Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Παρασκευη 11 Οκτωβριου 2019


"ΜΕ ΦΟΡΕΙΟ" ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ;
Σε λίγες μέρες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δικάζεται μετά από μήνυση fund με έδρα τη... Λιβερία και με στοιχεία του βαθέος κράτους (“Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της Γενικής Ασφάλειας), για παρεμπόδιση πλειστηριασμών.
Λίγες μέρες πριν, δημοσίευμα της "Εστίας" για την υπόθεση του Παύλου Μπακογιάννη, ανέφερε τον Λαφαζάνη ως εμμέσως εμπλεκόμενο. Μετά από παρέμβασή του υποχρεώθηκαν σε διάψευση.
Σήμερα στα καθεστωτικά ΜΜΕ αναδημοσιεύεται μια "είδηση" περί δήθεν ομαδικής βίαιης επίθεσης εναντίον του στα Εξάρχεια, όταν το μόνο που συνέβη ήταν οι ύβρεις από κάποιο νεαρό άτομο εναντίον του. Συνάμα εκτοξεύονται δημοσίως απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας.
"Με φορείο" θα τον πάνε να δικαστεί, όπως απειλούν;
Βρομάει το πράγμα...
Σχολιο.- Αποπνέει σαπίλα το παρακράτος . Ζέχνουν αφόρητα τα τσιράκια των Ελλαδέμπορων, και επιτίθενται με μανία εναντίον του αγωνιστή Παναγιώτη Λαφαζάνη που παρεμπόδισε τα συμφέροντα των αφεντικών τους . Αυτό ήταν , είναι και παραμένει το βρώμικο παρακράτος
Σχολιο.- Και φυσικά η πλήρης απαξίωση του indymedia που δημοσιεύει τέτοιες ανακοινώσεις.Για εμένα ήταν επί πολλά χρόνια πηγή ενημέρωσης μου για τις κινηματικές διαδικασίες της Αθήνας και όχι μόνο. Τοτε που ηταν ιστοτοπος του κινηματος, και όχι παραρτημα των αναρχοτσουτσεκιων της αμερικανικης πρεσβειας όπως είναι εδώ και τοσα χρονια.
Σχολιο.-  Ανεξάρτητα από το αν αυτοί οι τύποι ήταν στημένοι η όχι,νομίζω ότι είναι καινούριο φαινόμενο και επικίνδυνο.Καποιοι στο όνομα του κινήματος να τραμπουκιζουν ανθρώπους του κινήματος ,επειδή διαφωνούν μαζί τους. Ειναι καθαρα χαφιεδικο φαινόμενο, από τα αναρχοτσουτσεκια της αμερικανικης πρεσβειας, ακόμη και αν η ίσως περισσότερο ακόμη και αν το διανθιζουν η μαλλον προσπαθουν με ιδεολογικά κίνητρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ισλαμοφασίστες της Συρίας με την τριάστερη σημαία τους της γαλλικης αποικιοκρατιας, καμαρώνουν αγκαλιά με τους τουρκους κατακτητές της πατρίδας τους. Και ο κουρδικός λαός, τον οποίο απειλούν με μαζική σφαγή, πληρώνει τη συμμαχία της ηγεσίας του με τους Αμερικανούς χρηματοδότες τους.
Σχολιο.-  Αυτά να τα βλέπουν αυτοί της ανταρcia που χαριεντίζονται με τη "Μετριοπαθή Αντιπολίτευση" των κανιβαλων ισλαμοφασιστων ενάντια στο "δικτάτορα Ασαντ" .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέει ο Μπάμπης για μπάφους στο Μαξίμου και τρέχει ο εισαγγελέας να το ερευνήσει.
Βρίσκεται πλοίο με δύο τόνους ηρωίνη, τρέχει ο εισαγγελέας στις ΗΠΑ να σωθεί.
Κοινωνία δύο ταχυτήτων η Ελλάδα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ποιός κάρφωσε στον Τραμπ ότι οι Κούρδοι δεν βοήθησαν στην απόβαση ε;;;
Σχολιο.- Αυτο το μπογδανο εβαλε το χερακι του κ εκει;;;εεεεε….
Σχολιο.- Ο μπογδανος το σκέφτηκε ο κουλης το ειπε




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία : Δεν κατέληξε σε συμφωνία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – «Βέτο» ΗΠΑ και Ρωσίας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, στη βορειοανατολική Συρία, αφού ΗΠΑ και Ρωσία άσκησαν «βέτο»
10 Οκτωβρίου 2019, 21:52
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία έθεσαν βέτο στη δήλωση των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο που καταδίκαζαν την επιχείρηση.
Η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έγινε εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν τα 5 ευρωπαϊκά κράτη – μέλη του.
Τα πέντε μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ζήτησαν τη συνάντηση της Πέμπτης, στη δήλωσή τους προτρέπουν την Τουρκία να σταματήσει τη μονομερή στρατιωτική δράση στη ΒΑ Συρία.
Τονίζουν, δε, ότι η τουρκική επιχείρηση απειλεί την επιτευχθείσα πρόοδο στη σύγκρουση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Τι υποστηρίζουν ΗΠΑ και Ρωσία
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ρωσίας στο ΣΑ του ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οποιαδήποτε δήλωση του Συμβουλίου σχετικά με τη Συρία «πρέπει να αντιμετωπίζει ευρύτερα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ξένων δυνάμεων στη χώρα».
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα ΗΕ, Κέλι Κραφτ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστήριξαν με κανέναν τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε στρατιωτική εισβολή στη ΒΑ Συρία».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξέσπασμα Ογκολόγου Κατά Κικίλια: «Πέθανε Σήμερα Το Βράδυ. 3,5 Μήνες Άντεξε Η Γυναίκα Να Σας Περιμένει»
 Οκτ 10, 2019
Μία γιατρός μετά τον θάνατο ασθενούς της ξέσπασε κατά του Βασίλη Κικίλια. Η ογκολόγος έγραψε στο facebook της: «Κε Κικίλια,
Είμαι ογκολογος, ιδιώτης κ προσπαθώ να ανταπεξέλθω απέναντι σε ένα νομοθετημένο σύστημα που ομολογουμένως δεν το θεσπίσατε εσείς. Σήμερα το βράδυ έχασα μια ασθενή μου,η οποία είχε λάβει το φάρμακο που της άρμοζε κ δικαιούτο, που δώσατε δικαίωμα να το λάβει λόγω Αυγούστου…. ( αδειουλες βλέπετε χωρις αντικαταστάτη…) κ ήταν παρά πολύ καλά… αλλά μετά το αρνηθήκατε…
όποτε στην καινουρια αίτηση που έπρεπε να κάνω στην επίτροπη που απαντάει μετά από δυο μηνες( αν είναι δυνατόν!!!! Σε καρκινοπαθείς, μετά από δυο μήνες!) το αρνηθήκατε…( ακόμη δεν ξέρω γιατί).
Αλλά επειδή είμαι εμμένουσα περίπτωση, ιδίως όταν ξέρω ότι έχω δίκιο,( κληρονομικότητα βλέπετε…) ξανά έκανα αίτηση για την ίδια ασθενή κ προς έκπληξη μου έλαβα σήμερα το πρωί θετική απάντηση, έγκριση δηλ μετά από άλλους δυο μήνες, για την ασθενή μου! Δεν θα το πιστεύετε! Πέθανε σήμερα το βράδυ …3,5 μήνες άντεξε η γυναικα να σας περιμένει!!!!! γιατί περίμενε την έγκριση μιας επιτροπής, ενός φαρμάκου που δικαιούται, που έχει πληρώσει φορολογούμενη όλα αυτά τα χρόνια…
Τι να το κάνω τώρα το φάρμακο κε Κικίλια; Μπορω βέβαια αν ήμουν , που είμαι δηλ, εγωκεντρική να πάω να το πάρω κ να της το βάλω μαζί της στο τελευταίο ταξίδι…
Σας παρακαλω λοιπόν, ασχοληθείτε λίγο με κωλυσιεργίες που γίνονται για συνανθρώπους μας κ αφήστε λίγο στην άκρη την εμπάθεια σας με το τι κάνει ο καθένας στον ιδιωτικό του χώρο, σίγουρα μη δημόσιο αλλά φορολογούμενο στον ιδιοκτήτη, κ κοιτάτε να λύσετε τα θέματα που σκοτώνουν ανθρώπους κ εξαρτώνται από μια επιτροπή ιατρών που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ κ ασχολούνται με τις αιτήσεις μας που αφορούν ζωες , στον ελεύθερο τους χρονο! Δώστε ένα μεροκάματο αξιοπρεπές σε ογκολογους που κάθονται ,έτσι ώστε η απάντηση να είναι σε 1-2 ημέρες κ όχι σε 1-2 μήνες!
Πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω ενώ μπορούν να πάρουν φάρμακα που δικαιούνται κ εσείς τα στερείτε! Πολύ βολικό για το κράτος μας!!! FDA έγκριση, σημαίνει δικαιούμαι, αλλιώς δώστε δικαίωμα στον κάθε έλληνα πολίτη να επιλέξει αν θέλει να έχει ιδιωτική ή δημόσια ασφάλιση! Ακόμη κ μια ημέρα παραπάνω να ζήσει κάποιος, υποχρεώστε να το καλύψετε! Μπορεί κάτι να έχει να πει, σημαντικό γι αυτόν, ασήμαντο για εσας, να δώσει μια αγκαλιά στην μάνα του…
Είμαι πεπεισμένη ότι αν αφορούσε την μάνα σας, θα ήταν αλλιώς, όπως κ για την δική μου! Να στε σίγουρος ότι εγώ θα το έκλεβα, ή θα έσπαγα το « μαγαζί» που το φυλάτε! Γιατί δεν είναι ιδιοκτησία σας! Ανήκει στην ανθρωπότητα κ το ζητανε ειδικοί που ξέρουν ότι θα σώσουν ζωές σε αντίθεση με σας που δεν ξέρετε καν που αναφερόμαστε!
