Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακη 22 Σεπτεμβριου 2019



Όταν όλα σου τα εισοδηματα εξαντλουνται σε φαγητο και στεγη, η εργασια σου δεν νοειται ως ευκαιρια για οικονομικη αναπτυξη, αλλα περισσοτερο ως πραξη αυτοσυντηρησης.  Στον πραγματικο κοσμο αυτό λεγεται… σκλαβια!
Σχολιο.-  Όταν δουλεύεις μόνο για να επιβιώσεις , και δε βάζεις τίποτα στήν άκρη ούτε για εσένα ούτε για τα παιδιά σου...ε τότε αυτό λέγεται σκλαβιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ποτήρι νερό παρακαλώ. Όσο είναι ακόμα προκλητικά φτηνό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μόνη ελπίδα για την ανασυγκρότηση της όποιας αριστεράς, είναι επιτέλους το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους πράκτορες του Σόρος.
Σχολιο.- Ωραία, πίτουρα είναι η αριστερά. Η δεξιά που κυβερνάει στην Ελλάδα χρόνια τώρα, τι είναι;; (και στη δεξια συμπεριλαμβάνω και τον συριζα, για να σε προλάβω)
Σχολιο.- Εγω θεωρω οτι δεν ειναι δυνατον να χαριστει ετσι απλα η αριστερα, ειδικα ως εργατικο κινημα, στο παρακρατος. Η αλλη θελει κατι εντελως καινουργιο, εγω θελω εναν εμφυλιο μεσα στην κατα συμβαση αριστερα.
Σχολιο.- Το ζητημα ειναι οτι στο βαθμο που θα δημιουργηθει ενα συγκροτημενο εθνικοαπελευθερωτικο κινημα, οτιδηποτε και οποιοσδηποτε παει να εμποδισει την παραπερα ανατυξη του, θα πρεπει να θεωρηθει εχθρος και να συντριβει. Αλλιως εισαι ουρα, ενα γραφικο εξαρτηματακι του συστηματος, οχι πρωτοπορια.
Σχολιο.- Υπεραισιόδοξο σε βλέπω.
Προσωπική μου άποψη δεν επιμένω ίσως να κάνω λάθος, είναι ότι αυτό το ανατρεπτικό που έρχεται θα θα έχει κυρίως δύο χαρακτηριστικά: θα υπερασπίζεται τις ταυτότητες και θα πολεμάει τον καπιταλισμό.
Σχολιο.- Δικαιωματικη «αριστερά» και Φιλελευθερισμός έχουν τον ίδιο στόχο. Τη φτωχοποίηση των λαών και την υποδούλωση τους στην άρχουσα τάξη (καπιταλιστές/νομενκλατούρα) με ττην διαλυση των εθνων-κρατων.
Μέχρι στιγμής ο στόχος επιτυγχάνεται.
Μόνη σωτηρία η επιστροφή στο αρχικη αριστερα όπου ο λαός θα ορίζει τη ζωή και το μέλλον του και όχι κάποιοι "πεφωτισμένοι" ηγέτες / καπιταλιστές / νομενκλατούρα
Σχολιο.- Για εμένα, το ζήτημα είναι να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο και παντού, ότι οι δικαιωματικούληδες, δεν ήταν, και δεν είναι αριστερά!!!! Με τα λουμπεναριά είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του ο Μαρξ από τον καιρό της 1ης Διεθνούς! Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στον κόσμο. Εχθροί στο να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση είναι πρώτα οι απόγονοι των προδοτών γερμανοτσολιάδων ταγματαλητων, που νομίζουν ότι τώρα είναι η ώρα τους να παραποιήσουν την ιστορία, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που πλασάρει γιατί έτσι το συμφέρει την ιδέα οτι οι δικαιωματικοί είναι η "αριστερά" σήμερα, και τέλος οι ίδιοι οι αριστεροί, που έχουν χάσει το μπούσουλα, και νομίζουν ότι οι λούμπεν είναι τάξη, και πρέπει να αγωνιστούν γιαυτούς. Με αυτή τη σειρά. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω, έχω εναντίον μου όλο το κόσμο, αλλά θα επιμείνω μέχρι τέλους να το λέω, γιατί αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, και όχι τα παραμύθια που σερβίρουν από το σύστημα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, το ότι η άρχουσα τάξη δεν τα πάει καλά με την καθαριότητα, το ξέραμε από παλιά. Αν δεν είχε υπηρέτριες και καθαρίστριες θα έζεχνε και θα τη θέριζαν οι αρρώστιες, έτσι ανίκανη που είναι να πλύνει ένα ποτήρι κι ένα σεντόνι ή να σφουγγαρίσει ένα δωμάτιο.
