Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Πεμπτη 22 Αυγουστου 2019



ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΣΩΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ....???



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 400 ακόμη άνδρες θα ενισχυθούν τα ΜΑΤ που ήδη αριθμούν δύναμη 1.650.
Μια ακόμη απόδειξη της χαώδους απόστασης που χωρίζει τη Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε αποφασίσει την ενίσχυσή τους με μόλις... 100 άνδρες.
Ε, ναι! Άλλο 2.050 κι άλλο 1.750!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΙΚΗΣ, Η ΠΑΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ
Την τραγουδίστρια Πάολα δεν την ήξερα, μέχρι που πριν λίγα χρόνια έγινε θόρυβος εξαιτίας της δήλωσής της πως ψηφίζει ΚΚΕ. Και τότε την άκουσα και όσο κι αν το είδος των τραγουδιών που ερμηνεύει μου προκαλεί απέχθεια, εκτίμησα πως έχει καταπληκτική φωνή, που, δυστυχώς, την αξιοποιεί μόνο ως εμπόρευμα
Αυτές τις μέρες ξέσπασε νέος θόρυβος για το "ανοσιούργημά της" να θελήσει να ερμηνεύσει Θεοδωράκη. Κάτι που έχει ξανακάνει, με την "Όμορφη πόλη" από τους "Λιποτάκτες", αλλά οι επικριτές μάλλον το αγνοούν.
Όπως διαβάζω, λοιπόν, δεν έχει καμιά σχέση με τα βιώματα που θα της επέτρεπαν να ερμηνεύσει Μίκη κ.λπ. κ.λπ.
Αν κριτήριο για το αν μπορεί ή όχι κάποιος να ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη είναι τα πολιτικά του βιώματα, δεν θα έπρεπε να τα έχει ερμηνεύσει ούτε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Και κάμποσοι από τους... "ψαγμένους ποιοτικούς".
Αν πάλι κριτήριο είναι η εποχή που έχει ζήσει ο ερμηνευτής, τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο τραγικά. Θα αποκλείαμε οποιονδήποτε νεότερο καλλιτέχνη από την ερμηνεία τραγουδιών του παρελθόντος!
Σχολιο.- Η φράση του Μίκη νομίζω τα λέει όλα '' προτιμώ μια φάλτσα φωνή από μία απαγόρευση"
Σχολιο.- Αν και στην προκειμένη περίπτωση, μόνο φάλτσα δεν είναι η ερμηνεύτρια.
Σχολιο.- Πριν χρονια προσπαθώντας να εξηγήσω σε κάτι Νορβηγους τι είναι σκυλάδικα τους έβαλα την Παολα. Όταν την είδα να τραγουδάει Θεοδωράκη στον Παπαδόπουλο, μου έμεινε η ευγνωμοσύνη της ( δεν είδα πολλές "φιρμες" να το κανουν) σε κάθε παρευρισκόμενο κ η αγωνία της για αναγνώριση- συγκατάβαση στην προσπάθεια της. Με κέρδισε αυτή η στάση της. (Και μου άρεσαν όπως τα τραγούδησε !)
Σχολιο.- Ο Μπιθικώτσης όμως έζησε δύσκολες καταστάσεις. Πόλεμο, εμφυλίους, εξορίες. Δεν είναι ούτε κοντά βιωματικά με την Πάολα
Σχολιο.- Ναι, τα έζησε χωρίς συμμετοχή στους αγώνες που εμπνέουν τον Θεοδωράκη. Πάντως, αν μιλάμε ξανά για τα βιώματα εποχής, νομίζω πως απάντησα πιο πάνω όπως και στην αρχική δημοσίευση. Αν δεχτούμε πως όσοι δεν έζησαν κάποια εποχή δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα έργα που αναφέρονται σ' αυτήν, αποκλείουμε όλους τους νεότερους. Καποιοι πιστευουν ότι τα τραγουδια είναι νεκρα γιατι ανηκουν σε μιαν άλλη εποχη.
Σχολιο.- Όμως υπάρχουν νέοι που έχουν λιώσει σόλες στους δρόμους. Έχουν πονέσει το έργο αυτό. Το έχουν μελετήσει. Μια ολόκληρη ζωή. Δεν το θυμήθηκαν ξαφνικά γιατί κάποιος τους είπε ότι έχουν ωραία φωνή.
Σχολιο.- Σύμφωνοι. Απλώς λέω ότι κριτήριο δεν είναι το αν βίωσε κάποιος τα γεγονότα της εποχής που ενέπνευσαν κάποιο έργο. Αυτό λέω και τίποτα παραπάνω. Όλα τα άλλα ασφαλώς και ισχύουν.
Σχολιο.-  Το ότι κάποτε δήλωσε η Παολα τυχαια ότι ψηφίζει ΚΚΕ, δεν έχει σημασία. Κάποτε είχε πει ότι ήταν αθίγγανη, το πήρε πίσω, λέγοντας οτι είπε ψέμματα. Άραγε ποιό από τα δυο της το επέβαλαν οι παραγωγοί της;
Σχολιο.- Εμεις δεν τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο, αλλά για να ενώσουμε τον κόσμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλυπτουμε τον εγκληματια Σημιτη
Ο άνθρωπος που λήστεψε την εθνική οικονομία βγάζοντας 66 δις σε αξίες 2000, ήτοι 143 δις σήμερα, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ* ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΤΡΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ Η ΖΗΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2002!  Και ο υπουργός του, Γιαννίτσης, αρνείτο να απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, για το ύψος των αποθεματικών που είχε παίξει ο Σημίτης και η συμμορία του στο χρηματιστήριο!
 Ο άνθρωπος που καταχρεώσει την Ελλάδα με 10 δισεκατομμύρια € για τους ολυμπιακούς της υπερτιμολόγησης και της ρεμούλας.
Υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων! Τα πληρώναμε ευρωπαϊκά και τα έφτιαχναν με παράνομους μετανάστες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς εισφορές, με Μπόμπολες και Καλογρίτσες. Αξία, ανεκτίμητη.
Το πανηγύρι των εξοπλιστικών.61 δισεκατομμύρια € μετά το ελεεινό, προδοτικό στήσιμο των Ιμίων. Εγκληματική οργάνωση.
Τα περιβόητα Swaps τα οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε σε όλο το εύρος τους!  Τουλάχιστον 3,6 δις καθαρή ζημιά.
Είσοδος στην ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία για να γίνει το πλιάτσικο των τραπεζών και ευκολότερη η έξοδος των κλοπιμαίων στην Ελβετία. Πρωτοφανής υποτίμηση, απώλεια κολοσσιαίου ποσοστού του δημόσιου πλούτου το οποίο ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί.
Και η λίστα, δεν έχει τέλος.  Η καταστροφή της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο. Κώστας Σημίτης.
[ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :]
[-ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ;
-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ.
–ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ;
-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ” ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ ΜΑΣ;
-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΤΟΥΣ “ΜΕΤΑΤΑΞΕΙ” Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ “ΚΟΛΠΟΥΣ” ΤΗΣ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ.]




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Αμαζόνιος φλέγεται
Οι ευθύνες και οι αντιδράσεις του φασίστα προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου
22 Αυγούστου 2019
Ξαφνικά στις τρεις το απόγευμα ο ήλιος σα να βασίλεψε πάνω από το Σάο Πάολο. Μπορεί η μεγαλούπολη στα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας να απέχει 3.000 χλμ από την Αμαζονία, όμως την περασμένη Δευτέρα ένιωσε τα αποτελέσματα της ανεύθυνης και δόλιας πολιτικής απέναντι στα δάση και τη ζούγκλα της χώρας.
Ο κακός καιρός και οι πυρκαγιές, που καίνε επί μέρες απέραντες εκτάσεις, έχουν απλωθεί στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ—φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη—ήταν οι κύριοι λόγοι για το νέφος τέφρας που απλώθηκε πάνω από το Σάο Πάολο.
Οι καπνοί από την Αμαζονία και τη φωτιά από τον άλλο δασικό πνεύμονα του Παντανάλ, μεταφέρθηκαν από τους ανέμους νοτιοανατολικά, συμβάλλοντας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μαρσέλου Πινιέιρου, του ινστιτούτου Cimatempo, στη «φυσική καταστροφή, με τον ουρανό να σκοτεινιάζει περισσότερο από το κανονικό».
Η Βραζιλία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας 5ετίας, σύμφωνα με το ίδρυμα της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας ΙΝΡΕ, που ανήκει στο υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας. Το ΙΝΡΕ έχει καταγράψει 71.497 πυρκαγιές από την 1η Ιανουαρίου έως τις 18 Αυγούστου, αριθμός κατά 82% αυξημένος από την ίδια περίοδο κατά το περασμένο έτος, στην οποία είχαν καταγραφεί 39.194 πυρκαγιές. Το τελευταίο μεγάλο κύμα πύρινης καταστροφής είχε καταγραφεί το 2016 με 66.622 φωτιές.
Μολονότι ακόμη δεν έχει αποσαφηνισθεί με ποιόν τρόπο οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τα νέφη, οι ειδικοί από πολλών ημερών είχαν ειδοποιήσει για τη δημιουργία του φαινομένου και τη μετατόπισή του νοτιότερα. Δεν ήταν μόνο η εταιρεία διαστήματος ΙΝΡΕ, αλλά και η αμερικανική NASA, που με τους δορυφόρους τους εντόπισαν μεγάλες συγκεντρώσεις CO2 πάνω από τα κρατίδια Άκρε, Ροντόνια, Μάτο Γκρόσο και Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ.
