Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Σαββατο 31 Αυγουστου 2019



Τελικά το λύσαμε; Έχει " πτυχίο" ο διοικητής των πρακτόρων; Μήπως δεν είχε πιάσει και τη ...βάση στις Πανελλήνιες;
Πέρα από τ αστεία, είναι τραγικό και συνάμα ενδεικτικό η αριστερά να ασχολείται με το αν ο διοικητής του παραρτήματος του γνωστού ευαγους ιδρύματος στην Ελλάδα έχει ...πτυχίο! Αυτό είναι το θέμα;
Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστεύει πως πρόκειται για ... " Εθνική" υπηρεσία; Που δεν γνωρίζει ποιός και πως διορίζει τον διοικητή και ελέγχει την υπηρεσία; Που δεν ξέρει πως βασική δουλειά της είναι η παρακολούθηση των πολιτών; Σε τελική ανάλυση, θέλουμε να είναι " άριστος" ο διοικητής και να δουλεύει άψογα το φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα;
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ...πτυχίο, γιατί άλλο να τσακωθούν; Αμφισβητησαν ποτέ την ουσία της " υπηρεσίας"; Τον προηγούμενο...πτυχιουχο διοικητή, ποιός τον διόρισε; Ο ΑΣΕΠ;
Το γνωστό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας συμπυκνώνει τις αντιθέσεις, εδώ κρίνονται οι γραμμές!
Υ.γ. όσο για το κοινοβουλευτικό "πραξικόπημα" και τις " φωτογραφικές διατάξεις", σιγά μη σταξει η ουρά του γαϊδάρου!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα"

Το facebook απαγορεύει οποιαδήποτε ανάρτηση από την ιστοσελίδα της Επιτροπής, με την "αιτιολόγηση" πως "παραβιάζει τους όρους της κοινότητας".
Η παραπάνω λογοκρισία γίνεται σε μια περίοδο που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός οξύνει την επίθεση του μέσω του ανθρωποκτόνου εμπάργκο στην Βενεζουέλα, με την ελληνική κυβέρνηση να ευθυγραμμίζεται προβαίνοντας σε διπλωματικούς τυχοδιωκτισμούς κατά της μπολιβαριανής δημοκρατίας.
Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" στέκεται ακλόνητα στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και της νόμιμης κυβέρνησής της στον αγώνα της ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δεν πρόκειται να καμφθεί ή να σωπάσει από τέτοιες πρακτικές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Όταν οι ανθρακωρύχοι, οι μεταλλωρύχοι, οι αγρότες, αυτοί που μέχρι χθες έπιαναν το κομπρεσέρ, σήμερα έχουν το τιμόνι ενός τανκ ή σήκωσαν το πολυβόλο, τα όρια έχουν ξεπεραστεί και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει".
Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ο προλετάριος ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ που δολοφονήθηκε από Ουκρανούς φασίστες στις 31 Αυγούστου 2018.
Η σιωπή μιας ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει υποτάξει την πολιτική της στις ιμπεριαλιστικές στρατηγικές επιδιώξεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου είναι τόσο εκκωφαντική, στην περίπτωση της αντιφασιστικής Αντίστασης που συνεχίζεται αμείωτη από το 2014 στο Ντονμπάς.
Γιατί εκείνη η προδοσία του 1914, όταν τα μέχρι τότε φαινομενικά διεθνιστικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα συναίνεσαν στη σφαγή του προλεταριάτου και των λαών της Ευρώπης χάριν των επιδιώξεων του κεφαλαίου, δεν ήταν κάτι συγκυριακό.
Έναν αιώνα μετά, για την ακριβεια εφτά δεκαετίες από τον μεγάλο αγώνα για τη συντριβή του φασισμού, στον οποίο πρωτοστάτησαν οι λαοί της ΕΣΣΔ, το Ντονμπάς και μορφές όπως αυτή του Ζαχαρτσένκο, μας υπενθυμίζουν ότι διεθνισμός και αντιφασισμός δεν νοούνται χωρίς την ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη με κάθε αγώνα κατά του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του φασισμού.
Αθάνατος!

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα ηγέτη Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο
31/8/2019
Όταν οι ανθρακωρύχοι, οι μεταλλωρύχοι, οι αγρότες, αυτοί που μέχρι χθες έπιαναν το κομπρεσέρ, σήμερα έχουν το τιμόνι ενός τανκ ή σήκωσαν το πολυβόλο, τα όρια έχουν ξεπεραστεί και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει”.
Η δήλωση αυτή του Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, που παράτησε τα εργαλεία του ως τεχνίτης για να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του ουκρανικού νεοφασισμού και να αναδειχθεί  ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, συμπυκνώνει πλήρως τον ταξικό κοινωνικό χαρακτήρα του αντιφασιστικού πολέμου που διεξάγει ο λαός του Ντονμπάς τα τελευταία πέντε χρόνια.
Για την πρωτοπόρα και συνεπή αντιφασιστική του δράση ο Ζαχαρτσένκο δολοφονήθηκε σε ηλικία 42 ετών από Ουκρανούς φασίστες, με βομβιστική επίθεση, στις 31 Αυγούστου 2018, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από την ευρωπαϊκή Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα της Ευρώπης, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Η σιωπή μιας ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει υποτάξει την πολιτική της στις ιμπεριαλιστικές στρατηγικές επιδιώξεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου είναι τόσο εκκωφαντική, στην περίπτωση της αντιφασιστικής Αντίστασης που συνεχίζεται αμείωτη από το 2014 στο Ντονμπάς.
