Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Τεταρτη 25 Σεπτεμβριου 2019


Η «φούσκα» της Γκρέτα Τούνμπεργκ: Πώς έγινε διάσημη και ποιες πανίσχυρες οικογένειες κρύβονται από πίσω της;
Ποια είναι στην πραγματικότητα η Γρκέτα Τούνμπεργκ και πώς άρχισε όλος ο πλανήτης να μιλά για την 16χρονη ακτιβίστρια;
Ο καταξιωμένος Σουηδός δημοσιογράφος Αντρέας Ενρικσον διεξήγαγε έρευνα γύρω από το πρόσωπο της 16χρονης και αυτά που ανακάλυψε έρχονται σε αντίθεση με αυτά που προσπαθεί η ακτιβίστρια να βγάλει προς τα έξω.
Όλα άρχισαν στις 20 Αυγούστου του 2018, όταν ο Σουηδός επικοινωνιολόγος Ίγκμαρ Ρέντζχογκ συνάντησε «τυχαία» την Γκρέτα Τούνμπεργκ έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο, ενώ απεργούσε για την κλιματική αλλαγή. Εκείνη τη μέρα, ο γνωστός επικοινωνιολόγος έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.
Μόλις τέσσερις μέρες αργότερα, κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία της Σουηδίας μια αυτοβιογραφία που εμπλέκει την οικογενειακή κρίση με την κλιματική αλλαγή, την οποία έχει συγγράψει η Γκρέτα, η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή της.
Μάλιστα, οι γονείς της είναι διάσημοι καλλιτέχνες. Η μητέρα της, Malena Ernman, είναι μια από τις πιο διασημότερες τραγουδίστριες της όπερας της Σουηδίας. Ο πατέρας της, Svante Thunberg, είναι ηθοποιός και συγγραφέας. Αυτό που κανένας δεν ήξερε όμως ήταν ότι οι γονείς της γνώριζαν τον επικοινωνιολόγο Ίγκμαρ Ρέντζχογκ, καθώς συμμετείχαν μαζί του σε συνέδριο για το κλίμα στις 4 Μαΐου του 2018.
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν ήταν τυχαία η συνάντηση της Γκρέτα με τον επικοινωνιολόγο στις 20 Αυγούστου.
Ακόμη, το πρώτο άρθρο στην πιο δημοφιλή εφημερίδα της Σουηδίας «Aftonbladet» που αφορούσε τη νεαρή ακτιβίστρια δημοσιεύθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του επικοινωνιολόγου.
Επιπλέον, σύμβουλος του ιδρύματος που διαχειρίζεται την διαδικτυακή start-up του Ρέντζχογκ «We Don’t Have Time», είναι η 16χρονη Γκρέτα.
Mεγαλομέτοχοι της εταιρείας είναι δυο πανίσχυρες οικογένειες δισεκατομμυριούχων της Σουηδίας. Ειδικότερα, πρόκειται για τον Όλσον ο οποίος συνδέεται με ταμεία ακίνητης περιουσίας (το Svenska Bostadsfonden , ένα από τα μεγαλύτερα στη Σουηδία) και με εταιρείες επενδύσεων (όπως η Laika Consulting και η Rentzhog) και συνεργάζεται με τη σουηδική επενδυτική τράπεζα Naventus Corporate Finance , όπως φαίνεται στο προφίλ του στο LinkedIn.
Ακόμη, ο ίδιος ο Ρέτζχογκ συνδέεται με κτηματομεσιτικά και επενδυτικά κεφάλαια και άλλους περιβαλλοντικούς οργανισμούς, όπως η Global Challenge. Δηλαδή, εταιρείες και οργανισμούς οι οποίες δεν έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή.
Ειδικότερα ο Ρέντζχογκ ασχολείται με τα θέματα της πράσινης ανάπτυξης, την κυκλική οικονομία, αλλά ως επί το πλείστον με το «Greenwashing».
Το «Greenwashing» μια μορφή «πράσινου» μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται απατηλά για την προώθηση της αντίληψης ότι τα προϊόντα ενός οργανισμού και οι πολιτικές του είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
Σημειώνεται ότι πολλές επιχειρήσεις, όπως οι πετρελαϊκές ή εταιρείες που πουλάνε ανεμογεννήτριες, θερμοσυσσωρευτές, άλλες που κατασκευάζουν πυρηνικά εργοστάσια κι άλλα, προσπαθούν να πείσουν τους καταναλωτές ότι είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνες, χρησιμοποιώντας το Greenwashing.
Ξεπλένουν, δηλαδή, το όνομά τους προβάλλοντας περιβαλλοντικές πρακτικές και ευαισθησίες. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ υπηρετεί και συμβουλεύει αυτούς που επικρίνει, αφού είναι σύμβουλος του «We Don’t Have Time».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το υπερατλαντικό ταξίδι που πραγματοποίηση με ιστιοφόρο στις ΗΠΑ δεν ήταν και τόσο… οικολογικό, αφού έπρεπε στη συνέχεια τα μέλη του πληρώματος να χρησιμοποιήσουν αεροπορική πτήση μέχρι τη Νέα Υόρκη για να μπορέσουν να επιστρέψουν το σκάφος στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα TAZ, το ταξίδι της Γρκέτα Τούνμπεργκ στη Νέα Υορκη, με σκοπό να πάρει μέρος σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα επιβαρύνει τελικά περισσότερο το περιβάλλον, απ’ ό,τι αν η ίδια και ο πατέρας της, πετούσαν τελικά με το αεροπλάνο.
Σημειώνεται ότι η έφηβη ακτιβίστρια πάσχει από το σύνδρομο Ασπέργκερ.
Το σύνδρομο Άσπεργκερ (Asperger syndrome, «AS»), επίσης γνωστό ως διαταραχή Άσπεργκερ (Asperger disorder, «AD») ή απλά Άσπεργκερ, είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (autism spectrum disorder, «ASD»), που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης.
Με πληροφορίες από κείμενο της Μαρίας Δεναξά στο aixmi.gr, τον βρετανικό Guardian, τους Times, το reporterre.net, το medium.com, την ιστοσελίδα wedonthavetime.org, το theconversation.com και τη Wikipedia.
Σχολιο.- Το υιοθετημενο του Σορος....
Σχολιο.- άλλο ένα ρομποτάκι που "καίγεται" για τον πλανήτη...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στα πλαίσια της ανανέωσης των τεχνικών αποπροσανατολισμού, λίαν προσφάτως παρατηρείται μια αναβίωση του “ακτιβιστικού οικολογικού κινήματος” που γνώρισε μεγάλες δόξες σε περασμένες δεκαετίες αλλά είχε σχετικά περιθωριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια κάτω από την σκιά του κολοσσιαίου μηχανισμού την “αλληλεγγύης” προς τους “πρόσφυγες/μετανάστες” που στήθηκε από τον ΟΗΕ, τις διαβόητες ΜΚΟ, τα αναρίθμητα παρακλάδια τους, και φυσικά τους γνωστούς-αγνώστους που κρύβονται πίσω από όλα αυτά. Η ιδιαιτερότητα αυτής της καινούργιας εκδοχής του “οικολογικού κινήματος” είναι ότι επιφανειακώς, αλλά σε καμία περίπτωση ουσιαστικώς, αποτελεί μια έκφραση της αγωνίας της νέας γενιάς για το μέλλον του πλανήτη καθώς οι “αγωνιστές” του κινήματος είναι στην πλειονότητα τους ανήλικα σχολιαρόπαιδα. Ως κεντρική μορφή ανάμεσα σε αυτούς τους “αγωνιστές” παρουσιάζεται η Greta Thunberg, μια δεκαεξάχρονη Σουηδή που υποτίθεται ότι εδώ και μερικά χρόνια έχει αφιερωθεί στον αγώνα για την σωτηρία του περιβάλλοντος μέσω διαφόρων “ακτιβιστικών” δράσεων που την έχουν αναδείξει ως την άτυπη ηγέτιδα του κινήματος. Σε όποιον διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη και κριτική σκέψη όλα αυτά τα οικολογικά παιδικά παιχνίδια μπορεί να φαίνονται φαιδρά, αλλά δυστυχώς πέρα από την γελοιότητα του πράγματος υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά. Η Greta Thunberg διεγνώσθη με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, σύνδρομο Asperger (διαταραχή του αυτιστικού φάσματος), και επιλεκτική αλαλία σε ηλικία έντεκα ετών, όταν περίπου υποτίθεται ότι ξεκίνησε τον αγώνα της. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ψυχίατρος για να αντιληφθεί ότι ένα παιδί που υποφέρει από τόσο σοβαρές παθήσεις όχι μόνο είναι αδύνατο να μπορεί να παίξει τον ρόλο τον οποίο υποτίθεται ότι έχει επιφορτιστεί αλλά σίγουρα θα δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει και σε απλές ανάγκες της καθημερινότητας. Οπότε πρόκειται ξεκάθαρα για μια κακόγουστη φαρσοκωμωδία με θύμα το συγκεκριμένο παιδί που σίγουρα κατά βάθος λίγα καταλαβαίνει από αυτά που του έχουν βάλει να κάνει και να λέει. Η πολυδιαφημισμένη συναισθηματική εμπλοκή, το πάθος και η αγωνία της δυστυχούς Greta για το μέλλον του πλανήτη δεν μπορεί παρά να είναι κατασκευασμένα καθώς ένα βασικό χαρακτηριστικό των ατόμων που υποφέρουν από σύνδρομο Asperger είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευαισθησίας! Ο ηγετικός ρόλος της δυστυχούς Greta σε αυτό το ψευδοκίνημα δεν μπορεί παρά να είναι και αυτός κατασκευασμένος καθώς τα άτομά που υποφέρουν από σύνδρομο Asperger δυσκολεύονται ιδιαιτέρως να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις και φιλίες, πόσο μάλλον να ηγηθούν μιας ομάδας! Η ίδια η ενασχόληση της δυστυχούς Greta με το περιβάλλον και την οικολογία, στον βαθμό που ισχύει, δεν μπορεί παρά να είναι πολύ περισσότερο παρενέργεια των παθήσεων της παρά ενσυνείδητη πράξη καθώς τα άτομα που υποφέρουν από σύνδρομο Asperger επιδεικνύουν μανιώδη άνευ ουσίας επαναληπτική ενασχόληση με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως ακριβώς και τα άτομα που υποφέρουν από ιδεοψυχαναγκασμούς!
