Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Πεμπτη 29 Αυγουστου 2019



Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΔΕΗ.
ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΩΣ ΔΩΡΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
ΕΤΣΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ,ΜΕΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ Η ΥΓΕΙΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΑΜΥΝΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ/ΡΟΖ,ΣΕ ΜΠΛΕ ΒΑΘΥ/ΓΑΛΑΖΙΟ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, ως δια μαγείας, εξαφανίστηκε σχεδόν το θέμα των " βάσεων", ίσως ενοιωσαν πως το παρακαναν και γέννησαν αντιδράσεις...
Σήμερα, ως δια μαγείας, τα νταούλια της " ενημέρωσης" παίζουν ...ΔΕΗ! Βρήκαν μάλιστα ποιος φταίει για την επικείμενη " καταστροφή": τα χαμηλά τιμολόγια (...) Και τα " προνόμια" των εργαζομένων. Μόνη λύση, φυσικά, η ιδιωτικοποίηση...
Για το γεγονός ότι μονοπωλιακοί όμιλοι ( πχ Χαλυβουργική) ή κόμματα ( πχ η ΝΔ) χρωστούν, αθροιστικά, δισεκατομμύρια στη ΔΕΗ, ποσά που θα την καθιστούσαν υγιή...τσιμουδια! Τσιμουδια επίσης για τα σκανδαλώδη προνόμια μονοπωλιακών ομίλων στην τιμή του ρεύματος.
Οι " πισινεδες" χρεοκοπούν με σχέδιο τη ΔΕΗ.
Υ.γ. " Πισινεδες", θρυλική ατάκα του Χ. Φλωράκη για την αποικιακή σύμβαση του γαλλικού μονοπωλίου ΠΕΣΙΝΕ με τη ΔΕΗ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - #NoMoreTrump
Συμμετέχουμε στην καμπάνια συλλογής υπογραφών του λαού της Βενεζουέλας
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επιστολή των Βενεζουελάνων προς τον ΓΓ του ΟΗΕ καταδίκης του οικονομικού πολέμου ενάντια στη Βενεζουέλα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Τραμπ.

http://somosvenezuelagr.blogspot.com/2019/08/nomoretrump.html

https://vagos.wufoo.com/forms/r4xmaor0l3wgyv/?fbclid=IwAR1gq7RQuQj2XQK24-0z2y-tiD1Qtp5jqO6bJ07d1O0wI5qUSj8VLNVb2F4




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή των Βενεζουελανών προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών - #NoMoreTrump
Προς τον Αξιότιμο Δρ. Αντόνιο Γκουτέρες.
Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ:
Όπως σίγουρα γνωρίζετε δεδομένης της αξιότιμης και υψηλής σας ευθύνης, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προβεί μονομερώς, με τη στήριξη φανατισμένων κυβερνήσεων και πολιτικών μειοψηφιών της χώρας μας, σε μία σειρά σχεδιασμένων και επιδέξιων οικονομικών, πολιτικών και ψυχολογικών επιθέσεων κατά του Βενεζουελανικού πληθυσμού με σκοπό να δημιουργήσει «αλλαγή καθεστώτος», που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από το να ρίξει την κυβέρνηση την οποία, ασκούμενοι τα κυρίαρχα δικαιώματά μας, εκλέξαμε οι βενεζουελάνοι και οι βενεζουελάνες σε ελεύθερες, καθολικές και μυστικές εκλογές, σύμφωνα με τις νομοθεσίες μας και ασκώντας την αυτοδιάθεσή μας σαν χώρα.
Ξεκινώντας τις επιθέσεις το 2015, υπό τη διακυβέρνηση Ομπάμα, με την έκδοση του επονείδιστου Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο, η χώρα μας, ο λαός μας, εκπροσωπεί «μία ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ, όντας η πιο επικίνδυνη στρατιωτική δύναμη που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.
Η ίδια χώρα που μόνο σε εβδομήντα χρόνια έχει ξεκινήσει ανά τον κόσμο, πάνω από 201 συμβατικούς πολέμους, χωρίς να αναφερόμαστε σε συγκρούσεις που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του λεγόμενου υβριδικού πολέμου ή χαμηλής έντασης. Από τότε, έχει νομιμοποιηθεί και προορίζεται να νομιμοποιηθεί ανά τον κόσμο, η πολιορκία και η καταστροφή της δικής μας Χώρας Κράτους. Αυτές οι επιθέσεις έχουν επιδεινωθεί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από την εκλογή του κυρίου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε λιγότερο από δύο χρό νια έχει αυξήσει την χρηματοοικονομική επιθετικότητα για να πνίξει το Βενεζουελάνικο Κράτος και να σκοτώσει από την πείνα τον πληθυσμό. Όλα αυτά, στο φως της ημέρας και μπροστά σε αυτό το αξιότιμο ίδρυμα του οποίου ο σκοπός είναι να εμποδίσει την επιστροφή του πολέμου, ακoλουθώντας με ακρίβεια το διεθνές δίκαιο. Τις τελευταίες ώρες, ο πρόεδρος Τραμπ έχει επισημοποιήσει τη λεηλασία των εθνικών περιουσιακών στοιχείων και απειλεί χώρες εταίρους, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι συνέπειες αυτής της εγκληματικής πράξης φτάνουν, όπως προτίθετο, σε βίαια και απάνθρωπα όρια, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και βασικά εισαγόμενα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών θεραπειών έκτακτης ανάγκης και ουσιαστικών αποθεμάτων για τη συλλογική εργασία. Κανείς δε διαφεύγει από την εμβέλειά του.
Όλοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, υποστηρικτές της κυβέρνησης και αντίπαλοι, είμαστε όλοι θύματα αυτής της σοβαρής επίθεσης, σε αντίθεση με το νομικό σύστημα που διέπει τα Ηνωμένα Έθνη και τις στοιχειώδεις αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Kαθ’ όλη την ιστορία μας, καμία κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έστειλε ποτέ τις ένοπλες δυνάμεις της για να επιτεθεί, σε κανέναν, εκτός από την απελευθέρωση των αδελφών χωρών από την πρώτη αποικιοκρατική εισβολή. Όπως εξέφρασε ο Απελευθερωτής μας στον βορειοαμερικανό διπλωματικό εκπρόσωπο, Μπατίστ Ιρβίν: «Δεν θα επιτρέψω ούτε να προσβληθούν ούτε να περιφρονηθούν η Κυβέρνηση και τα δικαιώματα της Βενεζουέλας. Η υπεράσπισή τους κατά της Ισπανίας έχει εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας και ό,τι απομένει, αγωνιά αν αξίζει να έχει την ίδια μοίρα. Είναι το ίδιο για τη Βενεζουέλα να πολεμάει κατά της Ισπανίας ή ολόκληρου του κόσμου, αν αυτός την προσβάλλει...».
Πιστεύουμε στην ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. Ποτέ μας δεν έχουμε υπάρξει, ούτε είμαστε, ούτε θα είμαστε, απειλή για κανέναν λαό του κόσμου, ούτε σκοπεύουμε να εξουσιάσουμε ή να εκμεταλλευτούμε κανέναν. Αντιθέτως, κατοικούν ανάμεσά μας, χιλιάδες αδέλφια από όλα τα μέρη της Αμερικής και του κόσμου και αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού μας.
Δεν πιστεύουμε ότι ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκδώσει διάταγμα στις κυβερνήσεις του για να εισβάλει και να επιτεθεί σε άλλα έθνη. Παρόλα αυτά, το έχουν κάνει και το κάνουν στο όνομα ενός Προφανούς Πεπρωμένου εκπροσωπώντας, όπως είχε προβλέψει ο Σιμόν Μπολίβαρ, την πραγματική απειλή για την Αμερική μας, που τα τελευταία 150 χρόνια την έχουν μαστίσει οι δικτατορίες και η μιζέρια στο όνομα της ελευθερίας.
Έτσι, Αξιότιμε Δρ. Γκουτέρες, απευθυνόμαστε σε εσάς ώστε, ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, όχι μόνο να υψώσετε τη φωνή σας ενόψει μίας τέτοιας άθλιας και άδικης επιθετικότητας αλλά και να ζητήσουμε να προστατευθεί η Βενεζουέλα από αυτό το ασυνήθιστο έγκλημα, ώστε να μην υποκύψουν η διεθνής τάξη και οι διεθνείς νομοθεσίες που έχουν κρατήσει την ανθρωπότητα από μία παγκόσμια σύγκρουση. Για το λόγο αυτό ζητάμε ως χώρα μέλος, το Σύστημα τον Ηνωμένων Εθνών να απαιτήσει την παύση αυτής της βάναυσης επιθετικότητας εναντίον της Βενεζουέλας και να ενεργοποιήσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς για την προστασία του λαού της Βενεζουέλας και να εγγυηθεί το πλήρες δικαίωμα όλων των κατοίκων της Πατρίδας μας στην ανθρώπινη ανάπτυξη και την πλήρη διαβίωση.

