Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Παρασκευη 27 Σεπτεμβριου 2019


27/9 ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΜΑΣ.
ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



212 μελη ειχε το ΚΚΕ στις 27 Σεπτεμβρη του 1941. Οι αλλες 3 συλλογικοτητες που συγκροτησαν το ΕΑΜ ήταν πολυ μικροτερες.
Στα μεσα του 1944 το ΕΑΜ ειχε 1.500.000 μελη, ανταρτικο στρατο 110.000 αντρων και γυναικων και νεολαια 600.000 μελων.
Η πολιτικη γραμμη που οικοδομουνται τα μετωπα, οταν ανταποκρινεται στις πραγματικες αναγκες της κοινωνιας, ειναι ο πολλαπλασιαστης και η πρωτη προυποθεση για να φτασει στο τελος. Απο κει και περα υπαρχουν πολλοι παραγοντες. Χωρις ομως αυτην, την πρωτη προυποθεση δεν υπαρχει καν θεμα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ
ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΦΝΗΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΚΟΠΕΛΕΣ ΣΕ ΜΠΑΡ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΜΟΝΟ ΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ
Μετά τη ρυπαρή επίθεση του "ανθρώπου του πνεύματος" Απόστολου Δοξιάδη, κατά των "ασπόνδυλων του λευκού", που στρέφεται κατά των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι (με εξαίρεση την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου) αρνήθηκαν να ψηφίσουν το ψήφισμα που ταυτίζει την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επισημαίνει τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη σπονδυλική του στήλη, και μεταξύ άλλων αιτιολογεί την άρνησή του να ψηφίσει το άθλιο ψήφισμα.
Με σαφήνεια που δεν συνηθίζεται ακόμη και στον λόγο κάμποσων αριστερών, που αμφισβητούν τη συμβολή της ΕΣΣΔ στον αγώνα για τη συντριβή του ναζισμού:
"Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 80 χρόνων, την 1η Σεπτεμβρίου, από την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα που φέρει τον τίτλο «Η σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης», με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά. Το ψήφισμα κατέθεσαν από κοινού οι ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, πολιτικές δηλαδή ομάδες ευρύτατου φάσματος, και βάσει αυτού το ευρωκοινοβούλιο χαρακτηρίζει τη Σοβιετική Ένωση συνυπεύθυνη με τη ναζιστική Γερμανία για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραπέμποντας στο σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών ως μια συμφωνία συμμαχίας.
Η καταδίκη των θυμάτων του Ολοκληρωτισμού είναι επιβεβλημένη, παρότι -θέλω να πιστεύω- αυτονόητη, ενόσω η υπεράσπιση των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών αποτελεί θεμελιώδη ευρωπαϊκό πρόταγμα. Κατά την άποψή μου, όμως, το εν λόγω κείμενο εξισώνει ανιστόρητα, καθότι ατεκμηρίωτα, τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Στις σειρές του δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά για τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και στα εκατομμύρια πολιτών της που έδωσαν τη ζωή τους για τη νίκη κατά του φασισμού και τη συντριβή του ναζισμού στην Ευρώπη".
Σχολιο.-  Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ η τεράστια πλειοψηφία δεξιών, φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατών και πράσινων το ψήφισαν, από τους Έλληνες ευρωβουλευτές το ψήφισαν μόνο δύο: Η Ασημακοπούλου από τη Ν.Δ. και ο Φράγκος από την Ελληνική Λύση. Και το καταψήφισαν οι 2 του ΚΚΕ, 3 από τους 6 του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρουλάκης του ΚΙΝΑΛ και η Σπυράκη της Ν.Δ. Οι άλλοι 12 είτε απείχαν είτε έριξαν λευκό. Μαζί και 2 φασίστες, βέβαια, που μάλλον ενοχλήθηκαν με την ταύτιση ΕΣΣΔ-ναζιστικής Γερμανίας για τον αντίστροφο λόγο!
Σχολιο.- Τέλογλου και Κουντουρά,.Γεωργουλης ,που βγήκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ ..απειχαν


Σάλος από την επίθεση Δοξιάδη στον Κυμπουρόπουλο. "Αρνούμαι να σχολιάσω"
Παρασκευή 27 Σεπτέμβριος 2019 | 07:42:02

Μια ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη κατά όσων καταψήφισαν ή επέλεξαν το «λευκό» στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που χαρακτηρίζει συνυπεύθυνη την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία για την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικά η αναφορά σε «ασπόνδυλους του λευκού» έχει προκαλέσει σάλο.
Και αυτό γιατί ανάμεσα στους Έλληνες ευρωβουλευτές που επέλεξαν το «λευκό» ήταν και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η φράση «ασπόνδυλους του λευκού» θεωρείται ότι είχε αποδέκτη τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Όλα έγιναν με αφορμή συμπλήρωση 80 χρόνων, την 1η Σεπτεμβρίου, από την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα με τον τίτλο «Η σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης», που έγινε δεκτό με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά. Χαρακτηρίζει τη Σοβιετική Ένωση συνυπεύθυνη με τη ναζιστική Γερμανία για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραπέμποντας στο σύμφωνο μη επίθεσης ως μια συμφωνία συμμαχίας.
Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook πριν μερικές μέρες, ο Απόστολος Δοξιάδης επιτέθηκε σε όσους ευρωβουλευτές δεν υπερψήφισαν το ψήφισμα, κάνοντας λόγο για «δειλούς απόντες», «ασπόνδυλους του λευκού». Σε αυτούς, έγραψε, και σε όσους το καταψήφισαν, «αξίζει ακέραια η ντροπή της στάσης τους. Αλλά ειδικά όσοι ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ οφείλουν να εξηγήσουν την ψήφο τους (οι άλλοι, Σύριζα και ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, είναι τουλάχιστον συνεπείς στην πίστη τους σε ολοκληρωτικά συστήματα)», έγραψε ο Απόστολος Δοξιάδης.

Και η… επιθυμία του για απάντηση και εξήγηση της ψήφου έγινε πραγματικότητα από τον ίδιο τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Από την περασμένη Τρίτη, όταν ο Απόστολος Δοξιάδης έκανε την αναφορά στους «ασπόνδυλους του λευκού», ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν είχε απαντήσει. Το έκανε σήμερα (26.09.2019) με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook.
Αφού τονίζει πως αρνείται να σχολιάσει «την έμμεση αναφορά περισπούδαστου ανδρός στο πρόσωπό μου». Και το κάνει, όπως λέει, «όχι για λόγους σνομπισμού, αλλά ακριβώς γιατί ο χαρακτηρισμός «ασπόνδυλοι του λευκού» δεν είχε -όπως θα ανέμενε κάποιος από έναν προβεβλημένο συγγραφέα και σκηνοθέτη- τη βαρύτητα της ονομαστικής αναφοράς. Εξάλλου, η μειωμένη παρουσία στον οργανισμό μου του γονιδίου SMN1, που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά της εντολής κίνησης από τον εγκέφαλο στους μύες μέσω της σπονδυλικής στήλης, δεν δικαιολογεί και ιατρικά έναν τέτοιο χαρακτηρισμό.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψω στον εαυτό μου να συνηθίσει στην απανθρωποποίηση, αλλά και δεν θα παραβλέψω την επιστημονικά ορθή, διαχρονική παρατήρηση ότι από τη σπονδυλική στήλη καταλαβαίνει κάποιος σε τι λογής εποχή ανήκει ένας άνθρωπος. Πιθανολογώ, δε, ότι στα πλαίσια της αστικής ευγένειας που θέλουμε να μας διακρίνει, θα ακολουθήσει μια «συγνώμη για τον ατυχή χαρακτηρισμό, σε καμία περίπτωση κ. Κυμπουρόπουλε δεν σας αφορούσε προσωπικά»».Γιατί ψήφισα λευκό
Παράλληλα, όμως, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος απαντά γιατί ψήφισε λευκό. Γιατί, όπως τονίζει, «το εν λόγω κείμενο εξισώνει ανιστόρητα, καθότι ατεκμηρίωτα, τον ναζισμό με τον κομμουνισμό» και δεν κάνει «απολύτως καμία αναφορά για τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και στα εκατομμύρια πολιτών της που έδωσαν τη ζωή τους για τη νίκη κατά του φασισμού και τη συντριβή του ναζισμού στην Ευρώπη».