το μίσος της δεν είναι για τον Τραμπ. Αν ακούσεις την ομιλία της, μιλά για όλους τους πολιτικούς και για όσους δεν πιστευουν στην κλιματική αλλαγή. Τόσο η απίστευτη ρύπανση του περιβάλλοντος και η άνευ μέτρου εκμετάλλευση των φυσικών πόρων τοσα χρόνια, όσο και η σημερινή θρησκευτικού τύπου πεποίθηση ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε τις κλιματικές μεταβολές του πλανήτη, είναι εξίσου αποδείξεις θρασύτατης άγνοιας σε βαθμό ύβρεως γύρω από την Φύση και την λειτουργία της.
Σαφέστατα υπάρχει κλιματική μεταβολή, ουδέποτε το κλίμα ήταν σταθερό, η Φύση δεν είναι στατική αλλά διαρκώς και δυναμικά μεταβαλλόμενη. Και βέβαια η ανθρωπότητα συμμετέχει στην αύξηση των λεγόμενων αερίων θερμοκηπίου με την καύση υδρογονανθράκων.
Το να θεωρείται όμως η κλιματική μεταβολή ανθρώπινο δημιούργημα, είναι παντελώς ενδεικτικό το ποσό αγνοούμε το περιβάλλον που βρισκόμαστε. Και δεν μιλώ απλά για το περιβάλλον στην επιφάνεια της Γης, αλλά το περιβάλλον με την έννοια του χώρου μέσα στον οποίο βρίσκεται ο πλανήτης.
Πρέπει κάτι να κάνουμε; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Αλλά το θέμα δεν είναι να στραφούμε σε άλλες μορφές κατάχρησης των φυσικών πόρων, απλά για να δημιουργήσουμε νέες "επενδυτικές ευκαιρίες" και να ικανοποιήσουμε υποκριτικά μια νέα "ηθική".
Το ουσιαστικό είναι να κατανοήσουμε και να μάθουμε ποιο είναι το μέγεθος μας μέσα στην Φύση, να μάθουμε πως λειτουργεί, να καταλάβουμε ότι είμαστε φιλοξενούμενοι στην επιφάνεια της Γης, άρα να αρχίσουμε να σεβόμαστε τον χώρο που μας επέτρεψε να υπάρξουμε και να εξελιχθούμε. Και να αποφασίσουμε να "μεταρρυθμίσουμε" την ζωή μας με βάση την έννοια του μέτρου, ώστε να καταφέρουμε να συνυπαρξουμε όσο γίνεται αρμονικότερα και δημιουργικότερα.
Δεν χρειαζόμαστε νέες δεισιδαιμονίες λοιπόν, αλλά περισσότερη και βαθύτερη γνώση.
Οι "κραυγές" της Γκρέτα, δεν φαίνεται να υπηρετούν τον δεύτερο στόχο, άλλα τον πρώτο. Μια νέου τύπου δεισιδαιμονία που θα έρθει να αντικαταστήσει τις παλιές. Με στόχο από ο,τι φαίνεται, την εξυπηρέτηση νέων οικονομικών συμφερόντων που στοχεύουν σε ακόμα μεγαλύτερη άγνοια και ακόμα καλύτερα κέρδη. Το μίσος λοιπόν δεν είναι μόνο για τον Τραμπ, όπως το παρουσιάζουν τα κανάλια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέα με τη σύμβουλο του θείου Σόρος η Γκρέτα.
Σύμβουλος της Γκρέτα η Luisa-Marie Neubauer, μέλος της ΜΚΟ του Σόρος "Οne", πάντα δίπλα της της υποδεικνύει τι πρέπει να λέει σε οποιαδήποτε ερώτηση... Χωρίς το στέλεχος του Σόρος, η "αθώα"μικρή σιωπά... Είναι σαφές ότι είναι ένα "εργαλείο" στα χέρια των πολιτικών η μικρή.
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ 16ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ.
ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΓΚΡΕΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΡΑΚΟ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΚΟ.
Σχολιο.- Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή η νέα τάξη κάνει ότι μπορεί να την δημιουργήσει.....
Βλέπε:: τις ατελείωτες πυρκαγιές σε όλη την Γη..... έχουνε καεί τα τελευταία χρόνια πολλά εκατομμύρια στρέμματα..
Τίποτα δεν είναι τυχαίο ....
Εδώ πάντως οι επιστήμονες λένε πως η γη τα τελευταία 200 χρόνια έχει ζεσταθεί λιγότερο από ένα degree .....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019
Πουέρτο Ρίκο: 14 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή της Ανεξαρτησίας Φιλιμπέρτο Οχέδα Ρίος από το FBI

Η Αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) επί 15 χρόνια οργάνωναν επιχειρήσεις σύλληψής του χαρακτηρίζοντάς τον τρομοκράτη και στις 23 Σεπτεμβρίου 2005,οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το σπίτι του, που βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο, και τον δολοφόνησαν με έναν πυροβολισμό. Θα μπορούσε να σωθεί η ζωή του Οχέδα, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας αρνήθηκαν να του παράσχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Οι Πορτορικάνοι που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία διαβεβαιώνουν ότι το μόνο έγκλημα του Οχέδα Ρίος ήταν ότι αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος αντιπρόσωπος της απαίτησης για ανεξαρτησία του νησιού. Μέχρι και σήμερα απαιτούν να διερευνηθεί η δολοφονία του και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

O Φιλιμπέρτο Οχέδα Ρίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο από την αμερικανική κυριαρχία.
Ήταν ένας επαναστάτης αγωνιστής που εργάστηκε ακούραστα για την ανεξαρτησία και κυριαρχία του Πουέρτο Ρίκο, με σκοπό τον τερματισμό της αποικιοκρατίας των ΗΠΑ.
Ο ηγέτης του Λαϊκού Στρατού Boricua-Macheteros γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1933 στο Ναγκουάμπο  του Πουέρτο Ρίκο.
Την  δεκαετία του 1960 ήταν ο τρομπετίστας του διάσημου μουσικού συγκροτήματος Sonora Ponceña και ταυτίστηκε με τα ιδανικά του Φιντέλ Κάστρο και τις ιδέες της κουβανικής επανάστασης.

Ο Οχέδα, ηγήθηκε του Λαϊκού Στρατού Boricua-Macheteros, ένα κίνημα ανεξαρτησίας που ιδρύθηκε στην παρανομία για να αντιμετωπίσει την κυβερνητική αστυνομία που εκείνη την εποχή συγκρότησε μία ομάδα, που ονομάζονταν “Ομάδες Θανάτου".
Αυτή η ομάδα δρούσε επίσης στην παρανομία, ώστε να μην έχει η αστυνομία ευθύνη για τις δραστηριότητές της και τα μέλη της ευθύνονται για διώξεις και δολοφονίες των αγωνιστών της ανεξαρτησίας. Δεν τους επέτρεπαν να εργαστούν, να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια και ορισμένοι πολίτες υπήρξαν θύματα διώξεων.
Το ίδιο διάστημα, στη χώρα δρούσαν και άλλα κινήματα στην παρανομία, όπως μια ομάδα της κουβανικής δεξιάς που τοποθετούσε βόμβες, μία από τις οποίες εξερράγη σε ένα εστιατόριο όπου διεξάγονταν μία εκδήλωση του κινήματος ανεξαρτησίας, προκαλώντας έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες.
Το 1970, ο Οχέδα κατηγορήθηκε και διώχθηκε για πολλά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις Ομάδες Θανάτου. Την χρονιά αυτή συνελήφθη, αλλά απελευθερώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, ταξίδεψε στην Κούβα και στη συνέχεια επέστρεψε στο Πουέρτο Ρίκο.
Με την επιστροφή του οργάνωσε ένα σχέδιο στην παρανομία, ώστε να αποκαλύψει την δράση των Ομάδων Θανάτου και έτσι ιδρύθηκε ο “Λαϊκός Στρατός Boricua-Macheteros”.
Ο στρατός έγινε δημοφιλής για τον αγώνα του, ο οποίος δεν είχε στόχο να νικήσει στρατιωτικά την αμερικανική κυβέρνηση, γνώριζαν ότι αυτό ήταν αδύνατον, αλλά να κρατήσουν ζωντανή την υπόθεση της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο.
Για αυτές και άλλες ενέργειες, η Αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) ,  επί 15 χρόνια οργάνωναν επιχειρήσεις σύλληψής του, χαρακτηρίζοντάς τον τρομοκράτη και στις 23 Σεπτεμβρίου 2005, οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το σπίτι του, που βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο και τον δολοφόνησαν με έναν πυροβολισμό.
Θα μπορούσε να σωθεί η ζωή του Οχέδα, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας αρνήθηκαν να του παράσχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Οι Πορτορικάνοι που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία διαβεβαιώνουν ότι το μόνο έγκλημα του Οχέδα Ρίος ήταν ότι αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος αντιπρόσωπος της απαίτησης για ανεξαρτησία του νησιού.
Μέχρι και σήμερα απαιτούν να διερευνηθεί η δολοφονία του και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Σημ.μτφ
Boricua, είναι η λαϊκή ονομασία του Πορτορικάνου, Machetero, είναι ο χειριστής του αγροτικού μαχαιριού Macheta.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να υπάρχει πρόνοια στα Hot-Spot, πρέπει να υπάρχει κράτος (άρα σύνορα ) .
Σχολιο.- Για τους ΝΑΤΟικούς και ΜΚΟ αριστερούς από τα ράφια των LIDL



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο Πέμπτη στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων γίνεται η δίκη των αγωνιστών μελων της ΛΑΕ Ρωμανού Αγγελή, Θωμά Καρά και Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου, οι οποίοι, στις 18 Μαρτίου 2018, αφού μακελεύτηκαν από τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ, συνελήφθησαν και φορτώθηκαν και τον μισό ποινικό κώδικα γιατί εμπόδιζαν τις τράπεζες να προχωρήσουν πλειστηριασμούς.
