Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Παρασκευη 13 Σεπτεμβριου 2019


Αφού ΔΕΝ υπάρχουν σύνορα , γιατί υπάρχουν τελωνειακοί στον Έβρο & νησιά του Αιγαίου ?
Σχολιο.- Υπάρχουν συνορα??? γιατί βλέπω ότι μπαίνουν χωρίς διαβατήριο από τα σύνορα προς την Ασία .
Επισήμως υπαρχουν συνορα για τους Έλληνες ….γιατί όλοι οι άλλοι μπαίνουν ανεπίσημα (από ότι φαίνεται και ακούγεται )
Τέλος στην Τουριστική περίοδο από τας Ευρώπας , αρχίζει η Τουριστική των ΜΚΟ
Ευτυχώς ΔΕΝ ζουν οι ήρωες της Εθνικής ανεξαρτησίας (Ο Γέρος του Μωριά , Καραισκάκης ,Εμ. Παππάς κτλ ) .... Για να δουν τη διαλυση του κρατους, αλλα και του εθνους, που αυτοι φτιαξανε….
Τα συνοτα υπαρχουν. Για να βιοπορίζονται οι τελωνειακοί, αλλά και για τους ηλίθιους που πιστεύουν ότι ακόμα υπάρχει κράτος
ΔΕΝ Υπάρχουν Σύριοι Και Υεμενίτες
πρόσφυγες (πλέον ) στα χοτσποτ άρα όσοι μπαίνουν ή αν θέλεις μπαινοβγαίνουν , είναι άτομα που ΔΕΝ αναγνωρίζουν τα σύνορα μας και από την άλλη οι τελωνειακοί ΜΑΣ δέχονται αυτήν την ΜΗ αναγνώριση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο την χθεσινη .."Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Βενεζουέλα #NoMoreTrump".... στην πρεσβεια της Βενεζουελας... Μαζευτηκαν 50 ατομα που δηλωσαν την υποστηριξη τους στη Βενεζουελα  και στη νομιμη δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση της χωρας του Προεδρου Μαδουρο. Δηλωσαν επισης την εναντιοση τους στους αμερικανους νεοναζιστες αποικιοκρατες ιμπεριαλιστες και την προσπαθεια τους να χτυπησουν και να εισβαλλουν στη Βενεζουελα για να ξανακλεψουν κυριως το πετρελαιο της αλλα και ότι άλλο εχει…

Εκφράσεις αλληλεγγύης, προβολή ντοκιμαντέρ και συλλογή υπογραφών για τη #Βενεζουέλα. Η Πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα», το Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης, εκπρόσωποι αριστερών πολιτικών κομμάτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί, εργαζόμενοι από την ΕΡΤ και ΕΡΤ OPEN, o Πανελλήνιος Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός, το Νέο Αριστερό Ρεύμα, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις καθώς και φοιτητές και αλληλέγγυοι μουσικοί συμμετείχαν στη διεθνή καμπάνια #NoMásTrump.
Και από την Ελλάδα ακούγεται ομόφωνα #NoMásTrump #NoMoreTrump




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την οργή του αρθρογράφου του "Ξεκινήματος"  προκάλεσε το άρθρο που υποστηριζει τους αντιφασιστες του Ντονμπας  και την αφορμή για να περάσει σε ολομέτωπη επίθεση κατά της Ίσκρα, γιατί στηρίζει τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς. Τον οποίο ο ίδιος αρθρογραφος χαρακτηρίζει εθνικιστικό. Όπως ακριβώς τον χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.
Δεν έχω καμιά διάθεση να μπω σε λεπτομερή αντίκρουση των όσων λέει ο αρθρογράφος, πλευρές των οποίων σε κάποια σημεία έχουν και πραγματική βάση, αλλά δεν οδηγούν στα συμπεράσματα που βγάζει με καταπληκτική ευκολία.
Θα ήθελα, εντούτοις, να μπει στον κόπο να βρει κάποιο κείμενό του -έστω και ένα- από τότε που οι Ουκρανοί φασίστες βασάνιζαν και δολοφονούσαν κομμουνιστές αμέσως μετά τη Μαϊντάν ή τότε που πυρπόλησαν το κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό. Μαζί με τον κόσμο που βρισκόταν εκεί μέσα.
Εκτός κι αν δεν έχει γράψει τίποτα για όλ' αυτά, καθώς σιγά μην ασχολούμαστε με μερικές δεκάδες σταλινικών "φασιστοειδών" κατά τον αρθρογράφο, που δολοφονήθηκαν από εκείνους που τον ίδιο εκείνο καιρό γκρέμιζαν τα αγάλματα του Λένιν και έκαιγαν σημαίες με σφυροδρέπανα, και συνεχίζουν και τώρα να διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης των ναζί.

Σχολιο.- Δυστυχώς έχει δίκαιο ο αρθρογραφος του Ξεκινηματος  («Οι «αντάρτες» των ΛΔ… υπηρετούν τους Ρώσους ολιγάρχες και έμμεσα και εκείνους της Ουκρανίας») όσο και ο αριστερος πανεπιστημιακος κ.Πατέλης (που αναφέρεται σε «ήττα/χειραγώγηση της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ του 2014», αποδομώντας «εξ αριστερών τις ΛΔ). Γιατί αν δεν έχουν δίκαιο, τότε δεν έχουν δίκαιο ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς στη χώρα μας και στη Ευρώπη. Και ΑΝ συμβαίνει αυτό, τότε κάτι περίεργο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Τι είναι αυτό που ενοχλεί τόσα χρόνια, στην εξέγερση του Ντονμπάς; Γιατί τέτοιο επιλεκτικό μίσος από τους άσπονδους φίλους και εχθρούς; ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ το μίσος των ευρωατλαντικών φερέφωνων. Αλλά οι «άλλοι»; Οι «καθ΄ημάς»; Μπορώ να σκεφτώ δύο βασικούς:
1. Το Ντονμπάς (όπως και η Συρία και η Βενεζουέλα), «χαλάνε» τα καθαρά ιδεολογικά σχήματα και «επαναφέρουν» στη συζήτηση το θέμα της ΤΑΚΤΙΚΗΣ των κομμουνιστών σε συνθήκες ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ (μακροχρόνιας) ΗΤΤΑΣ.
2. Στο Ντονμπάς ο ΛΑΟΣ ( κυρίως βιομηχανικοί εργάτες) δεν πειθάρχησε στα κόμματα και τις οργανώσεις (ακόμη και της αριστεράς) που ζητούσαν αυτοσυγκράτηση. ΔΕΝ πειθάρχησε ούτε στο Κρεμλίνο (που παρά τα λεγόμενα των Χ.Κ και Δ.Π., αν ήθελε θα είχε «τελειώσει», ala Crimea, την υπόθεση σε ένα 24ωρο). Αντί γι αυτό ΠΗΡΕ ΤΑ ΟΠΛΑ και υπερασπίστηκε τη Γη και την Ελευθερία του. Τα Εργοστάσια και τη Γλώσσα και τα στοιχεία της Ταυτότητάς του. (Ταυτότητα που είναι ένα ιδιόμορφο –όπως κάθε τι πρωτοφανέρωτο- κράμα Σοβιετο-νοσταλγίας και «Ρώσικης Ψυχής»). Ταυτότητα που δεν «χωράει» στα σκληρά ταξικά χαρακτηριστικά της ελληνικής και ευρωπαϊκής διανόησης.
Το άρθρο του Χ.Κ. είναι ένα μνημείο στρεβλώσεων και (ελπίζουμε όχι συνειδητής) παραπληροφόρησης. Όχι γιατί κάποια , μεμονωμένα, στοιχεία (από την wikipeidia π.χ.) δεν είναι αληθή. Αλλά γιατί δεν δίνει την ΠΛΗΡΗ εικόνα της κατάστασης εκεί (έστω και με τις αντιφάσεις της). Και αυτό, για κάποιον που αναφέρεται στο μαρξισμό, είναι λάθος,
Το σχόλιο του Δ.Π. έχει, δυστυχώς, και προσωπική εμπάθεια. Συνηθισμένη φυσικά στον κανιβαλικό μικρόκοσμο της αριστεράς. Μικρός ο πειρασμός να απαντήσω σε αυτό το ύφος. Η αναφορά του όμως σε «χειραγώγηση/ ήττα τα εξέγερσης», τον τοποθετεί οριστικά, στο απέναντι στρατόπεδο. Μια ακόμη μικρή απόδειξη του πως τα «προσωπικά πάθη» μπορούν να αποδειχθούν τραγικές παγίδες.
Στο Ντονμπάς η Εξέγερση ούτε Ηττήθηκε ούτε θα Ηττηθεί. Όχι γιατί «εγκαθίδρυσε» τον σοσιαλισμό ή κάποια «Λαϊκή Εξουσία». (Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, με τον δεδομένο, παγκόσμιο, συσχετισμό δυνάμεων. Και όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο μάλλον ζει σε παράλληλο σύμπαν).
ΝΙΚΗΣΕ γιατί:
1. Είναι μια γνήσια λαϊκή, αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική Εξέγερση, που καθυστέρησε και καθυστερεί τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στη περιοχή.
2. Έβαλε, ξανά, τα ζητήματα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και της ΤΑΚΤΙΚΗΣ για τους κομμουνιστές, σε συνθήκες πραγματικής ΡΗΞΗΣ με τον Ιμπεριαλισμό και Κενού Ηγεμονίας.
3. Έβαλε ξανά το ζήτημα της ΕΝΟΠΛΗΣ ΠΑΛΗΣ για τους κομμουνιστές.
Για όλους αυτούς τους λόγους, (και για δεκάδες ακόμη που δεν χωρούν εδώ) υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε το Ντονμπάς. Και αυτό είναι το χρέος κάθε επαναστάτη, πέρα από ιδεολογικές αναφορές.