«Σεβόμενος τις προσωπικές μου αρχές και αξίες, τον ιδρυτή του κόμματος που εκπροσωπώ, τους συναδέλφους των ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, επέλεξα το λευκό σε μια εποχή που εύκολα μπορεί να επιστρέψει στο μαύρο. Θα ήθελα, τέλος, να σας διαβεβαιώσω ότι στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού που έχω επιλέξει να δρω, σεβόμενος την εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, ψηφίζω μελετώντας στοιχεία, κάπου μακρυά από τον οπαδικό κομματισμό. Θέλω ουσία και όχι φωνές. Η αντιμετώπιση της Ιστορίας απαιτεί σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακή διαχείριση», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019
ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου οι νεοδημοκράτες σύμβουλοι αρνήθηκαν να σηκωθούν για να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Ένας απ' αυτούς, ο Κωνσταντίνος Μουζακίτης, έχοντας μετανοιώσει για τη στάση του αυτή, όχι μόνο ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Φύσσα "και κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται άνθρωπος", αλλά παραιτήθηκε και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου:
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιλίου
Υποβολή Παραίτησης
Η ευθύνη δεν αφορά μόνο τις πράξεις μας αλλά και τις παραλείψεις μας. Με το να μη σηκωθώ στο δημοτικό συμβούλιο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, συμμορφούμενος με την παράταξή μου, προσέβαλα τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του από συγκαιρινούς ναζί. Οφείλω μία ειλικρινή συγγνώμη στην οικογένειά του και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σε ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας παραιτούμαι από το δημοτικό συμβούλιο.
Κωνσταντίνος Μουζακίτης

Σχολιο.- Και με ποια δικιολογία δεν σηκώθηκαν οι νεοδημοκράτες;
Σχολιο.- Όπως είπε ένας απ' αυτούς, "έχουμε να τιμήσουμε πολύ περισσότερους ήρωες που δεν το έχουμε κάνει". Ίσως να εννοούσε τον Μάλλιο και τον Μπάμπαλη ή παλιότερα τον Καλύβα και τον Κατσαρέα.
Σχολιο.- Ο Κωστας είναι γνώριμος απ τα παλιά. Ίσως μετά την μαλακία του συνήλθε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φωτιά στα κόκκινα η Μαρίνα Πατούλη στην Αργεντινή!
Οι εκπληκτικές φωτογραφίες στο Μπουένος Άιρες
27.09.2019 | 12:00
Η σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά με total red look!
Η Μαρίνα Πατούλη, άφησε για λίγο το αγαπημένο της Μαρούσι για να βρεθεί στο Μπουένος Άιρες! Η σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη απολαμβάνει το ταξίδι της στην Αργεντινή, καλεσμένη του Νίκου Κοκλώνη
Η Μαρίνα Πατούλη, άφησε για λίγο το αγαπημένο της Μαρούσι για να βρεθεί στο Μπουένος Άιρες! Η σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη απολαμβάνει το ταξίδι της στην Αργεντινή, καλεσμένη του Νίκου Κοκλώνη και της εκπομπή του και ποζάρει στις αγαπημένες γωνιές της πόλης φορώντας κατακόκκινα!
Η Μαρίνα Πατούλη έκανε δυο εμφανίσεις με κόκκινο vinul! H μία ήταν με ένα σέξι κόκκινο μίνι φόρεμα και κόκκινες γόβες. Πόζαρε μάλιστα σε ένα ζωγραφισμένο τοίχο της πόλης με μια τεράστια πεταλούδα!
Σχολιο.- Μια ωραία πεταλούδα
Μια ωραία πεταλούδα
σ’ ένα κήπο μια φορά
καμαρώνει και απλώνει
τα γαλάζια της φτερά!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΕΡΙΝΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΟΥ "ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ"
ΚΙ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ, ΟΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ...
Ο Τραμπ στεκόταν πόση ώρα εκεί ακούνητος και χαμογελαστός εκτός και αν είναι κέρινο ομοίωμα που για να είμαι ειλικρινής δεν θα με εξέπληττε: προσέχοντας κανείς τις φωτογραφίες μπορεί να διαπιστώσει ότι ο Τραμπ δεν έχει κουνηθεί ούτε εκατοστό ενώ δεν έχει αλλάξει ούτε το χαμόγελό του, γεγονός που σημαίνει ότι ο ίδιος έμενε ακίνητος στη θέση του και οι ηγέτες ξένων (τριτοκοσμικών ως επί το πλείστων) χωρών πρέπει να περίμεναν στην ουρά για τη φωτογραφία.
Οι Ξένοι ηγέτες μπορούν τώρα να επιστρέψουν στη χώρα τους και να ισχυριστούν ότι «συναντήθηκαν» με τον πλανητάρχη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποθεώθηκε σαν σταρ ο Τσαβιστής Arreaza από τους αμερικανούς πολίτες...
Αμερικανοί πολίτες Βενεζουελανικης καταγωγης αποθεώνουν τον υπουργό των Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019
Βενεζουέλα: 2ο Αντιιμπεριαλιστικό Φόρουμ των Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων (FANB)

Tο 2ο Αντιιμπεριαλιστικό Φόρουμ των Μπολιβαριανών Εθνικών Ένοπλων Δυνάμεων (FANB) "Ανεξάρτητη και Κυρίαρχη Βενεζουέλα", συζητά στο Καράκας τις απειλές της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ ενάντια στην Πατρίδα του Σιμόν Μπολίβαρ.
Στο Φόρουμ παρευρίσκονται ο Υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Εξουσίας, στρατηγός Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες και του Ρεμίγιο Σεμπάγιος, επικεφαλής της Επιχειρησιακής Στρατηγικής Διοίκησης και άλλων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

“Για την ώρα, εμείς και όλοι οι λαοί του κόσμου που είναι ενάντια στην Βορειοαμερικανική Αυτοκρατορία.καταγγέλλουμε στην κόσμο την δράση του ιμπεριαλισμού ενάντια στη Βενεζουέλα”, τόνισε στην ομιλία του ο Παδρίνο Λόπες, απευθύνοντας κάλεσμα να δοθεί η μάχη στο επίπεδο των ιδεών "εκεί που εκείνοι θέλουν να την δώσουν με τα όπλα”, σημείωσε.
Επίσης σημείωσε ότι οι FANB οφείλουν να είναι ισχυρές και σταθερές με τα όπλα τους επ' ώμου, "πάντα πρόθυμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Βενεζουέλας".
Από πλευράς του, ο Διοικητής Επιχειρησιακής Διοίκησης διαβεβαίωσε ότι η ενοποιητική οπτική του Ούγκο Τσάβες,  ξεκίνησε από το 2005 να δίνει ισχύ και ώθηση στην καθοδήγηση των FANB και “επιτεύχθηκε η ενοποίηση της δράσης τους".
“Οι άνδρες και οι γυναίκεςFANB, λόγω της αντιιμπεριαλιστικής και μπολιβαριανής κληρονομιάς μας, έχουμε διατηρήσει την κυριαρχία, την ασφάλεια, την γεωπολιτική θέση, πρώτα απ όλα στον λαό μας", τόνισε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας χρόνος χωρίς τον  σύντροφο Τάσο Κατιντσάρο.
Σε όσους τον γνωρίσαμε, εστω και μεσα από τα γραφτα του, ο Τάσος θα μένει για πάντα στη μνήμη μας ως ένας σπάνιος, ανιδιοτελής, συνεπής και έντιμος επαναστάτης κομμουνιστής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδρυση του ΕΑΜ 27/09/41, σαν σημερα.
Ζητω, ζητω, ζητω το ΕΑΜ. !!!!
Η φωτεινοτερη αντισταση στην νεοτερη ιστορια για την σωτηρια της χωρας και του λαου απο την πεινα, και την απελευθερωση απ'την Γερμανικη Κατοχη.
Αργοτερα αν και ειχε το 60%του λαου με το μερος του, το επνιξαν στο αιμα, γιατι ειχε αρχη προτυπων και ιδανικων λαικης Σοσιαλιστικης κυριαρχιας.
