Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Δευτερα 23 Σεπτεμβριου 2019


Αχ, κύριε Πάπα μου, πού να σας τα λέω, ο κόσμος δεν μας πιστεύει πια κι ας του λέμε διαρκώς πως είμαστε ριζοσπάστες αριστεροί. Στο Άγιον Όρος πήγα αλλά δεν με ωφέλησε. Εσείς τι με συμβουλεύετε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοταχώς προς τα πίσω, λοιπόν! Στα χρόνια της δεκαετίας του 1920, όταν την ύδρευση του λεκανοπεδίου Αττικής ανέλαβε η αμερικανική ΟΥΛΕΝ. Με την ετήσια τιμή του νερού να εξακοντίζεται στις 400 δραχμές, που αντιστοιχούσε στα έξοδα διατροφής μιας λαϊκής οικογένειας για περίπου μισό μήνα.
Για να προκληθούν μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις (όπως αυτή του 1932), με αίτημα την κρατικοποίηση της ύδρευσης και τελικά, μόλις το 1974, να αποφασιστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή η έξωση της ΟΥΛΕΝ και το 1980 να ιδρυθεί η ΕΥΔΑΠ.
Ολοταχώς πίσω και από την πολιτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή η έξαλλη νεοφιλελεύθερη πολιτική των πολιτικών του επιγόνων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε 20.000 υπολογίζονται οι τουρίστες που ξέμειναν από την Thomas Cook στην Κρήτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινδύνευε να χάσει την επιχείρησή του από τις Τράπεζες λόγω χρεών. Οι κόποι μιας ζωής θα πήγαιναν στράφι Όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να σκέφτεται με αλληλεγγύη και να βοηθήσει έναν συνάνρθωπό του, όταν το είχε ανάγκη.
Ο λόγος γίνεται για τον 52χρονο Τζέιμς Άντερσον, έναν υδραυλικό από το Μπέρνλι, που ενώ η επιχείρησή του κινδύνευε να κλείσει λόγω χρεών έκανε επιδιορθώσεις στο σπίτι μιας 91χρονης γιαγιάς με λευχαιμία χωρίς να λάβει ούτε μισή λίρα.
Όταν μαθεύτηκε η ιστορία του στην τοπική κοινωνία άρχισε σύντομα να εξαπλώνεται, μέχρι που ο συγκινημένος κόσμος άρχισε να κάνει δωρεές που έφτασαν τις 80.000 λίρες. Τα χρήματα ήταν αρκετά, ώστε ο Άντερσον να συνεχίσει την επιχείρησή του και να έχει ένα πολύ γενναίο κέρδος από την καλή του πράξη.
Όμως, η αλληλεγγύη είναι ένας διαρκής κύκλος προσφοράς. Ο Άντερσον δεν μπορούσε να κρατήσει έτσι απλά όλα αυτά τα χρήματα. Έτσι, έφτιαξε μια ιστοσελίδα, μέσα από την οποία η δική του και άλλες επιχειρήσεις θα προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε ανθρώπους, που το έχουν ανάγκη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλήθειες και ΜΚΟ και «αναρχικες» ΜΚΟ.
Οι ΜΚΟ είναι η νομιμοποίηση στις κοινωνίες, #διακίνησης #ανθρώπων.
Οι ΜΚΟ πληρώνονται πιο τακτικά από μισθοδοσία και συντάξεις από την κυβερνητική οργάνωση, έχουν ΔΣ που εγκρίνεται από κυβερνητική οργάνωση, παίρνουν έγκριση υποδομών και εγκαταστάσεων από κυβερνητική οργάνωση.
Οι ΜΚΟ δεν αποδίδουν στην πηγή χρηματοδότησης διαπιστευτήρια χρήσης των παρασχομένων κονδυλίων.
Οι ΜΚΟ δεν παίρνουν χρήματα για να διασώσουν πρόσφυγες, αλλά για να μεταφερουν μεταναστες για εργατικη δυναμη. Τα χρήματα αυτά τα καταχρώνται σε κάθε περίπτωση.
Οι ΜΚΟ έχουν ρόλο πολιτικής υπόστασης που εδράζεται στο "νόμιμο" ανθρώπινο trafficking, και ουδέν άλλον.
Οι ΜΚΟ ανήκουν σε ποσοστό 70% σε πολιτικούς του ελληνικού κοινοβουλίου.
Οι ΜΚΟ φέρουν την αναγραφή ΜΗ κυβερνητική οργάνωση, για να μην υπόκεινται σε καμμία θεσμική υποχρέωση και κατακύρωση παράβασης τα κράτη ως διακινητές ανθρώπων, απο διεθνή δικαστήρια.
Οι ΜΚΟ είναι η μορφή αστικής ευθύνης αυτή, η οποία δεν είναι νομικά υπεύθυνη, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, άρα παραβιάσεις της συνθήκης της Γενεύης.
Οι ΜΚΟ δεν υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο, μαντρίζουν "κεφάλια" για τα οποία χωρίς καθιερωμένη ισχύουσα νομοθεσία για την χώρα υποδοχής τους, πετάνε σε κτίρια για να εισπράξουν το κατά κεφαλήν ποσό, και κατόπιν εφόσον το εισπράξουν, εγκαταλείπουν ανθρώπους, ως κανονικοί διακινητές και μεταπράτες, που παίρνουν απο τον ευρωπαϊκό Βορρά ανθρώπους χωρίς χαρτιά φασόν, μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα εργατικά κάτεργα της νέας ευρωπαϊκής ναζιστικής Ένωσης, η οποία θα σκλαβοποιήσει τις στρατιές των προσφύγων, εκτελώντας όσους δεν χρειάζεται.
Αυτό έρχεται μέσα στον χειμώνα.
Πλήρης εκφασισμός στην τελική του φάση πρίν τον ναζισμό, από το ελεγχόμενο trafficking ουσιαστικά ανθρώπων, οι οποίοι δεν απειλούνται να παράσχουν την ερωτική τους εργατική υπεραξία, αλλά την προσφυγιά τους, για να ρέει νεοφιλελεύθερα χρήμα στον ευρωπαϊκό βορρά, το οποίο δεν μπήκε στην πρώτη φάση ετοιμασίας των εκατομμυρίων σκλάβων στην παραγωγή αλλά στις ΜΚΟ, οι οποίες θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, της παγίδευσης στην Ελλάδα, σκλάβων που θα εργάζονται για ψίχουλα εν είδει αδείας παραμονής.
Τολμώ να προβλέψω οτι στο Ελληνικό, θα εργαστούν χιλιάδες μετανάστες με μισθούς πείνας, ως εργάτες, σε θέσεις που δεν θα προσληφθουν Έλληνες.
Οι γηγενείς Έλληνες προλετάριοι  θα ενισχύουν τον νεοφιλελευθερισμό ως εργάτες σε προγράμματα ιδιωτικών φυλακών, στις οποίες θα καταλήγουν με ανυπόστατα πρόχειρα αφηγήματα κατηγοριών.
Αυτό έρχεται μέσα στον χειμώνα.
Κοινωνικός εμφύλιος με δεκάδες νεκρούς.
Ο Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα......Αυτό τους δικαιοδοτεί ως ελληνικό κράτος, να το παίξουν οτι έχουμε εθνικά σύνορα που χρήζουν προάσπισης ξαφνικά, ενώ δεν άφησαν απούλητο λιμάνι και αεροδρόμιο, και η χωρα "επαπειλούμενη" ως υφίσταται, ως άνευ ουδεμίας ελευθερίας απόφασης σε εθνικό επίπεδο, και ενω έχει περάσει σε καθεστώς κατοχής, θα προσποιούνται ότι ο στρατός και το λιμενικό δεν είναι διακοσμητικά, αλλά αυτοκεφαλα εθνικά, ώστε να κάνουν ότι κρίνουν, και ότι γουστάρουν, για το εθνικό καλό.
Μιλάμε για την μετακίνηση τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων, με όρους επικράτησης και επιβίωσης του πιο ισχυρού, σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, με τις κρατικές υπηρεσίες σε ρόλο εκτελεστή ανθρώπων.
Οφείλουμε να έχουμε 52 κέντρα καταγραφής και έκδοσης ασύλου και έχουμε 2.
Παγιδεύουμε αυτούς τους ταλαιπωρημένος ανθρώπους εδώ. Σαν νταβατζήδες.
Απορώ που εξαντλείτε την αυτοαποκαλούμενη αλληλεγγύη σας.
Η άνοδος του φασισμού δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι η έλλειψη του αντιπάλου πολιτικού δεους.
Ποίος θα μιλήσει για αυτά τα εγκλήματα ?
Ποιός έχει ισοπεδώσει την οργάνωση της κοινωνίας και την αντίσταση ?
Ο λόγος των "mainstream αναρχικών" στον αντίποδα του πολιτικού αποτυπώματος και της κοινωνικής καταγραφής, είναι ανύπαρκτος. Ξερνανε απολίτικες διαιρετικές αθλιότητες που αφορούν μόνο τις κλίκες, τις γκόμενες και τις προσωπικές σχέσεις, τις σέχτες, τα πάρτυ, τα ηλίθια κοριτσάκια με τα σουτιενάκια τους. Ειναι ντροπή ολο αυτό να γίνεται στο όνομα της αναρχίας. Τα σουτιέν της μιας και τα πειράγματα της άλλης.
Δεν είναι δυνατόν "αναρχικοί" και "αλληλέγγυοι", να έχουν σχέσεις με ΜΚΟ.
Αυτών που έχουν επιβάλλει την ηγεμονία τους.
Η ασχετοσύνη και η αδιαφορία των ακολούθων τους δε πλέον, είναι πρωτοφανής.
