Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Παρασκευη 30 Αυγουστου 2019



«Απόβαση» μεταναστών στη Λέσβο! Πάνω από 500 μετανάστες με 13 βάρκες κατέφθασαν στο νησί!
 29.08.2019 | 21:43
Ανάστατοι οι κάτοικοι στη Λέσβο από την ξαφνική και μαζική έλευση μεταναστών. Ημέρες 2015 ζει από το απόγευμα της πέμπτης το νησί. Θα μεταφερθούν στη Μόρια που ήδη ασφυκτιά. Πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη Μόρια που χωρά μετά βίας 3.000 άτομα.
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στη Λέσβο μετά την απόβαση το απόγευμα της Πέμπτης μεγάλου αριθμού μεταναστών στο νησί, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς.
Η κατάσταση σήμερα θύμισε δίχως υπερβολή τις εποχές του 2015-16 όπου οι μετανάστες έφταναν μαζικά στη Λέσβο. Τότε καθημερινά έφταναν 10 και 15 βάρκες γεμάτες κόσμο.
Απόψε στη Λέσβο έφτασαν στα παράλια 13 βάρκες που είχαν μέσα πάνω από 500 άτομα. Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό με τους μετανάστες να μεταφέρονται στο hot spot της Μόρια, εκεί που η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική.
Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται πάνω από 10.000 άτομα και σε αυτούς θα προστεθούν τα τουλάχιστον 500 άτομα που έφτασαν σήμερα στη Λέσβο.Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική στο hot spot της Μόρια, του οποίου η χωρητικότητα είναι για μόλις 3000 άτομα.
Σχολιο.-  χαίρομαι που ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ τα μέσα αρχίζουν να τους λένε με το όνομά τους: μετανάστες. Κατάλαβαν ότι η καραμέλα του «πρόσφυγα» δεν πιάνει πια. Σε λίγο θα αρχίσουν να βάζουν και το συνθετικό που λείπει για να αποδοθεί πλήρως ο όρος, λαθρο. Άσχετα με το τι τραβάνε αυτές οι ψυχές, ο χαρακτηρισμός τους στη γλώσσα μας δυστυχώς είναι αυτός.
Σχολιο.- Απλά Ελληνικη γλωσσα, ούτε φασιστικά ούτε εθνικιστικά.
Δεν δίνω ΕΓΩ κάποια σημασία αλλά το επίσημο λεξικό της Ελληνικής το οποίο είχα την τύχη να διδαχθώ στα μικράτα μου. Λάθρα εάν διαβάσατε (και δεν σας απέτρεψε η σημαία....) σημαίνει κρυφά, χωρίς να γίνω αντιληπτός, χωρίς να έχω την άδεια. Εάν δεν ισχύει κάτι από αυτά δεν ισχύει και το λαθρο. Εάν όμως ισχύουν, που νομίζω και τα τρία υφιστανται, τότε η λέξη λαθρο στα Ελληνικά προσδιορίζει επακριβώς τον τρόπο μετακίνησης και εισόδου αυτών των ανθρώπων. Εάν δεν σας αρέσει όπως είπα προτείνετε άλλον. Η σημασία του όμως παραμένει, άσχετα πώς την έχετε συνδέσει στο μυαλό σας. Δεν φταίει η γλώσσα.
Σχολιο.- Στο ίδιο έργο θεατές.Φιλανθρωπία στην καμπούρα τών χειμαζόμενων οικονομικά Ελλήνων.Γυναικόπαιδα καί έγκυες ,νεαροί καί ανειδίκευτοι,ανάπηροι καί ψυχικά ασθενείς.Eκτός τών υπολοίπωνκαί έγχρωμοι καί μαγκρεπίνοι από τήν Αφρική;;;;;...Ότι πρέπει για τό ήδη αφόρητα επιβαρυμένο κρατικό σύστημα υγείας καί πρόνοιας.Τήν ίδια στιγμή,Έλληνες πολίτες κοιμούνται άστεγοι σέ στοές ή εγκαταλελειμένα ακατοίκητα,επαιτούν,υποσιτίζονται ,λιμοκτονούν.Ανθρωποι μέ πολυετή προσφορά στο εθνικό σύστημα ασφάλισης, μέ κοινωνικούς αγώνες,μέ ενεργή παρουσία στο κοινωνικό σώμα ,πού ή μοίρα καί ή μνημονιακή λαίλαπα τους "αξίωσε" νά περιφέρονται παρίες καί χρόνια άνεργοι.Εύγε σέ όλους.Η ευνομούμενη κοινωνία ή σοβαρά θεσμιμένη πολιτεία σταθμίζει τίς προτεραιότητές της καί αναλόγως πράττει.Εκτός τών πάσης φύσεως επαγγελματιών λοποδυτών τού λαθρομεταναστευτικού,τό παραμύθι τής ανεξέλεγκτης παροχής αγαθών και υπηρεσιών σέ απρόσκλητους εφορμούντες πού, ούτε,σε εμπόλεμες ζώνες κατοικούν,ούτε σε περιοχές πού αντιμετωπίζουν επισιτιστική κρίση, πρέπει νά τελειώσει.
Σχολιο.- υποτίθεται ότι όλοι αυτοί επιδοτούνται από την ΕΕ - και δεν είμαι σίγουρος εάν οι επιδοτήσεις τελειώσουν στα τέλη του χρόνου. Μέχρι τότε η χώρα μας εισπράττει πολλά λεφτά γι αυτό και ο Κούλης ανέκρουσε πρύμνας (ή μάλλον κάνει τον πάπιο) σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες επί του θέματος. Κάποια στιγμή είχα μιλήσει για εποικισμό και εισέπραξα επιθέσεις. Φυσικά δεν αντέδρασα.
