καταστροφή της καλοκαιρινής σαιζόν για τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης ?

Στον εισαγγελέα φάκελος με στοιχεία για τη μη εκτέλεση δρομολογίων στη Σαμοθράκη
19/8/2019
Φάκελο με υλικό, για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, υπέβαλε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η τοπική λιμενική αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική αρχή δεν αποκλείεται να διεξάγει προανάκριση.
Τα δύο πλοία λόγω βλάβης παραμένουν ακινητοποιημένα από την Κυριακή 11 Αυγούστου. Τη γραμμή εξυπηρετεί πλέον το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ» και ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας μια άμεση, αλλά προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» έχουν καλεστεί σε ακρόαση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας η σύμβαση των δρομολογίων της εταιρείας για τα πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» για τη χειμερινή περίοδο είναι επιδοτούμενη, δεκαετής διάρκειας και λήγει στις 31/10/2019.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα για όλα .. από τον Άσαντ. Η Συρία είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τον τούρκικο στρατό κατοχής. Προσωπική απόφαση Άσαντ: EΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ. Οργή στη Δαμασκό για την αμερικανοτουρκική συμφωνία για νέα τουρκική κατοχή στη Β Συρία.
19/8/2019
Η απελευθέρωση της στρατηγικής Khan Sheykoun αποτελεί μια σημαντική στρατιωτική εξέλιξη που επιβεβαιώνει αυτό που κάποιες πηγές κοντά στους κύκλους λήψης αποφάσεων στην πρωτεύουσα της Συρίας στη Δαμασκός δήλωναν ότι δηλ. ο Σύριος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-‘Ασαντ έχει απηυδήσει από τις ψευδείς υποσχέσεις των Τούρκων στους Ρώσους σχετικά με τις ζώνες αποκλιμάκωσης και για ασφαλείς περιοχές, ιδίως μετά την πρόσφατη συμφωνία Erdogan-Trump για τη δημιουργία μιας safe zone 30 χλμ σε βάθος στο συριακό έδαφος για να κλέψουν μεγάλες περιοχές της Συριακής επικράτειας υπό παραπλανητικά ανθρωπιστικά προσχήματα.
Η ρωσική σιωπή στην τουρκική συνεργασία με τη διοίκηση του Τράμπ έκανε τον Άσαντ να πάρει μια αμετάκλητη στρατηγική απόφαση να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση που αποσκοπούσε στην απελευθέρωση ολόκληρης της επαρχίας Idlib από τον έλεγχο των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων και όχι μόνο της πόλης του Khan Sheykoun, ακόμα κι αν αυτό τον οδηγήσει σε σύγκρουση με τον στρατό του Ερντογάν που τους επέτρεψε να καταλάβουν την επαρχία το 2114 και να διαπράξουν τρομακτικές σφαγές εναντίον του λαού.
Η σημασία της απελευθέρωσης της Khan Sheykoun.
Tην Κυριακή 8-08-2019 μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού μπήκαν στη στρατηγική πόλη Khan Sheykoun από δύο πλευρές και διεξάγουν σκληρές μάχες με ένοπλες ομάδες υπό την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα.
Η ολοκλήρωση της απελευθέρωσης αυτής της συριακής πόλης με μια σημαντική στρατηγική θέση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί από τη μία ώρα στην άλλη, θα έχει σημαντικές στρατιωτικές συνέπειες, διότι θα είναι ένα προοίμιο για την απελευθέρωση της πόλης Idlib και όλων των πόλεων της επαρχίας. almayadeen 19/8/19
Προσωπική εκτίμηση είναι ότι ο τούρκικος στρατός πήγε εκεί για να προσφέρει κάλυψη στους τρομοκράτες που αποχωρούν από την Khan Sheykoun….
Πόσο κοντά είμαστε σε ανοιχτό συρο-τουρκικό πόλεμο
Οι επαφές και οι επικοινωνίες παραμένουν μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας Συρίας για ν΄αποφευχθεί ένας πόλεμος με τον μεγάλο Υπαίτιο της συριακής τραγωδίας στη Συρία, τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων. Οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών της τελευταίας στιγμής της τελευταίας ευκαιρίας. Αλλά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο συριακός στρατός που έχει πληρώσει το πιο σκληρό τίμημα 8 χρόνια αγώνα πολεμώντας όλο το κίνημα του διεθνούς τζιχαντοφασισμού τρομοκρατίας….
Η απελευθέρωση της Khan Cheikhoun προκαλεί ΠΑΝΙΚΟ σε ΗΠΑ Τουρκία για έναν ακόμη λόγο: τι κάνουμε αν οι Δυνάμεις του Τίγρη κατορθώσουν και ανακαλύψουν ντοκουμέντα κι αποδείξεις που δείχνουν πως η χημική επίθεση στην Khan Cheikhoun δεν ήταν παρά μια grotesque επιχείρηση υπό ψεύτικη σημαία για να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός και να δικαιολογηθεί η συνέχιση πολέμου; Πανικόβλητη η Άγκυρα έστειλε ειδικές της δυνάμεις να κοντράρουν τους άνδρες του Τίγρη στις πόρτες της Khan Cheikhoun.Αλλά δεν υπολόγισε την αντίδραση Δαμασκού. Τ΄αεροπλάνα ακινητοποίησαν με μια κίνηση το κομβόι…..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανικός Ρωσικά ή συριακά μαχητικά βομβάρδισαν τουρκικό κομβόι που κατευθυνόταν στο Morek. 3 τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες.
