Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Κυριακη 4 Αυγουστου 2019


Πεθανε μια γιαγια στη γειτονια 102 χρονων και
ο αλλος με ρωταει απο
τι πεθανε..
Ε, απο πρεζα λεω, τι αλλο!!
Σχολιο.- έχουμε γίνει κράτος ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ασανσέρ που μεταφέρουν ανάπηρους στον Προαστιακό από τον Ηλεκτρικό Σταθμό στο σταθμό Νερατζιωτίσης, δεν λειτουργούν!!! Εδώ και κάτι μήνες!!! Από τότε που αγόρασαν οι Ιταλοί τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον οποίο ανήκει και ο Προαστιακός. Η ζωή για τους ανάπηρους δυσκολεύει πλέον μέρα με τη μέρα!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο απ το να μέμφεσαι τους ξένους που έρχονται σε ένα τόπο που κτίστηκε από ξένους, που σκότωσαν σχεδόν όλους τους αυτόχθονες και μετά έφεραν από άλλες ηπείρους κ άλλους ξένους να τους βοηθήσουν στο χτίσιμο!
Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από το να έχεις και άποψη για τον τρόπο που προσαρμόστηκαν οι ξένοι που εσύ έφερες στη χώρα σου οι οποίοι σε παρακάλαγαν να τους αφήσεις ή να τους γυρίσεις πίσω!
Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από το να λες να φύγουν οι ξένοι όταν οι ξένοι που έφερες δια της βίας και κρατούσες επί αιώνες με το ζόρι αλυσοδεμένους να σου κάνουν τις δουλειές ήθελαν να φύγουν και δεν τους άφηνες!
Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από το να είναι όλοι οι εγχώριοι "τρομοκράτες" σου (τρομοκράτες με την κυριολεκτική έννοια- να σκορπούν τον τρόμο, όχι πυροβόλησα αυτόν ή έβαλα βόμβα σε εκείνον!) πολύνεκρων τρομοκρατικών ενεργειών κάτι ακροδεξιά πιρπιτσόλια white power κ εσύ να μάχεσαι ακόμα κατά του κομμουνισμού
και να μην αλλάζεις άρδην το εκπαιδευτικό σου σύστημα ή έστω, για αρχή, την παιδεία των όπλων με απαγόρευση της χρήσης τους!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα όμως με το Βραζιλιάνο πρόεδρο, Ζαΐρ Μπολσονάρου, οι κανόνες αποφυγής συνθηκών σκλαβιάς στα χωράφια αντιστρατεύεται την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. “Τι σημαίνει δουλεία;”, διερωτήθηκε ο Μπολσονάρου, λέγοντας πως η συγκεκριμένη αντίληψη μπήκε στο βραζιλιάνικο σύνταγμα επειδή, “μέχρι πρόσφατα, το κράτος που χτίζαμε ήταν ένα ολοκληρωτικό ή σοσιαλιστικό κράτος. Μέσω των νόμων πλησιάζαμε στο σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό”.
Η απαγόρευση της δουλείας βλάπτει την ανταγωνιστικότητα λέει ο Μπολσονάρου
4 Αυγούστου 2019
Μπορεί η δουλεία στη Βραζιλία να καταργήθηκε επισήμως το 1888, ωστόσο δε λείπουν ακόμα οι γαιοκτήμονες που καταφεύγουν σε πρακτικές που μόνο με σκλαβιά μπορούν να συγκριθούν, εξαναγκάζοντας εργάτες γης να δουλεύουν χωρίς καμία χρηματική αμοιβή. Το πρόβλημα ήταν τόσο έντονο, ώστε το 2014 προστέθηκε στο βραζιλιάνικο σύνταγμα η πρόβλεψη πως προβλέπεται απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας όσων γαιοκτημόνων χρησιμοποιούν “εργασία που προσιδιάζει στη δουλεία”.
Σύμφωνα όμως με το Βραζιλιάνο πρόεδρο, Ζαΐρ Μπολσονάρου, οι κανόνες αποφυγής συνθηκών σκλαβιάς στα χωράφια αντιστρατεύεται την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. “Τι σημαίνει δουλεία;”, διερωτήθηκε ο Μπολσονάρου, λέγοντας πως η συγκεκριμένη αντίληψη μπήκε στο βραζιλιάνικο σύνταγμα επειδή, “μέχρι πρόσφατα, το κράτος που χτίζαμε ήταν ένα ολοκληρωτικό ή σοσιαλιστικό κράτος. Μέσω των νόμων πλησιάζαμε στο σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό”.