Τεραστιο κεφαλαιο πρεπει να αφιερωθει στην ιστορια
Σχολιο.- Προς πεισμα των καιρων, υπαρχει ακομα η γνησια αριστερα με συνειδητοποιημενους πολιτες που εχει μεγαλη λαικη απηχηση και ας την πολεμουν με πολλους και διαφορετικους μηχανισμους προπαγανδας και καταστολης οχι μονο εδω αλλα και παγκοσμιως. . (καμμια σχεση βεβαια με την μαιμου αριστερα του Συριζα, τυπου Σοσιαλδημοκρατιας.)
Σχολιο.- Οι κομμουνιστές πρωτοπόροι στο ΕΑΜ
κυνηγηθηκαν βαναυσα και απέδειξαν οτι ειναι πραγματικοί πατριώτες.Υπερασπίστηκαν την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του λαού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεκόπη, μαθαίνω, τις 9 Οκτωβρίου η δίκη Μαρινάκη για τα στημένα, διότι παρόντες ήταν 5 από τους 28 κατηγορούμενους και τους μάρτυρες, οι οποίοι είτε λείπουν στο εξωτερικό είτε είναι πολύ νέοι για να πεθάνουν....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Γκρέτα Τούνμπεργκ θα προταθεί για το νόμπελ, ενώ η Αχέντ Ταμίμι θα κλειστεί ξανά στις φυλακές
Ηρωίδα του αγώνα των νέων Παλαιστινίων για λευτεριά από τον ζυγό των Ισραηλινών. Πολέμησε τα τανκς με πέτρες! Κτυπήθηκε, βασανίστηκε, πέρασε από τη φυλακή αλλά ποτέ δεν λύγισε. Έχει ιδανικό την ελευθερία του λαού της! Η οικογένειάς της πέρασε και αυτή από τις φυλακές των Ισραηλινών. Η μάχη για τα ιδανικά απαιτεί θυσίες, ακόμη και για μικρά παιδιά, όπως η Αχέντ που άρχισε τις μάχες, από τα 11 της, με τον πατέρας της στη φυλακή! Ένα κίνημα μάχης τη γέννησε, αυτό υπηρέτησε.
Δεν την προσκάλεσαν στον ΟΗΕ. Δεν την χειροκρότησαν οι ηγέτες του κόσμου που στηρίζουν το Ισραήλ.
Δεν την πρότειναν για βραβείο Νόμπελ.
Την μισούν οι απανταχού ιμπεριαλιστές και οι κονδυλοφόροι τους στα μέσα ενημέρωσης, παρότι εξαναγκάζονται να την παρουσιάζουν για να μη χάσουν την αξιοπιστία τους στον κόσμο, ως μέσα παγκοσμίου παραπλάνησης.
Η υπόθεση της οικογένειας Ταμίμι κάνει έξαλλους τους Ισραηλινούς. «Πρέπει να τελειώσουν τη ζωή τους στη φυλακή», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ Naftali Bennett.
Σήμερα είναι 18 χρονών και ο αγώνας της συνεχίζεται από νέες και νέους μαχητές, στους δρόμους και στις ισραηλινές φυλακές για την ελευθερία της πατρίδας τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To περιβάλλον μας ενώνει όλους είπε στο twitter και στη Σύνοδο του ΟΗΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Εννοούσε μάλλον ότι ενώνει τις εταιρείες,τους επενδυτές τους και τις κυβερνήσεις,διότι κάποια άλλη ένωση δεν μπορεί να φανταστώ.
Στα Αγραφα βέβαια ο κόσμος αντιδρά και αυτό είναι ελπιδοφόρο.Τοπικοί φορείς,κάτοικοι,ακτιβιστές εναντιώνονται και αυτό ειναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια και την ενίσχυση του αγώνα.
Μπουλντόζες, σεκιούριτι και ΜΑΤ «πάτησαν» τα Αγραφα
27.09.2019, 14:14
Με μόνο «εφόδιο» την άδεια του δασάρχη Καρπενησίου, δύο εταιρείες επιχειρούν να ανεβάσουν μηχανήματα στα οροπέδια της Νιάλας και του Βοϊδολίβαδου -υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων- και να ξεκινήσουν εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών, παρακάμπτοντας απόφαση του ΣτΕ και αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις κατοίκων, αιρετών και φορέων.  Τι λένε (και τι κρύβουν) για τις εξελίξεις οι εταιρείες Ανεμοδομική ΑΕΕ και Πουνέντης ΑΕΕ και τι απαντούν ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων.
Ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα της εγκατάστασης των δύο πρώτων βιομηχανικών πάρκων στα Αγραφα. Παρά τις αντιδράσεις κατοίκων, φορέων, συλλόγων και των δημάρχων της περιοχής, την περασμένη εβδομάδα κατασκευάστριες εταιρείες των έργων ανέβασαν μηχανήματα συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και σεκιουριτάδων.
Την κερκόπορτα για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών άνοιξε ο δασάρχης Καρπενησίου με άδεια που εξέδωσε, την οποία επικαλούνται οι εταιρείες, ωστόσο πρόκειται για παράνομη αδειοδότηση, που αψηφά προκλητικά όρο που θέτει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και άρα η έναρξη εργασιών είναι παράνομη.
Από την πλευρά τους, οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Ελλάκτωρ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι ενώ οι κινήσεις τους είναι καθ' όλα νόμιμες, δυσφημούνται για ακατανόητους λόγους.
Αν και το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί άνθρωποι των εταιρειών Ανεμοδομική ΑΕΕ και Πουνέντης ΑΕΕ, που επιχειρούν την κατασκευή των δύο πρώτων αιολικών σταθμών στα οροπέδια της Νιάλας και του Βοϊδολίβαδου -συνολικά περιλαμβάνουν 40 ανεμογεννήτριες (σε υψόμετρο από 1.500 έως 2.000 μέτρα)-, επιχειρώντας να εξαγοράσουν εκτάσεις κτηνοτρόφων, αυτό που συμβαίνει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες εκεί ψηλά στα Αγραφα αγγίζει τα όρια του σουρεαλιστικού.
Αστυνομοκρατία
Προκειμένου να προωθηθούν τρία λαστιχοφόρα μηχανήματα ιδιωτικής τεχνικής εταιρείας, ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες κοντά στον αυχένα της Νιάλας, πάνω από τον οικισμό Καμάρια, επιστρατεύτηκαν για τη συνοδεία και την «προστασία» τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ευρυτανία και την Καρδίτσα, ακόμη και «κλούβα» με ΜΑΤ.
Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε άλλα κομβικά σημεία του βουνού, ελέγχουν όποιον θέλει να προωθηθεί προς τα ψηλά, ουσιαστικά απαγορεύοντας την πρόσβαση, ενώ σεκιουριτάδες αλωνίζουν στο βουνό εδώ και μήνες. Ετσι, η ευρύτερη περιοχή στα όρια των θεσσαλικών και ευρυτανικών Αγράφων βρίσκεται αποκλεισμένη από έναν αστυνομικό κλοιό.
Το καθεστώς αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί αυτές τις μέρες στα Αγραφα για χατίρι των ιδιωτικών εταιρειών κατασκευής αιολικών εγκαταστάσεων συμπληρώνεται από τις αστυνομικές έρευνες σε ιδιόκτητα κτίσματα ανθρώπων που δεν είναι θετικά διακείμενοι στα σχέδια ισοπέδωσης των βουνοκορφών, με την αιτιολογία ότι πραγματοποιούνται έρευνες για ναρκωτικά και για τον… Παλαιοκώστα.
Η εμφάνιση των μηχανημάτων και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε την κινητοποίηση αρκετών κατοίκων της περιοχής και μελών οργανώσεων που εναντιώνονται στην εγκατάσταση των αιολικών, οι οποίοι κάλεσαν σε συγκέντρωση στις 21/9 στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας. Η διαμαρτυρία βρέθηκε επίσης υπό στενό αστυνομικό κλοιό, που ακολούθησε την αυτοκινητο-πορεία στα βουνά των Αγράφων.
Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βραγγιανών οι ισχυρές αστυνομικές έκλεισαν τον δρόμο και απαγόρευσαν την πρόσβασή τους προς τον αυχένα της Νιάλας.
