Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Τριτη 24 Σεπτεβριου 2019


Γκρετα Τουνμπεργκ. «Ξερω ότι εκλασες εχτες και αφησες μεθανιο στην ατμοσφαιρα»
Σχολιο.-  ΤΣΥΡΙΖΑ Οργάνωση Μελών - οικολόγων ,ψυχοθεραπευτών, γκουρού και σαμάνων - Κάτω Ραχούλας και περιχώρων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όταν παραπονιεσαι για το κακο, το διπλασιαζεις. Όταν το περιγελας, το εξουδετερωνεις» Κομφουκιος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο μια λέξη: Απεργία!
Γιατί ξέρουμε τι της οφείλουμε. Και περισσότερο από μας, το ξέρει ο εχθρός μας. Και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει με την απαγόρευσή της, όπως κάνει σήμερα με τους ναυτεργάτες. Που την υπερασπίζονται από τα ξημερώματα στις προβλήτες των λιμανιών.
Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν σε ενοχλεί γιατί κάποιος αναφέρει ότι σε μια επανάσταση έγιναν και εγκλήματα σε βάρος αμάχων, υπάρχει πρόβλημα, φίλε μου, με την ανθρώπινη ευαισθησία σου.
Όπως υπάρχει πρόβλημα και όταν υπενθυμίζεις τέτοια εγκλήματα με σκοπό να ακυρώσεις την ίδια την επανάσταση. Και παριστάνεις και τον αριστερό, πανάθεμά σε!
Η ακύρωση των επαναστάσεων, γιατί είναι αιμοσταγείς κ.λπ. κ.λπ., εμένα μου θυμίζει χιταριό και χούντα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΥΔΑΙΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
Με αφορμή το αντικομμουνιστικό ψήφισμα της Ευρωβουλής, που εξισώνει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό, κάποιες σκέψεις για την ψήφο των Ελλήνων ευρωβουλευτών.
Όταν το ψήφισμα παίρνει 535 ψήφους υπέρ, με μόλις 66 κατά και 52 λευκά, είναι εντυπωσιακό το ότι από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές το υπερψήφισαν μόνο 2: Η Ασημακοπούλου της Ν.Δ. και ο Φράγκος της Ελληνικής Λύσης. Όλοι οι άλλοι είτε καταψήφισαν (οι 2 ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, 3 από τους 6 του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρουλάκης του ΚΙΝΑΛ και η Σπυράκη της Ν.Δ.) είτε απείχαν ή ψήφισαν λευκό.
Νομίζω πως πρόκειται για επίγνωση ότι σ' αυτόν εδώ τον τόπο δύσκολα μπορείς να πας κόντρα στην ιστορική μνήμη των αντιφασιστικών αγώνων στους οποίους πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές.
Και βέβαια, κάτι λέει αυτό για όσους δεν τσιμπάνε με τα γελοία στερεότυπα της πολιτικής καθυστέρησης του ελληνικού λαού και τα "δεν περάσαμε διαφωτισμό" και "δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη" κ.λπ. κ.λπ
Αν "Ευρώπη" είναι το πνεύμα τέτοιων ψηφισμάτων, ε! Ποτέ μη σώσουμε να γίνουμε Ευρωπαίοι! Παραμένοντας περήφανοι αντιφασίστες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η τραγωδία στο Μάτι άμεση συνέπεια τής κλιματικής αλλαγής"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Greta Thunberg είναι μια επίσημη κατασκευή, το δημόσιο πρόσωπο ενός επίσημου "κινήματος διαμαρτυρίας" προσεκτικά σχεδιασμένο για να μην πάει πουθενά. Το ότι οι σχεδιαστές θα κάνουν κατάχρηση ενός νέου κοριτσιού με αυτόν τον τρόπο είναι εντελώς αποκρουστικό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" 20.000.000 λίρες στερλίνες μοιράστηκαν ως bonus (!) τα στελέχη της παραπαίουσας μεγάλης βρετανικής εταιρείας που χρεοκόπησε σήμερα"!
