Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Πεμπτη 10 Οκτωβριου 2019




«Σκοτωμός» Κανέλλη – γνωστου χαφιε Μπογδάνου για τον διαδηλωτή του ΠΑΜΕ
10.10.2019 | 14:00

Τέσσερις ημέρες μετά το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο το Σάββατο (05.10.2019) και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από το άγαλμα Τρούμαν.
Καλεσμένη στην εκπομπή «οι Αταίριαστοι» στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείσα για τον διαδηλωτή του ΠΑΜΕ που φαίνεται σε φωτο να ρίχνει κλωτσιά σε άνδρα των ΜΑΤ που είναι στα επεισόδια, τα οποια ΜΑΤ επιτεθηκαν χωρις λογο στη διαδηλωση του ΠΑΜΕ προσπαθωντας να την διαλυσουν. Η κ. Κανέλλη σημείωσε ότι προσπαθούσε να τον αποτρέψει τον ΜΑΤατζη από το να χτυπήσει άλλον διαδηλωτή. Η λυσσα των γνωστων αλητηριων ΜΑΤατζηδων ηταν εκτος απο αντιδημοκρατικη αντιανθρωπινη, ηταν και αντισυνταγματικη και παρανομη. Ως γνωστων, το ΚΚΕ ποτε δεν κανει επεισοδια στις πορειες του, και οι διαδηλωτες που αντιπαρατεθηκαν στα ΜΑΤ ηταν μελη των ομαδων περιφρουρισης που παντα εχει το ΚΚΕ στις πορειες του, και ο ρολος των ομαδων περιφρουρησης ειναι να αμυνθουν με καθε τροπο απεναντι σε επιθεσεις αληταρδων ΜΑΤατζηδων και αληταραδων φασιστων, μεχρι να προλαβουν να φυγουν τα γυναικοπαιδα, οι γεροι και ο απλος κοσμος απο την επιθεση των σκυλιων του καπιταλιστικου συστηματος.
Έκανε λόγο για απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές επειδή πέταξαν μπογιές στο άγαλμα Τρούμαν, ενώ μίλησε για «χαφιεδισμό και ρουφιανιλίκια», αναφερόμενη προφανώς στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας ανέφερε στον αέρα του ΣΚΑΪ το όνομα και αναλυτικά στοιχεία για τον νεαρό διαδηλωτή.
Η κ. Κανέλλη επιτέθηκε στον κ. Μπογδάνο και για τα όσα γενικά έχει πει αυτές τις μέρες για το ΚΚΕ και την ιστορία του αλλά και για το Κυπριακό ΑΚΕΛ.
Ο ηλιθιος βολευτής φασιστο-χαφιες της ΝΔ ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή για να απαντήσει. Ειπε ψεματα λοιπόν όπως ολοι οι φασιστο-χαφιεδες του ειδους του πως δεν αποκάλυψε τα στοιχεία αλλά απλώς τα αναπαρήγαγε, κάτι που όπως είπε γι αυτόν είναι αυτονόητο.
Επίσης συνεχισε τις βλακειες και τα ηλιθια ψεματα των φασιστων  πως τα όσα είπε τον θέτουν σε κίνδυνο, και ειχε το θρασσος να της πει  να μάθει το «πως λειτουργεί ο χώρος που την ακούει», λεγοντας για την δράση του ΚΚΕ, για το οποίο μάλιστα υποστήριξε πως έχει «χρεοκοπημένη ιδεολογία», ενώ ο ιδιος ο φασιστο-βλακας-χαφιες και η παραταξη του εχει «πρωτοποριακη ιδεολογια».
Κλείνοντας ο ηλιθιος φασισο-χαφιες Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε πως δεν έχει ανάγκη να στοχοποιήσει το ΚΚΕ και την κ. Κανέλλη αφού στην Α’ Αθήνας… παίρνει περισσότερους σταυρούς από αυτήν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών !
Οι στρατιώτες εμποδίζουν τους μοτοσικλετιστες αστυνομικούς να χτυπήσουν το Λαό!
Βίντεο από το Εκουαδόρ.
Όταν το μπλοκ εξουσίας σπάει.
Και οι από πάνω δεν μπορούν πια να κυβερνήσουν.
https://twitter.com/MashiRafael/status/1182177937833021441?s=20&fbclid=IwAR2DH0-9mbkHXwwdX2m9tT1r4SN0etabaBU6vjaiZYaetTWLkM_33Ctwjdk
Ραφαέλ Κορέα
Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών. Στρατιώτες και αστυνομικοί της χώρας μου: είναι καιρός να αρνείται να συνεχίσει να καταπιέζει τους αδελφούς του. Το Διεθνές Δίκαιο τους προστατεύει. Όταν η δημοκρατία επιστρέψει, θα την προστατεύσουμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ
Κι από κοντά και οι δημοκράτες με την τριάστερη! Ο διαβόητος FSA που εδώ και καιρό λέγεται Εθνικός Συριακός Στρατός, πανηγυρίζει για την τουρκική εισβολή στη χώρα του!
Είναι αυτοί που εξοπλίστηκαν από τη Δύση για να ρίξουν τον Άσαντ και να κάνουν τη Συρία "δημοκρατική". Σαν τα μούτρα τους!
Οι της ΑΝΤΑΡCIA υποστηριζαν και υποστηριζουν ότι οι ισλαμοφασιστες κανιβαλοι FSA των αμερικανων (πριν τα Σπασουν μαζι τους όταν οι αμερικανοι βλεποντας τι κανιβαλοι είναι αρχισαν να υποστηριζουν τους Κουρδους, και οι του FSA γιναν τσιρακια το τουρκου σουλτανου Ερντογαν) εκανα «επανασταση» εναντια στον «δικτατορα Ασαντ» όπως αποκαλουν τον Προε;δρο Ασαντ που εκλεγεται δημοκρατικα.
Τωρα ποιους θα υποστηριζουν? Τους ισλαμοφασιστες κανιβαλους του FSA η τους Κουρδους λακεδεςτων αμερικανων?
Σχολιο.- Η Ρωσία παίζει διακριτικά τον ρόλο του μεσάζοντα στις συνομιλίες επαναπροσέγγισης ανάμεσα στην ηγεσία των Κούρδων και την κυβέρνηση Άσαντ, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να μετατρέψει σε κόλαση τη λίγη ζωή που απέμεινε στους φιλότουρκους ισλαμιστές τρομοκράτες που κατοικοεδρεύουν ακόμη στην περιοχή της Ιντλίμπ...

