Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακη 29 Σεπτεμβριου 2019


Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουν στην Ελλάδα όλοι οι παράτυποι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, και να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες, που έφυγαν στο εξωτερικό για να ζήσουν, αλλά σκέφτονται πάντα και έχουν στην καρδιά τους την Ελλάδα. Και αυτά τα 700.000 παιδιά που έφυγαν τα 10 τελευταία χρόνια, όταν οι μιλημένοι ντόπιοι πλουτοκράτες ξεπούλησαν την Ελλάδα, και της φόρτωσαν παράνομα όλα τα χρέη της Ευρώπης, ούτε αυτά τα παιδιά θα έχουν δικαίωμα ψήφου;; Δεν υποβάλλουν δήλωση στην εφορία του Ελλαδιστάν. Η λογική σου πάσχει. Δεν είναι δυνατόν να έχει δικαίωμα ψήφου ο Νιγηριανός, ο Πακιστανός, και ο Αλβανός, (ιδίως οι τελευταίοι είναι φανατικοί του κράτους τους), και να μην έχει δικαίωμα ψήφου ο Έλληνας του εξωτερικού.
Σχολιο.- Και όμως είναι πάρα πολλοί αυτοί οι ξένοι λαθρομετανάστες. Και κάποιοι από αυτούς υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Και όμως την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό τον έχουν χεσμένο. Ακόμα θυμόμαστε όλοι τους Αλβανούς που τους πήραν στο στρατό, τώρα που τον έκανα μισθοφορικό, και έκανα μέσα στον στρατιωτικό θάλαμο με τα χέρια τον αλυτρωτικό για τους Αλβανούς αλβανικό αετό.

Σχολιο.- Εγώ που δεν ψηφίζω μπορώ να μην κάνω δήλωση;; ρωτάω

Σχολιο.- Σαθρή η λογική αυτή και η επιχειρηματολογία.
Εντελώς Ανάξια της αριστεράς.
Επειδή έχω ζήσει για 25+ έξω θυμάμαι πάντα όλη την ανανεωτική και ορθόδοξη αριστερά από το '60, 70, '80 κλπ να φωνάζει, να διεκδικεί και να παλεύει στα αμφιθέατρα και χώρους συνεύρευσης ελλήνων και στις ελληνικές κοινότητες για να πάρει ψήφο ο έλληνας μετανάστης, ξενιτεμένος και φοιτητής, που όλοι ήταν γραμμένοι στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους, πλήρωναν φόρους για τις περιουσίες τους στο ελληνικό κράτος, κι ας ζούσαν στο εξωτερικό, από τους οποίους φόρους δεν απολάμβαναν κάποιο ανάλογο ανταποδοτικό όφελος, δρόμους, υγεία, νοσοκομεία, συντάξεις, μαζικά μέσα συγκοινωνίας, ΟΑΕΔ, και πάρα πολλά πολλά άλλα από τις φορολογικές εισφορές των οποίων σε όλους αυτούς και πολλούς άλλους τομείς επωφελούντο όμως οι έλληνες που ζουσαν στην Ελλάδα και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άποροι, άνεργοι και αναξιοπαθούντες!
Ρώτα να μάθεις πρώτα πριν απαξιώνεις έτσι τους έλληνες του εξωτερικού ως ας μην το χαρακτηρισω πως...
Και τώρα η "αριστερά" κατάντησε να διαλαλεί ότι πιο αντιδραστικό και οπισθοδρομικό και συντηρητικό και που για κομματικούς λόγους τα γύρισε για ψηφοθηρικούς λόγους και πούλησε την παλιά ιδεολογία της: νέα κωλοτούμπα μετα το 2015 και το δημοψήφισμα.
Ερωτησούλα: το 30% - 40% των γηγενών ελλήνων που εκουσίως δεν ψηφίζει, ρίχνει ηθελημένα ΛΕΥΚΟ ή ΑΚΥΡΟ στην κάλπη, άρα κάποια εκατομμύρια και που με την ΑΠΟΧΗ ή ΜΗ ΨΗΦΟ τους συν-καθορίζουν την ζωή σου και όλων των υπόλοιπων ελλήνων, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτούς που κατηγορείς στο εξωτερικό, τι θα τους κάνεις;
Τι λέει η λογική σου, η επιχειρηματολογία σου και η "αριστερά";
ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ή στα γκούλαγκ ή στα 7 μέτρα;
Εδώ είναι το οξύμωρον της διχαστικής αυτής λογικής.
Ξανασκεφτείτε το καλύτερα.

Σχολιο.- Δεν γινεται να στιγματίζεις α λα καρτ αυτούς που έχει ρίξει στο Κολοσσαίο η ηγεσία, το κομμα και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, που  εψαξαν για να ζησουν στο εξωτερικο αφου στην Ελλαδα δεν έβρισκαν δουλειά, κάνοντάς τους κόκκινο πανί και αποδιπομπαίους τράγους.
Να μας φορέσετε και ένα κίτρινο αστέρι και να μας κλείσετε και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τότε... να είστε συνεπείς όταν χρησιμοποιείτε τετοια με δηλητήριο εμποτισμένη επιχειρηματολογία α λα καρτ... την στιγμή που θέλετε να προσφέρει η πολιτεία μας καταφύγιο και άσυλο και ίσα δικαιώματα στην ιδεώδη κατάσταση σε αλλοδαπούς...
Δεν βλέπεις την αντίφαση;
Είναι αριστερή ιδεολογία αυτή;
ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ α λα καρτ;
Αυτή ειναι αριστερά από τα κωλοτουμπο- Λιντλ.
Σόρρυ αλλά τα βρίσκω πολύ προσβλητικά αυτά να με θεωρούν ομοεθνείς μου πολίτη δεύτερης μάλλον τρίτης κατηγορίας.
Αυτό στο εξωτερικό για 25+ χρόνια δεν το αντιμετώπισα. Το αντίθετο μάλλον...

Σχολιο.- Πιθανότατα, πάντως, να είμαστε το μοναδικό κράτος στον κόσμο που οι ομογενείς δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Της επιστολικής ψήφου.

Σχολιο.- Δηλαδή ο Γιόχαν που αγόρασε ένα σπίτι στη Μύκονο, ο Γου που αγόρασε δύο πολυκατοικίες στα Εξάρχεια και ο Χουσειν που είναι από το Κατάρ και αγόρασε στρέμματα στη Ζάκυνθο, και υποβάλλουν φορολογική δήλωση, θα έχει δικαίωμα ψήφου...
Really?

