Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Τριτη 6 Αυγουστου 2019


Βασανιστήρια σεφ στην Κέρκυρα από τον Μποτρίνι.
05 Αυγούστου 2019 20:59
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν καταγγελίες ενός 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής, ο οποίος πραγματοποιούσε την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας. Στις καταγγελίες έκανε λόγο για "βασανιστήρια" που υπέστη από τον υπεύθυνο της κουζίνας Μποτρίνι: "Μου πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια , μου προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, με εξύβριζε σκαιότατα ενώ επίσης κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο μου πόδι", ανέφερε.
Το φερόμενο θύμα έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη εξεταστεί από Ιατροδικαστή.
Υπενθυμίζεται ότι φωτογραφίες του τραυματισμένου από καυτό λάδι 19χρονου έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του φοιτητή, είχε απειληθεί πως εάν παραιτηθεί ή δημοσιοποιήσει την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κέρκυρα: Έζησε την κόλαση σε κουζίνα γνωστού εστιατορίου του Μποτρίνι– Καταγγελία σπουδαστή μαγειρικής για «μεσαιωνικά» βασανιστήρια!
 05/08/2019 17:12
Απίστευτη καταγγελία από σπουδαστή μαγειρικής. Έκανε την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας, αλλά δεν άντεξε, όπως υποστηρίζει, τα «μεσαιωνικά» βασανιστήρια από τον υπεύθυνο της κουζίνας.
Μία απίστευτη καταγγελία από 19χρονο σπουδαστή μαγειρικής στην Κέρκυρα είδε το φως της δημοσιότητας. Ο σπουδαστής μαγειρικής που έκανε την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας, κάνει λόγο ούτε λίγο, ούτε πολύ, για «μεσαιωνικά βασανιστήρια».
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, ο υπεύθυνος κουζίνας του εν λόγω εστιατορίου ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Όπως αναφέρει ο 19χρονος στην καταγγελία, ο υπεύθυνος κουζίνας του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε σκαιότατα ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.
Ο σπουδαστής, αφού πρώτα απειλήθηκε πως αν παραιτηθεί ή δημοσιοποιήσει την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση στον Εισαγγελέα Κέρκυρας αφού προηγουμένως ζήτησε και εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τα τραύματά του.
Ο 19χρονος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κέρκυρας, προχώρησε παράλληλα και σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο και δημοσιοποίησε το περιστατικό, συνοδευόμενο από φωτογραφίες των τραυματισμένων χεριών του νεαρού σπουδαστή.
«Ο φόβος της απόλυσης κρατάει τα στόματα κλειστά»
«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα «θύματα», καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».
Ο κ. Πελάης ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους και κάλεσε όσους υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές ή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στα σωματεία τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο καφενείο μιλάμε αλλά δεν καπνίζουμε . Στα καζίνο καπνίζουμε αλλά δεν μιλάμε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον φιλοεργοδοτικό προεκλογικό πολιτικό λόγο του Μητσοτάκη αποδίδει τον βασανισμό του 19χρονου εργαζόμενου στην Κέρκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ε, ναι! Γιατί τόσα χρόνια η εργοδοτική ασυδοσία επι ΣΥΡΙΖΑ είχε παταχθεί. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, τα περισσότερα από 300 θανατηφόρα "εργατικά ατυχήματα" στα 2015-19.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΖΙΦΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ
Επίθεση στην κυβέρνηση γιατί δεν ξεκίνησε ακόμη η τσιμεντοποίηση του Ελληνικού, εξαπέλυσε ο ρυπαρός παλιάνθρωπος Τζιφρας!
Τι τον νοιάζει τον Τσίπρα αν το λεκανοπέδιο γίνει εντελώς αβίωτο μετά από την απώλεια ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους; Ταξικά συμφέροντα εξυπηρετεί ο γόνος των μεγαλοεργολάβων, με το συμπλεγματικό μίσος κατά του φτωχόκοσμου και των παιδιών μας που θα ασφυκτιούν σε μια πόλη εφιάλτη.
Κι όσο σκέφτομαι τα σιχάματα που μου επιτίθονταν προεκλογικά γιατί δεν θα στήριζα τον παλιάνθρωπο! Αυτά τα ρυπαρά ανθρωπάκια που μαζί με τον γόνο των εργολάβων καταγγέλλουν τον Κούλη, γιατί καθυστερεί το τσιμέντωμα στο Ελληνικό!
Και είναι προφανές -για να προλάβω βρομερούς καλοθελητές- ότι σιχάματα δεν χαρακτηρίζω όλο τον κόσμο που ψήφισε τον παλιάνθρωπο.
Σ' αυτούς που με έβριζαν γιατί "θα φέρω τον Κούλη" αναφέρομαι. Τα τρισάθλια ανθρωπάκια που ηδονίζονται με την καταστροφή κάθε ελεύθερου χώρου για να κονομάνε οι μεγαλοεργολάβοι. Τσιπραίοι ή όποιοι άλλοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί στη ΝΔ νά χαιρόσαστε τά ακροδεξιά πουλέν σας: Κουλης, Α.Σαμαράς,Ντορα Μητσοτακη Κούβελλου,Μ.Βορίδης,Α.Γεωργιαδης,Ν.Κεραμέως,Κ.Χατζηδακης,Κ.Κυρανάκης,Γ.Βρούτσης,Κ.Καραγκούνης,Κ.Μπογδάνος,Μ.Παπαδημητρίου,Γ.Λοβέρδος,
Δ.Μαρκόπουλος,Κ.Τασούλας,
Κ.Καραμανλής,  Σ.Βουλτεψη καί καμια 140αρια ακόμα βολευτές,  ποιο ακροδεξιός πεθαινεις



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπ.Ερ:Συμμετοχή των εργαζομένων σέ διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων,με κίνητρο τη«μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών». Ψάχνουν μαλακες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτιά έκαιγε επιφάνεια σχεδόν ίση με την έκταση του Βελγίου.
