Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Τριτη 10 Σεπτεμβριου 2019


Τσίπρας: Κομπάζει για το 3ο Μνημόνιο, συμβουλεύει ακύρωση του Brexit!

10/09/2019
Αν μη τι άλλο, τη γενική θυμηδία προκάλεσε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο αμερικανικό CNBC, από το κοσμικό Κόμο, όπου, συμμετέχοντας στη σύναξη των εκροσώπων ισχυρών πολιτικών και οικονομικών κέντρων, δεν δίστασε να δηλώσει πως… “παραμένει αντισυστημικός”!
Έσπευσε, μάλιστα, να παροτρύνει και στο ότι “πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει κατεστημένο στις μέρες μας”, συμμετέχοντας, για μια ακόμη φορά, σε συνάντηση του διαβόητου European House Ambrosetti, από το βήμα της οποίας εκφράζονται αυτοί ακριβώς οι κύκλοι του σύγχρονου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την Τσίπρα στον νεοφιλελευθερισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο επέκρινε γιατί “θέλει να διαπραγματευτεί για κάτι που πετύχαμε χωρίς διαπραγματεύσεις”. Εννοώντας σαφώς τα πλεονάσματα, στα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε τη χώρα σε μακροπρόθεσμη βάση και για τα οποία κομπάζει, εμφανίζοντάς τα ως επιτυχία. Έχοντας πλήρη επίγνωση των καταστροφικών συνεπειών τους και του ανυπέρβλητου φραγμού που θέτουν σε οποιαδήποτε απόπειρα ανάπτυξης της χώρας. Και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται ήδη στην κατεύθυνση που κινούνταν και η δική του κυβέρνηση.
Καμαρώνει ο Τσίπρας, γιατί κατάφερε να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού, ώστε ο ίδιος να μπορεί να αναγνωρίζεται από τους ισχυρούς κύκλους του διεθνούς κατεστημένου και να συμμετέχει στα διεθνή φόρα, στα οποία χαράσσεται η πολιτική της νεοφιλελεύθερης επίθεσης κατά του κόσμου της εργασίας και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών κατά χωρών και λαών τόσο στην Ευρώπη όσο και έξω απ’ αυτήν.
Εκεί, όμως, που ο πρώην πρωθυπουργός “έδωσε τα ρέστα του” είναι στην επίθεση που εξαπέλυσε στην επιμονή της βρετανικής κυβέρνησης για τήρηση της απόφασης του λαού της Βρετανίας για έξοδο από την Ε.Ε., που εκφράστηκε με δημοψήφισμα.
“Λαϊκισμό” χαρακτήρισε αυτή την επιμονή ο μοιραίος άνθρωπος που τσαλαπάτησε το επίσης εκφρασμένο με δημοψήφισμα ΟΧΙ της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, το 2015.
Υπερασπιζόμενος την επιλογή του να ακυρώσει το αποτέλεσμα της εκφρασμένης λαϊκής βούλησης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να εμφανιστεί ακόμη και ως υπερασπιστής των “δικαιωμάτων” αυτού του λαού, λέγοντας πως “είναι δημοκρατία” το “να αγωνίζεσαι να βρεις έντιμες συμφωνίες με τους εταίρους σου”. Έστω κι αν αυτές βρίσκονται στον αντίποδα της λαϊκής θέλησης, όπως συνέβη το 2015. Τότε που το ΟΧΙ του 61,3% του λαού μας το μετέτρεψε εν μία νυκτί σε ΝΑΙ, για να ακολουθήσει το 3ο Μνημόνιο, με το οποίο καταλύθηκε ό,τι είχε απομείνει από την εθνική και λαϊκή κυριαρχία σ’ αυτόν τον τόπο.
Περήφανος για την καθοριστική του συμβολή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ισχυρών κύκλων της Ε.Ε., ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει και τον ρόλο του συμβουλάτορα των Βρετανών, χαρακτηρίζοντας το Brexit “μία κακή επιλογή για το Ηνωμένο Βασίλειο”. Χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε., για “τα πιο ισχυρά μέλη της Ένωσης”. Αυτά που τα συμφέροντά τους αποτέλεσαν τον γνώμονα της δικής του πολιτικής.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ έμαθα πριν λίγο ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν αγωνιστής από τον Βόλο που εκτελέστηκε κατά τον Εμφύλιο.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που γνωρίσαμε τόσα χρόνια με τις μουσικές του ήταν εγγονός του.
Σχολιο.- Σύμφωνα πάντως με δημοσιογράφο του Βόλου, που έχει γράψει τέσσερα (4) βιβλία για την αντίσταση και τον εμφύλιο στην Μαγνησία, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (ο παππούς), εκτελέστηκε στο Καζανάκι της Νέας Ιωνίας, στις 4 Απρίλη του 1949!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς εδώ στην Κέρκυρα όποιον κόκορα τολμάει να βιάσει κότα τον κάνουμε παστιτσάδο με χοντρό μακαρόνι.
