Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Τεταρτη 28 Αυγουστου 2019


Σε μια χώρα όπου σκοτώθηκαν χίλιοι άνθρωποι μέσα σ' ένα χρόνο από τροχαία, καμιά αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επί το αυστηρότερο δεν είναι αποτελεσματική, αν δεν ορίζεται ως απόπειρα φόνου η ταχύτητα πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, η παραβίαση φαναριών κ.λπ.
Και φυσικά, αφαίρεση διπλώματος και άδειας οδήγησης και κατάσχεση του οχήματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μη διαβάζω αηδιες της ελευθερης και της κακιας ωρας :
Το όνομα «Αμαζόνιος» το έδωσε ο Ισπανός Francisco de Orellana το 1541-1542. Στις όχθες του ποταμού συνάντησε φυλές με γυναίκες που πολεμούσαν εξ ου και το όνομα από τον μυθικό γυναικείο λαό.
ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ!
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλιά είχαμε το Mega που σε κάθε δελτίο ειδήσεων έπαιζε κι ένα Βαρδινογιαννορεπορτάζ.
Τώρα αντιστοίχως έχουμε το One Channel και τα Μαρινακορεπορτάζ του.
-Εγω γιατι δε πιανω one στην τηλεοραση?
Σχολιο.- one channel. nova θεση 987, cosmote θεση 111, youtube one channel
Ουσιαστικά είναι καλωδιακό και διαδικτυακό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άθλιοι υποκριτές...
Φαντάζομαι ότι με τον νέο νόμο, που δεν θα επιτρέψει στους " κάτω του 10" να μπαίνουν στις δημόσιες σχολές, θα ξεκαθαρίζεται πως δεν επιτρέπεται να γράφονται και στα " ισότιμα" ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολλέγια...
Ε; Ε;
Σχολιο.- Επίσης η... αριστεία εξεγείρεται που μπαίνουν στην τριτοβάθμια με βαθμούς κάτω από τη βάση, ενώ επικροτεί οι ίδιοι (σχετικό) να μπαίνουν χωρίς όριο στα ιδιωτικά (αν οψέποτε ιδρυθούν) επειδή θα φύγουν για Αγγλία και χάνεται συνάλλαγμα. Δεν πρόκειται για υποκρισία αλλά για πολύ καλά μεθοδευμένη προπαγάνδα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μία οικογένεια χριστιανών Παλαιστινίων έχασε το σπίτι της και το εστιατόριο που διατηρούσε στο ισόγειο του κτιρίου στη Βηθλεέμ όταν αυτό κατεδαφίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. αναρωτιέμαι τι έχουν να πουν επ' αυτού όσοι πιστεύουν ότι στην Παλαιστίνη διεξάγεται κάποιου είδους ''θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ Ισλάμ και Ιουδαϊσμού'' ή ότι το πρόβλημα του Ισραήλ είναι οι ''τρομοκράτες της Χαμάς που ρίχνουν ρουκέτες'' ή κι εγώ δεν ξέρω ποιο άλλο σιωνιστικό αφήγημα έχουν καταπιεί αμάσητο αρνούμενοι να κατανοήσουν ότι το Ισραήλ εφαρμόζει πολιτικές εθνοκάθαρσης με θύματα το σύνολο των Παλαιστινίων είτε αυτοί είναι μουσουλμάνοι είτε χριστιανοί, είτε άθεοι είτε θρησκευόμενοι, είτε δεξιοί είτε αριστεροί, είτε ζουν στα κατεχόμενα από το '48 είτε ζουν στα κατεχόμενα από το '67, είτε διαδηλώνουν και πετούν πέτρες είτε κάθονται σπίτι τους, είτε είναι στρέιτ είτε είναι γκέυ, είτε, είτε, είτε....
σχολιο.- Τα Παλαιστινιακά Εδάφη εξαφανίσθηκαν από τον ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συνεπώς δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και παράνομο για τις ΗΠΑ ! Όταν δεν υπάρχει πτώμα δεν υφίσταται φόνος ...Δρομολογημένο το έγκλημα και καλά προετοιμασμένο !




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aεροπορική επιδρομή κατά του τούρκικου παρατηρητηρίου στο Sher Maghar στη Συρία. Στο Morek σε πολιορκία 1000 Τούρκοι στρατιώτες.