22.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, πάνω από 600.000 τα λεφτά και τις διακοπές τους. Στην Ελλάδα περίπου 1000 άνθρωποι επηρεάζονται...
Εξαιρετικά...
Υ.γ. ν ακούτε ραδιόφωνο και για τα διεθνή εννοείται...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ η NESTLE εξάγει εκατομμύρια λίτρα από τη γη τους, οι κάτοικοι δεν έχουν πόσιμο νερό
6/8/2019
Σε απόσταση 90 λεπτών από τον Τορόντο, οι κάτοικοι της κοινότητας First Nations παλεύουν καθημερινά με την λειψυδρία, ενώ την ίδια στιγμή η Nestlé αντλεί εκατομμύρια λίτρα νερού από την περιοχή.
Η κοινότητα υποφέρει από την έλλειψη νερού ενώ βασικές καθημερινές ανάγκες όπως η χρήση της τουαλέτας και του μπάνιου δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Και όλα αυτά σε μια μία χώρα όπως ο ανεπτυγμένος Καναδάς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, τα δωρεάν εκατομμύρια λίτρα νερού από την περιοχή αντλούνται σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι πηγές και να μην υπάρχει περιθώριο ανανέωσης.
«Το 90% των σπιτιών της κοινότητας δεν συνδέονται με το δίκτυο νερού», λέει ο Michael Montour, διευθυντής δημοσίων έργων της First Nations.
«Μερικοί, δεν έχουν καθόλου νερό ενώ άλλοι έχουν νερό στις βρύσες τους, αλλά είναι πάρα πολύ μολυσμένο για να το πιουν».
Υπάρχουν τουλάχιστον 50 κοινότητες ιθαγενών στον Καναδά με παρόμοια προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 63.000 άνθρωποι δεν έχουν καθόλου ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Πολλοί μάλιστα έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα για να συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν στην πορεία πως το νερό είναι πολύ μολυσμένο για να το πιουν.
Η έλλειψη νερού έχει συνδεθεί με θέματα υγείας σε αυτόχθονες κοινότητες, όπως η ηπατίτιδα Α και η γαστρεντερίτιδα.
Η απάντηση στο ερώτημα ποιος κατέχει δικαιωματικά το νερό,  είναι περίπλοκη. Θεωρητικά ανήκει σε αυτές τις επαρχίες, από το 1930 όπου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέθεσε την κυριότητα σε αυτές με το νόμο περί μεταφοράς φυσικών πόρων.
Σύμφωνα με αυτή την πράξη, οι επαρχίες έχουν το δικαίωμα να πουλούν το νερό τους σε οποιονδήποτε θέλουν, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Nestlé.
Αλλά σύμφωνα με το Καναδικό Σύνταγμα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει «καθήκον να φιλοξενήσει και να συμβουλευτεί» αυτές τις κοινότητες και να βεβαιωθεί ότι όλοι κάνουν το ίδιο όταν εξάγουν οποιοδήποτε φυσικό πόρο, συμπεριλαμβανομένου του νερού.
Αυτή η νομική ασάφεια επέτρεψε στη Nestlé να εξαγάγει το πολύτιμο νερό, πληρώνοντας σχεδόν το τίποτα μιας και καταβάλλει στην επαρχία του Οντάριο λιγότερα από 400 ευρώ ανά 1 εκατομμύριο λίτρα. Όμως οι κοινότητες δεν παίρνουν απολύτως τίποτα.
Το πρόβλημα του περιβαλλοντικού ρατσισμού σε βάρος των αδύναμων είναι πιο έντονο από ποτέ.
