Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Σαββατο 14 Σεπτεμβριου 2019



Τα προβλήματα των μεταναστών επιλύονται στο σπίτι τους κι όχι με την εισαγωγή τους στην Β Ευρώπη ή Β Αμερική !
Σχολιο.- Σωστά! Όμως πως θα τρώνε οι ΜΚΟ και οι αλληλέγγυοι τα λεφτά που απλόχερα μοιράζει ο Σόρος;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ!
Μεγάλος μαθηματικός ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, που εγκωμιάζεται από πολύ κόσμο ως σημαντικός επιστήμονας. Και μέχρις εκεί σωστά, αλλά μέχρις εκεί!
Γιατί ο Καραθεοδωρή δεν ήταν και τόσο από τους ανθρώπους που στάθηκαν στο ύψος τους σε δύσκολους καιρούς.
Αναφέρομαι σαφώς στα χρόνια της κυριαρχίας των ναζί στη Γερμανία. Τότε που ο άνθρωπος αυτός συνέχιζε την πανεπιστημιακή του καριέρα εκεί πάνω και μάλιστα το καθεστώς τον τιμούσε.
Όταν δεκάδες χιλιάδες άλλοι επιστήμονες είχαν χάσει τη δουλειά τους. Και χιλιάδες απ' αυτούς όταν, όπως ο γνωστός του Άλμπερτ Αϊνστάιν, δεν κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα της φρίκης, εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Μεγάλος μαθηματικός ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, αλλά ένας κόμπος στο στομάχι δεν μου επιτρέπει να τον επευφημήσω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαλλαγή Ψυχάρη και τραπεζιτών για τα 45 εκατ. θαλασσοδάνεια της Alpha Bank ζητά η εισαγγελέας
Παρασκευή 13 Σεπτέμβριος 2019 - 14:29
Την απαλλαγή του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη για τα επισφαλή δάνεια ύψους 44,7 εκατ. ευρώ πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, ενώ αντίστοιχη πρόταση κατέθεσε και για τα δέκα στελέχη της Alpha Bank από την οποία προήλθαν τα δάνεια.
«Έχω υπογράψει προσωπική εγγύηση στην τράπεζα 15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω τα λεφτά cash. Με αέρα πήραμε τα δάνεια» είχε δηλώσει ο υιός του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, καθώς τότε ο πατέρας του δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, επικαλούμενος λόγους υγείας.
Την Παρασκευή, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των επισφαλών δανείων των 44,7 εκατ. ευρώ, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε την απαλλαγή του Στ. Ψυχάρη, υποστηρίζοντας πως δεν αποδείχθηκε τραπεζική ζημιά από την παροχή τους, προτείνοντας παράλληλα και την απαλλαγή των δέκα κατηγορούμενων στελεχών της Alpha Bank.
Μάλιστα, η εισαγγελέας υποστήριξε πως πρόκειται για νόμιμες ενέργειες, που ως αποτέλεσμα είχαν να αποφευχθεί η κατάρευση του ΔΟΛ και η απώλεια 2.500 θέσεων εργασίας, ενώ σημείωσε πως ο Στ. Ψυχάρης ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του έως το 2010, αποδεχόμενοι πως γι’ αυτόν τον λόγο οι τραπεζικοί «διευκόλυναν» την παροχή του δανείου.
Υπενθυμίζεται πως όπως είχε αναφέρει η Εργασιακή Επιτροπή πρώην εργαζομένων στον ΔΟΛ σε ανακοίνωσή της, κατά τη δικογραφία, τα δάνεια εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν «…κατά παράβαση της σύννομης τραπεζικής διαδικασίας, χωρίς επαρκείς εξασφαλισμένες εγγυήσεις και με προκλητική παράκαμψη της υποχρέωσης παρακολούθησης και ελέγχου της ροής του προϊόντος του δανείου εκ μέρους της τράπεζας…».
Σημειώνοντας πως ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ έχει παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την παροχή του εν λόγω δανείου, το οποίο κατευθύνθηκε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά μετοχών της μειοψηφίας του ΔΟΛ και την έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο. Μαζί του δικάζονται τα δέκα στελέχη της τράπεζας, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.
Τον Νοέμβριο του 2017, ο ΔΟΛ είχε αντιδράσει στην παραπομπή του Στ. Ψυχάρη σε δίκη, υποστηρίζοντας πως η χρηματοδότηση «επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών. Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως θα γνωρίζετε, ο Λάτσης μαζί με τον συνεργάτη του Πεταλά, κατείχε το 44% της Eurobank με έδρα στην Ελβετία.(EFG Group)
Με το καταστροφικό PSI, το 2011-2012, οι Τράπεζες χρεοκόπησαν.
Η κεφαλαιακή ζημιά της Eurobank ορίστηκε, στα 5,8 δις και η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από τον Λάτση ν΄αποχωρήσει, από το μετοχικό κεφάλαιο της , όπως συνέβη και με άλλες δύο τράπεζες, που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και να καταβάλει το ποσοστό του, από τις ζημιές, ύψους 2,5 δις.
Οι άλλες τράπεζες το κατέβαλαν.
Τι έκανε, όμως,ο "επενδυτής", για να το αποφύγει;
Μετέφερε τις μετοχές σε 9 άτομα της οικογενείας του, ώστε, ως "ενδοοικογενειακή συναλλαγή" να μην πληρώσει φράγκο.
Μετά απ΄αυτό, για να μην καταρρεύσει η Eurobank και συμπαρασύρει ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, στη χώρα, το ΤΧΣ και ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησαν να υπάρξει εξαγορά της, από την "Εθνική Τράπεζα".
Δεν έπιασε το κόλπο, λόγω ...τρόϊκας, που είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα το κάνει αποδεκτό, αλλά ο Λάτσης είχε ήδη προλάβει να παραδώσει τις μετοχές στην ''Εθνική'', κατόπιν συμφωνίας με το κράτος.
Έτσι, γλύτωσε την χρεοκοπία, αφού δεν έφταναν με τίποτα τα περιουσιακά του στοιχεία, για να πληρώσει το πρόστιμο και του έμειναν και οι μετοχές της Εθνικής, πληρώνοντας γύρω στα 110 εκατομμύρια.
Τα χρέη του τα φορτώθηκε ο κατακρεουργημένος Έλλην φορολογούμενος σκληρά .πολίτης.
Αμέσως μετά την κομπίνα, του επετράπη, από το ...''γαλαντόμο'' Ελληνικό κράτος να διεκδικήσει την ...''επένδυση'' στο Ελληνικό, ενώ ούτε, σήμερα, διαθέτει τα χρήματα, για την υλοποίηση της!
Γι΄αυτό και καθυστερεί, χρόνια τώρα!
Γι' αυτό ψάχνει δανεικά κι αγύριστα απ' τις άλλες ανακεφαλαιοποιημένες με το αίμα των πολιτών, τράπεζες!
Να χαρούμε εμείς ''επενδύσεις'', που διαμορφώνουν νόμους, για το τσιμεντάρισμα της παραλίας!