Σχολιο.- Τους τελευταίους μήνες του 2019 από κοινού οι ιρακινές pmu (πολιτοφυλακές εκπαιδευμένες απ’ τους «φρουρούς της επανάστασης») και ο συριακός στρατός ενισχύουν την φύλαξη του χερσαίου περάσματος ιράκ-συρίας, μεταξύ της ιρακινής al Qaim και της συριακής Abu Kamal. Το Τελ Αβίβ έχει κτυπήσει τουλάχιστον δυο φορές αυτές τις εγκαταστάσεις. Από πού ξεκίνησαν τα αεροπλάνα του ή τα drones του για να μην γίνουν αντιληπτά απ’ τα ρωσικά ραντάρ στα δυτικά; Από αμερικανική βάση στην ypgκρατούμενη βόρεια συρία….
Θα το πούμε λοιπόν, κι ας είναι άχρηστο: ούτε Ουάσιγκτον ούτε Άγκυρα!! Αλλά για να έχει νόημα αυτό θα έπρεπε οι κούρδοι να ξεφορτωθούν χωρίς παζάρια τους «πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες τους», που τους πουλάνε και τους αγοράζουν με το κιλό, εδώ και χρόνια. Οι χθεσινές και αυριανές τρίπλες της ηγεσίας του pkk, που τώρα παρακαλάει για την μεσολάβηση της Μόσχας και για διαπραγματεύσεις με την Δαμασκό δεν είναι ούτε παρηγοριά ούτε εγγύηση.
Ο οππορτουνισμός έχει πάντα στόχο την διάσωση των καπάτσων…
Σχολιο.- τα παντα κατευθυνουν αι ΗΠΑ οχι ο Τραμπ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας συμβαίνει κι εσάς να πηγαίνετε για λίγο σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, για οποιονδήποτε λόγο, και φεύγοντας να θέλετε να ανάψετε από ένα καντηλάκι για κάθε έναν από τους 27 εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες που θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς σήμερα δημόσιο σύστημα υγείας;
Σχολιο.- Εμένα μου συνέβη κι όταν πήγα για πολύ. Σοβαρά τώρα, όταν νοσηλεύτηκα, παρατηρούσα και σκεφτόμουν ότι το δημόσιο νοσοκομείο λειτουργεί με κεντρικό σχεδιασμό, που παραπέμπει ολίγον σε σοβιετια. Για αυτό, σε συνδυασμό με το ότι κριτήριο είναι η δημόσια υγεία κι όχι το κέρδος, ουσιαστικά κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο δεν μπορεί να φτάσει το δημόσιο.
Σχολιο.- Εγώ μετά ανάβω και στους Σύριους στρατιωτες που θυσιάζονται στο σήμερα για να συνεχίσουμε να το έχουμε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο τουρκικός στρατός επικουρούμενος από τους επανστάτες τού FSA μπαίνει στην πατρίδα μας τη Συρία να πολεμήσει τους Κούρδους. Η αγωγή μου πάει τόσο καλά, που δε θα κάνω ούτε ένα τόσο δα σχολιάκι για αυτούς που λατρεύουν ταυτόχρονα FSA και Κούρδους.
Σχολιο.- τους Κούρδους στηρίζει και το Ισραήλ το οποίο τους παρέχει επίσης εξοπλισμό
Το έλεγαν από παλιά οι Ισραηλινοί ότι ήθελαν ένα κουρδικό κράτος στη Μέση Ανατολή να σπάσει τον αραβικό εθνικισμό. Το επιχείρησαν μάλιστα τη δεκαετία του 60 στο βόρειο Ιράκ μαζί με τον σάχη και τους Αμερικανούς.
Σχολιο.- Όταν βλέπω άναρχες να γράφουν για τα εγκλήματα του Άσαντ μετά από 8 χρόνια ιμπεριαλιστικής επέμβασης, μου έρχεται στο μυαλό η marfin, αλλά το βουλωνω για λόγους πολιτικής ορθότητας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκριση σημερινης Ελλαδας με την Κουβα του 1956! Μας λειπουν τα πουρα!
Καζίνο ΤΣΕΚ
Ναρκωτικά ΤΣΕΚ
Ρουφιάνοι ΤΣΕΚ
Πουτάνες ΤΣΕΚ
Φιλοαμερικανοί φασίστες στην κυβέρνηση ΤΣΕΚ
Welcome to CUBA!!! 1956!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθήκια που επιμένετε ακόμα "Ε.Ε"...δεν έχετε δικαιολογία,παρά κρυμμένες λαμογιές..καθήκια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιτομή της κωλοτούμπας τσιπροζαίοι( κι ο σιωπηλός καραφλομαλλιάς)τώρα καταδικάζουν την αιματηρή εισβολή της Τουρκίας που χτυπάει την δημοκρατία.Άν θυμάμαι..isis στήριζαν..Χαμένα κορμιά.
Σχολιο.- τα δικαιωματικα της αριστερας της ακρας αριστερας και της αναρχιας  εγω τους εχω ονομασει νατοικη αριστερα
Σχολιο.- Ο ΑΣΑΝΤ ηταν γι αυτους δολοφονος οταν ομως ερχοταν η συζητηση για τη ν αμερικανοκινητη αντιπολιτευση κουβεντα για την ταμπακιερα .ολη αυτη η αριστερα αλιευει κοσμο απ τα πανεπιστημια και φτιαχνει γκρουπακια εχει εδρα η την αγγλια η την αμερικη κατω απ τον μανδυα του τροτσκισμου η αγωνιστικοτητα της εξανλειτε στο μεταναστευτικο και στην λοτ κοινοτητα απεχθανετε οτιδηποτε εχει σχεση με πατριδα
Σχολιο.- Ασε που ταχω με δαυτους τους συριους ισλαμοφασιστες για τα δικαιωματα των γυναικων. Μας αποκαλουν πορνες σαν δε φοραμε μαντηλα.Ξερω απο κοριτσακια που τα σφαζουν σαν τολμουν να βγαλουν.μαντηλι Πως να συμμετεχω.σε τοσο φανατισμο;
Σχολιο.- Αν και ειμαι αλληλεγγυα στον λαο της Συρίας, δεν εχω διευκρινησει ακόμα  τον ρόλο των Κουρδων σχετικά με την Ελλάδα
Σχολιο.-  ISIS και Κούρδοι είναι βραχίονες της αυτοκρατορίας.
