Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Δευτερα 5 Αυγουστου 2019



Ιθάκη

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους•
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά•
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει•
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Ιθάκη - Καβάφης




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Οι ΗΠΑ αυξάνουν τις πράξεις οικονομικής πειρατείας κατά της Κούβας. Διεξάγουν παράνομες δραστηριότητες επιτήρησης και καταδίωξης πλοίων και απειλούν τις ναυτιλιακές εταιρείες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις για να εμποδίσουν την άφιξη καυσίμων στη χώρα. Πρόκειται για σχέδιο γενοκτονίας" #NoMásBloqueo, έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019
Ο Κουβανός ΥπΕξ καταγγέλλει ενέργειες των ΗΠΑ για να εμποδίσουν άφιξη πετρελαίου στην Κούβα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, καταδίκασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τις νέες ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να εμποδίσουν την άφιξη καυσίμων στο νησί.
«Οι ΗΠΑ αυξάνουν τις πράξεις οικονομικής πειρατείας κατά της Κούβας. Διεξάγουν παράνομες δραστηριότητες επιτήρησης και καταδίωξης πλοίων και απειλούν τις ναυτιλιακές εταιρείες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις για να εμποδίσουν την άφιξη καυσίμων στη χώρα. Πρόκειται για σχέδιο γενοκτονίας" #NoMásBloqueo, έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα από άλλο μήνυμα, ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις πράξεις των ΗΠΑ κατά της ακεραιότητας του λαού του νησιού και να σταματήσει την εχθρότητα, την απερισκεψία και την ανευθυνότητα της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον κατά των πλοίων που μεταφέρουν αργό της Βενεζουέλας στην Κούβα επιβλήθηκαν από τον περασμένο Απρίλη.
Ομοίως, ο Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, Μιγέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούντες, κατήγγειλε αυτές τις ενέργειες κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης για την 66η επέτειο από τις επιθέσεις στους στρατώνες Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες.
«Σήμερα καταγγέλλω μπροστά στους κατοίκους της Κούβας και στον κόσμο ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αρχίσει να ενεργεί πιο επιθετικά για να εμποδίσει την άφιξη καυσίμων στην Κούβα», τόνισε ο κουβανός πρόεδρος κατά τον εορτασμό στο Μπαγιάμο της μεγάλης επετείου της 26ης Ιούλη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4η Αυγούστου χθες, μοναρχοφασιστική επέτειος. Πόσοι αλήθεια στη "φιλελεύθερη" ΝΔ είναι οπαδοί του Μεταξά;
Σχολιο.- Δεν θες να ξέρεις....!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου θύμισες ενα παλιό αλλά καλό: Συναντιώνται 2 φίλοι και μιλάνε για σεξ: Λέει ο ένας: "Ρε συ, αντέχεις στο σεξ;;" Απαντά ο άλλος: "Αν αντέχω λέει;;έχω μεγάλη αντοχή εγώ" Συνεχίζει ο άλλος: "Δηλαδή πόσο αντέχεις, κανένα μισάωρο;;" "Τι μισάωρο ρε φίλε;; τι να μου κάνει εμένα ένα μισάωρο;; Βάλε 2 ώρες, μπορεί και 3!" Τον κοιτάζει ο άλλος με θαυμασμό: "Τι λες ρε φίλε, τόσο πολύ;; και μετά;; Απαντάει ο άλλος: "Μετά, είμαι μια χαρά και ανανεωμένος, μόνο που με τσούζει λίγο ο κώλος μερικές φορές!!"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αυτή τη φωτογραφία ΔΕΝ βλέπουμε γαμπρό και νύφη στο Πακιστάν

Η φωτογραφία αυτή, που αναπαράγεται από χιλιάδες χρήστες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύεται με τον ισχυρισμό ότι βλέπουμε γαμπρό και νύφη στο Πακιστάν. Είναι όμως έτσι;
Η παραπάνω φωτογραφία αναπαράγεται εδώ και αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και ο ισχυρισμός που την συνοδεύει πάντα είναι ότι βλέπουμε γαμπρό και νύφη, κάθε φορά ωστόσο αλλάζει η χώρα. Στην ελληνική έκδοσή της, αναφέρεται το Πακιστάν.
Μια φωτογραφία λένε πως είναι χίλιες λέξεις. Η συγκεκριμένη δεν θυμίζει καθόλου Πακιστάν. Η επίπλωση είναι μοντέρνα, φαίνεται καινούργια και το πάτωμα είναι ξύλινο. Στον τοίχο βλέπουμε ένα καλοριφέρ και στο τραπέζι τσάι, ζάχαρη, μπισκότα και δύο τηλεχειριστήρια. O άνδρας φοράει το κλασικό τούρκικο σαρίκι και το μικρό κοριτσάκι που είναι ντυμένο σαν παρανυφάκι, είναι χαμογελαστό και χαρούμενο. Λογικά, αν το πάντρευαν, θα έπρεπε να είναι φοβισμένο, ή τουλάχιστον ανήσυχο. Γενικά φαίνεται πως το σπίτι ανήκει σε μια ευκατάστατη οικογένεια. Αυτό δεν ταιριάζει με τους γάμους ανηλίκων που συνήθως γίνονται σε φτωχές περιοχές του πλανήτη, κατόπιν κάποιας οικονομικής συμφωνίας ή για ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών.
Ψάχνοντας να βρούμε την αρχική πηγή της, παρατηρήσαμε ότι η φωτογραφία που είδαμε να αναπαράγεται στην ελληνική κοινότητα του διαδικτύου, είναι λίγο κομμένη στο πάνω μέρος. Δείτε την ολόκληρη, παρακάτω.
