Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Τεταρτη 21 Αυγουστου 2019


21 Αυγούστου 1991. Η αποτυχία της εξεγερσης του σοβιετικου κοινοβουλιου  για την αποτροπή της διάλυσης της ΕΣΣΔ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ! ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ!
Εσύ που νομίζεις πως η θέση που κατακτήθηκε στην κοινωνία, έστω και για λιγότερο από το 1/10 του παγκόσμιου γυναικείου πληθυσμού, στο οποίο τυχαίνει να εντάσσεσαι, είναι αντικειμενική ιστορική εξέλιξη ή οφείλεται μόνο στις προσωπικές σου επιλογές, συνέχισε ν' αδιαφορείς και μάλιστα να χλευάζεις τον κόσμο που λέει ότι οι όποιες κατακτήσεις είναι ανολοκλήρωτες και επισφαλείς.
Μην κοιτάς τι έγινε στις μουσουλμανικές χώρες και πώς από κοσμικές μετατράπηκαν σε θεοκρατικές μέσα σε λίγες δεκαετίες. Μη βλέπεις τι συμβαίνει σήμερα στο Ισραήλ, όπου η έμμηνη ρύση θεωρείται και επίσημα μολυσματική και μειωτική. Μη σε νοιάζει το κύμα νεοσυντηρητισμού που σαρώνει ΗΠΑ και Βραζιλία. Μην νοιάζεσαι για την απαίτηση να απαγορευτούν οι εκτρώσεις σε τόσες και τόσες ευρωπαϊκές χώρες.
Εσύ να 'σαι σίγουρη πως αν αυτό το σαρωτικό νεοσυντηρητικό κύμα τσακίσει αυτό που εχουν παλιοτερες αληθινες φεμινιστριες επιβαλλει, εσύ και η κόρη σου θα τη γλυτώσετε, γιατί ξέρετε να διαφεντεύετε τους εαυτούς σας.
Έτσι νόμιζαν και όσοι μέχρι και πριν μια δεκαετία πίστευαν ότι οι εργατικές κοινωνικές κατακτήσεις ήταν αντικειμενική εξέλιξη της ιστορίας και πως το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Μέχρι που βρέθηκαν στην ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ... ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ
Είναι τραγικό και απογοητευτικό! Ξέρω ότι πολλοί έχουν λόγους να αποκρύπτουν την είδηση για τη θεσμοθέτηση στο Ισραήλ της "κάθαρσης" των γυναικών μετά την έμμηνο ρύση . Πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μια χώρα ισλαμική ή όποια άλλη, θα γινόταν χαμός από δημοσιεύσεις και εκρήξεις οργής.
Αυτό το ξέρω και γι' αυτό δεν θα ακουστεί σε κανένα από τα κανάλια της προπαγάνδας και της διαπλοκής.
Πόση απογοήτευση! Το πότε θα βρεθούμε ξανά στην εποχή του γυναικωνίτη και της παρθενίας ούτε που θα το καταλάβουμε. Με ευθύνη ετούτης της αδιάφορης γενιάς...
Σχολιο.- Βρε καλέ μου το Ισραήλ είναι στρατηγικός σύμμαχος. Ό,τι κάνει είναι καλώς καμωμένο. Σφάζει Παλαιστίνιους, ο.κ. υπάρχει "συνωστισμός" στη Γάζα. Έχει ο Νετανιάχου μόνο δυο γυναίκες στην κυβέρνηση, ο.κ. καλά κάνει, να κάθονται σπίτι τους, δεν θα διαλυθεί η οικογένεια για τις ποσοστώσεις. 7 μέρες μετά την περίοδο θα πρέπει η βρωμερές γυναίκες να πλένονται τσίτσιδες εις ορθίαν θέσιν στο βρόχινο νερό της δεξαμενής της συναγωγής, ο.κ. έτσι ξαναγίνονται παρθένες για τον σύζυγο. Τί μόνο εμείς θα έχουμε Αμβρόσιο και Πειραιώς και Θεσσαλονίκης; Μόνο οι αδελφοί Κύπριοι θα έχουν Μόρφου; Οι καλοί σύμμαχοι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και του ίδιους αγώνες. Το είχε πει και ο πρώην Πρωθυπουργός μας στη ΔΕΘ απευθυνόμενος στους Αμερικάνους.
Σχολιο.- Δεν έχεις άδικο. Δεν είναι καλό δείγμα αυτή η αδιαφορία. Τρυπώνει σιγά σιγά στο πετσί μας η παθητικότητα, η αδράνεια, η αποδοχή του παράλογου, του φρικτού.
Σχολιο.- Επιστροφή στο Μεσαίωνα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4/9/2019 450 ΠΛΕΙΣΤΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΟΥΣ 300.000 ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣΩΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ .
ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΝΑΜΕ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν είσαι αναρχικός η φτωχός και κλέψεις 3 πρίζες απο τα Leroy Merlin, θα καταλήξεις φυλακή
Αν απο την άλλη, είσαι ο Πινώ Μουλιέ - ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης τους - και δολοφονήσεις δύο αδέρφια με το ταχύπλοο σου στο Πόρτο Χέλι. Θα πρέπει να αφήσεις μπουρμπουάρ 50.00€ και να φύγεις...
Μουλιέ, ιδιοκτήτης Leroy Merlin, σκοτωσε με το ταχύπλο του δυο αδερρφια στο Πόρτο Χέλι.
Κορτέσης, αναρχικός, έκλεψε μπρίζες από το καταστημα της Leroy Merlin στην Πειραιώς. Προφυλακισμένος για κακούργημα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Μετά τα checkpoints στον τομέα H2 ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό έλεγχο, κι όπου τα checkpoints έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε κι η πιο μικρή διαδρομή των 5 λεπτών να γίνεται υπόθεση μισής ώρας, σε όλα τα παλιά παλαιστινιακά σπίτια τα παράθυρα έχουν τοποθετηθεί σιδεριές και σύρματα. Τα τοποθετούν οι Παλαιστίνιοι κάτοικοί τους για να αποφεύγουν τις πέτρες που τους πετούν καθημερινά οι έποικοι. Τα παιδιά των Παλαιστινίων δεν παίζουν στους δρόμους γιατί κατεβαίνουν οι έποικοι, τα βρίζουν και τα δέρνουν. Κι αν κανένα τολμήσει να σηκώσει χέρι σε εποίκους τότε επεμβαίνουν οι στρατιώτες τα δέρνουν κι αυτοί και τα συλλαμβάνουν. Ξυλοδαρμό δέχεται κι όποιος Παλαιστίνιος κρατάει κάμερα κι επιχειρεί να καταγράψει τις επιθέσεις των εποίκων. Μεταξύ των ανθρώπων που συναντήσαμε στη Χεβρώνα στο σπίτι του Μουφίντ, ένας εξ αυτών είχε χάσει το μάτι του, όταν τραβώντας με την κάμερα ένας στρατιώτης τον χτύπησε με τον υποκόπανο του όπλου του.
Στους τέσσερις εβραϊκούς εποικισμούς που έχουν κτιστεί ακριβώς δίπλα από τα παλαιστινιακά σπίτια κατοικούν 450 έποικοι οι οποίοι φυλάσσονται από 1.000 στρατιώτες! Περισσότεροι από 2 στρατιώτες ανά 1 έποικο! Ως αποτέλεσμα αυτής της καθημερινής βίας, από τα 1.800 καταστήματα που είχε η Χεβρώνα τα 512 έχουν κλείσει. Στα άμεσα σχέδια δε της κυβέρνησης είναι να οικοδομήσει 60 ακόμη κατοικίες, σε ένα νέο εποικισμό. Το σχέδιο έχει μέχρι στιγμής παγώσει λόγω δικαστικών προσφυγών των Παλαιστινίων, που με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να καθυστερούν λίγους μήνες κάθε νέα ανέγερση. Μετά ωστόσο τις νέες, επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν στο Ισραήλ το Σεπτέμβριο όλοι είναι σίγουροι πώς το σχέδιο αποικιοποίησης θα ενταθεί, καθώς ο Νετανιάχου για να εξασφαλίσει την ψήφο των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων έχει υποσχεθεί να επιταχύνει την οικοδόμησή τους."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




(2017)Ο Julian Assange αποκαλύπτει ότι μέσα στα 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που έχει διαρρέυσει υπάρχει πολύ ζημιογόνο υλικό για την πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ καθώς αναφέρεται η συμμετοχή της στην μεταφορά οπλισμού προς τις ισλαμιστικές οργανώσεις της Συρίας συμπεριλαμβανομένου και του ISIS.