Σχολιο.- το ίδιο ακριβώς ισχύει και για μας, αν και σε πιο σοφτ μορφή!!!! Προξυ στρατό έχουμε στη χώρα μας, κάτι εκατοντάδες χιλιάδες νέους μουσουλμάνους, αρκετοί εκ των οποίων μαχητές του ΙΣΙΣ και άλλοι με βαρύ ποινικό μητρώο, υποχείρια των ξένων ΜΚΟ, των ξένων μυστικών υπηρεσιών και ειδικά του Ερντογάν. Τα νησιά του Αιγαίου και η Θράκη είναι υπό κατοχή επί της ουσίας, το μόνο που λείπει είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός, ο οποίος βέβαια για πλάκα μεταφέρεται σε λίγα λεπτά της ώρας από τα τουρκικά παράλια, αν και με κανα δυο S-400 δε χρειάζεται να μεταφέρουν τίποτα. Είμαστε όμηροι των Τούρκων και δεν το έχουμε καν συνειδητοποιήσει...
Και μαχητές του ΙΣΙΣ έχουμε, και άτομα με βαρύ ποινικό μητρώο έχουμε. Αποδεδειγμένα πράγματα, υπάρχουν και σχετικά δημοσιεύματα και δυστυχώς και σχετικό αστυνομικό δελτίο στην Ελλάδα ήδη.
ελέγχουν τον Έβρο και τα νησιά καραελεγχουν. Δες και τα σχετικά διαφημιστικά βίντεο των διακινητων. Οι μυστικές υπηρεσίες οκ δεν έχουν βγάλει διαφημιστικά βίντεο, νομίζω δεν προβλέπεται από το νόμο...
όταν ανοίγεις τις πόρτες και δε ζητάς ούτε καν χαρτιά, πώς μπορείς να κάνεις ένα μικρό, ελάχιστο έλεγχο;! Είσαι εκτεθειμένος στα ΠΑΝΤΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε τον Μαυρίκο;
Τον εκδότη που μαζί με τον Μούσσα είχαν μπλεχτεί με κύκλωμα εκβιαστών αλλά και με payroll της ΝΔ;
Το 2016 στην Αττική οδό έπιασε φωτιά η Porsche του
Ε, σήμερα ανασύρθηκαν νεκροί η μητέρα του κι η αδερφή του στη Δραπετσώνα
Κάτω από αδιευκρίνιστες;;;; Συνθήκες.
Τους αυτοκτόνησαν κι αυτούς....
σχολιο.- Τραγική ιστορία.Αν θυμάμαι καλα ο Μαυρικος ήταν εκείνος που πήρε φωτιά το αυτοκίνητο του εν κινήσει στην Αττική Οδό.Μέσα σε όλα ο Μαυρικος θα ήταν κατήγορος στην γνωστή υπόθεση των 7 νεκρών μαρτύρων και της ανακρίτριας που μετανάστευσε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1992: Το Ίντερνετ θα φέρει την επανάσταση στην παγκόσμια επικοινωνία και θα απελευθερώσει πληροφορίες στο κοινό
2019: ΙΑΣΟΚΟΚΛΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




09.10.2019 : 17:52
Εξηγήσεις για το City Plaza ζητεί το ΕΔΔΑ
Εξηγήσεις από τη χώρα μας για τη μεταχείριση της ιδιοκτήτριας του City Plaza, Αλίκης Παπαχελά, ζητεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, το ΕΔΔΑ, στο οποίο προσέφυγε η κ. Παπαχελά τον Μάρτιο του 2018, ρωτά το ελληνικό κράτος εάν η κατάληψη του ξενοδοχείου από τους μετανάστες και τους αλληλέγγυους παραβίασε το δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιοκτησίας της προσφεύγουσας, υπό το πρίσμα της φερόμενης άρνησης από το κράτος να την προστατεύσει και να την αποζημιώσει. Η χώρα μας έχει διορία λίγων μηνών να ανταποκριθεί στο ερώτημα, αλλιώς κινδυνεύει να καταδικαστεί.
Μιλώντας η κ. Παπαχελά δηλώνει δικαιωμένη. «Δεν είναι μόνο οι ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη η περιουσία μου, αλλά και το ηθικό κομμάτι, η δολοφονία χαρακτήρα. Αυτά που συνέβησαν στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία». Θυμίζεται ότι το κτίριο καταλήφθηκε στις 22 Απριλίου 2016 και απελευθερώθηκε τον φετινό Ιούλιο. «Η μόνη φορά που με πήραν από ΓΑΔΑ ήταν την ημέρα που άδειασε το ξενοδοχείο, για να τους δώσω κατάθεση. “Τώρα;” τους λέω. “Πού ήσασταν τόσο καιρό;”. Εδωσα κατάθεση και περιμένω να ολοκληρωθεί η εκτίμηση των ζημιών από το αρμόδιο γραφείο».
Οπως λέει η δικηγόρος της κ. Παπαχελά, Ηλέκτρα Κούτρα, από τον Οκτώβριο του 2016 είχαν ζητήσει από την πολιτεία ν’ αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε μια πολίτη. «Παράλληλα ζητήσαμε και από τους αλληλέγγυους να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με την Αλίκη και να απαιτήσουν να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα όλων, δηλαδή και των προσφύγων που είχαν κληθεί να διαμείνουν σε μέρος του ξενοδοχείου, αλλά και της ίδιας που έχανε εισοδήματα, βαρυνόταν με δυσβάστακτους φόρους για περιουσία που δεν μπορούσε να αξιοποιήσει, με αποτέλεσμα να κατάσχεται το ίδιο της το σπίτι. Η πρόσκλησή μου να ζητηθεί από κοινού, είτε μετεγκατάσταση των προσφύγων σε χώρο αντίστοιχης άνεσης είτε αποζημίωση της ιδιοκτήτριας για τη βλάβη της, δεν έγινε δεκτή». Σύμφωνα με την κ. Κούτρα, «κανείς δεν δικαιούται να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα με έμβλημα τα δικαιώματα, γιατί έτσι, τους κάνει ζημιά, δεν τα βοηθά. Η “οπτική” ότι για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα κάποιων είναι “οκ” να παραβιαστούν τα δικαιώματα άλλων, κάνει ζημιά στο αντιρατσιστικό κίνημα, απαξιώνει την αλληλεγγύη και στην πραγματικότητα οπλίζει τη ρατσιστική ρητορική».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενικά για τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής, φροντίζω να κοιτάζω προς Nasrallah μεριά.
Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς, λένε στο χωριό μου και δεν υπάρχει γνωμικό που εκφράζει καλύτερα αυτό που συμβαίνει με τους Κούρδους της Συρίας.
Proxy army των αμερικανών και το πολυτιμότερο asset τη πολιτικής του Ισραήλ στην περιοχή. Έχουν ευθυγραμμιστεί στα πάντα μαζί τους. Έφτασαν στο σημείο να πάρουν θέση υπέρ του Ισραήλ στην Ιρανο-Ισραηλινή διαμάχη, ενώ δημόσια πλέον, δίνοντας η ηγεσία του PKK συνέντευξη στο Qandil σε δημοσιογράφους της τηλεόρασης του Ισραήλ, δεν παραλείπει να τονίσει τις ομοιότητες της ιστορίας του κουρδικού με τον εβραϊκό λαό. Με τον εβραϊκό λαό και όχι τους Παλαιστινίους, γιατί όλα τα πράγματα και ιδιαίτερα ο δημόσιος λόγος έχουν τη σημασία τους.