Γιατί εκείνη η προδοσία του 1914, όταν τα μέχρι τότε φαινομενικά διεθνιστικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα συναίνεσαν στη σφαγή του προλεταριάτου και των λαών της Ευρώπης χάριν των επιδιώξεων του κεφαλαίου, δεν ήταν κάτι συγκυριακό.
Έναν αιώνα μετά και εφτά δεκαετίες από τον μεγάλο αγώνα για τη συντριβή του φασισμού, στον οποίο πρωτοστάτησαν οι λαοί της ΕΣΣΔ, το Ντονμπάς και μορφές όπως αυτή του Ζαχαρτσένκο, μας υπενθυμίζουν ότι διεθνισμός και αντιφασισμός δεν νοούνται χωρίς την ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη με κάθε αγώνα κατά του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του φασισμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι φανερό ότι ο κύριος όγκος των νέων ΄προσφύγων΄ που άρχισαν ήδη να καταφθάνουν κατά κύματα στα νησιά της Ελλάδας, (θα) είναι οι τελευταίοι μισθοφόροι τζιχαντοφασίστες του ισλαμο-φασιστικού χαλιφάτου. Ας όψονται όσοι τους υποστηρίζουν...
Όσοι  ΄ανθρωπιστές΄, δεν καταλαβαίνουν ακόμη, ότι στη ΄χώρα΄ μπαίνουν τα τζιχάντια του ISIS, είναι καμένοι εγκέφαλοι.
Σχολιο.- Το καταλαβαίνουν πολύ καλά....αλλα ειναι βλεπεις και τα επαγγελματικα στη μεση...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχεται ΕΝΦΙΑ απο Κούλη.Απόψεις ζαίων;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ας μην ματαιοπονούν οι "επανασύνδεση με μόρφωμα επιθυμούντες".Με μεθοδεύσεις κοινών δράσεων.ΤΕΛΟΣ οι καραμέλλες λήθης!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η κατάληψη της Κέρκυρας το 1923 από την Ιταλία του Μουσολίνι
 Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 13:02
Έναν χρόνο μετά την άνοδό του στην εξουσία κι ενώ η χώρα μας βίωνε τα επακόλουθα της μικρασιατικής καταστροφής, ο Μπενίτο Μουσολίνι και η φασιστική Ιταλία έδειξαν το σοβινιστικό τους πρόσωπο και τις επεκτατικές τους διαθέσεις στα Βαλκάνια.
Αφορμή στάθηκε το επεισόδιο της 27ης Αυγούστου 1923 στον δρόμο Ιωαννίνων - Κακκαβιάς, κατά το οποίο βρέθηκαν δολοφονημένοι πέντε Ιταλοί, μέλη της επιτροπής για την οριστική χάραξη της ελληνοαλβανικής μεθορίου, μετά την παραχώρηση της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία το 1921. Επρόκειτο για τον στρατηγό Τελίνι, τον ταγματάρχη Κόρτι, τον λοχαγό Μπανατσίνι, τον οδηγό του αυτοκινήτου τους και έναν διερμηνέα.
Ο Μουσολίνι, που ήθελε να ενισχύσει και το γόητρό του, χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα των ανακρίσεων από τις ελληνικές αρχές, επέδωσε ρηματική διακοίνωση στην Αθήνα με τους ακόλουθους όρους:
Απόδοση τιμών στην ιταλική σημαία και τις σορούς των δολοφονηθέντων.
Τελετή μνημοσύνου, παρουσία του Υπουργικού Συμβουλίου.
Αίτηση συγγνώμης προς την Ιταλία.
Συμμετοχή Ιταλού στρατιωτικού στις ανακρίσεις.
Καταδίκη των ενόχων σε θάνατο.
Καταβολή αποζημίωσης 50.000.000 λιρετών.
Την Ελλάδα εκείνη την περίοδο κυβερνούσε η Επαναστατική Επιτροπή υπό τον Νικόλαο Πλαστήρα, η οποία φυσικά απέρριψε τους περισσότερους όρους του τελεσιγράφου, ως απαράδεκτους. Προσφέρθηκε να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων και πρότεινε στην Ιταλία να ανατεθεί η επίλυση της διαφοράς στην Κοινωνία των Εθνών. Παράλληλα, διαβεβαίωσε την ιταλική κυβέρνηση ότι οι δράστες δεν ήταν Έλληνες, αλλά Αλβανοί ληστές.
Στις 31 Αυγούστου 1923, η Κοινωνία των Εθνών κάλεσε την Ελλάδα να ενεργήσει ταχύτατα για την ανεύρεση των ενόχων. Η χώρα μας από την πλευρά της ζήτησε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του συμβάντος και τον καταλογισμό ευθυνών, αλλά και την επέκταση των ερευνών προς την Αλβανία.
Κι ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης βρίσκονταν στο αποκορύφωμά τους, η Ιταλία με πολεμική επιχείρηση την ίδια μέρα κατέλαβε την Κέρκυρα, με στόλο αποτελούμενο από 25 πλοία (3 θωρηκτά, 4 καταδρομικά, 6 αντιτορπιλικά τορπιλοβόλα και υποβρύχια). Προηγήθηκε απαίτηση του αρχηγού της ιταλικής μοίρας πλοιάρχου Φοσκίνι προς τον νομάρχη της Κέρκυρας Πέτρο Ευριπαίο για την παράδοση του νησιού. Όταν ο έλληνας αξιωματούχος αρνήθηκε, οι Ιταλοί άρχισαν να κανονιοβολούν την πόλη της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 γυναικόπαιδα και να τραυματισθούν 35 άμαχοι.