Εμείς θα είμαστε εκεί. Δεν πιστεύω να είναι τόσο το θράσος των Τσακαλώτων και να κουβαληθούν κι αυτοί εκεί για να σπάσουν πλάκα, όπως έκαναν χθες στην απεργία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βρετανο-πακιστανή συγγραφέας Καμίλα Σέμσι επρόκειτο να πάρει το γερμανικό βραβείο Νέλι Ζαχς, αλλά η βράβευση ακυρώθηκε, επειδή συμμετέχει στο κίνημα μποϊκοτάζ του Ισραήλ, διαμαρτυρόμενη για τα εγκλήματά του κατά του παλαιστινιακού λαού.
Έχοντας εσωτερικεύσει την ενοχή για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά του εβραϊκού λαού, η γερμανική επιτροπή βράβευσης εξαπολύει διώξεις εναντίον εκείνων που αντιτάσσονται στα σύγχρονα εγκλήματα του ρατσιστικού κράτους - τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής. Στηρίζοντάς το και μαζί μ' αυτό στηρίζοντας και τη γερμανική ιμπεριαλιστική διείσδυση στην περιοχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλι για την Γκρετα
Σχολιο.- Υπαρχουν διαφορετικες προσεγγισεις για την ξαφνικη δημοσιοτητα που ελαβε αυτο το θεμα, που θα πρεπει να συζητηθουν χωρις αφορισμους, κατα τη γνωμη μου. Πως εσκασε ξαφνικα ενα θεμα που πρεπει να επισκιασει ολα τα αλλα? Ποιος αποφασιζει καθε στιγμη ποιο ειναι το αμεσο και το επειγον? Το συγκεκριμενο το αποδασισε καμμια κοινωνια, οσο βλαμμενη και αν ειναι, η ειναι φυτευτο? Ερωτηματα που χρηζουν συζητησης και οχι προφανικοτητα.
Σχολιο.- Δεν υπάρχει λόγος να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε και πολύ λιγότερο να ενώσουμε και τη φωνή μας με οποιονδήποτε εκβιάζει την συγκατάθεσή μας, βγάζοντας μπροστά μας ένα προφανέστατα στημένο στόρυ με το κοριτσάκι αυτό, που είναι καταφανέστατα χειραγωγημένο και κατευθυνόμενο. Μα εσύ με την τόση εμπειρία, δεν καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια τής ενσωμάτωσης των κινημάτων σε κατευθύνσεις που δεν έχουν καμμία σχέση με ένα αποτελεσματικό κίνημα; Κι επειδή δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία, ας περιμένουμε και θα δεις αργότερα πού θα καταντήσει το κίνημα τής Γκρέτας σε λίγο καιρό.
Σχολιο.- Ο καπιταλισμός υπάρχει ακόμα. Και ακόμα μας καταπιεζει -και πολύ μάλιστα. Ένας από τους πολλούς τρόπους που έχει βρει να μας καταπιεζει είναι το ΕΤΜΕΑΡ και ο φόρος ρυπων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ... Επίσης καταστρέφει όλες τις βουνοκορφές στην αποικια Ελλάδα, για να "φυτευτούν" ανεμογεννήτριες. Το από τα πάνω στημένο "κίνημα" της Γκρετα, τι λέει για όλα αυτά;
Για ό'τι υπάρχει ανθρωπογενές, είτε είναι κλιματική αλλαγή είτε ειναι κάτι άλλο, σίγουρα ευθύνεται ο καπιταλισμός. Δεν μιλάω βέβαια για την κλιματική αλλαγή ως φυσική διαδικασία η οποία πάντοτε υπήρχε και μερικές φορές ήταν και δραματική και καταστροφική για ανθρώπινους πολιτισμούς
 αυτόν τον χιλλιαστικο, με αντικοινωνικες συνδηλωσεις, λόγο της Γκρετα θα τον θεωρούσα λάθος κατεύθυνση για τα κινήματα
μία συστημική μερίδα αυτή της Γκρετα προσπαθει να ενισχύσει τη θέση της απέναντι στην άλλη συστημικη μεριδα.
Οσοι συμφωνητε με την Γκρετα, Πάτε και ενισχύετε ένα πράγμα που ως προς τον κεντρικο και κυριαρχο λογο του, προωθεί τους φορους αυτού του είδους ( ασχετα αν εσεις δεν συμφωνείτε με αυτους). Αν σας ένοιαζε να έχετε οργανική και προνομιακη σχέση με τα λαϊκά στρώματα που συντριβονται απο τον καπιταλισμο και το κρατος του, θα ησασταν πιο προσεκτικοι. Καποτε τους αριστερους σας ενοιαζε, τωρα δεν ξερω
Σε καθε περιπτωση καντε οτι θελετε, αλλα δεν ειμαστε υποχρεωμενοι ολοι να το υποστηριζουμε, ουτε να κραταμε σιωπηρη τη διαφωνια μας με αυτό



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρτος, θεάματα και κατασκευάσματα… Το παραμύθι Γκρέτα Τουνμπεργκ
Στην εποχή όπου οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν γνώση, σκέψη και άποψη, στην εποχή όπου η ενημέρωση γίνεται ελεγχόμενη και οι πολίτες αντιμετωπίζονται σαν μια αγέλη που πρέπει να ακολουθεί μια και μόνο κατεύθυνση, στην εποχή όπου οι λέξεις από τη συστηματική διαστρέβλωση έχουν χάσει το νόημα τους… εμφανίζονται από το πουθενά, ολοένα και συχνότερα, από Μηχανής Θεοί – επικοινωνιακά κατασκευάσματα. Με τη βοήθεια των ΜΜΕ, καταφέρνουν η υποτιθέμενη δράση τους ή το υποτιθέμενο έργο τους, που στην ουσία είναι φούμαρα, να μονοπωλούν την επικαιρότητα. Μια τακτική, που συνίσταται στο να αποσπά την προσοχή της κοινής γνώμης από αποτυχημένες αντιλαϊκές πολιτικές, συρρίκνωση κοινωνικών κεκτημένων, αδικαιολόγητους πολέμους και αιματοχυσίες όπως σε Υεμένη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη κ. αλλού, ανυπολόγιστες οικολογικές καταστροφές, όπως είναι η εντατική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του Αμαζονίου, εργασιακή εκμετάλλευση κ. άλλα εξίσου σημαντικά και σοβαρά ζητήματα.
Μια απ’ αυτές της ιέρειες της σύγχρονης προσωπολατρίας που επιβάλλεται, είναι και η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία, που εμφανίστηκε από το πουθενά τον Αύγουστο του 2018, διοργανώνοντας αποχή από το σχολεία της χώρας της κάθε Παρασκευή, με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μια κινητοποίηση που πήρε αμέσως παγκόσμιες διαστάσεις και αστραπιαία το άγνωστο κορίτσι από τη Σουηδία, ανακηρύχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, από πολιτικούς, κυβερνήσεις, ΜΚΟ, επιχειρηματίες, ΜΜΕ, διαδίκτυο, βιομηχανία του θεάματος κ.τ.λ. παγκόσμιο σύμβολο καταπολέμησης της κλιματική αλλαγής, ενώ είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης!
Όλα καλά μέχρι εδώ, αν δεν είχαμε να κάνουμε με μια φούσκα. Με ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι, με μια αναποτελεσματική κινητοποίηση, μια ανώδυνη επανάσταση με αερολογίες, καθώς εκείνοι που με τη βοήθεια των «δορυφόρων» τους υποστηρίζουν, προωθούν και εξυμνούν στα μάτια του πλήθους-αγέλης τη νεαρή Σουηδέζα και τον επιλεκτικό ακτιβισμό, είναι εκείνοι που καταστρέφουν πρώτοι το περιβάλλον και προκαλούν την κλιματική αλλαγή, στο όνομα των πολυπόθητων «επενδύσεων» και του άκρατου κέρδους.
Αλήθεια, τι τύχη παγκόσμιας προβολής και αποδοχής θα είχε η Γκρέτα, αν για παράδειγμα καταπιανόταν με την καταστροφική επένδυση για το περιβάλλον στις Σκουριές;  Αν διαμαρτύρονταν για την οικονομική εξαθλίωση και τον εργασιακό μεσαίωνα, ο οποίος επιβάλλεται απανταχού στον πλανήτη, εις το όνομα μιας επαναλαμβανόμενης και ατελείωτης οικονομικής κρίσης; Αν καταπιάνονταν με το γεγονός ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι; Απολύτως καμία! Θα τη δαιμονοποιούσαν, θα την αποδομούσαν, θα την κατηγορούσαν για λαϊκίστρια, για ακροδεξιά, για ακροαριστερή, ταραχοποιό, τρελή για δέσιμο κι άλλα «κόσμια».