https://vagos.wufoo.com/forms/r4xmaor0l3wgyv/?fbclid=IwAR1gq7RQuQj2XQK24-0z2y-tiD1Qtp5jqO6bJ07d1O0wI5qUSj8VLNVb2F4




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ...για τους ιστορικούς του Λιντλ ομιλώ...
Χτές μπλόκαρα έναν "φίλο"στο φ/β γιατί ανέβασε ένα κείμενο για την Τουρκία όπου αναφέρει για την γενοκτονία των Αρμενίων αλλά δεν ανέφερε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Του γράφω λοιπόν ότι "ελπίζω ότι εκ παραδρομής δεν ανέφερε την γενοκτονία τωνΕλλήνων" ...η απάντηση ήταν "ότι δεν κρατάει τεφτέρι με τις γενοκτονίες των τούρκων" ....
Πρίν τον "σβήσω" του έγραψα ότι επειδή εγώ κρατάω τεφτέρι για όλες τις γενοκτονίες και επίσης παρ΄ότι γεννημένη η ίδια την δεκαετία του ΄60 , θυμάμαι γριές Πόντιες τρελαμένες στο τέλος του βίου τους να γυρεύουν ουρλιάζωντας άναρθρα από τον πόνο τα σφαγμένα παιδιά τους , ναι ήμουν αφελής βέβαια να περιμένω κάτι άλλο ως ήθος από κάποιον που έγραφε στο "νίτρο"(?) ....όσοι δεν ξέρετε διάβάστε τους ιστορικούς :Ενεπεκίδη , Φωτιάδη και αν έχετε διαφορετική γνώμη για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου να με "σβήσετε" από το φ/β σας ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oταν πάψεις να μετράς μπάνια κ παγωτά στα καλοκαίρια σου,αποχαιρέτα την αθωότητά σου!Εγώ τα μετράω ακόμα-Νάμαστε ξηγημένοι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάβασαν πως ήταν ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης και σκέφτηκαν "κάνα εθνίκι θα 'τανε". Οπότε, όπως είχε γίνει και πάλι πριν τρία χρόνια, βανδάλισαν την προτομή της άγρια βασανισμένης από την Ειδική Ασφάλεια και εκτελεσμένης από τους ναζί Λέλας Καραγιάννη, στην Τοσίτσα, αποκεφαλίζοντάς την.
Σχολιο.-  Οι Καραγιαννηδες στην κατοχη ειχαν φαρμακαποθηκη στην Πατησιων.. Εδιναν φαρμακα δωρεαν στον παπου μου που έπασχε απο ελκος στο στομάχι και γλίτωσε την διάτρηση..Τοτε που ο κοσμος χάνονταν απο την πείνα ..
Σχολιο.- Μιλάμε για δράστες που είναι ξεκάθαρα και αναμφίβολα φασίστες είτε το ξέρουν είτε όχι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τη σημερινή επέτειο της λήξης του Εμφυλίου Πολέμου, στις 29 Αυγούστου 1949, μια αναφορά στην αντικομμουνιστική τρομοκρατία των χρόνων 1945-46, που εξανάγκασε χιλιάδες αγωνιστές να καταφύγουν στα βουνά.
Εδώ να διαψευσουμε τις ηλιθιοτητες και τις ανοησιες της γνωστης χαφιεδικης οργανωσης των αμερικανων ΑΝΤΑΡCIA, ότι ο Εμφυλιος πολεμος εγινε γιατι η Αριστερα ηθελε να φερει τον Σοσιαλισμο. Η αληθεια είναι πως η Αριστερα εκεινη την εποχη ηθελε να φερει την Δημοκρατια, γιαυτο και ο στρατος της που μαχοτανστα βουνα το 46-49 ονομαζοταν Δημοκρατικος Στρατος Ελλαδας (ΔΣΕ).
Καθοριστική για την ανασυγκρότηση της άκρας Δεξιάς και μάλιστα των ένοπλων τμημάτων της μετά την Απελευθέρωση, υπήρξε η σύγκρουση των Δεκεμβριανών του 1944, μεταξύ των δυνάμεων της εαμικής Αντίστασης και του συνόλου των καπιταλιστικών δυνάμεων και των Βρετανών συμμάχων και πατρώνων τους. Τότε ήταν που απελευθερώθηκαν χιλιάδες ταγματασφαλίτες, που είχαν συλληφθεί ως αιχμάλωτοι από τον ΕΛΑΣ και κρατούνταν από τους Βρετανούς, και μαζί με τα κρυπτόμενα μέχρι τότε μέλη των δωσιλογικών οργανώσεων, εξοπλίστηκαν και συμμετείχαν στον αγώνα κατά του ΕΛΑΣ.
Η περίοδος που ακολούθησε τη Συμφωνία της Βάρκιζας και έως τη γενίκευση του Εμφυλίου, από την άνοιξη του 1945 και μέχρι τα τέλη του 1946, χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία της Λευκής Τρομοκρατίας, της Τρομοκρατιας δηλαδη απεναντι στον Ελληνικο Λαο ο οποιος ηταν αοπλος, και στην οποία, εκτός από τον κρατικό μηχανισμό, συμμετέχει ενεργά και μάλιστα πρωτοστατεί, πλήθος ένοπλων ακροδεξιών συμμοριών σ’ ολόκληρη της χώρα.
Η άκρα Δεξιά αυτών των χρόνων δεν είναι εύκολο να διαχωριστεί από το σύνολο της Δεξιάς, στους κόλπους της οποίας συγκροτείται και εκφράζεται, καθώς, ήδη από τις μέρες της Απελευθέρωσης, το φθινόπωρο του 1944, είχαν διαλυθεί οι ακραιφνείς και απροκάλυπτες φασιστικές οργανώσεις. Εντούτοις, ήταν ελάχιστοι οι φασίστες που, έχοντας στιγματιστεί ως συνεργάτες των κατακτητών, παραπέμφθηκαν σε δίκες στα ειδικά δικαστήρια δίωξης δωσιλόγων και ακόμη λιγότεροι εκείνοι που καταδικάστηκαν απ’ αυτά, σε ποινές που πολύ μικρό μέρος τους εξέτισαν. Ακόμη κι όταν καταδικάζονταν σε θάνατο ή σε ισόβια, μετά από λίγα χρόνια είχαν αποφυλακιστεί., ενώ μόνο 25 ήταν αυτοί που εκτελέστηκαν.
Σε όλη την Ευρώπη η άκρα Δεξιά θα περιθωριοποιηθεί, στιγματισμένη και ταυτιζόμενη με τον ναζισμό. Εντούτοις, επωφελούμενοι από την αντιπαράθεση μεταξύ Δύσης και Ανατολής, «οι ηττημένοι της Απελευθέρωσης θα εμφανίζονταν σαν πρωτοπαλίκαρα του αντικομμουνισμού προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ήταν οι πρώτοι που είχαν στρατευτεί στην υπόθεση της υπεράσπισης των “αξιών της Δύσης”».
Η τραγική ιδιαιτερότητα της Ελλάδας έγκειται στο ότι οι κατοχικοί δωσίλογοι, στην τεράστια πλειονότητά τους, αναγνωρίστηκαν από το ίδιο το κράτος για τη συμβολή τους στον αγώνα κατά του κομμουνισμού και ανταμείφθηκαν με θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, και κυρίως στον στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας.
Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν η ανάδειξη στη θέση του υποδιοικητή της Σχολής Ευελπίδων του Χρήστου Γερακίνη, ενός από τους επικεφαλής των ταγματασφαλιτών της Εύβοιας. Ήταν αυτός που μετά από μάχη με τον ΕΛΑΣ έγραφε σε έκθεσή του, «εκ των ημετέρων είς Γερμανός τραυματίας». Εξίσου προκλητική ήταν η ανάδειξη σε ηγετική θέση στην Αστυνομία Πόλεων του Νικολάου Μπουραντά, επικεφαλής, κατά την Κατοχή, του διαβόητου μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας, που συμμετείχε ακόμη και σε μπλόκα, όπως αυτό της Κοκκινιάς. Εξάλλου, στις 28 Μαρτίου 1947, το δικαστήριο δωσιλόγων απάλλαξε από κάθε κατηγορία και τον Ιωάννη Πλυτζανόπουλο, επικεφαλής των ταγματασφαλιτών που συμμετείχαν, επίσης, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Τελικά, με το ΚΘ΄ Ψήφισμα του 1947, απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία για συνεργασία με τους κατακτητές όλοι όσοι πολέμησαν τους κομμουνιστές. Δηλαδή, τον ΕΛΑΣ.
Ήδη από το καλοκαίρι του 1946 είχαν ενταχθεί στον στρατό αξιωματικοί που υπηρέτησαν στα Τάγματα Ασφαλείας. Η συμμετοχή τους στα Τάγματα δεν θεωρούνταν, πλέον, ικανό στοιχείο παραμερισμού και δίωξης, ειμή μόνο αν υπήρχαν σε βάρος τους κατηγορίες για παράβαση του ποινικού δικαίου. Εντούτοις, και στις περιπτώσεις αυτές, ορίστηκε να κρίνονται από τον στρατό και όχι από την τακτική δικαιοσύνη.