Θα τα ξέρεις αυτά ή θα τα 'χεις ακουστά , Κυριακούλη!
Έτσι δεν είναι;
Η συμμορία της γραβάτας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμαρώστε ακόμα μία εκπρόσωπο των άριστων που είναι σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Καμαρώστε βάθος πολιτικής σκέψης και ποιότητα λόγου. Πανεπιστημιακός μάλιστα !!! Κακόμοιροι φοιτητές!
Κακόμοιροι έλληνες ποιοί σας εκπροσωπούν.

«Αννα Παναγιωταρεα
Είναι τωρα δυο μηνες που η αλλαγη του κλιματος αρχισε να κυκλοφορει στο δρομο. Πρωτη φορα παρατηρω τους συμπολιτες μας πιο χαλαρους, λιγοτερο επιθετικους, πιο φροντισμενους, σε πληρη απορριψη των αμπεχονων, και του αφανα style μαλλι των γυναικων, δηλαδη οσα αποτελουσαν ένα ειδος σημα κατατεθεν συριζαικο. Ακομη και στη Βουλη αν πατε σημερα, εκει που βλεπαμε ενδυματολογικες επιλογες αναλογες με εκεινες όταν παμε το….»
Σχολιο.- Ο κόΖμος έβγαλε πχια τα αμπέχονα,ξυπνήστεεε!!!
Σχολιο.- Λογικό μου φαίνεται να γράφει και να λέει ότι θέλει. Όταν το δέντρο είναι ξερικό και δεν ποτίζεται... μην περιμένετε καρπούς και ανθοφορία... Αρλουμπολογιες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζητείται τράπεζα να με δανείσει 45 εκ. ευρώ και εισαγγελέας να με αθωώσει
Τιμή συζητήσιμη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Πες μου κ@υλα μου, τι φοράς τώρα που με διαβάζεις;
-Τα γυαλιά πρεσβυωπίας
-Χαμηλά εννοούσα
-Χαμηλά στη μύτη τα φοράω



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οτι ας πούμε κάποιος που έχει διαθέσιμα 2 εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστεί σε κάτι την Ελληνική υπηκοότητα;;;
Σχολιο.- Αν η ελληνική δεν ήταν αυτόματα και ευρωπαϊκή θα συμφωνούσα. Αλλά είναι και σε αυτό στοχεύουν ακόμη και οι εκατομμυριούχοι. Μην ξεχνάς ότι στην Κίνα υπάρχουν 100.000.000 εκατομμυριούχοι αυτοί τη στιγμή




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαρκής Εθνική τραγωδία: Στην Ελλάδα Κάθε χρόνο αυτοκτονούν 500 άτομα, κυρίως άνω των 45
11/9/2019
Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, «Κλίμακα».
Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν την χρονιά του 2016. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι θάνατοι από αυτοκτονία για το 2016 ανήλθαν σε 484.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει το Παρατηρητήριο κατά τα έτη 2017, 2018 και μέχρι τις 31/8/2019:
Ο αριθμός των αυτοκτονιών παρουσιάζει μία σταθερή αυξητική τάση.
Η πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άνδρες.
Άτομα ηλικίας 60-64 και 80 ετών και άνω σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών και ακολουθούν τα άτομα παραγωγικής ηλικίας που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 45 – 49 και 50 – 59.
Οι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία είναι η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Αττική.
Η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας κατά την τελευταία τριετία παραμένει ο απαγχονισμός.
Η χρονική περίοδος κατά την οποία σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών είναι κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. (Μάρτιος έως Αύγουστος)
Ένας κάθε 40 δευτερόλεπτα
Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονίες παρά από τον πόλεμο καθώς κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο θέτει τέρμα στη ζωή του. Αυτό καταδεικνύει η έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύθηκε χθες ενόψει μάλιστα και της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.
Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης τα ποσοστά των αυτοκτονιών αυξήθηκαν αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο ένα γεγονός που έμεινε σταθερό είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι αυτοκτονίες και οι αυτόχειρες από την κοινωνία.
Στοιχεία του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας
Από την ίδρυση του ως τον Αύγουστο του 2019 ζήτησαν βοήθεια από το Κέντρο Ημέρας 3.102 άτομα και πραγματοποιηθήκαν 24.988 επισκέψεις.
Το 60,5% των ατόμων που επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημέρας ήταν γυναίκες και το 39,5% άνδρες.
Από το σύνολο των χρηστών των υπηρεσιών του Κέντρου το 24,8% κατά την πρώτη τους επίσκεψη ήταν από 19-33 ετών, το 35,4% ήταν από 34 έως και 50 ετών, το 29,7% από 51-67 ετών ενώ το 8,2% ήταν πάνω από 68 ετών και μόλις το 1,9% κάτω των 18 ετών.
Το 40,2% των χρηστών δήλωσαν άνεργοι, το 25,9% μισθωτοί, το 15,8% συνταξιούχοι (συμπεριλαμβανομένων και των συντάξεων αναπηρίας), το 10,7% ελεύθεροι επαγγελματίες, το 5,7% φοιτητές/-τριες και το 1,7% μαθητές/-τριες.
Τρεις στους τέσσερις χρήστες επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημέρας για λιγότερο από ένα χρόνο, το 17,4% από 1 ως 2 χρόνια, το 6,2% από 3-5 χρόνια, ενώ το 1% πάνω από 6 χρόνια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάποτε έσφαζαν οι Ισπανοί κονκισταδορες.Τώρα το κάνουν και λατινοαμερικανοι ανθρακωρύχοι..Βαρβαρότητα.Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, τουλάχιστον 10 μέλη της φυλής, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, δολοφονήθηκαν άγρια.
Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι ανθρακωρύχοι σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία καυχήθηκαν ότι σκότωσαν βάναυσα μέλη της φυλής. Μάλιστα, οι ανθρακωρύχοι έδιναν και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς κατακρεούργησαν τα σώματα των ιθαγενών και τα πέταξαν στο ποτάμι, επιδεικνύοντας ακόμα και λάφυρα που εικάζεται ότι είχαν αρπάξει από τους ιθαγενείς.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΡΕΥΝΑ
Βραζιλία: Σφαγιάστηκε η «αμόλυντη» φυλή στον Αμαζόνιο -Δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό
12|09|2017 | 09:12
Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βραζιλία ξεκίνησαν έρευνα μετά από πληροφορίες ότι η «αμόλυντη» φυλή, που ζούσε κατά μήκος του Αμαζονίου και δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον ανθρώπινο πολιτισμό, σφαγιάστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, τουλάχιστον 10 μέλη της φυλής, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, δολοφονήθηκαν άγρια.
Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι ανθρακωρύχοι σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία καυχήθηκαν ότι σκότωσαν βάναυσα μέλη της φυλής. Μάλιστα, οι ανθρακωρύχοι έδιναν και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς κατακρεούργησαν τα σώματα των ιθαγενών και τα πέταξαν στο ποτάμι, επιδεικνύοντας ακόμα και λάφυρα που εικάζεται ότι είχαν αρπάξει από τους ιθαγενείς.