Όπως αναφέρει και ο Jim Hoft κατά την διάρκεια της ακρόασης της Χ.Κλίντον σχετικά με το αιματηρό περιστατικό της Benghazi η Clinton αρνήθηκε ενόρκως ότι είχε την οποιαδήποτε γνώση για την ύπαρξη ενός προγράμματος μεταφοράς προς τους Σύρους «επαναστάτες» έναν χρόνο πριν την επίθεση στην Benghazi.
Τώρα ο Assange λέει ότι στην συλλογή των χακευμένων emails που η ομάδα του τον έχει προμηθέψει 17,000 από αυτά «αφορούν μόνο την Λιβύη και ανάμεα σε αυτά υπαρχουν αποδείξεις ότι η Κλίντον έσπρωξε όπλα στους ισλαμιστές της Συρίας και ανάμεσά τους και στο ISIS»«Έτσι για παράδειγμα η καταστροφική, απολύτως κταστροφική επέμβαση στην Λιβύη, η καταστροφή της κυβέρνησης Καντάφι που οδήγησε στην κατοχή μεγάλων τμημάτων της χώρας από το ISIS και οι ροές όπλων με κατεύθυνση την Συρία που σπρώχτηκαν από την Χίλαρι Κλίντον προς τους ισλαμιστές στην Συρία μαζί και το ISIS, όλα αυτά βρίσκονται μέσα σε αυτά τα emails.»
Ας δούμε τι είχε απαντήσει η Χ.Κλίντον το 2013 στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσσου.
Τότε σε αυτή την κατάθεση η Clinton είπε στον Γερουσιαστή Rand Paul ότι δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταφοράς όπλων σε ένοπλες ομάδες στην Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού εκτός της Λβύης.

Κανενα κρατος δεν μπορει να παιξει τον ρολο του ''χωροφυλακα''του πλανητη και κανενα κρατος δεν μπορει να επιβαλλει σε ενα αλλο τι θα πρεπει να κανει.Αυτοι που χτες ηταν φιλοι των εχθρων μας εχουν σημερα το θρασος να μου πουνε να μην επισκεφτομαι τον αδελφο μου Μουαμαρ Κανταφι.Μας συμβουλευουνε να ειμαστε αχαριστοι και να ξεχασουμε τους παλιους και πιστους μας φιλους.
**Νελσον Μαντελα
**Ο Νέλσον Μαντέλα στηριξε τον Μουαμάρ Καντάφι και επέμεινε ότι η κατάρρευση του συστηματος απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής όφειλε πολλά στον Καντάφι.
**Το 1990, λίγο μετά την αποφυλάκισή του, ο Nelson Mandela είχε δώσει συνέντευξη στον Ted Koppel του ABC News,
(ένα think tank δημοσιογραφίας ρωτάει το Μαντέλα γιατί έχει σαν συμμάχους στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανθρώπους σαν το Γιασέρ Αραφάτ, το Μουαμάρ Καντάφι και το Φιντέλ Κάστρο, όλους στρατηγικούς εχθρούς των ΗΠΑ, για ξεχωριστό λόγο ο καθένας
Για να λάβει την εξής απάντηση από το Νέλσον Μαντέλα
-'' Ένα από τα λάθη που κάνουν κάποιοι από τους πολιτικούς αναλυτές είναι ότι οι δικοί τους εχθροί πρέπει να λογίζονται και δικοί μας εχθροί.Ο Γιασέρ Αραφάτ, ο Συνταγματάρχης Καντάφι και ο Φιντέλ Κάστρο υποστηρίζουν τον αγώνα μας “με τα μπούνια” (to the hilt). Δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να διστάζουμε να χαιρετίζουμε την αφοσίωσή τους στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τους ζητάται στη Νότιο Αφρική. Δεν υποστηρίζουν (τον αγώνα) μόνο στα λόγια. Διαθέτουν πόρους για τη νίκη του αγώνα. Αυτή είναι η τοποθέτησή μου.''
(Για την ιστορία, η Κούβα του Κάστρο, εκτός από υλική βοήθεια είχε παράσχει και ιατρικό δυναμικό στη χώρα, δυναμικό που εξακολούθησε να δουλεύει εκεί και μετά την ανάδειξη του Μαντέλα στην εξουσία.)

*Επι Καντάφι
*εθνικοποίησε αποθέματα πετρελαίου της Λιβυης και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, και άλλες υποδομές.
• Τα χρήματα από τα πετρελαϊκά έσοδα της Λιβύης έχουν κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε πολίτη.
• Έθεσε το ποσοστό μόρφωσης από 20% σε 83%
• Έχτισε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον «Τρίτο Κόσμο».
Όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και σε φάρμακα χωρίς χρέωση.
Εάν χρειαστεί να γίνει μια χειρουργική επέμβαση που δεν είναι διαθέσιμη στη Λιβύη, η χρηματοδότηση παρέχεται για τη χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό.
• Έθεσε το προσδόκιμο ζωής απο 44 σε 75 ετών.
• Βασικά είδη διατροφής και ηλεκτρικής ενέργειας επιδοτούνται σε όλη τη χώρα.
• Ανέπτυξε τεράστια αρδευτικά έργα, προκειμένου να στηρίξει μια κίνηση προς τη γεωργική ανάπτυξη και την επισιτιστική αυτάρκεια.
• Αναγνωρίζοντας ότι το νερό, δεν είναι πετρέλαιο, και θα είναι πιο σπάνιος πόρος για το μέλλον, ο Καντάφι ξεκίνησε την κατασκευή στο σχέδιο Great Manmade River το οποίο πήρε χρόνια για να ολοκληρωθεί.
(Αναφέρεται ως ένα θαύμα του σύγχρονου κόσμου, αυτό το ποτάμι άντλησης με εκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα από την καρδιά της ερήμου Σαχάρα στην ακτή, όπου η γη είναι κατάλληλη για τη γεωργία.)
• Κάθε Λίβυος που ήθελε να γίνει αγρότης του δίνεται δωρεάν χρήση της γης, ένα σπίτι, γεωργικών μηχανημάτων, ζώων και σπόρους.
• Ο Καντάφι υποσχέθηκε ότι τους δικούς του γονείς, που ζούσαν σε μια σκηνή στην έρημο, δεν θα στεγάζονται μέχρι ότου κάθε Λίβυος θα στεγαζόταν.
Έχει εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση.
• Σύμφωνα με τον Καντάφι, η Λιβύη έχει πλέον φθάσει στο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική.
• Ο Καντάφι είχε θέσει ένα δορυφόρο επικοινωνιών-τον πρώτο στην Αφρική, για να φέρει την ήπειρο της Αφρικής στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας.
• Έδωσε πλήρη πρόσβαση των γυναικών στην εκπαίδευση και την απασχόληση, και επέτρεψε στις γυναίκες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις .
• Ο Καντάφι ξεκίνησε και χρηματοδότησε την Αφρικανική Ένωση και να δέσουν όλα τα κράτη της ηπείρου σε ένα σώμα με έναν κοινό σκοπό που ονομάζεται « Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής.
*Ήταν ο πρώτος και μοναδικός ηγέτης στον αραβικό κόσμο που ζήτησε επίσημα συγγνώμη για τον αραβικό ρόλο στο εμπόριο σκλάβων από την Αφρική.