Σχολιο.- 1) ταυτίζεσαι με την προπαγάνδα που διαλαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ
2) Ποιος θα κρίνει το υποκειμενικά ή το αντικριμενικά που σναφερεις; Ο Τζιφρας ο Σκουρλέτης  οι κομματικές σκοπιμότητες και ο Συριζα;
3) Τι είναι πιο αντικειμενικό από τους εκλογικούς καταλόγους, τα περιουσιολόγια, τα Ε1 & Ε9 και την φορολόγηση;
4) Η θα εισαγάγει η "κωλοτουμπο-αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιητικά ορθών κοινωνικών φρονημάτων για ξεδιαλέξουμε τους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καταλληλους για να μπορούν να ψηφίζουν.
Ενωμερωθείτε καλύτερα ποιοι πολίτες και πως έχουν δικαίωμα στις χώρες της πολιτισμένης Δύσης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής μου ήταν όταν δοκίμασα φυστικοβούτυρο.
Νόμιζα ότι θα είναι τόσο γαμάτο όσο λένε στις ταινίες και ήταν χειρότερο κι από μπάμιες.
Σχολιο.- Όπως και το ταχίνι. Μόνο του εντελώς άγευστο. Θέλει μέλι, σοκολάτα, κάτι.
Σχολιο.- στην ελλαδα επειδη ακριβως ο ελληνας δεν το ξερει σχεδον ολες η μαρκες ειναι αισχρες. στην αμερικη ειναι εξαιρετικο.
συνταγη 1 μερος φυστικοβουτηρο 1 μερος σοκολατα λειωμενη ανακατευουμε κρυωνουμε και βουαλα ,μπαρες ενεργειας με οτι θελετε αφου τα ανακατεψεται στο μιγμα.
Σχολιο.- Παρτε Νουκρεμα της ΙΟΝ να ξεχασετε τα παντα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην κάνετε ρε συριζικα οπορτουνόσκυλα επαναστατικές - με μορφές ηρώων αγωνιστών-αναρτήσεις, εφ'όσον στηρίζετε ιμπερια-ληστές.Βρωμύλοι...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χιλή: Μια κοινωνία χωρίς νερό λόγω ιδιωτικοποίησης
Πορεία με αίτημα την ανάκτηση του ελέγχου των υδάτων, που έχουν ιδιωτικοποιηθεί από το 1981, επί δικτατορίας Πινοσέτ, πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγο, στην πρωτεύουσα της Χιλής. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 100 περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και οργανώσεις ιθαγενών. Υπό την πίεση η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις «να σταματήσουν να εξαντλούν τις πηγές νερού και να σεβαστούν τον τοπικό πληθυσμό».
Στην πορεία για την «ανάκτηση και την υπεράσπιση του νερού», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι διεκδικώντας πρόσβαση στο αγαθό, που εξ ορισμού είναι δημόσιο... όμως η καθημερινότητα των χιλιανών είναι τελείως διαφορετική. Οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα στον πρόεδρο της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα καταγγέλλοντας πως οι τοπικές κοινότητες πλήττονται από την έλλειψη νερού, που εκτός από την ξηρασία, έχει προκληθεί και από το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, όπως αναφέρει η Guardian.
«Γνωρίζουμε πως υπάρχει νερό στη Χιλή, ωστόσο υπάρχει ένα τείχος που μας χωρίζει από αυτό και λέγεται κέρδος. Αυτό το τείχος χτίστηκε το 1981από τον κώδικα για το νερό, το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμφωνίες, όπως τη διεθνική συνθήκη άντλησης (Αργεντινή), και ουσιαστικά από την επιβολή της νοοτροπίας σε έναν πολιτισμό πως το νερό που πέφτει από τον ουρανό ανήκει είναι προϊόν εκμετάλλευσης των εταιρειών», τονίζουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.
«Αυτό το τείχος στερεύει τα αποθέματα, διαλύει τον κύκλο του νερού που ίσχυε για αιώνες στις κοιλάδες μας και σπέρνει το θάνατο στο έδαφός μας. Αυτό το τείχος πρέπει να κατεδαφιστεί τώρα», προσθέτουν.
Όπως σημειώνεται στη Guardian η βιομηχανία εξόρυξης μετάλλων χρησιμοποιεί σημαντικές ποσότητες των υδάτινων αποθεμάτων και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της Χιλής. Οι εξαγωγές χαλκού αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των κρατικών εσόδων.
Το κίνημα ζητά την κατάργηση του κώδικα του νερού που εγκρίθηκε επί δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990) και ιδιωτικοποίησε το νερό ακόμα και αυτό που ήταν σε λίμνες, ποτάμια κλπ. Ο εν λόγω «κώδικας» προβλέπει ότι τα δικαιώματα νερού μπορούν να πωλούνται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές ανάγκες. «Ζητάμε την κατάργηση του κώδικα που μας στέρησε το δικαίωμα να έχουμε νερό και να μπορούμε να ζήσουμε», ανέφερε ένας ακτιβιστής που συμμετείχε στην πορεία. «Ο κώδικας αφορά μόνο το κέρδος ορισμένων. Ευνοεί τους πλούσιους», πρόσθεσε.
Παράλληλα αίτημα των οργανώσεων είναι και η κατάργηση της διμερούς εξόρυξης που υπογράφηκε από τη Χιλή και την Αργεντινή το 1997 και η οποία προβλέπει πως οι εταιρείες εξόρυξης στα σύνορα των δύο χωρών θα μπορούν να χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα τα υδάτινα αποθέματα για τις δραστηριότητές. Η συνθήκη ορίζει πως Χιλή και Αργεντινή θα πρέπει συντονισμένα να διευκολύνουν τις επενδύσεις εξόρυξης και την ανάπτυξη της βιομηχανίας. «Θα πρέπει να επιτρέπουν τη χρήση κάθε φυσικού πόρου, τις εισροές και τις υποδομές», τονίζεται.

Σχολιο.- Το νερό είναι απαράδεκτα φτηνό, που ειπε και ο Μπαμπης Παπαδημητριου της ΝΔ. Γι αυτό υπάρχει η Veolia,η Suez και η Nestle ώστε κάποιες κοινωνίες να μπορούν να μην έχουν καθόλου νερό λόγω ιδιωτικοποίησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα το 1941 το ναζιστικό έγκλημα του Μπαμπι Γιαρ στην Ουκρανία...
