Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Τριτη 27 Αυγουστου 2019



Σαν σήμερα γεννήθηκε, δεν πέθανε ποτέ...

Ο Θανάσης Κλάρας (Λαμία, 27 Αυγούστου 1905 – Μεσούντα, 15 Ιουνίου 1945), γνωστός ως Άρης Βελουχιώτης, ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και ηγέτης του ΕΛΑΣ, της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης στην Ελλάδα (υπό κομμουνιστική ηγεσία) κατά την περίοδο της Κατοχής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922 ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ,ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΠΛΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ CAPITAL ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ 50 ΜΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Α ΝΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 100 ΒΡΕ...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ ψηφίστηκε με " μεγάλη συναίνεση" το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανάλυση των άρθρων που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και τη χρήση τους από κράτος και εργοδότες: μέχρι κάμερες...
Ε ναι, το ψήφισαν αγκαλιά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλος και Βαρουφάκης. Για αυτό δεν υπάρχουν κραυγές " ευαίσθητων αντικειμενικών". Μάλλον διελαθε της προσοχής τους...

Ψήφισαν το γενικευμένο φακέλωμα Ο μεγάλος αδελφός όλο και πιο κοντά μας

Με ευρεία συναίνεση από τα κόμματα του κεφαλαίου, ψηφίστηκε χτες στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες τονομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα προσωπικά δεδομένα, το οποίο καθιερώνει γενικευμένο φακέλωμα, ενσωματώνοντας και αντίστοιχη ευρωενωσιακή Οδηγία. Η συζήτησή του στην Ολομέλεια έγινε με την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος».

Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση το καταψήφισε εστιάζοντας σε επιμέρους πλευρές ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε.
«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε, με σοβαρή συζήτηση και προσέγγιση ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στο παρόντα αλλά και σε μελλοντικό χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης ευχαριστώντας προσωπικά έναν -έναν όλους ανεξαιρέτως τους εισηγητές των κομμάτων.
«Ο χώρος του υπουργείου Δικαιοσύνης πιστεύω ότι προσφέρεται για ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις αν θέλουμε να στείλουμε στη κοινωνία το μήνυμα ότι μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφωνίες αλλά μπορούμε να συμφωνούμε για τα αυτονόητα και ότι όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα», πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας.
Θυμίζουμε πως το αντιδραστικό αυτό νομοθέτημα - που είχε επιχειρήσει να περάσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά το άφησε ως αντιλαϊκή «εκκρεμότητα» στην κυβέρνηση της ΝΔ - μεταξύ άλλων προβλέπει (στο άρθρο 27, με τίτλο «Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των σχέσεων απασχόλησης») ότι επιτρέπεται στον εργοδότη να υποβάλλει τα δεδομένα του εργαζόμενου σε επεξεργασία «για σκοπούς της σύμβασης εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ή μετά τη σύναψη εργασίας για την εκτέλεσή της ή την καταγγελία της».
Παράλληλα, επιτρέπεται η παρακολούθηση των εργαζομένων από κάμερες, ορίζοντας πως τα δεδομένα που συλλέγονται «δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως αποκλειστικά (!) κριτήρια για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και της αποδοτικότητας του εργαζόμενου».
Στα παραπάνω άρθρα του νομοσχεδίου προβλέπεται η δυνατότητα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, τόσο από ιδιώτες όσο και από Δημόσιους Φορείς. Οι τελευταίοι, μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ.4 μπορούν να αναθέτουν την επεξεργασία των δεδομένων τους και σε ιδιώτες.
Αυτό σημαίνει ότι το έργο - με την συνήθη επίκληση της αδυναμίας, λόγω έλλειψης και μάλιστα εξειδικευμένου προσωπικού - θα αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα συμβάλλονται με το Δημόσιο, έναντι προφανώς αδράς αμοιβής, και το πιο σημαντικό όλων είναι ότι θα έχουν απόλυτη πρόσβαση σε στοιχεία που οι πολίτες έχουν εμπιστευτεί στο Δημόσιο.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πολίτης είναι ουσιαστικά απροστάτευτος απέναντι στις διαδικασίες αυτές, αφού κι αν ακόμα προσφύγει στη συνιστώμενη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενδέχεται να μη λάβει ποτέ απάντησή της. Η Αρχή θα ιεραρχεί και θα απαντά (ή και όχι) στις όποιες καταγγελίες, όπως ορίζει το άρθρο 13 παρ.2, με κριτήριο «τη σπουδαιότητα και το γενικότερο ενδιαφέρον του θέματος»!
Το πλέον απαράδεκτο σημείο του νομοθετήματος είναι το άρθρο 27 που αφορά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο των σχέσεων απασχόλησης. Πρόκειται ουσιαστικά για «φακέλωμα» των εργαζόμενων, που φτάνει ως το σημείο της οπτικής καταγραφής των κινήσεών τους! Και είναι τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός ότι μόλις λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε την υποχρέωση αιτιολόγησης της απόλυσης, με το αιτιολογικό της «κατάργησης του φακελώματος»!
Με τα άρθρα 22, 24 και 25 δίνεται η δυνατότητα επεξεργασίας των λεγόμενων ειδικών κατηγοριών δεδομένων, δηλαδή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για διαφορετικό σκοπό από αυτόν για τον οποίο έχουν συλλεχθεί.
Τέτοια δεδομένα είναι αυτά που αφορούν τη φυλετική και εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, τα γενετικά και βιομετρικά δεδομένα, την υγεία, τη σεξουαλική ζωή και το γενετήσιο προσανατολισμό, τις ποινικές καταδίκες.
Στόχος αυτού του αντιδραστικού πλέγματος που διαρκώς ενισχύεται, είναι να μεγαλώσουν τα εμπόδια στην οργανωμένη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση ενάντια σε μια πολιτική που τσακίζει εργατικά δικαιώματα σε όλη την ΕΕ.
Έχει στόχο να λύσει τα χέρια της εργοδοσίας για την πολύμορφη παρακολούθηση των εργαζομένων μέσα κι έξω από το χώρο δουλειάς, να διευκολύνει τη διαβίβαση και ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις αρχές ασφαλείας, στις διάφορες μυστικές υπηρεσίες και κατασταλτικούς μηχανισμούς μέσα κι έξω από την ΕΕ, καθώς και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και χώρες (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κ.λπ.).
Οι εκατοντάδες «εξαιρέσεις» που βάζει ο νόμος στους «κανόνες» περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τελικά καθιστούν «κανόνα» το γενικευμένο φακέλωμα και εξαίρεση την προστασία τους.
Νομιμοποιείται το προληπτικό φακέλωμα, στο στόχαστρο των κρατικών υπηρεσιών μπαίνουν όλοι οι πολίτες, ακόμα κι αν δεν είναι ύποπτοι, στο όνομα της «δημόσιας τάξης και ασφάλειας», που βέβαια, όπως δείχνει η πείρα, ερμηνεύεται «κατά το δοκούν», για την ένταση της καταστολής.
Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι το ότι λίγες μέρες μετά την κατάργηση από την κυβέρνηση της ΝΔ του «βάσιμου λόγου απόλυσης», με τον υπουργό Εργασίας να επικαλείται τα «προσωπικά δεδομένα», λέγοντας ότι έτσι καταργείται τάχα το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων, τώρα, με τον χτεσινό νόμο, η κυβέρνηση συστηματοποιεί την παρακολούθηση από την εργοδοσία, νομιμοποιώντας ακόμα και τις κάμερες οπτικής παρακολούθησης στους χώρους δουλειάς, πάντα με τη ...συγκατάθεση των εργαζομένων!
Αποκορύφωμα της υποκρισίας αποτελεί η πρόβλεψη - δήθεν μέριμνα - του νόμου να μην είναι τα «ντοκουμέντα» της κάμερας τα «αποκλειστικά κριτήρια» αξιολόγησης του εργαζόμενου.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει επίσης ότι «βάζει τάξη» στη συγκρότηση και τη λειτουργία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε πιο αποτελεσματικά να επιτελεί το ρόλο της, δηλαδή την εφαρμογή στην πράξη και του συγκεκριμένου νόμου.
Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο χαρακτήρας της Αρχής, αφού από τη συγκρότησή της καθώς και όλων των λεγόμενων «Ανεξάρτητων Αρχών» αποτελούν κι αυτές γρανάζια του κρατικού μηχανισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουιξαν  τα καναλια… «Φοροδιαφυγη στη Μυκονο»!
Ναι, πειτε μας πως ειδατε στο νησι και ομοφυλοφυλους να μας αποτρελλανετε!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα τα Εξάρχεια καθάρισαν από ισλαμοφασιστες των δουλεμπορων.Αυτοι οι ισλαμοφασΙστες με τα κωλοπαιδα τους που τα βλεπαμε στη Συρια και το Αφγανισταν να πυροβολουν πισοπλατα δεμενους αιχμαλωτους καθοδηγημενα από τους γονεις τους για να συνηθιζουν το αιμα, οδηγήθηκαν στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.  Μετά θα βρεθουν σε κάποιο hotspot ?? Θα τους στειλουν πισω στις χωρες τους?? Είναι αλήθεια ότι μετά τη διάλυση μιας χωρας στήνεται ένα ολόκληρο εμπόριο διακίνησης ανθρώπων από ΜΚΟ του Σορος.Δυστυχώς στη φάμπρικα αυτή είναι και η λεγόμενη προσφυγική διαχείριση όπως ονομαζουν τους ισλαμοφασιστες τους και οι δουλεμπορικες ΜΚο του Σορος κερδίζουν. Προσωπικά ξέρω ποιοι διέλυσαν και ακόμη διαλύουν το Ιρακ,το Αφγανιστάν,τη Λιβύη,την Υεμένη,την Παλαιστίνη Γνωρίζω τι συνέβη στην πρώην Γιουγκοσλαβια, τι συνέβη στην Συρια και στην Ουκρανία. Κατανοώ την αγωνία των μεγάλων κρατών παικτών,την ισχύ των μεγάλων πολυεθνικών πετρελαίου,την δύναμη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πολεμική βιομηχανία. Σε αυτό το μπρελόκ που λέγεται πλανήτης Γη ΑΕ, κάποιοι μπορούν να αποφασίζουν αν θα διαλυθεί μια χώρα, πόσα χερια θέλουν στις χώρες τους και ανάλογα με την οικονομική δύναμη, τη στρατιωτική τεχνολογία και την ισχυρή διπλωματία που διαθέτουν μπορούν να παρακάμπτουν αποφάσεις και οδηγίες υποτιθέμενων διεθνών οργανισμών και οργάνων, τα οποια είναι στα χερια τους.Αυτούς που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι τους ηλίθιους που δεν βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και δεν μπορούν να συνθέσουν το πάζλ. Εκείνους που δείχνουν τους ισλαμοφασιστες  και δεν αναρωτιούνται ποιες είναι οι αιτίες που χώρες τους οδηγούνται σε διάλυση και οι ισλαμοφασιστες μετα τις ατυχες πληρωμενες «εξεγερσεις τους» σε άτακτη φυγή και πληρωμενη λαθρομετανάστευση με συγκεκριμενο τρόπο από τους δουλεμπορους των ΜΚΟ, δεν θέλω να τους καταλάβω. Δεν Θέλω να τους καταλάβω διότι νομίζουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάπου πολύ μακριά τους, ενώ είναι δίπλα τους. Διαλυονται οι χωρες τους, οι παραδοσεις τους, οι συνηθειες τους, και αυτοι συνεχιζουν να παπαγαλιζουν ότι προκειται για κατατρεγμενους ανθρωπους που πρεπει να τους βοηθησουμε, που ενώ δεν θελαν ν ακουνε καμπανες εκκλησιων τωρα θελουν τζαμια και να βγαινει ο χοτζας γιατι λεει πρεπει να σεβαστουμε τις συνηθειες των λαθρομεταναστων, να τους βρουμε δουλεια ενώ δουλειες δεν εχουν πλεον ουτε οι Ελληνες και φευγουν μετανστες, λες και τους λαθρομεταναστες τους προσκαλεσε κανεις.
Σχολιο.- Ε, ναι. Και στο City Plaza τέτοια παιδιά είχαν για μπροστινούς. Μα, να μη συλληφθεί κανείς "αλληλέγγυος"; Αυτοί που δυο τρεις μέρες πριν έκαναν συνέλευση στο Βοξ και αποφάσισαν αντίσταση!!!! Περίεργο. Γιατι δεν είχαν ειδοποιηθεί, όπως και στο City Plaza; "Στη διάρκεια της εβδομάδας πάντως, περίπου 100 άτομα έδωσαν το «παρών» σε συγκέντρωση στο κατειλημμένο κτίριο του Βοξ, με αντικείμενο τον τρόπο αντίδρασης σε μια επικείμενη δυναμική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή. «Να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης ενάντια στην επερχόμενη κατασταλτική εκστρατεία», έγραφε η αφίσα-κάλεσμα για τη συγκέντρωση." Εσείς ανθρωπιστές, ενώ εμείς ρατσιστές, ε;
Σχολιο.- Και φυσικά τα συστημικά ΜΜΕ κάνουν τη δουλίτσα του Σόρος με το αζημιωτο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεγε με οδοστρωτήρα,ολετήρα και χωρίς ασφαλιση