Σκληρό αλλά δίκαιο...
Σχολιο.- ναι αλλα καποιοι αλλοι στη Γαλλια που τους πανε και στα δικαστηρια γιατι λαλανε δικαιωνονται και περνουν κι αποζημιωση......ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ !!!!!!!!
Σχολιο.- Ας είναι ελαφρύ το μακαρόνι που θα τον σκεπάσει...
Σχολιο.- Και καπως ετσι, χαθηκαν οι κοτες ως ειδος απο το νησί...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το συστημα προστατευει τους μπραβους του φυσικα
Η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η επίθεση χρυσαυγιτών σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη, ζήτησε την απαλλαγή και των εννέα κατηγορουμένων, επικαλούμενη τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που εχει ψηφισει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, που έχει εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή και ο τότε βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος, Νίκος Μίχος, για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χατζιδακης από τη στιγμή που ανέλαβε αρμόδιος υπουργός Ενέργειας της ΝΔ κάνει δύο απαξιωτικές δηλώσεις την ημέρα για το πόσο ναυάγιο και χρεοκοπημένη είναι η ΔΕΗ. Κατόπιν αυξάνει τα τιμολόγια, διατηρώντας όμως την πώληση ρεύματος κάτω του κόστους στους ιδιώτες ανταγωνιστές της δημόσιας επιχείρησης. Οι τελευταίοι κάνουν κυριολεκτικά πάρτι, έχουν γεμίσει τα ΜΜΕ και τα social media με διαφημίσεις και παίρνουν δέκα τηλέφωνα την ημέρα τους καταναλωτές για να τους αποσπάσουν από τη ΔΕΗ, με δελεαστικές προσφορές που τους επιτρέπει η δική του πολιτική. Και για να μη μείνει καμία αμφιβολία για το για ποιους δουλεύει - και ποιους "δουλεύει" - φωτογραφίζεται όλο χαρά σε διαφημιστικό αυτοκίνητο ανταγωνίστριας εταιρείας της ΔΕΗ. Γιατί έτσι, γιατί μπορεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 χρονια χωρις τον Κωστα Καππο...
Στη χουντα εκαναν κομματια το σωμα του χωρις να τον λυγισουν.
ξαναπήγε στο ΚΚΕ πάντως
Είπε: Από το ΚΚΕ δεν έφυγα ποτέ. Αυτό είναι το κόμμα μου.
Έμεινε έξω από το ΚΚΕ αλλά το υπερασπιζόταν μέχρι το θάνατό του.
Σχολιο.- Ο Κάππος μόνο για τη Κυβέρνηση Τζανετάκη διαφώνησε; Αν δε κάνω λάθος, σε βιβλίο του (που δυστυχώς δεν έχω) άσκησε δριμύτατη κριτική στην ΕΣΣΔ, το ΚΚΣΕ και τον Υπαρκτό. Πόσο, λοιπόν, άραγε κοντά στο ΚΚΕ μπορούσε να βρίσκεται πλέον;
Σχολιο.- όταν το ΝΑΡ ευθύς εξαρχής δεν επιτέλεσε το λόγο-ρόλο της συγκρότησης του, και εκτόπισε τους πρωτεργάτες του (π.χ Τζιατζης και άλλοι) στη μειοψηφία, λογικό είναι ορισμένοι κομμουνιστές-αγωνιστές να αποχωρίσουν (π.χ Κάππος, Μπατίκας κλπ). Ο Κάππος εξ όσων θυμάμαι έμεινε φίλα προσκείμενος στο ΚΚΕ, αρθρογραφούσε στο Ριζο αλλά μέλος δεν ξανάγινε.Και για αυτό άλλωστε ο Χαρίλαος είχε επιπλήξει τον Σπ. Χαλβατζή που είχε παρευρεθεί στην κηδεία του Κάππου.
Όσο για το ΝΑΡ, έχει πάψει να με ενδιαφέρει απ΄το 2014  και έπειτα τι κάνουν. Απλως επερπε να αντιληφθω τον νεοτροτσικιστικο βρωμιαρικο ρολο τους από τοτε που φτιαξανε την ΑΝΤΑΡCIA.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κούλης εφαρμόζει το ζαίϊκο πρόγραμμα που ψήφισαν παρέα,αλλά τα ζαία διαμαρτύρονται.Βλέπεις οι "αμοιβές" για τα ΦΕΚ πάνε αλλού!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λίβανος: Η Χεζμπολάχ σέβεται την απόφαση του ΟΗΕ για κατάπαυση των εχθροπραξιών με το Ισραήλ, αλλα λεει αν το Ισραηλ επιτεθει στο Λιβανο θα απαντησουμε με τον απαραιτητο τροπο
 Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 13:19
Ο επικεφαλής του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι επιθυμεί να σεβαστεί την κατάπαυση των εχθροπραξιών με το Ισραήλ, βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ μετά τον καταστροφικό πόλεμο του 2006, που οι σιωναζι φυγανε από το Λιβανο με τα βρακια χεσμενα κατω από τα χτυπηματα των Λιονταριων τη΅Χεζμπολαχ.