Η συνυπευθυνότητα τους στο έγκλημα η προδοσία τους σε συμμαχίες με κρατιστές, και η φίμωση των πολιτικών διακύβευματων της αντιεξουσίας, τηρουμένων δε των αναλογιών, μεσούσης τέτοιας δολοφονικής επερχόμενης πολιτικής, είναι μακράν η χειρότερη για την κοινωνική συνοχή.
Η αυτοαναφορικότητα συλλογικοτήτων ενώ εξω το σύμπαν καταρρέει, η απολίτικη πλατφόρμα κοσμοπολιταν που ξεφτιλισε την σοβαρότητα του χώρου, με τρολ και λοιπά εφευρηματα πλουσίων γόνων αστών, που ξεπλένουν την Γενοκτονία στην Κοινωνία, επιβάλλοντας μια "τρολ αναρχική συγκυρία", στην ιερή θέση του προτάγματος οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας, η λάσπη προς όλους τους συντρόφους που δεν ήταν μέσα στα σκατα που επιβάλλανε, η διαπόμπευση των προλεταρίων συντρόφων ως....κομμουνιστών, η κατάντια των σουτιέν της κάθε τους γκόμενας που βουτάει μια πλατφόρμα Linux μια εκπομπή και μια ιστοσελίδα και λέει ότι αηδία της κατέβει στην θέση πολιτικών προσεγγίσεων για την Όψιμη παγκοσμιοποίηση, τα μπροστινά έμμισθα κουτσαβάκια των ΜΚΟ που πουλάνε αναρχία από PayPal δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο όνομα τους, έφτιαξαν, αυτό που βλέπετε σήμερα στην Αχαρνών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ολλανδία μετατρέπει 300 στάσεις λεωφορείων σε πράσινα οικοσυστήματα για να προσελκύσουν μέλισσες.
Μια χειρονομία που ομορφαίνει το αστικό περιβάλλον και προστατεύει ένα είδος που απειλείται από εξαφάνιση.
Kαθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός των μελισσών συνεχίζει να μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, μια ολλανδική πόλη εμπλουτίζεται με οικοσυστήματα που τις προστατεύουν ενώ ταυτόχρονα ομορφαίνουν τους δρόμους. Ο λόγος για την Ουτρέχτη, που αποφάσισε να μετατρέψει τις στάσεις λεωφορείων σε πράσινες οάσεις, δημιουργώντας μικρούς κήπους στις στέγες τους.
Σκοπός της πόλης, της τέταρτης μεγαλύτερης στην Ολλανδία, να προσελκύσει μέλισσες και άλλα είδη. Η χλωρίδα αυτών των μικροσκοπικών ταρατσόκηπων δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και θα αξιοποιεί το βρόχινο νερό.
Δεν είναι το μοναδικό φιλικό προς το περιβάλλον μέτρο για το οποίο έχει δεσμευτεί η Ουτρέχτη. Ανάμεσα στους στόχους της, να εκμηδενίσει μέχρι το 2028 το αποτύπωμα των καυσαεριων που αφήνουν οι δημόσιες συγκοινωνίες της – ενδεικτικά, μέχρι το τέλος του 2019 επιδιώκει να εντάξει 55 ηλεκτρικά λεωφορεία στο στόλο.
Επιπλέον, η περιοχή έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στην αποκατάσταση και τη συντήρηση των ποδηλατόδρομων, μεταξύ άλλων εμπλουτίζοντάς τους με πάνελ σε ένα πειραματικό πρότζεκτ παραγωγής εναλλακτικής ενέργειας. Όμως πέρα από τις δημοτικές πρωτοβουλίες, οι αρχές δίνουν οικονομικά κίνητρα και σε όσους πολίτες θέλουν να δημιουργήσουν ταρατσόκηπους. Ας ελπίσουμε και άλλες πόλεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ουτρέχτης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κασμίρ
Μπορεί η Ινδία να προσπαθεί να αποδείξει ότι η ζωή στο Κασμίρ συνεχίζεται όπως παλιά, αλλά η απαγόρευση κυκλοφορίας, τα κατεβασμένα ρολλά, τα άδεια σχολικά κτίρια και τα φρούτα που σαπίζουν στα κλαδιά επιβεβαιώνουν πως ο αποκλεισμός συνεχίζεται ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιστέκονται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πεινα σκοτωνει αθορυβα τα παιδιά της Υεμένης
Σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 7500 παιδιά στην Υεμένη από το 2013 λόγω των συγκρούσεων,επιθέσεων, βομβαρδισμών και ναρκών, γράφει έκθεση του ΟΗΕ τον ιουλιο 2019..Δεν γράφει όμως ότι όσα δεν σκοτώνονται, πεθαίνουν από πείνα.
Σύμφωνα με τη Save the Children, περίπου 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν πεθάνει στην Υεμένη από την πείνα
Δύο εκατομμύρια παιδιά πάσχουν από οξύ υποσιτισμό και 360.000 κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν.
Διεθνείς οργανισμοί αναφέρουν ότι 14 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό.
Κι όμως, κανείς δεν μιλά. Τα ευαίσθητα σε ό,τι αφορά στη Βενεζουέλα δυτικά μέσα ενημέρωσης σιωπούν εγκληματικά λες και ο θάνατος έχει πρόσημο!
Η κατάσταση στην Υεμένη έχει επιδεινωθεί μετά την επέμβαση μιας στρατιωτικής σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό τη διοίκηση της ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας (στηριζόμενη από τις ναζιστικες ΗΠΑ) το Μάρτιο του 2015.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευαίσθητος "σεισμογράφος” της καθημερινότητας, αλλά και αμείλικτος σατιρικός κριτής κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, ο Γιάννης Νεγρεπόντης άφησε πίσω του ένα πολυσχιδές έργο από το οποίο οι στίχοι τραγουδιών δεν αποτελούν παρά ένα μόνο κλάσμα.
Ασχολήθηκε με όλα τα είδη γραπτού λόγου, πεζά, νουβέλες, διηγήματα, ποίηματα, θεατρικά ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του έργου του παραμένει ανέκδοτο ή είναι δυσεύρετο, καθότι εξαντλημένο.
Στην ιστορική συναυλία στο θέατρο “Κεντρικόν” το 1966 θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα θρυλικά τραγούδια “Τ’ακορντεόν” και “Γ’ Παγκόσμιος” μαζί με τα εξίσου εμβληματικά κομμάτια “Στρατιώτης” και “Δρόμος” σε στίχους Κωστούλας Μητροπούλου.
Ευαίσθητος “σεισμογράφος” της καθημερινότητας, αλλά και αμείλικτος σατιρικός κριτής κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, ο Γιάννης Νεγρεπόντης άφησε πίσω του ένα πολυσχιδές έργο από το οποίο οι στίχοι τραγουδιών δεν αποτελούν παρά ένα μόνο κλάσμα.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1930 ως Γιάννης Ξυνοτρούλιας στη Λάρισα και σε ηλικία 8 ετών μετακομίζει στην Αθήνα λόγω μετάθεσης του πατέρα του που ήταν σιδηροδρομικός. Την ίδια χρονιά οι γονείς του συλλαμβάνονται και βασανίζονται στην Ειδική Ασφάλεια του Μανιαδάκη, λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων. Μεγαλωμένος σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο ίδιος από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε πολιτικά. Στα 16 του χρόνια συνελήφθη για αναγραφή αντικυβερνητικών συνθημάτων κι οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων της Κηφισιάς.
 Εργάστηκε ως βιβλιοκριτικός στη μεταπολιτευτική Αυγή, παρόλαυτά έγραψε θεατρικά μονόπρακτα σε φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Καθώς έπεσε θύμα της επάρατης νόσου. Έφυγε από τη ζωή στις 22 Σεπτέμβρη 1991.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από δύο ημέρες επικού κραξίματος στα σόσιαλ μίντια, η οικογένεια Μπακογιάννη ανακοίνωσε πως δεν αποδέχεται τη μετονομασία του σταθμού του Ευαγγελισμού σε "Παύλος Μπακογιάννης".
Βγαίνει στο καπάκι, αγανακτισμένος, ο πρόεδρος του ΜΕΤΡΟ και αποκαλύπτει πως όχι μόνο η πατρότητα της ιδέας ανήκει στην ίδια την οικογένεια Μπακογιάννη, αλλά μάλιστα -μετά από διαρκή συνεννόηση με τον ίδιο- είχαν δεσμευθεί πως θα αναλάμβαναν και τα έξοδα της τελετής.
Βέβαια, δεν χρειαζόταν η ανάρτηση του Ταχιάου.
Μιλάμε για την οικογένεια που "έχτισε" όλη της σχεδόν την πολιτική καριέρα, πάνω στη στυγνή δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ταχιάος θα έχει την τύχη των μαρτύρων του Noor1 ;
Η θα τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνει στον αέρα η είδηση ότι θα μετονομαστεί ο σταθμός "Ευαγγελισμός" σε "Παύλος Μπακογιάννης". Γίνεται χαμός στα social media, αντιδρούν μέχρι και φιλοκυβερνητικοι, βγαίνει η οικογένεια και λέει "Ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν ξέραμε και τώρα που ξέρουμε, δε θέμε" και πριν από λίγο βγαίνει ο Ταχιάος και γράφει "πώς δεν ξέρατε και δε θέτε, αφού είμασταν σε συνεννόηση και μάλιστα είχατε αναλάβει και το κόστος της εκδήλωσης".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καθεστώς αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί αυτές τις μέρες στα Άγραφα για χατίρι των ιδιωτικών εταιρειών κατασκευής αιολικών εγκαταστάσεων συμπληρώνεται με τις αστυνομικές έρευνες σε ιδιόκτητα κτίσματα ανθρώπων που δεν είναι θετικά διακείμενοι στα σχέδια ισοπέδωσης των βουνοκορφών.