Σχολιο.- Δεν θα περίμενα τίποτε διαφορετικό από τον κύριο που αφιέρωσε κάποτε 13 χιλιάδες λέξεις σ' εμένα και τον Ανδρέα, όταν έγραψα το άρθρο για το Χαλεπι, κατηγορώντας μας για εθνικιστες και τσιρακια του Πουτιν...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Οι άθεοι κι οι αλλόθρησκοι να πάνε πίσω»
Έτσι είπε στα παιδιά ο μητροπολιτης του Περιστεριού. Δίπλα του ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι του αυτού μεγέθους – μέχρι κι ο Τσαλίκης του… πολιτισμού, η διευθύντρια του γυμνασίου, καθηγητές, γονείς.
Καμία έκπληξη για τον μητροπολίτη.
Δεν διαφωνώ με τον τρόπο που το έθεσε. Ετσι λεει η θρησκεια. Και ηταν πολύ ευγενικος. Αλλά συμφωνώ με το ότι αν είναι άθεοι ή αλλόθρησκοι μπορούν να μην παρευρίσκονται στην ομιλια του. Οι άθεοι στην Ελλάδα παραπονιούνται γιατί γράφει το θρήσκευμα στην ταυτότητα και γιατί πρέπει να αναγκάζονται να κάνουν το μάθημα των θρησκευτικών και τωρα που τους έδωσε την ευκαιρία να μην ακουσουν την ομολια του παραπονιούνται και παλι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως θα γνωρίζετε, ο Λάτσης μαζί με τον συνεργάτη του Πεταλά, κατείχε το 44% της Eurobank με έδρα στην Ελβετία.(EFG Group)
Με το καταστροφικό PSI, το 2011-2012, οι Τράπεζες χρεοκόπησαν.
Η κεφαλαιακή ζημιά της Eurobank ορίστηκε, στα 5,8 δις και η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από τον Λάτση ν΄αποχωρήσει, από το μετοχικό κεφάλαιο της , όπως συνέβη και με άλλες δύο τράπεζες, που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και να καταβάλει το ποσοστό του, από τις ζημιές, ύψους 2,5 δις.
Οι άλλες τράπεζες το κατέβαλαν.
Τι έκανε, όμως,ο "επενδυτής", για να το αποφύγει;
Μετέφερε τις μετοχές σε 9 άτομα της οικογενείας του, ώστε, ως "ενδοοικογενειακή συναλλαγή" να μην πληρώσει φράγκο.
Μετά απ΄αυτό, για να μην καταρρεύσει η Eurobank και συμπαρασύρει ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, στη χώρα, το ΤΧΣ και ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησαν να υπάρξει εξαγορά της, από την "Εθνική Τράπεζα".
Δεν έπιασε το κόλπο, λόγω ...τρόϊκας, που είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα το κάνει αποδεκτό, αλλά ο Λάτσης είχε ήδη προλάβει να παραδώσει τις μετοχές στην ''Εθνική'', κατόπιν συμφωνίας με το κράτος.
Έτσι, γλύτωσε την χρεοκοπία, αφού δεν έφταναν με τίποτα τα περιουσιακά του στοιχεία, για να πληρώσει το πρόστιμο και του έμειναν και οι μετοχές της Εθνικής, πληρώνοντας γύρω στα 110 εκατομμύρια.
Τα χρέη του τα φορτώθηκε ο κατακρεουργημένος Έλλην φορολογούμενος σκληρά .πολίτης.
Αμέσως μετά την κομπίνα, του επετράπη, από το ...''γαλαντόμο'' Ελληνικό κράτος να διεκδικήσει την ...''επένδυση'' στο Ελληνικό, ενώ ούτε, σήμερα, διαθέτει τα χρήματα, για την υλοποίηση της!
Γι΄αυτό και καθυστερεί, χρόνια τώρα!
Γι' αυτό ψάχνει δανεικά κι αγύριστα απ' τις άλλες ανακεφαλαιοποιημένες με το αίμα των πολιτών, τράπεζες!
Να χαρούμε εμείς ''επενδύσεις'', που διαμορφώνουν νόμους, για το τσιμεντάρισμα της παραλίας!
Θα τα ξέρεις αυτά ή θα τα 'χεις ακουστά , Κυριακούλη!
Έτσι δεν είναι;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου:
Η πως έρχονται μέρες καταστολής και παγκόσμιου ελέγχου στο όνομα της "ασφάλειας" .
Και πόλεμοι,νέοι πόλεμοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΤΟΡΑ: ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!!! "Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών" τόνισε προκλητικά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής (12-9-2019) η αδελφή του Πρωθυπουργού Ντόρα (Μητσοτάκη) Μπακογιάννη, που σαν ΥΠΕΞ επί Καραμανλή, είχε εφεύρει και την "Σύνθετη Ονομασία"!
Το εθνικό έγκλημα λοιπόν έχει δύο όψεις όπως σας προειδοποιούσαμε: αυτούς που το υπέγραψαν και το ψήφισαν και αυτούς που "θα το τηρήσουν και θα το τιμήσουν", δικαιώνοντας τραγικά τους πρώτους! Αλλά και μια άλλη: εσάς που τους ψηφίσατε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εταιρίες του Μυτιληναίου φέσωσαν την ΔΕΗ 140.000.000€ Του τα έριξαν στα 30 εκατ.€ με διακανονισμό, ούτε αυτά τα πληρώνει και επιπλέον με μία από τις εταιρίες του ομίλου του την Protergia, έγινε και συνεργάτης της ΔΕΗ σαν εναλλακτικός πάροχος ρεύματος. Μετά τις εκλογές απαλλάχτηκε και πάνε να του τη χαρίσουν. Υπήρχε σχέδιο. Φέσωσε εσύ την ΔΕΗ να καταστραφεί, εμείς θα σε αθωώσουμε και μετά θα στην δώσουμε κοψοχρονιά. Όταν ο αρμόδιος υπουργός Χατζηδάκης θάβει με δημόσιες δηλώσεις του την εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα φωτογραφίζεται με τα αυτοκίνητα του ιδιώτη ανταγωνιστή της Μυτιληναίου που εχει την protergia, τι πρέπει να υποθέσουμε άραγε; Τι δεν καταλαβαίνετε και πρέπει να σας το κάνω πιο λιανά?...

Τι έγινε σε μενα και συγκεκριμένα στο ιατρείο μου .Μου έκοψαν το ρεύμα για 65 ευρώ που ώφειλα ως φαίνεται στη ΔΕΗ γιατί εδώ και 3 χρόνια έχω αλλάξει πάροχο.
Δεν πήρα καμμία ειδοποίηση έγγραφη η στο mail η στο τηλ μου .
Τους πλήρωσα αμέσως μεσω web banking τους εστειλα στο mail που μου ζητησαν την εξόφληση και ακόμη η ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει κάνει επανασύνδεση.
Σήμερα πάμε για 3η μέρα χωρίς ρεύμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ: Στη μνήμη του σπουδαίου τραγουδοποιού :
 Αφιερώματα για τον Μαχαιρίτσα ήδη υπάρχουν στο διαδίκτυο χιλιάδες . Εγώ σήμερα όμως νιώθω την ανάγκη σαν φόρο τιμής στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να γράψω δυο λόγια που συνδέουν τον καλλιτέχνη με την Εθνική Αντίσταση της περιοχής .
Ο πατέρας του Λαυρέντη γνωρίζουμε ότι ήταν μουσικός και μάλιστα διευθυντής ορχήστρας . Πέθανε πολύ νέος . Αν δεν κάνω λάθος κάπου στα σαράντα . Ο ίδιος ο Λαυρέντης ξεκίνησε την τραγουδιστική του καριέρα τραγουδώντας με τον γνωστό ΠΑΝΟ ΤΖΑΒΕΛΑ αντάρτικα τραγούδια μετά την πτώση της Χούντας. Δεν το έκανε λόγω εποχικής μόδας .Υπήρχε λόγος. Ο παππούς του Λαυρέντης ,το όνομα του οποίου πήρε , υπήρξε μαχητής της Εθνικής Αντίστασης. Σύμφωνα με τα βιβλία της Νίτσας Κολιού ( πραγματικός θησαυρός) ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν μέλος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και μηχανικός στο μηχανουργείο όπλων του ΕΛΑΣ το οποίο δημιούργησε ο Αλέκος Παπαγεωργίου στο ΤΣΟΥΡΝΑΤ της Γούρας ( ΟΘΡΥΣ) .Εκεί δούλεψαν δεκάδες τεχνίτες επιδιορθώνοντας όπλα και κατασκευάζοντας αυτοσχέδιες χειροβομβίδες .
Ο ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ( Παγασών τότε )εκπροσωπώντας τους Σιδηροδρομικούς μετά την απελευθέρωση το 1944
.Μετά από περιπέτειες που πέρασε όπως και χιλιάδες αγωνιστές της ΕΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ,δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο το 1949, μαζί με άλλους αγωνιστές κύρια Κομμουνιστές . Σύμφωνα με το κατηγορητήριο βρέθηκε στο σπίτι του υλικό που προέτρεπε τον κόσμο σε αποχή από δημοψήφισμα του 46 .Ήταν μια καθαρή προβοκάτσια από το παρακράτος της εποχής όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων και όπως με διαβεβαίωσε πριν χρόνια ο επίσης αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, γνωστός μου Κώστας Μπελογιάννης .Η αδελφή του Μπελογιάννη εκτελέστηκε την ίδια μέρα .
Η φωτογραφία είναι από το κοινό μνημείο των εκτελεσμένων στο παλιό νεκροταφείο του Βόλου .Υπάρχει και ένα άλλο μνημείο στον τόπο εκτελέσεων στην θέση ΚΑΖΑΝΑΚΙ με όλα τα ονόματα των εκτελεσμένων της εποχής του εμφυλίου .Το μνημείο έγινε με ενέργειες της ΠΕΑΕΑ στην δεκαετία του ενενήντα και με την αμέριστη βοήθεια του τότε Δήμου Νέας Ιωνίας Βόλου.
Κείμενο: Απόστολος Αποστολάκης γγ ΣΙΜΕΑ Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΙΜΕΑ αν θέλουν ας κοινοποιήσουν την ανάρτηση .Θα είναι διπλός φόρος τιμής .Και για τον Λαυρέντη και για τον αδικοχαμένο παππού του



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχετικά με την υπόθεση του κλεμμένου οπλισμού στη Λέρο φαίνεται ξεκάθαρα πως όταν γύρισε η προπαγάνδα εναντίον τους, άρχισε η αποσιώπηση.
Αν ήταν Αναρχικοί όμως που κατηγορούνταν θα είχαν έκτακτα ρεπορτάζ και φωτογραφίες όλα τα ΜΜΕ αλλά σαν είναι φασίστες ακροδεξιοί πρωην ΟΥΚαδες τσιμουδιά...τουμπεκί ψιλοκομμενο που λένε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι που θα την άφηναν έτσι... Στο πλιάτσικο είναι μαέστροι... Υπογραφή η γνωστή "πατριώτισα " Κεραμέως.