Στην ολοκληρωμένη εικόνα βλέπουμε και μια κορνίζα που υπάρχει κρεμασμένη στον τοίχο. Αν μεγεθύνουμε την εικόνα θα παρατηρήσουμε ότι αναγράφει «Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ 1881 – 1938». Οπότε είναι σίγουρο ότι η φωτογραφία δεν είναι από το Πακιστάν, αλλά από την Τουρκία.
Στην Τουρκία η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 έτη, και με την συγκατάθεση των γονέων τα 17. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις το δικαστήριο μπορεί να εγκρίνει ένα γάμο ακόμη και στην ηλικία των 16 ετών. Αλλά ο νόμος δεν επιτρέπει να παντρευτεί ένα παιδί στην ηλικία των 8 ετών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επέμβαση της αστυνομίας όπου διέσωσαν ένα κορίτσι 14 ετών, λίγο πριν παντρευτεί ένα 21χρονο. Το κοριτσάκι στην επίμαχη φωτογραφία δεν φαίνεται να είναι πάνω από 8 χρονών.
Σίγουρα στην Τουρκία υπάρχει πρόβλημα με την τέλεση γάμων ανήλικων κοριτσιών, όπως αναφέρουν διάφορες γυναικείες οργανώσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να παντρέψουν ένα 8χρονο κορίτσι, όπως αυτό της φωτογραφίας.
Συνεχίζοντας την έρευνα, ανακαλύψαμε ότι στην πραγματικότητα η φωτογραφία προέρχεται από ένα νηπιαγωγείο στο Elazıg της Τουρκίας. Ο άνδρας με το σαρίκι είναι ο διευθυντής και τα κοριτσάκια είναι ντυμένα για μια σχολική γιορτή όπως μπορούμε να δούμε στις παρακάτω φωτογραφίες.
Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, είναι αρκετά συνηθισμένο στο διαδίκτυο να παίρνουν άσχετες φωτογραφίες και να ισχυρίζονται οτιδήποτε γεννήσει η φαντασία τους.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2018/12/03/gampros-kai-nifi-sto-pakistan/?fbclid=IwAR0CLKzh6evRrOsoz43AJiGEHkUs3GMDhi7jYZIjLAnDNKBIfRWzastpTUs




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν κρίνω τον μουσουλμάνο στην χώρα του. Θρησκεία του είναι, ήθη και έθιμά του είναι, ηθική του είναι. Αυτό όμως που προκύπτει αβίαστα είναι ότι αυτά τα έθιμα και ήθη δεν είναι ποτέ δυνατόν να 'αφομειωθούν" από τα δικά μας. Συνεπώς το καλύτερο γιά όλους μας είναι καθένας στην δική του χώρα ....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ποτέ δεν γεννήθηκε σε τέτοιου είδους οικογένεια γιος που να ξεστρατίσει τόσο πολύ", έγραψε η κόρη του Μαρξ, Ελεονόρα, αναφερόμενη στον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη του πατέρα της, Φρίντριχ Ένγκελς (28 Νοεμβρίου 1820 - 5 Αυγούστου 1895).
Τον γόνο οικογένειας βιομηχάνων, που πρόδωσε την τάξη του, συμπαρατασσόμενος με την τάξη εκείνη που απειλεί την αστική κυριαρχία: την εργατική.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιανναράς μπορεί να είναι καλός στα "θεολογικά", αλλά με τη φιλοσοφία (όχι μόνο τη μαρξιστική) έχει εντελώς επιδερμική σχέση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέπω να δημοσιεύεται η πρώτη φωτογραφία σε αναρτήσεις για το κάψιμο βιβλίων από τη δικτατορία Μεταξά.
Εντούτοις, η φωτογραφία είναι από ανάλογη τελετή στη ναζιστική Γερμανία, που αντέγραψε ο Μεταξάς, όπως βλέπουμε στη δεύτερη φωτογραφία, με την πυρπόληση βιβλίων στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης στις 16 Αυγούστου 1936. Με περιορισμένη λαϊκή συμμετοχή κι αυτό έχει τη σημασία του.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γελοίος δικτάτορας φωτογραφίζεται, καμαρωτός - καμαρωτός, με τον Γκέμπελς, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Ελλάδα.
Συμπλεγματικό ανθρωπάκι, ο ηγέτης της 4ης Αυγούστου έσκυβε μπροστά στους ισχυρούς και επιδείκνυε την αναλγησία του στους αδύναμους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Δε βαριέσαι μωρέ; Εμείς να μαστε καλά
- Ε ναι μωρέ, δίκιο έχεις, εμείς να 'μαστε καλά κι όλα τα άλλα..
- Οχι, δεν κατάλαβες. Όχι εσείς! Εμείς να 'μαστε καλά..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Σιβηρία καίγεται..Δεν έχω δει τίποτα...Καμία αναφορά..Πουθενά.
Καίγονται 4,5 εκατ.εκτάρια δασών.
Περίπου 1 εκατομ. νεκρά ζώα.
Και εκατομ.μεγατόνους διοξειδίου του άνθρακα που ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα..
Σχολιο.- η Σιβηρια δεν πουλαει ουτε ειναι για λαικ
Σχολιο.- Καταστροφή καίγεται το σύμπαν ζωάκια ταρανδοι μεγάλο κακό και άκρα τού τάφου σιωπή
Ντροπή μας
Σχολιο.-  Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, εμείς τελειώνουμε!