Οι ειδικοί τονίζουν πως αιτία για τις πυρκαγιές είναι η ξηρασία-σε πολλές περιοχές δεν έχει βρέξει για πάνω από τρεις μήνες-αλλά σε μεγάλο βαθμό και οι μεγαλοϊδιοκτήτες γης και οι διάφοροι καταπατητές, οι οποίοι προκαλούν πυρκαγιές για να πληθύνουν τα εδάφη τους. Μάλιστα, η εφημερίδα Folha de S. Paulo αποκαλύπτει πως οι καλλιεργητές του κρατιδίου Παρά κήρυξαν τη 10η Αυγούστου «Ημέρα της Φωτιάς». Μέσα στις επόμενες ώρες, το ΙΝΡΕ είχε καταγράψει μία σειρά από πυρκαγιές στην περιοχή ατή. Από την πλευρά του το κρατίδιο Άκρε κήρυξε κατάσταση περιβαλλοντικού συναγερμού εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.
Για πολλές εβδομάδες η περιοχή αυτή έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει επικρίνει τα στοιχεία της ΙΝΡΕ, τα οποία τεκμαίρουν μία αύξηση της αποψίλωσης των δασών της Αμαζονίας κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του. Ο Μπολσονάρου αμφισβήτησε τα στοιχεία αυτά σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΙΝΡΕ δημοσίως αμφισβήτησε τις κατηγορίες του προέδρου και κατέληξε να απολυθεί αμέσως μετά.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος, ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία το 2018 είχε ταχθεί υπέρ της χαλάρωσης των ελέγχων για να αποφευχθεί η αποψίλωση των δασών. Αφαίρεσε αρμοδιότητες από το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Βραζιλίας και επέτρεψε τις εξορύξεις στις προστατευμένες περιοχές των ιθαγενών φυλών. Επίσης συγκρούσθηκε ανοικτά με τη Γερμανία και τη Νορβηγία, που από το 2008 στηρίζουν οικονομικά το Ταμείο για την Αμαζονία, το οποίο χρηματοδοτεί τα σχέδια για την προστασία της ζούγκλας και των δασών της Βραζιλίας. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο χώρες αυτές να παγώσουν τις χρηματοδοτήσεις για την προστασία του παγκόσμιου αυτού δασικού πνεύμονα.
Μπολσονάρου: Φωτιές για να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης…
Την ώρα που ο Αμαζόνιος συνεχίζει να φλέγεται, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, κατηγορεί τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος προκειμένου να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησής του, αφού τους έκοψε τη χρηματοδότηση.
Περιβαλλοντολόγοι και ειδικοί για το κλίμα απέρριψαν τον ισχυρισμό Μπολσονάρου ως «στάχτη στα μάτια» με στόχο να αποκρύψει το γεγονός ότι έχει καταργήσει πολλά μέτρα προστασίας του μεγαλύτερου τροπικού δάσους παγκοσμίως. «Όλα δείχνουν» ότι ΜΚΟ πηγαίνουν στον Αμαζόνιο «για να βάλουν φωτιές» στο δάσος, δήλωσε ο Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας live συνομιλίας μέσω Facebook που έχει με τους πολίτες. Όταν ρωτήθηκε αν διαθέτει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος απάντησε ότι «δεν διαθέτω κάποιο γραπτό σχέδιο» και πρόσθεσε «έτσι γίνεται». Εξήγησε μάλιστα ότι πιθανό κίνητρο των ΜΚΟ είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας περιόρισε τη χρηματοδότησή τους. «Υπάρχει έγκλημα», επεσήμανε ο Μπολσονάρου. «Λείπουν χρήματα από αυτούς τους ανθρώπους». Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί του προέδρου εξόργισαν τους περιβαλλοντολόγους που ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τη στάση του απέναντι στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ζωτικής σημασίας ανάχωμα στην κλιματική αλλαγή.
«Είναι μια αρρωστημένη δήλωση, μια λυπηρή δήλωση», δήλωσε ο Μάρσιο Αστρίνι της Greenpeace Βραζιλίας. «Η αυξημένη αποψίλωση και οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της αντιπεριβαλλοντικής πολίτικης του». Ο Μπολσονάρου, που αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, επιθυμεί να ανοίξει περισσότερο τον Αμαζόνιο στη γεωργία και τις εξορύξεις και έχει απαντήσει στις χώρες που έχουν εκφράσει ανησυχίες για την αυξανόμενη αποψίλωση του τροπικού δάσους να «κοιτάνε τη δουλειά τους». Ο γερουσιαστής Νίλτο Τάτο, επικεφαλής της περιβαλλοντικής επιτροπής της κάτω Βουλής, δήλωσε ότι η «εκπληκτική» επίθεση του Μπολσονάρου εναντίον των ΜΚΟ έχει στόχο να «ρίξει στάχτη στα μάτια» προκειμένου να αποκρύψει το γεγονός ότι η κυβέρνησή του καταργεί 30 χρόνια νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επεσήμανε χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που μαίνονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, οι οποίες έχουν φτάσει φέτος σε αριθμό ρεκόρ.Το κέντρο διαστημικής έρευνας της Βραζιλίας (INPE) έχει καταγράψει μέχρι στιγμής το 2019, 72.843 πυρκαγιές.
Όταν ρωτήθηκε για την επέκταση των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών, ο Μπολσονάρου απέρριψε τις επικρίσεις, λέγοντας ότι αυτή την περίοδο του έτους οι αγρότες βάζουν φωτιά για να καθαρίσουν τα χωράφια. «Με αποκαλούσαν λοχαγό αλυσοπρίονο. Τώρα είμαι ο Νέρωνας που βάζει φωτιά στον Αμαζόνιο», σχολίασε. Ο περιβαλλοντολόγος Κάρλος Νόμπρε εξήγησε ότι οι αγρότες που επιθυμούν να καθαρίσουν περιοχές προκειμένου να τις μετατρέψουν σε βοσκοτόπια περιμένουν την περίοδο της ξηρασίας για να βάλουν φωτιές. Απέδωσε μάλιστα τη μεγάλη αύξηση των πυρκαγιών της φετινής χρονιάς στην παράνομη αποψίλωση, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες στη Βραζιλία δεν ήταν ασυνήθιστα ξηρές. «Οι ΜΚΟ που εργάζονται στον Αμαζόνιο δεν χρησιμοποιούν φωτιές στη γεωργία. Αντίθετα, ενθαρρύνουν τις γεωργικές κοινότητες να αποφεύγουν τις φωτιές», επεσήμανε ο Νόμπρε, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο. Εξάλλου, ο Μπολσονάρου επιτέθηκε χθες και στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγώντας ότι αν ήταν τόσο καλή, οι ΗΠΑ θα είναι παραμείνει σε αυτή. Αλλά πρόσθεσε ότι προς το παρόν η Βραζιλία δεν θα αποχωρήσει από τη συμφωνία. Νωρίτερα τον Αύγουστο, η Νορβηγία και η Γερμανία ανέστειλαν τη χρηματοδότηση έργων που έχουν στόχο τον περιορισμό της αποψίλωσης στη Βραζιλία, αφού ανησύχησαν από την αυξανόμενη αποψίλωση υπό την κυβέρνηση Μπολσονάρου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Αμαζόνιος, το δάσος που παράγει το 20% του οξυγόνου του πλανήτη Γη καίγεται για 18η συνεχόμενη ημέρα.
Ο καπνός (δορυφορικός χάρτης) έχει φτάσει 2300 χλμ μακριά.
Ο πρόεδρος Μπολσονάρου σφυρίζει αδιάφορα ενώ προεκλογικά έκλεινε το μάτι σε αυτούς που πλουτίζουν από την αποψίλωσή του.
Αππ τότε που εξελέγη,οι ρυθμοί εκδάσωσης έχουν ανέβει δραματικά ενώ από τον Ιάνουριο εως σήμερα έχουν καταγραφεί 74.000 !!! εκδηλώσεις πυρκαγιάς
Τα διεθνή ΜΜΕ από χθες κάτι γράφουν δειλά δειλά.
Παράλληλα σε ορισμένες περιοχές δεν έχει βρέξει για πάνω από τρεις μήνες αλλά μεγαλοϊδιοκτήτες γης, προκαλούν πυρκαγιές για να αυξήσουν τα εδάφη τους αφού ο ίδιος ο εκλεγμένος πρόεδρος "αγρόν ηγόραζε"
Ο Αμαζόνιος είναι το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο και η διατήρησή του θεωρείται κομβικής σημασία για τον ρυθμό εξέλιξης της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, φιλοξενεί 3 εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων και 1 εκατομμύριο κατοίκους
Όταν κάηκε η Παναγία των Παρισίων όλοι συγκλονίστηκαν. Το θέμα προβάλλοταν αδιάκοπα. Ένα δισ ευρώ συγκεντρώθηκε για την ανακατασκευή της.
