Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Σαββατο 28 Σεπτεμβριου 2019



Εάν χρειάζεται η προστατευόμενη του Σώρος και Λαγκάρντ Γκρέτα..να "συνεγείρη" συνειδήσεις..όταν χιλιάδες φώναξαν,υπέφεραν,εξοντώθηκαν και εξοντώνονται καθημερινά..τότε...πράγματι,αξίζουμε τα πάθια μας.Την στιγμή που το συγκεκριμένο κορίτσι,άχνα δεν έβγαλε για τα θνησιμαία παιδάκια απο πείνα,βόμβες,επιδημίες κι ότι βάλει ο νους μας.Κρίμα..
Σχολιο.- Δικαιωματικιά αλά καρτ και τσίμπησαν πολλοί δυστυχώς.
Σχολιο.- Ότι τής έλεγαν,από μέσα έλεγε,τίποτα δεν ήταν δικό της. Την χρησιμοποίησαν. Κάπου το είδα σε σελίδα.
Σχολιο.- ρε παιδια , απο ενστικτο τό ιδιο καταλαβα . καλα ειναι , να λεει , αλλα οχι και να χαφτουμε . το περιβαλλον ανηκει στη νεολαια που μακαρι να κινηθει ακηδεμονευτη κι απέναντι , όχι μεσα απο και σε μηχανισμούς . γιατι καπως γκρετίστικα ξεκινησαν και οι αιματοπότισσες ΜΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΡΙΖΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαζουμε καπνο στο χαρτακι και το φιλτρακι στο στομα.
Φτερνιζομαστε, πουτανα όλα…
Επαναλαμβανουμε μεχρι να τελειωσει ο καπνος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρακαλούμε την κυβέρνηση να συνεργαστεί με την Ιερά Μητρόπολη και να σηκώσουν αεροπλάνο τύπου καναντέρ,με αγιασμένο νερό στην περιοχή της Πάρνηθας,καθώς έχουν κρυφτεί σε δύσβατη περιοχή κάτι δαιμονισμένες δασκάλες γιόγκα...
Σχολιο.- Τη φρουρά



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητροπολίτης Αργολίδας λέει οτι όσοι σκύβουν πολύ προσεύχονται στον διάβολο, αφού αυτό επιτρέπεται μόνο στην ελληνορθόδοξη πίστη, γι αυτό κομμένα γιόγκα και πιλάτες
Με το σεξ τι γίνεται παιδιά; Μόνο στο όρθιο από δω και πέρα;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλεμμένο σκάφος από το λιμάνι του Λαυρίου για να παραλάβει 20 Ιρανούς από την Τουρκία.Το Ιράν έχει πιέσεις,αλλά δεν βομβαρδίζεται..Τώρα πώς γίνεται ένας τύπος να παίρνει ένα σκάφος από το Λαύριο και να πηγαίνει στηνΤουρκία χωρίς να το παίρνει χαμπάρι ο ιδιοκτήτης[άραγε μηπως ξέρει ο ιδιοκτήτης και έβαλε μπροστινό;;]για να φορτώσει ανθρώπινο εμπόρευμα μου προξενεί εντύπωση.Κινείται μπόλικο χρήμα γύρω από τη διακίνηση ανθρώπων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν αληθεύει ότι το πλοιάριο που ήλθε από Τουρκία και βούλιαξε στις Οινούσσες είναι αντιφρονούντες του καθεστώτος Ερντογάν[με τρία νεκρά παιδιά] συνειδητοποιούμε για άλλη μια φορά το μεγεθος της αλητείας και της φρικαλεότητας των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών ελίτ.Άραγε πόσοι θυμούνται ότι ο γιος του Ερντογάν έχει γραφείο διακίνησης προσφύγων και μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη;;πόσοι θυμούνται ότι ο γαμπρός του πουλούσε όπλα στα παρακλάδια του Isis στη Συρία;;πόσοι θυμούνται ότι βομβάρδισε την αρχαία Παλμύρα;;Ισχύουν άραγε ολα αυτά ή μας τα έλεγαν τα διεθνή μίντια;;Τώρα απλώς μαθαινουμε ότι διαφωνεί με τον Τράμπ για την φύλαξη των συνόρων της Βόρειας Συρίας εξαιτίας της παρουσίας κουρδικών πολιτοφυλακών,που επαιξαν ρόλο και αυτές στο τσάκισμα του Isis.Από την άλλη βέβαια ο Dogus κανει μπίζνες με Έλληνες επιχειρηματίες και αναζητούν κοινή γραμμή στο μοιρασμα και της ενεργειακής πίτας.