Παραδέχθηκε ότι οι μαύροι πολιτες ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Λιβύης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν γίνεται, να ελθουμε κοντά στις απόψεις των μεγάλων κομμάτων, ούτε στις απόψεις του λαού που τα έχει καταλάβει λαθος η όπως τους αρέσει η τους βολεύει. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΎΟ ΤΡΌΠΟΙ όπως δύο δρόμοι της αρετής και της κακιάς, δηλαδή η αρετή είναι έξω από την Ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ, δείτε τι λεει το ΕΠΑΜ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους .Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!! Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο Ελληνικός λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό κεφάλαιο!!!
Σχολιο.- Έτσι δουλεύουν οι τοκογλύφοι. Μη δε το ξέραμε!!!!!
Σχολιο.- ετσι μας δουλευουν για την ακριβεια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΥΧΩΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με απλά λόγια, ζούμε τα εξής...
- ο ένας " στρατηγικός μας σύμμαχος" συλλαμβάνει πλοία ως κοινός πειρατής, ο άλλος υποχρεώνει τις γυναίκες να περνούν " καθαρτήριο" μετά την περίοδο τους. Με αυτούς μοιραζόμαστε "κοινές αξίες", και με Αλέξη και με Κούλη...
- Γάλλος Κροίσος ιδιοκτήτης μεγάλης πολυεθνικής αλυσίδας καταστημάτων δολοφονεί δύο ηλικιωμένους ψαράδες. Αφήνεται ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ( ούτε η μία μηχανή του θηριώδους ταχύπλοου...)
- σε κατάστημα του εν λόγω κροισου στην Ελλάδα συλλαμβάνεται Έλληνας αναρχικός με την κατηγορία ότι έκλεψε δύο... πρίζες (!). Προφυλακιστεος για κακούργημα!
- την ίδια στιγμή πάνοπλοι αστυνομικοί εισβάλλουν σε νοσοκομείο ( και δη ψυχιατρική κλινική) και απειλούν να συλλάβουν τη διευθύντρια. Το "συνδικαλιστικό" όργανο των αστυνομικών τους καλύπτει.
- δίποδα ζώα καταστρέφουν ένα υπέροχο γκράφιτι για τον Νίκο Γκάλη γράφοντας μάλιστα ειρωνικά το όνομα της νεκρής γυναίκας του, Τζένης...
- έργα του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει η ...Πάολα! " Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος..."
Τι κοντραστ με την υπέροχη χώρα τον Αύγουστο! Και πόσο μα πόσο εκκωφαντικη η σιωπή από αυτούς που δεν θα έπρεπε να σιωπούν...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον υποχρεωτικό εγκλεισμό ΑμεΑ σε ιδρύματα εξετάζει ο Γερμανός υπουργός υγείας
20-08-2019
Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν τη δυνατότητα ως τώρα να ζουν στο σπίτι τους, με την οικογένειά τους, ακόμα και να εργάζονται σε κάποιες περιπτώσεις, ιδρυματοποιούνται υποχρεωτικά και χωρίς καμία δυνατότητα επιλογής.
Ένα μέτρο κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων μεγάλης κατηγορίας ασθενών με αναπηρία σχεδιάζει το γερμανικό υπουργείο υγείας, σε νομοσχέδιο που προβλέπει τον υποχρεωτικό εγκλεισμό ατόμων που υποστηρίζονται αναπνευστικά κατ’ οίκον σε ιδρύματα ή σχετικά τμήματα νοσοκομείων.
Ο υπουργός υγείας Γιενς Σπαν, προτείνει τον «εξορθολογισμό» του συστήματος περίθαλψης ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα, μέσω της κατάργησης της κατ’ οίκον περίθαλψης και της μεταφοράς τους σε κλειστές δομές.
Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν τη δυνατότητα ως τώρα να ζουν στο σπίτι τους, με την οικογένειά τους, ακόμα και να εργάζονται σε κάποιες περιπτώσεις, ιδρυματοποιούνται υποχρεωτικά και χωρίς καμία δυνατότητα επιλογής. Προβλέπονται μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως για ανήλικα παιδιά που μένουν με τους γονείς τους ή άτομα που δε γίνεται να μετακινηθούν, ενώ όλοι οι «ασφαλισμένοι με ιδιαίτερα υψηλές ανάγκες περίθαλψης» προβλέπεται να μεταφερθούν σε ειδικές δομές. Ως «δέλεαρ» για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, το υπουργείο Υγείας χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι σε αυτή την περίπτωση το κόστος συμμετοχής του ασφαλισμένου θα μειωθεί κατά πολύ. Αποκρύπτει φυσικά το γεγονός πως το κόστος απλά θα μετατοπιστεί, με τα ασφαλιστικά ταμεία να ενισχύουν από τις εισφορές των ασφαλισμένων τα ιδιωτικά κέντρα υποστήριξης των συγκεκριμένων ατόμων, τα οποία επιπλέον θα επιβαρύνονται και με άγνωστο κόστος διαβίωσης μέσα σε αυτά τα κέντρα. Παράλληλα, το κράτος θα εξοικονομήσει χρήματα από την “ακριβή” περίθαλψη κατ’ οίκον, στα πλαίσια μιας πολιτικής όπου η περικοπή των κοινωνικών δαπάνων αποτελεί κλασική επιλογή του αστικού κράτους, ιδιαίτερα ενόψει της διαφαινόμενης ύφεσης στη Γερμανία και διεθνώς.
Η κυβέρνηση είχε ήδη αυστηροποιήσει το πλαίσιο σχετικά με την περίθαλψη ΑμεΑ, δίνοντας απόλυτη δικαιοδοσία σε εμπειρογνώμονες να αποφασίζουν αν ο ασθενής θα λάμβανε θεραπεία κατ’ οίκον ή σε ίδρυμα.
Βάσιμοι είναι πλέον οι φόβοι, πως πολλοί ασθενείς θα καθυστερούν την αναπνευστική υποστήριξη, φοβούμενοι πως έτσι θα χάσουν την αυτονομία τους και θα εγκλειστούν σε ιδρύματα, καθυστέρηση που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες για την υγεία τους. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει η 22χρονη Ίνγκε Χέρμαν, που υποστηρίζεται αναπνευστικά κατ’ οίκον: «Για μένα μια τέτοια αλλαγή του νόμου, αν ισχύσει, θα σημαίνει πως θα αποφασίσω να διακόψω την υποστήριξη. Σας υπόσχομαι πως προτιμώ να πεθάνω παρά να μαραζώνω σιωπηλά σε κάποιο ίδρυμα».
H Mίριαμ, συγγενής ατόμου με ALS (την ασθένεια από την οποία έπασχε ο Στίβεν Χόκινγκ) δηλώνει: «Αφότου ο άντρας μου αποφάσισε για ένα μέλλον με αναπνευστική υποστήριξη, μαζέψαμε τις δυνάμεις μας και αναποδογυρίσαμε τη ζωή μας. Βρήκαμε ένα νέο σπίτι, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες το άντρα μου. Βρήκαμε μια καλή υπηρεσία φροντίδας και νιώσαμε πραγματικά οργανωμένοι. Μέχρι που ήρθατε εσείς!».
Η βάναυση αυτή παρέμβαση στη ζωή των ασθενών και των συγγενών τους έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα διαμαρτυρίας, από σειρά οργανώσεων ΑμεΑ, που συλλέγουν υπογραφές ενάντια στην εφαρμογή του νομοσχεδίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τώρα;
Δεν νίκησε, δεν έχασε, δεν ήταν  στρατηγική  ήττα, δεν κέρδισε  η  ΝΔ, ο  Τσίπρας  βγήκε  δυνατός  κι  αλώβητος. Έτσι μας  είπαν.