Σχολιο.- Αυτό  είναι μερικά σωστό γιατί υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός αδήλωτων γιά τούς οποίους ή επιβάρυνση εμμέσως περνά στο υπόλοιπο κοινωνικό σώμα.Οι χρηματικές χορηγίες από τήν ΕΕ γίνονται μέ βάση τίς επίσημες μόνο καταγραφές.Οταν αποβιβάζονται διαχέονται στην Ελληνική ενδοχώρα .Οι περισσότεροι από αυτούς εγκλωβίζονται στην Ελλάδα καί κυρίως ασχολούνται μέ πάσης φύσεως παραβατικές δραστηριότητες.Αυτοί πού σίγουρα δηλώνονται για νά " αρμέγουν "την αγελάδα είναι οι έγκυες για νά γεννήσουν δωρεάν,τά μικρά παιδιά για νά αντλήσουν τά ωφέλη τής κρατικής πρόνοιας,οι ανάπηροι .Οι δέ οικογένειες τεχνηέντως διασπώνται σέ δύο μέρη.Τά γυναικόπαιδα έρχονται πρώτα για νά προσκαλέσουν μετά επισήμως καί τούς ενήλικες άρρενες.Καί ακολουθεί κατ' αυτό τον τρόπο καί τό υπόλοιπο συγγενολόι.Αυτή είναι ή ζοφερή πραγματικότητα.Δεν κινδυνολογώ.Σέ μία γενιά από σήμερα,μέ τούς εκρηκτικούς ρυθμούς γεννήσεων πού έχουν αυτοί,οι Έλληνες θά καταστούν μειοψηφία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκαταλείπουν τα παιδιά της Υεμένης
 22.08.19
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι είναι αναγκασμένος να διακόψει, ελλείψει χρηματοδότησης, πολλά προγράμματα βοήθειας στην Υεμένη, εκεί όπου εκτυλίσσεται η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.
Από τα 34 προγράμματα που προβλέπονταν, μόλις τρία έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για όλο το 2019, διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Λίσε Γκράντε, συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Υεμένη.
Πολλά σχέδια ανεστάλησαν ήδη τις τελευταίες εβδομάδες και πολλά ακόμη προγράμματα αρωγής σε οικογένειες που στερούνται τα πάντα δεν μπόρεσαν καν να ξεκινήσουν, συνέχισε.
Κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων μηνών, άλλα 22 προγράμματα βοήθειας θα ανασταλούν.
Η Γκράντε υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ αναγκάστηκε τον Μάιο να αναστείλει τα περισσότερα προγράμματα εμβολιασμού για την πρόληψη επιδημιών, άλλη μια διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη.
Ο εφοδιασμός με φάρμακα διακόπηκε, τα σχέδια οικοδόμησης 30 νέων κέντρων τροφίμων εγκαταλείφθηκαν και 14 καταφύγια, όπως και τέσσερα κέντρα ψυχικής υγείας που ειδικεύονται στις γυναίκες, έκλεισαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγω γιατι δε πιανω one στην τηλεοραση?
Σχολιο.- one channel. nova θεση 987, cosmote θεση 111, youtube one channel
Ουσιαστικά είναι καλωδιακό και διαδικτυακό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να τα λέμε απλά....
Ο Βρετανικος λαός ψήφισε υπέρ του Brexit σε δημοψήφισμα
Ο Ελληνικός λαός ψήφισε κατά της επιβαλλόμενης απ την ΕΕ λιτότητας, επίσης σε δημοψήφισμα
Στην Ελλάδα έγινε κοινοβουλευτικο πραξικόπημα , και 222 βουλευτές όλων των μνημονιακων ευρωδουλων παρατάξεων ακύρωσαν και τσαλαπατησαν την βούληση του λαού , ψηφίζοντας όλοι μαζί το τρίτο μνημόνιο
Για να μην γινει κάτι αντίστοιχο στην Βρετανία , απ του πρόθυμους βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Τζόνσον έκλεισε την Βουλή
Ο αρχιτέκτονας του κοινοβουλευτικου πραξικοπηματος, ο Τσίπρας, εγκαλεί τον Τζόνσον , που αγωνίζεται να εκφραστεί η βούληση του λαού, για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και αυταρχισμό.....
Βρες το λάθος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαός ή Κοινοβούλιο; Άμεση λαϊκή έκφραση ή ανατροπή της από εκπροσώπους;
Η απάντηση των "ευρωπαϊστών" είναι σαφέστατη: Κοινοβούλιο! Γιατί ο λαός δεν μπορεί να ξέρει όσα ξέρουν οι βουλευτές για το τι τον συμφέρει και τι όχι.
Μέγας δάσκαλος ο Κοκός που έκανε το 1965 το βασιλικό πραξικόπημα στην Ελλάδα! Υποστηρίζοντας πως αυτοί που αποφασίζουν είναι οι βουλευτές που εξαγόραζε και όχι το 65% του λαού που είχε ψηφίσει Κέντρο και Αριστερά πριν ενάμισι χρόνο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδικάζει ο Τσίπρας το κλείσιμο του βρετανικού Κοινοβουλίου και μιλάει για "θλιβερή μέρα για την πρώτη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία". Καταδικάζοντας μαζί και το "άτακτο Brexit". Αποφεύγοντας να πει κουβέντα για το ότι στο "άτακτο Brexit" υποχρεώνει τη Βρετανία η Ε.Ε. που αρνείται να διαπραγματευτεί και να σεβαστεί την απόφαση του βρετανικού λαού, όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα.
Ο αμόρφωτος γόνος των εργολάβων πέταξε και πάλι το μαργαριτάρι του. Έχοντας ακούσει πως υπήρχαν και στην αρχαιότητα δημοκρατίες, φαντάζεται πως ήταν κι αυτές... κοινοβουλευτικές!
Επιπλέον, μας υπενθυμίζει ότι με δική του πρωτοβουλία το ελληνικό Κοινοβούλιο τσαλαπάτησε το 2015 το δημοψήφισμα για το ΟΧΙ, ψηφίζοντας Μνημόνιο. Και φυσικά, ενοχλείται γιατί στη Βρετανία δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο, με την ακύρωση του δημοψηφίσματος για το Brexit από το εκεί Κοινοβούλιο.
Σχολιο.- Καμία έκπληξη για το φιλελεύθερο σίχαμα του συνασπισμού /ΣΥΡΙΖΑ. Εξ αρχής αυτές ήτανε οι θέσεις του και ουδέποτε προσπάθησε να τις αποκρύψει. Σαλτιμπάγκος νέας κοπής ο Ηγέρπης ...
Σχολιο.- Όταν δεσμευόταν πως θα σκίσει τα μνημόνια δεν έλεγε ακριβώς τα ίδια
Σχολιο.- Oι εδώ φιλοευρωπαϊστές- φιλοπλουτοκρατιστές συναγωνίζονται μανιωδώς με τους ξένους παπαγάλους τού συστήματος, ποιος τάχα θα πρωτοπρολάβει να φανεί με τις δηλώσεις του φιλοευρωπαϊκότερος και φιλοπλουτοκράτιστος του άλλου. για να κερδίσει βέβαια την "εύφημον μνείαν" των αρχητοκογλύφων της Ε.Ε......
ΓΚΙΝΤΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΡΙΓΙΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ Ι.ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ .ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
Σχολιο.- Καταδικάζει ο Τσίπρας την αναστολή λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου και μιλάει για “θλιβερή μέρα για την πρώτη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία”. Καταδικάζοντας μαζί και το “άτακτο Brexit”. Αποφεύγοντας να πει κουβέντα για το ότι στο “άτακτο Brexit” υποχρεώνει τη Βρετανία η Ε.Ε. που αρνείται να διαπραγματευτεί και να σεβαστεί την απόφαση του βρετανικού λαού, όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα.
Εμμέσως πλην σαφώς, ο Τσίπρας μας υπενθυμίζει ότι με δική του πρωτοβουλία το ελληνικό Κοινοβούλιο τσαλαπάτησε το 2015 το δημοψήφισμα για το ΟΧΙ, ψηφίζοντας Μνημόνιο. Και φυσικά, ενοχλείται γιατί στη Βρετανία αποτρέπεται η δυνατότητα για κάτι ανάλογο, για την ακύρωση του δημοψηφίσματος για το Brexit από το εκεί Κοινοβούλιο.
Όπως όλοι οι “ευρωπαϊστές” στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να πάρει θέση: Στο ερώτημα ποια βούληση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, αυτή του λαού ή αυτή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, απαντάει με την απόρριψη της άμεσα εκφρασμένης λαϊκής βούλησης.
Ίσως γι’ αυτό πέταξε και το νέο του “μαργαριτάρι”, μιλώντας για “την πρώτη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία”. Ενδεχομένως να φαντάζεται πως και η αρχαία δημοκρατία ήταν κοινοβουλευτική και ότι και τότε υπήρχε η δυνατότητα να τσαλαπατιέται η βούληση της Εκκλησίας του Δήμου από συγκυριακές πλειοψηφίες εκπροσώπων σε επίπεδο κορυφής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούτηξε το ακριβό του κάμπριο, πάτησε τα γκάζια για 145 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη κι όποιον πάρει ο χάρος! Κι αφού καβάλησε το πεζοδρόμιο και στέρησε τη ζωή σε μια γιαγιά και στο εγγονάκι της, τους παράτησε, χόρεψε για να δείξει πως δεν είναι πιωμένος και πήγε να πάρει και το οικογενειακό πλεούμενο να απολαύσει τα γκάζια και στη θάλασσα.
Τον είχαν ξαναπιάσει τον δολοφόνο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, όταν με τον πολυτελή κουβά του είχε τραυματίσει αστυνομικό.
Αλλά η δύναμη της έχουσας και κατέχουσας οικογένειας και η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής σε μια χώρα όπου κυριαρχεί ο φετιχισμός του Ι.Χ. και σκοτώνονται κάπου χίλιοι άνθρωποι τον χρόνο σε τροχαία, του επέτρεψαν να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι το επόμενο, το προχθεσινό του έγκλημα.
Νοσεί βαριά ετούτη η κοινωνία και αλίμονο στο κόμμα που θα τολμούσε να εντάξει στο πρόγραμμά του μέτρα για την πάταξη των τροχαίων εγκλημάτων.
Σχολιο.- οποιος ξερει κολυμπι δεν αυτοκτονει στην θαλασσα!Του ναυτικου ειναι!Παραμυθια του Κουγια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μας πρήξαν το παπ@ρι με την αριστεία, με την βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, με τον τειτζή Καρανίκα κ αλλάζουν τον νόμο στα επιτόπου με φωτογραφική διάταξη, αν δεν έχει πτυχίο να έχει δουλέψει έστω 10 χρόνια για να διορίσουν τον σεκιουριτά Κοντολεοντα αρχηγό της ΕΥΠ.
Είναι τέτοιος ο ζήλος να βάλουν αυτόν τον τύπο στην ΕΥΠ που κ αν δεν εχει δουλέψει για 10 χρόνια θα βάζαν επιλογή να ειναι τουλάχιστον Ζυγός στο ζώδιο κ στον δακτύλιο.

Νομοθετική εκτροπή στη Βουλή για να διορίσουν τον Διοικητή της ΕΥΠ
Ο λόγος για τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι κάτοχος κάποιου πανεπιστημιακού τίτλου αλλά πριν από λίγο η Κυβέρνηση στη Βουλή με μία, ορισμό της φωτογραφικής, τροπολογία επανακαθορίζει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να ηγηθεί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας.
Σύμφωνα λοιπό με την ( ν)τροπολογία ο επικεφαλής της ΕΥΠ πρέπει να είναι ή κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή να έχει αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική απασχόληση! Η τροπολογία δεν μιλάει καν για επαγγελματική ενασχόληση σε συγκεκριμένο κλάδο, δεν μιλάει για θέση ευθύνης, δεν μιλάει καν για κατοχή απολυτηρίου λυκείου.
Με τον τρόπο αυτόν οι τρεις υπουργού που υπογράφουν την (ν)τροπολογία (Γεραπετρίτης, Χρυσοχοΐδης, Παναγιωτόπουλος) «κλειδώνουν» στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




" ένας μαυρος άνθρωπος από την αλαμπάμα που καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή αφού έκλεψε $ 50.75 από ένα φούρνο στα 20 του θα κυκλοφορήσει μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στη φυλακή.
Ο άλβιν κενάρντ, ο οποίος καταδικάστηκε για ληστεία πρώτου βαθμού μετά το περιστατικό του φούρνου, ήταν 22 όταν φυλακίστηκε για πρώτη φορά το 1983.
Τώρα, 36 χρόνια, ο 58 χρονος επιτέλους θα είναι ελεύθερος αφού ο δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του από το σωφρονιστικό ίδρυμα ντόναλντσον στο μπέσεμερ."

Ο άνθρωπος της Αλαμπάμα, ο οποίος υπηρέτησε 36 χρόνια ποινής ισόβιας για τη ληστεία των 50 δολαρίων για να απελευθερωθεί
Ο Αλβιν Κένναρ φυλακίστηκε χωρίς παρηγοριά για ληστεία πρώτου βαθμού στο πλαίσιο του «νόμου των τριών χτυπηματων»
Ένας άντρας από την Αλαμπάμα, ο οποίος καταδικάστηκε στη ζωή χωρίς απαγόρευση μετά τη λήξη ενός αρτοποιείου ύψους 50,75 δολαρίων στα 20 του, θα απελευθερωθεί μετά από πάνω από τρεις δεκαετίες στη φυλακή.
