Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Τριτη 20 Αυγουστου 2019



δείτε τι έγραφαν τα ελληνικά ΜΜΕ, πως θρηνούσαν για τα " πλήγματα στον τουρισμό" με αφορμή την 24 ωρη απεργία των ναυτεργατών στις αρχές Ιούλη. Τα ίδια ΜΜΕ δεν είδαν, δεν άκουσαν ίσως και δεν γνωρίζουν πώς υπάρχει ένα ελληνικό νησί που το λένε Σαμοθράκη..

Όταν είναι «πλήγμα στον τουρισμό» οι απεργίες κι όχι οι αποκλεισμοί νησιών
19/08/2019
Ο πολυήμερος αποκλεισμός εκατοντάδων επισκεπτών στο νησί της Σαμοθράκης, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό πλήγμα στον τουρισμό του νησιού. Οι εικόνες απελπισμένων Ελλήνων και ξένων τουριστών να κοιμούνται στο λιμάνι έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των social media, αλλά για τα ελληνικά ΜΜΕ, τους εφοπλιστές και τα τουριστικά γραφεία το γεγονός ήταν ήσσονος σημασίας — σε πλήρη αντίθεση με τις κραυγές τους οποτεδήποτε ένας κλάδος που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με τον τουρισμό διεκδικεί τα δικαιώματά του.
Με τους επιχειρηματίες του νησιού να καταγράφουν μεγάλο ποσοστό ακυρώσεων κρατήσεων και την κυβέρνηση να συνεδριάζει κατόπιν εορτής και διακοπών (που δε θα έκανε), θα περίμενε κανείς το ζήτημα να παίζει στα πρώτα θέματα τηλεοπτικών δελτίων, εφημερίδων και ενημερωτικών ιστοσελίδων. Καθώς φαίνεται, όμως, το ρεζιλίκι της χώρας σε έναν τομέα στον οποίο βασίζει υποτίθεται την οικονομική της ανάκαμψη δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο μια απεργία ναυτεργατών ή εργαζομένων σε αρχαιολογικούς χώρους.
Η εχθρική στάση των ΜΜΕ και των εργοδοτικών ενώσεων απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις και η δικαιολόγηση αυτής της στάσης με το επιχείρημα ότι αποτελούν «πλήγμα στον τουρισμό», είναι διαχρονική. Παρακάτω παραθέτουμε μια, ενδεικτική μονάχα, επιλογή από δημοσιεύματα, των τελευταίων δύο χρόνων:
«Δεμένος…στα πλοία ο τουρισμός», διαβάζουμε στο DikaiologitikaNews
«Απρόβλεπτες συνέπειες στον τουρισμό», λένε οι εφοπλιστές και μεταφέρει η Athens Voice
«Σε απόγνωση τα τουριστικά γραφεία», καταγράφει το το NewsIt
««Έμφραγμα» για τον τουρισμό» βλέπει με περισσό δράμα το NewsBomb
Όλα για μια 24ωρη απεργία της ΠΝΟ στις αρχές του φετινού Ιουλίου.
«Ως πότε οι απεργίες θα θέτουν σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό», διεμήνυε πέρυσι το καλοκαίρι η Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων, θέση που απ’ ό,τι φαίνεται επαναλαμβάνει κάθε χρόνο — «Πλήγμα για τον τουρισμό και την οικονομία η απεργία των αρχαιοφυλάκων» και «Ένα ταξίδι ζωής για πολλούς ταξιδιώτες (…)θα μείνει ξανά ένα απραγματοποίητο όνειρο», μας έλεγε με αφορμή απεργία αρχαιοφυλάκων το 2017.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»
«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»
«Βία είναι να ......λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η
... βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»
«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»
«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»
«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις
μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»
«Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα»
«Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού»
«Βία είναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού»
«Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία»
«Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»
«Βία είναι ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995»
«Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών»
«Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις»
«Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει μην ελπίζεται πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε»
«Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, χρυσαυγίτες , πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται»
«Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»
«Βία είναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν να συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την φυλακή»
«Βία είναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές να ανησυχούν για την βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στην συζήτηση»
«Βία είναι να ζεις την κάθε μέρα σαν τελευταία. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο...
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ..!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ"
"Η ιστορία σου αρχίζει απ' τα βουνά
κι ύστερα πήγες στο Κέντρο κι από κει στη Δεξιά
Τσιριμώκο, Τσιριμώκο μασκαρά".
Με το τραγουδάκι αυτό, στον ρυθμό του εαμικού "Τίνος είναι, βρε γυναίκα, τα παιδιά", υποδέχτηκε ο λαός μας την είδηση ότι ο Ηλίας Τσιριμώκος ανέλαβε πρωθυπουργός σε βασιλική κυβέρνηση αποστατών, στις 20 Αυγούστου 1965.
Μετά την καταψήφιση από τη Βουλή της πρώτης κυβέρνησης αποστατών του Νόβα, η έκπληξη που προκαλεί ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον Ηλία Τσιριμώκο μετατρέπεται σε οργή.
Ο εαμίτης σοσιαλιστής που κατήγγειλε την αποστασία του Νόβα, μιλώντας για πρωθυπουργό που διόρισε ο βασιλιάς βγάζοντάς τον από την κατάψυξη, όπως γινόταν με τα γνωστά τότε κατεψυγμένα ψάρια "Ευρυδίκης", διέγραφε τη μέχρι τότε ιστορία του και έθετε τον εαυτό του στην υπηρεσία των βρόμικων σχεδίων των Ανακτόρων και των ντόπιων και ξένων συμφερόντων που αντιπροσώπευαν.
Η λαϊκή οργή εκδηλώθηκε με μαχητικές διαδηλώσεις και άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία. Επρόκειτο για την τελευταία μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση των "Ιουλιανών", τη μαχητικότητα της οποίας καταδίκασε η ΕΔΑ, κάνοντας λόγο για "προβοκάτορες". Αν και γνώριζε πως η μεγάλη πλειονότητα των διαδηλωτών αποτελούνταν από μέλη και οπαδούς της (κυρίως οικοδόμους) και μέλη της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.
Επρόκειτο για μια στάση που υπαγορευόταν από τον φόβο της εκμετάλλευσης των επεισοδίων από την αντίδραση για την προώθηση αντιδημοκρατικής εκτροπής. Και από την αυταπάτη πως θα μπορούσε να υπάρξει ομαλή εξέλιξη με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Αν και η κυβέρνηση Τσιριμώκου καταψηφίστηκε κι αυτή από τη Βουλή, η περαιτέρω εξαγορά βουλευτών της Ένωσης Κέντρου επέτρεψε την ολοκλήρωση του βασιλικού πραξικοπήματος, με την υπερψήφιση της επόμενης κυβέρνησης αποστατών με επικεφαλής τον Στέφανο Στεφανόπουλο, χωρίς αγωνιστικές λαϊκές αντιδράσεις.
Η αποδοκιμασία των μαχητικών λαϊκών εκδηλώσεων της 20ης Αυγούστου από την ΕΔΑ ήταν ένας από τους καθοριστικούς λόγους που οδήγησαν τον λαϊκό κόσμο και τη νεολαία να αποσυρθεί από τους δρόμους. Που έμειναν ανοιχτοί για την επέλαση των τεθωρακισμένων της Χούντας, στις 21 Απριλίου 1967.