ο πλανήτης γη θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς τον άνθρωπο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άλλος μας ρωτάει αν θέλουμε να μας φτιάξει τηγανητές μπανάνες και όλοι κάναμε πως δεν ακούσαμε και κοιτάμε αλλού.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια θελει να βρει εναν ερωτα αλητη για το καλοκαιρι!!
Ασε μας ρε κοπελια ορεξη ειχαμε να σ'ακουμε να κλαιγεσαι τον χειμωνα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φοιτητρια της Αγίας Νάπας και η "συμμορία-Βιασμου" ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί την έκαναν ζόρικα να υπογράψει ομολογία ότι προσποιήθηκε ισχυρισμούς εναντίον των 12 ισραηλινών.
Μια Βρετανη έφηβος κατηγορούμενη για ψευδη ισχυρίζεται ότι ήταν συμμορία βιασμού στην Κύπρο επιμένει ότι η αστυνομία εφτιαξε την ομολογία της - και μετά την διέταξε να το υπογράψει.
Η φοιτητρια, 19 ετών, αντιμετωπίζει ένα χρόνο στη φυλακή αν βρεθεί ένοχη για τον ισχυρισμών της εναντίον 12 ισραηλινών.
Αλλά λέει ότι της αρνήθηκαν δικηγόρο και στη συνέχεια την πίεσαν για να αποσύρει την καταγγελία της από αξιωματικους αστυνομικους, που απείλησε να συλλάβει τους φίλους της για "συνωμοσία" αν δεν συμμορφωθεί.
Η έφηβη ισχυρίζεται ότι οι αξιωματικοί της εφτιαξαν τότε μια δήλωση στην οποία παραδέχτηκε ψέματα ισχυρισμούς - και απρόθυμα υπέγραψε μόνο και μόνο επειδή ήταν εξαντλημένη μετά από οκτώ ώρες στο αστυνομικό τμήμα.
Καμία από τις συνεντεύξεις δεν καταγράφηκε - μια βασική απαίτηση βάσει του νόμου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο αγώνας της για να καθαρίσει το όνομά της έχει ληφθεί από τον βρετανό δικηγόρο Michael Πόλακ, ο οποίος υποστηρίζεται από έναν πρώην ξένο διπλωμάτη και πρώην αστυνομικο David για απάτη.
Ο κ. Πόλακ, του ομίλου εκστρατειών δικαιοσύνης στο εξωτερικό, είπε: " Η ομολογία αποκτήθηκε υπό την καταπίεση δεδομένων και των απειλών που έγιναν. Δεν ήταν προειδοποίηση και δεν δόθηκε πρόσβαση σε δικηγόρο όπως ήταν το δικαίωμα της στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
" περαιτέρω, η έφηβη δεν της είπαν ότι μπορεί να φύγει από το αστυνομικό τμήμα, ούτε να της δώσουν την επιλογή να φύγει οποιαδήποτε στιγμή.
" είναι επίσης ακατανοητο ότι δυστυχώς καμία από τις διαδικασίες στο Κυπριακό αστυνομικό τμήμα δεν καταγράφηκε."
Το ξέφρενο μήνυμα της εφηβης
Λίγα λεπτά πριν κατηγορηθεί, το κορίτσι έστειλε ένα τρελό μήνυμα σε φίλους που έσπασαν τα μέσα της ποινής.
Έγραψε: " είναι τρελό. Δεν με άφηναν να μιλήσω σε κανέναν.

https://www.thesun.co.uk/news/9653280/ayia-napa-gang-rape-student-confession-forced/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η 19χρονη, που κινδυνεύει με φυλάκιση ενός έτους αν βρεθεί ένοχη, φέρεται να υποστηρίζει τώρα ότι εξαναγκάστηκε να αποσύρει την καταγγελία της και δεν της επέτρεψαν να συμβουλευτεί δικηγόρο.
Σύμφωνα με φίλο της, η νέα γυναίκα κατηγορεί επίσης αξιωματικούς της αστυνομίας ότι της υπαγόρευσαν την ομολογία ψευδούς καταγγελίας και την έβαλαν να την υπογράψει, ενώ η ίδια ήταν σε κακή κατάσταση και εξαντλημένη ύστερα από 8 ώρες στο αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με τον Βρετανό δικηγόρο Μίκαελ Πόλακ που ασχολείται με την υπόθεση και μίλησε στην εφημερίδα Sun «η ομολογία υπεγράφη κάτω από πίεση, δεδομένων των απειλών που είχαν γίνει. Δεν την ενημέρωσαν για τη δική της προστασία, ούτε της δόθηκε πρόσβαση σε δικηγόρο», όπως προβλέπουν τα ευρωπαϊκώς κατοχυρωμένα δικαιώματα, πρόσθεσε.
Ο Πόλακ, που εργάζεται για την οργάνωση "Justice Abroad" («Δικαιοσύνη στο Εξωτερικό») τονίζει επίσης πως η φοιτήτρια δεν πληροφορήθηκε από τις αρχές ότι μπορούσε να αποχωρήσει από το αστυνομικό τμήμα, ούτε της δόθηκε αυτή η δυνατότητα. «Επίσης, όπως έγινε αντιληπτό, δυστυχώς καμία από τις σχετικές διαδικασίες στο Α/Τ (σ.σ καταγγελία, κατάθεση, ομολογία) δεν κατεγράφησαν». Η μαγνητοσκόπηση των καταθέσεων είναι βασικό προαπαιτούμενο βάσει του βρετανικού νόμου.