Η εγκατάσταση μηχανημάτων για τα αιολικά έργα στα Αγραφα προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου της Λίμνης Πλαστήρα.
Οπως ανέφεραν σε δήλωσή τους, «η εταιρεία, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από Δασαρχείο, υπουργείο και δήμους, προέβη παράνομα στην εγκατάσταση των μηχανημάτων έργων. Είναι έτοιμη να επέμβει παράνομα στη φύση και το περιβάλλον των Αγράφων, χωρίς να έχει καταθέσει ουσιαστική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (…)». Στη συνέχεια, καταδικάζουν την αστυνομική παρουσία στην περιοχή «με στόχο την προστασία της εταιρείας, που είναι παράνομη. Η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να ζητήσει τις σχετικές άδειες και όχι να κάνει πλάτες στην εταιρεία», ανέφεραν, απαιτώντας την άμεση αναστολή των εργασιών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει μεγάλη πλάκα να ακούς το Σύριζα να κατηγορεί τη ΝΔ ότι ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου.Νομίζω βασικά ότι η κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου έχει ποινικοποιηθεί και με τη συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης,η οποία έδωσε γη και ύδωρ στην πολυπλόκαμη μαφία εσωτερικού και εξωτερικού που λυμαίνεται τον τόπο ενισχύοντας την.
Γι αυτό λοιπόν οι γαριδομακαρονάδες στην Καστέλλα με τον γνωστό επιχειρηματία και τα μοχίτο με τον Καλογρίτσα στην ταράτσα του Χίλτον δεν μας απασχολούν.Απασχολούν μόνο όσους δεν αντιμετώπισαν σοβαρά και με σχέδιο τους τσιφλικάδες και προσπαθούν τώρα να κάνουν θεσμική αντιπολίτευση,ενώ ήταν κυβέρνηση 4,5 χρόνια σε μια κομβική ιστορική στιγμη της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



78 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ!
Στις 27 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 78 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), που συσπείρωσε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση του λαού μας ενάντια στο γερμανικό φασισμό.
Όταν τα φασιστικά στρατεύματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας κατέκτησαν την Ελλάδα και οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα (27 Απρίλη 1941),
οι κομμουνιστές έσπευσαν να ανασυγκροτήσουν το ΚΚΕ και να οργανώσουν την Αντίσταση κατά των κατακτητών.
Στις 31 Οκτώβρη 1940 το (πρώτο) «ανοιχτό γράμμα προς τον ελληνικό λαό» του Νίκου Ζαχαριάδη, Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, από τα μπουντρούμια της Κρατικής Ασφάλειας, χάραξε τη γραμμή της πάλης στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.
Το γράμμα δημοσιεύτηκε στις 2 Νοέμβρη 1940 και ανάμεσα σε άλλα, καλούσε:
«Δίπλα στο κύριο μέτωπο και ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα […]
Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξένη ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό».
Στη γραμμή του «ανοιχτού γράμματος» κινήθηκε στη συνέχεια η δράση του ΕΑΜ.
Το ΚΚΕ είχε βγει βαριά χτυπημένο από τη βασιλομεταξική δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936.
Η Κρατική Ασφάλεια μπόρεσε να συγκροτήσει τη χαφιέδικη «Προσωρινή Διοίκηση» σε ρόλο καθοδηγητικού οργάνου του Κόμματος, που εξέδιδε τον κατευθυνόμενο «Ριζοσπάστη».
Στο ίδιο διάστημα, με πρωτοβουλία στελεχών του ΚΚΕ, είχε συγκροτηθεί η «Παλιά Κεντρική Επιτροπή», που λειτουργούσε ως καθοδηγητικό όργανο του Κόμματος.
Το ΚΚΕ είχε στερηθεί τις σημαντικές υπηρεσίες εκατοντάδων στελεχών του, που η κυβέρνηση Μεταξά παρέδωσε στους Γερμανούς, καθώς και του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, που επίσης τον παρέδωσε στην Γκεστάπο και αυτή τον έστειλε στο στρατόπεδο Νταχάου.
Μπόρεσε ωστόσο να ξεπεράσει τις δυσκολίες και σε πολύ λίγο χρόνο μετατράπηκε σε ισχυρό και μαζικό Κόμμα.
Την 1η του Ιούλη 1941, συγκροτείται η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και συνέρχεται η 6η Ολομέλειά της. Το θέμα της συζήτησης ήταν:
«Η τρέχουσα στιγμή και τα καθήκοντα των Ελλήνων κομμουνιστών – έκκληση προς τα μέλη του ΚΚΕ».
Στην απόφασή της η ΚΕ (ΚΚΕ – Επίσημα Κείμενα, τ. 5ος, σελ. 36-40) κάνει εκτίμηση του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα του πολέμου:
«Η ανθρωπότητα περνάει την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της. Απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης απλώνονται όλο και πιο πολύ οι φλόγες του δεύτερου ιμπεριαλιστικού πολέμου, που έχει σκοπό το ξαναμοίρασμα της Γης […]».
Ταυτόχρονα, εκτιμά ότι η υπεράσπιση και η νίκη της ΕΣΣΔ στον πόλεμο (ήδη από τις 22 του Ιούνη 1941 είχε δεχτεί τη χιτλερική επίθεση), ταυτίζεται με την αντιφασιστική πάλη των λαών.
Η απόφαση της 6ης Ολομέλειας θέτει ως καθήκον την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, μέσω της αντιμετώπισης της διαβρωτικής, από τον ταξικό αντίπαλο, δουλειάς στην περίοδο της Μεταξικής δικτατορίας ως εξής:
«Ο γερμανο-ιταλικός φασιστικός ζυγός και ο διεκπεραιωτής του, η αντεθνική κυβέρνηση Τσολάκογλου, οδηγούν καθημερινά τον ελληνικό λαό στον αφανισμό. […]
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας καλεί τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και τις οργανώσεις του, σ’ ένα εθνικό μέτωπο της απελευθέρωσης:
α) Για το διώξιμο της γερμανοϊταλικής κατοχής από την Ελλάδα. β) Για την ανατροπή της κυβέρνησης – οργανέτου τους. γ) Για την καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης.
δ) Για την υποστήριξη κάθε συνεπούς αντιφασιστικής δύναμης με όλα τα μέσα. ε) Για το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης από όλα τα κόμματα, που θα αποκαταστήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού…»
Τα αποτελέσματα της δράσης του ΚΚΕ με βάση αυτήν την απόφαση δεν άργησαν να έρθουν.
Η ίδρυση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ
Ήδη, από το Μάη – Ιούνη, ακόμη, του ’41, είχαν δημιουργηθεί πλατιές απελευθερωτικές οργανώσεις:
Στη Μακεδονία η οργάνωση «Ελευθερία»,
στην Ήπειρο το «Πατριωτικό Μέτωπο»,
στην Καλαμάτα η «Νέα Φιλική Εταιρεία»,
στον Πύργο το «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» κ.ο.κ.
Η πρώτη, όμως, πανελλαδική εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση ήταν η Εθνική Αλληλεγγύη, που ιδρύθηκε στην Αθήνα στις 28 του Μάη του 1941.
Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ αμέσως μετά την έναρξη της Κατοχής, δημιουργήθηκαν το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΕΑΜ – 16 Αυγούστου 1941).
Στις 27 Σεπτέμβρη του 1941 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική σύσκεψη του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου με τη συμμετοχή:
του ΚΚΕ,
του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΚΕ),
της Ένωσης Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ)
και του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΕ).
Το Νοέμβρη του 1941, ο Θανάσης Κλάρας (Άρης Βελουχιώτης)πάει στη Ρούμελη με αποστολή της ΚΕ του ΚΚΕ να ερευνήσει τις δυνατότητες οργάνωσης του ένοπλου αγώνα και το Δεκέμβρη καταθέτει θετική, ως προς το θέμα, έκθεση στην ΚΕ.
Στις αρχές Γενάρη του 1942, συνήλθε η ΚΕ του ΚΚΕ και αποφάσισε την ίδρυση πανελλαδικού απελευθερωτικού στρατού.
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, στις 2 Φλεβάρη του 1942, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική σύσκεψη του ΕΛΑΣ.
Στις 16 Φλεβάρη του 1942 ιδρύεται ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (ΕΛΑΣ), το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ.