Όμως  τα δύσκολα  είναι  μπροστά. Κι αν  έχεις αφήσει  και την ‘’κουτάλα ‘’…
Και τι θα  γίνει  τώρα; Θα τ’  αλλάξει όλα  ο  αρχηγός  όπως  είπε; Θα  ηγηθεί  της  νέας  κεντροαριστεράς; Τι  είδους  αντιπολίτευση  θα  κάνει;  Θα  αρχίσει  πάλι  εργολαβία στο  πεζοδρόμιο; Μπορούν να  ονειρεύονται  εκ νέου την εξουσία; Θα φτιάξουν  το νέο ΠΑΣΟΚ; Όχι  είπαν, αλλά  δεν…ξεκολλάνε.
Όλα  δύσκολα  πια. Χωρίς  κόμμα, χωρίς οργάνωση, χωρίς  μέλη. Οι εσωκομματικές  αντιστάσεις  πολλές  και  μεγάλες, η  αριστερή…ψυχή  παραμονεύει, τα  ισχυρά  πρόσωπα  ανύπαρκτα, ο  στείρος  αρνητισμός  πάντα  εδώ, η  φθαρμένη  γερουσία μέσα, η  σοσιαλδημοκρατική  στροφή κάνει  τα  ‘’κομματόσκυλα’’  να βγάζουν  σπυράκια, τα  ανοίγματα  φέρνουν  τριτοτέταρτους  κηπουρούς, η  επικοινωνιακή  ομάδα  στα  κάτω  της, η  βαθιά  αμφιθυμία  δεν  φεύγει, ο  εκνευρισμός  έντονος, η κοινοβουλευτική  διαδικασία  βαρετή  και  η  σκόνη  από τα  πρώτα …γκάζια του  Μητσοτάκη  τους  αποχαυνώνει.
Οι  καλά  γνωρίζοντες λένε  ότι  θα  χρειαστεί  χρόνος  για  να  βρουν  τα  πατήματά  τους. Τα  μαζικά  λαϊκά  κινήματα  που  ονειρεύονται  δεν  συγκινούν  κανέναν, οι  ανασυγκροτήσεις  πάντα  δύσκολες  και  με  παράπλευρες  απώλειες,  το  πεζοδρόμιο παραδοσιακός  και  προνομιακός  τους  χώρος  θα  φοβίσει  τους  κεντρώους, οι  κοινωνικές  αντιστάσεις  δεν  είναι  σίγουρες, το  μεγάλο  ποσοστό  δεν είναι  εύκολα  διαχειρίσιμο, τα  μίντια  πάνε  με  τον  νικητή, η απλή  αναλογική  ξεθωριάζει.
Νέες  εποχές, νέα δεδομένα. Η  εποχή των Γερμανοτσολιάδων, των αγανακτισμένων  πέρασαν.  Η  προσγείωση  θα  είναι ανώμαλη  και  από σαράντα  κύματα  στην  αρχή, δεν θ’ αργήσουν οι  στοιχήσεις  σε  ομάδες, οι  γραφικοί  θα  παίζουν μπάλα  «ντυμένοι  αριστεροί»,  η  νέα  ιδεολογικο-πολιτική   πλατφόρμα  της   νέας  κεντροαριστεράς  θ’ αργήσει , οι  ιδεοληψίες  δεν  θα  κρυφτούν, ο  ΣΥΡΙΖΑ  δύσκολο  να  πεθάνει  αλλά  πόσο  εύκολο ν’ αλλάξει, η  λέξη  αυτοδιάλυση και  επανίδρυση  τους  βγάζει  φλύκταινες, η  ηγετική  ομάδα  του  αρχηγού είναι  κατά  πολλούς  τα  παρεάκια, τα  σύμβολα  και τα όνομα  στο…κάδρο.
Τι μήνυμα  θα  εκπέμψει; Αντι-νεοφιλελεύθερο;  Θα  τους  βγει  μια  επιχείρηση  γοητείας  στη  νέα  γενιά; Είναι εύκολη η σωστή  δοσολογία  δυναμικής  αντιπολίτευσης  και  προγραμματικού  λόγου; Πόσο  γρήγορα  θα  προχωρήσει ο  πολιτικός  μετασχηματισμός  του  κόμματος;
Δύσκολες  ασκήσεις. Ο  τετραγωνισμός  του  κύκλου. Και  οι  κεντροαριστεροί  ψηφοφόροι είναι  δύσκολοι, το   βαθύ  κόμμα  όλα  αυτά  τα  αγνοεί, το  συνέδριο  ίσως  είναι  μια  από  τα  ίδια, η  νέα  δεξιά  του  Μητσοτάκη  είναι  αισθητικά  πιο  «κεντρώα» από  ποτέ.
Το  πολιτισμένο κλίμα  στη  βουλή, ο  θεσμικός  ρόλος  του  αρχηγού, και  η  αποφυγή  αποφάσεων  εν  θερμώ, ίσως  εκτονώσουν το  κλίμα  μετά  από  τρείς  ήττες.
Δεν  μιλάει  κανείς  τους πια,  για  ραντεβού  από  τον  Σεπτέμβρη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Carola Rackete. “H γερμανικη κυβερνηση με διεταξε να μεταφερω τους μεταναστες στην Ιταλια»
Ωχ!!! Τελικα δεν πολεμα τον καπιταλισμο????



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντιφαδες και τζιχαντιστες με τι γάντι αοο τους γαλλους μπατσους εν αντιθέσει με τους φτωχούς των Κιτρινων Γιλεκων που τους τσακιζουν

Στο τέλος της παρέλασης, μερικές δεκάδες ανθρώπων απελευθερώνουν κίτρινα μπαλόνια στον ουρανό και διανέμουν φυλλάδια με το σύνθημα «Τα κίτρινα γιλέκα δεν πέθαναν». Η αστυνομία τους διαλύει, γρήγορα και σταθερά. Στιγμές αργότερα, φτάνουν εκατοντάδες αναρχικοί “Antifa”, ρίχνουν φράγματα ασφαλείας στο δρόμο για να φτιάξουν οδοφράγματα, βάζουν φωτιές και σπάζουν τις προθήκες πολλών καταστημάτων. Η αστυνομία δυσκολεύεται να ελέγξει την κατάσταση, αλλά νωρίς το βράδυ, μετά από μερικές ώρες, αποκαθιστά την ηρεμία.
Λίγες ώρες αργότερα, χιλιάδες νέοι Άραβες από τα προάστια συγκεντρώνονταικοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Έχουν προφανώς έρθει για να «γιορτάσουν» με τον δικό τους τρόπο τη νίκη μιας αλγερινής ποδοσφαιρικής ομάδας. Περισσότερες βιτρίνες καταστρέφονται, περισσότερα καταστήματα λεηλατούνται. Αλγερινές σημαίες βρίσκονται παντού. Συνθήματα ακούγονται δυνατά: «Ζήτω η Αλγερία», «Η Γαλλία είναι δική μας», «Θάνατος στη Γαλλία». Οι ταμπέλες που φέρουν ονόματα οδών αντικαθίστανται με ταμπέλες που φέρουν το όνομα του Abd El Kader, του θρησκευτικού και στρατιωτικού ηγέτη που πολέμησε κατά του γαλλικού στρατού την εποχή του αποικισμού της Αλγερίας. Η αστυνομία περιορίζεται στην αποκοπή της βίας με την ελπίδα ότι δεν θα εξαπλωθεί.
Γύρω στα μεσάνυχτα, τρεις ηγέτες του κινήματος «κίτρινα γιλέκα» βγαίνουν από ένα αστυνομικό τμήμα και λένε σε τηλεοπτικό ρεπόρτερ ότι συνελήφθησαν νωρίς το πρωί και φυλακίστηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας. Ο δικηγόρος τους δηλώνει ότι δεν έπραξαν κανένα σφάλμα και ότι συνελήφθησαν απλώς «προληπτικά». Υπογραμμίζει ότι ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2019 επιτρέπει στη γαλλική αστυνομία να συλλάβει όποιο πρόσωπο θεωρεί ύποπτο ότι πρόκειται να λάβει μέρος σε διαδήλωση. Δεν είναι απαραίτητη η δικαστική άδεια και δεν είναι δυνατή η άσκηση έφεσης.