Οικολογική καταστροφή στην Σιβηρία
04/08/2019
Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται στην Σιβηρία για την κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ήδη κατακάψει τεράστιες εκτάσεις δάσους. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο της Ρωσίας, προσωπικό 10.000 ανθρώπων και τεχνικός εξοπλισμός περίπου 3.000 μηχανημάτων διαφόρων τύπων συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Κατά το τελευταίο 24ωρο στην προσπάθεια κατάσβεσης έχουν εμπλακεί 12 αεροσκάφη, ρίχνοντας 993 τόνους νερού στα φλεγόμενα δασικά μέτωπα. Παράλληλα, αεροσκάφη Antonov An-26 πέταξαν στην περιοχή του Ιρκούτσκ και βομβάρδισαν με ιωδιούχο άργυρο τα σύννεφα, προκειμένου να βρέξει πάνω από τις πληγείσες περιοχές.
Πέντε περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές τις προηγούμενες ημέρες, η φωτιά έκαιγε επιφάνεια σχεδόν ίση με την έκταση του Βελγίου.
Σε εικόνες από δορυφόρο της NASA μπορεί να διακρίνει κανείς καπνό από τις φωτιές στη Σιβηρία που έχει εξαπλωθεί μέχρι την Αλάσκα και τις δυτικές ακτές του Καναδά.
Σχολιο.- Κάθε χρονο πιανουνε τεραστιες φωτιες στη Σιβηρια. Γιαυτο οι Ρωσοι εχουν αυτά τα τεραστια αεροπλανα πυροσβεσης που ριχνουν εκατονταδες τονους νερου. Για να σβηνουν αυτές τις φωτιες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασάνιζαν με καυτό λάδι (!) σπουδαστή μαγειρικής σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας!
Μεσαιωνικά βασανιστήρια και συμπεριφορά αλλοτινών εποχών επέδειξε σεφ γνωστου κερκυραϊκού εστιατορίου σε 19χρονο μαθητευόμενο
5/8/2019
Του έριξαν στο χέρι καυτό λάδι! Τον κλώτσαγαν στο τραυματισμένο του πόδι! Του βλαστημούσαν τα θεία και τον εξύβριζαν καθημερινά! Του δημιούργησαν εγκάυματα καίγοντάς τον με ζεματιστή σπάτουλα! Και όλα αυτά, για να… μάθει να μαγειρεύει!
Μεσαιωνικά βασανιστήρια και συμπεριφορά αλλοτινών εποχών επέδειξε σεφ πασίγνωστου κερκυραϊκού εστιατορίου σε 19χρονο μαθητευόμενο που έκανε στην κουζίνα του εν λόγω καταστήματος την πρακτική του άσκηση για το φετινό καλοκαίρι.
Και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάη που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον…
Ωστόσο, ο 19χρονος που φοιτεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας (κάτοικος Βόρειας Ελλάδας αλλά με καταγωγή από την Κέρκυρα) δεν άντεξε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά και προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αφού προηγουμένως πήγε στον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την οποία δημοσιοποίησε ο Στ. Πελάης.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=QSvyA7H0nwg

σχολιο.- Πρώτον:όνομα μαγαζιού.Δεύτερον:Ονομα εργοδότη.Τρίτον:όνομα Σέφ.
Τέταρτον:αν είχαμε σωματεία,αν είχαμε πολιτεία υπέρ των εργαζομένων θα έπρεπε να τους τα κλείνεις και να παίρνουν οι εργαζόμενοι τις μονάδες.Αυτή είναι η ''ανάπτυξη''και η βαριά βιομηχανία της χώρας;;;-Το βίντεο είναι από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.Ακούστε τους ανθρώπους

σχολιο.- Έκτορας Μποτρίνι ο ιδιοκτήτης, Etrusco το πολυτελές μπουρδέλο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ Κ ΒΕΡΕΣΕ ΔΕ ΔΙΝΕΙ !! ;;
Η δικαιοσύνη-αυτή που έχουμε τέλος πάντων- θα βρει τι έγινε στην περίπτωση του νεαρού μάγειρα που καταγγέλλει βασανιστήρια απ τον εργοδότη του και ελπίζω το παιδί να δικαιωθεί. Ο εργοδότης του, `Εκτορας Μποτρίνι, στο πολυτελές και φρου φρου κ αρώματα εστιατόριο του οποίου δούλευε, ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία προσωπική υπαιτιότητα.
Δεν μπορώ να μη παραδεχτώ όμως ότι είμαι ήδη αρνητικά διακείμενος απέναντί του όταν μαθαίνω ότι χρωστά ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ 591.793,31 ευρώ!! Τι έγινε ρε μεγάλε;; "Δεν βγαίνεις" επειδή είναι "φτωχό το καπηλειό και βερεσέ δεν δίνει" κ είπες να αναβάλεις την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων;; Μπήκες τουλάχιστον στις 120 δόσεις καμάρι μου, ή περιμένεις να γίνουν 200;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μακαρονια ειναι ετοιμα σε 8' λεπτα εφοσων εχει βρασει το νερο για
15 '. Ακομα κι αυτα θελουν προκαταρκτικα..
Ακουτε?
Ακουτε ε?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άλλος προσπαθει καμια ωρα να αναψει τα καρβουνα.
Θα τον ρωτησω αν το εχει παθει και με γκομενα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-Και τι επαγγελλεσαι?
-Ειμαι γλυπτρια.
-Ω καταπληκτικα..
Και τι γλειφεις αυτό το καιρο?




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ειχα παει στον Ασπροπυργο να δω εναν αγωνα μπασκετ
Κι οπως γυρνουσα περναω απο ενα σπιτι κι ειναι κατι Ρομα στην αυλη ,πινουν μπυρες και βαρανε ενα ντεφι κι ενα τουμπερλεκι ,
Και βλεπω δεξια στο βαθος στο κτημα εναν πολυ μαλιαρο σκυλο ,μεγαλο ηταν μαλλον ποιμενικο,αν και δεν εβλεπα καλα γιατι με βαραγε κοντρα ο ηλιος , σ ενα βαρελι αλυσοδεμενο μεσα στη ζεστη με μια αλυσιδα να!! παιδια ..
Σταματαω !!
-"Η αλυσοδεση ειναι παρανομη κι ειναι αδικημα Λυστε αμεσως το ζωο" τους λεω!!
-"Ρε αιντε φυγε" μου λεει ενας τους!!