 Διορίστηκε σύμβουλος η αδερφή της γυναίκας του Χατζηδάκη!
12/09/2019
«Μουρμούρες» για το διορισμού συγγενικού προσώπου του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη!
Η Μαρίνα Καλαϊτζή (αριστερά στη φωτογραφία) διορίστηκε σύμβουλος της υφυπουργού, Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη. Πρόκειται για την αδερφή της συζύγου του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.
Μια απόφαση που έφερε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη: Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών
12/9/2019
«Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε από τη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την εισήγηση της στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, τα μέλη της οποίας ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών με αφορμή την παραφιλολογία, όπως είπε, των τελευταίων ημερών ότι η ΝΔ άλλαξε θέση από όσα έλεγε προεκλογικά, υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε δηλώσει ότι άπαξ και ψηφιστεί η συμφωνία αυτή θα είναι εν ισχύ και δεν θα μπορεί καμία δύναμη να την αλλάξει.
Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στα μακεδονικά προϊόντα ότι «θα υπάρξει διαχείριση και με βάση τα όσα είπε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός» αλλά και στο ζήτημα ένταξη της γειτονικής μας χώρας στην ΕΕ «όταν ξεκινήσει η συζήτηση θα ανοίγουμε τα κεφάλαια εισόδου ανάλογα με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων».
Η ίδια αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά. Χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την ρητορική του Ερντογάν και παραδέχθηκε ότι το περιβάλλον με την Τουρκία είναι προβληματικό. Δήλωσε ακόμα ότι δεν περίμενε ποτέ ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έκανε δηλώσει από την Αμμόχωστο και εκτίμησε ότι για την συμπεριφορά του αυτή θα κριθεί αυστηρά από τους συνομιλητές του στον ΟΗΕ.
Επέμεινε πάντως ότι ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί.
Σε ότι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία δήλωσε ότι είναι επιδεινούμενες τα τελευταία χρόνια, επέμεινε όμως ότι πρέπει να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την Αλβανία επί Καραμανλή.
Τις θέσεις της κυρίας Μπακογιάννη αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών εκθείασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Υπενθύμισε πάντως ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν φωνές εντός της ΝΔ που μιλούν για προδοτική και επιζήμια συμφωνία.
«Η διγλωσσία αυτή ξοδεύει το εθνικό μας κεφάλαιο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«"Οι άθεοι κι οι αλλόθρησκοι να πάνε πίσω"
Στο σημείο αυτό να συγχαρούμε και τον Μητροπολίτη Περιστερίου, που κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο 12ο γυμνάσιο Περιστερίου είπε το
«"Οι άθεοι κι οι αλλόθρησκοι να πάνε πίσω"
Σχολιο.- Πάντως, το να έχουν το δικαίωμα τα παιδιά να μη συμμετέχουν σε θρησκευτικές εκδηλώσεις ήταν διαχρονικά αριστερό και δημοκρατικό αίτημα. Ανεξαρτήτως του τι είναι ο συγκεκριμένος Μητροπολιτης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αν κάποιος έρθει στην Ελλάδα με επιχειρηματικό πλάνο να δημιουργήσει κάποιες χιλιάδες ή έστω εκατοντάδες θέσεις εργασίας για Έλληνες πολίτες, κατά τη γνώμη σου είναι λιγότερο άξιος να πάρει ελληνικό διαβατήριο από όλους εκείνους που πήραν ελληνικα διαβατήρια στα χέρια έχοντας περάσει παράνομοι τα σύνορα κι έχοντας καταλήξει να νοικιάζουν δέκα-δεκα υπόγεια διαμερίσματα στην Ομόνοια και στην Αχαρνών;!;!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανάγραψε πάλι άρθρο 7,500 λέξεων εκείνος ο κεφαλής του Ξεκινηματος, και τη λέει σε όσους υπερασπίζουν το Ντονμπάς, επειδή υποτίθεται αυτό είναι τίγκα στους φασίστες. Δε θα γράψω απάντηση ούτε θα τρολλάρω. Η αγωγή μου πιάνει τόπο!!

Σχολιο.- "Ε! Κομμουνιστές, πού είστε;
Μόνο ένα παράδειγμα. Κατά τη διάρκεια του περάσματός μου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέσκ, στην πόλη Ν, ένας ντόπιος σύντροφος, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, συνταξιούχος, ήρθε να με βρει. Είχε ένα αεροβόλο πιστόλι και ήθελε να μάθει αν θα μπορούσαμε να το μετατρέψουμε σε πραγματικό. Εξέτασα το πιστόλι, έμοιαζε αλουμινένιο, δεν ήταν δυνατή η μετατροπή του. Του το είπα και του υποσχέθηκα ότι θα του έβρισκα ένα πραγματικό πιστόλι. Ήταν επικεφαλής ενός εργατικού σχηματισμού ενός εργοστασίου. Ήθελαν τα όπλα για να υπερασπιστούν το εργοστάσιο και την εθνικοποίησή του. Με λίγα λόγια, τα άτομα για τον σχηματισμό υπήρχαν, τα όπλα δεν υπήρχαν.
Γι’ αυτό ήρθα εδώ. Για να ενισχύσω αυτούς τους συντρόφους! Τι μας θυμίζει μια τέτοια σκηνή; Έχω διαβάσει για παρόμοιες συνθήκες μόνο στα βιβλία, σχετικά με την επανάσταση του 1905. Εκείνη την εποχή, οι εργάτες όπου μπορούσαν πήραν τα όπλα, με κάθε τρόπο, για να δημιουργήσουν τους δικούς τους σχηματισμούς.
Σ’ εκείνον τον εργάτη εξήγησα ότι πάνω απ’ όλα ήταν απαραίτητη η εύρεση χρημάτων και ότι η παλιότερη τεχνική όλων των επαναστατών είναι η απαλλοτρίωση. Έπειτα, θα είναι δυνατός ο απαραίτητος εξοπλισμός των εργατών και η έναρξη του κοινωνικού μετασχηματισμού. Πρόκειται για φαντασία; Όχι, πρόκειται για μια υπαρκτή διαδικασία!
η συνέντευξη δόθηκε τον Μάη του 2015 από τη φυλακή της Μαριούπολης".