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, η αλγερινή ομάδα ποδοσφαίρου κερδίζει ξανά. Περισσότεροι νέοι Άραβες συγκεντρώνονται κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου για να «γιορτάσουν» πάλι. Η ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη από οκτώ ημέρες πριν. Περισσότερη αστυνομία εμφανίζεται, αλλά δεν κάνει σχεδόν τίποτα.
Στις 12 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν από την Ημέρα της Βαστίλης, αρκετές εκατοντάδες αυτοαποκαλούμενοι Αφρικανοί λαθρομετανάστες εισέρχονται στο Πάνθεον, το μνημείο που στεγάζει τους τάφους των ηρώων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Γαλλίας. Εκεί, οι μετανάστες ανακοινώνουν τη γέννηση του «κινήματος των Μαύρων Γιλέκων». Ζητούν την «νομιμοποίηση» όλων των παράνομων μεταναστών στη γαλλική επικράτεια και την ελεύθερη στέγαση καθενός από αυτούς. Η αστυνομία εμφανίζεται, αλλά αρνείται να παρέμβει. Οι περισσότεροι διαδηλωτές εγκαταλείπουν ειρηνικά. Μερικοί που υβρίζουν την αστυνομία συλλαμβάνονται.

Τα «κίτρινα γιλέκα» φαίνεται τελικά να έχουν σταματήσει τις διαδηλώσεις και να έχουν παραιτηθεί: πάρα πολλοί από αυτούς έχουν ακρωτηριαστεί ή τραυματιστεί. Η δυσαρέσκειά τους, ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει. Φαίνεται ότι βρίσκεται εν αναμονή για να εκραγεί ξανά.
Η γαλλική αστυνομία φέρεται με αγριότητα όταν έχει να αντιμετωπίσει ειρηνικούς διαδηλωτές, αλλά είναι ελάχιστα ικανή να εμποδίσει ομάδες όπως η “Antifa” να προκαλέσουν βία. Επομένως, τώρα στο τέλος κάθε διαδήλωσης, εμφανίζεται η “Antifa”. Η γαλλική αστυνομία φαίνεται ιδιαίτερα προσεκτική όταν πρέπει να αντιμετωπίσει νέους Άραβες και παράνομους μετανάστες. Η αστυνομία λαμβάνει εντολές. Γνωρίζει ότι οι νεαροί Άραβες και οι παράνομοι μετανάστες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλης κλίμακας ταραχές. Πριν από τρεις μήνες, στη Γκρενόμπλ, η αστυνομία καταδίωκε κάποιους νεαρούς Άραβες που επέβαιναν σε μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για κλοπή. Ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν, είχαν ένα ατύχημα. Ξεκίνησε ένα πανδαιμόνιο που κράτησε πέντε μέρες.
Ο Πρόεδρος Μακρόν δίνει την εικόνα αυταρχικού ηγέτη όταν αντιμετωπίζει τους δυσαρεστημένους φτωχούς. Ποτέ δεν λέει ότι λυπάται για όσους έχουν χάσει ένα μάτι ή ένα χέρι ή έχουν υποστεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη από ακραίες βιαιοπραγίες της αστυνομίας. Αντιθέτως, ζήτησε από το γαλλικό κοινοβούλιο να ψηφίσει έναν νόμο που σχεδόν καταργεί εντελώς το δικαίωμα διαμαρτυρίας και το τεκμήριο αθωότητας, επιτρέποντας έτσι τη σύλληψη οποιουδήποτε, οπουδήποτε, ακόμη και χωρίς αιτία. Ο νόμος ψηφίστηκε.
Τον Ιούνιο, το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε έναν άλλο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα τιμωρείται αυστηρά όποιος λέει ή γράφει κάτι που μπορεί να περιέχει «ρητορική μίσους». Ο νόμος είναι τόσο ασαφής, που ένας Αμερικανός νομικός επιστήμονας, ο Jonathan Turley, αισθάνθηκε υποχρεωμένος να αντιδράσει. «Η Γαλλία έχει γίνει πλέον μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς απειλές για την ελευθερία του λόγου», έγραψε.
Ο Μακρόν δεν δείχνει αυταρχισμό, ωστόσο, με τους βίαιους αναρχικούς. Όταν αντιμετωπίζει νεαρούς Άραβες και παράνομους μετανάστες, φαίνεται θετικά αδύναμος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα προς τα πού κατευθύνεται το ιρανικό πλοίο, έχω από χθες και τρέχω σαν την Αστέρω από λιμάνι σε λιμάνι με τη σημαία του Ιραν να το καλωσορίσω...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν είμαι καθόλου ρατσιστής! Αγαπώ τους αλλοεθνείς, απλώς βάζω όρια…»
 Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 17:53
Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλοκαίρι not» παραχώρησε ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος ξέσπασε και απάντησε σε αυτούς που τον έχουν αποκαλέσει ρατσιστή.
«Έχω ψάξει πολλές φορές στο ίντερνετ για να δω τι γράφουν για μένα. Με ενδιαφέρει η γνώμη των ανθρώπων όταν τελειώνει μια συναυλία ή μια θεατρική παράσταση. Όπως έχω πιάσει τον εαυτό μου να στεναχωριέται, όχι γιατί θέλω να κάνω τον καλό, δεν μπορεί να αρέσουμε στους πάντες ούτε είναι σωστό.
Δεν είμαι ρατσιστής. Εγώ είμαι γόνος αναπήρων και ασχολούμαι σχεδόν θεσμικά με τον κοινωνικό ρατσισμό. Απ’ όσο θυμάμαι τη ζωή μου είμαι συνεχώς δίπλα σε αναξιοπαθούντες, τους αγαπώ, έχω δημιουργήσει σχέσεις, έχω πάρει πολλά περισσότερα απ’ ότι έχω προσφέρει.
Αυτή η ηλιθιότητα που έγινε και με κρεμάσανε στα μανταλάκια… Έχω κάνει αγωγή και περιμένω να εκδικαστεί. Δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, αγαπώ τους αλλοεθνείς… Απλώς βάζω κάποια όρια στον τρόπο που θα ζούμε μεταξύ μας. Δεν τα έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου.
Τα περισσότερα διαφημιστικά που έχω κάνει είναι ανταποδοτικά, δίνω τρόφιμα και υλικά σε ιδρύματα», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο Αντάτζι σε στημενη δικη με πληρωμενους ακροδεξιους δικαστακους με πλασματικη γελοια κατηγορια για δηθεν  «πλαστογραφία εγγράφων για εκλογικούς σκοπούς»
 Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 11:50
Ο Φερνάντου Αντάτζι, ο άλλοτε ευνοούμενος του Λούλα και ατυχήσας υποψήφιος στις νοθες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βραζιλία πέρυσι, καταδικάστηκε σε στημενη δικη με γελοιους πλρωμενους ακροδεξιους μασονους δικαστακους να εκτίσει ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών σε ημιανοικτή φυλακή, αφού κρίθηκε από τους γελοιους πληρωμενους δικαστακους  ένοχος στη δίκη του για παρατυπίες στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας που του επέτρεψε να εκλεγεί δήμαρχος στο Σάο Πάολο το 2012.
Ο πρώην υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT), για την προεδρία —το περασμένο φθινόπωρο αντικατέστησε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (2003-2010) αφού ο τελευταίος φυλακίστηκε— ξεκαθάρισε ότι θα ασκήσει έφεση σε αυτή την απόφαση, που πάρθηκε τη Δευτέρα και ανακοινώθηκε χθες Τρίτη από τις αρχές. Ο Αντάτζι χαρακτήρισε «παράλογη» την ποινή.