Οπότε, ουδεμία έκπληξη από τις υλακές του τζιτζιφιόγκου κατά της χρήσης νερού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντικομμουνιστική υστερία με σφραγίδα Ε.Ε. Η δημοκρατία σε κίνδυνο

Με 535 ψήφους η Ευρωβουλή ενέκρινε το διαβόητο ψήφισμα με το οποίο ο κομμουνισμός εξισώνεται με τον ναζισμό και νομιμοποιείται η εξαπόλυση διώξεων εναντίον όλων εκείνων που αναφέρονται στο κομμουνιστικό κίνημα.
Καθώς το βδελυρό αυτό ψήφισμα κατατέθηκε από τις πολιτικές ομάδες ενός ευρύτατου φάσματος, από τη Δεξιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, και τους Φιλελεύθερους, μέχρι τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες, εναντίον του ψήφισαν μόλις 66 ευρωβουλευτές, ενώ υπήρξαν και 52 λευκά.
Τσαλαπατώντας κάθε έννοια σεβασμού στην ιστορική αλήθεια, το κοινοβούλιο της Ε.Ε. δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τη Σοβιετική Ένωση συνυπεύθυνη με τη ναζιστική Γερμανία για το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, παραπέμποντας στη σκόπιμη εμφάνιση του συμφώνου μη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών σαν δήθεν συμφωνίας συμμαχίας. Ακολουθώντας την τετριμμένη πλαστογράφηση της ιστορίας, αποσιωπώντας το Σύμφωνο του Μονάχου, με το οποίο οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αναγνώριζαν την κατοχή της Τσεχοσλοβακίας από τους ναζί, ενθαρρύνοντας τη χιτλερική επιθετικότητα, ελπίζοντας να τη στρέψουν κατά της ΕΣΣΔ. Κάτι που οι Σοβιετικοί ήξεραν πως θα συμβεί και με το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ επιδίωκαν να καθυστερήσουν χρονικά.
Ασελγώντας στη μνήμη των τριάντα εκατομμυρίων Σοβιετικών που έδωσαν τη ζωή τους για το τσάκισμα του ναζισμού, πρωτοστατώντας στην επίτευξη της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών του 1945, η Ευρωβουλή επιχειρεί το ξέπλυμα της ναζιστικής φαιάς πανούκλας, μέσω της ταύτισής της με τον κομμουνισμό. Με ένα κίνημα που συγκροτήθηκε ακριβώς στον αντίποδα των καπιταλιστικών αξιών του κοινωνικού ανταγωνισμού και της κυριαρχίας του ισχυρού επί του αδυνάτου, που στην ακραία τους έκφραση αποτέλεσαν τη βάση της φασιστικής και ναζιστικής αντίληψης για τη ζωή και την κοινωνία.
Πίσω από το αισχρό αυτό ψήφισμα, που θυμίζει τις χειρότερες μέρες της μεταπολεμικής ψυχροπολεμικής αντικομμουνιστικής και αντισοβιετικής υστερίας, αναφαίνεται η σαφής πρόθεση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και των πολιτικών φερεφώνων του για λήψη σκληρών αντικομμουνιστικών μέτρων, όπως απαγόρευση συμβόλων και μνημείων, και καταστολή σε βάρος των κομμουνιστών και όποιων αναφέρονται στην προοπτική της σοσιαλιστικής κοινωνικής απελευθέρωσης.