Όπως μεταδίδει η Sun, λίγα λεπτά πριν από την απαγγελία κατηγοριών, η νέα γυναίκα έστειλε έντρομη ένα μήνυμα σε φίλους της όπου έγραφε: «Είναι τρελό. Δε με αφήνουν να μιλήσω σε κανέναν».
Στην αρχική της καταγγελία, η 19χρονη είχε υποστηρίξει ότι ήρθε σε επαφή με έναν από τους Ισραηλινούς, με τον οποίο είχε συνευρεθεί ακόμη δύο φορές στο παρελθόν. Η ίδια υποστήριξε ότι η σεξουαλική επίθεση συνέβη όταν ένα βράδυ πήγαν στο δωμάτιο που μοιραζόταν και με άλλους εφήβους. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο Ισραηλινός έγινε ξαφνικά βίαιος και εκείνη τον παρακάλεσε να σταματήσει, αλλά αυτός αρνήθηκε και παρότρυνε τους φίλους του να κάνουν σεξ με τη φοιτήτρια. Η αστυνομία αρχικά συνέλαβε για την υπόθεση 12 άτομα, ηλικίας 16 έως 19 ετών και πήρε δείγματα DNA. Πέντε είχαν αφεθεί αμέσως ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι είχαν τεθεί υπό κράτηση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγω της (χθεσινης) ημέρας...
Ο Πέτρος Κυριακός ήταν ο ηθοποιός που είπε σε επιθεώρηση στο θεάτρο Λαού το: «Μετάξι-μετάξι το ψωμί θα πάει δεκάξι». Στην καρδιά της δικτατορίας του Ι. Μεταξά και επί της σκηνής, μπροστά στο κοινό, του έδωσαν τα αστυνομικά όργανα να πιει ρετσινόλαδο.
Μάλιστα,λέγεται ότι,μετά απ΄αυτό το περιστατικό,οι θεατές κάθε βράδυ του φώναζαν "πες το,πες το" εκείνος απαντούσε "θα το πω κι ας το πιώ" κι έλεγε το:
"Όλως ανιδιοτελώς και χάριν γούστου,να χέσω και το Μεταξά και την τετάρτη Αυγούστου"
είναι και η μοναδική καταγεγραμμένη περίπτωση αντίστασης από σκηνής,ο Κυριακός έγινε διάσημος παίζοντας το ρόλο του μάγκα και του μόρτη κάτι που ήταν επιεικώς απαράδεκτο για το μεταξικό καθεστώς που απαιτούσε "καθαρούς και ελληνόφρονες ρόλους"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτεινά παραδείγματα: Η περίπτωση του απότακτου αστυνομικού Γιάννη Παλαβού
«Τελείωσα το Γυμνάσιο και το στρατιωτικό. Μας λέγανε πως τα κακά και τα δεινά του Λαού και της χώρας οφείλονταν στους κομμουνιστές, που δεν έχουν τάχα τίποτε ιερό και όσιο. Και πήρα απόφαση και πήγα στην Αστυνομία Πόλεων, για να υπερασπιστώ αυτά τα όσια και τα ιερά.
Μια μέρα με είχανε βάλει υπηρεσία στα γραφεία του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ). Από συζήτηση με τον υπάλληλο, έμαθα πως στις 100 δραχμές χαρτόσημο, που πληρώνει ο κοσμάκης, τα 75% τα παίρνει ο ΔΟΕ και λίγα πάνε στο δημόσιο ταμείο. Εγώ αυθόρμητα λέω τότε: "Και γιατί δεν καταργούμε το ΔΟΕ". Κι ο υπάλληλος μου απαντάει: "Αυτό ζητάνε οι κομμουνιστές".
Μια άλλη φορά ήμουνα σκοπός στην περιοχή του Νοσοκομείου ''Ευαγγελισμός'' και περνούσα έξω από το νοσοκομείο. Βρήκα έναν άρρωστο ξαπλωμένο δίπλα στην είσοδο. Μας λέγανε στις Σχολές, πως αν βρούμε στο δρόμο αρρώστους και πάσχοντες γενικά, να τους παράσχουμε κάθε βοήθεια και προστασία. Ρώτησα λοιπόν το θυρωρό του νοσοκομείου, γιατί αυτός είναι ξαπλωμένος εκεί. "Δεν έχει να πληρώσει άλλο", μου λέει, "και τον πέταξαν έξω". "Ασχημο πράγμα", του λέω, "να είσαι άρρωστος και να σε πετάνε έξω από το νοσοκομείο γιατί δεν έχεις να πληρώσεις". "Ναι", μου λέει ο θυρωρός, "έχεις δίκιο, αλλά αυτά είναι ζητήματα της διεύθυνσης του νοσοκομείου". Πήγα στο διευθυντή και του είπα πως δεν είναι σωστό να πετιέται ένας σοβαρά άρρωστος έξω από το νοσοκομείο, επειδή δεν έχει να πληρώσει. Κι αυτός μου απαντάει: "Αυτά λένε οι κομμουνιστές".
Μια άλλη φορά πάλι, διαμαρτύρονταν εργάτες που δούλευαν σε μια οικοδομή της οδού Σόλωνος, στον εργοδότη τους. Σαν όργανο της τάξεως πλησίασα να δω τι συμβαίνει. Οι εργάτες ζητούσαν να πληρωθούν δουλεμένα μεροκάματά τους. Τους τ' αρνιόταν ο εργοδότης. Παρεμβαίνω στον εργοδότη και ρωτάω γιατί αφήνει τους εργάτες απλήρωτους. "Δούλεψαν", του λέω, "και θα πρέπει να πληρωθούν". Κι αυτός μ' απαντάει: "Πήρες το μέρος τους, δεν τους ξέρεις καλά, αυτοί είναι κομμουνιστές"».