Τώρα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



υπερασπίστε τους εκλεγμένους Κούρδους δημάρχους
Ο φασισμός του Ερντογάν, το πρωί της 18 Αυγούστου, έκανε κατάληψη με αστυνομικές δυνάμεις σε δημαρχεία, εκδιώκοντας τους εκλεγμένους δημάρχους των πόλεων Ντιγιάρμπακιρ, Μαρντίν και Βαν, στις οποίες ζουν συνολικά 3 εκατομμύρια άνθρωποι, κάνοντας πολιτικό πραξικόπημα.
Δεν έχει απολύτως καμία νομική βάση και νομιμότητα η κατάληψη σε βάρος των εκλεγμένων δημάρχων, που εκλέχθηκαν με ποσοστό πάνω από 50% ψήφων, είναι εχθρική στάση στην πολιτική βούληση του κουρδικού λαού.
Οι Διεθνείς και εσωτερικοί νόμοι καταπατούνται από το φασισμό του Ερντογάν.
Με το πραξικόπημα αυτό, καταργήθηκε πράγματι το δικαίωμά του ''εκλέγειν και εκλέγεσθαι'' του κουρδικού Έθνους δηλαδή καταπατήθηκε το θεμελιώδες δικαίωμα που μπορεί να έχει ένας πολίτης σε ένα κράτος.
Ο Λαός αντιστέκεται με διαδηλώσεις για συμπαράσταση στους δημάρχους.
Ζητάμε την συμπαράσταση σας και καλούμε όλες και όλους για αντίσταση στο φασισμό του Ερντογάν!
Στις 22 Αυγούστου 2019 , ώρα 18:00, συγκέντρωση μπροστά από το Πολυτεχνείο και πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία.
Δεν αποδεχόμαστε το πραξικόπημα στην βούληση του λαού!
Ένωση Δράσης στην Ελλάδα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ, 1946. Περισσότεροι από εκατό Γερμανοί επιστήμονες, απ' αυτούς που έστησαν το πυραυλικό πρόγραμμα του Χίτλερ και τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Αμερικανούς, ποζάρουν αμέριμνα στον φακό του νικητή. Στην πρώτη γραμμή, με ανοιχτόχρωμο σακκάκι, σκούρο παντελόνι και ποσέτ κάτω απ' το πέτο ο πολύς Βέρνερ φον Μπράουν.
Κι όμως, το χαρακτηριστικό της αληθινής επιστήμης είναι ακριβώς αυτό: ότι δεν έχει ιδεολογία ενδιάθετη, ότι είναι διαθέσιμη στους πάντες, ότι μπορεί να χρησιμεύσει εξίσου σε όλες τις παρατάξεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καίγεται ο Αμαζόνιος, καίγεται ο πνεύμονας του πλανήτη, καίγεται το 37% της παραγωγής οξυγόνου της γης.
Ποιός θα μπορούσε να διανοηθεί κάτι τέτοιο.
Α ναι ο Μπολσονάρο...

Ο Αμαζόνιος καίγεται εδώ και τρεις βδομάδες.Η είδηση βγήκε στην επιφάνεια μόνο όταν οι καπνοί έπνιξαν το Σάο Πάολο. Οι φωτιές είναι πολλές και φθάνουν μέχρι τα τριπλά σύνορα Βραζιλίας-Παραγουάης-Βολιβίας.Στη περιοχή Ροντόνια έχει καψει 2.500 στρέμματα ζούγκλας....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και σε τι χρησιμεύει η μαριονέτα ΟΗΕ ?στο να επικυρώνει την κυριαρχία των ασυδοτων εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας;
ΝΤΡΟΠΗ και ΟΡΓΗ

Ο ΟΗΕ διακόπτει μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη λόγω υποχρηματοδότησης

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι είναι αναγκασμένος να διακόψει, ελλείψει χρηματοδότησης, πολλά προγράμματα βοήθειας στην Υεμένη, τη χώρα όπου εκτυλίσσεται η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη. Από τα 34 προγράμματα που προβλέπονταν, μόλις τρία έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για όλο το 2019, διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Λίσε Γκράντε, συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Υεμένη.

Πέμπτη 22 Αύγουστος 2019 - 11:11
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πολλά σχέδια ανεστάλησαν ήδη τις τελευταίες εβδομάδες και πολλά ακόμη προγράμματα αρωγής σε οικογένειες που στερούνται τα πάντα δεν μπόρεσαν καν να ξεκινήσουν, συνέχισε.
Κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων μηνών, άλλα 22 προγράμματα βοήθειας θα ανασταλούν, τουλάχιστον ωσότου να βρεθεί χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με την Γκράντε, είχαν υπάρξει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση συνολικού ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να προσφερθεί βοήθεια σε 20 εκατομμύρια Υεμενίτες το 2019, αλλά δεν έχει εκταμιευθεί ούτε το μισό από το υπεσχημένο ποσό.
«Χρειαζόμαστε απελπιστικά τα υπεσχημένα κεφάλαια», υπογράμμισε. «Όταν τα χρήματα δεν δίνονται, άνθρωποι πεθαίνουν».
Η Γκράντε εξάλλου υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ αναγκάστηκε τον Μάιο να αναστείλει τα περισσότερα προγράμματα εμβολιασμού για την πρόληψη επιδημιών, άλλη μια διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη.
Ο εφοδιασμός με φάρμακα διακόπηκε, τα σχέδια οικοδόμησης 30 νέων κέντρων τροφίμων εγκαταλείφθηκαν και 14 καταφύγια, όπως και τέσσερα κέντρα ψυχικής υγείας που ειδικεύονται στις γυναίκες, έκλεισαν.
Ο Μαρκ Λόουκοκ, ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια, στηλίτευσε τον περασμένο μήνα τη στάση ειδικά της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σημειώνοντας πως δεν δίνουν παρά μόνο «ένα ποσοστό» των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν υποσχεθεί.
Τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και τα ΗΑΕ είχαν δεσμευθεί να προσφέρουν 750 εκατομμύρια δολάρια.
Το σουνιτικοφασιστικό βασίλειο ηγείται της σουνιτικοφασιστικικής στρατιωτικής συμμαχίας που εισεβαλλε με πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015. Τα Εμιράτα είναι μέλος-κλειδί της σουνιτικοφασιστικης συμμαχίας αυτής.
Εάν δεν εκταμιευθούν χρήματα μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, οι μερίδες της τροφής που μοιράζεται από τον ΟΗΕ σε 12 εκατομμύρια ανθρώπους θα μειωθούν και τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια παιδιά που πάσχουν από υποσιτισμό θα μείνουν αβοήθητα.
Επιπλέον, 19 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν την πρόσβασή τους σε φροντίδες υγείας, ανάμεσά τους 1 εκατομμύριο γυναίκες, ενώ τα προγράμματα εφοδιασμού με πόσιμο νερό 5 εκατομμυρίων ανθρώπων θα ανασταλούν περί τα τέλη Οκτωβρίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Μυστηριώδης ασθένεια «θερίζει» τους ατμιστές
20/08/2019 - 18:26
Οι γιατροί προς το παρόν δεν ξέρουν αν ευθύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ή συγκεκριμένα συστατικά ή μολυσματικοί παράγοντες που έχουν εισπνεύσει οι ασθενείς μέσω του ατμίσματος
Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές υγειονομικές αρχές μετά την καταγραφή περίπου 100 περιπτώσεων μιας μυστηριώδους ασθένειας που προσβάλει τους πνεύμονες.
Τα κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 14 Αμερικανικές Πολιτείες της Αμερικής και οι ειδικοί προς το παρόν τα συσχετίζουν με το άτμισμα και γενικότερα τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Πολλοί από τους ασθενείς είναι έφηβοι και νεαροί ενήλικες, με κάποιους εξ αυτών να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και με μηχανικά υποστηριζόμενη αναπνοή.
Προς το παρόν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα κατά πόσο οι ασθενείς θα μπορέσουν να αναρρώσουν πλήρως. Αλλά έχει δοθεί εντολή σε γιατρούς και πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση αναφοράς συμπτωμάτων όπως δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια ή στηθάγχη. Στους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς έχουν επίσης καταγραφεί πυρετός, βήχας, εμετοί και διάρροια.
Αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) βρίσκονται ήδη σε στενή συνεργασία με τα υγειονομικά τμήματα τουλάχιστον πέντε Πολιτειών (Καλιφόρνια, Ιλινόις, Ιντιάνα, Μινεσότα και Ουισκόνσιν) με επιβεβαιωμένα κρούσματα της μυστηριώδους ασθένειας για να καθοριστούν η αιτία της νόσου αφού «μια συστοιχία πνευμονικών ασθενειών που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου» καταγράφηκαν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, υπάρχουν τουλάχιστον 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ το CDC κάνει λόγο για 94 πιθανές περιπτώσεις σε 14 Πολιτείες.
«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι ο ένοχος είναι κάποια μολυσματική νόσος», ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του CDC, Kathy Harben.
Κι ενώ κάποιες περιπτώσεις ασθενών έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, οι γιατροί προς το παρόν δεν ξέρουν αν ευθύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ή συγκεκριμένα συστατικά ή μολυσματικοί παράγοντες που έχουν εισπνεύσει οι ασθενείς μέσω του ατμίσματος.
Πάντως οι ασθενείς έχουν αναφέρει τη χρήση διαφόρων συστατικών στο μείγμα άτμισης, όπως η νικοτίνη, «σπιτικά» μείγματα και ακόμα και προϊόντα με βάση την ινδική κάνναβη.
