Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019


Για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας και την επίσκεψη Μάικ Πομπέο
5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ
Στο πλαίσιο της περιοδείας… επιθεώρησης των προτεκτοράτων των ΗΠΑ, ο Αμερικανός ΥπΕξ, Μάικ Πομπέο, επισκέπτεται και τη χώρα μας, όπου έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων! Προηγούμενοι σταθμοί, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια (η χώρα βόρεια της Μακεδονίας), όπου ο πρώην αρχηγός της CIA τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή μας από τη διείσδυση της κινεζικής τεχνολογίας και της προερχόμενης από τη Ρωσία παραπληροφόρησης! Όσο και να το ψάξουμε, αδυνατούμε να θυμηθούμε περίπτωση όπου η Ρωσία και η Κίνα έθεσαν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια των Βαλκανίων ή της ευρύτερης περιοχής, κινούμενες επιθετικά εναντίον άλλων χωρών, ενώ αντίθετα, έχουμε υπόψιν πληθώρα περιπτώσεων όπου χώρες κυριολεκτικά διαλύθηκαν εις τα εξ ων συνετέθησαν, εξαιτίας της «διπλωματίας των όπλων» των ΗΠΑ. Με πρώτη και καλύτερη τη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, της οποίας τα «απομεινάρια» επισκέφθηκε ο κ. Πομπέο προτού έρθει στη χώρα μας. Ωστόσο, οι δηλώσεις αυτές μόνο άστοχες δεν είναι, καθώς κάνουν φανερή τη στόχευση των ΗΠΑ, καθώς και για ποια χρήση επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τους πάντα πρόθυμους Βαλκάνιους «συμμάχους» τους.
Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Μάικ Πομπέο θα υπογράψει συμφωνία ανανέωσης αλλά και επέκτασης των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας. Κατά τα πρότυπα του «ιδού ο στρατός σας», παραδίδονται για χρήση του Αμερικανικού στρατού η Λάρισα, το Άκτιο, το Στεφανοβίκειο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και επεκτείνεται η στρατηγικής σημασίας βάση της Σούδας. Ουσιαστικά, πρόκειται για συνέχιση και επισημοποίηση της κατάστασης που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τις μυστικές συμφωνίες του κ. Τσίπρα με τον κ. Τραμπ όταν επισκέφτηκε το 2017 τις ΗΠΑ. Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, «η επέκταση νέων αμερικάνικων βάσεων σε Λάρισα, Νέα Αγχίαλο και Αλεξανδρούπολη ήδη συντελείται, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση του ελληνικού λαού. Με τα μη επανδρωμένα (drones MQ-9 Reaper) που έχουν εγκατασταθεί και ήδη έχουν εμπλακεί σε επιχειρησιακές ενέργειες με ορμητήριο τη Λάρισα, με τα F-22 Raptor που μετασταθμεύουν και χρησιμοποιούν εδώ και μήνες ως βάση την Νέα Αγχίαλο, και με τα επιθετικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη για τον έλεγχο των Βαλκανίων, την προώθησή τους στην Αν. Ευρώπη και την προστασία της διαμετακόμισης του υγροποιημένου αερίου.»
Η νέα συμφωνία θα επιφέρει μια τεραστίων διαστάσεων διεύρυνση της παρουσίας του Αμερικανικού στρατού στη χώρα μας, η οποία συμβαίνει εν μέσω όξυνσης των σχέσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και το Ιράν και καθιστά τη χώρα μας ορμητήριο των πολεμικών του σχεδίων στην περιοχή, αλλά και στόχο πιθανών αντιποίνων. Ήδη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει προειδοποιήσει ότι θεωρεί την ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στις γείτονες με τη Ρωσία χώρες ως απειλητική ενέργεια, στην οποία η Ρωσία θα απαντήσει με «αντίστοιχα και ασύμμετρα μέτρα». Όμως, οι «από άλλο πλανήτη» δοσιλογικές κυβερνήσεις της χώρας μας, προσπαθούν να μας πείσουν ότι με την συμφωνία αυτή «αναβαθμίζεται ο στρατηγικός ρόλος» της Ελλάδας και εξασφαλίζουμε την προστασία μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας (την οποία οι ίδιοι οι «σύμμαχοί» μας υποδαυλίζουν, αλλά και εξοπλίζουν). Συνηθισμένες στην εθελοδουλία και την εξυπηρέτηση αλλότριων, αλλά και ιδιοτελών, συμφερόντων, συνδέουν άμεσα την Ελλάδα με την επιθετική, ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εντάσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις μας στα επιχειρησιακά τους σχέδια και το «αμυντικό» τους δόγμα.
Τη στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί σε τραγικό βαθμό εξαιτίας των μνημονιακών περικοπών, κατ’ απαίτηση των «συμμάχων» μας, έχει πληγεί σημαντικά το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, η Θράκη έχει ουσιαστικά αποστρατιωτικοποιηθεί και το Αιγαίο αποτελεί πλέον μια «γκρίζα ζώνη», υπό τον έλεγχο ξένων δυνάμεων (ΝΑΤΟ, Frontex). Παρόλα αυτά, ελληνικές φρεγάτες στάλθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για να βοηθήσουν στον αποκλεισμό της Γάζας, ενώ τώρα οι ΗΠΑ ζητούν να συμμετάσχει η χώρα μας στην πολυεθνική δύναμη στον Περσικό Κόλπο, εναντίον του Ιράν! (Αν θυμόμαστε καλά, τελευταία φορά που είχαμε προβλήματα με τους Πέρσες ήταν στην εποχή του Ξέρξη!)
Το ΕΠΑΜ προειδοποιεί για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό ότι όσο επιτρέπει να τον κυβερνούν προδοτικές και εθελόδουλες κυβερνήσεις, μόνο δεινά μας περιμένουν και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα!
Συνεχίζουμε, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, να καλούμε για έναν ευρύ συνασπισμό των δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων, που θα μπορέσει να ενώσει τον ελληνικό λαό σε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Μόνο με την απελευθέρωση της χώρας και του λαού μας από την κατοχή που του έχει επιβληθεί, θα μπορέσει η Ελλάδα να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Μόνο ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών του. Είναι καιρός ο λαός μας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προτού να είναι πολύ αργά!
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
https://www.epamhellas.gr/tin-amyntiki-symfonia-ipa-elladas-tin-episkepsi-maik/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοπάδια από αγριογούρουνα, η νέα μάστιγα στους δρόμους - Δεκάδες τροχαία στη χώρα
07 Οκτωβρίου 2019 20:46
Δεκάδες τροχαία έχουν καταγραφεί τελευταία σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους όλης της χώρας, με πρωταγωνιστές κοπάδια από αγριογούρουνα που γυρίζουν ανεξέλεγκτα.
"Κάποιοι άφησαν ήμερους χοίρους χωρίς επίβλεψη, οπότε ο αρσενικός αγριόχοιρος τεκνοποίησε με ήμερη μητέρα και οι γέννες αντί για 4 και 6 που είναι το άγριο φτάσανε μέχρι και 18 μικρά", εξηγεί ο Γιώργος Χριστοδούλου, Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας.
Τα αγριογούρουνα έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για τις αγροτικές καλλιέργειες και σε θανάσιμο κίνδυνο για τους οδηγούς. Μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία με πρωταγωνιστές τα κοπάδια αγριόχοιρων που γυρίζουν ανεξέλεγκτα σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Καθώς το φαινόμενο έχει αρχίσει να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις, κυρίως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανέθεσε στις περιφέρειες να συγκροτήσουν συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, προκειμένου να περιοριστεί ο πληθυσμός του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: 55χρονος από το Κογκο βίασε 6χρονο μεταναστόπουλο από το Κογκο
 07.10.2019 | 20:32
Την απόλυτη φρίκη έζησε ένα παιδάκι έξι ετών από το Κονγκό στο κέντρο της Αθήνας. Διαπιστώθηκε ότι το βίασε 55χρονος ομοεθνής του.
Το αγοράκι μαζί με την οικογένειά του και άλλους ομοεθνείς τους έμεναν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρος διαμονής αλλοδαπών.