Η Nestle έχει πολύ κακή φήμη στους ακτιβιστιστικούς κύκλους από το 1977, απ’ όταν άσκησε πίεση στις κυβερνήσεις να προωθήσουν μέσω των υπηρεσιών υγείας τη διακοπή του θηλασμού, ώστε οι γυναίκες να χρησιμοποιούν τα βρεφικά γάλατα της εταιρείας.
Στις φτωχές χώρες, αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο βρεφών, αφού λόγω έλλειψης καθαρού νερού οι γυναίκες αναμείγνυαν τις βρεφικές σκόνες με μολυσμένο νερό.
Λίγα χρόνια πριν ο πρόεδρος Nestle, Peter Brabeck, στη συνέντευξή του για το ντοκιμαντέρ «Ταΐζουμε τον κόσμο», είχε δηλώσει πως το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να κοστολογείται ως τρόφιμο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι σε ηλικία που κερδίζω τον σεβασμό και μου μιλάνε στον πληθυντικό, μπαίνω στο αστικό, με κοιτάει ένας πιτσιρικάς, σηκώνεται από την θέση του, τι κάνεις του λέω ρε τσόγλανε σχεδόν συνομιλικοι είμαστε, είστε ηλίθια με ρωτάει, να κατέβω στη στάση θέλω....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελάτε που η αστυνομία συνέλαβε λόγω συνωνυμίας ένα Λιβανέζο για την αεροπειρατεία στην TWA 847, που έχει συλλάβει τον σέντερ των Τρικάλων Savo Đikanović το 2009 (ύψος 2,11) γιατί τον πέρασε για τον Παλαιοκώστα (ύψος 1,65), και τους μπέρδεψαν επειδή είχαν ίδιο μούσι....
Σχολιο.- έχασες που συνέλαβε τον κιθαρίστα τον Μάργαρη που έμοιαζε με τον Πασαρη,ενώ έτρωγε με τον Νότη Μαυρουδή σουβλάκια στη Λειβαδιά;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεος πια με την αμορφωσιά...
Εχετε καταντήσει γραφιστικοί
Σχολιο.- Το σωστο ειναι γραφιτες αμορφωτη
Σχολιο.- Γραφειοκρατικοι?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα φάρμακα των καρκινοπαθών στην αγκαλιά της Μπαλατσινού τα ξέχασε το καθίκι;;;
Αιχμες γιατρων και διοικησης κατά Κικιλια. Καθυστερησε να εγκρινει τις πιστωσεις και διακοπηκαν χωρις προειδοποιηση οι χημειοθεραπειες καρκινοπαθων στο «Αττικον»
-Στην αγκαλιά της Τζένης Μπαλατσινού απόλαυσε Florence and The Machine ο Βασίλης Κικίλιας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρεοκόπησε λοιπόν και η Thomas Cook,το παλαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο ύστερα από 178 χρόνια παρουσίας στην τουριστική βιομηχανία, αφήνοντας μόνο τους τον Γερμανικό κολοσσό (TUI) να μονοπωλεί το τουριστικό προϊόν. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μας λένε από το πρωί ότι ο βασικός λόγος χρεοκοπίας της εταιρείας-κολοσσού είναι "η αβεβαιότητα του Brexit" καθώς και ο καύσωνας που έκλεισε τους Βρετανούς στο σπίτι τους και δεν πήγαν διακοπές (χαχαχαχα). Ως συνήθως, ενημέρωση (κατά παραγγελία φυσικά) από τα Lidl.Επίσης μας λένε τα ΜΜΕξαπάτησης ότι η αιτία της χρεοκοπίας είναι η αδυναμία εξεύρεσης δανείου, ύψους 227 εκατ.ευρώ!!! Μάλιστα...Χρεοκόπησε λοιπόν η εταιρεία-κολοσσός για 227 εκ.ευρώ όταν έχει ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών (!!!!!!!!!!) διακινεί 20 εκατομμύρια πελάτες ετησίως, έχει 200 ξενοδοχεία στην κατοχή της και 100 αεροσκάφη...Αλήθεια τώρα εκεί στην Bild (ΣΚΑΙ, Πρώτο Θέμα, TVXS κτλ) δεν ντρέπεστε ρε αλήτες? Τόσο πολύ υποτιμάτε την νοημοσύνη του κόσμου (αν και μεταξύ μας καλά κάνετε, εκ του αποτελέσματος μιλώντας).