Σύμφωνα με την Emily Chapman, ιατρική διευθύντρια στο Νοσοκομείο Παίδων της Μινεσότα, όπου νοσηλεύονται τέσσερις έφηβοι με την μυστηριώδη νόσο «τα παιδιά εμφανίστηκαν με συμπτωματολογία που θα την έλεγε κανείς διαχειρίσιμη και που έμοιαζε με αυτή κάποια ιογενούς λοίμωξης ή βακτηριακής πνευμονίας, όπως δύσπνοια, βήχα, πυρετό και κοιλιακή δυσφορία. Αλλά η κατάσταση τους συνέχισε να επιδεινώνεται παρά την χορήγηση της κατάλληλης αγωγής με αντιβιοτικά και παροχή οξυγόνου. Κάποια παιδιά υπέστησαν αναπνευστική ανεπάρκεια και ετέθησαν υπό μηχανική υποστήριξη».
Και προσθέτει πως πρόκειται για περιπτώσεις περίπλοκες ως προς τη διάγνωση καθώς μιμούνται τα συμπτώματα μιας συχνής λοίμωξης αλλά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές με ανάγκη μακροχρόνιας νοσηλείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Αυγουστου
Βραζιλία:
Οι αυτόχθονες λαοί ζητούν βοήθεια καθώς οι δυνάμεις του bolsonariano καίνε τις κρατήσεις, τα σπίτια τους, & τα δάση της βροχής...
Δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτό είναι το 2019...
Η Βραζιλία τώρα έχει μια κυβέρνηση μίσους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός έκλεισε το θύλακα της Β Χάμα και παγίδευσε τρομοκράτες και το τούρκικο παρατηρητήριο στο Morek. Η Τουρκία ζήτησε 48h για ν΄αποσυρθεί από το Νο9 στο Μοrek.
21/8/2019
Ο συριακός στρατός έκλεισε ολοσχερώς το θύλακα της Β Χάμα και παγίδευσε τόσο τους τρομοκράτες σε αυτόν όσο και το τούρκικο παρατηρητήριο στο Morek.O SAA έκοψε όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού στο Νότο Idlib και στη Βόρεια Hama. Οι Σύριοι στρατιώτες του μετώπου της Khan Sheikhoun συναντήθηκαν πλησίον της πόλης al-Ta’manah με τους συναδέλφους τους του ανατολικού τομέα. Έτσι ολοκληρώθηκε η περικύκλωση αυτής της περιοχής της ΒΔ Συρίας. Ο SAA έκοψε όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού και του τούρκικου παρατηρητηρίου στο Morek.
Τμήμα του στρατού χτενίζει την περιοχή της al-Ta’manah για να διασφαλίσει την πόλη και τα σημεία που παραμένουν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών. Ο στρατός στη συνέχεια στις επόμενες ώρες θα επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι των τρομοκρατών που απέμειναν στον παγιδευμένο θύλακα της Β Χάμα για να μπει στις πόλεις και στα χωριά του.
Δεν υπάρχουν μάχες στην Khan Sheykoun οι τελευταίοι 200 τρομοκράτες της Jaish Al Izza εκκενώθηκαν προς Afrin. Aυτό που αφήνεται να διαρρεύσει είναι ότι η πόλη είναι ακόμη παγιδευμένη από νάρκες του εχθρού. Tελευταίες αναφορές επαναλαμβάνουν και πάλι πως η αποναρκοθέτηση είναι σ΄εξέλιξη. H συριακή αεροπορία πραγματοποίησε αρκετές επιδρομές στην περίμετρο του τούρκικου παρατηρητηρίου OP9 στο
Morek, ως προειδοποίηση.
Τα τουρκικά στρατεύματα περί τους 150 άνδρες υποτίθεται ότι θα εκκενωθούν απόψε, πιθανώς για να φτάσουν στη νέα θέση τους στο Hish νότια του Maraat Al Numan.
Απομένει να δούμε τι μένει στο Lataminah.
Ο στρατός στο θύλακα της Β Χάμα παγίδευσε 207τ.χλμ άλλες εκτιμήσεις τον αποτιμούν ως 280 τ.χλμ και 1800 τρομοκράτες έχουν παγιδευθεί σε αυτόν.
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή στα συροτουρκικά η Τουρκία ζήτησε προθεσμία 48 h για ν΄αποσύρει τους στρατιώτες της από το παρατηρητήριο 9 του Μοrek.H Ρωσία το μετέφερε στη συριακή πλευρά...Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις Τουρκίας Ρωσίας ναυάγησαν παταγωδώς. Η Τουρκία αποδείχθηκε απολύτως αναξιόπιστη στο να ελέγξει, αφοπλίσει και απομακρύνει τους τρομοκράτες από τις ζώνες αποκλιμάκωσης.Η απότομη στροφή της Ρωσίας έναντι των Τούρκων στο συριακό σχετίζεται με το γεγονός ότι η TSK αποδείχθηκε υποστηρικτής τρομοκρατίας.
Η Τουρκία ανακοινώνει σήμερα την έναρξη της εφαρμογής της πρώτης φάσης του σχεδίου « safe zone » στη βόρεια Συρία, μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Hulusi Akar και του Αμερικανού Mark Esber.Ο συριακός στρατός επιτέθηκε σε τρομοκράτες που είχαν καταφύγει στο τουρκικό παρατηρητήριο στο Morek.
Το τουρκικό παρατηρητήριο περικυκλωμένο από συριακό στρατό..
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στο θύλακα της Β Χάμα παγιδεύθηκαν 5000 τρομοκράτες με 20 τανκ, 40 επανδρωμένα οχήματα και λοιπό οπλισμό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο συριακός στρατός επιτέθηκε σε τρομοκράτες που είχαν καταφύγει στο τουρκικό παρατηρητήριο στο Morek.
22/8/2019
Ο συριακός στρατός άρχισε να πυροβολεί τζιχαντιστές τρομοκρατικών δικτύων που είναι υπό την προστασία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και που είχαν καταφύγει στο 9ο τουρκικό παρατηρητήριο στο Μοrek στον παγιδευμένο θύλακα της Β Χάμα. Εάν ο TSK παρέμβει, είναι βέβαιο ότι ο συριακός στρατός θ΄απανήσει και θα υπάρξει τουρκοσυριακή σύρραξη στο σημείο. Η Τουρκία ζήτησε μέσω Ρωσίας διορία 48h για ν΄αποσυρθεί από το Νο9 στο Μοrek.
Ωστόσο ο Κalin εκπρόσωπος τύπου της Προεδρίας της Τουρκίας δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα για να κλείσει η να μετακινηθεί το παρατηρητήριο Νο 9…
O συριακός στρατός σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία περικύκλωσε το παρατηρητήριο στο Μοrek μετά την άρνηση των Τούρκων ν΄αποσυρθούν από εκεί.
το τουρκικό παρατηρητήριο περικυκλωμένο….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση και χημικά στο δημαρχείο Καρδίτσας σε συγκέντρωση κατά του αιολικού πάρκου στα Άγραφα
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 13:22
Ενταση και χρήση χημικών από την αστυνομία σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών κατά της κατασκευής αιολικού πάρκου στα Άγραφα.
Πολίτες συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο και φώναξαν συνθήματα, ενώ κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν και η αστυνομία με χημικά απώθησε τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μια ειρηνική πορεία, τα «παιδιά» του Χρυσοχοΐδη έριξαν χημικά, δείχνοντας ότι το αστυνομικό κράτος είναι εδώ!
Όπως αναφέρουν τα μέλη του δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων στο κάλεσμα τους:
«Μία πρωτοφανή δημοπρασία που επιβλήθηκε με την ισχύ των ΜΑΤ και έγινε καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης. Κατά της διαδικασίας της δημοπρασίας έχει κατατεθεί ένσταση από πολίτες και φορείς.
Όλοι οι φίλοι των Αγράφων οφείλουμε να παραβρεθούμε και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην ενέργεια αυτή.
Όταν σύσσωμη η κοινωνία της Καρδίτσας, τα πολιτικά κόμματα, οι νέοι Δήμαρχοι, οι πολιτιστικοί φορείς με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, οι παραγωγικοί φορείς με το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τον Εμπορικό Σύλλογο, και πολλοί άλλοι σύλλογοι και οργανώσεις έχουν εκφράσει, με ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων τους, την αντίθεσή τους στην επικείμενη καταστροφή του φυσικού αποθέματος των Αγράφων από τα αιολικά, η απερχόμενη δημοτική αρχή μειοψηφίας και ο κ. Αλεξάκος προσωπικά δεν έχουν καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση για την ενοικίαση της έκτασης στους εργολάβους των αιολικών ανοίγοντας την κερκόπορτα για την κατασκευής τους.
Η ακεραιότητα των βουνών μας είναι υπόθεση όλων μας, είναι το χρέος μας στις επόμενες γενιές».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μυστήριο: Βρέθηκαν και σκελετοί ανθρώπων από την Ελλάδα σε λίμνη των Ιμαλαΐων
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 14:26
Γρίφος παραμένει εδώ και δεκαετίες η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπινων σκελετών σε μια λίμνη στα Ιμαλάια Όρη σε ύψος 5.000 μέτρων - μυστήριο που πυκνώνει μετά την ανακάλυψη ότι τα θύματα πέθαναν με διαφορά εκατοντάδων ετών και ανάμεσά τους υπήρχαν ακόμη και Έλληνες!