Άλλωστε, στον υπό ανασύσταση στρατό σημαντική ήταν η επιρροή του Ιερού Δεσμού Ελλήνων Αξιωματικών (ΙΔΕΑ), της βασιλικής συνωμοτικής οργάνωσης που είχε συγκροτηθεί ήδη από το 1944 στη Μέση Ανατολή, όταν ειχαν εξεγερθει ολοι οι Ελληνες στρατιωτες που πολεμουσαν εκει τον ναζισμο, εχοντας συγκροτησει οργανωσεις του ΕΑΜ. Και τους εκλεισαν στα συρματοπλεγματα., κρατωντας απεξω μονο τους βασιλοφρονες προδοτες αξιωματικους που ηταν πιστοι στους Εγγλεζους. Από την ηγεσία του ΙΔΕΑ προερχόταν ο Αλέξανδρος Παπάγος, ο οποίος, τον Ιανουάριο 1949 θα αναλάβει τη Γενική Αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά τη λήξη του Εμφυλίου θα ανακηρυχθεί στρατάρχης.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Γεώργιο Καραγιάννη, έναν από τους ιδρυτές του ΙΔΕΑ, οι ταγματασφαλίτες αξιωματικοί «παραμένοντες εις τας μονάδας των, όχι μόνον δεν εφυλακίζοντο, αλλά και εχρησιμοποιούντο εις τον κατά των κομμουνιστών αγώνα. Ότε όμως μετ’ ολίγον το ΚΚΕ ανέλαβεν υπευθύνως την διαχείρισιν του συμμοριτοπολέμου κατά της επισήμου ελληνικής εξουσίας, τα αδικήματα ταύτα ημνηστεύσθησαν και ούτοι απηλλάγησαν της βαρείας αυτής κατηγορίας». Χαρακτηριστικό ήταν και το ότι το 1948 από τους 2.500 αξιωματικούς, μέλη του ΙΔΕΑ, οι 448 υπήρξαν συνεργάτες κατακτητών.
Ενώ, για το σύνολο των καπιταλστικων προδοτικων δυναμεων, η απόκρουση του κινδύνου ανόδου στην εξουσία της Αριστεράς μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στα 1945-46, αποτελούσε βασική προτεραιότητα, για την άκρα Δεξιά επρόκειτο και για όρο που θα εξασφάλιζε την ατιμωρησία για τα κατοχικά της εγκλήματα.
Η συνεργασία με τους κατακτητές στα 1941-44 είχε ως συνέπεια την κοινωνική ανέλιξη και ένταξη στην αστική τάξη ενός πλήθους νέων φυσικών προσώπων. Συνάμα, ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που, μέσω της συνεργασίας και της μαύρης αγοράς, είχαν ενταχθεί στα μεσοστρώματα.
Ο κίνδυνος απώλειας της νέας κοινωνικής θέσης, αλλά και τιμωρίας για την κατοχική δραστηριότητα, εξωθούσε αυτόν τον κόσμο στον έξαλλο αντικομμουνισμό και συνάμα στην αντίθεση προς όποια ομαλή δημοκρατική πολιτική εξέλιξη. Η διασφάλιση των όσων κερδήθηκαν στα χρόνια της Κατοχής και η εξασφάλιση της ατιμωρησίας, απαιτούσαν τη βίαιη εξουδετέρωση του ΚΚΕ και τη θωράκιση ενός καθεστώτος περιορισμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καθώς σε συνθήκες κυριαρχίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, οξυμένων αντιφασιστικών αντανακλαστικών μετά την ήττα του φασισμού, δεν ευνοούνταν επιλογές απροκάλυπτης αντιδημοκρατικής εκτροπής. Εγγύηση της θωράκισης ενός καθεστώτος, που θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά τον κομμουνιστικό κίνδυνο και θα διασφάλιζε την ατιμωρησία, αποτελούσε η επάνοδος του βασιλιά Γεωργίου Β΄ Γλύξμπουργκ, ο οποιος ηταν πιστο οργανο των ξενων αποικιοκρατων, των Εγγλεζων συγκεκριμενα.
Με το μεγαλύτερο μέρος του παραδοσιακού βενιζελικού χώρου, εκφραζόμενου κυρίως από το Κόμμα των Φιλελευθέρων, του Θεμιστοκλή Σοφούλη, να αντιτάσσεται δηθεν στα λογια στην παλινόρθωση της βασιλείας, υπέρ της επανόδου του βασιλιά τάχθηκαν ακόμη και δυνάμεις αντιβασιλικής προέλευσης, που θα συμμετάσχουν, μάλιστα, στις εκλογές του 1946 ως Εθνική Πολιτική Ένωση, που αποτελέστηκε από το Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων, του Σοφοκλή Βενιζέλου, το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, του Γεωργίου Παπανδρέου, και το Εθνικό Ενωτικό Κόμμα, του Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Είναι προφανές πως οι βασιλόφρονες της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς κάθε άλλο παρά απομονωμένοι αισθάνονταν.
Ακραιφνείς αντικομμουνιστές και φανατικοί βασιλόφρονες ήταν και οι δεκάδες χιλιάδες εκείνων που είχαν εκτεθεί επί Κατοχής ως ένοπλοι συνεργάτες των κατακτητών, τόσο ως ταγματασφαλίτες όσο και ως μέλη δωσιλογικών οργανώσεων. Αυτοί ήταν που αποτέλεσαν και το σύνολο, σχεδόν, των μελών των ένοπλων τρομοκρατικών συμμοριών, αμέσως μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας και τον αφοπλισμό και διάλυση του ΕΛΑΣ.
Η συνύπαρξη κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας αποτέλεσε αναγκαστική αλλά και σαφή πολιτική επιλογή, σε μια περίοδο κατά την οποία ο κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός εμφάνιζε αδυναμία να αντιμετωπίσει τον κόσμο της Αριστεράς και της Αντίστασης, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη η ανασύσταση του στρατού.
Kατά τον πρώτο χρόνο μετά τη Βάρκιζα, την περιοδο της Λευκης Τρομοκρατιας, με τον Ελληνικο Λαο αοπλο, από τον Μάρτιο 1945 έως και τον Φεβρουάριο 1946, είχαν σημειωθεί 1.289 δολοφονίες, 6.671 τραυματισμοί, 31.632 βασανισμοί, 84.931 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία. 100.000 πολίτες ήταν καταδιωκόμενοι, ενώ στη χώρα δρούσαν 206 τρομοκρατικές συμμορίες. Από τους 1.289 δολοφονημένους, οι 953 υπήρξαν θύματα ακροδεξιών συμμοριών, 250 της Εθνοφυλακή, 82 της Χωροφυλακής και 4 των Βρετανών.
Μεταξύ των τρομοκρατικών παρακρατικών συμμοριών ξεχώριζαν αυτές που εντάσσονταν στη Χ και κατά τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αποτελούνταν, τον Μάρτιο 1946, από 25.000 ένοπλους. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Δημόσιας Τάξης Σταμάτη Μερκούρη, στις 20 Μαρτίου 1946, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οι τρομοκρατικές ομάδες της Δεξιάς κυριαρχούσαν πλήρως στην ύπαιθρο.
Οι πιο σημαντικές από τις συμμορίες που δρούσαν στην Πελοπόννησο ήταν αυτές του Πάνου Κατσαρέα (που μετά την εκτέλεσή του από αντάρτες τον διαδέχτηκαν στην ηγεσία ο δικηγόρος Πέτρος Πραστάκος και ο γιατρός Κυριάκος Κυριακόγκωνας), του Μπαθρέλλου και του Γερακάρη στη Λακωνία, του Μαγγανά (10) (που τον διαδέχτηκε στην ηγεσία ο Χρήστος Πετρόπουλος) και του Καμαρινέα στη Μεσσηνία, του Τσέκερη στην Αρκαδία, του Ταγάρη στην Ηλεία και του Δωρή στην Αργολίδα.
Στο Ξηρόμερο δρούσε η συμμορία του Λαϊνά, στη Φωκίδα η συμμορία του Δεδούση, στη Φθιώτιδα οι συμμορίες του Σούρλα (με υπαρχηγούς τον Αρχιμανδρίτη Σουμελέγκα, τον Μπομπότη και τον Μιχαλόπουλο), που ανέπτυσσε τρομοκρατική δραστηριότητα και στη Θεσσαλία, του Ιωάννου και του Βουρλάκη, και στη Θεσσαλία οι συμμορίες του Βελέντζα, του Παπαναξαγόρα, του Καλαμπαλίκη, του Τσαντούλα, του Καραλή, του Σκρέκα, του Λαδιά, του Σταμούλη, του Μπιζή, του Γιαννάκα, του Παπακόφα, του Κουγιουμτζή, του Μαϊμάνη κ.ά.