Ο πρώην πρόεδρος Λούλα εκτίει από τον Απρίλιο του 2018 —μειωμένη στο μεταξύ— ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και 10 μηνών, μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαφθοράς. Ο Λούλα, εμβληματική μορφή της βραζιλιάνικης αριστεράς, κατήγγειλε έναν πολιτικό διωγμό με σκοπό να μην του επιτραπεί να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες θεωρείτο φαβορί, κατά δημοσκοπήσεις, ακόμα και μετά τη φυλάκισή του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Ένοχη η ακροδεξια πρώην πρώτη κυρία στη δίκη της για υπόθεση διαφθοράς
 Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 08:59
Δικαστήριο της Ονδούρας έκρινε ένοχη τη σύζυγο του πρώην προέδρου της χώρας Πορφίριο Λόμπο για διαφθορά, συμπεριλαμβανομένης της διασπάθισης κεφαλαίων που προορίζονταν για προγράμματα αρωγής σε φτωχά παιδιά, ανέφερε εκπρόσωπός του χθες Τρίτη.
Η Ρόσα Ελένα Μπονίτσα δε Λόμπο, 51 ετών, κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία ότι εξέτρεψε 18,3 εκατομμύρια λεμπίρας (ή σχεδόν 702.000 ευρώ) από τα δημόσια ταμεία και από διεθνείς δωρεές, που προορίζοντας για κοινωνικά προγράμματα, σε προσωπικούς τραπεζικούς της λογαριασμούς. Τα κεφάλαια κατόπιν δαπανήθηκαν για προσωπικά ιατρικά έξοδα, κοσμήματα, τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων των παιδιών της και για την ανακαίνιση ακινήτων.
Η καταδίκη της επισύρει ποινή κάθειρξης μεταξύ 58 και 87 ετών, η οποία αναμένεται να της απαγγελθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δικαστηρίου Κάρλος Σίλβα.
Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησαν εισαγγελείς της Ονδούρας καθώς και η Αποστολή Υποστήριξης της Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Ατιμωρησίας στην Ονδούρα (MACCIH), φορέας που έχει ιδρύσει ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).
Ο σύζυγος της Μπονίτσα, ο Πορφίριο Λόμπο, εξελέγη πραξικοπημξατικα «πρόεδρος» της χώρας της κεντρικής Αμερικής στα τέλη του 2009, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον τότε πρόεδρος αριστερο σοσιαλδημοκρατη Μανουέλ Σελάγια, και παρέμεινε στην εξουσία ως το 2014.
Η Μπονίτσα, η οποία συνελήφθη στις αρχές της περασμένης χρονιάς, φέρεται να διηύθυνε από το 2011 ως το 2015 ένα δίκτυο που εξαργύρωσε πάνω από 70 επιταγές, παριστάνοντας πως επρόκειτο για καθ’ όλα νομότυπες συναλλαγές. Τα χρήματα προορίζονταν για να αγοραστούν, μεταξύ άλλων, παπούτσια για φτωχά παιδιά.
Αντ’ αυτού, τα κεφάλαια μοιράζονταν σε συνεργούς της Μπονίτσα, οι οποίοι κράταγαν μια μικρή προμήθεια.
Ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης της πρώην πρώτης κυρίας, ο Χουάν Μπεργκάνσα, είπε ότι θα ασκήσει έφεση, διαβεβαιώνοντας ότι η Μπονίτσα «είναι αθώα».
Ο Φάμπιο Λόμπο, γιος του ζευγαριού, καταδικάστηκε το 2017 από δικαστήριο των ΗΠΑ να εκτίσει ποινή κάθειρξης 24 ετών, αφού ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία της συνωμοσίας για εισαγωγή κοκαΐνης εκεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι Υεμενιτες πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι λένε πως κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ
 Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 02:26
Η αντιαεροπορική άμυνα του Υεμενιτικου πατριωτικου σιιτικού ένοπλου κινήματος των Χούτι της Υεμένης κατέρριψε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 (γνωστό επίσης ως Predator B) των ΗΠΑ στην επαρχία Νταμάρ, ανέφερε εκπρόσωπος των Χούτι για στρατιωτικά ζητήματα, μετέδωσε το τηλεοπτικό τους δίκτυο Αλ Μασίρα.
«Έχουμε ενημερωθεί για δημοσιεύματα σε ΜΜΕ ότι ένα MQ-9 των ΗΠΑ καταρρίφθηκε στην Υεμένη. Δεν έχουμε καμία περαιτέρω πληροφορία να δώσουμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που διένειμε η Κεντρική Διοίκηση των αμερικανων (USCENTCOM), το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Τον περασμένο Ιούνιο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι οι Χούτι κατέρριψαν αμερικανικό στρατιωτικό τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος,  όπως είχαν υποστηρίξει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις στην Τουρκία - Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία
 Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 19:22
Με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση η τουρκική αστυνομία διέλυσε τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία με αφορμή την αποπομπή τριών Κούρδων δημάρχων, πέντε μήνες μετά την εκλογή τους.
Την Δευτέρα, η κυβέρνηση αντικατέστησε τους τρεις δημάρχους που είχαν εκλεγεί με το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ορίζοντας ως αντικαταστάτες τους άλλους αξιωματούχους. Επίσης, τέθηκαν υπό κράτηση περισσότεροι από 400 άνθρωποι στο πλαίσιο ερευνών για την τρομοκρατία.
Στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κατ' επανάληψη νερό υπό πίεση εναντίον μιας μικρής ομάδας διαδηλωτών οι οποίοι κουλουριάζονταν στον δρόμο για να προστατευθούν και έκαναν το σήμα της νίκης με τα δάχτυλά τους.
Αστυνομικοί θεάθησαν επίσης να ξυλοκοπούν τους διαδηλωτές καθώς έφευγαν από το σημείο. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν κατόπιν κοντά στο δημαρχείο, το οποίο έχει σφραγιστεί από χθες με μεταλλικές μπάρες.
«Σήμερα μπορείτε να δείτε εδώ το καθεστώς της καταπίεσης και της δίωξης», είπε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης του HDP Σεζάλ Τεμελί. «Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε όπου κι αν είμαστε, επειδή η αντίσταση είναι το νόμιμο δικαίωμά μας», πρόσθεσε.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι οι τρεις δήμαρχοι των πόλεων Ντιγιάρμπακιρ, Μαρντίν και Βαν κατηγορούνται για διάφορα εγκλήματα, όπως για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας.
Το HDP δήλωσε ότι οι τρεις δήμαρχοι αντικαταστάθηκαν «κατόπιν μιας εντολής βασισμένης σε ψέματα και παράνομες αιτιολογίες». «Πρόκειται για ένα νέο και σαφές πολιτικό πραξικόπημα. Είναι μια ξεκάθαρη και εχθρική στάση ενάντια στην πολιτική βούληση του κουρδικού λαού», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος.
Οι τρεις δήμαρχοι είχαν εκλεγεί στις πόλεις τους τον Μάρτιο με ποσοστό που κυμαινόταν από το 53% μέχρι το 63% των ψήφων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Αισχρή κάλυψη των τραμπουκισμών από Ενωση των αστυνομικών
Απαράδεκτη ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, που δείχνει ότι το περιστατικό στο «Θριάσιο» δεν είναι μεμονωμένο
Συνέχεια στον αυταρχισμό και τους τραμπουκισμούς, στα πρότυπα του δόγματος «νόμος και τάξη», που εκδηλώθηκε σε βάρος της εφημερεύουσας γιατρού και προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, το περασμένο Σάββατο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, δίνει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, με μια κατάπτυστη ανακοίνωση.
Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 17 Αυγούστου αστυνομικοί φρουροί και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου και επιχείρησαν να συλλάβουν την Αφροδίτη Ρέτζιου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας της!
Η απαράδεκτη αυτή επιχείρηση έγινε μετά από αίτημα της γιατρού σε αστυνομικό φρουρό που συνόδευε κρατούμενο ασθενή να μην οπλοφορεί μέσα στην κλινική. Τη στιγμή εκείνη, στην κλινική νοσηλεύονταν 34 ασθενείς και η παρουσία όπλου στον χώρο εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλειά τους.