Άλλωστε, τα έχουμε δει όλα αυτά στον έξαλλο αντικομμουνισμό μιας σειράς χωρών της ανατολικής Ευρώπης, από τη Βαλτική, όπου τιμώνται τα SS, μέχρι την Ουκρανία του συνεχιζόμενου πολέμου των νοσταλγών και επιγόνων του Μπαντέρα κατά των αντιφασιστών του Ντονμπάς.
Για μια ακόμη φορά η Ε.Ε. πετάει τη μάσκα της δημοκρατικότητας, για να αποκαλύψει το τόσο γνωστό απ’ τα παλιά απάνθρωπο και φρικιαστικό πρόσωπο του μίσους ενάντια σε οτιδήποτε αμφισβητεί την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Και για να πετύχει τον στόχο της δεν διστάζει να πλαστογραφήσει και την ιστορία και να ασελγήσει στη μνήμη εκείνων που έδωσαν ποτάμια αίματος για τη συντριβή της ναζιστικής απειλής κατά της Ανθρωπότητας. Ανοίγοντας τον δρόμο για περιορισμούς στις δημοκρατικές ελευθερίες όσων αγωνίζονται κατά των νεοφιλελεύθερων ρυθμίσεων και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ε.Ε., με πρόσχημα πως είναι… κομμουνιστές, άρα αμφίβολης νομιμότητας. Ακριβώς όπως παλιά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι απλός συλλογισμός.. Τα αποθεματικά ληστεύτηκαν.. Η κρατική συμμετοχή με απόφαση των Ευρωπαίων οσονούπω σταδιακά καταργείται.Στις κυρίες συντάξεις ήδη άρχισε το κουτσούρεμα . Στις επικουρικές συντάξεις ήδη προσπαθούν να εξαφανίσουν την αναδιανομή των γενεών .. (και βεβαία αυτή η κουτοπόνηρη Μητσοτακική προσφορά προαίρεσης ειναι βέβαιο ότι έγινε για να διχάσει τον λαό στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της Επικουρικής ασφάλισης και όχι μόνον)....Επομένως ειναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στην σταδιακή εξαφάνιση των συντάξεων, και δεδομένου ότι η σύνταξη ενδιαφέρει ζωτικά όχι μόνο τους νυν συνταξιουχους άλλα όλους τούς Έλληνες .. η αντίδραση στα σχεδία τους πρέπει να ειναι καθολική και άμεση..... ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.....ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Ο κόσμος της εργασίας ,στον δρόμο'' φωνάζει το πρωτοσέλιδο της Αυγής !
Μα ο ''κόσμος της εργασίας '' ήταν και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια στον δρόμο ,ρε ξεφτίλες ! Οταν εσείς τους πηδάγατε εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερα Μνημόνια και αντιλαϊκές πολιτικές.Οταν εσείς σφυρίζατε αδιάφορα χωμένοι μέσα στους κυβερνητικούς σας θώκους, μακάριοι μέσα στις αυταπάτες σας,πως ο κόσμος αλλάζει χωρίς ανατροπές.