Ολα ξεκίνησαν όταν το αγοράκι έξι ετών διαμαρτυρήθηκε στην μητέρα του ότι είχε πόνους χαμηλά στο σώμα του.
Μαζί με τους υπεύθυνους της δομής η μητέρα πήγε το παιδάκι σε γιατρό και διαπιστώθηκε ότι το εξάχρονο αγοράκι είχε βιαστεί.
Μετά από συζήτηση το παιδάκι αποκάλυψε τι ακριβώς του είχε συμβεί και την φρίκη που πέρασε. Δράστης, όπως ομολόγησε, είναι ένας 55χρονος επίσης από τον Κονγκό με τις αρχές να τον έχουν ήδη συλλάβει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκουαδόρ 9/10/2019 – 13.00: Διαδηλωτές πολιορκούν το Κοινοβούλιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκουαδόρ σήμερα 9/10/2019: Πολιορκείται το Κοινοβούλιο, μεταφέρθηκε εκτός Κίτο (πρωτεύουσα) η έδρα της κυβέρνησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΕ;
Έγινε θρύλος και, όπως συμβαίνει με τις θρυλικές μορφές, αναφέρεται και τιμάται και από πλήθος ανθρώπων, που αν γνώριζαν τι ακριβώς έλεγε και έκανε, πολύ πιθανόν να ήταν πιο επιφυλακτικοί στα εγκώμια και στις εκδηλώσεις λατρείας.
Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, λοιπόν, ήταν μαρξιστής-λενινιστής. Έτσι αυτοπροσδιόριζε την ιδεολογική του ταυτότητα.
Εντούτοις, σε αντίθεση με την κλασική λενινιστική θεωρία για την αναγκαιότητα εργατικού επαναστατικού κόμματος, ο Τσε, σαν σταλινικός-μαοϊκός που ήταν,  υποστήριζε πως τον ρόλο του καταλύτη για την επανάσταση μπορεί να τον διαδραματίσει η αντάρτικη επαναστατική εστία, το "φόκο".
Κατά συνέπεια, ο Τσε ήταν υπέρ του ένοπλου αγώνα, σαν μαοϊκός που ήταν, και, ως εκ τούτου, ήταν αντίθετος με την τότε σοβιετική πολιτική της "ειρηνικής συνύπαρξης, αν και χωρίς ποτέ να επικρίνει δημοσίως την ΕΣΣΔ.
Δικό του ήταν, άλλωστε, το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα "Ένα, δύο, τρία, πολλά Βιετνάμ".
Ο Τσε ήταν βαθιά διεθνιστής. Το απέδειξε με τη συμμετοχή του στις επαναστάσεις της Κούβας και του Κονγκό, ενώ έδωσε τη ζωή του για την επανάσταση στη Βολιβία. Συνάμα, όμως, ήταν και βαθιά πατριώτης. Δικό του ήταν κι ένα άλλο σύνθημα, επίσης αντιιμπεριαλιστικό, το "Πατρίδα ή θάνατος".
Αυτά και πολλά άλλα ήταν ο Τσε. Και φυσικά, το να τον τιμάς δεν προϋποθέτει συμφωνία με όλ' αυτά. Δεν επιτρέπεται, όμως, να λες πως τον τιμάς, και να τον κόβεις και να τον ράβεις στα δικά σου ιδεολογικά μέτρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Είναι οχι μόνο Υποχρέωση μά καί Καθήκον όλων οσων αντιπαλεύουμε τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό νά σταθούμε αλληλέγγυοι στόν διαδηλωτή του ΠΑΜΕ που είχε τό σθένος νά αντιμετώπισει τήν επιθεση τών ΜΑΤ - συνηθισμένων νά ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών - φρουρών, του διαχρονικού συμβόλου τής Αμερικάνικης υποτέλειας τών Κυβερνώντων μας - μέ τόν μοναδικό τρόπο που τους αρμόζει καί «καταλαβαίνουν»…Νά «αγιάσουν» τά ποδια του!..
- Τήν ιδια Υποχρέωση καί Καθήκον έχουμε,νά σταθούμε αλληλέγγυοι στόν δημοσιογράφο τής ΕΡΤ καί μελος του ΠΑΜΕ Νίκο Αγγελίδη για τήν υπερηφανη στάση - απαντηση του πρός τίς διορισμένες «ντουντούκες» της ΕΡΤ χθεσινών συριζαίων,σημερινών νεοδημοκρατών… στήν προσπαθεια φίμωσης του,αφού οψιμα θυμηθηκαν την «τήρηση κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας» που τσαλαπατάνε καθημερινά…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αφιερώνεται σε εντός του "αριστερού κορμού"δρώντες υμνητές του καπιταλισμού...και φυσικά στους ηλίθιους συστημικούς..."απλά..νοικοκυραίους ψηφοφόρους" που βιάζονται ανήμερα των εκλογών να δώσουν την ψήφο πεσκέσι στον βουλευτοθήρα άρπαγα..μήπως τους διορίσει το παιδί...σιχάματα του κερατά....

Ο 12χρονος που εκτελέστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι επειδή αποκάλυψε τη «μαφία των χαλιών». Είχε πουληθεί σαν σκλάβος από την οικογένειά του για 260 δολάρια...

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο 12χρονος που έγινε σύμβολο των αγώνων κατά της παιδικής εργασίας και βοήθησε στην απελευθέρωση χιλιάδων παιδιών τα οποία δούλευαν υπό άθλιες συνθήκες από μικρή ηλικία.
Ο Μασίχ είχε γεννηθεί το 1982 στη Λαχόρη του Πακιστάν. Ο πατέρας του ήταν εργάτης και εγκατέλειψε την οικογένειά του για να δημιουργήσει μια καινούρια. Η μητέρα του εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και έκανε διάφορες δουλειές για να μεγαλώσει τα παιδιά της.
 Την προσοχή του Μασίχ είχαν αναλάβει οι μεγαλύτερες αδερφές του.
 Η ζωή του άλλαξε όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του αποφάσισε να παντρευτεί.
Η μητέρα του δανείστηκε χρήματα από ένα ταπητουργείο και πούλησε τον τετράχρονο Μασίχ σαν σκλάβο για την αποπληρωμή του χρέους. Υπολογίζεται ότι το δάνειο ήταν 13 χιλιάδες Ρουπίες, περίπου 260 δολάρια....
Από τα 5 του χρόνια ο Μασίχ δούλευε σαν σκλάβος στη γραμμή παραγωγής χαλιών, όπου εργάζονταν κι άλλα παιδιά. Μάλιστα, τα αφεντικά τον έδεναν με αλυσίδες προκειμένου να μην το σκάσει.
Αναγκαζόταν να φτιάχνει χαλιά από το πρωί έως το βράδυ στο ίδιο σημείο.
 Εργαζόταν 14 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα.
Του έδιναν ελάχιστη τροφή και πολλές φορές τον κλείδωναν σε σκοτεινό υπόγειο για τιμωρία.
Επί έξι χρόνια εργαζόταν υπό πίεση και σε εξαντλητικούς ρυθμούς.
Όταν έγινε 10 ετών, το 1992, ψηφίστηκε νόμος στο Πακιστάν που καθιστούσε παράνομη την παιδική εργασία.
Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες συνέχιζαν να χρησιμοποιούν παιδιά ως εργάτες.
Η απόφαση αυτή του έδωσε το θάρρος που χρειαζόταν για να δραπετεύσει....
Έφυγε από το ταπητουργείο και κατήγγειλε  τον εργοδότη του στην αστυνομία. Όμως, η εταιρεία στην οποία εργαζόταν δωροδόκησε τους αστυνομικούς και ο μικρός Μασίχ επέστρεψε στην εφιαλτική του καθημερινότητα, όπου του στερούσαν τα γεύματα και τον χτυπούσαν για να τον τιμωρήσουν. Ο Μασίχ δεν το έβαλε κάτω. Μερικούς μήνες αργότερα, το έσκασε ξανά, όμως αυτή τη φορά δεν απευθύνθηκε στην αστυνομία. Πήγε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο του Πακιστάν για την Εκμετάλλευση της Παιδικής Εργασίας όπου οι ακτιβιστές τον βοήθησαν να κερδίσει την ελευθερία του. Τότε, πήγε πρώτη φορά στο σχολείο και οι καθηγητές του μιλούσαν για έναν λαμπρό μαθητή που είχε δίψα για μάθηση. Παράλληλα, άρχισε να δίνει ομιλίες και να γίνεται δημοφιλής στο Πακιστάν. Χάρη στους αγώνες του υπολογίζεται ότι 3.000 παιδιά απελευθερώθηκαν από τη σκλαβιά.