Το αίτημα αυτό της γιατρού υπαγορεύθηκε από την ιατρική δεοντολογία, αλλά και από τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 - ΦΕΚ 217/Α'/12.10.2006). Ωστόσο, ο αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις, με συνέπεια να καταφτάσουν πέντε ένοπλοι της ομάδας ΔΙΑΣ, απειλώντας να συλλάβουν την γιατρό. Μόνο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, που προκάλεσαν παρέμβαση και της διοίκησης του νοσοκομείου, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, αφού πρώτα κατέγραψαν το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Η κατάπτυστη ανακοίνωση
Στον απόηχο του παραπάνω περιστατικού, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ ότι τα κρούσματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν είναι μεμονωμένα, αλλά «ενθαρρύνονται» στο πλαίσιο της «εμπέδωσης» κλίματος «νόμου και τάξης» απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές, συνολικά απέναντι στο λαό, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ίδιας της αστυνομίας.
Ετσι, η Ενωση εμφανίζεται να «ζητάει και τα ρέστα», δίνοντας πλήρη κάλυψη στους τραμπουκισμούς, αναφέροντας με θράσος ότι «ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για τη φύλαξη κρατουμένων ασθενών είναι ο αστυνομικός που έχει διαταχθεί από την υπηρεσία του για το σκοπό αυτό και ουδείς έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του», αναφέρει η Ενωση.
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε άλλες που έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί, είναι οι ίδιοι που παρεμβαίνουν και δυσκολεύουν το έργο των γιατρών, ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτη, νεαρός ασθενής αυτοκτόνησε στη γενική εφημερία του Νοσοκομείου του Ρίου, όταν άρπαξε το όπλο του αστυνομικού που τον συνόδευε και αυτοπυροβολήθηκε.
Η Ενωση επιτίθεται στην συνδικαλίστρια γιατρό επειδή ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ στις τελευταίες ευρωεκλογές και προσπαθεί μάταια να την απαξιώσει, με τη χυδαία κατηγορία ότι οι «προοδευτικές ευαισθησίες» της στόχο έχουν να «φιλοτεχνήσουν συνδικαλιστικό και πολιτικό προφίλ» και να «χτίσουν καριέρα στην πλάτη των αστυνομικών»! Στο ίδιο μήκος κύματος, συκοφαντεί το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών ως υπεύθυνους για τα φακελάκια και το «ξεζούμισμα των Ελλήνων πολιτών».

Αντιδράσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις
Τον αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός και προειδοποιούμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στα νοσοκομεία», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικό» και ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται «το δικαίωμα των ασθενών μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας απέναντι σε όποιον το τσαλαπατά».
Παράλληλα, καταγγέλλει τη στάση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, που «αντί να απολογηθεί για την τραμπούκικη συμπεριφορά μίας μικρής ομάδας αστυνομικών (το λιγότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει) δημοσίευσε μία κατάπτυστη φασιστικού περιεχομένου ανακοίνωση.
(...) Χαρακτηρίζει το να μην οπλοφορεί κάποιος σε ψυχιατρική κλινική ως "προοδευτική ευαισθησία"! Θεωρεί πως μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ζητάει στοιχεία από εφημερεύοντα γιατρό όποτε του γουστάρει! Κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλήβδην ως "φακελάκηδες"! Αυτά έγραψαν και είπαν τα "λαγωνικά" της Διοίκησης της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, οι οποίοι αφού πάταξαν την εγκληματικότητα σε Ανω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή, αποφάσισαν πως σειρά έχει το Θριάσιο Νοσοκομείο!».
«Γνωρίζουμε ότι όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο θα δυναμώνει η κρατική τρομοκρατία, που θα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με την καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς, ακόμα και μέσα στις δημόσιες μονάδες Υγείας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ. Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαντήσουν με συσπείρωση στα σωματεία και οργάνωση του αγώνα «για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».
Από την πλευρά της, η ΕΙΝΑΠ καλεί τους συναδέλφους «να αντισταθούν στον εφησυχασμό και την υποταγή και να καταγγέλλουν άμεσα επεισόδια αυταρχισμού στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων να τρομοκρατήσουν γιατρούς δεν είναι μεμονωμένο συμβάν και απορρέει από τη συνολική διαπαιδαγώγηση που έχουν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία». Οσον αφορά την ανακοίνωση της Ενωσης των Αστυνομικών, υπογραμμίζει ότι η λογική του κοινωνικού αυτοματισμού «βολεύει το σύστημα».
Την αυταρχική συμπεριφορά και την προσπάθεια εκφοβισμού καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι μέθοδοι αστυνομικής αυθαιρεσίας, που δεν είναι μεμονωμένες, δεν θα μείνουν αναπάντητες από το συνδικαλιστικό κίνημα». Τέλος, απαράδεκτο χαρακτηρίζει το περιστατικό η ΠΟΕΔΗΝ.


«Εγώ είμαι το κράτος»...
Η Ενωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης θυμίζει άλλες εποχές και τη διαπερνάει η αντίληψη «εγώ είμαι το κράτος»...
Η ανακοίνωση της Ενωσης θέλει να «δικαιολογήσει» και να δώσει συνέχεια στην απαράδεκτη επιχείρηση που στήθηκε από τους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν το αίτημα της γιατρού, προς αστυνομικό φρουρό που συνόδευε κρατούμενο ασθενή, να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Η γιατρός μάλιστα επεσήμανε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο του Ρίου ασθενής αυτοκτόνησε, αρπάζοντας το όπλο αστυνομικού που τον συνόδευε.
Στην ανακοίνωση της Ενωσης δεν γίνεται καμία αναφορά σχετικά με τους αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένων ασθενών. Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 - ΦΕΚ 217/Α'/12.10.2006), οι αστυνομικοί πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες, όπως αυτονόητα είναι οι ψυχιατρικές πτέρυγες.
Το ΔΣ της Ενωσης έχει ευθύνες για το απαράδεκτο περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Τέλος, σχετικά με όσα αναφέρει η ανακοίνωση για την πολιτική τοποθέτηση της γιατρού Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και στελέχους του ΚΚΕ, καλά θα κάνει το ΔΣ της Ενωσης να είναι πιο προσεκτικό. Γιατί ουδέποτε το ΚΚΕ έχτισε πολιτικές ή συνδικαλιστικές καριέρες όπως αναφέρουν. Αλλοι κάνουν καριέρες με την καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού. Το ΚΚΕ αυτά σταθερά και αταλάντευτα τα υπερασπίζεται.
Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντίδραση Ασαντ
Χθες, ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, συναντώντας στη Δαμασκό αντιπροσωπεία Ρώσων βουλευτών αναφέρθηκε στις επιτυχίες του συριακού στρατού στο Χαν Σεϊχούν εκτιμώντας πως αποδεικνύουν «την αποφασιστικότητα του συριακού λαού και στρατού να συνεχίσει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι να ελευθερωθεί και το τελευταίο εκατοστό συριακής γης». Δεν παρέλειψε τις αναφορές στο βρώμικο ρόλο ξένων δυνάμεων προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά των τζιχαντοφασιστών και άλλων ισλαμοφασιστών θα συνεχιστούν, παρά τη συνέχιση της υποστήριξης που απολαμβάνουν «από αρκετές δυτικές χώρες και περιφερειακές πλευρές, κυρίως από την Τουρκία».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ - ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ
100 λαθρομετανάστες αποβιβάζονται με μασονικη εισαγγελική εντολή
Την απόφαση αποβίβασης των 100 περίπου λαθρομεταναστών από χώρες της Αφρικής, στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, έλαβε χτες ο μασονος εισαγγελέας της περιοχής, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους λαθρομεταναστες που βρίσκονται στη θάλασσα 19 μέρες, από τότε που μεταφερθηκαν από τη Λιβυη από το δουλεμπορικο αποικιοκρατικο πλοίο «Open Arms», ισπανικής αποικιοκρατικης ΜΚΟ, το οποίο δεν έπαιρνε όμως άδεια ελλιμενισμού από την ιταλική κυβέρνηση.