Σχέδιο της κυβέρνησης για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους γραφει το Εθνος της Κυριακης
Στόχος είναι να ανοίξει διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες καθώς και να εκπονηθεί σχετική μελέτη για να λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους
Πρωτοβουλία για το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές σχεδιάζει να αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σχολιο.- Αυτοι οι εργαζομενοι, ποτε θα αναπαυθουν?...ολα τα δικαιωματα τους....
Σχολιο.- Το διέψευσε η κυβέρνηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aυτός είναι ο έγκριτος "εθνικός μας βενεζολανολόγος" Ιασων Πιπίνης. Τόσο έγκριτος όσο και όταν μετέδιδε ότι στο Σύνταγμα μαζευτήταν 10.000, όταν οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τις 100.000. Ηθικόν δίδαγμα: Oι φελοί επιπλέουν και στα σκατά, αλλά οι φελοί είναι πιο αναλώσιμοι από τα σκατά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της γέννησης του Άρη σήμερα και δίνουν και παίρνουν οι αναφορές στην εξέγερση που μόνο αυτή αξίζει για να συμμετάσχει ο σωστός επαναστάτης, γιατί οι άλλοι, οι αγώνες για καθημερινά ζητήματα, είναι ρουτίνα κατάλληλη για συμβιβασμένους.
Ε, ρε, και να τους άκουγε από μια γωνιά ο Θανάσης Κλάρας! Αυτός, ντε, που πέρασε χρόνια και χρόνια σε τέτοιους αγώνες "ρουτίνας". Και ακριβώς γι' αυτό, όταν χρειάστηκε, μπόρεσε να γίνει Άρης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο ευρωπαϊσμός φοράει τα φαιά και νοσταλγεί τα χρόνια της καταστροφής έργων Τέχνης από τους ναζί, ξεσπάει στο εμβληματικό γκράφιτι του Banksy για το Brexit.
Το έργο που είχε ζωγραφίσει ο Βρετανός καλλιτέχνης στο λιμάνι του Ντόβερ που συνδέει τη χώρα του με τη Γαλλία, με έναν εργάτη να ξηλώνει ένα αστέρι από τη σημαία της Ε.Ε., καταστράφηκε ολοσχερώς το Σάββατο.
Sieg Heil!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλειωσαν και τα capital controls τέλος.
Τώρα που πήραν πίσω την απαγόρευση , δεν θα έχουμε να πάμε να πάρουμε.
Τσίμπα ένα πως το λένε ;
Σχολιο.- ...είναι αυτό που λένε...αντί να φύγουμε εμείς από το ευρώ,έφυγε το ευρώ από εμάς...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δωστε τον Γκουαιδο στους ιθαγενεις του Αμαζονιου μπας και αποκτήσει το μπόι του ανθρώπου.

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΚΟΥΑΪΔΟ
27/08/2019
Με δηλώσεις του την Παρασκευή, ο αποτυχημένος πραξικοπηματίας και αυτοανακυρηχθέντας πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, έκανε ξεκάθαρο πως η αντιπολίτευση θα μποϊκοτάρει ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και πως ο ίδιος θα παραμείνει «Προσωρινός Πρόεδρος» και μετά τη λήξη της θητείας του ως επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνικής Συνέλευσης.
Οι ΗΠΑ έσπευσαν να στηρίξουν την απόφασή του, με δηλώσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.
Καταρρίπτοντας για ακόμα μία φορά κάθε επίφαση «δημοκρατικότητας», ο Γκουαϊδό συνεχίζει να έχει ως αίτημά του τη διεξαγωγή «πραγματικά ελεύθερων εκλογών» – απλά δε θέλει να τις διεξαγάγει η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.
Ενώ επί Τσάβες η Βενεζουέλα είχε αναγνωριστεί διεθνώς ως πρωτοπόρος χώρα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και τη διεξαγωγή ασφαλών εκλογικών αναμετρήσεων, τα τελευταία χρόνια η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει εκλογικές αναμετρήσεις και αποτρέπει την επίσκεψη διεθνών εκλογικών παρατηρητών.
Προτίμησε αντ’αυτού να επιχειρήσει ένα πραξικόπημα κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης, με τον αυτοανακηρυχθέντα Γκουαϊδό να αποτυγχάνει να εμπνεύσει τον Στρατό ή τους πολίτες της χώρας, παρά τη στήριξη από ξένους ηγέτες και ΜΜΕ.
Τώρα, και ενώ αυτή η διεθνής στήριξη υποχωρεί ενώ η δημοτικότητα του Γκουαϊδό (όπως φαίνεται από προσφατες συγκεντρώσεις) καταρρέει, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μαδούρο έδωσαν με δηλώσεις τους ενδείξεις ότι επίκεινται πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με τη θητεία της Εθνοσυνέλευσης να λήγει το Δεκέμβρη του 2020.
Σπεύδοντας να απαντήσει στην είδηση, σε μία κίνηση με οσμή πανικού, ο Γκουαϊδό αμφισβήτησε εκ των προτέρων τη νομιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης, δηλώνοντας στο Associated Press πως θα ήταν «φάρσα» να συμμετάσχει σε εκλογές με τη χώρα υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης Μαδούρο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μας κάνει καμιά μήνυση ο σιν μπόι με αυτά που του έχουμε σουρει και όχι τίποτ'αλλο, δεν θα καταλαβαίνουμε και τι μας λέει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




“Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη.
Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του”.
Ο Όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη που έγραψε ο Άρης Βελουχιώτης και δόθηκε το 1942 στη Γραμμένη Οξιά.