Τα Άγραφα αποτελούν το πεδίο εκείνο που οι ιδιωτικές εταιρείες και το συνοδοιπόρο με αυτές κράτος επιχειρεί, μέσα σε αυτό το καθεστώς αστυνομοκρατίας και αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, να ξεκινήσει τη λεηλασία όλων των σημαντικών βουνοκορφών της Πίνδου (βλ. σχετικό χάρτη ΡΑΕ).
Εμείς, άνθρωποι από την περιοχή της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας που βρεθήκαμε σήμερα στον αστυνομικό κλοιό, δηλώνουμε πως αυτό το κίνημα για Ελεύθερα Άγραφα χωρίς αιολικά θα διογκώνεται συνεχώς και θα βρίσκεται άμεσα απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής και παράδοσής της στα σχέδια των καλοπληρωμένων από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις εταιριών.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας, καλούμε τους ανθρώπους και τις συλλογικότητες που αντιστέκονται στη λεηλασία της φύσης να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα για την υπεράσπιση αυτού του τόσο σημαντικού ιστορικά και οικολογικά τόπου.
Οι συμμετέχοντες/ουσες στην κινητοποίηση της 21/9/2019
Νεοχώρι Καρδίτσας, 21/9/2019
(Μεχρι τωρα, από τις φωτογραφιες, 30 ανθρωποι)

Άγραφα ώρα 0: μπουλντόζες, κλούβες, σεκιουριτάδες και αστυνομοκρατία στα 2000 μέτρα.
22/9/2019
Μόλις λίγες ημέρες πριν, ο αναπληρωτής δασάρχης Καρπενησίου εξέδωσε πρωτόκολλο εγκατάστασης για το «αιολικό πεδίο» που έχει σχεδιαστεί για την κορυφογραμμή της Νιάλας, πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα.
Αυτό ήταν το πράσινο φως που περίμενε η ανάδοχη εταιρεία για να ξεκινήσει τις εργασίες, παρά το ότι δεν έχει ακόμα κατατεθεί η ΕΟΑ (Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση), κάτι που το ΣτΕ έκρινε ότι είναι ουσιαστική και όχι απλά μια τυπική υποχρέωση προκειμένου να ξεκινήσουν ή όχι οι εργασίες. Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι περιοχή Natura 2000 και υπόκειται σε καθεστώς προστασίας και –τουλάχιστον προς το παρόν- κάθε εργασία είναι παράνομη.
Έτσι την Πέμπτη 19/9 τρεις μπουλντόζες ξεκίνησαν από την Καρδίτσα προς τον Άγιο Νικόλαο Βραγκιανών και τα Καμάρια στα 1800 μέτρα υψόμετρο. Φυσικά δεν ήταν μόνες τους: δεκάδες αστυνομικοί, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες, τις συνόδευσαν έως πάνω στο βουνό. Η δικαιολογία: άσκηση, έρευνες για ναρκωτικά και τον ….Παλαιοκώστα! Ταυτόχρονα σε διάφορα κομβικά σημεία υπάρχει παρουσία της ΕΛΑΣ, που ελέγχει την πρόσβαση στο βουνό – ουσιαστικά την απαγορεύει – ενώ πραγματοποιήθηκαν και έρευνες σε αποθήκες κατοίκων που αντιτίθενται στην εγκατάσταση.
Παρ’ όλη την αστυνομοκρατία όμως, στο βουνό βρέθηκαν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και μέλη οργανώσεων που εναντιώνονται σε αυτήν την καταστροφική εγκατάσταση η οποία είναι – τουλάχιστον προς το παρόν – παράνομη (δες ανακοίνωση παρακάτω).
Ακόμα το ΣΚ που μας έρχεται θα γίνει στο καταφύγιο Καραμανώλη στο Βουτσικάκι (πάνω από το Νεοχώρι) η (προγραμματισμένη από καιρό), Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση. Παρά το ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κάλεσμα, είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξει η ορειβατική κοινότητα, αλλά και όλοι όσοι αντιτίθενται, την αποφασιστικότητα τους απέναντι στο σχέδιο καταστροφής των Αγράφων, αλλά και των Ελληνικών βουνών γενικότερα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την Πέμπτη το πρωί 19 Σεπτεμβρίου, τρία λαστιχοφόρα μηχανήματα ιδιωτικής τεχνικής εταιρείας έχουν σταθμεύσει κοντά στον αυχένα της Νιάλας, ο οποίος κινδυνεύει να αλωθεί από την κατασκευή αιολικής εγκατάστασης. Τα μηχανήματα αυτά βρίσκονται υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από την Ευρυτανία και την Καρδίτσα. Εδώ και τρεις μέρες, η ευρύτερη περιοχή στα όρια των θεσσαλικών και ευρυτανικών Αγράφων βρίσκεται αποκλεισμένη από έναν αστυνομικό κλοιό.
Σήμερα το πρωί Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, δεκάδες άνθρωποι που αντιστέκονται στην καταστροφή των Αγράφων βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτό το πρωτοφανές καθεστώς αστυνομοκρατίας. Ήδη από τον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας, όπου υπήρχε καλεσμένη συγκέντρωση, αυτή βρισκόταν υπό στενό αστυνομικό κλοιό, ο οποίος ακολούθησε την αυτοκινητοπορεία στα βουνά των Αγράφων.
Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βραγγιανών, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις –πιο πολυάριθμες και από τις δεκάδες των συγκεντρωμένων! – έκλεισαν τον δρόμο και απαγόρευσαν την πρόσβασή μας προς τον αυχένα της Νιάλας.

Το καθεστώς αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί αυτές τις μέρες στα Άγραφα για χατίρι των ιδιωτικών εταιρειών κατασκευής αιολικών εγκαταστάσεων συμπληρώνεται με τις αστυνομικές έρευνες σε ιδιόκτητα κτίσματα ανθρώπων που δεν είναι θετικά διακείμενοι στα σχέδια ισοπέδωσης των βουνοκορφών.
Τα Άγραφα αποτελούν το πεδίο εκείνο που οι ιδιωτικές εταιρείες και το συνοδοιπόρο με αυτές κράτος επιχειρεί, μέσα σε αυτό το καθεστώς αστυνομοκρατίας και αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, να ξεκινήσει τη λεηλασία όλων των σημαντικών βουνοκορφών της Πίνδου (βλ. σχετικό χάρτη ΡΑΕ).
Εμείς, άνθρωποι από την περιοχή της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας που βρεθήκαμε σήμερα στον αστυνομικό κλοιό, δηλώνουμε πως αυτό το κίνημα για Ελεύθερα Άγραφα χωρίς αιολικά θα διογκώνεται συνεχώς και θα βρίσκεται άμεσα απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής και παράδοσής της στα σχέδια των καλοπληρωμένων από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις εταιριών.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας, καλούμε τους ανθρώπους και τις συλλογικότητες που αντιστέκονται στη λεηλασία της φύσης να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα για την υπεράσπιση αυτού του τόσο σημαντικού ιστορικά και οικολογικά τόπου.
Οι συμμετέχοντες/ουσες στην κινητοποίηση της 21/9/2019
Νεοχώρι Καρδίτσας, 21/9/2019



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1) Μπορούν να σας εγγυηθούν τα κόμματα του ευρώ το ύψος της σύνταξης σας, και αυτή καθ’ αυτή την σύνταξη σας;
2) 2) Μπορούν να σας εγγυηθούν τα κόμματα του ευρώ το ύψος του μισθού σας;
3) 3) Μπορούν τα κόμματα του ευρώ να εγγυηθούν την δραστική μείωση της ανεργίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας;
4) 4) Μπορούν τα κόμματα του ευρώ να σας εγγυηθούν, μέσω των δαπανών του κράτους, καλή υγεία, υψηλή παιδεία και την δημιουργία θέσεων εργασίας;
5) 5) Μπορούν τα κόμματα του ευρώ να εγγυηθούν την πρώτη κατοικία και την περιουσία σας από τα κόκκινα δάνεια;
6) 6) Τελικά τι μπορούν να εγγυηθούν τα κόμματα του ευρώ στον Ελληνικό Λαό;
7) 7) Τελικά ποιο Κόμμα μπορεί να εγγυηθεί στον Ελληνικό Λαό την ανάπτυξη, καλή δωρεάν υγεία, υψηλή δωρεάν παιδεία, αξιοπρεπείς αμοιβές και συντάξεις, νέες θέσεις εργασίας, πλήρη απασχόληση και εθνική ασφάλεια;
8) Το ΕΠΑΜ......!!!!!!!!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε γερμανικό προξενείο, έχει και την φροντεξ του, για να το φυλάει...
Βαθύ Σάμου.
Όπως παλιά, με τα τότε Ες-Ες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ
της Ελλάδας, με την ανοχή των κυβερνώντων.
Όπως στην κατεχόμενη Κύπρο. Αυτούς ανέχεστε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πλοίο της φροντεξ, αραγμένο ακριβώς έξω από το γερμανικό προξενείο της Σάμου!!
Αυτοί οι συμβολισμοί δηλώνουν την πραγματικότητα.
Την νέα γερμανική κατοχή της πατρίδας μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής: Να επαναφέρουμε την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35
Κυριακή, 22-Σεπ-2019 23:47
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσε την Κυριακή, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα ήθελε να φέρει πίσω την Τουρκία στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, από το οποίο εκδιώχθηκε τον Ιούλιο.
"Προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στο πρόγραμμα F-35", δήλωσε στη Νέα Υόρκη ο Γκρέιαμ, σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι ο Γκρέιαμ συναντήθηκε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη πριν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Στο βίντεο, ο Γκρέιαμ είπε ότι μαζί με τον Ερντογάν συζήτησαν πιθανή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. "Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος, όχι μόνο όταν πρόκειται για τη Συρία αλλά για ολόκληρη την περιοχή", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο Ερντογάν έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με το Τραμπ στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.