Ελπίζω να κοιμάστε χωρίς τύψεις… γιατί εγώ αδυνατώ… ακούω κλάματα…! Από μικρά παιδιά….
Το ανέβασα στην σελίδα σας, κ «υπουργέ» αλλά μπλοκαρίστηκε… όποτε είναι στην δική μου πλέον…
Στουραιτη Κελλυ
Ογκολογος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επι χιλιάδες χρόνια διαχειριστές συνειδήσεων. Με κάθε τίμημα...στόχος η απόλυτη εξουσία....
«Προσευχομαστε να νικησετε στην στρατιωτικη επιχειρηση στη Συρία»
Οικουμενικός Πατριαρχης Βαρθολομαιος
Αυτός είναι ο επί κεφαλής των Χριστιανών ...
κι αυτό είναι ένα "ευλογημένο" απ'την Τουρκική επιχείρηση χθες
"χριστιανοί" λένε πως είναι ...να τους χαίρεστε....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην περίπτωση του Κουρδιστάν όλες οι υπηρέτριες των τοκογλύφων το στηρίζουν καθώς το Ισραήλ ήδη ληστεύει το κουρδικό πετρέλαιο ...ενώ στην περίπτωση της Παλαιστίνης όλοι είναι εναντίον .Στη μια περίπτωση θα πολεμήσεις χέρι χέρι με ΗΠΑ και Ισραήλ και την άλλη περίπτωση απέναντι στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Μάντεψε τώρα ποιος λαός από τους δύο θα πιαστεί στη φάκα ...νομίζοντας ότι θα αποκτήσει ανεξάρτητο κράτος...
Σχολιο.- Απουσιάζει μια παρατήρηση... Ούτε μία Παλαιστινιακή οργάνωση δεν είναι στο πλευρό των Κούρδων... Γιατί άραγε;  «Πρώτα υπέγραψαν το σύμφωνο με το διάβολο σε τμήμα της Συρίας
που κατάκτησαν μαζί με τον "ελεύθερο συριακό στρατό",
προσφέροντας βάση στα στρατεύματα και τις μυστικές υπηρεσίες
των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας κι άλλων χωρών της ΕΕ.
Πλούτισαν κλέβοντας το πετρέλαιο του λαού της Συρίας και το λαθρεμπόριο,
πουλώντας στον Ερντογάν και το κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη»
Η ηγετική ομάδα του όποιος με πληρώνει περισσότερα (Ypg)
κι οι ιδεολογικοί μέντορες του σιωνιστικού Pkk



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα δικαστήρια «σβήνουν» σωρηδόν τα φορο-πρόστιμα των πλουσίων και κυνηγούν δίχως έλεος τους “κακοπληρωτές” φτωχούς
10/10/2019
«Μαύρη τρύπα» στους φορολογικούς ελέγχους των πλουσίων φορολογουμένων παραδέχεται ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, εξέλιξη για την οποία δηλώνει ανήσυχος και ότι θα ερευνηθεί.
Το ζήτημα, όπως αναφέρει το sofokleousin.gr, αφορά σε αρκετές περιπτώσεις φορολογικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), οι οποίοι έγιναν με παράτυπες διαδικασίες και με ελλείψεις ή σε παραγραφόμενες υποθέσεις, γεγονός που έχει ως συνέπεια να καταπίπτουν στα δικαστήρια, μετά από προσφυγές των ελεγχόμενων.
Μεταξύ των υποθέσεων που βγαίνουν «λάδι» στα δικαστήρια είναι εμπλεκόμενοι στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και στη λίστα των Εμβασμάτων, κατά τους ελέγχους των οποίων, διαπιστώθηκαν λάθη ή οι υποθέσεις τους είχαν παραγραφεί, με συνέπεια να καταπέσουν στα δικαστήρια.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής παραδέχτηκε δημόσια, στο συνέδριο 6th ATHENS LAW FORUM ON TAXATION ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το ΚΕΦΟΜΕΠ της περιόδου 2014-2016 ακυρώνονται σωρηδόν από τα δικαστήρια!
Πιο συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθώ κάποια πρώτα στοιχεία της πορείας των δικαστικών υποθέσεων σε βεβαιώσεις της περιόδου 2014-16 και με έχει θορυβήσει το γεγονός ότι από τις βεβαιώσεις προστίμων της περιόδου εκείνης τουλάχιστον το 33% έχει ήδη ακυρωθεί στα δικαστήρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΦΟΜΕΠ. Το νούμερο θα αυξηθεί γιατί και άλλες υποθέσεις εκκρεμούν».
Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής, το 1/3 των υποθέσεων που πηγαίνουν στα διοικητικά  δικαστήρια χάνονται από το δημόσιο, ενώ όσο προχωρούν οι εκδικάσεις, τα ποσοστά θα αυξηθούν. Η ακύρωση των αποτελεσμάτων του φορολογικού ελέγχου μπορεί να συμβεί για πλήθος περιπτώσεων, από τυπικές παραβάσεις των ελεγκτών όπως είναι π.χ. η μη έγκαιρη κοινοποίηση του φύλλου ελέγχου, ο έλεγχος σε παραγραφόμενες χρήσεις, η χρήση συμπληρωματικών στοιχείων, που δεν ισχύουν κ.λπ.
Αυτό που προβληματίζει την ηγεσία της ΑΑΔΕ είναι η «ποιότητα» των ελέγχων της συγκεκριμένης τριετίας, 2014 – 2016, αλλά κυρίως ο τεράστιος όγκος των λαθών που καταγράφονται. Από τα ηγετικά στελέχη της ΑΑΔΕ, θεωρείται τεράστιο το ποσοστό αστοχίας.
Τι κάνει το ΚΕΦΟΜΕΠ
Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου διενεργεί ελέγχους φυσικών προσώπων με ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ ή ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το ΚΕΦΟΜΕΠ αφορούν κατά κύριο λόγο την αποκαλούμενη «αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας».
Στο πλαίσιο αυτό, βασική πρακτική ελέγχου είναι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ελεγχόμενου και η σύγκριση των καθαρών εισροών με το εισόδημα που δήλωσε ο φορολογούμενος.
Ο έλεγχος διευκολύνεται από το «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας» μέσω του οποίου οι ελεγκτές μπορούν να αντλούν πληροφορίες όπως:
Τα πρωτογενή δεδομένα για τις καταθέσεις ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε ελεγχόμενου φυσικού προσώπου, δηλαδή τα ποσά που εισήλθαν για πρώτη φορά στους λογαριασμούς καθώς και αυτά που πιστώνονται κατά καιρούς. Από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών θα αφαιρούνται τα ποσά που διαπιστώνεται ότι μεταφέρθηκαν από λογαριασμό σε λογαριασμό του ιδίου προσώπου.
Τις συναλλαγές των επενδυτικών προϊόντων, μέσω των κινήσεων των καταθετικών λογαριασμών
Τα δηλωθέντα εισοδήματα του εκάστοτε ελεγχόμενου, για την περίοδο που ελέγχεται.
Αφού προσδιοριστούν οι πρωτογενείς καταθέσεις του φορολογούμενου και οι μετέπειτα κινήσεις και αντληθούν και τα στοιχεία των φορολογικών του δηλώσεων θα εισάγονται σε μία αυτοματοποιημένη επεξεργασία, ώστε να εντοπίζονται τυχόν ποσά καταθέσεων τα οποία δεν καλύπτονται από τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων.
Εφόσον διαπιστωθούν δυσαρμονίες μεταξύ των καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων θα δημιουργείται ένα αρχείο το οποίο θα παραδίδεται στον ελεγκτή ο οποίος θα καλεί τον φορολογούμενο για έλεγχο και συγκεκριμένα να αποδείξει την προέλευση των χρημάτων τα οποία δεν εμφανίζονται στις φορολογικές του δηλώσεις.
Επίσης χρησιμοποιούνται και οι έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου, όπου τα δηλωθέντα εισοδήματα του ελεγχόμενου συγκρίνονται με το εισόδημα που προκύπτει από υπολογισμούς όπως των δαπανών του φορολογουμένου σε μετρητά ή της αύξησης της καθαρής θέσης του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη Τούρκου δημοσιογράφου που επέκρινε τη στρατιωτική εισβολή στη Συρία
Ο επικεφαλής του ιστότοπου της τουρκικής εφημερίδας Birgun, Χακάν Ντεμίρ, συνελήφθη από την αστυνομία λίγο μετά από τη δημοσίευση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, κατά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία έχασαν τη ζωή τους άμαχοι. Οι Αρχές της Τουρκίας έχουν ανακοινώσει από χθες ότι ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον όσων εκφράζονται στο Διαδίκτυο εναντίον της επιχείρησης του στρατού της χώρας στη Συρία.
Πέμπτη 10 Οκτώβριος 2019  -  14:06
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Birgun, «o υπεύθυνος του ιστότοπού μας Χακάν Ντεμίρ τέθηκε υπό κράτηση αφού συνελήφθη στο σπίτι του νωρίτερα σήμερα. Πιστεύουμε πως η σύλληψή του συνδέεται με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπό μας».