Το σφαγείο του Μπάμπι Γιαρ: Ένα από τα χειρότερα εγκλήματα των φασιστών τον Σεπτέμβρη του 1941 στην Ουκρανία
29-09-2019
Στο Μπάμπι Γιάρ άφησαν την τελευταία τους πνοή κομμουνιστές, αιχμάλωτοι πολέμου, παρτιζάνοι, αντιστασιακοί, ορθόδοξοι ιερείς που αρνήθηκαν να προσευχηθούν για τον Χίτλερ και προσπάθησαν να φυγαδεύσουν Εβραίους και οι θρυλικοί παίκτες της «Ντιναμό Κιέβου» που έδωσαν εκείνο τον αξέχαστο ποδοσφαιρικό αγώνα ξεφτιλίζοντας τους ναζί.
αν σήμερα, 29 του Σεπτέμβρη του 1941, οι Γερμανοί εκτελούν 33.771 Εβραίους στη χαράδρα Μπάμπι Γιαρ δίπλα στο Κίεβο. Μπάμπι Γιαρ, που στα ελληνικά σημαίνει «Φαράγγι της Γιαγιάς», είναι το όνομα μιας χαράδρας στο Βορειοδυτικό άκρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κιέβου.
Τα γεγονότα του τέλους Σεπτέμβρη του 1941
Δυο μήνες μετά την έναρξη της Γερμανικής επίθεσης εναντίον της ΕΣΣΔ, στρατεύματα της Γερμανικής 6ης Στρατιάς καταλαμβάνουν το Κίεβο στις 19 Σεπτεμβρίου 1941. Η πόλη είχε τότε περίπου 900.000 κατοίκους, από τους οποίους 150.000 ως 200.000 ήταν Εβραίοι. Οι Σοβιετικοί, μη θέλοντας να εγκαταλείψουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας τους στις δυνάμεις του Χίτλερ, τις αποσυναρμολόγησαν και τις μετέφεραν σε περιοχές κοντά στα Ουράλια όρη. Μαζί με τις βιομηχανίες που απομάκρυναν, ήταν και το ειδικευμένο προσωπικό που τις επάνδρωνε. Ανάμεσα στο προσωπικό αυτό ήταν και 30.000 έως 100.000 Εβραίοι από το Κίεβο. Οι υπόλοιποι παρέμειναν στην πόλη, καθώς έλειπαν τελείως τα μεταφορικά μέσα, ενώ οι Γερμανοί απαγόρευσαν κάθε μετακίνηση πληθυσμού.
Στις 23 Σεπτεμβρίου έγινε σαμποτάζ στην πόλη, από άνδρες της σοβιετικής αντίστασης. Εξερράγησαν αρκετές βόμβες, οι οποίες κατέστρεψαν επιταγμένα κτίρια, ανάμεσα στα οποία το αρχηγείο των Γερμανικών στρατευμάτων και το ξενοδοχείο Κοντινένταλ, κατάλυμα των ανώτερων Γερμανών αξιωματικών. Το γεγονός αποτέλεσε την αφορμή για την προειλημμένη απόφαση εξολόθρευσης ολόκληρου του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης. Τη διαταγή είχε δώσει ο ίδιος ο αρχηγός των SS, o διαβόητος Χάινριχ Χίμλερ και την εκτέλεσή της ανέλαβε ο στρατηγός Φρίντριχ Γιέκελν με ειδικές μονάδες των Ες-Ες υπό τους Πάουλ Μπλόμπελ και το Δρ. Όττο Ρας, αλλά συμμετείχαν ομάδες της Ουκρανικής αστυνομίας, των Ουκρανικών φασιστικών ταγμάτων δωσίλογων και της Βέρμαχτ (του Γερμανικού στρατού). Σύμφωνα με την αναφορά του τοπικού τμήματος των SS προς την κεντρική διοίκηση στο Βερολίνο, 33.771 Εβραίοι εκτελέστηκαν. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλους 60.000 ομοεθνείς τους, αλλά και τσιγγάνους, αντιστασιακούς και αιχμαλώτους, που εκτελέστηκαν λίγες μέρες αργότερα στο ίδιο σημείο.  Πρώτα, στις 27 Σεπτέμβρη οι ναζί είχαν δολοφονήσει 752 ασθενείς της ψυχιατρικής κλινικής «Ιβάν Πάβλοφ».
Στις 28 Σεπτεμβρίου μια ανακοίνωση των δυνάμεων κατοχής κάλεσε όλο τον εβραϊκό πληθυσμό της πόλης να συγκεντρωθεί στην γωνία των οδών Μέλνικοβα και Ντοκτερίβσκαγια, ένα πλατύ σταυροδρόμι, στις 8 το πρωί της επομένης, 29ης Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωση οι Εβραίοι καλούνταν να έχουν μαζί τους όλα τα χαρτιά τους, ζεστά ρούχα και εσώρουχα, καθώς και όλα τα φορητά πολύτιμα αντικείμενά τους. Όποιος συλλαμβανόταν σε διαφορετικό μέρος θα εκτελούνταν επί τόπου, ενώ το ίδιο θα συνέβαινε και με όποιον μη Εβραίο παρείχε καταφύγιο ή τρόπο διαφυγής σε Εβραίο. Η φήμη που κυκλοφόρησε ανάμεσα στους Εβραίους ήταν ότι θα μεταφέρονταν σε στρατόπεδο εργασίας στη Γερμανία. Όταν συγκεντρώθηκαν όλοι, άρχισε η πορεία, σε ομάδες των 100 ατόμων, προς τη χαράδρα Μπάμπι Γιάρ, κοντά στην οποία υπήρχε και εβραϊκό νεκροταφείο. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η χαράδρα είχε περιφραχτεί με συρματόπλεγμα, ενώ υπήρχε και τριπλός κύκλος ασφάλειας από ενόπλους.
Μόλις έφθαναν, οι Εβραίοι διατάσσονταν να γδυθούν και να τακτοποιήσουν τα ρούχα και τα υπάρχοντά τους και, στη συνέχεια, σε ομάδες των 30 – 40 ατόμων, οδηγούνταν στο άκρο της χαράδρας, όπου και εκτελούνταν με πυρά αυτόματων όπλων και πολυβόλων. Μέσα σε δύο 24ωρα, στις 29 και 30 Σεπτέμβρη, στο Μπάμπι Γιάρ, οι ναζί, υπό τον Πάουλ Μπλόμπελ και τον επικεφαλής των δωσιλογικών ουκρανικών φασιστικών ταγμάτων, Π. Ζαχβαλίνσκι, δολοφόνησαν 33.771 ανθρώπους, κάθε ηλικίας. Το πιο νέο, ηλικιακά, θύμα τους ήταν ένα βρέφος τριών ημερών και το μεγαλύτερο θύμα ήταν 103 ετών.