Το κρατικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο Τράμπ και ο Ερντογάν είχαν τηλεφνική συνομιλία την Κυριακή, κατά την οποία συζήτησαν διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.
Σχολιο.-  Οι ΗΠΑ βοηθανε τον σουλτανο Ερντογάν τον Μεγαλοπρεπή και την Τουρκία να επιμένει στον αποκλειστικό έλεγχο από την Παλαιστίνη μέχρι το Λιβυκό Πέλαγος και από τον Περσικό Κόλπο μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν η "Thomas Cook"
είχε περάσει σε ιδιώτες
δεν θα συνέβαινε ποτέ
κάτι τέτοιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χώρα είναι ο τόπος που σου επιτρέπει να έχεις πολιτικές ελευθερίες και να αναπτύξεις τον ιδιαίτερο πολιτισμό σου. Χωρίς αυτήν είσαι ένας ξεριζωμένος νομάδας υποχείριο της διεθνούς αγοράς εργασίας, χωρίς τίποτα να υπερασπίσεις πέρα από το ισχνό μεροκάματό σου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ‘επανεκκίνηση της ιστορίας’ αρχίζει με το Εθνικό Νόμισμα, που δεν είναι ουδέτερο και που με βάση αυτό μια κυβέρνηση θα μπορεί να ασκήσει πλήρη δημοσιονομική πολιτική, συναλλαγματική πολιτική, νομισματική πολιτική, εμπορική πολιτική και εισοδηματική πολιτική χωρίς τίποτα να φοβάται.
Οποτεδήποτε στην ιστορία η δημοσιονομική πολιτική διαχωρίστηκε από το νόμισμα οδήγησε σε καταστροφή με τελευταίο παράδειγμα την Αργεντινή και τώρα τον νότο της Ευρώπης.
‘Ένα έθνος, ένα νόμισμα’ είναι οικονομικός νόμος. Λύσεις χωρίς το Νέο Εθνικό Νόμισμα δεν υπάρχουν και όποιος λέει ότι υπάρχουν ή έχει άγνοια ή ψεύδεται και για κάτι άλλο κοιτάζει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφου αντεδρασαν και οι πετρες και απο υποστηρικτες της Κυβερνησης μετα την εξαγγελια, βγαινει ο Μπακογιαννης και λεει εκ μερους της οικογενειας, ευχαριστουμε για την τιμητικη προταση, δεν το ξεραμε εκ των προτερων, δεν επιθυμουμε ομως να μετονομαστει ο σταθμος.
Και τα παιρνει κρανιο ο Ταχιαος, Προεδρος της Αττικο Μετρο και λεει συγνωμη οχι μονο το ξερατε, αλλα εσεις ειχατε την ιδεα και αναλαβατε και τα εξοδα της φιεστας.
Λοιπον εμενα εντυπωση δεν μου κανει. Αυτοι ειναι.
Τι ψηφίσατε ρε γκαζμάδες;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χονγκ Κονγκ: Οι Αντι διαδηλωτές καλούν τις ΗΠΑ να περάσουν νόμο για την προστασία των δικαιωμάτων του Hongkonger.
Σχολιο.- Αυτοί το 'χουν τερματίσει!
Σχολιο.- Και σαν κακή προπαγανδιστική ταινία να το δεις, είναι τόσο ακραία που γίνεται, άθελά της, κωμωδία!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρεοκοπία Thomas Cook: Τσουνάμι στον ελληνικό τουρισμό - "Φέσι" 100 εκατομμυρίων μόνο στην Κρήτη
23 Σεπτεμβρίου 2019 13:54
Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα οι περιοχές που οι τουρίστες έμειναν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, περιγράφει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Πότε θα αποχωρήσουν οι τουρίστες και πώς θα πληρωθούν τα ξενοδοχεία.
Σε αναβρασμό βρίσκεται από τα ξημερώματα η ταξιδιωτική βιομηχανία και τουρισμός μετά την πτώχευση της Thomas Cook, της αρχαιότερης ταξιδιωτικής εταιρίας στον κόσμο, που μετά από 178 χρόνια ζωής σταμάτησε την λειτουργία της, αφήνοντας δισεκατομμύρια σε χρέη, περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους στο δρόμο, βαριά σύννεφα στον ελληνικό Τουρισμό και περισσότερους από 600.000 τουρίστες που πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Στη χώρα μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 50.000 τουρίστες εκ των οποίων πάνω από 20.000 μόνο στην Κρήτη. Μιλώντας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης υπολόγισε την "χασούρα" για τους ξενοδόχους του νησιού στα 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι δεδουλευμένα και μετά το κανόνι της Thomas Cook δεν πρόκειται να εισπραχθούν.
Το 80% των ξενοδόχων της Κρήτης συνεργάζεται με την Thomas Cook
"Το 80% των ξενοδόχων της Κρήτης συνεργάζεται με την Thomas Cook, άρα τα χρήματα που χάνονται είναι πάρα πολλά. Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πώς τα ξενοδοχεία θα χάσουν 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία είναι δεδουλευμένα και δεν πρόκειται να εισπραχθούν" επισημαίνει. Αυτό συμβαίνει διότι ο πελάτης που ταξίδευε μέσω της εταιρείας, αρχικά έμενε στο κατάλυμα και το ξενοδοχείο πληρωνόταν περίπου 3 μήνες μετά την αποχώρηση.
"Οι τουρίστες θα αποχωρήσουν σταδιακά και οργανωμένα μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Για αυτό το διάστημα οι ξενοδόχοι δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί ο ασφαλιστικός φορέας θα καλύψει αυτά τα έξοδα και θα πληρωθούν" συμπληρώνει ο κ.Χαλκιαδάκης.
Βέβαια, αυτή η κάλυψη είναι "σταγόνα στον ωκεανό" αφού οι ξενοδόχοι πέρα από το "φέσι" πρέπει να υπολογίσουν ως απώλεια και τις κρατήσεις που ακυρωθούν για φέτος στην Κρήτη που η τουριστική περίοδος παρατείνεται λόγω του καλού καιρού αλλά κυρίως ήδη πρέπει να αναζητήσουν άμεσα νέες συνεργασίες με tour operators που θα καλύψουν το τεράστιο κενό που αφήνει στην αγορά η Thomas Cook.
Σύμφωνα επίσης με τον κ.Χαλκιαδάκη το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν για το θέμα συσκέψεις στο Υπουργείου Τουρισμού για τη στήριξη του κλάδου με την πρώτη πρόταση που πέφτει στο τραπέζι να είναι η απαλλαγή από τον ΦΠΑ, με το επιχείρημα ότι αφού οι ξενοδόχοι δεν θα εισπράξουν, τουλάχιστον να μην κληθούν να υποβάλουν φόρο. "Είναι νωρίς ακόμη να πούμε προτάσεις. Θα γίνουν συσκέψεις και συναντήσεις και θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Η απαλλαγή από τον φόρο είναι μία πρώτη ιδέα" μας λέει.
Ο πρόεδρος Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για την κατάρρευση ενός «γίγαντα» του τουρισμού. «Είναι ένας σεισμός 7 Ρίχτερ και αναμένουμε το "τσουνάμι". Δεν είναι μόνο τα συμβόλαια όσων επισκεπτών ήρθαν και δεν θα καλυφθούν, είναι και αυτά που δεν θα υλοποιηθούν, καθώς όσοι είχαν κλείσει να έρθουν μέχρι τις 10 του Νοέμβρη απλά δεν θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους. Λέω ότι αναμένουμε και το "τσουνάμι", καθώς δεν είναι δυνατόν να μην σκεφτόμαστε και τα συμβόλαια που έχουν ήδη κλειστεί για την επόμενη τουριστική σαιζόν. Σε αυτήν τη φάση, έχω την αίσθηση ότι όλα βρίσκονται στον αέρα», ανέφερε ο κ. Βλατάκης.
Ο επαναπατρισμός έχει ήδη ξεκινήσει
Την πανελλαδική διάσταση του θέματος δίνει και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος επισημαίνει πως στο επίκεντρο του προβλήματος δεν βρίσκεται μόνο η Κρήτη.
"Πρόβλημα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα το πρόβλημα είναι εντονότερο γιατί αυτά τα νησιά δουλεύουν με πτήσεις τσάρτερ με την Βρετανική Thomas Cook, όμως η εταιρεία έχει βραχίονες σε Γερμανία, Κάτω Χώρες και Σκανδιναβία και για αυτούς τους ταξιδιώτες το τοπίο ακόμη είναι θολό. Και βρισκόμαστε σε μία στάση αναμονής. Ο επαναπατρισμός των ανθρώπων έχει ξεκινήσει και αυτό είναι που προέχει. Τα χρήματα που χάνουν οι ξενοδόχοι θα τα διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού. Στο Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη γίνει μία πρώτη συζήτηση για τη λήψη μέτρων όπως η μη πληρωμή του φόρου διαμονής και των ασφαλιστικών εισφορών αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Χρέος, ανταγωνισμός και Brexit "σκότωσαν" την Thomas Cook
 Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 13:57
Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μόνον ημέρες για την Thomas Cook, αυτήν την εταιρεία-σύμβολο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, για να περάσει από το καθεστώς των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών στη φάση της ολικής πτώχευσης.

Η βρετανική εταιρεία ιδρύθηκε το 1841 και εξυπηρετούσε αδιάκοπα εδώ και 150 χρόνια αυτό που συνηθίσαμε πολύ αργότερα να ονομάζουμε παγκόσμιο τουρισμό.
