Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Σαββατο 3 Αυγουστου 2019


Βλέπω κάμποσες αναρτήσεις από αριστερούς, ενός άρθρου που προβάλλει την Εθνική Θρησκεία των Ελλήνων. Φαίνεται πως για κάποιον κόσμο όποιος στρέφεται κατά του χριστιανισμού είναι δικός μας!
Έτσι, κάθε άλλο παρά ενοχλούνται από τη σαφή τοποθέτηση του εκπροσώπου των δωδεκαθεϊστών, σχετικά με τις "ολοκληρωτικές ιδεολογίες της νεωτερικότητας όπως είναι ο ναζισμός, ο κομμουνισμός, ο φασισμός και άλλες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη σημερινή επέτειο της ίδρυσης της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ).

Η νόμιμη κομματική έκφραση της κομμουνιστικής και εαμογενούς Αριστεράς στη μετεμφυλιακή και προδικτατορική περίοδο. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1951, ως συνασπισμός των εαμογενών κομμάτων Δημοκρατικός Συναγερμός, που εξέφραζε τις δυνάμεις του παράνομου ΚΚΕ, Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας του Γιάννη Πασαλίδη, Κόμμα Αριστερών Φιλελευθέρων των Νεόκοσμου Γρηγοριάδη και Σταμάτη Χατζήμπεη, Δημοκρατικό Ριζοσπαστικό Κόμμα Ελλάδας του Μιχάλη Κύρκου (που συμμετείχε και στον Δημοκρατικό Συναγερμό) και τμήμα της Ένωσης Δημοκρατικών Αριστερών, με επικεφαλής τους Ευάγγελο Παπαχρήστο και Γιάννη Κοκορέλη. Εντάχθηκε, επίσης, το μικρό κόμμα Δημοκρατική Ένωση, του Στέλιου Κρητικά, καθώς και οι δυνάμεις του εκτός νόμου Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας, του Κώστα Γαβριηλίδη. Πρόεδρός της, μέχρι τη διάλυσή της το 1967, ήταν ο Πασαλίδης.
Στις γραμμές της ΕΔΑ εντάχθηκαν κυρίως κομμουνιστές και αποτέλεσε το όχημα με το οποίο το παράνομο ΚΚΕ -η ηγεσία του οποίου βρισκόταν στο Βουκουρέστι- επιδίωκε την άσκηση πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας. Στην ηγεσία της συμμετείχαν κυρίως στελέχη του ΚΚΕ, αλλά και σοσιαλιστές και αριστεροί δημοκράτες. Η σχέση αυτή μεταξύ ΚΚΕ και ΕΔΑ αποτελούσε το πρόσχημα για τις δυνάμεις της αντίδρασης, ώστε να υποστηρίζουν πως η ΕΔΑ ήταν το νόμιμο υποκατάστατο του ΚΚΕ, παρεμβάλλοντας σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία και τη δράση της.
Με την ίδρυσή της η ΕΔΑ πρόβαλε το τρίπτυχο Ειρήνη-Δημοκρατία-Αμνηστία, τασσόμενη ενάντια στην πρόσδεση της Ελλάδας στο δυτικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, στη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, υποστηρίζοντας την κατάργηση του καθεστώτος έκτακτων μέτρων περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων που επιβλήθηκε κατά τον Εμφύλιο, και πρώτα απ’ όλα την κατάργηση του νόμου 509/1947 και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, καθώς και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.
Στις εκλογες του Μαρτιου 1950, η παρανομη Αριστερα εκφραστικε μεσα από την Δημοκρατικη Παραταξη του Σοφιανοπουλου, Σβωλου, Γρηγοριαδη,  που πηρε 9,70% και εξελεξε 18 βουλευτες.
Στις πρώτες εκλογές που συμμετείχε αμέσως μετά την ίδρυσή της, η ΕΔΑ, τον Σεπτέμβριο 1951, πήρε ποσοστό 10,57% (180.500 ψήφους) και εξέλεξε 9  βουλευτές, η εκλογή των οποίων δεν αναγνωρίστηκε, καθώς ήταν εξόριστοι ή φυλακισμένοι, και αντικαταστάθηκαν από άλλους. Στις επόμενες εκλογές, τον Νοέμβριο 1952, πήρε 152.000 ψήφους (10,1%), παρά την ισχυρή πίεση που δεχόταν ο Κόσμος της Αριστεράς από τις δυνάμεις του Κέντρου για υπερψήφισή τους, ώστε να εμποδιστεί η άνοδος της Δεξιάς στην εξουσία. Αν συνυπολογιστούν και οι ψήφοι στις περιφέρειες της Λέσβου, των Χανίων και της Κέρκυρας, όπου κατέβηκαν ανεξάρτητοι συνδυασμοί στηριζόμενοι από την ΕΔΑ, το ποσοστό ξεπερνούσε αυτό των προηγούμενων εκλογών. Λόγω του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος δεν εκπροσωπήθηκε στη Βουλή.
Προβλήματα στη λειτουργία της αντιμετώπισε από τον πρώτο καιρό της συγκρότησής της, που συνέπεσε με τη μεγάλη δίκη και την εκτέλεση, τον Μάρτιο 1952, ομάδας κομμουνιστών, ανάμεσά τους και του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Μπελογιάννη. Τον ίδιο χρόνο απαγορεύτηκε και η λειτουργία της νεολαίας του κόμματος, της Ενιαίας Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας (ΕΔΝΕ). Οι σχέσεις της ΕΔΑ με το ΚΚΕ υπήρξαν αιτία αποχώρησης μέρους των συνεργαζόμενων κομμάτων (εκτός από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το ΣΚΕ του Πασαλίδη), ήδη από τα τέλη του 1951.