Ναι ,ο κόσμος της εργασίας θα είναι στις 24 στον δρόμο ,ενάντια στην συστημική αντεργατική διαχείριση της κρίσης,που μια χαρά εφαρμόσατε .Απο εσάς παίρνει άλλωστε την σκυτάλη τούτη η συμμορία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πατέρες του ψεύδους ζαίοι,μέμφονται Κούλη και απειλούν τον λαό για πείνα και δίψα.Κρύβουν πως αυτοί τα νομοθέτησαν παρέα με ν.δ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση.Τι εννοούν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι,"αντικαπιταλιστική αριστερά"; Γιατί οτι φιλοκαπιταλιστικό δεν ειναι αριστερό.Επομένως;
Σχολιο.- Παραμένω δύσπιστος.Η ανατροπή -ως διαδικασία- είναι πόλεμος...ταξικός πόλεμος.Κι ο πόλεμος θελει κάτ'αρχήν γνώση του αντιπάλου...οχι γενική μα ειδική.Τις δυνατότητες και τα μεσα που διαθέτει...για να μπορεσεις να γνωρισεις και τις ίδιες πιθανότητες-δυνατότητες αντιπαράθεσης. Πιστεύει κανείς πως τα σεχταριστικά γκρουπουσκουλα που λειτουργούν ως αριστερά των γραφείων και εκλογικά προσαρτήματα σε ρεφορμιστικά μορφώματα...με "αγωνιστικές εκφάνσεις" το πλάκωμα με τα μπατσόνια εχουν μεθοδευσει εστω σε προσομοίωση κάτι τέτοιο;
Σχολιο.- Και φυσικά δεν ακούω πρωτη φορά τα κυρκοσπορίτικα "ολοι μαζι αδερφια φονιάδες και σφαγμένοι"
Σχολιο.- Όπως καποιοι δηλώνουν «αντιφασίστες» για να δικαιολογησουν την ξαναγέννηση και ύπαρξη του φασισμού, (το άλλο πρόσωπο του Ιανού), σπάζοντας βιτρίνες και συνεργαζόμενοι με την αστυνομία, έτσι και κάποιοι δηλώνουν «αντικαπιταλιστές», λέγοντας ότι δεν πρέπει να ενοχλούμαι τους καπιταλιστές στα εργοστάσια τους, αλλά να αγωνιζόμαστε «σκίζοντας τα καλτσόν μας» ενάντια στο «καπιταλιστικο σύστημα», κάνοντας μπάφους, κλέβοντας, και σπάζοντας βιτρίνες κάνοντας πλιάτσικο….




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κρυφοπορτούνικο σύνθημα για την κλιματική αλλαγή"αλλάξτε σύστημα μπλαμπλα",χωρίς να λέει ποιό σύστημα φταίει,βλέπω παρασυρει και συντρόφους στην πολυεθνική "πράσινη(πράσσειν άλογα) ανάπτυξη...ποιά δηλαδή; Οπως το κόλπο ..ανεμμογεννητριες;Εν μεσω καπιταλισμού σε εναν πλανήτη.."πεπερασμένο σύνολο";Με "συναγωνιστές"-τάχα-τα λεγόμενα πράσινα-απολιτίκ κινηματα,αποκόμματα,επιδοματοφάγα γκρουπούσκουλα κλπ...η περίφημη δηλαδή, "αριστερά"που προδιοριζει ο Ανιέλι. Και παρα πίσω ολα τα "κυνοβουλευτοθηρικά σκυλιά"που -ηλίθιε-λαέ σε δουλευουν ψιλό γαζι. Οχι στον καπιταλιστικό "πράσινο χαμαιλεοντισμό".Όχι στις απολιτικ κινηματικές δράσειςπου αποπροσανατολίζουν απ' τον βασικό στόχο της καπιταλιστικής ανατροπής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έργα και ημέρες "αριστερής" κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
Μετά τον Π.Λαφαζάνη,τον Α.Μαυρομάτη,τον Α.Μπούρα κι άλλους συντρόφους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών,ήρθε η σειρά του σ. Γρηγόρης Σκουλάς (Γρηγόρης Ζούλης Σκουλάς) να λάβει κλήση παρουσίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να "λάβει γνώση της μήνυσης εις βάρος του" με βάση την "αναμορφωμένη περί παρεμπόδισης πλειστηριασμών" διάταξη του Ποινικού Κώδικα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση των "αριστερών" απολειφαδιών και φορτωμένος με τα μισά του άρθρα,ωσάν να ήταν ένας από τους πιο επικίνδυνους παράνομους της χώρας!
Σύντροφε Γρηγόρη,παράσημο για τη συνεπή στάση σου απέναντι στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι αυτή η μήνυση και συνάμα όνειδος για τους εραστές της "αριστερής" κωλοτούμπας που όταν σε βλέπουν στο δρόμο,είμαι σίγουρος,πως θα αλλάζουν πορεία μέχρι σημείου...βουτιάς στο Θερμαϊκό για να μην τους ανταμώσεις τους #ξεφτίλες!