Σχολιο.- Εκανε νταλαβερια με το ISIS ο γαμπρος του Ερντογαν..Τα εκοψε μετα..Ναρκωτικα και οπλα λεγεται οτι μετεφερε και τανκερ του μελισσανιδη.Τεσπα..Σε καθε πολεμο επενδυονται κεφαλαια και υπαρχουν συμφεροντα,τα οποια εναλλασσονται.Το ποσοστο κερδους ομως τους αφορα ολους.
Σχολιο.- ;Δλδ ο ερντογαν και η ελιτ του ειναι μια χαρα;;μακαρι στην Τουρκια η Αριστερα και οι Κουρδοι να ηταν πλειοψηφια,αλλα δεν ειναι..Μπρος γκρεμος[Ερντογαν]και πισω ρεμα[κεμαλιστες]
Για τους Κούρδους της Τουρκίας έχω αγωνία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τροχαίο Αιγίου: Με 102 χλμ στην στροφή ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι
Στην Τροχαία Πατρών παραδόθηκε το πόρισμα για το τροχαίο στο Αίγιο, όπου οδηγός 28 ετών παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι.
Σύμφωνα το Star, στο πόρισμα των δύο πραγματογνωμόνων αναφέρεται ότι:
-Το αυτοκίνητο του οδηγού είχε αναπτύξει ταχύτητα από 80 - 130 χλμ. Όταν όμως μπήκε στη στροφή η ταχύτητα του ήταν μεγαλύτερη από 102 χλμ. γι’ αυτό κι έγινε η εκτροπή.
- Η εκτροπή του οχήματος οφείλεται σε ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης της καμπυλότητας της στροφής.
- Πρώτα χτύπησε το καρότσι στο οποίο βρίσκονταν το μωρό, το οποίο εκτινάχθηκε σε απόσταση 5 μέτρων και χτύπησε με το κεφαλάκι του σε κολώνα.
- Η γιαγιά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω της. Μάλιστα υπάρχουν και ίχνη από τον τροχό στα χέρια της.
Οι δύο πραγματογνώμονες είναι σαφείς. Δεν υπήρχε καμία μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητο πριν τη σύγκρουση.
Η τροχαία Πατρών θα παραδώσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.
Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον οδηγό, ο οποίος θα απολογηθεί για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα τις επόμενες ημέρες.
Σχολιο.-  Είναι μια συνολική αλητεία, σε κάθε έκφανση της συμπεριφοράς! Νεάντερταλ! Αν τους κάνεις νόημα με το χέρι ή τους πεις πήγαινε πιο σιγά γιατί εδώ ο δρόμος έχει σχολεία, παιδικές χαρές και νηπιαγωγεία, βγαίνουν για να σε δείρουν! Και το χειρότερο είναι νέα παιδιά! Έχει αλωθεί ο κοινωνικός ιστός από αυτόν τον ψευτοτσαμπουκά, την επιδειξιομανία και τον ωχ αδελφισμό! Δεν υπάρχει μέλλον αν τους αφήσουμε ατιμώρητους!
Σχολιο.- ο βρωμιάρης ... και προσπαθεί να απαλλαγεί κιόλας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα σκηνικό που θυμίζει πολύ τις Σκουριές έχει αρχίσει να στήνεται στα Άγραφα. Δείτε τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο τoυ Τάσου Σαραντή.
Με μόνο «εφόδιο» την άδεια του δασάρχη Καρπενησίου, δύο εταιρείες επιχειρούν να ανεβάσουν μηχανήματα στα οροπέδια της Νιάλας και του Βοϊδολίβαδου -υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων- και να ξεκινήσουν εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών, παρακάμπτοντας απόφαση του ΣτΕ και αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις κατοίκων, αιρετών και φορέων  Τι λένε (και τι κρύβουν) για τις εξελίξεις οι εταιρείες Ανεμοδομική ΑΕΕ και Πουνέντης ΑΕΕ και τι απαντούν ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων.
Ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα της εγκατάστασης των δύο πρώτων βιομηχανικών πάρκων στα Αγραφα. Παρά τις αντιδράσεις κατοίκων, φορέων, συλλόγων και των δημάρχων της περιοχής, την περασμένη εβδομάδα κατασκευάστριες εταιρείες των έργων ανέβασαν μηχανήματα συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και σεκιουριτάδων.