-"Λυστο τωρα!! Θα φερω αστυνομια " του ξαναλεω !!
-"Εισαι σιγουρος ?" μου λεει
-"Απολυτως !! Οπως σε βλεπω και με βλεπεις" του λεω
-"Δεν θα βλεπομαστε για πολυ ακομα..." Μου λεει
Και τελος παντων το λυνει Κι αυτο μαλλον χαρηκε κι αρχισε να τρεχει προς τα μενα
Κι ανοιγω την αγκαλια μου να ερθει και ξανακοιταω καλα και βλεπω μια καφε αρκουδα Βαλια Καλντα αφρισμενη!! Και αρχιζω να τρεχω στη Λεωφορο ΝΑΤΟ και ξοπισω η αρκουδα!!
Αφου προσπερασα και το λεωφορειο που επρεπε να παρω!!
Εχει δυσκολιες ο ακτιβισμος..
Καπου μακρια στο βαθος ακουγοταν ακομα το τουμπερλεκι..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 (,Κάλυμνος,λίγο μετά τίς Εκλογές.) Τυχαίο,.?? Δέν πιστεύω οί υπόλοιπες,νά μήν τά επικροτείτε-αυτά,
&' νάστε τίποτες Φεμμινίστριες τού Εωσφόρου,΅Εέ.??

Κάλυμνος , 14-7-2019. Στόν γάμο του Μιχἀλη και της Ελένης στήν Ενορία του Αγ.Θεολόγου μάς προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση η σκηνή πού στό Αποστολικό ανάγνωσμα καί στό τέλος του στά ευαίσθητα λόγια '' η δε γυνή ίνα φοβήται
( σέβεται ) τόν άνδρα '' η πολύ χαριτωμένη , πιστή καί ευαίσθητη νυμφούλα μας έσκυψε χαρούμενη καί συγκινημένη καί ασπάσθηκε το χέρι του άνδρα της. Ένα ζωντανό καί Θεάρεστο παράδειγμα πρός μίμηση !! Νά ζείτε παιδιά ευλογημένοι καί χαρούμενοι, καλούς απογόνους !!!!
Σχολιο.- Καλα, μην εισαι τοσο σιγουρος! Η νυφουλα φαινεται απο τη φατσα, σε πουλαει και σ αγοραζει! Ειναι κωλοπετσωμενη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περνάω έξω από παιδικό σταθμό, Γύρω γύρω όλοι γράφει , Γ@μηθήκαν όλοι διαβάζω...
Με καταστρέψατε αλήτες...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...τελικά η Κρισταλίνα τους ήταν πιο χρήσιμη
από τον ολανδό γουρονοτρόφο...
Εξ άλλου αυτή σπούδασε στο πανεπιστήμιο Καρλ Μαρξ και μετά εν μέσω κομουνισμού βρέθηκε για μεταπτυχιακό στο "Λόντον σκουλ οφ οικονομικς"....
γμτ μου χωρίς , κλιματική αλλαγή, ακτιβισμό_φεμινισμό , δεν προχωράς επαγγελματικά....

Ο άσχετος Ντάιζελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως υποψήφιος της ΕΕ για την ηγεσία του ΔΝΤ. Αυτό αποδεικνύει την περιφρόνηση της ΕΕ για τις ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού της... Το μόνο κριτήριο είναι η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή.
Τελικά επιλέχθηκε από την ΕΕ η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα που γεννήθηκε τη χρονιά που πέθανε ο Στάλιν. Κλείνει τα 66 στις 13 Αυγούστου, κ μπαίνει στα 67. Ξεπερνά δλδ το όριο των 65 ετών που έχει ορίσει το ΔΝΤ.
Κατείχε τη θέση της Επιτρόπου της ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια κ το προσφυγικό.
Σπούδασε πολιτική οικονομία και κοινωνιολογία στο τότε Ινστιτούτο Οικονομίας Καρλ Μαρξ κ ακόμη πριν καταρρεύσει ο κομμουνισμός κατάφερε να συνεχίσει στο London School of Economics κ έκανε διδακτορικό, με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος κ την οικονομική ανάπτυξη.
Στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του επαγγελματικού της βίου πριν γίνει γενική διευθύντρια το 2017, απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.
Χωρίς Περιβάλλον, κλιματικής αλλαγής, ακτιβισμό-φεμινισμό, βιώσιμη ανάπτυξη κλπ δεν προχωράς στην Ευρώπη μας ..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το παιδί μου στο χώμα, οι δολοφόνοι ελεύθεροι»
Λίγες μέρες μετά την δικαστική απόφαση για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που προκάλεσε κατακραυγή, αλλά και την αποφυλάκιση του δολοφόνου του, Επαμεινώνδα Κορκονέα, η μητέρα του θύματος Τζίνα Τσαλικιάν, σε δήλωση της καταγγέλλει την επαναλαμβανόμενη δολοφονία του παιδιού της από την υπεράσπιση, τις συκοφαντίες που αν και είχαν αποδομηθεί, επανέρχονταν στο δικαστήριο και την απελευθέρωση των Κορκονέα και Σαραλιώτη. «Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι» τονίζει.
Τρίτη 6 Αύγουστος 2019 - 15:01
Υπενθυμίζεται ότι η αποφυλάκιση του Κορκονέα δρομολογήθηκε την Δευτέρα, 30 Ιουλίου, μετά την ποινή – χάδι που του «επέβαλε» το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αποφασίζοντας να σπάσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον άνθρωπο που ως ειδικός φρουρός δολοφόνησε τον 15χρονο Γρηγορόπουλο. Δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.
Ολόκληρη η δήλωση της μητερας του Αλ.Γρηγοροπουλου, Τζινας Τσαλικιάν:
Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του.
Αλλά το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες, που αν και καταρρίφθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία, συνέχισαν να επαναλαμβάνονται.
Έχω υποφέρει πολλά και έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά και να με ακούσει ολόκληρη η κοινωνία: «Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου». Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο.
Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.
Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα πρότυπα-σκουπίδια (σεφ του υποκόσμου, μπράβοι νυκτερινών μαγαζιών ως νικητές τηλεπαιχνιδιών, μουσικοί-άμουσοι τραγουδιστές στα όρια της νοητικής στέρησης) που προβάλλονται συστηματικά στον τηλεοπτικό βόθρο, παρασύρει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ώστε να ταυτίζεται μαζί τους. Τούτο αναδεικνύει ότι βρισκόμαστε στην εποχή της απελπισίας, καθώς απελπισμένα η κοινωνία απωθεί συνειδητά τον εαυτό της και απεγνωσμένη θέλει να ταυτιστεί με οποιονδήποτε, ας είναι και σκουπίδι. Η παρακμή οφείλεται στην απελπισία τής μη αναφοράς στον ωραίο εαυτό μας.O tempora o mores.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατοκρατική εκπαίδευση για τα 10χρονα ανήλικα άνθη της ισραηλινής κοινωνίας, που μαθαινουνε στα οπλα, πριν ενταχθούν και επίσημα στο στρατό θα πάνε μια βόλτα και από την Αγ. Νάπα, μετά τα κεφάλια μέσα, να βασανίζουν και να σκοτώνουν τους Παλαιστίνιους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ μια εικονα 1000 λεξεις
(ονειρευονται ολοι οι λευκοι φασιστες τον παλιο καλο καιρο της δουλειας και του σκλαβοπαζαρου)

2019 Αυγούστου, γκάλβεστον τέξας
Ντόναλντ νίλι, 43 ετών, συνελήφθη για καταπάτηση. Η σύλληψη  δεν είναι το θέμα. Οδηγώντας τον μέσα από δημόσιους δρόμους, οι σεριφιδες πανω σε άλογο, με ένα σχοινί πεζο δεμένο με τις χειροπέδες του, είναι το θέμα.
Μια εικόνα του λευκού προνομιουχου και της συνεχιζόμενης σκλαβιας και καταπιεσης των μαύρων στις ΗΠΑ, απλά άλλη μια από τις δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο από ξυλοδαρμούς, πυροβολισμούς και δολοφονίες των μαυρων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπτωση ΕΝΦΙΑ 0%! Φατε κι άλλο σανο!
Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εφόσον:
1. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλληλεγγύη των αφεντικών και η αλληλεγγύη μας
06-08-2019
Ηλίας Μαμαλάκης κι άλλοι επώνυμοι κι ανώνυμοι σεφ στοιχίζονται πίσω από τον Έκτορα Μποτρίνι, προσπαθώντας να βγάλουν συκοφάντη ή τεμπέλη το μαθητευόμενο μάγειρα που κατήγγειλε τα βασανιστήρια σε εστιατόριο του γνωστού τηλεμάγειρα στην Κέρκυρα.
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του νεαρού μαθητευόμενου μάγειρα στην Κέρκυρα, για το βασανισμό που υπέστη σε εστιατόριο ιδιοκτησίας του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι μπορεί να έχουν αφήσει άφωνο το πανελλήνιο, εκείνοι όμως που βρήκαν γρήγορα τη μιλιά τους περνώντας άμεσα στην αντεπίθεση, είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης καθώς και εκλεκτοί του συνάδελφοι τηλεμάγειρες και διάσημοι σεφ, προσπαθώντας όχι μόνο να βγουν από πάνω, αλλά και να στείλουν σαφές μήνυμα πως θα διασύρουν και θα εκδικηθούν οποιονδήποτε τολμήσει να μιμηθεί το παράδειγμα του νεαρού που βρήκε το θάρρος να προχωρήσει στην καταγγελία.
Η αρχή λοιπόν έγινε ήδη από χθες το βράδυ, με τον ίδιο το Μποτρίνι να πιάνει τηλεοπτικό στασίδι (άραγε το θύμα το αναζήτησε κάποιο μεγάλο μέσο για να κάνει δηλώσεις;), για να παρουσιάσει το συμβάν ως μια μεγάλη παρεξήγηση, αν όχι και συκοφαντία. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι στις κουζίνες και εντάσεις υπάρχουν (“Γαμώ την Παναγία σου κωλόπαιδο”) και ατυχήματα γίνονται (όπως το να αυτοπεριλούζεσαι με καυτό λάδι ή να πατάς καυτή σπάτουλα πάνω στο δέρμα σου επανειλημμένα), αλλά “Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες”. Στην πραγματικότητα βέβαια, όπως προκύπτει από την καταγγελία του νεαρού η κακοποίηση ήταν εις γνώσιν της εργοδοσίας και σε κάθε περίπτωση ένας ιδιοκτήτης που αγνοεί μια τέτοια συμπεριφορά θα έσπευδε να πάρει το μέρος του θύματος κι όχι να σπεύσει να το διαψεύσει από την πρώτη στιγμή.
Εκείνο όμως που προκαλεί ακόμα πιο αλγεινή εντύπωση δεν είναι ένα αφεντικό που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την επιχείρησή του, σε ένα θέμα που έχει ήδη πάρει τη νομική οδό. Αλλά το “τσιμεντάρισμα” των ομοίων του τηλεαστέρων γύρω από τη γραμμή ότι το θύμα είναι περίπου βουτυρομπεμπές που δεν κάνει για τη δουλειά και έριξε λάσπη στο αφεντικό του για να καλύψει τη δική του αδυναμία.
Πολύ χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του σεφ Ηλία Σκουλά, γνωστού κυρίως μέσα από την εκπομπή “Νηστικό αρκούδι”, όπου ουσιαστικά συνέκρινε τον νεαρό καταγγέλλοντα με τον … Γκέμπελς, γράφοντας:
Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα πρέπει επιμελώς να κρυφτούν κατά το θεώρημα Γκεστάλτ…
Ο μικρός αδύναμος μαγειράκος που έπεσε θύμα βίας στο εστιατόριο του φοβερού, τρομερού και διάσημου σεφ Έκτορα Μποτρίνι που στις εκπομπές του παριστάνει τον κακό και τον τύραννο…
Ο Γκέμπελς είπε.. «Ένα ψέμμα όταν το πει μονάχα ένας, παραμένει ψέμμα…όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια»
Μας ήταν αδύνατον να εντοπίσουμε αν ο Γκέμπελς έχει πει τη συγκεκριμένη ρήση, και πιθανόν να την μπέρδεψε με εκείνη που έλεγε ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται. Εκείνος πάντως που έσπευσε να την αναπαραγάγει αυτούσια είναι ο ίδιος ο Μποτρίνι, που έκανε ανάρτηση στο Ίνσταγκραμ με τον ίδιο περιβαλλόμενο από νεαρούς χαμογελαστούς μαθητευόμενους, στέλνοντας το μήνυμα ότι “είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και μας διαβάλουν”.