28/8/2019
Αεροπορικές επιδρομές έγιναν πλησίον ενός τούρκικου παρατηρητηρίου την Τετάρτη στη ΒΔ Συρία αναφέρουν τοπικοί ισλαμοφασιστες ακτιβιστές και το Παρατηρητήριο της  »αντιπολίτευσης των ισλαμοφασιστων». Οι ισλαμοφασιστες ακτιβιστές αναφέρουν ότι από τις επιδρομές επλήγησαν θέσεις γύρω από το τούρκικο παρατηρητήριο Νο10 στο χωριό Sher Maghar στην πεδιάδα Al-Ghab στη ΒΔ Χάμα.
Μια τουρκική πηγή ασφαλείας ανέφερε στο Reuters ότι πραγματοποιήθηκαν σφοδρές μάχες μεταξύ συριακού στρατού και  »ισλαμοφασιστών » περίπου στα 500 μ από το τούρκικο παρατηρητήριο.
“Η μάχη συμβαίνει πολύ κοντά και είναι βίαιη.Οι συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν τις θέσεις,των  »ισλαμοφασιστών » ” είπε η πηγή.
Δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιός στόχευσε την τούρκικη θέση είπε η πηγή αλλά Τούρκοι στρατιώτες δεν χτυπήθηκαν.
Οι Putin κι Tayyip Erdogan είχαν συνομιλίες χθες στη Μόσχα αφότου ο συριακός στρατός περικύκλωσε και πολιορκεί ένα άλλο τούρκικο παρατηρητήριο αυτό του Morek.
Σύμφωνα με άλλες αναφορές και πληροφορίες σε αυτό έχουν παγιδευθεί 1000 Τούρκοι στρατιώτες. Ο συριακός στρατός παγίδευσε τις επικοινωνίες τους και έμαθε πως ζητούν αγωνιωδώς λύση της πολιορκίας τους και συνεχώς διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Άλλη πηγή αναφέρει πως το παρατηρητήριο έχει περιέλθει στον έλεγχο του συριακού στρατού και οι Τούρκοι στρατιώτες τελούν υπό αιχμαλωσία.
Σύμφωνα με το υλικό βίντεο, φωτογραφίες και τοπικούς δημοσιογράφους χτυπήθηκε άμεσα το παρατηρητήριο nο10. Λογαριασμοί της  »ισλαμοφασιστικης αντιπολίτευσης » και φιλοτούρκικοι αναφέρουν πως ρωσικά μαχητικά έπληξαν την τούρκικη θέση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξεκινάει νέος μεγάλος πόλεμος στη Μ Ανατολή; το Ισραήλ εκκένωσε δυνάμεις του από τα σύνορα με Λίβανο και έκλεισε τον εναέριο του στην μεθόριο….
28/8/2019
Tύμπανα πολέμου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του σε βάθος 6χλμ από τα σύνορα του με τη γειτονική χώρα. Η Τσαχάλ ολοσχερώς αποσύρθηκε από το χωριό Ghajar και οι δυνάμεις της υποχώρησαν 7χλμ προς Dafna και Dan. Οι ισραηλινές δυνάμεις επίσης εκκένωσαν checkpoints τους έναντι της πόλης Maroun al-Ras.
Σύμφωνα με το Al-Manar ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει την περιοχή Avivim και τους κοντινούς δρόμους στα σύνορα του Λιβάνου μεταξύ Maroun Al-Ras και Aitaroun.
Το Ισραήλ είτε αναδιπλώνεται σε κίνηση τακτικής για να επιτεθεί είτε αποσύρει δυνάμεις του από την α΄γραμμή αντιπαράθεσης αφού φοβάται τα προαναγγελθέντα κι αναμενόμενα αντίποινα της Hezbollah ή και του Λιβάνου για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε με drones καμικάζι το Σαββατοκύριακο σε Βηρυτό και Κοιλάδα Beqaa.
To Iσραήλ προειδοποίησε ότι σ΄ενδεχόμενο χτύπημα της Hezbollah θα επιφέρει θανατηφόρο χτύπημα στο Λίβανο. To no 2 της Hezbollah o Naim Qassem δήλωσε ωστόσο ότι « αποκλείει κάθε πολιμικό κλίμα « , μεταφέρει η εφημερίδα Asharq al-Awsat. »Αποκλείω ότι η ατμόσφαιρα είναι ενός πολέμου αυτή είναι μια απάντηση σε μια επίθεση  » τόνισε ο Sheikh Naim Qassem στο RT.