Αμέσως μετά, οι ιταλικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στο νησί και το κατέλαβαν. Για να δείξουν τις προθέσεις τους, τοποθέτησαν ένα ξύλινο κόκορα στο Παλαιό Φρούριο, με την επιγραφή: «Όταν λαλήσει αυτός ο κόκορας, τότε οι Ιταλοί θα φύγουν από την Κέρκυρα».
Η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα και προσέφυγε στην Κοινωνία των Εθνών, έχοντας με το μέρος της τη διεθνή κοινή γνώμη. Ο διεθνής οργανισμός (ο ΟΗΕ της εποχής) ανέλαβε να διευθετήσει το περιστατικό, αλλά συνάντησε την έντονη αντίδραση της Ιταλίας. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Διάσκεψη των Πρεσβευτών, η οποία υποχρέωσε την Ελλάδα:
Να καταβάλλει στην Ιταλία αποζημίωση 50.000.000 λιρετών.
Να τελέσει μνημόσυνο για τους δολοφονηθέντες, και να ενεργήσει ανακρίσεις για την ανεύρεση των δραστών της δολοφονίας, υπό την επίβλεψη Διεθνούς Επιτροπής.
Μόνο τότε η Ιταλία δέχθηκε να εκκενώσει την Κέρκυρα στις 27 Σεπτεμβρίου 1923, με τον λαό να τους κατευοδώνει με ένα σαρκαστικό «Κουκουρίκου!». Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τα ενδιαφερόμενα μέρη, οι ένοχοι της πενταπλής δολοφονίας δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρήτη: Γερμανίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι τη βίασαν δύο ισραηλινοναζιστες
 Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 13:13
Σε δύο συλλήψεις μετά από καταγγελία για βιασμό προχώρησαν οι αστυνομικοί της Χερσονήσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία 19χρονη από τη Γερμανία η οποία κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι δύο άνδρες από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως ηλικίας 29 και 35 ετών, τη βίασαν στο δωμάτιο τους.
Η ίδια είπε ότι τους είχε γνωρίσει νωρίτερα και αποδέχθηκε την πρότασή τους να πάνε στο δωμάτιο όπου σύμφωνα με την ίδια, τη βίασαν.
Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο άνδρες και διενεργεί την προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ινδία: 1,9 εκατ. άνθρωποι τέθηκαν εκτός του μητρώου ινδικής υπηκοότητας
 Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 08:52
Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν εκτός του μητρώου ινδικής υπηκοότητας που οριστικοποιήθηκε από το βορειοανατολικό κρατίδιο Άσαμ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του κρατιδίου.
Οι κάτοικοι αυτοί κινδυνεύουν έτσι να βρεθούν χωρίς εθνικότητα και ενδεχομένως να απελαθούν.
Συνολικά 31,1 εκατομμύρια κάτοικοι του κρατιδίου Άσαμ έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Πολιτών (NRC), το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ινδουιστικής εθνικιστικής κυβέρνησης, και 1,9 εκατομμύριο άλλοι δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτό, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό στο Άσαμ, καθώς υπάρχουν φόβοι για ταραχές μετά τη δημοσιοποίηση του καταλόγου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κολομβία: Η Βενεζουέλα απορρίπτει τις κατηγορίες του κολομβιανού προέδρου Ιβάν Ντούκε
 Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 07:40
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εξέφρασε χθες Παρασκευή την έντονη «ανησυχία» της μπροστά στον κίνδυνο «άμεσα επικείμενης επανέναρξης της ένοπλης σύρραξης» στην Κολομβία, ενώ απέρριψε την κατηγορία του ακροδεξιου φασιστα προέδρου Ιβάν Ντούκε που δολοφονει το λαο της Κολομβιας ότι προστατεύει μια νέα ένοπλη οργάνωση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα έκανε δηλώσεις μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση από πρώην ηγετικά στελέχη των FARC ενός βίντεο με το οποίο γνωστοποιούν πως ξαναπαίρνουν τα όπλα.
Ο Λουσιάνο Μαρίν, γνωστότερος με το nom de guerre Ιβάν Μάρκες, πρώην διαπραγματευτής και δεύτερος τη τάξει των άλλοτε Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, εμφανίζεται σε αυτό το βίντεο μαζί με 20 βαριά οπλισμένους άνδρες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών άλλων ηγετών των FARC.
Ο Ιβάν Μάρκες κατηγόρησε στο βίντεο τον ακροδεξιο αληταρα φασιστα «πρόεδρο» Ντούκε ότι δεν τηρεί την συμφωνία ειρήνης του 2016, που είχε σκοπό η χώρα να γυρίσει τη σελίδα του εμφυλίου πολέμου των τελευταίων πενήντα και πλέον χρόνων και οδήγησε στον αφοπλισμό περίπου 7.000 ανταρτών και τον μετασχηματισμό της οργάνωσης ανταρτών σε πολιτικό κόμμα. Ο Μάρκες πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι συναγωνιστές τους ξαναρχίζουν τον ανταρτοπόλεμο.
Η διπλωματία της Βενεζουέλας — η οποία συγκαταλεγόταν στις εγγυήτριες χώρες της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Κολομβία, μαζί με τη Χιλή, την Κούβα και τη Νορβηγία — ανέφερε ότι διαβουλεύεται με τις υπόλοιπες για να χαραχθεί «άμεσα μια στρατηγική που θα επιτρέψει την αποκατάσταση της επαφής ανάμεσα στα μέρη».
Εξάλλου, το Καράκας απέρριψε την «ιταμότητα» του αληταρα φασισταρα Ντούκε, ο οποίος κατ’ αυτό κατηγορεί «τρίτες χώρες και τρίτα πρόσωπα» ότι υπονομεύουν την ειρηνευτική διαδικασία, χωρίς να αναφερθεί άμεσα στην κατηγορία του αληταρα κωλοφασιστα «προέδρου» της Κολομβίας εναντίον του ομολόγου του της Βενεζουέλας.