Σε ηλικία 12 ετών βραβεύτηκε με το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Reebok. Εξέφρασε την επιθυμία να γίνει δικηγόρος, προκειμένου να εξαλείψει την παιδική εργασία στη χώρα του. Ήταν τόσο δημοφιλής που ακτιβιστικές οργανώσεις τον προσκάλεσαν στην Αμερική για να μιλήσει για την παιδική εργασία. Στους λόγους του αναφερόταν στην προσωπική του εμπειρία από τα κάτεργα του ταπητουργείου, στο οποίο δούλευε και καλούσε την ελίτ του Πακιστάν να βοηθήσει τον ίδιο και χιλιάδες παιδιά να κερδίσουν πίσω τη χαμένη τους παιδική ηλικία....
Όμως, παράλληλα με τη δημοτικότητά του αυξάνονταν και οι απειλές προς το πρόσωπό του από τα αφεντικά της βιομηχανίας χαλιών, η οποία είχε υποστεί ισχυρό πλήγμα μετά τις αποκαλύψεις του για την παιδική δουλεία. Οι ακτιβιστικές οργανώσεις καλούσαν τον κόσμο να μην αγοράζει χαλιά από τις βιομηχανίες που κερδοσκοπούσαν σε βάρος των παιδιών.
Σημειώνεται ότι τα παιδιά αποτελούσαν βασικό γρανάζι της βιομηχανίας χαλιών γιατί ήταν οι καλύτεροι υφαντουργοί. Με τα μικρά τους χέρια μπορούσαν να δέσουν μικρούς σφικτούς κόμπους. Παράλληλα αμείβονταν με ελάχιστα χρήματα, περίπου μια ρουπία την ημέρα....
Στις 16 Απριλίου 1995 ο 12 χρονος Μασίχ επέστρεψε από την Αμερική στο Πακιστάν για να γιορτάσει το ορθόδοξο Πάσχα. Ενώ έκανε ποδήλατο μαζί με τους φίλους του δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Οι δολοφόνοι του δεν συνελήφθησαν ποτέ, αλλά εικάζεται ότι το συμβόλαιο θανάτου του προέρχονταν από τη «μαφία των χαλιών».
O 12χρονος επαναστάτης είχε αρχίσει να ξεσηκώνει με τη δράση του τα παιδιά-σκλάβους των εργοστασίων, που υπολογίζονταν σε αρκετά εκατομμύρια, καθώς τους υπενθύμιζε τα δικαιώματά τους.
Ο θάνατος του συγκλόνισε τον κόσμο και ο Μασίχ έγινε σύμβολο του αγώνα κατά της παιδικής εργασίας....
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=cW15xzLt2VI




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλημέρα σύντροφοι και φίλοι...δεν μπορώ να πώ το ίδιο και για τους αληταραδες ρεφορμιστές δεξιόστροφους "συντρόφους".Στα τσακίδια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ταξικός εχθρός..ο λόγω θέσης και φύσης είναι γνωστός.Ο πιό σιχαμένος κι επικίνδυνος όμως,είναι οι ευκαιριοθήρες βουλευτολάγνοι..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Οκτωβρίου 2019
Eκουαδόρ χθες - 5η ημέρα της Πανεθνικής Απεργίας
1 νεκρός , 400 συλλήψεις ,  κατάσταση έκτακτης ανάγκης , τανκς στους δρόμους, κλειστό κοινοβούλιο, μεταφορά της κυβέρνησης εκτός πρωτεύουσας.
Συνεχίζεται ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιος - η Ολλανδία ! Με τις τεράστιες αποικιακές σφαγές στην Ινδονησία και αλλού στο "πρόσφατο παρελθόν της", το Καλβινικό "τραπεζιτικό - χρηματοπιστωτικό και ναυτιλιακό διαμετακομιστικό εμπορικό κέντρο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού" και η "ας πούμε" ... "μη" Αποικία της"νέας" μεταπολεμικής Γερμανίας στη "Μεσευρώπη" στα πλαίσια των "Διασυνοριακών "Ευρωπαϊκών" - Ε.Ε.Περιφερειών" ( "Euro -Regions" που ανθούν - ιδιαίτερα - με όλες τις "όμορες χώρες" της κραταιάς Γερμανίας) ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ...ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ "ΝΕΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ( μετά από τον Εποικισμό που ακολούθησε στη διάρκεια της Ρωμαϊκής & Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Έτσι διαβάζουμε εδώ ότι η κα Πρέσβειρα της στην Αθήνα,Stella Ronner-Grubačić, ΤΟΝΙΣΕ στη χώρα των 800 χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών μόνο στα τελευταία δέκα "συμμαχικά χρόνια" ΤΗΝ..."ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΚΑΙΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" .ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ..."ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ...ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ" !!!
Και αυτά τα "ιδεώδη" του καπιταλισμού - που διαλύει και δημιουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες του - έθνη & κράτη - ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ο καλά Ελεγχόμενος "πολυεθνικός" Ο.Η.Ε της "παγκόσμιας διακυβέρνησης", δηλαδή η "Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες" & ο περίφημος "Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης" ( ο "Δ.Ο.Μ" που είχε & έχει "ιδιαίτερη αποστολή" στην Ελλάδα από το 1953' - κυρίως όμως από το "1960" για τη "διοργάνωση της μαζικής ελληνικής μετανάστευσης" προς τα "Μητροπολιτικά Κέντρα του Καπιταλισμού" - βασικά προς την..."μεταχιτλερική" Γερμανία του..."Γκαίτε & του Σίλερ", του Κρούπ & της Ζίμενς ).
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ & ΟΥΜΑΝΙΣΤΗ" ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕ ΕΛΛΗΝΑ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ & ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ - ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ & "ΝΕΟ ΑΙΜΑ" - ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ "ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ" ΚΡΑΤΩΝ & "ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ" ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ "ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ...ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ - ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ"
Υ,Γ. Δεν πρέπει να αποκλείουμε καθόλου την πιθανότητα, στα πλαίσια των νέων "προσφυγικών" - μεταναστευτικών "ρευμάτων", ΤΕΛΙΚΑ να δημιουργηθούν σταδιακά και οι περίφημες "Ελεύθερες Οκονομικές Ζώνες" ( ελεύθερες & απεριόριστες στην εκμετάλλευση και από κάθε "αναχρονιστική" Εσωτερική μη - ανταγωνιστκή "εργατική νομοθεσία") ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ "ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ" ΣΤΙΣ "11 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ". Ε.Ο.Ζ που ήθελαν από το 2012' να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις του "ΠΑΣΟΚ & ΤΗΣ Ν.Δ", η κα Ρόδη Κράτσα, ο κ. Δραγασάκης και πολλοί άλλοι "δεξιοαριστεροί εκσυγχρονιστές", αλλά τότε οι "συνθήκες δεν ήταν ακόμα ώριμες" και προσωρινά μετέτρεψαν με τους "400ους Μνημονιακούς Εφαρμοστικούς Νόμους" ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ - ΑΝΟΙΧΤΗ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ" ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.