Ο πρόεδρος μάλιστα συνέχισε, προτείνοντας την τροποποίηση των κανόνων ασφαλείας στις επιχειρήσεις, ώστε να προσελκυστούν επενδυτές και να επεκταθεί η ανταγωνιστικότητα της Βραζιλίας.
H σύγχρονη σκλαβιά βρίσκεται συνήθως στους κλάδους της υλοτομίας, της παραγωγής άνθρακα και της υφαντουργίας. Σε περιοχές του Αμαζονίου προσβάσιμες μόνο με ταχύπλοα ή αεροπλάνα, εργάτες εξαναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς αμοιβή μέχρι να ξεπληρώσουν τα αφεντικά τους για πραγματικά ή υποτιθέμενα χρέη. Από το 2003 ως το 2018, έχουν καταγραφεί 45.028 διασώσεις εργατών που δούλευαν σε συνθήκες σκλαβιάς στη Βραζιλία.
Μέχρι πρόσφατα, την καταπολέμηση της δουλείας είχε αναλάβει το υπουργείο εργασίας, το οποίο ο Μπολσονάρου κατάργησε αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα ΚΑΤΣΑΡΟΥ προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:
«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει;», διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΙΒΗΡΙΑ
Όταν η Notre Dame καιγόταν στο Παρίσι, ολόκληρη η υφήλιος μιλούσε για το συμβάν και τα κοινωνικά γέμιζαν με αναρτήσεις. Tι θλίψη, τι ανεπανόρθωτη απώλεια με αποτέλεσμα ολόκληρος ο κόσμος να έχει αλλάξει μορφή.
Τώρα η Σιβηρία καίγεται!!!! Δεν έχω προσέξει ΤΙΠΟΤΑ στα νέα των κοινωνικών δικτύων. Καίγονται 4,5 εκατομμύρια εκτάρια δασών και η κατάσβεσή της φαίνεται ακατόρθωτη.
Αυτό ισούτε με ένα εκατομμύριο νεκρά ζώα και εκατομμύρια μεγατόνους διοξειδίου άνθρακα που ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 4 ΧΡΟΝΩΝ ...ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
*****Γραφει η εξαιρετικη Νίνα Γεωργιάδου
ΑΜΟΥΑΝ........Δεν ξερω πώς λενε το τετραχρονο αγορακι στο βιντεο. Εννοω το μικρο Παλαιστινιο που οι Ισραηλινοι προσηγαγαν με τη βια για ανακριση επειδη πετουσε πετρες.
Την προηγουμενη νυχτα εκαναν επιδρομη στο σπιτι του. Προσπαθησαν να αρπαξουν το παιδι και να το μεταφερουν για κρατηση πριν την ανακριση.
Δεν ξερω πώς λεγεται αυτο γενικα. Ξεφτιλα, σαπιλα;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ
"Το άγαλμα βρέθηκε το 1820 στη κατεχόμενη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία Μήλο.
Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι, ότι το άγαλμα πουλήθηκε από τους Τούρκους στους Γάλλους και οι Γάλλοι για να το φυγαδεύσουν στο Παρίσι μετά την αγορά του, το φόρτωσαν σε ένα καράβι. Όταν οι Έλληνες της Μήλου πληροφορηθήκαν ότι το άγαλμα θα έφευγε από το νησί, ξεσηκώθηκαν για να αποτρέψουν τη φυγή του, κι’ αυτό, γιατί το θεωρούσαν μέρος του Πολιτισμού τους. Τέτοια ήταν η αντίδραση που οι Γάλλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μερικούς Έλληνες.
Όταν τελικά το άγαλμα φορτώθηκε στο πλοίο, οδηγήθηκε πρώτα στον Πειραιά πριν ταξιδέψει για τη Γαλλία. Κάποιοι από τους ‘Ελληνες της Μήλου πήγαν στον Πειραιά για να σταματήσουν την αρπαγή του αγάλματος.
Όπως γράφει ο Έλληνας ιστορικός Δημήτρης Φωτιάδης στην εξάτομη «Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»:
Στον Πειραιά όταν μαθεύτηκε το γεγονός μαζεύτηκαν στην προκυμαία πάνω από χίλιοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να ματαιώσουν την αρπαγή του αγάλματος. Τέτοια ήταν η αντίδραση, που συγκρούστηκαν με το γαλλικό πλήρωμα του πλοίου και τα τουρκικά στρατεύματα. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Πάνω από 200 Έλληνες πέσανε νεκροί και τελικά το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου φυγαδεύτηκε στη Γαλλία. (μάλιστα λέγεται ότι το ένα χέρι του αγάλματος μέσα στη δίνη της συμπλοκής έπεσε στη θάλασσα και χάθηκε).