Αλήθεια γιατί δεν μας λένε τα "αξιόπιστα" ΜΜΕ ποιοι είναι οι πιστωτές που αρνήθηκαν να δώσουν ένα δάνειο της πλάκας σε μία τέτοιου μεγέθους εταιρεία στέλνοντας στην ανέχεια και αβεβαιότητα χιλιάδες πελάτες, εργαζόμενους,συνεργάτες και προμηθευτές? Όντως φίλοι μου η αιτία για την χρεοκοπία της εταιρείας κολοσσού είναι το επικείμενο Brexit αλλά όχι επειδή μειώθηκαν και καλά τα έσοδα του Βρετανικού κολοσσού αλλά για να ενταθεί το κλίμα αβεβαιότητας και φόβου στην Βρετανική κοινωνία και να μην διανοηθεί να αποτολμήσει το πρώτο μεγάλο πλήγμα στο colpo groso της παγκοσμιοποίησης (τους). Πόσο μα πόσο μου θυμίζουν όλα αυτά τα γεγονότα του '10 (και της τεχνητής Ελληνικής χρεοκοπίας) ή τα capital control που και καλά έφερε ο τρισκατάρατος ΣΥΡΙΖΑ....
ΥΓ: φανταστείτε να'ταν και στο (κωλο)ευρώ τους τι θα κάνανε οι αδίστακτοι
YΓ: αλήθεια υπάρχει Έλληνας πολιτικός να καταλαβαίνει τις συνέπειες της μονοκαλιέργειας του τουρισμού?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι είναι παιδιά αυτά τα πράγματα με τις "χρεωκοπίες", χρεωκοπούν οι εργαζόμενοι, κλέβονται και οι πελάτες, τα αφεντικά μάζεψαν τα κέρδη και μπορούν να τα χαρούν ή και να "επενδύσουν" μικροποσά σε τουριστικές μονάδες στους ελληνικούς αιγιαλούς παρέα με τους θεοχάρηδες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η Telegraph, την τελευταία πενταετία τα αφεντικά και κορυφαία στελέχη της εταιρείας είχαν λάβει συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες σε μπόνους, παρά τους φόβους ότι το σενάριο της χρεοκοπίας δεν ήταν τόσο μακρινό.
Μόνο ο Πίτερ Φανκχάουζερ, ο Ελβετός εκτελεστικός διευθυντής, είχε λάβει 8,3 εκατ. λίρες από το 2014 που ανέλαβε, μεταξύ των οποίων τα 2,9 εκατομμύρια ήταν μόνο για το 2015.
Οι οικονομικοί διευθυντές Μάικλ Χίλι και Μπιλ Σκοτ έχουν πάρει συνολικά περίπου 7 εκατ. λίρες απ’ το 2014
Πάνω από 4 εκατ. λίρες είχαν πάρει οι μη εκτελεστικοί διευθυντές, μεταξύ των οποίων ο Βέλγος Φρανκ Μέισμαν που έλαβε 1,6 εκατ. λίρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων στην Αθήνα
 Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 12:47
Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νέου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.
Την απεργία προκήρυξαν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και το ΠΑΜΕ.
Η χώρα από το πρωί βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, καθώς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δάσκαλοι και καθηγητές, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα δικαστήρια είναι μόνο μερικοί από τους κλάδους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Στην Αθήνα, 100 ατομα εκαναν συγκέντρωση που πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χιλιαδες μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νέου αντεργατικού πολυνομοσχεδίου.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προβλήματα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά. Οι εργαζομενοι παλευουν για να μην γινουν σκλαβοι
 Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 16:44
Προβλήματα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, προκλήθηκαν σήμερα, από την κινητοποίηση της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ και της Ένωσης Εργαζομένων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.