Τώρα με το διαθέσιμο νέο "υλικό" εκ της μαζικής εισροής "προσφύγων" - οικονομικών μεταναστών στην πολύ περίεργη & προβληματική λεγόμενη "ενδοχώρα μας" ίσως επανέλθουν ξανά στην ιδέα ΤΩΝ "ΚΛΕΙΣΤΩΝ - ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ" ΠΟΥ - ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ" ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ....ΕΛΛΑΔΑ"

Η Πρεσβεία της Ολλανδίας σε συνεργασία με την Υ.Α. και το ΕΣΠ οργάνωσαν εκδήλωση στην Αθήνα σχετικά με την ένταξη
25 Σεπ 2019
Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που χτίζουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα, η ένταξή τους αποτελεί ταυτόχρονα ευκαιρία αλλά και πρόκληση. Καλώντας διάφορους φορείς να κάνουν ένα βήμα μαζί με τους πρόσφυγες (#StepWithRefugees) στους τομείς της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) οργάνωσαν στις 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα μια εκδήλωση σχετικά με την ένταξη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα σκούπα προβλέπεται.Διεύρυνση του χάσματος πλούτου-φτώχειας τόσο στο εσωτερικό των χωρών,όσο και μεταξύ χωρών,αλλά και ηπείρων.Η νέα διεύθυντρια του Ταμείου που αν θυμάμαι καλά είχε φοιτήσει σε μια Πανεπιστημιακή Σχολή που έφερε το όνομα του Κάρλ Μάρξ μετά τη θητεία της στην Παγκόσμια Τράπεζα τώρα και στο ΔΝΤ[-Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα,οικονομολόγος από τη Βουλγαρία, διαδέχεται την Κριστίν Λαγκάρντ και είναι το πρώτο άτομο από αναδυόμενη οικονομία που τίθεται επικεφαλής στο ΔΝΤ από το 1944.Σημειώνεται πως η θητεία της Γκεοργκίεβα είναι πενταετής και αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Οκτωβρίου.]Είδατε τελικά πώς αν έχεις πλάνο στη ζώη,ακόμη και αν προέρχεσαι από πρώην κομμουνιστική χώρα μπορεί να αναλάβεις καίριες θέσεις και να αλλάξεις το σύστημα από μέσα;;Αυτά να τα βλέπει ο Άδωνις και ο Μπογδάνος,ο Σκαλούμπακας λοιπά ακροδεξιά βαμπίρ που θα ήθελαν ξανά νέα Ξερονήσια για αντιφρονούντες.Τέτοιους πρώην αριστερούς θέλουμε..Ευσυνείδητους,συστημικούς,που να ξέρουν να παίζουν το παιχνίδι..Θέλουμε συμβιβασμένη Αριστερά,θεσμική,που να μην εμποδίζει το κεφαλαιοκρατικό προτσές να κινείται.θέλουμε ελεύθερη αγορά,δίχως κανόνες και πολλές off shore,malls κτλ για να αναπτυσσόμαστε και να αναπνέουμε καλύτερα βλέποντας από πιο ψηλά τον ουρανό.

Σήμα κινδύνου από το ΔΝΤ: Έρχεται παγκόσμια ύφεση
8/10/2019
Σε συγχρονισμένη επιβράδυνση έχει εισέλθει η παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν προληπτικά μέτρα με συντονισμένη αύξηση των δημοσίων δαπανών για την αποτροπή μιας ύφεσης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τελευταία λόγια του Τσε Γκεβάρα σε έναν πράκτορα της CIA που του είπε ότι τον θαυμάζει, αλλά θα εκτελεστεί. Το μήνυμα στη γυναίκα του...
Αυτή θεωρείται ότι είναι η τελευταία φωτογραφία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στα βουνά της Βολιβίας, λίγο πριν από τη δολοφονία του. Εκτελέστηκε στις 9 Οκτωβρίου 1967 στη Βολιβία από τον υπαξιωματικό του βολιβιανού στρατού Μάριο Τεράν....
Το BBC μίλησε με τον Κουβανό πρώην πράκτορα της CIA, Φελίξ Ροδρίγκες, που παρακολουθούσε από κοντά την επιχείρηση στη Βολιβία και αποκάλυψε τα τελευταία λόγια του Τσε....
Ο Φέλιξ Ροδρίγκες αφηγήθηκε τα εξής:
Στην πρώτη επαφή με τον Γκεβάρα του είπα, «σε θαυμάζω, ήρθα να σου μιλήσω, όχι να σε ανακρίνω». «Στάθηκα μπροστά του, με κοίταξε με υπεροψία και μου είπε: «κανείς δε μου μιλάει, κανείς δεν με ανακρίνει»».
Όταν ο πράκτορας επέστρεψε και τον ενημέρωσε ότι θα τον εκτελούσαν τον ρώτησε αν ήθελε να μεταφέρει κάποιο μήνυμα στην οικογένειά του. «Με κοίταξε και μου είπε να πω στη γυναίκα του να παντρευτεί ξανά και να προσπαθήσει να γίνει ευτυχισμένη»....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απορία της ημέρας
Φαντάζεστε πόσες ΜΚΟ πανηγυρίζουν με τις εξελίξεις στην Συρία και την εισβολή των Τούρκων?
δουλίτσες, δουλίτσες να γίνονται....
Σχολιο.- Περισσότερες συσκέψεις γίνονται στις ΜΚΟ για το φαγοπότι που ανοίγεται μπροστά τους στην Συρία, παρά στα στρατιωτικά επιτελεία!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Χρέωση ακόμη και για την αλλαγή PIN - Για ποιες συναλλαγές οι τράπεζες επιβάλλουν προμήθειες
Η πίεση για βελτίωση της κερδοφορίας από τη μία και η προσπάθεια να στρέψουν την πελατεία τους στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών, που έχουν χαμηλότερα λειτουργικά κόστη από τα παραδοσιακά, έχουν ωθήσει τις τράπεζες να επιβάλλουν πλήθος χρεώσεων.
Προμήθειες εισπράττονται πλέον όχι μόνο για τις συνήθεις τραπεζικές συναλλαγές όπως τα εμβάσματα αλλά και για μια σειρά υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν δωρεάν, όπως η επανέκδοση ή ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN σε περίπτωση που ο κάτοχος της κάρτας ξέχασε το αρχικό ή ακόμη και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού όταν ο πελάτης ζητάει εκτύπωση μέσω του ΑΤΜ.
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι επιβαρύνει από τις αρχές του μήνα με 0,20 ευρώ την ερώτηση του υπόλοιπου λογαριασμού όταν γίνεται σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας εντός Ευρωζώνης, ενώ με 0,15 ευρώ χρεώνει πλέον την εκτύπωση των τελευταίων κινήσεων ακόμη και αν ο πελάτης χρησιμοποιεί το ΑΤΜ της τράπεζας.
H επιβάρυνση για την επανέκδοση του PIN επιβαρύνεται με 3 ευρώ από τη Eurobank ,ενώ με προμήθεια 5 ή 6 ευρώ επιβαρύνεται η ανανέωση της χρεωστικής κάρτας (συνήθως συμβαίνει έπειτα από 5 χρόνια) αλλά και η ανανέωση της ύστερα από απώλεια ή κλοπή. Η επιβάρυνση αυτή έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες, ενώ ορισμένες όπως η Τράπεζα Πειραιώς επιβάλλουν συνδρομή και σε έκδοση συγκεκριμένων καρτών με ειδικά προνόμια.
Η συνδρομή στις πιστωτικές κάρτες, μια υπηρεσία που ήταν χωρίς χρέωση στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες και το κόστος διαμορφώνεται πλέον στα 25 έως 30 ευρώ για τις απλές κάρτες MasterCard ή Visa με μικρές διαφοροποιήσεις όπως η δωρεάν συνδρομή για 6 μήνες ή ένα χρόνο. Η ετήσια συνδρομή στις κάρτες περιορίζεται στα 15-20 ευρώ για κάθε πρόσθετη κάρτα, πρακτική που έχει υιοθετηθεί σχεδόν από όλες τις τράπεζες , ενώ για τις αναβαθμισμένες κάρτες Platinum ή Gold η συνδρομή είναι πολλαπλάσια αφού συνοδεύεται με πρόσθετα προνόμια.
Η Alpha Bank χρεώνει την πληρωμή πιστωτικών καρτών μέσω του καταστήματος με 3 ευρώ τη συναλλαγή εάν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και με 5 ευρώ εάν η πληρωμή γίνει με καταβολή μετρητών.