Σχολιο.- Πρός ζαίους χουντολάτρες επιστολή μετά χιλιάδων άλλων...κι εσείς ΓερακοΠαλληνιωτες που κόβεστε για την αντιδημοκρατικότητα του συνέταιρού σας Κούλη....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Αλέκα μωρό μου,με πονάει το δόντι.
-Να σου φέρω λίγο τσίπουρο;
-Ναι ρε μωράκι, κόψε και λίγη ντομάτα,κάνα αυγό,λίγο σαλάμι και λίγο τυρί.μην το πιω ξεροσφύρι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-Με συγχωρείτε, πως θα πάω στο Μέγαρο Πρετεντέρη;
-Ευκολακι, κατεβείτε στο σταθμό Ρουπακιά και πάρτε τη γραμμή Μπογδάνου-Κορκονέα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σιδηροδρομικός Σταθμός Μελιγαλά- Άρης Βελουχιώτης




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν θα μετονομαστεί ο σταθμός Ευαγγελισμός του μετρό σε "Παύλος Μπακογιάννης"
21 Σεπτεμβρίου 2019 19:16
Σύμφωνα με πληροφορίες επανεξετάζεται το θέμα της μετονομασίας σταθμών του μετρό, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις τόσο ως προς το οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών και σημάνσεων σε όλους τους σταθμούς και συρμούς, όσο και ως προς τις πρακτικές δυσκολίες.
Οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος φαίνεται πως τελικά δε αλλάξουν ονομασίες, καθώς επανεξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η διοίκηση της Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του μετρό Ευαγγελισμός θα μετονομαζόταν σε “Παύλος Μπακογιάννης” και ταυτόχρονα ο σταθμός με τη διπλή ονομασία “Άγιος Δημητριος- Αλέκος Παναγούλης” θα ονομαζόταν πλέον μόνο “Αλέκος Παναγούλης”.
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε όμως πλήθος αντιδράσεων, καθώς επρόκειτο για μία απόφαση με οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών όχι μόνο στο συγκεκριμένο σταθμό αλλά σε όλους τους σταθμούς και συρμούς, καθώς και με πρακτικές δυσκολίες, αλλά και γιατί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και η γύρω περιοχή αποτελούν ένα από τα ιστορικά τοπωνύμια της Αθήνας.
Τις αντιδράσεις ενέτεινε το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για διπλή ονομασία, αλλά για πλήρη κατάργηση της ονομασίας Ευαγγελισμός, καθώς και φυσικά το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς από τη 17 Νοέμβρη πριν από 30 χρόνια Παύλος Μπακογιάννης ήταν γαμπρός της οικογένειας Μητσοτάκη και πατέρας του σημερινού δημάρχου Αθηναίων.
Από το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμπαν στις αποφάσεις της Αττικό Μετρό, με κυβερνητικά στελέχη να επισημαίνουν ότι δεν λαμβάνει το πρωθυπουργικό γραφείο τις αποφάσεις για τις ονομασίες των σταθμών.
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κυριάκος λέει στη σελιδα του στο twiter «Να προστατεψουμε το περιβαλλον. Να απαλλαγουμε από τα πλαστικα και τον ανθρακα, να προστατεψουμε τα δαση, να στραφουμε στην ηπια ενεργεια. Συγχαιρω τους μαθητες για την σημερινη τους κινητοποιηση». Οτι θα μας απαλλάξει από τον άνθρακα. Από κάθε μορφή ζωής δηλαδή. Έτσι είναι οι μεγάλοι οραματιστές ηγέτες. Ποτέ ημίμετρα. Μόνο δραστικές λύσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Άρης Πορτοσάλτε, λίγες ώρες μετά την δολοφονία Φύσσα απ' τους νεοναζί, λέει πατρικά στον Κασιδιάρη: «Ναι αλλά και εσείς πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους».