Κατέχουν το 31% της Συρίας, χωρίς να είναι εθνοτικά, από άποψη πληθυσμού η «δεσπόζουσα εθνότητα», αλλά μέσα στο 31% βρίσκονται οι σημαντικότερες πετρελαιοπηγές της χώρας. Οι Κούρδοι, πουλάνε το πετρέλαιο στην Τουρκία και το Ισραήλ, αλλά όχι στην κυβέρνηση της Συρίας, η οποία αναγκάζεται να το εισάγει μετά των γνωστών κόπων και βασάνων από το Ιράν.
Την προηγουμένη φορά που είχε ανοίξει πάλι το κουρδικό με τον ίδιο τρόπο ήταν με τον Μπαρτζανί στο Ιράκ τη δεκαετία του ’60, καθώς ο Κούρδος πολέμαρχος με τη βοήθεια του Ισραήλ και του Σάχη και των Αμερικανών, επιχειρούσε μέσω του κουρδικού εθνικού ζητήματος να ανατρέψει την αραβική εθνικιστική κυβέρνηση του Ιράκ. Το Ισραήλ είχε εκφράσει από τότε την στρατηγική του επιθυμία για τη δημιουργία κουρδικού κράτους στη Μέση Ανατολή με σκοπό να διασπάσει τη δική του περικύκλωση μέσω ενός puppet state, εν προκειμένω, κουρδικού. Με αυτή την έννοια δεν βλέπουμε σήμερα κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.
Αυτά για την αυτοδιαχείριση, τον κούρδικο φεμινισμό και τις άλλες γελοιότητες τα αφήνω στην άκρη. Θέλω να πω ότι όποιος σοβαρός άνθρωπος έχει διαβάσει δυο βιβλία για την περιοχή την συγκρότηση των κοινωνιών, την ιδεολογία, τα πολιτικά υποκείμενα και τους λαούς, δεν αγοράζει. Στη Βόρεια Συρία τις προηγούμενες δεκαετίες χτίστηκαν κολοσσιαίες περιουσίες από το λαθρεμπόριο (που αφορούσε κυρίως ανθρώπους και ναρκωτικά) οι δρόμοι του οποίου ελέγχονταν από τι συριακές μυστικές υπηρεσίες και το PKK. Μεγάλο μέρος αυτών των περιουσιών επενδύθηκε στη γη και τα ακίνητα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν κούρδοι ιδιοκτήτες με χιλιάδες ακίνητα και μεγάλες εκτάσεις γης στη Βόρεια Συρία. Δεν ξέρω ποιους ακριβώς αφορά η αυτοδιαχείριση, τους περιβόλια και τους αστικούς λαχανόκηπους?
Οι φίλοι τους δεν πρέπει να ανησυχούν.
Δεν πρόκειται να γίνει καμία γενοκτονία, δεν το επιτρέπει το ισραηλινό λόμπυ, που έχει δείξει και στο παρελθόν ότι ξέρει να φροντίζει φίλους και συμμάχους. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές λένε στον Τράμπ ότι πρέπει να βρει τρόπο να χωράει όσα καρπούζια χρειάζεται κάτω από την ίδια μασχάλη. Οι Τούρκοι από την άλλη δεν πρόκειται ποτέ να ανεχθούν-αφού δεν μπορούν να ξεφορτωθούν το PKK-μια κουρδική εθνική οντότητα με ηγεσία PKK στα νότια σύνορα τους. Θέλουν διακαώς να κλείσουν το κουρδικό. Η υπαγωγή όμως των κούρδων ακόμη και κάτω από ένα καθεστώς αυτονομίας εντός μιας μεγαλύτερης κρατικής ενότητας, όπως μια ομόσπονδη αραβική συριακή δημοκρατίας, με την εγγύηση του Ιράν και της Ρωσίας, είναι άλλο ζήτημα και κάτι που θα μπορούσε να αποδεχθεί η Τουρκία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πωλείται ελπίς?
Πριν από λίγο καιρό έμαθα για την σπάνια αρρώστια του μωρού ενός παιδικού μου φίλου του Γιώργου. Μέναμε στην ίδια γειτονιά και ήμασταν καλοί φίλοι έως το Γυμνάσιο μέχρι που μετακόμισα από το χωριό. Έχω να δω τον Γιώργο πάνω από 10 χρόνια και δεν ήξερα καν ότι είχε παντρευτεί. Δεν είχε και παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όποτε είχαμε χαθεί εντελώς .
Ξαναμιλήσαμε δυστυχώς με αφορμή το πρόβλημα υγείας του μωρού του. Στεναχωρήθηκα πολύ για την κατάσταση του. Μόνο να φανταστώ μπορώ σε τι απόγνωση βρίσκονται οι γονείς του ξέροντας ότι μπορεί το μωρό τους να μην ζει μετά από μερικούς μήνες εκτός και αν κάνει μια πανάκριβη θεραπεία που έχει εγκριθεί μόνο στην Αμερική προς το παρών.
Το φάρμακο που χρειάζεται ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ τυχαίνει δυστυχώς να είναι το ακριβότερο φάρμακο στον κόσμο. Το όνομα του φαρμάκου που απαιτείται για την θεραπεία του είναι το Zolgensma απο την διαβόητη φαρμακευτική εταιρεία Novartis .
Στο σκάνδαλο Novartis την περίοδο 2000-2015 επί κυβερνήσεων ΝΔ και Πασόκ κατηγορούνται πρώην υπουργοί και πρωτοκλασάτα στελέχη του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι πήραν μίζες απο την ΝΟVARTIS πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, φωτογραφικούς διαγωνισμούς και της σκανδαλώδους υπερβολικής παραγγελίας 10 εκατομμυρίων εμβολίων για τον ιό γρίπης Η1Ν1.Tο αποτέλεσμα ηταν να ζημιωθούν τα ταμεία του δημοσίου με πάνω απο 3 δισεκατομμύρια ευρώ .