Η ανώτατη αρχή της Bρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ανέφερε επίσημα πως από τα ξημερώματα της Δευτέρας κάθε πτητική δραστηριότητα της Thomas Cook και κάθε υπηρεσία που σχετίζεται με αυτές τις πτήσεις ακυρώνονται πάραυτα.
Εκείνη τη στιγμή, 600.000 πολίτες - πελάτες σε όλον τον κόσμο και μεταξύ αυτών 150.000 Βρετανοί βρέθηκαν στον «αέρα».
Η βρετανική κυβέρνηση ανέλαβε αμέσως δράση προκειμένου κατ' αρχάς να επαναπατριστούν όλοι οι Βρετανοί πολίτες. Τo σχέδιο μεταφοράς τους ονομάστηκε «Οperatiοn Matterhorn» από το όνομα των μεγάλων επιχειρήσεων βομβαρδισμού των γερμανικών από αμερικανικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Για το βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην παγκόσμια ιστορία σε περίοδο ειρήνης. Σημειώνεται πως η τελευταία επιχείρηση των Βρετανών για μαζικό επαναπατρισμό πολιτών τους πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τη μεταφορά άνω των 300.000 ανδρών από τη Δουνκέρκη στη βρετανική ενδοχώρα.
Η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας ή μάλλον η επιχείρηση διάσωσής της ήταν αποτέλεσμα ενός γιγαντιαίου χρέους 1,7 δις στερλινών έπειτα από μια πολύ κακή χρονιά το 2018, κατά την οποία η Thomas Cook σημείωσε μια απώλεια της τάξεως του 1,5 δις στερλινών στο πρώτο εξάμηνο σε έναν συνολικό ετήσιο τζίρο ύψους 10 δις.
Κατά τη διάρκεια του εφετινού καλοκαιριού το σχέδιο της εξυγίανσης ύψους 900 εκατ. στερλινών υπεγράφη από τις τράπεζες RBS, Lloyd's και τη Fosun, που επί της ουσίας είναι ο ιδιοκτήτης του Club Med, που με τη σειρά του είναι ο βασικός μέτοχος της Thomas Cook με συνολικό ποσοστό 17%. Το σχέδιο διάσωσης προέβλεπε την ανάληψη ελέγχου των δραστηριοτήτων από τον κινεζικό Tour Operator (Fosun) και όλες τις εναέριες δραστηριότητες του γκρουπ, δηλαδή της Τhomas Cook Airlines και της Condor, από τις προαναφερόμενες τράπεζες.
Ωστόσο, ξαφνικά την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θεατρικό δράμα. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια τα οποία κατέχουν τα CDs που αποτελούν τα δικαιώματα κινδύνου χρεοκοπίας στοιχηματίζουν στην αδυναμία της εταιρείας Thomas Cook να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της και ζητούν επιπλέον 200 εκατ. στερλίνες ώστε να χαρακτηρίσουν βιώσιμο το σχέδιο εξυγίανσης.
Η Thomas Cook σημειώνει απώλειες της τάξεως του 22,78% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η εταιρεία μόλις είχε εισέλθει στην κόλαση της πτώχευσης.
Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε με επίσημη ανακοίνωση την Κυριακή να προχωρήσει σε κινήσεις με στόχο τη διάσωση του κολοσσού αυτού της τουριστικής βιομηχανίας στον οποίο εργάζονται 22.000 άτομα σε όλον τον κόσμο, εκ των οποίων 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πιστή σε μία μακρά παράδοση μη παρέμβασης η συντηρητική βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε για άλλη μια φορά να μη διασώσει «κουτσές πάπιες» (lame ducks).
Οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για όλους τους εμπλεκομένους. Τους οικονομικούς παράγοντες, την ξενοδοχειακή βιομηχανία κ.λπ. Θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για τον κινεζικό κολοσσό Fosun, ο οποίος εισήλθε στο επενδυτικό σχήμα της Thomas Cook το 2015 επενδύοντας στην τεράστια όρεξη των Κινέζων να ταξιδέψουν στον κόσμο.
Αφού η Fosun επένδυσε τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνες και ήταν έτοιμη να καταθέσει και άλλα 450 εκατ., έσκασε η βόμβα της πτώχευσης.

Ανησυχία στην Ελλάδα
Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία επικρατεί στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα που επηρεάζονται άμεσα από τις ραγδαίες εξελίξεις.
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο - ως μια πρώτη εκτίμηση - για 50.000 «εγκλωβισμένους» τουρίστες στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε σε πρωινές του δηλώσεις, οι πρώτοι 22.000 θα αναχωρήσουν από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι το κόστος για τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο, καθώς πολλά συμβόλαια δεν έχουν ακόμα πληρωθεί από τον ταξιδιωτικό κολοσσό στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και η αγωνία σε όλη την Ελλάδα είναι έντονη.
Χαρακτηριστικές του αναβρασμού που επικρατεί στον τουρισμό είναι οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκου Χαλκιαδάκη, ο οποίος έκανε λόγο για συμβόλαια και συνεργασίες της εταιρείας που φτάνουν στο Ηράκλειο στο 80% των ξενοδοχείων.
«Είτε σε μικρό είτε σε μεγαλύτερο ποσοστό, το 80% των ξενοδοχείων έχει συνεργασία. Νομίζω ότι με μεγάλη ευκολία θα μπορούσα να πω ότι (σ.σ.: η πτώχευση) θα αποτελούσε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στον τουρισμό, κάτι τέτοιο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 2018 στην Ελλάδα αυξήθηκε το τουριστικό ρεύμα χάρη στην Thomas Cook κατά 3 εκατ. τουρίστες, γεγονός που κατέταξε τη χώρα μας στη δεύτερη πιο σημαντική αγορά, μετά την Ισπανία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση Αλληλεγγύης, για την Δημοκρατία και ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό - Αβάνα, 1-3 Νοέμβρη 2019



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#No more Trump -> 13.287.742 υπογραφές στον ΟΗΕ

Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 13.287.742 υπογραφές κατά τη διάρκεια της εκστρατείας No More Trump που προωθήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Nικολάς Μαδούρο, για την απόρριψη του οικονομικού αποκλεισμού που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα έντυπα με τις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πλατείες Bolivar στη Βενεζουέλα και στο εξωτερικό, παρέλαβε η εκτελεστική αντιπροεδρία η οποία είναι υπεύθυνη να τα παραδώσει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για να τεκμηριώσει την απόρριψη της πατρίδας στα καταναγκαστικά και μονομερή μέτρα της κυβέρνησης του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ.
Η εκστρατεία No More Trump ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου με πρωτοβουλία του προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο όταν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υπέγραψε εκτελεστική εντολή στις αρχές Αυγούστου, με την οποία επισημοποιείται ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοοικονομικός αποκλεισμός κατά της χώρας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Κούβα στο Πουέρτο Ρίκο, που εχει 27 χρόνια αδιάλειπτη εργασίας υποστήριξης για την Κουβανικη Επανάσταση, ανακοινώνει ότι έχει σχηματίσει μια ετερογενή αντιπροσωπεία για να πάει στο κάλεσμα του Ινστιτούτου Φιλίας της Κούβας με τους Λαους (Icap) Διεθνής εκδήλωση για την αλληλεγγύη με την Κούβα και όλα τα δίκαια αιτιματα της από την 1 η έως τις 3 Νοεμβρίου στο συνέδριο Palace, στην Αβάνα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι αξίζει περισσότερο: Τα παιδιά της Υεμένης ή ένα διυλιστήριο;
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, 12:40
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ 10.000 ανθρώπων που σκοτώνονται από αεροπορικές σουνιτοφασιστικες επιθέσεις και δέσμη πυραύλων που αχρηστεύουν εγκατάσταση επεξεργασίας πετρελαίου για λίγες ημέρες;
Την απάντηση δίνει η απειλητική δήλωση του προέδρου Τραμπ: «Δεν θα ανεχθούμε απειλή εναντίον της αγοράς πετρελαίου».
Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια, ο λαός της Υεμένης έχει δεχθεί αδιάκοπους σουνιτοφασιστικους βομβαρδισμούς που τον έχουν οδηγήσει πίσω στους Σκοτεινούς Χρόνους, από τον σουνιτοφασιστικο συνασπισμό υπό την ηγεσία της ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας, την οποία εφοδιάζουν με νέα όπλα συνεχώς οι ΗΠΑ.
Σαράντα επτά ψαράδες εδώ, 137 πενθούντες σε κηδεία εκεί, οι συμμετέχοντες σε γαμήλιο πάρτι, αλλά κυρίως μέσα σ΄έναν χρόνο  443 παιδιά, είναι πραγματικά τραγικός απολογισμός εγκληματικών βομβαρδισμών.
Τετρακόσια σαράντα τρία παιδιά!  Σαράντα τέσσερα από αυτά τα παιδιά βρίσκονταν σε λεωφορείο για καλοκαιρινό σχολικό ταξίδι στη Σαάντα όταν το όχημά τους χτυπήθηκε από σαουδικο πύραυλο τον Αύγουστο του 2018.
Βίντεο από το κινητό ενός από τα αγόρια τους έδειχνε να γελούν και να παίζουν στο λεωφορείο λίγο πριν δεχτεί το φονικό πλήγμα.
Ανάλυση στα συντρίμμια από το σχολικό λεωφορείο έδειξε ότι η βομβίδα 227kg που κατευθύνεται με λέιζερ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν κατασκευής Lockheed Martin και πωλήθηκε στη Σαουδική Αραβία ως μέρος των δισεκατομμυρίων δολαρίων των αμερικανικών εξαγωγών όπλων.