Ο Alvin Kennard, ο οποίος καταδικάστηκε για ληστεία πρώτης βαθμίδας, ήταν 22 ετών όταν φυλακίστηκε για πρώτη φορά το 1983.
Τώρα, 36 χρόνια αργότερα, ο 58χρονος τελικά θα απελευθερωθεί αφού ο δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του από τη διορθωτική εγκατάσταση του Donaldson στο Bessemer.
Ο Kennard έλαβε τη δυσανάλογα σκληρή ποινή κάτω από το παλιό νόμο περί συνήθης κακοποιούσας παραβάτης της Αλαμπάμα, γνωστός και ως "νόμος τριών χτυπηματων". Είχε προηγουμένως καταδικαστεί σε τριετή δοκιμασία για τρεις κατηγορίες ληστείας δευτέρου βαθμού σε σχέση με μία διάρρηξη το 1979. Η τέταρτη καταδίκη - για τη ληστεία αρτοποιίας, η οποία διαπράχθηκε με μαχαίρι και δεν συνεπάγεται τραυματισμούς - σήμαινε ότι καταδικάστηκε στη ζωή χωρίς παρηγοριά.
Οι συναισθηματικοί φίλοι και η οικογένεια σηκώθηκαν και έβαλαν τα χέρια τους σε εορτασμό στο γήπεδο την Τετάρτη, καθώς ο δικαστής του κυκλώματος David Carpenter τον καταδίκασε στο χρόνο που υπηρέτησε.
"Όλοι μας φώναζαν", δήλωσε στην WBRC η ανιψιά του, Patricia Jones . "Μιλήσαμε γι 'αυτό, δεν ξέρω, 20 χρόνια πλέον, για να είμαι ελεύθερος".
Ο Kennard, ο οποίος προηγουμένως εργάστηκε στην ξυλουργική και την κατασκευή, δήλωσε αναμφισβήτητα στον δικαστή ότι θέλει να εργαστεί ως ξυλουργός. Παρακολούθησε το δικαστήριο και έφερε μια κόκκινη και άσπρη ριπτική φυλακή.
"Λέει ότι θέλει να του πάρει δουλειά, θέλει να υποστηρίξει τον εαυτό του και θα τον υποστηρίξουμε", δήλωσε ο Τζόουνς.
Η δικηγόρος του Kennard, Carla Crowder, η οποία είναι εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Δικαιοσύνης και Δικαιοσύνης της Αλαμπάμα της Appleseed, δήλωσε μετά την εκ νέου καταδίκη ότι ο Kennard είναι «συγκλονισμένος».
"Αυτό που είναι εξαιρετικό για τον κ. Kennard είναι ότι ακόμα και όταν σκέφτηκε ότι θα παραμείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του, γύρισε πραγματικά τη ζωή του", είπε "Είναι συγκλονισμένος με την ευκαιρία αυτή, αλλά παρέμεινε κοντά με τον οικογένεια, οπότε έχει απίστευτη υποστήριξη. "
Ο Crowder, ο οποίος διορίστηκε στην περίπτωση του Kennard αφού εντοπίστηκε από έναν συμπονετικό δικαστή, δήλωσε ότι υπάρχουν "εκατοντάδες" φυλακισμένοι σε παρόμοιες καταστάσεις ακόμα φυλακισμένοι επειδή δεν έχουν δικηγόρους. "Είναι απίστευτα άδικο και άδικο τα εκατοντάδες των ανθρώπων στην Αλαμπάμα που υπηρετούν τη ζωή χωρίς την απαγόρευση για μη βίαια εγκλήματα χωρίς ανθρωποκτονία", πρόσθεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΠΙΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΝΔ,
ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.
Η ΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΧΡΩΜΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/08/1960 Ο υπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως Κωνσταντίνος Τσάτσος απαγορεύει την παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, που θα ανέβαζε ο Κάρολος Κουν στο θέατρο Ηρώδου Αττικού.
Η παράσταση " όρνιθες" του Καρόλου Κουν αποτέλεσε σταθμό, όχι μόνο για το ελληνικό θέατρο. Η απαγόρευση της, μια τέτοια μέρα, από τον υπουργό Εσωτερικών και Προεδρίας του Καραμανλή, Κ. Τσάτσο αποτέλεσε επίσης σταθμό και λειτούργησε τελικά υπερ της καινοτομίας στην τέχνη.
Σήμερα δεν κάνουν τα ίδια λάθη. Δεκαετίες τώρα, με όχημα τότε το μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη και σήμερα το Ίδρυμα Νιάρχου, επέλεξαν και ενσωματώνουν κάθε πνευματική διαδικασία. Με μεγάλη επιτυχία, πρέπει να παραδεχτούμε
Υ.γ. και φυσικά, ο Τσάτσος εμφανίζεται ως " πνευματικός άνθρωπος". Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξηγούμε την προέλευση της απαξιωτικης έκφρασης " είσαι τσάτσος..."




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ακόμη αντιδραστικό μέτρο - νομοθέτημα υλοποιήθηκε από τη κυβέρνηση της ΝΔ (με την στήριξη και τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ25) που αφορά τα προσωπικά δεδομένα

Νόμος για ηλεκτρονικό φακέλωμα
Ένα ακόμη αντιδραστικό μέτρο - νομοθέτημα υλοποιήθηκε από τη κυβέρνηση της ΝΔ (με την στήριξη και τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ25) που αφορά τα προσωπικά δεδομένα.
Το σχετικό νομοσχέδιο που είχε το ψευδεπίγραφο τίτλο περί «Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», αποτελούσε ενσωμάτωση της νομοθεσίας της Ε.Ε στο εθνικό δίκαιο και στην ουσία, όπως προκύπτει με αναμφισβήτητο τρόπο, συνιστά απροκάλυπτη θεσμική νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού φακελώματος των πολιτών και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς!!
Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιείται στο εξής η χρήση κάμερας για τη παρακολούθηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς!!!
Στο άρθρο 27 του νόμου αναφέρονται τα εξής: Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των εργαζομένων μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία για τους σκοπούς της σύμβασης εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο για την απόφαση σύναψης της σύμβασης εργασίας ή μετά τη σύναψη της σύμβασης εργασίας για την εκτέλεση ή την καταγγελίας της...
Με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτεται ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι στην ευχέρεια των εργοδοτών και προφανώς το φακέλωμα και ακολούθως οι απολύσεις για την διευκόλυνση τους...