Πλέον, οι βραζιλιάνικες Αρχές που ασχολούνται με υποθέσεις αναφορικά με τους αυτόχθονες (η υπηρεσία Funai) ξεκίνησαν ειδικές έρευνες. Οι ανθρακωρύχοι ισχυρίστηκαν ότι αναγκάστηκαν να τους σκοτώσουν καθώς, όπως δήλωσαν, «έπρεπε να τους σκοτώσουμε ή να σκοτωθούμε».
Σύμφωνα με την υπεύθυνη της έρευνας, οι δολοφονίες συνέβησαν πριν από περίπου έναν μήνα. «Υπάρχουν αρκετά στοιχεία, αλλά πρέπει να αποδειχθεί το τι πραγματικά συνέβη», λένε πηγές της αστυνομίας.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση, Πάμπλο Λουθ ντε Μπελτραντ, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά επεσήμανε ότι δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Είπε ότι το επεισόδιο φέρεται να συνέβη στην κοιλάδα Τζαβάρι.
«Παρακολουθούμε το θέμα, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση είναι περιορισμένη. Αυτές οι φυλές είναι ανέγγιχτες -ακόμα και η Funai έχει μόνο σποραδικές πληροφορίες γι' αυτούς. Έτσι, είναι δύσκολη δουλειά και απαιτείται η συνεργασία όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών», δήλωσε.
Τον Απρίλιο, η Funai έκλεισε 5 από τις 19 βάσεις που χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί και να προστατεύει τις απομονωμένες φυλές. Οι βάσεις χρησιμοποιούνται για την αποτροπή εισβολών -κυρίως ανθρακωρύχων- αλλά και για ενδεχόμενη επικοινωνία με τις φυλές.
Τρεις από αυτές τις βάσεις βρίσκονταν στην κοιλάδα του Τζαβάρι, η οποία είναι γνωστή ως η πιο απρόσιτη περιοχή και πιστεύεται ότι φιλοξενεί τις πιο αγνές φυλές από οπουδήποτε αλλού στη Γη. Περίπου 20 από τις 103 μη ταξινομημένες φυλές που καταγράφηκαν στη Βραζιλία βρίσκονται στην κοιλάδα αυτή. Γεγονός που σημαίνει ότι εάν αποδειχθεί πως όντως σφαγιάστηκαν αυτοί οι ιθαγενείς, πρόκειται για γενοκτονία και τεράστια ανθρωπολογική καταστροφή μιας εξαιρετικά σπάνιας φυλής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




αν κάποιος έρθει στην Ελλάδα με επιχειρηματικό πλάνο να δημιουργήσει κάποιες χιλιάδες ή έστω εκατοντάδες θέσεις εργασίας για Έλληνες πολίτες, κατά τη γνώμη σου είναι λιγότερο άξιος να πάρει ελληνικό διαβατήριο από όλους εκείνους που πήραν ελληνικα διαβατήρια στα χέρια έχοντας περάσει παράνομοι τα σύνορα κι έχοντας καταλήξει να νοικιάζουν δέκα-δεκα υπόγεια διαμερίσματα στην Ομόνοια και στην Αχαρνών;!;!
εσύ πες το καθαρά ότι ελληνική υπηκοότητα είναι ένα κολόχαρτο που το δίνουμε όπου βρούμε, έτσι γιατί κάποιοι έχουν κόμπλεξ μ'αυτό... Και στην τελική ανάλυση, όσοι δεν αγαπάνε αυτή την εθνικότητα και δεν την πονάνε, ό,τι αυτή σημαίνει και αντικατοπτρίζει, γιατί ασχολούνται με το θέμα;! Μήπως το έχουν ανάγει αυτοί οι ίδιοι σε εμπόρευμα αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ το κεφάλι φορώντας από πάνω και το φερετζέ της ΜΚΟαλληλεγγύης-με-το-αζημιωτο και κουνώντας δάχτυλα τριγύρω;!
δηλαδή εσείς που το δώσατε σε κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμοφασιστες ήδη που τώρα κυκλοφορούν με ελληνικά διαβατήρια νιώθετε περήφανοι μόνο και μόνο επειδή το δώσατε σε φτωχούς;!;!:! Το έχετε χάσει εντελώς, ε....
αν ΕΝΑ άτομο κάνει επένδυση στη χώρα και δημιουργήσει ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ για εκαντοντάδες ή χιλιάδες Έλληνες πολίτες, όχι υπηκοότητα θα έπρεπε να του δώσει το ελληνικό κράτος, εθνικό ευεργέτη θα έπρεπε να τον ανακηρυξει!!! Τώρα που δημιουργήσατε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες-μαϊμούδες, άσχετους με την χώρα μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, που έρχονται μόνο ως πολίτες ευκαιρίας για να αρπάξουν επιδόματα και δικαιώματα, τι πετυχαίνετε, "αλληλέγγυοι" ουγκανοι, εκτός από το να καταστρέψετε ότι έχει χτιστεί με τόσο κόπο χιλιετιών;
οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες απ'ότι έχω ακούσει, δεν απευθύνονται καν σε Έλληνες εργαζόμενους, όχι προς το παρόν τουλάχιστον, αλλά σε εργαζόμενους-σκλάβους άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι έχουν πλέον ντε φάκτο εγκατασταθεί στη χώρα μας, ακριβώς με αυτό το στόχο. Ένας τέτοιος επενδυτής που δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας για Ελληνες πολίτες, αλλά θέσεις εργασίας για ξένους σκλάβους εντός της ελληνικής επικράτειας, δεν είναι ούτε ευπρόσδεκτος ούτε επιθυμητός στη χώρα μας.
σιγά μην έχουν γεννηθεί Ελλάδα όσοι έχουν πάρει διαβατήρια τα τελευταία χρόνια!!! Πλάκα κάνουμε;!;!;! Οσο για τους μαχητές του ΙΣΙΣ, τους φέραμε ήδη σπίτι μας, και χωρίς τα 2 εκατ. ευρώ, αν δεν το πήρατε χαμπάρι. Απλά δεν τους πιάνουμε στην Ελλάδα, είμαστε ψυχοπονιαρηδες αφού, τους πιάνουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν τέτοια διλήμματα. Με τις υγείες μας!!!
μα η νουδουλα κάνει την ίδια (περίπου) δουλειά με τον ΣΥΡΙΖΑ της καρδιάς σας!
ο νόμος ορίζει επίσης ξεκάθαρα πως όποιος περάσει παράνομα τα σύνορα θα απελαύνεται. Είδατε πουθενά καμμία απέλαση;!;! Γελάμε για να μην κλαίμε με την εφαρμογή των νόμων στην Ελλάδα..