Από το πρωί εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει τις εισόδους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ενώ άλλοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 στην Πλ. Κλαυθμώνος.
«Στο όνομα της "ανάπτυξης", της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας επιχειρούν να ξηλώσουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, να καταργήσουν τη Διαιτησία του ΟΜΕΔ και να παρέμβουν με απαράδεκτο τρόπο στα εσωτερικά των συνδικάτων με τα ηλεκτρονικά μητρώα και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κυρίως ως προς την δυνατότητα κήρυξης απεργιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.
«Η κυβέρνηση φέρνει πολυνομοσχέδιο που θα καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις, που θα νομιμοποιεί και θα επεκτείνει την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων και θα φακελώνουν τη συνδικαλιστική δράση συνολικά» τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακινησης Εμπορ/τειων στις Προβλήτες (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Η επισιτιστικη κρίση συνεχώς επιδεινώνεται
 Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 10:31
Η Υεμένη αγωνίστηκε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που προκάλεσε ο άγριος κατακτητικος πόλεμος των σουνιτοφασιστων εμιριδων του αραβικου κολπου, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφικής πείνας και των επιδημιών με παντελή έλλειψη φαρμάκων. Ο πολεμος των σουνιτοφασιστων επηρεάζει τον άμαχο πληθυσμό της χώρας.
Πόλεμος: Η «βασική αιτία» των καταστροφών της Υεμένης
Ο ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων εκτιμά ότι οι συγκρούσεις αποτελούν τη «βασική αιτία» των κρίσεων της Υεμένης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από την εξεγερση του λαου που ξέσπασε το 2014, όταν οι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να απελευθερωσουν την πρωτεύουσα, Σάνα, ανατρέποντας τη δικτατορική διακυβέρνηση.
Τον Μάρτιο του 2015, σουνιτοφασιστικος συνασπισμός υπό την ηγεσία της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας, παιρνωντας εντολες από τους δυτικους αποικιοκρατες άρχισε θανατηφόρα εισβολη ενάντια στο λαο της Υεμενης, με πολλαπλάσια θύματα στον πληθυσμό.
Η βρωμιαρικη ουαχαμπιτικοναζιστικη σαουδαραβική επιθετική ενέργεια επικρίθηκε ευρέως  εξαιτίας του μεγάλου αριθμού θανάτων αμάχων.
Oι βομβαρδισμοι των σουνιτοφασιστων αποτρέπουν να φτάσει φαγητό στους φτωχούς     
Οι βομβαρδισμοι των σουνιτοφασιστων έχει εμποδίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε μεγάλα τμήματα του άμαχου πληθυσμού. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από τα δύο τρίτα των 28 εκατομμυρίων ανθρώπων της χώρας ταξινομήθηκαν στην κατηγορία εκείνων με «επισφαλή πρόσβαση στη λήψη τροφίμων».
Σχεδόν τρία εκατομμύρια παιδιά και έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες υποφέρουν από υποσιτισμό, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.
Εξαναγκασμός σε εκτόπιση: Επιτείνει την κρίση
Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις.
Παρά τον σουνιτοφασιστικο πόλεμο, πολλοί εγκαταλείπουν τη σύρραξη από τη Σομαλία και κατευθύνονται προς την Υεμένη, η οποία φιλοξενεί περίπου 250.000 Σομαλούς πρόσφυγες, σύμφωνα με την UNHCR.
Χολέρα: Θανατηφόρα επιδημία
Ο αριθμός των υποψήφιων περιπτώσεων χολέρας ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια και τουλάχιστον 3.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη βακτηριακή μόλυνση στην Υεμένη από τον Οκτώβριο του 2019, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. Παρόλο που η χολέρα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, είναι δυνατόν να σκοτώσει εντός ωρών όταν δεν προληφθεί και θεραπευθεί.