Την κερκόπορτα για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών άνοιξε ο δασάρχης Καρπενησίου με άδεια που εξέδωσε, την οποία επικαλούνται οι εταιρείες, ωστόσο πρόκειται για παράνομη αδειοδότηση, που αψηφά προκλητικά όρο που θέτει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και άρα η έναρξη εργασιών είναι παράνομη.
Από την πλευρά τους, οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Ελλάκτωρ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι ενώ οι κινήσεις τους είναι καθ’ όλα νόμιμες, δυσφημούνται για ακατανόητους λόγους.
https://antigoldgr.org/blog/2019/09/28/mpoulntozes-sekiouriti-kai-mat-patisan-ta-agrafa-save_agrafa-skouries/?fbclid=IwAR04SRhqo3oNRUZ7-cvNjvUWKHavJE2ww41gbT2BLHMceSRTdwGVTrCyDR8



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μικρη Ρέιτσελ Κόρι στην 6η δημοτικου..''ειμαι εδω διοτι νοιαζομαι''
Rachel Corrie at the 5th grade ''i am here because i care''
*Η Ρέιτσελ Κόρι (Rachel Aliene Corrie | 10/4/1979 – 16/3/2003) ήταν Αμερικανίδα ακτιβίστρια που δολοφονήθηκε στη λωρίδα της Γάζας από μπουλντόζα των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας (IDF) καθώς προσπαθούσε να αποτρέψει την κατεδάφιση σπιτιού.
Υπήρξε μέλος του φιλοπαλαιστινιακού Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (ISM) και είχε μεταβεί στη Γάζα για να ενώσει τις δυνάμεις της με άλλους ακτιβιστές για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, κατά τη διάρκεια της δεύτερης παλαιστινιακής Ιντιφάντα.
Δύο μήνες μετά την άφιξή της στις 16 Μαρτίου 2003 η Κόρι δολοφονήθηκε, κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης μετά από τρίωρη αντιπαράθεση μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και οκτώ ακτιβιστών. Παρά τους επίσημους ισχυρισμούς της ισραηλινής πλευράς πως ο θάνατος της Κόρι ήταν «ατύχημα» εξαιτίας της κακής οπτικής του χειριστή της μπουλντόζας, ωστόσο κανείς δε φαίνεται πως πείσθηκε από τις επίσημες δικαιολογίες καθώς αυτή η έρευνα αμφισβητήθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και από τη Διεθνή Αμνηστία και το Παρατήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι συναγωνιστές της Κόρι διαβεβαίωναν κατηγορηματικά, πως ο Ισραηλινός στρατιώτης κατευθύνθηκε σκόπιμα εναντίων της Κόρι ρίχνοντας την μπουλντόζα πάνω της.
Παρά τις συνεχείς αγωγές της οικογένειας της Κόρι εναντίων του κράτους του Ισραήλ, ποτέ δε δικαιώθηκαν.
Σχολιο.- ε η Παλαιστίνη δεν πουλάει τόσο όσο η "πράσινη" ενέργεια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούω συχνά τελευταία να ζητούν εκπαιδευτικοί στα λύκεια αστυνομική παρουσία εξαιτίας διακίνησης φούντας στα σχολεία.Τα βάζουν με τους μαθητές και τους εξωσχολικούς κατά κύριο λόγο και ζητούν από το κράτος να στείλει δελτάδες έξω από τα σχολεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάσταση της υγείας του Τζούλιαν Ασάνζ έχει επιδεινωθεί
 Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, 09:25
Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, συνεχίζει να βρίσκεται στην απομόνωση στη φυλακή όπου κρατείται στη Βρετανία και να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, κατήγγειλε ο δικηγόρος του Κάρλος Ποβέδα σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
«Βρίσκεται σε απομόνωση 23 ώρες την ημέρα και έχει μόλις μία ώρα για διαπροσωπικές επαφές στη διάθεσή του. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχει χάσει βάρος και είναι εντελώς αποκομμένος από τον κόσμο. Αυτό επηρεάζει την υγεία του», σημείωσε ο Ποβέδα χθες Παρασκευή.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Τουρκία το Isis σκότωσε πάνω από 300 άτομα. Κανέναν Ισραηλινό όμως . Στη Συρία έχει σκοτώσει πάνω από 100.000, ενώ στο Ιράκ είναι αναρίθμητοι.  Είναι προϊόν Ισραήλ, ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας. Τώρα είναι και της Τουρκίας.