Όλα τα χρόνια της κατοχής, οι ναζί χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο φαράγγι για μαζική εκτέλεση άμαχου πληθυσμού, κυρίως ηλικιωμένων και γυναικόπαιδων, Εβραίων, Ουκρανών, Ρώσων, Ρομά. Στο Μπάμπι Γιάρ άφησαν την τελευταία τους πνοή κομμουνιστές μετά από ασύλληπτα βασανιστήρια, αιχμάλωτοι πολέμου, παρτιζάνοι, αντιστασιακοί των παράνομων μηχανισμών των κατεχόμενων πόλεων, ναύτες του στόλου του Δνείπερου, ορθόδοξοι ιερείς που αρνήθηκαν να προσευχηθούν για τον Χίτλερ και προσπάθησαν να φυγαδεύσουν Εβραίους. Αλλά εκεί εκτελέστηκαν και οι θρυλικοί παίκτες της «Ντιναμό Κιέβου» που έδωσαν εκείνο τον αξέχαστο ποδοσφαιρικό αγώνα ξεφτιλίζοντας τους ναζί.
Το Μπάμπι Γιαρ, στους κύκλους των Γερμανών, είχε και το «παρατσούκλι» …«ανακυκλωτήριο χρυσού», αφού από εκεί οι ναζί μετέφεραν στην Γερμανία σακιά από τα κοσμήματα και τα άλλα αντικείμενα των θυμάτων τους. Στη Νυρεμβέργη πάντως καταλήχθηκε και ο αριθμός των νεκρών στο Μπάμπι Γιαρ σε όλη τη διάρκεια της κατοχής: 168.000 Εβραίοι και πάνω από 300.000 αιχμάλωτοι πολέμου, σοβιετικοί κομμουνιστές, τσιγγάνοι κλπ.
Το 1943 οι Γερμανοί επιχείρησαν την εκταφή και την καύση των πτωμάτων, με σκοπό να εξαλείψουν τα ίχνη των εγκληματικών αυτών εκτελέσεων. Ανάγκασαν κρατούμενους να καταστρέφουν σημεία εκτελέσεων και να καίνε πτώματα. Επιπλέον, έφεραν από την Γερμανία ειδικά μηχανήματα που συνέθλιβαν τα οστά και τα μετέτρεπαν σε σκόνη την οποία πέταγαν πίσω στο Μπάμπι Γιαρ. Την νύχτα της 29ης Σεπτέμβρη του 1943, 329 μελλοθάνατοι στασίασαν. Οι 311 από αυτούς εκτελέστηκαν, αλλά 18 κατάφεραν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα τα σχέδια των ναζί για απόκρυψη των σφαγών, να γνωστοποιηθούν.
Ο υπεύθυνος της σφαγής Φρίντριχ Γιέκελν συνελήφθη από τους Σοβιετικούς και αφού προσήχθη σε δίκη εκτελέστηκε στη Ρίγα της Λετονίας στις 3 Φεβρουαρίου 1946. Το 1976 ανεγέρθηκε μνημείο για να θυμίζει τις ωμότητες που διαπράχθηκαν στο Μπάμπι Γιαρ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διευθύνων Σύμβουλος Φαρμακοβιομηχανίας: "Είμαστε σε επιχειρήσεις κέρδους για τους μετόχους, δεν βοηθάμε τους αρρώστους".Tόσο ωμά και κυνικά.

Διευθύνων Σύμβουλος της Big Pharma: «Είμαστε σε Επιχειρηματικό Κέρδος Μετόχων, Δεν Βοηθούμε τους Ασθενείς»
17 Οκτωβρίου 2016
Τον περασμένο Ιούλιο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Turing Pharmaceuticals, Μάρτιν Σκρέλι, έγινε ένας στοχος για την αυξανόμενη οργή σε σχέση με τις αυξανόμενες τιμές συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αφού αύξησε την τιμή ενός νεοαποκτηθέντος φαρμάκου από $ 13,50 σε $ 750. Αλλά ο Σκρέλι, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο «ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αμερική», δεν είναι ο μόνος που αγοράζει φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά για να αυξήσει την τιμή τους και, με τη σειρά του, γρήγορα αυξάνει την τιμή των μετοχών τους.
Ο κ. Michael Pearson, διευθύνων σύμβουλος της Valeant Pharmaceuticals, εξοργίστηκε το διαδίκτυο αφού είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο MSNBC ότι "η ευθύνη της εταιρείας είναι στους μετόχους της και όχι στους πελάτες που βασίζονται στα φάρμακά του για να ζήσουν".
"Η κύρια ευθύνη μου είναι να Valeant μέτοχοι. Μπορούμε να κάνουμε ό, τι θέλουμε να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε εξαγορές, θα συνεχίσουμε να προχωρούμε ", ανέφερε ο Pearson.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα πριν από 78 χρόνια τα γερμανικά κτήνη ξεκλήρισαν το εβραϊκό γένος στο Κίεβο στο φαράγγι Μπάμπι-γιαρ....
Χτές όμως το γερμανικό κατασκεύασμα των μονοπωλίων της ΕΕ ξανάφερε ψήφισμα ,
για κάτι που ξεκίνησε εδώ και χρόνια: την ισοπέδωση των πάντων
με την τερατώδη θεωρία της εξίσωσης του Ναζισμού με τον Κομουνισμό
με στόχο να μας πείσει ότι η ταξική πάλη είναι και αδιέξοδη και "ξεπερασμένη"....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείσανε τα στρατόπεδα κ τα γεμίζουν με εποίκους.
Όπως στην κατεχόμενη Κύπρο. Εσείς διαλέγετε το μέλλον των παιδιών σας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ !!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εξισλαμισμός της Ευρώπης και το πισωγύρισμα των κοινωνιών στον μεσαιωνικό δεσποτισμό, είναι συνειδητή επιλογή των αρχουσών ελίτ.
Σχολιο.-  Δεν ειναι θρησκευτικο το ζητημα, ειναι καθαρα πολιτικο. Με το που μπαινεις σε λεωφορειο η τραμ τις ωρες που παν τα παιδακια στο δημοτικο και το γυμνασιο, γεμιζει το ματι σου απο κουκουλωμενα κοριτσακια με μαντιλες, ακομη και μπουρκες!! Που ζουμε ? Δεν ειναι ανοχη αυτο, ειναι κοινωνικη καταπιεση και προκλητικη ασεβεια προς τον πολιτισμο μας. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν της Νεας Ταξης... ΞΕΦΤΙΛΑ !!!