Σχολιο.- [σόρι, δεν το διάβασα καν το αρθρο του Ξεκινηματος, θα το διαβάσω όταν θέλω να κάνω α) ασκήσεις ελέγχου τής πίεσής μου και β) σεμινάριο τού πώς ντύνεις τη γραμμή τού στέιτ ντιπάρτμεντ με μαρξιστικά κορδελάκια]
Σχολιο.- Ρε σύντροφοι, τον καιρό του Ισπανικού Εμφυλίου, κάποιον που είχε "αμφιβολία" για το αν θα έπρεπε να δώσει τη μάχη στο πλευρό των Δημοκρατικών με το σκεπτικό ότι "δεν έχουν αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό", πώς θα τον χαρακτήριζαν? Την ώρα της μάχης, θα κάνουμε συζητήσεις και θα βγάζουμε μεζούρα?
Σχολιο.- θελεις να παραθέσεις ένα άρθρο της Ίσκρα , όπου υπάρχει "άκριτη αποδοχή της ηγεσίας του Ντονμπας" για να βοηθήσεις το διάλογο με στοιχεία; Αν Θέλεις επίσης μπορείς να παραθέσεις στοιχεία για το ποιός δολοφόνησε τα "πιο ριζοσπαστικα στοιχεια στο Ντονμπάς" και "ποιοί ντοπιοι ολιγάρχεις ελέχγουν την εξουσια".
Σχολιο.- Χαρά στο κουράγιο σας, να κάθεστε να κάνετε σοβαρή συζήτηση κάτω από ποστ που αφορά άρθρο τού μαλακα χαφιε κεφαλή  του χαφιεδοΞεκινημματος!!
Σχολιο.- τι να διακρίνουμε σφε; ποιοι να διακρίνουμε και από που; Ο ΛΑΟΣ της Συρίας, που δίνει σα μια γροθιά τη μάχη γύρω από την κυβέρνησή του, δεν έχει "διακρίνει" και περιμένει εσένα να τον "φωτίσεις"; Ρώτα κανένα εργάτη Σύριο τη γνώμη του, για το αν έχει καμία ταλάντευση τι στάση να κρατήσει στον πόλεμο, ρώτα κάθε τίμιο, δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας και, αν είσαι καλοπροαίρετος, θα σου κοπούν μαχαίρι οι απορίες. Φυσικά, στο πολλαπλάσιο ισχύει το ίδιο και για το Ντονμπάς. Ποιοί και με τι δικαίωμα εδώ κουνάνε το δάχτυλο σε ανθρώπους που ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ; Εκείνοι έχουν αποφασίσει, με τις αναπόφευκτες αντιφάσεις της σκέψης ενός απλού, λαϊκού ανθρώπου... Όλοι οι άλλοι, όμως, πώς και με ποιο δικαίωμα "κρύβονται";
Σχολιο.- εγραψες , κατα λεξη, ότι "οι αλλεπάλληλες δολοφονίες των πιο ριζοσπαστικών στοιχείων, ή η διατήρηση του ελέγχου της εξουσίας από τους ντόπιους ολιγάρχες είναι σημεία κριτικής". Σου ζήτησα τεκμηριωση και δεν εδωσες. Δεν ισχυει τιποτα απο τα δυο. Εχουν συλληφθει ομαδες σαμποτερ που οργανωσαν τις δολοφονιες και θα δικαστου συντομα. Οι ολιγαρχες που συνεγαστηκαν με το καθεστως του Κιεβου (η πλειοψηφια δλδ) εχουν χασει τις επιχειρησεις τους. Αρκετες μεγαλες εχουν εθνικοποιηθεί. Είναι αυτό σοσιαλισμός; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αλλα το να ισχυριζεσαι οτι την εξουσια την εχουν οι ολιγαρχες στο Ντονμπας δειχνει τουλαχιστον απολυτη αγνοια. ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τις σκληρες εκφρασεις, αλλα μιλαμε για μια περιοχη οπου διεξαγεται πολεμος και οι κομμουνιστες εχουν ΝΕΚΡΟΥΣ. Ας οργανωσουν και οι ελληνες κομμουνιστες την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στη χωρα τους, πριν γινουν καθηγητες της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
Σχολιο.- την απάντηση την έδωσες μόνος σου, σφε... είπες οι ίδιοι οι λαοί να διεκδικήσουν μιαν άλλη εξουσία ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ. Ε, τώρα μην αντιδικήσουμε για το προφανές, ότι ΤΩΡΑ, πάντως, η ΩΡΑ είναι ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ τους ναζί-φασίστες του Κιέβου. Μέχρι να το κάνουμε αυτό, δεν έχει μα και μου και ολίγον κριτική και τα ρέστα. Ή πολεμάμε ή κάνουμε κριτική. Και πόλεμος και κριτική, δε γίνεται, εκτός αν μιλάμε για καρικατούρα. Μετά τον πόλεμο και τη ΝΙΚΗ (για την οποία δε μιλάει ΚΑΝΕΙΣ, αντίθετα διάφοροι λένε ότι το Ντονμπάς έχει ήδη ηττηθεί και χειραγωγηθεί - αλήθεια, τότε σε τινος πλευρό στέκονται; του ηττημένου και χειραγωγημένου; ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές...) θα συζητήσουμε για τα καθήκοντα του τότε. Το να προτάσσουμε τα καθήκοντα αυτά - που δεν τα ξέρουμε, όπως δεν ξέρουμε το συσχετισμό και τη διάταξη που θα έχει διαμορφωθεί όταν θα έρθει η νίκη - σήμερα, είναι ταυτόσημο με το να ψάχνουμε δικαιολογίες για να καθίσουμε στην άκρη και να αφήσουμε το ΝΑΤΟ και τα ναζιστικα τάγματα Αζόφ να κάνουν τη δουλίτσα τους, ώστε να έρθουμε μετά σαν αυτοεκπληρούμενοι προφήτες να διαλαλήσουμε τη "δικαίωσή" μας... Όχι, δεν πάει έτσι να με συγχωρείς...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαγείρεψε με ότι έχει το ντουλάπι λένε.
Είναι η νέα τάση.....
Ωραία θα φτιάξω αλουμινοχαρτοπιτάκια
Σχολιο.- Είναι τουλάχιστον αντικολλητικα μην κολλήσουν;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λάτσης είναι ο πλουσιότερος Έλληνας με περιουσία που εκτιμάται στα 3,2 δις, αλλά η κυβέρνηση του δίνει δάνειο 8 δις για το Ελληνικό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια αθώα ερώτηση για τα 2εκ της Ελληνικής υπηκοότητας....
Θα ζητάμε και πόθεν έσχες η θα ξεπλένουμε όλα τα ναρκοδολάρια και Μαυρα της υφηλίου;;
Αν όχι τα 2 εκ είναι λίγα
Σχολιο.- Το ιδιο ισχυει βεβαια και για τις 450.000 που ζηταγε ο Τζιφρας και ο συριζας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχαν το ροντβάιλερ στο μπαλκόνι, σπάνια το έβγαζαν έξω...Όταν τους ξέφυγε και μπήκε στο σπίτι σκότωσε το μωρό μόλις 3 μηνών!
Η φρικτή είδηση της ημέρας.
το ροντβαιλερ δε φταιει... τα ζωα φταινε που το ειχαν ετσι.... ο σκυλος μου μεσα στο σπιτι ειναι και κοιμαται στο κρεβατι του παιδιου απο κατω η στην πορτα του απ εξω σαν φυλακας....
μα αυτό λέω....
Είχαν το σκυλί μόνιμα στο μπαλκόνι λένε οι γείτονες....
τιμορηθηκαν με σκληρο τροπο οι γονεις... δεν εχει νοημα η κουβεντα... ας βαλουν μυαλο οι επομενοι... κριμα...
Και φυσικα θα αρχίσουν πάλι για τις "καλές" και "κακές" ρατσες σκύλων...
Δεν υπάρχουν κακά και καλά σκυλιά. Για μένα υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν σκυλιά δολοφόνους και καλά για φυλακές στο σπίτι. Η άποψη τους είναι "Εγώ δεν το θέλω για το σπίτι το θέλω για φύλακα αλλιώς τι να το κάνω;" Τα αποτελέσματα είναι τραγικά, την πληρώνουν αθώοι και μετά φταίει το ροντβαιλερ, φταίει το πιτμπουλ, φταίει το ντομπερμαν! Όχι. Φταίει η κακή συμπεριφορά προς τα ζώα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνηση θα μας βρει απεναντι μεσα και εξω από τη βουλη, κιναλ, σε αφισα με γροθια σε κοκκινο φοντο.
....επειδή εμένα μου αρέσουν τα μικρά πρόστυχα ανέκδοτα και υποπτεύομαι ότι αρέσουν και στους φίλους μου...
...επειδή εσείς στο κιναλ δεν έχετε καμιά ευθύνη , ούτε ως πρώην πασοκ , προσέξτε όμως !! αν σαν φύγει κάνας πόντος απ τα καλσόν , με λίγο σάλιο σταματάει το κακό ....από σάλια ξέρετε εσείς...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ζαία επαίρονται οτι μείωσαν την ανεργία.Ότι μετρανε ως εργαζόμενοι και με τρείς ωρες την βδομαδα μόκο. Και για τους 500000 νεους φευγάτους άχνα.Για πεθαμένους ούτε λόγος.Ούτε για μηνιαίες( των εργαζόμενων) αποδοχές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαλλαγή Ψυχάρη προτείνει η εισαγγελέας για τα δάνεια του ΔΟΛ
 Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 13:25
«Δώρο» στον Σταύρο Ψυχάρη μία μέρα πριν από την ονομαστική του εορτή έκανε με την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας στον άλλοτε ισχυρό εκδότη του ΔΟΛ που κατηγορείται για τα δάνεια τα οποία πήρε από την Alpha Bank.
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη και των 10 συγκατηγορουμένων του στελεχών της Alpha Bank, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε ζημιά της τράπεζας από αυτά.
Η υπόθεση αφορά σε δάνεια ύψους περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει ο Στ. Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.
Ο συνολικός δανεισμός του ΔΟΛ από τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, έφτασε σχεδόν το ποσό των 190 εκατ. ευρώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω από τη βάση οι μισοί μαθητές της χώρας
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 11:43
Στη διαπίστωση ότι μεγάλη μερίδα των μαθητών στα ελληνικά σχολεία ενδέχεται να τελειώσει το σχολείο υστερώντας σημαντικά σε κρίσιμα μαθήματα, που αντιστοιχούν σε βασικές δεξιότητες για τη ζωή, κατέληξε η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ), στην έκθεσή της για το 2019.
Αναλυτικότερα, όσον αφορά στα γενικά λύκεια, το 48,4% των μαθητών της Β' λυκείου βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση, ενώ τα ποσοστά στην Άλγεβρα και στη Γεωμετρία ήταν 38,9% και 44,2%, αντίστοιχα. Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας το ποσοστό βαθμολογιών κάτω της βάσης φτάνει το 7,1%.
Στα επαγγελματικά λύκεια, το ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση στη Νεοελληνική Γλώσσα φτάνει το 20,4%. Στην Άλγεβρα και τη Γεωμετρία, το 52,7% και το 51,3%, αντίστοιχα, των μαθητών της Β' λυκείου πήρε βαθμολογία κάτω του 10. Στη Φυσική, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 41% και στη Χημεία 40,8%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά υπό όρους
 Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 18:13
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Παρίσι για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, αλλά είναι αναγκαίο να υπάρξουν κάποιοι όροι τους οποίους πρέπει να εφαρμόσει το Κίεβο, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
Ο Ουσακόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία πράγματι επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής στην οποία θα παραστούν οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας, η σύγκληση της οποίας ήταν πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.
Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, δήλωσε ότι η ημερομηνία της συνόδου κορυφής στο Παρίσι, δεν έχει ακόμη ορισθεί, αλλά η Μόσχα προτίθεται να θέσει τρεις όρους, πριν συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της.
Οι τρεις βασικοί όροι, όπως είπε ο Ουσακόφ «αν εφαρμοσθούν, μπορεί να διασφαλισθεί η επιτυχία της αναμενόμενης συνάντησης κορυφής». Ιδιαίτερα, είπε, θα πρέπει να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα του διαχωρισμού των αντίπαλων ένοπλων δυνάμεων σε τρία σημεία τα οποία κατοικούνται (Λουγκάνσκαγια, Πετρόφσκογιε και Ζολοτόγιε». Ο δεύτερος όρος συνίσταται στο ότι πρέπει να συμφωνηθεί το ειδικό καθεστώς του Ντονμπάς, σύμφωνα με τον «ορισμό του Στάϊνμάγιερ». Ο τρίτος όρος συνίσταται στο ότι «πρέπει να υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, δηλαδή να συμφωνηθούν εκείνα τα αποτελέσματα, τα οποία θα παρουσιασθούν στην κοινή γνώμη και τα οποία εν συνεχεία θα είναι ο γνώμονας για την περαιτέρω συνεργασία που αφορά την διευθέτηση αυτής της κρίσης».
Ο Ουσακόφ επεσήμανε ότι «με δεδομένα όλα αυτά τα σημεία μπορούμε να συμφωνήσουμε και για την συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής αυτή της (τετραμερούς) συνόδου κορυφής.
Οι φασιστικες ένοπλες δυνάμεις της αποικιας των Γερμανων και των Αμερικανων πλεον, ναζιστικης Ουκρανίας μάχονται με τους αντιφασιστες, κατοικους του ανεξαρτητου πλεον   Ντονμπάς στα ανατολικα της ναζιστικης  Ουκρανίας από το 2014. Στο διάστημα αυτό έχουν χάσει την ζωή τους 13.000 αοπλοι άνθρωποι κατοικοι του Ντονμπας από τους ναζιστες, ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται σποραδικά, παρά την συμφωνία εκεχειρίας που υπεγραψε στο Λευκορωσικο Μινχ η ναζιστικη Ουκρανια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραλύει το Παρίσι - Απεργία στις μεταφορές
 Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 11:29
Το Παρίσι απειλείται με παράλυση από την απεργία στον τομέα των μεταφορών, που παρουσιάζεται ως η σημαντικότερη των τελευταίων 12 ετών, με τη διακοπή 10 γραμμών του μετρό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο μεταρρύθμισης των συντάξεων που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.
Σήμερα το πρωί, η ακινητοποίηση των συρμών προκάλεσε μποτιλιάρισμα μήκους άνω των 200 χιλιομέτρων στις οδικές αρτηρίες της περιφέρειας του Παρισιού, αφού πολλοί επιβάτες αναγκάσθηκαν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους στις μετακινήσεις τους.
Κανένας συρμός δεν κυκλοφορούσε σε 10 γραμμές του μετρό, ενώ σε άλλες η κυκλοφορία είχε περιορισθεί στη λειτουργία ενός συρμού ανά τρεις ή τέσσερις, αλλά μόνο στις ώρες αιχμής. Πολλοί σταθμοί ήταν κλειστοί. Οι μόνες γραμμές σε λειτουργία είναι οι δύο πλήρως αυτοματοποιημένες, οι οποίες ενδεχομένως θα τεθούν επίσης εκτός λειτουργίας λόγω του συνωστισμού.
Χάος αναμένεται επίσης στο δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου (RER) και κυρίως στη γραμμή που συνδέει την πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Roissy-Charles-de-Gaulle, με 72 εκατομμύρια επιβάτες το 2018.
Η κυκλοφορία των λεωφορείων και των τραμ θα είναι επίσης εξαιρετικά περιορισμένη.
Η διεύθυνση του RATP, της δημόσιας εταιρείας διαχείρισης του δικτύου μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας, ζήτησε από τους επιβάτες να αναβάλουν ή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και πρότεινε «εναλλακτικές λύσεις», όπως δωρεάν μετακίνηση με ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και σκούτερ ή συμμετοχή σε έξοδα πάρκινγκ και από κοινού μετακίνηση με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Τα συνδικάτα του RATP κήρυξαν απεργία για να υπερασπισθούν το ειδικό καθεστώς των συντάξεων στον τομέα τους που θα καταργηθεί βάσει της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Μακρόν.
Η μεταρρύθμιση προβλέπει την κατάργηση του συνόλου των ειδικών συνταξιοδοτικών καθεστώτων που απολαμβάνουν ορισμένοι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα, οι εργαζόμενοι σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις (ναυτικοί, γραφείς συμβολαιογραφείων, εργαζόμενοι στην Όπερα του Παρισιού..) και την αντικατάστασή τους από ενιαίο σύστημα.
Τα ειδικά συνταξιοδοτικά συστήματα κρίνονται πολύ ακριβά από τη γαλλική κυβέρνηση. Στον τομέα των μεταφορών του Παρισιού, η μέση ηλικία συνταξιοδότησης ήταν το 2017 μόνο τα 55,7 χρόνια ηλικίας, έναντι του ορίου των 63 ετών που ισχύει στο ενιαίο σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο.
Τα συνδικάτα χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τις «ειδικές συνθήκες» που ισχύουν στον τομέα των μεταφορών, όπως η εργασία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η νυχτερινή εργασία και ισχυρίζονται ότι η μόνη αποζημίωση για αυτές είναι η πρόωρη συνταξιοδότηση.
Η σημερινή απεργία παρουσιάζεται ως η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση μετά την απεργία της 18ης Οκτωβρίου 2007, η οποία κηρύχθηκε κατά της μεταρρύθμισης των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης, υπό την προεδρία του Νικολά Σαρκοζί. Σε εκείνη την απεργία είχε συμμετάσχει και η εταιρεία των σιδηροδρόμων SNCF, η οποία δεν παίρνει μέρος στη σημερινή κινητοποίηση.
Η απεργία λήγει στις 05.30 το πρωί του Σαββάτου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ναζιστικος Λευκός Οίκος θα αφαιρέσει από την προοδευτικη πολιτεια Καλιφόρνια τη δυνατότητα να επιβάλλει περιορισμούς στις εκπομπές καυσαερίων
 Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 07:25
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου της να αφαιρέσει από την Καλιφόρνια τη δικαιοδοσία να θέτει όρια στις εκπομπές καυσαερίων και στην κατανάλωση καυσίμων των οχημάτων και να εμποδίσει τις Πολιτείες να επιβάλλουν δικούς τους κανόνες ως προς τα οχήματα, δήλωσαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ συναντήθηκε με αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο χθες για να εξεταστεί το σχέδιο της κυβέρνησής του να ανακληθεί η ισχύς κανόνων που θεσπίστηκαν επί των ημερών του Δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα -η οποία διαρκεί έως το 2025- και ιδίως να ανακληθεί η δυνατότητα που απέκτησε η Καλιφόρνια βάσει του Νόμου για την Καθαρή Ατμόσφαιρα (Clean Air Act) να επιβάλλει περιορισμούς στις εκπομπές αερίων των οχημάτων, εξήγησαν οι πηγές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος Άντριου Ουίλερ, η υπουργός Μεταφορών Ελέιν Τσάο, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Λάρι Κάντλοου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τζέφρι Ρόουζεν και ο υπηρεσιακός διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Ράσελ Βοτ, διευκρίνισαν οι πηγές.
Ο Λευκός Οίκος, τα υπουργεία και οι υπηρεσίες αυτές απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος Μαδούρο δεν θα πάει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
 Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 04:33
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που πρόκειται να διεξαχθεί αργότερα εντός του μήνα.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Μαδούρο διευκρίνισε ότι τη Βενεζουέλα θα εκπροσωπήσει η αντιπρόεδρος της χώρας Ντέλσι Ροδρίγκες.
Ο Μαδούρο είχε συμμετάσχει στη Γ.Σ. του ΟΗΕ πέρυσι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Twitter μπλόκαρε χθές τους λογαριασμούς μεγάλων κουβανικών μέσων ενημέρωσης, όπως Granma, Mesa Redonda, CubaDebate, Radio Rebelde κ.α., καθώς και πολλών δημοσιογράφων και δημοσίων προσώπων όπως ο πρώην πρόεδρος Ραούλ Κάστρο Ρους, με το αστήρικτο πρόσχημα της «παραβίασης των κανόνων του Twitter».