Πρόκειται για ξεκάθαρες πολιτικές αποφάσεις που δείχνουν βούληση μαζικής αποικιοποίησης της χώρας, πάσει θυσία. Καθε μέρα περνούν κάπου 500-1000 άτομα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, παραλαμβάνονται και κάνουν αιτήσεις ασύλου, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό γίνονται δεκτές, άνευ οποιωνδηποτε επισήμων στοιχείων ταυτοποίησης. Όλοι αυτοί θα αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο (προφανώς όχι ελληνική ιθαγένεια, αλλά δεν είναι αυτό που τους ενδιαφέρει ούτως ή άλλως). Το ζήτημα είναι να αποκτήσουν το πολυπόθητο ελληνικό διαβατήριο, όπως και την πράσινη κάρτα, βιβλιάριο υγείας με ΑΜΚΑ κλπ που θα τους επιτρέπει να κάνουν χρήση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες με ελληνική ιθαγένεια, και συχνά με περισσότερα ακόμη πλεονεκτήματα, λόγω του πουσαρισματος που γίνεται από τους επίσημους διακινητές τους τις ντόπιες ΜΚΟ που τους προωθούν, εις βάρος συχνά Ελλήνων πολιτών που ψάχνουν για αντίστοιχες εργασίες. Ήδη κυκλοφορούν σχετικές καταγγελίες δημόσια.
διαβατήριο = υπηκοότητα. Και πλέον τα σύνορα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, μεχρι και την Βουλγαρία, την Αλβανία και τα Σκόπια, είναι ερμητικά κλειστά.
υπήκοος μπορεί να είναι και ο Αντετοκούμπο. Όμως δεν είναι ελληνικής ιθαγένειας, δεν είναι Έλληνας ο άνθρωπος, Νιγηριανή ιθαγένεια έχει!
Επειδή ο κάθε Δημητρας γράφει ότι ιθαγένεια ίσον υπηκοότητα, αυτό δε σημαίνει ότι θα δεχθούμε τη νεοταξικη ρητορική του ως θέσφατο
Νιγηριανή ιθαγένεια έχει ο Αντετοκούμπο, όχι απλά καταγωγή. Είναι Νιγηριανης ιθαγένειας Έλληνας πολίτης
Δηλαδή αν αύριο βγει νόμος που αναγνωρίζει ως γυναίκα και κάποιον με όρχεις και πέος, αυτό σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τι σημαίνει η λέξη "γυναίκα" στην ελληνική γλώσσα;!;! Η λέξη "ιθαγένεια" προϋπήρχε στην ελληνική γλώσσα πριν το νόμο του 2004 και είναι σαφής στο νόημα της. Εξ'ου και "ιθαγενής" κλπ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τωρα πια στην λαικη αγορα της Καλλιδρομιου καθε Σαββατο υπερισχυουν τα κοστουμια και οι γραβατες!!
Παλιοτερα το κεντρο θυμιζε χιππικο καταυλισμο..
Επιτελους, η επιστροφη στην κανονικοτητα εδιωξε τα αμπεχωνα.!!
Δεν ξερω τι λετε εσεις,, εμενα παντως μ'επεισε η Παναγιωταρεα, εκλεισα και ραντεβου στο κομμωτηριο θα αφησω μια μικρη τουφιτσα ασπρη μπροστα και θα εμφανιστω με ταγερακι στην λαικη.
Σχολιο.-  πολύ ωραία η λαϊκή κάπου εκεί έμενε και το μουνοσκυλο ο Κύρκος




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το αδωνι ξαναπερηφανεύεται που "πάταξε το λαθρεμπόριο" καταστρέφοντας εμπόρευμα από πανηγύρι. Γιατι ηταν λεει απομιμησεις.
Το νέο αυτό στυλάκι ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή, τελευταία μέρα του πανηγυριού, στο Λουτράκι.
Συνεχίζεται απτόητο στα πανηγύρια ανά την χώρα κι είμαι πολύ περίεργη να δω που το πάνε.
Στις 17/9 έχει πανηγύρι στο Ν. Ψυχικό η Αγ. Σοφιά.
Εννοείται πως θα πάω η πανηγυρτζού, κυρίως για λουκουμάδες.
Είμαι περίεργη αν θα το δω να συμβαίνει πάλι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το BBC παίζει τα ρέστα του με κατεβασμένα βρακιά .
Τρομακτική κατρακύλα του BBC σε ποιότητα, ύφος κριτικής. Έλλειψη επιχειρημάτων, ειρωνία... Τραγικό. Κάποιες σελιδες στο ιντερνετ, αντίθετα, αποτελούν τη βάση της δημοσιογραφίας και ειδησεογραφίας πλέον στην Αγγλία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ 50 τραυματιες σημερα Παρασκευη στην Γαζα στην «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» ..μεταξυ των τραυματιων και ενα 10χρονο αγορι που πυροβοληθηκε με πλαστικη σφαιρα στο ματι απο Ισραηλινο ελευθερου σκοπευτη του Ισραηλινου στρατου..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H MΑΡΙΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΤΛΙΜΠ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ 50.000 ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 3 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΜΑΧΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΑΜΑΧΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΤΛΙΜΠ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 100 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.ΟΙ 50.000 ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΠΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΙΣ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΩΝ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Σεπτεμβρίου.
«Η κατάρρευση των ελληνικών δυνάμεων το 1922 στη Μικρά Ασία, οι σφαγές, λεηλασίες και η προσφυγιά που ακολούθησαν, αποτελούν το αποκορύφωμα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικρά Ασίας, που έβαλε τέρμα στην τρισχιλιετή παρουσία του στην πέραν του Αιγαίου Ελλάδα, μια περιοχή όπου αναπτύχθηκε η ωριμότερη φάση του ελληνικού πολιτισμού […] την τερατώδη αυτή γερμανική σύλληψη πρώτοι οι Νεότουρκοι ανέλαβαν να κάνουν πράξη. Και κοντά στις βάρβαρες ασιατικές μεθόδους του βίαιου εξισλαμισμού, του γενιτσαρισμού και των κατά τακτά διαστήματα φυλετικών εκκαθαρίσεων ήρθε να προστεθεί η τευτονική ψυχρή μεθοδικότητα με τη λειτουργία των περίφημων ταγμάτων εργασίας.»

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Πρετεντέρης πρόεδρος στο Μέγαρο Μουσικής. Γνωστός για τη σχέση του με τον πολιτισμό, τα ιδανικά και τις αξίες. Γνωστος και για το ήθος του...