Η πιστη σου δεν προσβαλλεται. Η ελευθερια σου προσβαλλεται και ο νομικος πολιτισμος μας γενικοτερα. Ηδη εχουμε επιβολη της σαριας...
 Τις μαντιλες στα μικρα κοριτσακια τις επιβαλλει ο ισλαμικος νομος, και την καθοδηγηση την παιρνουν μεσα απο τα ισλαμικα τεμενη που εχουν γεμισει σαν μανιταρια με υπαλληλους του Ερντογαν και ΄επενδυτες΄ της μουσουλμανικης αδελφοτητας.
Καί αν κάποιος αντιδράσει θεωρείται φασίστας Ταλιμπάν και διάφορα.
Αυτο ειναι το κλιμα που καλλιεργουν για τα ζομπι οι πρακτορες του Σορος. Η ισλαμοποιηση ομως της κοινωνιας -ωστε να συντηρικοποιηθει με ορους ισλαμικης οπισθοδρομησης-, ειναι σαφως επιλογη του αστικου κρατους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβγαλαν λέει πολιτική διακήρυξη τα Συριζόπανα. Φωτοτυπίες σε ροζ χαρτί υγείας, και καλή χρήση, συντρόφια του Πάιατ & ΣΙΑ..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πράσινη απάτη: Ο καζινο-καπιταλισμός θα επενδύσει ακόμη και σε ανόητες φούσκες, αρκεί να διατηρήσει την κερδοφορία του...
Οταν την πληρωσουν ολοι θα το καταλαβουν... Το καλο με τον καπιταλισμο ειναι οτι στο τελος την πληρωνουν και οι ηλιθιοι...
Εξου και το υστερικο φαινομενο Γκρετα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι δεν έχουν εμπεδώσει ακόμη, ότι το ΄ελληνικό΄ κρατίδιο έχει απωλέσει οριστικά την κυριαρχία του, ζουν εκτός πραγματικότητας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγε στην εκπομπή της Πάνια για να βρει σχέση και του τηλεφώνησε η γυναίκα του
λαχείο να πάρεις



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η νεοφιλελεύθερη ΕΕ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία εξισώνοντας τον ναζισμό με τον σοσιαλισμό, όταν ο δεύτερος μέσω του πρώτου εργατικού κράτους, της ΕΣΣΔ, εξαφάνισε τον πρώτο, εξασφαλίζοντας την ελευθερία για όλη την Ευρώπη.
Ο Τσόρτσιλ ήταν ένας πολέμιους του σοσιαλισμού, αλλά η εξίσωση σήμερα θα του φαινόταν αδιανόητη. Χωρίς τον Κόκκινο Στρατό, ο Χίτλερ θα κυβερνούσε την Ευρώπη για δεκαετίες.
Οι νεοναζί με ένα τρόπο, μέσω της ΕΕ, έρχονται να πάρουν την ρεβάνς στις εντυπώσεις, με το να δώσουν την ρετσινιά του εγκληματία σε αυτούς που τους νίκησαν!

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019
Όταν ο αντικομμουνιστής Τσόρτσιλ τιμούσε Στάλιν και Κόκκινο Στρατό για την προσφορά του, κατά του φασισμού

Η φωτογραφία αποθανατίζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, που τιμά τον Ιωσήφ Στάλιν και τον Κόκκινο Στρατό για την νίκη τους ενάντια στους Ναζί, παραδίδοντας εκμέρους του Βασιλιά της Αγγλίας Γεωργίου του Β', το σπαθί του Στάλιγκραντ.
Στη Μεγάλη Βρετανία, ο βασιλιάς Γεώργιος Στ’ διέταξε τη σφυρηλάτηση ενός τελετουργικού σπαθιού, ως δείγμα ευγνωμοσύνης του βρετανικού λαού προς τους υπερασπιστές της ερειπωμένης πόλης. Το σπαθί αυτό σχεδιάστηκε από τον R.M.Y. Gleadowe, καθηγητή των Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εννέα εξαίρετοι τεχνίτες από το Goldsmith’s Hall επόπτευσαν την κατασκευή του, που είχε ήδη ανατεθεί στην εταιρεία Wilkinson Sword. Οι τεχνίτες Tom Beasley and Sid Rouse, ο καλλιγράφος M.C. Oliver και ο αργυροχόος Leslie G. Durbin, δεκανέας τότε της RAF, αποτέλεσαν την ομάδα που σφυρηλάτησε και διακόσμησε το φημισμένο σπαθί. Το ατσάλι της λεπίδας προήλθε από την εταιρεία Sanderson Brothers & Newbould, με έδρα τη βιομηχανική πόλη Σέφηλντ της κεντρικής Αγγλίας. Μετά από τρεις μήνες εντατικής εργασίας, το σπαθί ήταν έτοιμο. Πρόκειται για ένα αμφίστομο ξίφος στο πρότυπο αυτών της εποχής των Σταυροφόρων, που απαιτεί τη χρήση και των δύο χεριών, συνολικού μήκους 1,2 μέτρου, με φυλακτήρα 25,4 εκατοστών από ατόφιο ασήμι. Κατά μήκος της λεπίδας χαράχτηκε με οξύ, στα Ρωσικά και τα Αγγλικά, η ακόλουθη επιγραφή: «Στους πολίτες του Στάλινγκραντ με τις ατσάλινες καρδιές – δώρο του Βασιλέα Γεωργίου ΣΤ΄ ως δείγμα της ευγνωμοσύνης του βρετανικού λαού».

Σήμερα η νεοφιλελεύθερη ΕΕ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία εξισώνοντας τον ναζισμό με τον σοσιαλισμό, όταν ο δεύτερος μέσω του πρώτου εργατικού κράτους, της ΕΣΣΔ, εξαφάνισε τον πρώτο, εξασφαλίζοντας την ελευθερία για όλη την Ευρώπη.
Ο Τσόρτσιλ ήταν ένας πολέμιους του σοσιαλισμού, αλλά η εξίσωση σήμερα θα του φαινόταν αδιανόητη. Χωρίς τον Κόκκινο Στρατό, ο Χίτλερ θα κυβερνούσε την Ευρώπη για δεκαετίες.
Οι νεοναζί με ένα τρόπο, μέσω της ΕΕ, έρχονται να πάρουν την ρεβάνς στις εντυπώσεις, με το να δώσουν την ρετσινιά του εγκληματία σε αυτούς που τους νίκησαν!