H Tσαχάλ πιστεύει πως η Hezbollah θ΄αποπειραθεί να επιτεθεί σε στρατιώτες ή σε στρατιωτική εγκατάσταση αλλά όχι σε πολίτες σύμφωνα με ανακοινωθέν της Δευτέρας στο Κανάλι 12.Ο ισραηλινός στρατός είναι σε συναγερμό στο βορρά. « Η ισραηλινή απάντηση σε μια επίθεση θα είναι δυσανάλογη « ,δήλωσε ένας αξιωματούχος.
Για το reseauinternational 28/8/19 ο στρατός του Λιβάνου δεν είναι σε θέση ν΄αντιπαρατεθεί στην ισραηλινή ισχύ. Ο πρωθυπουργός Hariri είναι άνθρωπος των ΗΠΑ και της Σ Αραβίας οπότε ελεγχόμενος. »Ο Λίβανος είναι τόσο κατακερματισμένος από χρώμα, θρησκεία, κοινωνικό statut (οξυμένες κοινωνικές αντιθέσεις) που δεν μπορεί να κρατηθεί όρθιος….. Η Hezbollah είναι ο μόνος θεσμός που νοιάζεται για το βιοτικό επίπεδο του λαού του Λιβάνου, η μόνη δύναμη έτοιμη να υπερασπιστεί τη χώρα κατά των ξένων επεμβάσεων. Iσραήλ και Δύση το γνωρίζουν. Και κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν τη Hezbollah » αναφέρει το ίδιο μέσο.
UPDATE To βράδυ της Τετάρτης ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε πως έβαλε κατά εχθρικού αναγνωριστικού αεροσκάφους που παραβίασε τον εναέριο χώρο του. Πρόκειται για ισραηλινό αναγνωριστικό drone.To drone πετούσε πάνω από την al-Adaisseh στο νότο της χώρας.Είναι η α΄φορά που ο λιβανέζικος στρατός αντιδρά στην κατ΄εξακολούθηση και σε ημερήσια βάση παραβίαση του εναέριου χώρου του από την ισραηλινή αεροπορία (μαχητικά,drones,κατασκοπευτικά).
Ο στρατός Λιβάνου στόχευσε 2 ισραηλινά drones που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας και πετούσαν κοντά στο χωριό Adaisseh (Νότος), ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο NNA.
«Ο στρατός Λιβάνου άνοιξε πυρ σε 2 μικρά drones που υπερίπταντο στρατιωτικής βάσης στο παραμεθόριο χωριό Adaisseh», ανέφερε το Al-Mayadeen.
Σύμφωνα με το Reuters,οι στρατιώτες έριξαν με αυτόματο M16.
Το OLJ αναφέρει πως ο στρατός Λιβάνου άνοιξε πυρ κατά 3 drones ισραηλινών που πετούσαν πάνω από το χωριό Adaïssé και το Kfar Kila, στο νότο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Ψήνονται νέες αντιδραστικές αλλαγές
«Δίνουν και παίρνουν» τα σενάρια και οι διαρροές σχετικά με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που θα φέρει η ΝΔ το επόμενο διάστημα για ψήφιση στη Βουλή, ενισχύοντας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τον καλπονοθευτικό του χαρακτήρα και λειτουργώντας ως ένα ακόμα στοιχείο «σταθεροποίησης» για το αστικό πολιτικό σύστημα και την απρόσκοπτη - ανεξάρτητα από κυβερνητικές εναλλαγές - υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στο πλαίσιο αυτό, οι διαρροές των προηγούμενων ημερών κάνουν λόγο ότι το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται σε ανεβασμένο πλαφόν για την είσοδο στη Βουλή, κοντά στο 4% - 5%, αλλά και σε κλιμακωτό μπόνους, που θα φτάνει έως και τις 40 έδρες, εφόσον το πρώτο κόμμα φτάσει στο 40%.
Να σημειωθεί ότι οι διαρροές αυτές θεωρήθηκαν και ως «άνοιγμα» προς τη μεριά του ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις και του οποίου τη στήριξη στο θέμα αυτό θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου οι αλλαγές να περάσουν μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης με 180 ψήφους και να ισχύσουν από τις αμέσως επόμενες εκλογές.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, στο μεταξύ, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «οι αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθούμε είναι η αναλογικότητα και η κυβερνησιμότητα. Το πόσο μπορεί να είναι το μπόνους εφόσον υπάρχει, θα πρέπει να είναι αντικείμενο συζήτησης και αυτό. Είναι όλα ανοιχτά στο τραπέζι».