Ο Άρης Βελουχιώτης (ψευδώνυμο του Αθανάσιου Κλάρα) γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Αυγούστου του 1905.
Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των Γερμανών από τη Λαμία, ο Καπετάνιος του ΕΛΑΣ μπήκε θριαμβευτικά στην πόλη. Αφού κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του ήρωα του ’21, Αθανάσιου Διάκου, έβγαλε τον διάσημο λόγο του στις 29 Οκτώβρη του 1944. Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πολύχρονο αιματηρό αγώνα του ΕΛΑΣ, στο πολιτειακό, στην εθνική ανεξαρτησία και σε ενδεχόμενους αγώνες για την κατοχύρωσή της και μετά την απελευθέρωση.
”Μα ούτε είχαμε το δικαίωμα να κολλήσουμε μια ατιμωτική σφραγίδα, μια σφραγίδα αίσχους, στο κούτελο των επερχόμενων γενεών, των παιδιών μας και των εγγονιών μας, ότι κατάγονται από γενιά ευνούχων, που δέχονται να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια από τον ατιμωτικότερο των θανάτων, από την πείνα, παρά να πεθαίνουν με το όπλο στο χέρι, παλεύοντας για τη λευτεριά”.
..[ ]«Αν ζήσει κανένας σας να θυμάται τα λόγια αυτά. Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά, εγώ στα χέρια τους δε θα πέσω, γιατί τα βουνά με ξέρουν.
Με την πέτρα προσκέφαλο, την ψείρα συντροφιά, την κάπα σκέπασμα δε θα με ιδούνε ζωντανό στα χέρια τους. Αυτό θέλω να το θυμάστε αν κανένας σας ζήσει».
ο Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης
***Το τέλος ενός θρύλου που εδώ και 71 χρόνια παραμένει ασύλληπτος.
Φτάνουμε στη Μεσούντα, που βρίσκεται και παίρνουμε τον δρόμο προς τον Αχελώο. Αφήνουμε το αμάξι στα αριστερά του δρόμου και μπροστά μας ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι του Φάγκου, εκεί όπου στις 15 Ιουνίου του 1945 ο Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης, αυτοκτονεί με μία σφαίρα πίσω από το δεξί αυτί.
Στη χαράδρα κυκλωμένος δυτικά από ομάδες εθνοφυλακής που είχαν σταλεί να τον συλλάβουν, με επικεφαλής τον οπλαρχηγό Βόιδαρο, και ανατολικά από τμήμα του Ελληνικού στρατού με επικεφαλής τον υπολοχαγό Μουρελάτο, ο Άρης αυτοκτονεί και ο πιστός του υπασπιστής Τζαβέλας (Γιάννης Αγγελέτος) απασφαλίζει μια χειροβομβίδα και αγκαλιάζει τον Καπετάνιο. Η έκρηξη της χειροβομβίδας συγκλονίζει τη χαράδρα και οι διώκτες του περιμένουν το ξημέρωμα προκειμένου να πλησιάσουν στο σημείο. Τα πτώματα φέρεται να αναγνώρισε ο Καπετάν Δράκος (Σωτήρης Δράκος), ο οποίος είχε προηγουμένως συλληφθεί στη μάχη με τους παρακρατικούς.
Ο Βελουχιώτης και ο Τζαβέλας αποκεφαλίζονται κάτω από ιαχές θριάμβου των διωκτών του, τα άκρα τους διαμελίζονται και τα σώματα αφήνονται βορά στα άγρια ζώα του δάσους.
«Αυτό το σώμα δημιουργημένο μες στη φωτιά του αγώνα μας μεταφέρει σε παλιές εποχές, σε έθιμα αρχαία, στον Αλέξανδρο με τους επίλεκτούς του, στον Δαρείο με τους Αθανάτους. Ο Άρης προσέχει ως ένας ηγούμενος του καλογέρους. Για όποιον έχει ιδέα καλογερικής, έμοιαζαν κάπως με κοινοβίτες. Είχαν αυτοδιοίκηση, κάναν συνελεύσεις».
velouxiotis3
Επιστρέφουμε στη Μεσούντα και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου συναντάμε ένα λιτό μνημείο που τοποθέτησε το ΚΚΕ προς τιμήν του Καπετάνιου. Την ίδια μέρα του θανάτου του Άρη, η εφημερίδα Ριζοσπάστης δημοσίευσε την απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τη διαγραφή του από το Κόμμα.
Στις 16 Ιουλίου του 2011, κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη, το ΚΚΕ αποφασίζει να αποκαταστήσει πολιτικά τον Βελουχιώτη αλλά όχι κομματικά.
«Αν ζήσει κανένας σας να θυμάται τα λόγια αυτά. Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά, εγώ στα χέρια τους δε θα πέσω, γιατί τα βουνά με ξέρουν. Με την πέτρα προσκέφαλο, την ψείρα συντροφιά, την κάπα σκέπασμα δε θα με ιδούνε ζωντανό στα χέρια τους. Αυτό θέλω να το θυμάστε αν κανένας σας ζήσει».
velouxiotis4
Επιβιβαζόμαστε ξανά στο αμάξι και συνεχίζουμε προς την πόλη των Τρικάλων. Στις 18 Ιουνίου του 1945 τα κεφάλια των Βελουχιώτη και Τζαβέλα κρεμιούνται σε δημόσια θέα σε έναν φανοστάτη στην πλατεία Ρηγα Φεραίου. Είχαν οδηγηθεί εκεί από τους παρακρατικούς και τους εθνοφύλακες, οι οποίοι είχαν παστώσει τα κεφάλια με ρίγανη κι αλάτι για να μην μυρίσουν, αφού πρώτα τα μετέφεραν και τα επέδειξαν με γλέντια σε κατοίκους των γύρω χωριών. Την ταυτότητα των δύο ανταρτών επιβεβαίωσε ο Ναπολέων Ζέρβας ο οποίος καταφτάνει στα Τρίκαλα την ίδια μέρα. Τα κεφάλια μεταφέρονται έπειτα στην Αθήνα και αποτελεί μυστήριο τι απέγιναν.
”Το κρέμασμα των κεφαλιών ακολουθεί μια γιορτή ζούγκλας που διαρκεί ως το ξημέρωμα της άλλης μέρας, με πίπιζες, νταούλια, ζουρνάδες, βασιλικά θούρια και με τον Ζέρβα μ’, σε θέλει ο Βασιλιάς….”
Εξαιρετική αναπαράσταση του διασυρμού των κεφαλιών των Βελουχιώτη και Τζαβέλα στην ταινία ‘Θίασος’ του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
velouxiotis5
Στα Τρίκαλα, στο σημείο όπου κρεμάστηκαν τα κεφάλια, έχει τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα προς τιμήν του Καπετάνιου.
“Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του”.
Ο Όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη που έγραψε ο Άρης Βελουχιώτης και δόθηκε το 1942 στη Γραμμένη Οξιά.
velouxiotis6
Επόμενος σταθμός η πόλη της Λαμίας. Στην πλατεία Λαού, συναντάμε το μοναδικό άγαλμα του έφιππου Άρη Βελουχιώτη. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων πήρε το 1985 την ομόφωνη απόφαση για την κατασκευή του ανδριάντα. Μετά από πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό, η κατασκευή του ανατέθηκε στον Γιαννιώτη γλύπτη, Κώστα Καζάκο.
Ο Άρης Βελουχιώτης (ψευδώνυμο του Αθανάσιου Κλάρα) γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Αυγούστου του 1905. Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των Γερμανών από τη Λαμία, ο Καπετάνιος του ΕΛΑΣ μπήκε θριαμβευτικά στην πόλη. Αφού κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του ήρωα του ’21, Αθανάσιου Διάκου, έβγαλε τον διάσημο λόγο του στις 29 Οκτώβρη του 1944. Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πολύχρονο αιματηρό αγώνα του ΕΛΑΣ, στο πολιτειακό, στην εθνική ανεξαρτησία και σε ενδεχόμενους αγώνες για την κατοχύρωσή της και μετά την απελευθέρωση.
”Μα ούτε είχαμε το δικαίωμα να κολλήσουμε μια ατιμωτική σφραγίδα, μια σφραγίδα αίσχους, στο κούτελο των επερχόμενων γενεών, των παιδιών μας και των εγγονιών μας, ότι κατάγονται από γενιά ευνούχων, που δέχονται να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια από τον ατιμωτικότερο των θανάτων, από την πείνα, παρά να πεθαίνουν με το όπλο στο χέρι, παλεύοντας για τη λευτεριά”.
velouxiotis7
Ο θρύλος του Άρη Βελουχιώτη ακόμα και σήμερα, 71 χρόνια μετά τον θάνατο του, αποτελεί σημείο αναφοράς, για όσους δεν παραδίνονται ποτέ, που δεν κάνουν πίσω ακόμα και μπροστά στον όλεθρο.
Έκανε λάθη, αλλά και ποιος δεν θα έκανε μέσα στην φωτιά του πολέμου;
Ο ίδιος έφτιαξε με επιμονή και υπομονή έναν από τους μεγαλύτερους αντάρτικους στρατούς της κατεχόμενης από τους Ναζί Ευρώπης.
Και μαζί με κάθε Ελασίτη και ελεύθερο άνθρωπο που έδωσε τα πάντα στα βουνά της Ελλάδος, πολέμησε μέχρι τέλους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Ήταν σκληρός προς τον εαυτό του και δεν ζητούσε ιδιαίτερη μεταχείριση για το κατάλυμα ή το φαγητό του. Μάλιστα το άλογο που κέρδισε από την μάχη στο Κρίκελλο, το χρησιμοποιούσαν περισσότερο όσοι δεν μπορούσαν να περπατήσουν, παρά ο ίδιος.
Ήταν ο Άρης Βελουχιώτης.
Δόξα και τιμή στον Πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ.
”Έζησα 40 χρόνια. Έζησα και καλά και άσχημα. Κοιτάξτε εσείς τι θα κάνετε τώρα. Γεια σας”.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν: το Ισραήλ μας κήρυξε τον πόλεμο.
26/8/2019
Βαρυσήμαντη δήλωση έκανε πριν λίγο ο Michel Aoun ο χριστιανός Πρόεδρος του Λιβάνου και σύμμαχος του Προέδρου Άσαντ σχετικά με τις επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις κατά λιβανέζικου εδάφους τα τελευταία 24ωρα:  »Αυτό που συνέβη είναι μια «κήρυξη πολέμου» που μας επιτρέπει να προσφύγουμε στο δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Είμαστε λαός που αναζητά ειρήνη και όχι πόλεμο και δεν δεχόμαστε κανείς να μας απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο.. »
Παράλληλα ο Πρόεδρος του Λιβάνου απευθυνόμενος στον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ για το Λίβανο τον Jan Kubic είπε πως οι επιθέσεις σε Dahiya και Qusaya παραβιάζουν την απόφαση 1701 των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι εφαρμόζεται στο Λίβανο.
ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
Η αναταραχή και η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και ο επεκτατισμός του Ισραήλ κατά Συρίας, Λιβάνου, Ιράκ κινείται παράλληλα με τον τουρκικό άξονα κι αυτό δεν ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή αφού ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.Ήδη ο κατοχικός παράγοντας σε συνεργασία με την Τουρκία δημιουργούν θέμα στην Αμμόχωστο πέραν της συνεχούς πρόκλησης στη θάλασσα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες. Η επιθετικότητα του Ισραήλ θα έλεγε κανείς πως νομιμοποιεί την τουρκική επιθετικότητα πάντα σε χωριστά πεδία.
Δυο δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και κατ΄επέκταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν σέβονται την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα τρίτων χωρών όπως και το Διεθνές Δίκαιο ή τα Ηνωμένα Έθνη: Toυρκία, Ισραήλ. Yπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση αλληλοκάλυψης ν΄απαλλοτριώσουν περιοχές σε Συρία, Λίβανο,Ιράκ, Παλαιστίνη και Κύπρο και να εδραιώσουν την παράνομη κατοχή τους όπως και να την επεκτείνουν παρά σειρά ψηφισμάτων κι αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας..
Το Ισραήλ επικαλείται το μέτρο των  »προληπτικών χτυπημάτων’‘ -είτε κατά των Hachd al-Chaabi στο Ιράκ είτε κατ΄άλλων αλλού-, ωστόσο αυτό το μέτρο αν έχει μια λογική είναι για ν΄απομακρύνει το ενδεχόμενο του πολέμου κι όχι να το επισπεύσει. Όσες φορές χρησιμοποιήθηκε αυτή η  »στρατηγική » υπήρξε ανάφλεξη…Επίσης τα προληπτικά χτυπήματα στερούνται και ηθικού ερείσματος αφού είναι της λογικής προλαβαίνω τον εχθρό γιατί θα μου επιτεθεί χωρίς όμως να μου έχει επιτεθεί και χωρίς τίποτα να υποδηλώνει ότι θα επιτεθεί στο μέλλον…..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο ζητεί συγγνώμη από τη Γαλλία
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019, 12:49
«Συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη»: ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο ζήτησε συγγνώμη μετά τις προσβολές και τις διόλου διπλωματικές έναντι της Γαλλίας διατυπώσεις του αληταρα σκατοφασιστα βραζιλιανου προέδρου, του καριολη Ζαΐχ Μπολσονάρου, με την ευκαιρία της κρίσης γύρω από τις πυρκαγιές στην Αμαζονία.
«Είναι ένα κάπως θλιβερό βίντεο για να ζητήσω συγγνώμη από τους Γάλλους φίλους μου για την κρίση, θα έλεγα για την υστερία του Μπολσονάρου σχετικά με τη Γαλλία, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη γυναίκα του προέδρου της Γαλλίας», δηλώνει στα γαλλικά ο Πάουλο Κοέλιο σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο μυθιστοριογράφος, ο οποίος γεννήθηκε το 1947 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς στον κόσμο. Το μυθιστόρημά του «Ο Αλχημιστής» έχει πωλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα.
«Την ώρα που η Αμαζονία φλέγεται, δεν έχουν κανένα επιχείρημα και το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν, να αρνούνται, να λένε ό,τι τους κατέβει για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη τους», πρόσθεσε ο συγγραφέας μιλώντας για τους Βραζιλιάνους ηγέτες.
Κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς υπήρξε μια σύγκρουση εξ αποστάσεως ανάμεσα στον Μπολσονάρου και τον Γάλλο ομόλογό του με θέμα τις πυρκαγιές στην Αμαζονία. Κατέληξε σε μια από τις πιο σοβαρές διπλωματικές κρίσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Προσβλητικές εκφράσεις του αρχηγού του κράτους της Βραζιλίας για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, την Μπριζίτ Μακρόν, έκαναν τον γάλλο πρόεδρο να εκφράσει δημόσια, μπροστά στις κάμερες, την ευχή «ο βραζιλιάνικος λαός να αποκτήσει πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που να βρίσκεται στο ύψος του αξιώματός του».
«Είναι μια ζοφερή στιγμή στη Βραζιλία, θα περάσει όπως περνάει η νύκτα (...) και σας ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε ο συγγραφέας.
«Αγγελιαφόρος της ειρήνης» του ΟΗΕ, έχει επίσης ιδρύσει στο Ρίο το Ινστιτούτο Πάουλο Κοέλιο, το οποίο έχει αναλάβει να βοηθάει Βραζιλιάνους που είναι φτωχοί και υφίστανται διακρίσεις, ιδιαίτερα ηλικιωμένους και παιδιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χεζμπολάχ: Εκρηκτικά μετέφερε το πρώτο drone που έπεσε στη Βηρυτό την Κυριακή
 Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019, 11:10
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατέπεσε την Κυριακή σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπυργίου της Χεζμπολάχ, περιείχε περισσότερα από πέντε κιλά εκρηκτικά, ανακοίνωσε σήμερα το λιβανέζικο, σιιτικό κίνημα.
Αφού «ειδικοί του κινήματος εξέτασαν το drone που κατέπεσε σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, ανακάλυψαν ότι το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν ήταν αναγνωριστικό, αλλά ότι είχε διαμορφωθεί για να εξαπολύσει βομβιστική επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος στο πρώτο drone ζύγιζε 5,5 κιλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος.
«Επιβεβαιώνουμε ότι τα νότια προάστια της Βηρυτού έγιναν στόχος την Κυριακή δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μετέφεραν βόμβες» κατέληξε η ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν χαρακτήρισε τη Δευτέρα «κήρυξη πολέμου» την επίθεση με οπλισμένο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπληξε την Κυριακή νότιο προάστιο της Βηρυτού.
Εξέφρασε μάλιστα «τον φόβο» του ότι «οι επιθέσεις του Ισραήλ ενδέχεται να οδηγήσουν σε επιδείνωση της κατάστασης, κυρίως αν αυτές επαναληφθούν».
Ο Αούν και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι έχουν συγκαλέσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.
Την Κυριακή πριν από τα ξημερώματα αναγνωριστικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε σε νότιο τομέα της Βηρυτού, ενώ ένα δεύτερο εξερράγη στον αέρα, σύμφωνα με τον λιβανέζικο στρατό.
Τόσο η Χεζμπολάχ όσο και ο στρατός του Λιβάνου επέρριψαν την ευθύνη στο Ισραήλ, στο οποιο ανηκαν τα δυο μη επανδρωμενα αεροσκαφοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψιχουλα από τους G-7 για τον Αμαζονιο. Θα δωσουν μονο 20 εκατ. δολ. Τους εβαλε τα γυαλια ο Λεοναρνο ντι Καπριο που προσφερε 5 εκατ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΑΠΟ ΜΚΟ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ
Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΚΟ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ.
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ....ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μεγαλύτερος εγκληματίας πολέμου που βρίσκεται σε κυβερνητικό πόστο σήμερα. Υπεύθυνος για την πρόκληση της γενοκτονίας της Ρουάντα με την εισβολή του στρατού του οποίου ηγείτο και της δολοφονίας του τότε προέδρου της Ρουάντας καθώς και του διπλανού Μπουρουντί, υπεύθυνος για γενοκτονία 5.000.000 ανθρώπων στο Κογκό, και σήμερα στυγνός δικτάτορας, ο οποίος φυλακίζει ανθρώπους που μιλούν ενάντια στην εξουσία του, όπως την Βικτουάρ Ινγκαμπίρε, και δολοφονεί τους πρώην συνεργάτες που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό. Υποστηρίζεται από την Αμερική, τη Βρετανία και όλη τη διεθνή μαφία της υφηλίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γραφει στην ταμπελα στο μαγαζι
«Δεν εχουμε WiFi, μιληστε μεταξυ σας σαν να είναι το 1995»
Όταν ηρθε η ωρα να πληρωσω του αφησα 100 δραχμες.
Τι είναι αυτό μου λεει.
Το 1995 τοσα πληρωνα για καφε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Φέτα Ήπειρος ποτέ ξανά στο τραπέζι μας.