Η Birgun δεν διευκρίνισε ποια άρθρα της ενδέχεται να προκάλεσαν την αντίδραση των τουρκικών αρχών, όμως η εφημερίδα δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις την Τετάρτη αφού δημοσίευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άμαχοι σκοτώθηκαν από τα τουρκικά πλήγματα στη Συρία, κάτι που διαψεύδει η Άγκυρα.
Οι Αρχές της Τουρκίας έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον όσων εκφράζονται στο Διαδίκτυο εναντίον της επιχείρησης του στρατού της χώρας στη Συρία.
Η Birgun είναι μία μικρή, αριστερή εφημερίδα της αντιπολίτευσης η οποία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των αρχών της Τουρκίας.
Η σύλληψη του δημοσιογράφου αυτού πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία έχουν ξεκινήσει έρευνες εναντίον 78 χρηστών του Διαδικτύου οι οποίοι φέρονται να διέσπειραν «προπαγάνδα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία.
«Έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον 78 ατόμων που διέσπειραν τρομοκρατική προπαγάνδα», επεσήμανε η τουρκική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναψε φωτιες ο Βουτσης
Λαφαζάνης: Εγώ το έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει- Μου απαντούσαν «σταμάτα θα μας κάψεις»
11|10|2019 | 12:44
Φωτιές άναψε η δήλωση του Νίκου Βούτση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015- παρά τις διευκρινιστικές δηλώσεις που αναγκάστηκε να δώσει- καθώς την τοποθέτηση επιβεβαιώνουν τώρα και άλλα στελέχη της ριζοσπαστικής αριστεράς, με κρίσιμο εσωκομματικό ρόλο εκείνη την εποχή, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, πριν την υπογραφή του μνημονίου του 2015, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ότι και ο ίδιος είχε διαπιστώσει ότι το κόμμα δεν είχε πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος, και δεν ήξερε τι θα κάνει στην διακυβέρνηση, αλλά του έλεγαν να μην μιλάει γιατί θα τους κάψει..
Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, προκάλεσε πολλά σχόλια. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θύμισε ότι και εκείνος είχε κάνει το 2012 μια παρόμοια δήλωση και είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντελώς ανέτοιμος και απροετοίμαστος για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο κ. Λαφαζάνης αποκαλύπτοντας ότι τότε «με έπαιρνε τηλέφωνο ο Τσίπρας και μου έλεγε "θα μας κάψεις", αυτά υπονομεύουν την προοπτική μας».
Όπως εξήγησε «εγώ για να βοηθήσω έκανα αυτές τις δηλώσεις για να αναδείξω μια αλήθεια που έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κεντρικά υπόψιν του γιατί μπαίναμε σε μια φάση που πλησίαζε η διακυβέρνηση της χώρας. Δυστυχώς, τα κατεστημένα κόμματα έχουν μια απίστευτη βουλιμία εξουσίας».
«Το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη λογική εδώ και τώρα κυβέρνηση και έβαζε σε δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, μοίρα το πώς θα κυβερνήσει. Είχαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που βάδιζε προς τη διακυβέρνηση και δεν είχε πρόγραμμα με αρχή και μέση, τέλος για το τι θα κάνει στη διακυβέρνηση» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.
Όπως είπε, μάλιστα, «λέγαμε ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια και δεν είχαμε αναλύσει τις συνέπειες από μια τέτοια κίνηση».

Οι διευκρινίσεις Βούτση
Μετά το σάλο που προκάλεσε, ο Νίκος Βούτσης το πρωί της Παρασκευής προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν στην έλλειψη ετοιμότητας «σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό» και όχι σε σχέση με το πρόγραμμα.
«Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινήσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα. Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό, σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



https://www.star.gr/tv/enimerosi/kedriko-deltio-eidiseon/v/19545/kedriko-deltio-eidiseon-10102019/
Aliki Papachela
Απ το '27:00 βλέπετε κανονικότατα στημένο ρεπορτάζ και συνέντευξη της προσφυγοπούλας μαζί με την ερώτηση και την απάντηση του πρωθυπουργού.
Ο κύριος Μητσοτάκης γιατί δεν απάντησε ότι κανείς δεν εκκένωσε το City Plaza παρά τις εισαγγελικές εντολές και δικαστικές αποφάσεις που υπήρχαν, αλλά μόνοι τους έφυγαν;
Η μικρή γιατί λέει ότι έμεινε στον δρόμο με την οικογένειά της αφού μόνη της λέει ότι μένουν σε διαμέρισμα;
Πως μπήκε η μικρή στο συνέδριο;
Ποιός έδωσε άδεια να θέσει ερώτημα η συγκεκριμένη προσφυγοπούλα σε φόρουμ που θέλει ειδικές άδειες;
Ποιός πιστοποιεί ότι όντως διέμενε στο City Plaza;
Ποιός τους βρήκε το διαμέρισμα που διαμένουν και ποιός πληρώνει γι αυτό;
Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε μόνο εκείνης το τηλέφωνο και κανενός άλλου πρόσφυγα ή μετανάστη;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΕΠΟΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ DAWABSHEH ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ
10 Οκτωβρίου 2019
Ένας εξτρεμιστής ισραηλινοναζιστης σιωναζιστης αποικιστής, ο οποίος κατηγορήθηκε για το 2015 έγκλημα-δολοφονία της παλαιστινιακής οικογένειας Dawabsheh στο κατεχόμενο χωριό Δούμα της Δυτικής Όχθης, προσέρχεται στο ισραηλινοναζιστικό στρατό το επόμενο έτος, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth.
Ο ισραηλινοναζιστικός αποικιστής, του οποίου το όνομα και η ταυτότητα διατηρήθηκαν εμπιστευτικά, κατηγορήθηκε για δολοφονία δευτέρου βαθμού στην περίπτωση της επίθεσης εμπρησμού του χωριού της Δούμας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Τον Ιούλιο του 2015, εξτρεμιστές Ισραηλινοναζιστες αποικοι πυρπολούν στο σπίτι της παλαιστινιακής οικογένειας Dawabsheh, σκοτώνοντας τους γονείς και το βρέφος τους. Μόνο ένα μέλος, δύο ετών Αλί, επέζησε.
Το ισραηλινοναζιστικό δικαστήριο έριξε κατηγορίες εναντίον του κατηγορουμένου Ισραηλινού εποίκου και αποφάσισε να τον εμπλέξει σε ετήσια στρατιωτική εκπαίδευση για να «προσαρμόσει τη συμπεριφορά του».
Σύμφωνα με τον "Yedioth Ahronoth", το ισραηλινό δικαστήριο παραιτήθηκε από το αρχικό κατηγορητήριο το οποίο είχε κατηγορήσει τον κατηγορούμενο για συνωμοσία για να διαπράξει έγκλημα. Το νέο, τροποποιημένο κατηγορητήριο εναντίον του κατηγορούμενο τον κατηγορεί ότι εμπλέκεται σε εγκλήματα μίσους εναντίον Παλαιστινίων.
Τον Ιούλιο του 2018, το δικαστήριο απελευθέρωσε τον κύριο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ανήλικος κατά το χρόνο του εγκλήματος, να παραμείνει κατ 'οίκον υπό κράτηση αφού κρατήθηκε στη φυλακή για δύο χρόνια. Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι οι ομολογίες του ήταν απαράδεκτες επειδή φέρεται ότι ελήφθησαν από την ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet κάτω από ακραία πίεση. Ωστόσο, αναγνώρισε την ενοχή του ως μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των δικηγόρων του και του εισαγγελέα στο κεντρικό περιφερειακό δικαστήριο του Lod. Ο ίδιος παραδέχεται ότι σχεδιάζει την πυρκαγιά ενός παλαιστινιακού σπιτιού σε μια φυλετικώς αιτιολογημένη συνωμοσία και να επισημάνει το παλαιστινιακό χωριό με έναν άλλο συν-κατηγορούμενο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελ Σαλβαδόρ (1979-1992) η σύγκρουση στο Ελ Σαλβαδόρ μεταξύ της στρατιωτικής κυβέρνησης και του "Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί" (FMLN), έναν συνασπισμό 5 αριστερών ανταρτικών ομάδων.
Το στρατιωτικο πραξικόπημα εγινε στις 15 Οκτωβρίου 1979
Μέχρι τον Ιανουάριο του 1980, οι αριστερές πολιτικές οργανώσεις ενώθηκαν σχηματίζοντας το "Συντονιστικό των Επαναστατημένων Μαζών" (CRM).
***Φωτο/Λίγους μήνες αργότερα στις 10-11 οκτωβριου 1980 οι αριστερές ανταρτικές ένοπλες οργανώσεις ενώθηκαν σχηματίζοντας το "Ενιαίο Επαναστατικό Διευθυντήριο" (DRU), το οποίο μετονομάστηκε σε "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Φαραμπούντο Μαρτί" (FMLN) μετά τη συγχώνευσή του με το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ελ Σαλβαδόρ τον Οκτώβριο του 1980.
Η παλη εναντια στην στρατιωτικη δικτατορια διήρκεσε περισσότερο από 12 χρόνια..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Μαρινάκη η Forthnet με 41 εκατ. ευρώ και «κούρεμα» 80% των δανείων από τις συστημικές τράπεζες
10.10.2019 | 18:29
Ομόφωνα οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν τη μεταβίβαση της υπερχρεωμένης Forthnet στον Όμιλο Μαρινάκη αντί του ποσού των 41 εκατομμυρίων ευρώ, καταβλητέων τοις μετρητοίς, υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το κούρεμα που αποδέχονται οι τράπεζες ουσιαστικά υπερβαίνει το 80% και παραδίδουν την εταιρία στο όμιλο Μαρινάκη ελεύθερη τραπεζικών βαρών.