Στις 23 Φλεβάρη 1943 ιδρύθηκε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ), που συσπείρωσε στις γραμμές της την πλειοψηφία της νεολαίας.
Τον ίδιο χρόνο συγκροτήθηκε το Εθνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Ναυτικό (ΕΛΑΝ).
Δίπλα σε αυτές τις οργανώσεις έδρασαν η Εθνική Αλληλεγγύη, η Επιμελητεία του Αντάρτη και η Οργάνωση για την Προστασία του Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ).
Με την ανάπτυξη της ένοπλης πάλης του ΕΛΑΣ δημιουργήθηκαν γρήγορα ελεύθερες περιοχές στην Ελλάδα.
Το ΕΑΜ δημιούργησε φύτρα εξουσίας στις απελευθερωμένες περιοχές (Αυτοδιοίκηση, Λαϊκή Δικαιοσύνη).
Στις 10 Μάρτη 1944 ορκίστηκε η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), το κεντρικό πολιτικό όργανο διοίκησης των απελευθερωμένων περιοχών.
Μετά από εκλογές (23 Απρίλη 1944), που έγιναν στις συνθήκες της Κατοχής, εκλέχτηκε το «Εθνικό Συμβούλιο» με έδρα τις Κορυσχάδες (30 Απρίλη 1944).
Στις εκλογές ψήφισαν για πρώτη φορά οι γυναίκες και οι νέοι από 18 χρόνων.
Συμμετείχαν περίπου 1.800.000 ψηφοφόροι, δίχως να υπολογίζονται τα αποτελέσματα της Κρήτης, της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και των νησιών του Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 1936 είχαν πάρει μέρος 1.000.000 ψηφοφόροι.
Η δράση του ΕΑΜ περιλάμβανε όλες τις μορφές πάλης: Απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, διαβήματα, ένοπλη οργάνωση.

https://www.rovespieros.gr/78-xronia-idrisi-eam/?fbclid=IwAR3uA47kus05n3ULb43ZQOXS3k23wN3ivgjqEr_1_Dm0FBxZe9Re8rxzMLE




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριάκος Μητσοτάκης:το περιβάλλον μας ενώνει όλους..-Α]Το αρσενικό στις Σκουριές μας ενώνει;;;β]Η πιθανή τσιμεντοποίηση του Ελληνικού που θα θυμίζει Mall και Golden Hall συνιστά υποτιθέμενο μεταμνημονιακό ξέφωτο;Γ]Το ξεπούλημα της ΔΕΗ,που αντί να χρησιμοποιηθούν σύγχρονα φίλτρα γίνεται μια εκστρατεία υπέρ ενός πράσινου καπιταλισμού,ο οποίος συχνά αντί να δίνει λύσεις δημιουργεί νέα προβλήματα στήνοντας ένα δίπολο μεταξύ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ορυκτών καυσίμων βάζοντας τους επαϊοντες να τοποθετούνται ανάλογα με τον τομέα τους και τις εταιρείες που υπηρετούν




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πατέρα, δε μπορώ να τους εγκαταλείψω" - Ο ΗΡΩΑΣ Στρατιώτης ΠΖ Β. Ραχούτης στο "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ"
19 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην Ελλάδα – Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει τους ήρωες εκείνης της τραγικής νύχτας
Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 το «Εξπρές Σάμινα» αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά με 533 άτομα, από τα οποία τα 472 ήταν επιβάτες και τα υπόλοιπα 61 το πλήρωμα.
Περί ώρα 22.12 ενώ το πλοίο πλησιάζει να προσεγγίσει το λιμάνι της Παροικιάς της Πάρου, με ανέμους 8 μποφόρ, 2 μίλια ανοικτά της Πάρου, προσκρούει με ταχύτητα 18 κόμβων, στις νησίδες «Πόρτες Πάρου» με συνέπεια το πλοίο να υποστεί ρήγμα στα δεξιά ύφαλά του, μήκους περίπου τριών μέτρων, στη βάση του δεξιού πτερυγίου ευσταθείας, το νερό να κατακλύσει το μηχανοστάσιο του πλοίου, παίρνοντας γρήγορα κλίση προς τα δεξιά και μετά 25 λεπτά να βυθιστεί.
Μεγάλος πανικός προκλήθηκε στους επιβαίνοντες λόγω της συσκότισης στο πλοίο από ηλεκτρική βλάβη καθώς δεν λειτούργησε ούτε η εφεδρική ηλεκτρογεννήτρια (emergency generator) αλλά και από την απουσία ειδοποίησης της σειρήνας έκτακτης ανάγκης αλλά και της σχετικής ενημέρωσης από τα φορητά μεγάφωνα του πλοίου, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες, τρομοκρατημένοι, να πηδήξουν στη θάλασσα.
Στο καράβι επιβαίνουν και 20 στρατιώτες, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους τους.
Ανάμεσά τους ο στρατιώτης Πεζικού Βασίλης Ραχούτης, από τη Λαμία.Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άτυχος Βασίλης έσωσε αρκετό κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Λίγο πριν βυθιστεί το πλοίο, ο πατέρας του τηλεφωνικά τον παρακαλούσε να το εγκαταλείψει και να σωθεί.
Εκείνος όμως δεν το έκανε!
Δεν μπορούσε να εγκαταλείψει αβοήθητους τους συνανθρώπους του.
Ο Βασίλης μαζί με άλλους 19 συναδέλφους του, έδωσε τον υπερπάντων αγώνα για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.
Έχασε την ζωή του, παλεύοντας με τα μανιασμένα κύματα, προσπαθώντας να σώσει ένα μωρό, αφού πρώτα είχε σώσει την μητέρα!
Τα ερωτήματα παραμένουν ακόμα αναπάντητα, ενώ οι μνήμες του τραγικού συμβάντος μένουν άσβεστες στα μυαλά και τις ψυχές των οικογενειών των θυμάτων αλλά και όσων επέζησαν από την τραγωδία του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ".
ΑΘΑΝΑΤΟΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΟΠΥΥ λέει «όχι» στη θεραπεία που θα σώσει τη ζωή του 17 μηνών Παναγιώτη Ραφαήλ
Πριν λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύση την έκκληση της οικογένειας του 17 μηνών Παναγιώτη Ραφαήλ που διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, μια σπάνια εκφυλιστική νόσο που προσβάλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής.
Οι γονείς του παιδιού ζητούσαν την θετική γνωμοδότηση του ΕΟΠΥΥ ώστε ο μικρός να λάβει τη  γονιδιακή θεραπεία που εγκρίθηκε στην Αμερική και στοχεύει στην αποκατάσταση του ελαττωματικού γονιδίου που είναι υπεύθυνο για την μυϊκή αδυναμία.  Δυστυχώς το κόστος της συγκεκριμένης θεραπείας μαζί με την νοσηλεία ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Η  ιστορία του παιδιού είναι αντίστοιχη με αυτή του 22 μηνών παιδιού από την Κύπρο, Αντώνη Χρίστου, που μετά από κινητοποίηση το Υπουργείο Υγείας  Κύπρου αποφάσισε να καλύψει εξ’ ολοκλήρου τη εξειδικευμένη θεραπεία του στο εξωτερικό.
Ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα για τη θεραπεία του μικρού
Με χθεσινή ανάρτηση της οικογένειας ενημερωθήκαμε ότι το αίτημα για μετάβαση στην Αμερική και έγκριση ώστε το παιδί να  λάβει τη μοναδική γονιδιακή θεραπεία για την πάθηση του, απορρίφθηκε από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ. Η οικογένεια δηλώνει απογοητευμένη με αυτή την αρνητική εξέλιξη όμως δεν το βάζει κάτω και αναμένει την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πόθεν έσχες του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με περισσότερα από 120 ακίνητα
Πάντως είναι εντυπωσιακό πως τα ακίνητα γεμίζουν 9 σελίδες στη δήλωση πόθεν έσχες, από τη σελίδα 6 έως και τη σελίδα 14.
Από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών προκύπτει πως προχώρησε και στην αγορά ενός ταχύπλοου 8,5 μέτρων. Επιπλέον, έχει δηλώσει και ένα δάνειο ύψους 300.000 ευρώ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον εσκισες τον Κουλη, Παπαδημουλη. Να σε χαιρονται τα απολυφαδια οι συριζαιοι!
