Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Τεταρτη 11 Σεπτεμβρη 2019


Στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 το στηριζόμενο από τις ΗΠΑ πολύνεκρο πραξικόπημα του στρατηγού Πινοσέτ ανακόπτει τον "ειρηνικό δρόμο για τον σοσιαλισμό" ή αλλιώς του «δημοκρατικού δρόμου για το σοσιαλισμό» που είχε δρομολογηθεί με την ανάδειξη ως προέδρου της Χιλής του σοσιαλιστή Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Εκλεγμένος με το 36,2% το 1970, ο Αλιέντε θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μεγάλη αντίφαση: από τη μια, θα επιχειρήσει βαθιές τομές σε σοσιαλιστική κατεύθυνση (εθνικοποιήσεις, αντιιμπεριαλιστική πολιτική κ.λπ.) και από την άλλη, θα πολιτευτεί σε αυστηρό πλαίσιο σεβασμού της αστικής δημοκρατικής νομιμότητας.
Ενώ η ριζοσπαστική του πολιτική θα προκαλέσει δυσφορία και τελικά την εχθρότητα των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, η αντίθεσή του στην εξοπλισμό  της εργατικής τάξης και της φτωχής αγροτιάς θα αφοπλίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, καθιστώντας το αδύναμο να αντιμετωπίσει το πραξικόπημα.
Η τραγική αποτυχία του χιλιανού "ειρηνικού δρόμου για τον σοσιαλισμό" ή αλλιώς του «δημοκρατικού δρόμου για το σοσιαλισμό» έθεσε ανοιχτά το ζήτημα της αποτυχίας αυτής της  στρατηγικής για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, σε χώρες με αστικοδημοκρατικούς θεσμούς και ιδεολογική κυριαρχία της άρχουσας τάξης πάνω σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Οι σαθρές απόψεις του «δημοκρατικού δρόμου για το σοσιαλισμό», που ήταν σαφή υποχώρηση στις απόψεις των κεφαλαιοκρατών, που ήταν κυρίως απόψεις των λεγόμενων δεξιών «ευρωκομμουνιστών», του Ιταλικού ΚΚ του Ισπανικού, και του Γαλλικού ΚΚ, δέχτηκαν τότε το 1973, γροθιά στο στομάχι, από τους ίδιους τους κεφαλαιούχους.
Άλλωστε ο Μαρξ το είχε πει, «αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, οι αστοί (κεφαλαιούχοι, μπουρζουαζία) θα τις είχαν βγάλει παράνομες».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να σου τον και τον γεωσκώληκα! Το φασιστοειδές αυτό λέγεται Τομ Ουότσον και είναι κορυφαίο στέλεχος των Βρετανών Εργατικών.
Τραβώντας μεγάλα ζόρια με τη δημοκρατία, το ανθρωπάκι αυτό θέλει να ακυρωθεί το δημοψήφισμα που αποφάσισε το Brexit και να διεξαχθεί άλλο, με την ελπίδα πως θα αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση του βρετανικού λαού.
Κι αν δεν μας κάτσει ούτε αυτή τη φορά, κάνουμε και τρίτο και τέταρτο. Πού θα πάει; Θα τύχει κι η καλή η ζαριά!
Ου, να μου χαθείς, ξευτιλισμένε!
Σχολιο.- Ο πρωταρχικός στόχος του Γουώτσον είναι η ανατροπή του Κόρμπιν. Το 2016, λίγο μετά το δημοψήφισμα, είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον των Φιλελεύθερων τονίζοντας ότι οι Εργατικοί ποτέ δεν θα παρέβαιναν την εντολή του βρετανικού λαού για το Brexit.
Σχολιο.- Όπως το λες είναι. Ήδη ο Κόρμπιν αποδοκίμασε τις άθλιες δηλώσεις του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η πολιτική εξουσία βρίσκεται στην κάνη του τουφεκιού" (Μάο)
"Η δύναμη βγαίνει απ' τις γροθιές κι όχι από πρόσωπα καλοσυνάτα.
Από στόμια βγαίνει η δύναμη και όχι από τα στόματα.
Σύντροφοι, γνωστό αυτό, ήταν, είναι και μένει αληθινό.
Κι αυτή 'ναι η πικρή αλήθεια της Ουνιδάδ Ποπουλάρ".
Στη μνήμη των χιλιάδων Χιλιανών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αυταπάτη του Αλιέντε πως ο ταξικός εχθρός και οι ιμπεριαλιστές πάτρωνές του θα επέτρεπαν τον κοινωνικό μετασχηματισμό χωρίς να προσφύγουν στη βαρβαρότητα της βίαιης καταστολής και στη σφαγή.
Στη μνήμη του προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε που έπεσε μαχόμενος, συμμεριζόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή την τύχη του λαού του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηγέτες κινημάτων για τη «δημοκρατία» στη φωτογραφία. Ο Τζόσουα Γουόνγκ, αρχηγός τού κινήματος στο χονγκ κονγκ. Βιτάλι Κλίτσκο, του μαϊνταν (του ναζιστικου κινηματος στην Ουκρανια). Ο άλλος είναι από τους Γουάιτ Χελμετς (ασπρα κρανη στη Συρια). Την κυρία ομολογώ δεν τη γνωριζα, οποτε τη γκουγκλαρα. Είναι λεει Αυστροϊρανη, στέλεχος τού τροτσικιστικου κομμουνιστικού εργατικού κόμματος τού Ιράν!! Λολ
Ζήτω ο «διεθνισμός»!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάρα τού Άσσαντ βάρεσε και τον Μπόλτον, που μόλις απολύθηκε από σύμβουλος εθνικής ασφάλειας. Να δεις που τελικά οι μόνοι που θα μείνουν στη θέση τους από το "ο-Άσσαντ-πρέπει-να-φύγει" μπλοκ είναι οι αρχηγοί των κλιφικών τροτσικιστικων οργανώσεων...
Σχολιο.- Λες δηλαδή να είναι η κατάρα του Άσαντ αυτή που χτύπησε το ISO και το διέλυσε; Άρα ούτε οι κλιφικοί έχουν ανοσία. Να το διορθώσεις λοιπόν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εξαιρετική ανάλυση για τό πώς γίνεσαι «επενδυτής» χωρίς νά βαζεις χρήμα καί αγοράζοντας,αντί νά πληρώνεις σέ πληρώνουν!..
Αποτελεί μνημείο τής ασυλληπτης μαφιόζικης κερδοσκοπίας τών απατεώνων σκατονεοφιλελλεδων μέ τά κομματα τους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ..

Μετά τον "επενδυτή" Μαρινάκη, ας δούμε, τώρα και έναν άλλον φίλο "επενδυτή" του Κούλη, που κι αυτός θα φέρει την ανάπτυξη, στην Ψωροκώσταινα.
Τον κ. Λάτση της "Λάμδα", εκ του "Λάτση", προερχόμενης..
Οπως θα γνωρίζετε, ο κ. Λάτσης μαζί με τον συνεργάτη του κ. Πεταλά, κατείχε το 44% της "Γιουρομπανκ". Είχε έδρα στην Ελβετία.(EFG Group)
Με το καταστροφικό PSI, το 2011-2012, οι Τράπεζες χρεοκόπησαν.
Η κεφαλαιακή ζημιά της Γιούρομπανκ ορίστηκε, στα 5,8 δις και η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από τον Λάτση ν΄αποχωρήσει, από το μετοχικό κεφάλαιο της Γιούρομπανκ, όπως συνέβη και με άλλες δύο Τράπεζες, που δραστηριοποιύνταν στην Ελλάδα και να καταβάλει το ποσοστό του, από τις ζημιές, ύψους 2,5 δις. Οι άλλες Τράπεζες το κατέβαλαν.
Τι έκανε, όμως,ο "επενδυτής", για να το αποφύγει;
Μετέφερε τις μετοχές σε 9 άτομα της οικογενείας του, ώστε, ως "ενδοοικογενειακή συναλλαγή" να μην πληρώσει φράγκο.
Μετά απ΄αυτό, για να μην καταρρεύσει η Γιούρομπανκ και συμπαρασύρει ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, στη χώρα, το ΤΧΣ και ο Αντ. Σαμαράς προσπάθησαν να υπάρξει εξαγορά της Γιούρομπανκ, από την "Εθνική". Δεν έπιασε το κόλπο, λόγω τρόϊκας, που είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα το κάνει αποδεκτό, αλλά ο Λάτσης είχε ήδη προλάβει να παραδώσει τις μετοχές στην Εθνική, κατόπιν συμφωνίας με το κράτος.