Μια άλλη επαίσχυντη ρύθμιση του παραπάνω νόμου, στο άρθρο 97, αφορά τη χρήση ηλεκτρονικής κάμερας, μέσω κλειστού κυκλώματος οπτικής καταγραφής, στους χώρους εργασίας.
Με τη νέα αυτή μέθοδο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά δεδομένα για τον έλεγχο της αποδοτικότητας αρκεί να συνυπάρχουν και με άλλα ελεγκτικά μέσα!!!
Συμπέρασμα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση της δημοκρατίας έχει θεσμοθετήσει την παρακολούθηση και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και των εργαζομένων, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ - ΜΕΡΑ25, ως γνήσιοι οπαδοί του ευρωενωσιακού οικοδομήματος έτρεξαν με τη διαδικασία του κατεπειγόντως να επεκτείνουν την αντιδραστική αυτή νομοθεσία.
Πρόκειται για νόμο - τερατούργημα που ενισχύει και θωρακίζει ακόμη περισσότερο το αντεργατικό θεσμικό οπλοστάσιο και καθιστά ακόμη πιο απεχθείς και ευάλωτες τις εργασιακές σχέσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με διαδηλώνοντα ζαία..ούτε τον ισκιο μας παρέα.Οσοι αλλέως βούλεσθαι..στα τσακίδια.Τ'ακούς,"δυτικό μέτωπο";
Sxolio.- Αίτημα να ενωθούμε με προδοτες κι υπηρετες των πολυεθνικων δεν αποτελεί επιθυμία και σκοπούμενο.Ούτε ενα ότι νά'ναι ..αχταρμάς εκλογικός για να μπούν καποιοι ευκαιριοθηρες στην βουλη.Και βέβαια..σου θυμιζω την παγια θεση μας για συνεργασία με ΚΚΕ..οπότε η αναφορά στο ΠΑΜΕ ετσι γενικολογα μονον ζημια και κανενα οφελος.Περαν του οτι μια συνεργασία μαζι τους σε διακηρυγμενες ομού αρχες..ασυγκριτα προτιμότερη απο συριζαίϊκα οπορτουνολίμαρα ή λοιπους δεξιούς.
Σχολιο.- με κάποιον συριζαίο που αναγνωρίζει οτι και ο σύριζα με την Δούρου έχουν ευθύνη για το Χυτα και το καταγγέλλει δεν έχω κανένα λόγω να μην τον έχω δίπλα μου
Σχολιο.- Σοβαρά; Κατι που το λένε"απωλεια δεδηλωμενης" ή αλλιως εμπιστοσύνη το θυμάσαι; Γιατί χθες οι λιμοσυριζαίοι απ'το "δυτικό μετωπο" μόνο τον Πατούλη εκραζαν...για Δουρου αχνα.Δεν υπαρχει πιθανότητα με τους προδότες που ακομα στηριζουν μνημονια καιΕ.Ε να συνυπαρξουμε. Σου ξαναλέω...προίκα σε "γάμους ευκαιρίας" δεν γινόμαστε.Εκει η Κουμουνδούρου κι ο Σκουρλέτης...οποιος θελει παει.
Αυτος που σημερα...με πληρες μπροστα του ιστορικο της προδοσιας και των συνέπειων της απεργαζεται με τους προδοτες συνεργασίες...δεν γινεται να συνυπαρξει με οσους τοσα χρονια αγωνιζονται κοντρα στο μορφωμα. Δεν εγκαλω κανεναν...ξεκαθαριζω ομως οτι..." πλατειές..δημοκρατικά πλουραλιστικές τάχα...συνυπαρξεις" ...ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...
Ο δρόμος βεβαια είναι ανοιχτός....εμεις ομως προικιά σε "λαμπρούς γάμους οπορτουνιστών"δεν θα γινουμε. Όποιος γουσταρει...η Κουμουνδουρου εκει ειναι.Ας παει.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΘ: Αποχή από υπερωρίες και Σαββατοκύριακα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι
 Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, 19:37
Σε αποχή από υπερωρίες και την εργασία Σαββατοκύριακου προτίθενται να προχωρήσουν από τις 6 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και των Συλλόγων και Σωματείων Υπαλλήλων ΟΛΘ Α.Ε.
Όπως αναφέρουν διεκδικούν την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους και την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για 100 και πλέον εργαζόμενων σε αορίστου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταραχές στην Παπούα της Ινδονησίας
 Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, 02:45
Διαδηλωτές στην ανατολικότερη επαρχία της Ινδονησίας, την Παπούα, πυρπόλησαν κτήρια στην πόλη Τζαγιαπούρα, με την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού να διακόπτει την παροχή σε ορισμένες συνοικίες, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες ταραχές που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες.
Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι πυρπόλησαν επίσης αυτοκίνητα και πετούσαν πέτρες σε καταστήματα και γραφεία, των κατακτητων ινδονησιων μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara. Στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα γραφείο του τοπικού κοινοβουλίου.
"Πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ιδιοκτησίες υπέστησαν ζημιές από τους ταραξίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας, Ντέντι Πρασέτιο.
Η Παπούα συγκλονίζεται εδώ και δύο εβδομάδες από αναταραχές, με τους ντόπιους να καταγγέλουν φυλετικές και εθνοτικές διακρίσεις σε βάρος τους. Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της επαρχίας, κάτι που απέκλεισε ο υπουργός Ασφάλειας.
Ο φασιστας «πρόεδρος» της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο έκανε έκκληση για ηρεμία, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι διέταξε να αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα "οι αναρχικές και ρατσιστικές ενέργειες". Υποσχέθηκε επίσης ότι θα φροντίσει για την ανάπτυξη της Παπούα.
Κατά τη διάρκεια των ταραχών την Πέμπτη στην επαρχιακή πρωτεύουσα Τζαγιαπούρα, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της υπό κρατικό έλεγχο εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telekomunikasi Indonesia. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση προς το παρόν να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών.
Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας PLN έκοψε το ρεύμα στις συνοικίες γύρω από το φλεγόμενο κτίριο. Επίσης, η κρατική εταιρεία ενέργειας Pertamina έκλεισε πολλά βενζινάδικα στην Τζαγιαπούρα λόγω των κινητοποιήσεων αυτών.
Ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο ταγματάρχης Σισριάντι, είπε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις ταραχές.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Kompas.com, η κατάσταση σταδιακά καταστελεται και οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν.