Σύμφωνα πάντως με την απόφαση, διατάσσεται προληπτική κατάσχεση του πλοίου και άμεση αποβίβαση των λαθρομεταναστών με βάση το άρθρο 328 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει την τιμωρία με φυλάκιση από έξι μήνες έως δύο χρόνια για δημόσιους λειτουργούς ή υπεύθυνους κρατικών υπηρεσιών που δεν φροντίζουν για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία.
Νωρίτερα η ισπανική κυβέρνηση είχε προτείνει να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες με πολεμικό πλοίο, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τη αποικιοκρατικη δουλεμπορικη ΜΚΟ, επικαλούμενη το μακρύ ταξίδι των ήδη πολύ ταλαιπωρημένων επιβαινόντων λαθρομεταναστων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Η τριμερής προεδρία στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη δεν κατάφερε ούτε χτες (όπως συμβαίνει τους τελευταίους 10 μήνες) να συμφωνήσει στη συγκρότηση μίας νέας κυβέρνησης, εξαιτίας των προσπαθειών του προέδρου των Βόσνιων Μουσουλμάνων, Σεφίκ Τζαφέροβιτς, και του προέδρου των Κροατών Ζέλικο Κόμσιτς να προωθήσουν σχέδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Το σχέδιο προκαλεί την έντονη αντίδραση του προέδρου των Σέρβων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, που έχει ταχθεί από την αρχή κατά της ένταξης της χώρας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, καθώς προτιμά πιο στενές σχέσεις με τη Ρωσία.
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Την επαναφορά μεσαιωνικών αντιλήψεων Ορθόδοξων Εβραίων σε βάρος γυναικών ενθαρρύνει ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 17ης Σεπτέμβρη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει ψήφους. Χτες αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων, που είναι ο ακραίος Ορθόδοξος Εβραίος Ισαάκ Βανκίν, ανέθεσε σε κρατική διαφημιστική εταιρεία την παραγωγή βίντεο για την τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες επιδιώκοντας... να «καταστήσει πιο ελκυστική την αντίληψη για τις ιεροτελεστίες καθαρμού» γυναικών μετά την έμμηνο ρύση.
ΣΑΝΑΑ.-- Αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά και στην περιφέρεια σε περιοχές υπό τον έλεγχο Υεμενιτων Σιιτών Πατριωτών Χούτι πραγματοποίησαν το τελευταίο 48ωρο μαχητικά της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας και των σουνιτοφασιστων συμμάχων της, σε αντίποινα για την πρόσφατη επίθεση των τελευταίων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της νοτιοανατολικής Σαουδικής Αραβίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ
Ανησυχίες για νέα κούρσα πυραυλικών δοκιμών
ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.--
Νέα κούρσα πυραυλικών δοκιμών σε διεθνές επίπεδο αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η αμερικανική δοκιμή προηγμένου πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς, άνω των 500 χλμ., που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την περασμένη Κυριακή σε νησάκι, Σαν Νίκολας, ανοικτά της Καλιφόρνιας.
Ρωσία και Κίνα κατήγγειλαν χτες τις ΗΠΑ πως προχώρησαν σε νέα κούρσα πυραυλικών δοκιμών και εξοπλισμών πριν την πρόσφατη επίσημη αποχώρησή τους από τη Συμφωνία INF για τα μικρά και μεσαία πυρηνικά όπλα, την οποία είχαν υπογράψει το 1987 με την τότε ΕΣΣΔ. Οπως τόνισαν Ρώσοι και Κινέζοι αξιωματούχοι, η δοκιμή του αμερικανικού πυραύλου Κρουζ, τύπου 9Μ729, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μερικές μέρες μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία ΙΝF, στις αρχές τρέχοντος μηνός, γιατί απαιτεί πολύμηνη προετοιμασία.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ καταδίκασε την αμερικανική πυραυλική δοκιμή, ισχυριζόμενος πως η Μόσχα δεν επιδιώκει την έναρξη νέας κούρσας εξοπλισμών και πως θα αναπτύξει πρώτη νέους πυραύλους, εκτός και εάν προβούν σε αυτή την κίνηση πρώτες οι ΗΠΑ. «Δεν θα υποκύψουμε στις προβοκάτσιες», τόνισε ο Ριάμπκοφ μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε σε μια ακριβή κούρσα εξοπλισμών. Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν χτες από τη Γαλλία, επιβεβαιώνουμε τη σθεναρή δέσμευσή μας στο μονομερές μορατόριουμ ανάπτυξης αντίστοιχων συστημάτων... μέχρις οι ΗΠΑ αναπτύξουν τέτοια συστήματα οπουδήποτε στον κόσμο».
Στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκενγκ Σουάνγκ, αποδοκίμασε επίσης την πυραυλική δοκιμή στις ΗΠΑ ως «προκλητική συμπεριφορά», προειδοποιώντας πως το γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα κούρσα εξοπλισμών και να προκαλέσει «σοβαρή αρνητική επίπτωση στην ασφάλεια σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μην τολμήσετε να αναγνωρίσετε εκπρόσωπο του Γουαϊδό" !
Πηγή: somosvenezuelagr.blogspot.com

Την απόφαση να τοποθετήσει ψευτο-πρέσβη στην Ελλάδα και το Ισραήλ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επίδοξος δικτάτορας-μαριονέτα των ΗΠΑ, Χουάν Γουαϊδό, εκθέτοντας την... ελληνική κυβέρνηση ως τον πιστώτερο σύμμαχο της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ.
Παρά την σιωπή του υπουργείου Εξωτερικών και τις προσπάθειες Γουαϊδό να μειώσει τις αντιδράσεις(έριξε την ανάρτηση από το twitter, αφήνοντας την όμως στο λογαριασμό του στο facebook), φαίνεται πως επιχειρείται να προχωρήσει μια διαδικασία που ξεκίνησε από τα προσωπικά συγχαρητήρια του επίδοξου δικτάτορα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την αναγνώριση του ίδιου ως "νόμιμου μεταβατικού προέδρου" της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση.
Τα παραπάνω, σε μια περίοδο που οι πραξικοπηματίες έχουν ηττηθεί σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες από το 2015 και αποτύχει να καταφέρουν βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο, ενώ ακόμα και η Γερμανία αναγκάστηκε να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.
Η δουλοπρέπεια της ελληνικής κυβέρνησης πέρα από επικοινωνιακό χαρακτήρα για το εσωτερικό της ακροατήριο, εξυπηρετεί συμφέροντα που έχουν να κάνουν με φίλα προσκείμενους σε κείνη επιχειρηματίες-καναλάρχες που ελπίζουν μια πολιτική αλλαγή στην Βενεζουέλα να τους απαλλάξει από πρόστιμα για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε ο στόλος τους στην περιοχή. Σχετίζεται επίσης με την διαπλοκή των ελληνικών ομίλων με τις πετρελαϊκές εταιρίες που θέλουν να κλέψουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, και πιθανότατα με μια συνολική στρατηγική δουλοπρέπειας στον ιμπεριαλισμό που έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.
Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καταδικάζει τους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους αποτυχημένους επιγόνους του Μπατίστα και του Πινοσέτ και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.
Υποχρέωση κάθε φίλου της μπολιβαριανής επανάστασης, μα και κάθε ανθρώπου που παλεύει για την ειρήνη και την ανεξαρτησία των λαών από τον ιμπεριαλισμό, είναι να αντιδράσει δυναμικά σε περίπτωση που τολμήσει να κάνει πράξη την παραπάνω απόφαση.

Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα"
20.8.2019