Η περίφημη φαρμακευτική εταιρεία Novartis αγόρασε το 2018 έναντι 10 δισεκατομμυρίων ευρώ την εταιρεία γενετικής βιοτεχνολογίας Avexis η οποία ανακάλυψε την συγκεκριμένη θεραπεία. Το τεράστιο ποσό της εξαγοράς της ποντάρει να το αποσβέσει πολύ γρήγορα κυρίως μέσω των πωλήσεων του Zolgensma και της εξωφρενικής τιμής με την οποία το έχουν τιμολογήσει. Η Νοvartis κοστολογεί την ζωή ενός μωρού που είχε την ατυχία να χρειάζεται αυτή την θεραπεία στα 3 εκατομμύρια δολάρια. Ο καπιταλισμός και η αναλγησία της ελεύθερης αγοράς στα καλύτερα της. Τρία εκατομμύρια ευρώ ή το μωρό σου θα πεθάνει!
Εννοείται ότι το ποσό είναι αστρονομικό για τον μέσο Έλληνα και δεν είναι δυνατόν να το συγκεντρώσουν χωρίς βοήθεια οι γονείς του. Έτσι εναπόθεσαν όλες τους τις ελπίδες στο υπουργείο Υγείας και στον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια. Έκαναν μια μεγάλη εκστρατεία για συλλογή υπογραφών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδωσαν συνεντεύξεις σε κανάλια και εφημερίδες για να κάνουν γνωστή στο πανελλήνιο την περίπτωση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, ελπίζοντας έτσι να αυξήσουν τις πιθανότητες θετικής απάντησης μέσω της δημοσιοποίησης της περίπτωσης του. Δυστυχώς έτσι δουλεύει το σύστημα στην εποχή μας. Αν σε παίζουν τα κανάλια και οι εφημερίδες τότε έχεις κάποιες ελπίδες να πετύχεις κάτι.
Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το τεράστιο ποσό που απαιτείται είχα λίγες ελπίδες στο να εγκρίνει τα έξοδα της θεραπείας το υπουργείο Υγείας. Ειδικά με την σημερινή κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο υπουργό Υγείας. Δυστυχώς τα δείγματα γραφής τους αυτούς τους πρώτους μήνες στην εξουσία αλλά και την προηγούμενη φορά που ήταν κυβέρνηση η ΝΔ έχουν δείξει ότι απέχουν παρασάγγας από τον ορισμό της κοινωνικής πολιτικής.
Δυστυχώς η απάντηση από το συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ήταν αρνητική. Αρνήθηκαν να δώσουν στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ την τελευταία ελπίδα για μια φυσιολογική ζωή. Η οικογένεια του κατέφυγε στην ύστατη λύση και δημιούργησε ερανικό λογαριασμό για την συγκέντρωση του ιλιγγιώδους ποσού που απαιτείται για την θεραπεία, στηριζόμενη στην βοήθεια του απλού κόσμου.
Εγώ με την σειρά μου θέλω να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , στον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια και στην πρόεδρο της Νοvartis Hellas Susanne Kohout και να τους πω να έρθουν στην θέση των γονιών και να σκεφτούν τι θα έκαναν εκείνοι αν ήταν το παιδί τους στην θέση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Σας παρακαλώ, πράξτε ανθρώπινα.
Η ελπίδα δεν πεθαίνει ... ούτε αγοράζεται , ούτε πουλιέται !
Ένας παιδικός φίλος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όλοι κλαίνε για τους Κούρδους, αλλά για την Υεμένη και την Παλαιστίνη ΜΟΥΓΓΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώος ο Ψυχαρης, που ανεβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις, για τα δάνεια (με εγγύηση "αέρα") του ΔΟΛ. Δηλαδή έφαγε τα χρήματα με τα οποία τον δάνεισε το κράτος, εμείς όλοι δηλαδή, και δεν πλήρωσε δεκάρα τσακιστή. Έφαγε τα λεφτά από τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία.. Πέρασε, δεν λέω, μια μικρή δικαστική περιπέτεια έτσι για να λέμε ότι ζούμε σε κράτος δικαίου, αλλά τώρα απολαμβάνει τα καβατζωμένα από τα 45 εκατομμύρια ευρώ, χαϊδεύοντας τις κοιλιές του, καπνίζοντας πούρα Cohiba Behike, γευματίζοντας Strattera Bianco και πίνοντας Iordanov εις υγείαν των κορόϊδων, των ηλιθίων και των γενικώς των μνημονιακών αποβλακωμένων. Eπιτέλους Επιστρέψαμε στην κανονικότητα.!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καραΚΙΤΣαριό βαφτίστηκε Παρθενώνας και το καρέ της ντάμας έγινε πηγή έμπνευσης για την "Αθηναϊκή Ριβιέρα", στο Ελληνικό. Παρόλα αυτά, η εταιρεία που παρουσίασε το σχέδιο, το θεωρεί "εμβληματικό" και, μάλιστα, πως τα κτίρια είναι εμπνευσμένα και προέρχονται από το αρχιτεκτονικό ... παρελθόν της Ελλάδας, και ειδικότερα από τα αθηναϊκά αγάλματα και κτίρια, της ιστορικής αρχιτεκτονικής της Αθήνας και του πλούσιου πολιτισμού της, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και των Καρυάτιδων. Τι λες ρε μούργο. Εμπνευσμένο από το καρέ της ντάμας είναι και όχι απ΄τις Καρυάτιδες.
Και ευαγγελίζονται ότι το νέο Λας Βέγκας θα γίνει ο καταλύτης που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής του Ελληνικού, στην περιζήτητη αθηναϊκή ... ριβιέρα, και θα επαναπροσδιορίσει τη σύγχρονη ταυτότητα της Ελλάδας για πάντα. Άλλωστε ο Άδωνις το ταύτισε με τον Παρθενώνα.
Κύριοι, μόλις άρχισε η ανάπτυξη. Φυλαχτείτε....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επική αποτυχία ιδιωτικοποίησης των νερών στην Αγγλία
Οι μετοχές των ιδιωτικών εταιρειών ύδρευσης να αγοραστούν από το κράτος σε τιμές κτήσης ή τρέχουσες τιμές αγοράς; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί ένα όλο και μεγαλύτερο κύκλο ενδιαφερομένων στην Μεγάλη Βρετανία μετά την απόφαση των Εργατικών να επανεθνικοποιήσουν την ύδρευση και την αποχέτευση, όταν θα εκλεγούν στην κυβέρνηση. Η οργή των Βρετανών εναντίον των ιδιωτικών εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης έφτασε πρόσφατα στα ύψη με αφορμή την δημοσιοποίηση των σχεδίων τους για την περίοδο 2020 – 2025. Απ’ όποια οπτική γωνία και να τα δει κανείς, τιμές καταναλωτή, επενδύσεις στις υποδομές, διαρροές του δικτύου, υπερχείλιση φρεατίων και μόλυνση ποταμιών, αβίαστα προκύπτει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού που επέβαλε η Θάτσερ το 1989 έχει εξελιχθεί σε μια παταγώδη, επική αποτυχία. Σε τέτοιο βαθμό ώστε η συζήτηση για την κρατικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης δεν σχετίζεται με το αν, αλλά το πώς: υπό ποιους όρους, πότε, με ποια τιμή, κοκ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 Οκτωβρίου
Μόλις πριν από λίγο, αφίξεις στη Συκαμιά Περισσότερα:
Νέες αφίξεις στις Ελληνικές ακτές.