Ανάλυση δειγμάτων DNA από τα λείψανα 38 ανθρώπων, που εντοπίστηκαν στη «λίμνη των σκελετών», όπως είναι γνωστή η λίμνη Roopkund στην ινδική πλευρά της υψηλότερης οροσειράς του κόσμου, αποκαλύπτει ότι τα θύματα ανήκαν σε διαφορετικές ομάδες ατόμων, που πέθαναν σε διάφορα περιστατικά με χρονική απόσταση έως και χιλίων χρόνων!
Ειδικότερα, ομάδα ερευνητών που εξέτασε τους σκελετούς ανακάλυψε ότι 14 από τους νεκρούς κατά πάσα πιθανότητα κατάγονταν από τις ακτές της ανατολικής Μεσόγειου και προσομοιάζουν γενετικά στους σημερινούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης.
Δεν υπάρχει σαφής εξήγηση για την παρουσία των «ελληνικών» σκελετών στα Ιμαλάια, όμως χρονολογούνται από την περίοδο μεταξύ του 1.900 και του 1.600 πΧ, που χονδρικά αντιστοιχεί στην ακμή του Μινωικού Πολιτισμού.
Αντίθετα, 23 άλλοι σκελετοί ταιριάζουν γενετικά στους σημερινούς κατοίκους της νότιας Ασίας (Ινδία, Πακιστάν, Νεπάλ, Μπαγκλαντές) και υπολογίζεται ότι έχασαν την ζωή τους μία χιλιετία αργότερα, μεταξύ του 10ου και του 7ου αιώνα πΧ. Ένας ακόμα νεκρός προήλθε από την νοτιοανατολική Ασία.
Διαφορές βρέθηκαν και στις διατροφικές συνήθειες ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενισχύοντας τα ευρήματα από τις χρονολογήσεις και τις γενετικές ανασυνθέσεις.
Με αυτά τα δεδομένα οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι «ένοικοι» της Roopkund έχασαν την ζωή τους σε διαφορετικά θανατηφόρα γεγονότα. Πάντως, 13 άτομα από την «ελληνική» ομάδα κατά πάσα πιθανότητα συμπίπτουν χρονικά, άρα μπορεί να κινούνταν μαζί, ενώ οι νεκροί από την νότια Ασία μάλλον ανήκουν σε διάφορα ξεχωριστά «κύματα».
Η παρουσία των εκατοντάδων σκελετών στην παγωμένη λίμνη των Ιμαλαΐων παραμένει ανεξήγητη, αν και οι ερευνητές παραθέτουν τις κύριες προτάσεις.
Τοπικοί θρύλοι κάνουν λόγο για ένα βασιλικό ζεύγος και την ακολουθία τους που κινούνταν για προσκύνημα προς τιμήν μίας θεότητας του βουνού, αλλά τιμωρήθηκαν για την απρεπή συμπεριφορά τους. Υπάρχει επίσης η εικασία ότι πρόκειται για στρατιωτική μονάδα ή για πλανόδιους εμπόρους που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.
Άλλοι έχουν εικάσει ότι είναι θύματα επιδημιών, όμως οστεολογική εξέταση των 38 δειγμάτων κατέδειξε πως ήταν υγιείς σε γενικές γραμμές. Τρεις σκελετοί ωστόσο έφεραν μη θεραπευμένα κατάγματα, με τους μελετητές να υποθέτουν ότι προκλήθηκαν από σφοδρή χιονοθύελλα στην περιοχή της λίμνης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακτιβιστές για το κλιμα και κατά της παγκοσμοιοποιησης θελουν να καπελωσουν τα Κιτρινα Γιλεκα για μια «αντι-σύνοδο» εν όψει της G7
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 12:48
Οι ακτιβιστές για το κλίμα και οι διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης θελουν να καπελωσουν τα Κίτρινα Γιλέκα και τους Βάσκους εθνικιστές εν όψει της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, που θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο, για να διαμαρτυρηθούν για το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς που, όπως καταγγέλλουν, διευρύνεται εξαιτίας του "κυνισμού" των παγκόσμιων ηγετών.
Σε μια "αντί-G7" σύνοδο στις πόλεις Εντάι στη Γαλλία και Ιρούν στην Ισπανία, στη γαλλο-ισπανική μεθόριο, 30 χλμ νότια της Μπιαρίτς, 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις συναντώνται για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές και κλιματικές πολιτικές που ακολουθούν οι μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες και για να προωθήσουν εναλλακτικές πολιτικές.
"Ο κυνισμός της συνόδου της G7 συνίσταται στο ότι έχει θέσει ως κεντρικό θέμα της διοργάνωσης την ανισότητα, αλλά είναι αυτές οι ίδιες οι πολιτικές των πλούσιων χωρών που δημιουργούν και ενισχύουν την ανισότητα", λέει ένας εκπρόσωπος της μκο "Alternatives G7, ο Σεμπαστιάν Μπαγιέλ.
Όπως λέει ο ίδιος, δεν βλέπει να υπάρχει καμία αντίφαση στο γεγονός ότι οι διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης να συνεργάζονται με τα μέλη των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, ενός κινήματος που ξεκίνησε ως διαμαρτυρία κατά της υψηλής φορολογίας στα καύσιμα.
Ο Μπαγιέλ πρόσθεσε ότι το κίνημα των Βάσκων αυτονομιστών στην Ισπανία έχει εγκαταλείψει τη βία. Το 2011 η ένοπλη οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ETA ανακοίνωσε τον επ΄αόριστον τερματισμό της ένοπλης δράσης της στην Ισπανία  διάρκειας 50 χρόνων.
Αλλά και η εκπρόσωπος της μκο Friends of the Earth, η Μαλικά Πεϊρό, συμφωνεί ότι η παρουσία των Κίτρινων Γιλέκων στη σύνοδο είναι απαραίτητη.
"Χτίζουμε γέφυρες με τα Κίτρινα Γιλέκα, που είναι ένα πολυεπίπεδο κίνημα. Ένα τμήμα του αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι τα κοινωνικά και τα κλιματικά ζητήματα είναι στενά συνδεδεμένα", είπε.
Από την πλευρά της η Ορελί Τρουβ, η εκπρόσωπος της μκο "Alternatives G7", μιας κολεκτίβας των γαλλικών μκο, είπε ότι οι οργανώσεις αυτές συσπειρώνουν ακτιβιστές για το κλίμα, Κίτρινα Γιλέκα, φεμινίστριες και άλλους ακτιβιστές.
"Σε αυτήν την αντι-σύνοδο θέλουμε να ενώσουμε όλα τα κινήματα που μάχονται κατά των πολιτικών τις οποίες επιβάλλουν οι επικεφαλής κρατών, οι πολιτικοί που ωφελούν τους πλουσιότερους και οι πολυεθνικές, που είναι αυταρχικές και κάνουν διακρίσεις", δήλωσε η Τρουβ.
Οι διοργανωτές της αντι-συνόδου έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας στις πόλεις Εντάι και Ιρούν, αλλά οι διοργανωτές των Κίτρινων Γιλέκων έχουν επίσης προαναγγείλει την 41η σαββατιάτικη διαδήλωσή τους, η οποία θα γίνει στην Μπιαρίτς, όπου όμως απαγορεύεται η πρόσβαση στους διαδηλωτές.
Την Κυριακή οι ακτιβιστές σχεδιάζουν δράσεις "ανυπακοής" και η αυτοχαρακτηριζόμενη ριζοσπαστική περιβαλλοντική οργάνωση "Action non-violente COP21" θα αψηφήσει την απαγόρευση των διαδηλώσεων στην πόλη Μπαγιόν, που βρίσκεται 8 χλμ ανατολικά της Μπιαρίτς, και θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας περιφέροντας επίσημα πορτρέτα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που, όπως υποστηρίζει, έχουν αποκαθηλωθεί από δημαρχεία ανά τη χώρα.
Αυτό το σαββατοκύριακο χιλιάδες αστυνομικοί θα εμποδίζουν την πρόσβαση στην Μπιαρίτς καθώς οι αρχές θα κανουν οι χαφιεδες του και οι μπασκινες του επανάληψη των κρουσμάτων λεηλασίας, πυρπόλησης αυτοκινήτων και βίας που σημειώθηκαν στο Παρίσι στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν η γαλλική πρωτεύουσα βίωσε τη χειρότερη αστική βία από τους αστυνομικους της κυβερνησης μετά τις φοιτητικές διαδηλώσεις του Μάη του 68.