Στην Ήπειρο δρούσαν οι συμμορίες των Καλιοδημήτρη, Μπαλούμπα, Πανταλέων, Κάτσιου κ.ά., ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία συγκροτήθηκαν συμμορίες από τους κατοχικούς παοτζήδες, αποτελούμενες στην πλειονότητάς τους από τουρκόφωνους Πόντιους. Ανάλογη ήταν η σύνθεση των συμμοριών των Αντών-Τσαούς, Βαγγέλη, Κάππα κ.ά., στην ανατολική Μακεδονία.
Παρακρατικές τρομοκρατικές συμμορίες έδρασαν και στον νησιωτικό χώρο, όπως στην Κρήτη (Παύλου Γύπαρη, Εμμανουήλ Μπαντουβά κ.ά.), στη Λέσβο (Βιτούλια κ.ά.), στην Κεφαλονιά (Φωκίωνα Αλυσανδράτου ή Γάκια, που αργότερα επικηρύχθηκε από το κράτος ως εγκληματίας, Κηρυναίου Παπαδημάτου, Ζήσιμου Κοτροκόη κ.ά.), στη Λευκάδα (αδελφών Βέρη) κ.λπ.
Η διετία 1945-46 αποτέλεσε την περίοδο κατά την οποία το μεγαλύτερο μέρος της αντικομμουνιστικής δραστηριότητας διεξάγεται από τις παρακρατικές συμμορίες. Η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί το 1947, ως συμπληρωματική του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού, της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και κυρίως του ανασυγκροτημένου, πλέον, στρατού, για να περιοριστεί κατόπιν, όταν το σύνολο των μελών των παρακρατικών συμμοριών θα ενταχθεί στις παραστρατιωτικές Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου (ΜΑΥ) και Μονάδες Αποσπασμάτων Δίωξης (ΜΑΔ).
Οι παρακρατικές συμμορίες είχαν σύνθεση κυρίως αγροτική, ενώ στις πόλεις αποτελούνταν από νέους όλων των κοινωνικών τάξεων. Όπως αναφέρεται, στην αποτελούμενη από ακροδεξιούς βασιλόφρονες Χ, μεταξύ των μελών της συγκαταλέγονταν και νεαροί γόνοι αστών και μικροαστών, πρώην μέλη της ΕΟΝ, περίπου 200 αξιωματικοί του στρατού κ.λπ.
Αν και η αντικομμουνιστική υστερία δεν αρκούσε για την ένταξη στις ένοπλες συμμορίες της μεγάλης πλειονότητας των νέων της αστικής τάξης, που ήθελε να αποφύγει τους κινδύνους από μια τέτοια δραστηριότητα, είναι χαρακτηριστική η εκδήλωση της προσπάθειας διαφοροποίησης από την «εαμίτικη πλέμπα» ακόμη και εμφανισιακά. Στα 1945-46 στην αυτοαποκαλούμενη «Χρυσή Νεολαία» του Κολωνακίου είχε προσαφθεί ο χαρακτηρισμός «μακρησακάκηδες». Σε μια περίοδο τεράστιων στερήσεων και έλλειψης ρούχων και κυρίως χειμωνιάτικων, οι νέοι της μεγαλοαστικής και μεσοαστικής τάξης κυκλοφορούσαν με μακριά σακάκια, επιδεικνύοντας προκλητικά την οικονομική τους άνεση!
Ιδιαίτερη δραστηριότητα αναπτυσσόταν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μολονότι μέχρι και τα μέσα του 1946 η επιρροή της ΕΠΟΝ μεταξύ των φοιτητών εξακολουθούσε να είναι ισχυρή. Οι ακροδεξιοί φοιτητές, προερχόμενοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους, από τα ανώτερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα, ανέπτυσσαν ποικίλες δραστηριότητες, όπως απόπειρες τρομοκράτησης αριστερών συμφοιτητών τους, κατάδοση φοιτητών και καθηγητών στην αστυνομία κ.λπ. Στην κατεύθυνση αυτή διακρίθηκε, κυρίως, η Μορφωτική Ένωση Εθνικοφρόνων Φοιτητών, που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945.
Η Λευκή Τρομοκρατία προσέλαβε τέτοιες διαστάσεις, ώστε ακόμη και στον χώρο του Κέντρου να προκαλούνται αντιδράσεις. Πιο χαρακτηριστική ήταν η κοινή δήλωση των Θεμιστοκλή Σοφούλη, Γεωργίου Καφαντάρη και Εμμανουήλ Τσουδερού, στις 5 Ιουνίου 1945, κατά της τρομοκρατικής δράσης των ομάδων της άκρας Δεξιάς, στην οποία καταγγελλόταν η σύμπραξη των οργάνων της τάξης μαζί τους. Επιπλέον, λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατούσε κυρίως στην ύπαιθρο, οι Σοφούλης, Καφαντάρης, Τσουδερός, Νικόλαος Πλαστήρας και Αλέξανδρος Μυλωνάς δήλωσαν, στις 29 Σεπτεμβρίου 1945, πως θα απέχουν από τις εκλογές, που θα διεξήγαγε η κυβέρνηση του ναύαρχου Πέτρου Βούλγαρη. Αλλα δεν το τηρησαν.
Τελικά, οι εκλογές θα διεξαχθούν τον 31 Οκτωβριου 1946 από κυβέρνηση του Σοφούλη, με το σύνολο της Αριστεράς, και μονο ο Καφανταρης του Κέντρου (όπως το κόμμα του Καφαντάρη) να απέχει, καταγγέλλοντας τις συνθήκες βιας και τρομοκρατίας από τους δοσιλογους προδοτες που κυριαρχούσαν, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο. Η Αριστερα καλεσε δικαιως σε αποχη από τις νοθες «εκλογες» που στηνανε.
Είναι χαρακτηριστικο ότι από τα 2.200.000  που δικαιουνταν να ψηφισουν, ψηφισαν, ακομα και με το πιστολι στον κροταφο, 1.100.000!
Ποσοστα σε τετοιες συνθηκες δεν υπηρξαν. Πηραν, η Ηνωμενη Παραταξη Εθνικοφρονων, που αποτελουνταν από τους Λαικου κομμα του Παναγη Τσαλδαρη 153 βουλευτες, Εθνικο Φιλελευθερο κομμα του Στυλιανου Γονατα 34 βουλευτες, Μεταρρυθμιστικο κομμα του Απ. Αλεξανδρη 5 βουλευτες, και 20 ανεξαρτητοι εθνικοφρονες βουλευτες. Η Εθνικη Πολιτικη Ενωση, που αποτελουνταν από το Φιλελευθερο κομμα του Θεμιστοκλη Σοφουλη της εδωσαν 48 βουλευτες, οι Βενιζελικοι Φιλελευθεροι εβγαλε 31 βουλευτες, και το Δημοκρατικο Σοσιαλιστικο κομμα του αρχιαπατεωνα Γεωργιου Παπανδρεου πηρε 27 βουλευτες.Ακομα βγηκαν από το Εθνικο κομμα του ναπολεοντα Ζερβα 20 βουλευτες,από τους Εθνικοφρονες του δοσιλογου Θεοδ. Τουρκοβασιλη 9 βουλευτες, και ο δημοκρατης δεξιος Παναγιωτης Κανελλοπουλος με το Εθνικο Ενωτικο κομμμα 7 βουλευτες. Συνολο στη νοθα βουλη 354 βουλευτες.
Υπολογίζεται ότι στην Ιταλία από το 1945 έως το 1948 εκτελέστηκαν, κυρίως από αντιφασίστες, 12.000 έως 15.000 φασίστες
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 50% των βιομηχανικών επιχειρήσεων που λειτουργούσαν το 1953 ιδρύθηκαν μετά το 1941
Ο Βαγγέλης Μαγγανάς, γνωστός για την εγκληματική του δραστηριότητα ως ταγματασφαλίτης, φυλακίστηκε στα τέλη του 1945, αλλά δραπέτευσε με τη βοήθεια χωροφυλάκων. Συγκροτώντας πολυμελή συμμορία από πρώην ταγματασφαλίτες, εισέβαλε στις 20 Ιανουαρίου 1946 στην Καλαμάτα, καταλύοντας τις αρχές και δολοφονώντας εαμίτες κρατούμενους. Αποχώρησε μετά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην πόλη και την αποστολή στρατιωτικής δύναμης. Καταδιωκόμενος στη συνέχεια, πιάστηκε τον Μάιο, αλλά στις δίκες που έγιναν το 1947 αθωώθηκε, για να συγκροτήσει ξανά συμμορία από 70-80 ένοπλους. Όταν επιχείρησε να επαναλάβει στην εισβολή στην Καλαμάτα, στις 9 Απριλίου 1949, συνελήφθη και φυλακίστηκε.