Υ.γ1 το μεγάλο θέμα είναι φυσικά ο αντιδραστικός ρόλος των "Μεγάρων", των "ιδρυμάτων" κλπ και όχι ο πρόεδρος τους
Υ.γ.2 το μεγάλο θέμα είναι φυσικά τα χρέη που χαρίστηκαν στο Μέγαρο και οι κυβερνήσεις που τα χάρισαν
Υ.γ.3 εκτός όλων των αλλων, αυτός ο τύπος είναι κι αχάριστος... Στον Συμεωνίδη ρε μπουκάλια; Στον Συμεωνίδη;
2013. Ο Πρετεντέρης πετάει μπουκάλια στο γηπεδο
https://www.youtube.com/watch?v=QGyPwMqlwnI&feature=share&fbclid=IwAR1qZokFphdDoWn3UCLJjNFk8XVcNqohXF-arJKTV2l4H8MBkhWvpy9Dt7o



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Gyula Thürmer: "Υποστηρίζω την πολιτική μετανάστευσης του Orbán"
30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
Ουγγαρία, Βουδαπέστη - Παρακολουθήστε τη συνέντευξή μας - στα Αγγλικά, με γαλλικούς υπότιτλους - με τον Gyula Thürmer, πρόεδρο του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος (Κομμουνιστικό Κόμμα). Μια συνέντευξη στον Nicolas de Lamberterie.
https://visegradpost.com/en/2016/08/30/gyula-thurmer-i-support-orbans-migration-policy/?fbclid=IwAR2pr-BkB8wvNs5P_VCwJHvFH8TKi6xbw2jBWqs9kggF87mOcy4ZyVhlHQM
«Εμείς πιστεύουμε πως η πρόσκληση μεταναστών στην Ευρώπη είναι τεράστιο λάθος.
Είναι μια τραγωδία και γι' αυτό υποστηρίζουμε τον Βίκτορ Όρμπαν [τωρινός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και μάλιστα ηγέτης της δεξιάς] στην υπεράσπιση των συνόρων της Ουγγαρίας, της ταυτότητάς μας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η αριστερά της δύσης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ηγεσίες υπέρ των εργαζομένων, αλλά ηγέτες που εκφράζουν τους καπιταλιστές, αδίστακτους dealmakers και χωρίς καμία σχέση, απόμακρους, από τα προβλήματα του λαού.
Γι' αυτό αυτοί είναι υπέρ της μετανάστευσης.
Δεν είναι τυχαίο πως στην Αυστρία οι εργατικές ψήφοι δεν πήγαν στην αριστερά, αλλά το λαϊκίστικο κόμμα FPÖ.
Εμείς είμαστε κομμουνιστές παλιάς εποχής και συνεπώς πιστεύουμε πως τα προβλήματα των μεταναστών επιλύονται στο σπίτι τους κι όχι με την εισαγωγή τους στην Ευρώπη»
Gyula Thurmer
Γενικος Γραμματεας
Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι αλλεπάλληλες μεταρρυθμίσεις από τη δεκαετία του '80 αλλοίωσαν τη γλωσσική διδασκαλία και φτώχυναν τον λόγο.
"Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου.." λέει ο Ελύτης στο «Αξιον εστί». Και μέσα σε δύο στίχους κλείνει την ιστορία αυτής της θαυμάσιας γλώσσας που έρχεται μέσα από τους αιώνες και παραμένει ζωντανή από την αρχαιότητα ως σήμερα.
Αντί του μαθήματος της Γραμματικής και του Συντακτικού υιοθετήθηκε στο ελληνικό σχολείο το μάθημα της Γλώσσας. Ωστόσο, η Γλώσσα, μάθημα που αφορά την ελληνική γλώσσα, υιοθετεί όλες τις θεωρίες που ισχύουν για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας.
Εστιάζει, δηλαδή, στη λειτουργική όψη της γλώσσας, στην ιδέα που λέει ότι η γλώσσα είναι εργαλείο επικοινωνίας, αποκλείοντας τη γλώσσα ως εργαλείο σκέψης.
Η εκμάθηση
Μέσα από αυτή την οπτική ο Ελληνας μαθητής, που έχει ως μητρική γλώσσα την ελληνική, αντί να εμβαθύνει στη γλώσσα του, τη «μαθαίνει» σαν να ήταν αγγλικά μέσα από απλοϊκά κείμενα, μέσα από διαφημίσεις, συνταγές μαγειρικής, οδηγίες χρήσεως, αφίσες και άλλα δήθεν «αυθεντικά» κείμενα.
Και αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής. Κι αν στην ξένη γλώσσα χρησιμοποιούνται οι συνταγές μαγειρικής για να διδάξουν το βασικό λεξιλόγιο των τροφίμων, αυτό γίνεται σε επίπεδο αρχαρίων, που δεν γνωρίζουν καν τα βασικά της ξένης γλώσσας.
Ποιο το νόημα μίας τέτοιας διδασκαλίας σε κάποιον που ήδη γνωρίζει αυτό το λεξιλόγιο; Ποια η χρησιμότητα ασκήσεων, όπου στα παιδιά ζητείται να φτιάξουν διαφημίσεις, αφίσες, συνταγές;
Η μητρική γλώσσα των Ελλήνων μαθητών διδάσκεται ως ξένη επί σειρά ετών, στερώντας τους από όλα τα γλωσσικά εργαλεία που θα τους δώσουν τη δυνατότητα της κρίσης, της ανάλυσης και της σύνθεσης, τη δυνατότητα, δηλαδή, να σκέφτονται.
Το μήνυμα
Τίθεται, ωστόσο, και θέμα ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα αυτών των κειμένων. Τι μήνυμα περνάει μία συνταγή για κουλουράκια; Τι μήνυμα περνάνε ιδεοληπτικά, κακογραμμένα, φλύαρα και ξύλινα άρθρα εφημερίδων συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης, με τα οποία είναι γεμάτα τα βιβλία για τη Γλώσσα από το δημοτικό έως το λύκειο;
Δυστυχώς, τα σχολικά βιβλία Γλώσσας των ελληνικών σχολείων δεν έχουν σκοπό να μάθουν στα παιδιά ελληνικά. Εχουν τον σκοπό να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά εμποτίζοντάς τα με συγκεκριμένες παγκοσμιοποιημένες ιδεολογίες, όπου τα μαθήματα γλώσσας είναι ουσιαστικά η βιτρίνα της προπαγάνδας τους.
Για παράδειγμα, στο βιβλίο της στ΄ δημοτικού υπάρχει το εξής θέμα: «Κοντά στην περιοχή σας έχει δημιουργηθεί ένας καταυλισμός όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες διωγμένοι από διάφορες χώρες. Όμως, κάποιοι θέλουν να τους διώξουν. Η τάξη σας, λοιπόν, αποφασίζει να ζητήσει από τον δήμαρχο να συνεχίσουν οι πρόσφυγες να φιλοξενούνται στον καταυλισμό και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες ζωής τους. Ετοιμάστε την επιστολή που ακολουθεί, με σκοπό να πείσετε λογικά αλλά και να συγκινήσετε τον δήμαρχο».
Τι δουλειά έχουν μικροί μαθητές να υπερασπίζονται καταυλισμούς «προσφύγων» και να στέλνουν επιστολές στον δήμαρχο; Το όλο θέμα θα ήταν εντελώς φαιδρό, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Και είναι επικίνδυνο γιατί δημιουργούν στα παιδιά φαντασιακές πραγματικότητες, όπου ο ρεαλισμός έχει πάει περίπατο.