Το κατασκεύασμα «Γκρέτα»: «Δεν θέλω να είστε απελπισμένοι, θέλω να πανικοβληθείτε. Θέλω να αισθανθείτε τον φόβο μου και να ενεργήσετε σαν να καιγόταν το σπίτι σας», ήταν το απόσπασμα της τελευταίας ομιλίας της 16χρονης στην Ευρωβουλή που «συγκλόνισε», σύμφωνα με τα κλισέ της μηντιακής υπερβολής και του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού. Πίσω από την ρητορική του φόβου και της καταστροφολογίας, ο «δημιουργός» της Γκρέτας είναι ένας πανίσχυρος και πασίγνωστος σουηδός δημοσιοσχετίστας – επικοινωνιολόγος, ο Ιγκμάρ Ρεντζόχ, στον οποίο ανήκει η διαδικτυακή start-up «We Don’t Have Time». Το παρασκήνιο του παραμυθιού «Γκρέτα» που δημιούργησε είναι λιγότερο όμορφο, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα καταξιωμένων δημοσιογράφων όπως είναι ο Σουηδός Αντρέας Ενρικσον, όλα είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ώστε η έφηβη ακτιβίστρια που πάσχει από το σύνδρομο Ασπέργκερ, να μετατραπεί σε χρόνο dt σε διεθνή ηρωίδα. Η όμορφη ιστορία της ξεκινά στις 20 Αυγούστου του 2018, όταν ο Ρέντζοχ τη «συναντά» μπροστά από το σουηδικό Κοινοβούλιο όπου διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο επικοινωνιολόγος δημοσιεύει μια συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. Πρόκειται για την 1η μέρα απεργίας της 16χρονης. Στις 24 Αυγούστου, δηλαδή 4 μέρες αργότερα, κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, μια αυτοβιογραφία που εμπλέκει την οικογενειακή κρίση με την κλιματική αλλαγή και είναι γραμμένο από τη Γκρέτα, τη μητέρα, τον πατέρα και την αδερφή της. Οι γονείς της είναι διάσημοι καλλιτέχνες, αλλά όχι η νεαρή ακτιβίστρια. Στην πραγματικότητα οι γονείς της γνώριζαν ήδη τον Ιγκμαρ Ρέντζοχ, με τον οποίο συμμετείχαν σε συνέδριο για το κλίμα στις 4 Μαΐου του 2018.
Κατά συνέπεια η πρώτη συνάντηση του Ρέντζοχ με την Γκρέτα, στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σουηδικό Κοινοβούλιο, μόνο κατά τύχη δεν έγινε. Ούτε και το πρώτο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Aftonbladet, την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σουηδία, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του επικοινωνιολόγου στο FB για την 16χρονη. Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε πως σύμβουλος του ιδρύματος που διαχειρίζεται την διαδικτυακή start-up του Ρέντζοχ, είναι η νεαρή ακτιβίστρια. Μεγαλομέτοχοι της “We Don’t Have Time, είναι δυο πανίσχυρες οικογένειες δισεκατομμυριούχων της Σουηδίας, που δεν έχουν καμία σχέση με την οικολογία και την κλιματική αλλαγή. Ασχολούνται με τα χρηματοοικονομικά και είναι μεγαλοεπενδυτές. Μάλιστα προσέλαβαν τον Ρέντζοχ, σε think tank που δημιούργησαν, το οποίο ασχολείται με τα θέματα της πράσινης ανάπτυξης, την κυκλική οικονομία, αλλά ως επί το πλείστον με το «Greenwashing». Το «Greenwashing» δεν είναι τίποτα άλλο από την οικολογική εξαπάτηση των καταναλωτών. Είναι η προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων ή η βελτίωση της εικόνας μιας επιχείρησης, μέσω της παραπλανητικής προβολής, με δήθεν οικολογικά χαρακτηριστικά.
Πολλές επιχειρήσεις, όπως είναι οι πετρελαϊκές ή που πουλάνε ανεμογεννήτριες, θερμοσυσσωρευτές, κατασκευάζουν πυρηνικά εργοστάσια κ.άλλα, προσπαθούν να πείσουν ότι είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνες, ενώ στην πραγματικότητα κάνουν Greenwashing, παραπλανούν δηλαδή συστηματικά τους καταναλωτές, σχετικά με τις περιβαλλοντικές πρακτικές τους, τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους ή τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Κατά συνέπεια η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ίσως εν αγνοία της, υπηρετεί και συμβουλεύει αυτούς που επικρίνει κι όχι μόνο. To «πράσινο ξέπλυμα», επιτρέπει τη συνεχή αναζωογόνηση του καπιταλισμού και την ευημερία των λόμπι για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, όπου επί του παρόντος η πραγματικότητα είναι άλλη από την προτεινόμενη. Λόγω της αδυναμίας αντικατάστασης των παραδοσιακών πηγών ενέργειας, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί καμία αποτελεσματική και βιώσιμη λύση αποθήκευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τέλος, όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες, το υπερατλαντικό ταξίδι της 16χρονης ακτιβίστριας με αγωνιστικό ιστιοφόρο προς τις ΗΠΑ, για να έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, μόνο οικολογικό…δεν είναι! Για την επιστροφή του ιστιοφόρου στην Ευρώπη, θα πετάξουν ως τη Νέα Υόρκη πέντε μέλη του πληρώματος, ενώ ο γερμανός σκίπερ, Μπορις Χερμαν που συνοδεύει την 16χρονη θα πάρει κι αυτός το αεροπλάνο. Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα TAZ, το ταξίδι της Γρκέτα Τούνμπεργκ στη Νέα Υορκη, με σκοπό να πάρει μέρος σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, θα επιβαρύνει τελικά περισσότερο το περιβάλλον, απ’ ό,τι αν η νεαρή ακτιβίστρια και ο πατέρας της, πετούσαν τελικά με το αεροπλάνο!
Σχολιο.- Το ζήτημα του Φυσικού περιβάλλοντος και της καταστροφής του είναι πολύπλευρο, πολύπλοκο και τα ερωτήματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν, να συζητάμε και να προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις πάρα πολλά ..για την ώρα η αριστερά σέρνεται πίσω από στημένα κινήματα τύπου ΓΚΡΕΤΑ ή ακόμη χειρότερα πίσω από παγκόσμιες ΜΚΟ τύπου WWF, GREENREACE κλπ..πάντως ένα ερώτημα που πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας , στις μέρες μας και με αφορμή αυτό το γεγονός, είναι το πόση αφέλεια μπορεί να χωρέσει ακόμη σ αυτή την έρμη αριστερά ;
Σχολιο.- Και προφανώς κι ο Μαρξ από τα πρώτα πράγματα για τα οποία μίλησε ήταν η αλλοτρίωση από τη φύση και την εκμετάλλευσή της• σε ισοβαρές μάλιστα επίπεδο με την αλλοτρίωση του ανθρώπου από την δημιουργική εργασία.
Σχολιο.- Το περιβαλλοντικό πρόβλημα υπήρχε και τον 19ο αιώνα και πολύ πιο πριν. Και ο Μαρξ καταπιάστηκε με αυτό διότι το συνέδεσε με κάτι πολύ ύπαρκτό• τον καπιταλισμό. Κατάλαβε πως η αλλοτρίωση του ανθρώπου από τη δημιουργική εργασία και η συγκέντρωση των μέσων παραγωγής στα χέρια των καπιταλιστών δεν αποσυνδέονται καθόλου από την αντίληψη της φύσης ως μια απλή πηγή πρώτων υλών και την αλλοτρίωση του ανθρώπου από την φύση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όσο θυμάμαι την πλάκα που πάθανε εκεί στα σωματεία, όταν η Έφη Αχτσιογλου πέρασε το 50%+1 και τους έκοψε τον αέρα για απεργίες για ψύλου πήδημα! Κάθε που το σκέφτομαι, λύνομαι στα γέλια! Ούτε ξεχνάω τα ΜΑΤ που κατέβαζε η Όλγα Γεροβασιλη και μακέλευε απεργούς και απολυμένους! Να τους έβλεπες πώς τρέχανε με σπασμένα κεφάλια και με τα χημικά να τους ραντίζουν!
Έχει γούστο το να 'σαι κυβέρνηση, ρε γαμώτο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άλλος μου γράφει"γραφυς πολα ποστ,ελαττοσε τα" του απάντησα"εχυς δηκηο" κ μου απαντά "τω εγραπσες λαθως φυλλαρακι"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο Ευελπίδων 9πμ: Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους αγωνιστές κατά πλειστηριασμών Αγγελή-Καρά-Χαραλαμπόπουλο
Ο Ρωμανός Αγγελής, ο Θωμάς Καράς και ο Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος είναι ανιδιοτελείς αγωνιστές ενός κινήματος που προασπίζει τις πρώτες κατοικίες και τις λαϊκές περιουσίες πολιτών και νοικοκυριών που μέσα στην κρίση είδαν να καταστρέφεται η ζωή τους.
Οι τρεις αυτοί αγωνιστές συνελήφθησαν στις 14 Μαρτίου του 2018 στο πλαίσιο ειρηνικής αγωνιστικής διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο του κέντρου της Αθήνας, για ακύρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και τους φορτώθηκαν άδικες, αυθαίρετες και παράνομες στην ουσία κατηγορίες, για λόγους κατατρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στην επιδρομή των Τραπεζών.
Στο εδώλιο, όμως, αντί των τριών αυτών αγωνιστών, θα έπρεπε να βρεθούν οι κυβερνήσεις που παίζουν το παιχνίδι των τραπεζών, οι τραπεζίτες και όλοι αυτοί που διευθύνουν τις άγριες επιχειρήσεις βίας και καταστολής των ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές, όπως αυτό έγινε αδίστακτα στην κινητοποίηση της 14ης Μαρτίου.
Καλούμαστε όλοι και όλες να δώσουμε το παρόν αύριο Πέμπτη στις 9 π.μ στην Ευελπίδων και να απαιτήσουμε την αθώωση των τριών αγωνιστών.
Ο δικός τους αγώνας δεν είναι μιά προσωπική τους υπόθεση.
Μας αφορά όλους.
Κάλεσμα παρουσίας στην Ευελπίδων και αλληλεγγύης στους αγωνιστές εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Thomas Cook»Η ΝΔ ετοιμάζει ΠΝΠ..Oι εραστές τής ιδιωτικής πρωτοβουλίας oταν «πέσει» κανόνι,ζητάνε απ τό δημόσιο νά τούς ξεπλύνει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιτική γλείτσα τής ξεπεσμένης συριζαικης «βολικής αριστερας» θεραπαινίδας του Ιμπεριαλισμού ΟΝΕ-Ε.Ε-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ «διαδηλώνει» μέ θράσσος,στη συγκεντρωση του Εργατικου Κεντρου Αθηνας, ώς αντιπολίτευση του κώλού, ενάντια στίς πολιτικές της ΝΔ πού η ιδια είχε ψηφίσει καί εφαρμόσει ως κυβέρνηση...Θράσος;Ατιμία;Ξεφτυλισμός; οτι καί να συμπεράνει κανείς είναι μέσα...