Σε μια άλλη σύνοδο, της G8, που είχε πραγματοποιηθεί στη Ντοβίλ της Γαλλίας δεν πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις καθώς οι διαδηλωτές εκεί είχαν περιοριστεί σε απόσταση 40 χλμ από τον τόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σλοβακία: Τα καταφεραν οι αλητες χαφιεδες ακροδεξιοι νεοφιλελε πληρωμενοι που παρισταναν τους «διαδηλωτες για τη διαφθορά»
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 12:35
Οι στημενες ακροδεξιες νεοφιλελε «διαδηλώσεις» υπερ της γερμανικης ΕυρωΕνωσης των νεοφιλελ ακροδεξιων προδοτων σλοβάκων, μετά τη δολοφονία νεοφιλελε ευρωενωσιτη προδοτη δημοσιογράφου, που ερευνούσε δηθεν συνδέσμους διαφθοράς μεταξύ του πολιτικού κόσμου και των εγκληματικών δικτύων στη χώρα, όπως λενε παντα οι ακροδεξιοι φασΙΣτες, επέσπευσε την σύνταξη και δημοσίευση έκθεσης, για την διαφθορά στη Σλοβακία, από την Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO)!
Όπως υπογραμμίζεται ιδιαίτερα στην έκθεση, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, «η έκθεση προετοιμάστηκε στο πλαίσιο επαναλαμβανόμενων νεοφιλελε φασιστικών «διαδηλώσεων», που απαιτούσαν δηθεν όπως λενε τα φασιστομουτρα μεγαλύτερη ακεραιότητα των πολιτικών και της αστυνομίας, μετά από τη δολοφονία ακροδεξιου δημοσιογράφου που ερευνούσε δηθεν συνδέσμους διαφθοράς μεταξύ του πολιτικού κόσμου και των εγκληματικών δικτύων.». Ενώ ηταν ο ιδιος μπλεγμενος μεσα σε αυτό, όπως ο «ελληνας» φασιστοδημοσιοκαφρος Νικος Ρουσσης, το οποιο γουρουνι κατοικοεδρευει στο Στρασβουργο και τρεφεται ο παλιο κηφηνας απο τα λεφτα των ελληνων πολιτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τζακάρτα ανέπτυξε εσπευσμένα εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς στη Δυτική Παπούα για να αντιμετωπησει την εξεγερση των κατοικων που εναντιωνονται στον ρατσισμο των ινδονησιων
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 10:44
Περίπου 1.200 στρατιωτικοί και αστυνομικοί στάλθηκαν χθες Τετάρτη να ενισχύσουν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στην ινδονησιακή επαρχία της Δυτικής Παπούας, που χθες βίωσε την τρίτη ημέρα διαδηλώσεων στη διάρκεια των οποίων έχουν καταγραφεί εκτεταμένες υλικές φθορές, δεκάδες τραυματισμοί και συλλήψεις, ενώ η Τζακάρτα αποφάσισε επίσης να κόψει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ανακτήσει τον έλεγχο.
Οι αρχές απηύθυναν εκ νέου έκκληση να αποκατασταθεί η ηρεμία σε αυτή την εξαιρετικά φτωχή περιοχή στο απώτατο ανατολικό άκρο της Ινδονησίας. Οι ταραχές άρχισαν τη Δευτέρα, μετά τη σύλληψη το Σαββατοκύριακο στο νησί της Ιάβας 43 φοιτητών από την Παπούα και τις ρατσιστικές προσβολές και ύβρεις που υπέστησαν.
Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην Τιμίκα (νότια), όπου δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε κάποιους από αυτούς να πετούν πέτρες στα παράθυρα της τοπικής Βουλής και να προσπαθούν να σπάσουν το διαχωριστικό για να μπουν μέσα. Το πλήθος δεν υποχώρησε παρά μόνο αφού η αστυνομία άνοιξε πυρ προειδοποιητικά.
Ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 45 συλλήψεις, ανάμεσά τους πρόσωπα που κατηγορούνται πως υποκίνησαν τη διαδήλωση και προκάλεσαν υλικές φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Παραλυμένες πόλεις
Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της Σόρον και της Φακφάκ, άλλες δύο κοινότητες της επαρχίας. Η αστυνομία έκανε εκτενή χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους διαδηλωτές στη δεύτερη πόλη, καθώς έβαλαν φωτιά σε μια αγορά και κατέστρεψαν τραπεζικά αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών και καταστήματα.
Ο ινδονήσιος υπουργός Εσωτερικών Βιραντό —χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες του— μετέβη χθες βράδυ στην Παπούα, όπου αναμένεται επίσης ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο.
Ορισμένες πόλεις της περιοχής, που είναι πλούσια σε πρώτες ύλες, παρέμεναν παραλυμένες χθες Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μανοκουαρί, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν τη Δευτέρα το τοπικό κοινοβούλιο και καταστήματα.
Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα κάνουν λόγο και για διαδηλωτές που τραυματίστηκαν.
Η αστυνομία στο μεταξύ καταδιώκει πάνω από 250 φυλακισμένους που απέδρασαν από φυλακή στη Σόρον, την οποία πυρπόλησαν διαδηλωτές.
Περίπου 900 αστυνομικοί και 300 στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν στη Μανοκουαρί και στη Σόρον, ανέφεραν οι αρχές χθες.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μουχάμαντ Ικμπάλ εκτίμησε ότι η κατάσταση παραμένει «γενικά υπό έλεγχο» και διευκρίνισε πως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης δεν έχουν εφοδιαστεί με αληθινές σφαίρες.
Ωστόσο η ανάπτυξη των ενισχύσεων ενδέχεται να κλιμακώσει την ένταση, να αυξήσει «την οργή» των πολιτών της Παπούας, προειδοποίησε η Βερόνικα Κόμαν, δικηγόρος ειδικευμένη σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η βία ξέσπασε σε όλη τη Δυτική Παπούα όταν κυκλοφόρησαν λεπτομέρειες σχετικά με την είδηση για τη σύλληψη από την αστυνομία το Σάββατο 43 φοιτητών από την Παπούα στη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη ινδονησιακή πόλη, και μια διαδήλωση εναντίον τους που έγινε ταυτόχρονα.
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών εισέβαλαν σε εστία και συνέλαβαν φοιτητές από την Παπούα διότι φέρονται να μην επέδειξαν σεβασμό στην ινδονησιακή σημαία την ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας. Οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν και τους ανέκριναν, πριν να τους αφήσουν ελεύθερους.
Παράλληλα, έγινε διαδήλωση εναντίον της παρουσίας των φοιτητών από την Παπούα, με ρατσιστικά συνθήματα.
Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί έρευνα για τα γεγονότα στη Σουραμπάγια. Αναμένεται να επισκεφθεί τη Δυτική Παπούα την ερχόμενη εβδομάδα.
Στο δυτικό τμήμα της νήσου της Νέας Γουινέας, που έχει σήμερα διαιρεθεί σε δύο τμήματα και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυσικούς πόρους, καταγράφονται σποραδικά ξεσπάσματα μιας αυτονομιστικής εξέγερσης εναντίον της ινδονησιακής κυβέρνησης.
Η Ινδονησία προσάρτησε διά της βίας την περιοχή το 1963, τη χρονιά που ακολούθησε την αποχώρηση των Ολλανδών, των οποίων ήταν αποικία. Την προσάρτησε επίσημα το 1969.
Η Παπούα Νέα Γουινέα —το άλλο μισό του μεγάλου νησιού— απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1975, έπειτα από 60 χρόνια επικυριαρχίας της Αυστραλίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τεχεράνη παρουσίασε ένα κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 09:03
Το Ιράν παρουσίασε σήμερα ένα ιρανικής κατασκευής, μεγάλου βεληνεκούς, κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας εδάφους- αέρος, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την τελετή αποκαλυπτηρίων του συστήματος Bavar-373, στην οποία παρέστη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, το οποίο σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα είναι ανταγωνιστικό του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300.
Η παρουσίαση του Bavar- 373 πραγματοποιήθηκε την Ημέρα Βιομηχανίας Εθνικής Άμυνας. Το Ιράν έχει αναπτύξει μεγάλη τοπική βιομηχανία όπλων καθώς, λόγω των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί, δεν μπορεί να εισάγει στρατιωτικό εξοπλισμό από άλλες χώρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία και Κίνα ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 06:15
Η Ρωσία και η Κίνα ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σήμερα Πέμπτη για να συζητηθούν «οι δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ για τα σχέδια κατασκευής και ανάπτυξης πυραύλων μέσου βεληνεκούς», σύμφωνα με το κείμενο του αιτήματός τους, που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Νέα Κίνα.
Μόσχα και Πεκίνο θέλουν το 15μελές ΣΑ να εντάξει το θέμα αυτό στην ατζέντα των «απειλών για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και ζητούν επίσης η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ και ύπατη εκπρόσωπός του για ζητήματα αφοπλισμού, η Ιζούμι Νακαμίτσου, να ενημερώσει τα κράτη-μέλη.
Το Αμερικανικο Νεοναζιστικο Πεντάγωνο γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι εκτόξευσε δοκιμαστικά έναν πύραυλο Κρουζ με συμβατική γόμωση που έπληξε τον στόχο του αφού διένυσε πάνω από 500 χιλιόμετρα. Επρόκειτο για την πρώτη τέτοια δοκιμή αφότου οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη διμερή συνθήκη της εποχής του Ψυχρού Πολέμου που απαγόρευσε τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσους βεληνεκούς (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF) τη 2α Αυγούστου.