Όταν την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο  συναντούσε τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Mohammed bin Salman, -ουδεμία αναφορά έγινε για εκείνα τα παιδιά που έχασαν με αυτό τον τρόπο τη ζωή τους.
Αλλά ενώ η Αμερική, για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και το πολιτικο-οικονομικό  κεφάλαιο στο εσωτερικό της, συνεχίζει να ενισχύει τη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία με όπλα που χρησιμοποιούνται για να σκοτώνουν παιδιά, θα περιμέναμε κάτι άλλο να πει ο Pompeo.
Ο θάνατός των παιδιών δεν κρίθηκαν αρκετά σημαντικός για τον κορυφαίο διπλωμάτη της Αμερικής να αναφερθεί στον de-facto κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, του οποίου τα αεροπλάνα ήταν υπεύθυνα για το έγκλημα.
Αντίθετα, η απώλεια 5.7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα - περίπου το πενήντα τοις εκατό της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και το 5% της παγκόσμιας καθημερινής παραγωγής - λέγεται ότι προκάλεσε τη «μεγαλύτερη διαταραχή στην ιστορία».
Το σίγουρο είναι πως σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, 14%, και ένα δυστυχισμένο μέλλον για τους ταξιδιώτες με την πρόβλεψη αύξησης των αεροπορικών ναύλων κατά 15%.
Κι όμως όλα αυτά δίχως ένα νεκρό άτομο, ουδένα  τραυματία.
Μέχρι την Τετάρτη ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η μισή παραγωγή πετρελαίου που είχε πληγεί είχε επανακτηθεί.
Για να καταλαβουμε γιατι εγινε η επίθεση των Χουτις στα διυλιστήρια πετρελαίου Saudi-Aramco και γιατι δεν πρέπει να καταδικαστεί.
Αλλά αυτό που είναι επαίσχυντο και καταθλιπτικό είναι το πώς η προοπτική της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς που τίθεται σε αταξία για λίγες μέρες μετρά πολύ περισσότερο από έναν τετραετή πόλεμο που προκάλεσε τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.
Οι συνέπειες της εισβολης των σουνιτοφασιστων εμιριδων κατω από τις διαταγες των ΗΠΑ στην Υεμένη, έχει αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 85.000 παιδιών, που αντιμετωπίζουν ασθένειες και βρίσκονται στο χείλος της πείνας.
Πού είναι η καταδίκη της Αμερικής; Πού είναι η οργή; Ποιος είναι ο κόσμος που έρχεται όταν μια ταλάντευση στις αγορές πετρελαίου θεωρείται πολύ πιο σημαντική από χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά που σκοτώνονται;
Βρέθηκε μόλις ένας μοναχικός διαδηλωτής, ο Bryce Druzin, 34 ετών, ο οποίος ψέκασε ζωγραφίζοντας τη λέξη «Υεμένη» με κόκκινο αίμα στο προηγμένο τεχνολογικό κέντρο της Lockheed Martin στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, λίγο μετά την ημερομηνία της σφαγής.
Η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντα να έχει μεγαλύτερη σημασία από την τιμή του πετρελαίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η Ρωσία αναζητεί ως αγνοούμενους τη γυναίκα και τα παιδιά του φερόμενου κατασκόπου της CIA, Όλεγκ Σμολενκόφ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 18:25
Τα μέλη της οικογένειας του πρώην συνεργάτη του Κρεμλίνου Όλεγκ Σμολενκόφ, τον οποίο τα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ως κατάσκοπο της CIA, αναζητούνται ως αγνοούμενοι.
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για την Αντονίνα Σμολενκόβα, γεννηθείσα το 1984 και τα παιδιά της (δύο κοριτσάκια δύο και επτά ετών και ένα αγόρι 13 ετών). Όλοι τους είχαν εξαφανισθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Μαυροβούνιο το καλοκαίρι του 2017.
Νωρίτερα, τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα την βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, μετέδωσαν ότι ο Όλεγκ Σμολενκόφ, πρώην συνεργάτης της Διοίκησης του Ρώσου προέδρου τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως κατάσκοπο της CIA, θεωρείται αγνοούμενος και ως εκ τούτου αναζητείται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον 373 ισλαμοφασιστες συνελήφθησαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο
 Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 17:37
Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον 373 ισλαμοφασιστες της CIA καθώς προσπαθούν να καταστείλουν πληρωμενες διαδηλώσεις.
Εκατοντάδες ισλαμοφασιστες διαδήλωσαν στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις την Παρασκευή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις της CIA μέσω διαδικτύου για διαδηλώσεις εναντίον της κυβερνησης. Αψηφώντας μια απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι ισλαμοφασιστες διαδηλωτές της CIA φώναξαν συνθήματα καλώντας τον πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι να εγκαταλείψει την εξουσία.
Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Σουέζ, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας κινήθηκαν για να διαλύσουν διάσπαρτες διαδηλώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο και ενίσχυσαν την παρουσία τους στο κεντρικό Κάιρο.
Τις τελευταίες λίγες ημέρες, 373 άνθρωποι συνελήφθησαν, στην πλειονότητά τους ηλικίας από 18 έως 41 ετών, και τέθηκαν υπό κράτηση στο Κάιρο.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος. Ένας παρουσιαστής σε φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε πως και άλλοι άνθρωποι θα συλληφθούν μετά τις ισλαμοφασιστικες διαδηλώσεις της CIA βάσει του νόμου.
Αξιωματούχοι ασφαλείας με πολιτικά σταματούσαν πολίτες στο κεντρικό Κάιρο και ήλεγχαν το περιεχόμενο ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στα κινητά τους τηλέφωνα.
Η ομάδα εποπτείας της CIA του διαδικτύου Netblocks ανέφερε πως σημειώθηκε διαταραχή στις πλατφόρμες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και στις παραπληροφοριτικές ιστοσελίδες που ξεκίνησε χθες Κυριακή και η οποία μοιάζει να θέτει στο στόχαστρο αραβόφωνες εκδόσεις δυτικών ΜΜΕ που μεταδιδουν ψεματα.
Ο προεδρος Σίσι, πρώην αρχηγός του στρατού, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία μετά την ανατροπή του ισλαμοφασιστα προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, επέβλεψε μια ευρεία καταστολή πολιτικών διαφωνούντων που είχε στόχο νεοφιλελεύθερους της CIA καθώς και ισλαμοφασιστες της CIA.
Οι υποστηρικτές του διατείνονται πως η καταστολή είναι απαραίτητη προκειμένου να σταθεροποιηθεί η Αίγυπτος μετά την ισλαμοφασιστικη εξέγερση της CIA του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς μετα την Thomas Cook πως οι οικονομίες δεν καταρρέουν από τις γριές με τα τερλίκια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ υπέγραψε την αποδοχή της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα
 Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 16:50
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, βάσει της οποίας η Ρωσία αποδέχεται τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας ότι το «ζήτημα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, έχει απήχηση και είναι ένα θέμα για το οποίο διαρκώς γράφουν και μιλούν». Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι προφανές πως για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή απαιτούνται από κοινού προσπάθειες.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε ότι «πιο σημαντικό είναι η ίδια η οικονομία να στοχεύει και να εφαρμόζει τις απαιτήσεις της Συμφωνίας του Παρισιού» και προσέθεσε πως «ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι η ανάπτυξη της οικονομίας να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της οικολογίας».
Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ , χαρακτηρίζοντας τη Συμφωνία του Παρισιού ένα πιο ευέλικτο εργαλείο από το Πρωτόκολλο του Κιότο, επισήμανε ότι «η εφαρμογή των δεσμεύσεων της Συμφωνίας του Παρισιού...γίνεται διεθνής μας δέσμευση» και πως η Ρωσία συμμετέχει ενεργά στα μέτρα που υιοθετεί η διεθνής κοινότητα στον τομέα αυτό».
Βεβαια, όλα αυτά είναι απλως λογια, από τις μεγαλες βιομηχανικες δυναμεις, που δεν προκειται να τα εφαρμοσουν γιατι θα υστερήσουν στον ανταγωνισμο μεταξύ τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράνομο εμπόριο κοραλλιών από την Ελλάδα μπλόκαραν οι Ιταλοί
 Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 16:41
Παράνομο εμπόριο προστατευόμενων ειδών και συγκεκριμένα κοραλλιών από την Ελλάδα κατάφεραν και εντόπισαν οι ιταλικές Αρχές έπειτα από τη αξιοποίηση πληροφοριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία Οικονομικού Εγκλήματος της Ανκόνα σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τελωνειακών προχώρησαν στον έλεγχο ενός φορτηγού το οποίο προερχόταν από ελληνικό λιμάνι και είχε ελληνικές πινακίδες.
Οι Ιταλικες Αρχές εντόπισαν μεγάλη ποσότητα  προστατευόμενων ειδών και συγκεκριμένα κοράλλια του είδους  «Acropora humilis», «Pocillopora eydouxi» και «Stylophora pistillata».  Το εμπόρευμα το οποίο και κατασχέθηκε είχε αποστολέα ελληνική εταιρεία και προορισμό γαλλική εταιρεία. Επίσης ο οδηγός ήταν Έλληνας. Για την υπόθεση την οποία ανέλαβε η εισαγγελία της Ανκόνα, διεξάγονται έρευνες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα ετοιμάζει κατάλογο με ΜΜΕ και πρόσωπα που μεταδίδουν fake news
 Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 16:05
Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τα Μέσα Ενημέρωσης προτίθεται να δημιουργήσει στην ιστοσελίδα της κατάλογο με έντυπα, ιστοσελίδες και άτομα που μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Αυτό ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής για τα ΜΜΕ Αλεξάντρ Ζάροφ στο φόρουμ της Ένωσης δημοσιογράφων της Ρωσίας με τίτλο «Όλη η Ρωσία».