Επιδιώκοντας μια ευρύτερη ενότητα δημοκρατικών δυνάμεων, προσανατολίστηκε από το 1954 στη συνεργασία με κόμματα της Κεντροαριστεράς (όπως το Δημοκρατικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού των Αλέξανδρου Σβώλου και Γεώργιου Καρτάλη), αλλά και του Κέντρου. Το 1956 ιδρύθηκε η Κίνηση Εθνικής Αλλαγής με τη συμμετοχή ευρύτερων αριστερών και κεντροαριστερών δυνάμεων και στις εκλογές του Φεβρουαρίου η ΕΔΑ συμμετείχε στην εκλογική συμμαχία της αντιπολίτευσης, τη Δημοκρατική Ένωση, και εξέλεξε 18 βουλευτές. Η συνεργασία της με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπασε την πολιτική της απομόνωση.
Η κρίση και η πολυδιάσπαση του χώρου του Κέντρου και η απήχηση της πολιτικής της ΕΔΑ είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξή της σε αξιωματική αντιπολίτευση τον Μάιο 1958, με ποσοστό 24,42% (940.000 ψήφοι) και την εκλογή 79 βουλευτών, μεταξύ των οποίων και συνεργαζόμενοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν, όπως ο σοσιαλιστής Ηλίας Τσιριμώκος, που μαζί με άλλους εκλεγμένους με την ΕΔΑ βουλευτές ίδρυσε το κόμμα Δημοκρατική Ένωση, ομάδα βουλευτών που ίδρυσε τη Νέα Αγροτική Κίνηση κ.ά. Επρόκειτο για μια μεγάλη εκλογική επιτυχία της ΕΔΑ, μόλις οχτώ χρόνια μετά την πολιτικοστρατιωτική ήττα των δυνάμεων της Αριστεράς και τη λήξη του Εμφυλίου.
Ήδη από το 1956 η 1η Πανελλαδική Διάσκεψη της ΕΔΑ είχε αποφασίσει τον μετασχηματισμό της σε ενιαίο κόμμα, ενώ μετά τη διάλυση των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ, το 1958, το σύνολο του δυναμικού του στην Ελλάδα εντάχθηκε στις νόμιμες οργανώσεις της. Την απόφαση για μετασχηματισμό σε ενιαίο κόμμα επικύρωσε το 1959 το 1ο Συνέδριο της ΕΔΑ.
H συγκρότηση της Ένωσης Κέντρου και η διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου 1961 σε συνθήκες τρομοκρατίας (με αποκορύφωμα τη δολοφονία των στελεχών της Νεολαίας ΕΔΑ Στέφανου Βελδεμίρη και Διονύση Κερπινιώτη) και νοθείας, που ψηφιζαν τα δεντρα και οι νεκροι, και οι ζωντανοι αριστεροι με το πιστολι στον κροταφο από τους χωροφυλακες, κατεληξαν σε αυτο που ηθελε το συστημα, σε υποχώρηση της εκλογικής δύναμης της ΕΔΑ από τις προηγουμενες εκλογες του 1958, στο 14,62% (676.000 ψήφοι). Στις εκλογές αυτές είχε συμμετάσχει με το Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο Ελλάδας (ΠΑΜΕ), σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Κόμμα, το οποίο πήρε τις 2 από τις 24 βουλευτικές έδρες, ενώ εκλέχτηκε ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος ο Γρηγόρης Λαμπράκης.
Μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη τον Μάιο 1963, υπηρξε η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και στις εκλογές του Νοεμβρίου 1963, στις οποίες πρώτο κόμμα αναδείχτηκε η Ένωση Κέντρου, η ΕΔΑ πήρε το 14,34% (669.000 ψήφοι), εκλέγοντας 28 βουλευτές. Στις αμέσως επόμενες εκλογές του Φεβρουαρίου 1964, παρά την αντίθετη άποψη της ηγεσίας του ΚΚΕ, η ΕΔΑ στήριξε την Ένωση Κέντρου, με τη μη κάθοδο στις περισσότερες μονοεδρικές και δυεδρικές περιφέρειες (σε 24 από τις συνολικά 55), και με ποσοστό 11,8% (541.000 ψήφοι) εξέλεξε 22 βουλευτές.
Παρά τον περιορισμό της εκλογικής της δύναμης, συνέχισε να αναπτύσσεται οργανωτικά σε συνθήκες φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος, φτάνοντας τα 93.000 μέλη, ενώ πολύ σημαντική ανάπτυξη είχε και η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, στην οποία είχε ενταχθεί η Νεολαία ΕΔΑ. Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γεώργιου Παπανδρέου, απέβλεπε στην οριστική απομάκρυνση της Δεξιάς από την εξουσία και σε μια μελλοντική συμμετοχή της Αριστεράς σε κυβερνήσεις συνεργασίας με το Κέντρο, παροτι το Κεντρο ειχε διακηρυξει και εκανε τον διμετωπο αγωνα, εναντια στην Δεξια και την Αριστερα δηλαδη.
Μετά την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Ιούλιο 1965, η ΕΔΑ κατήγγειλε το βασιλικό πραξικόπημα και πρότεινε πολιτική διέξοδο από την κρίση με προσφυγή στις εκλογές. Αν και προειδοποιούσε για τον κίνδυνο που αντιπροσώπευαν στρατιωτικοί κύκλοι, υποστήριζε πως ενδεχόμενο στρατιωτικό πραξικόπημα δεν θα μπορούσε να πετύχει, λόγω της ύπαρξης ισχυρού λαϊκού δημοκρατικού κινήματος. Έτσι, το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 βρήκε την ΕΔΑ απροετοίμαστη να το αντιμετωπίσει, σε μια περίοδο που το σύνολο των δυνάμεών της είχε προσανατολιστεί στη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, ενόψει των εκλογών που ματαίωσε η επιβολή της δικτατορίας. Αν και προετοιμασμενη να ηταν, δεν θα μπορουσε να κανει πολλα πραματα.
Στα δεκαέξι χρόνια της λειτουργίας της η ΕΔΑ συνέβαλε στην ανάπτυξη της δημοκρατικής αντίστασης ενάντια στο μετεμφυλιακό καθεστώς, αλλά και μαζικών διεκδικητικών αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας.