#KillahP #skai_xeftiles




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απόψε αυτοσχεδιάζουμε
Κωμωδία του Λουίτζι Πιραντέλο
Διαρκεια : 100 '
Σκηνοθ.:Δ. Μαυρίκιος
Ερμηνεύουν: Ρ. Οικονομίδου, Ν. Φαρμάκης, Γ. Βογιατζής, Δ. Μαυρίκιος, Γ. Σκαφιδά, Λ. Φωτοπούλου, Εύα Οικονόμου-Βάμβακα, Κ. Αρνόκουρος. Τραγούδι: Λ. Νταλανίκα. Σκην.: Δ. Πολυχρονιάδης. Κοστ.: Ν. Ψυχογιού. Ενορχ. μουσικής: Ν. Κυπουργός. Φωτ.: Λευτ. Παυλόπουλος. Κατάλληλο για θεατές άνω των 15 ετών.
Mια παράσταση-ύμνος στο θέατρο και στους ανθρώπους του, που συνδυάζει τη δραματουργία του Πιραντέλο με την πρωτότυπη μουσική του Χατζιδάκι, αποτυπώνοντας την εκρηκτική σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και στο δημιούργημά του.

Ο Μαυρίκιος έγραψε ένα νέο έργο με όχημα αυτό του Πιραντέλο, που μας δείχνει έναν θίασο να προετοιμάζει το ανέβασμα μιας παράστασης. Ως πιραντελικό δημιούργημα, βέβαια, το εύρημα του θεάτρου μες στο θέατρο προεκτείνεται μέχρι τα δυσδιάκριτα όρια ζωής και τέχνης – ενδεικτικά ο συγγραφέας δείχνει τους ηθοποιούς να ταυτίζονται σε τέτοιο βαθμό με τους ρόλους τους, ώστε «δανείζονται» την προσωπικότητά τους.
Από το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», λοιπόν, ο Μαυρίκιος κράτησε μόνο τα κομμάτια του έργου που πρόκειται να ανεβεί κι έχτισε όλο το υπόλοιπο πάνω στον θίασο που είχε στα χέρια του. Οι ηθοποιοί του (Λυδία Φωτοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιάννης Βογιατζής κ.ά.) καθώς και ο ίδιος ο Μαυρίκιος υποδύονται τον εαυτό τους στους ρόλους των μελών του θιάσου που προβάρουν το έργο και του σκηνοθέτη που τους καθοδηγεί.
Δημιουργείται έτσι επί σκηνής μια πολυεπίπεδη κατασκευή που αφορμάται από το πιραντελικό μοτίβο των πολλαπλών όψεων που απαρτίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα, αλλά κυρίως στρέφει το ενδιαφέρον της στην ίδια την τέχνη του θεάτρου. Ο Μαυρίκιος αποτίνει φόρο τιμής στους ανθρώπους που την υπηρετούν, ξεκινώντας από τον Μάνο Χατζιδάκι, και χρησιμοποιεί τη θεσπέσια μουσική που είχε γράψει για την πρώτη παράσταση του έργου. Σε αυτό το πλαίσιο ανασυστήνει τη διαδικασία των δοκιμών, αποκαλύπτει στους θεατές το «πίσω» και το «μέσα» του θεάτρου, αλλά κυρίως αναδεικνύει την «αλήθεια» και το «ψέμα» που εμπεριέχονται ταυτόχρονα στη θεατρική τέχνη και την καθιστούν τόσο ξεχωριστή.
Ως αποτέλεσμα προκύπτει ένα οικοδόμημα που είναι εγκεφαλικό και ταυτοχρόνως άκρως συναισθηματικό, όπως και μια παράσταση που από τη μία αναδεικνύει τη μαγεία και το εφήμερο του θεάτρου και από την άλλη προσγειώνει τον θεατή με τις επιτηδευμένα χιουμοριστικές αναφορές στις προκλήσεις της πιραντελικής γραφής ή φέρνει την αλήθεια στη σκηνή πότε με συγκλονιστικές σκηνές και πότε με –κατ’ εμέ– περιττές προσωπικές εξομολογήσεις. Ας μην ξεχνάμε, πάντως, πως ο συγγραφέας πρώτος απ’ όλους εμφανίζεται «διχασμένος» ανάμεσα στη λαϊκότητα των σικελικών παραδόσεων και την εμμονή του σε θέματα που άπτονται της φιλοσοφίας.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, κέντρο, 2105288170. Διάρκεια: 100΄.