Στο κλαμπ των εκατομμυριούχων πολιτικών ανήκει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος διαθέτει ρευστό σε καταθέσεις και μετοχές αξίας δύο εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη δήλωση του πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2018, τα προσωπικά εισοδήματα του κ. Παπαδημούλη ανήλθαν σε 252.700,95 ευρώ και της συζύγου του σε 25.265,65 ευρώ.
Σε 18 τραπεζικούς λογαριασμούς το ζεύγος Παπαδημούλη έχει καταθέσεις συνολικού ύψους 1.094.550,12 ευρώ, ενώ η σύζυγος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνδικαιούχος με τον αδερφό της σε επιπλέον δύο λογαριασμούς με καταθέσεις 436.040,59 ευρώ.
Στο μεταξύ, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημούλη κατά το συγκεκριμένο οικονομικό έτος περιελάμβανε 19 τίτλους μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων με αποτίμηση αξίας ύψους 973.593,94 ευρώ έως την εκποίηση 667 μεριδίων αμοιβαίου κεφαλαίου (KBC PRIVILEGED) έναντι 211.952,59 ευρώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ – ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Ο πασοκος και μετα συριζαιος Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη έχει Ακίνητα, Μετοχές, Καταθέσεις και Θυρίδα!
Ο Γιώργος Ιωακειμίδης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ισόβιος Δήμαρχος, μιας και η βασική του εργασία τα τελευταία 20+ χρόνια είναι αυτή.
Και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι το επάγγελμα του Δημάρχου τελικά μπορεί να σου εξασφαλίσει και μια άνετη ζωή, αν κρίνουμε από το πόθεν έσχες του κ. Ιωακειμίδη.
Στην κοινή δήλωση με τη σύζυγό του, καταγράφουν ετήσιο εισόδημα 75.000 ευρώ περίπου για το 2018, ενώ διατηρούν πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, μετοχές,πολλά ακίνητα ,μια θυρίδα και… μηδέν δάνεια!
Από αυτά που φαίνονται και δηλώνονται ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρίκη για τα 300 αγόρια που βιάζονταν και βρέθηκαν αλυσοδεμένα σε σχολείο στη Νιγηρια
Στην περιοχή είχαν εκτοπιστεί λόγω της βίας 240.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
Περισσότερα από 300 αγόρια «διαφόρων εθνικοτήτων», μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και ανήλικα, τα οποία είχαν υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς, βρήκε σε ένα ισλαμικό σχολείο και διέσωσε η αστυνομία της Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, δήλωσε εκπρόσωπός της στο AFP.
Η επιδρομή που πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε οίκημα της συνοικίας Ριγκάσα οδήγησε στον εντοπισμό μαθητών και σπουδαστών που ζούσαν σε «απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες με το πρόσχημα ότι τους διδάσκουν το Κοράνι και τους αναμορφώνουν», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας της Καντούνα, ο Γιακούμπου Σάμπο.
Ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος και οι έξι βοηθοί του συνελήφθησαν, διευκρίνισε.
Όλα τα παιδιά που είδε δημοσιογράφος του Reuters που πήγε εκεί ήταν αγόρια ηλικίας από περίπου 5 ως 19 ετών.
«Βρήκαμε περίπου 100 μαθητές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν παιδιά που δεν ήταν καν 9 ετών, αλυσοδεμένα σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου τα είχαν βάλει για να διορθωθούν και να γίνουν υπεύθυνα», δήλωσε ο Σάμπο, διευκρινίζοντας ότι πολλά από αυτά είχαν ουλές στην πλάτη.
«Τα θύματα είχαν υποστεί κακομεταχείριση. Κάποια από αυτά είπαν ότι είχαν βιαστεί από τους καθηγητές τους», πρόσθεσε ο Σάμπο.
Το «δωμάτιο βασανιστηρίων»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρησιμοποιείτε φακελάκια τσαγιού; Δείτε ποιος κίνδυνος υπάρχει
Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά στις κούπες μας. Τα περισσότερα φτιάχνονται από φυτικές ίνες, ωστόσο πολλές μάρκες ακόμα χρησιμοποιούν πλαστικό για να σφραγίσουν τα φακελάκια.
Στη συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Environemental Science and Technology», διαπιστώθηκε ότι, όταν βάζουμε ένα πλαστικό φακελάκι τσαγιού σε μια κούπα με σχεδόν βρασμένο νερό (95 βαθμούς Κελσίου), απελευθερώνονται περίπου 11,6 δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια και 3,1 δισεκατομμύρια νανοπλαστικά σωματίδια στην κούπα.
Το ανησυχητικό είναι ότι οι ποσότητες αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ετήσιες εκτιμώμενες ποσότητες μικροπλαστικών και νανοπλαστικών σωματιδίων που καταναλώνει ένας άνθρωπος. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι ένας μέσος άνθρωπος τρώει περίπου 50.000 μικροπλαστικά σωματίδια τον χρόνο και εισπνέει αντίστοιχη ποσότητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Ο πρόεδρος Ντούκε παρέδωσε στον ΟΗΕ ψευδή πληροφορία για την παρουσία ανταρτών στη Βενεζουέλα
 Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 22:56
Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε υπέβαλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, έναν φάκελο με «αποδείξεις» για την παρουσία ανταρτών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) στη Βενεζουέλα. Ωστόσο, όπως επαλήθευσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον δύο από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονταν στο υλικό αυτό είχαν τραβηχτεί στην Κολομβία και μάλιστα η μία πριν από μερικά χρόνια.
Ο Ντούκε ανήρτησε στο Twitter τις υποτιθέμενες φωτογραφίες από τη δράση των ανταρτών του ELN στη Βενεζουέλα, τις οποίες παρέδωσε την Πέμπτη στον Γκουτιέρες. Όπως γράφει, η μία δείχνει αντάρτες «να κάνουν κατήχηση» σε μαθητές «αγροτικών σχολείων» στην πολιτεία Τατσίρα της Βενεζουέλας, τον Απρίλιο του 2018.
Στη φωτογραφία εικονίζονται άνδρες και γυναίκες ντυμένοι με στολές παραλλαγής, ένοπλοι, με κόκκινα και μαύρα περιβραχιόνια (τα χρώματα του ELN), μαζί με τουλάχιστον 11 παιδιά.
Όμως η εφημερίδα El Colombiano του Μεντεγίν διαψεύδει τον πρόεδρο: όπως ανέφερε, η φωτογραφία δόθηκε στην εφημερίδα το 2015 από μέλη της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών που της είπαν ότι επρόκειτο όντως για αντάρτες του ELN που στρατολογούσαν ανηλίκους στο Ελ Τάμπο, στην επαρχία Κάουκα της Κολομβίας, που απέχει σχεδόν 1.200 χιλιόμετρα από την Τατσίρα. Η εφημερίδα δημοσίευσε τη φωτογραφία στις 7 Ιουνίου 2015, μαζί με ένα ρεπορτάζ για τη στρατολόγηση παιδιών από τους αντάρτες.
«Αυτή η πληροφορία δεν αφορά τον ELN στη Βενεζουέλα, είναι από την Κάουκα. Την είχαμε κατ' αποκλειστικότητα το 2015. Μας την έδωσε η υπηρεσία πληροφοριών», δήλωσε ο Χαβιέρ Αλεχάντερ Μασίας, ο υπεύθυνος του τμήματος «Ειρήνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα» της El Colombiano. Ο Μασίας ήταν εκείνος που είχε γράψει το άρθρο το 2015. Είχε πάει στο Ελ Τάμπο για να κάνει ρεπορτάζ για τη στρατολόγηση ανηλίκων από τους αντάρτες του ELN και των FARC, που τα επόμενα χρόνια κατέθεσαν τα όπλα, αφού υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία το 2016.
Μια πηγή του προεδρικού μεγάρου, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα, όμως επέμεινε ότι η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε μεν στην Τατσίρα της Βενεζουέλας, αλλά το 2013. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από άλλη, ανεξάρτητη πηγή, το πού τραβήχτηκε η φωτογραφία. Είναι όμως δεδομένο ότι δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 7 Ιουνίου 2015 από την El Colombiano.