Για το θέμα ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και υποστήριξε όσον αφορά το πλαφόν εισόδου στη Βουλή ότι είναι «ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να συζητείται στα θέματα του υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ διαφόρων ομάδων εργασίας, αλλά δεν είναι θέμα που είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ερώτηση της ευρωκοινοβουλευτικης ομαδας του ΚΚΕ για την απαγόρευση της εφημερίδας του ΚΚ Ουκρανίας
Την απαγόρευση της εφημερίδας του ΚΚ Ουκρανίας καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, απαιτώντας την τοποθέτησή της για αυτές τις προκλητικές αντικομμουνιστικές αποφάσεις που επιχειρούν να απαγορεύσουν τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών.
Στην Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει τα παρακάτω: «Μετά την απαράδεκτη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουκρανίας στις 16 Ιούλη, που επέβαλε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, στις 19 Αυγούστου το Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου, αξιοποιώντας όλο το αντικομμουνιστικό νομικό οπλοστάσιο των ουκρανικών κυβερνήσεων, προχώρησε και στην απαγόρευση κυκλοφορίας της εφημερίδας του ΚΚ Ουκρανίας "Εργατική Εφημερίδα".
Οι εν λόγω αποφάσεις συνιστούν περαιτέρω κλιμάκωση του αντικομμουνισμού. Απαγορεύουν την πολιτική δράση των κομμουνιστών, καταπατώντας το δικαίωμα ελεύθερης διάδοσης των ιδεών τους. Αποδεικνύουν πόσο υποκριτικές είναι οι διακηρύξεις περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών", περί "ελευθερίας του Τύπου" που η ΕΕ συστηματικά επιστρατεύει όπου Γης, απέναντι σε μη αρεστές σε αυτήν κυβερνήσεις όταν διακυβεύονται τα συμφέροντά της.
Στην περίπτωση της Ουκρανίας, όπως και της Πολωνίας, χωρών της Βαλτικής, οι κυβερνήσεις με τη στήριξη της ΕΕ προωθούν τέτοιες προκλητικές αντικομμουνιστικές αποφάσεις στη βάση της ανιστόρητης εξίσωσης του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοί της απολαμβάνουν σε βάρος του ουκρανικού λαού μια σειρά συμφωνιών με την ΕΕ όπως η λεγόμενη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας.
Στη βάση όλων των παραπάνω, πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εν λόγω απαγορεύσεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας, της εφημερίδας του και στις μεθοδεύσεις για την απαγόρευση της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδεών;».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Πάνω από 20.000 εργαζόμενοι στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία «ΑΤ&Τ» πραγματοποίησαν απεργία το περασμένο Σαββατοκύριακο σε παραρτήματα της εταιρείας σε εννιά νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, διεκδικώντας νέες συμβάσεις εργασίας με ικανοποιητικές μισθολογικές αυξήσεις.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εφεση άσκησε χτες η πολυεθνική εταιρεία φαρμάκων και καλλυντικών «Johnson & Johnson», μετά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Οκλαχόμα να καταδικάσει το μονοπώλιο σε πρόστιμο 572 εκατ. δολαρίων κρίνοντάς το ένοχο για αθέμιτες πρακτικές που συνέβαλαν στην πρόκληση του θανάτου 400.000 Αμερικανών από τον εθισμό τους σε οπιούχα φάρμακα μέσα στην τελευταία 20ετία.
ΝΙΟΥΑΡΚ.-- Οι αρχές στο Νιούαρκ, που είναι η μεγαλύτερη πόλη του Νιου Τζέρσεϊ, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση του δικτύου σωληνώσεων ύδρευσης της πόλης παίρνοντας δάνειο 120.000.000 δολαρίων, για να σταματήσουν τη μόλυνση του νερού της πόλης με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα για την υγεία βαρέα μέταλλα. Οι αρχές στην πόλη μοιράζουν εδώ και δύο βδομάδες εμφιαλωμένο νερό σε 14.000 κατοικίες, καθώς το νερό που παρέχει το δίκτυο ύδρευσης κρίθηκε ακατάλληλο για πόση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύγουστος 28 2019
Απέλασαν παλαιστίνιο φοιτητή του Χάρβαρντ για αναρτήσεις (!) φίλων του!