Να προσθέσουμε και την περίπτωση του Σγούρου (Μπέμπης το παρατσούκλι) ,που πρωτοστάτησε στο ¨Μπλόκο της Κοκκινιάς" ,εντάχθηκε στον "εθνικό στρατό",προήχθη σε ταγματάρχη και διετέλεσε υποδιοικητής στη Μακρόνησο ,σχεδόν σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του στρατοπέδου .-



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ BREXIT, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΡΥΠΑΡΩΝ "ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ"
Ξεσάλωσαν οι ρυπαροί "ευρωπαϊστές" και τα καλοπληρωμένα φερέφωνά τους, γιατί ο Τζόνσον αναστέλλει τη λειτουργία της Βουλής, κάτι που στη Βρετανία δεν είναι παράτυπο και παράνομο. Μιας Βουλής που επιδιώκει την πάση θυσία ακύρωση της απόφασης του βρετανικού λαού για Brexit.
Ακριβώς όπως ανατράπηκε και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 2015 με την υποστήριξη όλου αυτού του αντιδημοκρατικού συρφετού.
Σχολιο.- Όπως και εδώ στην Ελλάδα είχαμε τον μεγάλο ευρωπαϊκό συνασπισμό να μας κρατήσει στο ευρώ έτσι και εκεί



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 αυγούστου 1949 είναι μιά Μαύρη Μέρα για τόν Ελληνικό Λαό...
Είναι η μέρα που έληξαν - καί τυπικά - οι μάχες τών Ηρωϊκών Αγωνιστών του Δ.Σ.Ε. μέ τήν Ηττα τους από τόν υπέρτερα εξοπλισμένο Αμερικανικο Ιμπεριαλισμό μέ Μηχανοκίνητα,Πυροβολικό, Αεροπορία καί Βομβες Ναπάλμ καί τά ελληνοφωνα τσιράκια τους, γερμανοτσολιάδες καί αστούς πολιτικούς...
Αιώνια Τιμη καί Δόξα στά παληκάρια του Δ.Σ.Ε. πού έδωσαν μέ αυτοθυσία καί λεβεντιά εναν τρίχρονο δίκαιο αλλά άνισο αγώνα υπερασπιζόμενοι τά ιδανικά τής Ελευθερίας καί τής Τιμής τους..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγιο: Καίει στην κατάθεσή της τον οδηγό η κοπέλα που ήταν μαζί του- Είχε παρελθόν με τις Αρχές

Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η στάση της εισαγγελέως που άφησε ελεύθερο τον 28χρονο, όπως και για τις Ένοπλες Δυνάμεις που τον έκαναν έφεδρο αξιωματικό, ενώ είχε εμπλακεί το 2016 σε καταδίωξη στην Αθήνα κατά την οποία τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί.
29 Αυγούστου 2019 - 07:43

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο δεν αφήνει πίσω μόνο ένα πλήθος από γιατί, για τον άδικο χαμό ενός νηπίου μόλις ενός έτους και της γιαγιάς του, φανερώνει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής πραγματικότητας.
Κάθε άλλο παρά μετάνοια έδειξε για την πράξη του ο 28χρονος οδηγός που ενεπλάκη σε αυτό το τροχαίο δυστύχημα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε διπλανό χωριό μέσα στα κλάματα την συνοδηγό του που κυριολεκτικά τον «καίει» με την κατάθεσή της και ανέφερε ότι του ζήτησε επανειλημμένα να σταματήσουν, πως είχαν κάνει κακό και να μην φύγουν αλλά εκείνος δεν άκουσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε παραλία του Λόγγου την στιγμή που προσπαθούσε να φτάσει σε σκάφος για να διαφύγει όπως αναφέρουν και όχι ….για να αυτοκτονήσει.
Στο Τμήμα ήταν εξαιρετικά νευρικός και ερειστικός και μόνο η μητέρα του ήταν συγκαταβατική, ήρεμη και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και εκείνον. Από την γενική του εικόνα οι αστυνομικοί πιστεύουν πως είναι πιθανόν να τελούσε υπό την επήρεια, ωστόσο σε αυτό θα δώσουν απαντήσεις οι τοξικολογικές εξετάσεις.
Η ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί ήταν εξωπραγματικά μεγάλη για τον δρόμο εκείνο και αυτό είναι σίγουρο ότι θα ενταχθεί στο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Τροχαίας.
Ο ίδιος όμως φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς το 2016 είχε εμπλακεί, στην Αθήνα όπου κατοικεί, σε καταδίωξη από αστυνομικούς, όπου μάλιστα στο όχημα που επέβαινε έγινε ελιγμός με δόλο και με πρόθεση να εμβολίσει δύο μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του είχε βρεθεί όπλο και υπολείμματα κοκαΐνης και κάνναβης και είχε εξεταστεί η τυχόν εμπλοκή του για κλοπή μοτοσικλέτας.
Επίσης είναι απορίας άξιον το πώς έγινε δεκτός από το Πολεμικό Ναυτικό και έγινε έφεδρος έχοντας αυτό το παρελθόν, αφού είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μην απασχολεί για κάτι τις Αρχές και την Δικαιοσύνη…
Σε αυτό βεβαίως η απάντηση είναι εύκολη αλλά καιρός είναι να πέσουν κεφάλια και στις Ένοπλες Δυνάμεις για το πως μοιράζουν θέσεις ευθύνης και να αναρωτηθούν αν αυτό είναι το είδος των αξιωματικών που θέλουν να έχουν στις τάξεις τους.
Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της Εισαγγελέως, καθώς οι αξιωματικοί του αρμόδιου Τμήματος την κάλεσαν όχι μία φορά αλλά συνολικά τρεις για να την ικετεύσουν σχεδόν να επαναπροσδιορίσει την θέση της να τον αφήσει ελεύθερο… μάταια όμως. Μόνο όταν δέχτηκε τα «βέλη» του Τύπου έσπευσε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να ζητήσει να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες.
Όπως φαίνεται η Εισαγγελέας δεν εξάντλησε τα περιθώρια που της παρείχε ο νόμος και έστειλε την υπόθεση με την (σε μάκρος χρονικά) τακτική διαδικασία ειδικά όταν θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη με ενδεχόμενο δόλο, εκτός και αν όταν βγουν οι τοξικολογικές, προκύψουν καθαρές…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δε λεω, ωραία τα άρθρα που μας δείχνουν τους αριστέυσαντες των Πανελληνίων, αλλά θα άξιζε να βλέπαμε και κάνα άρθρο με τους αριστέυσαντες προηγουμένων ετών που βρίσκονται σήμερα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ είναι στην πραγματικότητα η μετακύλιση του χρέους της ΝΔ στη ΔΕΗ στους πολίτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθαίνω στον ανηψιό μου να εκφράζει τα συναισθήματα του με λόγια και όχι με γκρίνιες και κλάματα, οπότε μου είπε ήρεμα και ωραία κοίτα Θεία θέλω το φορτηγό της πέππα, αν δεν μου το πάρεις θα σου κάνω τη ζωή τόσο κόλαση που ο θάνατος θα φαντάζει λύτρωση....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχετε κι εσείς ένα μπουκάλι με νερό που με το που ανοίγετε το ψυγείο πέφτει κάτω σαν τον Καραγκούνη;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν τόσο χαμηλές οι βάσεις, που μπορούσε να μπει στο πανεπιστήμιο μέχρι κι εκείνος ο απόφοιτος λυκείου που διόρισε διευθυντή στο υπουργείο του ο Άδωνις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινος διοικητης ''θα μεταμορφωσω ολους τους νεους του Παλαιστινιακου προσφυγικου στρατοπεδου Al Duheisha ,σε αναπηρους''
26 Αυγούστου 2016 στις 4:02 μ.μ.
Ένας ισραηλινός στρατιωτικός διοικητής έχει απειλήσει επανειλημμένα να κάνει "όλη τη νεολαία στο στρατόπεδο [Al-Duheisha] αναπηρα", ανέφεραν οι εκθέσεις.
Το BADIL, το Κέντρο Πόρων Παλαιστινιακής Κατοικίας και Δικαιωμάτων Προσφύγων, ανέφερε ότι ένας Ισραηλινός στρατιωτικός διοικητής έκανε επανειλημμένες απειλές κατά τη διάρκεια και μετά από επιδρομές στο στρατόπεδο και κατά τη διάρκεια ανακρίσεων.
Ο διοικητης φέρεται να είναι υπεύθυνος για την περιοχή Al-Duheisha και είναι γνωστός στους ντόπιους ως «καπετάνιος Nidal».
Τοπική νεολαία στο Al-Duheisha είπε στον BADIL ότι ο καπετάνιος Nidal έχει κάνει δηλώσεις όπως: "Θα κάνω όλα τα νεαρά ατομα του στρατοπέδου με αναπηρία", "Θα σας έχω όλους να περπατάτε με πατεριτσες και σε αναπηρικά αμαξίδια" "Θα κάνω το μισό των ατόμων με αναπηρία και θα αφήσω το άλλο μισό να σπρωχνει τα αναπηρικά αμαξίδια "και" θα σας κάνω όλοι σας να παραμείνετε στην γραμμή των ΑΤΜ και να περιμένετε τις επιδοτήσεις και τη βοήθειά σας για αναπηρίες ".
Ένας από τους τραυματίες νέους είπε στον BADIL ότι ο καπετάνιος Nidal του είπε να πει στους φίλους του ότι "ο Nidal θα κάνει όλου σας ανάπηρους".