Σχολιο.- Χρειάζεται μαζική ανυπακοή και αντίδραση στις τραπεζικές πρακτικές. Για παράδειγμα, μαζική προσέλευση στα καταστήματα και επιμονή για εξυπηρέτηση από τα ταμεία και όχι από τα ATM (δεν έχω νέο PIN, είναι ακριβό). Έχουν μειώσει τα καταστήματα και τους υπαλλήλους τους, φορτώνοντας στους πελάτες τους υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν οι ίδιες.
Σχολιο.- Και η αυτοματοποίηση είναι μια μαλακία και μισή. Και στον ηλεκτρικό τα ίδια, ο κόσμος αντιμέτωπος με τα μηχανήματα. Και στην κοσμοτέ να θέλεις να πάρεις τηλέφωνο ή στα νοσοκομεία για ραντεβού είσαι τυχερός αν σε καταλάβει ο αυτόματος τηλεφωνητής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στεργιος Πιτσιορλας, πρώην Υφυπουργός και μετέπειτα Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης των κυβερνήσεων Τσίπρα, ήταν από τους κύριους εκφραστές της μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική του «ΤΙΝΑ» (There Is No Alternative), προωθώντας ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα και κερδίζοντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση δανειστών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών αντιπάλων.
Μία από τις μεγάλες του «επιτυχίες» ήταν και το ξεπούλημα 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική εταιρεία Fraport. Και τώρα, λίγο καιρό μετά το τέλος της κυβερνητικής του πορείας, εξαργυρώνει την «εκτίμηση» της αγοράς προς το πρόσωπό του.
Αναλαμβάνει πρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου του ομίλου AVIAREPS, στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Sky Express, Swissport, SkyServ, και που ελέγχει περίπου το 70-80% της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα λάβει από το ελληνικό δημόσιο και την αποκλειστική εξυπηρέτηση 9 «άγονων γραμμών» με τετραετή σύμβαση από το 2017 — εποχή που ο Πιτσιόρλας ήταν ακόμα πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπόθεση των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, και έχουν σήμερα να αντιμετωπίσουν όσα αντιμετωπίζουν, θεσμικά και συντεταγμένα, από τα ΜΜΕ, την επικήρυξη της ακροδεξιάς σελίδας της φασιστριας ΝΔ Χριστινας Σιδερη, τον γνωστο τηλε-χαφιε και τωρα βολευτη της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο και όποιον άλλόν επώνυμο έχει εν τω μεταξύ προστεθεί στη χαρούμενη λίστα, με στόχο να εντοπιστούν, να ταυτοποιηθούν, και να διωχθούν νομικά αφού πρώτα θα έχει ισοπεδωθεί ονομαστικά η προσωπικότητά τους, θυμίζει έντονα μια πολύ συγκεκριμένη σεκάνς των Κίτρινων Γιλέκων: αυτή του «μποξέρ».
Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, στη διάρκεια των επεισοδίων της 8ης συνεχόμενης εβδομαδιαίας διαδήλωσης του κινήματος, μια διμοιρία CRS που ραντίζει με δακρυγόνα σπρέι δεξιά και αριστερά, έχει στριμώξει σε μια γέφυρα μια ξεμοναχιασμένη διαδηλώτρια. Την οποία και χτυπάει. Ομαδικά. Και την χτυπούν πολύ, ενόσω αυτή είναι άοπλη και ξαπλωμένη κατάχαμα. Στη σκηνή εμφανίζεται τότε ένας άνθρωπος χωρίς μάσκα για δακρυγόνα, χωρίς τίποτα, ο οποίος πηδάει από κάποιο κιγκλίδωμα πάνω στη γέφυρα και επιτίθεται στη διμοιρία για να σώσει τη γυναίκα. Μόνος του. Και τους δέρνει όλους με τα γυμνά του χέρια. Η διαδηλώτρια δήλωσε αργότερα ότι αυτή η παρέμβαση της έσωσε σίγουρα τη ζωή. Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν με ένορκη κατάθεση την εκδοχή της.
Οι συνθήκες των δύο γεγονότων δεν είναι συγκρίσιμες, σε καμία περίπτωση. Μοιάζει όμως εκπληκτικά η συστημική αντίδραση που προκάλεσαν. Η δημόσια επικήρυξη, η μιντιακή «κατακραυγή», και η απόλυτη ανάγκη ταυτοποίησης και παραδειγματικής τιμωρίας. Διότι οι εικόνες αυτές είναι εντυπωσιακές, έχουν μία διάσταση σαφώς ηρωική και, κυρίως, απεικονίζουν τον διαδηλωτή σαν έναν εν δυνάμει νικητή. Του δίνουν δίκιο, και του δίνουν ισχύ. Κι αυτό δεν γίνεται ποτέ να περάσει έτσι. Η επίσημη, διαρκής ιστοριογραφία του παρόντος χρόνου, το Θέαμα, πρέπει να τις αντιστρέψει.
Για την ιστορία, ο Christophe Dettinger παραδόθηκε μόνος του στις αρχές δύο μέρες αργότερα. Λευκό ποινικό μητρώο, όλες οι καταθέσεις υπέρ του, ακόμα και η βρομερή φήμη των ΜΜΕ ότι μέσα από τα γάντια είχε λέει σιδερογροθιά (γιατί πώς να τα βάλεις με τον νόμο και να τον νικήσεις κιόλας χωρίς να είσαι αλητήριος;) καταρρίφθηκε από την έρευνα. Και όμως, έφαγε 30 μήνες φυλακή, τους 12 μέσα, και πρόστιμο 3000 σε κάθε CRS. Την καταδίκη αυτή, ακολούθησε ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης προς τον Dettinger με μια συλλογή χρημάτων στο διαδίκτυο για τα έξοδα της υπεράσπισής του που συγκέντρωσε 100.000 ευρώ μέσα σε λίγες ώρες, και η οποία απαγορεύτηκε με άμεση παρέμβαση των γαλλικών αρχών. Τα ονόματα, δε, των 8.000 γάλλων πολιτών που έστειλαν χρήματα στον συγκεκριμένο έρανο, δόθηκαν στην Αστυνομία και πολλοί από αυτούς υπέστησαν έρευνα και κλήθηκαν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα για κατάθεση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεπούση: «Εξοργίζομαι Με Τους Αγιασμούς Και Τις Εικόνες Των Ηρώων Του ΄21 Στα Σχολεία»!
Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος, 2019 8:57

Κατά της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία τα θρησκευτικά πρέπει να «αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών», του σχολικού αγιασμού, αλλά και των εικόνων ηρώων του 1821 που κρέμονται στους τοίχους των σχολείων, τα έβαλε η ιστορικός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Ρεπούση, γνωστή απο τις καινοφανείς θεωρίες της περί «συνωστισμού» στην προβλήτα της Σμύρνης το 1922.
Έτσι λοιπόν, η θεωρητικός του «συνωστισμού» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, χαρακτηρίζοντας «φονταμενταλιστικό» κράτος την Ελλάδα και τάσσεται κατά της παρουσίας εικόνων με Ήρωες (τους γράφει με μικρό «η») της Εθνεγερσίας στους τοίχους των σχολικών μονάδων της χώρας, δηλώνοντας μάλιστα «εξοργισμένη»!

Γράφει συγκεκριμένα:
«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος.
Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως.
Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά.
Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.
Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναικες κυκλοφορουν στην Αθηνα με μπουργκα!
Σχολιο.- ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,"ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ"..........ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΝΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΔΩ.........ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.......



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιτική ηγεσία των Κούρδων της Συρίας, συντάσσεται πλήρως με τους Αμερικάνους και όχι με την Κυβέρνηση της Συρίας. Αν τους κατασφάξουν οι Τούρκοι, θα είναι άξιοι της μοίρας τους...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο με την ευρωπαική ενεργειακή διασύνδεση κι άλλα τέτοια πράσινα άλογα..

Η Ελλάδα ακυρώνει την υποθαλάσσια ηλεκτρική σύνδεση με Κύπρο και Ισραήλ: Δυσαρέσκεια στη Λευκωσία
OCTOBER 8, 2019
Στην Αθήνα βρίσκονται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσουν την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Κρήτης – Αττικής και την εξαιρετικά σημαντική άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, βρίσκονται ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας, η ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου και η ηγεσία του φορέα Euroasia Interconnector.