Ωστόσο, ο Νασράλα προειδοποίησε ότι το κίνημά του είναι έτοιμο να απαντήσει με τα «απαραίτητα» μέσα σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Λιβάνου από το Ισραήλ.
«Αν το Ισραήλ επιτεθεί στον Λίβανο με οποιοδήποτε τρόπο (…), θα απαντήσουμε με τον απαραίτητο τρόπο για να προστατεύσουμε την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του Λιβάνου» επεσήμανε ο Νασράλα σε βίντεο το οποίο μεταδόθηκε σήμερα μέσω γιγαντοοθόνης σε χιλιάδες οπαδούς της Χεζμπολάχ σε προάστιο της Βηρυτού με την ευκαιρία της σιιτικής γιορτής Ασούρα.
Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ είναι ιδιαίτερα οξυμμένη τις τελευταίες 15 ημέρες, με ένα επεισόδιο ανταλλαγής πυρών στα σύνορα την 1η Σεπτεμβρίου να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη επανάληψη των εχθροπραξιών.
Μετά τον φονικό πόλεμο του 2006, που οι ισραηλινοναζι ηττηθηκανε κατά κρατος από τα ιονταρια της Χεζμπολαχ  όταν επιχειρησαν να εισβαλλουν στο Λιβανο, το Συμβούλιο Ασφαλείας με την απόφασή του 1701 ζήτησε τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.
«Όταν δήλωσα ότι δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή» στη μάχη κατά του Ισραήλ, «αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση εγκατάλειψη της απόφασης 1701», διαβεβαίωσε ωστόσο ο Νασράλα.
Στις 2 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ είχε επισημάνει ότι το κίνημα δεν έχει πλέον «κόκκινες γραμμές» στη διαμάχη του με το Ισραήλ.
«Για να μην ανησυχεί κάποιος, να μη φοβάται, να μην αναρωτιέται  ο Λίβανος σέβεται την απόφαση 1701 και η Χεζμπολάχ συμμετέχει στη λιβανέζικη κυβέρνηση που σέβεται την απόφαση 1701» πρόσθεσε σήμερα.
«Όμως αυτό θα αλλάξει, αν το Ισραήλ επιτεθεί στον Λίβανο, βομβαρδίσει τον Λίβανο ή στείλει τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά» στον Λίβανο, προειδοποίησε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Το Ocean Viking μετεφερε από  τη Μεσόγειο 34 λαθρομετανάστες
 Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 13:07
Το πλοίο Ocean Viking μετεφερε 34 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο στη Μεσόγειο και βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσαν σήμερα οι δουλεμπορικες ΜΚΟ του Σορος SOS Μεσόγειος και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).
Η SOS Μεσόγειος επεσήμανε στο Twitter ότι οι λαθρομετανάστες μεταφερθηκαν «αφού η κατάσταση στο 14 μέτρων σκάφος τους έγινε επείγουσα». Ανάμεσα στους μεταφερομενους λαθρομεταναστες είναι μία έγκυος και ένα βρέφος ενός έτους, εξήγησε η δουλεμπορικη ΜΚΟ του Σορος.
Αυτό σημαίνει ότι το Ocean Viking μεταφέρει πλέον περισσότερους από 80 λαθρομετανάστες. Την Κυριακή 50 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι και μία έγκυος, μεταφερθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο από το πλοίο.
Το Ocean Viking αναζητά τώρα λιμάνι μονο στην Ιταλια όπως τους εχει πληρωσει ο δουλεμπορος Σορος, όμως Μάλτα και Ιταλία του έχουν απαγορεύσει την είσοδο στα χωρικά τους ύδατα.
Την ίδια ώρα ένα άλλο πλοίο, το Alan Kurdi της δουλεμπορικης γερμανικής ΜΚΟ Sea- Eye, επίσης θελει ιταλικο λιμάνι για να αποβιβάσει τους πέντε λαθρομετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτό. Η Μάλτα δέχθηκε χθες Δευτέρα κάποιους από τους 13 λαθρομετανάστες που είχε μεταφερει το Alan Kurdi.