Σύμφωνα με τον BADIL, 30 Παλαιστίνιοι έχουν πυροβοληθεί με πυρομαχικά στο στρατόπεδο από την αρχή του έτους, η πλειοψηφία στα πόδια και τα γόνατά τους.
Πρόσθεσαν ότι ο Ισραηλινός στρατός είχε διώξει τουλάχιστον τρεις φορές τις δυνάμεις του Αλ Ντούσεϊσα από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των οποίων πυροβολήθηκαν 18 παλαιστίνια νεολαία μεταξύ 14 και 27 ετών στα πόδια τους - στο γόνατο και πολλά άλλα παιδια και στα δύο πόδια - προκαλώντας μόνιμες και προσωρινές αναπηρίες.
Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν μπόρεσε να προσεγγιστεί άμεσα για σχόλια σχετικά με τις αναφορές για τις απειλές του κυβερνήτη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Μάλαμα δεν τον πολυσυμπαθώ και τα τραγούδια του συνηθίζω να τ'αποκαλώ "τραγούδια εμμηνόπαυσης" (να με συγχωρέσετε για το "σεξιστικό" μου σχόλιο). Αν και πρέπει να παραδεχθώ ότι έχει μια σπάνια, "παλιά" και "αρσενική" φωνή (πάλι συγνώμη).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση απ'το να βλέπεις/διαβάζεις τις κατάρες των φιλελέδων στον Μπόρις Τζόνσον και στο επικείμενο "άτακτο Brexit". Σχεδόν προσομοιάζουν με εκείνες των Σαράφογλου, Πρετεντέρη και λοιπών δημοσιογραφίσκων των Lidl πριν την αποφράδα μέρα της 5ης Ιούλης του'15...
Ξυδάκι αδέρφια, δεν είναι όλοι ζαιόπανα
Σχολιο.- Το θλιβερό είναι ότι πολλοί ευρω- «αριστεροί» στη Βρετανία ανεμίζουν την Ευρω-αστερόεσσα..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μύκονος είναι μακριά, ενώ στην Κρήτη πέφτει και ξύλο! Άρα, το χωριουδάκι Ραβενή της Θεσπρωτίας με τους 40 κατοίκους, είναι το καταλληλότερο σημείο για την άσκηση οικονομικού ελέγχου στο μοναδικό καφενείο και επιβολή προστίμου 21.000€ για "ανασφάλιστους" εργαζόμενους!!
Τουτέστιν τη σύζυγο του καφετζή, που πήγε να στρώσει το τραπέζι στα "κομάντα" του ΣΔΟΕ (2 ελεγκτές και 2 αστυνομικούς, σαν να είχαν να κάνουν με επιχείρηση Αλ Καπόνε). Όμως το μεγαλύτερο "έγκλημα" διαδραματιζόταν πίσω στην κουζίνα, όπου η πεθερά του καφετζή συνελήφθη επ' αυτοφόρω με μαχαίρι να καθαρίζει πατατούλες!!
Εσώθη ο τόπος!!
Οι οικονομικοί "εγκληματίες" τιμωρήθηκαν παραδειγματικά. Για να βγάλει τα 21.000€ ο καφετζής, θα πρέπει να δουλεύει για 3-4 χρόνια. Η φτωχή επαρχιακή οικογένεια, που όπως σε όλη την Ελλάδα βοηθάει στην λειτουργία της οικογενειακής ταβέρνας και του καφενείου, μαθαίνει ότι πρέπει να "ασφαλίζει" τα μέλη της, όταν και όποτε πέσει λίγη δουλειά και εργαστούν για την επιβίωση.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε και η τελευταία, που η αυστηρότητα εξαντλείται στους αδύναμους βιοπαλαιστές, ενώ για τους ισχυρούς επιχειρηματίες, για ασυγκρίτως μεγαλύτερες οικονομικές παραβάσεις, κλείνει τα μάτια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κούλης, ως τυπικός διαχειριστής του προτεκτοράτου έδωσε τα διαπιστευτήρια του σε ένα από τα αφεντικά, στη Γερμανία...
Εντύπωση ( και γέλιο) προκαλεί η σιωπή οργισμένων " προφίλ" που όλη μέρα κατακεραυνώνουν την κοινωνία με δομημένα επιχειρήματα του τύπου " τι ψηφίσατε μαλακες", γίδια" κλπ
Εδώ, σε αυτή τη γλοιώδη επίδειξη υποτέλειας δεν λειτούργησαν τα " αντι- γιδικα" αντανακλαστικά, ίσως γιατί ο Κούλης δεν έκανε ( κι εδω) τίποτα διαφορετικό από τον Αλέξη (τον " μικρό που μαθαίνει γρήγορα", κατά την Μέρκελ). Τσιμουδια εδώ, που καίει το θέμα...
Υ.γ. Βέβαια, δεν είχε μαζί τη Μαρεβα ώστε να υπάρξει η σύγκρουση με τη Μπέτυ, ποια είναι πιο στυλατη! Να έχουμε πεδίο ηρεμης αντιπολίτευσης βρε αδερφέ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η Αφρική καίγεται, αλλά ποιος ασχολείται;
Οπου φτωχός και η μοίρα του: όλοι κόπτονται για τον Αμαζόνιο, αλλά κανένας για τη Μαύρη Ηπειρο που κάθε χρόνο την καταστρέφουν τεράστιες και φονικές πυρκαγιές
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, 18:38
Oι φωτιές στα δάση της είναι μεγαλύτερες, οι εξαιτίας τους σκοτωμένοι άνθρωποι είναι περισσότεροι, η άγρια πανίδα και η οικονομία καταστρέφονται, αλλά η Αφρική αγνοείται από τον υπόλοιπο κόσμο λέει το βρετανικό φύλλο The Times.
Οι πάντες επικεντρώνονται στο φλεγόμενο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ενώ οι τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίουν μεγάλα τμήματα της Κεντρικής και Νότιας Αφρικής έχουν περάσει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες. Τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής σε εκτάσεις της Αγκόλας, του Κονγκό, της Τανζανίας, της Ζάμπιας, της Ζιμπάμπουε, της Μαγαδασκάρης.
Από τις 22 έως τις 23 Αυγούστου 7.000 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Ανγκόλα, 3.400 στο Κονγκό, ενώ στη Βραζιλία «μόνο» 2.000, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Bloomberg.
Οι πυρκαγιές είναι συνηθισμένος φαινόμενο στην Κεντρική Αφρική το καλοκαίρι, αλλά πολλοί ειδικοί φοβούνται ότι η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει τα πράγματα. «Η οικολογική ισορροπία βρίσκεται επί ξυρού ακμής και η κλιματική αλλαγή ωθεί την κατάσταση σε σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή» λέει ο Αλεξ Ορενσταϊν, ένας επιστήμονας που καταγράφει τις τάσεις της αφρικανικής γεωργίας. «Οι βροχερές εποχές γίνονται όλο και πιο σύντομες σε διάρκεια, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και συχνότερα θα αντιμετωπίζουμε πυρκαγιές».
Οπως συμβαίνει και στη Βραζιλία, πολλές από τις πυρκαγιές τίθενται σκοπίμως από αγρότες που προσπαθούν να καθαρίσουν τη γη τους από την πυκνή βλάστηση ώστε να καλλιεργήσουν εκ νέου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση στον σταθμό Λαρίσης με λαθρομετανάστες
 Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, 16:24
Λαθρομετανάστες πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία στις γραμμές του τρένου στον σταθμό Λαρίσης στην Αθηνα, ενώ τα δρομολόγια σταμάτησαν για περίπου 2 ώρες, οπότε και επενέβησαν τα ΜΑΤ.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 16:30, όταν σύμφωνα με ελεγκτές, οι λαθρομετανάστες, οι οποιοι ειχαν συνηθισει να ταξιδευουν χωρις εισητιριο, (τα εισητιρια βλεπεις είναι μονο για τους Ελληνες), περίπου 50 άτομα, δεν διέθεταν εισιτήρια και τους ανάγκασαν να κατέβουν από τον συρμό. Τωρα βλεπεις ο ΟΣΕ εχει πουληθει στους Ιταλους, που δεν εχουν καμια ορεξη να μεταφερουν τζαμπα λαθρομεταναστες.
Λίγο μετά τις 17:30 μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση, με επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν και δεν μπορούσαν, και τους λαθρομετανάστες. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ορισμένοι μάλιστα ήρθαν στα χέρια.
Λίγο πριν τις 18:00, δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και άνοιξαν οι γραμμές του τρένου, οπότε τα δρομολόγια ξεκίνησαν κανονικά.
Τελικώς, οι λαθρομετανάστες μεταφέρονται στους προορισμούς τους με λεωφορεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Νέα νοθα κυβέρνηση σε διατεταγμενη υπηρεσια από την γερμανικη ΕυρωΕνωση
 Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, 12:13
 Ο προδοτης και γλυφτρονι των γερμανων  Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε το πρωί της Πέμπτης στον απερχόμενο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε τον σχηματισμό νέας νοθας κυβέρνησης μετά τη συμφωνία του Κινήματος των Πέντε Αστέρων με το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.