Ετσι, γλύτωσε την χρεοκοπία, αφού με τίποτα δεν έφταναν τα περιουσιακά του στοιχεία, για να πληρώσει το πρόστιμο και κατέχει και μετοχές της Εθνικής, πληρώνοντας γύρω στα 110 εκατομμύρια.
Τα χρέη του τα φορτώθηκε ο κατακρεουργημένος Ελληνας πολίτης.
Αμέσως μετά την κομπίνα, του επετράπη, από το γαλαντόμο Ελληνικό κράτος να διεκδικήσει την ...επένδυση στο Ελληνικό, ενώ ούτε, σήμερα, διαθέτει τα χρήματα, για την υλοποίηση της!
Γι΄αυτό και καθυστερεί, χρόνια τώρα!
Να χαρώ εγώ επενδύσεις, που διαμορφώνουν νόμους, για το τσιμεντάρισμα της παραλίας!
Θα τα ξέρεις αυτά Κούλη! Ετσι δεν είναι;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 92 ευρώ το τετραγωνικό αγόρασε ο Λάτσης το Ελληνικό, του μείωσαν τον ΦΠΑ και τώρα του δίνουν και δάνειο για να το χτίσει!
Σχολιο.- Κ ο πατερας του με τενεκεδες λαδια επαιρνε τα σπιτια των πειραιωτων στην κατοχη...
Που λιμοκτονουσαν.. .Λιγοι γνωριζουν οτι επι κατοχης στο χρηματιστηριο Αθηνων παιζανε οι ναζι μαζι με την ντοπια τοτε μεγαλοαστικη ταξη τις λιρες απο τις πολεις που ειχαν λεηλατησει κ ο λαος πέθαινε απο την πεινα στην Αθηνα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωστε η Lamda Development θα πάρει δάνειο μαμούθ από όλες τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν απο τους κομμένους μισθούς και συντάξεις, για να χρηματοδοτήσει το έργο στο Ελληνικό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι Ναζί παρέμειναν στην Κρήτη 8 μήνες μετά την απελευθέρωση;
10/09/1944
Γερμανικό τηλεγράφημα αναφέρει σχετικά με την αποχώρηση του γερμανικού κατοχικού στρατού από την Κρήτη και τη στάση των Βρετανών: «Οι Άγγλοι αφήνουν συνειδητά άθικτους τους ανθρώπους μας, παίρνοντας υπόψη μια επερχόμενη, που είναι και προς το αγγλικό συμφέρον, χρησιμοποίηση κατά των μπολσεβίκων».
Σεπτέμβρης 1944. Οι Γερμανοί που εγκαταλείπουν την Ελλάδα με κατεύθυνση τα βόρεια σύνορα της χώρας, μόνο στα όνειρα τους θα μπορούσαν να φανταστούν αυτό που συμβαίνει. Τα βρετανικά αεροπλάνα - ενώ οι μάχες μαίνονται σφοδρές παντού στον υπόλοιπο κόσμο - αφήνουν ανενόχλητα τα γερμανικά πλοία να μεταφέρουν Γερμανούς στρατιώτες απ' τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.
Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, είχε συναφθεί Αγγλογερμανική συμφωνία με αντάλλαγμα την παράδοση από τους Γερμανούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αμαχητί.
Ο Άλμπερτ Σπέερ, υπουργός της Πολεμικής και Βιομηχανικής Παραγωγής του Χίτλερ, σε συνέντευξή του στον Β. Μαθιόπουλο αποκαλύπτει: «Είμαι αυτήκοος μάρτυρας ενός γεγονότος, που μας είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση το φθινόπωρο του 1944. Θυμάμαι συγκεκριμένα ότι ο στρατηγός Γιόντλ, αρχηγός του Γενικού (γερμανικού) Επιτελείου, ήρθε μια μέρα και μου ανέφερε ότι επήλθε συμφωνία σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, που αφορούσε την Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή, πρωτοφανής μέχρι τότε και όπως γνωρίζω ΜΟΝΑΔΙΚΗ σε όλο τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, αφορούσε - όπως, τουλάχιστον, μου είπε ο Γιόντλ - την εκκένωση της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα χωρίς βρετανική ενόχληση.
Η συμφωνία αυτή έγινε στη Λισσαβόνα και το ποιος είχε την πρωτοβουλία δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι δεν έγινε σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά πολύ ψηλότερα, για να μην υπάρξουν ακριτομυθίες.
Η πληροφορία για το περίεργο αυτό «τζέντλεμαν αγκρίμεντ» μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου προκάλεσε σε όσους το έμαθαν κατάπληξη.
Και, πράγματι, οι Άγγλοι την τήρησαν. Τα γερμανικά πολεμικά και μεταγωγικά σκάφη φορτώθηκαν στρατό από τα ελληνικά νησιά - που εκκένωσαν - πέρασαν, το φθινόπωρο του 1944, ανενόχλητα μπροστά από τα μάτια των Βρετανών και ανάμεσα από τα βρετανικά υποβρύχια στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το τίμημα της συμφωνίας, κατά τη γνώμη μου, ήταν να παραχωρήσουν οι Γερμανοί τη Θεσσαλονίκη στους Άγγλους αμαχητί και μ' αυτόν το τρόπο η Ελλάδα να περιέλθει στο δυτικό στρατόπεδο. Και, βέβαια, ο Χίτλερ θα διατηρούσε ανέπαφες τις δικές του δυνάμεις, που κατείχαν το ελληνικό χώρο». (Βήμα 1976 )
Οκτώβρης 1944. Όλη η Ελλάδα, εκτός από ένα μικρό κομμάτι γης στην Κρήτη, είναι ελεύθερη.
Στην Κρήτη, απ' τους 67.000 Γερμανοιταλούς που υπήρχαν στο νησί, οι 17.000 έχουν εγκλωβιστεί και, υπό τον υποστράτηγο Μπέντακ, αναπτύσσονται σε μια παραλιακή λωρίδα 65 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει το λιμάνι της Σούδας, την πόλη των Χανίων, το αεροδρόμιο του Μάλεμε και ονομάζεται «Οχυρά Θέση Κρήτης».
Διατηρούν την πειθαρχία τους, διαθέτουν βαρύ οπλισμό, άφθονα πυρομαχικά και λειτουργούν μέχρι και την τελευταία στιγμή της αναχώρησης τους ως κατακτητές.
Μάιος 1945. Μοιάζει απίστευτο αλλά 8 ολόκληρους μήνες μετά την αναχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την ηπειρωτική Ελλάδα, 1 μήνα από την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας στους συμμάχους, οι Γερμανοί στην Κρήτη βομβαρδίζουν χωριά, εκδίδουν διαταγές και εκτελούν αιχμάλωτους.
9 Μαΐου 1945. Οι Γερμανοί υπογράφουν συμφωνία παράδοσης της Κρήτης, όχι με την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά με τους Άγγλους. Στη συμφωνία που είχε συνταχθεί στα αγγλικά προβλέπεται ότι, μέχρι να παραλάβουν το νησί οι βρετανικές δυνάμεις, οι Γερμανοί θα διατηρούν τον οπλισμό τους και θα εκτελούν τις διαταγές τους.
Έτσι οι Γερμανοί έμειναν στην Κρήτη, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, «ένοπλοι αιχμάλωτοι».
Πώς όμως εξηγούνται όλα αυτά ;
Οι Άγγλοι ήρθαν σε συμφωνία και χρησιμοποίησαν τα γερμανικά στρατεύματα που είχαν εγκλωβιστεί στην Κρήτη περιμένοντας την κατάληξη της εμφύλιας σύρραξης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αν επικρατούσε το ΕΑΜ, οι Βρετανοί δεν θα επέτρεπαν την ενσωμάτωση της Κρήτης σε μια κομμουνιστική Ελλάδα.
Πολλές μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι οι Άγγλοι προωθούσαν σχέδια πολιτικής αυτονομίας του νησιού που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν.