Σχολιο.- ....ντρεπομαι γι αυτους που ειναι διπλα ....δεν ειδαν με ποιους διαδηλωνουν ....εκτος αν πηγαν εκει για περιπατο ...και πεταμε μια διαδηλωση για να περναει η ωρα
Σχολιο.- Αφού δέν ντρέπονται οι ιδιοι, επειδή χορτοκοίλιασαν στόν Συριζα...
Σχολιο.- .... εγω θελω λαο να ξυπνησει μονομιας ναρθει αναποδα ο ντουνιας !!! δεν εχει κανενας καμμια δικαιολογια τα κιτρινα γιλεκα η Αργεντινή η Ισλανδια εχουν δειξει τον δρομο οι λαοι καθοριζουν τις τυχες τους
Σχολιο.- Όλα τα λαμόγια μαζί!
Σχολιο.- Αραία Αραία να φαινόμαστε καμμιά σαρανταρέα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα παραμύθικα πράσινα "περιβαλλοντικά κινήματα",ιδίως υπό την (αι)γίδα του ΟΗΕ,μόνο σκοπό έχουν την παρέλκυση απ'τον αληθινό στόχο της αγωνιστικής διάθεσης και δράσης(με ανακάτεμα ευρωπαϊστών και λοιπών δεξιοκίνητων εσπαφάγων)του χειμαζόμενου και αποπροσανατολισμένου εργάτη..και μικρο επαγγελματία.Κι όποιος υπάλληλος πιστεύει πως είναι.."ανώτερης βαθμίδας" γελιέται οικτρά.Το θλιβερό πως κάποιοι δεκαετίες στην αριστερά...γυρνάν και μιλάνε για στροφή"επαναπροσδιοριστική" του ιδεολογικού υπόβαθρου γιατί άλλαξαν οι συνθήκες.Απαντάμε πως ακόμα κι απ'τον β'παγκόσμιο περισσότερο ...δεν εχει επιβεβαιωθεί η μεγάλη θεωρητική τριάδα Μαρξ Ενγκελς Λενιν...σε τέτοιο βαθμό.Αυτούς λοιπόν τους αναβλέψαντες απο παλιά...αναθεωρητές ευκαιριοθήρες τους αποκαλούσαμε....επίδοξους διαχειριστές του συστήματος.Δεν θα πάρουμε....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως πάντα οι καπιταλιστές ήταν απάτριδες...κι οι υπηρέτες τους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν στρεφόμαστε τώρα στον πατριωτισμό.Πάντα το σύνθημα ήταν.."εθνική ανεξαρτησία" και εννοούσε σπάσιμο των δεσμών του λαού.ΠΑΝΤΑ!!
Σχολιο.- οι αριστεροι-οχι οι ...τσιριμωκοι-ηταν παντα πατριωτες. θελαν ελευθερη πατριδ κ' πανανθρωπινη λευτερια. αλλο ο πατριωτισμος κ' η απαιτηση για λαικη κυριαρχια σε μια ελευθερη κ' ακηδεμονευτη χωρα κ' αλλο οι πατριδοκαπηλειες των φασισταραδων. αυτα για τους περιεργους  που κανουν την τριχα τριχια κ' πως δεν καταλαβαινουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα γιγάντιο κενό μεταξύ εμού και των δεξιών "αριστεροδιαχειριστών"του χώρου.Ας πάνε στο διάολο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είναι πολύ σημαντικό το καθεστώς φοροασυλίας που προβλέπεται στο Σύνταγμα για τους εφοπλιστές προκειμένου να είναι πρώτοι στον κόσμο".
Όχι δεν είναι ο Τζημερος. Όχι δεν είναι ο Κύρτσος, όχι δεν είναι ο Παπαδημητρίου, όχι δεν είναι ο Πορτοσαλτε, όχι δεν είναι ο Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Δήλωση στη Βουλή του Γιάννη Ραγκούση, κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖ- Αριστεράς! Αριστεράς, επαναλαμβάνουμε, επίλεκτο στέλεχος δε της " πράσινης" αριστεράς!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν νοιώθεις δυνατός δεν διστάζεις να ανοίγεις θέματα που μεχρι πρότινος ντρεπόσουν και να τα αναφέρεις.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία ώστε να ενισχυθούν οι Τσαρικες δυνάμεις κατά των μπολσεβίκων ήταν ένα από αυτά. Στην επίσημη σχολική ιστορία είναι μισή σειρά, τι να πουν; Για το επίτευγμα του " εθνάρχη" Βενιζέλου;
Τώρα, ο αέρας φύσα αλλιώς...
το Ναυτικό Μουσείο προχωρά στην έκδοση πολυτελους τόμου για την " λαμπρή" αυτή σελίδα. Η ιμπεριαλιστική εκστρατεία ονομάζεται πια " συμμαχική επέμβαση", στόχος η υπεράσπιση των ομογενών (...) που ζούσαν στη Ρωσία και κυρίως " η αύξηση της διαπραγματευτικής ικανότητας και της διασφάλισης της ευνοϊκής στάσης των συμμάχων απέναντι στις εθνικές διεκδικήσεις"!
Την " ευνοϊκή στάση" και τις " εθνικές διεκδικήσεις" ο ελληνικός λαός τις πλήρωσε με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, το πόνημα δεν τα λέει αυτά.
Υ.γ.1 Αν θέλετε όμως να το αγοράσετε, τιμάται μόλις 3,50 ευρώ... εντυπωσιακό για βιβλίο 344 σελιδων! Πολύ εντυπωσιακό!
Υ.γ. 2 θα συνεχίσουμε να γελάμε με την Κεραμεως και τη Γιάννα η θα συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται;
Σχολιο.- Και μετά κάποιοι εξακολουθούν να ''απορούν'' γιατί ο Λένιν βοήθησε τον Κεμάλ και όχι τους Ελληνες κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομες ειχε γραψει ο Καρλ Μαρξ,ετσι και η Γκρετα αν ηταν πραγματικα επικινδυνη δεν θα την προβαλαν  (καθε εβδομαδα δολοφονειται ενας ακτιβιστης για την φυση αλλα αυτο πουθενα δεν γραφεται στα ΜΜΕξημερωσης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο.
Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας.
Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων.
Αποτελεί πράγματι πρόκληση ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που:
Αρνήθηκε να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους,
Πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη,
Παρέπεμψε στις καλένδες το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας,
Συνυπέγραψε τη μείωση των κύριων συντάξεων κατά 40%,των επικουρικών κατά 50% και των συντάξεων χηρείας κατά 60%,
Ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά 3ο και 4ο μνημόνιο,
Μείωσε το αφορολόγητο,
Αύξησε τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ,
Κατάργησε το ΕΚΑΣ,
Ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια,
Ιδιωτικοποίησε τα14 περιφερειακά αεροδρόμια και τόσα άλλα,
να έχει το θράσος χθες Τριτη 24/9/2019 να παραβρίσκεται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η Κυβέρνησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια.
Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία."
Σχολιο.- Εδώ σήκωνε γιαούρτι.. και μόνο το γεγονός ότι αφέθηκαν ανενόχλητοι να συμμετάσχουν είναι ενδεικτικό της κατάντιας μας
Σχολιο.- και ούτε μια κλωτσιά...


ΑΔΕΔΥ κατά Τσακαλώτου: «Απύθμενο θράσος» που διεκδικεί την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε – Οργή συνδικαλιστών κατά του πρώην υπουργού που ντύθηκε «απεργός»
25/9/2019
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΑΔΕΔΥ, εκ των διοργανωτών της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης, κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την παρουσία του στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σημειώνει:
«Με αφορμή τη χθεσινή παρουσία του κ. Τσακαλώτου στην απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Όπως διαπιστώσαμε από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -γιατί στη συγκέντρωση και στην πορεία δεν τον αντιληφθήκαμε- στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παραβρέθηκε ο τ. Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο.
Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας.
Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων. Σε εκείνη τη συγκέντρωση κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργαλείο, και συνδικαλιστικά στελέχη σύρθηκαν και σύρονται στην κρατική ασφάλεια κατηγορούμενα με τον μισό ποινικό κώδικα.
Αποτελεί πράγματι πρόκληση ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που:
Αρνήθηκε να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους,
Πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη,
Παρέπεμψε στις καλένδες το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας,
Συνυπέγραψε τη μείωση των κύριων συντάξεων κατά 40%,των επικουρικών κατά 50% και των συντάξεων χηρείας κατά 60%,
Ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά 3ο και 4ο μνημόνιο,
Μείωσε το αφορολόγητο,
Αύξησε τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ,
Κατάργησε το ΕΚΑΣ,
Ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια,
Ιδιωτικοποίησε τα14 περιφερειακά αεροδρόμια και τόσα άλλα,
να έχει το θράσος να παραβρίσκεται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η Κυβέρνησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια.
Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία.
Τον παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων και της κοινωνίας.
Αιδώς Αργείοι!!!»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι οι μαφιόζοι του κόσμου, ουδενός εξαιρουμένου, μια βασική αρχή έχουν: σου δημιουργούν το πρόβλημα για να σου δώσουν και την λύση που επιθυμούν οι ίδιοι. Υπό αυτό το πρίσμα, πρέπει να ιδωθεί και αυτό το τελευταίο περί κλιματικής αλλαγής....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επανάσταση των ελίτ...
Από την μία έχουμε την μικρή Γκρέτα (σύμβουλος της οποίας είναι η Luisa-Marie Neubauer, μέλος της ΜΚΟ του Σόρος "Οne") που της δίνεται βήμα σε όλα τα κεντρικά ΜΜΕ του κόσμου, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τον ΟΗΕ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι και ο Πάπας την υποδέχτηκε με ανοικτές αγκάλες...
Από την άλλη έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες εκ των οποίων με σοβαρότατους τραυματισμούς από τα μίσθαρνα όργανα της μαριονέτας των Ρότσιλντ, οι οποίοι είναι απολύτως αποκλεισμένοι ακόμα κι από περιθωριακά κανάλια της Γαλλικής τηλεόρασης.