Σχολιο.- Η απαξια του Τσιριμωκου ηταν τετοια που μεχρι και ο αρχι αποστατης Μητσοτακης ειχε δηλωσει οτι εγλειψε εκει που εφτυνε.
Σχολιο.-  Παρά τους τυχοδιωκτισμούς του, ήδη από τη δεκαετία του '40, ο Τσιριμώκος είχε καταξιωθεί ως συνεπής δημοκράτης. Όπως πολύ εύστοχα μου είχε πει ο Μίμης Λιβιεράτος, αν δεν είχε αποστατήσει το 1965, θα τιμούσαν τη μνήμη του, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά, και άγαλμά του θα είχε στηθεί έξω από τη Βουλή. Δυστυχώς, αυτοαπαξιώθηκε τρία χρόνια πριν πεθάνει, και το όνομά του έγινε συνώνυμο με την προδοσία, της ίδας του της ζωής.
Σχολιο.- Γραφτηκε οτι απο την εποχη της Βαρκιζας ειχε επαφες με τους εγγλεζους. Συνγκεκριμενα από οταν ηταν μελος της αντιπροσωπειας του ΕΑΜ εδινε πληροφηριες στην αλλη μερια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για το θεοκρατικό-ρατσιστικό ισραηλινοναζιστικο κράτος-τρομοκράτη οι γυναίκες είναι και επισήμως «μίασμα», είναι «ρυπαρές» και για τούτο τους επιβάλλεται τελετή αποκαθαρμού! Κατά τα λοιπά, ο «στρατηγικός μας σύμμαχος» είναι όαση των LGBTQ και του νεοφιλελέ δικαιωματισμού…

Ισραήλ: Η μία μαύρη ημέρα για τη γυναίκα διαδέχεται την άλλη – Καθαρμός των γυναικών μετά τον έμμηνο κύκλο
Αυγ 20, 2019
Με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές προ των πυλών και τις γυναίκες υποψηφίους να υπολείπονται ακόμη σε αριθμό τον αντίστοιχο των ανδρών, η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου -στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνονται μόλις δύο γυναίκες-δηλώνει έτοιμη να δρομολογήσει μία θεσμική εκστρατεία για την προώθηση της ιεροτελεστίας του καθαρμού των γυναικών μετά τον έμμηνο κύκλο.
Το υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, επικεφαλής του οποίου είναι ο υπερορθόδοξος Ισαάκ Βανκίν, του θρησκευτικού σεφαραδίτικου κόμματος Σας, ανέθεσε στην κρατική διαφημιστική εταιρεία την παραγωγή ενός διαφημιστικού βίντεο για την τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες, προκειμένου να «καταστήσει πιο ελκυστική την αντίληψη για τις ιεροτελεστίες καθαρμού», όπως αναφέρεται σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Haaretz.
Για τον σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιηθεί η εικόνα διάσημων γυναικών της χώρας, που θα προτρέπουν τις Ισραηλινές να βυθίζονται στο νερό τελείως τρεις συνεχόμενες φορές, γυμνές και όρθιες, επτά ημέρες μετά την έμμηνο ρύση. Ο εβραϊκός θρησκευτικός νόμος θεωρεί πως εκείνη την περίοδο οι γυναίκες είναι «ρυπαρές» και για τούτο τους απαγορεύεται να έχουν ερωτικές σχέσεις με τους συζύγους τους εάν δεν περάσουν πρώτα από την τελετή αποκαθαρμού τους στην μικρή δεξαμενή «μικβέ», που περιέχει βρόχινο νερό και βρίσκεται στις συναγωγές, ή σε κάποιο θρησκευτικό κέντρο.
Οι κοσμικές οργανώσεις θεωρούν, σύμφωνα με τη Haaretz, πως τούτη τη φορά το υπουργείο έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα όσον αφορά τις νόμιμες αρμοδιότητές του, που συνίστανται στην παροχή θρησκευτικών υπηρεσιών και για την έκδοση διαζυγίων (σημειωτέον στο Ισραήλ δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος, αν και γίνονται ανεκτοί όσοι πολιτικοί γάμοι έχουν γίνει στο εξωτερικό). Φρονούν επίσης πως με αυτήν την εκστρατεία, το υπουργείο επιδιώκει να επιβάλει την ιδέα της τέλειας υπακοής των γυναικών στον Ιουδαϊκό Νόμο.
Η συμφωνία για την προώθηση του καθαρμού στη «μικβέ» εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Νετανιάχου για συνεργασία με τα θρησκευτικά κόμματα, που το 2015 του επέτρεψε να συγκροτήσει την πιο συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ. Οι σφυγμομετρήσεις για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου προβλέπουν την επανάληψη του πολιτικού αδιεξόδου που δεν επέτρεψε τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τη δεξιά να έχει συγκεντρώσει 65 έδρες και την αντιπολίτευση (κέντρο, αριστερά, άραβες) 55.
Το υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων έχει προκαλέσει και άλλη αντιπαράθεση, όταν δημοσίευσε διαφημίσεις για την αναθεώρηση των διαδικασιών για την προσηλυτισμό στον Ιουδαϊσμό, με στόχο την επιστροφή στην πιο ορθόδοξη και τυπική διαδικασία.
Την περασμένη εβδομάδα, νέα πολεμική είχε ξεσπάσει μετά την απόφαση των αρχών της πόλης Αφούλα, στο βόρειο Ισραήλ, να διαχωρισθούν γυναίκες από άνδρες στο κοινό μίας ανοικτής συναυλίας σε δημόσιο χώρο. Όπως τόνισε η αρθρογράφος Ίρις Λεάλ, «ήταν μία μαύρη ημέρα για την ισότητα των φύλων στο Ισραήλ. Δεν επρόκειτο για μία τελετή στη συναγωγή, ούτε για μία ιδιωτική εκδήλωση και παραβιάσθηκαν τα θεμελιώδη δικαιώματα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τεχνη της ζωης ειναι να απολαμβανεις τα λιγα και να αντεχεις τα πολλα!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πιο δυσκολα ρηματα....
Εμπιστευσου, ξεχασε, συγχωρεσε!!..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δουλευω στη ρεσεψιον και μου λεει η άλλη «του τι του ρουμ του»,ε και της απανταω «ταμ ταραμ ταμ».  …με απελυσαν…. Που να φανταστω ότι ηθελε δυο τσαι στο δωματιο δυο….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν απειλήσουμε την Ευρώπη με τον Σιν μπόι στην Γιουροβίζιον θα μας χαρίσουν το χρέος, 3 χώρες και μια ήπειρο αλλά που μυαλό...
Σχολιο.-  Αυτοί στη Γιουροβίζιον είναι τόσο μαλακες πλέον που είναι ικανοί να τον βγάλουν πρώτο με ρεκόρ ψήφων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βιαστής του Κάβου-Κέρκυρα
είχε βιάσει 3 γυναίκες-καταδικάστηκε το 2007
το 2010 βγήκε
Συνέχισε τους βιασμούς σε Αγγλίδες τουρίστριες-απειλή μαχαιριού
καταδικάστηκε σε 52 χρόνια
στα 9 είναι πλέον έξω.Με το νέο νομο του ΣΥΡΙΖΑ. Πίνει τα ποτάκια του.
Στα αγγλικά ΜΜΕ γίνεται χαμός.