«Όσο πλησίαζε το τέλος της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη, ιδιαίτερα στον νομό Ρεθύμνου άρχισε μια αγγλοκίνητη κίνηση γι' «αυτονομία» της Κρήτης με επικεφαλής κάποιο Παπαδογιάννη
Ο Εμμανουήλ Μπαντουβάς αναφέρει ότι του προτάθηκε από τον πράκτορα της SOE Γουντχάουζ να ηγηθεί αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.
Τον Απρίλη 1943 ο άγγλος αξιωματικός Φίλντινγκ προπαγάνδιζε πάνω στην Κρήτη για την προσάρτηση της στην Αγγλία με την θεωρία ότι οι Κρητικοί είναι Δωρικής καταγωγής ενώ οι άλλοι Έλληνες είναι Πελασγοί. Ότι οι Κρητικοί δεν είναι Έλληνες αλλά αποτελούν ξεχωριστή φυλή. Ότι οι Κρητικοί μαλώνουν διαρκώς με τους υπόλοιπους Έλληνες και γι' αυτό καλό θα ήταν να αποτελέσουν ιδιαίτερο κράτος. Αλλά επειδή η Κρήτη είναι μικρή θα ευρίσκεται στη διάθεση των Μεγάλων και γι' αυτό καλό θα είναι να μπει κάτω από την προστασία της Αγγλίας και να έχει ένα πολίτευμα παρόμοιο με της Αυστραλίας. Ρωτούσε μάλιστα «μήπως οι Αυστραλοί δεν είναι ελεύθεροι;»
Ιούλιος 1945. 9 ολόκληρους μήνες απ' την απελευθέρωση της Αθήνας, ο τελευταίος πλήρης σχηματισμός της Wehrmacht στον κόσμο παραδίδει οπλισμό και αναχωρεί από την Κρήτη με αγγλικά πλοία.
* Ο υποστράτηγος Μπέντακ συνελήφθη το 1945, δικάστηκε και κρίθηκε αθώος των κατηγοριών που του είχαν απαγγελθεί αφού «επιχειρούσε κάτω απ' την εξουσία των Άγγλων για την τήρηση της τάξεως στην Κρήτη στην οποία ήταν Διοικητής πριν και μετά το τέλος του πολέμου».
* Η ναζιστική σημαία κατέβηκε στις 23 Μαΐου 1945, 11 μέρες μετά την παράδοση της » Οχυράς Θέσης Κρήτης » και ήταν η προτελευταία στον κόσμο. Η τελευταία έμεινε σ' ένα φυλάκιο στον Αρκτικό Κύκλο ξεχασμένη από θεούς κι ανθρώπους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία ή και να εμπνεύσει ταινία. Είναι όμως πραγματική, συγκλονιστική εικόνα πριν 75 χρόνια. Το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου 1944 χωρικοί μεταφέρουν στην Καλαμάτα με πομπή σε αυτοσχέδιο φορείο, νεκρό αντάρτη που έπεσε στη μάχη με τους ταγματασφαλίτες. Για να ταφεί με τους άλλους νεκρούς στη Φραγκόλιμνα.
Η φωτογραφία είναι στην οδό Αθηνών στο ύψος του (τότε) γηπέδου "Απόλλωνα" και τώρα δημαρχείου (ενδιαμέσως νοσοκομείου).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και βέβαια¨, επειδή οι "δημοκρατικοί" φιλέλερες γουστάρουν τις εκλογές μόνο όταν εκλέγονται οι ίδιοι, δεν τιμώρησαν ποτέ τον Πινοτσέτ που ανέτρεψε τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο, αλλά αντίθετα έκαναν διάφορα καραγκιοζιλικία παρέχοντάς του καταφύγιο και άσυλο μέχρι που ψόφησε!

Ο Πινοτσέτ διέταξε και πραγμάτωσε το πραξικόπημα ενάντια στον δημοκρατικά εκλεγμένο προοδευτικό πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιένδε και εγκαθίδρυσε μία από τις πιο αιματοβαμμένες δικτατορίες, που επιβίωσε επί 17 χρόνια χάρις στις προγραφές, τις αυθαίρετες συλλήψεις και εξαφανίσεις των πολιτικών αντιπάλων της, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες.
Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, και ο σύμβουλός του, Χένρι Κίσινγκερ, και η CIA είχαν διαβιβάσει μόλις πριν από μία εβδομάδα, στις 4 Σεπτεμβρίου, τα σχέδια για την ανατροπή του Αλιέντε, παρά την αντίθετη γνώμη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ΥΠΕΞ), όπως αποκαλύπτουν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης το 2008.
Στους μήνες που επακολούθησαν του πραξικοπήματος, το Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγο έγινε η μακάβρια σκηνή του μαρτυρίου και της σφαγής ενός άγνωστου ακόμη αριθμού αντιφρονούντων στη δικτατορία. Αυτό το επεισόδιο παραμένει ακόμη ένα από τα πιο σκοτεινά κι αμφιλεγόμενα γεγονότα του 20ού αιώνα.
Αμέσως μετά την εκλογή του Αλιένδε, ο Νίξον έδωσε εντολή στη CIA «να κάνει την οικονομία της Χιλής να κλάψει» με στόχο να πλήξει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια του νέου, μη αρεστού στην Ουάσινγκτον, Προέδρου: Ξεκινάει το σαμποτάζ των μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών, εθνικών και πολυεθνικών, εμποδίζοντας τις μεταφορές προϊόντων, ευνοώντας τη φυγή κεφαλαίων και επενδυτών και διερύνοντας το εξωτερικό χρέος.
Την ίδια στιγμή, πακτωλοί δολαρίων συνεχίζουν να ρέουν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χιλής, τα στελέχη των οποίων παραδοσιακά προετοιμάζονται στις αμερικανικές στρατιωτικές σχολές. Το 1972 οι στρατιωτικές ενισχύσεις είναι τα μόνα αμερικανικά κεφάλαια που εισέρχονται στη χώρα. Η Ουάσινγκτον εμποδίζει ακόμη και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της Χιλής. Ένα σχέδιο που διήρκεσε τρία χρόνια.
Στις 4 Σεπτεμβρίου 1972 ο Αλιένδε, ενώπιον της ΓΣ του ΟΗΕ, είχε καταγγείλλει όχι μόνο την επιθετικότητα των ΗΠΑ, αλλά και την πλήρη απουσία ελέγχου στις πολυεθνικές εταιρείες, που εφάρμοζαν έναν οικονομικό στραγγαλισμό ενάντια στην κυβέρνησή του: «Βρισκόμαστε ενώπιον μίας πραγματικής μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και τα εθνικά κράτη. Τα τελευταία υφίστανται παρεμβολές στη λήψη και άσκηση των θεμελιωδών πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών αποφάσεών τους εκ μέρους παγκόσμιων οργανισμών που δεν εξαρτώνται από κανένα κράτος. Για αυτές τις δραστηριότητές τους δεν λογοδοτούν σε καμία κυβέρνηση ούτε υπόκεινται στον έλεγχο κάποιου Κοινοβουλίου ή θεσμού που εκπροσωπεί το κοινό συμφέρον», είχε τονίσει ο Πρόεδρος της Χιλής.
Έναν χρόνο αργότερα, στις 9:20 της 11ης Σεπτεμβρίου 1973, ο Αλιέντε εκφώνησε τον λόγο που επρόκειτο να είναι και ο τελευταίος του: «Ζήτω η Χιλή, ζήτω ο λαός, ζήτω οι εργάτες… αυτές είναι οι στερνές μου λέξεις κι είμαι βέβαιος πως η θυσία μου δεν θα είναι μάταια. Είμαι βέβαιος πως, τουλάχιστον, θα είναι ένα ηθικό δίδαγμα που θα καταδικάσει την ψευδορκία, τη δειλία και την προδοσία», επισήμαινε ο Αλιένδε στο τελευταίο και πιο δραματικό από τα πέντε σύντομα μηνύματα που εκφώνησε στον λαό του από τα μικρόφωνα του Radio Magallanes. Η επίγνωση πως το τέλος του έφθανε ήταν αισθητή στη φωνή του, όμως δεν του έλειπαν το θάρρος και η βούληση να αφήσει στον λαό του ένα κληροδότημα.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Αλιένδε δεν έχουν διευκρινηστεί ποτέ. Ο ίδιος βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Μονέδα και σύμφωνα με την λαικη εκδοχή πολεμησε μεχρι τελους με το καλάσνικοφ ΑΚ-47 που του είχε δωρήσει ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των πραξικοπηματιών. Άλλοι υποστηρίζουν πως σκοτώθηκε από τους πραξικοπηματίες υπερασπιζόμενος το Μέγαρο.