Η μεν διαμαρτύρεται για το κλίμα, οι δε για όλα τα υπόλοιπα που υποβαθμίζουν τις ζωές μας και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του κλίματος. Για τα αίτια και όχι απλά για τα συμπτώματα. Αλήθεια αυτό το άφυλλο ανθρωποειδές, το μεταμοντέρνο δημιούργημα της υπερεθνικής ελίτ που δήλωσε τόσο γοητευμένος από την "επαναστάτρια" 16χρονη, γιατί άραγε απέρριψε την απαγόρευση παραγωγής επικίνδυνων φυτοφαρμάκων για ακόμη τρία χρόνια, δηλαδή ως το 2025, αφού κόπτεται τόσο πολύ για το κλίμα?όλα αυτά τα ανθρώπινα σκουπίδια (και το λέω μετά λόγου γνώσεως) που διαδηλώνουν αδιάκοπα για τα ατομικά δικαιώματα (και μόνο!!!) που σαγηνεύονται από την 16χρονη "επαναστάτρια" και τον φασισμό της πολιτικής ορθότητας αλήθεια γιατί δεν λένε λέξη για το μεγαλύτερο, πιο μαχητικό και μακροβιέστερο κίνημα της Ευρώπης?
ΥΓ: η προπαγάνδα σας (και η μπίζνα της πράσινης παραμύθας σας) θυμίζει έντονα άλλες εποχές-όχι και τόσο μακρινές, για να τις έχουμε ξεχάσει...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΡΓΚ
Το «χρυσό brand» της 16χρονης ακτιβίστριας Γκρέτα
Στο παραμύθι της Γκρέτα Τούνμπεργκ υπάρχουν μάγισσες και όχι κυνήγι μαγισσών…
Το δριμύ «κατηγορώ» που εξαπέλυσε το 16χρονο κορίτσι στη σύνοδο της Νέας Υόρκης κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.
Η νεαρή ακτιβίστρια κατηγόρησε εχθές τους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρόδωσαν τη νέα γενιά με την αδράνειά τους απέναντι στην κλιματική κρίση. Με ύφος που κατακεραύνωνε το κοινό της και φωνή που έτρεμε από οργή, τους κατηγόρησε ότι έκλεψαν τα όνειρά της και την παιδική της ηλικία με τα κούφια λόγια τους.
Ωστόσο το κλίμα της Γης προσφέρεται τόσο για να κάνει κάποιος πολιτική καριέρα όσο και για να πλουτίσει…
Όπως αναφέρει η Daily Mail, η φήμη που απέκτησε η Γκρέτα ενορχηστρώθηκε από τον «PR consultant» Ingmar Rentzhog και από τη μητέρα της Μαλένα Έρνμαν, η οποία είχε πάρει μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2009 στη Μόσχα εκπροσωπώντας τη Σουηδία.
Την εποχή που η Μαρλένα Έρμαν έψαχνε τρόπους θεραπείας για την κόρη της, έπεσε πάνω στον Ingmar Rentzhog, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, ο οποίος είχε την έμπνευση να στήσει μια επιχείρηση γύρω από την Γκρέτα.
Έτσι, ίδρυσε το 2017 την εταιρεία «We Don’t Have Time» για την εκμετάλλευση της έφηβης αυτιστικής, με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας. Ο Rentzhog συνδέεται και με κτηματομεσιτικά και επενδυτικά κεφάλαια και άλλους περιβαλλοντικούς οργανισμούς, όπως η Global Challenge.
Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι η Γκρέτα ήταν δική του ανακάλυψη και ότι επί ένα χρόνο την εκπαίδευαν μαζί με τη μητέρα της για τον ρόλο αυτό.
Όπως γράφουν οι σουηδικές εφημερίδες, η δράση της Γκρέτα σε έναν χρόνο έχει αποφέρει στην οικογένειά της γύρω στα 10 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1 εκατομμύριο ευρώ) και στην εταιρεία του Ingmar Rentzohog κέρδη 20 εκατομμυρίων (2 εκατ. ευρώ) από πώληση προϊόντων στους οπαδούς, διοργάνωση συναυλιών για τη σωτηρία του πλανήτη, είτε από εισφορές που δέχεται για τον αγώνα τους.
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν οδηγεί μόνο ένα περιβαλλοντικό κίνημα, αλλά επίσης και ένα οικονομικό, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας προανήγγειλαν ΕΔΥΕΘ και άλλοι φορείς
 Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 22:33
Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα κλιμακώνονται εν όψει της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο στην Αθήνα, προανήγγειλαν απόψε σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ και άλλων φορέων της πόλης.
Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη φορείς (εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι κα) ζητούν να μην ανανεωθεί από την κυβέρνηση και να καταγγελθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην προστεθούν στο περιεχόμενο της συμφωνίας άλλες στρατιωτικές βάσεις να μην υπάρξει καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε..
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ κ Νικ. Ζώκας ανέφερε ότι ξεκινάει καμπάνια συλλογής υπογραφών ενώ θα οργανωθεί στην Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση (άγαλμα Βενιζέλου) και πορεία ενάντια στην συμφωνία, στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζουμχουριέτ: Η Τουρκία αποσύρει τα γεωτρύπανά της μετά το εμπάργκο των ΗΠΑ
 Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 17:53
Αποκαλυπτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Cumhuriyet», σχετικά με την πορεία των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και την προσωρινή αποχώρηση των γεωτρύπανων «Πορθητή» και «Γιαβούζ» από τα ανοιχτά της Κύπρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν επιβάλει άτυπο εμπάργκο στην Τουρκία για τη μη προμήθεια υλικών και εξοπλισμού στα γεωτρύπανά της.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρει το philenews, εδώ και καιρό επικρίνει την κυβέρνηση Ερντογάν ότι δεν κάνει τίποτα στην ανατολική Μεσόγειο, παρά το τεράστιο κόστος για τις γεωτρήσεις. Με αφορμή αυτή την αμφισβήτηση από την πλευρά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, σήμερα η εφημερίδα, που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, αποκαλύπτει ότι ένα άτυπο εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία προς την Τουρκία για τη μη προμήθεια υλικών και εξοπλισμού στα γεωτρύπανά της, είναι ο λόγος που έχει αναγκάσει την Άγκυρα να αποσύρει και καθηλώσει τα πλοία της στο λιμάνι της Μερσίνας με τη δικαιολογία του ανεφοδιασμού.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μουσταφά Μπαλμπάι, ο οποίος υπογράφει το σημερινό ρεπορτάζ, έχει διατελέσει για μεγάλο διάστημα κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές για δημοσιεύματα της «Cumhuriyet», ωστόσο εξακολουθεί να μέμφεται τον πρόεδρο Ερντογάν για την πολιτική του και δη στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Μουσταφά Μπαλμπάι με σκωπτικό ύφος αναφέρεται στα οθωμανικά ονόματα που έχουν δοθεί στα ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα από την κυβέρνηση Ερντογάν, ονόματα βαριά σαν ιστορία, όπως λέει, που δεν έχουν καταφέρει ωστόσο να βγάλουν κανέναν λαγό, πολύ δε περισσότερο φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο.
Όπως εξηγεί, το κόστος ενός ξένου γεωτρύπανου φτάνει το ένα εκατ. δολάρια καθημερινά, ενώ των τουρκικών, που διαθέτει πλέον η χώρα, κατεβαίνει αυτομάτως στις 300 χιλιάδες δολάρια ημερησίως το καθένα. Κι ο λόγος του τεράστιου οικονομικού μεγέθους των γεωτρήσεων είναι το υψηλό κόστος των μηχανικών και χημικών υλικών που ρησιμοποιούνται σε αυτές. Ένας άλλος παράγοντας επίσης για το υψηλό κόστος είναι το μονοπώλιο των προμηθευτών-εταιρειών. Τα κεντρικά γραφεία των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ διαθέτουν συνεργάτες στη Βρετανία και τη Γαλλία.
Η κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) όσο επιχειρούσε στην αρχή στα ανοιχτά της Μεσογείου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με υλικό εξοπλισμό, όταν όμως άρχισε να πλησιάζει στην Κύπρο, η κατάσταση άλλαξε και έγινε πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τηω «Cumhuriyet».
Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία άρχισαν εμπάργκο κατά της Τουρκίας. Εδώ και δύο μήνες περίπου δεν προμηθεύουν την Τουρκία με τα απαραίτητα χημικά υλικά και παράγωγα.
Ειδικά για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στα τεμάχια Finike-1 (Πορθητής – δυτικά της Πάφου) και Karpaz-1 (Γιαβούζ – στον κόλπο της Καρπασίας) οι εταιρείες Schlumberger, Baker Hughes, Weatherford (ΗΠΑ), Geo-log (Ιταλία) ακύρωσαν τις συμφωνίες και δήλωσαν ότι δεν θα παρέχουν υπηρεσίες, μηχανικούς, εξοπλισμό και υλικά για αυτά τα πηγάδια γύρω από το νησί. Αν και οι ίδιες εταιρείες συνδράμουν με υλικό αντίστοιχες έρευνες στη θάλασσα του Μαρμαρά», αποκαλύπτει ο Μουσταφά Μπαλμπάι της «Cumhuriyet», ο οποίος κάνει λόγο για ανάγκη πλέον επαναπροσδιορισμού της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» μετά τις αρνητικές αυτές εξελίξεις για την Τουρκία.
Οι αμερικανικές Exxon, Noble, η βρετανική BG, η γαλλική Total, η ιταλική Eni, η νοτιοκορεατική Kogas, η ισραηλινή Delek Drillinig Group, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, το Λίβανο, η Ελλάδα έχουν όλες υπογράψει συμφωνία με την Κύπρο και έχουν ιδρύσει το Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατ. Μεσογείου. Η Τουρκία με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο δεν υπάρχει πουθενά, καταγγέλλει ο αρθρογράφος της «Cumhuriyet».