Αυτοί λοιπόν οι «αμόρφωτοι» Έλληνες ψαράδες και αγρότες δώσανε τη μάχη της αξιοπρέπειας δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το Πολιτισμό τους.Μπορεί να μην ήταν μορφωμένοι, μπορεί να μην γνώριζαν από Τέχνη όμως ένιωθαν βαθειά μέσα τους ότι το άγαλμα αυτό ήταν μέρος της ιστορίας τους, μέρος της Πολιτιστικής τους παρακαταθήκης που τους είχαν αφήσει οι πρόγονοι τους.
Αυτή η τραγική ιστορία επιμελώς παρασιωπάτε για ευνόητους λόγους. Έτσι αν κάποια στιγμή επισκεφθείτε το Μουσείο του Λούβρου και θαυμάσετε την Αφροδίτη της Μήλου, θυμηθείτε ότι και σ΄αυτή την περίπτωση οι κυρίαρχες δυνάμεις της εποχής εκείνης άρπαξαν αυτό το θαυμάσιο άγαλμα που οι Έλληνες το πότισαν με αίμα. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης, που η διεύθυνση του Μουσείου προβάλλει με ιδιαίτερο καμάρι, είναι το μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, ένα έργο που δεν έχει με ακρίβεια προσδιοριστεί από ποιον καλλιτέχνη έχει φιλοτεχνηθεί."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
03/06/2018
Η χώρα που θα αποτελέσει τον πρώτο «παγκόσμιο εταίρο» του ΝΑΤΟ συγκλονίζεται από μαζικές δολοφονίες δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και ιθαγενών, ενώ ο πρώτος γύρος των εκλογών στιγματίστηκε από καταγγελίες νοθείας. Η αντίδραση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. ήταν άμεση: τιμώρησαν τη… γειτονική Βενεζουέλα
Στον πρώτο κύκλο της τηλεσειράς «Narcos» για τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ, ο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα παρουσιάζει στο αμερικανικό και το διεθνές κοινό τους αντάρτες της οργάνωσης Μ-19, που έδρασαν στην Koλομβία τη δεκαετία του ’80. «Το M-19», εξηγεί, «ήταν μια κομμουνιστική ομάδα ανταρτών αποτελούμενη από φοιτητές και διανοούμενους που διάβασαν πάρα πολύ Καρλ Μαρξ για το καλό τους.
Αρχηγός τους ήταν ο Ιβάν -ο Τρομερός- Τόρες, ένας καθηγητής Ιστορίας που δεν ήξερε τίποτα από ανταρτοπόλεμο, αλλά καταλάβαινε τη δύναμη των συμβόλων. Διέρρηξε το Μουσείο Kίντα Ντε Μπολίβαρ με τον κολλητό του τον Αλεχάντρο και έκλεψε το σπαθί του Σιμόν Μπολίβαρ.
Αυτοί οι χαβαλέδες άφησαν ακόμη και σημείωμα: «Μπολίβαρ, το σπαθί σου επιστρέφει στο πεδίο της μάχης». Στο «Narcos», ο Παντίλα αναπαράγει όλα τα αμερικανικά στερεότυπα για τους ιδεαλιστές πλην «ηλίθιους», όπως πιστεύει, αντάρτες της Κολομβίας, ενώ δεν παραλείπει να τους παρουσιάσει σαν υποχείρια του Εσκομπάρ – μια καταγγελία ακροδεξιών οργανώσεων που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
Οι «χαβαλέδες» του M-19, βέβαια, έφτασαν κάποτε να αποτελούν τη δεύτερη σημαντικότερη οργάνωση μετά το FARC και άφησαν τη δική τους ιστορία στο αντάρτικο πόλεων, δίπλα σε οργανώσεις όπως οι Τουπαμάρος της Ουρουγουάης, που αποτελούσαν και το πρότυπό τους.
Αυτό όμως που κυρίως παραλείπει να αναφέρει ο Παντίλα στο «Narcos» είναι ότι το κίνημα M-19 γεννήθηκε με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές του 1970 που έχουν χαρακτηριστεί εκλογές βίας και νοθείας. Και όπως πάντα, η Ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια στους πρωταγωνιστές της.
Στις 17 Ιουνίου, ένα πρώην μέλος του M-19, ο Γκουστάβο Πέτρο, θα διεκδικήσει την ηγεσία της χώρας στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Και όπως έκαναν πριν από σχεδόν μισό αιώνα οι προκάτοχοί του, ο πάλαι ποτέ αντάρτης πόλης ξέρει να ξεχωρίζει την… καλή νοθεία.