Είναι εναντίον του Ερντογάν που πάει κόντρα στο ΝΑΤΟ και τα βρίσκει με τον Πούτιν; Δεν είναι εναντίον του Ερντογάν το ISIS. Συνεργάζεται μαζί του. Ο Ερντογάν δεν είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ. Απλώς απαιτεί να συνεργάζεται μαζί του, μιας και η Τουρκία ανηκει στις 20 παγκόσμιες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις. Το ίδιο απαιτεί και από τον Πούτιν. Μόνο που έχει απλώσει πολύ τα πόδια του, έχει σηκώσει ψιλά τον αμανέ, οι μεγάλες δυνάμεις απλώς τον χρησιμοποιούν, και με αυτά που κάνει, και με τον έναν και με τον άλλο, τα έχουν πάρει στο κρανίο, και όσο και αν δεν θέλουνε να μπλεχτούνε πολεμικά με μια μεγάλη δύναμη όπως η Τουρκία, ο Ερντογάν τραβάει το σκοινί, και θα το πληρώσει. Ήδη η οικονομία της Τουρκίας πάει από το κακό στο χειρότερο, τα διεθνή πρακτορεία αξιολόγησης νομίσματος υποβιβάζουν την τουρκική οικονομία και τη λίρα, και ο Ερντογάν συνεχίζει να τους μπαίνει στη μύτη.
Το πραξικόπημα το οργάνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν. Κατά τη κοινή λογική. Ή όπως λένε τα διεθνή πρακτορεία, το γνωριζε μήνες πριν και μπορούσε εάν ήθελε να το αποτρέψει. Λέει πως το κάνανε μια δράκα 10-20 αξιωματικών, και έχει διαλύσει όλο το δικαστικό, εκπαιδευτικό, στρατιωτικό σύστημα της Τουρκίας. Έχει φυλακίσει όλο τον κόσμο, μιλάμε για 300.000 κόσμο, (αν το πραξικόπημα είχε τόσο κόσμο, τότε δεν ήταν πραξικόπημα αλλά λαϊκή εξέγερση), και όσους δεν τους έβαλε φυλακή, τους έχει απολύσει από το δημόσιο, ζητιανεύουν για να ζήσουν, και αφού τους έχει πάρει διαβατήρια, έρχονται πλέον σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα.  Δεν είναι κεμαλοφασίστες, είναι οπαδοί του ισλαμοφασίστα Γκιουλέν. Ο οποίος ισλαμοφασίστας Γκιουλέν είναι σε κόντρα με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, γιατί θέλει ισλαμοφασισμό πιστό σκυλάκι των αμερικάνων, ενώ ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν ονειρεύεται την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τον εαυτό του στη θέση του Σουλτάνου. Οι κυνηγημένοι της Τουρκίας που έρχονται σήμερα στην Ελλάδα είναι ισλαμοφασιστες Γκιουλενιστές. Εάν ήταν Κεμαλοφασίστες θα είχε ξεσηκωθεί στην Τουρκία το Ρεπουμπλικανικό κόμμα που είναι κεμαλοφασιστικό, αλλά παριστάνει το «σοσιαλδημοκρατικό», και τους άλλους τους βολεύει να το βλέπουν έτσι.
Το ότι ο Ερντογάν είναι «φιλέλληνας», μόνο ως ανάκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Θέλει να καταλάβει τα Δωδεκάνησα, θέλει να καταλάβει όλη τη Θράκη, νέο πόλεμο στην Κύπρο, γενικώς έχει πει ότι αν θέλει, τα στρατεύματα του θα παρελαύνουν σε 24 ώρες στην Αθήνα. Αλλά όπως προείπα, η οικονομία της Τουρκίας βυθίζεται στην κρίση, γιατί οι «ξένοι επενδυτές», (οι μεγάλες δυνάμεις δηλαδή), δεν τον βοηθάνε γιατί τους έχει παραμπεί στη μύτη. Και φυσικά όποιο κράτος έχει οικονομική κρίση, έτσι και ο Ερντογάν ταίζει τους υπηκόους του για Τουρκία μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη, και επανασύσταση Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Βέβαια μια Τουρκία σε κρίση οικονομική, και σε κρίση ταυτότητας, είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι σαν άγριο ζώο που έχει παγιδευτεί.