Σχολιο.- Θεέ μου, αυτό ήταν Πιραντέλο!
Η προβολή πάνω στη διάφανη κουρτίνα που κατέβαινε μπροστά στη σκηνή ήταν το έργο και οι ηθοποιοί που βρίσκονταν πίσω από αυτή κι εμφανίζονταν με την αλλαγή του φωτισμού ήταν η πραγματικότητα; Οι καθρέφτες που δονούνταν και τρεμόπαιζαν ήταν η ψευδαίσθηση και οι άνθρωποι εμπρός τους η αλήθεια; Οι ρόλοι που υποδύονταν οι ηθοποιοί για χάρη του σκηνοθέτη, οι ρόλοι που αναλάμβαναν γιατί αυτό γνώριζαν ή αυτό νόμιζαν και το θέατρο που έστηναν μέσα σε ένα άλλο θέατρο για να αναπαραστήσουν μια ιστορία, ένα θέατρο που παίζει καθημερινά ο καθένας μας μπροστά στο κοινό του, μπροστά σ’ έναν καθρέφτη, μπροστά στον εαυτό του, είναι ρόλοι ή χαρακτήρες; Πόσο λίγο γνωρίζουμε τις μάσκες που φοράμε και δεν βλέπουμε, τους άλλους που νομίζουμε πως είμαστε, τους άλλους για τους οποίους πιστεύουμε πώς έχουμε την υποχρέωση να υπάρχουμε και να ζούμε, τις απαιτήσεις και τις βεβαιότητες, τους ψυχαναγκασμούς και τις ενοχές: ο δυνατός, ο αδύναμος, ο καταπιεστής, ο καταπιεζόμενος, ο ερωτευμένος, το αντικείμενο του έρωτα, ο ενήλικας, το παιδί, κάθε ρόλος που ενδυόμαστε, κάθε σύσπαση-αντίδραση που μας έχει γίνει κτήμα, που εκτελούμε τελικά μιμούμενοι. Η πραγματικότητα πρακτικά δεν υπάρχει.
Η παράσταση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Ό,τι καλύτερο έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.

Σχολιο.- Εκπληκτική παράσταση. Ό,τι καλύτερο έχω δει στο Εθνικό. Σίγουρα όχι ένα εύκολο έργο. Ίσως πρέπει να έχεις αγαπήσει πολύ το θέατρο και ίσως πρέπει να έχεις κάνει θέατρο για να καταλάβεις την αλληλοεπίδραση του θεάτρου με την πραγματική ζωή. Η συμμετοχή και η επιρροή του Χατζιδάκι στο έργο καταλυτική!
Σχολιο.- Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! Αφεθείτε στην τρικυμία των συναισθημάτων, νοιώστε και μη προβληματίζεσθε τι είναι πρόβα τι όχι. Ξεχάστε τη λογική και αφήστε ελεύθερο το συναίσθημα να σας συνεπάρει, να σας ταξιδέψει μακριά, ψηλά...Γιούλικα Σκαφιδά αιθαίρια, συγκλονιστική. Λυδία Φωτοπούλου λαμπερή, υπέροχη.
Ο Βογιατζής δίνει πραγματικά μια εκπληκτική στιγμή στο κοινό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αυγή καλεί τους εργάτες σε ..
απεργία
γελάνε κι πέτρες!
Σχολιο.- oι γνωστοι Στουμπος-Καρτερός
σχολιο.- ο Καρτερός ήταν αρχησυντάκτης στον ΡΙΖΟΣΠΆΣΤΗ όταν ο κνίτης Στούμπος ήταν υπευθυνος νεολαίας χαχαχαχα! ...... κοινώς άμα ενώσεις τον ριζοσπάστη με την αυγή φτιάχνεις ένα αυγοσπάστη ή την εφημερίδα που καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία ενάντια στους νόμους της αγγγχτσιόγλου και του Τσυριζα !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού, ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός...