Η φραγή των λογαριασμών έγινε λίγο πριν από τηλεοπτική ομιλία του Κουβανού προέδρου Μιγέλ Ντίας Κανέλ σχετικά με την ενίσχυση του οικονομικού πολέμου των ΗΠΑ κατά της χώρας του.
Η Ένωση Δημοσιογράφων Κούβας (UPEC) καταδικάζει το γεγονός ως «πράξη μαζικής λογοκρισίας κατά δημοσιογράφων, εκδοτών και μέσων ενημέρωσης» και ζητά την άμεση αποκατάσταση των λογαριασμών.
Μπλοκαρίστηκε επίσης ο λογαριασμός του Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας, Ρενέ Γκονσάλες, πολύ δραστήριου στο Twitter σε υπεράσπιση όχι μόνο της Κούβας αλλά και της Βενεζουέλας και της Παλαιστίνης. Πριν μερικές μέρες ο Ρενέ έδωσε μια σημαντική συνέντευξη στην American Herald Tribune με τίτλο «Ο εποικισμός της Παλαιστίνης ήταν και είναι μια εγκληματική επιχείρηση καθοδόν».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019
Η Κούβα καταδικάζει την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας

Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήσαμε με ανησυχία τις συνεχιζόμενες βίαιες διαδηλώσεις και πράξεις βανδαλισμού στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ, που προωθούνται από το εξωτερικό και επιχειρούν να επηρεάσουν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική τάξη και να δημιουργήσουν ανασφάλεια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Η επιστροφή του Χονγκ Κονγκ στην κινεζική κυριαρχία το 1997 ήταν πράξη ιστορικής δικαιοσύνης και έκφραση του ειρηνικού πνεύματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, παρά το γεγονός ότι υπήρξε θύμα επιβολής άνισων συνθηκών από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Από τότε και με το σημερινό του καθεστώς, το Χονγκ Κονγκ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και έχει επιτύχει ένα σταθερό επίπεδο ανάπτυξης με οικονομική σταθερότητα και ευημερία, με βάση την επιτυχή εφαρμογή της αρχής "Μία Κίνα" - "Μία χώρα, δύο συστήματα".
Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και καταδικάζει κάθε προσπάθεια να πληγεί η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Η Κούβα υποστηρίζει τις προσπάθειες της κεντρικής κυβέρνησης του Πεκίνου και των αρχών του Χονγκ Κονγκ να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση, να διατηρήσουν την ειρήνη και να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και την σοφία των κινεζικών αρχών να θέσουν τέλος σε αυτά τα γεγονότα αποσταθεροποίησης και να επανέλθουν στην κανονικότητα.
Αβάνα, 5 Σεπτεμβρίου 2019