Αντι να προκηρυξει εκλογες όπως ηταν υποχρεωση του. Γιατι αν γινοντουσαν νεες εκλογες, οι δημοσκοπησεις ελεγαν πως η Λεγκα θα επαιρνε 38%, το Δημοκρατικο κομμα 22%, το Κ5Α 16%, τα Αδελφια Ιταλιας 8% και η Φορτα του Μπερλουσκονι 6%.
Ποιος είναι, άραγε, ο χρονικός ορίζοντας αυτής της συμμαχίας που καλείται να κυβερνήσει την Ιταλία σε καιρούς χαλεπούς όπου η ιταλική οικονομία ηταν ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, αλλα ανακαμπτει, όταν η παγκόσμια οικονομία απειλείται και μάλιστα άμεσα από την ύφεση;
Η πολιτική κρίση που προκλήθηκε συνειδητά από τον  ηγέτη της Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι έκλεισε έναν κύκλο όπου η Ιταλία ήταν και συμπεριφέρθηκε ως «το κακό παιδί της ναζιστικης ΕυρωΕνωσης». Δεν ήταν μόνον οι πρωτοβουλίες της ιταλικής κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα που προκάλεσαν προβλήματα με τις Βρυξέλλες.
Ήταν και η εθνικοανεξαρτησιακη πολιτική του Σαλβίνι έναντι του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος. Η Ιταλία έγινε εθνικα ανεξαρτητη χωρα αλλά και η χώρα που κατέδειξε ότι αντεχει με τις δημοκρατικές παραδόσεις που εχει και πως η νέα τάξη πραγμάτων των συντηρητικών και ακροδεξιών προσεγγίσεων του Σορος και των συγχρονων νεοναζι που θελουν να αλλαξουν τον πληθυσμο της Ευρωπης και τις παραδοσεις της κατακριμνηζοντας την εργατικη της ταξη και τα μεροκαματα εισαγοντας τους λαθρομεταναστες, όπως το 1860 στην Αγγλια.  Τωρα όλα αυτά οι νεοναζι του Σορος θεωρουν ότι τα τσακισαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέσβος: Με τον καφέ στο χέρι υποδέχονται τους λαθρομετανάστες τα μέλη της Frontex;
27/8//2019 - 10:30 π.μ.
Και ενώ το «κύμα» λαθρομεταναστών πλησιάζει πλέον τα νούμερα του 2015 αίσθηση προκαλεί μια φωτογραφία που ανέβασε η Νορβηγική Αποικιοκρατικη ΜΚΟ Aegean Boat Report.
Στις φωτογραφίες και στην καθημερινή πλέον ενημέρωση η Νορβηγική Αποικιοκρατικη ΜΚΟ παρουσιάζει την χθεσινή άφιξη λαθρομεταναστών σε παραλία της Λέσβου όπου εκεί τους περιμένει μια άλλη γνωστή Αποικιοκρατικη ΜΚΟ η "Lighthouse Relief" αλλά και Πορτογάλοι αστυνομικοί της Αποικιακης Frontex.
Σε μια φωτογραφία από την άφιξη λαθρομεταναστών και την υποδοχή τους φαίνεται ένας αστυνομικός να συνομιλεί με γυναίκες εθελόντριες από την Αποικιακη ΜΚΟ "Lighthouse Relief" με τον καφέ στο χέρι σε πολύ χαλαρό κλίμα, και ενώ πίσω τους άλλοι αστυνομικοί της Frontex δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες στους νεοαφιχθεντες λαθρομετανάστες  .. ( σσ να είναι freddo ίσως; )
 Για την ιστορία χτες έφτασαν σε διάφορες παραλίες και ακτές της Λέσβου 7 βάρκες με 228 επιβαίνοντες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρόδος: Νεαροί ειδοποιουσαν για τους αληταραδες και τα καθαρματα  του ΣΔΟΕ και συνελήφθησαν
 Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, 14:33
Για «παρακολούθηση αληταραδων και καθαρματων κλιμακίου του ΣΔΟΕ», που διενεργούσε δηθεν ελέγχους και επεβαλε παραλογα προστιμα σε καταστήματα της Ρόδου, κατηγορούνται δύο νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν από αλητες μπατσους της Χουντοασφαλείας Ρόδου σήμερα το πρωί.
Όπως ανακοινώθηκε από την Μπασκιναρία, οι δύο νεαροί, ηλικίας 18 και 19 χρονών, χθες, από μεσημβρινές έως βραδινές ώρες, παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τους αληαταραδες και καθαρματα κλιμακίου ΣΔΟΕ, που διενεργούσαν δηθεν ελέγχους και επεβαλαν παραλογα προστιμα στη Ρόδο, ενημερώνοντας τρίτα πρόσωπα που διατηρούν επιχειρήσεις στο νησί. Τα λεφτα που παιρνει το αληταραδικο ΣΔΟΕ πανε στους ξενους τοκογλυφους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χάος με τους λαθρομετανάστες στη Σάμο, αποκαλύπτει Γερμανίδα, μόνιμη κάτοικος του νησιού
 Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, 16:43
Με αναφορά της στο Ευρωκοινοβούλιο, η Γερμανίδα Barbara Klinner, μόνιμη κάτοικος Σάμου, αποκαλύπτει το χάος που επικρατεί στο νησί εξαιτίας της παρουσίας και διαβίωσης εκεί, δυσανάλογα υψηλού αριθμού λαθρομεταναστών.
Στην αναφορά της (αριθ. 0005/2019) που έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και έτυχε και απαντήσεως από την Κομισιόν, η αναφέρουσα χαρακτηρίζει ως «μεγάλη δυστυχία» για την Ελλάδα, την φιλοξενία μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στην Σάμο.
Οι Σαμιώτες, υποστηρίζει, δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις βασικές δημόσιες υπηρεσίες, λόγω της παρουσίας μεγάλων ομάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι ασκούν πίεση στους παρόχους δημόσιων υπηρεσιών.
Αναφέρεται σε μεγάλες ουρές στα ταχυδρομεία, όπου οι λαθρομετανάστες περιμένουν χρήματα και πακέτα αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία, όπου οι λαθρομετανάστες αντιμετωπίζονται συχνά με προτεραιότητα, που υποτίθεται ότι οφείλεται στο φόβο  μεταδοτικών ασθενειών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
Εκφράζει δε την άποψη ότι, η σημερινή κατάσταση διαβίωσης των μεταναστών στο νησί είναι μειονεκτική για τους κατοίκους του νησιού και ζητάει από την Κομισιόν, να δοθούν περισσότερα κονδύλια, για την διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού στην Ελλάδα που, όπως υπογραμμίζει,   ανακάμπτει από συνθήκες κρίσης
Στις παρατηρήσεις της η Κομισιόν αναφέρεται στις γνωστές γενικότητες, για την αναθεώρηση του κοινού ευρωπαϊκού ασύλου και παραθέτει τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος,




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Η Farc ανακοινώνει την επιστροφή στον ένοπλο αγώνα
 Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, 17:49
Ο δεύτερος στην ιεραρχία της ένοπλης κολομβιανής οργάνωσης FARC, ο Ιβάν Μάρκες, ο οποίος πέρασε στην παρανομία εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, ανακοίνωσε με βίντεο που ανήρτησε στο YouTube ότι ξαναπαίρνει τα όπλα δίπλα σε άλλους ηγέτες των ανταρτών που κατήγγειλαν τη συμφωνία παραδοσης στην Κολομβία.
«Ανακοινώνουμε στον κόσμο ότι ξεκίνησε η δεύτερη Marquetalia [ιστορικό λίκνο της εξέγερσης στη δεκαετία του 1960], εξ ονόματος του οικουμενικού δικαίου των λαών να παίρνουν τα όπλα για να εξεγερθούν ενάντια στην καταπίεση», αναφέρει στο βίντεο ο Ιβάν Μάρκες, φορώντας πράσινη στολή παραλλαγής, στο πλευρό κυρίως του Χεσούς Σάντριτς, ενός άλλου πρώην ηγέτη των FARC, που έχουν επισήμως διαλυθεί.
Από το δάσος της νοτιοανατολικής Κολομβίας, ο Ιβάν Μάρκες ανακοινώνει «τη συνέχιση των επιχειρήσεων των ανταρτών σε απάντηση της προδοσίας από το κράτος των συμφωνιών ειρήνης της Αβάνας» που είχαν οδηγήσει στον αφοπλισμό το 2017 περίπου 7.000 ανδρών και γυναικών μαχητών των FARC.
Ο διοικητής Μάρκες ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FARC στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στην Κούβα από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 με την κυβέρνηση του προέδρου (2010-2018) Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας παραδοσης, οι FARC μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα, με εκατοντάδες αντάρτες, ωστόσο, να δολοφονουνται από ακροδεξιους και να τίθενται προοδευτικά στο περιθώριο της διαδικασίας που είχε σκοπό να θέσει τέρμα σε μια ένοπλη σύγκρουση που διήρκησε μισό αιώνα.