Νωρίτερα η δουλεμπορικη Sea-Eye είχε απευθύνει υποκριτικα δημόσια έκκληση προς τις αρχές της Μάλτας για βοήθεια, τονίζοντας ότι ένας 17χρονος Τυνήσιος που βρίσκεται στο πλοίο προσπάθησε δύο φορές να πηδήξει στη θάλασσα, προφανώς για να αυτοκτονήσει.
Τόσο η Ιταλία όσο και η Μάλτα προσπαθούν να περιορίσουν τις μεταφορες  λαθρομεταναστών στη Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, αρνούμενες να επιτρέψουν σε πλοία δουλεμπορικών οργανώσεων μισθομενων από τον Σορος να εισέλθουν στα λιμάνια τους και επιχειρώντας να τα αναγκάσουν να επιστρέψουν στη Βόρεια Αφρική.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Αμερικανός κατάσκοπος εργαζόταν στη ρωσική προεδρία, παραδέχεται το Κρεμλίνο
 Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 13:54
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως ένας Ρώσος πρώην αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρεται σε αμερικανικα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ως πράκτορας της CIA στο εσωτερικό της Ρωσίας, εργαζόταν στη ρωσική προεδρική διοίκηση, όμως δεν είχε απ' ευθείας πρόσβαση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τη Δευτέρα πως αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πραγματοποίησαν το 2017 μια επιχείρηση για να βγάλουν από τη Ρωσία έναν υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο που ήταν πράκτορας της CIA.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Kommersant», ο αξιωματούχος αυτός μπορεί να ήταν ένας άνδρας ονόματι Όλεγκ Σμολένκοφ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Σμολένκοφ εργαζόταν στη ρωσική προεδρική διοίκηση, όμως απολύθηκε το 2016/17. «Δεν εργαζόταν σε κάποια ανώτερη θέση» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να πει αν ο Σμολένκοφ ήταν πράκτορας ή όχι, όμως δήλωσε πως τα δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης μοιάζουν με «μυθιστόρημα της πεντάρας».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Iράν: Ο Νετανιάχου αναζητεί ένα πρόσχημα για πόλεμο
 Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, 22:34
Η Τεχεράνη διέψευσε την κατηγορία του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η Ισλαμική Δημοκρατία κατασκευάζει πυρηνικά όπλα σε μια μυστική τοποθεσία, δηλώνοντας ότι ο ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός αναζητεί ένα πρόσχημα για πόλεμο.
«Ο κάτοχος πραγματικών πυρηνικών φωνάζει λύκος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ με ανάρτησή του στο twitter, αναφερόμενος στο δεδομενο πυρηνικό οπλοστάσιο του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος.
Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ψευδεστατα όπως ολοι οι σιωναζι κανουν ότι η Τεχεράνη κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα σε μια μυστική τοποθεσία στο Αμπαντέ, στο Ιράν, και θα καταστρέψει τις εγκαταστάσεις αυτές, στο Ιρανικο εδαφος.
«Αυτός και η Ομάδα Β απλά θέλουν πόλεμο, ασχέτως αιματοχυσίας αθώων και άλλων 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», είπε σε άλλο tweet ο Ζαρίφ.
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκαλεί Ομάδα Β (B-team) τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον και τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που συνεργαζονται, σύμφωνα με τον Ζαρίφ, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και θελουν να βαλουν τις ΗΠΑ σε ένα πόλεμο με το Ιράν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριζάκια, είστε το όνειδος της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας!

Απαλλακτική πρόταση για στελέχη της Χρυσής Αυγής λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα
Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης, και για πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, επικαλούμενη διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της επίθεσης μελών της ΧΑ σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη.
Η εισαγγελική λειτουργός, αναλύοντας όλα τα αδικήματα που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους ο ευρωβουλευτής Ι. Λαγός και ο πρώην βουλευτής Νικ. Μίχος, ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης.
«Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με τον νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης», τόνισε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά. Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέοςΚωδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά ποσό θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη».
Αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε η απαλλαγή των κατηγορουμένων θα είναι μονόδρομος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζάκι Τσαν, βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός καταδικάζει τις εξεγέρσεις στην πατρίδα του Χονγκ Κονγκ, σε ένα "εθνικιστικό παραλήρημα" -έτσι παρουσιάζουν σήμερα όλους όσους υπερασπίζονται την Πατρίδα και χρησιμοποιούν τον όρο "πατρίδα"- και δηλώνει: «Είμαι υπερήφανος που είμαι Κινέζος». Ο ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που διοργάνωσε το δίκτυο CCTV με σκοπό την υπεράσπιση της κινεζικής εθνικής σημαίας από επιθέσεις αντιδημοκρατικών διαδηλωτών κι επισημαίνει: «Ήθελα να εκφράσω το πιο στοιχειώδες πατριωτικό μου συναίσθημα. [...] Είμαι υπερήφανος που είμαι Κινέζος, η κόκκινη σημαία των πέντε αστέρων είναι σεβαστή σε όλο τον κόσμο...».