Ας γυρίσουμε όμως στην ανάρτηση του Σκουλά και τον υπέροχο διάλογο που ακολούθησε στα σχόλια. Ο σεφ, προς επίρρωση των ισχυρισμών του περί γκεμπελισμού, επικαλέστηκε προσωπικά παραδείγματα “αχάριστων” μαθητευόμενων, που ήθελαν να καπνίζουν στην κουζίνα, ήταν τεμπέληδες και αυτοτραματίστηκαν(!), περιστατικά των οποίων η ακρίβεια αφενός είναι αδύνατον να ελεγχθεί, αφετέρου κι αν ισχύουν είναι παντελώς άσχετα με την πολύ συγκεκριμένη, επώνυμη, ιατροδικαστικά επιβεβαιωμένη καταγγελία του νεαρού στην Κέρκυρα.
Εκεί όμως που δίνεται πραγματικό ρεσιτάλ είναι στους σχολιαστές, ανάμεσά τους λιγότερο και περισσότερο ηχηρά ονόματα άλλων σεφ, με τις περισσότερες απαντήσεις τους να κυμαίνονται σε τόνο “δώσε πόνο αρχηγέ”. Το βραβείο εθελοδουλείας λαμβάνει μάγειρας που παρουσιάζει τους τραυματισμούς, τα κομμένα δάχτυλα και τη συμπεριφορά του σεφ προς εκείνον “σαν σκουπίδι” (sic) ως τρόπο με τον οποίο “έγινε καλύτερος” (sic). Άλλοι άριστοι της κουζίνας και όχι μόνο, εξανίστανται ότι “η κουζίνα δεν είναι παιδική χαρά” ή προτρέπουν το θύμα να πάει σε κάνα καράβι στον Ινδικό σε κουζίνα 30 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.
Τη μεγαλύτερη απογοήτευση προκαλεί η παρέμβαση του Ηλία Μαμαλάκη, που καλλιεργεί επί χρόνια ένα ιδιαίτερα συμπαθητικό προφίλ, ενώ για κάποιο διάστημα τουλάχιστον, παρουσίαζε και εκπομπές στο “Κόκκινο”, το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ:
Πόσο δίκαιο έχεις
Οι εκτός κουζίνας θα ουρλιάζουν
Βρήκαν θεμα τα κανάλια για τον Αύγουστο
Ποιος είπε ότι η κουζίνα έχει ωράριο
Ποιος είπε ότι εκεί τα λάθη συγχωρούνται
Ποιος είπε ότι δεν θα καείς στις φωτιές
Ποιος είπε ότι δεν θα πάθεις φλεβιτη
Ποιος είπε ότι ο Μαγειρας είναι εργάτης
Ο Μαγειρας είναι ένα παθος είναι ο ίδιος φωτιά είναι ο ίδια το φαγητο μου
Αν δεν έχεις τα προσόντα και κυρία την αγάπη και το παθος γίνε λογιστής γίνε δικηγόρος ή φαρμακοποιός
Ο Μαγειρας πρώτα δουλευει για την καυλα του του και μετά για το κοινό του
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι προβοκάτσιας και κακοφορμισμένο δακτυλο
Ο μάγειρας λοιπόν δεν πρέπει να έχει ωράριο, αλλά να καταπίνει φωτιές, ίσως και σπαθιά, να πάθει φλεβίτη, να δουλεύει από χόμπι, αλλιώς στην τελική μπορεί να ασχοληθεί με κάτι ξεκούραστο και χαλαρό, όπως τη δικηγορία, τη λογιστική ή τη φαρμακευτική.
Ο μαθητευόμενος μάγειρας προχώρησε σε μια γενναία κίνηση, όσο αυτονόητη και αν θα έμοιαζε υπό φυσιολογικές συνθήκες, έχοντας στο πλευρό του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας. Γιατί η αλληλεγγύη των εργατών είναι το μόνο όπλο που έχουν απέναντι στην αλληλεγγύη των αφεντικών, η οποία είναι πάντα δεδομένη κι αρραγής, σε αντίθεση με την πρώτη. Μέχρι πότε όμως;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα διαφωνησω με αυτους που λενε ότι κακως πεταξαν οι αμερικανοι την πυρηνικη βομβα στην Ιαπωνια. Η βομβα ελευθερωσε εκατομμύρια Κινεζους, Φιλιππινεζους, Κορεατες που ηταν σκλαβοι απο εναν καθαρά φασιστικο λαο οπως οι Ιαπωνες. Οι Ιάπωνες ειχαν χάσει τον πολεμο κ ο λαός τους θεωρούσε ατιμοτικη την παράδοση. Θυμάμαι εξαγριωμενη μια  γλυκητατη Φιλιππινεζουλα να μου λεει. Να ναι καλα το Αμερική με τις βόμβες κ το Σταλιν με τη Μαντζουρία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τουρκικό δικαστήριο διέταξε το μπλοκάρισμα του ανεξάρτητου ενημερωτικού ιστότοπου Bianet
 Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019, 17:31
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε το μπλοκάρισμα του ανεξάρτητου ενημερωτικού ιστότοπου Bianet και δεκάδων άλλων μέσων και λογαριασμών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να προστατεύσει την «εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με την απόφαση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, το Bianet, όπως και άλλοι 135 ιστότοποι, λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βίντεο που μεταφορτώθηκαν στις πλατφόρμες YouTube και Dailymotion βρέθηκαν στο στόχαστρο της τουρκικής δικαιοσύνης. Ο λογαριασμός Twitter της βουλευτίνας του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Όγια Ερσόι, επίσης, στοχοθετήθηκε.
Το δικαστήριο της Άγκυρας επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση στοχεύει κυρίως στο να «προστατεύσει (…) την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια τάξη», χωρίς, εντούτοις, να εξηγεί τι ακριβώς καταλογίζει στους ιστότοπους και τους λογαριασμούς που στοχοθετήθηκαν.