Η υπερχρεωμένη εδώ και πολλά χρόνια Forthnet οφείλει στις τράπεζες άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και κατά 3% η τράπεζα Αττικής) έχουν αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet, στο πλαίσιο της κάλυψης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μέρους μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2016.
Μέχρι πρότινος κατείχαν το 32,8% της εταιρείας και με τη μετατροπή του συνόλου των ομολογιών της κοντά στο 70%. Πριν την άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων μετατροπής τα ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ήλεγχαν η μητρική εταιρεία της Wind, Crystal Almond Holdings, (22,17%), το δημόσιο της Τυνησίας (15,19%) και ο Αραβας επιχειρηματίας Abdulaziz Al Ghurair (14,42%) οι οποίοι όμως εγκατέλειψαν την εταιρία και δεν ενδιαφέρθηκαν για την περαιτέρω χρηματοδότησή της και, ως συνέπεια, το ποσοστό τους συρρικνώθηκε σε χαμηλά μειοψηφικά επίπεδα.
Η Forthnet έχει υποχρεώσεις ρυθμισμένες προς το Δημόσιο και τα Ταμεία ενώ δεν οφείλει χρήματα στους εργαζόμενους που πληρώνονται κανονικά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτές τις μέρες στον Ισημερινό εξελίσσεται μια κανονική εξέγερση κατά της κυβέρνησης, με άγρια καταστολή και νεκρούς. Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το κοινοβούλιο, ενώ ο πρόεδρος έφυγε κυνηγημένος και αναγκάστηκε να στήσει το αρχηγείο του σε γειτονική πόλη. Η εξέγερση ξεκίνησε μετά τον υπερδιπλασιασμό της τιμής των καυσίμων, κατ' απαίτηση του ΔΝΤ που δανείζει τη χώρα.
Ο τωρινός πρόεδρος κατέβηκε υποψήφιος με ένα αριστερό πρόγραμμα, αλλά μόλις εκλέχτηκε έκανε στροφή 180 μοιρών, εφάρμοσε ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έπληξε κυρίως τους ιθαγενείς και τα πιο φτωχά στρώματα, έδωσε άδειες για εξορύξεις πετρελαίου στο δάσος του Αμαζονίου και υποκλίθηκε στις ΗΠΑ του Τραμπ, παραδίδοντας τον Τζουλιάν Ασανζ, όταν τα Wikileaks αποκάλυψαν πόσο διεφθαρμένος είναι
Η ακόμη μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι ο πρόεδρος του Ισημερινού ονομάζεται Λένιν Μορένο, καθ' ότι ο πατέρας του - ένας αριστερός δάσκαλος - λάτρευε τον Λένιν. Και κάπως έτσι, με μια διεστραμμένη πανουργία της ιστορίας, ο Λένιν συνεχίζει να πυροδοτεί εξεγέρσεις. Έστω και με τη βοήθεια του ΔΝΤ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη ..εδώ κανένα δάκρυ για την κόλαση που έχει γίνει η Λιβύη μετά από τους Αμερικανικούς και Γαλλικούς βομβαρδισμούς για να "ελευθερώσει η Δύση την Λιβύη από τον αιμοσταγη δικτάτορα "..τώρα ΜΟΥΓΓΑ ..
(Θα μου πεις στην Υεμένη πεθαίνουν παιδιά από πείνα,εμπάργκο,βόμβες στα σχολεία και.νοσοκομεια,χολέρα κτλ και δεν έχω ακούσει ούτε για μια διαδήλωση διαμαρτυρίας ...για την Παλαιστινη φυσικά το.ιδιο ..τους σκοτώνουν σαν λαγούς καθημερινά και ΜΟΥΓΓΑ και κει )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνει με το που εκλέγεται ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κ αρχίζει να λέει όπου σταθει κ όπου βρεθεί ότι η ΔΕΗ πάει για φούντο, πολύ δύσκολα τα πράγματα, κ τζάμπα να την δίναμε ούτε να την φτύσουν.
Μετα από 2 μήνες συνεχόμενης προπαγάνδας εις βάρος της ΔΕΗ, αύξηση τιμολογιων κ κόψιμο εκπτώσεων, 60.000 πελάτες της την κανουν με ελαφρά κ πηγαίνουν στους ανταγωνιστες ιδιώτες.
Αφού λοιπόν έκανε την δουλειά που του ανατέθηκε για ακόμα μια φορά, δλδ να φαληρισει μια δημόσια υπηρεσία προς όφελος των ιδιωτών, ο Χατζηδάκης βγαίνει κ λέει ότι μπήκαν για έλεγχο οι ορκωτοι κ τελικά δεν είναι τόσο ζόρικα τα πράγματα κ ότι όλα θα πάνε καλά.
Κ αυτός ο άνθρωπος που ισοπεδωσε Ολυμπιακη σε μια νύχτα, είναι ακόμα υπουργός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ξέρω από προσωπικές μαρτυρίες (γονεις μου)πως αυτοί που έσωναν από τις σφαγές τους Ελληνες του Πόντου ήταν οι Σύριοι και οι Κουρδοι που στάθηκαν στο πλευρό τους και μάλιστα τους βοηθούσαν (γυναικες παιδιά γερους νέους )να περάσουν από τα εδαφη της τουρκίας καραβάνια προς την μητροπολιτική πατρίδα ...πολλοί σφαγιάστηκαν και άλλοι τόσοι στον μακρύ δρόμο πεθαναν από αρρώστιες οπως πρόεβλεψαν οι γερμανοί οταν σχεδίασαν με τους τουρκους τις σφαγές ...
σχολιο.- Λάθος στα είπανε αργότερα οι διάφοροι αντιστόριτοι, και κακώς τους εμπιστέφθηκες. Τσέτες ονομάζονται οι άτακτοι τούρκοι, όχι οι κούρδοι. Την ίδια εποχή της μικρασιατικης καταστροφης για τους Έλληνες, έγινε και η πρώτη σφαγή των Κούρδων από τους τούρκους (τακτικός στρατός και τσέτες), γιατί η συνθήκη των Σεβρών τους κατοχύρωνε δικαίωμα να φτιάξουν ανεξάρτητο κράτος. Αιντε με τους διάφορους αντιστόριτους που διαδίδουν ότι τσέτες είναι οι Κούρδοι!
Σχολιο.- Ξεχάστε το για αλληλεγγυη στους Κουρδους!
Αυτή τη φορά κανείς δεν θα προστρέξει να βοηθήσει την ηγετική ομάδα του Κουρδικού YPG, με τις σημαίες ευκαιρίας ΗΠΑ, Ισραήλ, Ε.Ε.
Η παράσταση μπαλέτου με το αζημίωτο οικονομικό όφελος, τις συμμαχίες, τα διπλά, τριπλά, τετραπλά παιχνίδια τους κάηκαν κι έσκαψαν οι ίδιοι τον λάκκο τους για την ταφή τους.
Αν δεν προλάβουν οι Κούρδοι πολίτες να τους κρεμάσουν.
«Πρώτα υπέγραψαν το σύμφωνο με το διάβολο σε τμήμα της Συρίας
που κατάκτησαν μαζί με τον "ελεύθερο συριακό στρατό",
προσφέροντας βάση στα στρατεύματα και τις μυστικές υπηρεσίες
των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας κι άλλων χωρών της ΕΕ.
Πλούτισαν κλέβοντας το πετρέλαιο του λαού της Συρίας και το λαθρεμπόριο,
πουλώντας στον Ερντογάν και το κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη»
Η ηγετική ομάδα του όποιος με πληρώνει περισσότερα (Ypg)
κι οι ιδεολογικοί μέντορες του σιωνιστικού Pkk




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκροί 11 Τούρκοι Στρατιώτες και 101 του σύμμαχου τους FSA που τείνει να αποχωρήσει από την πρώτη γραμμή επίθεσης.
Η είδηση από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ 1 ώρα 3.00 μμ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γκρέτα-μαριονέτα
μούγκα για την υπερθέρμανση του πλανήτη από τους βομβαρδισμούς!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φανερό πλέον πως είσαι κι εσύ- όπως και οι ξεπουλημένοι ΚΕΕΦΡΑδες του Π. Κωσταντίνου- υπέρμαχος της διάλυσης των Εθνών Λαών και υπέρ της παγκόσμιας δουλοπαροικίας! Γι αυτό και καμώνεσαι πως αγνοείς το ότι οι Κούρδοι είχαν Αυτονομία αλλά και τα ίδια δικαιώματα με τους Σύριους καθώς και ότι αντιπροσωπεύονταν οι Κούρδοι ισότιμα στη Συριακή Βουλή. Τόσο παλιοτόμαρα κατάντησαν οι ομοϊδεάτες σου που με την τριάστερη σημαία του FSA και συνεργαζόμενους Σύριους και Κούρδους πράκτορες των Αμερικάνων "πίεζαν από τα αριστερά" να κλείσει η Πρεσβεία της Συρίας στη χώρα μας! Και παραμένει κλειστή φυσικά από τον υποτιθέμενο...εσωτερικό σας εχθρό! Το ωραίο είναι ότι ο FSA με τον οποίο διαδηλώνετε και στην Αθήνα (για να καταλάβουμε επιτέλους και ποιοί είναι κάποιοι από τους... πρόσφυγες) έχει ταχθεί στο πλευρό των Τούρκων από την περίοδο της εισβολής στο Αφρίν και εξοντώνει τους Κούρδους μαχητές, τους οποίους κι αυτούς καμώνεστε πως τους υπερασπίζεστε... Μα το ποιο ωραίο είναι πως τα βρήκαν σκούρα χτες και σήμερα από τους αμυνόμενους Κούρδους, χάνοντας 100 τουλάχιστον άντρες τους και είναι ζήτημα αν εξακολουθήσουν να εισβάλουν ως εμπροσθοφυλακή της Τουρκίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιθεση των ΜΑΤ στη Βουλή κατά τη διάρκεια πορείας φοιτητών
 Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 14:23
Επιθεση των ΜΑΤ σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιούν φοιτητές κατά της κατάργησης του ασύλου και της δεδηλωμένης πρόθεσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει το ν+2 στον χρόνο περάτωσης σπουδών.