Οι Κούρδοι, αγωνίζονται δυό αιώνες τώρα, για να φτιάξουν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος. Στην Τουρκία είχαν συνδεδεθεί  με την αριστερά, αλλά όταν ο Ερντογάν αρχικά τους έταξε αυτονομία όπως η αριστερά, μπήκαν σε συζητήσεις μαζί του. Το έκανε για να αποκαλυφθούν ποιοι βρίσκονται πίσω από τους αγώνες, και μετά τους πήρε στη κυνήγι. Στο Ιράκ έχουν γίνει σκυλάκια των αμερικάνων, πιστεύοντας ότι έτσι έρχονται πιο κοντά στο στόχο τους. Δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την ιστορία, όλες οι εξεγέρσεις τους αποτύχανε γιατί λειτουργήσανε σαν όργανα ξένων δυνάμεων. Το ίδιο ισχύει και για την Συρία. Οι αμερικάνοι εκεί στη Συρία θα τους πουλήσουνε, γιατί έτσι απαιτεί η Τουρκία.
Από πού και ως που διάφορα αρρωστημένα μυαλά, μπορούν να συνδέσουν τον αγώνα των Κούρδων για αυτονομία για να μιλάνε τη γλώσσα τους έστω μέσα στη Τουρκία, με τις διεκδικίσεις της Οθωμανικης αυτοκρατορίας του σουλτάνου Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα, μόνο αυτά τα αρρωστημένα μυαλά το ξέρουν!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αλβανία ζητά ξένους μετανάστες
 Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, 16:09
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο υπουργός Γεωργίας, Μπλέντι Τσούτσι, επισκεπτόμενος μια μονάδα επεξεργασίας φυτών, εξέφρασε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη μεταποιητική βιομηχανία λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.
Μα, θα απορήσει εύλογα κανείς, αφού υπάρχουν θέσεις εργασίας γιατί οι Αλβανοί δεν πάνε να εργαστούν;
Γιατί κανένας άνθρωπος με φιλοδοξίες δεν θέλει να μείνει να ζήσει στην Αλβανία.
Γι’ αυτό και οι πολίτες της θέλουν σε ποσοστό 60% να την εγκαταλείψουν.
Ζητούνται ξένοι μετανάστες στην Αλβανία
Ο υπουργός Γεωργίας είπε ότι έχει έρθει η στιγμή η Αλβανία να ανοίξει την αγορά εργασίας σε αλλοδαπούς, δηλαδή μετανάστες.
Αυτό που ανακοινώθηκε από τον υπουργό πριν από μερικές εβδομάδες, φαίνεται να νομοθετείται.
Κοινό σχέδιο νόμου των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, παρέμβαση στη νομοθεσία που ρυθμίζει τις άδειες εργασίας των αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι προτεινόμενες αλλαγές στις διατάξεις που διέπουν την άδεια εργασίας των αλλοδαπών αποσκοπούν στη μείωση της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για την απόκτηση άδειας εργασίας που μέχρι σήμερα ήταν χρονοβόρα.
Το σχέδιο νόμου αποσαφηνίζει τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για την εργασία στη Δημοκρατία της Αλβανίας, προσδιορίζοντας σαφώς τις εμπλεκόμενες αρμόδιες Αρχές και το ρόλο τους στη διαδικασία.
Στοχεύει, επίσης, να δίνει τα ίδια οφέλη στους μετανάστες για εργασία στην Αλβανία, όπως ισχύει για τους πολίτες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν, για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.
Τώρα λένε ότι ψάχνουν για μετανάστες, οι Αλβανοί, που οι ίδιοι συνωστίζονται να φύγουν μετανάστες σε άλλες χώρες μετανάστες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: Νέα αεροσκάφη με Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους στη Βενεζουέλα
 Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, 13:12
Δύο αεροσκάφη με Ρώσους συμβούλους για την παροχή στρατιωτικής τεχνικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στη χώρα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Ο Μαδούρο επισκέφτηκε πρόσφατα τη Μόσχα, όπου και είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Επρόκειτο για τον πρώτο κύκλο συνομιλιών μεταξύ των δύο προέδρων, κατά τους τελευταίους μήνες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η Κολομβία εκπαιδεύει μισθοφόρους για να επιτεθούν στη χώρα μας
 Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, 03:56
Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες κατήγγειλε χθες Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι η Κολομβία υποστηρίζει «μισθοφόρους» και «τρομοκράτες» που έχουν σκοπό να επιτεθούν στη χώρα της, την ημέρα που το Καράκας υπέστη μια βαριά διπλωματική ήττα.