Δικαιοσύνη:ακόμα πιστεύετε;;
Σχολιο.- Επίσης.....ο Αφγανός στην Κέρκυρα που πέταξε την φοιτήτρια στο γκρεμό...σε 2 χρόνια ήταν έξω.....βιασε και δολοφόνησε 20χρονη στην Γερμανία...βουιξε όλη η Ευρώπη.. ( μην ξεχνάμε)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Susanne Weiss προς τα μέλη του αμερικανικού κογκρέσου Rachida Tlaib και Ilhan Omar:
Ως επιζήσασα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, εξαίρω τις προσωπικές σας θυσίες, την αφοσίωση και τις θαρραλέες σας πράξεις για τους Παλαιστίνιους, που μάχονται για την πατρίδα τους, την ισότητα και την ελευθερία.
΄Οταν ήμουν μικρή και είχαμε κατοχή από τους Ναζί, όπως και αμέτρητα άλλα παιδιά εβραίων, γλύτωσα από το Χίτλερ λόγω της ζεστής αγκαλιάς της αλληλεγγύης.
Σήμερα, φέρνετε το ίδιο πνεύμα βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, που θέλουν να καταρρίψουν τα ρατσιστικά τείχη του Απαρτχάϊντ και να χτίσουν τα θεμέλια για ειρήνη, δικαιοσύνη και συμφιλίωση.
Σας ευχαριστώ, Ρασίντα και Ιλχάν, που σπάζετε τη σιωπή για το απάνθρωπο απαρτχάϊντ και υψώνετε το Παλαιστινιακό ενωτικό αίτημα για μποϋκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις.
Suzanne Weiss, Toronto
Aug. 19, 2019
Η Suzanne Weiss είναι επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και ζει στο Τορόντο, στον Καναδά. Είναι μέλος του "Συνασπισμού κατά του Ισραηλινού Απαρτχάϊντ" και της οργάνωσης "Όχι στο Όνομά μας: Εβραϊκές Φωνές Κατά του Σιωνισμού."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σιωνισμός δεν είναι μόνο ακραίο εθνικιστικό κίνημα με πρόβεια μια θρησκεία ,αλλά απροκαλυπτος φασισμός και σκληρή αποικιοκρατία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και κάτι σχετικό για τον Άρη Βελουχιωτη από μια συνέντευξη στο STAR Στερεάς Ελλάδος, του ιερέα που ήταν μαζί στο ανταρτικο , και κατόπιν ηγουμένου της Μονής Αγάθωνος.
Γερμανός νομίζω το όνομα του.
" Ήταν Χριστούγεννα και εγώ έπρεπε να κάνω οπωσδήποτε την ακολουθία της Γεννησης. Ήμασταν σε ένα εξωκλήσι στο βουνό. Εγώ ο Άρης και λίγοι συντρόφοι. Δεν είχα ψάλτη. Έβαλα τον Αρη"
Τι ξέρουμε για τον κάθε ανθρωπο και πως τον κρίνουμε !
Ο Βελουχιώτης είχε μια πει ότι την θρησκεία και την πίστη του καθενός δεν μπορεί και δεν πρέπει κανένας να την απαγορεύει.. επίσης σεβόταν τους παπάδες και τους έλεγε συχνά ότι έχουν ευθύνη απέναντι στη μόρφωση του λαού αφού αυτοί ξέρανε μια στάλα γράμματα ενώ εκείνη την εποχή οι περισσότεροι στα χωριά ήταν αγράμματοι..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ανήλικα» ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Όλα πανω από 25 χρονων. Όλα κατά διαβολική σύμπτωση αρσενικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς. Αντλούμε δυνάμεις απο την δική σας αγάπη προς την Άσπα και αυτο μας οπλίζει με χαρά και διάθεση διότι βλέπουμε πως η ανθρωπιά σε αυτή τη χώρα εξακολουθεί να υπάρχει. Έχετε κάνει απο την πρώτη στιγμή που ανέβηκε αυτο το αφισακι 170 κοινοποιήσεις. Το ευχαριστω ειναι ελάχιστο μπροστά στη ζεστασιά της αγκαλιάς σας. Φέτος συμπληρώνονται 6 καλοκαίρια που η Άσπα παραμένει στην απόλυτη ακινησία και σιωπή της στο αναπηρικό της καροτσάκι. Βοηθήστε το επόμενο καλοκαίρι να την δούμε όρθια να απολαμβάνει και κεινη σαν κοριτσάκι οτι και τα αλλα συνομήλικα της. Βοηθήστε μας... συνεχίστε να κοινοποιήτε το αφισακι διαδιδωντας την προσπάθεια μας. Στις 30 Σεπτεμβρίου όλοι μαζί με την Άσπα στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της.

Συναυλια  αγαπης για την Ασπα
Θεατρο Αλσους Βεικου, Γαλατσι
Δευτερα 30 Σεπτεμβριου ωρα 20.30

Τέσσερα χρόνια μετά τον βαρύ τραυματισμό της κόρης της από τον πρώην σύζυγό της, η Σπυριδούλα Φατούρου παλεύει να τα βγάλει πέρα χωρίς οικονομική βοήθεια από πουθενά - Μόνο η νοσηλεία κοστίζει 3.000 € το μήνα
12 Αυγούστου 2013. Το πανελλήνιο μουδιάζει από μία απόπειρα δολοφονίας τόσο βίαιη και στυγερή όσο και πρωτόγνωρη για την ελληνική κοινωνία και τα αστυνομικά χρονικά.
Ενας πατέρας, ο 47χρονος τότε Γιώργος Μπόγρης, πυροβολεί εξ επαφής τη 17χρονη κόρη του Ασπα μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Αργους. Υστερα από λίγο ο εκτελεστής-πατέρας αυτοκτονεί αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα με παραλήπτη τη μητέρα της Ασπας, τη Σπυριδούλα Φατούρου, με την οποία βρισκόταν σε διάσταση πάνω από τέσσερα χρόνια. Της γράφει: «Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Ο σκοπός του απύθμενου μίσους του στο πρόσωπο της πρώην συζύγου του δεν πραγματώνεται. Η Ασπα μεταφέρεται στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη, με δύο σφαίρες στο κεφάλι, και παρά τους φόβους όλων ότι «το παιδί δεν θα καταφέρει να νικήσει τον θάνατο», εκείνη κερδίζει τη μάχη.
 Τα τραύματα ωστόσο που φέρει δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει μια φυσιολογική ζωή, με την εισαγωγή της σε κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας να αποτελεί μονόδρομο. Δίπλα της όλο αυτό το διάστημα στέκει κερί αναμμένο η μητέρα της Σπυριδούλα. Η μάνα-ηρωίδα που σήμερα ζητάει τη βοήθεια όλων μας προκειμένου η μονάκριβη κόρη της να κερδίσει έστω και κάποιες πτυχές μιας φυσιολογικής ζωής: «Η Ασπα σήμερα σαφώς και είναι καλύτερα από τον πρώτο καιρό. Αντιλαμβάνεται και απαντά με τα μάτια σχεδόν στις περισσότερες ερωτήσεις.