«Η Τουρκία έχει αργήσει πάρα πολύ και μετά από την ηπειρωτική χώρα έχει μείνει μόνη της και στη θάλασσα, όσο κι αν προσπαθεί να δηλώσει παρούσα. Αλλά ούτε και αυτό της το επιτρέπουν. Μετά από όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να σχεδιάσουμε μια σταθερή στρατηγική «Γαλάζιας Πατρίδας», καταλήγει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Δεν θα βάλω πυρηνικούς πυραύλους στην Ευρώπη αν κάνουν το ίδιο και οι ΗΠΑ
 Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 21:06
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 19 Σεπτεμβρίου, έστειλε επιστολή στις χώρες του ΝΑΤΟ, μέσω της οποίας διατυπώνει συγκεκριμένη πρόταση για τους πυραύλους μέσου και μικρού βεληνεκούς, (πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς Intermediate-Range Nuclear Forces (INF)-σ.σ) γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη το κείμενο της επιστολής .
Ο Πούτιν στην επιστολή του γράφει, ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να εγκαταστήσει πυραύλους μέσου και μικρού βεληνεκούς στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές, όσο οι ΗΠΑ δεν προβούν σε κάτι ανάλογο. Παράλληλα η Ρωσία έχει προτείνει στους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να αναλάβουν ανάλογες δεσμεύσεις, αλλά δεν βρήκε ανάλογη ανταπόκριση.
"Σας καλούμε να υποστηρίξετε τις προσπάθειες μας, προβαίνοντας σε μια ανακοίνωση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μορατόριουμ όσον αφορά στην ανάπτυξη των πυραύλων εδάφους μέσου και μικρού βεληνεκούς, ανάλογης με αυτής που έκανε η Ρωσία", αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής του Ρώσου προέδρου.
Η επιστολή εστάλη στους ηγέτες των χωρών και των ενώσεων, δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant διπλωμάτης χώρας του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η επιστολή εστάλη και στην άρμόδια επίτροπό της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι και στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα η επιστολή εστάλη σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ καθώς και σε χώρες που δεν είναι μέλη της συμμαχίας, όπως η Κίνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα υποστηρίζει τις συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα
 Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 16:41
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τάχθηκε υπέρ του διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και των οργανώσεων της αντιπολίτευσης, τις οποίες είχε απορρίψει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και κύριος αντίπαλος του Μαδούρο, ο Χουάν Γκουαϊδό, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές ότι υποστηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.
«Θεωρούμε την οποιαδήποτε άρνηση για διάλογο ανορθολογική και επιβλαβή για την χώρα, καθώς δημιουργεί απειλές για την ευημερία του λαού», δήλωσε ο Πούτιν υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα υποστηρίζει πάντα τους νόμιμους θεσμούς της εξουσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Νικολάς Μαδούρο είπε «Φυσικά και υποστηρίζουμε τον διάλογο, τον οποίο εσείς Κύριε Πρόεδρε και η κυβέρνηση σας κάνετε με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».
Την περασμένη εβδομάδα ομάδα κομμάτων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μαδούρο. Ωστόσο οι μεγαλύτερες αντιπολιτευόμενες οργανώσεις, των οποίων ηγείται ο Χουάν Γκουαϊδό, απέρριψαν την πρωτοβουλία.
Ο Ρώσος πρόεδρος, κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, επισήμανε τη συνεργασία της Μόσχας με το Καράκας στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα ενώ χαρακτήρισε ανθρωπιστική συνεργασία, τις προμήθειες σε ρωσικά σιτηρά και φάρμακα που στέλνει η Ρωσία στην Βενεζουέλα. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι σύντομα η Ρωσία θα στείλει 1,5 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια, ενώ αναφερόμενος στις μεγάλες ρωσικές επενδύσεις που γίνονται στον ενεργειακό τομέα στη Βενεζουέλα, υπογράμμισε ότι «η Ρωσία συνολικά έχει επενδύσει περίπου 4 δισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία της Βενεζουέλας».
Από την πλευρά του ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι η Ρωσία και η Βενεζουέλα έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να ξεπερνούν μαζί τις όποιες δυσκολίες, ενώ, αφού επισήμανε την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, κατέληξε λέγοντας : «Πάντα νοιώθουμε άνετα στην Μόσχα και πάντα χαιρόμαστε να είμαστε εδώ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων έφθασε στην Βενεζουέλα
 Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 17:43
Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων έφθασε στο Καράκας της Βενεζουέλας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο διαφορετικές ρωσικές πηγές.
Μια από τις πηγές του πρακτορείου ανάφερε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί έφθασαν στο Καράκας, χωρίς να διευκρινίζει ποιος είναι ο αριθμός τους, ούτε πότε συγκεκριμένα έφθασαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
Άλλη πηγή διευκρινίζει ότι σκοπός της επίσκεψης των Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων είναι η συντήρηση και επισκευές στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμών, που έχει αποκτήσει η Βενεζουέλα στον πλαίσιο των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας τις οποίες έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.
Χθες σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης των πτήσεων Flightradar24 και παρατηρητές της Βενεζουέλας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Il-62 βρίσκεται στο Καράκας, το οποίο έφθασε στις 21 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax, στην Βενεζουέλα αφίχθη και ένα ρωσικό μεταγωγικό ρωσικό αεροσκάφος An124-100 «Ruslan».
Τον Ιούλιο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ είχε δηλώσει ότι στην Βενεζουέλα σχεδόν δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι μπορούν να αφιχθούν νέοι εμπειρογνώμονες.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην Μόσχα, επεσήμανε ότι η προμήθεια εξαρτημάτων κι η δημιουργία κέντρων συντήρησης στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ρωσία όσον αφορά εξοπλισμούς που έχει αγοράσει παλιότερα η Βενεζουέλα, πραγματοποιείται με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάχη επιβίωσης δίνουν οι απολυμένοι του Ερντογάν
 Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 10:28
Αμέσως μετά το πραξικόπημα του 2016 ο πρόεδρος Ερντογάν δρομολόγησε την «κάθαρση» του Δημοσίου απολύοντας δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους μέσω διαταγμάτων. Οι συνέπειες για πολλούς από αυτούς είναι τραγικές.
Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέβαλε μετά το πραξικόπημα του 2016, ο πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε «κάθαρση» του Δημοσίου, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος: Από τις 15 Ιουλίου του 2016 μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί συνολικά 134.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ανάμεσά τους δάσκαλοι και ακαδημαϊκοί. Πολλοί εξ αυτών εκτίουν στο μεταξύ ποινές φυλάκισης. Στο ίδιο διάστημα η τουρκική κυβέρνηση έβαλε λουκέτο σε συλλόγους, ιδρύματα αλλά και μέσα ενημέρωσης που φέρονται να εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.
Για τους παθόντες οι συνέπειες της απόλυσης είναι πολύ συχνά ιδιαίτερα επώδυνες, διότι πέρα από τον μισθό στερούνται και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η περίπτωση της Ζέχρα Ντογραματσίογλου και του συζύγου της είναι χαρακτηριστική. Οι δύο γιατροί απολύθηκαν από το δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο εργάζονταν επειδή ήταν μέλη της ιατρικής οργάνωσης Derya Saglik Dernegi την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η απόλυση είχε οδυνηρές συνέπειες. Η Ζέχρα διεγνώσθη πριν από τέσσερα χρόνια με καρκίνο του μαστού και κατάφερε να επιβιώσει μόνον χάρη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που της παρείχε η δουλειά της. Χωρίς ασφάλιση υγείας πλέον βρέθηκε και η 13χρονη κόρη τους που πάσχει από το σύνδρομο Down.
Αποκλεισμός και από κοινωνικές παροχές
«Μας συμπεριφέρονται σαν να έχουμε λέπρα ή για να το πούμε καλύτερα, σαν να μην υπάρχουμε» λέει η απελπισμένη γιατρός, η οποία είδε από τη μια στιγμή στην άλλη να καταστρέφεται η οικογένειά της.
Ο σύζυγός της βρίσκεται εδώ και περίπου έναν χρόνο στη φυλακή εκτίοντας 6ετή ποινή, ενώ στην ασθένεια της κόρης έχουν προστεθεί τώρα και ψυχολογικά προβλήματα.
Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται με προεδρικά διατάγματα στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης χάνουν έπειτα από 101 μέρες και την ασφάλιση υγείας και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Χιλιάδες Τούρκοι είχαν την τύχη της Ζέχρα και της οικογένειάς της.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι Τούρκοι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες μπορούν να αιτούνται τη λεγόμενη «πράσινη κάρτα», η οποία διασφαλίζει παροχές κοινωνικής πρόνοιας στα πεδία της εκπαίδευσης, της υγείας αλλά και της κατοικίας.
Από τις παροχές αυτές ωστόσο εξαιρούνται όσοι έχουν απολυθεί στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, καθώς θεωρούνται τρομοκράτες και προδότες, εξηγεί η Ζέχρα.
Δραματική η κατάσταση των απολυμένων σύμφωνα με έρευνα
Βάσει έρευνας που πραγματοποίησε ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερίογλου, παθών και ο ίδιος, το 69% των πολιτών που απολύθηκαν με προεδρικά διατάγματα δεν λαμβάνει κοινωνικές παροχές.
Από αυτούς, το 85% αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το 45% επανεμφάνισε μετά την απόλυση παλαιότερα προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απολύσεις αυτές έχουν -όπως και στην περίπτωση της Ζέχρα- συχνά δραματικές επιπτώσεις για όλη την οικογένεια.
Η ιστορία που τον άγγιξε περισσότερο, όπως λέει, είναι εκείνη ενός νεογέννητου με ειδικές ανάγκες που γεννήθηκε την ημέρα του πραξικοπήματος. Ο πατέρας του παιδιού απολύθηκε, με αποτέλεσμα η οικογένεια να χάσει την ασφάλιση υγείας. Το μωρό πέθανε έπειτα από έναν χρόνο.