Η Κολομβία «εκπαιδεύει μισθοφόρους για να επιτεθούν στη Βενεζουέλα», διαβεβαίωσε η Ροδρίγκες, επιμένοντας ότι υπάρχουν στρατόπεδα στην Κολομβία όπου εκπαιδεύονται «τρομοκράτες» για να εξαπολύσουν εφόδους στη χώρα της.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας επέσεισε φωτογραφίες και έγγραφα προς επίρρωση των καταγγελιών της, ειδικά για τη σύμπραξη μεταξύ του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και κολομβιάνικων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρεμλίνο: Ελπίζουμε να μην δοθούν στη δημοσιότητα τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Τραμπ
 Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, 03:31
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ελπίζει οι ΗΠΑ να μην δώσουν στη δημοσιότητα απόρρητες πληροφορίες από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομόλογού του Ντόναλντ Τραμπ.
«Θέλουμε να ελπίζουμε φυσικά ότι οι διμερείς μας σχέσεις (με τις ΗΠΑ), οι οποίες έχουν ήδη αρκετά σοβαρά προβλήματα, δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε ο Τραμπ στις 25 Ιουλίου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολιτικού σκανδάλου που απειλεί τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο Πεσκόφ εξήγησε άλλωστε ότι η δημοσιοποίηση του κειμένου της απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας Τραμπ- Ζελένσκι έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη και των δύο χωρών. Υπογράμμισε όμως ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει αντίστοιχο αίτημα προς το παρόν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 Σεπτεμβρίου 2019
Κούβα: Aλληλεγγύη σημαίνει μικρές καθημερινές πράξεις που κάνει τα μεγάλα λογία περιττά
Η Κούβα βιώνει για άλλη μια φορά στην ιστορία της την όξυνση του βορειοαμερικάνικου οικονομικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού (εμπάργκο/ μεταφραζόμενο λάθος). Οι κυρώσεις στα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο στην Κούβα από Βενεζουέλα και αλλού, που φτάνει μέχρι την άρνηση ασφάλισης  του ναύλου τους, έχει προκαλέσει έλλειψη καυσίμων και περικοπές ακόμα και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Χθες στην Αβάνα, οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών συγκρότησαν μία μεγάλη "μοτο-πορεία" μεταφέροντας δωρεάν επιβάτες από τις στάσεις των λεωφορείων στο κέντρο της πόλης.
Σχολιο.- Αυτό γινεται καθόλη τη διάρκεια της επανάστασης ιδιαίτερα από το 90 και μετά όσοι είχαν αμάξι και βενζίνη μετέφεραν όλους τους υπολοίπους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΔΝΤ επιμενει για μειωση συνταξεων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατος Ξηρας. Σπανε μια ΕΣΣΟ γιατι δεν εχουν… αρβυλες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε καθεστώς ομηρίας χιλιάδες “ανασφάλιστοι ασφαλισμένοι”!
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ
Χιλιάδες συμπολίτες μας στριμώχνονται τις τελευταίες ημέρες σε ατελείωτες ουρές αναμονής στα ΚΕΑΟ, προκειμένου να προλάβουν την προθεσμία αίτησης για εισαγωγή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων, για χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μαγαζάτορες, ελεύθεροι επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, οι περισσότεροι με τον χαρακτηρισμό «πρώην» πριν από την ιδιότητά τους, καθώς, μην αντέχοντας το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων προς το «κράτος», αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους. Και μπορεί οι ίδιοι να έμειναν ουσιαστικά άνεργοι, αλλά το χρέος προς το ασφαλιστικό τους ταμείο παραμένει. Παραμένει και τοκίζεται υπέρμετρα, φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη, όπου, φυσικά, αδυνατούν να το καλύψουν. Έτσι, παραμένουν και οι ίδιοι όμηροι ενός συστήματος που ουδόλως ενδιαφέρεται να βρεθεί μια δίκαιη και ανθρώπινη λύση για το πρόβλημα, αντιθέτως παίζει συστηματικά με τα νεύρα τους, την αξιοπρέπειά τους, την ψυχική και σωματική τους υγεία! Όμηροι μιας απρόσωπης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα «ανοίξει» για να ενημερωθεί για την αίτησή τους, και μιας «κυβέρνησης» που τους κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή για το αν θα δοθεί παράταση για τις αιτήσεις ή όχι! Ο εμπαιγμός των οφειλετών δεν έχει τέλος, με την κυβέρνηση να διατυμπανίζει ότι μειώνει κατά 75-80% το συνολικό χρέος (δηλαδή τους τόκους και τις προσαυξήσεις), όταν θα βγει το τελικό ποσό της ρύθμισης αυτό θα επιβαρρύνεται με 3% σε κάθε δόση! Ενώ δηλαδή αρχικά μειώνουν τις προσαυξήσεις, στο τελικό ποσό ξαναπροσθέτουν τους τόκους!