Τα ερωτήματα που έχουμε είναι τα εξής:
1) Ποιοι τους περιμένουν; (και μάλιστα με το πουλμανακι)
2) Πως πέρασαν τα σύνορα, αφού υποτίθεται ότι φυλάγονται από Λιμενικό και FRONTEX;;
3) Δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να δει το βίντεο και να αποδοθούν ευθύνες;;
Ρητορικά τα ερωτήματα, αφού ξέρουμε ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκονται ιδρύματα και ΜΚΟ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ιδού η αμφίβολη διπλωματική ΄επιτυχία΄ της ελληνικής πλευράς, με τις ευρωπαικές εταιρίες γεώτρησης στην Κύπρο...
Εκτός γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ οι Ιταλοί της ΕΝΙ: «Αν βγουν πολεμικά πλοία φεύγουμε»
10/10/2019 - 16:00
Η ιταλική εταιρεία πετρελαίων ΕΝΙ, τοποθετήθηκε σε ότι αφορά τις άδειες που έχει πάρει αλλά δεν έχει αξιοποιήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ του κράτους και ουσιαστικά αρνείται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εν μέσω έντασης με την Τουρκία.
Οπως σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη: «Εάν κάποιος εμφανιστεί με πολεμικά πλοία, δεν θα προχωρήσω στη γεώτρηση. Σίγουρα δεν θέλω να προκαλέσω πόλεμο για τις γεωτρήσεις» είπε και ουσιαστικά παραιτήθηκε του δικαιώματος καθώς η Τουρκία ήδη το 2018 εμπόδισε την ΕΝΙ με πολεμικά πλοία της και σκοπεύει να το επαναλάβει
Υπενθυμίζεται ότι η Λευκωσία υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο για το ερευνητικό τεμάχιο 7 με την ENI, κάνοντας λόγο για αναμφίβολη ψήφο εμπιστοσύνης στην ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία, εν μέσω των συνεχιζόμενων παράνομων και επιθετικών τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα του νησιού.
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως η εξερεύνηση/εκμετάλλευση του τεμαχίου 7, που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ , είναι αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου και δεν επηρεάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου κράτους, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωνάζοντας " τα χέρια μακριά από τη Συρία!", Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) λεει ΑΚΡ και οι ΗΠΑ είναι συνεργάτες στο έγκλημα στη Συρία τα τελευταία οκτώ χρόνια

Η κυβέρνηση του AKP ήταν περισσότερο από πρόθυμη να παίξει τον ρόλο του πρωταγωνιστή σε αυτά τα σχέδια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το AKP άρχισαν να οπλιζουν και να καταρτιζουν διάφορες ομάδες εναντίον της κυβέρνησης Ασάντ της Συρίας. Το ΝΑΤΟ, το MIT (Τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και η CIA όλοι συρρέουν στη Συρία. Οι συμμορίες της Τζιχάντ ήταν ένοπλες με τα πιο σύγχρονα όπλα. Οι στρατιές ήταν από αυτές τις συμμορίες. Η Τουρκία ανέλαβε την ευθύνη για την εκπαίδευση αυτών των στρατευμάτων. Σαν να μην ήταν αρκετά αυτά, έγιναν συναντήσεις στην Αττάλεια και την Κωνσταντινούπολη με τους εκπροσώπους αυτών των ομάδων. Τα μέλη της συμμορίας πληρώνονται από την Τουρκία. Το AKP πέρασε πέρα από την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του γείτονα μας της Συρίας και ανέλαβε το ρόλο της άμεσης πρόκλησης ενός εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Ωστόσο, η διαδικασία δεν ξεδιπλώνεται όπως είχαν προβλέψει οι ΗΠΑ και το AKP. Ο λαός της Συρίας αντιστάθηκε ενάντια στην ιμπεριαλιστική κατοχή και τις αντιδραστική συμμορίες.

Το AKP και οι ΗΠΑ είναι συνεργάτες στο έγκλημα στη ΣΥΡΙΑ
Ούτε η κυβέρνηση του AKP ούτε οι ΗΠΑ ούτε οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη στον λαό της Συρίας.
Είναι σαφές ότι η ρητορική της ειρήνης και της ελευθερίας από εκείνους που βασίζονται σε ιμπεριαλιστική δυνάμεις, που βλέπουν τη λύση σε έννοιες όπως η αυτόνομη κυβέρνηση, η περιοχή, ο τοπικισμός που δεν είναι τίποτα άλλο παρά το προϊόν των ιμπεριαλιστικων στρατηγικών για τον διαχωρισμό των ανθρώπων, και εκείνων που βασίζονται σε αυτό ή ότι ο εθνικισμός είναι μάταιη.
Η απόφαση για ένα ειρηνικό και ευημερούσα μέλλον ανήκει μόνο στον λαό της Συρίας. Οι απαιτήσεις των εργασίας ανθρώπων στη Συρία που έχουν αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική παρέμβαση τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι σαφείς: η ανεξαρτησία, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα.
Η επιχείρηση του AKP σήμερα εναντίον μιας χώρας, της οποίας η κυριαρχία αγνοεί υπό το πρόσχημα της ασφάλειας της Τουρκίας, είναι απαράδεκτη.
Επιπλέον, το γεγονός ότι αυτό δικαιολογείται με την διεκδίκηση της επιστροφής των εκτοπισμένων Σύριοι στα σπίτια τους δεν είναι παρά μεγάλη υποκρισία....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ερώτημα αν η ιδεολογική άκρα δεξιά έχει θέση σε ένα πατριωτικό μέτωπο η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Ούτε με σφαίρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου για προπαγάνδα από τον Α. Γεωργιάδη
Πέμπτη 10 Οκτώβριος 2019 - 13:21
Η υπόθεση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I), μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα και τους τελευταίους μήνες οι γονείς του δίνουν έναν μεγάλο αγώνα έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα θεραπείας για να μπορέσει να πάει στο εξωτερικό, βρέθηκε στα δίχτυα του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη. Ο υπουργός προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου μικροπολιτική εκμετάλλευση, καθώς ανήρτησε σχετική είδηση στην οποία σχολιάζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης σώζει την ζωή του Παναγιώτη Ραφαήλ», ωστόσο λίγες ώρες μετά η είδηση εξαφανίστηκε από το προφίλ του και οι γονείς του παιδιού γνωστοποίησαν ότι δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί τους. Η διάδοση της εν λόγω είδησης από κυβερνητικά στελέχη δεν σταμάτησε στον υπουργό, καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος,  την ανάρτησε δίνοντας τα συγχαρητήρια του στον πρωθυπουργό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πού είναι τα κάδρα, σύμβουλε του πρωθυπουργού, αληταρα κωλοχαφιε  Πιπίνη;
9 Οκτωβρίου 2019
Μόλις προχθές καταγράψαμε ορισμένα «περίεργα πράγματα»: Ο αληταρας κωλοχαφιες Ι. Πιπίνης, σύμβουλος του, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Λατινικής Αμερικής πραγματοποίησε επίσκεψη στην (κανονική) πρεσβεία της Βενεζουέλας.