 Τρώει από το στόμα αλεσμένες τροφές, αναπνέει μόνη της, ωστόσο τα υγρά και τα φάρμακα τα δίνουμε από έναν σωλήνα που έχει τοποθετηθεί στο στομάχι της. Ομως δεν μιλά, δεν κινείται, κλαίει και κάποιες φορές γελά. Η δική μου ψυχολογία; Μην τα ρωτάτε! Οταν βλέπεις τη μονάκριβή σου τέσσερα χρόνια καθηλωμένη να λιώνει, να μην μπορεί να σου πει αν πονάει, πού πονάει, αν θέλει κάτι ή δεν θέλει, πεθαίνεις καθημερινά. Οσο χάλια όμως κι αν είμαι ψυχολογικά, δεν μου επιτρέπεται να το δείξω. Μπροστά της είμαι η μαμά που γνώρισε και ήξερε όλα τα χρόνια. Δεν θα πω ψέματα για να εντυπωσιάσω. Δεν αντέχεται, καρδιά μου, αυτό!» λέει η κυρία Φατούρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γιος του Μαρινακη και βαφτιστηρι της Ντορουλας είναι τελικα ο τεντιμπους που εριξε τα γιαουρτια στη Μηλο. Γι αυτό και η μιντιακη ομερτα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τρομοκράτες της Άγκυρας στοχεύουν με πυραύλους Grad τη ρωσική βάση Khmeimim.
19/8/2019
Η Τουρκία απαντά στο βομβαρδισμό του κομβόι της βάζοντας τους τρομοκράτες που υποστηρίζει να βομβαρδίσουν με πυραύλους Grad την ρωσική βάση Khmeimim στην επαρχία της Λατάκια.
O Putin δήλωσε πως τη στιγμή της συμφωνίας του Σότσι οι τρομοκράτες (Al-Nosra) ήλεγχαν το 50 % της επιφάνειας του Κυβερνείου του Idlib ενώ σήμερα ελέγχουν το 90 % και επιτίθενται στη βάση Khmeimim.Γι αυτό η Ρωσία υποστηρίζει την επίθεση του συριακού στρατού στο Idlib πρόσθεσε….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Συριακός στρατός απελευθέρωσε την πόλη Khan Sheykoun.
19/8/2019
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και μέσα της  » αντιπολίτευσης » ο συριακός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Khan Sheykoun. Η πόλη ελευθερώθηκε..Οι τρομοκράτες φυγαδεύονται οι περισσότεροι μέσω των τούνελ προς ανατολικά….Η Τουρκία χάνει τη βόρεια Χάμα…..Οι τρομοκράτες εκκενώνουν την πόλη δεν είναι σε θέση να δώσουν την τελευταία μάχη αποσύρονται έναντι της υπεροχής του σθένους του συριακού στρατού και της ηγεσίας του φοβούμενοι ότι ο συριακός στρατός θα τους αποκλείσει εντελώς στην πόλη…
Ούτε οι αποκεφαλισμοί ούτε η προπαγάνδα η μιντιακή όλης της Δύσης ούτε το ασκέρι του Ερντογάν ήταν σε θέση να τους σώσουν. Η αλ Νούσρα ηττήθηκε από συριακό στρατό και συμμάχους του και στην Khan Sheykoun.
update: και το  »αντιπολιτευόμενο » (OSDH) αναφέρει πως οι τζιχαντοφασιστες και οι  »ισλαμοφασιστες » των αποικιοκρατων αποσύρθηκαν από την Khan Sheikhoun την 20 Αυγούστου.Αυτοί αποσύρονται επίσης από άλλες ζώνες κλειδιά στη ΒΔ Συρία και κυρίως στον θύλακα Βορρά της Χάμα όπως από την πόλη Kafr Zita για να μην εγκλωβιστούν. Τώρα όλοι στρέφουν την προσοχή τους στο Morek όπου έχει σχεδόν περικυκλωθεί και παγιδευθεί το τούρκικο παρατηρητήριο….Oι τρομοκράτες εγκαταλείπουν τα χωριά και κωμοπόλεις Al-Tamaneh, Morek, Kafr Ζita, Al-Sayad στον θύλακα της Β Χάμα που κλείνει ο συριακός στρατός και αυτά παρνούν στον έλεγχο του συριακού στρατού.O στρατός μετά και την τελευταία του προέλαση έκλεισε εντελώς το θύλακα της Β Χάμα. Προηγουμένως και μέσα στη νύχτα οι τρομοκράτες αποσύρονταν από Lataminah-Kafr Zita και όλες τις περιοχές του βόρειου θύλακα Hama μέσω εθνικών οδών…..
Ήδη από χθες το πρωί 19/8 η πόλη Khan Sheykhoun θα έπρεπε να έχει καθαριστεί εντελώς από τρομοκράτες αυτό ήταν το σχέδιο. Ωστόσο, εναπομείναντες τρομοκράτες που είχαν παγιδευτεί στην πόλη και δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να πεθάνουν, προσπάθησαν να αντισταθούν σε κάποια κτίρια όπου βρίσκονται…Η πόλη εκκενώθηκε ολοσχερώς από τους τρομοκράτες….
Ο Τσαβούσογλου σε σημερινές του δηλώσεις είπε πως η χώρα του δεν είναι διατεθειμένη να αποσυρθεί από το παρατηρητήριο 9 στο Μοrek.. οπότε θα υπάρχουν Τούρκοι στρατιώτες περικυκλωμένοι από συριακό στρατό υπό άτυπη ομηρία…..Σύμφωνα με κάποιες αναφορές είναι περί τους 150. « Το καθεστώς δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την ασφάλεια των στρατιωτών μας « , τόνισε ο ΥΠΕΞ Τουρκίας σύμφωνα με το aa αναφερόμενος στο κομβόι του που ακινητοποιήθηκε από συριακούς εναέριους βομβαρδισμούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: ρώσικος στρατός αναπτύχθηκε στην επαρχία του Ιντλίμπ.
20/8/2019
O Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών S Lavrov δήλωσε πως ρωσικός στρατός αναπτύχθηκε στην επαρχία του Ιντλίμπ στη Βόρεια Συρία αναφέρει το interfax. Πρόσθεσε ότι θ΄απαντήσουμε αποφασιστικά σε κάθε στόχευση ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στη Συρία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζει την εκτέλεση των δρομολογίων Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη το ANDROS JET της SEAJETS
 Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 15:00
Η SEAJETS σε συντονισμό με το Υπουργείο Ναυτιλίας και εν αναμονή των εξελίξεων της επαναδρομολόγησης των τοπικών πλοίων, θα εκτελέσει αύριο Τετάρτη 21/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο ANDROS JET τα παρακάτω δρομολόγια.
Από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00
Από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00 και στις 18.00
Σε περίπτωση μη δρομολόγησης του τοπικού πλοίου άμεσα, η SEAJETS θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες στη σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.
Τα νέα δρομολόγια θα γνωστοποιούνται με ανακοίνωση της εταιρείας 24 ώρες πριν, με πρόθεση να παραμένουν στα συγκεκριμένα ωράρια για διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε εκστρατεία για την τελετή καθαρμού των γυναικών μετά την έμμηνο ρύση
 Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 09:28
Με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές προ των πυλών και τις γυναίκες υποψηφίους να υπολείπονται ακόμη σε αριθμό τον αντίστοιχο των ανδρών, η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου - στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνονται μόλις δύο γυναίκες - δηλώνει έτοιμη να δρομολογήσει μία θεσμική εκστρατεία για την προώθηση της ιεροτελεστίας του καθαρμού των γυναικών μετά την έμμηνο ρύση.