Πριν από τον πρώτο γύρο κατήγγειλε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου από ανεξάρτητη επιτροπή των αλγόριθμων που θα χρησιμοποιήσει η εκλογική επιτροπή για έκδοση των αποτελεσμάτων. Αμέσως μετά τις εκλογές, υποστηρικτές του Πέτρο παρουσίασαν αλλοιωμένα ψηφοδέλτια, τα οποία όμως δεν έγιναν αποδεκτά ως πειστήρια από την εκλογική επιτροπή.
Παρ’ όλα αυτά, οι πιο κωμικές και συνάμα τραγικές αποκαλύψεις έγιναν από έναν άνθρωπο που είχαμε γνωρίσει λίγες ημέρες νωρίτερα στο Καράκας. Ο Αμερικανός δικηγόρος και ακτιβιστής Νταν Κοβάλικ παρακολούθησε ως παρατηρητής τις εκλογές στη Βενεζουέλα (όπου δεν διαπίστωσε καμία παρατυπία) και από εκεί κινήθηκε, όπως και εμείς, προς τα σύνορα της Κολομβίας, όπου άρχισε να περιοδεύει σε όλη τη χώρα ακολουθώντας τοπικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Είμαι στο Γιούμπο της Κολομβίας όπου υπάρχουν οι πρώτες αναφορές για χρηματισμό ψηφοφόρων προκειμένου να ψηφίσουν τον δεξιό υποψήφιο Ιβάν Ντούκε» ανέφερε σε ένα από τα πρώτα μηνύματά του στο twitter και συνέχισε: «Πέρασα και από την κοινότητα των ιθαγενών Νάγια, τρία μέλη των οποίων σκοτώθηκαν πριν από μερικές ημέρες, πιθανότατα από ομάδες παραστρατιωτικών». Λίγα 24ωρα αργότερα ο Κοβάλικ αποκάλυπτε ότι άγνωστοι μπέρδεψαν τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που τον συνόδευαν με ψηφοφόρους και προσπάθησαν να τους χρηματίσουν.
Κάθε ένα από τα μηνύματα του Κοβάλικ θα προκαλούσε σάλο εάν μεταδιδόταν στην προεκλογική περίοδο της Βενεζουέλας. Για την Κολομβία όμως, ο χρηματισμός ψηφοφόρων ή ακόμη και οι δολοφονίες υποστηρικτών του αριστερού υποψηφίου Γκουστάβο Πέτρο πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες από τα διεθνή ΜΜΕ.
Η χώρα, που παρουσιάζει ορισμένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και ιθαγενών σε ολόκληρο τον κόσμο (ένα θύμα κάθε τρεις ημέρες) και όπου τα όρια του κράτους συγχέονταν συχνά με αυτά του παρακράτους, ανταμείφθηκε από τις ΗΠΑ με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ – είδηση που θεωρήθηκε προάγγελος θερμών επεισοδίων με τη γειτονική και πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα.
Δυο χρόνια νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κολομβίας λάμβανε (μόνος του) το Νόμπελ Ειρήνης για την ειρηνευτική διαδικασία με τους αντάρτες του FARC, την οποία τώρα η δεξιά παράταξη απειλεί να τινάξει στον αέρα.
Αντίθετα, το Καράκας πληρώνει τον οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για καταγγελίες περί εκλογικής νοθείας, οι οποίες όχι απλώς δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά δεν εξετάστηκαν ποτέ – αφού ακόμη και ο ΟΗΕ αρνήθηκε να στείλει παρατηρητές, όπως είχε ζητήσει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Ισως τελικά τα Νόμπελ και το ΝΑΤΟ να είναι οι δύο όψεις του ίδιου σκληρού νομίσματος με το οποίο η Δύση βραβεύει τους οικονομικούς και πολιτικούς δολοφόνους της.

Η αποστολή στην Κολομβία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ Make the economy scream. Μάθε περισσότερα και ενίσχυσε την παραγωγή στο maketheeconomyscream.com




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμπορευματοποίηση και τρελάδικο.