Η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία, αμυδρή τους ελπίδα ότι θα μπορέσουν, έστω προσωρινά, να διαχειριστούν το χρέος τους, χωρίς να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η απειλή του πλειστηριασμού των περιουσιακών τους στοιχείων. Καθώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία της χώρας επιδεινώνεται διαρκώς, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν, σε βάθος χρόνου, να αντεπεξέλθουν στη δόση της ρύθμισης. Αν χάσουν πάνω από μία δόση θα χάσουν και τη ρύθμιση και θα βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι πριν. Κι αυτό διότι για να μπουν στη ρύθμιση, εννοείται ότι αναγνωρίζουν το σύνολο του χρέους τους προς το ταμείο, αλλά, επιπλέον, απαιτείται να δηλώσουν ότι παραιτούνται εφ όρου ζωής από κάθε ένδικο μέσον που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Όσοι δε παλεύουν ακόμα να κρατήσουν ζωντανή την επιχείρησή τους και δεν έχουν βγει εκτός επαγγέλματος θα πρέπει, εκτός από τις δόσεις, να εξυπηρετούν ανελλιπώς και τις τρέχουσες εισφορές τους, προκειμένου να μην τεθούν εκτός ρύθμισης. Εναλλακτικές; Πρακτικά, καμία!
Το ΕΠΑΜ υπενθυμίζει ότι οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία δίνονται από τους εργαζόμενους για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη σύνταξή τους. Είναι δηλαδή χρήματα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τον εαυτό τους! Όταν αδυνατούν να τα πληρώσουν, μπορεί να στερούνται των αντίστοιχων παροχών, αλλά είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεται αυτή τους η αδυναμία όπως οποιοδήποτε άλλο «χρέος», να συσσωρεύονται τα ποσά, να τοκίζονται και να επανατοκίζονται με τρόπο τοκογλυφικό. Είναι αδιανόητο το κράτος να αντιμετωπίζει τους ασφαλισμένους (ή πρώην ασφαλισμένους) ως «μπαταχτσήδες» και μάλιστα αγνοώντας πλήρως όλα τα προηγούμενα χρόνια, «προ κρίσης», που πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους στα ταμεία! Είναι αδιανόητο όχι μόνο να στερούνται τη σύνταξη που αναλογικά θα δικαιούνταν για τα χρόνια που πλήρωσαν, αλλά να κινδυνεύουν επιπλέον να χάσουν και το σπίτι τους!
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει την «κυβέρνηση» που, όπως και όλες οι κατοχικές κυβερνήσεις πριν από αυτήν, επιλέγει να λειτουργεί ως μαριονέτα των «δανειστών», που επιλέγει να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των πολιτών που έχει υπό την ευθύνη της. Το παραμύθι της Ελλάδας που «βγήκε από τα μνημόνια» και μπήκε στους ανθοστόλιστους δρόμους της «ανάπτυξης» και της «κανονικότητας» δεν πείθει κανέναν. Είτε το ονομάζουν «μνημόνιο», είτε «καθεστώς επιτροπείας», γεγονός παραμένει ότι οι κυβερνήσεις που επιλέγουν να το ακολουθούν συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις επιταγές των μνημονίων, τα οποία παράνομα επιβλήθηκαν στη χώρα μας. Συνεχίζουν να δέχονται και να εκτελούν έξωθεν εντολές, λειτουργώντας κυριολεκτικά ως «γκαουλάιτερ» στην κατεχόμενη Ελλάδα και οδηγώντας τους πολίτες στην ανέχεια και την απελπισία.
Ποια είναι η λύση;
Η μόνη πραγματική λύση είναι αυτή που προτείνει το ΕΠΑΜ: πάγωμα όλων των οφειλών, έλεγχος της νομιμότητας των απαιτήσεων και οριστική διαγραφή, κατά περίπτωση, μέρους ή και του συνόλου των χρεών! Μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάρουν ανάσα οι επαγγελματίες, μόνο έτσι θα μπορέσουν να ξαναπιάσουν δουλειά, μόνο έτσι θα μπορέσει να αναταχθεί η καθημαγμένη οικονομία της χώρας μας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, όταν θα μπορούμε να χρηματοδοτούμε την οικονομία μας με ίδια μέσα, με το δικό μας, εθνικό νόμισμα, και όχι με δάνεια που συσσωρεύουν χρέη και λειτουργούν ως όπλο κατοχής των δανειστών!