Το υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, επικεφαλής του οποίου είναι ο υπερορθόδοξος Ισαάκ Βανκίν, του θρησκευτικού σεφαραδίτικου κόμματος Σας, ανέθεσε στην κρατική διαφημιστική εταιρεία την παραγωγή ενός διαφημιστικού βίντεο για την τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες, προκειμένου να «καταστήσει πιο ελκυστική την αντίληψη για τις ιεροτελεστίες καθαρμού», όπως αναφέρεται σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Haaretz.
Για τον σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιηθεί η εικόνα διάσημων γυναικών της χώρας, που θα προτρέπουν τις Ισραηλινές να βυθίζονται στο νερό τελείως τρεις συνεχόμενες φορές, γυμνές και όρθιες, επτά ημέρες μετά την έμμηνο ρύση. Ο εβραϊκός θρησκευτικός νόμος θεωρεί πως εκείνη την περίοδο οι γυναίκες είναι «ρυπαρές» και για τούτο τους απαγορεύεται να έχουν ερωτικές σχέσεις με τους συζύγους τους εάν δεν περάσουν πρώτα από την τελετή αποκαθαρμού τους στην μικρή δεξαμενή «μικβέ», που περιέχει βρόχινο νερό και βρίσκεται στις συναγωγές, ή σε κάποιο θρησκευτικό κέντρο.
Οι κοσμικές οργανώσεις θεωρούν, σύμφωνα με τη Haaretz, πως τούτη τη φορά το υπουργείο έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα όσον αφορά τις νόμιμες αρμοδιότητές του, που συνίστανται στην παροχή θρησκευτικών υπηρεσιών και για την έκδοση διαζυγίων (σημειωτέον στο Ισραήλ δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος, αν και γίνονται ανεκτοί όσοι πολιτικοί γάμοι έχουν γίνει στο εξωτερικό). Φρονούν επίσης πως με αυτήν την εκστρατεία, το υπουργείο επιδιώκει να επιβάλει την ιδέα της τέλειας υπακοής των γυναικών στον Ιουδαϊκό Νόμο.
Η συμφωνία για την προώθηση του καθαρμού στη «μικβέ» εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Νετανιάχου για συνεργασία με τα θρησκευτικά κόμματα, που το 2015 του επέτρεψε να συγκροτήσει την πιο συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ. Οι σφυγμομετρήσεις για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου προβλέπουν την επανάληψη του πολιτικού αδιεξόδου που δεν επέτρεψε τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τη δεξιά να έχει συγκεντρώσει 65 έδρες και την αντιπολίτευση (κέντρο, αριστερά, άραβες) 55.
Το υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων έχει προκαλέσει και άλλη αντιπαράθεση, όταν δημοσίευσε διαφημίσεις για την αναθεώρηση των διαδικασιών για την προσηλυτισμό στον Ιουδαϊσμό, με στόχο την επιστροφή στην πιο ορθόδοξη και τυπική διαδικασία.
Την περασμένη εβδομάδα, νέα πολεμική είχε ξεσπάσει μετά την απόφαση των αρχών της πόλης Αφούλα, στο βόρειο Ισραήλ, να διαχωρισθούν γυναίκες από άνδρες στο κοινό μίας ανοικτής συναυλίας σε δημόσιο χώρο. Όπως τόνισε η αρθρογράφος Ίρις Λεάλ, «ήταν μία μαύρη ημέρα για την ισότητα των φύλων στο Ισραήλ. Δεν επρόκειτο για μία τελετή στη συναγωγή, ούτε για μία ιδιωτική εκδήλωση και παραβιάσθηκαν τα θεμελιώδη δικαιώματα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη συμβουλεύει την Πιονγκγιάνγκ να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ
 Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 05:27
Η Τεχεράνη συμβουλεύει την Πιονγκγιάνγκ να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και σκοπεύει να στείλει τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ να επισκεφθεί τη ΛΔ Κορέας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αμπάς Αραγτσί χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βορειοκορεάτικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.
«Οι ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστος εταίρος στον διάλογο, τόσο με την αποχώρησή τους από το ΚΟΣΔ [Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, η επίσημη ονομασία της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν], όσο και στις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Αραγτσί, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ.
Το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον εναντίον ανεξάρτητων χωρών όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι οι οικονομικές κυρώσεις, συνέχισε ο υφυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης και της Πιονγκγιάνγκ.
Ακόμη, ο Αραγτσί εξέφρασε τη βούληση του Ιράν για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και την ετοιμότητα της Τεχεράνης να στείλει τον Ζαρίφ στην Πιονγκγιάνγκ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουνιτοφασιτικη αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην Υεμένη
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 03:39
Η ουαχαμπιτικοναζιστικη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της σιχαμενης Σαουδικής Αραβίας που εισεβαλλε με πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 εξαπέλυσε χθες Δευτέρα επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Σαναά, την υεμενίτικη πρωτεύουσα, η οποία ελέγχεται από το Υεμενιτικο πατριωτικο σιιτικό κίνημα των Χούτι, μετέδωσε η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους Υεμενιτες πατριωτες σιίτες αντάρτες, έκανε λόγο το βράδυ της Δευτέρας για τουλάχιστον έξι αεροπορικούς βομβαρδισμούς της σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό το βρωμιαρικο Ριάντ και τόνισε πως τα πλήγματα συνεχίζονταν.
Κατά το ουαχαμπιτικοναζιστικο σαουδικο πρακτορείο έγιναν επίσης πέντε πλήγματα στη βόρεια επαρχία Σαάντα, τα οποία είχαν αποτέλεσμα να καταστραφούν κέντρα διοίκησης και να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί υεμενιτες πατριωτες αντάρτες.
Το Σάββατο, οι Χούτι εξαπέλυσαν σε αντιποινα για την σουνιτοφασιστικη εισβολη στην Υεμενη και τους τοσους θανατους και πεινα που εχει προκαλεσει, επίθεση στην πετρελαιοπηγή Σέιμπα, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά. Η δικαιη επίθεση των πατριωτων της Υεμενης προκάλεσε πυρκαγιά σε εγκατάσταση φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της βρωμιαρικης ουαχχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας, οι εξαγωγές πετρελαίου δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση των Υεμενιτων πατριωτων σιιτών ανταρτών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Twitter και Facebook διέγραψαν λογαριασμούς που δυσφήμιζαν τους αποικιοκρατες «διαδηλωτές» της CIA  στο Χονγκ Κονγκ
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 23:25
Οι πατριωτες υποστηριχτες της Κινας χρησιμοποίησαν περίπου χίλιους λογαριασμούς στο Twitter και, σε μικρότερη έκταση, ορισμένες σελίδες στο Facebook για να φανερωσουν την αληθεια για τους «διαδηλωτές» της CIA στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Το Twitter διέγραψε 986 λογαριασμούς που "συντονίζονταν στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για να φανερωσουν την αληθεια για το (κινεζικό) κράτος" για "να υπονομεύσουν τις πολιτικές απόψεις" των «διαδηλωτών» της CIA, όπως ανέφερε η εταιρεία.
Το Facebook, που ενημερώθηκε για το θέμα από το Twitter, ανέφερε από την πλευρά του ότι διέγραψε για τους ίδιους λόγους επτά σελίδες, πέντε λογαριασμούς και τρεις ομάδες που "αποκαλυπταν την αληθεια για τους πληρωμενους «διαδηλωτες της CIA στο Χονγκ Κονγκ".