 Για την Κύπρο, η στάση της Ελλάδας -που ακυρώνει το υποθαλάσσιο καλώδιο- είναι καταδικαστική σε σχέση με την άρση της ηλεκτρικής απομόνωσης του νησιού, αφού η μη στήριξη του από μια από τις εμπλεκόμενες χώρες (στην περίπτωση της Ελλάδας), σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να θεωρείται ως έργο κοινού ενδιαφέροντος από τις Βρυξέλλες και εκπίπτει των όρων για σημαντική οικονομική, τεχνική και πολιτική υποστήριξη του καλωδίου.

Η άρνηση της Ελλάδας να υποστηρίξει τον διευρωπαϊκό αγωγό Euroasia Interconnector και επιμονή στην κατασκευή «εθνικού» αγωγού που θα συνδέσει την Κρήτη με την Αττική ως ξεχωριστό έργο, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει και σε επιτάχυνση του ηλεκτρικού αγωγού Άκκουγιου (Τουρκία) με την Κλεπίνη στην κατεχόμενη Κερύνεια, με καταλυτική αύξηση της τουρκικής επιρροής στα ενεργειακά όλου του νησιού, αφού τα δίκτυα ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών είναι πλήρως και συνεχώς συνδεδεμένα ως ένα σύστημα.
Ωστόσο, την πιο έντονη δυσαρέσκεια για τη μέχρι και τώρα στάση της Ελλάδας -ενώ συνεχίζονται τα τελευταία 24ωρα πολύωρες και σε κάποιο στάδιο και ολονύχτιες διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους Κύπρου και ΕΕ- εκφράζουν οι Βρυξέλλες τόσο μέσω του επιτρόπου Ενέργειας, Μιγκέλ Αριάς Κανιέτε, όσο και μέσω της γενικής διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα απέρριψε κατηγορηματικά την εισήγηση της ΕΕ και της Κύπρου όπως οι συναντήσεις αυτές γίνουν στις Βρυξέλλες, γι’ αυτό και γίνονται στην Αθήνα.
Οι Βρυξέλλες έχουν τονίσει κατηγορηματικά προς την κυβέρνηση της Ελλάδας, ότι δεν πρέπει να περιμένουν καμία βοήθεια από την ΕΕ αν η σύνδεση Κρήτης – Αττικής γίνει ως εθνικό έργο και όχι ως τμήμα του EuroAsia Interconnector, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές στην Ελλάδα θα επωμιστούν μέσω των λογαριασμών ηλεκτρισμού, πολύ πιο ψηλό κόστος. Η συγχρηματοδότηση από ΕΕ για το εν λόγω τμήμα του αγωγού υπολογίζεται σε €350 έως €375 εκατ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7 Οκτωβριου
Αφού νίκησε την τρομοκρατία τον Δεκέμβρη 2018 ο Ντόναλντ, είπε ότι θα φύγει από τη Συρία, ωστόσο τον Απρίλη οι στρατηγοί του και οι εσωτερικοί παίκτες τον έκαναν να ξεχάσει τι είπε...και να τώρα ξανά φεύγει, να το δούμε και να μη το πιστέψουμε! Του πιστώνουμε όμως την αναγνώριση που έκανε: «...μπήκαμε για 30 μέρες και μείναμε να βολοδέρνουμε όλο και πιο βαθιά χωρίς ευκρινή στόχο...». Ήρθε ο καιρός να βγούμε από αυτούς τους ατελείωτους πολέμους και να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους τους φαντάρους! Καλό μήνυμα, αρκεί να είναι και...αληθινό! Και πιθανό να είναι διότι προσφέρεται ως καλό χαλί στην έναρξη του προεκλογικού του αγώνα.
Μα, πουλάει τους...Κούρδους, θα πει κάποιος. Ε, ποιοι είναι αυτοί; Ο Τραμπ δεν τους υποσχέθηκε τίποτα, ας πάνε στον Ομπάμα! Αυτός τα βρήκε- ότι βρήκε- με τον Ερντογάν και τους αφήνει στη...διάθεση εκείνου! Οι νορμάλ Κούρδοι που πολέμησαν τον ΑΣΙΣ μπορούν να κάνουν χρήση της ευρείας αυτονομίας που τους προσφέρει η Δαμασκός και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι τρομοκράτες που πίστεψαν στις αμερικανικές...σειρήνες ας κάνουν τώρα το κουμάντο τους!
Για τους Τούρκους δεν είναι έτσι απλό το θέμα να πάνε και να αρπάξουν κομμάτι της Συρίας, έχουν υποχρεώσεις έναντι της Ρωσίας ότι προέχει η εδαφική άκεραιότητα αυτής! Τι είπατε; Ε, και τι έγινε; Τις αθετεί; Αυτά τα λέτε εσείς...Αν έτσι νομίζει και ο Ερντογάν, ας πάει να τα πει στον...Πούτιν!
Στον κόσμο που ζούμε τίποτα δεν μπορεί να κρίνεται στατικά, υπάρχει η διαλεκτική κίνηση μπροστά και, παρά τις όποιες παρενέργειες, ακολουθεί την πορεία της!
Το ποιός έχει το λόγο στη Συρία και σε ποιόν θα αναφερθεί ο Ερντογάν το γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος.
Ομως επιτρέψτε μου μια διάθεση λεκτικής...αλαζονείας (!), αλλά ήθελα να δω εκείνους τους...περισπούδαστους αναλυτές και τις συντακτικές αίθουσες ραδιοφώνων και καναλιών που γέμιζαν τα κεφάλια των ανθρώπων με ενημερωτικά «σκουπίδια»του τύπου παρατηρητήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λευκές κάσκες, μετριοπαθή αντιπολίτευση κ.α. Τηρουμένων των αναλογιών, τα γεωπολιτικά αυτά σκουπίδια είναι ανάλογα με τα τραπεζικά σκουπίδια που «παρήγαγαν» οι αμερικανικές τράπεζες και βούτηξαν την παγκόσμια οικονομία στο...βούρκο! Σε ότι επιχειρούν μόνο σκουπίδια...παράγουν!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Οκτωβρίου .
Εμπρός για αγώνες...πραξικοπηματικούς!!!
( Από τους επαγγελματίες του είδους )!
Η διαδικασία που ξεκίνησε η πρόεδρος της Βουλής Αντιπροσώπων, Νάνσι Πέλοσι, για αποπομπή του προέδρου Τραμπ δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσπάθεια...πραξικοπήματος στις ΗΠΑ!!! Ποιος το λέει αυτό; Μα, ο ίδιος ο Τραμπ... «Το πραξικόπημα θέλει να αφαιρέσει από το λαό την ψήφο του και τις ελευθερίες του»! Ω, ρε που ζούμε;;; Ο επιχειρηματίας πρόεδρος Τραμπ ως η αμερικανίδα κομμουνίστρια, Άντζελα Ντέϊβις!!!
Ταυτόχρονα ο ΥΠΕΞ, Πομπέο, δήλωσε πως οι Δημοκρατικοί επιχειρούν με τη βία να αναγκάσουν διπλωματικά στελέχη να προσέλθουν στην επιτροπή ώστε να καταθεσουν υπέρ της αποπομπής Τραμπ!
Μα, γίνονται τέτοια πράγματα στην...κορωνίδα της δημοκρατίας; Άκου πραξικόπημα!!! Που είμαστε, στην...Ουκρανία;;; Α, με την ευκαιρία της έλευσης Πομπέο στην Αθήνα, μπορεί να ρωτήσει τον καθ´υλιν αρμόδιο για το πραξικόπημα στο Κιέβο το 2014, Τζεφρι Πάγιατ, και να πάρει εμπειρία και μέτρα-αντίδοτο ώστε να το αποτρέψει στην...Ουάσιγκτον!!!
Τα νεοφιλελεύθερα κοπρόσκυλα της σχολής του Σικάγου που μετέτρεψαν τους Δημοκρατικούς σε...παράρτημα τους, μπέρδεψαν τις ΗΠΑ με τις απανταχού...μπανανίες! Δείχνοντας έτσι ότι δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτα...