Οι προσπάθειες της χιλιανής Δεξιάς να απαλλάξει τον Πινοτσέτ και τους συνεργούς από κάθε κατηγορία του ποτέ δεν σταμάτησαν και η κοινωνία της χώρας εξακολουθεί να είναι διχασμένη και να παραμένουν ζωντανές οι ουλές που άφησε η Δικτατορία. Η πορεια της προδοτριας προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ που εκλεχθηκε από τους σοσιαλιστες και ακολουθησε νεοφιλελευθερη πολιτικη επιλεγοντας να διαχειριστεί ετσι αυτήν τη βαριά κληρονομιά αναδεικνύουν το πόσο τα γεγονότα εκείνης της εποχής έχουν αφήσει βαθιά ίχνη στη χώρα.
Πολλοί πολιτικοί που είχαν αναλάβει καθήκοντα επί Δικτατορίας εξακολουθούν να έχουν ενεργό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Χιλής. Όπως ο πρώην ΥΠΕΞ του Πινοτσέτ, Σέρχιο Φερνάνδες, ο Αντρές Τσάντγουϊκ, υπουργός Εσωτερικών του δικτάτορα, ο Σεμπαστιάν Πινιέρα, που ως νεαρός συμμετείχε στο -αντίστοιχο των ναζιστικών- πογκρόμ του Τσατσαρίλιας το 1977 για τη «σωτηρία της πατρίδας». Και πολλοί άλλοι ακόμη.
Οι προσπάθειες της Εθνικής Επιτροπής για την Ιστορική Μνήμη είναι δύσκολες. Γιατί ο στόχος της προσκρούει στις βαθιές ρίζες που έχει απλώσει ακόμη ένα πιο καταχθόνιο σχέδιο, που βρήκε την εφαρμογή του στη Χιλή και απλώθηκε στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Βολιβία, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη. Ήταν τον σχέδιο των Chicago Boys του υπερσυντηρητικού καθηγητή Οικονομίας του Παν/μιου του Σικάγου Μίλτον Φρίντμαν για την εξάπλωση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου οικονομίας, όποιο κι εάν είναι το κόστος για τα «υποτελή» κράτη. Ένα σχέδιο με αιχμή του δόρατος το FBI και τη CIA, προκειμένου να εξουδετερωθούν με όποιον τρόπο όσοι αντιτίθενται. Στη Χιλή, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου έλαβε τη μορφή του αγώνα ανάμεσα στις δυνάμεις της αντίδρασης και τον εκλεγμένο Πρόεδρο από τον λαό.
Η δικτατορία του Πινοτσέτ δεν είχε σχεδιαστεί απλώς για να ανατρέψει τον προοδευτικό Αλιένδε. Είχε στόχο να χρησιμεύσει ως «εργαστήριο» για την εφαρμογή ενός μοντέλου ανάπτυξης που θα μπορούσε να εξαχθεί αργότερα και στο εξωτερικό. Μία αληθινή ακροδεξια νεοφιλευθερη διεξοδος  του μοντέλου παραγωγής στο πλαίσιο του τότε αναδυόμενου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Μέσα από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που κατήργησε κάθε δομή κοινωνικών παροχών και εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η χώρα εκσυγχρονίστηκε για τους κεφαλαιουχους και τους εχοντες χρημα, ο λαος εξαθλιωθηκε, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ξένων εταιρειών, στα χέρια των οποίων πέρασε η παραγωγή της. Αυτός ο νεοφιλελε ακροδεξιος εκσυγχρονισμός είναι και ο λόγος που όταν ο Πινοτσέτ αποχώρησε το 1988 από την ενεργό πολιτική, το 43% των κατοίκων της χώρας τον υποστήριζε. Και σημερα το νεοπινοσετικο ναζιστικο κομμα είναι στην εξουσια. Το σχέδιο των Chicago Boys συνεχίζει να εφαρμόζεται ακόμη με πολλές παραλλαγές και σήμερα. Πρόσφατο παράδειγμα ο οικονομικός στραγγαλισμός της Βενεζουέλας.
Η θυσία, πάντως, του Αλιένδε εξακολουθεί να αποτελεί ένα σύμβολο αγώνα στην ήπειρο της Λατινικής Αμερικής. Ακόμη αντικατοπτρίζει το παράδειγμα για το κόστος που καλείται ένα κράτος της περιοχής να πληρώσει όταν θελήσει για κάποιο, σύντομο, χρονικό διάστημα να ακολουθήσει τη δική του εμπειρία, να εφαρμόσει το δικό του παράδειγμα στη διακυβέρνηση και στην οικονομία, να χαράξει μία ανεξάρτητη, δημοκρατική πολιτική, χωρίς τις παρεμβάσεις του «μεγάλου γείτονα», της Ουάσινγκτον, που θεωρεί τη Λατινική Αμερική ζωτικό χώρο επιρροής της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλήσαμε την χώρα για να σώσουμε τις τράπεζες για να μπορούν οι Λάτσηδες να παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες για να "σώσουν την χώρα".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..η κόλαση δεν είναι γενικά οι "άλλοι" !!
...η κόλαση είναι η γερμανική ΕΕ και το τσιράκι της ο μακρόν....

το αγγλικό GQ έχει αφιερωμα στα κίτρινα γιλέκα 20 άνθρωποι έχουν χάσει το μάτι τους , 200 χέρια και δάκτυλα 600 έχουν μόμιμη σωματική βλάβη από την περιποιηση της Γαλλικης Αστυνομιας.Πυροβολούν εξ επαφης με πλαστικες σφαιρες πετάνε χειροβομβιδες κροτου λάμψης πάνω στα σώματα των διαδηλωτών .Κατα τα άλλα ο σοσιαλιστης Μακρόν δίδει μαθηματα δημοκρατίας σε Βενεζουελα Ρωσια κλπ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποικιοκρατία, καπιταλισμός, άχρηστοι και διαφθορά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μαρτύριο του Βίκτορ Χάρα το 1973 στη Χιλη, δείχνει πόσο τυφλή και ηλίθια είναι η ανθρωπότητα.
Φέρανε τον βίκτορ χαρα και τον παραγγείλαν να βάλει τα χέρια του στο τραπέζι. Σε αυτά του αξιωματικού, εμφανίστηκε ένα τσεκούρι. Με ένα ξερό χτύπημα έκοψε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού, μετά σε άλλο χτύπημα, αυτά του δεξιού χεριού. Τα δάχτυλα άκουσαν να πέφτουν στο ξύλινο πάτωμα. Το σώμα του βίκτορ γίνεται βαρύ. Οι συλλογικές κραυγές των 6 000 κρατουμένων ακούστηκαν. Ο Αξιωματικός στεκόταν πάνω στο σώμα του τραγουδιστή-Κιθαρίστα και ουρλιάζει: "Τραγούδα τώρα για τη μητέρα σου", και συνέχισε να τον χτυπά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
«’Η θα τον σκοτώσω ή θα αυτοκτονήσω» – Η τραγική ιστορία του 15χρονου που απόφάσισε να κρεμαστεί στην Κύπρο για να μη σκοτώσει τον πατέρα του
Χαρακτηριστικό των όσων είχε υποστεί το άτυχο παιδί, ήταν ότι στη φάρμα που τον υποχρέωνε να πηγαίνει ο πατέρας του, ο Στυλιανός απέκτησε έναν μοναδικό φίλο. Ένα μικρό αρνί. Ο πατέρας του για να τον «τιμωρήσει» τον Στυλιανό, θέλησε να του στερήσει ό,τι αγαπούσε. Έσφαξε μπροστά του τον «φίλο» του.
Ο Στυλιανός έπνιξε τα δάκρυά του και ξέσπασε την άλλη μέρα στο σχολείο. Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Η εύκολη απάντηση; «Προβληματικός, απροσάρμοστος, βίαιος…». Την ιστορία με το αρνί την είπε και στη συνοδό και στη δασκάλα της λογοθεραπείας και σε δυο – τρεις ανθρώπους που είχε αρχίσει να εμπιστεύεται.