Το Twitter υπενθύμισε ότι οι κινεζικές αρχές το έχουν απαγορεύσει στην ηπειρωτική Κίνα. Οι πράκτορες χαφιεδες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να παρακάμψουν την απαγόρευση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν διευθύνσεις IP αφού τις ξεμπλόκαραν για τον σκοπό αυτόν.
Το Facebook, που επίσης έχει απαγορευτεί στην Κίνα, διευκρίνισε ότι περίπου 15.500 λογαριασμοί "ακολουθούσαν" μία ή περισσότερες από τις σελίδες που καταργήθηκαν από την πλατφόρμα του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Απολύθηκε ο αστυνομικός που είχε πνίξει Αφροαμερικανό κατά τη σύλληψη
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 21:50
Ο αστυνομικός που είχε κατηγορηθεί ότι προκάλεσε ασφυξία στον Αφροαμερικανό Έρικ Γκάρνερ το 2014 στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του, απολύθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης.
Ο Ντάνιελ Πανταλέο είχε τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα στις αρχές του μήνα, αφότου μια δικαστής διοικητικού δικαστηρίου έκρινε ότι πρέπει να απολυθεί. Τα τελευταία χρόνια του είχε ανατεθεί εργασία γραφείου, μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο που τραβήχθηκαν από κινητά τηλέφωνα και τον έδειχναν να χρησιμοποιεί μια απαγορευμένη λαβή στον Γκάρνερ, σε ένα πεζοδρόμιο του Στάτεν Άιλαντ. Η αστυνομία πίστευε ότι ο Έρικ Γκάρνερ πουλούσε λαθραία τσιγάρα.
Ο θάνατος του Γκάρνερ οδήγησε στην ανάδυση του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ.
Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζέιμς Ο'Νιλ ανέφερε ότι αποφάσισε να ακολουθήσει τη σύσταση της δικαστή, σε αυτήν την εμβληματική υπόθεση για την αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών.
«Συμφωνώ με τη σύσταση», είπε ο Ο'Νιλ, προσθέτοντας ότι ο Πανταλέο «δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει αποτελεσματικά ως αστυνομικός στη Νέα Υόρκη». Υπογράμμισε πάντως ότι η απόφαση αυτή ήταν πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί ασκούν «ένα απο τα δυσκολότερα επαγγέλματα στον κόσμο» και πρέπει να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις «μέσα σε μια στιγμή».
Πολλές οργανώσεις για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων είχαν καλέσει τον Ο'Νιλ να απολύσει τον αστυνομικό, αντί να του επιβάλει απλώς διοικητικές κυρώσεις.
Στην εισήγησή της, έκτασης 46 σελίδων, η δικαστής Ρόζμαρι Μαλντονάντο εκτιμά ότι ο αστυνομικός, κατά την εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε για την υπόθεση, έδωσε «μη ευλογοφανείς και ψευδείς» εξηγήσεις. Χαρακτηρίζει επίσης «μη αξιόπιστες» τις μαρτυρίες των συναδέλφων του.
Στις 17 Ιουλίου 2014 αστυνομικοί έριξαν βίαια στο έδαφος και ακινητοποίησαν τον 43χρονο Έρικ Γκάρνερ, με την υπόψία ότι πουλούσε λαθραία τσιγάρα. Ο παχύσαρκος, ασθματικός Γκάρνερ, που αντιστάθηκε στη σύλληψη αλλά δεν οπλοφορούσε, έχασε τις αισθήσεις του ενώ πέντε άνδρες προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες και λίγο αργότερα ξεψύχησε.
Το βίντεο της σύλληψης έκανε τον γύρο του κόσμου. Ακούγεται καθαρά ο Γκάρνερ, που ήταν πατέρας έξι παιδιών, να επαναλαμβάνει «Δεν μπορώ ν' ανασάνω».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελ Σαλβαδόρ: Αθώα η έγκυος που βιάστηκε και γέννησε νεκρό παιδί
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 22:38
Αθωώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ η 21χρονη, που βρισκόταν αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 30-50 ετών κατηγορούμενη για τη δολοφονία του μωρού της, το οποίο είχε γεννήσει νεκρό, ανακοίνωσε μία από τις δικηγόρους της.
«Αθωώθηκε!!! Ναι, τα καταφέραμε!» έγραψε στο Twitter η Μπέρθα Μαρία Ντελεόν, η συνήγορος της Έβελιν Ερνάντες.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης 40 ετών για ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής γυναίκας, που γέννησε νεκρό το αγοράκι που κυοφορούσε μετά τον βιασμό της.
«Δόξα τω Θεώ, αποδόθηκε δικαιοσύνη» φώναξε η Ερνάντες, κλαίγοντας, στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο και την επευφημούσε.
Η νομοθεσία κατά των αμβλώσεων στο Ελ Σαλβαδόρ είναι από τις αυστηρότερες στον πλανήτη. Στη συντηρητική καθολική χώρα, ο ποινικός κώδικας προβλέπει την επιβολή ποινής φυλάκισης 2 ως 8 ετών σε κάθε περίπτωση άμβλωσης, αλλά στην πράξη, οι δικαστές αντιμετωπίζουν κάθε απώλεια βρέφους ως «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», κατηγορία που επισύρει ποινή 30 ως 50 ετών κάθειρξης.
«Πιστεύουμε ότι ο δικαστής ήταν πολύ δίκαιος στην απόφασή του. Ο δικαστής επισήμανε ότι δεν υπήρχε τρόπος να αποδειχθεί ότι διαπράχθηκε έγκλημα και για αυτό ακριβώς (η Ερνάντες) αθωώθηκε» είπε η Ντελεόν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κένυα: Όταν τα βραχιόλια από ελεφαντόδοντο μετατρέπονται σε... χειροπέδες
 Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 21:49
Μια Ισπανίδα συνελήφθη χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, επειδή φορούσε ένα βραχιόλι από ελεφαντόδοντο, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη μιας Γαλλίδας τουρίστριας για τον ίδιο λόγο.
Η Μαρία Πιτς Αγκιλέρα, 50 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 12 μηνών ή πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου σελινιών (8.700 ευρώ) για παράνομη κατοχή ελεφαντόδοντου.
Η κενυατική Υπηρεσία Πανίδας (KWS) διευκρίνισε ότι η Ισπανίδα συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Τζόμο Κενυάτα «με ένα βραχιόλι από φίλντισι που ζύγιζε 25 γραμμάρια», προτού επιβιβαστεί σε πτήση από το Ναϊρόμπι προς το Νταρ ες Σαλάαμ, στην Τανζανία.
Την περασμένη Τετάρτη, μια Γαλλίδα, επίσης, συνελήφθη, στο αεροδρόμιο, ενώ επέστρεφε στο Μαγιότ, για κατοχή ενός βραχιολιού από ελεφαντόδοντο. Κρίθηκε ένοχη και κατέβαλε το πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου σελινιών.
«Πιθανόν είναι νόμιμο σε άλλες χώρες, όμως όχι εδώ. Αυτό οδηγεί τους λαθροκυνηγούς στο να σπεύδουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση για ελεφαντόδοντο» εξήγησε ένας αξιωματούχος της KWS, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Έπειτα από δεκαετίες λαθροθηρίας, που είχε ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός των ελεφάντων να μειωθεί από εκατομμύρια στα μέσα του 20ου αιώνα σε περίπου 400.000 το 2015, το εμπόριο ελεφαντόδοντου σχεδόν απαγορεύτηκε το 1989.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικά Σουχόι αναχαίτισαν τουρκικά F-16 στη Συρία
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 18:27
Στο παραπέντε απεφεύχθη νέο αιματηρό επεισόδιο στον αέρα μεταξύ τουρκικών F16 και ρωσικών Sukhoi 35 την Τρίτη 20 Αυγούστου στην περιοχή  της Ιντλίμπ στη Βόρειο Συρία.