Η συμπλοκή έγινε οταν φοιτητες δεχτηκαν επιθεση από φασιστογουρουνα των ΜΑΤ στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Ο εξεγερμενος Λαος  απορρίπτει τον διάλογο με την φασιστικη νεοφιλελε κυβέρνηση
 Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 04:25
Η μεγαλύτερη οργάνωση των αυτοχθόνων του Ισημερινού απέρριψε την Πέμπτη την πρόσκληση σε διάλογο με την κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο και κάλεσε να «ριζοσπαστικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις» διαμαρτυρίας εναντίον της αύξησης των τιμών των καυσίμων, έπειτα από μια εβδομάδα διαδηλώσεων στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.
«Κανένας διάλογος με μια κυβέρνηση-δολοφόνο», επέμεινε η συνομοσπονδία αυτοχθόνων εθνοτήτων του Ισημερινού (CONAIE) σε ανακοίνωσή της υπογεγραμμένη από τον πρόεδρό της Χάιμε Βάργκας.
Μολονότι ο αληταρας ακροδεξιος προδοτης πρόεδρος Μορένο παριστανε ότι είναι  αισιόδοξος και μίλαγε περί προόδου στις διαπραγματεύσεις νωρίτερα χθες Πέμπτη, η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς αυτόχθονες διαδηλωτές γνωστοποίησαν ότι κρατούν οκτώ αστυνομικούς.
Τα πληρωμενοι αλητες μπασκινες αυτοι των δυνάμεων επιβολής της τάξης, επτά άνδρες και μία γυναίκα, παρουσιάστηκαν δημόσια σε μια συγκέντρωση διαδηλωτών στο Κίτο.
Ο απολογισμός των θυμάτων της κινητοποίησης, που διαρκεί οκτώ ημέρες πλέον, έγινε ακόμη βαρύτερος χθες: πέντε πολίτες, ανάμεσά τους ο αρχηγός μιας φυλής αυτοχθόνων, έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια, ενημέρωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο οι υπηρεσίες του Συνηγόρου του Λαού, δημόσιας αρχής.
«Απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να βάλει τέλος στη βία και να εγγυηθεί το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις», πρόσθεσε η ανεξάρτητη αρχή σε γραπτή τοποθέτησή της.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι στο Κίτο δεν έχουν διευκρινιστεί. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έναν νεκρό, διαδηλωτή ο οποίος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο την Κυριακή σε νότια επαρχία.
Προς το παρόν ο αρχηγός του Κράτους, ο οποίος διαβεβαίωνε προχθές Τετάρτη πως η κρίση θα «επιλυθεί πολύ γρήγορα», δεν έχει αντιδράσει. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα El Telégrafo, ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Χοσέ Αγκούστο Μπριόνες τόνισε πως η κυβέρνηση «ζητεί διάλογο σε ειρηνικό πλαίσιο και την απελευθέρωση των αστυνομικών» καθώς και 27 δημοσιογράφων, που όπως ανέφερε κρατούν οι διαδηλωτές.
Αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη κρίση της θητείας του, ο Μορένο μετέφερε τη Δευτέρα την έδρα της κυβέρνησής του στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά).
Ο αληταρας νεοφιλελε προδοτης Λενίν Μορένο κοροιδεψε τον προκάτοχο (2007-2017) και άλλοτε πολιτικό του μέντορα Προεδρο Ραφαέλ Κορέα, που έχει μετατραπεί σε πολιτικό του αντίπαλο, και κατελαβε την εξουσια κοροιδευοντας τον κοσμο, ότι θα ακολουθουσε την πολιτικη του Κορεα. Αντ αυτου, εβαλε την χωρα στο ΔΝΤ, πηρε πισω οποια προοδευτικα μετρα ειχε βαλει ο Κορεα, και βυθισε στην φτωχεια το λαο, ο οποιος τωρα εξεγερθηκε.
Οι ιθαγενείς — αποτελούν περίπου το 25% των 17,3 εκατομμυρίων πολιτών του Ισημερινού, το 55% είναι ιθαγενεις μιγαδες, το 12% είναι αφροαμερικανοι, και μονο 8%ειναι απογονοι των ισπανων αποικιοκρατων κατακτητων που κατευθυνουν την πολιτικη και οικονομικη ζωη της χωρας, ενώ ο λαος  ζει μεσα στη φτωχεια  — απαιτούν να εφαρμοστούν εκ νέου οι επιδοτήσεις των καυσίμων, αφού η κατάργησή τους στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής πυροδότησε την αύξηση των τιμών του πετρελαίου ντίζελ και της βενζίνης κατά 100% και πλέον.
Τα αποικιοκρατικα παπαγαλακια των δυτικων ειδησιογραφικων αποικιοκρατικων πρακτορειων λενε ότι εχουν εξεγερθει οι ιθαγενεις μονο του Εκουαδορ. Μονο που ιθαγενεις στον Ισημερινο είναι το 92% του πληθυσμου.
Όμως για τον αληταρα προδοτη Μορένο, που εξελέγη με τα λάβαρα των σοσιαλιστών, αλλά μετακινήθηκε προς το νεοφιλελευθερισμο και την προδοσια, είναι στην πράξη αδύνατο να κάνει πίσω, γιατι τον εχουν πληρωσει για την προδοσια του. Το μέτρο, εγγράφεται στο πλαίσιο των μέτρων που συμφωνήθηκαν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε αντάλλαγμα για το δάνειο 4,2 δισεκ. δολαρίων που ζήτησε το Κίτο.
Μέσα σε μία εβδομάδα, στις διαδηλώσεις έχουν τραυματιστεί 122 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Η κυβέρνηση έκανε λόγο για 824 συλλήψεις.
Ο αληταρας προδοτης πραξικοπηματιας Μορένο κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 60 ημέρες, καθώς και απαγόρευση της κυκλοφορίας γύρω από κρατικούς θεσμούς, ενώ έδωσε εντολή στον στρατό να συνδράμει την αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη. Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί 74.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Μονο που πολλοι από τους στρατιωτες εχουν παει με τον εξεγερμενο λαο και συγκρουονται με τους πληρωμενους πραιτορες αστυνομικους.
Οι ιθαγενείς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινήματος διαμαρτυρίας διότι πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια και ζουν και εργάζονται στην πλειονότητά τους στις επαρχίες. Η αύξηση των τιμών των καυσίμων σημαίνει για τους περισσότερους, που είναι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ότι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν πολλά περισσότερα για τη μεταφορά των προϊόντων τους, την ώρα που εκφράζονται φόβοι περί απογείωσης του πληθωρισμού.
Η μαζική κινητοποίηση — τον τόνο δίνουν οι αποκλεισμοί δρόμων και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην Αμαζονία — δεν είχε προηγούμενο στη μικρή χώρα των Άνδεων μετά το 2007. Το 68% της παραγωγής πετρελαίου στη χώρα (531.000 βαρέλια την ημέρα) έχει παραλύσει. Τον αποφασιστικο τονο για την εξεγερση του λαου, δινουν τα εργατικα συνδικατα, αλλα τα δυτικα δημοσιογραφικα παπαγαλακια επιμενουν να μιλανε μονο για ιθαγενεις. Μονο που οι ιθαγενεις είναι το 92% του Λαου.
Παρά την έκρυθμη κατάσταση, ο αληταρας νεοφιλελε προδοτης Μορένο, που δηλώνει πάντα σοσιαλιστής όπως ο δικος ο αληταρας ο Τσιπρας, έχει σε αυτή τη σύγκρουση την υποστήριξη της δεξιάς και της αστυνομιας. Μονο που η δεξια είναι μειοψηφια. Στη Γουαγιακίλ, όπου εδρεύουν πολλοί ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι του Ισημερινού, χιλιοι δεξιοι διαδήλωσαν υπέρ του την Τετάρτη.
Από την πλευρά του, ο γνωστος αληταρας ΓΓ του ξεφτιλοΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την «ανησυχία» του για την κατάσταση στον Ισημερινό και δήλωσε διατεθειμένος να «υποστηρίξει τον διάλογο» αν αποδέχονται τη συμμετοχή του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ στη διευκόλυνση της διαδικασίας «όλα τα μέρη».
Οι ταραχές στον Ισημερινό μετέτρεψαν τη χώρα σε νέο μέτωπο των εντάσεων στη Λατινική Αμερική εξαιτίας των αντιδημοφιλών αντιλαικών αντεργατικων μεταρρυθμίσεων που προωθούνται. Στην Αργεντινή, ο αληταρας νεοφιλελε ακροδεξιος πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι κατά τις δημοσκοπήσεις οδεύει σε καθαρή ήττα στις εκλογές του τρέχοντος μήνα, εν μέρει εξαιτίας της εναντίωσης μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος στις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζει στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ.