Κρατήστε τα αυτιά σας ανοικτά, δεν το αποκλείω να τηλεφωνεί ο Ντόναλντ στο Κρεμλίνο και να φωνάζει: Βολόντια, σώσε με...
Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Είναι όλα του...Χόλιγουντ!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟ 1936 ΣΤΟ REICHSTAG!
"Οι Ευρωπαικοί Λαοί αντιπροσωπεύουν μια Οικογένεια σ αυτόν τον Κόσμο. Δεν είναι πολύ ευφυές να φανταστούμε ότι σε ένα τόσο κατακερματισμένο σπίτι όπως αυτό της Ευρώπης, μια Κοινότητα Λαών μπορεί να διατηρεί επί μακρόν διαφορετικά Νομικά Συστήματα και αντιλήψεις Δικαίου"!!!!
Τώρα αλλάξανε απλώς τον ΤΡΟΠΟ!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 4ΨΗΦΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΖΑΜΠΑ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε τουρκική επίθεση
 Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019, 15:31
Οι Αρχές της Συρίας δεσμεύθηκαν να «εναντιωθούν σε οποιαδήποτε επίθεση» της Τουρκίας, η οποία απειλεί να εξαπολύσει επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
«Η Συρία επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά της να εναντιωθεί στην τουρκική επίθεση, με όλα τα νόμιμα μέσα», υπογραμμίζει πηγή του υπουργείου Εσωτερικών σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το Sana.
Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία απέστειλε ενισχύσεις και τεθωρακισμένα οχήματα στα σύνορα με τη Συρία, απειλώντας να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον μιας πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, που είναι σύμμαχος της Ουάσινγκτον, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
Κάνοντας λόγο για «τουρκικές επεκτατικές βλέψεις» το συριακό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του «τις στρατιωτικές ενισχύσεις στα σύνορα».
Η Συρία «επιρρίπτει την ευθύνη για αυτό που ετοιμάζεται να συμβεί σε ορισμένες κουρδικές οργανώσεις», υπογραμμίζεται επίσης στο κείμενο, όπου αναφέρεται πως οι αρχές τις είχαν προειδοποιήσει να μην γίνουν «εργαλεία στην υπηρεσία της αμερικανικής πολιτικής εναντίον της χώρας τους».
Παρόλα αυτά, η Συριακη Δημοκρατια «είναι διατεθειμένη να δεχθεί στην αγκαλιά της τα παραστρατημένα παιδιά της».
Επί μακρόν οι Κουρδοι ειχαν ολες τις ελευθεριες, και καλλιεργουσαν τη γλωσσα τους από τις κεντρικές αρχές της Συριακης Δημοκρατιας, οι Κούρδοι κατέκτησαν ντε φάκτο ανεξαρτησία στο βόρειο τμήμα της χώρας μετά το ξέσπασμα της σύρραξης το 2011.
Η Συριακη Δημοκρατια αρνείται την ανεξαρτησία αυτή και στο παρελθόν  χαρακτηρισε «προδότες» τους μαχητές της μειονότητας για τη συμμαχία τους με το ναζιστικο αποικιοκρατικο καθεστως της Ουάισινγκτον.
Φοβούμενοι μια τουρκική επίθεση, τωρα που τους πουλησαν και εφυγαν οι αφεντες τους αμερικανοι, οι Κούρδοι είχαν ξεκινήσει το περασμένο έτος συνομιλίες με τη Συριακη Δημοκρατια για το μέλλον των περιοχών τους, όμως οι συνομιλίες αυτές δεν είχαν συνέχεια, γιατι επεμεναν να είναι πιστα σκυλια στους αφεντες τους αμερικανους που τωρα τους πουλησαν στους τουρκους.
Το ισλαμοφασιστικο οθωμανικο καθεστως της Άγκυρας έχει εξαπολύσει ήδη δύο επιθέσεις στη Συρία, εκ των οποίων μία στις αρχές του 2018 η οποία επέτρεψε στον τουρκικό στρατό και σε ισλαμοφασιστες μισθοφορους κανιβαλους συμμάχους του να πάρουν τον έλεγχο του κουρδικού θυλάκου Αφρίν (βορειοανατολικά).
Ο πολεμος των αποικιοκρατων στη Συρία, ξέσπασε με την καταστολή των ισλαμοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων, και ο πόλεμος των αποικιοκρατων και των ισλαμοφασιστων κανιβαλων τους έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 370.000 ανθρώπων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Σε κατάσταση πολιορκίας το Κίτο – Ο εξεγερμενος Λαος  κατέλαβε  το άδειο κοινοβούλιο
 Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019, 04:48
Σε κατάσταση πολιορκίας βρέθηκε την Τρίτη το Κίτο. Εκατονταδες χιλιάδες διαδηλωτές,  βρέθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας του Ισημερινού και μάλιστα κάποιοι από αυτούς κατέλαβαν για λίγο το αυστηρά φρουρούμενο κτήριο της εθνοσυνέλευσης, που ήταν άδειο εκείνη την ώρα, γιατι εχει μεταφερθει γιατι κινδυνευαν οι ζωες των προδοτων βολευτων, πριν απωθηθούν από την αστυνομία, η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Ο αληταρας προδοτης σακατης πραξικοπιματιας αχυρανθρωπος των αμερικανων «πρόεδρος» της χώρας Λενίν Μορένο έδωσε εντολή στις στρατιωτικες και αστυνομικές αρχές να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτήρια και δημόσιοι θεσμοί και εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας, με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε την έκτη συνεχόμενη ημέρα των μαζικών λαικων κινητοποιήσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας με τους λυκους από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που σημαδεύονται από βίαια λαικα επεισόδια.
Σύμφωνα με το διάταγμα, θα απαγορευτεί η πρόσβαση στις περιοχές αυτές από τις 08.00 έως τις 17.00, ενώ η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ.
Τις λαικες διαδηλώσεις των τελευταίων έξι ημερών πυροδότησαν η κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων και άλλα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει ο αληταρας προδοτης Μορένο.
Ο λαος εξεγερθηκε, και από τις επαρχιες που διαδηλωνουν και αυτές έκαναν πορεία έως την πρωτεύουσα, σχεδίαζαν να κάνουν πορεία μέχρι το κτήριο όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης.
Ο αληταρας προδοτης Μορένο αποφάσισε να μεταφέρει προσωρινά την κυβέρνησή του στην πόλη Γουαγιακίλ, επειδη φοβοταν για τη σαπια του ζωη, όπου συνεδρίασε το υπουργικό του συμβούλιο χθες.
Διαδηλωτές συνέχιζαν να κρατούν αποκλεισμένους 84 δρόμους σε 21 επαρχίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Telégrafo», ενώ αναφέρθηκαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές. Οι Αρχές έκαναν λόγο για 570 συλλήψεις, αν και αρκετοί από τους συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Εν τω μεταξύ, ηγέτες των αυτοχθόνων διέψευσαν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μέλη οργανώσεών τους προχώρησαν σε λεηλασίες και η ομοσπονδία CONAIE, η οποία εκπροσωπεί πολλές φυλές, επεσήμανε πως δεν θα επιτρέψει ο αγώνας της εναντίον της πολιτικής του ΔΝΤ στον Ισημερινό να «ποινικοποιηθεί».
Τη Δευτέρα ο αληταρας σακατης πραξικοπηματιας Μορένο ειχε το θρασσος να κατηγορησει τον προκάτοχό του και άλλοτε πολιτικό του μέντορα Ραφαέλ Κορέα και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι απεργάστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Ετσι του ειπαν τα αφεντικα του οι αμερικανοι να πει του σακατη στο σωμα και στο μυαλο, ετσι ειπε.
Από το Βέλγιο όπου ζει, ο Κορέα με ένα βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στο Twitter διέψευσε ότι σχεδιάζει «πραξικόπημα» και κατηγόρησε με τη σειρά του τον Μορένο ότι επιβάλλει «δικτατορία» και επιδίδεται σε «βάρβαρη καταστολή» όσων εναντιώνονται στην πολιτική του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο George Stinney Jr είναι το νεαρότερο άτομο που καταδικάστηκε ποτέ σε θάνατο στις ΗΠΑ στον 20ο αιώνα.