Ωστόσο η διπλωματία της Βενεζουέλας έκρινε ότι ο ίδιος ο Ντούκε είναι υπεύθυνος για την «αποδιάρθρωση» της ειρηνευτικής διαδικασίας, κατ’ αυτήν «σχεδιασμένη», προσθέτοντας ότι η «συμπεριφορά» του απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια της περιφέρειας.
Οι επικριτές του αληταρα κωλοφασιστα Ντούκε, ο οποίος ανήκει στη σκληρή φασιστικη ακροδεξιά, του προσάπτουν πως προσπαθεί να αφαιρέσει αρμοδιότητες από το ειδικό δικαστήριο στο οποίο ανατέθηκε να χειριστεί υποθέσεις εγκλημάτων της περιόδου του εμφυλίου και ότι κάθε άλλο παρά προσφέρει επαρκή προστασία στους πρώην αντάρτες και στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων — εκατοντάδες εξ αυτών έχουν δολοφονηθεί μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης.
Δεν εντάχθηκαν όλοι οι γκεριγέρος των FARC στην ειρηνευτική διαδικασία: περίπου 2.000 ελευθεροι ανταρτες συνέχιζαν να δρουν σε διάφορες επαρχίες, πολύ πριν ο Ιβάν Μάρκες κάνει την ανακοίνωση.
Δυνάμεις του ακροδεξιου φασιστικου στρατού της Κολομβίας που υπακουει στους αφεντες του τους γιανκιδες σκότωσαν εννιά από τα μέλη μιας ομάδας ελευθερων ανταρτών στην επαρχία Κακετά, ανάμεσά τους κι έναν από τους ηγέτες της, ανέφερε χθες ο φασιστας υπουργός Άμυνας Γκιγιέρμο Μποτέρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γάζα: Τουλάχιστον 75 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στοχοποιημενοι από αληταραδες  ισραηλινοναζιστες στρατιώτες
 Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 06:07
Τουλάχιστον 75 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή στοχοποιημενοι από  στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στα σύνορα που ειχε παρανομα φτιαξει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υγειονομικές υπηρεσίες.
Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην Παλαιστινιακή Γάζα, όπου κυβερνά η Χαμάς, διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται ένας νοσοκόμος και ένας δημοσιογράφος.
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα κοντά στα σύνορα του ανατολικού τμήματος της Λωρίδας της Γάζας και το παρανομο ισραηλινοναζιστικο καθεστως, ανεμίζοντας Παλαιστινιακές σημαίες, την 72η Παρασκευή των διαδηλώσεων που αποκαλούνται «η μεγάλη πορεία της επιστροφής».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σύντομα ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και ισραηλινοναζιστες στρατιώτες. ισραηλινοναζιστικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι εκτοξεύθηκαν εναντίον αληταραδων σιωναζι στρατιωτών του παρανομου ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Δεν αναφέρθηκαν δυστυχως θύματα στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων των αληταραδων σιωναζι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοράλες: Στη Βολιβία την επόμενη εβδομάδα ρωσικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 για την κατάσβεση των πυρκαγιών
 Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 05:52
Ρωσικό στρατηγικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 αναμένεται στη Βολιβία την επόμενη εβδομάδα για να συμμετάσχει τις προσπάθειες που καταβάλλονται στη χώρα για την κατάσβεση των τεράστιων διαστάσεων δασικών πυρκαγιών, δήλωσε χθες Παρασκευή ο Βολιβιανός πρόεδρος Έβο Μοράλες.
«Σε τέσσερις ως πέντε ημέρες, ένα αεροσκάφος Il-76, ικανό να μεταφέρει 50.000 λίτρα νερού, θα φθάσει από τη Ρωσία», ενημέρωσε ο Μοράλες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του. Πρόσθεσε ότι «η Βολιβία θα καλύψει μόνο το επιχειρησιακό κόστος» για τη συνεισφορά του στις προσπάθειες πυρόσβεσης.
Η Βολιβία είναι ανάμεσα στις χώρες όπου μαίνονται οι πυρκαγιές που κατακαίνε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου τις τελευταίες εβδομάδες. Η χώρα έχει κινητοποιήσει πάνω από 4.000 πυροσβέστες, στρατιωτικούς, αεροσκάφη, ελικόπτερα και άλλα μέσα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πολεμος των Αστρων του Τραμπ
Οι ΗΠΑ δημιουργουν στρατιωτικη διοικηση του Διαστηματος και ανοιγουν μια νεα κουρσα εξοπλισμων. Αναποφευκτη η στρατιωτικοποιηση του Διαστηματος σχολιασε η Μοσχα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην τελετή της ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής διαδηλώσαμε έξω από το Ζάππειο για να κλείσει η χωματερή της Φυλής που συνεχώς επεκτείνεται. Το κάλεσμα είχε γίνει από τη συλλογικότητα κατοίκων της Δυτικής Αττικής "ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ". Μας υποδέχθηκαν εντελώς αδικαιολόγητα τα ΜΑΤ. Μας ψέκασαν χωρίς λόγο με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Το πείσμα όμως των διαδηλωτών ήταν μεγάλο και τελικά βρεθήκαμε έξω από το Ζάππειο.
Ο αγώνας για κλείσιμο της Φυλής και της δημόσιας αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική συνεχίζεται!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πληθαίνουν οι ενδείξεις και οι καταγγελίες ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές στον Αμαζόνιο είχαν ως στόχο τον αφανισμό των αυτοχθόνων φυλών που ζουν στο τροπικό δάσος ή την εκδίωξή τους από τους τόπους τους.