Βρυξέλλες: Έκθεση βρεφών προς αγορά και ενοικίαση από γκέι ζευγάρια

Είναι αδιανόητο αλλά η ΕΕ επιτρέπει να διοργανώνονται «εμπορικές εκθέσεις» όπου γκέι ζευγάρια ανδρών έρχονται για να επιλέξουν το βρέφος που τους «ταιριάζει» Για τέταρτη φορά το “Men having Babies” άνοιξε τις πύλες του στις Βρυξέλλες, παρά τους εθνικούς και διεθνείς νόμους. Πλούσιοι πελάτες ενημερώνονται για το «εμπόρευμα». Πακέτα all-inclusive πωλούνται στα 160.000 δολάρια. Με ποιο θάρρος η Ευρώπη εξακολουθεί να μιλά για «δικαιώματα»;
Όπως αναφέρει το redskywarning από τις 22 έως τις 23 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η έκθεση “Men having Babies”, αφιερωμένο στα γκέι ζευγάρια που θέλουν να αγοράσουν ένα μωρό με παρένθετη μητέρα.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ. Μέσα από τα δωμάτια του πολυτελούς ξενοδοχείου Hilton, πλήθος διακεκριμένων ανδρών ξεφυλλίζουν πολυτελείς καταλόγους σε ιλουστρασιόν χαρτί κοιτώντας φωτογραφίες γυναικών που θα γεννήσουν παιδιά, τα «δικά τους» παιδιά και θα υπογράψουν ειδικές συμβάσεις που θα τις υποχρεώνουν να εγκαταλείψουν τα βρέφη που θα φέρουν στη μήτρα τους για εννέα μήνες.
ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. Ομοφυλόφιλα ζευγάρια ερευνούν τις δίκαιες προσφορές «επιστροφής χρημάτων» για την προμήθεια μωρών που έχουν διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την «ποιότητα». Οι τιμές κυμαίνονται από το ελάχιστο των 95 χιλιάδων δολαρίων έως το μέγιστο των 160 χιλιάδων. Μπορούν να μάθουν για πλήρη πακέτα με όλες τις υπηρεσίες: ψυχολογική υποστήριξη, νομική βοήθεια, παροχή ωαρίων, ακόμη και σπέρματος (αν απαιτείται), για την προμήθεια παρένθετης μητέρας, αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία στις χώρες που θα γίνει η γέννηση, και ούτω καθεξής.
ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Η αγορά και πώληση παιδιών πραγματοποιείται υπό το φως του ήλιου, με κοστούμι και γραβάτα, πορτοφόλι στο χέρι, παρά τους τοπικούς νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις. Στην πραγματικότητα, το 2015, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν καταδίκασε τη μίσθωση μήτρας ως μορφή εκμετάλλευσης των γυναικών; Γιατί λοιπόν κανένας ευρωβουλευτής δεν σηκώνεται να πάει να ελέγξει τι συμβαίνει λίγα χιλιόμετρα μακριά;
ΓΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΕΡΑ. Το 2015, η Επιτροπή Θεσμικών Υποθέσεων της Βελγικής Γερουσίας ψήφισε ομόφωνα κατά της “κυοφορίας για τους άλλους”; Γιατί λοιπόν κανένας γερουσιαστής δεν διαμαρτύρεται για μια έκθεση που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά; Και το 1989, το Βέλγιο δεν υπέγραψε τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία «κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τους γονείς του και να ανατρέφεται από αυτούς»; Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στη δημοσιοποίηση μιας πρακτικής που πωλεί παιδιά χωρίς μητέρα; ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ; Και η ίδια η Σύμβαση δεν ορίζει ότι τα συμβαλλόμενα κράτη “λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα σε εθνικό, διμερές και πολυμερές επίπεδο για να εμποδίσουν την απαγωγή, την πώληση ή τη διακίνηση παιδιών για οποιονδήποτε σκοπό και υπό οποιαδήποτε μορφή”; Τι κάνετε όμως στο ξενοδοχείο Hilton εάν δεν πουλάτε παιδιά στον πλειοδότη;
Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ. Αν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι “Men Having Babies” μπαίνουν στον κόπο να συγκεντρώσουν τους καλύτερους εμπειρογνώμονες στον κλάδο και να τους φέρουν στο Βέλγιο, αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση πάει καλά. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αγοράζουν. Ακόμη και φέτος, παρά τη διαμαρτυρία κάποιων γενναίων, η έκθεση άνοιξε τις πύλες της. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε λοιπόν. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μιλά πλέον για δικαιώματα. Έχασε το πρόσωπό της.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καίγεται ο Αρκτικός κύκλος, καίγεται η Σιβηρία και τα ΜΜΕ έβγαλαν το σκασμό. Και όλοι εμείς που δακρύζαμε για την Παναγία των Παρισίων, χάσαμε τη γλώσσα μας, μουγγαθήκαμε. Γιατί ρε.....δεν πουλά η Σιβηρία;
ΕΙΜΑΙ ΣΙΒΗΡΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
JE SUI SIBERIA!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Στην Συρια, Ιορδανια και Αλγερια (που τουλαχιστον ειδα με τα ματια μου) υπαρχει χρονια τωρα ΜΟΝΟ ο γαμος στο Δημαρχειο και ο θρησκευττικος δεν ειναι καν επιλογη. Θεωρειται ακυρος ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάρπαθος
Σεισμός - φωτιά σε ξενοδοχείο, δεν βλέπω να μένει κολυμπιθροξυλο στο νησί μέχρι να φύγει από εκεί ο Κούλης




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον επαναστατικό 19ο αιώνα, που πολλές χώρες, με το όπλο στο χέρι, απέκτησαν την ελευθερία τους, συγκαταλέγεται και η Παραγουάη. Από το 1814 είναι μια ελεύθερη χώρα, που επέλεξε μια διαφορετική πολιτική, αντίθετη των υπόλοιπων χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Πριν από τη σημερινή παγκοσμιοποίηση υπήρχε και μιαν άλλη. Αυτή του βρετανικού ιμπεριαλισμού, που ήταν η πρώτη παγκόσμια δύναμη. Όλες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είχαν υποταχθεί στο δόγμα «της ελεύθερης αγοράς». Αυτό σήμαινε πως όλος ο πλούτος της χώρας θα πήγαινε στην Αγγλία και σε αντάλλαγμα η χώρα θα γινόταν μια αγορά για τα βρετανικά προϊόντα. Όποια προσπάθεια εκβιομηχάνισης της χώρας απαγορευόταν δια ροπάλου.