Αν το περιστατικό συνέβαινε στη Βενεζουέλα, ο νέος πρωθυπουργικός σύμβουλος θεμάτων Λατινικής Αμερικής Ιάσων Πιπίνης θα φρόντιζε με δακρύβρεχτα άρθρα να μας ενημερώσει για το νέο δείγμα τυραννίας του τρισκατάρατου Μαδούρο.
Συνέβη όμως στη «χώρα των ελεύθερων, πατρίδα των γενναίων», τις ΗΠΑ κι έτσι είναι απλά μια ακόμα καθημερινή.
Ο 17χρονος Ισμαήλ Ατζάβι, Παλαιστινιακής καταγωγής κάτοικος Λιβάνου, προς κατάπληξή του, αντί για τα αμφιθέατρα του Χάρβαρντ όπου είχε γίνει δεκτός, είδε την πόρτα της εξόδου από τις ΗΠΑ, με την αιτιολογία ότι οι φίλοι του ήταν …πολιτικά ύποπτοι.
Σε πραγματικά νεομακαρθικό πνεύμα, ο νεαρός κρατήθηκε κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Λόγκαν» της Βοστώνης, και υποβλήθηκε σε πολύωρη ανάκριση από άνδρες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των ΗΠΑ, οι οποίοι απαίτησαν επίσης πρόσβαση στο κινητό και τον υπολογιστή του.
Πριν αρχίσουν να σκαλίζουν τις συσκευές του, οι υπάλληλοι του ζήτησαν αναφορά για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και πρακτικές, ενώ μετά από πέντε ώρες, μια αξιωματικός τον κάλεσε σε ένα δωμάτιο, όπου άρχισε να του ουρλιάζει κατάμουτρα.
Εξοργισμένη η ίδια του φώναζε πως βρήκε ανάμεσα στους διαδικτυακούς του φίλους άτομα τα οποία εξέφραζαν πολιτικές απόψεις ενάντια στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος μάταια προσπάθησε να εξηγήσει πως δεν έχει κάνει καμία πολιτική ανάρτηση ο ίδιος και πως δε φέρει ευθύνη για τις αναρτήσεις άλλων.
Παρόλα αυτά, η αξιωματικός αποφάσισε να του ακυρώσει τη βίζα και να τον απελάσει στο Λίβανο.
Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δήλωσε πως το ίδρυμα συνεργάζεται με την οικογένεια του νεαρού και τις αρμόδιες αρχές:
«Ώστε να λυθεί το ζήτημα και να μπορεί να να βρει τους συμφοιτητές του τις επόμενες μέρες».
Όσο για την Υπηρεσία Μετανάστευσης, αρνούμενη να υπεισέλθει στην ουσία του συμβάντος, επιβεβαίωσε πως απαγόρευσε την είσοδο του φοιτητή στη χώρα, καθώς κρίθηκε:
«Απαράδεκτος με βάσει τα αποτελέσματα της έρευνας».
Ο Ισμαήλ Ατζάβι έλαβε υποτροφία για τις σπουδές του από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση«Amideast», ενώ στηρίζεται από δικηγόρο ειδικευμένο σε θέματα μετανάστευσης ώστε να πάρει πίσω τη βίζα του και να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα κανονικά τις σπουδές του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φυλακές των ισλαμοφασιστων φονιάδων της αποικιοκρατικης δύσης στη Συρια...
...που κρατούσαν αθώους πολίτες, γέροντες, γυναίκες και παιδιά ως ομήρους
Σ' αυτά τα κάτεργα ο ισλαμοφασιστας φονιάς Jamil al-Saleh al-Farr, ο εκλεκτός της αποικιοκρατικης δύσης κρατούσε τους ομήρους...
Η Δημοσιογράφος (με Δ κεφαλαίο και καμία σχέση με τις δημοσιογραφικές τσούλες της δύσης κι ειδικότερα της ελληνόφωνης ΕΣΗΕΑ, που ΠΟΤΕ για 9 χρόνια δεν έβγαλε μια ανακοίνωση για τους δολοφονημένους δημοσιογράφους στη Συρία), η Συρια πολεμικός ανταποκριτής Rim Massud μας "ξεναγεί"...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Oι πράκτορες της CIA, της Μossad, των τραπεζιτών... προσπαθούν να μας πείσουν πόσο κακοί ήταν διαχρονικά οι Ρώσοι με τους Έλληνες
- Μια απαντηση στο ηλιθιο αρθρο του μαλακα ηλιθιου χαφιε Γιωργου Καραμπελια «Μια ριζωμένη προκατάληψη εναντίον των Ελλήνων»

Oι πράκτορες της CIA, της Μossad, των τραπεζιτών και γενικά του Ιμπεριαλισμού και της Αποικιοκρατίας, προσπαθούν να μας πείσουν πόσο κακοί ήταν διαχρονικά οι Ρώσοι με τους Έλληνες.