Ο πολεμοχαρης αληταρας αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News εάν και κατά πόσον η δοκιμή αυτού του πυραύλου είχε σκοπό να σταλεί μήνυμα στην Κίνα, τη Ρωσία ή τη Βόρεια Κορέα, απάντησε ότι η βασική ανησυχία της Ουάσινγκτον είναι η Κίνα.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αυστραλία νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Έσπερ τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης πυραύλων επιφανείας μέσου βεληνεκούς στην Ασία σχετικά σύντομα.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αναπτύξουν νέου τύπου πυραύλους Κρουζ στη Ρουμανία και στην Πολωνία, σενάριο που χαρακτήρισε απειλή στην οποία η Μόσχα θα είναι αναγκασμένη να αντιδράσει.
Η Ουάσινγκτον αποχώρησε από την ιστορική συμφωνία του 1987, αρχιζοντας εκ νεου μια νεα κουρσα εξοπλιΣμων.
Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε την Τρίτη ότι η δοκιμή των ΗΠΑ δείχνει πως η Ουάσινγκτον πυροδοτεί νέα κούρσα εξοπλισμών και επιδιώκει τη σύγκρουση, κάνοντας λόγο για σοβαρές συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας είπε χθες ότι η αμερικανική δοκιμή αλλά και τα σχέδια της Ουάσινγκτον να αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη F-35 και άλλα επιθετικής φύσης στρατιωτικά μέσα γύρω από την κορεατική χερσόνησο είναι «επικίνδυνες» κινήσεις, που μπορεί να προκαλέσουν «νέο Ψυχρό Πόλεμο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλές του Ιράν προς τις αλητικες χώρες που θα συμμετάσχουν στη δυτικη αποικιοκρατικη ναυτική δύναμη υπό τις ΗΠΑ στον Κόλπο
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 18:29
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ προειδοποίησε τις αλητικες χώρες που σκέπτονται να λάβουν μέρος σε μια υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυτικη αποικιοκρατικη ναυτική δύναμη στον Κόλπο να «το σκεφθούν δυο φορές».
«Ελπίζω πως οι χώρες θα το σκεφθούν δυο φορές προτού συμφωνήσουν σε αυτό το πολύ εχθρικό μέτρο των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του Ιράν», είπε ο Ζαρίφ από το Όσλο, τελευταίο σταθμό μιας περιοδείας που περιελάμβανε επίσης τη Φινλανδία και τη Σουηδία.
«Ως ένα μεγάλο ναυτικό έθνος ανησυχούμε πολύ καθώς έχουμε επηρεαστεί άμεσα από πράξεις σαμποτάζ εναντίον εμπορικών πλοίων», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σοράιντε.
Τον Ιούνιο, ένα νορβηγικό δεξαμενόπλοιο υπέστη ζημιές στη διάρκεια ενός περιστατικού κοντά στο Στενό του Χορμούζ, έναν ζωτικής σημασία θαλάσσιο δίαυλο για τη μεταφορά πετρελαίου ανάμεσα στο Ιράν και την Αραβική Χερσόνησο.
Η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το πώς θα ανταποκριθεί σε μια πρόταση των ΗΠΑ για τον σχηματισμό μιας δυτικης αποικιοκρατικης αποστολής για να προστατεύσει τη δυτικη ναυσιπλοΐα στον Κόλπο.
Η Έρικσεν Σοράιντε είπε πως η κυβέρνηση «εξετάζει έναν αριθμό διαφορετικών μέτρων» και θα κάνει μια αξιολόγηση στη βάση των πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει.
Μέχρι τώρα, η Βρετανία, η Αυστραλία και το Μπαχρέιν έχουν πει ότι θα συμμετάσχουν στην αποικιοκρατικη αποστολή εκφοβισμου υπό τις νεοναζιστικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ για την προστασία των πετρελαιοφορων τους πλοίων που διέρχονται από το Στενό του Χορμούζ,.
Οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν επίσης τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.
Συζήτησαν επίσης τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό των ειρηνικων πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν, από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ πέρυσι.
Ο επόμενος σταθμός του Ζαρίφ είναι η Γαλλία όπου αναμένεται αύριο να συζητήσει προτάσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA).
«Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε την Ευρώπη να συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της βάσει της JCPOA». και με εκείνες που ανέλαβε μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, είπε ο Ζαρίφ.
Το Ιράν επιδιώκει να δει αν μπορεί να βρει «περισσότερο κοινό έδαφος και να προχωρήσει μπροστά με ένα κοινό πακέτο», πρόσθεσε.
Ο Ζαρίφ συναντήθηκε επίσης με τη Νορβηγίδα πρωθυπουργό Έρνα Σόλμπεργκ και έκανε μια ομιλία στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Κανένας πρόεδρος δεν έκανε τόσα πολλά για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως όσα εγώ»
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 01:59
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι «κανένας πρόεδρος» των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει κάνει τόσα πολλά για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωσή του ότι οι Αμερικανοεβραίοι που ψηφίζουν το Δημοκρατικό κόμμα είναι «πολύ άπιστοι» – ένα σχόλιο που χαρακτηρίστηκε αντισημιτικό από ορισμένους.
«Εγώ είμαι υπεύθυνος για θαυμάσια πράγματα για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι ο χαρακτηρισμός του «άπιστου» συνιστά «πασίγνωστο αντισημιτικό κλισέ».
Χωρίς να απαντήσει στην κατηγορία περί αντισημιτισμού, ο Τραμπ επέμεινε: «Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έκανε τόσα όσα εγώ για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως».
Επικαλούμενος την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος, αλλά και την αναγνώριση της ισραηλινοναζιστικής κυριαρχίας επί των Υψωμάτων του Γκολάν –προσαρτήθηκαν από τη Συρία το 1981– ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κατηγόρησε με τη σειρά του για «αντισημιτισμό» βουλευτίνες των Δημοκρατικών, όπως την Αμερικανοπαλαιστίνια Ρασίντα Τλαΐμπ. «Είναι αντιισραηλινές» πρόσθεσε, στη μακρά, αυθόρμητη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έξω από τον Λευκό Οίκο.
«Εγώ πιστεύω ότι αν ψηφίζετε Δημοκρατικούς είστε άπιστοι απέναντι στον εβραϊκό λαό και πολύ άπιστοι απέναντι στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως. Οι Δημοκρατικοί έχουν πραγματικά απομακρυνθεί από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να το κάνουν αυτό», συνέχισε.
Η δήλωση του Τραμπ, το βράδυ της Τρίτης, για τη «μεγάλη απιστία» των Εβραίων ψηφοφόρων που ψηφίζουν Δημοκρατικούς, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους οργανώσεων που μάχονται τον αντισημιτισμό. Το σχόλιό του προέδρου, επεσήμαναν, παραπέμπει στο στερεότυπο της υποτιθέμενης «διπλής υπακοής» των Εβραίων οι οποίοι δεν ήταν «πιστοί» απέναντι στη χώρα όπου ζούσαν.
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς έγραψε στο Twitter: «Είμαι υπερήφανος που είμαι Εβραίος και δεν έχω κανένα πρόβλημα να ψηφίζω Δημοκρατικούς».
Το πρωί, ο Ντόναλντ Τραμπ αναπαρήγαγε στο Twitter τις δηλώσεις ενός σχολιαστή συντηρητικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος ανέφερε: «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο καλύτερος πρόεδρος για τους Εβραίους και για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως στην ιστορία της ανθρωπότητας (...) Και οι Εβραίοι στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως τον λατρεύουν σαν να ήταν ο βασιλιάς του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος».
«Σ' ευχαριστώ Γουέιν Άλιν Ρουτ για τα πολύ ευγενικά σου λόγια», απάντησε ο πρόεδρος.
Το hashtag «Βασιλιάς του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος» (#kingofIsrael) ήταν από τα πιο σχολιασμένα θέματα στο Twitter την Τετάρτη στις ΗΠΑ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πούτιν: Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν νέους πυραύλους στην Ευρώπη, θα απαντήσουμε ανάλογα
 Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 20:30
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να αναπτύξουν έναν νέο πυραυλικό σύστημα στη Ρουμανία και στην Πολωνία, εκτίμησε σήμερα από το Ελσίνκι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θεωρεί ότι κάτι τέτοιο συνιστά απειλή, στην οποία θα πρέπει να απαντήσει.
Τη Δευτέρα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην επιτυχημένη δοκιμή ενός συμβατικού πυραύλου κρουζ που έπληξε τον στόχο του αφού προηγουμένως πραγματοποίησε πτήση 500 χιλιομέτρων. Αυτή ήταν η πρώτη πυραυλική δοκιμή για τις ΗΠΑ μετά την αποχώρησή τους από τη συνθήκη INF, στις αρχές του μήνα.
Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιήσει τα συστήματα εκτόξευσης που διαθέτει στη Ρουμανία και την Πολωνία για να εκτοξεύσει τέτοιους πυραύλους και ότι η Ρωσία θα χρειαστεί να απαντήσει με τον κατάλληλο και ανάλογο τρόπο.
«Εκτοξεύσεις αυτού του πυραύλου μπορούν να γίνουν από τα συστήματα που ήδη υπάρχουν στη Ρουμανία και την Πολωνία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξει το λογισμικό. Και δεν νομίζω ότι οι Αμερικανοί εταίροι μας θα ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για κάτι τέτοιο», είπε.
Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πάντως ότι δεν σχεδιάζουν την ανάπτυξη νέων πυραύλων στην Ευρώπη.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Φινλανδό πρόεδρο Σαούλι Νιινίστο, ο Πούτιν αναφέρθηκε επίσης στην πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε σε μια στρατιωτική βάση στη βόρεια Ρωσία, κατά τη διάρκεια της δοκιμής ενός οπλικού συστήματος. Σημείωσε όμως ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποκαλύψει τα πάντα για το θέμα αυτό, λόγω της στρατιωτικής φύσης του.
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποιο ήταν το οπλικό σύστημα που δοκιμαζόταν στη βάση του Αρχανγκέλσκ, είπε όμως ότι χρειάζεται ένα καλύτερο σύστημα για την ανταλλαγή πληροφοριών για τέτοια δυστυχήματα στο μέλλον.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Πομπέο συζήτησε με τον Δανό ομόλογό του μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Τραμπ γιατι η Δανια αρνηθηκε την προταση του να αγορασει τη Γροιλανδια
 Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, 07:49
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συνομίλησε με τον ομόλογό του της Δανίας Γέπε Κόφοντ και εξήρε τη διμερή συνεργασία ειδικά στο πεδίο της ασφάλειας, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει το ταξίδι του στη χώρα διότι η Κοπεγχάγη απέρριψε την πρότασή του η Ουάσινγκτον να αγοράσει τη Γροιλανδία.
«Ο υπουργός [Εξωτερικών] Πομπέο μίλησε τηλεφωνικά σήμερα [χθες] με τον δανό υπουργό Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ σχετικά με την αναβολή του ταξιδιού του προέδρου Τραμπ στη Δανία», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους.
«Ο υπουργός [Εξωτερικών] εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία της Δανίας, συμμάχου των ΗΠΑ, και τη συνεισφορά της Δανίας στην αντιμετώπιση κοινών παγκόσμιων προτεραιοτήτων όσον αφορά την ασφάλεια», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Πομπέο και Κόφοντ «συζήτησαν επίσης για την ενίσχυση της συνεργασίας [των ΗΠΑ] με το Βασίλειο της Δανίας — συμπεριλαμβανομένης της Γροιλανδίας — στην Αρκτική», προστίθεται στο κείμενο της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επαφές αξιωματούχων των κυβερνήσεων Τραμπ και Μαδούρο
Περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία ο στόχος της επίσκεψης της Βενεζουελανής αντιπροέδρου στη Μόσχα
Τις συζητήσεις που γίνονται εδώ και πολύ καιρό χωρίς δημοσιότητα, ανάμεσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη κυβέρνηση της Βενεζουέλας, επιβεβαίωσαν την Τρίτη το βράδυ και οι δύο πλευρές, δίνοντας διαφορετική ερμηνεία. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε: «Μιλάμε σε πολλούς αντιπροσώπους της Βενεζουέλας. Βοηθάμε τη Βενεζουέλα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν θέλω να πω με ποιον, αλλά μιλάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο». Πάντως ο σύμβουλος Ασφαλείας Τζον Μπόλτον ανέφερε ως σκοπό των συζητήσεων «την αλλαγή καθεστώτος».
Μερικές ώρες αργότερα, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο ανέφερε: «Εδώ και μήνες έχουμε επαφές, όπως επιδιώκουμε τον διάλογο στη Βενεζουέλα, ψάξαμε τρόπους ώστε ο Τραμπ να ακούσει την αλήθεια για τη Βενεζουέλα. Επιβεβαιώνω ότι εδώ και μήνες υπάρχουν επαφές υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Τραμπ με αξιωματούχους της κυβέρνησης που εγώ διοικώ για να επιδιώξουμε λύση στη σύγκρουση. Για να βρούμε μια διαδικασία κανονικοποίησης της σύγκρουσης με τη βορειοαμερικανική αυτοκρατορία». Ταυτόχρονα ανέφερε: «Αν κάποια μέρα ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήθελε να συζητήσουμε σοβαρά και να κάνουμε ένα σχέδιο για να λύσουμε τη σύγκρουση, είμαστε διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε», για να προσθέσει το κάλεσμά του «να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών που θα σταλεί ως διαμαρτυρία στον γγ του ΟΗΕ για να απαιτηθεί ο τερματισμός του οικονομικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει στη Βενεζουέλα η διοίκηση του Ντ. Τραμπ».
Θυμίζουμε ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ που εντείνουν τον αποκλεισμό ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση απέσυρε την αντιπροσωπεία της από τις διαπραγματεύσεις με την αντιδραστική αντιπολίτευση του αυτοανακηρυγμένου προέδρου και αχυράνθρωπου των ΗΠΑ και ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό, στα νησιά Μπαρμπάντος, με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης της Νορβηγίας. Πάντως η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης έχει προγραμματίσει για σήμερα συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με την κυβέρνηση Τραμπ.
Συνάντηση Ροντρίγκες - Λαβρόφ
Από την άλλη, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες συνεχίζει τις συναντήσεις στη Μόσχα με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας και τη στρατιωτική συνεργασία. Στη συνάντηση που είχε η Βενεζουελανή αντιπρόεδρος με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, το μεσημέρι της Τετάρτης, σημειώθηκε η κοινή στάση των δύο κυβερνήσεων σε σειρά ζητημάτων και για την υπεράσπιση της λεγόμενης Χάρτας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι «η Ρωσία και η Βενεζουέλα απορρίπτουν κάθε μορφή επέμβασης», αναφερόμενοι στις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «η Ρωσία θα είναι πάντα αλληλέγγυα στη Βενεζουέλα και θα αντιτίθεται στις πιέσεις ενάντιά της. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μαζί σας τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Θα είμαστε αλληλέγγυοι μαζί σας και θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε χώρας να επιλέγει το δρόμο ανάπτυξής του και θα καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε παράνομη μέθοδο, κάθε μονομερές μέτρο πίεσης και απειλής».
Από την πλευρά της, η Ροντρίγκες ευχαρίστησε τη Ρωσία για την αποφασιστική στήριξη του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, λέγοντας ότι «η Ρωσία έχει βγάλει το σπαθί της για όλους τους λαούς που αγωνιζόμαστε για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας. Είμαστε πιο δυνατοί ενωμένοι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων ζητά ο Τζααφάρι
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Τον τερματισμό της κατοχής συριακών εδαφών από στρατεύματα των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Τουρκίας απαίτησε, προχτές βράδυ, ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι, κατά την παρέμβασή του σε συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη για την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, καταγγέλλοντας ότι την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, δεκάδες τουρκικά στρατιωτικά φορτηγά και άρματα μάχης «μετέφεραν όπλα, πυρομαχικά και μισθοφόρους από το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και άλλες χώρες του Καυκάσου», προκειμένου να στηρίξουν «τρομοκράτες της "Αλ Κάιντα" στο Ιντλίμπ». Ζήτησε «τερματισμό των επιθετικών πρακτικών» του τουρκικού στρατού στη Συρία, τονίζοντας ότι ανάμεσα στα άλλα προκαλούν πλήγματα σε βάρος του συριακού λαού και καταστρέφουν τις υποδομές της χώρας. Πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται εξαιτίας «ξένων επεμβάσεων» και λόγω των προσπαθειών ξένων χωρών που προσπαθούν να ανατρέψουν διά της βίας κυβερνήσεις σε χώρες της περιοχής «επενδύοντας στην τρομοκρατία και στη δημιουργία κρίσεων και πολέμων».
Στη Μόσχα, το ίδιο διάστημα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Αμυνας της ρωσικής Δούμα, στρατηγός ε.α. Βλαντιμίρ Σαμάνοφ υποστήριξε ότι οι ενέργειες του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ της Συρίας «δεν είναι συμβατές» με τη ρωσο-τουρκική συμφωνία στο Σότσι τον περασμένο Σεπτέμβρη. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει «διαφορές απόψεων» με την Τουρκία στο θέμα της Συρίας και ότι επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις από τις πρακτικές των τουρκικών δυνάμεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ ανέβαλε το ταξίδι του στη Δανία
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Δανία στις 2 - 3 Σεπτέμβρη, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με την πρωθυπουργό, Μέτε Φρεντέρικσεν, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά της για την προσφορά του οι ΗΠΑ να αγοράσουν τη Γροιλανδία.
Η περιοχή της Αρκτικής έχει μεγάλο οικονομικό και εμπορικό ενδιαφέρον και αποτελεί «ανερχόμενο» πεδίο σφοδρού ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (κυρίως ΗΠΑ, Ρωσίας). Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναφερθεί επανειλημμένα στην «περιοχή της αφθονίας», με τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και εμπορικά περάσματα, τα οποία χαρακτηρίζει «Διώρυγα του Σουέζ» του 21ου αιώνα.
«Η Δανία είναι μια πολύ σπουδαία χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού, Μέτε Φρεντέρικσεν, ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, θα αναβάλω τη συνάντησή μας, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σε δύο εβδομάδες, για μια άλλη φορά», ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Την περασμένη Κυριακή ο Τραμπ είχε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για αγορά της Γροιλανδίας από τη Δανία, μια «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα», διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του. Το υπουργείο Εξωτερικών της αυτόνομης περιοχής της Δανίας ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».
«Είμαι προφανώς ενοχλημένη και έχω εκπλαγεί από την ακύρωση της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου», δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας, όμως οι σχέσεις «Δανίας - ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε κρίση».