Με τα παραπάνω λόγια άρχισε την απολογία του στο Εκτακτο Στρατοδικείο της Αθήνας, τον Ιούλη 1950, ο απότακτος υπαστυνόμος Γιάννης Παλαβός, που δικαζόταν μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους του αστυνομικούς, για παράβαση του ΑΝ 509/1947 «Περί μέτρων ασφαλείας του Κράτους, του πολιτεύματος, του κοινωνικού καθεστώτος κ.λπ.».
Οταν άκουσαν την απολογία του, ο επίτροπος του στρατοδικείου τον αποκάλεσε «επίορκο του καθήκοντος» και οι στρατοδίκες τον καταδίκασαν ομόφωνα σε θάνατο.
Ο Γιάννης Παλαβός δεν ήταν κομμουνιστής όταν κατατάχθηκε στην Αστυνομία, αρχές του 1935. Ενας τίμιος άνθρωπος ήταν, που πίστευε στη δικαιοσύνη, στην καλοσύνη, στην ανθρωπιά. Ο ίδιος ως αστυνομικός διαπίστωσε ότι αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, αγωνίζεσαι ενάντια στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, γίνεσαι κομμουνιστής.
Συνεπής στις αρχές του, στη διάρκεια της χιτλεροφασιστικής κατοχής εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ Σωμάτων Ασφαλείας. Στις 19-12-1943, υπηρετών στο Δ' Αστυνομικό Τμήμα Αθήνας, αποτάχθηκε γιατί αρνήθηκε να εκτελέσει διαταγή Γερμανού αξιωματικού να φρουρήσουν Ελληνες αστυνομικοί αποθήκες πυρομαχικών των ναζί.
Καταζητούμενος από τους Γερμανούς πέρασε στον ΕΛΑΣ στην Ελεύθερη Ελλάδα και με εντολή της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) ανέλαβε υποδιοικητής της Εθνικής Πολιτοφυλακής Πελοποννήσου, υπηρετώντας το λαό μας. Για τη συνέπειά του αυτή, μετά την απελευθέρωση, ο υπαστυνόμος διώχτηκε, καταδικάστηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Εζησε και πέθανε όμως ως Ανθρωπος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Τέξας, που πουλάνε όπλα μέσα στα σούπερ μάρκετ δίπλα από τα απορρυπαντικα, 21χρονος ρατσιστής που του φταίνε οι ισπανοφωνοι κ οι μαύροι που δεν έχει δουλειά, μπουκαρε σε πολυκατάστημα Γουολμαρτ οπλισμένος με Καλασκινοφ κ εκτέλεσε εν ψυχρώ 26 ανθρώπους, πριν παραδοθεί στην αστυνομία.
Κ ποιος να το περίμενε, κανένας άλλος οπλισμένος, αφού όλοι κυκλοφορούν με ένα όπλο στην τσέπη εκεί, δεν τον εμπόδισε να καθαρίσει 2 ντουζίνες κόσμο, καταρρίπτοντας το γελοίο επιχείρημα και των δικών μας ημιτρελων που υποστηρίζουν την ελεύθερη οπλοκατοχή, ότι αν έχεις κ εσύ ένα όπλο πάνω σου, θα μπορέσεις να υπερασπιστείς την ζωή σου από έναν ψυχοπαθή ρατσιστή ακροδεξιο μας σουτερ που βρήκε τόσο εύκολα ένα αυτόματο όπλο.
Αυτή η επίθεση στο Τέξας είναι η 248η από την αρχή του χρόνου με άνω τους 4 νεκρούς σε κάθε επίθεση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγορεύουμε κάπνισμα Παντού
εκτός από τα καζίνα !
Τουλάχιστον στα καφενεία αλλάζαμε και καμμιά κουβέντα Στο καζίνο με ποιόν να μιλήσεις με τον Κουλοχέρι ???




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους καταργούν τα τεκμήρια= να πάρουν μιαν ανάσα οι φτωχοί που έχουν πολλά ακίνητα, βιλες και πισίνες και κότερα




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΟΥΤΣΟΥ ΓΟΥΤΣΟΥ Κ ΠΡΟΔΕΡΜ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ!!
Διάβασα άρθρο (στα ακροδεξια "Νέα" του ναρκεμπορου Μαρινακη σήμερα) του επιφανούς νεοφιλελέρα Ανδριανόπουλου, όπου αφού αφήνει να εννοηθεί ότι τον παίζει στα δάκτυλα, τον Μαρξ κ τον Γκράμσι, καταλήγει ότι η κατά Μαξ Βέμπερ προτεσταντική ηθική, άγνωστη στην Ελλάδα λόγω ορθοδοξίας, φταίει που έχουμε πάρει στην Ελλάδα με κακό μάτι τους καπιταλιστές! "Κουφαθείτε" ελεύθερα:
"...Η προτεσταντική μεταρρύθμιση, η μήτρα του καπιταλισμού κατά Βέμπερ, έβλεπε το κέρδος όχι απλά σαν πλεονέκτημα αλλά σαν καθήκον! Στην ορθόδοξη αντίληψη το κέρδος πήρε το χρώμα της απανθρωπιάς και της κακότητας!... Πως αλλάζει αυτό; Δεν είναι εύκολο. Κι αποτελεί τη βάση του αριστερόστροφου προσανατολισμού της ελληνικής κοινωνίας. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΘΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ [τα κεφαλαία δικά μου!], πιθανότατα μέσα κι από θρησκευτικές εμπνεύσεις, για να υπονομεύσει το προηγούμενο καθεστώς...."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η Γερμανία. Η χώρα που στα λόγια αποτάσσεται τον κρατισμό και τον κρατικό παρεμβατισμό στις χώρες της περιφέρειας ειδικά σε ό,τι αφορά την κατοικία, πιέζει για την εκποίηση της στέγης όλης της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή όμως μέσα στη Γερμανία συζητούν ελεύθερα για την ''κοινωνική'' κατοικία και το φρένο στα ενοίκια. Όχι δεν είναι Σοσιαλισμός, είναι λύση ανάγκης εξαιτίας του καπιταλισμού. Στη Γερμανία όμως, εδώ προβλέπονται εξώσεις.