https://www.youtube.com/watch?v=M7rIg49I0yI&feature=share&fbclid=IwAR3QgMy1uW77K0t_jO5ovPf57uWGcBjYV05X-UFDNsI3nRXTtM8h-wFcgKU
Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγ 2019




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολεμος με τον θανατο του Μαχαιριτσα
Οι αλητες καρεκλοκενταυροι εργατοπατερες της ΠΟΕΔΗΝ (50 αληταραδες ολο κι ολο) εβγαλαν ανακοινωση που λεει ότι «αν υπηρχε ασθενοφορο στο Κεντρο Υγειας θα υπηρχαν ελπιδες για τον Μαχαιριτσα».
1)Σε κανενα Κεντρο Υγειας δεν υπαρχει ασθενοφορο, ουτε στην Ελλαδα, ουτε σε ολο τον κοσμο.
2)Το Κεντρο Υγειας δεν είναι Νοσοκομειο, δεν εχει τον εξοπλισμο και τις ειδικοτητες των γιατρων που εχει ένα Νοσοκομειο. Δεν είναι ο ρολος του να είναι Νοσοκομειο.
Αλλα αυτά για τους αληταραδες καρεκλοκενταυρους δεξιους εργατοπατερες της ΠΟΕΔΗΝ  είναι ψιλα γραμματα. Κανουν ηλιθια αντιπολιτευση για τους ηλιθιους που τους πιστευουν.
Εχουν το θρασσος οι αληταραδες εργατοπατερες της ΠΟΕΔΗΝ και λενε ότι το ασθενοφορο του ΕΚΑΒ διεσχισε 70 χιλ, ενώ αν υπηρχε ασθενοφορο στο Κεντρο Υγειας θα διεσχιζε 30 χιλ. Βεβαια παλι θα τον πηγαινε στο Νοσοκομειο που απειχε 70 χιλ.
Εκτος αυτου. Ο Μαχαιριτσας ηταν ηδη νεκρος στο κρεβατι του στο εξοχικο του όταν τον βρηκε η κορη του το πρωι! Ηταν καρδιακο επεισοδιο, πεθανε στον υπνο του.
Το ΕΚΑΒ εβγαλε ανακοινωση «Ασεβεια σΤη μνημη του νεκρου οσα υποστηριζει η ΠΟΕΔΗΝ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα χερια ψηλα για τις Πρεσπες! Δενδιας, «δεν είναι προδοσια». Ο υπουργος Εξωτερικων λεει τωρα ότι η κυβερνηση δεν μπορει να αλλαξει τιποτα στη συμφωνια. Ενώ και ο Αδωνις αναγνωρισε τη «Βορεια Μακεδονια»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τιποτα δεν αλλαξε με τις εκλογες. Εκτοξευτηκαν τα χρεη στο Δημοσιο τον Ιουλιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκλημα στη Τζια. Χτιζουν πανω στην αμμο, διαλυουν παρθενα παραλια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκχυδαϊσμός....
(πιο χυδαίο δε γίνεται)
Ο υπουργός Ενεργειας Χατζηδακης ο οποίος από τη στιγμή που εξελέγη η νέα κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πουληθεί η ΔΕΗ φωτογραφήθηκε περιχαρής στο περίπτερο μιας ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας, της Protergia, ανταγωνίστριας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της χώρας.
«Ντίλερ ή υπουργός» ρωτάνε αρκετοί δικαιολογημένα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικο καθεστως: Να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη αν επανεκλέγει δεσμεύεται ο Μπ.Νετανιάχου
Την πρόθεσή του να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη, μια στρατηγικής σημασίας περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές στις 17 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Σήμερα, ανακοινώνω την πρόθεσή μου, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, να εφαρμόσω την ισραηλινοναζιστική κυριαρχία στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και στην βόρεια Νεκρή Θάλασσα», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Μπ.Νετανιάχου.
Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι οικισμοί της Δυτικής Όχθης αφού ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσιεύσει πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο για την περιοχή, αποκαλώντας το μάλιστα ως τη «συμφωνία του αιώνα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλια. 1.500 θανατοι από τους καυσωνες του καλοκαιριου. Ανακοινωθηκαν τωρα για να μην υπαρξει πανικος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Τσακαλωτος διορθωνει το ψεμα του Τσιπρα για τη δηθεν συμφωνια για τη μειωση των πλεονασματων. Ο Τσακαλωτος λεει δημοσια ότι ειχαν στρατηγικη επιδιωξη, αλλα όχι συμφωνια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Νέα μέτρα - κυρώσεις κατά της Κούβας
Σε νέες κυρώσεις στο πλαίσιο του πολύμορφου χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού κατά της Κούβας και εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος της 5ης Ιούνη προχώρησαν οι ΗΠΑ στις 6 Σεπτέμβρη με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που αυστηροποιεί περαιτέρω την αποστολή εμβασμάτων από τις ΗΠΑ προς το νησί.
Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, «λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για να απομονώσουμε το κουβανικό καθεστώς που είναι υπεύθυνο για την καταπίεση του κουβανέζικου λαού και την υποστήριξη άλλων δικτατοριών σε ολόκληρη την περιοχή, όπως το παράνομο καθεστώς Μαδούρο». Πρόκειται για τη γνωστή τακτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι αμερικανικές κυβερνήσεις για την ανατροπή των κατακτήσεων του σοσιαλισμού στην Κούβα. Να σημειωθεί πως και η πολιτική «προσέγγισης» που εφάρμοσε με άλλη μέθοδο η προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είχε τον ίδιο στόχο και τώρα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα πιο επιθετικά και απροκάλυπτα, επιχειρεί να εντείνει τον αποκλεισμό.
Σε ό,τι αφορά τα εμβάσματα από κουβανικές οικογένειες που ζουν στις ΗΠΑ προς συγγενείς τους στο νησί, μπαίνει όριο 1.000 δολαρίων ανά τρίμηνο ενώ απαγορεύονται πλήρως προς οικογένειες που είναι αποκλεισμένες και όπως λέγεται είναι κοντά σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη του ΚΚ Κούβας.
Επίσης, απαγορεύονται πλήρως οι δωρεές - εμβάσματα προς οργανισμούς της Κούβας, κάτι που συχνά συνέβαινε, από διάφορες οργανώσεις αλληλεγγύης. Την ίδια ώρα, προτρέπονται οι «βοήθειες» και τα εμβάσματα προς μη κυβερνητικές οργανώσεις, τον μη κρατικό τομέα των λεγόμενων αυτοαπασχολούμενων, στο πλαίσιο, όπως λένε, της «ενθάρρυνσης της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στην Κούβα», τομέας που τα τελευταία χρόνια ενισχύεται με τη μορφή της αυτοαπασχόλησης.
Την ίδια ώρα αυστηροποιούνται από τις ΗΠΑ τα μη οικογενειακά ταξίδια, δηλαδή τα ταξίδια για εκπαιδευτικούς ή επιστημονικούς σκοπούς, με ανταλλαγές επιστημόνων και ερευνητών.
Τα νέα μέτρα - κυρώσεις θα μπουν σε πλήρη εφαρμογή από τις 9 Οκτώβρη, 30 μέρες μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Τα μέτρα αυτά κατήγγειλε η κουβανική κυβέρνηση, με δήλωση του Προέδρου της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, που σημείωσε: «Η άδικη, μακροχρόνια εγκληματική πολιτική του αποκλεισμού είναι αυτή που επηρεάζει περισσότερο την πλειοψηφία των Κουβανών. Είναι μια αποτυχημένη πολιτική που έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα» και καταλήγει ότι οι ΗΠΑ «την στηρίζουν σε ψέματα και υποκρισία».
Τις νέες κυρώσεις καταδίκασε και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με απώλειες το κυβερνών κόμμα
ΜΟΣΧΑ.--
Τοπικές εκλογές έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Ρωσία για την ανάδειξη 16 περιφερειακών κυβερνητών και των μελών τοπικών κοινοβουλίων 13 περιοχών, μεταξύ αυτών και της Κριμαίας, της πρώην ουκρανικής χερσονήσου που ενσωματώθηκε το 2014 στη Ρωσία. Στην οποια Κριμαια το κυβερνητικο κομμα Ενωμενη Ρωσια βγηκε πρωτο με τεραστια διαφορα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, η συμμετοχή κυμάνθηκε γύρω στο 41%, ενώ αναλυτές θεωρούν τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών σημαντικό στοιχείο, που θα επηρεάσει και τις βουλευτικές εκλογές του 2021. Θυμίζουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι έγιναν αμερικανοπληρωμενες «διαδηλώσεις» των 1000 ατομων  στη Μόσχα και άλλες πόλεις με 59 και 100 ατομα  ενάντια στον αποκλεισμό «ανεξάρτητων» πουλημενων υποψηφίων της αμερικανοπληρωμενης «αντιπολίτευσης» από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, γιατι δεν είχαν συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους.