Σημαντικός ήταν ο ρόλος της «Δημοκρατικής» (1951-52), της «Αυγής» (1952-67) και της «Δημοκρατικής Αλλαγής» (1964-67), καθημερινών εφημερίδων που εξέφραζαν την πολιτική της, ενώ στο πλαίσιο της εκδοτικής της δραστηριότητας εντάσσονται η έκδοση του ημιεπίσημου λογοτεχνικού-πολιτιστικού περιοδικού «Επιθεώρηση Τέχνης» (1955-67) και του θεωρητικού-πολιτικού περιοδικού «Ελληνική Αριστερά» (1963-67), καθώς και η ίδρυση, το 1963, των εκδόσεων «Θεμέλιο» και του Κέντρου Μαρξιστικών Μελετών και Ερευνών το 1966.
Ιδιαίτερη υπήρξε η συμβολή της στην ανάπτυξη του κινήματος ειρήνης, που από το 1963 προσέλαβε διαστάσεις μεγάλου μαζικού κινήματος, με τη διοργάνωση των ετήσιων Μαραθώνιων Πορειών. Στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων οι δυνάμεις της ΕΔΑ παρέμβαιναν με το Δημοκρατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα (ΔΣΚ), που ιδρύθηκε το 1955 με τη συγχώνευση της αριστερής συνδικαλιστικής παράταξης Ενιαίο Συνδικαλιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΣΚΕ) και του σοσιαλιστικού Κινήματος Ελεύθερου Συνδικαλισμού (ΚΕΣ).
Σημαντική ήταν επίσης και η συνεισφορά της ΕΔΑ στο γυναικείο κίνημα. Γυναίκες συμμετείχαν σταθερά στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μετά το 1956, στηρίχτηκε η ίδρυση και δράση της Πανελλαδικής Ένωσης Γυναικών στα 1964-67, ενώ το 1965 οι γυναίκες-μέλη του κόμματος αποτελούσαν το 14%, ποσοστό αδιανόητο τότε για τα άλλα πολιτικά κόμματα.
H ΕΔΑ επικρίνεται για την αδυναμία της να αποτρέψει το πραξικόπημα του 1967, αλλά και γιατί είχε ήδη απολέσει την ηγεμονία στο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα μετά την ίδρυση της Ένωσης Κέντρου, απέναντι στην οποία θεωρείται πως κράτησε στάση υποχωρητική, ακόμη περισσότερο όταν ο Γ. Παπανδρέου διακήρυττε πως διεξάγει «διμέτωπο αγώνα» ενάντια και «στη Δεξιά και την άκρα Αριστερά».
Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε στο εσωτερικό της όταν τέθηκε το ζήτημα των σχέσεων με το ΚΚΕ στην προοπτική της νομιμοποίησής του, ιδιαίτερα μετά το 1964. Στην ηγεσία της ΕΔΑ συμμετείχε το σύνολο του ευρισκόμενου στην Ελλάδα στελεχικού δυναμικού του ΚΚΕ, υπό την καθοδήγηση του Γραφείου του Κλιμακίου Εσωτερικού της Κ.Ε. Οι οποιοι οπορτουνιστες του εσωτερικου, ειχνα βολευτει στην υπαρχουσα κατασταση, και αρνουνταν να αγωνιστουν για την νομιμοποιηση του ΚΚΕ και την Γενικη Αμνηστια, ζητηματα πρωτευοντα που γιαυτο αλλωστε ειχε ιδρυθει η ΕΔΑ. Οι αντιθέσεις που είχαν αρχίσει να αναφαίνονται στις γραμμές της ηγεσίας του ΚΚΕ, γιατι το κομμα ηταν διαλυμενο από τους οπορτουνιστες του εσωτερικου,  και κατέληξαν στη διάσπασή του το 1968, μεταφέρονταν και στην ηγεσία της ΕΔΑ. Το κύριο ζήτημα ήταν η αντίθεση ανάμεσα στην άποψη της πλειοψηφίας του Π.Γ. του ΚΚΕ (Κώστας Κολιγιάννης και η συντριπτικη πλειοψηφια απο το Πολιτικο Γραφειο και την Κεντρικη Επιτροπη), που επέμενε στη de jure ή de facto νομιμοποίηση, και στην άποψη του πουλημενου οπουρτονιστικου Γραφείου Εσωτερικού, που προσανατολιζόταν περισσότερο στη μετατροπή της ΕΔΑ σε κόμμα χαλαρο της Αριστερας αφου ειχαν βολευτει και μασαγαν με 10 κουταλια. Οι αντιθέσεις αυτές, που συμπληρώνονταν με την αντίθεση του Π.Γ. του ΚΚΕ σε σημαντικές πλευρές της πολιτικής στήριξης της Ένωσης Κέντρου που ακολουθούσε η ΕΔΑ, δεν γίνονταν αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης μεταξύ των κομμουνιστών και γενικότερα των μελών της ΕΔΑ.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν και από τις ελαχιστες μειοψηφικες τάσεις που είχαν αποσπαστεί από το ΚΚΕ, τη Νεολαία ΕΔΑ και τη Δ.Ν. Λαμπράκη, και δρούσαν ως μειοψηφικές μέσα στο κίνημα, με σημαντικότερη αυτή που συγκροτήθηκε γύρω από το περιοδικό «Αναγέννηση» και αποτέλεσε έκφραση του ελληνικού μαοικου-σταλινικου κινήματος. Ωστόσο, η ΕΔΑ διατήρησε μέχρι τέλους την αναμφισβήτητη κυριαρχία στον χώρο της Αριστεράς.