Το παιδί έζησε σε συνθήκες τραγικές με ποντίκια, μουχλιασμένο φαγητό.
Ο 15χρονος είχε πει σε πρόσωπο του περιβάλλοντός του, ότι μια μέρα ή θα σκοτώσει τον πατέρα του ή θα αυτοκτονήσει.
Γνώριζαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), γνώριζε η Αστυνομία, γνώριζε το σχολείο, γνώριζαν οι γείτονες… γνώριζαν οι πάντες. Μόνο δυο – τρεις άνθρωποι προσπάθησαν να αλλάξουν τη μοίρα αυτού του παιδιού, αλλά έπεσαν σε τοίχους.
Χαρακτηριστικό των όσων είχε υποστεί το άτυχο παιδί, ήταν ότι στη φάρμα που τον υποχρέωνε να πηγαίνει ο πατέρας του, ο Στυλιανός απέκτησε έναν μοναδικό φίλο. Ένα μικρό αρνί. Ο πατέρας του για να τον «τιμωρήσει» τον Στυλιανό, θέλησε να του στερήσει ό,τι αγαπούσε. Έσφαξε μπροστά του τον «φίλο» του.
Ο Στυλιανός έπνιξε τα δάκρυά του και ξέσπασε την άλλη μέρα στο σχολείο. Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Η εύκολη απάντηση; «Προβληματικός, απροσάρμοστος, βίαιος…». Την ιστορία με το αρνί την είπε και στη συνοδό και στη δασκάλα της λογοθεραπείας και σε δυο – τρεις ανθρώπους που είχε αρχίσει να εμπιστεύεται.
Σύμφωνα με τον «Πολίτη», στη ζωή του δεν υπήρχε ούτε μια ακτίδα φωτός. Μάταια αναζητούσε κατανόηση στη μητέρα, η οποία φαίνεται πως αντιμετώπιζε τα δικά της προβλήματα και μάλιστα είχε νοσηλευτεί και σε Ψυχιατρείο. Θύμα και αυτή, με ακόμα δύο ανήλικα παιδιά.
Η κάθε μέρα του ήταν μια μέρα αγώνα για να ζήσει σαν τους συμμαθητές του. Το πάλεψε, το διεκδίκησε, μάτωσε αλλά δεν τα κατάφερε. Μπροστά του πάντα υπήρχε ένα βουνό βίας και αδιαφορίας. Τελικά είχε ένα «αφύσικο» τέλος. Ένα τέλος, για το οποίο κανείς δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη, η οποία πέφτει ως βαριά σκιά σε ώμους που δεν θέλησαν να τη σηκώσουν.
Το παιδί έζησε σε συνθήκες τραγικές με ποντίκια, μουχλιασμένο φαγητό.
Ο 15χρονος είχε πει σε πρόσωπο του περιβάλλοντός του, ότι μια μέρα ή θα σκοτώσει τον πατέρα του ή θα αυτοκτονήσει.
Τελικά, όταν για πολλοστή φορά ο πατέρας του το διέταξε να πάει στη φάρμα να κάνει δουλειές, το παιδί υπάκουσε. Όμως κρεμάστηκε και εκεί τον βρήκε ο πατέρας του.
Μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού, το κράτος μετακίνησε τα παιδιά από το σπίτι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΔΕΠΑ,ΕΛΠΕ ΑΔΩΝΙΣ ΜΕΣΙΤΙΚΟ.

Δεν υπάρχουν πλέον ούτε πολιτικές ούτε κοινωνικές αντιστάσεις, στο ξεπούλημα αυτής της θλιβερής, ΠΡΩΗΝ χώρας...

 Επιταχύνεται η διαδικασία πώλησης του 30% του Ελ. Βενιζέλος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μια καλή αρχή!
Μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση φαίνεται να τα μαζεύει για το ξεπούλημα των ακτών.
Ενδεικτικό της κατακραυγής ήταν το γεγονός πως τους εκραξε μέχρι και το " liberal.gr" ενώ οι αποκαλύψεις (Της καθημερινής ξεπέρασαν τις 20.000 κοινοποιήσεις...
Έχουν φυσικά πλάκα οι διαρροές πως ο Στραικουρας και ο Άδωνις ήταν ..." Επιφυλακτικοί"! Τι να πουν, ότι τους εφτυναν και τα κοτσύφια που πετούσαν;
Τα μαζεύουν προσωρινά και μόνο για τον αιγιαλό... Τα πουλάνε όλα, θα ξαναπροσπαθησουν!
Υ.γ. επιβεβαιώνεται πως " αποκαλύψεις" τέτοιου τύπου από " ανεξάρτητες" φυλλάδες τέτοιου τύπου είναι τροχιοδεικτικες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή όλα τα είδαν "δικαιωματικά" οι ζαίοι..πιθανόν αντί για τα αύγουλα να καταδικαστούν οι δικαστές!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Τζιά. Εργολάβοι μπαζώνουν κορυφαία παραλία για να ξεφορτώσουν οικοδομικά υλικά. Πρόκειται να ανεγερθεί πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα Σαουδαραβικών συμφερόντων...

Μεγάλη οικολογική καταστροφή συντελείται σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Τζιάς στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης. ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μού'στειλαν συνταγή για μαγείρεμα "αντικκοκορικού δικαιωματιλικίου"...θα ενημερωθείτε!!!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τσεχία εξετάζει την ανάκληση της απόφασης αναγνώρισης του Κοσόβου
 Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 21:12
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν δήλωσε από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, ότι θα θέσει επίσημα, στα θεσμικά όργανα της χώρας του, ζήτημα ανάκλησης της απόφασης αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Ο Μίλος Ζέμαν, στην συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η Τσεχία να ανακαλέσει την απόφαση αναγνώρισης του Κοσόβου που ελήφθη το 2008. «Σε ένα μήνα, στην ετήσια συνέλευση των συνταγματικών αρχών στην Πράγα, θα θέσω το ερώτημα εάν είναι θεσμικά δυνατόν να ανακληθεί η πράξη αναγνώρισης του Κοσόβου και θα κινηθώ ανάλογα με την απάντηση που θα λάβω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τσεχίας.
Ο κ. Ζέμαν, αφού διευκρίνισε πως εκφράζει την προσωπική του άποψη, επισήμανε ότι «το Κόσοβο δεν μπορεί να αποτελέσει μέλος της κοινότητας των δημοκρατικών χωρών, διότι διοικείται από εγκληματίες πολέμου». Ο πρόεδρος της Τσεχίας αμέσως μετά την άφιξη του εχθές στο Βελιγράδι, στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε στο Κόσοβο. «Αγαπάω τον σερβικό λαό και την Σερβία αλλά δεν αγαπάω το Κόσοβο» δήλωσε φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, φράση που ενόχλησε την Πρίστινα.
Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στο Κόσοβο εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να μην μεταβεί εκπρόσωπος του Κοσόβου στην κοινή διάσκεψη των χωρών της πρωτοβουλίας του Βίσεγκραντ με τους ηγέτες χωρών των δυτικών Βαλκανίων, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Πράγα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεχεράνη: Το φορτίο του Adrian Darya 1 πωλήθηκε εν πλω και ο αγοραστής ορίζει τον προορισμό του
 Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 16:07
Ο απεσταλμένος του Ιράν στο Λονδίνο δήλωσε σήμερα πως το φορτίο πετρελαίου του δεξαμενοπλοίου Adrian Darya 1 πωλήθηκε εν πλω σε μια ιδιωτική εταιρεία, αρνούμενος πως η Τεχεράνη παραβίασε διαβεβαιώσεις τις οποίες έδωσε σχετικά με το πλοίο, όμως επέμεινε πως οι κυρώσεις της ΕΕ για τη Συρία δεν ισχύουν για την Τεχεράνη.
«Κατά τη συνάντηση με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών, υπογραμμίσθηκε πως η δράση των βρετανικών αρχών εναντίον του δεξαμενοπλοίου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο παραβίασε το διεθνές δίκαιο», έγραψε στο Twitter ο πρεσβευτής Χαμίντ Μπαεϊντινεζάντ αφού εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο.
«Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν μπορούν να επεκτείνονται σε τρίτες χώρες. Παρά τις πολυάριθμες απειλές της Αμερικής, το δεξαμενόπλοιο πούλησε το πετρέλαιό του εν πλω σε μια ιδιωτική εταιρεία και δεν έχει παραβιάσει καμία υποχρέωση», πρόσθεσε ο Μπαεϊντινεζάντ.