Πλάι στον Ιβάν Μάρκες, άλλος ένας διαπραγματευτής της Αβάνας, ο Χεσούς Σάντριτς, ο οποίος καταζητείται από την αμερικανική δικαιοσύνη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και πέρασε στην παρανομία πριν από τρεις μήνες, και ο Χερνάν Ντάριο Βελάσκες, ή Ελ Παΐσα, ένας άλλος πρώην ηγέτης των FARC, εμφανίζονται ένοπλοι μαζί με άλλους μαχητές, μπροστά από ένα πανό με τα αρχικά των FARC-EP (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός).
«Η απάτη, η διπλοπροσωπία και η δολιότητα, η μονομερής τροποποίηση του κειμένου της συμφωνίας, η μη εφαρμογή των δεσμεύσεών του εκ μέρους του κράτους, οι δικαστικές διευθετήσεις και η ανασφάλεια μας αναγκάζουν να ξαναπάρουμε τα όπλα», δηλώνει ο Ιβάν Μάρκες σε αυτό το βίντεο που διαρκεί 32 λεπτά.
«Δεν ηττηθήκαμε ποτέ, ούτε ιδεολογικά, είναι γι΄αυτό που ο αγώνας συνεχίζεται», προσθέτει, υπογραμμίζοντας πως αυτή η νέα ένοπλη οργάνωση θα επιδιώξει να συντονιστεί με τον ELN (Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης), τη δεύτερη κολομβιανή ανταρτική οργάνωση, που εξακολουθεί να είναι ενεργή.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Περνάει στην αντιπολίτευση ο Σαλβίνι - Καλεί σε διαδηλώσεις στη Ρώμη
 Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, 17:55
Ο ηγέτης της  Λέγκα και ακόμη εν ενεργεία υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος πυροδότησε την κυβερνητική κρίση στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο ίδιος εκτός κυβέρνησης, κάλεσε τους υποστηρικτές του σε μια «μεγάλη» διαδήλωση στη Ρώμη στις 19 Οκτωβρίου.
«Στις 19 Οκτωβρίου, σκέφτομαι μια σπουδαία μέρα ιταλικής υπερηφάνειας», ανέφερε ο Σαλβίνι σε ένα βίντεο που ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ώρες μετά την ανάθεση από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, σε συνέχεια της συμφωνίας του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ηγέτης της Λέγκα πέρασε στην αντεπίθεση, προειδοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Δεν θα απαλλαγείτε από μένα με παιχνιδάκια του παλατιού, δεν θα το αφήσω έτσι».
Ο υπουργός Εσωτερικών, που διατηρεί ακόμη το πόστο του, υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στο προσκήνιο «πιο αποφασισμένο από ποτέ», εκτοξεύοντας πυρά ενάντια σε «μια κυβέρνηση που γεννιέται στις Βρυξέλλες» λέγοντας ότι «η Ιταλία δεν θα είναι δούλος κανενός».
«Δεν θα κρατήσουν πολύ, προετοιμαζόμαστε ήδη, δεν μπορούν να αρνηθούν στους Ιταλούς το δικαίωμα ψήφου», δήλωσε ο Σαλβίνι, μιλώντας για μια «τρελή επιθυμία ανασυγκρότησης».
Παράλληλα προειδοποίησε όσους υποκύψουν στον πειρασμό να καταργήσουν το «διάταγμα ασφαλείας» του, που στοχεύει στον περιορισμό της παράνομης λαθρομετανάστευσης, ότι «θα βλάψουν τους Ιταλούς». «Θέλει κανείς να ξαναρχίσει το εμπόριο παράνομης λαθρομετανάστευσης;» διερωτήθηκε.
Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ο ακροδεξιός ηγέτης υποσχέθηκε τη δημιουργία «περιπτέρων σε όλη την Ιταλία στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, για να διεκδικήσουμε τη δημοκρατία, τον σεβασμό της ψήφου και των νόμων». Και ελπίζει σε ευρεία συμμετοχή σε μια πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του στις 15 Σεπτεμβρίου στο Μπέργκαμο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας (βόρεια).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ δεν συμφωνούν με την οικονομική βοήθεια των 20 εκατ. δολαρίων για τον Αμαζόνιο
 Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 23:00
Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν στο πακέτο οικονομικής βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, το οποίο ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο κορυφής της G7, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Γκάρετ Μάρκις ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει την Βραζιλία να καταστείλει τις πυρκαγιές και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι σε συντονισμό με την βραζιλιάνικη κυβέρνηση.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Βραζιλία στις προσπάθειές της για την καταπολέμηση αυτών των πυρκαγιών και δεν συμφώνησαν σε μια κοινή πρωτοβουλία της G7 που απέτυχε να συμπεριλάβει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο (Ζαΐχ) Μπολσονάρου», τόνισε ο Αμερικανός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλια
Παρα τη διεθνη κατακραυγη για την καταστροφη του Αμαζονιου ο Μπολσοναρου προχωρα σε αναθεωρηση του συνταγματος για τον αποχαρακτηρισμο προστατευομενων περιοχων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Δεν πάει άλλο με τις εγκληματικές ελλείψεις στην Υγεία!
Σωματεία και φορείς απαίτησαν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών του λαού
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και όλων των δομών Υγείας απαίτησαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού και δεκάδες ακόμα σωματεία και φορείς, με το μαζικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης, ενάντια στην εγκληματική πολιτική για την Υγεία.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τον χώρο του Δημοτικού Σταδίου, όπου πριν από λίγες μέρες ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου έγινε αφορμή να αναδειχτούν ξανά οι μεγάλες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και στις δομές Υγείας. Ακολούθησε πορεία μέσω του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, που κατέληξε έξω από το Πανεπιστήμιο. Με κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου, οι επαγγελματίες της πόλης έκλεισαν τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.
«Τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν Υγεία», φώναξαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Εξω από το Πανεπιστήμιο έγιναν ομιλίες από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Βάσω Βρυνιώτη, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Σταμάτη Φιλιππή.
Το λόγο πήραν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Γιώργος Υφαντής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου, Τριαντάφυλλος Καββάδας, και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου, Στράτος Καπώλης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΞΗΣΕΙΣ - «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Εφιαλτικός ο λογαριασμός της «απελευθέρωσης» της ΔΕΗ για τα λαϊκά στρώματα
Ακόμα βαρύτερος κι απ' όσα αρχικά διαρρέονταν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο «λογαριασμός» που στέλνουν η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ στα λαϊκά στρώματα, καλώντας τα να πληρώσουν τα σχέδια «εξυγίανσης» και «διάσωσής» της, προκειμένου στο πλαίσιο της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας η εταιρεία να γίνει πιο «θελκτική» στους επενδυτές.
Ενόψει της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τη «λυπητερή» για το λαό, όπως και των επίσημων σχετικών ανακοινώσεων που αναμένονται αύριο, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης, το σχέδιο που διέρρευσε χτες (μέσω του ΑΠΕ που επικαλείται πηγές του ΥΠΕΝ) σοκάρει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλεγεται η Περαια στη Θεσσαλονικη. Καθημερινο φαινομενο οι φωτιες στον καταυλισμο των βρωμογυφτων. Ο Δημος Θερμαικου σε κοντρα πλεον με τα τσαντιρια των βρωμογυφτων στα Τσαιρια στην Περαια. Ο νεος Δημαρχος Γιωργος Τσασμαλης λεει για τις φωτιες στα κλεμμενα αυτοκινητα ότι επειγη η απομακρυνση του καταυλισμου από την περιοχη. «Δεν εχουν αφησει αγροτικο οχημα στην περιοχη, ο κοσμος εχει αγανακτησει, κινδυνευει και η υγεια μας από τους καπνους, ο κοσμος χανει τα οχηματα του και τις περιουσιες του, θα φυγουν από την περιοχη»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Σφοδρή αντιπαράθεση για το σχέδιο Τζόνσον
 Αντιδράσεις από λιμαριδες ευρωενωσιτες στο Λονδίνο για την απόφαση παύσης της Βουλής έως τις 14 Οκτώβρη...
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
«Πλώρη» για άτακτο Brexit, όπως ειχε αποφασισει ο Βρετανικος Λαος με το δημοψηφισμα του, με παράκαμψη της ξεπουλημενης Βουλής των Κοινοτήτων, επιχειρεί να βάλει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ Β'αποδέχθηκε χτες το αίτημά του για παύση των εργασιών της Βουλής για περίπου πέντε βδομάδες (από 12 ή 14 Σεπτέμβρη έως τις 14 Οκτώβρη) με αφορμή τα συνέδρια των περισσότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια αγόρασε Κινέζος επενδυτής", γράφει η Καθημερινή. Καταλάβατε, γιατί "καθαρίζουν" την περιοχή;
*  Φυσικά... καταλαβαίνουμε όμως και το γιατί την "λέρωσαν" κάποιοι άλλοι...