Παρουσιάζουν ψεύτικους κόσμους ως πραγματικούς. Και τους αφαιρούν κάθε δυνατότητα κρίσης και ανάλυσης, αφού τα μόνα γλωσσικά εργαλεία που έχουν για να τους ερμηνεύσουν είναι το περιορισμένο και ιδεοληπτικό λεξιλόγιο της νέας παγκοσμιοποιημένης κουλτούρας, με αρκετή δόση ασυνταξίας και ανορθογραφίας.
Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου. -Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δυστυχως, για να πω και εγω τον πονο μου, οσοι λιγοι, μετρημενοι στα δαχτυλα, εχουν ως αναφορα την αριστερα, που είναι η βαση της επιστημης της ιστοριας της αληθειας, και της πραγματικότητας, είναι υπερ της εργατικης ταξης, και είναι εναντια στη λαθρομεταναστευση, συνεχιζουν συνεχεια να κανουν το τραγικο λαθος.
Αποκαλουν τον Τσιπρα αριστερο! Αντι για κεντροαριστερο, όπως πραγματικα είναι. Οι ιδιοι βαζουν πριν άλλη ανακοινωση που λεει ότι ο συριζα είναι γεματος πλεον από πασοκους, οι μισοι βουλευτες του συριζα είναι πασοκοι, και στο επομενο ποστ αποκαλουν τον συριζα αριστερα, επειδη ετσι τους κοροιδευει ο Τσιπρας.
Η αριιστερα πλεον εχει διαλυθει, και στην Ελλαδα, και στην Ευρωπη, και παγκοσμια. Αποσυντίθεται σιγα σιγα, ενώ στην Ιταλια εχει διαλυθει ηδη. Εχει γινει οπαδος του Σορος που θελει τους λαθρομεταναστες στην Ευρωπη για να χτυπήσει τα εργατικά μεροκάματα, και της λουμπεναρίας, των κλεφτών, βιαστών, πρεζονιών, δολοφόνων, ομοφυλόφιλων.
Αγνοούν ηθελημένα τι είχε πει ο ιδιος ο Μαρξ το 1866 στην Α Διεθνη των Εργατών. Ότι τους λαθρομετανάστες που φέρνει το αγγλικό κεφάλαιο στην Αγγλία, τους φέρνει μόνο με ένα στόχο, να χτυπήσει τα εργατικά μεροκάματα. Πρέπει οι ίδιοι οι Ινδοί λαθρομεταναστες να γυρίσουν πίσω στην Ινδία, και εκεί να οργανώσουν εξέγερση.
Οι λαθρομετανάστες πάντα στην ιστορία είχαν μόνο ένα στόχο. Όχι φυσικά να εξεγερθούνε ενάντια στην αδικία, αλλά να καλοπεράσουν εκεί που πάνε. Για να το πετύχουν αυτό, κάνουν οποιονδήποτε συμβιβασμό. Οι λαθρομετανάστες πάντα αποτελούνταν από τα πιο τυχοδιωκτικά στοιχεία της κάθε χώρας.
Αυτό το λεει και η Αγια Γραφη. Όταν ο Θεος θελησε να σταματησουν οι ανθρωποι να χτιζουν τον πυργο της Βαβελ, εκανε τους μαστορους να μιλανε διαφορετικες γλωσσες, και μη μπορωντας να συνεννοηθούν μεταξυ τους, ο πυργος σταματησε. Ετσι ακριβως θα γινει και με το Εργατικο Κινημα. Μη μπορωντας να συνεννοηθούν οι εργατες αναμεταξύ τους, το εργατικό κίνημα θα διαλυθεί.
Και μιλαω μονο για την εργατικη ταξη, και όχι για τη λουμπεναρία, γιατι και ο Αποστολος Παύλος το είπε στην Αγία Γραφή. Ο μη εργαζομενος μηδε εστιέτο. Δηλαδή αυτός που δεν εργάζεται δεν έχει δικαιωμα να φάει.
Παλι με την αριστερα. Οι αριστεροι που συνειδητοποιούν ότι οι λαθρομετανάστες είναι ενάντια στο εργατικό κίνημα, ότι ο ιδιος ο Μαρξ εχει καταδικάσει τη λαθρομεταναστευση, βλεπουν ολη την πραγματικη αριστερα να είναι υπερ, γιατι πεφτοντας στη λακουβα λεει είναι φτωχοι και κατατρεγμενοι ανθρωποι. Ενώ φτωχος είναι ολος ο τριτος κοσμος, κοντα στα 4 δισεκατομμυρια.
Θα μπορουσαν οι αριστεροι που βλεπουν αυτή τη κατασταση να μετακομισουν στη δεξια? Όχι φυσικα, γιατι η δεξια είναι παντα ναζιστικη, υποστηριζει την καταπιεση των εργατών, και είναι φυση και θεση η μερια των υπανθρωπων.
Αρα τι μενει? Να παραμεινουμε στις θεσεις μας, μεχρι να αλλαξουν οι καιροι.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα ήθελε να του παραχωρήσει άσυλο η Γαλλία 
 Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 17:17
Ο πρώην υπάλληλος της CIA που αποκάλυψε τον Ιούνιο του 2013 τις μαζικές παρακολουθήσεις της NSA, εντός και εκτός ΗΠΑ, θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, σύμφωνα με μια συνέντευξή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν --τα απομηνμονεύματα του οποίου, με τίτλο "Permanent Record", θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη--υπενθυμίζει ότι είχε ζητήσει άσυλο από τη Γαλλία το 2013, επί προεδρίας Φρανσουά Ολάντ. Στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter εκφράζει την ελπίδα να του παραχωρήσει άσυλο ο σημερινός πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
"Το πιο λυπηρό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι το μοναδικό μέρος, όπου ένας αμερικανός πληροφοριοδότης έχει την ευκαιρία να ακουστεί δεν είναι στην Ευρώπη αλλά εδώ (στη Ρωσία)", λέει ο Σνόουντεν σε ένα τρέιλερ της συνέντευξής του που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Δευτέρα.
Μέχρι στιγμής περισσότερες από 12 χώρες έχουν απορρίψει ανάλογα αιτήματα του 36χρονου, οδηγώντας τον στο να αμφισβητεί τις αιτιολογίες τους και "το σύστημα στο οποίο ζούμε".
"Η προστασία ενός πληροφοριοδότη δεν είναι μια εχθρική ενέργεια", λέει.
Τα απομνημονεύματά του θα κυκλοφορήσουν περίπου σε 20 χώρες.
Ο Σνόουντεν, ο οποίος κάποτε εργαζόταν τόσο για την CIA όσο και για την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), ζει στη Ρωσία μετά τις αποκαλύψεις του το 2013.
Παρότι οι υποστηρικτές του εξαίρουν το θάρρος του να προχωρήσει σε αυτήν του την πράξη, οι ΗΠΑ τον κατηγορούν ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας και οι κατηγορίες περί κατασκοπείας θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν για δεκαετίες στη φυλακή.
Σε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σνόουντεν ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι "ό,τι κάνουμε τώρα διαρκεί για πάντα, όχι επειδή θέλουμε να θυμόμαστε, αλλά επειδή πλέον δεν μας επιτρέπεται να ξεχνάμε. Το ότι συνέβαλα στη δημιουργία αυτού του συστήματος είναι αυτό για το οποίο μετανιώνω περισσότερο στη ζωή μου".