Σχολιο.- Έχεις δει κομμουνιστή στο εκτελεστικο απόσπασμα να αρνείται τις πεποιθήσεις του;
Οι ναζί στα δικαστηρια κάνανε όλοι το κινέζο. Δε βλέπω δεν ακούω δεν ήξερα.
Εξισώνονται;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί Σκότωσαν Τον Καντάφι – “Μια Ιστορία Που Πρέπει Να Διαβάσετε”

Ο Καντάφι εθνικοποίησε αποθέματα πετρελαίου του έθνους και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, και άλλες υποδομές.
• Τα χρήματα από τα πετρελαϊκά έσοδα της Λιβύης έχουν κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε πολίτη.
• Έθεσε το ποσοστό μόρφωσης από 20% σε 83%
• Έχτισε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον «Τρίτο Κόσμο».
Όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και σε φάρμακα χωρίς χρέωση.
Εάν χρειαστεί να γίνει μια χειρουργική επέμβαση που δεν είναι διαθέσιμη στη Λιβύη, η χρηματοδότηση παρέχεται για τη χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό.
• Έθεσε το προσδόκιμο ζωής απο 44 σε 75 ετών.
• Βασικά είδη διατροφής και ηλεκτρικής ενέργειας επιδοτούνται σε όλη τη χώρα.
• Ανέπτυξε τεράστια αρδευτικά έργα, προκειμένου να στηρίξει μια κίνηση προς τη γεωργική ανάπτυξη και την επισιτιστική αυτάρκεια.• Αναγνωρίζοντας ότι το νερό, δεν είναι πετρέλαιο, και θα είναι πιο σπάνιος πόρος για το μέλλον, ο Καντάφι ξεκίνησε την κατασκευή στο σχέδιο great manmade river το οποίο πήρε χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Αναφέρεται ως ένα θαύμα του σύγχρονου κόσμου, αυτό το ποτάμι άντλησης με εκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα από την καρδιά της ερήμου Σαχάρα στην ακτή, όπου η γη είναι κατάλληλη για τη γεωργία.
• Κάθε Λίβυος που ήθελε να γίνει αγρότης του δίνεται δωρεάν χρήση της γης, ένα σπίτι, γεωργικών μηχανημάτων, ζώων και σπόρους.• Ο Καντάφι υποσχέθηκε ότι τους δικούς του γονείς, που ζούσαν σε μια σκηνή στην έρημο, δεν θα στεγάζονται μέχρι ότου κάθε Λίβυος θα στεγαζόταν.
Έχει εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση.
• Σύμφωνα με τον Καντάφι, η Λιβύη έχει πλέον φθάσει στο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική.
• Ο Καντάφι είχε θέσει ένα δορυφόρο επικοινωνιών-τον πρώτο στην Αφρική, για να φέρει την ήπειρο της Αφρικής στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας.
• Έδωσε πλήρη πρόσβαση των γυναικών στην εκπαίδευση και την απασχόληση, και επέτρεψε στις γυναίκες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις .
• Ο Καντάφι ξεκίνησε και χρηματοδότησε την Αφρικανική Ένωση και να δέσουν όλα τα κράτη της ηπείρου σε ένα σώμα με έναν κοινό σκοπό που ονομάζεται « Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής.
• Ήταν ο πρώτος και μοναδικός ηγέτης στον αραβικό κόσμο που ζήτησε επίσημα συγγνώμη για τον αραβικό ρόλο στο εμπόριο σκλάβων από την Αφρική.
Παραδέχθηκε ότι οι μαύροι ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Λιβύης.
•Ο Νέλσον Μαντέλα κάλεσε τον Μουαμάρ Καντάφι έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της ελευθερίας του 20ού αιώνα, και επέμεινε ότι η ενδεχόμενη κατάρρευση της Νότιας Αφρικής », το σύστημα απαρτχάιντ όφειλε πολλά στον Καντάφι.
Τον Δεκέμβριο του 2007 ο Λίβυος ηγέτης επισκέφθηκε για πρώτη φορά επίσημα τη Γαλλία, όμως στις 11 Δεκεμβρίου η επίσκεψή του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση πυροδότησε αντιδράσεις.
Στη διάρκεια συνδιάσκεψης στη χώρα του, στις 10 Ιουνίου του 2008, ο Καντάφι τάχθηκε εναντίον της σχεδιαζόμενης Μεσογειακής Ένωσης, που στην ουσία είναι η δημιουργία της επερχόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν έχετε απορίες που βρήκε 120 ακίνητα ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης, ψάξτε λίγο την ιστορία του παππού του... Τίποτα δεν είναι τυχαίο, το μαύρο χρήμα των προγόνων γίνεται η offshore των απογόνων! Βαρβιτσιώτιδες, Πικραμένοι, Ράλληδες, Χριστοφοράκηδες... Όλοι ένας προς έναν! Ο καλύτερος έχει καταδώσει την μάνα του για κομμουνίστρια στην Γκεστάπο...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Οι πατριωτες Χούτι παρουσίασαν οπτικό υλικό από την επίθεση σε  συνοριακή περιοχή
 Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, 15:29
Οι πατριωτες αντάρτες Χούτι της Υεμενης παρουσίασαν οπτικό υλικό από μία επίθεση σε θωρακισμένα οχήματα, τα οποία ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις της βρωμιαρας οαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας, στην συνοριακή περιοχή Ναζράν.
Χθες είχε γίνει γνωστό ότι οι πατριωτες αντάρτες Χούτι της Υεμενης  δήλωσαν σήμερα (χθες) ότι πραγματοποίησαν μία επίθεση κοντά στα σύνορα με την περιοχή Ναζράν που βρίσκεται στα νότια της ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας και αιχμαλώτισαν αρκετούς αξιωματικούς του στρατού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δλδ η ΕΥΠ , σήμερα για την πυρπόληση της Μόριας , ΔΕΝ μπορεί να βρεί ΌΛΑ τα sms προς το νησί ???
Μπορεί να κάνει χρήση του ''κοριού'' για τα εξάρχεια και για την ποδοσφαιρική ''παράγκα '' , αλλά όχι για την εθνική άμυνα ???
Δεν μπορεί να σπάσει το απόρρητο των επικοινωνιών (ειδικά των ΜΚΟ ) εδώ έχουμε δολοφονία εν ψυχρό
Ειναι πολλα τα λεφτα λεμε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγικές επιπτώσεις από την εξέγερση στη Μόρια
 Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, 21:48
Η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας που μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού που έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των όσων συμβαίνουν στον καταυλισμό της Μόριας από τις 5 το απόγευμα.