Φυσικά, δεν είναι η ιστορία και η αλήθεια, που τους ενδιαφέρει.
Θέλουν να μας δείξουν πόσο καλή είναι η...
συμμαχία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Και βεβαίως, δεν είναι υπεύθυνοι μόνο για όλα τα κακά της Ελλάδας:
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΓΑΝΟΙ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ, ΛΙΒΥΟΙ, ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ ΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρης: Η μέρα που γεννήθηκε αθάνατος
27/8/2019
Θα γραφτούν και θα αναπαραχθούν πολλά σήμερα και δικαίως για τον Αρχηγό του Απελευθερωτικού Κινήματος και της Εθνικής Αντίστασης.
Δεν θέλω να προσδώσω κανένα επικό χαρακτηριστικό την ήμερα της γενέθλιας  μνήμης του Άρη Βελουχιώτη.
Η ιστορία του απελευθερωτικού αγώνα, γράφτηκε πάνω σε αυτό τον τόπο που περπατάμε, από το αίμα των ηρώων του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του αθώου λαού που σφαγιαζόταν ή πέθαινε από τη πεινά, κάτω από την κτηνωδία και τη θηριωδία. της φασιστικής, ναζιστικής γερμανικής κατοχής.
Από το δικό του αίμα όπως έβαψε τα λημέρια της Μεσούντας, κυλώντας να συναντηθεί προς τη ποταμιά του Αχελώου.
Αν η ληξιαρχική πράξη γέννησης του Θανάση Κλάρα γράφει 27 Αυγούστου 1905 και τόπο τη Λαμία, υποθετικά μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο, που ταυτίζεται με τον Αρχηγό.
Ο Βελουχιώτης «γεννήθηκε» στη Μεσούντα στις 16 Ιουνίου 1945, περικυκλωμένος, μέσα από τα θραύσματα της χειροβομβίδας που κρατούσε στα χέρια του ή από τον ήχο του δικού του όπλου.
Βαφτίστηκε στην ποταμιά του Αχελώου την ίδια μέρα, από τα τρεχούμενα νερά της και αγιάστηκε από το αίμα του, αντί για λάδι, στο ένα και μοναδικό όνομα σαν «Ο Άρης».
Η Γέννα της Ιστορίας δεν τον επέλεξε τυχαία. Προσδοκούσε πάντα να επιλέξει έναν Άρη στο όνομα της δίκης της Αθανασίας.
Να μοιραστεί έναν Αρχηγό Αθάνατο, μαζί με εμάς τους θνητούς.
Και τα κατάφερε εκεί στα Άγραφα. Μα που αλλού μπορούσε να γραφτεί μια τέτοια Γέννα; Μόνο στα Άγραφα της Ιστορίας των βουνών που γέννησαν την Αθανασία του Αρχηγού.
Ο ίδιος επέλεξε να πεθάνει στις 12 Ιουνίου του 1945. Όταν το μαντάτο της αποκήρυξης έφτασε στα αυτιά του, από τους γραφιάδες του Ριζοσπάστη και τους γραφειοκράτες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που αγάπησε και οραματίστηκε να το φέρει πρωτοπόρο, της Λευτεριάς και της Λαοκρατίας.
Η Ιστορία δεν άφησε  τη Γέννα της να χαθεί. Την έκανε Αθάνατη στην δίκη της αιωνιότητα. Αυτή η Αθανασία που έμεινε να κατοικεί εκεί στα βράχια της Μεσούντας και από τότε ακούει στο όνομα Άρης Βελουχιώτης , «Ο Αρχηγός των Ατάκτων» μέσα στην καρδιά της Ιστορικής Μνήμης του Λαού μας.*
Αθάνατος, Αρχηγέ μας, Άρη Βελουχιώτη, Αθάνατος!..

* Η έκφραση «Ο Αρχηγός των Ατάκτων» είναι δανεισμένη από τα ομώνυμα βιβλία του Δ. Χαριτόπουλου για τον Άρη Βελουχιώτη.