Άγνωστη είναι η τύχη μιας από τις πιο απομονωμένες φυλές αυτοχθόνων στον Αμαζόνιο, η ύπαρξη της οποίας είχε διαπιστωθεί πριν από περίπου ένα μήνα, εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στο τροπικό δάσος και δη στην περιοχή στην οποία κατοικούσαν. Η φυλή που το πιθανότερο είναι ότι πολλά μέλη της είναι νεκρά από την καταστροφή, ζούσε στην προστατευόμενη περιοχή αυτοχθόνων Αραριμπούια στην επαρχία Μαρανιάου της Βραζιλίας, είχε λάβει το όνομα Άουα, θεωρείται ότι αποτελείτο από 80 άτομα και είχε χαρακτηριστεί ως “η πιο απειλούμενη με εξαφάνιση φυλή του κόσμου”.
Η περιοχή Αραριμπούια είναι στα ανατολικά όρια του Αμαζονίου και τα τελευταία χρόνια αποψιλώνεται μαζικά και μέχρι πρότινος παράνομα (η κυβέρνηση Μπολσονάρου άφησε το δάσος έρμαιο στις ορέξεις των υλοτόμων, των αγροτών και των κτηνοτρόφων) από αγρότες και κτηνοτρόφους για να μετατραπεί σε εκμεταλλεύσιμη γη. Σημειώνεται ότι και στην άλλη πλευρά του Αμαζονίου, στην προστατευόμενη περιοχή αυτοχθόνων Ούρου Έου Ουάου Ουάου της επαρχίας Ροντόνια, όπου ζουν τρεις μεγάλες φυλές αυτοχθόνων οι οποίες έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, ξέσπασαν επίσης καταστροφικές πυρκαγιές τις προηγούμενες ημέρες.
Τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι οργανώσεις των αυτοχθόνων του Αμαζονίου σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές και προέρχονται από διασταύρωση των δεδομένων που προέκυψαν από την χαρτογράφηση των πυρκαγιών από τη Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) καταδεικνύουν ότι οι προστατευόμενες περιοχές των αυτοχθόνων επλήγησαν ιδιαίτερα από την καταστροφή. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν πυρκαγιές ξέσπασαν σε 131 προστατευόμενες και ελεγχόμενες περιοχές την περίοδο 15- 20 Αυγούστου. Από αυτές οι 15 είναι περιοχές στις οποίες ζουν πλήρως απομονωμένες φυλές ή φυλές που πολύ πρόσφατα είχαν την πρώτη τους επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως η φυλή των Άουα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι φυλές αυτές βρίσκονται υπό συνεχή κίνδυνο καθώς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους εξαιτίας της απειλής που είναι γι’ αυτούς οι παράνομοι υλοτόμοι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Φυλές οι οποίες δεν αφανίζονται με βίαιο τρόπο οι ίδιες, αναγκάζονται να αφήσουν τις περιοχές τους από τις πρόσφατες πυρκαγιές καθώς αυτές καίνε ή διώχνουν τα άγρια ζώα που ζουν στο τροπικό δάσος και αποτελούν θηράματα για τους αυτόχθονες.
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες από εκπροσώπους αυτοχθόνων φυλών ότι πριν το ξέσπασμα των πυρκαγιών, αλλά και μετά από αυτές, ήρθαν σε επαφή με μη αυτόχθονες που τους απείλησαν και τους ζήτησαν να εγκαταλείψουν την γη τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μολις εμαθα το ονομα του δολοφονου που σκοτωσε την γυναικα με το παιδακι.
Ονομαζεται Γιαννης Δρουγκας και ειναι Εφεδρος Σημαιοφορος.
Απο ακετα πλουσια οικογενεια
Σχολιο.- Μπραβο ρε φιλε που το εβγαλες , γιατι τα λαμογια οι αλητες ρουφιανοι δημοσιογραφοι που το ηξεραν τα πηραν και το βουλωσαν.Να μαθει ο κοσμος ποιος ειναι αλλα να μαθουμε και ποιος εδωσε την εντολη να μην μαθευτει το ονομα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλιό, αποκαλυπτικό, κατατοπιστικό και επίκαιρο.
Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος: Τι κρύβει η «έκρηξη» ΜΚΟ και η μαζική στρατολόγηση επιστημόνων
4 Απρίλιος, 2017
https://edromos.gr/raxiwths-synentefxh-mko/?fbclid=IwAR04wy2YV4L95uClwuwwG8LGVjb69vCDtp9njoHwWslAd7VtWikLvTNKhdk

"Στην Ελλάδα, πάντως, μόλις τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε σοβαρά με τις ΜΚΟ…
Στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια εξαπλώνονται ταχύτατα τα δίκτυα των μεγάλων δυτικών ΜΚΟ. Εγκαθιστούν θυγατρικά σχήματα τα οποία στη συνέχεια ιδρύουν άλλες ΜΚΟ με διάφορους προσχηματικούς σκοπούς ή αναλαμβάνουν τον έλεγχο υφιστάμενων ΜΚΟ ή σωματείων, μέσω χρηματοδότησης προγραμμάτων ή θέσεων εργασίας. Έτσι δημιούργησαν ένα δίκτυο εκατοντάδων ΜΚΟ με χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι με ολιγόμηνες ανανεόμενες συμβάσεις, ώστε να τους κρατούν διαρκώς εξαρτημένους και πειθαρχημένους, στη μεγάλη πλειοψηφία τους με υψηλή μόρφωση και πολύγλωσσους. Το αντικείμενο της εργασιακής τους απασχόλησης είναι κατά κύριο λόγο προσχηματικό και δεν φαίνεται να ενδιαφέρει πραγματικά τους χρηματοδότες: κάποιου είδους «καταγραφή», «συνηγορία», νομική «υποστήριξη», «strategic litigation» και άλλα ανάλογα συμπαθή μεν, ασαφή δε.