Για άγνωστους λόγους, γύρω στις 5 το απόγευμα ξέσπασαν δυο φωτιές. Μια σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και μια στη «ζώνη 4», όπου σε διώροφους οικίσκους διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.
Κι ενώ η φωτιά στα ελαιοκτήματα σβήστηκε πολύ γρήγορα, η φωτιά στους οικίσκους του ΚΥΤ επεκτάθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα του όλου χώρου. Το σβήσιμο της δε έγινε μετ' εμποδίων. Μάλιστα, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μέτωπο δεχόμενοι επίθεση από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι και κατέστρεψαν τουλάχιστον δυο πυροσβεστικά οχήματα.
Εκατοντάδες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Μάλιστα, κατέστρεψαν οικίσκους και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια. Στη συνέχεια δε επιτέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης με στόχο να απελευθερώσουν τους κρατουμένους εκεί, τους παραβατικούς κρατουμένους, αλλά αντιμετωπίσθηκαν από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Κέντρο Κράτησης κάνοντας από μέσα χρήση νερού.
Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους σε αυτό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Περί τις 7.30 το βράδυ κι ενώ στο εσωτερικό του ΚΥΤ μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων προσφύγων και μεταναστών διαφορετικής εθνικής ή θρησκευτικής καταγωγής άρχισε η αποχώρηση από τον εσωτερικό καταυλισμό του ΚΥΤ εκατοντάδων οικογενειών που αρχικά κινούνται προς τα γύρω κτήματα προκειμένου να περάσουν στοιχειωδώς με ασφάλεια τη νύχτα. Από τις συγκρούσεις υπάρχουν και πέντε τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.
Στο νησί μετέβησαν εσπευσμένα δύο διμοιρίες ΜΑΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί, ο Πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα έκτακτα μέτρα για το προσφυγικό.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Hot Spot της Μόριας είναι απελπιστική και οι συνθήκες κάτι περισσότερο από τραγικές. Όπως είναι γνωστό, στη δομή της Μόριας βρίσκονται περίπου 12-13.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ η χωρητικότητα του ΚΥΤ είναι μόλις 3.000 άνθρωποι. Δεδομένου ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει καταρρεύσει ουσιαστικά και καθημερινά προωθούνται από τα παράλια 500-700 πρόσφυγες/μετανάστες, οι οποίοι παρέμεναν μέχρι τώρα στο ΚΥΤ Λέσβου, είναι σαφές πως η κατάσταση είναι εκρηκτική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι πατριωτες αντάρτες σκότωσαν 200 μαχητές των σουνιτοφασιστικών δυνάμεων
 Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, 23:18
Περίπου 200 μαχητές των σουνιτοφασιστικών δυνάμεων στην Υεμένη σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.000 αιχμαλωτίστηκαν σε μια επιδρομή των πατριωτων ανταρτών της Υεμένης τον Αύγουστο, έγινε την Κυριακή γνωστό από έναν αξιωματικό του σουνιτοφασιστικου στρατού, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των πατριωτων ανταρτών Χούτι της Υεμενης.
Ο αξιωματικός, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 200 σουνιτοφασιστες στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτήν την επιδρομή στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.
Ο αριθμός των κρατουμένων, εντούτοις, είναι «μικρότερος» από εκείνον που υποστηρίζουν οι Χούτι, συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφέροντας πως «ο αριθμός τους πλησιάζει τους 1300 στρατιώτες», εκ των οποίων οι 280 είναι τραυματίες.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, τα στρατεύματα των σουνιτοφασιστων  ήταν περικυκλωμένα «για τέσσερις ημέρες» από τους πατριωτες Χούτι της Υεμενης στην επαρχία Σααντά, ένα προπύργιο των πατριωτων ανταρτών.
Στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης που ελέγχουν οι πατριωτες αντάρτεςκαι ο λαος της Υεμενης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούτι Γιαχία Σάρια επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξή τύπου νωρίτερα σήμερα ότι «περισσότεροι από 200 μαχητές (των σουνιτοφασιστικών δυνάμεων) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν ή να παραδοθούν».
«Περισσότεροι από 2.000 σουνιτοφασιστες μαχητές αιχμαλωτίστηκαν» συμπλήρωσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι εξ αυτών είναι προδοτες από την Υεμένη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες, που όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούτι, προέρχονταν από την επιδρομή, με κατασχεθέντα όπλα, μια επίθεση εναντίον θωρακισμένων οχημάτων και άνδρες να περπατούν με τα χέρια ψηλά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία: O Κουρτς είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών σύμφωνα με το 15% των αποτελεσματων
 Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, 20:06
Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρώην καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ο μεγάλος νικητής των σημερινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία, όπως διαπιστώνεται από τις προβλέψεις του 15% των αποτελεσματων που μεταδίδει η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας,  από τις πρώτες καταμετρήσεις των ψηφοδελτίων.
Δεύτερο είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που μείωσε αρκετά το ποσοστό του σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2017, ενώ τεράστιες ήταν οι απώλειες για το τρίτο Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο βρισκόταν σε κυβέρνηση συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν η κυβέρνησή τους διαλύθηκε εξαιτίας της «Υπόθεσης Ίμπιζα».
Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες εκτιμήσεις, το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει το ποσοστό του κατά 6,9 μονάδες στο 38,4% έναντι του 31,5% στις τελευταίες εκλογές, οι Σοσιαλδημοκράτες περιορίζονται σε ποσοστό 21,5 % (26,9% το 2017), ενώ το Κόμμα των Ελευθέρων είχε μία πτώση κατά περιπου 9 ποσοστιαίες μονάδες στο 17,3% έναντι του 26% το 2017 και βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Στην τέταρτη θέση, οι Πράσινοι όχι μόνον εξασφαλίζουν την εκ νέου είσοδό τους στη Βουλή (που δεν είχαν πετύχει το 2017 καθώς είχαν βρεθεί κάτω του ορίου του 4%), αλλά αποσπούν ποσοστό 12,4%, αυξημένο κατά 8,5 μονάδες.
Βελτιωμένο κατά 2,1 μονάδες στο 7,4% είναι το ποσοστό για το θεωρούμενο νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), ενώ εκτός Βουλής, με ποσοστό 1,9% φαίνεται να παραμένει το κόμμα «Τώρα» (πρώην "Λίτσα Πιλτς") που είχε πρωτοεμφανιστεί στις τελευταίες εκλογές και με ποσοστό τότε 4,4% εκπροσωπούνταν στην απερχόμενη Βουλή.