Η Παραγουάη τα,ο 1814 έκλεισε τα σύνορά της στον ιμπεριαλισμό. Δήμευσε τις μεγάλες περιουσίες και μοίρασε τη γη στους αγρότες. Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αντίστοιχη με τις πιο προχωρημένες αγροτικές μεταρρυθμίσεις του 20ου αιώνα.
Μέσα σε είκοσι χρόνια η χώρα αναπτύχθηκε βιομηχανικά, απέκτησε ένα πλήρες σιδηροδρομικό δίκτυο, βαριά βιομηχανία, ναυπηγεία και ανέπτυξε τεχνολογία. Καταπολεμήθηκε ο αναλφαβητισμός, γενικεύτηκε η δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες. Η σπουδάζουσα ελίτ μπορούσε να φοιτήσει στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
Όσοι είχαν επισκεφθεί την Ασουνσιόν, την πρωτεύουσα της χώρας, είχαν εντυπωσιαστεί από την έλλειψη φτώχειας, την καθαριότητα, την ευημερία και το άψογο της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών. Σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη ήπειρο.
Η Αγγλία, όπως ήταν φυσικό, δεν ενθουσιάστηκε με αυτή την εξέλιξη και οργανώνει και χρηματοδοτεί έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων. Η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ουρουγουάη δημιουργούν μια τριπλή συμμαχία.
Η Τράπεζα του Λονδίνου, οι Baring Brothers και ο Ρότσιλντ τούς δίνουν απεριόριστη οικονομική βοήθεια και σύγχρονο εξοπλισμό. Έξι χρόνια κράτησε η ηρωική αντίσταση της Παραγουάης. Συμμετείχαν γυναίκες και παιδιά που φόραγαν ψεύτικες γενειάδες. Και η τριπλή συμμαχία κερδίζει τον πόλεμο με γενοκτονία.
Το 60% του πληθυσμού της χώρας εξολοθρεύτηκε. Και οι εννιά στους δέκα άντρες σκοτώθηκαν. Και αυτοί που επέζησαν πέθαναν από πείνα. Η παραγωγή είχε καταστραφεί από τον πόλεμο. Όλες οι υποδομές της καταστράφηκαν και όλη η Παραγουάη έγινε κρανίου τόπος.
Και έτσι μπαίνει η Παραγουάη στην «ελεύθερη αγορά» και εντάσσεται στον «πολιτισμένο κόσμο του ιμπεριαλισμού». Από το 1871 που τέλειωσε ο πόλεμος, η Παραγουάη μέχρι σήμερα δεν έχει ορθοποδήσει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4η Αυγούστου 1936... φασιστικη δικτατορία, μαύρες μέρες για το Λαό...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μύθοι για το «Κοινωνικό Κράτος» του Μεταξά
Και σήμερα, ακόμα, επιχειρούν κάποιοι, πλαγίως και δολίως, να εμφανίσουν το Μεταξά ως θεμελιωτή του «Κοινωνικού Κράτους»…
Θεωρούμε, λοιπόν, σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε απόσπασμα από το άρθρο μας:
Τα ψεύδη της ακροδεξιάς δημαγωγίας γύρω από το Μεταξά
Π.χ., οι υμνητές του Μεταξά επιχειρούν να εμφανίσουν το Μεταξά σαν τον πρωτεργάτη και θεμελιωτή του «Κοινωνικού κράτους».