Την Τετάρτη, διαδηλωτές και αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά στην πόλη Ντεϊγιάι, που απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από την Τζαγιαπούρα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης και δύο πολίτες σκοτώθηκαν, ωστόσο μια αυτονομιστική οργάνωση έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Ο στρατός το διέψευσε, κάνοντας λόγο για φημολογία.
Εδώ και δεκαετίες, ένα αυτονομιστικό κίνημα αναπτύσσεται στην Παπούα, όπου συχνά καταγγέλλονται παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ντόπιων από τις ινδονησιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Το έναυσμα των πρόσφατων ταραχών ήταν μια ρατσιστική μομφή σε βάρος φοιτητών από την Παπούα οι οποίοι συνελήφθησαν στην πόλη Σουραμπάγια, αφού προηγουμένως οι αρχές έριξαν δακρυγόνα στον κοιτώνα τους, στις 17 Αυγούστου, στην επέτειο της ανεξαρτησίας της Ινδονησίας. Οι φοιτητές κατηγορούνταν για βεβήλωση της σημαίας.
Οι επαρχίες Παπούα και Δυτική Παπούα ήταν ολλανδικές αποικίες που ενσωματώθηκαν στην Ινδονησία το 1969, μετά από δημοψηφίσμα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που όμως δέχτηκε πολλές επικρίσεις. Σήμερα, ο υπουργός Ασφαλείας Βιράντο δήλωσε ότι τα αιτήματα για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος είναι "εκτός τόπου" επειδή "η ενότητα της Δημοκρατίας της Ινδονησίας είναι οριστική".
Η κυβέρνηση έχει διακόψει την πρόσβαση στο διαδύκτιο στην Παπούα από την περασμένη εβδομάδα ώστε να μην διαδίδονται "προκλητικά" μηνύματα που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περισσότερη βία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οπλο για την εργοδοσια οι νομοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
Με «ευελιξια» και καθηλωση μισθων θωρακιζουν την αναπτυξη και τα κερδη

Μειωμένος κατά 25% ο μέσος μισθός στο σύνολο των εργαζομένων, σε σύγκριση με το 2011, παρά τα πανηγύρια για την ανάπτυξη
Σχεδόν μηδενική η επίδραση στο μέσο μισθό από την περίφημη αύξηση του κατώτερου με τον νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου!
Στα 400 ευρώ μεικτά ο μέσος μισθός στη μερική απασχόληση
Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τους μισθούς και την απασχόληση, φανερώνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα οι προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων μέσα από την ανάπτυξη για το κεφάλαιο και αποκαλύπτουν τον κάλπικο καβγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το αν αυτή θα είναι «βιώσιμη» ή «δίκαιη».
Προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη είναι η διατήρηση και επέκταση όλου του αντεργατικού πλαισίου για την καθήλωση των μισθών και τη διεύρυνση της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας, ενώ και η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά, αφού η όποια μείωσή της «πάει πακέτο» με το μοίρασμα μιας θέσης πλήρους απασχόλησης σε πολλούς υποαπασχολούμενους και άθλια αμειβόμενους εργαζόμενους.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ - ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2019
Μισθοί - φιλοδώρημα και γενικευμένη ευελιξία το «καύσιμο» της ανάπτυξης
Στα 400 ευρώ μεικτά ο μέσος μισθός στη μερική απασχόληση
Μειωμένος κατά 25% ο μέσος μισθός στο σύνολο της απασχόλησης σε σύγκριση με το 2011
Μόλις 0,6% η αύξηση στο μέσο μισθό από την περίφημη αύξηση του κατώτερου με τον νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για το «τέλος των capital controls», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε πριν από έναν χρόνο για το «τέλος των μνημονίων», οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να επιβιώνουν με μισθούς πείνας και να υποαπασχολούνται με συμβάσεις μερικής και προσωρινής απασχόλησης, όπως δείχνουν από μήνα σε μήνα τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για την απασχόληση και τους μισθούς.
Σε κάθε περίπτωση, πίσω από τις προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση για βελτίωση της ζωής του λαού μέσα από την ανάπτυξη για το κεφάλαιο, πίσω από την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το αν αυτή θα είναι «βιώσιμη» ή «δίκαιη», η πραγματικότητα παραμένει μία για τους εργαζόμενους:
Προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη είναι η διατήρηση και επέκταση όλου του αντεργατικού πλαισίου για την καθήλωση των μισθών και τη διεύρυνση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, ενώ και η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά, αφού η όποια μείωσή της «πάει πακέτο» με το μοίρασμα μιας θέσης πλήρους απασχόλησης σε δυο και τρεις υποαπασχολούμενους και άθλιας αμειβόμενους εργαζόμενους.
Αποδοχές - ψίχουλα και μείωση του μέσου μισθού
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τον Φλεβάρη του 2019, τρεις στους δέκα μισθωτούς στις κοινές επιχειρήσεις εργάζονται με σύμβαση μερικής απασχόλησης και ο μηνιαίος μισθός τους δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ μεικτά.
Συγκεκριμένα, από τις ΑΠΔ των επιχειρήσεων τον Φλεβάρη του 2019, σε σύνολο 2.133.156 μισθωτών οι 632.088 (29,6%) εργάζονταν με σύμβαση μερικής απασχόλησης και ο μέσος μισθός τους ανήλθε στα 396,11 ευρώ μεικτά!
Το μέσο ημερομίσθιο διαμορφώθηκε στα 24,51 ευρώ μεικτά, ενώ η μέση απασχόληση αυτής της ομάδας μισθωτών ήταν 16,16 μέρες.
Σημειώνεται ότι η μέση απασχόληση στους εργαζόμενους με πλήρες ωράριο ήταν τον ίδιο μήνα 23,06 μέρες, ενώ ο μέσος μισθός ήταν στα 1.182,39 ευρώ μεικτά.
Οσον αφορά το σύνολο των μισθωτών στις κοινές επιχειρήσεις, τον Φλεβάρη του 2019 η μέση απασχόλησηήταν 21,03 μέρες, ο μέσος μισθός 950,07 ευρώ μεικτά και το μέσο ημερομίσθιο στα 45,18 ευρώ μεικτά.
Για να φανεί το μέγεθος του χτυπήματος των μισθών και συνολικά του εργατικού εισοδήματος, αξίζει να σημειωθεί ότι τον ίδιο μήνα του 2011, δηλαδή πριν από 8 χρόνια, ο μέσος μισθός όλων των μισθωτών ήταν 1.257,46 ευρώ μεικτά, της μερικής απασχόλησης 572,92 ευρώ, ενώ οι μισθωτοί με πλήρες ωράριο είχαν μέσο μισθό 1.419,24 ευρώ.