Η φέτα "ΗΠΕΙΡΟΣ" μας ενημερώνει πως φέρει certification ότι είναι halal...
Το Χαλάλ είναι αραβικός και ισραηλινος όρος και σημαίνει κάτι το επιτρεπτό από τον ισλαμικό και εβραικο νόμο. Όλα αυτά για τα Hot Spots που βρίσκονται στην Ήπειρο και όχι μόνο....
Είναι τα πολλά τα λεφτά...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 19.10.2017
100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια αγόρασε Κινέζος επενδυτής
Κινέζος επενδυτής αγόρασε 100 διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων, εξασφαλίζοντας παράλληλα και άδεια παραμονής μέσω της «χρυσής βίζας». Αφού τα αξιοποίησε μέσω ηλεκτρονικών βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, στη συνέχεια τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε ξένο θεσμικό επενδυτή. Μάλιστα, φέρεται να αναζητεί και άλλα διαμερίσματα για αγορά στην περιοχή. Το παραπάνω είναι ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για επενδύσεις σε κατοικίες προς εκμετάλλευση στην Αθήνα.
Σχολιο.- Έφυγε η σαβουρα από τα Εξαρχεια ας τους πάρει σπίτι του οποίος τους θέλει οι άνθρωποι εκεί που μένουν δεν φταίνε που έχει μαζευτεί όλη η αλητεια,  έτυχε μικρή να εμένα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων κ ήταν όλα ήσυχα, αντιδρούν οι ψυχοπονιαρηδες, ας τους πάρουν στα σπίτια τους η στην γειτονιά τους να δω την αντίδραση τους τοτε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τοματες Βελγιου σε ελληνικο σουπερ μαρκετ καλοκαιριατικα.
Σαν να εισαγει η Κολομβια ελληνικη κοκαινη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019
Πάνω από 4.000.000 Βενεζουελάνοι έχουν υπογράψει ενάντια στον αποκλεισμό της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ

Σημ.
Η καμπάνια επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, όπου χιλιάδες φίλοι της Βενεζουέλας προσυπογράφουν την επιστολή που στέλνουν οι Βενεζουελάνοι στον ΟΗΕ.