Μετά τη διάλυσή της και τις μαζικές συλλήψεις χιλιάδων στελεχών της, η ΕΔΑ έπαψε να λειτουργεί και οι κομμουνιστές που δρούσαν στην παρανομία εντάσσονταν στις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ. Τον τίτλο της διεκδίκησαν μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968 και το υποτιθεμενο ΚΚΕ εσωτερικου, οι λεγομενοι και βασιλοκομμουνιστες, και το ΚΚΕ που τα μελη του ειχαν τροφοδοτησει και ανδρωσει την ΕΔΑ, εμφανίζοντας στελέχη τους ως εκπροσώπους της. Στη διαμάχη αυτή υπερτερούσε σαφώς το ΚΚΕ εσωτερικού, καθώς η μεγάλη πλειονότητα της ηγετικης ομαδας της ΕΔΑ, κυρίως σε επίπεδο ηγεσίας, είχε ενταχθεί στις γραμμές του και γενικότερα στον χώρο των λεγομενων βασιλοκομμουνιστων. (βασιλοκομμουνιστες λεγονταν εκεινοι που ελεγαν, "εμεις θελουμε τον κομμουνισμο αλλα θελουμε και το βασιλια μας (!)). Μετα το 1974, το λεγομενο ΚΚΕ εσωτερικου ειχε την ξεφτιλισμενη θεωρεια της ΕΑΔΕ, υποστηριξη δηλαδη των αστικων δυναμεων μη τυχον και αυτες ξαναεπιχειρησουν να φερουν δικτατορια, το περιβοητο δηλαδη "Καραμανλης η τα τανκς", με συνεπεια να απομωνοθουν απο τον κοσμο ο οποιος καταλαβε τι γελοιοι ειναι οι βασιλοκομμουνιστες του ΚΚΕ εσωτερικου!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ "ΒΑΡΔΙΑΣ" ΤΗΣ
Στην υπηρεσία της βρομιάς μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν παραδώσει την Περιφέρεια χωρίς εκκρεμότητες, η Ρένα Δούρου έκανε μια κορυφαία εξυπηρέτηση στον Πατούλη.
Νομιμοποίησε την επέκταση της χωματερής της Φυλής, καταδικάζοντας τις δυτικές συνοικίες στην περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Και για να το πετύχει, καθώς η λαϊκή κινητοποίηση δεν επέτρεψε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΔΝΑ την Τετάρτη, το συγκάλεσε στα μουλωχτά χθες Πέμπτη.
Οι κατάρες και το ανάθεμα του φτωχόκοσμου για την καταδίκη των παιδιών του να ζουν δίπλα στη σαπίλα και τη μπόχα, θα συνοδεύουν την κυρία αυτή, που είχε ένα ακόμη λαμπρό επίτευγμα στη "βάρδιά" της.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση της Μαρέβας Μητσοτάκη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αναδίπλωση
03.08.2019 | 11:33
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ανέβασε στο twitter ερωτήματα για την συνεργασία της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη με τη Λυρική Σκηνή.
«Διαβάζω», έγραψε ο Κώστας Μπάρκας,  «(δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια) πως η κυρία @MarevaGrabowski για επιμεληθεί της ενδυμασίας των εργαζομένων της Λυρικής σκηνής! 1.Αυτό έγινε κατόπιν διαγωνισμού; 2.Πόσα χρήματα θα κοστίσει; 3.Θα πάρει εργολαβία κ το Εθνικό Θέατρο;»
Η απάντηση της κας Μαρέβας Μητσοτάκη ήταν: «Πρόκειται περί χορηγίας και εγκρίθηκε τον Μάρτιο 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε στην σύζυγο του πρωθυπουργού γράφοντας: «Κυρία @MarevaGrabowski σας ευχαριστώ για την διευκρίνιση κ την ενημέρωση. Δεν το γνώριζα, αυτός ήταν κ ο λόγος που έγραψα σε παρένθεση αν είναι αλήθεια».
Και αυτό το σουργελο ο Μπαρκας είναι βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν γνωριζει που εχει δωσει μιζες το κομμα του!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακίστηκε με το νομο που ψηφισε ο ΣΥΡΙΖΑ (!!!) ΚΑΙ ο φακελάκιας καθηγητής ΤΕΙ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Κλεάνθης Κωνσταντινούδης, μακεδονομάχος, που εκβίαζε τους φοιτητές/τριές του. (στη φωτο αριστερά αράζει με στελέχη της ΝΔ στις Σέρρες). Σεμινάριο σε κομματικό υπόνομο Αρίστων της Νέας Δυσοσμίας με θέμα: "τα πτυχία κόποις κτώνται". Τα ειχαν συμφωνησει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ φαινεται!!!
"Απαιτούσε χρηματικά ποσά για τους περάσει μαθήματα - Γυναίκες κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση
Η υπόθεση είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις όταν αποκαλύφθηκε, ενώ παρέμενε ως κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία των Σερρών, καθώς ήταν ευρέως γνωστό πως οι δυο καθηγητές του τοπικού ΤΕΙ σε συνεργασία με ιδιοκτήτη φροντιστηρίου απαιτούσαν από φοιτητές μεγάλα χρηματικά ποσά (ορισμένες φοιτήτριες κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση) για να «περάσουν» το μάθημα τους.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός καθηγητή, Αλέξης Κούγιας, επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο πελάτης του αποφυλακίστηκε, μετά από έγκριση της αίτησης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο καθηγητές είχαν οδηγηθεί στις φυλακές μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο ΤΕΙ Σερρών για χρηματισμό και εκβιασμό σε μαθητές για να τους περάσει τα μαθήματα. " (alfavita.gr 1-8-2019)
Στην φωτο, εκτός του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών Κλεάνθη Κωνσταντινούδη (αριστερά στη φωτο, όπως βλέπουμε έχει όλο το πακέτο) που εκβίαζε τους σπουδαστές για να περάσουν τα μαθήματα ζητώντας χρήματα και σεξουαλικές χάρες, βρίσκονται:
1. Ο σημερινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσ/νίκης
2. Γνωστό στέλεχος της ΝΔ πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσ/νίκης και για χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσ/νίκης.
3. Πρώην υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ και Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων επί Τζιτζικώστα.