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Οι πατριωτες  Υεμενιτες Χούτι «χτύπησαν» τα εργοστάσια της Aramco στη σιχαμενη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδικη Αραβια ανταποδιδοντας στα ισα την εισβολη στη χωρα τους
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 12:39
Η πατριωτικη Υεμενιτικη οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ανατολική Επαρχία του σιχαμενου ουαχαμπιτικοναζιστικου βασιλείου που εχει εισβαλει στην Υεμενη, δήλωσε στο δίκτυο Al Mairah TV ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι Χούτι ανέπτυξαν 10 drones εναντίον των εγκαταστάσεων στο Αμπκάικ και το Χουράις και η πατριωτικη οργάνωση ανακοίνωσε πως θα διευρύνει τις επιθέσεις της στη βρωμιαρικη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία, η οποία ηγείται ενός σουνιτοφασιστικου συνασπισμού που εχει εισβαλει στην Υεμένη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χονγκ Κονγκ: «Διαδηλωτές» της CIA συγκρούστηκαν με υποστηρικτές της Κινας
 Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 14:45
Οι «διαδηλωτές» της CIA στο Χονγκ Κονγκ επιχείρησαν και πάλι να διαμαρτυρηθούν σήμερα αλλά απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και από οργανώσεις φιλικές προς την Κινα σε «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας» που ήταν προγραμματισμένες ανά την χώρα.
Μια πορεία διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένη στη συνοικία Τιν Σούι Γουάι, στα Νέα Εδάφη, συγκέντρωσε μόνο μερικές εκατοντάδες «διαδηλωτές» καθώς δεν έλαβε την έγκριση από την αστυνομία και εκατοντάδες αστυνομικοί ήταν παρατεταγμένοι στην περιοχή, ενώ είχαν στηθεί και οδοφράγματα για να περιορίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων.
Μια μικρή πορεία που διοργανώθηκε εκεί έληξε απότομα όταν η αστυνομία εμπόδισε τους «διαδηλωτές» της CIA να τη συνεχίσουν υποχρεώνοντας πολλούς από αυτούς να βγάλουν την μαύρη φόρμα που φοράνε στις κινητοποιήσεις τους και να δώσουν τον εξοπλισμό που φέρουν μαζί τους, όπως κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, σε κατοίκους για να αποφύγουν τον έλεγχο από την αστυνομία.
Νωρίτερα σήμερα ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε «διαδηλωτές» της CIA και σε υποστηρικτές της Κίνας καθώς σε ολόκληρη την πόλη είχαν διοργανωθεί καθιστικές διαμαρτυρίες.
Εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας την σημαία της Κίνας συγκεντρώθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο στο Κοουλούν Μπέι, όπου συγκρούστηκαν με μια ομάδα  «διαδηλωτών» της CIA που πραγματοποιούσαν εκεί καθιστική διαμαρτυρία.
Την ίδια ώρα, στη συνοικία Φόρτρες Χιλ του Χονγκ Κονγκ, κάτοικοι φορώντας μπλε μπλουζάκια που έγραφαν "Αγαπώ την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ", επιτέθηκαν σε «διαδηλωτες» της CIA, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTHK.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Διαμαρτυρία αστυνομικών στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας γιατι ο Προεδρος Ομπραδορ διελυσε τη διεφθαρμενη αστυνομια
 Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 04:32
Εκατοντάδες αστυνομικοί απέκλεισαν χθες Παρασκευή την πρόσβαση στον κυριότερο τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου Benito Juárez της μεξικανικής πρωτεύουσας — του πιο πολυσύχναστου της Λατινικής Αμερικής — σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάλυση της ομοσπονδιακής αστυνομίας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.
Περίπου 300 αστυνομικοί απέκλεισαν την είσοδο του τερματικού σταθμού 1, από όπου διέρχονται οι επιβάτες εγχώριων και διεθνών πτήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να καταργήσει τη διεφθαρμενη μεξικανική ομοσπονδιακή αστυνομία και να ιδρύσει ένα νέο μικτό σώμα αποτελούμενο από στρατιωτικούς και αστυνομικούς, που βαπτίστηκε Εθνοφρουρά.
Ο αποκλεισμός συνεχιζόταν το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από έξι και πλέον ώρες, κάτι που προκάλεσε καθυστερήσεις έως και τριών ωρών στις μετακινήσεις από το κέντρο της πρωτεύουσας και το αεροδρόμιο. Αρκετοί επιβάτες υποχρεώθηκαν να διανύσουν πεζή τις τελευταίες εκατοντάδες μέτρα, σέρνοντας ή κουβαλώντας τις αποσκευές τους.
Με 44,7 εκατομμύρια επιβάτες να περνούν από αυτό το 2017, το Μπενίτο Χουάρες, το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Μεξικού, είναι το πλέον πολυσύχναστο στη Λατινική Αμερική, ακολουθούμενο από αυτό στο Σάo Πάoλο της Βραζιλίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: Έρευνα σε βάρος του Γκουαϊδό για «σχέσεις» με συμμορία Κολομβιανών διακινητών ναρκωτικών
 Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 01:47
Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι διενεργείται έρευνα σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό για τις «σχέσεις» που του αποδίδονται με μια συμμορία Κολομβιανών διακινητών ναρκωτικών που έχουν σχηματίσει άλλοτε ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, η οποία φέρεται να τον βοήθησε να περάσει παράνομα στο έδαφος της Κολομβίας τον Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας ως τεκμήρια φωτογραφίες του ηγέτη της αντιπολίτευσης με δύο μέλη της.
Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ επέδειξε φωτογραφίες στις οποίες ο αχυρανθρωπος των αμερικανων σαν επικεφαλής της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ποζάρει χωριστά με δύο μέλη της συμμορίας «Λος Ραστρόχος», που έχουν σχηματίσει «διακινητές ναρκωτικών και παραστρατιωτικοί» στην Κολομβία.
Οι φωτογραφίες αυτές, τόνισε ο Σάαμπ, αποδεικνύουν τις «σχέσεις» που διατηρεί ο Χουάν Γκουαϊδό με τη συμμορία «Λος Ραστρόχος». Ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας.
Ο Γκουαϊδό δεν διέψευσε ότι φωτογραφήθηκε με τα πρόσωπα αυτά, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τις ταυτότητές τους όταν στάθηκε πλάι τους. «Δεν ζητάω το [ποινικό] μητρώο όποιου θέλει να φωτογραφηθεί μαζί μου», είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε δημοσιογράφους στο Καράκας
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, ο οποίος εκφράστηκε λίγο πριν από τον γενικό εισαγγελέα, οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Φεβρουάριο, όταν ο Γκουαϊδό πέρασε στην Κολομβία για να επιβλέψει την προσπάθεια να μπει στη χώρα οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια της CIA που είχαν στείλει κυρίως οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, που τελικά απέτυχε.