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δια στόματος Πάπα Φραγκίσκου, το Βατικάνο δεν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο.  Φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντες
 Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 17:54
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε σήμερα στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο. Όπως ανέφερε ο Βούτσιτς, στους Σέρβους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν, ο Ποντίφικας του επανέλαβε την στάση του Βατικανού να μην προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
«Το Βατικανό παραμένει σταθερό στην θέση του» δήλωσε ο Βούτσιτς και ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο «για την στάση αρχής με την οποία αντιμετωπίζει την πράξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και που επιδεικνύει κατανόηση για τις σερβικές θέσεις».
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι ο Πάπας τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών μέσα από τον διάλογο και με ειρηνικό τρόπο. Ο Βούτσιτς εκφράζοντας την προσωπική του άποψη δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο στην Σερβία συμπλήρωσε ωστόσο ότι για μία τέτοια επίσκεψη θα πρέπει προηγουμένως να δοθεί η έγκριση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC). Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι ευχαρίστησε τον Ποντίφικα «για την ειλικρινή υποστήριξη της Αγίας έδρας στις προσπάθειες της Σερβίας να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεια-σοκ! Σεκιουριταδες κανουν την πρωτη… διαγνωση στα Νοσοκομεια. Στην εφημερεια του Γεννηματας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρηκαν τους κλεφτες των οπλων στη Λερο.  Δυο αποστρατοι ΟΥΚαδες και ενας αποθηκαριος υπαξιωματικος. Ελεγχουν σπιτια και κινητα για πιθανες σχεσεις με παρανομους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα αμουστακο παιδι εβαλε τα γυαλια στους προσκυνημενους πολιτικους.
Μικρος ηρωας
Ενας 16χρονος ελληνοκυπριος κατεβασε την τουρκικη σημαια από σχολειο στα Κατεχομενα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχισε από τα Jambo η εξαημερη εργασια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αργεντινή πεινάει και η κυβέρνηση ... κερνάει ξύλο
Φουντώνει η λαϊκή οργή ενάντια στην "ολική επαναφορά" του ΔΝΤ στην πολύπαθη χώρα
«Ζητώ από τους Αργεντινούς να μην χάνουν την ψυχραιμία τους και να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις για να μην οδηγούμαστε σε αντιπαραθέσεις και βία» τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος των περονιστών και της Αριστεράς Αλπέρτο Φερνάντες αντιδρώντας στην πρωτοφανή βία με την οποία η αστυνομία αντιμετώπισε τους διαδηλωτές των κινημάτων ενάντια στη λιτότητα και την ανέχεια, ενάμιση μόλις μήνα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν στην πανηγυρική εκλογή του διδύμου Φερνάντες - Κίρχνερ του «Μετώπου Όλων» και στην απομάκρυνση του Προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι.
Οι περονιστές και η Αριστερά φοβούνται ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δίκαιες λαϊκές διαμαρτυρίες για να τροφοδοτήσει κλίμα εντάσεων, που δεν θα βοηθήσει στην ελεύθερη έκφραση των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου.
«Θα ασχοληθούμε με την Αργεντινή που πεινάει, αλλά αποφεύγοντας τις συγκρούσεις και τη βία» συνέχισε ο Φερνάντες, ενώ στη Βουλή οι περονιστές και η Αριστερά είχαν φέρει προς ψήφιση πρόταση νόμου για την άμεση αύξηση κατά 50% των δημόσιων δαπανών για την αντιμετώπιση της «κρίσης τροφίμων» ή καλύτερα των απάνθρωπων συνεπειών της εφαρμογής για άλλη μια φορά των πολιτικών του ΔΝΤ στην πολύπαθη χώρα.
Η αστυνομία του Μάκρι αντιμετώπισε με σκληρή βία τους διαδηλωτές των κοινωνικών κινημάτων «Εργατικός Πόλος», «Γειτονίες στα πόδια τους», «Ελεύθεροι του Νότου», στα οποία συμμετέχουν εκατοντάδες κοινωνικές οργανώσεις, που έκαναν διήμερη καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της «έκτακτης κατάστασης τροφίμων» ή, πιο απλά, της... πείνας. Ορισμένοι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Πλάθα Ντε Μάιο, για να αντιμετωπίσουν όμως την άγρια καταστολή των δυνάμεων της τάξης.
Στριμωγμένη η κυβέρνηση
Μετά την πρόσφατη απεργία των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και τις συνεχείς κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Αργεντινή για την αντιμετώπιση της πείνας η κυβέρνηση του Μάκρι φάνηκε διατεθειμένη για έναν συμβιβασμό στη Βουλή και την ψήφιση της αύξησης των δαπανών για τη στήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν επισιτιστικό πρόβλημα.
Ήταν η πρώτη φορά μετά από 77 ημέρες που η Δεξιά του Μάκρι δέχθηκε να ανοίξει τη Βουλή για να συζητηθεί ένα από τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Μάκρι προσπαθεί έστω και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει την περαιτέρω διαρροή ψήφων προς τους περονιστές και την Αριστερά.
Η κυβέρνηση του Μάκρι δέχθηκε μεγάλες πιέσεις και από την Καθολική Εκκλησία της Αργεντινής, στην ουσία από τον ίδιο τον Ιταλοαργεντινό Πάπα Φραγκίσκο, τα μεγαλύτερα συνδικάτα και τους περονιστές κυβερνήτες των Επαρχιών (κρατιδίων), για να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της πείνας.
«Δεν πιστεύω ότι στην Αργεντινή έχουμε πείνα όπως σε μια αφρικανική χώρα... Η έννοια της πείνας δεν μπορεί να υπάρξει στην Αργεντινή» τόνισε με θράσος ο Μιγκέλ Πιτσέτο, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Μάκρι, εκτιμώντας ότι οι πιέσεις για την έκτακτη κατάσταση στα τρόφιμα αποτελεί ένα εγχείρημα της... «εξτρεμίστριας Κίρχνερ» για να επιβληθεί στο... μετριοπαθή Φερνάντες, παρ’ όλο που αναγνώρισε ότι «μπορεί να υπάρχουν τμήματα που θέλουν βοήθεια».
Τη στιγμή που στις λαϊκές συνοικίες των μεγάλων πόλεων της χώρας οργανώνονται διαρκώς περισσότερα λαϊκά συσσίτια, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του νεοφιλελεύθερου στρατοπέδου υποστηρίζει τον πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς και κυρίως τους μετανάστες εκτιμώντας ότι «το πρόβλημα της φτώχειας δεν λύνεται μοιράζοντας τρόφιμα, αλλά με την κουλτούρα της εργασίας, γιατί έχουμε πολλά άτομα που ήρθαν από τις γειτονικές χώρες και τη Βενεζουέλα και εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών, τη γαστρονομία, τα ξενοδοχεία, τα γυμναστήρια και τις πιτσαρίες».
Η απάντηση του ανθρώπου του Μάκρι μπροστά στον κόσμο που πεινάει είναι απλή: «Πρέπει να σταματήσουμε τα εργαλεία των δαπανών για την κοινωνική ασφάλεια και όλη τη μουσική που στηρίζει αυτό το σύστημα».
Η Αργεντινή, που φέτος είχε ρεκόρ αγροτικής παραγωγής, δαπάνησε 12 δισ. πέσος προσφέροντας γεύματα στα σχολεία, για να αποφευχθούν οι πλέον αρνητικές συνέπειες της λιτότητας μέσα στις τάξεις, ενώ, μετά τη νέα κατάρρευση του πέσο το καλοκαίρι, αύξησε κατά ακόμη 6 δισ. τη συγκεκριμένη δαπάνη. Το ΔΝΤ επιμένει ότι για να χορηγήσει άλλα 5,4 δισ. δολάρια στην Αργεντινή δεν θα πρέπει να πραγματοποιήσει την παραμικρή αύξηση των δημοσίων δαπανών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπαρκτός ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου
ΜΟΣΧΑ.--
Ο κίνδυνος να ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος υπό τις σημερινές διεθνείς συνθήκες υφίσταται, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, κατά την παρουσίαση έκθεσης του ρωσικού ΥΠΕΞ με θέμα «τη νέα αντίληψη και τους τρόπους ενίσχυσης της πολυμερούς στρατηγικής σταθερότητας».
«Υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος. Είναι ιδιαίτερα εμφανής η αρνητική δυναμική που εκδηλώνεται τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο Ριάμπκοφ. Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, οι «δυτικοί» «γίνονται κατά καιρούς αρκετά επιθετικοί», «αποφεύγουν να συζητήσουν επί της ουσίας ζητήματα που έχουν ωριμάσει, μπλοκάρουν τους διαύλους διαλόγου, συνεχίζουν να προκαλούν κλονισμούς στην αρχιτεκτονική ελέγχου των εξοπλισμών, σκόπιμα υιοθετούν μια απροκάλυπτη καταστροφική πολιτική, επιδιώκοντας να ακυρώσουν τους αποτελεσματικούς εκείνους μηχανισμούς ασφάλειας και σταθερότητας».
Ολα αυτά «εγκυμονούν αρνητικές συνέπειες για τη στρατηγική σταθερότητα», είπε, προσθέτοντας ότι οι πυρηνικές δυνάμεις δεν πρέπει να επιτρέψουν έναν πυρηνικό πόλεμο.
Πάντως η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει σε δοκιμές πυραύλων που απαγορεύονταν από τη Συνθήκη INF μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (για την απαγόρευση πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς με ικανότητα να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές) μετά τη λήξη της συμφωνίας στις 2 Αυγούστου, δήλωσε ο Ριάμπκοφ. Μετά την ακύρωση της INF, η «συγκράτηση» είναι η ενδεδειγμένη τακτική, αν και δεν υπάρχουν αυταπάτες ως προς τις ΗΠΑ, είπε.
«Από την Ουάσιγκτον ακούμε μηνύματα για το αντίθετο. Οπως για παράδειγμα η πρόθεση να πραγματοποιηθούν δοκιμές βαλλιστικών όπλων μικρότερης εμβέλειας το φθινόπωρο και ότι εργάζονται εντατικά πάνω σε άλλα συστήματα που απαγόρευε η Συνθήκη, ήδη όσο αυτή ήταν σε ισχύ. Πιστεύουμε ότι η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να επιτύχει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα έναντι των χωρών που βλέπει ως γεωστρατηγικούς ανταγωνιστές της - τη Ρωσία και την Κίνα», τόνισε ο Ριάμπκοφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΣΧΑ.-- «Το πρόβλημα της παρουσίας τρομοκρατίας μεγάλης κλίμακας στο Ιντλίμπ δεν μπορεί να λυθεί με αεροπορικές επιδρομές παρόμοιες με εκείνες που έκαναν οι ΗΠΑ στις 31 Αυγούστου», είπε χτες η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι τέτοιες κινήσεις επιδίωξαν την υπονόμευση συμφωνίας εκεχειρίας και κινήσεων για «σταθεροποίηση» της κατάστασης. Η Ζαχάροβα ανέφερε ότι η ζώνη «αποκλιμάκωσης» συγκρούσεων στο Ιντλίμπ ελέγχεται από «περίπου 50.000 βαριά οπλισμένους τρομοκράτες με μάχιμη εμπειρία».