19/8/2019
H ρωσική αεροπορία βομβάρδισε ένα κομβόι του τουρκικού στρατού αποτελούμενο από 28 οχήματα που κατευθυνόταν στο τούρκικο παρατηρητήριο στο Morek στο Nότο Ιντλίμπ. Το κομβόι τώρα σταμάτησε πλησίον της Ma’arat al-Numan. Στην τούρκικη αυτοκινητοπομπή υπήρχαν 7 τανκ, 6 εκφορτωτές, οχήματα θωρακισμένα και καμιόνια μεταφοράς προσωπικού.
Στη συνέχεια αναφέρεται πως μπορεί να είναι και η συριακή αεροπορία που το βομβάρδισε και ότι
Το τουρκικό κομβόι σταμάτησε αρχικά μετά από ένα πρώτο βομβαρδισμό που έγινε πολύ κοντά του που τουρκικές πηγές αποδίδουν στη συριακή αεροπορία.
Λίγο μετά το πίσω άκρο της συνοδείας επλήγη από τη συριακή αεροπορία.
Δεν είναι σαφές εάν ο τουρκικός στρατός χτυπήθηκε ή οι τρομοκράτες που τον συνοδεύουν. Τουρκικές πηγές λένε ότι οι τρομοκράτες χτυπήθηκαν.
Πηγές του συριακού ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι τουρκικά οχήματα φορτωμένα πυρομαχικά διέσχισαν τα τουρκοσυριακά σύνορα σήμερα το πρωί και μπήκαν στην πόλη Saraqib κατευθυνόμενα προς την Khan Shaykoun προς υποστήριξη τρομοκρατών της αλ Νούσρα.
Δημοσιογραφική πηγή του almayadeen αναφέρει πως τα αεροσκάφη στόχευαν τα οχήματα της Jabhat al-Nusra που συνοδεύουν τo τουρκικό κομβόι στο Ma’aret al-Nu’man στον διεθνή αυτοκινητόδρομο.Το κομβόι αναγκάστηκε να σταματήσει και να μην ολοκληρώσει την πορεία του προς την Khan Sheykhoun
3 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν και 1 τρομοκράτης του FLN σκοτώθηκε στην επίθεση της αεροπορίας κατά του κομβόι.
Και το μέσο της αντιπολίτευσης Step news agency αναφέρει πως ρωσικά μαχητικά χτύπησαν το κομβόι…..
update 1: Toυρκικό Υπ. Άμυνας: « καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση που είναι αντίθετη με τις εν ισχύ συμφωνίες όσο και παρά τη συνεργασία μας και το διάλογό μας με την Ρωσία… Mια αεροπορική επιδρομή στόχευσε convoi μας που πλησίαζε το παρατηρητήριο 9 στο Idleb, 3 πολίτες νεκροί, 12 πολίτες τραυματίες »…
update2: oι Τούρκοι θέλουν να εγκαταστήσουν 2 checkpoints στον M5, ένα στο Nimr, το άλλο στοTabaysh. Όμως το Nimr ελέγχεται από τον SAA που είναι σε θέση να συνεχίσει προς Ανατολικά στην κατεύθυνση της Al Tamanah.Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν είναι σε θέση να παρέχουν ειδικότερη υποστήριξη στους τρομοκράτες τους στον θύλακα της Β Χάμα.
update 3 ενώ κάποιες πηγές μιλούν για 2 αεροσκάφη που βομβάρισαν την τούρκικη αυτοκινητοπομπή μια άλλη εκδοχή αναφέρει πως η συρο-ρωσική αεροπορία στόχευσε το κομβόι. Το πιθανότερο είναι να ήταν συντονισμένη επιχείρηση συρο-ρωσική….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός μπαίνει στην Khan Shaykoun.
18/8/2019
Όπως μεταδίδει πριν λίγο το euronews επικαλούμενο το φιλοαντιπολιτευόμενο  »Συριακό Παρατηρητήριο » οι δυνάμεις του συριακού στρατού εισέρχονται στην πόλη Khan Sheykoun στη βορειοδυτική Συρία εν μέσω σκληρών μαχών…
O SAA μπήκε στην πολιορκούμενη πόλη Khan Shaykhoun iστο Νότο Idlib το βράδυ της Κυριακής και άρχισε να προελαύνει εν μέσω συνεχών σφοδρών συγκρούσεων με τζιχαντιστικές και τρομοκρατικές φατρίες σύμφωνα με την ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο το Syrian Observatory for Human Rights.
« Είναι η α΄φορά που ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη της Khan Shaykhoun από το 2014, που έχασε τον έλεγχό της »είπε ο διευθυντής του ίδιου μέσου στο AFP, και σημείωσε πως ο στρατός μπήκε από τη ΒΔ πλευρά … »προέλασε στις ΒΔ συνοικίες και πήρε τον έλεγχο αρκετών κτιρίων ».