Ας δούμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, πολύ συνοπτικά:
α). Το οκτάωρο
Η καθιέρωση του οκτάωρου δεν έγινε από το Μεταξά, όπως ψευδώς ισχυρίζονται τα παρακρατικά υπολείμματα των μεταξικών νοσταλγών.
Στην Ελλάδα, η καθιέρωση του 8ωρου έγινε με το νόμο 2269 το 1920, με τη νομοθετική κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας. Για να εφαρμοστεί σταδιακά χρειάστηκαν οι πολύχρονοι αγώνες των εργατών. Χύθηκε πολύ αίμα στις συγκρούσεις των εργατών με το αστικό κράτος.
Αργότερα, με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) στις 27/6/1932, έγινε η επέκταση και η κωδικοποίηση όλων των διατάξεων που ίσχυαν γι' αυτό μέχρι τότε στους διάφορους κλάδους.
Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Μεταξά ήταν με το βασιλικό διάταγμα 368/24/8/1936 να επεκτείνει την εφαρμογή του και σ' άλλες κατηγορίες μισθωτών.
Η ιστορική, λοιπόν, αλήθεια είναι ότι ο Μεταξάς δεν καθιέρωσε το 8ωρο, αλλά, απλώς επέκτεινε την εφαρμογή του…
β). «Ο Μεταξάς καθιέρωσε την Κυριακή αργία».
Άλλο ψεύδος: Η κυριακάτικη αργία έχει καθιερωθεί από το 1911!!!
Ο Μεταξάς κατάργησε την Κυριακή αργία και πρόσταξε το κυριακάτικο μεροκάματο να δίνεται στο κράτος για την «Εθνική Άμυνα»…
γ). «Καθιέρωση αδείας μετ' αποδοχών»: Άλλο χονδροειδές ψεύδος.
Οι άδειες των εργαζομένων με αποδοχές καθιερώθηκαν επί της δικτατορίας του Κονδύλη το 1935 με τον ΑΝ 539/1935.
Οι ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις ήταν μια παλιά εργατική διεκδίκηση. Το 1927 είχε υποβληθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την καθιέρωσή τους, όμως η ψήφισή του δεν έγινε λόγω διάλυσης της Βουλής. Αναγκαστικός Νόμος (ΑΝ) περί Συλλογικών Συμβάσεων ψηφίστηκε στη δικτατορία του Γεωρ. Κονδύλη στις 16/1/1935, που κάθε άλλο παρά ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις επέτρεπε…
Ο Μεταξάς μετά την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού (4 Αυγούστου 1936), «εγκαθίδρυσε» (με το νόμο 2045/7/9/1936) ένα ανάλογο δικτατορικό καθεστώς «συλλογικών συμβάσεων»:Την υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ των κεφαλαιοκρατών και των ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ συνδικαλιστών (κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται στις μέρες μας από τα κατοχικά ανδρείκελα)!!!
Κάτω από αυτές τις δικτατορικές συνθήκες της αναγκαστικής διαιτησίας, της απαγόρευσης των απεργιών και της φασιστικοποίησης των συνδικάτων, «αι Εθνικαί Συμβάσεις Εργασίας», όπως τις αποκαλούσε ο Μεταξάς, ήταν καθαρός εμπαιγμός…
Εδώ επίσης πρέπει να υπογραμμίσουμε και τούτο: Ο Μεταξάς κατάσχεσε, με τη μορφή δανείου προς το κράτος και με το πρόσχημα της «Εθνικής Άμυνας», όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών οργανισμών που έφταναν «τα 850 εκατομμύρια δραχμές, από τα οποία τα 500 εκατομμύρια ήταν του ΙΚΑ» (Σπ. Λιναρδάτου, «4η Αυγούστου», σελ. 110).
Η ίδια πολιτική του «κουρέματος» που επιβάλλει σήμερα ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ της ευρω-ληστείας…
Το πιο σκανδαλώδες: Η μεταξική δικτατορία διέθετε τεράστια για την εποχή χρηματικά ποσά στους διάφορους εργατοπατέρες επικεφαλής των διορισμένων, κρατικοποιημένων, φασιστικοποιημένων συνδικάτων.
Ο νόμος 971/1937, εκτός από την ίδρυση του ταμείου συντάξεων των εργατοπατέρων συνδικαλιστών, προέβλεπε την κρατική επιχορήγηση για «στέγασιν και ΕΥΠΡΟΣΩΠΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΝ των επαγγελματικών και εργατικών οργανώσεων». (Σπ. Λιναρδάτου, «4η Αυγούστου», σελ. 110).