Εκτός Βουλής παραμένουν τα άλλα δύο υποψήφια κόμματα αριστερής απόκλισης, «ΚΚ Αυστριας -Αριστερή Πλατφόρμα» που συγκεντρώνει ποσοστό 0,7% και «Αλλαγή» με ποσοστό 0,4%.
Σύμφωνα με την πρώτη πρόβλεψη και τις πρώτες καταμετρημένες ψήφους, το Λαϊκό Κόμμα πρόκειται να διαθέτει στην μελλοντική Βουλή 73 έδρες, μία αύξηση κατά εντεκα έδρες σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα μειώνει τη δύναμη του κατά 11 έδρες σε 41 έδρες, οι Ελεύθεροι περιορίζονται πλέον σε 32 έδρες (μείον 19 έδρες), ενώ με 23 έδρες εισέρχονται στη Βουλή εκ νέου οι Πράσινοι και το ΝΕΟΣ με 14 έδρες κατά 4 περισσότερες.
Στις ιδιαίτερα κρίσιμες σημερινές εκλογές τόσο για τη χώρα αλλά και γενικότερα για την Ευρώπη, καθώς από αυτές δεν θα μπορούσε να προκύψει εκ νέου μία ακροδεξιά συμμετοχή στη μελλοντική της κυβέρνηση, όπως συνέβαινε μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαίου 2019, γιατι τα δυο κομματα εχουν τσακωθει, (όπως επίσης γα ια πρώτη φορά και στο διάστημα 2000-2006), 6.396.796 Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνταν στις κάλπες, για να εκλέξουν, από συνολικά οκτώ υποψήφια κόμματα, τα 183 μέλη της νέας τους Βουλής για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα στην Αυστρία πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου 2017, εξαιτίας του πολύκροτου σκανδάλου διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής, γνωστού ως «Υπόθεση Ίμπιζα», που είχε οδηγήσει τέλη Μαίου στη διάλυση της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του πρώην καγκελάριου και εκ νέου υποψήφιου για το αξίωμα αυτό, Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.
Το επίσημο προσωρινό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών στις 22.00 ώρα Ελλάδας, ενώ το οριστικό τελικό αποτέλεσμα θα είναι γνωστό αργά την Δευτέρα ή μόνον την Πέμπτη, εάν υπάρξει κάποια καθυστέρηση στην καταμέτρηση των επιστολικών ψηφοδελτίων που τη φορά αυτή έφτασαν τις 1.070.933, αριθμός-ρεκόρ.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία είχε αναλάβει στις αρχές Ιουνίου υπό την πρώτη γυναίκα καγκελάριο στην αυστριακή ιστορία, την έως τότε πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, πρόκειται να υποβάλει μεθαύριο Τρίτη τυπικά την παραίτησή της στον ομοσπονδιακό πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, από τον οποίο θα της ζητηθεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης που θα είναι ένας συνασπισμός κομμάτων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει κάψει εγκεφάλους τελικά ο μεταμοντέρνος "πράσινος" και λοιπών αποχρώσεων "κινηματισμός"!
Έχει κάψει εγκεφάλους τελικά ο μεταμοντέρνος "πράσινος" και λοιπών αποχρώσεων "κινηματισμός"!
Σε μια κοινωνία, όπου ακόμα και πανεπιστημιακοί υφίστανται απηνείς διώξεις εάν τολμούν να αρθρώσουν λόγο που εναντιώνεται στην καθεστωτική ιδεολογία και πρακτική, κάποιοι αδυνατούν να διακρίνουν πίσω από το "αθώο" περιτύλιγμα μιας εκστρατείας τις εκάστοτε επιδιώξεις/επενδυτικά προγράμματα του πολυεθνικού μονοπωλιακού κεφαλαίου με την "πράσινη ανάπτυξη". Έτσι, καταπίνουν αμάσητο το πρωτοφανές χειραγωγικό κατασκεύασμα-"φούσκα", με την επαίσχυντη εργαλειοποίηση/κακοποίηση του κοριτσιού Γκρέτα Τούνμπεργκ από γονείς και λοιπούς "κατασκευαστές" και την γιγάντια εκστρατεία από τα διεθνή ΜΜΕ, που έφτασε μέχρι και στο βήμα του ΟΗΕ! Ένα "κίνημα" ανερμάτιστο, χωρίς επιστημονική θεωρία και στρατηγική, μονίμως κάτω από ξένες κυρίαρχες σημαίες, ει δυνατόν και στην άμεση υπηρεσία του κεφαλαίου, είναι το καλύτερο δώρο στο καθεστώς!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Πατέλης
Το facebook απαγορεύει την αναφορά στα εγκλήματα του ναζισμού, όπως στο Μπάμπι Γιαρ. Εν προκειμένω κατέβασε ανάρτησή μου και με απέκλεισε για 30 ημέρες, κατηγορώντας με για "παραβίαση των όρων της κοινότητας για το γυμνό ή τη σεξουαλική δραστηριότητα"!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το fb θεώρησε «σεξουαλικού περιεχομένου» και «ασύμβατο με τους όρους της κοινότητας» άρθρο που αναρτήθηκε στο ToPeriodiko.gr το οποίο αναφερόταν στη σφαγή 33.000 και πλέον ανθρώπων από τους Ναζί στο Μπάμπι Γιαρ της Ουκρανίας τέτοιες μέρες το 1941. Προφανώς έκρινε άκρως «σεξουαλική» την φωτό από την εκτέλεση μιας τραγικής μάνας που ολόγυμνη, αφού όλοι οι εκτελεσθέντες πήραν εντολή να γδυθούν, κρατά με απελπισία στην αγκαλιά το παιδί της. Εννοείται ότι παρά την επί ώρες προσπάθεια να βρεθεί κάποιος ή κάτι να επικοινωνηθεί η απίστευτη αυτή υποκρισία, δεν έγινε κατορθωτό καθώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αμφισβητηθεί η «κρίση του fb». Πάρτε ακόμη μια ανάσα «ελευθερίας» στα κοινωνικά δίκτυα τώρα...
Σχολιο.- Το γυμνό προσβάλλει, όχι οι ναζί, το θύμα προκαλεί, όχι ο θύτης, το γυμνό θύμα φταίει, όχι το διεστραμμένο μυαλό που θα σκανδαλιστεί... Οργουελική Δυστοπία...