Ο αληταρας προδοτης νεοφιλελε Μορένο απογονος των ισπανων κατακτητων προσπαθει εστω και τωρα να κοροιδεψει το λαο πως η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει δηθεν τους ιθαγενείς σε πεδία όπως η άρδευση, η χορήγηση δανείων, η παιδεία, η υγεία, και θα λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Μολαταύτα την Πέμπτη, αναγγέλλοντας τη «ριζοσπαστικοποίηση» των κινητοποιήσεων, ο επικεφαλής της CONAIE Βάργκας τόνισε πως έχει ένα μήνυμα για τον πρόεδρο: «μην παίζεις με τους αυτόχθονες λαούς».
Η CONAIE απαιτεί να παραιτηθούν η υπουργός Εσωτερικών Ρόμο και ο υπουργός Άμυνας Οσβάλντο Χαρίν, που κατηγορεί πως εξαπέλυσαν κύμα καταστολής.
Η Ρόμο κοροιδευοντας τον λαο έχει υποσχεθεί ότι κρούσματα χρήσης δυσανάλογης βίας από τις Αρχές θα ερευνηθούν.
Μαλλον δεν εχουν καταλαβει ακομα πως ο λαος εχει πλεον ξυπνησει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μολις 41 εκατομμυρια ευρω (από χρεη 350 εκατομμυριων) παραχωρουν οι τρεις πιστωτριες τραπεζες τη NOVA στον Βαγγελη Μαρινακη. Μπιρ παρα. Απομενει μονο η αποφαση της Επιτροπης Ανταγωνισμου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθημα με Skype σε Κασο, Τηλο, Νισηρο. 65 εκπαιδευτικοι αρνηθηκαν να διοριστουν σε σχολεια της αγονης γραμμης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύξηση της ερωτικής διάθεσης των Ελλήνων: όλοι θέλουν να γ@μησουν τον Μπογδανο.
Σχολιο.-  Εγώ με τίποτα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Μάου Μάου δεν είναι πρωτόγονη και βάρβαρη φυλή όπως νομίζουν κάποιοι αλλά κίνημα κατά των Βρεττανών αποικιοκρατων στην Κένυα
Η εξέγερση των Μάου Μάου στην Κένυα
Τον Οκτώβριο του 2012 οι κάτοικοι του Ναϊρόμπι, της πρωτεύουσας της Κένυας, βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν: το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας είχε δώσει σε τέσσερις ηλικιωμένους Κενυάτες το δικαίωμα να προσφύγουν κατά της βρετανικής κυβέρνησης για τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων των βρετανικών σωμάτων ασφαλείας στη δεκαετία του 50. Οι τέσσερις βετεράνοι μίλησαν για ευνουχισμούς, βιασμούς και άγριους ξυλοδαρμούς, ανοίγοντας τον δρόμο της διεκδίκησης αποζημιώσεων για χιλιάδες συμπατριώτες τους. Ο τίτλος του σχετικού άρθρου στον Guardian είναι ενδεικτικός της σημασίας της απόφασης: «Οι Μάου Μάου μπορεί να ξαναγράψουν την ιστορία της βρετανικής αυτοκρατορίας». Και η κενυάτικη Daily Nation πρόσθεσε: «με μελανά χρώματα».
Θύματα 32 λευκοί και χιλιάδες Κικούγιου
Η εξέγερση των Μάου Μάου, που ξέσπασε το 1952, ήταν η αντίδραση πολλών Κικούγιου (της μεγαλύτερης εθνότητας της Κένυας) εναντίον των βρετανικών αρχών και των λευκών εποίκων. Η εξέγερση και η απίστευτης βαναυσότητας βρετανική αντίδραση δεν αποτελούν μόνο το σημαντικότερο γεγονός στην πορεία της Κένυας προς την ανεξαρτησία (1963) αλλά ταυτόχρονα και μια από τις αιματηρότερες συγκρούσεις στην ιστορία της βρετανικής αποικιοκρατίας.
Ο αριθμός των θυμάτων της οκταετούς αντιπαράθεσης (1952-60) αποτελεί ακόμη και σήμερα αντικείμενο διαφωνιών. Για τα επίσημα βρετανικά αρχεία ο αριθμός των νεκρών ανταρτών είναι 11.000 (συμπεριλαμβανομένων των 1.090 Κενυατών που απαγχονίστηκαν από τη βρετανική διοίκηση). Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας υποστηρίζει ότι 90.000 Κενυάτες εκτελέστηκαν ή βασανίστηκαν από τις αποικιακές αρχές ενώ 160.000 κρατήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό κτηνώδεις συνθήκες. Ο καθηγητής David Anderson του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει υπολογίσει τον αριθμό των νεκρών σε 25.000. Πάντως, όποιο κι αν είναι το πραγματικό νούμερο, είναι σαφές ότι επρόκειτο για κάτι πολύ πιο σημαντικό από μια απλή «εξέγερση». Και είναι επίσης βέβαιο ότι η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων ήταν Αφρικανοί. Μόνο 32 λευκοί έχασαν τη ζωή τους από τους αντάρτες  λιγότεροι από όσους σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικά δυστυχήματα στο Ναϊρόμπι την ίδια περίοδο.
Η «εξέγερση» ήταν λοιπόν περισσότερο πόλεμος. Σε κάποια στιγμή, οι βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέπτυξαν στην Κένυα 11 τάγματα πεζικού, 21.000 αστυνομικούς, εκατοντάδες άρματα μάχης, ακόμη και βαριά βομβαρδιστικά. Οι λευκοί έποικοι, η βρετανική διοίκηση, οι ιεραπόστολοι και η κυβέρνηση στο Λονδίνο περιέγραψαν τους Μάου Μάου ως μια βάρβαρη οργάνωση που υπονόμευε την τάξη και την πρόοδο γοητεύοντας έναν πρωτόγονο και προληπτικό λαό ο οποίος βρισκόταν σε σύγχυση από την επαφή του με τον «πολιτισμένο κόσμο». Οπως το έθεσε μια έκθεση του Colonial Office που δημοσιεύθηκε το 1960, οι Μάου Μάου ήταν «τρομοκράτες» που «βασίζονταν σ ένα θανατηφόρο μείγμα ψευδο-θρησκείας, εθνικισμού και σατανικών μορφών της μαύρης μαγείας». Η πραγματικότητα βέβαια είναι πολύ πιο σύνθετη. Η εξέγερση ήταν το αποτέλεσμα κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων.
Το όνομα
Το όνομα «Μάου Μάου» δεν σημαίνει τίποτε στη γλώσσα των Κικούγιου. Οι περισσότεροι συγγραφείς αποδίδουν την ονομασία της εξέγερσης στις αποικιακές αρχές. Σε μια απόφαση της αποικιακής διοίκησης του 1950 αναφέρεται ότι απαγόρευσαν μια μυστική οργάνωση με το όνομα «Ενωση Μάου Μάου». Αυτό όμως που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν δεν ήταν μια οργάνωση αλλά μια επανάσταση – της οποίας οι πιο τρομακτικές εκδοχές πήραν το όνομα Μάου Μάου.
Ραγδαία αύξηση των λευκών εποίκων
Στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, η εύφορη γη των υψιπέδων της βρετανικής -από το 1895- αποικίας της Κένυας προσείλκυσε δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς εποίκους που απέκτησαν μεγάλες περιουσίες καλλιεργώντας καφέ και τσάι. Για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, οι έποικοι όχι μόνο κατέλαβαν εδάφη που χρησιμοποιούνταν για αιώνες από διάφορες φυλές (όπως οι Μαασάι) αλλά πίεσαν και πέτυχαν την απαγόρευση της καλλιέργειας καφέ από τους ιθαγενείς. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Κένυα έγινε σημαντική βάση για τις επιχειρήσεις του βρετανικού στρατού εναντίον της Ιταλίας. Πάνω από 100.000 Κενυάτες αξιωματικοί και στρατιώτες συμμετείχαν στις επιχειρήσεις. Η επιστροφή τους στην Κένυα μετά τον πόλεμο αποτέλεσε τον πυρήνα μιας νέας τάξης εξευρωπαϊσμένων Κενυατών με συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ο αριθμός των Βρετανών εποίκων αυξήθηκε θεαματικά μετά τον πόλεμο. Το διάστημα 1945-48 εγκαταστάθηκαν στην Κένυα 8.000 λευκοί, ανεβάζοντας τον αριθμό των εποίκων σε 40.000. Ο πληθυσμός της εθνότητας των Κικούγιου ανερχόταν σε περίπου 1.000.000 και αυξανόταν με γρήγορους ρυθμούς. Ζώντας στα Λευκά Υψίπεδα της Κένυας –δηλαδή κοντά στο Ναϊρόμπι– οι Κικούγιου βίωσαν τις επιπτώσεις της αποικιοκρατίας πολύ περισσότερο από άλλες εθνότητες της Κένυας (όπως π.χ. οι Λούο). Το γεγονός ότι πάνω από 100 τετραγωνικά μίλια «γης των Κικούγιου» είχαν παραχωρηθεί στους Ευρωπαίους εποίκους αποτελούσε μόνιμο αντικείμενο παραπόνων προς τις αποικιακές αρχές.
Αναζητώντας γη, πολλοί Κικούγιου μετανάστευσαν σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή των υψιπέδων, την επαρχία της Κοιλάδας του Ρήγματος (Rift Valley District). Η γη είχε παραχωρηθεί σε εποίκους, οι οποίοι όμως υποδέχθηκαν στην αρχή θερμά τους Κικούγιου καθώς είχαν ανάγκη από εργατικά χέρια. Τυπικά οι Κικούγιου καταγράφηκαν ως «καταπατητές» (squatters), αλλά με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκαν σε ανεξάρτητους παραγωγούς: με αντάλλαγμα ένα κομμάτι γης για καλλιέργεια ή για να βόσκουν τα ζώα τους, πλήρωναν στους λευκούς ενοίκιο σε εργασία ή είδος.