Που σημαίνει ότι, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας τα τελευταία χρόνια, ο μέσος μισθός παραμένει μειωμένος κατά 307,39 ευρώ ή κατά 25% περίπου σε σύγκριση με το 2011, ως αποτέλεσμα όλου του αντεργατικού πλαισίου που παραμένει ανέγγιχτο και ενισχύεται στην αγορά εργασίας.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Φλεβάρης του 2019 ήταν ο πρώτος μήνας εφαρμογής των «αυξήσεων» στον κατώτερο μισθό, για τον οποίο πανηγύριζε η τότε κυβέρνηση ότι θα ωφελήσει πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος μισθός τον Φλεβάρη του 2019 (950,07 ευρώ μεικτά) εμφανίζεται αυξημένος μόλις κατά 5,69 ευρώ (ή κατά 0,6%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα! Αυτό ήταν το πραγματικό «αποτύπωμα» στους μισθούς της περίφημης «αύξησης» στον κατώτερο που διαφήμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εφαρμογή του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου.
Καθεστώς η ευελιξία
Η αύξηση και σταθεροποίηση της μερικής απασχόλησης τα τελευταία χρόνια σε τέτοια υψηλά επίπεδα αποτυπώνει την πλήρη «προσαρμογή» της εργατικής δύναμης στις ανάγκες και στα σκαμπανεβάσματα της καπιταλιστικής παραγωγής, σε βάρος των αναγκών των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπογραμμιστεί πως:
Η μεγάλη αύξηση της μερικής απασχόλησης υποδηλώνει και συγκεκαλυμμένη ανασφάλιστη («μαύρη») εργασία, καθώς παρατηρείται συχνά το φαινόμενο εργοδότες να προσλαμβάνουν δήθεν για θέσεις μερικής απασχόλησης και να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 8ωρο.
Λόγω του τρόπου καταγραφής των στοιχείων, οι θέσεις εκ περιτροπής απασχόλησης δεν περιλαμβάνονται - όπως θα ήταν το σωστό - στις θέσεις μερικής, αλλά στις θέσεις πλήρους απασχόλησης, γεγονός που «κουκουλώνει» το πραγματικό μέγεθος των ελαστικών μορφών εργασίας.
Στις θέσεις πλήρους απασχόλησης συμπεριλαμβάνονται και οι θέσεις προσωρινής απασχόλησης (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου κ.ά.), ένα ακόμα στοιχείο που συγκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας. Ως προς την προσωρινότητα της απασχόλησης και την «ανακύκλωση» της εργατικής δύναμης αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη»,που δείχνουν τη διαρκή μετάβαση του εργατικού δυναμικού από την εργασία στην ανεργία και το αντίθετο, καθώς το τελευταίο διάστημα, σε κάθε 100 προσλήψεις κάθε μήνα, αντιστοιχούν περίπου 95 απολύσεις.
Αλλα στοιχεία
Να σημειωθεί τέλος ότι για τους 34.901 μισθωτούς στα οικοδομοτεχνικά έργα η μέση απασχόληση ήταν 13,78 μέρες, το μέσο ημερομίσθιο 40,59 ευρώ μεικτά και ο μέσος μισθός στα 559,33 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την κατανομή του εργατικού δυναμικού ανά οικονομική δραστηριότητα, το 21,89% των μισθωτών απασχολείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, το 13,03% στις μεταποιητικές βιομηχανίες και το 12,48% στον κλάδο των ξενοδοχείων και των εστιατορίων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δημιουργία νέου αντάρτικου FARC - EP
Με ένα μανιφέστο με τίτλο «Οσο υπάρχει διάθεση για αγώνα υπάρχει ελπίδα για τη νίκη» και μαγνητοσκοπημένο βίντεο, ανακοινώθηκε χτες από τον Ιβάν Μάρκες, παρουσία του Χεσούς Σάντριτς και άλλων παλιών ανταρτών των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), η έναρξη νέας αντάρτικης οργάνωσης στη χώρα που φέρει το ίδιο όνομα με την παλιά και αποτελεί συνέχειά της. Πρόκειται για οργάνωση που συγκροτούν στελέχη και μαχητές που βλέπουν ότι καταστρατηγείται από την κολομβιανή κυβέρνηση η συμφωνία ειρήνευσης που υπογράφτηκε τον Νοέμβρη του 2016 με τις FARC - EP, μετά από 4 χρόνια διαπραγματεύσεων στην Αβάνα της Κούβας. Ο Μάρκες ήταν ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των ανταρτών στην Αβάνα και στη συνέχεια στέλεχος στο κόμμα που συγκρότησαν μετά από πανεθνική διάσκεψη, με τα ίδια αρχικά FARC (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun - Επαναστατική Εναλλακτική Δύναμη της Πλειοψηφίας). Εδώ και ένα χρόνο, βλέποντας να μην προχωράει στο ελάχιστο η συμφωνία και να συνεχίζονται οι δολοφονίες μαχητών, αποφάσισε να μη δεχτεί τη θέση βουλευτή που προβλεπόταν στη συμφωνία για το νέο κόμμα για μια μεταβατική περίοδο δύο θητειών και αποτραβήχτηκε στις λεγόμενες «μεταβατικές ζώνες» για την επανένταξη των ανταρτών. Λίγο αργότερα, μετά από αυτή την απόφασή του, ο Μάρκες σημείωσε ότι «το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν η παράδοση των όπλων, γι' αυτό τώρα είμαστε απροστάτευτοι», κάτι που οδήγησε τον ηγέτη του νέου κόμματος Ροντρίγκο Λοντόνιο να δηλώσει ότι «θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος».
Επίσης ο Χεσούς Σάντριτς κρατήθηκε για ένα χρόνο στη φυλακή και απειλήθηκε με έκδοση στις ΗΠΑ με την αστήριχτη κατηγορία του «ναρκεμπορίου». Οταν το κατηγορητήριο κατέπεσε, απελευθερώθηκε φέτος τον Ιούνη και στη συνέχεια αγνοούνταν, ώσπου εμφανίστηκε χτες στο πλευρό του Μάρκες και άλλων παλιών και νεότερων μαχητών.