O Χόρχε Ροντρίγκες, υπουργός Επικοινωνίας και Πληροφόρησης της Λαϊκής Εξουσίας, μιλώντας στα εγκαίνια ενός τερματικού σταθμού επιβατών, δήλωσε ότι ξεπέρασαν τα 4.000.000 οι υπογραφές καταδίκης του ολοκληρωτικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.
Αυτό επιβεβαιώνει τον τεράστιο βαθμό που ο λαός , ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, καταδικάζει την εκστρατεία επιθέσεων που η βορειοαμερικάνικη κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ενάντια στη Βενεζουέλα.

Από τις 10 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους πολίτες της Βενεζουέλας, που προσέρχονται μαζικά για να υπογράψουν στις Πλατείες Μπολίβαρ όλης της χώρας. Επιδιώκεται μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να συγκεντρωθούν 13 εκατομμύρια υπογραφές ενάντια στο Διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Φιντέλ Κάστρο «πάτησε» Μαξίμου!
26/08/2019 - 08:29
Ας το διευκρινίσουμε εξαρχής: Ο ηγέτης της επανάστασης της Κούβας έχει αποχαιρετίσει το μάταιο τούτο κόσμο από το Νοέμβριο του 2016. Ας μην ανησυχούν επομένως οι απανταχού νέο-φιλελεύθεροι , δεν μπορεί πλέον να …μαγαρίσει το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως από την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου έχει εγκατασταθεί ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης ως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής. «Ο γνωστός μαδουρολόγος σύμβουλος του Μητσοτάκη» έγραψε ένα μέσο φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ κάποιο άλλο έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «πρόκειται για τον δημοσιογράφο, που πριν από μερικά χρόνια σήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων με το «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ του για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα», επιδιώκοντας να συσχετίσει τα δύο θέματα.
Κρίνουμε αναγκαίο να ανακαλέσουμε και τα δύο μέσα ενημέρωσης στην… τάξη. Πρώτον είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται έστω έμμεσες αναφορές για « ξεπλήρωμα γραμματίων» και για υπονοούμενη «στρατευμένη δημοσιογραφία» . Όσοι υπαινίσσονται αυτά δεν γνωρίζουν καλά την δημοσιογραφική θητεία του νέου συμβούλου των Πρωθυπουργού. Μάλλον περιορίστηκαν να διαβάσουν το «λιτό» βιογραφικό του, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.
Διότι αν έψαχναν καλύτερα , θα μάθαιναν περισσότερα. Ο κ. Πιπίνης σε παλαιότερα βιογραφικά του μας έλεγε πολλά για αυτόν: Όπως ότι «είναι ανιψιός του πρώην προέδρου του Περού Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο (1968-1975), ο οποίος υπήρξε σύμμαχος του Φιντέλ Κάστρο και του Σαλβαδόρ Αλιέντε τη δεκαετία του 1970 στη Λατινική Αμερική, αλλά και μέντορας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.» Θέμα οικογενειακής ευθύνης δεν υπάρχει αλλά για να τα τονίζει αυτά ο κ. Πιπίνης φαίνεται ότι νιώθει πολύ υπερήφανος για τον θείο του «μέντορα του Ούγκο Τσάβες» , όπως και ότι κατά την επιτυχημένη καριέρα του έχει εξασφαλίσει συνέντευξη από τον μέντορα του Νικολάς Μαδούρο ( σ.σ Αυτός υπήρξε ως γνωστόν ο Ούγκο Τσάβες).
Η σεμνότητα του νέου Πρωθυπουργικού συμβούλου τον κάνει να παραλείπει και κάποιες πτυχές της δημοσιογραφικής του δραστηριότητας , όπως ότι εργάστηκε για το TeleSUR τηλεοπτικό δίκτυο της Βενεζουέλας. Τι είναι το TeleSUR ; Σύμφωνα με την wikipedia «Το Telesur είναι ένα τηλεοπτικό δίκτυο επίγειων και δορυφορικών τηλεοπτικών εκπομπών της Λατινικής Αμερικής που εδρεύει στο Καράκας της Βενεζουέλας και χρηματοδοτείται πρωτίστως από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας με πρόσθετη χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις της Κούβας, της Νικαράγουας, της Ουρουγουάης και της Βολιβίας . Ξεκίνησε το 2005, υπό την κυβέρνηση του Hugo Chávez , με σκοπό να είναι "λατινική σοσιαλιστική απάντηση στο CNN». Τα εύσημά μας στον κ. Πιπίνη και υποθέτουμε ότι αυτό ακριβώς το σημείο του βιογραφικού του, άνοιξε τις «πύλες του Μαξίμου».
Αγνοούμε ποιες ήταν τότε οι απόψεις του κ. Πιπίνη για τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο νέος ειδικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη έκανε χθες μια ακόμη δημοσιογραφική επιτυχία , με την εξασφάλιση συνέντευξης του οικονομολόγου Εδουάρδο Παρέδες πρέσβη του «μεταβατικού Προέδρου» της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό. Σε αυτή εκτός των άλλων ο κ. Παρέδες ζητά από την ελληνική κυβέρνηση ( που έχει αναγνωρίσει τον μεταβατικό Πρόεδρο από τις 12 Ιουλίου) να πάρει μέτρα «ώστε να λάβει τέλος ο σφετερισμός της πρεσβείας».
Τώρα πως θα γίνει αυτό αφού εισβολή αστυνομικών δεν επιτρέπεται σε έδαφος άλλης χώρας όπως θεωρείται η πρεσβεία της Βενεζουέλας , αρνείται να το αποκαλύψει. Πάντως να σημειώσουμε ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρίσει τον κ. Γκουαϊδό καμία δεν ζήτησε εκκένωση της πρεσβείας της Βενεζουέλας. Αντίθετα ευρωπαϊκοί παράγοντες μετά την έμπνευσης Γκουαϊδιό στρατιωτικής στάσης- οπερέτας της περασμένης άνοιξης κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντί του και ζητούν από δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Λατινοαμερικανικής χώρας να «καθίσουν» στο τραπέζι του διαλόγου.
Για το δίκαιο της υπόθεσης να σημειώσουμε ότι η συνέντευξη του κ. Παρέδες προς τον κ. Πιπίνη δόθηκε πριν την ανακοίνωση της νέας επίσημης ιδιότητας του δεύτερου , όπως διευκρινίζεται και από την εφημερίδα που την φιλοξενεί. Άλλωστε από τούδε και στο εξής ο σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ θα έχει άλλα βαριά καθήκοντα: Πρέπει να ασχοληθεί εκτός των άλλων και με τους εμπρησμούς των τροπικών δασών της Αμαζονίας που απειλούν την οικολογική ισορροπία του πλανήτη …
Προφανώς θα συμβάλλει στην αναμενόμενη ( το καλό πάντα , αργεί) κυβερνητική ανακοίνωση και στον καταμερισμό ευθυνών στον ακροδεξιό ( κατά την «Καθημερινή» ) Προέδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο, που θεωρεί υπεύθυνες για την καταστροφή τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις !




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - ΜέΡΑ25 ψήφισαν το γενικευμένο φακέλωμα
ΚΚΕ: Ζήτημα πάλης του λαϊκού κινήματος η προστασία και διεύρυνση ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων
Με ευρεία συναίνεση από τα κόμματα του κεφαλαίου, ψηφίστηκε χτες στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα προσωπικά δεδομένα, το οποίο καθιερώνει γενικευμένο φακέλωμα, ενσωματώνοντας και αντίστοιχη ευρωενωσιακή Οδηγία. Η συζήτησή του στην Ολομέλεια έγινε με την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος».
Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση το καταψήφισε εστιάζοντας σε επιμέρους πλευρές.
Το επικίνδυνο για τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων περιεχόμενο του νομοσχεδίου κατήγγειλαν με τις παρεμβάσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ οι οποίοι το καταψήφισαν, τονίζοντας ότι ανάβει πράσινο φως στο προληπτικό φακέλωμα και σηματοδοτεί την επί της ουσίας κατάργηση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Θυμίζουμε πως το αντιδραστικό αυτό νομοθέτημα - που είχε επιχειρήσει να περάσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά το άφησε ως αντιλαϊκή «εκκρεμότητα» στην κυβέρνηση της ΝΔ - μεταξύ άλλων προβλέπει (στο άρθρο 27, με τίτλο «Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των σχέσεων απασχόλησης») ότι επιτρέπεται στον εργοδότη να υποβάλλει τα δεδομένα του εργαζόμενου σε επεξεργασία «για σκοπούς της σύμβασης εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ή μετά τη σύναψη εργασίας για την εκτέλεσή της ή την καταγγελία της».
Παράλληλα, επιτρέπεται η παρακολούθηση των εργαζομένων από κάμερες, ορίζοντας πως τα δεδομένα που συλλέγονται «δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως αποκλειστικά (!) κριτήρια για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και της αποδοτικότητας του εργαζόμενου».
Με τα άρθρα 22, 24 και 25 δίνεται η δυνατότητα επεξεργασίας των λεγόμενων ειδικών κατηγοριών δεδομένων, δηλαδή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για διαφορετικό σκοπό από αυτόν για τον οποίο έχουν συλλεχθεί.
Τέτοια δεδομένα είναι αυτά που αφορούν τη φυλετική και εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, τα γενετικά και βιομετρικά δεδομένα, την υγεία, τη σεξουαλική ζωή και το γενετήσιο προσανατολισμό, τις ποινικές καταδίκες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κανόνας» το φακέλωμα
Με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και με «επείγουσες» διαδικασίες, υπερψηφίστηκε χτες ένα ακόμα νομοσχέδιο, «εμβληματικού χαρακτήρα» για την ΕΕ, κρατικές υπηρεσίες και μονοπωλιακούς ομίλους.
Αν και το νομοσχέδιο αναφέρεται στην «προστασία των προσωπικών δεδομένων», εντούτοις πρόκειται για νομιμοποίηση του φακελώματος, με την ενσωμάτωση μιας ακόμα αντιδραστικής ευρωενωσιακής διάταξης, που προστίθεται στη σύμβαση Σένγκεν, στο φακέλωμα των επιβατών αεροσκαφών και σε ένα σωρό παρόμοιες ρυθμίσεις.
Η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης Οδηγίας στο εθνικό Δίκαιο είναι «εκκρεμότητα» που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από την προηγούμενη και συμπληρώνει το αντιδραστικό πλαίσιο των νόμων που ψήφισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Στόχος αυτού του αντιδραστικού πλέγματος που διαρκώς ενισχύεται, είναι να μεγαλώσουν τα εμπόδια στην οργανωμένη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση ενάντια σε μια πολιτική που τσακίζει εργατικά δικαιώματα σε όλη την ΕΕ.
Εχει στόχο να λύσει τα χέρια της εργοδοσίας για την πολύμορφη παρακολούθηση των εργαζομένων μέσα κι έξω από το χώρο δουλειάς, να διευκολύνει τη διαβίβαση και ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις αρχές ασφαλείας, στις διάφορες μυστικές υπηρεσίες και κατασταλτικούς μηχανισμούς μέσα κι έξω από την ΕΕ, καθώς και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και χώρες (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κ.λπ.).
Ουσιαστικά οικοδομείται ένα νέο σύστημα φακελώματος. Για παράδειγμα, με τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε επιτρέπεται η συλλογή και ανταλλαγή δεδομένων, ακόμα και των ονομαζόμενων «ευαίσθητων», που αφορούν π.χ. πολιτικά φρονήματα, συνδικαλιστική δράση, θρησκευτικές πεποιθήσεις, βιομετρικά δεδομένα, φυλετική ή εθνοτική καταγωγή και ποινικές καταδίκες.
Οι εκατοντάδες «εξαιρέσεις» που βάζει ο νόμος στους «κανόνες» περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τελικά καθιστούν «κανόνα» το γενικευμένο φακέλωμα και εξαίρεση την προστασία τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλήρης άρση στους «κεφαλαιακούς ελέγχους»
Τροπολογία για την πλήρη άρση των «κεφαλαιακών ελέγχων» (capital controls) από την 1η Σεπτέμβρη, που είχαν απομείνει αποκλειστικά για τις συναλλαγές επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων με το εξωτερικό, κατέθεσε χτες και ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ.
Η αιτιολογική έκθεση, μεταξύ άλλων, εστιάζει στη «σθεναρή δέσμευση των ελληνικών αρχών στη διασφάλιση της γενικότερης οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», στη «συνεχή προσπάθεια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων» («κόκκινα» δάνεια), «στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα» και στην αύξηση των καταθέσεων.

Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες με ωφελημένους τα μονοπώλια
Την πομπώδη εξαγγελία της κατάργησης των capital controls από τον πρωθυπουργό σχολίασε παρεμβαίνοντας στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος,υπογραμμίζοντας ότι «εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια η οποία γίνεται για να ωραιοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι επώδυνες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα».
«Η κυβέρνηση μάς έχει συνηθίσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η προσπάθεια «στοχεύει στην άμβλυνση των κριτηρίων του λαού απέναντι στις αντιλαϊκές μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες παραμένουν σε ισχύ».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε πως από την πλήρη άρση των capital controls δεν θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, γιατί το νομοθετικό πλαίσιο αναπαραγωγής μιας πολύ φτηνής, χωρίς δικαιώματα, εργατικής δύναμης θα ζει και θα βασιλεύει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
Οπως εξήγησε, από την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων θα ωφεληθούν οι τράπεζες και τα μονοπώλια γιατί θα έχουν πολύ πιο εύκολη πρόσβαση σε νέα κεφάλαια. «Ετσι, λοιπόν, η περιβόητη επιστροφή στην ομαλότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σκανδαλώδης διεύρυνση των προνομίων του κεφαλαίου, τη στιγμή που για τους εργαζόμενους όχι μόνο παραμένει άθικτος, αλλά ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο με τις ρυθμίσεις και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής ο εργασιακός μεσαίωνας», συμπλήρωσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 23η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αντικομμουνισμός και παραχάραξη της Ιστορίας «δευτέρα φύση»
Ευκαιρία για χυδαίο αντικομμουνισμό που αποτελεί άλλωστε και επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, αλλά και για ξέπλυμα του φασισμού και ναζισμού - του γνήσιου τέκνου του καπιταλιστικού συστήματος - έδωσαν και φέτος οι φιέστες της ΕΕ για την 23η Αυγούστου που έχει καθιερωθεί από την ιμπεριαλιστική ένωση ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ» το 1939.
Θυμίζουμε ότι ανήμερα της «επετείου» ο α' αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς, και η επίτροπος Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα δημοσιοποίησαν κοινή δήλωση, με την οποία αναπαράγουν την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού.
Οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ ανακυκλώνουν τη συκοφαντία της «συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μέσω του Συμφώνου «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ», που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939, το οποίο, όπως λένε, «άνοιξε ένα μαύρο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία (...) Σε μια Ευρώπη που η ελευθερία και η δημοκρατία δεν ήταν παρά μόνο ένα όνειρο. Δεκάδες εκατομμύρια εκτοπίζονταν, βασανίζονταν και δολοφονούνταν κάτω από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ευρώπης».
Στην ίδια αισχρή δήλωση, και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, πανηγυρίζουν για την ανατροπή του σοσιαλισμού πριν από 30 χρόνια με την «πτώση του σιδηρού παραπετάσματος», όπως λένε, που δήθεν «έφερε πίσω την ελευθερία και τη δημοκρατία» και «ένωσε την Ευρώπη». Καταλήγουν προκλητικά και με κυνισμό ότι «πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη ώστε να εμπνέει τις νέες γενιές στην υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων, της έννομης τάξης και της δημοκρατίας (...) Στεκόμαστε ενάντια στον ολοκληρωτισμό και στα αυταρχικά καθεστώτα κάθε είδους».
Στο ίδιο πνεύμα της αντικομμουνιστικής υστερίας είναι και η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι υπουργοί πέντε χωρών της ΕΕ: Λιθουανίας, Λετονίας, Εσθονίας (Βαλτικών χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, όπου οι αντιδραστικές κυβερνήσεις τιμούν με παρελάσεις ως «απελευθερωτές» τα ναζιστικά τάγματα των Ες-Ες και τους συνεργάτες τους), Πολωνίας και Ρουμανίας.
Για την ιστορία, το σοβιετογερμανικό Σύμφωνο μη επίθεσης, το γνωστό Σύμφωνο «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ», επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 (μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας), που ουσιαστικά «έσπρωχνε» τον Χίτλερ προς Ανατολάς και αφού όλες οι αλλεπάλληλες προσπάθειες προσέγγισης της ΕΣΣΔ με τις «δημοκρατίες» της Ευρώπης για τη συγκρότηση μετώπου κατά της επιθετικότητας του φασισμού είχαν αποτύχει. Ετσι, το Σύμφωνο «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ» ήταν το μοναδικό μέσο άμυνας που είχε απομείνει στη Σοβιετική Ενωση δεδομένων των συνθηκών. Εξασφάλισε στη χώρα 21 πολύτιμους μήνες ειρήνης, που κατόπιν αποδείχτηκαν ανεκτίμητοι στην πολεμική της προετοιμασία ενόψει της αναπόφευκτης γερμανικής επίθεσης.
Αντιδράσεις από τον πρέσβη της Ρωσίας
Στο μεταξύ με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ, σημειώνει μεταξύ άλλων πως στην ΕΕ «για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, καταβάλλονται συνειδητές προσπάθειες διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, όχι μόνο από ψευδοϊστορικούς, αλλά και από κυβερνήσεις ορισμένων κρατών.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόπειρα εξίσωσης της φασιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ενωσης ως δύο "συνυπεύθυνων" της έναρξης του πολέμου (...) Για τους σκοπούς αυτούς οι παραχαράκτες της Ιστορίας εκμεταλλεύονται κυνικά το γερμανο-σοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου 1939 μετά του συνοδεύοντος πρωτοκόλλου, που δήθεν τράβηξε τη σκανδάλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία».
Ο Ρώσος πρέσβης κάνει αναφορά στα γεγονότα που προηγήθηκαν του Συμφώνου, με βασικό σταθμό το Σύμφωνο του Μονάχου μεταξύ της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας που αποτέλεσε «το αποκορύφωμα της "πολιτικής κατευνασμού" του Χίτλερ εκ μέρους της Αγγλίας και της Γαλλίας», που όπως σημειώνει είχε ως στόχο «να κατευθύνουν τις φανερές επιθετικές προθέσεις της Γερμανίας προς την Ανατολή, κατά της Σοβιετικής Ενωσης, και να αποτρέψουν τον κίνδυνο για τους ίδιους».
«Ουσιαστικά το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ ήταν η απάντηση του Ι. Στάλιν στο Σύμφωνο του Μονάχου», σημειώνει στο κείμενό του ο πρέσβης, προσθέτοντας πως «σ' εκείνες τις έκτακτες συνθήκες ήταν ένα αναγκαίο, αν και εξαιρετικά δύσκολο, βήμα. Για το Κρεμλίνο αποτελούσε τη μοναδική εναλλακτική σε μια νέα προδοτική συμφωνία των δυτικών χωρών με τον Χίτλερ εις βάρος της ΕΣΣΔ». Ενώ σημειώνει πως «όλοι, και οι Δυτικοί, γνώριζαν ότι το Σύμφωνο συνιστούσε μια προσωρινή εκεχειρία μεταξύ της Σοβιετικής Ενωσης και της ναζιστικής Γερμανίας πριν από την αποφασιστική μάχη».
«Σε τελική ανάλυση», σημειώνει ο πρέσβης, «η Πολωνία, η οποία σήμερα δηλώνει "θύμα της σοβιετικής επίθεσης", απελευθερώθηκε από τον φασισμό χάρη στον Κόκκινο Στρατό που έχασε εκεί 600.000 ζωές - πολύ μεγάλο φόρο αίματος (...) Και βεβαίως αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ήταν η Σοβιετική Ενωση που έσπασε τη ραχοκοκαλιά του Γ΄ Ράιχ και απελευθέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης από την εγκληματική ιδεολογία του ναζισμού».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ματαιοπονεί η ΕΕ αν νομίζει ότι μπορεί να ξαναγράψει την Ιστορία
Σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει για τις ανιστόρητες και αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ των προηγούμενων ημερών:
«Για μια ακόμα χρονιά, με προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις επιτρόπων (του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σοσιαλδημοκράτη Φ. Τίμερμανς, και της επιτρόπου Δικαιοσύνης Β. Γιούροβα), με φιέστες και κοινές ανακοινώσεις κυβερνήσεων των χωρών της Βαλτικής, επιχειρείται η απαράδεκτη ταύτιση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού. Επιδίωξη της ΕΕ αποτελεί να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου ως "Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων".
Ματαιοπονούν κι είναι γελασμένοι ότι μπορούν να ξαναγράψουν την Ιστορία που σφραγίστηκε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Ανησυχούν γιατί με κάθε ευκαιρία οι λαοί των χωρών που γνώρισαν τον σοσιαλισμό, σε έρευνες με μεγάλα ποσοστά νοσταλγούν, αναλογίζονται τι είχαν και τι έχασαν, συγκρίνοντάς τα με τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν στο πετσί τους. Κι όλα αυτά παρά τους τόνους λάσπης και αντικομμουνισμού, τις διώξεις και απαγορεύσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων, την προκλητική διαστρέβλωση της Ιστορίας με ειδική στόχευση τη νεολαία.
Παραμένει όμως άσβεστη, φωτεινή ιστορική αλήθεια ότι ο σοσιαλισμός και η πρωτοπόρα πάλη των κομμουνιστών μαζί με τους λαούς, στον απελευθερωτικό αγώνα, νίκησε τον φασισμό.
Η Σοβιετική Ενωση έδωσε στον αγώνα 20 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες, ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε πολλές χώρες από τον ναζιστικό ζυγό και ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ, ενώ οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία με τους μεγάλους ομίλους τους πρωταγωνίστησαν στην ενίσχυση της ναζιστικής Γερμανίας, τόσο πριν με τη Συμφωνία του Μονάχου, όσο και στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με στόχο να ηττηθεί η Σοβιετική Ενωση.
Καταδικάζουμε την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, τους νέους αντιδραστικούς νόμους και διώξεις σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας, του ΚΚ Ουκρανίας και των εφημερίδων τους, την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών στις Βαλτικές χώρες, τις τιμές που απολαμβάνουν σε αυτές τις χώρες οι συνεργάτες των Ες-Ες, την καταστροφή ιστορικών μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης.
Η αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτός μόνο έλυσε και πριν πολλές δεκαετίες σημερινά άλυτα προβλήματα που βασανίζουν εκατομμύρια εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν αν το αποφασίσουν να ανατρέψουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και θρέφει τον ναζισμό - φασισμό, φέρνει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς, σε όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Καταγγέλλεται νέο σαμποτάζ
Στην καταγγελία ότι η μεγάλη έκρηξη που προκλήθηκε την Κυριακή στην επαρχία Μιράντα της Βενεζουέλας, στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου στην περιοχή Τούι, ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας.
Η αντιπρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες, υπογράμμισε ότι ο λαός της περιοχής και της χώρας καταδικάζει τέτοιες επιθέσεις στις δημόσιες υποδομές που πραγματοποιούν, όπως και σε αυτήν την περίπτωση, δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης. Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Εκτορ Ροντρίγκες, με το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε ότι ξεκίνησε μια πυρκαγιά που έβαλαν στοιχεία της αντιπολίτευσης και επεκτάθηκε στις εγκαταστάσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα οργανώνεται λαϊκή διαμαρτυρία στην επαρχία, για την καταδίκη τέτοιων πρακτικών που προκαλούν προβλήματα στην κοινωνία.
Από την έκρηξη ένας εργαζόμενος που ήταν στη βάρδια του, ο 35χρονος Γκονζάλο Βάσκεζ, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 70% του σώματος. Επίσης, περίπου 3.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να φύγουν από τις εστίες τους ωσότου οι πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά.
Το περιστατικό αυτό θυμίζει τα πολλά σαμποτάζ που συνέβησαν την άνοιξη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας σε πολλές περιοχές και κυρίως στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκουρί, όπου αποδείχτηκε ότι υπήρξαν ομάδες που έδρασαν συντονισμένα, αξιοποιώντας και κενά στα συστήματα ασφαλείας και στη συντήρηση εγκαταστάσεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!
Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δολοφονήθηκε στις 27 Αυγούστου 2001 στη Ραμάλα από τους σιωνιστές ναζι...
Αμπού Αλι Μουσταφά... Αθάνατος!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καλές οι εξυπναδίτσες σχετικα με την άρση των capital control,αλλά καλό θα ήταν επίσης να θυμόμαστε την Ιστορία,με την μεγίστη εξαπάτηση των Ζαιων στα πλαίσια και καλα του Δημοψηφίσματος,που θα εφερνε την ανατροπή στα 2015.
Τα capital control θα ειχαν νοημα,αν ελεγχοταν η ροή των κεφαλαίων,αν υπήρχε εντολή περιορισμου της ασυδοσιας..
Ομως έγινε το αντιθετο..
Τσακιστηκαν περαιτέρω οι υποτελεις ταξεις,οι μικρομεσαιοι,οι μικρες επιχειρήσεις ,οι ιδιωτικοι υπαλληλοι και γενικα οι μισθωτοί ,η αγορά νέκρωσε εντελως και ο απλος πολιτης προετοιμαστηκε για την παντελως ατακτη υποχωρηση και υπογραφη τριτου μνημονιου απο τους συριζανελλ στην γραμμή 'ατακτη χρεωκοπια ή απόλυτη υποταγη'..
Ας μην ξεχνάμε πως νωρίτερα η Κυβέρνηση ειχε μαζεψει ολα τα αποθεματικα των Ταμειων ,γεγονός,που δειχνει τον εκ των προτέρων και με πρόθεση σχεδιασμό για τριτο εξοντωτικο μνημονιο..
Ο απλος πολιτης αδυνατούσε να κανει την παραμικρή συναλλαγή ,ακόμα και για βασικές του ανάγκες.
Την ιδια ώρα που η φορολογια διέλυε τους υποτελείς, αυτοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο ακομα περισσότερο .
Τα capital control ,με τον τροπο που επιβληθηκαν ,ήταν μια ακομα επιθετικότατη ενεργεια της τοτε κυβέρνησης , μια ενέργεια της πιο σκληρης μορφής επιθετικου καπιταλισμου..
Ενα ακομα εγκλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα καλύτερα επιχειρήματα τα έχουν κατι ψευτοδικαιωματικα συριζάμενα κατωτάτης υποστάθμης,που οταν τρωνε στην μουρη τις δηλωσεις του Κωστακη του Ζαχαριαδη,λένε το ανατριχιαστικο πως οι Ζαιοι το 'επικοινωνούσαν καλύτερα στην κοινωνια'΄.
Μάλισταααα...Με αλλα λογια δηλαδή οσο πιο Γκαιμπελίστικη πρακτικη τοσο καλύτερα.
Ουστ απο εκεί ρετάλια της λάσπης , του πιο χυδαιου αυριανισμού και της υποκρισιας..
Γινατε οι καλύτεροι μαθητες του Γεωργαλά και του Γκαίμπελς..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αλήτες που σκύλευαν τα θυματα στο Ματι,οι εγκληματιες μαζι με φασιστες υπουργους που σκυλευαν ΑΜΕΑ και νεκρους στην ταλαιπωρη περιοχη ,που στηριζονται εμετικα απο τα Ναζιστικα πλαστα συριζαικα,έχουν και άποψη για τον Αμαζονιο και τις φωτιές.
Οποιος θιγεται για τους συριζοναζι την βόλτα του.
Υ.Γ
Ρε ασφαλιτες του Μανιαδακη συριζοπανα σας εχουν παρει χαμπαρι οι παντες..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αιολικά: Όλο και λιγότερα στη Γερμανία, γιατί τα βάζουμε στην Ελλάδα;
Στο τέλος Ιουλίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εγκαταστάσεων νέων αιολικών στην Ευρώπη. Στο 1ο εξάμηνο 2019 στη Γερμανία εγκαταστάθηκαν τα λιγότερα από το 2000, μόλις 86 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 287MW [1]. Πρόκειται για την ιστορικά χειρότερη επίδοση από το 2000, χρονιά που έγινε ο νόμος για την προώθηση των ΑΠΕ (EEG) με πολύ υψηλές επιδοτήσεις, που έκαναν τη Γερμανία να έχει πλέον το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη.
Η εξέλιξη αυτή ήταν περίπου αναμενόμενη, καθώς στις τρεις τελευταίες κοινές δημοπρασίες για νέα έργα ΑΠΕ, που έγιναν το 2018 και το 2019 στη Γερμανία, τα αιολικά έμειναν εντελώς στα αζήτητα, έγιναν δεκτές προσφορές μόνο για Φ/Β. [2]
Το ίδιο παρατηρήθηκε και στην Ελλάδα: στον κοινό διαγωνισμό του Απριλίου 2019 δόθηκαν 7 προσφορές για Φ/Β και μόνο μία για αιολικά. Η προοπτική είναι ακόμα πιο δυσμενής για τα αιολικά σε σχέση με τα Φ/Β, καθώς στον πρόσφατο κύκλο Ιουνίου 2019 της ΡΑΕ, επί συνόλου 215 αιτήσεων συνολικής ισχύος 2,5GW, οι 126 αιτήσεις για 2.195MW αφορούσαν Φ/Β. Για αιολικά υποβλήθηκαν 76 αιτήσεις για 384,7MW, δηλαδή περίπου 1 για κάθε 6 αιτήσεις των Φ/Β [3].
Η αγορά το δείχνει πλέον πανευρωπαϊκά: τώρα που τέλειωσε το φαύλο καθεστώς των επιδοτήσεων, με διαγωνιστικές διαδικασίες τα Φ/Β είναι προτιμητέα σε σχέση με τα αιολικά. Στη Γερμανία στο τέλος του 1ου εξαμήνου 2019 υπάρχουν εγκατεστημένες 29.248 ανεμογεννήτριες. Αποτέλεσμα; Διογκώνεται η αντίδραση των πολιτών, εξαιρετικά πολυάριθμες είναι οι προσφυγές στα δικαστήρια και το πολιτικό σύστημα σταδιακά μεταστρέφεται: μετά το FDP και το AfD, πλέον όλο και περισσότεροι πολιτικοί στο CDU/CSU βλέπουν με σκεπτικισμό την προοπτική να γεμίσει κάθε γωνιά της Γερμανίας με ανεμογεννήτριες.
Δεν είναι μόνο τα εύλογα παράπονα των κατοίκων πως τα αιολικά είναι οπτικά άσχημα, μειώνουν τις αξίες των ακινήτων, προκαλούν προβλήματα υγείας σε ανθρώπους και ζώα, εξοντώνουν πουλιά, νυχτερίδες κι έντομα, παρεμβαίνουν στην κατείσδυση του νερού στους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες, αλλοιώνουν τα οικοσυστήματα. Έχοντας πλέον υπερ20ετή εμπειρία, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως, έτσι όπως μπαίνουν σήμερα, ηλεκτροδοτικά τα αιολικά είναι ουσιαστικά άχρηστα έως επιζήμια, επειδή η καμπύλη απόδοσής τους δεν μπορεί ποτέ να συγχρονιστεί με την καμπύλη ζήτησης φορτίου απ’ τους καταναλωτές. Η αξιοπιστία παροχής ισχύος είναι διαπιστωμένα πολύ κάτω του 10%, απαιτούν συνεχώς στρεφόμενες εφεδρείες από ακριβές μονάδες φυσικού αερίου, που εκπέμπουν CO2, ενώ προκαλούν συνεχώς όλο και μεγαλύτερα και κοστοβόρα προβλήματα διαταραχής συχνότητας στο δίκτυο μεταφοράς. Η Γερμανία, ευρισκόμενη σε πλεονεκτική γεωγραφικά θέση στην Ευρώπη, μπορεί να λύνει πιο εύκολα το πρόβλημα της τυχαιότητας της παραγωγής των αιολικών, ξεφορτώνοντάς το στα δίκτυα των γειτονικών χωρών, κάποιες εκ των οποίων αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν συστήματα προστασίας των δικτύων τους απ’ το «ξεφόρτωμα» Γερμανικού ρεύματος. Δεν κατέληξε τυχαία η Γερμανία να έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Αλλά έστησε μια ακόμα εξαγωγική βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών και «ρεφάρει» από εκεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "αλληλέγγυοι αντιεξουσιαστες" των Υπηρεσιών... των "ανοιχτών συνόρων" ειδοποιήθηκαν καταλλήλως...
Εγκατέλειψαν στη μοίρα τους τα πρόβατα που τους απέδιδαν χρήμα (ΜΚΟ, Σόρος και σια), αλλά και την "αντιεξουσιαστικη επαναστατικότητα" που πουλούσαν...
Άλλωστε υπηρετούν το ίδιο μαγαζί...
- Επαγγελματίες, έμμισθοι "αντιρατσιστές"! Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ που μας στέλνουν πρόσφυγες! ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης της αντιεξουσιαστικης Ροσινάντε και (της κατάληψης των ΜΚΟ) του City Plaza, δίνει ένα... μικρό ρεσιτάλ φιλοιμπεριαλισμού...
- Ο αμερικανοτσολιάς Ανδρουλιδακης πρώην Σημιτιστάν και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ, που λέει "ο Άσαντ είναι ο νέος Χίτλερ"... έχει και δυνατότητες να κατεβάζει βίντεο από το διαδίκτυο...
- Έτσι ταϊζουν τους έμμισθους "αντιρατσιστές"... ΚΟΛΠΟ 6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ για το καταπατημένο ξενοδοχείο City Plaza...
* ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί, μπορείτε και χειρότερα!
* * Φερέφωνα του Ιμπεριαλισμού