Καθώς του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την επικράτεια αφότου αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας κατ εντολη της CIA την 23η Ιανουαρίου, ο Χουάν Γκουαϊδό πέρασε από δασική περιοχή την πορώδη μεθόριο, αποφεύγοντας τα σημεία ελέγχου στα σύνορα. Ο Νέστορ Ρεβερόλ έκανε λόγο περί «επιχείρησης» για να βγει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης μυστικά από τη χώρα, την οποία οργάνωσε η συμμορία «Λος Ραστρόχος», κατ’ αυτόν με εντολή του ακροδεξιου φασιστα προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.
Δύο από τις φωτογραφίες, στη μια από τις οποίες ο Γκουαϊδό ποζάρει με κάποιον Γιον Χάιρο Δουράν Κοντρέρας, γνωστό επίσης με τα προσωνύμια «Ελ Κοστένιο» και «Ελ Μενόρ» και στην άλλη με τον Αλμπέιρο Λόμπο Κιντέρο, γνωστό επίσης με το προσωνύμιο «Ελ Μπρόδερ», αναρτήθηκαν την Πέμπτη στο Twitter από τον Ουιλφρέδο Κανισάρες, διευθυντή κολομβιανής ΜΚΟ.
Το Γαλλικό Πρακτορείο μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι αυθεντικές και ότι οι δύο άνδρες που ποζάρουν με τον Χουάν Γκουαϊδό και κατηγορούνται ότι ανήκουν στη συμμορία «Λος Ραστρόχος» είναι το τρέχον διάστημα φυλακισμένοι στην Κολομβία.
Ο Γκουαϊδό είναι ήδη αντιμέτωπος με διάφορες έρευνες από τη Δικαιοσύνη στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένης μιας για απόπειρα «σφετερισμού του προεδρικού αξιώματος».
Ο σάλος για τις φωτογραφίες ξέσπασε την ώρα που η ένταση ανάμεσα στο Καράκας και την Μπογκοτά έχει κορυφωθεί, με την ακροδεξια κυβέρνηση του Φασιστα κολομβιανού προέδρου Ντούκε να ανακοινώνει πως έθεσε τον στρατό σε συναγερμό επειδη αυτή την εντολη εχει από τα αφεντικα του τους γιανκιδς. Η Βενεζουελα λογω της απειλής κανει και αυτη στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα.
Η κυβέρνηση του Μαδούρο κατηγορεί αυτή του Ντούκε ότι σκοπεύει να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας.

σχολιο.- Αυτός είναι ο λόγος μου είπε το facebook, για το οτι απαγορευσε τις δημοσιευσεις από το somosvenezuelagr.blogspot. Και μου έδειξε μια φωτογραφία του Γκουαϊδό με τον ναρκεμπορο εννοώντας ότι είναι πλαστή. Τώρα που παραδέχονται όλα τα πρακτορεία ειδήσεων ότι είναι αλήθεια αφου το παραδέχτηκαν οι ίδιοι. ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ?????




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά η κοσμοπολίτικη/εθνομηδενιστική (και σε καμία περίπτωση διεθνιστική) αριστερά δεν είναι χαρακτηριστικό της Ελληνικής συριζαίικης αριστεράς...Έχουν και στην Κύπρο τους εκεί απάτριδες και "σώφρονες" κυρ Παντελήδες....Κι έχουν και το θράσος να καπηλεύονται και τον Γλέζο τα πολιτικά σκουπίδια

Γεωργίου του ΑΚΕΛ: "Να γίνει έρευνα για τον 16χρονο που κατέβασε τη τουρκική σημαία"
https://www.youtube.com/watch?v=Rm1Hn3xs-U4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0dBuvDbBmYNiffyXgyFMvVQb553IRfe-vFXIMF_N4nzRDEjMtUvnHbfYk




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι Βουλγαροι ξεγυμνωνουν λαθρομεταναστες και μας τους στελνουν πισω
Εισβολη από παντου
Εγκληματικες ευθυνες! Εκλεισαν φυλακιο στα συνορα.
Τρεις Αφγανοι πηγαν να βιασουν νοσηλευτρια σε hot spot



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαργαριτης Σκοινας, ενας γραφειοκρατης αφοσιωμενος στην Ε.Ε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Και μετα ηρθε η… αναπτυξη. Επιταχυνεται το πλιατσικο της δημοσιας περιουσιας. Πασης φυσεως διευκολυνσης προς ΣΕΒ, ΗΠΑ, ΕΕ. Η χωρα εκθετη σε γεωπολιτικους κραδασμους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Αντιδράσεις στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια
ΠΑΡΙΣΙ.--
Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις Μεταφορές, στη Γαλλία, με μεγάλη συμμετοχή, ειδικά στο μετρό του Παρισιού.
Με στόχο τη μείωση της «συνταξιοδοτικής δαπάνης» - που ιεραρχείται σταθερά σε όλη την ΕΕ - η κυβέρνηση Μακρόν προτάσσει την ενιαιοποίηση διαφορετικών καθεστώτων συνταξιοδότησης, που ίσχυαν μέχρι τώρα σε κλάδους με διάφορες ιδιαιτερότητες, όπως νυχτερινά ωράρια, κυλιόμενο ωράριο κ.τ.λ. Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, παρουσιάστηκε έκθεση που συνέταξε ο Ζαν Πολ Ντελεβουά (που ορίστηκε «ύπατος αρμοστής για τις συντάξεις»), όπου καθορίζεται συγκεκριμένα ο στόχος της μείωσης της «συνταξιοδοτικής δαπάνης» κατά 20% - 25% από το 2020 μέχρι το 2050. Συνολικότερα, στόχος είναι να καταργηθεί κάθε στοιχείο αναλογικότητας που είχε απομείνει στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας, ώστε να στρωθεί ακόμα περισσότερο το έδαφος στην επέκταση των επαγγελματικών ταμείων αλλά και της απευθείας ιδιωτικής ασφάλισης.
Για να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, η κυβέρνηση ξεκινά αυτήν την περίοδο νέο γύρο «κοινωνικού διαλόγου», με τις εργοδοτικές ενώσεις αλλά και τις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πολυδιαφημισμένος Γιωργος Σταθάκης, υπουργος του ΣΥΡΙΖΑ (προερχομενος από το ΠΑΣΟΚ), είχε κάνει και την οικονομοτεχνική μελέτη για την Cretan Lines... ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Ρέθυμνο
Αποτέλεσμα;
Χρεοκόπησε και οι μέτοχοι της περνούν δικαστήρια και χάνουν τις περιουσίες τους .
ΥΓ: είχε προβλέψει μόνο έσοδα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όταν σκοτωσε την Ελενη μας, ειχε σωας τας φρενας»
Την οργη της οικογενειας Τοπαλουδη προκαλεσε η μεταφορα σε ψυχιατρειο του 21χρονου νεοδηημοκρατη Ροδιτη δολοφονου με τις υψηλες ακρες, που εχει ομολογησει τη δολοφονια της ατυχης φοιτητριας.