Εξάλλου, στα έγγραφα που παρέδωσε στον Γκουτιέρες ο Ντούκε αναφέρεται ότι διαπράχθηκε μια «σφαγή» στην πολιτεία Μπολίβαρ της Βενεζουέλας τον Οκτώβριο του 2018, σε συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών του ELN και μελών συμμοριών, των λεγόμενων «πράνες». Η πληροφορία αυτή συνοδευόταν από τη φωτογραφία μιας ξύλινης καλύβας, στην οποία ήταν ζωγραφισμένο το έμβλημα του ELN. Ο άνθρωπος που τράβηξε τη φωτογραφία δεν ήταν άλλος από τον φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Λουίς Ρομπάγιο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η καλύβα δεν βρίσκεται στην Βενεζουέλα αλλά στην περιοχή Κατατούμπο της Κολομβίας, όπου έκανε ρεπορτάζ πέρσι τον Δεκέμβριο.
Η Κολομβία κατηγορεί συχνά τη Βενεζουέλα ότι δίνει άσυλο τους Κολομβιανούς αντάρτες και τους εμπόρους ναρκωτικών. Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ιβάν Ντούκε ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση, παρουσιάζοντας έναν «φάκελο» 128 σελίδων, με «ακλόνητες αποδείξεις».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νιγηρία: Η αστυνομία διέσωσε περισσότερα από 300 αγόρια που είχαν υποστεί βασανιστήρια σε ισλαμικό σχολείο
 Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 16:29
Περισσότερα από 300 αγόρια «διαφόρων εθνικοτήτων», μεταξύ των οποίων βρισκόντουσαν και ανήλικα, τα οποία είχαν υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς, εντόπισε σε ένα ισλαμικό σχολείο και διέσωσε η αστυνομία της Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, δήλωσε εκπρόσωπός της στο AFP.
Η επιδρομή που πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε οίκημα της συνοικίας Ριγκάσα οδήγησε στον εντοπισμό μαθητών και σπουδαστών που ζούσαν σε «απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες με το πρόσχημα ότι τους διδάσκουν το Κοράνι και τους αναμορφώνουν», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας της Καντούνα, ο Γιακούμπου Σάμπο.
Ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος και οι έξι βοηθοί του συνελήφθησαν, διευκρίνισε.
Όλα τα παιδιά που είδε δημοσιογράφος του Reuters που πήγε εκεί ήταν αγόρια ηλικίας από περίπου 5 ως 19 ετών.
«Βρήκαμε περίπου 100 μαθητές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν παιδιά που δεν ήταν καν 9 ετών, αλυσοδεμένα σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου τα είχαν βάλει για να διορθωθούν και να γίνουν υπεύθυνα», δήλωσε ο Σάμπο, διευκρινίζοντας ότι πολλά από αυτά είχαν ουλές στην πλάτη.
«Τα θύματα είχαν υποστεί κακομεταχείριση. Κάποια από αυτά είπαν ότι είχαν βιαστεί από τους καθηγητές τους», πρόσθεσε ο Σάμπο.
Η αστυνομία βρήκε επίσης εκεί ένα «δωμάτιο βασανιστηρίων», όπου τους μαθητές τους έδεναν με αλυσίδες και τους ξυλοκοπούσαν όταν οι «εκπαιδευτικοί» έκριναν ότι είχαν κάνει κάποιο σφάλμα.
Η επιδρομή της αστυνομίας έγινε εκεί μετά τις επανειλημμένες καταγγελίες γειτόνων, οι οποίοι δήλωναν ότι κάτι αρρωστημένο συνέβαινε στο σχολείο αυτό.
«Τα θύματα ήταν διαφόρων εθνικοτήτων και δύο από αυτά δήλωσαν κατά την κατάθεσή τους ότι τα είχαν πάει εκεί οι γονείς τους από την Μπουρκίνα Φάσο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα προέρχονταν από βόρειες πολιτείες της Νιγηρίας.
Το σχολείο αυτό, το οποίο λειτουργούσε εδώ και περίπου δέκα χρόνια, φιλοξενούσε παιδιά που τα είχαν πάει εκεί οι γονείς τους για να διδαχθούν το Κοράνι, αλλά και για να ξαναμπούν στον ίσιο δρόμο κάποιοι μικροί παραβάτες ή χρήστες ναρκωτικών.
Ο βορράς της Νιγηρίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, διαθέτει πολλούς «οίκους αναμόρφωσης», περισσότερο ή λιγότερο επίσημους, που προσφέρουν μια αυστηρά θρησκευτική παιδεία.
Οι γονείς ορισμένων θυμάτων που προέρχονται από την Καντούνα, τους οποίους κάλεσε η αστυνομία, «συγκλονίστηκαν και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους» όταν είδαν την κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν τα παιδιά τους, διότι δεν είχαν την παραμικρή ιδέα γι'αυτό που ζούσαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Αυτοί πήγαιναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τρόφιμα στα παιδιά τους και τους επιτρεπόταν να τα βλέπουν μόνον μία φορά στους τρεις μήνες.
«Δεν τους επιτρεπόταν να μπουν μέσα στο σχολείο ώστε να δουν τι συμβαίνει, τα παιδιά τα έβγαζαν έξω για να τα δουν για μια στιγμή», κατέληξε ο εκπρόσωπος.
Αναφερόμενη στον βορρά της Νιγηρίας, η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 240.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από εκεί λόγω των κλιμακούμενων επιθέσεων από ένοπλες οργανώσεις.
Περισσότεροι από 40.000 έχουν διασχίσει τα βόρεια σύνορα και έχουν περάσει στον Νίγηρα τους τελευταίους 10 μήνες, ενώ περίπου 200.000 έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Νιγηρίας, σύμφωνα με την UNHCR.
«Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν ασφάλεια, να γλυτώσουν από τις επιθέσεις που διαπράττουν στα τυφλά ένοπλες οργανώσεις εναντίον ανδρών, γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Μπάμπαρ Μπάλοχ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι για τις οργανώσεις αυτές δεν γνωρίζουμε πολλά και είναι διαφορετικές από την ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ που τρομοκρατεί εδώ και χρόνια την περιοχή.
Ωστόσο οι οργανώσεις αυτές δείχνουν να είναι καλά εξοπλισμένες και οργανωμένες, πρόσθεσε.
Κάποιοι από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τις πολιτείες Σόκοτο, Ζαμφάρα και Κάτσινα για να γλιτώσουν από την βία αναφέρουν απαγωγές, βασανιστήρια, εκβιασμούς, δολοφονίες, βιασμούς και την καταστροφή σπιτιών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικάζεται μετά από 8 χρόνια η αγωγή του Μ. Κυπραίου που τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ το 2011
Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τις οργισμένες διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, όταν οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δίπλα σε αυτόν χειροβομβίδα κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα να απολέσει δια παντός την ακοή του. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 12:30 στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στη Λουΐζης Ριανκούρ γίνεται η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου, Μανώλη Κυπραίου από τα ΜΑΤ το 2011 κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων, ο οποίος έχασε πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν σε απόσταση αναπνοής χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου του 2011.
Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τις οργισμένες διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, όταν οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δίπλα σε αυτόν χειροβομβίδα κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα να απολέσει δια παντός την ακοή του. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”! (για να θυμηθούμε και τα κατορθώματα της ομάδας Δέλτα)
Το περιστατικό είχε προκαλέσει αντιδράσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τότε «καταδίκασε απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να “κάνει τη δουλειά του” κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φτωχουλης του Θεου Αχιλλεας Μπεος δημαρχος Βολου δηλωσε ετησιο εισοδημα 6.000 ευρω!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Σήμερα Παρασκευη η συγκέντρωση για την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ
Στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια
Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια, συγκέντρωση - εκδήλωση τιμής για την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ.
Σαν σήμερα, στις 27 Σεπτέμβρη του 1941, σε ένα σπίτι στη Νεάπολη Εξαρχείων, υπογράφτηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ το ιδρυτικό κείμενο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ). Αλλωστε, το Κόμμα από την πρώτη στιγμή της Κατοχής, σε συνθήκες που η πείνα θέριζε τους εργαζόμενους, που η απεργία τιμωρούνταν με θάνατο, με τα έμπειρα και ατσαλωμένα στελέχη του, πρωτοστάτησε στην οργάνωση της ταξικής πάλης, για τη λαϊκή επιβίωση και την αντιμετώπιση των ναζί κατακτητών.