4. Σύνεδρος ΝΟΔΕ της ΝΔ Ανατολικής Θεσ/νίκης.
5. Πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ.
[Ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης, o καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται πως ζήταγε χρήματα και άλλα “ανταλλάγματα” για να περνάει τους φοιτητές του, ήταν Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο (φωτογραφία) της “Ένωσης Εργοληπτών – Κατασκευαστών Δημοσίων – Ιδιωτικών Έργων – Εργολάβων Οικοδομών – Διαχειριστών – Εκμεταλλευτών Ακινήτων Ελλάδος”, σύμφωνα με αρχαιρεσίες που έγιναν στα γραφεία της στην Θεσσαλονίκη στις 29/01/2017
Παλιότερα, το 2015 είχε κατέβει με την «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης» της ΝΔ που κέρδισε τις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και ο ίδιος είχε εκλεγεί αντιπρόσωπος στην Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
Επιπλέον ο κατηγορούμενος καθηγητής είναι Ταμίας και στον “Ελληνορωσικό Επαγγελματικό, Βιομηχανικό, Εμπορικό, Τουριστικό Σύνδεσμο”, μετά από τις εκλογές το 2017.
και στα τρία ΔΣ πρόεδρος είχε βγει ο Γιάννης Μανδρίνος γνωστό στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και σημερινός πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχόμενη Παλαιστίνη
Παιδιά ,σε μικρή ηλικία ,όπως ένας 4χρονος πριν 3 μέρες ,απειληθηκανε με ανάκριση ,αλλα,οπως ενα κοριτσακι ετών 7 συνελήφθησαν,γυναίκες που προσευχοντουσαν στο Αλ Ακσα συνελήφθησαν,και ένας κρατούμενος πέθανε από βασανιστήρια πριν λίγες μέρες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισλαμο-φασισμός είναι προιόν του δυτικού ιμπεριαλισμού, και των μυστικών υπηρεσιών του...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία Τοπαλούδη
Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 14:40
Σε δίκη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού παραπέμπονται ο 21χρονος Ροδίτης και ο 20χρονος Αλβανός που δολοφόνησαν και κακοποίησαν την άτυχη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη.
Την παραπομπή τους ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου εισηγήθηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου. Με την ίδια εισήγηση προτείνεται η διατήρηση της προσωρινής τους κράτησης έως την 4η Δεκεμβρίου 2019.
Η παράταση της προσωρινής τους κράτησης έγινε με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που έλαβε υπόψιν του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προαναφερόμενων πράξεων που τιμωρούνται με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, της πρόσκαιρης με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη.
Στο βούλευμα - «καταπέλτη» τονίζεται η μεγάλη χρονική διάρκεια των βασανιστηρίων στα οποία υποβλήθηκε η άτυχη κοπέλα που μαρτυρά ιδιαίτερη σκληρότητα.
«Η Ελένη Τοπαλούδη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή» αναφέρεται μεταξύ άλλων και επισημαίνεται πως οι δράστες την χτυπούσαν μέχρι να μείνει αναίσθητη.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρεται να διεπράχθη το έγκλημα, περιγράφονται στο βούλευμα ως εξής:
«Στη Ρόδο Δωδεκανήσου, σε χρόνο μη δυνάμενο να προσδιοριστεί επακριβώς και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από τις βραδινές ώρες της 27ης. 11.2018 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης. 11.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος (20χρονος), ο οποίος γνώρισε την παθούσα Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη προ μίας περίπου εβδομάδας, και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, έχοντας προαποφασίσει να τελέσουν από κοινού το αδίκημα του βιασμού εναντίον της ανωτέρω παθούσας, αφού μετέβησαν στην οικία της, η οποία ευρίσκετο στην πόλη της Ρόδου επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, με όχημα ιδιοκτησίας του πατέρα του δεύτερου κατηγορουμένου, παρέλαβαν την παθούσα και μετέβησαν στην εξοχική κατοικία των γονέων του δεύτερου κατηγορουμένου στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου.
Εκεί, μετά από κοινή τους απόφαση και παρά την εκδηλωθείσα αντίθετη βούληση της Ελένης Τοπαλούδη, τέλεσαν παράλληλα και διαδοχικά εξώγαμη συνουσία με αυτήν, κάμπτοντας την αντίστασή της με τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, ασκώντας επί αυτής σωματική βία, σφίγγοντάς την δηλαδή στην τραχηλική χώρα, καταφέροντάς της παράλληλα γρονθοκοπήματα, και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα με μαχαίρι. Υπό αυτές τις συνθήκες, κι ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της εξώγαμης συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις.
Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της.
Ανακτώντας μετά από λίγο τις αισθήσεις της η παθούσα, δήλωσε στους κατηγορούμενους την πρόθεσή της να τους καταγγείλει στην αστυνομία, πυροδοτώντας έτσι το θυμό τους και παράλληλα την ανησυχία τους ότι θα συλληφθούν και θα υποστούν ποινικές κυρώσεις για την ανωτέρω συμπεριφορά τους. Ενόψει αυτής της δυσάρεστης για εκείνους προοπτικής, οι κατηγορούμενοι προέβησαν τότε σε στάθμιση των δεδομένων και αποφάσισαν από κοινού τη φυσική εξόντωση της παθούσας ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας.
Ειδικότερα, ενώ η ανωτέρω παθούσα παρέμενε εξασθενημένη και σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας του βαρέως τραυματισμού της, ο οποίος είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιγραφόμενης πράξης του βιασμού, οι κατηγορούμενοι αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατέφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση του αριστερού κροταφίτη μυ και των πέριξ υποδόριων ιστών, μικρά ρωγμώδη κατάγματα στον οπίσθιο κρανιακό βόθρο της βάσης του κρανίου ακτινωτά πέριξ του μείζονος τρήματος καθώς και καθολικό έντονο υπαραχνοειδές αιμάτωμα και εγκεφαλικό οίδημα, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και διά στραγγαλισμού.