Προηγουμένως ο στρατός ανέκτησε το « al-Faqir » checkpoint στα ΒΔ της πόλης.Ο στρατός είναι μέσα στις δυτικές συνοικίες. Σύμφωνα με το almayadeen ο στρατός προέλασε από Δ και ΒΔ άξονες κόβοντας τους δρόμους ανεφοδιασμού της Αλ Νούσρα και των συνεργών της…..Πριν 40′ από 3 άξονες ο στρατός (ή 3 πτέρυγες του)  »Sabiha » άρχισε να εισέρχεται από δυτικά στην Khan Shaykoun. Oι 3 άξονες είναι – Faqir checkpoint, Salam checkpoint, και « al-Nimr » checkpoint. H πόλη ως το πρωί θα έχει σωθεί και θα έχει ελεγχθεί….Μάλλον είναι σε μαζική φυγή οι τρομοκράτες και δεν θα προβάλουν σθεναρή αντίσταση καθώς το μακάβριο παιχνίδι τους κι εδώ έχει χαθεί οριστικά… Υπάρχουν αναφορές πως ο στρατός κόβει τον δρόμο M5…
Σύριος έμπειρος πολεμικός ρεπόρτερ που δουλεύει και για ξένο μέσο δίνει άλλη εκδοχή τώρα. Ο στρατός δεν θα δώσει τη μάχη του Khan Shaykoun.
Θα την πολιορκήσει να πέσει συγχρόνως με τις υπόλοιπες πόλεις και χωριά της Βόρ. Hama. Οι άλλες πόλεις ωστόσο στο θύλακα της Β Χάμα θα πέσουν αν πέσει αυτή… Είναι μια ακόμη νύχτα συγκεχυμένων πληροφοριών άγνωστο γιατί .. η αλήθεια είναι πως η πολυπόθητη νίκη ήρθε. Προσθέτει ότι η μάχη είναι τώρα έξω από την πόλη, και ο σκοπός της είναι πολύ σαφής. Αυτή είναι η πιο σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο στη Συρία από τις μάχες της Ghouta της Δαμασκού.
Και οι τρομοκράτες αναφέρουν πως ο στρατός είναι ακόμη έξω από την πόλη….
Άλλη πηγή έγκυρη αναφέρει πως όλοι οι δρόμοι ανεφοδιασμού των τρομοκρατών έχουν κοπεί.Ο στρατός δεν εισχώρησε ακόμη στην πόλη. Η μάχη ωστόσο θα δοθεί σώμα με σώμα αυτή τη νύχτα ο στρατός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες. Η φιλοκυβερνητική πλευρά είναι φειδωλή στις πληροφορίες για λόγους ασφάλειας ίσως αυτό να εξηγεί μια αυτοσυγκράτηση…..
Βουλευτής Χαλεπίου δεν κρύβει την χαρά του  »ο συριακός στρατός απελευθερώνει την πόλη ».. και προφανώς αυτή είναι η πραγματικότητα….o στρατός ειχώρησε από πολλές πλευρές στην πόλη…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ακόμη φρικτό έγκλημα της Daesh; Aπήγαγαν νεαρό Σύριο στρατιώτη τον βασάνισαν, του έβγαλαν τα μάτια, τον στραγγάλισαν και τον πέταξαν στο δρόμο.
18/8/2019
Ένα ειδεχθές έγκλημα στη As-Suwayda στη Συρία. Ο νεαρός Yazan Suleiman απήχθηκε αρχές Αυγούστου και οι απαγωγείς ζήτησαν από την οικογένειά του να καταβάλει ως λύτρα 100 000 δολάρια (πάνω από 60 εκατομμύρια λίρες) . Η οικογένεια δεν κατόρθωσε να τα συγκεντρώσει και οι απαγωγείς σκότωσαν τον 30χρονο όμηρο αφού πρώτα τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια.
Του έβγαλαν τα μάτια και τον στραγγάλισαν με νάυλον σακούλα στη συνέχεια πέταξαν το άψυχο κορμί του στο δρόμο μεταξύ των χωριών Selim και Rima Hazem, βόρεια της As-Suwayda … !!!!!!!
Ο Yazan, καταγόταν από το Qalamoun al-Sharqi που είναι στα περίχωρα Δαμασκού, απήχθη την 6η Αυγούστου όταν πήγε στηAs-Suwayda για να λάβει αποζημίωση για τη στρατιωτική του θητεία μετά την απαλλαγή του από το στρατό αφού θα είχε εφεδρική υπηρεσία στο μέλλον, καθώς τραυματίστηκε πολλαπλώς από 7 σφαίρες και μια από αυτές σακάτεψε τον καρπό του.
Φίλος του που μίλησε στο RT αναφέρει ότι υποβλήθηκε σε βάρβαρα βασανιστήρια και επισημαίνει ότι αυτή η μέθοδος βασανιστηρίων έχει οδηγήσει πολλούς να πιστεύουν ότι οι απαγωγείς μπορεί να είναι μέλη της «ISIS».