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το αιμοβορο ΔΝΤ βγαζει παλι το δρεπανι των περικοπων
Κοψτε κι άλλο τις συνταξεις
Μισος του ΔΝΤ για τα περηφανα γηρατεια στην επισημη εκθεση του. Απαιτει καταιγιδα πλειστηριασμων και βαζει στοπ στην αναπτυξη. «Ποια επιστροφη στην κανονικοτητα? Σε 15 χρονια θα βγειτε από την κριση»
Λαθος η μη μειωση του αφορολογιτου ποσου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαιρε φτωχεια! Ενας στους τρεις εργαζομενους του ΕΦΚΑ παιρνει 343 ευρω!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΚΤΑΚΤΟ!! Ο εκδοτης της κωλοφυλλαδας Μπαμ αυνανιζοταν μπροστα σε ανηλικες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ευσημα από το ΔΝΤ στην κυβερνηση Μητσοτακη για την καταργηση των κλαδικων συμβασεων που δεν ειχε προλαβει να καταργησει ο Τζιφρας και ο ΤΣΙΡΙΖΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκανδαλο με το ελληνικο γιαουρτη. Μας αγνοουν και μας «κλεβουν». Οι Ιαπωνες αδιαφορουν για τις προσφυγες του ΥΠ.ΕΞ. Εβγαλαν και δευτερο προιον με το σημα «Greek Yogurt». Ξεκαθαρισμα ζητουν οι ελληνικες γαλακτονβιομηχανιες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εξόρυξη λιγνίτη κάνει κακό στην υγεία , γιαυτο πουλησαμε τις λιγνιτικες μοναδες της ΔΕΗ, ενώ στις Σκουριές , του χρυσού , αποπνέει Οξυγόνο !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΩΝΙΑ
Αγορά «F-35» από τις ΗΠΑ
Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών «F-35» πέμπτης γενιάς στην Πολωνία, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Πολωνίας, Μαριούς Μπλαστζάκ, μέσω του «Twitter» την Παρασκευή.
Στις 11 Σεπτέμβρη, ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στο εξωτερικό, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να παράσχει 32 μαχητικά «F-35» και 33 «Pratt & Whitney F-135» και άλλο εξοπλισμό προς την Πολωνία. Η συμφωνία ανακοινώθηκε ότι έχει τιμή εκκίνησης τα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι φανερό ότι εντάσσεται στο ΝΑΤΟικό σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας, που αναμενόμενα προκαλεί την αντίδρασή της.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία αξιώνει την απόσυρση των αμερικανικών, τουρκικών δυνάμεων από τα εδάφη της και  προειδοποιεί ότι έχει δικαίωμα να απαντήσει
 Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, 20:19
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ Μουάλεμ ζήτησε σήμερα την άμεση απόσυρση όλων των αμερικανικών και τουρκικών στρατευμάτων από τη χώρα του και προειδοποίησε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να λάβουν αντίμετρα εάν αρνηθούν.
Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 1000 στρατιώτες σε μερος που εχουν καταλαβει  στη Β. Συρία, οι οποίοι λενε δηθεν ότι πολεμούν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους το οποιο εχουν ιδρυσει, αλλα στην ουσια πολεμουν την Συρια σα γνησιοι αληταραδες αποικιοκρατες. Η Τουρκία, επίσης, έχει διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, στοχοθετώντας το Συριακό Κράτος και τους Κούρδους μαχητές, οι οποιοι όμως προστατευονται από τους αμερικανους.
«Όποιες ξένες δυνάμεις επιχειρούν στα εδάφη μας χωρίς την άδειά μας είναι δυνάμεις κατοχής και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως» σημείωσε ο αλ Μουάλεμ, κατά τη διάρκειας της ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Εάν αρνηθούν, έχουν το δικαίωμα να λάβουμε οποιοδήποτε ή όλα τα αντίμετρα που μας επιτρέπεται βάσει του διεθνούς δικαίου» προειδοποίησε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφασισε δηθεν πέρυσι την πλήρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ενώ αργότερα ανακαλεσε και ειπε οτι θα αφήσει κάποιες δυνάμεις πίσω.
«Οι ΗΠΑ και η Τουρκία διατηρούν μια παράνομη στρατιωτική παρουσία στο βόρεια Συρία» σημείωσε ο Σύρος ΥΠΕΞ, περιγράφοντας τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Τουρκίας να δημιουργήσουν μια «ζώνη ασφαλείας» εντός της Συρίας ως παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Φιλετο» της ΤτΕ πουλαει ο Στουρναρας