Στη συνέχεια κι ενώ η παθούσα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, υπομένοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των κατηγορουμένων να της κόψουν το νήμα της ζωής, εκείνοι ευρισκόμενοι σε απολύτως ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό και μετέφεραν αυτήν γυμνή (ακριβέστερα φορώντας μόνο το στηθόδεσμό της) στο ανωτέρω όχημα, προκειμένου να ολοκληρώσουν το προαποφασισμένο από αυτούς κακούργημα της ανθρωποκτονίας.
Ακολούθως, λοιπόν, κάνοντας χρήση του ανωτέρω οχήματος, μετέφεραν την παθούσα σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», περιοχή γνωστή σε ελάχιστους και κυρίως σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λίνδου, την οποία γνώριζε ο δεύτερος κατηγορούμενος.
Εκεί οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού και βάσει σχεδίου, σήκωσαν με τα χέρια τους και οι δύο το σώμα της παθούσας (που βρισκόταν πλέον σε ημιλιπόθυμη κατάσταση) και έριψαν αυτό από ύψος περίπου 10 μ. στη θάλασσα. Από την ενέργειά τους αυτή σε συνδυασμό με τις ήδη προκληθείσες στην παθούσα σωματικές βλάβες (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της), οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια της παθούσας να κινηθεί αποτελεσματικά ώστε να επιπλεύσει, επήλθε ο θάνατός της συνεπεία πνιγμού».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεαρή δημοσιογράφος το θύμα του παρουσιαστή και του φίλου του που της έκλεψαν το κινητό
 Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 09:05
Η νεαρή δημοσιογράφος Λευκή Δήμου είναι το θύμα του γνωστού παρουσιαστή-ηθοποιού Ερρικου Πετιλον και του φίλου του που το πρωί της Τετάρτης αποπειράθηκαν να της κλέψουν το κινητό τηλέφωνο στο κέντρο της Αθήνας.
Η ίδια μίλησε στο wepost.gr για το περιστατικό που βίωσε.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο 58χρονος Ερρικος Πετιλον, γνωστις χρηστης ναρκωτικων, οδηγούσε τη μηχανή του, με συνεπιβάτη έναν φίλο του. Η Λευκή που περίμενε στη στάση της Βασιλίσσης Σοφίας, στο Σύνταγμα, ξαφνικά ενώ έγραφε μήνυμα στο κινητό της, είδε έναν άνδρα να την πλησιάζει και να της αρπάζει το κινητό της τηλέφωνο.
Όπως εξιστόρησε, άρχισε να τρέχει με τη βαλίτσα στα χέρια για να τους προλάβει. Μάλιστα, είπε πως οι πολίτες που ήταν κοντά στο περιστατικό την άκουσαν να φωνάζει και μπήκαν μπροστά στους δράστες και τους ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησαν την αστυνομία.
Αρχικά ανέφερε πως τον γνωστό παρουσιαστή δεν το αναγνώρισε και διαπίστωσε ποιος είναι όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα.
Η Λευκή κατέθεσε μήνυση κατά των δραστών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να οριστεί η δίκη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτακης επισκευθηκε την Καρπαθο
Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Κάρπαθο
 Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 18:02
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σήμερα το μεσημέρι στην Κάρπαθο. Πιο συγκεκριμένα φωτιά ξέσπασε σε ξενοδοχείο που λειτουργεί στην περιοχή ” Πηγάδια” στην Κάρπαθο. Η φωτιά άναψε στις 12:43  από ηλεκτρολογικό πίνακα της μονάδας , σύμφωνα με την καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων της Πυροσβεστικής.
Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα όχημα της υπηρεσίας με το ανάλογο προσωπικό και έσβησε τη φωτιά γρήγορα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτακης επισκευθηκε την Καρπαθο
Σεισμική δόνηση 4,8R ανοιχτά της Καρπάθου
 Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 13:18
Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.51 το Σάββατο σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή, σε απόσταση 71 χιλιομέτρων ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το tweet του Κ. Μητσοτάκη για τον σεισμό στην Κάρπαθο: «Κουνηθήκαμε λίγο»
 Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 16:56
«Κουνηθήκαμε λίγο στην Κάρπαθο αλλά ενημερώθηκα πως ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές και τραυματισμοί», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μίλησα με κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι με υποδέχτηκαν με χαμόγελα και αισιοδοξία για τις προοπτικές του νησιού και της χώρας. Τους ευχαριστώ για τη φιλοξενία τους!».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προφητικό tweet του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον σεισμό στην Κάρπαθο
 Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 18:51
Ένα προφητικό tweet έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τον σεισμό που έπληξε την Κάρπαθο. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας χρήστης του twitter έγραψε για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί της Καρπάθου.
Κάτω από το εν λόγω tweet ο δημοσιογράφος έκανε σχόλιο γράφοντας χαρακτηριστικά «Το νησί μόνο μην πάθει τίποτα, γιατί όσοι συνταξίδευαν πρέπει να έδεσαν κόμπο τα δάχτυλα!..». Το tweet έγινε στις 2.21 μ.μ.
Δεν πέρασαν παρά μόλις 10 λεπτά και στις… 2.31 μ.μ. ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ενημέρωνε τους ακολούθους του στο twitter για τον σεισμό στο νησί. Ότι «κουνηθηκαμε λιγο στην Καρπαθο…».
Κάτω από το tweet του κ. Μητσοτάκη, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επανήλθε με νέο σχόλιο.
«Θειε της Κιμ, αγαπημενε μας θειε, εγω το εγραψα πρωι πρωι : Αρκει να μην παθει κατι τι νησι! Ελα πισω οσο πιο γρηγορα μπορεις και μην παριστανεις το κοροιδο. Εσυ ξερεις!!!»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: Θα καταγγείλουμε στον ΟΗΕ την «παράνομη απειλή» του Τραμπ πως θα επιβάλλει εμπάργκο
 Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 04:34
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του θα καταγγείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτήν που χαρακτήρισε «παράνομη απειλή» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε να γίνει σαφές πως μπορεί να επιβάλλει εμπάργκο στη λατινοαμερικάνικη χώρα σε κρίση.