Η τραγωδία των παιδιών: Χωρίς τέλος
Στη χώρα που έχει παραλύσει από τον σουνιτοφασιστικο πόλεμο, τα παιδιά συγκαταλέγονται στις ομάδες πολιτών που αντιμετωπίζουν καταστάσεις υψηλού κινδύνου στην Υεμένη.
Περισσότερα από 12 εκατ. παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με την Ξεφτιλισμενη Υπηρεσία Ανθρωπιστικού Συντονισμού του ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων, που δικαιολογει την εισβολη των σουνιτοφασιστων, και δεν κανει τιποτε να τον σταματησει .
Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας είναι «στο χείλος της κατάρρευσης», ενώ τα παιδιά πεθαίνουν από «αιτίες που μπορούν να προληφθούν, όπως ο υποσιτισμός, η διάρροια και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και η παντελής έλλειψη εμβολίων», σύμφωνα με τον οργανισμό.
Ειρήνη: Το μέλλον άδηλον
Παρά τις αρκετές απόπειρες «ειρηνευτικών» συνομιλιών με στοχο την παραδοση της Υεμενης στους βρωμιαριδες σουνιτοφασιστες που υποστηρίχθηκαν από τον ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων, η αντισταση του λαου της Υεμενης   συνεχίζει με μεγάλη αγριότητα.
Η βρωμιαρα ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία δεσμεύθηκε να εξακολουθήσει να υποστηρίζει τη από τους δυτικους αποικιοκρατες δοσιλογη  «κυβέρνηση» του βρωμιαρη αχυρανθρωπου της Υεμένης Abed Rabbo Mansour Hadi –που έχει καταφύγει στο Ριάντ. Από την άλλη, ο λαος της Υεμενης και οι πατριωτες αντάρτες Houthi απαίτησαν τη δημιουργία κυβέρνησης ενότητας προκειμένου να προχωρήσουν σε μια πολιτική λύση. Οριστική ειρηνευτική συμφωνία, ωστόσο, παραμένει αόριστη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: Το μήνυμα του Ιράν στον κόσμο είναι «ειρήνη και σταθερότητα»
 Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 01:21
Το μήνυμα του Ιράν στον κόσμο είναι «ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατά την άφιξή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου πρόκειται να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μετέδωσε αργά τη Δευτέρα το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Το μήνυμά μας στον κόσμο και προς τη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών είναι ειρήνη, σταθερότητα και επίσης θέλουμε να πούμε στον κόσμο ότι η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο είναι πολύ ευαίσθητη», τόνισε ο Ροχανί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αλητικες ξεπλυμενες αποικιοκρατικες Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία εχουν το θρασσος να κατηγορούν το Ιράν για τις επιθέσεις στη βρωμιαρικη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία την οποια εφοδιαζουν με οπλα στην εισβολη της στην Υεμενη
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 00:25




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τα «τερατα» του Ισραηλ. Μαθητρια γυμνασιου του Ισραηλ βιαζοταν για 10 μερες. Την απειλουσαν ότι θα σκοτωσουν τον μικροτερο αδερφο της αν μιλουσε, και την βιντεοσκοπουσαν.  Όπως κατηγγειλε η 13χρονη στην οικογενεια της τεσσερα 16χρονα αγορια στο σχολειο της στην πολη Νέτιβοτ του Ισραηλ την βιαζαν συστηματικα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Γκρέτα συγκλόνισε & τους δωσίλογους στην πατρίδα μας...