Ο Ζάροφ είπε ότι ο κατάλογος θα περιλαμβάνει έντυπα, διαδικτυακές εταιρείες και πρόσωπα που συστηματικά μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων.
Ο ίδιος ανέφερε ότι σε φόρουμ που είχε ως θέμα τα μέσα ενημέρωσης είχε προτείνει την δημιουργία ενός μητρώου στο οποίο θα καταγράφονται όσοι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Την πρόταση του Ζάροφ είχε υποστηρίξει και ο πρόεδρος της Ένωσης δημοσιογράφων της Ρωσίας Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ.
Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής για τα ΜΜΕ ανέφερε σειρά παραδειγμάτων παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων σε σχέση με γεγονότα ή συμβάντα που σημειώθηκαν εντός της Ρωσίας. Παράλληλα επισήμανε ότι το πρόβλημα των ψευδών ειδήσεων είναι παγκόσμιο, λέγοντας ότι «τα επαγγελματικά ΜΜΕ που εργάζονται σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού για την είδηση και μειώνουν τον χρόνο που απαιτείται για τη διασταύρωση της είδησης, δεν ενοχοποιούνται τόσο για το πρόβλημα αυτό, αλλά γίνονται όμηροι του προβλήματος αυτού».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στη Συρία τα αυτόνομα μικρά φονικά drones Kargu
 Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 09:45
Η Τουρκία, που ανηκει στις 20 μεγαλυτερες βιομηχανικες δυναμεις του κοσμου,  πρόκειται σύντομα να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει πλήρως αυτόνομα drones (UAV), ικανά να εντοπίζουν και να σκοτώνουν ανθρώπους χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση.
Η γειτονική χώρα άρχισε πρόσφατα την παραγωγή εξοπλισμένων drones που ελέγχονται από άνθρωπο χειριστή και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έχει ήδη χρησιμοποιήσει εκατοντάδες φορές στη βορειοδυτική Συρία.
Τώρα, προχωρά στο επόμενο βήμα, τη χρήση αυτόνομων drones, σύμφωνα με δημοσίευμα του «New Scientist». Η τουρκική αμυντική εταιρεία STM (που ιδρύθηκε το 1991) ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα νέα αυτόνομα drones Kargu στις αρχές του 2020. Πρόκειται για εναέρια οχήματα βάρους επτά κιλών, με τέσσερις έλικες (quadcopters), που δρουν επίσης ως μέρος ενός ευρύτερου σμήνους, οι μονάδες του οποίου μπορούν να συνεργάζονται.
Τα Kargu διαφημίζονται από τη STM ως χρήσιμα για επιχειρήσεις αντιτρομοκρατικές και ασύμμετρου πολέμου, τόσο εναντίον στατικών όσο και κινούμενων στόχων (ανθρώπων, οχημάτων κ.ά.). Διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και αλγόριθμους βαθιάς μάθησης. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, να κάνουν πλήγματα ακριβείας, να χρησιμοποιήσουν διάφορα οπλικά συστήματα και αυτοκαταστρέφονται, αν χρειαστεί.
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία εργάζεται πυρετωδώς για την εγχώρια ανάπτυξη ολοένα πιο εξελιγμένων και φονικών drones, καθώς και πυραύλων «Κρουζ», με στόχο να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστοτόπου με έδρα τις ΗΠΑ Al-Monitor, που παρακολουθεί στενά με ειδησεογραφία και αναλύσεις τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Το δημοσίευμα υπογράφει ο Τούρκος πρώην στρατιωτικός Μετίν Γκουρσάν, ο οποίος μετά την παραίτησή του από τον τουρκικό στρατό έγινε ανεξάρτητος αναλυτής για στρατιωτικά θέματα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία δοκίμασε προ ημερών με επιτυχία τον πρώτο της πύραυλο τύπου «Κρουζ» (SOM-B2) με εκρηκτική κεφαλή, ικανή να διαπερνά τσιμεντένια υπόγεια καταφύγια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Πέντε άμαχοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή του σουνιτοφασιστικου συνασπισμού της σιχαμενης Σαουδικής Αραβίας
 Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 07:20
Οι πατριωτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα ότι πέντε άμαχοι, μέλη μιας οικογένειας, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές του σουνιτοφασιστικου συνασπισμού, υπό την ηγεσία της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας.
Οι επιδρομές έγιναν στην επαρχία Ομράν της Υεμένης, όπως μετέδωσε ο πατριωτικος τηλεοπτικός σταθμός (Al-Masirah TV) που ελέγχεται από τους Χούτι.
Οι πατριωτες αντάρτες υποστήριξαν πως ο σουνιτοφασιστικος συνασπισμός υπό τη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε ένα τζαμί, στο οποίο είχε καταφύγει η οικογένεια όταν άρχισαν οι επιδρομές.
Αγνοούνται, επίσης, δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό τους στα συντρίμμια, ανέφερε ο ίδιος πατριωτικος τηλεοπτικός σταθμός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Ο Λαος της Υεμενης με τους πατριωτες Χούτι γιόρτασαν τα πέντε χρόνια από την κατάληψη της Σανάα
 Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, 06:43
Χιλιάδες άνθρωποι που στηρίζουν τους πατριωτες Χούτι στην Υεμένη συγκεντρώθηκαν στη Σανάα χθες Σάββατο για να γιορτάσουν την πέμπτη επέτειο από την κατάληψη της πόλης από τους σιίτες αντάρτες.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 οι αντάρτες (Χούθι) κατέλαβαν τη Σανάα εναντια στην πραξικοπηματικη κυβέρνηση του δοσιλογου προδοτη Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.
Η σύρραξη έχει ενταθεί μετά τον Μάρτιο του 2015 όταν οι Χούτι πλησίασαν το Άντεν, γεγονός που ώθησε τη σιχαμενη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία και σουνιτοφασιστες εμιριδες συμμάχους της να σχηματίσουν στρατιωτικό σουνιτοφασιστικο συνασπισμό υπο τις διαταγες των αμερικανων εναντίον των πατριωτων σιιτών ανταρτών και του λαου της Υεμενης και να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Υεμένης.
Χθες υποστηρικτές των πατριωτων ανταρτών συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Σανάα κρατώντας φωτογραφίες του επικεφαλής των πατριωτων ανταρτών Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι.
Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Μοχάμεντ Άλι αλ Χούτι, μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου των πατριωτων ανταρτών, κάλεσε τη βρωμιαρα ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία να δεχθεί την πρόταση αποσυρσης που της έκαναν οι Χούτι την Παρασκευή να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Υεμένης με αντάλλαγμα οι πατριωτες αντάρτες να πάψουν να στοχοθετούν το σαουδαραβικό έδαφος.
«Αν αρνηθούν, θα τους κάνουμε να νιώσουν περισσότερο πόνο», προειδοποίησε ο αλ Χούτι.
Προς το παρόν ο βρωμιαρης ουαχαμπιτοναζιστης υφυπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στην πρόταση των Χούτι.
«Κρίνουμε τους άλλους από τις πράξεις και όχι από τα λόγια τους», σχολίασε χθες ο ουαχαμπιτοναζιστης. «Θα δούμε αν (οι Χούτι) θα το πράξουν ή όχι. Όσον αφορά το τι τους ώθησε (να κάνουν αυτήν την πρόταση), θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε ο Τζουμπέιρ.
Στο μεταξύ ο βρωμιαρης αποικιοκρατης ειδικός απεσταλμένος του ξεφτιλοΟΗΕ για την Υεμένη Μάρτιν Γκρίφιθς χαιρέτισε την πρόταση των Χούτι για εκεχειρία.
«Η εφαρμογή της πρωτοβουλίας αυτής από την Άνσαρ Αλλάχ (τους Χούτι) καλή τη πίστει θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα της πρόθεσής τους να τερματιστεί ο πόλεμος», επεσήμανε.  Την παρανομη εισβολη την χαρακτηριζει πολεμο ο βρωμιαρης αποικιοκρατης.
«Ο Βρωμιαρης Αποικιοκρατης Ειδικός Απεσταλμένος επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλες τις πλευρές να σέβονται τους διεθνείς, ανθρωπιστικούς κανόνες, να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και να μην βυθίσουν την Υεμένη πιο βαθιά στις περιφερειακές εντάσεις, για το καλό του λαού της Υεμένης», πρόσθεσε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπόρεσε η ''Thomas Cook'' να βρεί 250 εκ ???
κάτι ΔΕΝ μας λένε ....
και ο CEO (Chief Executive Officer (κάτι σαν διευθύνων σύμβουλος να ' ούμε ) είναι Γερμανοφωνος ελβετός !???
τον λένε Peter Fankhauser



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ολοι στην απεργία - Ολοι στις συγκεντρώσεις», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας μπροστά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τρίτη, και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε δεκάδες πόλεις.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.
Στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πύλη της COSCO στο λιμάνι (ΣΕΜΠΟ, Νέο Ικόνιο).
Στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Απόφαση για απεργία αύριο έχουν πάρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Πάτρας, Εύβοιας κ.ά.) και μεγάλες Ομοσπονδίες.
Παράλληλα, απάντηση με την απεργία πρέπει να πάρουν και οι εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που έχουν συνταχθεί σε μαύρο μέτωπο με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, πολεμώντας με λύσσα την απεργιακή κινητοποίηση.