«Κανένας δεν επιβάλλει αποκλεισμό στη Βενεζουέλα!», είπε ο σοσιαλιστής πολιτικός κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του που μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο και την κρατική τηλεόραση της χώρας.
Ο Τραμπ, ο οποίος δεν αναγνωρίζει τον Μαδούρο ως ομόλογό του, αναφέρθηκε προχθές Πέμπτη πολύ συνοπτικά στο ενδεχόμενο να επιβάλλει εμπάργκο στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια μιας σειράς ερωταπαντήσεων με δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, χωρίς να δώσει πάντως λεπτομέρειες.
«Έδωσα οδηγίες στον αντιπρόσωπο της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ Σαμουέλ Μονκάδα να καταγγείλει (...) ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή την παράνομη και εγκληματική απειλή του Ντόναλντ Τραμπ: τον ναυτικό αποκλεισμό και την απομόνωση της Βενεζουέλας», αντέτεινε ο Μαδούρο.
«Οι θάλασσες της Βενεζουέλας θα παραμείνουν ελεύθερες, κυρίαρχες και ανεξάρτητες, θα τις διαπλέουμε όπως θέλουμε», συνέχισε.
Η Ουάσινγκτον επέβαλε τον Απρίλιο εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Βενεζουέλα για να κλιμακώσει την πίεση στον Νικολάς Μαδούρο και να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία.
Ο Μαδούρο αρνείται κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να παραιτηθεί και κατηγορεί την αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση ότι αποπειράθηκε πραξικόπημα. Έπειτα από έξι μήνες που διαρκεί η τρέχουσα φάση της κρίσης, ο σοσιαλιστής πολιτικός, που διατηρεί την υποστήριξη του λαου και των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουλας, της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων συμμάχων του όπως της Κουβας της Νικαραγουας και της Βολιβιας, παραμένει στην προεδρία της Βενεζουέλας ενώ η προδοτικη αμεικανοπληρωμενη αντιπολίτευση μοιάζει να αδυνατεί να συνεχίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις της παρα την χρηματοδοτικη υποστηριξη των γιανκιδων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του ELN
 Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 03:17
Ένα μέλος του επιτελείου της οργάνωσης ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), ο Λουίς Φερνάντο Ρεστρέπο, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «Μόνο Κλίντον», συνελήφθη στη Μεδεγίν, στη βορειοδυτική Κολομβία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε.
Ο Ντούκε τόνισε πως ο Ρεστρέπο θεωρείται πως συνεργάζεται στενά με τον αρχηγό του ELN, τον Αντόνιο Γκαρσία, και συντονίζει τη δράση της οργάνωσης στα αστικά κέντρα. Κατηγορείται από τις αρχές της Κολομβίας κυρίως ότι ήταν εγκέφαλος της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα στη Μπαρανκίγια (βόρεια), όπου σκοτώθηκαν έξι αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι 40 και πλέον τον Ιανουάριο του 2018.
Ο ELN, που εμφανίστηκε το 1964 και επισήμως χαρακτηρίζεται η τελευταία οργάνωση που συνεχίζει τον ανταρτοπόλεμο στην Κολομβία —μετά την υπογραφή το 2016 της συμφωνίας παραδοσης ανάμεσα στην Μπογοτά και την τότε ακόμη πολύ ισχυρότερη οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), που οδηγησε σε εκατονταδες δολοφονιες αοπλων πλεον ανταρτων από τις παραστρατιωτικες ακροδεξιες ομαδες του καθεστωτος— υπολογίζεται από τις αρχές ότι διαθέτει περίπου 2.300 μαχητές κι ευρύ δίκτυο υποστήριξης στις αστικές ζώνες.
Η οργάνωση, την οποία ίδρυσαν ριζοσπαστικοποιημένοι καθολικοί ιερείς εμπνεόμενοι από τις ιδέες του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, δρα στο 10% των κοινοτήτων της Κολομβίας, κυρίως κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Βενεζουέλα και στις κολομβιάνικες ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό, εκτιμούν ερευνητές.
Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Μπογοτά και τον ELN παρέλυσαν πέρυσι, λίγες ημέρες πριν ο Ντούκε, πολιτικός που ανήκει στη σκληρή φασιστικη ακροδεξιά, αναλάβει την προεδρία της χώρας. Τερματίστηκαν επισήμως τον Ιανουάριο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Αυγούστου 2019
Επίθεση φασιστών σε αλληλέγγυους με την Κούβα στο Μάντσεστερ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019
O N.Mαδούρο συναντήθηκε με τους ακτιβιστές που προστάτευσαν την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, υποδέχτηκε στο Mέγαρο Μιραφλόρες και τίμησε με αντίγραφα σπαθιών του Σιμόν Μπολίβαρ, τους ακτιβιστές που απαρτίζουν το Συλλογικό Σώμα Προστασίας της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον ως αναγνώριση του έργου τους απέναντι στις απειλές παράνομης κατάληψης από τους εκπροσώπους του Χουάν Γουαιδό και τις επιθέσεις που χρηματοδοτεί ο Λευκός Οίκος.
Οι ακτιβιστές παρέμειναν για περισσότερο από 1,5 μήνα απαιτώντας σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και την εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας μέχρι την αναγκαστική έξωσή τους στις 13 Μαΐου. Το Συλλογικό σώμα αποτελείται από διάφορους οργανισμούς και κοινωνικά κινήματα όπως Veterans For Peace, Popular Resistance, Mintpress News, Codepink, Answer Coalition, Black Alliance For Peace και Grayzone.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Χαίρομαι που επισκέπτομαι την Ατλαντίδα.
- Την Κάρπαθο θέλετε να πείτε μάλλον κύριε Μητσοτάκη.