Σύμφωνα με την ισραηλινοναζιστική στρατιωτική ιστοσελίδα Debka τουρκοφασιστικά F16 προσπάθησαν να ανακουφίσουν Τζιχαντοφασιστες συμμοριτες των αμερικανων  που τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα βάλλονται από ρωσικά και συριακά πυρά με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσουν. Αυτούς τους Τζιχαντοφασιστες των αμερικανων επιχείρησε να ανεφοδιάσει με πυρομαχικά και όπλα η σουλτανικη τουρκοφασιστική φάλαγγα που την Δευτέρα ακινητοποιήθηκε νότια της Ιτλίμπ.
Ρωσικά αεροσκάφη και συριακές πυροβολαρχίες έπληξαν στόχους πολύ πλησίον της σουλτανικης τουρκικής φάλαγγας η οποία αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω σε προηγούμενες θέσεις του σουλτανικου τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος η Άγκυρα ήταν πλήρως ενημερωμένη για την απόφαση των Ρώσων και της Συρων να επιφέρουν στρατηγικό πλήγμα κατά του θύλακα Τζαχαντοφασιστών οι οποίοι υποστηρίζονται εξ αρχής από την Σουλτανικη Τουρκία του ισλαμοφασιστα σουλτανου Ερντογαν.
Την Τρίτη λοιπόν τα σουλτανικα τουρκικά F16 προσπάθησαν να επιχειρήσουν στην περιοχή αλλά ήλθαν αντιμέτωπα με ρωσικά Soukhoi 35 που απογειώθηκαν από την βάση τους στη Λατάκεια. Ταυτόχρονα, όπως διαπίστωσαν οι ισραηλινοναζιστες, ενεργοποιήθηκαν οι ρωσικές αντιαεροπορικές συστοιχίες S300 και S400 που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.
Τα σουλτανικα τουρκικά F16 αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μόλις εμφανίστηκαν τα ρωσικά μαχητικά. Οι ισραηλινοναζιστες κάνουν λόγο για Dogfights που σημειώθηκαν μέχρις ότου οι τούρκοι σουλτανικοι πιλότοι να εγκαταλείψουν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας.
Σύμφωνα με την Debca η εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας και Σουλτανικης Τουρκίας δεν έχει ολοκληρωθεί και ενδεχομένως να υπάρξουν άμεσα και νέα πολεμικά επεισόδια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλος κροισος ο χειριστης του σκαφους που εμβολισε ψαροβαρκα στο Πορτο Χελι με 2 νεκρους. Η οικογενεια του ελεγχει το Leroy  Merlin και αλυσιδα σουπερ μαρκετ στη χωρα του. Η περιουσια τους ξεπερνα τα 30 δις. ευρω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Αν είσαι αναρχικός εργάτης και κλέψεις τρείς πρίζες απο τα Leroy Merlin, το ελληνικό κράτος θα σε παραπέμψει με κακουργηματικές κατηγορίες περί "ληστρικής κλοπής" και θα καταλήξεις στη φυλακή.
Αν απο την άλλη είσαι ο Πινώ Μουλιέ - ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης τους - και δολοφονήσεις δύο αδέρφια με το ταχύπλοο σου στο Πόρτο Χέλι. Το ελληνικό κράτος θα σου προσφέρει χαλαρωτικό ποδομασάζ σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ζητώντας για τα μάτια του κόσμου το συμβολικό μπουρμπουάρ των 50.000€.
Ένα ποσό δηλαδή, που βρίσκεις κάτω απο το μαξιλάρι σου και θα αφεθείς ελεύθερος.
Συγνώμη για την ταλαιπωρία του είπαμε, ή είμεθα τίποτα κομμουνισταί;''




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ
Λυμένα τα χέρια των εργοδοτών να απολύουν με ή χωρίς «βάσιμο λόγο»
Προκλητικός ο υπουργός Εργασίας, που υπέγραψε χτες την εγκύκλιο για την κατάργηση του «βάσιμου λόγου» στις απολύσεις
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, «θεωρείται ότι από τις 17-05-2019 (ημερομηνία δημοσίευσης της καταργούμενης διάταξης) η καταγγελία της εργασιακής σχέσης είναι έγκυρη εφόσον έχει γίνει εγγράφως, έχει καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση και έχει καταχωρηθεί η απασχόληση του απολυόμενου στα τηρούμενα για τον ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ) μισθολόγια ή έχει ασφαλιστεί ο απολυόμενος». Το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας «δεν εξαρτάται από την ύπαρξη νόμιμης αιτίας» ενώ «δεν είναι καταχρηστική όταν δεν υπάρχει αιτία».
Σε μια προκλητική προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αντιστροφής της πραγματικότητας, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, έκανε λόγο για κατάργηση προβλέψεων «αναχρονιστικού» και «μεσαιωνικού» χαρακτήρα, που οδηγούσαν σε «ηλεκτρονικό "φακέλωμα" των εργαζομένων» και στην «υπονόμευση του επαγγελματικού τους μέλλοντος».
Σύμφωνα με τον υπουργό, στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» έχουν καταγραφεί περιπτώσεις λόγων απόλυσης που αναφέρονται σε «αργούς και οκνηρούς», «ανεπαρκείς» εργαζόμενους αλλά και απολύσεις που αιτιολογήθηκαν από «ιατρικούς λόγους»!
Η ευαισθησία όμως του υπουργού για το φακέλωμα των εργαζομένων είναι πέρα για πέρα προσχηματική, καθώς ο ίδιος ετοιμάζεται τώρα να κατοχυρώσει και με τη βούλα του νόμου το «φακέλωμα» σωματείων και συνδικαλιστών, προαναγγέλλοντας «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικάτων» και «ηλεκτρονική ψηφοφορία» για την ανάδειξη των οργάνων τους και την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στον συνδικαλιστικό νόμο.
Οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων και η πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς, είτε με την εισαγωγή του «βάσιμου λόγου» είτε με την κατάργησή του από τη ΝΔ, έχουν εξασφαλίσει στους εργοδότες όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο για να έχουν λυμένα τα χέρια όταν πρόκειται να κάνουν απολύσεις. Αντίστοιχα, με ή χωρίς «βάσιμο λόγο», η ατζέντα του ΣΕΒ γύρω από το ζήτημα των απολύσεων βάζει σταθερά στο στόχαστρο τις αποζημιώσεις απόλυσης.
Απ' αυτήν τη σκοπιά, είναι ψευτοκαβγάς η αντιπαράθεση για την προηγούμενη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που παρέπεμπε το "βάσιμο" της απόλυσης στην κρίση του δικαστηρίου, όπου η σχετική νομολογία αποδέχεται έναν πολύ μακρύ κατάλογο «βάσιμων λόγων» για τις απολύσεις εργαζομένων.