Η απόφαση, που ελήφθη τον περασμένο μήνα, όμως, δημοσιεύτηκε μόλις σήμερα, ακολουθεί το σχετικό αίτημα της Διοίκησης της Εθνικής Χωροφυλακής, που υπόκειται στο υπουργείο Εσωτερικών.
Το Bianet, που ιδρύθηκε το 1997 και εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, είναι γνωστό στην Τουρκία, κυρίως, για τα άρθρα του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βία κατά των γυναικών ή ακόμη και τη δημοσιογραφική κάλυψη δικών που σχετίζονται με την ελευθερία της έκφρασης. Δημοσιεύει στην τουρκική, την κουρδική και την αγγλική γλώσσα.
«Η απόφαση δεν διαβιβάστηκε καν στο Bianet, τη μάθαμε τυχαία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του ιστότοπου Μερίτς Εγιούμπογλου.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η απόφαση αφορά το σύνολο του ιστότοπου. Το κλείσιμό του μπορεί να γίνει από στιγμή σε στιγμή» συμπλήρωσε η νομικός, καταγγέλοντας «μια επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου».
Σύμφωνα με το Bianet, σε περισσότερα από 200.000 άρθρα που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση.
Καταγγέλλοντας ένα «σκανδαλώδες» μέτρο, ο αντιπρόσωπος της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα της Τουρκίας Ερόλ Οντέρογλου κάλεσε «τις αρχές να ακυρώσουν αυτήν την απόλυτα αυθαίρετη απόφαση».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ. «Φταινε τα Videogames και όχι η οπλοκατοχη για το Μακελειο»
Μυαλο δεν βαζουν εκει στις ΗΠΑ!!!


Το διάγγελμα Τραμπ
Από την πλευρά του ο Τραμπ χαρακτήρισε τα δύο νέα μακελειά σε 10λεπτο τηλεοπτικό διάγγελμα που εκφώνησε νωρίς χτες το απόγευμα από τον Λευκό Οίκο, επέρριψε ευθύνες στο ίντερνετ, στα βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτιμώντας πως συνέβαλαν, «δίνοντας ώθηση στα εγκλήματα μίσους».
Δεν είπε βέβαια ούτε λέξη για το λόμπι των κατασκευαστών όπλων (NRA), που είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας του. Αξιοποίησε επίσης την αφορμή για να διατάξει το υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί σε μεγαλύτερη αστυνόμευση και παρακολούθηση των επικοινωνιών των πολιτών μέσω ίντερνετ, «ώστε να εμποδιστούν εγκλήματα πριν γίνουν»!
Πρότεινε επίσης «μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, «ξεχνώντας» τις άγριες περικοπές που έχει προωθήσει από την αρχή της θητείας του, και απαίτησε επίσπευση της διαδικασίας για άμεση επιβολή της θανατικής ποινής! Να σημειωθεί ότι σε ανάλογα περιστατικά στις ΗΠΑ από τις αρχές του 2019 έχουν σκοτωθεί 247 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 979.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Ατέλειωτος πύρινος εφιάλτης στη Σιβηρία
ΜΟΣΧΑ.--
Εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτα δεκάδες πύρινα μέτωπα στη Σιβηρία, παρά τις εντατικές - πλην καθυστερημένες - προσπάθειες πυρόσβεσης από τη μεριά του ρωσικού στρατού και τους χιλιάδες τόνους νερού που ρίχνουν εδώ και λίγες μέρες αεροσκάφη τύπων «IL-76» και «Mi-8».
Ανακοινώσεις ρωσικών περιβαλλοντικών οργανώσεων ανεβάζουν σε τουλάχιστον 4.300.000 στρέμματα τις αποτεφρωμένες δασικές εκτάσεις, ενώ από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ασφυκτιούν ή υποφέρουν από δύσπνοια χιλιάδες κάτοικοι τουλάχιστον 70 περιοχών σε συνολική έκταση τουλάχιστον 30.000 τ. χλμ., κυρίως στις αχανείς περιοχές της βόρειας Γιακουτίας και στις ανατολικές περιοχές Κρασνογιάρκσκ και Ιρκούτσκ. Κοντά στα πύρινα μέτωπα σημειώθηκαν χτες εκρήξεις και σε αποθήκη πυρομαχικών του ρωσικού στρατού στο Κρασνογιάρσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τον αποκλεισμό μικρών παιδιών από τα δημοτικά σχολεία εφόσον δεν γνωρίζουν Γερμανικά εισηγείται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU), Κάρστεν Λίνεμαν, λεγοντας την πραγματικοτητα πως αυτό εντείνει την υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων. Ακολούθησε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπιλντ» που ανέφερε πως για το σχολικό έτος 2017-2018, τα παιδιά με σοβαρή έλλειψη στη γνώση της γερμανικής γλώσσας έφθαναν τις 200.000.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Στη Σμύρνη της Τουρκίας θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της γερμανικής «Volkswagen», σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild», και αναμένεται να έχει 2.000 εργαζόμενους. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η διεύθυνση του ομίλου είχε σχετικές επαφές με τον ίδιο τον Πρόεδρο, Ρ. Ταγίπ Ερντογάν. Μεταξύ άλλων η επένδυση συνδέεται και με τις προσπάθειες στενότερης σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Κατά τα αλλα, οι δυτικοι δηθεν απομωνονουν την Τουρκια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΚΑΣΜΙΡ
Η Ινδία ανέστειλε το καθεστώς αυτονομίας
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--
Με το επιχείρημα ότι το ειδικό καθεστώς στην επαρχία Τζαμού - Κασμίρ ενθάρρυνε τη δράση αποσχιστικών οργανώσεων και «τρομοκρατικών ομάδων», η ινδική κυβέρνηση του ινδουιστή Ναρέντρα Μόντι ανέστειλε το άρθρο 370 του Συντάγματος, που κατοχύρωνε την αυτονομία της επαρχίας.
Πρόκειται για ρυθμίσεις που προέβλεπαν ότι σε μια σειρά από τομείς δεν εφαρμόζονται αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας χωρίς έγκριση της Βουλής του κρατιδίου.