- Περιμένετε δυο τρεις ωρίτσες και θα δείτε...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η μαρξιστική διαλεκτική υλιστική μου παιδεία δεν μου επιτρέπει να πιστέψω σε γκαντεμιές και κατσικοπόδαρους", είπε ο άλλος, που προμηθεύτηκε νερό και ξηρά τροφή και σχεδιάζει διακοπές σε ερημική βραχονησίδα του Ιονίου.
Εκεί, σου λέει, είναι κάπως απίθανο να σκάσει μύτη κάνας Μητσοτάκης!
Σχολιο.-  Κι αν το σύμπαν που δεν έχει μαρξιστική παιδεία σπάει πλάκα ?
Σχολιο.- Δεν ξερω τι λεει η μαρξιστικη διαλεκτικη ξερω τι λεω εγω οτι ειναι Γκαντεμοσαυρος




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η μοναδική χώρα που δεν κινδυνεύει από πραξικόπημα είναι οι ΗΠΑ.
Εκεί δεν υπάρχει αμερικανική πρεσβεία"
Hugo Chavez



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πάμπλουτο συριζαιικό σούργελο των 35.000 το μήνα... ανακάλυψε την ανεργία!

Ο Παπαδημούλης «ανακάλυψε» την ανεργία των νέων!
13:38 - 03 Αυγ 2019

Σε γραπτή του ερώτηση, που κατέθεσε χθες για την Κομισιόν, ο 13ος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Παπαδημούλης, μοιάζει σαν «να έπεσε από τα σύννεφα», διαπιστώνοντας την υψηλή, ακόμη, ανεργία των νέων στην ΕΕ και στην Ελλάδα!

Επικαλείται, μάλιστα, δημοσίευμα της εφημερίδας «FinancialTimes» (Youngpeoplestruggleineurozone’stwo-tierlabourmarket, 17.07.2019), που στηρίζεται σε στοιχεία της Eurostat και της Refinitiv, στο οποίο αναφέρεται ότι, παρά την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, οι νέοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, επισφαλείς συνθήκες εργασίας, υποαπασχόληση και μεγάλες περιόδους αδράνειας.
Ως να μην γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά εργασίας των νέων, ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι νέοι εργαζόμενοι έχουν λιγότερο ασφαλείς συνθήκες εργασίας σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, με πολλούς από αυτούς να κατέχουν μονάχα συμβάσεις μερικής ή προσωρινής απασχόλησης.» Παρόλο που το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας και υποαπασχόλησης είναι ιδιαίτερα έντονο στον ευρωπαϊκό νότο, οι νέοι και σε άλλες χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν πλέον παρόμοιες καταστάσεις.
Το άρθρο καταλήγει ότι σε μια μελλοντική επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης, οι νέοι θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερο τίμημα στον εργασιακό τομέα.
Κι’ ύστερα από την ολοκλήρωση πενταετούς θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θεωρεί «χρέος» του να ζητήσει από την Κομισιόν, να του πει τι μέτρα πρόκειται να αναλάβει άμεσα για να αντιμετωπίσει τη νεανική ανεργία –υποαπασχόληση και ποια συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, δράσεις και στρατηγικό σχεδιασμό έχει να προτείνει για την Ελλάδα για τη επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Φιλότιμη προσπάθεια προβολής του κυβερνητικού έργου επί Σύριζα, στον τομέα της ανεργίας των νέων….




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία παροτρύνει τις ΗΠΑ, την ΕΕ να αποχωρήσουν από τη Συρία

02-08-2019
Η Ρωσία παροτρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες να αποσύρουν δυνάμεις από τη Συρία, αλλά μπορούν να δουν την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας τους εκεί, ανέφερε την Παρασκευή ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου της Ρωσίας για τη Συρία Αλέξανδρος Λαβντρέγιεφ.
"Καλούμε πάντα τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων τα στρατεύματα είναι επίσης παράνομα στη Συρία, να εγκαταλείψουν αυτό το κυρίαρχο κράτος. Παρόλα αυτά, την δικαιολογούν ακόμα από την ανάγκη να  καταπολεμήσουν την Νταές * και άλλες τρομοκρατικές ομάδες », δήλωσε ο Λαβρέντιεφ σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Ρώσος προεδρικός απεσταλμένος τόνισε ότι οι χώρες αυτές επιδιώκουν στην πραγματικότητα  τη δική τους ατζέντα.
"Μέχρι στιγμής δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε να αποσύρουν δυνάμεις. Παρά τα λόγια του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τράμπμ ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα εξαφανιστούν, μπορούμε να δούμε αντίθετα την αύξηση αυτών των δυνάμεων, εν μέρει λόγω της παρουσίας ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών », ανέφερε ο απεσταλμένος.
Ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία μειώνεται από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπμ δήλωσε νίκη για τους τζιχάντς τον Δεκέμβριο, υπόσχεται να  αποσύρει στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες από τη χώρα.
Οι αμερικανικές δυνάμεις λειτουργούν στη Συρία ως μέρος ενός διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh για περίπου τέσσερα χρόνια χωρίς την άδεια της Δαμασκού ή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτύρεται, λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό του Γ. Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ, τον οποίο θεωρεί "επιθυμία του Λάτση που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη".
Μάλιστα.
Κάποιος να θυμίσει στους μπαναστάτες πως μόλις πριν μερικούς μήνες και κατόπιν υπόδειξης του ίδιου του Λάτση, η κυβέρνηση τους τοποθέτησε αν. διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ... το δεξί χέρι του, τον Α.Σιάμιση που τώρα αναβαθμίστηκε σε διευθύνοντα σύμβουλο!
Είπαμε, είσαστε ο ένας συνέχεια του άλλου και οι δυο μαζί πιστοί υπηρέτες του... αφεντικού και κυβερνήτου γι αυτό μη μαλώνετε.
Νάστε αγαπημένοι κι όλα θα γίνουν (και τα μισθά θα πέφτουν κανονικά)!!!