Το σώμα του ταυτοποιήθηκε πρις λίγες ώρες αφού το εντόπισαν οι κάτοικοι της περιοχής.
To θύμα ήταν ένα νεαρό άτομο με μοντέρνες ανησυχίες και σύγχρονες αναζητήσεις……




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προφυλακίστηκε ο νεαρός Αλβανος που φέρεται να βίασε ανηλικη 14χρονη τουρίστρια στην Κέρκυρα
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 19:13
Μετά από την πολύωρη απολογία, στον Ανακριτή Κέρκυρας, του 22χρονου υπηκόου Αλβανίας, που φέρεται ότι αποπλάνησε και βίασε ανηλικη 14χρονη Βρετανίδα τουρίστρια, δόθηκε ομόφωνα εντολή από τις Εισαγγελικές Αρχές για την προσωρινή φυλάκισή του.
Ο 22χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την ανήλικη, ωστόσο, το Αλβανικο κτηνος ισχυριστηκεοπως όλα τα κτηνη του φυραματος του  ότι ήταν συναινετική η ερωτική συνεύρεση με την 14χρονη.
Το γεγονός έλαβε χώρα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, σε χώρο ξενοδοχειακής μονάδας στη Δασιά Κέρκυρας, όπου παραθέριζε με τους γονείς της η ανήλικη και εργαζόταν ο 22χρονος χωρίς να έχει άδεια παραμονής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βρετανικά ΜΜΕ: Βιαστής τουριστριών στην Κέρκυρα αποφυλακίζεται 43 χρόνια νωρίτερα
18/8/2019
Πρώτο θέμα έχει γίνει σε αρκετά Βρετανικά Μέσα η αποφυλάκιση του κατά συρροή βιαστή τουριστριών από τη Βρετανία, Δημήτρης Ασπιώτη.
Ο Ασπιώτης που δρούσε στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Κάβο είχε βιάσει έξι τουρίστριες κι είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια κάθειρξη το 2012, τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί σε βιαστή όμως τώρα αφέθηκε ελεύθερος. Λογω του νεου ποινικου κωδικα που ψηφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την Express ο Ασπιώτης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα.
Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις.
Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά "δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα"» κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του.
Η υπεράσπιστή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες».
Δημοσιογράφος συνάντησε τον Ασπιώτη ο οποίος στην ερώτηση πώς κατάφερε να αποφυλακιστεί τόσο πρόωρα απάντησε: «βγήκα έξω λόγω νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης».
Στην ίδια συνάντηση ο Ασπιώτης υποστηρίζει ότι «δεν έχω πλέον σχέση με ναρκωτικά. Έκανα χρήση κοκαΐνης και έπαιρνα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν κάνω τέτοια χρήση τώρα άρα δεν αποτελώ κίνδυνο». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διατηρεί σχέση με μια κοπέλα «και μόνο αυτή σκέπτομαι».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ασπιώτης εξέφρασε και τη λύπη του για ό,τι έκανε προσθέτοντας ότι «θα έκανα τα πάντα για να μην είχαν γίνει αυτά».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπάρχουν παγίδες τις οποίες οφείλει να αποφύγει όσο πιο γρήγορα μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παγίδα πρώτη: Ο Κυριακού διαθέτει τα ελικόπτερα του για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών...  Πλανάται το ερώτημα. Όταν μετέφερε τον Κυριάκο επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τα διέθετε στο πυροσβεστικό σώμα; Η εκατόμβη νεκρών στο Μάτι δεν τον είχε αγγίξει; Οι πυρκαγιές έχουν κομματική ταυτότητα; Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός της άλλης κουλτούρας, οφείλει να  θυμίσει τα χρέη στον επιχειρηματία- καναλάρχη  και να μην κάνει χρήση ελικοπτέρων τα οποία εκτός από τον ίδιο μεταφέρουν και άλλες αμαρτίες.
Παγίδα δεύτερη: Γιαουρτώνει το σκάφος του Καμμένου η ακολουθία του Μαρινάκη στη Μήλο. Κατά την προσφιλή του μέθοδο, γιατί στο παρελθόν έχει γιαουρτώσει την γκαλερίστα Ζουμπουλάκη και τον υποτακτικό του Χρήστο Ράπτη. Το λιμενικό είναι παρών αλλά δεν προβαίνει σε καμία σύλληψη. Μετά την υποβολή μηνύσεων τα σκάφη των εμπλεκομένων αποπλέουν χωρίς συνέπειες. Στίγμα δεν έχουν προφανώς γιατί διακόπτουν τη λειτουργία gps και κυκλοφορούν ως πειρατές!  Με δυο λόγια γελοιοποιούν το κράτος δικαίου.