Η εξέλιξη θεωρείται αρκετά σοβαρή, καθώς διαμορφώνει νέα δεδομένα
Το Κασμιρ εχει κατά συντριπτικη πλειοψηφια μουσουλμανικο πληθυσμο, αλλα περιηλθε στην Ινδια το 1947 λογω του Μαχαραγια του που ηταν ινδουιστης.
Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή κατά την τροποποίηση του καθεστώτος σε Τζαμού - Κασμίρ, οι δυνάμεις του κυβερνώντος ινδουιστικού κόμματος «Μπαρατίγια Τζανάτα» ανέφεραν ότι «όταν επιτρέψει η ομαλότητα» θα αποκατασταθεί και το προηγούμενο καθεστώς, σχολιάζοντας πολύ χαρακτηριστικά ότι η περιοχή «δεν θα γίνει Κόσοβο, όπως ζητούν ορισμένοι».
Μετά την αναστολή του άρθρου 370, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή στην αστυνομία και συνολικά στις δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν όλες τις «απαραίτητες προφυλάξεις» για την «τήρηση της τάξης».
Εντονη ήταν η αντίδραση του Πακιστάν, που «καταδίκασε δριμύτατα» την ανάκληση της αυτονομίας του ινδικού Κασμίρ, τονίζοντας σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ότι η κυβέρνηση «θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατές επιλογές για να αντιδράσει στα παράνομα αυτά μέτρα».
Η ινδική επαρχία Τζαμού - Κασμίρ είναι ένα μόνο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής ζώνης του Κασμίρ, τμήματα της οποίας ελέγχουν σήμερα η Ινδία, και το Πακιστάν. Καθόλου τυχαία, το Κασμίρ έχει βρεθεί στο επίκεντρο των σημαντικότερων πολέμων Ινδίας - Πακιστάν και η δράση αποσχιστικών κινημάτων παρέμενε ισχυρή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδράσεις Μαδούρο στις νέες αμερικανικές απειλές
ΚΑΡΑΚΑΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας προκάλεσαν οι νέες απειλές των ΗΠΑ, αυτή τη φορά για την επιβολή εμπορικού αποκλεισμού. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να επιβάλει εμπάργκο στο Καράκας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε «ναι, κάτι τέτοιο εξετάζεται».
Εντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο,ο οποίος έκανε λόγο για «παράνομη απειλή» των ΗΠΑ. «Κανένας δεν επιβάλλει αποκλεισμό στη Βενεζουέλα!», σημείωσε σε δημόσια παρέμβασή του και πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες στον πρέσβη της χώρας στον ΟΗΕ να καταγγείλει αυτήν την «παράνομη και εγκληματική απειλή του Ντόναλντ Τραμπ: Τον ναυτικό αποκλεισμό και την απομόνωση της Βενεζουέλας», συμπληρώνοντας: «Οι θάλασσες της Βενεζουέλας θα παραμείνουν ελεύθερες, κυρίαρχες και ανεξάρτητες, θα τις διαπλέουμε όπως θέλουμε».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανερχεται επιτελους η βαση του 10 στις πανελλαδικες εξετασεις



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευροβαρομετρο. Οι Ελληνες πρωτοι στην οικονομικη απαισιοδοξια και δυσπιστοι απεναντι στην ΕυρωΕνωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη (…) αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά (…) εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου. Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο»
«Το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους», αναφέρει η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας....
Στις ΗΠΑ υπάρχει το υψηλότερο ποσοστό οπλοκατοχής στον ανεπτυγμένο κόσμο. Περίπου το 40% των Αμερικανών δηλώνουν ότι υπάρχει όπλο στο σπίτι τους. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών με πυροβόλο όπλο είναι ο υψηλότερος στον ανεπτυγμένο κόσμο. Στις ΗΠΑ έχουμε 249 "επιθέσεις μίσους" (ο όρος αναφέρεται σε εγκλήματα με θύματα πρόσωπα τα οποία στοχοθετούνται εξαιτίας χαρακτηριστικών όπως η φυλή, το θρήσκευμα, ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους) από την αρχή του χρόνου!!!!!!
Φταίει ο καπιταλισμός και οι ατομοκεντρικές του αξίες? Φταίει η δεύτερη τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος που υιοθετήθηκε το 1791 και εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή για να μπορεί ο πολίτης ν'αντισταθεί εναντίον ενός τυραννικού καθεστώτος? Φταίει το μοντέλο της πολυπολιτισμικότητας, το περίφημο melting pot της Αμερικανικής κοινωνίας που μετεξελίχθηκε σε έναν αέναο πόλεμο "όλων εναντίον όλων"? Φταίνε τα συμφέροντα δισεκατομμυρίων της NRA (national rifle association) που κάνουν lobbying εναντίον οποιαδήποτε κυβερνητικού ελέγχου στο φαινόμενο οπλοκατοχής?
Η κοινωνία των ΗΠΑ χτίστηκε πάνω στο αίμα των αυτόχθονων κατοίκων αυτής της υπέροχης ηπείρου, την μεγαλύτερη γενοκτονία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, αναπτύχθηκε ως η μεγαλύτερη και πιο δυνατή αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ, η pax americana, μέσω της επιβολής βίας (οικονομικής και στρατιωτικής) σε πιο αδύνατους πολιτισμούς και χώρες (στο όνομα της ελευθερίας πάντα) και βιομηχανοποίησε την βία, αποσυνδέοντας τις συνέπειες της από την ίδια την πράξη.
Ας τα λάβουν υπόψιν τους λοιπόν όλα αυτά οι θαυμαστές της Αμερικανικής κοινωνίας γιατί ως γνωστόν ότι συμβαίνει εκεί σε 10-20 χρόνια περνά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό που ζει εδώ και δεκαετίες το "land of the free and the home of the brave" δεν είναι τίποτα άλλο από την πιστή εφαρμογή του ρητού του λαού μας, ότι "θερίζεις ότι σπέρνεις" πάντα....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά, δεν μας λένε κάθε τόσο πως η Ρωσία εγκαταλείπει τη Συρία... οι αργυρώνητες δυτικες δημοσιογραφικές τσούλες και σια;

Σύμφωνα Με Πληροφορίες, Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις Διεξάγουν Επιχείρηση Βαθιάς Διήθησης Στη Βορειοδυτική Συρία
Ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας που εδρεύουν στη Συρία διεξήγαγαν μια μοναδική επιχείρηση κατά της εξέγερσης κατά των μαχητών της Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας σύμφωνα με αναφορές από πηγές πρώτης γραμμής.