Στις 16 Ιούλη είχε προηγηθεί η ίδρυση του Εργατικού ΕΑΜ, με ραχοκοκαλιά την Ενωτική ΓΣΕΕ. Ενώ, λίγο μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, με απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΚΕ του ΕΑΜ συγκροτείται ο νέος στρατός της Εθνικής Αντίστασης, ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, ο θρυλικός ΕΛΑΣ. Τα βήματα της οργάνωσης του λαού συνεχίζονται: Το Φλεβάρη του 1942, με πρωτοβουλία της ΟΚΝΕ, ιδρύεται το ΕΑΜ Νέων, που έδωσε χιλιάδες μέλη στον ΕΛΑΣ, ενώ το Φλεβάρη του 1943 ιδρύεται η ΕΠΟΝ.
Η λαϊκή εποποιία ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους είχε ήδη ξεκινήσει να γράφεται: Το ΕΑΜ έσωσε το λαό από την πείνα. Χάρη στη δράση του δεν στάλθηκε ούτε ένας εργάτης για να δουλέψει στα γερμανικά εργοστάσια, δεν στάλθηκε ούτε ένας για να πολεμήσει κατά της Σοβιετικής Ενωσης. Ο ΕΛΑΣ καθήλωσε 8 έως 12 εχθρικές μεραρχίες, προξένησε στους κατακτητές απώλειες δεκάδων χιλιάδων νεκρών, συνέλαβε αιχμαλώτους, με αποτέλεσμα την άνοιξη του 1944 να ελέγχει τα 2/3 της χώρας και τη στιγμή της απελευθέρωσης περισσότερο από το 90% του εδάφους. Στην απέναντι πλευρά στάθηκε ο αστικός πολιτικός κόσμος: Ενα τμήμα συνεργάστηκε ανοιχτά με τους ναζί σχηματίζοντας τις κατοχικές κυβερνήσεις, ένα άλλο κατέφυγε μαζί με το παλάτι στην Αίγυπτο και ένα τρίτο απλά απείχε.
Ψυχή, καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης του έπους του ΕΑΜ ήταν το ΚΚΕ. Χιλιάδες ήταν οι κομμουνιστές και άλλοι ΕΑΜίτες που έδωσαν τη ζωή τους, στην Καισαριανή, στο Κούρνοβο, στο Χαϊδάρι, στον Αη Στράτη κ.α. Μια πορεία ηρωική, που αν και δεν στέφθηκε με την ολοκληρωτική νίκη, με την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, εντούτοις προσφέρεται για πλούσια συμπεράσματα και διδάγματα, δείχνει το μεγαλείο του λαού που αγωνίζεται, βαδίζοντας μαζί με τους κομμουνιστές στη σύγκρουση ακόμα και με τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Διδασκόμαστε - εμπνεόμαστε - συνεχίζουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
«Εφευρισκουν» νέα «επίθεση με χημικά» οι ΗΠΑ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
«Επίθεση» με «χημικά όπλα» σε βάρος αμάχων, το φετινό Μάη, σε χωριό της Λαττάκειας στη Συρία φάνηκε να «εφευρίσκουν» χτες οι ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα που απειλούνται από ανταγωνιστές στην περιοχή, όπως η Ρωσία και το Ιράν.
Αποκλειστικές πληροφορίες της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», που επικαλέστηκαν ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο, ανέφεραν ότι εμφανίστηκαν «νέες εκτιμήσεις» από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που φέρουν τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις να χρησιμοποίησαν αέριο χλωρίνης σε πεδία συγκρούσεων κοντά στο χωριό Καμπάνα στην επαρχία Λαττάκειας στις 19 Μάη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.
Η συριακή κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες αυτές, ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αξιοποίησε τις «πληροφορίες» αυτές, που βγαίνουν με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, για να κλιμακώσει τις πιέσεις σε βάρος της συριακής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «η επίθεση δεν θα παραμείνει αναπάντητη».
Νωρίτερα, πάντως, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε μια ναυτιλιακή εταιρεία, σε πέντε πλοία και τρία φυσικά πρόσωπα επειδή έδιναν καύσιμα στο ρωσικό στρατό στη Συρία.
Τέλος, χτες, αξιωματούχοι της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως ξεκινούν εργασίες επέκτασης της αεροπορικής βάσης της χώρας τους Χμέιμιμ στη Συρία, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η ανακατασκευή του αεροδρομίου και αναπτύσσονται οι υποδομές ολόκληρης της αεροπορικής βάσης, μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν τους χώρους διαμονής και ανάπαυσης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27 Σεπτέμβρη 1941... ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ! Κατοχή τότε, κατοχή σήμερα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από 78 χρόνια! Τότε και σήμερα κατοχή! Και σήμερα το 4ο Ράιχ, μνημόνια, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εξαθλίωση, ταπείνωση...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...εθνική γιορτή η εξολόθρευση 110.000.000 εκατομμυρίων ανθρώπων!
27 Σεπτέμβρη εθνική γιορτή στις ΗΠΑ γιορτάζουν τη γέννηση της Αμερικής ("Native American Day"), αν κι η ημερομηνία αλλάζει από Πολιτεία σε Πολιτεία
Γιορτάζουν την εξολόθρευση 110.000.000 εκατομμυρίων ανθρώπων! Που τους ονομασαν «Ινδιανους» γιατι ητανε και αστοιχειωτοι!
* Το πραγματικό Ολοκαύτωμα... για το οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει!

«Αν εσείς οι λευκοί άνθρωποι δεν ερχόσασταν ποτέ,
αυτή η χώρα θα...
ήταν όπως έναν καιρό.
Τα πάντα θα διατηρούσαν την αρχική αγνότητα.
Εσείς χαρακτηρίσατε αυτό τον τόπο άγριο, αλλά δεν ήταν.
Ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Τα ζώα δεν είναι άγρια, είναι μόνον ελεύθερα.
Κι εμείς είμασταν ελεύθεροι πριν τον ερχομό σας.
Εσείς μας μεταχειριστήκατε ως άγριους,
μας ονομάσατε βάρβαρους, απολίτιστους.
Αλλά εμείς είμασταν απλώς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!»

100.000.000 εκατομμύρια αυτόχθονες, ιθαγενείς Αμερικανοί εξολοθρεύτηκαν: Γιατί κανείς δεν θυμάται τη μνήμη τους;
Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα ΜΜΕ... Πως και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ολόκληρου του δυτικού "πολιτισμένου" κόσμου δεν μιλούν ποτέ γι' αυτό το αληθινό Ολοκαύτωμα;
Γιατί τα σχολικά βιβλία δεν γράφουν για το μεγαλύτερο έγκλημα Γενοκτονίας στην ανθρωπότητα;
Η πλήρης εξολόθρευση όλων των φυλών Ινδιάνων στη Βόρειο και Κεντρική Αμερική από τους δυτικούς.
Το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει: 31 Ιανουαρίου 1876, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους Ινδιάνους (καταυλισμούς τα βάπτισαν) προκειμένου να εφαρμόσουν την "τελική τους εξόντωση"!
Μια τερατώδη γενοκτονία, γεμάτη με συνεχείς σφαγές, εξολόθρευση ολόκληρων χωριών, σατανικές μέθοδοι που λειτουργούν με επιστημονικό σχεδιασμό: λιμοκτονούν τους Ινδιάνους με σάρωση των κοπαδιών από βίσονες, βίαια εγκατάσταση σε ερήμους για να τους οδηγήσουν στο θάνατο από κακουχίες και ασθένειες.
Εκείνο που δεν συνέλαβε καν ο νους των ναζί... προμήθευαν τους Ινδιάνους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με κουβέρτες όπου οι "πολιτισμένοι επιστήμονες" εμπότιζαν με  μικρόβια ευλογιάς, λέπρας και φυματίωσης. Η "επιστήμη" στην υπηρεσία της Γενοκτονίας ώστε να επιταχυνθεί και να επιλυθεί χωρίς φούρνους το "Ινδιάνικο Ζήτημα".