Στο μεταξύ, η δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» είναι σε πτώση εξαιτίας της λαϊκής δυσαρέσκειας για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τα οικονομικά μέτρα που συρρικνώνουν σταθερά τα λαϊκά εισοδήματα. Αυτό αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της Μόσχας, όπου σχεδόν 7,2 εκατ. ψηφοφόροι κλήθηκαν να εκλέξουν 45 μέλη του τοπικού κοινοβουλίου, στο οποίο κυριαρχεί η «Ενωμένη Ρωσία». Το κόμμα αυτό, που υποστηρίζει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μείωσε τις έδρες του στις 26 από 28 που είχε εξασφαλίσει το 2014 με δικούς του υποψηφίους και άλλες 10 μέσω «ανεξάρτητων» υποψηφίων που στήριζε. Να σημειωθεί ότι υποψήφιοι της «Ενωμένης Ρωσίας» στη Μόσχα «κατέβηκαν» ως ανεξάρτητοι προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από το κυβερνών κόμμα.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) απέσπασε έδρες από την «Ενωμένη Ρωσία» στη Μόσχα και φέρεται να κέρδισε 13 έδρες (από 5), ενώ σε δηλώσεις τους στελέχη του κόμματος εξέφρασαν ικανοποίηση για θετικά αποτελέσματα που σημείωσαν υποψήφιοί του σε διάφορες περιοχές και ταυτόχρονα κατήγγειλαν πολλές παρατυπίες σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, με ψηφοφορία σε σπίτια και αυτοκίνητα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο στη Μόσχα δύο άλλα κόμματα, το αντιπολιτευόμενο Γιάμπλοκο και το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία», δείχνουν να εξασφαλίζουν από 3 έδρες το καθενα. Ο αντιπολιτευόμενος αμερικανοπληρωμενος χαφιες  «πολιτικός», Αλεξέι Ναβάλνι, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του σε όλη τη χώρα να «ψηφίσουν έξυπνα», δηλαδή να στηρίξουν τους υποψηφίους που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν τους υποψηφίους της «Ενωμένης Ρωσίας».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Πολύνεκρη επιδρομή σε βάση σιιτικής πολιτοφυλακής
ΔΑΜΑΣΚΟΣ .--
Πολύνεκρη επίθεση σε βάρος σιιτικής πολιτοφυλακής στη μεθόριο της Συρίας με το Ιράκ πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Κυριακής (κατά πάσα πιθανότητα ισραηλινά) αεροσκάφη, με αποτέλεσμα το θάνατο 18 μαχητών ανεξακρίβωτης εθνικότητας. Λίγες ώρες νωρίτερα προηγήθηκαν οι κοινές περιπολίες Αμερικανών και Τούρκων στρατιωτικών στην περιοχή Τζαζίρα της βορειοανατολικής Συρίας, προκαλώντας την οργή της συριακής κυβέρνησης. Σε αντίποινα για την επίθεση αυτή, πριν από τα χαράματα της Δευτέρας σιιτικές πολιτοφυλακές εκτόξευσαν ρουκέτες στα σύνορα της Συρίας με το Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζει τα εγκλήματα σε βάρος Παλαιστινίων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία δύο Παλαιστίνιων εφήβων το απόγευμα της Παρασκευής στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, οι κατοχικές δυνάμεις συνέχισαν τις βάρβαρες επιθέσεις σε βάρος Παλαιστινίων, τραυματίζοντας, χτες, ακόμη έναν Παλαιστίνιο έφηβο, στη διάρκεια συγκρούσεων με άλλους νεαρούς στη Δυτική Οχθη. Παράλληλα, κλιμάκωσαν τρομοκρατικές εισβολές σε σπίτια αμάχων στα περίχωρα της Ραμάλας και της Ιερουσαλήμ, ενώ δεν παρέλειψαν να συλλάβουν, με το έτσι θέλω, και τρεις ανήλικους μαθητές στο δρόμο προς το σχολείο...
Παράλληλα, χτες, σφαίρες καουτσούκ Ισραηλινών στρατιωτών τραυμάτισαν σοβαρά στον αυχένα Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ, ενώ κάλυπτε κινητοποίηση δεκάδων φοιτητών από το πανεπιστήμιο Αλ Μπιρζιίτ, που διαδήλωσαν από την πανεπιστημιούπολη στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στη Ραμάλα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του καρκινοπαθούς κρατουμένου, Μπασάμ Σαγιάχ, που πέθανε πρόσφατα αβοήθητος, με φρικτούς πόνους, στις ισραηλινές φυλακές εξαιτίας ιατρικής αμέλειας.