Κι η Γκρέτα συγκλόνισε τον πλανήτη στον ΟΗΕ... χιλιάδες μαθητές στους δρόμους για την "Παρασκευή της Γκρέτα". Την Παρασκευή που μας πέρασε τα πολιτικά κόμματα της δεξιάς και της "αριστεράς", μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρότρυναν τους μαθητές να μην πάνε σχολείο, άλλωστε η Γκρέτα δεν πάει ΠΟΤΕ σχολείο τις Παρασκευές εδώ και χρόνια για να... σώσει τον πλανήτη. Τους κάλεσαν να διαδηλώσουν για την Γκρέτα, τον Σόρος, τη Λαγκάρντ, τον Γιούνγκερ, το ΔΝΤ, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Νταβός, η "Διεθνής Αμνηστία", Γιατροί χωρίς σύνορα και σια...  όλοι οι φονιάδες των λαών κι οι λακέδες τους.
Στην Ελλάδα συνέβη το ίδιο και κανένας δεν ντρέπεται! 100 μαθητες συγκεντρωθηκαν στο Συνταγμα.
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Παγκόσμια έκκληση - Όλοι στους δρόμους την Παρασκευή
Φύτρωσε και μια "οργάνωση" Fridays for Future Greece, "ελληνικό τμήμα της Παρασκευής" που ενημέρωσε:
"Το κίνημα μας έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 170 χώρες. Ξεκίνησε με την πρωτοβουλία ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού, της Greta Thunberg, η οποία απέδειξε ότι κάθε φωνή μπορεί και πρέπει να ακουστεί...
Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, μαθητές της Αθήνας θα απεργήσουν από το σχολείο και θα διαμαρτυρηθούν μπροστά από την βουλή στις 12:00. Μια εβδομάδα μετά, θα το επαναλάβουμε, ίδια ώρα, ίδιος τόπος, αλλά αυτή τη φορά πιο δυνατά...".
Δηλαδή το "κίνημα" θα φουντώσει και την επόμενη "Παρασκευή της Γκρέτα" κι όλοι σωπαίνουν ένοχοι κι υποταγμένοι: ΟΛΜΕ, δάσκαλοι, διανοούμενοι (αυτοί σιτίζονται σ' αυτά τα κονδύλια, τους πάτησε το "τρένο" της παγκοσμιοποίησης).
Σύμβουλος της Γκρέτα η Luisa-Marie Neubauer, μέλος της ΜΚΟ του Σόρος "Οne", πάντα δίπλα της της υποδεικνύει τι πρέπει να λέει σε οποιαδήποτε ερώτηση... Χωρίς το στέλεχος του Σόρος, η "αθώα"μικρή σιωπά...
Το κλίμα και το περιβάλλον δεν υπερασπίζονται με κατευθυνόμενες "διαδηλωσεις" από τους τραπεζίτες, από τους ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών. "Κινητοποιήσεις" οργανώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που προτρέπουν τα παιδιά να μην πάνε σχολείο για την Γκρέτα.
Το κλίμα και το περιβάλλον υπερασπίζονται με αγώνες για ν' αλλάξουν οι σχέσεις παραγωγής, το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης κι όχι αποφεύγοντας το σχολείο, τη μάθηση. Αυτό μας δίδαξαν οι κλασικοί του Μαρξισμού, ο Αντόνιο Γκράμσι.
Οι μαθητές πρέπει να είναι επαναστάτες, αλλά μέσα στα σχολεία κι όχι στους δρόμους και τις πλατείες για την Γκρέτα.
Αν διαδηλώνεις στην πλατεία ουρλιάζοντας "ζήτω το κλίμα", ή όταν μεταφέρεις μετανάστες με ιδιωτικά πλοία, γίνεσαι ήρωας του συστήματος των ΜΜΕ και της άρχουσας τάξης.
Αν διαδηλώνεις στις πλατείες, όπως τα "Κίτρινα Γιλέκα", για να διαμαρτυρηθείς για τους μισθούς και την Εθνική Λαϊκή Κυριαρχία, γίνεσαι εγκληματίας και σε κτυπούν χωρίς έλεος.