Δηλαδή, μιλάμε για μια ιδιότυπη στρατολόγηση ανθρώπων και δη υψηλού επιπέδου για την υπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων;
Όπως συνέβη και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που βίωσαν παλαιότερα ανάλογη «έκρηξη» ΜΚΟ, οι ειδικότεροι πολιτικοί στόχοι αυτής της μαζικής στρατολόγησης επιστημόνων και της διάχυσης εκατομμυρίων δεν γίνονται αμέσως εμφανείς. Η στήριξη της πολιτικής της Ε.Ε. για το προσφυγικό, που αφορά πλέον λιγότερους από 50.000 πρόσφυγες, δεν είναι επαρκής εξήγηση γι’ αυτό το πράγματι τεράστιο δίκτυο ΜΚΟ που στήνεται μπροστά στα μάτια μας. Βέβαια, η οικονομική εξάρτηση και η διαπαιδαγώγηση χιλιάδων νεαρών επιστημόνων στις αξίες του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης είναι σημαντική από μόνη της, αλλά μάλλον πρέπει να περιμένουμε ότι θα δούμε περισσότερα."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
Οι «άστεγοι με τα κοστούμια»: Έξω από σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, κουλουριασμένοι σαν έμβρυα σε μήτρα.

Καλοντυμένοι, κατ’ όψη επιτυχημένοι, κουστουμαρισμένοι άντρες κοιμούνται τη νύχτα σε πεζοδρόμια, σε παγκάκια, έξω από σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς του Τόκιο, κουλουριασμένοι σαν έμβρυα σε μήτρα.
Είναι οι «άστεγοι με τα κοστούμια». Το νέο φαινόμενο στην Ιαπωνία. Πρόκειται για εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν με εξουθενωτικούς ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα εξαντλημένοι να καταρρέουν και να τους παίρνει ο ύπνος στη στάση του λεωφορείου ή του τρένου, αφού δεν προλαβαίνουν τα τελευταία δρομολόγια και δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα ακριβά ξενοδοχεία.
H βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε φωτογραφίες του φωτογράφου Paweł Jaszczuk, ο οποίος ένα βράδυ φωτογράφησε τυχαία τον πρώτο «άστεγο με κοστούμι» που βρήκε στη στάση ενός λεωφορείου.  Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη του: «Η αντίθεση όπου βλέπεις έναν καλοντυμένο άντρα να κοιμάται στον δρόμο, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, μου τράβηξε την προσοχή αλλά το μήνυμα δυνάμωσε στην πορεία».
Ο Paweł Jaszczuk, περιπλανώμενος μεταξύ σταθμών τρένων και μπαρ του Τόκιο, συνειδητοποίησε ότι το φαινόμενο ήταν συχνό. Έτσι, άρχισε να φωτογραφίζει τους άστεγους με το κοστούμι. «Είναι καλοντυμένοι, με μια ενδιαφέρουσα συχνά πόζα, εικόνα που μοιάζει να προορίζεται για περιοδικό μόδας που κάνει προχωρημένο κόνσεπτ».
«Κι όμως…οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ανθρώπους που τους έχουν εκμεταλλευτεί, που δουλεύουν υπερβολικά, που στρεσάρονται πολύ και που είναι εξουθενωμένοι. Θέλουμε όντως να φτάσουμε σε αυτό το σημείο;» αναρωτιέται. Ο φωτογράφος Paweł Jaszczuk αποφάσισε έτσι να εκδώσει το βιβλίο «High Fashion», που αποδεικνύει και κάνει γνωστό στον κόσμο το νέο φαινόμενο. Άνθρωποι, μόνοι και μοναχικοί που κοιμούνται στο δρόμο, σε παγκάκια, ακόμη και όρθιοι, φορώντας τα κοστούμια τους.
Οι υπερβολικές ώρες εργασίας και η ανάγκη συχνά για ένα ποτό μετά την εργασία εκτός των άλλων αποκλεισμών,  αποκλείουν τους εργαζόμενους κι από ένα κρεβάτι, αφού οι αποστάσεις προς τις προσιτές περιοχές όπου διαμένουν είναι μεγάλες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σταματούν συγκριτικά νωρίς, ενώ πολλές φορές η εξάντληση τους είναι τόσο μεγάλη που δεν αντέχουν να περιμένουν ούτε το τρένο. Έτσι, η σκληρή δουλειά, η εταιρική κουλτούρα της Ιαπωνίας, η μέθη και η κατάληξη στο δρόμο είναι πλέον καθημερινότητα.
Μάλιστα η εικόνα των άστεγων με κοστούμια μοιάζει με εικόνα θυμάτων δολοφονίας. «Είναι σκοτωμένοι από υπερβολική δουλειά» λέει ο φωτογράφος και υποστηρίζει ότι «είμαστε όλοι στο ίδιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό-καταναλωτικό κρεβάτι, κοιμισμένοι σαν σαλιγκάρια».
«Οι φωτογραφίες μου ωριμάζουν μαζί μου», λέει και καταλήγει «προσπαθώ να θέσω ερωτήματα, να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να σκεφτούν τον εαυτό τους, την ανθρώπινη φύση και την κοινωνική οργάνωση».