Οι φτωχοί «καταπατητές» διωγμένοι απ όλους
Η μεταπολεμική περίοδος έφερε μεγάλες αλλαγές. Η Εργατική κυβέρνηση στο Λονδίνο έθεσε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη των αποικιών. Πίστευε ότι μπορούσε να εκσυγχρονίσει την αγροτική οικονομία της Κένυας με σκοπό τις εξαγωγές. Τα αγροκτήματα των εποίκων θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε εντατικές καλλιέργειες με τη χρήση λιπασμάτων και μηχανημάτων, κι αυτό, με τη σειρά του, όχι μόνο θα έφερνε έσοδα στις αποικιακές αρχές αλλά θα αποτελούσε και «υπόδειγμα προς μίμηση» για τους Αφρικανούς παραγωγούς. Ετσι οι «καταπατητές» εκδιώχθηκαν από τα υψίπεδα και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη γη των Κικούγιου  που θεωρούσαν ότι τους ανήκει λόγω «προγονικών δικαιωμάτων». Δυστυχώς η ελίτ των Κικούγιου, που καλλιεργούσε τα κτήματα προς ίδιον όφελος, δεν τους καλωσόρισε. Στο μεταξύ, η αγορά εργασίας στο Ναϊρόμπι -μάλλον φιλική για τους μορφωμένους Κικούγιου- δεν αποτελούσε επιλογή. Ετσι οι «καταπατητές» -πλέον πάνω από το 25% του πληθυσμού των Κικούγιου- αντιμετώπισαν αποκλεισμό και περιθωριοποίηση τόσο στην ύπαιθρο όσο και στις πόλεις. Αυτό προκάλεσε τη ριζοσπαστικοποίηση πολλών νεαρών Κικούγιου. Αυτό με τη σειρά του κλόνισε τις παραδοσιακές ιεραρχίες. Οι αρχηγοί των φυλών είδαν να αμφισβητείται η εξουσία τους. Οι πλουσιότεροι και πιο μορφωμένοι Κικούγιου που είχαν φοιτήσει σε ιεραποστολικά σχολεία αντέδρασαν στην κατηγορία των «καταπατητών» ότι ήταν «μαριονέτες» των αποικιοκρατών.
Το συνταγματικό κόμμα Kenya African Union υπό την ηγεσία του Jomo Kenyatta δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στα νέα κοινωνικά αιτήματα. Υστερα από μια αποτυχημένη απεργία στο Ναϊρόμπι, οι επιθέσεις εναντίον αγροκτημάτων εποίκων και κυβερνητικών κτιρίων, αλλά και οι δολοφονίες «πιστών» στους Βρετανούς Αφρικανών από αντάρτες που είχαν τα κρησφύγετά τους στα δάση της κεντρικής Κένυας, έγιναν ολοένα και συχνότερες. Πολύ σύντομα οι αποικιακές αρχές κήρυξαν την αποικία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Βέβαια, οι Βρετανοί από την αρχή θεώρησαν τον Jomo Kenyatta ως τον αρχηγό των Μάου Μάου. Τον κατέκριναν για τις «διασυνδέσεις» του με αριστερούς κύκλους του Λονδίνου, τον κατήγγειλαν για τις «ύποπτες» επισκέψεις του στη Σοβιετική Ενωση, τον παρουσίασαν ως «τρομοκράτη» που «κινεί τα νήματα» των δολοφόνων και χρησιμοποιεί τη μαγεία για να καταλάβει την εξουσία. Τελικά τον παρέπεμψαν σε δίκη και τον καταδίκασαν σε φυλάκιση με τη μαρτυρία ενός και μόνον ανθρώπου, ο οποίος πολλά χρόνια μετά παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα.
Οι φτωχοί «καταπατητές», τα θύματα της ανάπτυξης της Κένυας, αντιμετώπισαν ένα ιδεολογικό οικοδόμημα που τους παρουσίαζε ως «πρωτόγονους» που «αντιμάχονταν» την πρόοδο. Ηταν επόμενο να τους προσελκύσει η μυστικιστική αφήγηση της αναλλοίωτης «ταυτότητας» των Κικούγιου που είχε ενσωματωθεί στον όρκο, τις τελετές και τα τραγούδια των ανταρτών του δάσους.
Τελικά, η εξέγερση των Μάου Μάου καταπνίγηκε  αλλά με ένα τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Θα περνούσαν όμως πολλές δεκαετίες για να αναγνωριστεί η σημασία, το εύρος και οι συνέπειές της αλλά και -πάνω απ όλα- η απίστευτης σκληρότητας αντίδραση των Βρετανών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
09/10/2019
Το γνωμικό «κανείς καλός δεν χάνεται», έχει αποδειχτεί πολλάκις αληθές στην ελληνική πολιτική σκηνή και στη διαπλοκή της με επιχειρηματικούς ομίλους και διεθνείς «θεσμούς». Ένα ακόμη παράδειγμα της σοφίας τούτης, είναι όπως φαίνεται η περίπτωση του Στέργιου Πιτσιόρλα.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, πρώην Υφυπουργός και μετέπειτα Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης των κυβερνήσεων Τσίπρα, ήταν από τους κύριους εκφραστές της μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική του «ΤΙΝΑ» (There Is No Alternative), προωθώντας ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα και κερδίζοντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση δανειστών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών αντιπάλων.
Μία από τις μεγάλες του «επιτυχίες» ήταν και το ξεπούλημα 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική εταιρεία Fraport. Και τώρα, λίγο καιρό μετά το τέλος της κυβερνητικής του πορείας, εξαργυρώνει την «εκτίμηση» της αγοράς προς το πρόσωπό του.
Αναλαμβάνει πρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου του ομίλου AVIAREPS, στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Sky Express, Swissport, SkyServ, και που ελέγχει περίπου το 70-80% της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα λάβει από το ελληνικό δημόσιο και την αποκλειστική εξυπηρέτηση 9 «άγονων γραμμών» με τετραετή σύμβαση από το 2017 — εποχή που ο Πιτσιόρλας ήταν ακόμα πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Προφανώς ο Στέργιος Πιτσιόρλας δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που μετακινείται από κομβική θέση στο δημόσιο, σε κομβική θέση στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά εκ της φύσεως της μετακίνησης και του ρόλου που είχε ο Πιτσιόρλας ως «αξιοποιητής» της δημόσιας περιουσίας, γεννώνται ερωτήματα που αφορούν τον ίδιο προσωπικά, αλλά και το κόμμα του οποίου υπήρξε επί χρόνια σημαντικό στέλεχος. Πώς ακριβώς θα αντιπολιτευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ σε θέματα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, όταν έχει αυτά τα πεπραγμένα στην διακυβέρνησή του και όταν στελέχη του τίθενται επικεφαλής επιχειρηματικών ομίλων;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργιο φημων για χαριστικο ξεπουλημα της Forthnet στον Μαρινακη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρυθμιση σκανδαλο για μετοχους-χρηματοδοτες μεσων ενημερωσης. Βρομικο χρημα στα media. Επιστροφη στις πιο σκοτεινες εποχες της διαπλοκης.  Φωτογραφικο αρθρο στον νέο αναπτυξιακο νομο  προβλεπει ότι θα μεινουν κρυφοι (!!!) οι πραγματικοι καναλαρχες και εκδοτες. Αλλαγες στα εργασιακα, στους συντελεστες δομησης και τους αιγιαλους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αναπτυξιακο» πολυνομοσχεδιο. Εργασιακο Μνημονιο με κατεδαφιση συλλογικων συμβασεων, φαλκιδευση απεργιας,  υπονομευση συνδικαλισμου. Δωρα σε «στρατηγικους επενδυτες» με «περιβαλλοντικο Μνημονιο». Δωρα στους καναλαρχες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στολντεμπεργκ ενωπιον του Κυριακου Μητσοτακη. «Δεν εμπλεκομαστε στα ελληνοτουρκικα»  δηλωσε




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Διεκδικούν απόσυρση των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων
ΚΙΤΟ.--
Συνεχίζονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες, αποκλεισμοί δρόμων και διαδηλώσεις ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Λενίν Μορένο στο Εκουαδόρ, απαιτώντας να παρθεί πίσω το «πακέτο» αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε στις 3 Οκτώβρη, μετά από τη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για σύναψη δανείου ύψους 4,2 δισ. δολαρίων και να σταματήσει η καταστολή με τον στρατιωτικό νόμο και την απαγόρευση κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως το πρωί σε περιοχές με κυβερνητικά κτίρια και στρατηγικής σημασίας.
Το μέτρο που έχει ξεσηκώσει περισσότερο εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νεολαία, από τα αστικά κέντρα και την επαρχία, είναι αυτό του υπερδιπλασιασμού της τιμής των καυσίμων - μετά την κατάργηση της επιδότησης - κάτι που φέρνει αυξήσεις σε πολλά προϊόντα και πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του λαού. Ηδη χτες στο Κίτο ανακοινώθηκε η αύξηση κατά 10 σεντς του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Ταυτόχρονα, το «πακετάσο» (μεγάλο πακέτο, όπως αποκαλείται από τους διαδηλωτές) περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και περικοπές επιδομάτων κ.ά.
Χτες έγιναν νέες κινητοποιήσεις, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέμειναν κλειστά, ενώ ο ακροδεξιός νεοφιλελε προδοτης Πρόεδρος το βράδυ της Τετάρτης επιχείρησε να απευθύνει πρόταση διαλόγου στους διαδηλωτές, με μεσολάβηση του ξεφτιλοΟΗΕ και της ηγεσίας της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας. Θυμίζουμε ότι η έδρα της κυβέρνησης έχει μεταφερθεί 421 χλμ. από την πρωτεύουσα στο νότο, στην πόλη Γουαγιακίλ, μεγάλο εμπορικό κέντρο, ενώ χτες προσωρινά ο Μορένο βρέθηκε στο Κίτο για τις συζητήσεις.
Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων Εκουαδόρ, όσο και η Συνομοσπονδία των Αυτοχθόνων του Εκουαδόρ (CONAIE) διαβεβαίωσαν ότι βασική προϋπόθεση για να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα και να σταματήσει την καταστολή. Οι διαδηλωτές έχουν συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης, για να αμυνθούν στην καταστολή. Οι αυτόχθονες προχώρησαν χτες σε μεγάλη συγκέντρωση στο Κίτο στο λεγόμενο «Σπίτι του Πολιτισμού» και στη σύλληψη οκτώ αστυνομικών που βρίσκονταν στο χώρο, απειλώντας να εφαρμόσουν σε αυτούς «τον ιθαγένικο νόμο» αν η κυβέρνηση συνεχίσει να τους αντιμετωπίζει με δακρυγόνα και χημικά.
Εως τώρα, στη διάρκεια μιας βδομάδας κινητοποιήσεων δηλώνονται επίσημα από τον Ερυθρό Σταυρό 122 τραυματίες διαδηλωτές σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, η κυβέρνηση κάνει λόγο και για έναν νεκρό και 766 συλλήψεις. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις δηλώνουν ότι συγκεντρώνουν στοιχεία και τις επόμενες μέρες θα τα δώσουν στη δημοσιότητα, αλλά υπολογίζουν τουλάχιστον 5 νεκρούς, ανάμεσά τους και ένας ηγέτης των αυτόχθονων και πολύ περισσότερους τραυματίες και συλληφθέντες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Φοιτητικές διαδηλώσεις και προετοιμασία γενικής απεργίας
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--
Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποίησαν χτες οι φοιτητές της Κολομβίας, με απόφαση της Πανεθνικής Ενωσης Φοιτητών, διεκδικώντας δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη εκπαίδευση. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και σε πολλές άλλες πόλεις, απαιτώντας η αντιδραστική κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε να τηρήσει την υπογραφή της στη συμφωνία που έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη για αύξηση των κονδυλίων για τα πανεπιστήμια και την έρευνα και διατήρηση του αυτοδιοίκητου στη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν τη βάρβαρη καταστολή που υφίστανται όποτε κινητοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ESMAD (τα αντίστοιχα ΜΑΤ) που ευθύνονται για πολλούς τραυματισμούς νέων ανθρώπων.
Τη στήριξή τους στους φοιτητές εκφράζαν και η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης και συνδικάτα από άλλους κλάδους, που προετοιμάζουν για τις 17 Οκτώβρη κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στο πακέτο νέων αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, για τη μεγαλύτερη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, δηλαδή της επέκτασης της επισφαλούς εργασίας, το χτύπημα μισθών και συντάξεων για τους εργαζόμενους. Ηδη πάνω από 100 συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις προετοιμάζουν πανεθνική γενική απεργία στις 21 Νοέμβρη, όπου θα εκφραστεί και η αντίθεση στη μη τήρηση από την κυβέρνηση Ντούκε της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας (FARC - EP), που έχει οδηγήσει στην έξαρση της παραστρατιωτικής βίας και τη δολοφονία μόνο τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 600 αγωνιστών πολλών εξ αυτών πρώην ανταρτών.
Επίσης, οι διοργανωτές απαιτούν η κυβέρνηση της Κολομβίας να σταματήσει την επιθετική πολιτική ενάντια στην κυβέρνηση και τον λαό της γειτονικής Βενεζουέλας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαγδάτη: Εκατό νεκροί, 4.000 τραυματίες και κανένας δεν μιλά!
05.10.2019
«Διαδηλώσεις» της CIA στο Χονγκ-Κονγκ με ένα τραυματία διαδηλωτή. Πρώτη είδηση στα κανάλια.
Διαδηλώσεις στην Βαγδάτη με τουλάχιστον 100 νεκρούς και 4.000 τραυματίες μέσα σε τέσσερις ημέρες. Σε κανένα κανάλι η είδηση. Άκρα του τάφου σιωπή! Η πραγματικότητα είναι αυτή που επιλέγουν τα κατευθυνόμενα δυτικά μίντια. 
Στη Βαγδάτη, οι διαδηλωτές λένε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το κίνημα μέχρι την «πτώση του καθεστώτος». Το βράδυ της Παρασκευής, 4 Οκτωβρίου, ο ηγέτης των σιιτών Moqtada Al-Sadr, επικεφαλής της πρώτης πολιτικής δύναμης στο Κοινοβούλιο, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διοργάνωση πρόωρων εκλογών.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται ενάντια στη διαφθορά, την ανεργία και την αποδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών.
Εκατό νεκροί, 4.000 τραυματίες και κανένας δεν μιλά!
Η "εισαγόμενη δημοκρατία" με τους 300 χιλιάδες νεκρούς του "σοκ και δέος" του Τζορτζ Μπους Τζιούνορ απέτυχε! Ήταν ήδη νεκρή μέσα στο αυγό!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πληρώνεις 1,20 ευρώ μετά από ερώτηση υπολοίπου.Είχε συμφωνηθεί εδώ και ένα χρόνο,αλλά ερήμην των πολιτών-πελατών των συστημικών χρεωκοπημένων τραπεζών που τις έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός μεσω των εγκληματικών ανακεφαλαιοποιήσεων.Απλώς τώρα θα εφαρμοστεί το μέτρο σε μια στιγμή που πολλές τράπεζες κλείνουν καταστήματα,απολύουν κόσμο και προσλαμβάνουν ενοικιαζόμενους νέους εργαζόμενους .Να πώς θα ξεπληρωθούν τα δάνεια των μεγάλων κομμάτων..Ίσως και η ΝΔ δώσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες κάποια στιγμη και αυτή για τα δάνεια που πήρε.-Ο Ριχάρδος και οι κατηγορούμενοι της λαθρεμπορίας χρυσού θα απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα και οι τρεις πιστώτριες τράπεζες σβήνουν 344 εκατομμύρια ευρώ χρέος της Nova Forthnet αφήνοντας 41 εκατομμύρια ευρώ χρέος στον αγοραστή και νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας Βαγγέλη Μαρινάκη.Αν εισαι μεγαλοκαρχαρίας δικαιούσαι Σεισάχθεια,μιας και τα χρέη αν δεν τα χεις δημιουργήσει εσύ δεν πρέπει να τα πληρώσεις.Οι μισθωτοί όμως και η πλειοψηφία ενός λαού γιατί να πληρώνει τα σπασμένα ή να κακοπληρώνεται ή να μη βρίσκει δουλειά της προκοπής;;Φανταστείτε να έλεγε το κράτος στον κόσμο ότι δεν θα πληρώσεις ένφια και η τραπεζα να του έλεγε σου ''χαρίζουμε δόσεις του στεγαστικού δανείου που πήρες ή παύεις να πληρώνεις τα γαμησιάτικα της μικρομεσαίας επιχείρησης σου που έκλεισε τα χρόνια της καπιταλιστικης κρίσης που βιώνει η χώρα με την μεταφορά και τη συγκεντρωση πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια''.Φανταστείτε αν γινόταν αυτό πώς θα άλλαζε η ψυχολογία των ανθρώπων.Βέβαια αυτά δεν γίνονται ούτε με παρακάλια ούτε με προσευχές.Αυτά γίνονται με στοχευμένους αγώνες και συγκεκριμένες πολιτικές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκριθηκε από την κυβερνηση του Κουλη της ΝΔ το σχεδιο Ηρακλης, οι τραπεζες θα παρουν από τον κουμπαρα 5 δις. ευρω ως στηριξη για τα κοκκινα δανεια που εχουν.
Τα ελεγε ο Μπαμπης προεκλογικα. Πως νιωθετε που σας τρωνε τα λεφτα ρε κοροιδα?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάρε τώρα κ μιά ανακοινωση απο τις πόρνες του Αλαφούζου,( κατά κόσμον ΝΑΡ) να μαθεις ότι οι κουρδοι ( ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ πάντα) , έχουν ,λενε οι πόρνες, δημιουργησει "δημοκρατικες δομες" στην περιοχη της Συριας οπου δρούν... και άλλα ακόμη ωραια, οπου μαθαινουμε ότι οι "αντικαπιταλιστες" και "αντιιμπεριαλιστες" του ΝΑΡ, τοι τσάτσοι του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη, αποδεχονται και ότι οι ...λαοι,υπο αμερικανικη καθοδηγηση,"μπορουν να διαφεντευουν την τυχη τους σε καποιες χωρες" , μετα βεβαια την ανατροπη των κυβερνησεών τους - που τυχαινει να μην αρεσουν στον Αμερικανοσιωνιστικό Αξονα - μετα ( εννοείται ) απο "πορτοκαλι επαναστασεις" ,για τις οποιες τρεχουν τα βρωμικα σάλια τους :
"Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία και μάλιστα με την ψευδή ονομασία… «Πηγή Ειρήνης»! Ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης της Τουρκίας δεν είναι βεβαίως ούτε η ειρήνη, ούτε η επιστροφή των προσφύγων, αλλά το σάρωμα των Κούρδων και η καταστροφή των δημοκρατικών δομών που έχουν δημιουργήσει. Ήδη υπάρχουν οι πρώτοι άμαχοι νεκροί, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Κουρδικών αρχών. (...) "