Για παράδειγμα, με δικαστικές αποφάσεις έχουν δικαιωθεί εργοδότες που απέλυσαν εργαζόμενες σε εγκυμοσύνη, παρά τη σχετική νομοθεσία. Αντίστοιχα, είναι συνήθης εργοδοτική πρακτική η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, στο πλαίσιο της οποίας απολύονται εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στην οργάνωση αγώνων, ακόμα και εκλεγμένοι συνδικαλιστές, κατά παράβαση όσων προβλέπει ο νόμος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φανερός πόθος του κεφαλαίου η πλήρης κατάργηση της αποζημίωσης
Υπαρχει ο φανερός πόθος των επιχειρηματικών ομίλων που είναι η πλήρης κατάργηση της αποζημίωσης. Αλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση με το "ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων" και τις "ηλεκτρονικές ψηφοφορίες", που έχει εξαγγείλει, επιδιώκει το πλήρες "φακέλωμα" των εργαζομένων που είναι συνδικαλισμένοι και τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων. Το κεφάλαιο δεν ανέχεται ακόμα και προσχηματικές διατάξεις, όπως αυτή για τη "δικαιολόγηση των απολύσεων", παρά το γεγονός πως έχει στη διάθεσή του ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα των μνημονίων, για να μπορεί να απολύει ελεύθερα. Την προηγούμενη δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, επέβαλαν διατάξεις που μείωσαν τις αποζημιώσεις και το "κόστος" της απόλυσης στο ελάχιστο, έτσι ώστε η μεγαλοεργοδοσία να έχει λυμένα τα χέρια της».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί είναι οι φονιάδες μισθοφόροι της Τουρκίας και της "δημοκρατικής" δύσης...
Αυτοί οι τρομοκράτες είναι στο Ιντλίμπ... ήρθαν στη Συρία μέσω Τουρκίας με εντολή των ΗΠΑ και της Ευρώπης του 4ου Ράιχ...
Μισθοφόροι δολοφόνοι από όλο τον κόσμο...
Στην πλειοψηφία τους Ουζμπέκοι και Κινέζοι Ουιγούροι...
Χωρίς έλεος... μέχρι να εξοντωθεί κι ο τελευταίος φονιάς στη Συριακή γη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το σχέδιο σύγχυσης και παραπλάνησης των λαών, ώστε να μένουν μακριά από διεκδικήσεις, είναι σχεδόν σατανικό. Χτύπημα κατ’ ευθείαν στο θυμικό, ακόμα και με την επίκληση του μεταφυσικού. Η διαχρονική αναζήτηση των ανθρώπων, για αγίους και μεσσίες , ακόμα και σήμερα στην μετανεωτερική εποχή, καλά κρατεί. Και το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτές τις αναζητήσεις.
Η Αγία Καρόλα. Η ‘’ηρωική’’ καπετάνισσα, που ‘’ηρωικά’’ θαλασσόπνιξε τους ναυαγούς, για να υπακούσει στο ‘’ηρωικό’’ κέλευσμα της πατρίδας της, “κατατροπώστε τον Σαλβίνι”. Ακόμα και μετά την αποκαθήλωσή της, ύστερα από την παραδοχή, ακόμα ο πολύς κόσμος πιστεύει στο ΄΄γενναίο’’ κορίτσι, στην γοργόνα που θα τσακίσει τους δαίμονες.
Αλλά το νούμερο ένα είδωλο, είναι η Γκρέτα Τούνεμπεργκ. Η έφηβη από την Σουηδία, με σύνδρομο Ασπέργκερ , με την εμμονή εδώ και λίγα χρόνια στην ‘’κλιματική αλλαγή’’. Η σταυροφορία που ξεκίνησε ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες, που τόσο συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα, τα καλοκουρδισμένα παπαγαλάκια του τύπου, τους ελεεινούς κονδυλοφόρους, τις γλοιώδεις μαριονέτες των Ηνωμένων Εθνών.
Η κλιματική αλλαγή. Το εφεύρημα του Αλ Γκορ, που αλλάζοντας το διάγραμμα σχέσης διοξειδίου και θερμότητας, πέρασε στον κόσμο ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή. Τόλμησε την ύβρη. Ο άνθρωπος, αυτό το αλαζονικό και υπερφίαλο ον, μπορεί να αλλάξει την θερμοκρασία ενός πλανήτη, που έχει ζήσει υπερθερμάνσεις και παγετώνες, πολύ πριν έρθει η ανθρώπινη κυριαρχία.
Η μικρή Γκρέτα, το κατάλληλο πρόσωπο για να συγκινήσει και να πείσει την κοινότητα, για το κολοσσιαίο πρόβλημα, έχει μιλήσει ως και στο φόρουμ του Νταβός! Δεν θα μιλήσει ποτέ, για το πραγματικό πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Δεν θα την δει κανείς να στήνεται έξω από την Bayer Monsanto, και να μιλά για την δηλητηρίαση της γης, της σοδειάς, των τροφίμων. Δεν θα την δει κανείς έξω από εξορυκτικές εταιρείες, που με τις σύγχρονες μεθόδους καταστρέφουν το περιβάλλον(ξέρουμε καλά εμείς, έχουμε τις Σκουριές). Δεν της τα έχουν πει αυτά.
Θα την δούμε σε ένα υπερσύγχρονο οικολογικό ιστιοπλοϊκό της οικογένειας Γκριμάλντι του πριγκηπάτου του Μονακό , με διαφήμιση της Private Bank του ομίλου Λάτση σε έναν ξεκάθαρο συμβολισμό. Η κλιματική αλλαγή και η αποτροπή της, είναι υπόθεση της ελίτ. Κι έτσι γαλαζοαίματοι, επιχειρηματικοί κολοσσοί, και ένα μικρό κορίτσι σύμβολο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την μεγάλη μπίζνα.
Βλέπει οράματα και ακούει φωνές η Γκρέτα, η σύγχρονη Ζαν Ντ Αρκ. Μόνο που τα μπερδεύει μέσα στην σύγχυσή της. Δεν είναι άγγελοι αυτοί που της μιλούν. Είναι κόρακες. Είναι τα κοράκια του Marketing που τρέφουν με ιταμό τρόπο την εμμονή της.
Και ήδη τα σχέδια της ‘’πράσινης’’ ανάπτυξης, τα αιολικά πάρκα στα καμένα δάση και οι νέες παρεμβάσεις στην καθαρή ενέργεια, έχουν δρομολογηθεί. Μαζί και οι νέοι ‘’κεφαλικοί’’ φόροι, που θα βαρύνουν τους εύπιστους πολίτες και τα νέα τέλη που θα είναι στα ύψη.
Αλλά η Γκρέτα δεν θα μπορέσει να καταλάβει ποτέ, πόσο επιδέξια την χρησιμοποίησαν, ο πατέρας της αρχικά και όλο το λόμπυ της ανθρώπινης εξαπάτησης μετά. Η αλλαγή έχει αρχίσει, αλλά όχι η κλιματική.
Η επιστροφή στον μεσαίωνα με ότι αυτό συνεπάγεται δεν αργεί.
Υγ.Ακτιβιστής/τρια, η μαγική λέξη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ρωσικά Su-35S fighter jets εξακολουθούν να περιπολούν πάνω από το Ιντλίμπ για ν' αντιμετωπίσουν το f-16 s της Τουρκικής Αεροπορίας...
και τα mig-29 s & su-22 s της Πολεμικής Αεροπορία της Συρίας είναι εκεί!
Κι όποιος κατάλαβε... κατάλαβε!