Παγίδα τρίτη: Με παράνομη διάταξη ο λιμενάρχης Πειραιά απαγορεύει τη παραμονή σκαφών στον κόλπο της Ζωγεριάς των Σπετσών. Η όλη ιστορία μυρίζει άσχημα εφόσον από πάνω βρίσκεται η βίλα του επιχειρηματία Λασκαρίδη! Ο Πλακιωτάκης διατηρεί το ρουσφέτι Κουρουμπλή! Οι παραλίες ανήκουν στους πολίτες και όχι στους κομματικούς χορηγούς. Σωστά κύριε πρωθυπουργέ; Δεν αλλάζει με λόγια αυτή η χώρα. Η νοοτροπία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της...
Μακης Τριανταφυλλοπουλος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πατριωτες Υεμενιτες Χούτι βομβαρδίζουν πλέον με drone σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 13:01
Αποφασιστικής σημασίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Υεμένη, θεωρήθηκε η βομβιστική επίθεση που δέχθηκε η σιχαμενη σουνιτοφασιστικη Σαουδική Αραβία, στο έδαφός της το Σάββατο από τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη των πατριωτων Υεμενιτων Χούτις.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον απομακρυσμένων σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο  Shaybah 1.200 χιλιόμετρα από την ελεγχόμενη περιοχή των Χούτις της Υεμένης, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι έχουν και άλλους οικονομικούς στόχους να πλήξουν.
Η επίθεση στο πετρελαιοφόρο πεδίο Shaybah, το οποίο παράγει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως κοντά στα σύνορα του σιχαμενου βασιλείου με τα βρωμιαρικα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δείχνει και πάλι την εμβέλεια του βεληνεκούς για τα τηλεκατευθυνόμενα  αεροπλάνα που διαθέτουν οι Houthis.
Η επίθεση των πατριωτών Υεμενιτων Χουτις έρχεται επίσης εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μεταξύ των βρωμιαρικων νεοναζιστικων αποικιοκρατικων ΗΠΑ και του Ιράν, του οποίου ο ανώτατος ηγέτης φιλοξένησε τις πρώτες επίσημες ημέρες Houthi στην Τεχεράνη.
Τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της καθυστερημενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας μετέδωσαν δήλωση του βρωμιαρη υπουργού Ενέργειας Χαλίντ αλ Φάλιχ, ο οποίος υποστήριξε πως η παραγωγή δεν επηρεάστηκε στον πετρελαϊκό τομέα και ουδείς τραυματίστηκε κατά την επίθεση του Σαββάτου. Η κρατική Saudi Arabian Oil Co., γνωστή ως Saudi Aramco, δημοσίευσε  σύντομη δήλωση αναγνωρίζοντας πως ξέσπασε «περιορισμένη φωτιά» σε εγκατάσταση υγρού φυσικού αερίου στο Shaybah.
Δορυφορική εικόνα που μετέδωσε το The Associated Press έδειξε μαύρο καπνό που ανέβαινε δυτικά της εγκατάστασης φυσικού αερίου. Η εγκατάσταση βρίσκεται ακριβώς βόρεια του αεροδρομίου Aramco της Σαουδικής Αραβίας.
Η ανακοίνωση της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας για την επίθεση ήρθε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση από τον Υεμενιτη πατριωτη Yahia Sarie, στρατιωτικό εκπρόσωπο του Houthis, ότι οι Υεμενιτες πατριωτες επαναστάτες έστειλαν  10 αεροσκάφη ‘drones’ με βόμβες και απείλησε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις.
Οι βρωμιαρεοι ερευνητές του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ, υποστηρίζουν  ότι το νέο ‘UAV-X drone’ που διαθέτουν οι Houthis, το οποίο διαθέτουν τους τελευταίους μήνες της αποικιοκρατικης εισβολης που διεξάγει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, πιθανότατα έχει ακτίνα δράσης έως και 1.500 χιλιόμετρα. Αυτό θέτει ως στόχους πετρελαϊκά πεδία της Σαουδικής Αραβίας, έναν πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Εμιράτη και το πολυάσχολο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.
Τα αεροσκάφη και οι πύραυλοι που χρησιμοποιούν  οι Houthi είναι αντίγραφα ιρανικών σχεδίων που συναρμολογούνται στην Υεμένη με τη βοήθεια Ιρανων εμπειρογνωμόνων.
Πριν από τέσσερις ημέρες,   αντιπροσωπεία του σιιτων Χούτι επισκέφθηκε το σιιτικο Ιράν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο ανώτατος ηγέτης ο Αϊταλλάλ Αλί Χαμενεΐ  παραδέχτηκε ότι οι Χούτι έχουν την υποστήριξη του Ιράν. Όπως το εχει πει επανηλημενα το Ιραν. Ενώ οι σιχαμενοι σουνιτοφασιστες σαουδαραβες εμιριδες εχουν την εντολη και ανεφοδιαζονται από τα αφεντικα τους τους αμερικανους




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Οι αρχές αντικαθιστούν τους δημάρχους τριών πόλεων - Σε βάρος τους διενεργούνται έρευνες για τρομοκρατία
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 08:52
Οι αρχές της Τουρκίας αντικατέστησαν σήμερα τους δημάρχους τριών πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας - Ντιγιάρμπακιρ, Βαν, Μαρντίν - που ανήκουν στο Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP, εκφράζει την κουρδική μειονότητα), καθώς οδεύουν να τους απαγγείλουν κατηγορίες εντός των ορίων ερευνών που διενεργούνται για «τρομοκρατία» και όρισαν, ως αντικαταστάτες τους, τους κυβερνήτες των επαρχιών όπου υπάγονται, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.