«Η ιδιωτική εταιρεία ... που είναι ο ιδιοκτήτης του πετρελαίου ορίζει τον προορισμό στον οποίο θα πωληθεί το πετρέλαιο», δήλωσε ο Μπαεϊντινεζάντ μιλώντας στο κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως το Ιράν πώλησε το φορτίο πετρελαίου του δεξαμενοπλοίου Adrian Darya 1 στη Συρία, παραβιάζοντας διαβεβαιώσεις που είχε δώσει σχετικά με το πλοίο, το οποίο είχε καταληφθεί παρανομα με πειρατικο ρεσαλτο από βρετανους κομαντος στο Γιβραλτάρ για παραβίαση κυρώσεων της κωλοΓερμανοευρω Ένωσης.
Το Ιράν ανακοίνωσε την Κυριακή πως το δεξαμενόπλοιο παρέδωσε το πετρέλαιό του κάπου στην περιοχή της Μεσογείου. Ενώ εχει καταγραφει από τους αμερικανικους δορυφορους ότι ξεφορτωσε στο Ταρτους της Συριας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουτινικη Καπιταλιστικη Ρωσία: Καταργούνται 20.000 και πλέον κανονιστικές πράξεις της Σοβιετικής Ένωσης που ισχύουν μέχρι σήμερα
 Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 15:23
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή για την κατάργηση έως το τέλος του έτους χιλιάδων κανονιστικών πράξεων που θεσπίσθηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης και επί σοσιαλιστικής Ρωσίας και ισχύουν μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την διάρκεια της εκπομπής «Ντιαλόγκ» που μεταδίδεται από το κανάλι «Ρωσία-24».
Η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποιεί μια ευρεία κανονιστική μεταρρύθμιση, η οποία χαρακτηρίζεται «ρυθμιστική γκιλοτίνα», στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και η κατάργηση των εν λόγω κανονιστικών πράξεων.
Στην εκπομπή παρευρίσκετο και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Κονσταντίν Τσουϊτσένκο και αρμόδιος για την εφαρμογή της «ρυθμιστικής γκιλοτίνας», ο οποίος ανέφερε ότι γίνεται λόγος για 20.419 κανονιστικές πράξεις. Ο Ρώσος πρωθυπουργός του ζήτησε να απαριθμήσει μερικές και εκείνος ανέφερε ως παράδειγμα τέτοιων κανονιστικών πράξεων το διάταγμα του Σοβιέτ των λαϊκών επιτρόπων της Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (ΡΣΟΣΔ) του 1917 «Για την οκτάωρη εργασία» και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της ΡΣΟΣΔ του 1978 με τίτλο «Ζητήματα της εθνικής ένωσης εκτροφέων κουνελιών και ερασιτεχνών εκτροφέων γουνοφόρων ζώων».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Παύουν οι συμφωνίες με το Ισραήλ αν προσαρτήσει οποιοδήποτε έδαφός μας»
 Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 13:22
Όλες οι συμφωνίες που υπεγράφησαν με το Ισραήλ και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές θα παύσουν, αν η ισραηλινή πλευρά προχωρήσει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, τη Βόρεια νεκρά θάλασσα και οποιοδήποτε μέρος των παλαιστινιακών κατεχόμενων εδαφών του 1967, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς.
Οι δηλώσεις του ήρθαν ωε απάντηση στη χθεσινή δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι θα προχωρήσει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, τη Βόρεια νεκρά θάλασσα και αρκετούς οικισμούς, αν κερδίσει στις επερχόμενες ισραηλινές εκλογές.
Ο πρόεδρος Αμπάς τόνισε ότι «έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ανεξάρτητα από τις συνέπειες, καθώς οι αποφάσεις του Νετανιάχου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο».
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσσι, δήλωσε ότι «η απόκτηση εδαφών με τη βία συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου» και πως «όλοι οι Ισραηλινοί εποικισμοί αποτελούν έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το καταστατικό της Συνθήκης της Ρώμης». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να δράσει τώρα για να αποτρέψει τον Νετανιάχου και τους συμμάχους του από το να ενταφιάσουν όποιες εναπομείνασες προοπτικές για ειρήνη και ενός βιώσιμου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Αυτό περιλαμβάνει την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, την απαγόρευση όλων των προϊόντων των παράνομων οικισμών και την ανάληψη δράσης κατά εταιρειών που εμπλέκονται στο παράνομο ισραηλινό αποικιακό σχέδιο, το οποίο αποφέρει τεράστια κέρδη τόσο στο Ισραήλ, όσο και στους εποικισμούς, εις βάρος του κατεχόμενου παλαιστινιακού πληθυσμού». Ο πρέσβης κατέληξε δηλώνοντας ότι «δε θα παραδοθούμε στις προσταγές ενός απελπισμένου και ρατσιστικού πολιτικού, που βυθίζει ολόκληρη την περιοχή σε συγκρούσεις και διαμάχες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας
 Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 04:24
Ρωσικά αεροσκάφη διεξήγαγαν την Τρίτη δύο επιδρομές εναντίον τζιχαντοφασιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, τους πρώτους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή μετά την εκεχειρία που ανακοίνωσε η Μόσχα πριν από 10 ημέρες.
Παράλληλα, ένας ισλαμοφασιστας σκοτώθηκε από βολές του πυροβολικού της συριακής δημοκρατίας σε χωριό σε νότιο τομέα της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου κυριαρχούν οι τζιχαντοφασιστές της συμμοριας Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία).
Στην επαρχία και σε περιοχές που γειτονεύουν με αυτή εφαρμόζεται από την 31η Αυγούστου μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός την οποία ανακοίνωσε η Μόσχα, τέσσερις μήνες μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών και την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων από τις δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας και της συμμάχου της Ρωσίας. Στους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 960 ισλαμοφασιστες.
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ανεστάλησαν έκτοτε, ωστόσο στο πεδίο η κατάπαυση του πυρός παραβιάζεται συχνά με πλήγματα του πυροβολικού.
Ρωσικά αεροσκάφη διεξήγαγαν δύο πλήγματα εναντίον θέσεων τζιχαντοφασιστικών συμμοριων στην περιοχή Καμπάνι, στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας της Λαττάκειας, που γειτονεύει με εκείνη της Ιντλίμπ.
Στους τομείς τους οποίους στοχοθέτησε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βρίσκονται διάφορες συμμοριες τζιχαντοφασιστών, συμπεριλαμβανομένων της ΧΤΣ και του Ισλαμοφασιστικού Κόμματος του Τουρκεστάν.
Στα τέλη Απριλίου η Συριακη Δημοκρατια του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με την υποστήριξη της ρωσικής ΠΑ ενέτεινε τα πλήγματα στην Ιντλίμπ και γειτονικούς τομείς στις επαρχίες της Χάμας, της Λαττάκειας και του Χαλεπιού, όπου κυριαρχεί η ΧΤΣ.
Την 8η Αυγούστου, εξαπέλυσε χερσαία επιχείρηση ανακτώντας και απελευθερωνοντας από τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων πολλές πόλεις και κοινότητες. Οι κατοικοι τους πανηγυριζαν.
Η εφημερίδα «Αλ Ουάταν» είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι η κατάπαυση του πυρός ήταν ενδεχόμενο να μη διαρκέσει παρά οκτώ ημέρες, με στόχο να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στους τζιχαντοφασιστες να εγκαταλείψουν τομείς στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ από όπου διέρχεται ένας αυτοκινητόδρομος στρατηγικής σημασίας, που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.
Πριν αναστείλει την επιχείρηση ευρείας κλίμακας που είχε εξαπολύσει, η Συριακη Δημοκρατια φαινόταν να βάζει στο στόχαστρο την πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, από την οποία διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος.