Προφητεύω την εποχή όπου αυτή η νέα δύναμη θα χρησιμοποιήσει τα ελευθεριακά σας λόγια για να δημιουργήσει μια νέα θεσμική εξουσία, να δημιουργήσει μια νέα Ιερά Εξέταση, να δημιουργήσει μια νέα συμμόρφωση [κομφορμισμό] και κληρικοί της θα είναι κληρικοί της αριστεράς...
Η σημαία των "ατομικών δικαιωμάτων" θα χρησιμοποιηθεί για την κατάργηση των "κοινωνικών δικαιωμάτων"...
Η "ηδονιστική ιδεολογία" είναι ένα "πλαίσιο ψεύτικης ανοχής και ψευδούς λαϊκισμού"...
Οι προοδευτικοί διανοούμενοι, μέσω των δικών σας επιτυχιών σας [των Ριζοσπαστών], το ακανόνιστο πάθος σας για την ελευθερία έχει κωδικοποιηθεί, έχει αποκτήσει την βεβαιότητα της συμμόρφωσης[κομφορμισμού]...
Σας παρουσιάζω τον χειρότερο κίνδυνο... ένα νέο καθεστώς... Αυτή η εξουσία ετοιμάζεται εκ των πραγμάτων να προσλάβει τους προοδευτικούς διανοούμενους ως τους δικούς της κληρικούς. Κι αυτοί έχουν ήδη δώσει μια αόρατη συγκατάθεση σε τέτοια αόρατη εξουσία εισπράτωντας μία αόρατη ταυτότητα μέλους...
Ένας νέος κατασκευασμένος φασισμός που ονομάζεται αντιφασισμός. Ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων που έγιναν αμετάβλητα "από ένα πλαίσιο ψεύτικης ανοχής και ψευδούς λαϊκισμού: δηλαδή ψευδούς συνειδητοποίησης ατομικών δικαιωμάτων"...»
Pier Paolo Pasolini, Συνέδριο Ριζοσπαστών, Νοέμβρης 1975




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπακογιάννης: Σέλω σταθμό με το όνομα του μπαμπά μου
Θείος Κούλης: Πάρε τον Ταχιάο
Ταχιάος: Θα αλλάξουμε τον Ευαγγελισμό
Σόσιαλ: Το γλέντι και η φάπα της αρκούδας
Μπακογιάννης: Μαμά, με κοροϊδεύουνε
Ντόρα: Βγάλε ρε χαλβά ανακοίνωση ότι τώρα δε θέμε
Μπακογιάννης: Τώρα δε θέμε
Ταχιάος: Άι σιχτίρ σούργελα...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιώργος Πετρόπουλος(Συριζόπανο):Προοδευτικό μέτωπο στα συνδικάτα τώρα! Ο«ανυπόμονος»τού διέφυγε..οτι υπάρχει ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ξεφτίλα τής Αριστεράς,η πατσαβούρα ΑΥΓΗανη - ποιός μλκς θά δώσει 3 ευρώ νά την αγοράσει;- θυμήθηκε τήν Απεργία,τόν κόσμο τής εργασίας - πού κατακρεούργησε η κυβέρνηση τών Συριζο-Νενέκων - καί τήν αντιπολίτευση....
Δέν ξέχασε καί τήν «εμβληματική επένδυση τους»... το Ελληνικό που χαρίσανε στόν Λάτση μαζί μέ ΝΔ δίνοντας του & δάνειο γιά νά «επενδύσει»...
Κοπρόσκυλα ψωροζαίοι..ξέρετε οτι με τό νόμο πού ψηφίσατε για τό 50% + 1 «ολων τών εγγεγραμένων» καί εφαρμόζει η ΝΔ, μπαίνουν ακόμα πιό ανυπέρβλητα εμπόδια για ψηφιση απεργίας, έχοντας καί τούς ξεπουλημένους Εργατοπατέρες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣυρΙζα... Παναγοπουλαίους ώς εργαλείο υπονομευσης τών εργατικών αγωνων καί εξυπηρέτησης τών αστικών Κυβερνήσεων…
Σχολιο.- Η Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέση με την αριστερά , με τον σοσιαλισμό ; Να μην τρελαθούμε τώρα .