Αναρωτηθείτε σ' αυτά τα δύο ερωτήματα, δώστε δύο απαντήσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...πως γίνεται να ρίχνεις πιστόλια δισεκατομμυρίων και μετά να γίνεσαι υπουργός
Η συνάντηση του Θεοχάρη (πρώην ΑΣΠΙΣ) με τον CEO της Thomas Cook, προχθες, μάλλον έγινε τελικά για να του μάθει μπαλιτζα ο δικός μας για το πως γίνεται να ρίχνεις πιστόλια δισεκατομμυρίων και μετά να γίνεσαι υπουργός...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-21.000 εργαζόμενοι, στην "Τόμας Κούκ", έμαθαν από το φέισμπουκ, ότι έχασαν τη δουλειά τους.
-Για 300 εκατομμύρια "κανόνι" στην... Ελληνική τουριστική αγορά, μιλάνε κάποιοι.
-50.000 εγκλωβισμένοι τουρίστες, μόνο στην Ελλάδα.
-200.000 σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
-Χρέος της εταιρίας 1,7 δις στερλίνες.
Δικοί σας οι νόμοι της αγοράς, δικά μας τα χρέη, που διογκώνετε ανενόχλητα, ιδιώτες μου!
Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός!
Εσύ πλήρωσες την εφορία ή θα σου βάλουνε πρόστιμο 5 φορές πάνω το χρέος σου;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...όσο υπάρχουν Ελπιδοφόροι Δεκαεξάχρονοι, η Κύπρος δεν θα πέσει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΑΓΑΠΗΤΗ ΓΚΡΕΤΑ»....
(....που δεν θα ξαναχρειαστει να δουλεψουν, στη ζωη τους, ο παμπονηροι γονεις σου ουτε εσυ ουτε και τα τρισεγγονά σου, ετσι που την "μπαζωσατε τη δουλεια" -στην καμπούρα μας- με τα τους τοκογλυφους και τα ερπετα...)
(Απο Ο.Β)
Αγαπητη Γκρετα ,
σου γραφω για να σε ενημερωσω πως εδω ειναι φθινοπωρο και η θερμοκρασια στην πολη μου κυμαινεται απο 17 βαθμους κελσιου η ελαχίστη και 24 η μεγίστη, δηλαδη βρισκεται σε φυσιολογικα επιπεδα για την εποχη .
Τα πρωινα φοραω ηδη ζακετα και καλτσες το ιδιο και το βραδυ.
Στο αυτοκινητο δεν χρησιμοποιω τις τελευταιες 2-3 εβδομαδες κλιματιστικο και ηδη εδω και μερες αρχισαν και οι πρωτες φθινοπωρινες βροχουλες .
Εχω αρκετη οικολογικη συνειδηση και δεν χρειαζομαι τις αχρηστες συμβουλες σου, ουτε υιοθετω τον πανικο σου που ειναι εκδηλος στο νεανικο σου προσωπακι .
Επισης δεν μου κανει καλο να σε βλεπω ετσι γιατι μου χαλας την διαθεση θυμιζοντας μου εντονα τον ναζισμο του 3ου Ραιχ και με λυπη σου λεω πως μου θυμιζεις ακομα και ταινιες φρικης που συνηθως αποφευγω να βλεπω .
Γι αυτο καλα θα κανουν οι γονεις σου να σε προστατεψουν και να σε οδηγησουν μακρυα απο αυτα που σε εχουνε μπλεξει ,πριν αναγκαστεις να αναζητησεις επειγοντως βοηθεια ψυχιατρικη.
Αυτα στα γραφω εγω που δεν φορεσα σχεδον ποτε τιποτα συνθετικο σαν τα ρουχα που συνηθως φορας και που κανουν 500 χρονια να αποσυντεθουν οταν γινουν σκουπιδια γεμιζοντας το περιβαλλον με απειρα νανοσωματιδια πλαστικου
Με τιμη ενας (φυσιο) λογικος ανθρωπος !