Αν και ούτε τα υπουργεία στρατιωτικών ή άμυνας της Συρίας ή της Ρωσίας έχουν σχολιάσει το γεγονός, οι εκθέσεις υπονοούν ότι μια ομάδα φιλοκυβερνητικών ειδικών δυνάμεων διεξήγαγε μια επιχείρηση τις τελευταίες 48 ώρες, κατά την οποία κατάφερε να περάσει παλιές μαχητικές άμυνες στην κοιλάδα Al-Ghab και να εξαλείψει μια συγκέντρωση των μαχητών Hurras al-Din (επίσημη ομάδα της Συρίας Αλ Κάιντα), σκοτώνοντας περίπου μισή ντουζίνα.
Η έκθεση για αυτό το πρόσφατο γεγονός ακολουθεί μια παρόμοια επιχείρηση μόλις πριν από μια εβδομάδα, κατά την οποία είτε μια μονάδα Συριακού Στρατού ή ίσως ρωσικών ειδικών δυνάμεων διείσδυσαν τρομοκρατικές θέσεις στη νοτιοανατολική επαρχία Idlib (κοντά στην πόλη Al-Ajaz), εξουδετερώνοντας μια ομάδα έντεκα Suqour al-Sham μαχητές πριν από την υποχώρηση πίσω στις κυβερνητικές γραμμές.
Η Ρωσία έχει επίσημα αρνείται, από τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ότι έχει στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν παράλληλα με το Συριακό Στρατό ανάμεσα στις επιχειρήσεις στις επαρχίες Hama και Idlib.
Στις 5 Αυγούστου, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σχέδια για επανέναρξη της πρόσφατα ανασταλείσας επιχείρησης Idlib, ξεκινώντας ένα νέο γύρο αεροπορικών επιδρομών λίγο μετά τη δήλωση. Σημαντική επίθεση στο έδαφος αναμένεται να ακολουθήσει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hell's Kitchen: Ο σκληρός καριόλης Έκτορας Μποτρίνι...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Qa1uCY9j7r4



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΕΛ - Καραμπάχ Αγτάμ του Αζερμπαϊτζάν...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Επ' ευκαιρίας του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ Αγτάμ του Αζερμπαϊτζάν, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα, όσον αφορά την ονομασία και την ιστορία που συνδέεται με την ομάδα αυτή.
Ιστορικά το Καραμπάχ είναι Αρμένικη περιοχή, που το 1923 ουσιαστικά παραδόθηκε από τις Σοβιετικές αρχές στην Σοβιετική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, και που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1991 μετά την... διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης όταν με δημοψήφισμα, η Εθνοσυνέλευση της
Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ψήφισε υπέρ της ένωσης της περιοχής με την Αρμενία, ενώ πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα βάσει του οποίου, οι ψηφοφόροι τάχτηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.
Το ζήτημα για την ενοποίηση με την Αρμενία ξεκίνησε το 1988 με ένα ειρηνικό τρόπο. Ωστόσο, η απάντηση των Αζέρων ήταν οι σφαγές στο Σουμγκάϊτ το 1988 και η προσφυγοποίηση 250,000 Αρμενίων που ζούσαν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και συνεχίστηκε με την ανάληψη ολοκληρωτικής στρατιωτικής επίθεσης και εισβολής κατά του Αρμενικού πληθυσμού του, που συνιστούσε το 95% του πληθυσμού του Καραμπάχ, με την συμβολή 350 Τούρκων αξιωματικών, Τσετσένων και Αφγανών μαχητών και άλλων μισθοφόρων.
Παρά την αριθμητική ισχύ των τελευταίων σε όλα τα μέτωπα, και μια άνιση στρατιωτική αναμέτρηση, οι Αρμένιοι του Καραμπάχ κέρδισαν τον πόλεμο και απελευθέρωσαν την πατρίδα τους από τον αζερικό ζυγό, βάζοντας ένα φραγμό στις παντουρκικές ορέξεις των Αζέρων και Τούρκων.
Παρά τις συνεχείς παραβιάσεις της εκεχειρίας από τους Αζέρους, ο πληθυσμός της απελευθερωμένης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ ζει ειρηνικά εδώ και 25 χρόνια.
Δεν έχουμε σκοπό να πολιτικοποιήσουμε ένα αθλητικό γεγονός, αλλά θα θέλαμε επ’ ευκαιρίας αυτής της αθλητικής συνεύρεσης, να δώσουμε μια επεξήγηση του ονόματος της ομάδας και των πρόσφατων ιστορικών γεγονότων που συνδέονται μ’αυτήν.
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κύπρου
Λευκωσία 6 Αυγούστου, 2019
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή ο Καμίνης, επισήμως συνεργαζόμενος με τα ιδρύματα Σόρος... τι έπρεπε να κάνει;
ΣΕΔΑ, Συλλογος Εργαζομενων Δημου Αθηναιων
Τι ακριβως γινεται στις παιδικες κατασκηνωσεις του Αγιου Ανδρεα με τις ΜΚΟ?
1)Είναι αληθεια ότι εχει παραχωρηθει χωρος των Παιδικων κατασκηνωσεων σε διαφορε ΜΚΟ που φερνουν δικους τους φιλοξενουμενους?
2)Είναι αληθεια πως αυτές οι ΜΚΟ εχουν φερει «παιδια» 17 και 18 χρονων από το Αφγανισταν και το Ιρακ, τα οποια εχουν δηλωσει ως ανηλικα?
3)Είναι αληθεια ότι αυτά τα ατομα εχουν συναψει ανρμοστες σχεσεις με μια νηλικη 14 ετων με εμφανη νοητικη υστεριση?
4)Είναι αληθεια ότι θορυβημενοι γονεις παιρνουν τα παιδια τους πριν την ληξη της κατασκηνοτικης περιοδου?