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο αμερικανικός κολοσσός «Google» συμφώνησε να καταβάλει σχεδόν 1 δισ. ευρώ στο γαλλικό Δημόσιο, προκειμένου να κλείσει η έρευνα περί φοροδιαφυγής που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για εξωδικαστικό συμβιβασμό ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αξιοποιηθεί ως προηγούμενο και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου που ενεργοποιούνται στη Γαλλία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά Ρώσων και Ντονμπας
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΜΟΣΧΑ.--
Την παράταση των ατομικών περιοριστικών μέτρων (κυρώσεις) κατά έξι μήνες εναντίον 170 πολιτών και 44 νομικών προσώπων της Ρωσίας και του Ντονμπας ανακοίνωσε χτες το Συμβούλιο της ΕΕ.
«Το Συμβούλιο επέκτεινε έως τις 15 Μάρτη τα περιοριστικά μέτρα για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», ανακοινώθηκε.
Τα περιοριστικά μέτρα στρέφονται κατά Ρώσων και πολιτών του Ντονμπας, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων στρατιωτών που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο στα Στενά του Κερτς, τα οποία ενώνουν την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα, και κατά νομικών προσώπων, κυρίως εκτελεστικών οργάνων και στρατιωτικών δυνάμεων των  Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπας που αποτελειται από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία.
Συνολικά η ΕΕ εφαρμόζει διάφορες μορφές κυρώσεων κατά της Ρωσίας: Οικονομικά μέτρα, ατομικά περιοριστικά μέτρα και περιορισμούς κατά της πρώην ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, όπου απαγορεύεται να αναπτύξουν δραστηριότητα ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ - 46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΙΝΟΣΕΤ
Απαίτηση η τιμωρία των εγκληματιών
Με αφορμή τα 46 χρόνια από το πραξικόπημα που ανέτρεψε την κυβέρνηση του Προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε, στις 11 Σεπτέμβρη 1973, συγγενείς των θυμάτων της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ πραγματοποίησαν προχτές κινητοποίηση στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, ενώ υπέβαλαν και ποινική δίωξη εναντίον των υπουργών της δικτατορίας.
Οπως τόνισε η Λορένα Πισάρο, πρόεδρος της Ενωσης Συγγενών Κρατούμενων - Εξαφανισμένων Ατόμων, «ασκήσαμε ποινή δίωξη εναντίον καθενός από αυτούς που κατείχαν υπουργικές θέσεις στα 17 χρόνια της δικτατορίας, ως υπεύθυνων για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν». Γίνεται λόγος για τουλάχιστον 3.200 δολοφονημένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές ενάντια στη δικτατορία και για περισσότερους από 1.000 πολιτικούς κρατούμενους που αγνοούνται, από τους οποίους μόνο για περίπου 100 υπάρχουν στοιχεία. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη. Σύμφωνα πάντως με την πρακτική της στυγνής δικτατορίας του Πινοσέτ, πολλοί κρατούμενοι εκτελούνταν και στην συνέχεια ρίχνονταν στην θάλασσα, κάτι που μετά από 40 χρόνια κάνει αδύνατη την ανεύρεσή τους.
Τα μέλη της Ενωσης και εκατοντάδες διαδηλωτές κατέληξαν - όπως κάνουν κάθε χρόνο αυτή τη μέρα - στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγκο, που ήταν τόπος βασανιστηρίων όπου κρατούνταν προσωρινά οι πολιτικοί κρατούμενοι, για να σταλούν στην συνέχεια σε φυλακές της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλύψεις για κατασκοπεία Ισραηλινών στις ΗΠΑ
Ρεπορτάζ της αμερικανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Politico» αποκάλυπτε πως το Ισραήλ είναι «πιθανώς» πίσω από την υπόγεια εγκατάσταση συστημάτων κατασκοπείας και καταγραφής τηλεπικοινωνιών, που είναι γνωστά ως StingRays, στον Λευκό Οίκο και άλλες «ευαίσθητες περιοχές» στην Ουάσιγκτον τουλάχιστον επί μία διετία. Τις πληροφορίες για τη μυστική τοποθέτηση συστημάτων StingRays, που δεν καταγράφουν μόνο δεδομένα αλλά και το περιεχόμενο τηλεπικοινωνιών, έδωσαν στο «Politico» τρεις Αμερικανοί πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών.
Το γραφείο του Νετανιάχου έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες ως «κατάφωρο ψεύδος», προσθέτοντας ότι το Ισραήλ έχει μακροχρόνια συμφωνία με τις ΗΠΑ «να μην εμπλέκεται σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις αντικατασκοπείας στις ΗΠΑ». Παρ' όλα αυτά, οι Αμερικανοί πρώην αξιωματούχοι τόνισαν πως οι έρευνες ειδικών του FBI και άλλων διωκτικών υπηρεσιών συνέδεσαν τις συσκευές StingRays με Ισραηλινούς πράκτορες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνεχείς καταγγελίες για την επιθετικότητα της κολομβιανής κυβέρνησης
Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κολομβίας σχεδιάζουν τη δολοφονία του και μάλιστα, όπως είπε, το τελευταίο διάστημα η κυβέρνησή του γνωρίζει 10 τέτοιες περιπτώσεις. Μιλώντας χτες από την επαρχία της Πορτουγκέσα, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που έχει η κυβέρνησή του και πρόκειται να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δείχνουν έμπρακτα τη συμμετοχή της αντιδραστικής κολομβιανής κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε στην εκπαίδευση, στην προετοιμασία και τον εξοπλισμό ένοπλων ομάδων για το χτύπημα στρατιωτικών και πολιτικών στόχων.
Ταυτόχρονα, ο Ν. Μαδούρο απέρριψε τις προχτεσινές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ της Κολομβίας Κάρλος Χόλμες Τρουχίγιο στο μόνιμο Συμβούλιο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, ότι η κυβέρνησή του στηρίζει «τρομοκρατικές ομάδες» από την Κολομβία στο έδαφός της (συγκεκριμένα τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού, FARC-EP, που επανασυστάθηκαν, και τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό - ELN).
Σημείωσε ακόμα αντιπαραθετικά ότι η βενεζουελάνικη κυβέρνηση έχει ήδη συλλάβει διάφορους ένοπλους εκπαιδευμένους από τον κολομβιανό στρατό, που ετοίμαζαν ενέργειες κατά του βενεζουελάνικου λαού.
Εξήγησε επίσης ότι οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις «Ανεξαρτησία και Ειρήνη 2019» σε όλο το μήκος των συνόρων, που ξεκίνησαν στις 10/9 και θα κρατήσουν έως τις 28/9, έχουν αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα και προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας, καταλήγοντας ότι «με την Κολομβία θέλουμε ειρήνη, αλλά στην Μπογκοτά υπάρχει μια κυβέρνηση ναρκεμπόρων πολεμοκάπηλων».
Τις ίδιες αιτιάσεις περί «στήριξης από τη Βενεζουέλα της τρομοκρατίας» επανέλαβε χτες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ότι «η Βενεζουέλα αποτελεί απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια και ειρήνη».
Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, μιλώντας χτες στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη, ζήτησε την παύση του εμπορικού οικονομικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς και την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ρατσιστικές κορόνες προς άγραν ψήφων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Κορόνες ρατσιστικής ρητορικής σε βάρος των Παλαιστινιων πολιτών του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος, προκειμένου, πιθανώς, να «ρυμουλκήσει» τους ψηφοφόρους μικρών κομμάτων φανατικών σιωναζι Ορθόδοξων Εβραίων, έβγαλε χτες η σελίδα του ισραηλινοναζιστη πρωθυπουργού στο «Facebook», Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ρεπορτάζ ισραηλινών ΜΜΕ ανέφεραν ότι για ώρες οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Νετανιάχου, στα Εβραϊκά, καλούνταν να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα, Λικούντ, και να εξασφαλίσουν πως το ίδιο θα πράξουν συγγενείς και φίλοι, επειδή σε διαφορετική περίπτωση «οι Αραβες θα μας εκμηδενίσουν όλους, γυναίκες, παιδιά και άνδρες»! Στο ίδιο μήνυμα επίσης αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου ασκεί «τη δεξιά πολιτική ενός εβραϊκού κράτους, ενισχύει την ασφάλεια και (δημιουργεί) ένα ισχυρό Ισραήλ».
Το μήνυμα προκάλεσε, όπως αναμενόταν, έντονες αντιδράσεις, αναγκάζοντας τον εκπρόσωπο του Νετανιάχου να αποδώσει το ρατσιστικό μήνυμα σε «λάθος συνεργάτη», για το οποίο τάχα δεν είχε καμία γνώση ο απερχόμενος πρωθυπουργός...
Μολονότι μέχρι τις κάλπες της 17ης Σεπτέμβρη δεν αποκλείονται και άλλα τέτοια «κρούσματα», είναι ωστόσο γνωστό πως οι πράξεις της κυβέρνησης είναι μακράν χειρότερες από τη ρητορική. Επί Νετανιάχου, και ιδιαίτερα μετά την εκλογή του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, οι κλοπές Παλαιστινιακής γης από οργανωμένα συμφέροντα Σιωναζιστων εποίκων αυξήθηκαν κατακόρυφα σε όλη τη Δυτική Οχθη και ιδιαίτερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Τα τελευταία στοιχεία της ισραηλινής οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» (Peace Now) διαπιστώνουν ότι από το 2017 (οπότε εξελέγη ο Τραμπ) οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές αρχές ενέκριναν την ανέγερση 1.861 οικιστικών μονάδων Σιωναζιστων εποίκων στην κατεχόμενη Ανατ. Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για αύξηση 60% από το 2015.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις κάμει αύξηση η ΔΕΗ, θα κάμουν και οι "ανταγωνιστές"...
Οι υπουργοί της εταιρειοκρατίας διαφημίζουν protergeia mytilinaios, αυξάνοντας το τιμολόγιο της ΔΕΗ, "επειδή δεν βγαίνει" .
Μόλις κάμει αύξηση η ΔΕΗ, θα κάμουν και οι "ανταγωνιστές". Εξ αρχής της παράδοσης της χώρας σε "δανειστές" , ήταν μνημονιακή υποχρέωση η αύξηση του φτηνότερου ρεύματος στην Ευρώπη. Για να "απελευθερωθεί" η αγορά.
Το ημίφως στο σοκάκι έχει τη γοητεία του. Με το ημίφως στην πολιτική, πληρώνεις το λογαριασμό ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι θα πουν πως αυτό που ζούμε σήμερα, όπως το χθεσινό γεγονός εγκατάλειψης ενός βρέφους, πως δεν έχει σχέση με την πολιτική και την Ευρώπη τους...
Αυτοί είναι όσοι πλουτίζουν με την "κρίση", ή έχουν γεμάτο το στομάχι και "φιλοσοφούν" ανέξοδα, ή σε διατεταγμένη Υπηρεσία...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσίπρας εργάστηκε σκληρά, σε διατεταγμένη Υπηρεσία για να παραδώσει στον Κούλη!

"Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου" (ΤΑΙΠΕΔ).
Βλέπετε και σεις κάποιον παραλογισμό, σ΄αυτήν την ονομασία, εκτός βέβαια, από την λέξη "αξιοποίηση", που επινοήθηκε, στη θέση της λέξης "ξεπούλημα", για ξεκάρφωμα του λαουτζίκου.
Ο παραλογισμός, λοιπόν, είναι στη λέξη "Ιδιωτική".
Ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, νοείται η περιουσία του κράτους, που έχει αποκτηθεί, από δωρεές και κληροδοτήματα ιδιωτών. Δηλαδή, κάτι σπίτια, μαγαζιά, χωράφια, οικόπεδα. Τέτοια πράγματα!
Καμία άλλη περιουσία του Δημοσίου δεν είναι "ιδιωτική"!
Από την εποχή της ειδωλολατρείας!
Από πού κι ως πού αυτό το Ταμείο οικειοποιήθηκε την περιουσία του λαού(Δήμος) μιας χώρας και την ξεπουλάει;;;
Επειδή το είπαν οι δανειστές και το υπέγραψαν οι κυβερνήσεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ, χωρίς κανένα τέτοιο δικαίωμα, από το Σύνταγμα;
Από πού κι ως πού, οι βουλευτές, που είναι στην πλειοψηφία τους δικηγόροι, σήκωσαν το χέρι για να επικυρώσουν την λειτουργία αυτού του αρπαχτικού παράνομου μηχανισμού;;(Με εξαίρεση τον Βερυβάκη)
Δεν γνωρίζουν ότι οι παραλίες, ο αιγιαλός, το έδαφος, το υπέδαφος είναι "δημόσια περιουσία, εκτός συναλλαγής κοινόκτητη, και κοινόχρηστη (domain public d’ etat Βυζαντινο-Ρωμαϊκό Δίκαιο), της οποίας το κράτος είναι αυστηρός θεματοφύλακας";;;
Και αφού δημιούργησαν αυτό το έκτρωμα της παρανομίας, έφτιαξαν και νόμους, για ν απαλλάξουν από ποινικές ευθύνες τα μέλη του και τις αποφάσεις του!
Του έδωσαν το δικαίωμα να παρατείνει, όσο θέλει την λειτουργία του στη χώρα μας και έτσι, ενώ προβλεπόταν, για 6 χρόνια(μέχρι το 2017), παρατάθηκε, επί ΣΥΡΙΖΑ, για άλλα 3 χρόνια. Δηλαδή, μέχρι τον Μάϊο του 2020.
Υποθέτω, μια που βγήκαμε απ΄τα Μνημόνια, όπως όλοι μας λένε να ξεκουμπιστεί και το ΤΑΙΠΕΔ!
Τι όχι;;; Για 100 χρόνια;; Βρε τι μαθαίνω!!!
Και ξέρετε ποιος είναι Πρόεδρος, σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ;;;
Το δεξί χέρι του Λάτση! Αρης Ξενόφος, τραπεζίτης.
Κάνει κουμάντο, στην... "ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου"
Από το βιογραφικό του:
"Εχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ και διευθύνων σύμβουλος στη Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα. Σε διεθνές επίπεδο έχει ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου στη Eurobank FMC S.A. στο Λουξεμβούργο και στην EFG Eurobank MFMC SAI S.A. στη Ρουμανία συνεισφέροντας σημαντικά στην εδραίωση και ανάπτυξη της θεσμικής διαχείρισης κεφαλαίων στις αντίστοιχες αγορές και στην ανάπτυξη τραπεζικών και ασφαλιστικών δικτύων διανομής.
Επίσης, έχει διατελέσει μέλος ανώτατων διοικητικών επιτροπών στην τράπεζα Eurobank Εργασίας Α.Ε. τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου η τράπεζα είχε παρουσία, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ενωση Θεσμικών Επενδυτών) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών."




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν δεν υπάρχει τσίπα, τότε γίνεσαι σαν τα μούτρα τους!
Ο γνωστός θεσιθέρας της πολιτικής (χωρίς να αποτελεί εξαίρεση), πρόεδρος κατά τα άλλα της... ΔΗΜΑΡ Θανασης Θεοχαροπουλος (των 10-15 μελών), αφου εγκατέλειψε έγκαιρα το ΚΙΝΑΛ μυριζόμενος ....άλλα και αφού υπήρξε θιασώτης της συμφωνίας των Πρεσπών, μεταπήδεσε δίπλα εκεί που έβριζε και ακολούθησε την αποτυχία της εκλογής του στο ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφιος βουλευτής. Μέχρι εδώ ..καλάμια. Από προχθές είναι πλέον και μετακλητός υπάλληλος (το τζάμπα παραδάκι να πέφτει δηλαδή) στη Βουλή!
Θαυμάστε τον άνδρα: Θανασης Θεοχαροπουλος. Αρχηγός κόμματος, πρώην βουλευτής Επικρατείας, πρώην υπουργός και τώρα με τον βαρύγδουπο τίτλο του γενικού διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομαδας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην έχει, εκτός του γραφείου στη Βουλή και τα ψιλά; Μπράβο ρε έξυπνε !




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σεπτέμβριος 12 2019
Τιτανομαχία φιλελέδων: Παπαδημούλης εναντίον (;) Σκάϊ!
Υπόδειγμα «κεντροαριστερού» συγκρίνει το φιλελέ κανάλι με τη ΛΔ Κορέας
Σε ρεσιτάλ φιλελέ ανοησίας (δεξιάς και «κεντροαριστερής») επιδόθηκαν τις τελευταίες ώρες, το κανάλι του Φαλήρου (ΣΚΑΪ) και ο κεντροαριστερός στοχαστής-πολιτικός Δημήτρης Παπαδημούλης, εκτοξεύοντας απότομα το επίπεδο της δικομματικής αντιπαράθεσης.
Αρχικά είδαμε στο ΣΚΑΪ «το δελτίο της Ελένης», με ανάλαφρα γούτσου-γούτσου σχόλια για τον Κυριάκο και τη Μαρέβα, το επικοινωνιακό τους χάρισμα, την ανθρωπιά που αναβλύζουν και την εκτυφλωτική τους λάμψη.
Δυστυχώς δεν έχει προβλεφτεί στη σήμανση των εκπομπών το σηματάκι με τη σακούλα για τον εμετό, οπότε οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε, αν τυχόν δεν το έχετε δει.
Και ενώ λες πως το κανάλι κάνει δουλειά για το ΣΥΡΙΖΑ, και του δίνει εύκολο πάτημα για να βγει στον αφρό, ήρθε ένα σχόλιο του κεντροαριστερού ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη, να τρυπήσει τον πάτο του κεντροαριστερού βαρελιού.
Υπόδειγμα… αντικειμενικής δημοσιογραφίας και αισθητικής από το «λαϊκίστικο», σύμφωνα με το Reuters, ΣΚΑΙ. Είναι αυτό «μένουμε Ευρώπη» η Βόρεια Κορέα; Δείτε το!
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) September 12, 2019
Φιλελέ σχόλια για την ΛΔ της Κορέας και ένα υπόδειγμα κεντροαριστερής τοποθέτησης, από τον μαιτρ του είδους, που «μένει Ευρώπη» σταθερά, στην κοιτίδα της αστικής δημοκρατίας και απεχθάνεται το λαϊκισμό και τα «δύο άκρα»:
Tου ΣΚΑΪ και της «ανελεύθερης Βόρειας Κορέας».
Κάποτε οι Συριζαίοι διεκδικούσαν να είναι το πραγματικό ΠΑΣΟΚ (στη θέση του ΠΑΣΟΚ). Τώρα πλέον διεκδικούν τον τίτλο του αυθεντικού φιλελεύθερου από τους λαϊκιστές δεξιούς.
Και οι αριστερές επιτυχίες συνεχίζονται…
Υστερόγραφο:
Όσοι αναζητούν κάποιο υπόδειγμα κεντροαριστερής ενημέρωσης, μπορούν να δουν το προχτεσινό τίτλο του Left.gr.
Left.gr «Μαχητικα αεροσκαφη του Ισραηλ επληξαν 15 θεσεις των ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ (!!!) στο βορειο και κεντρικο τμημα της Λωριδας της Γαζας»
Η είδηση κατέβηκε με αστείες δικαιολογίες, αλλά τα στιγμιότυπα αποθηκεύτηκαν ως πειστήρια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από δεξί χέρι, ορντινάντσα του μεθύστακα Γιούνκερ, αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο τροϊκανός υπάλληλος Μαργαρίτης Σχοινάς...
Ο πιο Ευρωπαίος Έλληνας... μας ενημερώνουν οι δημοσιογραφικές τσούλες...
Το "Έλληνας" γιατί το προσθέτουν; Για το πως "εργάστηκε" για την εξαθλίωση και Γενοκτονία του Ελληνικού Λαού;
Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα έχει και την αρμοδιότητα της "προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής" (έτσι το αναφέρουν τα κιτάπια της ΕΕ...).
Στην, δε, ΕΕ τώρα, έχουμε:
120 εκατομμύρια φτωχούς,
30 εκατομμύρια ανέργους και
5 εκατομμύρια άστεγους
(έτσι για να ξέρουμε, δηλαδή, περί ποίου "ευρωπαϊκού τρόπου ζωής" ομιλούμε)...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υφυπουργός Σοφια Ζαχαράκη διόρισε σύμβουλό της την κουνιάδα του υπουργού Κωστη Χατζηδάκη μαθαίνω.
Ευτυχώς που γλιτώσαμε από τους Καρανίκες.
Άγιο είχαμε
Δηλαδή... καλύτεροι ήταν οι ζαίοι που βόλευαν συγγενείς, εραστές, τον γκει τους, τη λεσβία τους, κουνιάδες, πρώην συζύγους και σια;