Ο «Πόλεμος των Ενοικίων»
Το να ζει κανείς στη σημερινή Γερμανία, την οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, έχει ασφαλώς πολλά πλεονεκτήματα, αλλά τουλάχιστον ένα σοβαρό μειονέκτημα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη: τα ενοίκια είναι πλέον πολύ ακριβά και ακριβαίνουν χρόνο με το χρόνο. Σε αυτόν τον τομέα η Γερμανία έχει μετατραπεί σε μια χώρα της κερδοσκοπίας, όπου η απληστία των μεγοϊδιοκτητών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων διαχείρισης ακινήτων, καθώς και η δημοφιλία των μεγάλων της πόλεων, έχει εκτινάξει τις τιμές των ενοικίων στα ύψη, σε σημείο ώστε η κατάσταση να μη θεωρείται βιώσιμη, ακόμη και για τα βαλάντια της πολύκλαυστης μεσαίας τάξης. Το ζήτημα θεωρείται πολύ σοβαρό και έχει εξελιχθεί σε πρώτης τάξεως κοινωνικό και πολιτικό θέμα, δημιουργώντας ήδη τις πρώτες σοβαρές αντιδράσεις.
Κοινωνικοποίηση 3.000 διαμερισμάτων
«Έρχεται ο σοσιαλισμός;» αναρωτήθηκε μια γερμανική εφημερίδα τον Απρίλιο το 2019. Στην πραγματικότητα, το ομοσπονδιακό κρατίδιο του Βερολίνο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία αποϊδιωτικοποίησης προωθώντας την επαναγορά διαμερισμάτων από τις εταιρείες διαχείρησης ακινήτων, ώστε να πέσουν οι τιμές ενοικίασης και τα διαμερίσματα αυτά να προσφερθούν προς ενοικίαση στους κατοίκους σε λογικές όμως τιμές. Οι εταιρείες αυτές αγόρασαν μαζικά και φθηνά αυτά τα διαμερίσματα κατά τη δεκαετία του 1990, αμέσως μετά την επανένωση της Γερμανίας και του Βερολίμου. Περισσότερα από 3.000 διαμερίσματα προβλέπεται να περάσουν έτσι στην ιδιοκτησία του δήμου Βερολίνου, ώστε να προσφερθούν στη συνέχεια με φθηνά ενοίκια στους κατοίκους. Για τα σύγχρονα γερμανικά δεδομένα αυτό ακούγεται σαν ιδέα ενός αριστερού hipster, σαν μεταμοντέρνος σοσιαλισμός. Στην πραγματικότητα είναι μια ένδειξη ότι η κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα των επιχειρήσεων διαχείρισης ακινήτων έχει εξελιχθεί προ πολλού σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες ανισορροπίες. Ειδικά στο Βερολίνο, που έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια μητρόπολή και σε ανεπίσημη πρωτεύουσα της Ευρώπης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαμασκός: oι τρομοκράτες στόχευσαν τη ρώσικη βάση της Hmeimim.Yπάρχουν νεκροί.
5/8/2019
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή σήμερα στις 3 h 30 μμ οι τρομοκρατικές ομάδες στόχευσαν την ρώσικη αεροπορική βάσηHmeimim με σειρά ρουκετών,πυραύλων που έπεσαν πλησίον αυτής στην περίμετρο της βάσης και επέφεραν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και υπολογίσιμες υλικές ζημιές.sana, afp, sputnik (αραβικό)
Ρωσικά μαχητικά στόχευσαν αρκετές θέσεις τρομοκρατών στο βορρά της Λατάκια σε Kabane,Sarmaniya… .
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε το τέλος της εκεχειρίας και την επανέναρξη των επιχειρήσεων του στο Ιντλίμπ μετά τη παραβίαση της από τους τρομοκράτες που πρόσκεινται στην Άγκυρα.
update Το rt μεταφέρει τώρα πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι τρομοκράτες εκτόξευσαν τρεις ρουκέτες στη ρωσική αεροπορική βάση της Hmeimim στην ύπαιθρο της Λατάκια στη Συρία χωρίς να προκαλέσουν ανθρώπινες απώλειες ή υλικές ζημιές στη βάση. Τ΄αντιαεροπορικά της βάσης ενεργοποιήθηκαν κατά των πυραύλων στις 14 h 30,ώρα Μόσχας προς τη βόρεια πλευρά.
« Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύθηκαν από τη συριακή πλευρά οι ρουκέτες έπεσαν στο χωριό Afif Jewelryόπου 4 άμαχοι τραυματίστηκαν . »




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν προς ΗΠΑ: Θα αναπτύξουμε νέους πυρηνικούς πυραύλους αν αναπτύξετε εσείς
 Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, 18:59
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει πυρηνικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να αναπτύσσουν τους δικούς τέτοιου είδους πυραύλους μετά την αποχώρηση τους από τη Συνθήκη INF, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες αυτές των ΗΠΑ ενδέχεται να οδηγήσουν σε έναν αδικαιολόγητο και ασυγκράτητο ανταγωνισμό των εξοπλισμών.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι «η Ρωσία είναι αναγκασμένη να επισημάνει ότι η μονομερής και με μια σκηνοθετημένη πρόφαση αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF και η καταστροφή ενός εκ των θεμελιωδών εγγράφων στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών περιέπλεξαν με τον πλέον σοβαρό τρόπο την κατάσταση στον κόσμο, δημιούργησαν δυνητικούς κινδύνους για όλους». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «την ευθύνη για ότι συνέβη την φέρει πλήρως η αμερικανική πλευρά».
«Οι ΗΠΑ αντί να συζητήσουν με σύνεση τα προβλήματα της διεθνούς ασφάλειας, απλώς διέγραψαν τις πολυετείς προσπάθειες, που αποσκοπούσαν στην μείωση των πιθανοτήτων μια ευρείας έκτασης στρατιωτικής σύρραξης, στην οποία θα γίνονταν χρήση πυρηνικών όπλων», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αρχίσει εκ νέου συνομιλίες με την Ουάσινγκτον με θέμα τις εγγυήσεις για την στρατηγική σταθερότητα και ασφάλεια. «Για να αποφύγουμε το χάος, στο οποίο δεν επικρατούν οποιοιδήποτε κανόνες, περιορισμοί και νόμοι, πρέπει για μια ακόμη φορά να σταθμίσουμε όλες τις πιθανές επικίνδυνες συνέπειες και να ξεκινήσουμε έναν σοβαρό διάλογο χωρίς αμφισημίες και κατ' ουσία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «η Ρωσία θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, χωρίς χρονοτριβές να επαναληφθούν οι συνομιλίες επί όλων των θεμάτων για τη διασφάλιση της στρατηγικής σταθερότητας και ασφάλειας», όπως και ότι είμαστε έτοιμοι γι αυτό».
Επίσης υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να ξεκινήσει την παραγωγή νέων πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, εάν θα είναι πεπεισμένη ότι και οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει την παραγωγή τέτοιου είδους εξοπλισμών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα κατηγορεί ΗΠΑ και Γερμανία για παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας
 Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, 17:39
Η Μόσχα, υποστηρίζοντας, ότι η αμερικανική πρεσβεία και Γερμανοί διπλωμάτες και κρατικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης ενεπλάκησαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Αυγούστου στην ρωσική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί στα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, καθώς θεωρεί ότι παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, υποστηρίζοντας ότι «η αμερικανική πρεσβεία είχε δημοσιεύσει χάρτη με την διαδρομή της πορείας, του λεγομένου περιπάτου που θα γίνονταν το Σάββατο», αλλά και «λεπτομέρειες για το ποια ώρα θ’ αρχίσει και ποια ώρα θα τελειώσει». Η Ζαχάροβα ωστόσο επεσήμανε ότι στο τέλος της ανακοίνωσης της αμερικανικής πρεσβείας υπήρχε η παράκληση προς το κοινό να αποφεύγει αυτή την διαδρομή.
Παράλληλα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ενεργό δραστηριότητα της ακολούθου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας η οποία, όπως είπε, σχολίαζε δημόσια το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης
Η Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι δεν ήταν μόνο διπλωμάτες των δυτικών χωρών που αποπειράθηκαν να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, αλλά και σειρά μέσων μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο της Deutche Welle, χαρακτηρίζοντας «τεράστιο λάθος το γεγονός ότι το δίκτυο αυτό μετέδωσε στη ρωσική γλώσσα την έκκληση προς τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, στις 3 Αυγούστου η αστυνομία συνέλαβε 600 πληρωμενους χαφιεδες των δυτικων επειδή συμμετείχαν σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταστροφων η οποία δεν είχε την άδεια των αρχών και στην οποία συμμετείχαν περίπου 1500 χαφιεδες.
Σύμφωνα με τη ρωσική ΜΚΟOVD-Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των συλλήψεων, 828 πληρωμενοι χαφιεδες των δυτικων αποικιοκρατων  συνελήφθησαν προχθές στη Μόσχα στη διάρκεια ακροδεξιας προδοτικης «διαδήλωσης» υπέρ της συμμετοχής νεοφιλελεακροδεξιων προδοτων υποψηφίων της ακροδεξιας προδοτικης αντιπολίτευσης στις τοπικές εκλογές στη Μόσχα στις 8 Σεπτεμβρίου, την οποία οι αρχές δεν είχαν επιτρέψει.
Η απάντηση του γερμανικού ΥΠΕΞ
Το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την κριτική που άσκησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι συζητούν από κοινού με την Ρωσία την κατάσταση γύρω από τις διαδηλώσεις στη Μόσχα.