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Άσαντ έχουν ανακτήσει περίπου το 60% της επικράτειας της Συρίας, με την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Πέραν της Ιντλίμπ, αχανείς εκτάσεις της χώρας στο ανατολικό της τμήμα που βρίσκονται στα χέρια κουρδικών οργανώσεων των αμερικανων παραμένουν πέραν του ελέγχου της Συριακης Δημοκρατιας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαμοθρακη. Ο πλοιοκτητης του…. χαους διεκδικει ξανα την αγονη γραμμη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Γενική απεργία ενάντια στην... πείνα
 11 Σεπτεμβρίου 2019 14:06
Συμβάσεις και τρόφιμα ζητούν τα συνδικάτα από Μάκρι και ΔΝΤ
Η Αργεντινή παρέλυσε χθες από τη γενική απεργία των δύο μεγάλων συνδικάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ATE και CTA, που απαιτούν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και αυξήσεις μισθών υψηλότερες από την άνοδο του βασικού καλαθιού των ειδών πρώτης ανάγκης. Στη μεγάλη πορεία στο Μπουένος Άιρες, που κατέληξε στην Πλάθα Ντε Μάιο, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το Μάκρι και το ΔΝΤ το τέλος της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα να αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση, με ένα τμήμα της κοινωνίας των μεγάλων πόλεων να επιβιώνει μόνο χάρη στα συσσίτια, ενώ την ίδια στιγμή η Αργεντινή κατέρριψε φέτος ρεκόρ στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Μάκρι δεν φτάνει για να καλύψει ούτε το 50% των αναγκών σίτισης ενός εργαζομένου, ενώ την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτούν την αύξηση κατά τουλάχιστον 50% της δημόσιας χρηματοδότησης των λαϊκών συσσιτίων και γενικότερα της τροφοδοσίας τροφίμων. Οι περονιστές και το κόμμα της Αριστεράς εκτιμούν ότι η αλλαγή των οικονομικών παραμέτρων, εξαιτίας της κρίσης, επιβάλλει την επανεξέταση της χρηματοδότησης κάθε τρεις μήνες, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η αύξηση των τιμών του “καλαθιού της νοικοκυράς”. Ομάδα βουλευτών της αντιπολίτευσης, που στηρίζουν το “Μέτωπο Όλων” του Φερνάντες και της Κίρτσνερ, θα καταθέσει την Πέμπτη πρόταση νόμου για τη διασφάλιση της σίτισης στις λαϊκές συνοικίες.
Ο υπουργός Παραγωγής Ντάντε Σίκα, μετά από τη συνάντησή του με το συνδικάτο της CGT, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την υιοθέτηση ενός βοηθήματος για την αγορά τροφίμων για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που πιθανώς θα φτάσει στα επίπεδα με το αντίστοιχο επίδομα σίτισης των δημοσίων υπαλλήλων. Ορισμένοι στοιχηματίζουν ότι ο Μάκρι θα παρουσιάσει το διάταγμα για το επίδομα σίτισης στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, γιατί δεν θέλει να οδηγηθεί στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου με τους ψηφοφόρους... να πεινούν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποπληρωνονται? 8 εκατομμυρια ευρω θαλασσοδανεια στον αγροτη…(!!!) Ρουβα από την Πειραιως!! «Εγγυητες» Σαλλας  Βαρδης και Λατση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τραπεζε ετοιμαζουν πλειστηριασμους για δανεια πρωτης κατοικιας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στα 4 εκατομμυρια ΑΦΜ οι οφειλετες στην Εφορια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Καταγγέλλει προετοιμασία επίθεσης από την Κολομβία
Νέα όξυνση στις τεταμένες σχέσεις Κολομβίας και Βενεζουέλας προκαλεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του κολομβιάνικου περιοδικού «Σεμάνα» στις 7 Σεπτέμβρη, που εμφανίζει τον Βενεζουελάνο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να δίνει εντολή στο στρατό να προστατεύει τους «κόκκινους ένοπλους», όπως κατονομάζονται οι Ενοπλες Επανασταστικές Δυνάμεις Κολομβίας (FARC-EP), που επανασυστάθηκαν πρόσφατα, και ο Επαναστατικός Απελευθερωτικός Στρατό (ELN), αντάρτικα κινήματα που υποτίθεται πως έχουν βρει καταφύγιο στη Βενεζουέλα. Αυτές οι «αποκαλύψεις», που φέρονται να περιλαμβάνονται σε έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών και του στρατού της Βενεζουέλας, ταιριάζουν «γάντι» με τις πρόσφατες κατηγορίες της κολομβιανής κυβέρνησης και της φασιστικής αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας με επικεφαλής τον Χουάν Γκουαϊδό, αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Τη Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες κατήγγειλε ότι οι «αποκαλύψεις» αυτές είναι ψευδείς ειδήσεις και ότι χρησιμοποιείται ένα πραγματικό έγγραφο του στρατού, που αφορά μέτρα συμβολής για την αντιμετώπιση της τροφοδοσίας παραμεθόριων περιοχών με τρόφιμα και το οποίο παραποιήθηκε και πλαστογραφήθηκε για να προστεθεί η δήθεν «εντολή» του Προέδρου Μαδούρο. Εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν την κακή πλαστογράφηση: Λεπτομέρειες όπως σφραγίδες, αριθμοί πρωτοκόλλου, αλλά και ορολογία όπως «κόκκινοι ένοπλοι», που χρησιμοποιούνταν πριν από τον Τσάβες στη Βενεζουέλα.
Ταυτόχρονα ο Ροντρίγκες, όπως και ο Μαδούρο στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, κατήγγειλαν ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν τις κινήσεις που κάνει η φασιστική κυβέρνηση της Κολομβίας για να διεισδύσει στο στρατό της Βενεζουέλας, στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας. Γίνεται αναφορά για 42 προσπάθειες προσέγγισης αξιωματικών της Αεροπορίας οι οποίες έγιναν τους τελευταίους τρεις μήνες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήγμα στην αεράμυνα της χώρας.
Ο Μαδούρο υπογράμμισε ότι υπάρχουν επίσης επαρκή στοιχεία για την προετοιμασία που κάνει η φασιστικη κυβέρνηση της Κολομβίας και με την εκπαίδευση ένοπλων ομάδων για να επιτεθεί στρατιωτικά στη Βενεζουέλα, αξιοποιώντας και το πρόσχημα της «προστασίας τρομοκρατών». Με βάση αυτές τις απειλές, κατέληξε, πραγματοποιούνται στα σύνορα των 2.200 χιλιομέτρων οι στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας, που θα διαρκέσουν έως τις 28 Σεπτέμβρη.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα με όλα τα διπλωματικά μέσα, στον ΟΗΕ, στο Κίνημα Αδεσμεύτων και αλλού, θα καταγγείλει αυτήν την επιθετική πολιτική της Κολομβίας, και κάλεσε τον κολομβιανό λαό να αντισταθεί στα «τύμπανα του πολέμου» που χτυπάει η κυβέρνηση του φασιστα Ιβάν Ντούκε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Αληταρας ακτιβιστής της πληρωμενης από την CIA αντιπολίτευσης στο Βερολίνο
Διάβημα διαμαρτυρίας από την Κίνα
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.--
Κάλεσμα ενίσχυσης των πληρωμενων από την CIA αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνεχίζονται καθημερινά στο Χονγκ Κονγκ απηύθυνε χτες ο «ακτιβιστής» φοιτητής και στέλεχος του κόμματος Demosisto (που προτάσσει την περαιτέρω αυτονόμηση της περιφέρειας) Τζόσουα Γουόνγκ, από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση και συνάντησε μάλιστα τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας. Ο Γουόνγκ ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη από τους Γερμανούς επιστρατεύοντας αντικομμουνιστικά «επιχειρήματα», του τύπου «το Χονγκ Κονγκ είναι το νέο Βερολίνο». Σημειωτέον, φτάνοντας στη γερμανική πρωτεύουσα ο Γουόνγκ δήλωσε ότι θα συνεχίσει «τον αγώνα για ελεύθερες εκλογές».
Την έντονη αντίδραση της Κίνας εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χούα Τσουνίνγκ, λέγοντας ότι η χώρα της είναι «υπερβολικά ενοχλημένη και σφόδρα αντίθετη» με την άδεια που δόθηκε για την επίσκεψη του Γουόνγκ και τη συνάντησή του με τον Μάας. «Η Κίνα έχει ήδη πραγματοποιήσει αυστηρό διάβημα προς τη γερμανική πλευρά», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι το Χονγκ Κονγκ είναι μια εσωτερική υπόθεση και καμία ξένη κυβέρνηση, οργανισμός ή πρόσωπο δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει.