Τα ισραηλινά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones) προς τον Λίβανο φαίνεται πως συντηρούν την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Χτες εκπρόσωπος της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» επιβεβαίωσε ότι μαχητές της οργάνωσης κατέρριψαν «με τα κατάλληλα όπλα» τα ξημερώματα της Δευτέρας ισραηλινό drone, λίγη ώρα μετά το πέρασμα των συνόρων και την είσοδό του στον νότιο Λίβανο, πάνω από το χωριό Ραμία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΑΜΠΑΤ.-- Ξεκίνησε χτες στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, η δίκη της 28χρονης Μαροκινής παντρεμενης δημοσιογράφου Χάζαρ Ραϊσούνι, με την κατηγορία της ασωτίας και της πραγματοποίησης «παράνομης άμβλωσης». Ειχε παει στον γιατρο για γυναικολογικα προβληματα και όχι για αμβλωση. Η Ραϊσούνι κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε δύο χρόνια φυλάκιση, βάσει της μαροκινής νομοθεσίας που ποινικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου και τις αμβλώσεις αν δεν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φεστιβάλ Βενετίας, για μια ακόμη φορά μας έδειξε πώς οι εσωτερικές μας πολιτικές αλλαξοκωλιες, εκδουλεύσεις και οι κρατικά επιδοτούμενες προσωπικες αλαζονικες συγγραφικές απόπειρες αυτοπροβολης, ούτε είναι τέχνη ούτε αφορούν κανέναν άλλον στον πλανήτη.
Γι'αυτό και η ναρκισσιστική κινηματογραφική απόπειρα αυτοηρωοποιησης ενός ανάξιου μπουρδολογου οικονομικου δολοφονου (Bαρουφακης) από έναν επιδοτούμενο "πολιτικό" σκηνοθέτη (Γαβρας), πάτωσε κανονικότατα στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, εκεί δηλαδή που κρίνεται η τέχνη και όχι οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις ή οι συστημικές προπαγάνδες...
Και για όσους σπεύσουν να με ψεξουν για την απαξίωση του "σκηνοθέτη" τους απαντώ προκαταβολικά: ας πρόσεχε και ας μην διακινδύνευε την καριέρα του για νά παίξει ένα φτηνό συστημικό επικοινωνιακό παιχνιδάκι προσπαθώντας να κάνει μάγκα έναν ανάξιο πράκτορα του χειρότερου και πιο απανθρωπου μονεταριστικου κατεστημένου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλει ο νεοφιλελέρας υπουργός Ενεργειας Χατζηδακης να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον αφήνει...
Λυσσασμένα γιουσουφάκια επιχειρηματικών ομίλων έτοιμα να κατασπαράξουν ως λεία, ότι έχει απομείνει από δημόσια περιουσία και υποδομές που χτίστηκαν με τον...
ιδρώτα και το αίμα γενεών του εργαζόμενου λαού!
Ο υπουργός ενέργειας -βάσει του όρκου του θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος, άρα και της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ- εδώ σε ρόλο χαζοχαρούμενου πλασιέ ανταγωνίστριας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ εταιρίας, της protergia, η οποία έχει κάθε συμφέρον για τη χρεοκοπία της ΔΕΗ και τη ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΗ... Ο "μαρξιστής" Ευκλειδης Τσακαλωτος έπαιζε με τον ξάδελφο Ορεστη Τσακαλωτο, τωρα ο "φιλελεύθερος" Χατζηδακης παίζει ο ίδιος πρώτη μούρη...
Σήμερα... ο "νεοφιλελεύθερος" υπουργός Ενεργειας Χατζηδακης της "κεντροδεξιάς"... χορηγός της protergia χωρίς ντροπή...
Χθες... ο "μαρξιστής" Τσακαλωτος της BlackRock υπουργός-χορηγός...
O ξάδελφος Τσακαλώτου, Ορεστης Τσακαλωτος,  αναλαμβάνει την είσπραξη χρεών στη ΔΕΗ...
Όλοι "παλεύουν" για να σώσουν τη ΔΕΗ και την Ελλάδα... με τον ίδιο τρόπο... ως υπάλληλοι τραπεζών...
Ο σύμβουλος της ΔΕΗ (Qualco) Ορεστης Τσακαλωτος, το 2018, υπαγόρευσε τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές με χρέη άνω των 550€, ακόμα και... κατόχους ΚΟΤ. Η Qualco ανήκει στον Ορέστη Τσακαλώτο. Ο ανθρωπισμός της Αριστεράς σε νέα επίπεδα.
38χρονος κάηκε στο σπίτι του...
Η ΔΕΗ είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση, αλλά νόμιζε πως θα ζήσει...
Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ του Τσακαλώτου έκοψε το ρεύμα σε 150.000 οφειλέτες της ΔΕΗ!
Απίστευτο, προκαλεί την κοινωνία ο υπουργός – χορηγός Χατζηδακης
Ο υπουργός Χατζηδακης που είναι στη δικαιοδοσία του η ΔΕΗ, και είναι υποχρεωμένος να διασφαλίζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, διαφημίζει ιδιωτική ανταγωνίστρια εταιρία της ΔΕΗ