«Για τη χθεσινή και τη σημερινή μας θέση ενημερώθηκε η Ρωσία, όπως διαπιστώσατε από τις δηλώσεις της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, της κυρίας Ζαχάροβα, η οποία ήδη αντέδρασε σ’ αυτές.. Σε σχέση με αυτό, όπως είναι φυσικό θα τις μεταφέρουμε με σαφήνεια μέσω των εσωτερικών διαύλων στις συνομιλίες που διεξάγει η πρεσβεία μας» (στη Μόσχα-σ.σ), δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος Μαρία Ατνεμπάρ, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις που έκανε δημόσια το γερμανικό ΥΠΕΞ και η γερμανική κυβέρνηση επίσης «ελήφθησαν υπ' όψιν».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Απέπλευσε το «Ocean Viking» για την πρώτη του αποστολή μεταφορας  λαθρομεταναστών στην Ιταλια
 Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, 01:00
Ένα νέο σκάφος, το «Ocean Viking», που έχουν νοικιάσει οι ΜΚΟ SOS Méditerranée και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans Frontières) απέπλευσε το βράδυ της Κυριακής από τη Μασσαλία για την πρώτη του αποστολή μεταφορας  λαθρομεταναστών από τη Λιβύη στην Ιταλια, παροτι απεπλευσε από τη Γαλλια, γιατι αν τους παει στη Γαλλια η Γαλλια θα τους κοψουν τα ποδια, ανακοίνωσαν πληρωμενα δημοσιογραφικα παπαγαλακια του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το διάδοχο σκάφος του Acquarius, απέπλευσε στις 23.00 ώρα Ελλάδος και μέσα σε δύο, ή τρεις ημέρες, αναμένεται να φθάσει στην νοτια Μεσόγειο, εξω από τη Λιβυη, την κύρια επιχειρησιακή του ζώνη μεταφορας λαθρομεταναστων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Βόρεια Κορέα ο Μποτρίνι θα προετοίμαζε ως γεύμα για τα 101 πεινασμένα σκυλιά του Κιμ τον εαυτό του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βασανιστής του 19χρονου ασκούμενου μάγειρα στην Κέρκυρα, σε βίντεο που κυκλοφορεί από τον περσινό Μάιο. Το απόβρασμα αυτό, ιδιοκτήτης του εστιατορίου και περσόνα των ριάλιτι μαγειρικής, ηδονίζεται με τον εξευτελισμό των παιδιών που θέλουν να γίνουν μάγειρες.
Και με κοινωνική αποδοχή, καθώς όλ' αυτά γίνονταν στην τηλεόραση. Και διαμαρτυρία δεν υπήρξε.
Γιατί και τα παιδιά που πηγαίνουν σ' αυτές τις εκπομπές έχουν αποδεχτεί πλήρως το δικαίωμα του κάθε αλητάμπουρα ειδικού να τα εξευτελίζει. Γιατί και οι γονείς τους τους έχουν πει να μάθουν να πειθαρχούν στον από πάνω.
Ε! Γιατί να διστάσει να προχωρήσει και σε βασανισμούς ο συμπλεγματικός φασιστάκος;
https://www.youtube.com/watch?v=Qa1uCY9j7r4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2hzSGHtE9GjHyfxGUcPyK3BcBKW__lVzvebdKx7NaOKIGV4JzBC9pSUOc
σχολιο.- Ενας αποτυχημένος. Χρήζει ψυχιατρικής περιθαλψης.
Σχολιο.- Υπάρχει και ένας αντίστοιχος τέτοιος μαλάκας, στις ΗΠΑ. Νομίζω λέγεται Ramsay. Εξευτελίζει αβέρτα και πάντοτε μου την έσπαγε.
Σχολιο.-- Φαινοταν τι κομπλεξικο και κακοηθες ατομο ηταν Συγχαρητηρια στο παλληκαρι
Σχολιο.- Ελεεινός!Χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης!Σαν και αυτόν υπάρχουν πολλοί που την βρίσκουν να κάνουν τα πάνδεινα στους πρακτικάριους!Το συναντώ καθημερινά,εργάζομαι σε ξενοδοχείο,όπου τα παιδιά αυτά,ιδιαίτερα οι σερβιτόροι,είναι υποχρεωμένα να ακούνε ό,τι απαξιωτικό υπάρχει και να κάνουν πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε.Όλα αυτά γίνονται με φωνές,απαξιωτικά σχόλια και κοσμητικά επίθετα,με ειρωνείες!Καταλαβαίνετε ότι δεν μένω αμέτοχη,φροντίζοντας με κάθε τρόπο να βάζω στην θέση τους,τους κομπλεξικούς αλλα και μιλώντας στα παιδιά,τα οποία θέλουν κάθε φορά να εγκαταλείψουν!Το επόμενο βήμα μου θα είναι,όπως ενημέρωσα ιδιαίτερα τον ενα κομπλεξικό 'λοχία',να τον αναφέρω εκεί που πρέπει,δηλ στο σωματείο μας σε πρωτη φάση...Φυσικά,όλοι οι συνάδελφοι,είναι ενάντια σε τέτοιες συμπεριφορές!Προσωπικά,κάθε μέρα,θα κάνω αυτό που πρέπει!Τέτοια κομπλεξικά φασιστοειδή όμως πρεπει γενικά να απομονώνονται!Και αυτά που λέει ο Μποτρίνι είναι πραγματικά για γέλια!
Σχολιο.- Μιλαμε για το μαγειρικο reality show “Hellw Kitchen”
Σχολιο.- Φαλακρός φασιστακος και μάλλον ψυχασθενης που δεν μπορεί να κρύψει την ψυχική του γύμνια ούτε το κόμπλεξ της παρουσίας του, γι αυτό μόνιμο το τζοκευ στην φαλάκρα του και ο εξεφτυλισμος των υφιστάμενων του... Δοξαστε τον τον ηλίθιο.
Σχολιο.- Η φάτσα του λεει : είμαι διεστραμμένος
Σχολιο.- Εμ δεν βρέθηκε ένας να του δώσει τα δόντια του σε σακούλα γιαυτό τα κάνει αυτά καραβανίστικα ...