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «Μεγάλη Μάχη» του Κικίλια...
Παρά τα ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια που έχει προκαλέσει για την αυξανόμενη ροπή του στο lifestyle και τις "φιλικές συστάσεις" ακόμη και από τον... Νίκο Μαστοράκη, ο Βασίλης Κικίλιας συνεχίζει ...απτόητος. Εν μέσω αυτού του κλίματος και ενώ οι υπουργοί καλούνται να φουλάρουν τις μηχανές με το τέλος της διακοπών, αυτός την Δευτέρα ανάρτησε στο instagram μια φωτογραφία με φίλο του να παίζουν τένις υπό τον τίτλο "Μεγάλη μάχη...".
Μεγάλη μάχη, αλλά σε τι άραγε;
Μάλλον έχει συμπαίκτη τον Λιάγκα... Ναι εκείνον τον "δημοσιογράφο" υποψήφιο βουλευτή του πασοκ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Aliki Papachela
Και γυρνάω, που λέτε, πριν λίγο σπίτι, αφού πέρασα μια πολύ όμορφη μέρα με την φίλη μου την Λίζα, κι είχα αφήσει αναμμένη την τηλεόραση για τα ζωντανά στο one channel. Κι είχε μια εκπομπή που λέγεται one talk με μια παρουσιάστρια απ αυτές που όλα τα ξέρουν κι όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν.
Κι ακούω ν αναφέρονται στις "καταλήψεις για πρόσφυγες" μ έναν κύριο Αγγελο Συρίγο και αφορμή τις χθεσινές εκκενώσεις στα Εξάρχεια.
Και τι ακούνε τα όμορφα αυτάκια μου; Αναφορά στο City Plaza και να λέει η παρουσιαστριάρα ότι ήταν η μόνη καλή περίπτωση κι ότι παρέδωσαν το κτίριο σε άψογη κατάσταση, συμπληρώνοντας "τα ξέρω, τα έχω δεί". Που τα δες μωρή χαρχάλω, έλα με κάμερα να σε πάω εγώ μια βόλτα να δείς, που να δείς την τύφλα σου!
Πήγε ο άλλος να πεί, υπήρχε βέβαια η ιδιοκτήτρια που της το είχαν καταπατήσει παράνομα και χρεωνόταν λογαριασμούς και φόρους, και τον κόβει στον αέρα η χαρχάλω!
Μου στέλνουν ίνμποξ μιά εκπομπή χθεσινή ή προχθεσινή του ΣΚΑΪ με τον Οικονόμου που κι εκεί έγινε αναφορά στο City Plaza.
Τόσα χρόνια που ήταν σε κατάληψη κανείς δεν αναφερόταν, κανείς δεν ήξερε, όλοι τις πάπιες.
Τώρα που ΜΟΝΟΙ τους το άδειασαν ναααα οι ανφορές, να οι αναλύσεις!
Τι έγινε μαγκάκια; Χάσαμε τα φραγκάκια και λαλάμε;
Αει σιχτίρια!
Σχολιο.-  τσιράκι του Μαρινάκη όλοι όσοι πλαισιώνουν το κανάλι αυτό δούλευαν πρώτα στην εφημερίδα του