Στο νέο μανιφέστο δηλώνεται ότι «ο ένοπλος αγώνας συνεχίζεται γιατί μας υποχρεώνουν να ξαναπάρουμε τα όπλα» και είναι «απάντηση στην προδοσία του κράτους στη συμφωνία της Αβάνας, αγώνας της Κολομβίας των απλών ανθρώπων, των ξεχασμένων, αυτών για τους οποίους δεν υπάρχει δικαιοσύνη». Και συνεχίζει: «Η εξέγερση δεν έχει ηττηθεί και γι' αυτό συνεχίζουμε στην κληρονομία του Μανουέλ (σ.σ. Μ. Μαρουλάντα, ο ιστορικός ηγέτης των FARC) και του Μπολίβαρ για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή». Στη συνέχεια σημειώνεται ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία με το μικρότερο αντάρτικο του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) και με άλλους αγωνιστές που δεν έχουν υποστείλει τις σημαίες τους, ότι το επιχειρησιακό σχέδιο του νέου αντάρτικου θα είναι «να απαντάει μόνο σε επιθέσεις και να μην επιδιώκει το θάνατο ταξικών αδελφών, στρατιωτών που πολλοί από αυτούς θέλουν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη όπως η λαϊκή πλειοψηφία, ούτε να προχωράει σε απαγωγές για οικονομικούς λόγους». Διαβάζοντας το μανιφέστο ο Μάρκες μίλησε για «προδομένη ειρήνη», έκανε μια αναδρομή στη ματωμένη Ιστορία της χώρας του και στο γεγονός ότι στα περίπου 3 χρόνια από την υπογραφή της «ειρηνευτικής συμφωνίας» έχουν δολοφονηθεί 500 αγωνιστές λαϊκών οργανώσεων, συνδικαλιστές, αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δολοφονημένοι πρώην αντάρτες φτάνουν τους 150.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Διαδηλωτές στην ανατολικότερη επαρχία της Ινδονησίας, Παπούα, πυρπόλησαν κτίρια στην πόλη Τζαγιαπούρα, αναγκάζοντας την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού να διακόψει την παροχή σε ορισμένες συνοικίες, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες ταραχές που ξεκίνησαν πριν από δύο βδομάδες, με τους ντόπιους να καταγγέλλουν φυλετικές και εθνοτικές διακρίσεις σε βάρος τους. Ορισμένοι διαδηλωτές ζητούν επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της επαρχίας, κάτι που απέκλεισε ο υπουργός Ασφάλειας της Ινδονησίας, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Βιντόντο, έκανε έκκληση για ηρεμία, ζητώντας να αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα «αναρχικές και ρατσιστικές ενέργειες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Σύγκρουση συμφερόντων και στην Αφρική
ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Οι ΗΠΑ συχνά απειλούν τα αφρικανικά κράτη με κυρώσεις προκειμένου να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, δήλωσε χτες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας το έντονο ενδιαφέρον και τα συγκρουόμενα συμφέροντα στην πλούσια αφρικανική ήπειρο.
«Παρατηρούμε τις προσπάθειες πολλών δυτικών χωρών, κατά πρώτο λόγο των ΗΠΑ, να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Αφρική. Συγκεκριμένα, καταβάλλουν μεγάλες και επίμονες προσπάθειες με σκοπό να πείσουν ορισμένες αφρικανικές χώρες, που είναι παραδοσιακοί σύμμαχοί μας, να εγκαταλείψουν την αγορά ρωσικών προϊόντων, και βασικά στρατιωτικού εξοπλισμού», είπε ο Λαβρόφ. Ο ίδιος είπε ότι συχνά χρησιμοποιείται η απειλή των κυρώσεων, ωστόσο «οι Αφρικανοί εταίροι μας αντιστέκονται».
Η επέκταση της στρατιωτικής και στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας της Ρωσίας με τις αφρικανικές χώρες πηγάζει, πρωτίστως, από τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα στην ήπειρο, υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα, Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές και αστυνομικοί συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στη Δυτική Σαχάρα και το Νότιο Σουδάν» και η Ρωσία επιδιώκει «να επεκταθεί η παρουσία στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Από τα μέσα της βδομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο  απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ανασταλούν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων από τις 14 Σεπτέμβρη έως τις 14 Οκτώβρη, δηλαδή δύο βδομάδες προτού ξεκινήσει η διαδικασία για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.
 Από την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, που θα ξανανοίξει η Βουλή των Κοινοτήτων μετά τις θερινές διακοπές, θα επιχειρηθεί από τους ευρωλιγουρηδες προδοτες και χαφιεδες της γερμανικης ευρωενωσης αφενός να σταματήσει «με πολιτικά μέσα» η προσπάθεια του Τζόνσον για διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου και αφετέρου θα προωθηθεί διαδικασία για την έγκριση νομοθετήματος που θα εμποδίσει την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ δίχως συμφωνία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΖΑ
ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΥΠΗΡΧΕ
ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ
Όπως ακριβώς μας ζητούσαν οι τραπεζίτες για να έχει λεύτερα τα χέρια του ο Κούλης...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φύγαν τα ροζ γιουσουφάκια και ήλθαν τα γαλάζια...
Υπουργός παιδείας Κεραμεως στον αμερικανό πρέσβη.
Φύγαν τα ροζ γιουσουφάκια και ήλθαν τα γαλάζια, τα αυθεντικά.
Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές βέβαια δεν έχουν πρόβλημα με το χρώμα.
Τους αρκεί που υπάρχουν γιουσουφάκια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν εχει ονομα ο δολοφονος που σκοτωσε την γυναικα με το παιδακι ? Εσας ρωταω ρε Αλητες Ρουφιανοι Δημοσιογραφοι . Ναι εσας λεω που ξερετε το ονομα του αλλα ειστε τοσο πουλημενοι τοσο γλυφτες και τοσο πολυ ΚΟΤΕΣ που δεν τολματε. Οταν σας φτυνουν εσεις νομιζετε οτι βρεχει . Αν λεω αν σας στριμωξουν σε καποια γωνια μετα θα λετε εγω εκανα την δουλεια μου ( και θα εχετε δικιο ... την δουλειας σας ... κανετε αποβρασματα ) ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΓΡΑΨΑ
Σχολιο.- Τέτοια ομερτά, βρομάει πολιτικό κουκούλωμα, κι αλήθεια δεν ξέρω ποιου γιος είναι.
Σχολιο.- για να εχει και τον μοντελοπνιχτη Κουγια δικεορο εχει και οβολα και πολιτικη καλυψη ο τιποτενιος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσεις οι αθεοι που δεν πιστευετε στα θαυματα, πως εξηγειτε ότι αυτοι που φορανε καλτσα με βερμουδα σαν προσκοποι, εχουν γκομενα?