Ο πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου Σινάν Αντιγιαμάν χαρακτηρίζει παράνομη την πρακτική αυτή της τουρκικής κυβέρνησης να αφαιρεί από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους την κάρτα υγείας, διότι τα δικαιώματα των ασθενών προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις, όπως λέει. «Τα όσα βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί συνιστούν παραβίαση του δικαιώματός τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε όλες τις χώρες το κράτος οφείλει να προστατεύει το σύστημα υγείας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδονησία: Στους 30 οι νεκροί από τα νέα επεισόδια βίας στην Παπούα
 Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 02:00
Σε 30 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τα νέα επεισόδια βίας και τις ταραχές που ξέσπασαν στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, δήλωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι.
Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν προέρχονταν από την Παπούα, και πάρα πολλοί τραυματίστηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν τη Δευτέρα, στην πόλη Ουαμένα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της χώρας Τίτο Καρνάβιαν.
Πλήθη πυρπόλησαν κυβερνητικά κτήρια και καταστήματα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους, ξέσπασαν μετά την πληροφορια  που κυκλοφόρησε ότι ένας δάσκαλος έκανε ρατσιστικά σχόλια κατά των αυτοχθόνων της επαρχίας.
Σε ξεχωριστό περιστατικό, τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη, σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και φοιτητές που διαδήλωναν στην Τζαγιαπούρα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από την Ουαμένα, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας της επαρχίας.
Η Παπούα δεν έχει ακόμη συνέλθει από τις ταραχές διάρκειας δύο εβδομάδων που αντιμετώπισε στα τέλη του Αυγούστου ως τις αρχές του Σεπτεμβρίου, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Αυτές προκλήθηκαν από την πολύ αυστηρή και ρατσιστική, σύμφωνα με τους φοιτητές της Παπούα, αντιμετώπισή τους από το προσωπικό ασφαλείας στην Ιάβα.
Τη Δευτέρα η κυβέρνηση επέβαλε εξάλλου περιορισμούς στο Ίντερνετ στην Ουαμένα για να αντιμετωπίσει την, όπως ανακοίνωσε, διάδοση ψευδών πληροφοριών.
Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι 22 από αυτούς που σκοτώθηκαν στην Ουαμένα ήταν μετανάστες, δεν προέρχονταν από την Παπούα, και, όπως διευκρίνισε, παγιδεύτηκαν σε κτήρια που πυρπολήθηκαν ή μαχαιρώθηκαν από τους επιτιθέμενους.
«Ήταν καταστηματάρχες, υπάλληλοι εστιατορίων και οδηγοί μοτοσικλετών-ταξί», σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο Τίτο κατηγόρησε οργανώσεις στην Παπούα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της επαρχίας ότι ενορχήστρωσαν τα βίαια επεισόδια με στόχο να προσελκύσουν τη διεθνή προσοχή κατά τη διάρκεια της 74ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά εκφράζουμε τη λύπη μας για τις τακτικές αυτές βίας», σημείωσε ο Τίτο. «Δεν ασκήθηκε βία από τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά από τους ταραξίες», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Επιπλέον 1.000 στρατιώτες μεταφέρονται στην Πολωνία
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--
Την τελική συμφωνία για τη μεταφορά επιπλέον 1.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Πολωνία υπέγραψαν τη Δευτέρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Πολωνός ομόλογός του, Αντρζέι Ντούντα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η συμφωνία - που είχε ανακοινωθεί από το καλοκαίρι - θα αυξήσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία περίπου σε 5.500. Τα στρατεύματα αυτά θα μεταφερθούν στην Πολωνία από άλλες χώρες της Ευρώπης, πιθανώς και από τη Γερμανία.
Οπως δήλωσε ο Ντ. Τραμπ από τη Νέα Υόρκη, η Πολωνία έχει δεσμευτεί να αναλάβει το κόστος για τις αναγκαίες υποδομές που απαιτούνται για τους επιπρόσθετους Αμερικανούς στρατιώτες.
Η κίνηση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης σχετίζεται με την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα με τη Ρωσία, όπου συνολικά το ΝΑΤΟ αυξάνει τις βάσεις και τις στρατιωτικές ασκήσεις.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, οι δυο ηγέτες «συζήτησαν την πιθανότητα να εμποδίσουν την υλοποίηση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου "Nord Stream 2", που θα συνδέει τη Ρωσία και τη Γερμανία διασχίζοντας τη Βαλτική Θάλασσα». Τραμπ και Ντούντα υπογράμμισαν πως ο νέος αγωγός, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020, θέτει σε κίνδυνο την «ενεργειακή ασφάλεια» της Ευρώπης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αυτά που ξέρουμε σήμερα για την ενέργεια και τις τεχνολογίες της, αν κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες η Ελλάδα θα πρέπει να εισάγει ενέργεια (δεδομένου ότι η αιολική δεν μπορεί να υποστηρίξει από μόνη της την ηλεκτροδότηση της χώρας). Πιθανοί υποψήφιοι: "πράσινο" ρεύμα από τα υδροηλεκτρικά της Αλβανίας, υγροποιημένο φυσικό αέριο από τους αμερικάνους, ή να ξαναγοράζουμε το φυσικό αέριο που θα πουλάμε στις εταιρίες εξόρυξης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο αθώα θύματα των κομουνιστών...
Ο Μπενίτο Μουσολινι πήγαινε διακοπές στη Σουηδία και τον κρέμασαν...
Ο Αδόλφος Χιτλερ αυτοκτόνησε όταν οι κομουνιστές έκαναν εισβολή και κατοχή της ειρηνικής χώρας του...
Σωστά η δημοκρατικά Ευρώπη ανησυχεί για τους δολοφόνους κομουνιστές...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αιολικά υπάρχουν μόνο επειδή είναι υποχρεωτικά, με υποχρεωτικές επιδοτήσεις. Κάτι σαν ιδιωτικός φόρος που απαιτεί και βουνά. Δεν εξοικονομούν καύσιμα. Δεν μειώνουν εκπομπές CO2 (να σας νοιάζουν), Δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες. Ακόμα κι αν ήταν "τζάμπα" θα ακριβαίναν το ρεύμα λόγω κόστους ενσωμάτωσης. Μας κλέβουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ των πρώην κυβερνητικων του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν στις συγκεντρώσεις...
Σχολιο.- Ο νεοφιλελες πρώην υπουργός οικονομικών Τσακαλωτος και άλλοι Συριζαιοι εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.
Ενώ ένα γιαούρτωμα θα αρκούσε για να μην ξαναπατήσουν, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τυγχάνει της ανοχής κάποιων τμημάτων της αριστεράς που μάλλον έχουν και δεύτερες σκέψεις αλλά και φιλοδοξιες κυβερνησιμότητας
Σχολιο.- Ελεος
Η Τασια , ο Ευκλειδης , η Αννετα και η Ραλια και σλλα μνημονιακα σουργελα διαδηλωνουν για τα εργασιακα
Αριβιστες
Πολιτικα και οχι μονο σχιζοφρενεις
Λαμογια
Σχολιο.- Κάπου πηρε το ματι μου πως ο Τσακαλώτος,που διέπραξε το εγκλημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών( σε μια στιγμη απο 40 δις πηγαν στα 1.7 δις και το ποιος πληρωσε το 'μαρμαρο' ειναι πασιγνωστο) ,αυτος ντε που επισης οχι απλα ειπε 'ναι σε ολα' στην ανύπαρκτη διαπραγματευση με τους 'δανειστες' στο τριτο μνημονιο,αυτος που με θράσος δήλωσε πως ' το συνταξιοδοτικο θα λυθει με φυσικο τροπο' ,βρεθηκε σε πορεία σαν να μην συμβαίνει τίποτα...
Μάλλον θα θεώρησε πως ο κόσμος πήγαινε σε αγώνα της Φεγενορντ, της οποιας δηλώνει οπαδός




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλλη μιά τρανταχτή απάτη - κατασκευή του Ιμπεριαλιστικού αμερικανοσιωνιστικού Αξονα, για τη διοχέτευση των όποιων αντιστάσεων σε πλήρως ελεγχόμενες και ακίνδυνες κατευθύνσεις. Αλλη μιά καρικατούρα κινήματος, αλλη μια ευκαιρία για γελοιοποίηση των απελευθερωτικών σοσιαλιστικών / κομμουνιστικών ιδεωδών... και η εκπορνευμένη "αριστερά" του αμερικανοσιωνισμου, συνεχίζει να "διαδηλώνει" μαζί με Τσακαλώτους και να τσιριζει για "σφαγες της Τιεν Αν Μεν" (σημερα μολις δημοσιευεται άρθρο ενος Μαυροειδή, της διεστραμμενης πνευματικα αυτης "αριστερας", οπου αναφερεται στη "σφαγη " αυτη , ως δηθεν αποδεδειγμενο και ιστορικό γεγονος ... Σημερα δε , για κακη του τυχη , ο κορυφαιος αναλυτής Πωλ Κραιηγκ Ρόμπερτς, ( καθηγητης οικονομικων (αστικων), αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και οχι μαιμου τσακαλωτομπαρουφακι ) που πολλοι τον αντιγραφουν , να απανταει με εμπεριστατωμενο άρθρο του στην ιστοσελιδα του "The Tiananmen Square Massacre 30 Years Ago Was a CIA/VOA-Orchestrated Hoax (9/24/2019)" . Ατυχοι και εδώ οι διεστραμμενοι γλειφτες του αμερικανοσιωνισμου, τα τσογλανάκια της "αντικαπιταλιστικής" αριστεράς του κώλου [ το πόσο πουλημενα ειναι αυτα τα τσογλανια,φαινεται ακομα και απο την πληρη ΣΙΓΗ τους για την επιθεση της Σαουδικης Αραβιας στο λαο της Υεμένης που δειχνει τη στενοχώρια τους απο την απαντηση των ανταρτων της στο καθεστως αυτό , Βλ . στις ιστοσελιδες τους (ανταρCIA , Παντιερα κλπ - Για να μην αναφερω οτι δεν ειπαν λεξη για το αισχρό "ψηφισμα" της ευρω"βουλης" , με το οποιο βεβαια ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, αλλα δεν τολμούν να το πουν ανοιχτα]... Συνεχίστε ,λοιπόν, ξεφτιλισμένα , συνεχίστε ...