Aυτοί οι εξαντλημένοι, καλοντυμένοι, άστεγοι μισθωτοί εργαζόμενοι στο Τόκιο του 21ου αιώνα.
Στη χώρα της υψηλής τεχνολογίας, που αντί να μειώνει το χρόνο εργασίας και τον κόπο των ανθρώπων δημιουργεί φτώχεια και δυστυχία για τους πολλούς και μεγάλα κέρδη για τους ολιγάρχες. Είναι ο νεοφιλελευθερος καπιταλισμός. Τι δεν καταλαβαίνεις;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Εγκλημα διαρκείας με τη σφραγίδα της ΕΕ και των κομμάτων της
Η ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη, σπέρνει τον καρκίνο στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της περιοχής
Ο κοσμος στο Βολο δεν μπορε;ι πλεον να αναπνευσει από τη βρωμα της καυσης σκουπιδιων. Κινδυνος για τη Δημοσια Υγεια.
Η συνεχιζόμενη καρκινογόνα καύση στερεών αποβλήτων SRF/RDF από τη βιομηχανία της «ΑΓΕΤ - Ηρακλής» κάνει καθημερινά αποπνικτική την ατμόσφαιρα του Βόλου και μετατρέπει την πόλη σε έναν θανατηφόρο θάλαμο αερίων, βάζοντας σε κίνδυνο εκτός από το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, συνολικά του λαού της περιοχής.
Το RDF, που αποτεφρώνεται στους τσιμεντοκλιβάνους της «ΑΓΕΤ Ηρακλής», είναι προϊόν της μηχανικής επεξεργασίας αποβλήτων, με υψηλό ποσοστό πλαστικών και βαρέων μετάλλων. Ετσι, η καύση του οδηγεί σε εκπομπές εξαιρετικά επικίνδυνων αέριων ρύπων, που ευθύνονται για καρκινογενέσεις και άλλες σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες (και όχι μόνο) είναι μια χρυσοφόρα δεξαμενή άντλησης κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο, στο πλαίσιο της λεγόμενης «κυκλικής οικονομίας» της ΕΕ. Με την παραγωγή Ενέργειας μέσω της καύσης σκουπιδιών, στόχος είναι να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και να εξασφαλίσουν φτηνές πρώτες ύλες, σε βάρος της δημόσιας υγείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Στα «ψιλά γράμματα» κρύβεται το γενικευμένο και συστηματικό φακέλωμα
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή με «ευρεία συναίνεση»
Με τη διαδικασία του επείγοντος και με τις ψήφους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής ένα ακόμα νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που μεταξύ άλλων ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία 680/2016 της ΕΕ για την «προστασία των προσωπικών δεδομένων». Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και αποκάλυψε τον επικίνδυνο και αντιδραστικό χαρακτήρα του.
Η ευρεία συναίνεση για την υπερψήφιση της ευρωπαϊκής Οδηγίας, που συστηματοποιεί το φακέλωμα από το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιβεβαιώνει ότι κάθε βήμα στην ένταση του αυταρχισμού, που συνοδεύει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, έχει την υπογραφή όλων τους, για τη θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αλλωστε, η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ήταν εκκρεμότητα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που με τη στήριξή του διεκπεραίωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση της Οδηγίας στο ελληνικό Δίκαιο και τις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, πίσω από τη δήθεν προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα οικοδομείται ένα νέο σύστημα φακελώματος, καθώς επιτρέπονται η συλλογή και η ανταλλαγή δεδομένων που αφορούν πολιτικά φρονήματα, συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, θρησκεία, πεποιθήσεις, γενετικά δεδομένα, υγεία, φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, ποινικές καταδίκες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπολίτευση δεν σημαίνει να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ
Απέναντι στην χυδαία και γελοία αντιπολίτευση της Λούμπεν Κεντροαριστεράς  του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ με τις αστειότητες/γελοιότητες των ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ αλλά και των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη, πλήρης και στρατηγικού τύπου αντιπολίτευση.
Εάν λοιπόν δεν θέλουμε να φύγει απλώς η ΝΔ και να ξανάρθει ο δόλιος γητευτής των μαζών με τον μανδύα του «Προοδευτικού» δηλαδή ο Δρ της Απάτης που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να οργανώσουμε ένα Διμέτωπο -κυριολεκτικά- αγώνα.
Κριτική συντριπτική στη ΝΔ αλλά συντριπτικότερη κριτική στον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός λέει «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Πρέπει να το εφαρμόσουμε έξυπνα και αποτελεσματικά. Κατά γράμμα. Κυριολεκτικά! Για να έρθει μια αληθινά Προοδευτική Κυβέρνηση και όχι να επανέλθουν οι Λιγούρηδες Κρατικοδίαιτοι του ΣΥΡΙΖΑ !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019
Το ένοπλο σκέλος των FARC ξαναπαίρνει τα όπλα ενώ το πουλημενο πολιτικό παραμένει πιστό στην ειρηνευτική συμφωνία με την κυβέρνηση της Κολομβίας

Ο ηγέτης της επαναστατικής ομάδας Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός (FARC-EP), Ιβάν Μάρκες, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξαναπαίρνουν τα όπλα, επικαλούμενος σε ανακοινωθέν το «καθολικό δικαίωμα των λαών να ξεσηκώνονται ένοπλα ενάντια στην καταπίεση».
Όπως είπε, το νέο στάδιο του αγώνα αποτελεί απάντηση στην «προδοσία του Κολομβιανού Κράτους στις ειρηνευτικές συμφωνίες» που υπεγράφησαν στην Αβάνα το 2016.