Οι τρεις δήμαρχοι κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Το 2016, οι τουρκικές αρχές είχαν καθαιρέσει δεκάδες δημάρχους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού, καθώς τους κατηγορούσαν για σχέσεις με το αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Ενόψει των τοπικών εκλογών του Μαρτίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με το HDP ενδέχεται, όπως και οι προκάτοχοί τους, να καθαιρεθούν εάν κριθεί ότι έχουν σχέσεις με τους αυτονομιστές.
Ο Ερντογάν διατείνεται συχνά ότι το HDP έχει δεσμούς με το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις αρχές της Τουρκίας, των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το HDP διαψεύδει την κατηγορία.
Το PKK πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Πάνω από 40.000 Κουρδοι έχουν σκοτωθεί σε αυτόν τον συνεχιζόμενο πόλεμο χαμηλής έντασης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρεσβεία της Κίνας απαιτεί από την καναδική κυβέρνηση να μην αναμιγνύεται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 08:23
Η πρεσβεία της Κίνας στον Καναδά αξίωσε βράδυ της Κυριακής από την καναδική κυβέρνηση να «πάψει άμεσα να αναμιγνύεται» στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση κοινής ανακοίνωσης της καναδικής διπλωματίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διαδηλώσεις στην πόλη, άλλοτε βρετανική αποικία.
«Προτρέπουμε για μια ακόμη φορά την καναδική πλευρά να σέβεται το διεθνές δίκαιο (...) και να πάψει άμεσα να αναμιγνύεται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», τονίζεται στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο της κινεζικής πρεσβείας.
Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ και η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι με κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο εξέφρασαν ανησυχία για τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ, την παραμονή της μεγαλύτερης διαδήλωσης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην πόλη.
Οι διαδηλώσεις, οι οποίες διαρκούν δέκα και πλέον εβδομάδες στο Χονγκ Κονγκ, έχουν «εκφυλιστεί» και χαρακτηρίζονται από «ακραία βία», αντέτεινε η πρεσβεία της Κίνας στην Οτάβα, υπογραμμίζοντας πως «ουδεμία κυβέρνηση με συναίσθηση των ευθυνών της δεν θα έμενε με τα χέρια σταυρωμένα» μπροστά στην κατάσταση στην πόλη.
Στο Χονγκ Κονγκ ζουν περίπου 300.000 καναδοί υπήκοοι, σύμφωνα με το καναδικό ΥΠΕΞ.
Η αυθαιρετη πειρατικη σύλληψη στις αρχές του Δεκεμβρίου από τις καναδικές αρχές κατόπιν αιτήματος των διεθνων αποικιοκρατων των ΗΠΑ της Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei, προκάλεσε μείζονα διπλωματική κρίση χωρίς προηγούμενο στη σχέση Οτάβας-Πεκίνου.
Οι κινεζικές αρχές απαντησαν με αποφασιστηκοτιτα στην πειρατικη συλληψη του Καναδα και συνέλαβαν έναν καναδό πρώην διπλωμάτη, τον Μάικλ Κόβριγκ, κι έναν συμπατριώτη του σύμβουλο, τον Μάικλ Σπέιβορ, σε βάρος των οποίων λένε ότι υπάρχουν κατηγορίες για κατασκοπεία, ενώ καταδίκασε σε θάνατο άλλους δύο Καναδούς, που κρίθηκαν ένοχοι στις δίκες τους για διακίνηση ναρκωτικών.
Η καναδική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «αυθαίρετες» τις συλλήψεις των Κόβριγκ και Σπέιβορ κι απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι εδώ και μήνες - μάταια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα τεχνολογία κάνει αόρατους τους ρωσικούς δορυφόρους
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 05:30
Οι ρωσικοί δορυφόροι θα είναι πλέον, ουσιαστικά, αόρατοι από τη Γη, χάρη σε μια νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος και αντανακλά το φως, δημιουργώντας μια φυσαλίδα εξωτικών υλικών γύρω από τις διαστημικές συσκευές.
Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία ανακάλυψε έναν πρωτοποριακό τρόπο να δίνει στους δορυφόρους της χαρακτηριστικά stealth, κάνοντάς τους αόρατους από τη Γη.
Το μυστικό κρύβεται σε μια νέα τεχνολογία που με τη βοήθεια, ουσιαστικά, ενός ειδικού περιτυλίγματος από νέα, εξωτικά υλικά κάνει τους δορυφόρους να μπαίνουν σε μια αεροστεγή, φυσαλίδα αέρα, που αντανακλά το φως.
Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ, η μέθοδος είναι σε θέση να μειώσει κατά 10 φορές την ορατότητα των δορυφόρων από τα τηλεσκόπια στη Γη.