Στο ίδιο το Χονγκ Κονγκ, αλητακια μαθητές Γυμνασίου πληρωθηκαν και συμμετείχαν τις τελευταίες μέρες στις πληρωμενες από την CIA αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται καθημερινά, με συνθήματα όπως «Η επανάσταση των ημερών μας» και «Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ».
Στο μεταξύ, οι κυβερνήσεις της Κούβας και της Βενεζουέλας με ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για «παρέμβαση των ΗΠΑ» στο Χονγκ Κονγκ, την οποία και καταγγέλλουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Προειδοποιήσεις «Χεζμπολάχ»
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
«Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού», διαβεβαίωσε χτες σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», Χασάν Νασράλα, με αφορμή τις πρόσφατες επιχειρήσεις ισραηλινών τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών σε νότια προάστια της Βηρυτού και κοντά στη μεθόριο των δύο χωρών.
Ο Νασράλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη που πραγματοποιεί από τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου ο Αμερικανός νέος υφυπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Σένκερ, που έχει αναλάβει το ρόλο «μεσολαβητή» για την επίλυση της διένεξης Ισραήλ - Λιβάνου σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή 860 τ. χλμ., στην οποία υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Χαρακτήρισε τον Σένκερ «φίλο του Ισραήλ», αμφισβητώντας τον «αμερόληπτο» ρόλο του μεσολαβητή που έχει αναλάβει.
Παράλληλα, ο ηγέτης της «Χεζμπολάχ» ειπε την αληθεια  ότι η «αντίσταση» που προέβαλε η οργάνωσή του «ανάγκασε» το Ισραήλ να υποχωρήσει από τα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ χαρακτήρισε τις πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της «Χεζμπολάχ» «απόπειρα να καταφερθούν πλήγματα στην αντίσταση αφότου απέτυχαν οι πόλεμοι των σιωνιστών».
Ο Σένκερ μέσα στο τελευταίο 48ωρο πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι, τον Πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν και τον πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι. Ο Χαρίρι ζήτησε περισσότερη υποστήριξη από τις ΗΠΑ στη «σταθεροποίηση» της υπερχρεωμένης λιβανέζικης οικονομίας, ο δε Αούν εξέφρασε την ελπίδα πως οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν τη μεσολάβηση με το Ισραήλ» για την οριοθέτηση διαφιλονικουμένων χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Οσο για τον Μπέρι, τόνισε ότι ο Λίβανος και δη ο εγχώριος τραπεζικός τομέας «δεν μπορούν να αντέξουν» την εντεινόμενη οικονομική πίεση των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλει σε βάρος της «Χεζμπολάχ», ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση αποφάσεων του ΟΗΕ στις σχέσεις με τον Λίβανο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
«Τρομοκρατική οργάνωση» το λόμπι των όπλων
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Η έξαρση των ένοπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ και η αμέτρητη λίστα θυμάτων, συχνά από νεαρούς δράστες που προκαλούν μακελειά αγοράζοντας όπλα από σούπερ μάρκετ, προκαλούν αντιδράσεις και ενδοαστικές αντιπαραθέσεις με φόντο την επί δεκαετίες καλλιέργεια της οπλο-κουλτούρας στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της πόλης του Σαν Φρανσίσκο να χαρακτηρίσει «εσωτερική τρομοκρατική οργάνωση» το λόμπι της οπλοκατοχής και των πολεμικών βιομηχανιών, NRA, θεωρώντας πως προωθεί και καλλιεργεί την ένοπλη βία στη χώρα.
Το λόμπι, όπως αναμενόταν, κατέθεσε χτες αγωγή σε βάρος των αρμόδιων αρχών του Σαν Φρανσίσκο, με το επιχείρημα πως ο χαρακτηρισμός της οργάνωσης ως «τρομοκρατικής» περιορίζει τις μπίζνες εταιρειών που σχετίζονται μαζί του καθώς επιχειρείται να αποκλείονται από υπηρεσίες της πόλης.

Ψάχνουν αν είναι... μονοπώλιο η «Google»!
Ερευνα για το προφανές ανακοίνωσαν πως ξεκινούν συντονισμένα οι εισαγγελικές αρχές σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, ώστε να εξακριβώσουν εάν συνιστά... μονοπωλιακή δράση η σχεδόν διεθνής κυριαρχία της «Google» στο Διαδίκτυο σε δεκάδες τομείς.
Το ίδιο διάστημα, το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως διαπίστωσε μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων Αμερικανών το 2018 παρά τους «ανθηρούς» δείκτες της καπιταλιστικής οικονομίας. Καταγράφει ότι τουλάχιστον 27,5 εκατ. άνθρωποι (8,5% του πληθυσμού) δεν είχαν πέρσι ούτε καν τη βασική ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το ποσοστό αυτό είχε μετρηθεί στο 7,9% το 2017.
Αλλα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ καταγράφουν ότι το 11,8% των Αμερικανών ζουν σε συνθήκες φτώχειας ενώ το μέσο οικογενειακό εισόδημα παρέμενε σταθερό από το 2017 φθάνοντας περίπου τα 63.200 δολάρια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρόνια Πολλά Πρόεδρε των Ελεύθερων του κόσμου!
Μπασάρ Αλ Άσαντ... 11 Σεπτέμβρη 1965…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φέλιξ Ντζερζίνσκι... ιστορική μορφή της Οκτωβριανής Επανάστασης...
Feliks Edmundovich (11 Σεπτέμβρη 1877 - 20 Ιούλη 1926)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



να υπενθυμίσω την αποκάλυψη του Wikileaks, μέσα από την οποία οι Free Press εφημερίδες όπως για παράδειγμα η Lifo και η Athens Voice, μαζί με έναν στρατό νέων δημοσιογράφων εκπαιδεύονται για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ των αμερικάνικων συμφερόντων στην χώρα μας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Σεπτέμβρη 1973: Δεν ξεχνάμε τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας των ΗΠΑ στη Χιλη
Ο Αλιέντε κι οι πέριξ αυτού, αποφασίζουν τελικά να πάρουν τα όπλα ενάντια στους ιμπεριαλιστές γκάγκστερς αλλά είναι πια πολύ αργά...

Μόνο ένα σχόλιο δικό μας: Η τραγωδία της Χιλής απέδειξε, με τον πλέον αιμοσταγή τρόπο, ότι προς το Σοσιαλισμό δεν μπορεί να βαδίσεις με ειρηνικά πειράματα τύπου Αλιέντε. Δεν υπάρχει ειρηνικός δρόμος προς το Σοσιαλισμό, παρά μόνο επαναστατικός (μαρξιστικό αξίωμα)…

Φανταστείτε τώρα την «αριστερή» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική διαχείρισης του κατοχικού καθεστώτος, που ούτε τη λέξη «Σοσιαλισμός» δεν τολμά να ψελλίσει…
Και εδώ το ιστορικό ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ μπροστά και φτάσαμε τόσο ΠΙΣΩ…
Με το ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάμε από το «ΠΙΣΩ» του ΠΑΣΟΚ, για να πάμε ακόμα πιο ΠΙΣΩ, δηλαδή για να θάψουμε κάθε σοσιαλιστική προοπτική…!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Σεπτέμβρη 1973... Δεν ξεχνάμε τους φονιάδες των λαών αμερικανούς!
11 Σεπτέμβρη 1973... Salvador Allende... Oι ελεύθεροι όλου του κόσμου δεν ξεχνούν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η δική μας 11η του Σεπτέμβρη!
Δεν ξεχνάμε... Δεν συμβιβαζόμαστε... Δεν συγχωρούμε!
11 Σεπτέμβρη 1973, ο Salvador Allende, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής πέφτει δολοφονημένος από την αμερικανοκίνητη χούντα!
Φονιάδες των λαών... ΔΕΝ ξεχνάμε!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νεος αντιπεριφερειαρχης Κορινθιας ο Τασος Γκιολής που ειχε καταδικαστει σε 18 μηνες ΦΥΛΑΚΙΣΗ με αναστολη για παρανομες συνταγογραφησεις φαρμακων και αντικαρκινικων τις οποιες εγραφε σεε βιβλιαρια ασθενων εν αγνοια τους και μετα εκτελουσε τις συνταγες στο φαρμακειο της συζυγου του