«Ο στρατηγικός μας στόχος είναι η ειρήνη στην Κολομβία με κοινωνική δικαιοσύνη [...] αυτή είναι η σημαία μας, η σημαία της ειρήνης», δήλωσε ο Μάρκες.
Μεταξύ εκείνων που τον συνοδεύουν φαίνονται οι ηγέτες Χεσούς Σάντρις και Ερνάν Νταρίο Βελάσκες, El Paisa. Η ομάδα κατήγγειλε τις συνεχιζόμενες δολοφονίες κοινωνικών ηγετών και αποστρατευμένων πρώην μαχητών, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα της Νότιας Αμερικής, ως κάποιες από τις αιτίες για την επιστροφή στον ένοπλο αγώνα, σύμφωνα με το Telesur.
Ο Ιβάν Μάρκες έκανε έκκληση για ενότητα και ειρήνη στην Κολομβία και προέτρεψε σε μάχη κατά της διαφθοράς και της ατιμωρησίας.
«Δεν θα συνεχίσουμε να σκοτωνόμαστε τα ταξικά αδέλφια έτσι ώστε μια ξεδιάντροπη ολιγαρχία να συνεχίσει να διαχειρίζεται το πεπρωμένο μας και να γίνεται όλο και πλουσιότερη, εις βάρος της φτώχειας του λαού και των μερισμάτων πολέμου», υποστήριξε.
Από την πλευρά του, το ξεπουλημενο προδοτικο πολιτικό κόμμα Επαναστατική Εναλλακτική Δύναμη της Κοινότητας (FARC) επανέλαβε τη δέσμευσή του για ειρήνη στην Κολομβία, αφού έμαθε την απόφαση των FARC-EP να ξαναπάρουν τα όπλα ως απάντηση στην μη τήρηση των ειρηνευτικών συμφωνιών από το κολομβιανό κράτος.
Ο Ροντρίγκο Λοντόνιο (Τιμοτσένκο), ξεπουλημενος πρόεδρος του (πολιτικού κόμματος) FARC, δήλωσε ότι οι μεγάλες πλειοψηφίες παραμένουν πιστές στα συμφωνημένα (Ειρηνευτική Συμφωνία του 2016), ακόμα και με όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.
Ο Φασιστα "πρόεδρος" Ιβάν Ντούκε, σε τηλεοπτική δήλωση, είπε ότι η Κολομβία δεν δέχεται απειλές οποιασδήποτε φύσης.
Ο ακροδεξιος φασιστας "πρόεδρος" ζήτησε από την Ειδική Δικαιοσύνη για την Ειρήνη (JEP) - που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαλόγων για να δικάσει πρώην αντάρτες - να καταργήσει και να άρει τις δικαστικές εγγυήσεις για όλους τους άνδρες που εμφανίζονται στο βίντεο όπου ανακοινώνεται η απόφαση για την επιστροφή στα όπλα. Ζήτησε επίσης από τη Γενική Εισαγγελία να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους πρωταγωνιστές των εικόνων.
Είπε ότι «η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να προωθεί την ειρηνευτική της πολιτική με νομιμότητα. Διατηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι σε όσους συνεχίζουν να πιστεύουν ειλικρινά τις δεσμεύσεις μας για επανένταξη». Και δήλωσε ότι όσοι επέλεξαν τη νομιμότητα θα συνεχίσουν να βασίζονται στο κράτος. «Στους υπόλοιπους, εκείνους που επιλέγουν τον εγκληματικό δρόμο, θα πέσει πάνω τους όλο το βάρος του νόμου».
Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ανέφερε ότι το κράτος οφείλει να τηρήσει τις υπάρχουσες ειρηνευτικές συμφωνίες με τους πρώην μαχητές του FARC για να συνεχιστεί η σταθερότητα στο έθνος και έκανε έντονη κριτική στο λογαριασμό του στο Twitter.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιματηρή επίθεση στη Λυών
 Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 18:49
Ένας άνδρας οπλισμένος με ένα μαχαίρι και μία σούβλα ψησταριάς έσπειρε τον τρόμο το απόγευμα στην έξοδο του μετρό στο Βιλερμπάν κοντά στην Λυών, επιτιθέμενος στους περαστικούς, ο ένας από τους οποίους, ένας 19χρονος, έχασε την ζωή του.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν, τρεις από τους οποίους βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου.
Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και κρατείται ως ύποπτος «για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Λυών.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν Αφγανό αιτούντα άσυλο. Προς το παρόν, η έρευνα δεν έχει ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας της Λυών. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 16.30 τοπική σε σταθμό του μετρό του Βιλερμπάν.
«Υπήρχε ένας κύριος στην στάση του λεωφορείου που άρχισε να χτυπά με το μαχαίρι του προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε μία νεαρή γυναίκα με την μπλούζα της ματωμένη.
«Κατάφερε να χτυπήσει και να ανοίξει την κοιλιά ενός ανθρώπου. Μαχαίρωσε στο κεφάλι έναν άλλο, άνοιξε το αυτί μίας γυναίκας και η γυναίκα κατέρρευσε στην στάση και κανείς δεν ήρθε να με βοηθήσει», είπε με λυγμούς.
Ανθρωποι έτρεχαν για να κρυφτούν όπου μπορούσαν, κυρίως στο εσωτερικό λεωφορείων. Εκτός των οκτώ τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, περί τους είκοσι υπέστησαν σοκ και χρειάσθηκαν την παροχή βοήθειας.
Ο δήμαρχος της Λυών Ζεράρ Κολόμπ που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης ζήτησε «σύνεση» ως προς τον τρομοκρατικό ή μη χαρακτήρα της επίθεσης.