Υπενθυμίσαμε και ορισμένες χρήσιμες λεπτομέρειες:
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναγνωρίσει ως «πρόεδρο» τον δοτό των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό.
Ο κωλοχαφιες Πιπίνης, ο σύμβουλος, όταν ακόμα έκανε «ρεπορτάζ» για τη Βενεζουέλα είχε απευθύνει εκείνο το ερώτημα (για Πούλιτζερ αμερικανίλας) στον επίδοξο, τότε, πραξικοπηματία: «Κύριε Γκουαϊδό, ποιος είναι ο νόμιμος πρόεδρος αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα;»…
Παρ’ όλα αυτά, σημειώναμε, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ι. Πιπίνης φωτογραφίζεται στην πρεσβεία της Βενεζουέλας κάτω από τη φωτογραφία του Μαδούρο και του Τσάβες.
Είχαμε θέσει και το εύλογο ερώτημα: Ποιος είναι ο νόμιμος πρόεδρος στη Βενεζουέλα, σύμβουλε του πρωθυπουργού, αληταρα Πιπίνη;
Η συνέχεια έχει το ενδιαφέρον της. Ο σύμβουλος Πιπίνης ενημέρωσε και ο ίδιος για την παρουσία του στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, γράφοντας τα εξής:
«Στην συνάντηση που είχα με τον Φρέντυ Φερνάντες, επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της κυβέρνησης de facto του Νικολάς Μαδούρο, επανέλαβα το αίτημα για διεξαγωγή πρόωρων “καθαρών” εκλογών και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση στη Βενεζουέλα. Επιπλέον επισήμανα την ανάγκη να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση de facto του Μαδούρο για την προστασία, μεταξύ άλλων, των οικονομικών συμφερόντων της ελληνικής κοινότητας στη Βενεζουέλα».
Μάλιστα.
Δείτε την ανάρτηση πρεσβείας της Βενεζουέλας στη σελιδα της στο facebook και την ανάρτηση στη σελιδα του στο facebook του αληταρα κωλοχαφιε Πιπίνη:
Στη φωτογραφια της πρεσβειας ο πρεσβης μαζι με τον Πιπινη είναι κατω από τα πορτρετα του Τσαβες και του Μαδουρο. Στη φωτογραφια του ο κωλοχαφιες Πιπινης εχει εξαφανισει τα πορτρετα.
 Παρόλο που το ερώτημα παραμένει (Ποιος είναι ο νόμιμος πρόεδρος στη Βενεζουέλα, σύμβουλε του πρωθυπουργού, αληταρα Πιπίνη;) προκύπτει κι ένα άλλο θέμα.
Τι εννοούμε;
Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναγνωρίζει έναν επίδοξο (προς το παρόν αποτυχημένο) πραξικοπηματία, στη Βενεζουέλα, διότι αυτή είναι αντίληψη της για την δημοκρατία ή – απλά –  επειδή είναι αμερικανοτσολιάδες, αλλά  λόγοι στοιχειώδους σοβαρότητας σε επίπεδο διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής επιβάλλουν την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα:
Πού είναι τα κάδρα, σύμβουλε του πρωθυπουργού, κωλοχαφιε Πιπίνη;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριακη Δημοκρατια: Κανένας διάλογος με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις
 Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 22:39
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ Μοκντάντ κατηγόρησε τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις λέγοντας ότι πρόδωσαν τη χώρα τους και ότι έχουν ένα αυτονομιστικό σχέδιο που έδωσε στην Τουρκία το πρόσχημα για να παραβιάσει την κυριαρχία της χώρας του.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Συριακη Δημοκρατια θα αρχίσει εκ νέου τον διάλογο με τις υπό τους Κούρδους δυνάμεις, αντιμέτωπες με τα τουρκικά στρατεύματα που επιτίθενται για να τις εκδιώξουν από τη βορειοανατολική Συρία, ο Μοκντάντ είπε ότι οι «ένοπλες αυτές ομάδες πρόδωσαν τη χώρα τους και διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος της».
«Δεν θα δεχτούμε κανένα διάλογο ή συνομιλία με αυτούς που έγιναν όμηροι ξένων δυνάμεων. Δεν θα υπάρξει καμιά βάση εξόρμησης για πράκτορες της Ουάσινγκτον στο συριακό έδαφος», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους από το γραφείο του στη Δαμασκό.
Παράλληλα η συριακή κυβέρνηση επέκρινε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δήλωσή του ότι στόχος της εν εξελίξει επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.
Ο Ερντογάν «προέβη σε δηλώσεις που διατυπώνονται μόνο από ένα πρόσωπο αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα. Μιλά για τη δέσμευσή του υπέρ της προστασίας αυτού του συριακού λαού, ενώ είναι ένας άφρων δολοφόνος που αιματοκύλησε αυτόν τον συριακό λαό», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.
«Η προστασία του συριακού λαού είναι η αποστολή του Συριακού Αραβικού Στρατού και του συριακού κράτους μόνο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη Τούρκος δημοσιογράφος που επέκρινε την τουρκική εισβολή στη Συρία
 Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 11:58
Συνελήφθη ο υπεύθυνος του ιστοτόπου μιας αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας, λόγω της δημοσίευσης πληροφοριών ότι ανάμεσα στα θύματα της επιχείρησης που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία υπήρχαν και άμαχοι, κάτι που διαψεύδει η Άγκυρα.
«Ο υπεύθυνος του ιστοτόπου μας Χακάν Ντεμίρ τέθηκε υπό κράτηση, αφού συνελήφθη στο σπίτι του νωρίτερα σήμερα. Πιστεύουμε πως η σύλληψή του συνδέεται με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπό μας» ανέφερε η εφημερίδα «Birgun» σε ανακοίνωσή της.
Η εφημερίδα δεν διευκρίνισε ποια άρθρα της ενδέχεται να προκάλεσαν την αντίδραση των τουρκικών Αρχών.