Πρόσφατα, η Roscosmos ανακοίνωσε την ανακάλυψη διαστημικής τεχνολογίας που αναμένεται να λύσει το πρόβλημα των διαστημικών «σκουπιδιών». Θα επιτρέπει στους δορυφόρους να αυτοκαταστρέφονται κατά το τέλος της διαστημικής τους υπηρεσίας, χωρίς να αφήνει πίσω συντρίμμια επικίνδυνα για τα διαστημικά ταξίδια.
Συγκεκριμένα, ο νέος τύπος δορυφόρου θα διαθέτει υλικά που εξαχνώνονται, δηλαδή θα περνούν κατευθείαν από τη στερεή κατάσταση στην αέρια, χωρίς να προηγείται η αέρια κατάσταση της ύλης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρελός ο Άσαντ, τρελός ο Μιλόσεβιτς, τρελός ο Καντάφι, τρελός ο Κιμ, τρελός ο Μαδούρο... άντε και γαμηθείτε εσείς οι "λογικοί" κοσμοπολιτες καριολιδες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροζ που αν το ξύσεις λίγο βλέπεις πολύ μα πάρα πολύ μαυρίλα...
18 Αυγούστου 2018
αυτος ο καριολης τυπος αριστερα (Λ. Κυρκος) παρεα με αλλο ενα κοπροσκυλο δεξια (Μ. Ανδρουλακης)..ειχε δηλωσει ...[τρομαζω στην σκεψη τι θα ειχε γινει αν ειχε κερδισει ο ΔΣΕ... ] και ενα συριζοπουλο πρωην ...ακολουθος αυτου του ρεμαλου εσπευσε να το... υποστηριξει ... Φυσικα το αποτελεσμα της νικης του μοναρχοφασιστικου κρατους ηταν η εξοριες για χιλιαδες αγωνιστες ,οι δολοφονιες η ,[δικαιωση ] των συνεργατων των ναζι ,το παρακρατος ,η χουντα ..το ξεπουλημα της κυπρου ..η μετατροπη της χωρας σε μπανανια και μπουρδελο τωνΗΠΑ.. Ολα αυτα φυσικα ειναι καλοδεχουμενα για αυτα τα τσιρακια της αστικης ταξης αρκει να μην ερθει ποτε ο λαος στην εξουσια ...... Ροζ που αν το ξυσεις λιγο βλεπεις πολυ μα παρα πολυ μαυριλα ...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λακές νόμισε πως η Συρία είναι Ελλάδα...
Η αλαζονεία του φασίστα Ερντογάν τον αναγκάζει να μετράει φέρετρα...
Νομίζει πως έχει απέναντί του Τσίπρες, Μητσοτάκηδες, Γιωργάκηδες... ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ και σια...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Χιλιάδες βιβλία στην πυρά σε κρεσέντο λογοκρισίας
Αυγ 13, 2019
Περισσότερα από 300.000 βιβλία έχουν αφαιρεθεί από τουρκικά σχολεία και βιβλιοθήκες και έχουν καταστραφεί έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας.
Ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Ζίγια Σελτσούκ ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ότι καταστράφηκαν 301.878 βιβλία, καθώς η κυβέρνηση καταστρέφει οτιδήποτε συνδέεται με τον μουσουλμάνο κληρικό Fethullah Gülen, ο οποίος κατηγορείται από την Τουρκία ότι υποκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016. Ο αριθμός αυτός αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη δημοφιλή εφημερίδα Hürriyet, με φωτογραφίες από βιβλία που κατασχέθηκαν και καίγονταν, όπως αναφερόταν στην ηλεκτρονική πύλη Kronos27
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Τουρκίας Purge, ο οποίος περιγράφεται ως «μια μικρή ομάδα νεαρών δημοσιογράφων που προσπαθούν να είναι η φωνή του τούρκικου λαού που υποφέρει από ένα καταπιεστικό καθεστώς», το 2016 απαγορεύτηκε ένα βιβλίο μαθηματικών, επειδή υποτίθεται περιείχε τα αρχικά του Fethullah Gülen, καθώς έγραφε: «από το σημείο F στο σημείο G». Τον Δεκέμβριο του 2016, η τουρκική εφημερίδα BirGün ανέφερε ότι βιβλία είχαν καταστραφεί και ανατυπώθηκαν επειδή περιείχαν την «απαράδεκτη» λέξη «Πενσιλβανία» , όπου βρίσκεται ο Γκιουλέν. Οι δρόμοι που ονομάζονται Γκιουλέν στην Άγκυρα έχουν επίσης μετονομαστεί, σύμφωνα με αναφορές.
Οι Οργανώσεις που υπερασπίζονται την ελευθερία λόγου δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας της Τουρκίας. «Μόλις τρία χρόνια, από το 2016, το εκδοτικό τοπίο στην Τουρκία έχει υποβαθμιστεί, με 29 εκδοτικούς Οίκους να κλείνουν με έκτακτο διάταγμα και υποτιθέμενη αιτία τη “διάδοση της τρομοκρατικής προπαγάνδας”», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση οι Οργανώσεις συγγραφέων PEN International και αγγλική PEN. Μια έκθεση του 2018 από την αγγλική PEN διαπίστωσε ότι, μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που τέθηκε η Τουρκία ύστερα από την απόπειρα πραξικοπήματος, είχαν κλείσει 200 εκδοτικά μέσα και εκδοτικοί Οργανισμοί, 80 συγγραφείς υποβλήθηκαν σε έρευνες και διώξεις και 5.822 Ακαδημαϊκοί απολύθηκαν από 118 δημόσια Πανεπιστήμια. Η έκθεση επεσήμανε μια «κρίση ελευθερίας της έκφρασης» στην Τουρκία.