Αυτά ήταν τα «επιτεύγματα» του Μεταξά που υμνούν σήμερα τα ποικίλα παρακρατικά τέκνα του…
Μια άλλη επίσης παρασιώπηση των μεταξικών «γόνων» είναι η ακόλουθη: Η ιστορική ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ των σκανδαλωδών κερδών της οικονομικής ολιγαρχίας και οι άμεσες προσβάσεις της στη μεταξική δικτατορία.
Τα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου - βιομηχανικό, πιστωτικό, εμπορικό - αποκόμισαν τεράστια κέρδη και ταυτόχρονα προχώρησε σημαντικά η συγκέντρωση και συγκεντροποίησή τους.
Οι Αφοί Ηλιάσκοι, μέσω της Τράπεζας Αθηνών, το 1949 ήταν κάτοχοι του 15% όλων των ανώνυμων εταιρειών της χώρας.
Η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Αθηνών, η Εταιρεία Λιπασμάτων, το Καλυκοποιείο, η «Πάουερ», οι εταιρείες Λαναρά, καπνέμποροι, η ΑΓΕΤ Ηρακλής κ.ά. στήριξαν ανοιχτά τη δικτατορία.
Μερικοί κεφαλαιοκράτες και με απαίτησή τους πήραν επίκαιρες κυβερνητικές θέσεις. Π.χ. ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος της ΑΓΕΤ έγινε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο Κων/νος Ζαβιτσάνος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, έγινε υπουργός Οικονομικών, ο Δημ. Μάξιμος, διευθυντής της Εθνικής, έγινε υπουργός Εσωτερικών, ο Αλέξανδρος Κορυζής, εκτός από υπουργός Υγείας - Πρόνοιας, έγινε πρωθυπουργός μετά το θάνατο του Μεταξά.
Να σημειώσουμε επίσης ότι ο πρόεδρος της φασιστικής νεολαίας Εθνική Οργάνωση Νέων (κρατική οργάνωση) ήταν ο γιός (Αλέξανδρος) του ιδιοκτήτη της εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων (από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις): Του Νικόλαου Κανελλόπουλου…
Οι υμνητές, βεβαίως, του Μεταξά, όλα αυτά τα ακροδεξιά γρανάζια του σημερινού νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ, αποκρύπτουν και ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ και τον ιεροεξεταστικό χαρακτήρα της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σκοταδιστικής δικτατορίας ήταν το «Ιδιώνυμο» που έστελνε στην πυρά τα βιβλία που δεν ήσαν αρεστά στο καθεστώς.
Ο Σπ. Λιναρδάτος γράφει χαρακτηριστικά γι' αυτό το θέμα:
«Μέλη φασιστικών οργανώσεων και διάφοροι τραμπούκοι ή πληρωμένοι αλήτες, με άγριους αλαλαγμούς χαράς, άναψαν σε δημόσιους χώρους μεγάλες φωτιές κι έκαψαν εκατοντάδες τόμους βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Ανάμεσα στα βιβλία που κάηκαν δεν ήταν μόνον του Μαρξ, του Ενγκελς, του Λένιν, του Πλεχάνωφ και των άλλων κλασικών του Μαρξισμού, αλλά και του Χάινε, του Μπέρναρ Σω, του Φρόυντ, του Τσβάιχ, του Ανατόλ Φρανς, του Γκόρκι, του Ντοστογιέφσκι, του Τολστόι, του Γκαίτε, του Φίχτε, του Δαρβίνου, του Παπαδιαμάντη, του Καρκαβίτσα κλπ.».
Εξίσου διαφωτιστικά είναι και όσα αναφέρει ο Γ. Ρούσσος, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, γράφει:
«Ακόμα και σχολικά βιβλία που δεν άρεσαν στο καθεστώς παραδίδονταν στη φωτιά. Αργότερα καταρτίστηκε με διαταγή του Μανιαδάκη ένας ατελείωτος κατάλογος που απαγόρευε την κυκλοφορία 445 βιβλίων. Μετέπειτα έφθασαν να λογοκρίνουν και τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς, μέχρι του σημείου μάλιστα να απαγορεύσουν την παράσταση της ''Αντιγόνης'' του Σοφοκλή επειδή περιείχε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των τυράννων».
Ο Φ. Γρηγοριάδης αναφέρει τέλος : «από τη λογοκρισία του καθεστώς, πέραν του Σοφοκλή, δεν τη γλίτωσαν ούτε ο Θουκυδίδης ούτε ο Αριστοφάνης»!!!
Αυτό είναι το καθεστώς που ηρωοποιούν και υμνολογούν οι χρυσαυγίτες και τα ποικίλα καθεστωτικά βυθοκορήματα με τις ακροδεξιές προβιές…