Η «Birgun» είναι μία μικρή, αριστερή εφημερίδα της αντιπολίτευσης η οποία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των Αρχών της Τουρκίας.
Η σύλληψη του δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία έχουν ξεκινήσει έρευνες εναντίον 78 χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι φέρονται να διέσπειραν «προπαγάνδα» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ληστρικες χρεωσεις από τραπεζες. Εξωφρενικες προμηθειες ακομα και στα ΑΤΜ για απλες συναλλαγες. Χαρατσι 20 λεπτα για κάθε ερωτηση υπολοιπου, 3 ευρω για αλλαγη ΡΙΝ και 6 ευρω για κλοπη καρτας. Ελεγχει κανεις την ασυδοσια των πιστωτικων ιδρυματων?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ένα μεγάλο ΟΧΙ στη ιδρυση hot spot για λαθρομεταναστες στην πτέρυγα Μπόμπολα του Φλέμιγκ»
8 Οκτωβρίου 2019 15:10:07

Βγήκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τρίτης 8 Οκτωβρίου το ψήφισμα του Δήμου Πεντέλης, με το οποίο ζητείται η ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που παραχωρεί ως χρησιδάνειο, το κτίριο της Πτέρυγας Μπόμπολα στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη ως το τέλος του 2024 για «εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων», ενώ ταυτόχρονα ζητείται η λειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα «αποκλειστικά ως Νοσοκομείο».
Το ψήφισμα όπως αυτό ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019 αναφέρει τα εξής: «Το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 04/10/2019 που συγκλήθηκε από τη Δήμαρχο Πεντέλης κα. Δήμητρα Κεχαγιά με θέμα την παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγα Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, ύστερα από διαβουλεύσεις ζητά:
1. Την άμεση ανάκληση της απόφασης (ΑΔΑ: ΩΚ9Η465Θ1Ω-Ξ1Ν, Aρ. Πρωτ: 40027/ Δ2 4851) του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στη χρήση του συγκεκριμένου χώρου για φιλοξενία μεταναστών.
2. Να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος πτέρυγα Μπόμπολα αποκλειστικά ως Νοσοκομείο.
3. Να λειτουργήσει ενιαία εκπροσώπηση του Δήμου από τους επικεφαλής των παρατάξεων σε όλους τους αρμόδιους φορείς».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Καταδικάζει τη νέα επέμβαση
Την αποφασιστική καταδίκη του στη νέα επέμβαση της κυβέρνησης AKP στη Συρία εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας σε εκτενή ανακοίνωσή του. Σε αυτή θυμίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί της, που εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν κάθε είδους εγκληματικές συμμορίες τζιχαντιστών ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας, είναι υπεύθυνοι για το έγκλημα που διαρκεί 8 χρόνια τώρα και έχει φέρει την καταστροφή και το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Αφού ξεσκεπάζει την υποκρισία της τουρκικής κυβέρνησης, που επικαλείται την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και την «ειρήνη», το ΚΚ Τουρκίας τονίζει με έμφαση:
«Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις απειλούν την ασφάλεια στη χώρα μας και σε όλη την περιοχή. Το ΝΑΤΟ και οι άλλες δυνάμεις με τις οποίες συνεργάζεται η τουρκική κυβέρνηση είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη. Η ειρήνη και η γαλήνη του συριακού λαού θα είναι δυνατή μόνο αν απομακρυνθούν από την περιοχή όλα τα είδη των ιμπεριαλιστικών και κατοχικών δυνάμεων. Οι Σύροι είναι οι μόνοι που πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Τα φιλοκινεζικά ΜΜΕ επέκριναν έντονα την αμερικανική εταιρεία «Apple», επειδή σχεδίασε ειδική «εφαρμογή» που προσφέρει τη δυνατότητα στους αντικινεζικούς διαδηλωτές της CIA στο Χονγκ Κονγκ να εντοπίζουν πού βρίσκονται αστυνομικοί. Το Πεκίνο κατηγορεί ανοιχτά την Ουάσιγκτον και άλλες δυνάμεις για «ανοιχτή παρέμβαση» υπέρ των διαδηλώσεων, που ουσιαστικά συνδέονται με μια ευρύτερη αντιπαράθεση για το ρόλο και το καθεστώς «ειδικής αυτονομίας» του Χονγκ Κονγκ.
ΠΕΚΙΝΟ.-- Η Κίνα απαίτησε χτες από τις ΗΠΑ την άρση των κυρώσεων σε βάρος κινεζικών μονοπωλίων τεχνολογίας ενόψει του νέου γύρου διμερούς εμπορικής διαπραγμάτευσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μερικώς ή πλήρως αναλφάβητοι 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Στη Γερμανία, μία από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σοβαρές δυσκολίες στη γραφή και την ανάγνωση, τέτοιες ώστε να χαρακτηρίζονται αναλφάβητοι, σύμφωνα με την έρευνα LEO του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.
Για το 12% του γερμανικού πληθυσμού από 18 μέχρι 64 ετών αποτελεί καθημερινότητα μια ζωή χωρίς γραφή και ανάγνωση, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να συνδέσουν προτάσεις ή να κατανοήσουν ένα εκτενές κείμενο. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα αδυνατούσαν να διαβάσουν και να απολαύσουν ένα βιβλίο, ή δεν εγκαταλείπουν τον τόπο διαμονής τους επειδή δεν είναι σε θέση να διαβάσουν δρομολόγια μέσων συγκοινωνίας ή πινακίδες στους δρόμους. Αλλοι δεν είναι σε θέση να διαβάσουν τα φύλλα οδηγιών χρήσης φαρμάκων, να επικοινωνήσουν μέσω email ή να κατανοήσουν δημόσια έγγραφα κ.λπ.
Σύμφωνα με την έρευνα LEO, το 52% των αναλφάβητων στη Γερμανία έχουν μητρική τους γλώσσα τα Γερμανικά, ενώ το 47% έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο. Πάνω από το 66% των αναλφάβητων εργάζονται σε δουλειές που σχετίζονται με την καθαριότητα ή την οικοδομή. Οι ειδικοί, ωστόσο, τονίζουν στην έρευνά τους ότι ο αναλφαβητισμός δεν σχετίζεται με την απουσία ευφυΐας. Αντίθετα, οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στους ταξικούς αποκλεισμούς, στην κοινωνική και οικονομική ανισότητα, στην περιθωριοποίηση, στο απάνθρωπο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, που από την ηλικία των 10 ετών σπρώχνει τα παιδιά προς την Τεχνική Εκπαίδευση, στερώντας τους βασικές γνώσεις, και στη μεγάλη διαφοροποίηση των σχολείων ανά κρατίδιο και περιοχή.