«Η κυβέρνηση έχει αυξήσει δραματικά την επιρροή της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το τοπίο των εκδόσεων, κάνοντας να σιγήσουν έτσι κρίσιμες φωνές», δήλωσε η διεθνής Οργάνωση συγγραφέων PEN. «Καλούμε τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν την εκ νέου λειτουργία και την ανεξάρτητη λειτουργία των εκδοτικών Οίκων και να σταματήσουν επειγόντως τη μακρόπνοη καταστολή της ελευθερίας έκφρασης, η οποία συνεχίζεται αμείωτη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσίπρας επί 4,5 χρόνια δεν έλυσε το πρόβλημα στην ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ γιατί δεν ήξερε που να στείλει βοήθεια.
Στην ΣΑΜΟ ή στην ΘΡΑΚΗ
Σχολιο.- Περα από την πλάκα για τον αμόρφωτο χαπακωμένο Τζίφρα, το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι ο εφοπλιστής Μανούσης ήταν πρώην δασκαλάκος, μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, που κανένας δεν ξέρει που βρήκε τα λεφτά και έγινε εφοπλιστής! Και ενώ ο συριζα ήξερε ότι ήταν στέλεχος της δεξιάς, του έδωσε τη "δουλειά" (τα σάπια πλοία του είναι στην άγονη γραμμή και επιδοτούνται απο το ελληνικό κράτος), στα πλαίσια του "κομπρεμί" που είχε ο συριζα με τη νδ! Και οι ηλίθιοι συριζαιοι σήμερα παριστάνουν τους "αντιδεξιούς", ενώ γελάει (για να μην τους βαρέσει) όλος ο κόσμος με τη βλακεία τους. Που όποιο σκάνδαλο πάνε να βγάλουν, από πίσω ανακατεμένος είναι ένας συριζαιος! Το ίδιο με τη ΝΔ όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, που πηγαίναν να βγάλουν σκάνδαλο οι δεξιοί, και από πίσω ανακατεμένος ήταν ένας νεοδημοκράτης....
Σχολιο.- Το 1990 κάτι πιάνω δουλειά στο new channel. Για να μην τα πολυλογώ, πάω, ξεκινάω να δουλεύω. Πότε να γράψω κάνα δελτίο, πότε κάνα ρεπορτάζ, τέτοια πράγματα. Κάποτε, κι αφού περνάει λίγος καιρός χωρίς να δούμε το χρώμα του χρήματος, ρωτάω τι θα γίνει. Κανείς δεν ήξερε να μου απαντήσει. Όλοι μου έδειχναν τον επάνω όροφο όπου ήταν το γραφείο του μεγάλου αφεντικού. Κάποια στιγμή κι αφού είδα ότι φράγκο δεν πρόκειται ποτέ να πάρουμε, αποφασίζω να πάω να τον ενοχλήσω. Μόλις το είπα στον αρχισυντάκτη, ένα λαμόγιο με το λάμδα κεφαλαίο, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό. Δεν μπορεί, μου λέει αγανακτισμένος, να ενοχλεί ο πάσα ένας τον κύριο Μανούση -αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουγα το όνομα του μεγάλου αφεντικού. Κατάλαβα ότι έπεσα σε απατεώνες, τους μούντζωσα και έφυγα. Λίγο καιρό αργότερα έμαθα ότι ο Μανούσης ήταν κολλητός του Κούβελα, του ακροδεξιού βουλευτή (και δημάρχου) της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα θυμάμαι ότι οι κακές γλώσσες έλεγαν πως ο Μανούσης είχε "ψειρίσει" τα μηχανήματα του τηλεοπτικού σταθμού από το δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό που είχε ιδρύσει ο Κούβελας στη Θεσσαλονίκη. Ωραία χρόνια...
Από τότε πέρασαν καμιά τριανταριά χρόνια και το όνομα Μανούσης δεν το άκουσα ξανά. Μέχρι λίγες ημέρες πριν που διάβασα για τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, διάβασα ότι ιδιοκτήτης των πλοίων που συνδέουν τη Σαμοθράκη με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι ο Μανούσης. Ο ίδιος Μανούσης που είχε το new channel και τώρα έχει γίνει εφοπλιστής. Εφοπλιστής ο οποίος, εξ όσων διάβασα, συντηρείται με τις κρατικές επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές.
Συμπέρασμα: και πάλι καλά να λέμε που δε βούλιαξε κάνας σκυλοπνίχτης του και να πάρει κόσμο στο λαιμό του.
Σχολιο.- Ο Τσίπρας έστρωσε τό χαλί για τόν Μητσοτάκη