Οταν οι μεγαλύτερες δευτεροβάθμιες οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, η ηγετική ομάδα των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ «έριξε» αποπροσανατολιστικά πρόταση για απεργία μία μέρα μετά, επιχειρώντας να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους, μαζί με αστικά ΜΜΕ που μιλούσαν για «καβγά για τις ημερομηνίες». Οταν και πάλι είδαν το απεργιακό μέτωπο για τις 24 Σεπτέμβρη να δυναμώνει με πλήθος νέων αποφάσεων, πέρασαν σε ακόμα πιο ξεδιάντροπη απεργοσπαστική στάση, καλώντας τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έδιναν μάχη για την αυριανή απεργία, να ακυρώσουν τις αποφάσεις τους και να την αναστείλουν, στο όνομα μιας... «ενιαίας» απεργίας στις 2 Οκτώβρη! Και πάλι αποτέλεσμα δεν είχαν όμως: Ισα ίσα, στο απεργιακό μέτωπο προστέθηκαν νέες αποφάσεις μεγάλων Ομοσπονδιών, όπως η ΟΜΕ ΟΤΕ, συνδικάτων από τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής κ.ά.
Ακόμα κι έτσι, οι αμετανόητοι εργατοπατέρες συνεχίζουν την ίδια άθλια τακτική...
Στη λίστα με τα απεργοσπαστικά «μπουμπούκια» που άνθισαν αυτές τις μέρες προστέθηκε και η ηγεσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), η οποία αφού «ανακαλύπτει» και καταγγέλλει «αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και τις "ταξικές δυνάμεις" του ...ΠΑΜΕ σχετικά με τον προσδιορισμό της ημερομηνίας», στη συνέχεια ανακοίνωσε απεργία στις 2 Οκτώβρη... Χαρακτηρίζει δηλαδή «αλαλούμ» το ενιαίο απεργιακό μέτωπο δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών και συντάσσεται με τα απεργοσπαστικά τερτίπια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ...
Στο αντιαπεργιακό μέτωπο συντάσσεται και η συνδικαλιστική πλειοψηφία στο επιχειρησιακό Σωματείο στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ: Απέρριψε την πρόταση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, πήρε απόφαση για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη και τώρα θέλει να την αλλάξει ξανά και να την πάει τον Οκτώβρη...
Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, «οι ίδιες δυνάμεις κατέβασαν 3η πρόταση που αναφέρει απεργία σε "ανοιχτή ημερομηνία". Το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που εισηγήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για απεργία στις 25/9, μετά από 2 μέρες στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο ίδιος άνθρωπος στην ουσία παραδέχεται ότι μας κορόιδευε με βάση την παρακάτω ανακοίνωση - μνημείο της ΓΣΕΕ και πρότεινε απεργία σε μια.. αόριστη μελλοντική ημερομηνία!». Λίγες μέρες μετά, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΘ, στοιχισμένη με τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, έβγαλε ανακοίνωση για τις 2 Οκτώβρη...
Ανάλογα έδρασαν και οι πλειοψηφίες στα Εργατικά Κέντρα Ξάνθης και Ελασσόνας, οι οποίες, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, όρισαν απεργία τον Οκτώβρη, καταβάλλοντας και αυτές προσπάθεια να σπάσουν την αυριανή απεργία.
Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), από όπου εκλέγεται ο Νίκος Κιουτσούκης, ένας από τους πρωταγωνιστές στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, δεν πήραν απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, αφήνοντας ξεκρέμαστους εργαζόμενους του κλάδου που δεν καλύπτονται από τις απεργιακές αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, όπως είναι εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σταματά τη διάθεση νικοτίνης για ηλεκτρονικά τσιγάρα η αλυσίδα καταστημάτων «Walmart» στις ΗΠΑ, καθώς θεωρούνται πως ωθούν τους νέους στο άτμισμα με κίνδυνο να εθιστούν στην ουσία αυτή. Στις 11 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι ανάλογο μέτρο θα υιοθετηθεί τους επόμενους μήνες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, καθώς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θεωρούνται βασική αιτία για πρόσφατη επιδημία πνευμονικής ασθένειας στις ΗΠΑ που έχει προσβάλει εκατοντάδες άτομα προκαλώντας και το θάνατο τουλάχιστον επτά από την αρχή του χρόνου.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο που σημειώθηκε στην Καρμπάλα, την ιερή πόλη των Σιιτών, την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το θάνατο 12 ατόμων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Σάββατο, Σύροι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ένα οπλισμένο (πιθανώς ισραηλινό) μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην επαρχία Κουνέιτρα, κοντά στα σύνορα με τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Οι Σύροι αξιωματούχοι πρόσθεσαν πως ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του ειδικές ομάδες του στρατού που διαπίστωσαν πως το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος έφερε βόμβες διασποράς.
Αλλο ένα παρόμοιο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος κατέρριψε ο συριακός στρατός την περασμένη Πέμπτη κοντά στο χωριό Ακραμπα, νότιας της πρωτεύουσας, Δαμασκού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Κυριακη, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αποφασίσαν να κατεβάσουν το «διακόπτη» ηλεκτροδότησης εκτενών παλαιστινιακών περιοχών στη Δυτική Οχθη με αφορμή τα χρέη ύψους 485 εκατ. δολαρίων που φέρεται πως έχει δημιουργήσει η Εταιρεία Ηλεκτρισμού Ιερουσαλήμ σε βάρος της Ισραηλινής Εταιρείας Ηλεκτρισμού. Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Εταιρείας Ηλεκτρισμού Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση προβλέπονται δίωρες διακοπές ηλεκτροδότησης καθημερινά μέσα στις επόμενες μέρες. Κατηγόρησε το Ισραήλ για «υπερβολικό φούσκωμα» του χρέους.
Νωρίτερα Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποίησαν έφοδο και κλοπή υπολογιστών και άλλων αντικειμένων στα γραφεία της παλαιστινιακής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Addameer στη Ραμάλα. Η οργάνωση υποστηρίζει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«GENERAL MOTORS»
Συνεχίζεται η απεργία
Οι εργαζόμενοι στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «General Motors» (GM) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 16 του Σεπτέμβρη, διεκδικώντας δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, αντιδρώντας σε νέα αντεργατικά σχέδια που η εργοδοσία δρομολογεί, επιδιώκοντας να αναβαθμίσει τη θέση της στην παγκόσμια «πίτα» του κλάδου, σε μια περίοδο μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.
Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων κ.τ.λ., προσλήψεις προσωπικού που είναι όμηροι συμβάσεων (με ημερομηνία λήξης δηλαδή), ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.τ.λ.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται σε πολλές περιοχές, από το Μίσιγκαν και το Οχάιο μέχρι το Κάνσας και το Κεντάκι. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται και οι οικογένειές τους, που συμμετέχουν και σε συγκεντρώσεις, πορείες κ.τ.λ. Επίσης, την αλληλεγγύη τους εκφράζουν και άλλα τμήματα του πληθυσμού, σε διάφορες περιοχές και με διάφορους τρόπους.
Ο όμιλος απασχολεί περίπου 49.000 εργάτες οι οποίοι παρά την τεράστια κερδοφορία του είναι αντιμέτωποι με διαρκή επίθεση, που άλλωστε αποτελεί προϋπόθεση για τις επιδόσεις της GM. Εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων προσπαθούν να βάλουν μια σειρά συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι αφεντικά και εργάτες μοιράζονται κοινά συμφέροντα. Σε αυτό το πλαίσιο, πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών δηλώνουν συμπαράσταση στους απεργούς, όταν και το δικό τους κόμμα πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής που θέλει τους εργάτες και τα δικαιώματά τους «κόστος».
Από τη μεριά τους, απεργοί δηλώνουν προετοιμασμένοι για μακρύ απεργιακό αγώνα και επισημαίνουν ότι «αν κερδίσουμε εμείς, θα είναι κέρδος για όλους τους εργαζόμενους. Μια καλή συμφωνία (σ.σ. για τη σύμβαση) για μας θα βοηθήσει και τους εργαζόμενους σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, στα εστιατόρια, στην εκπαίδευση κ.τ.λ.».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Pablo Neruda: αν συγκεντρώσουμε μαζί όλο το αίμα που έδωσες στον αγώνα...
«Σοβιετική Ένωση, αν συγκεντρώσουμε μαζί
όλο το αίμα που έδωσες στον αγώνα,
ό, τι μας έδωσες στον κόσμο, όπως μια μητέρα,
έτσι ώστε η αγωνιούσα ελευθερία να μπορέσει να επανακτήσει τη ζωή,
ένα νέο ωκεανό θα είχαμε,
απ' όλους τον μεγαλύτερο,
απ' όλους τον βαθύτερο.»
Pablo Neruda, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1971, από το επικό έργο "Canto Generale", 1950.
Το"Canto General" αποτελείται από δεκαπέντε τμήματα, 231 ποιήματα και πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες στίχους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Koροιδευουν και σε καλούν ν' απεργήσεις οι δωσίλογοι κουίσλινγκς του συριζα κι οι πουλημένοι του εργατοπατέρες...
...αυτοί που ξεπούλησαν την Ελλάδα και παρέδωσαν την πατρίδα στη δεξιά με μια "αλλαγή φρουράς" εντός του 4ου Ράιχ... εσυ ξερεις τι καθαρματα είναι όμως..
Αυτοί που δεν κατάργησαν τα μνημόνια και έφεραν το επαίσχυντο "αριστερό" μνημόνιο της υποθήκευσης της πατρίδας για 99 χρόνια, που ξεπούλησαν Δημόσια Περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα... τη Μακεδονία...), που παρέδωσαν σε μια δεξιά "λυμένα χέρια" ώστε να επικαλείται πως "το κράτος έχει συνέχεια" και θα υλοποιήσει το "αριστερό" μνημόνιο... αυτοί δεν χάνουν κανένα μεροκάματο, δεν ανησυχούν για το ψωμί και το γάλα των παιδιών τους αφού έχουν εξασφαλισμένα και τα δισέγγονα τους.
Οργανώνεσαι για να ετοιμάσεις το δικό σου αγώνα!