Ήταν μόλις 14 ετών όταν εκτελεστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 16 Ιουνίου 1944.
Κατά τη διάρκεια της δίκης του, και μέχρι την εκτέλεση του κουβαλούσε μια Βίβλο στα χέρια του υποστηρίζοντας την αθωότητα του. Κατηγορήθηκε ότι σκότωσε δύο κορίτσια. Την Μπέτυ 11 ετών και την Μαίρη 7, τα σώματα των οποίων βρέθηκαν κοντά στο σπίτι όπου ο George έμενε με τους γονείς του.
Οι ένορκοι στη δίκη του που κράτησε μόλις 2 ώρες, ήταν λευκοί και η καταδίκη ήρθε 10 λεπτά αργότερα.
Στους γονείς του παιδιού απαγορευτηκε να έχουν επαφή κατά τη διάρκεια της δίκης και έπειτα εξορίστηκαν από την πόλη.
Πριν την εκτέλεση ο George πέρασε 81 ημέρες χωρίς να μπορεί να τους δει, παγιδευμένος σε απομόνωση 80 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του.
Θανατώθηκε δεχόμενος 5.830 volt στο κεφάλι.
70 χρόνια αργότερα, αποδείχθηκε η αθωότητα του από έναν δικαστή στην Nότια Καρολίνα. Η δοκός που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο των δύο κοριτσιών ζύγιζε πάνω από 19 κιλά, βάρος που ο Stinney δε θα μπορουσε να έχει σηκώσει πόσο μάλλον να χτυπήσει αρκετά δυνατά με αυτή τα δυο κορίτσια. Το παιδί ήταν αθώο και κάποιοι τον παγίδευσαν στο όνομα του ρατσισμού.
Ο Stephen King εμπνεύστηκε από αυτή την υπόθεση για να γράψει το βιβλίο του, "The Green Mile" το οποιο έγινε ταινία 20 χρονια πριν, το 1999.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστεύω να νιώθετε όμορφα όλοι εσείς που πριν λίγους μήνες στείλατε στη βουλή τα 285 υπαλληλακια του Ψυχάρη και των υπολοίπων βαρόνων των Αθηνών.!
Μήπως νιώθετε λίγο κορόιδα που δουλεύεται μέρα νύχτα για όλους αυτούς; Αλλά μάλλον το τραβάει η ψυχούλα σας, σας αρέσει να είστε σκλαβακια.!
Αλλά να μου πείτε αν δεν υπήρχαν τα ΧΑΠΑΤΑ πως θα επιβίωναν οι πονηροί.!

Αθώος ο Ψυχάρης και τα στελέχη της Alpha bank για τα δάνεια του ΔΟΛ
09.10.2019, 11:29
Αθωώθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης και 10 στελέχη της Alpha bank για τα δάνεια του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη συνολικού ποσού 44,7 εκατομμύρια ευρώ. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank οι οποίοι φέρονταν να ενέκριναν τα δάνεια στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.
Το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων κατέληξε ότι στην περίπτωση του ΔΟΛ δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων.
Παράλληλα, το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.
Σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της απόφασης αποδείχθηκε, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.
Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επίσης είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραδίδουν όλη την Ελλάδα στις ΗΠΑ (και ο ρόλος της “Αμερικανικής Αριστεράς” του ΣΥΡΙΖΑ)

8 Οχτώβρη 2019
Με «αποκορύφωμα» την υπογραφή της κατάπτυστης Συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις, που βάζει το λαό ακόμα πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, μετατρέποντάς τον σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Αθήνα.
Η νέα επικίνδυνη για το λαό Συμφωνία για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις – επισήμως του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ) – που υπέγραψε το Σάββατο ο Πομπέο με τον Ελληνα ομόλογό του, Ν. Δένδια, πάνω στο δρόμο που τους έστρωσε προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει «γην και ύδωρ» στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες ενισχύοντας παραπέρα τις δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που υποστηρίζει ήδη επιχειρήσεις τους σε όλο το τόξο από Μαύρη Θάλασσα έως Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Παγιώνει τη χρήση από αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και άλλα αεροσκάφη (π.χ. ιπτάμενα τάνκερ) της αεροπορικής βάσης στη Λάρισα. Εγκαθιστά μόνιμα αμερικανικά ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Εγκαθιστά, επίσης, στρατιωτικό κλιμάκιο των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη και μετατρέπει το λιμάνι της σε βασικό κόμβο διεκπεραίωσης στρατιωτικού προσωπικού και μέσων των ΗΠΑ προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.
Οπως δείχνουν τα πράγματα όσον αφορά τη Συμφωνία, η οποία δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, ενώ άγνωστες παραμένουν και μια σειρά από πλευρές της όπως π.χ. η χρονική διάρκειά της – ανεξάρτητα και απ’ τους όποιους ελιγμούς πιθανόν να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να «χρυσώσει το χάπι» της εμπλοκής – θα εκτείνεται σε βάθος χρόνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τα «πρωτεία» της εμπλοκής!
8 Οχτώβρη 2019
Τα «εύσημα» για την «αναβάθμιση» της εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ, που επιτεύχθηκε επί των ημερών του στη διακυβέρνηση και στην οποία βασίστηκε «επιτυχώς» η επίσκεψη Πομπέο, έσπευσε να διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας πως εκείνος εγκαινίασε και τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό και επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, στους στόχους της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε ως θετική την επίσκεψη Πομπέο, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών (επί των ημερών του εγκαινιάστηκε ο α’ γύρος του «Στρατηγικού Διαλόγου» στην Ουάσιγκτον, το Δεκέμβρη του 2018) και τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, να δηλώνει πως «η επίσκεψη ήταν θετική στο βαθμό που συνέχισε την πορεία αναβάθμισης των διμερών σχέσεων που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, με την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου, την πετυχημένη ΔΕΘ με παρουσία πολλών επενδυτών και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες»! Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει μάλιστα ότι η επέκταση των βάσεων είναι δικό του έργο, αναφέροντας ότι «και εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη βασίζεται στο πλαίσιο που χτίστηκε από μας», εγκαλώντας την μάλιστα που «δεν αναλαμβάνει καμία ενεργητική πρωτοβουλία» στην κατεύθυνση αυτή παρότι της παρέδωσε έτοιμο έδαφος.

Εκαναν το μαύρο άσπρο παρουσιάζοντας τα θύματα ως θύτες
Τους διαδηλωτές, που έπεσαν θύματα της επίθεσης, παρουσιάζουν και στοχοποιούν ως θύτες τα ΜΜΕ και η αστυνομία
8 Οχτώβρη 2019
Με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης παρουσίασαν τα αστικά ΜΜΕ τις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο και τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Αφού όλη την προηγούμενη βδομάδα «έθαψαν» τις κινητοποιήσεις ή τις παρουσίασαν σαν «γραφικές – εθιμοτυπικές αντιδράσεις», από το πρωί του Σαββάτου, όταν και προφανώς διαπιστώθηκε ότι δεν πέρασε η προσπάθεια εφησυχασμού, το «τροπάρι» άλλαξε. Τα θέματα που κυριαρχούσαν ήταν τα «δρακόντεια μέτρα ασφαλείας», σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο λαός, τα οποία αργότερα συνδυάστηκαν με πλάνα από «βόλτες» του Αμερικανού ΥΠΕΞ και τον στρατό από πράκτορες που τον συνόδευαν φτιάχνοντας υγειονομικές ζώνες στο κέντρο της Αθήνας.
Εκεί όμως που η προπαγανδιστική εκστρατεία απογειώθηκε ήταν όταν σύσσωμοι οι κάθε λογής μηχανισμοί έκαναν το μαύρο άσπρο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σε σχέση με την απρόκλητη αστυνομική επίθεση σε βάρος των διαδηλωτών το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα. Ενώ τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στην κινητοποίηση, με αφορμή τη συμβολική κίνηση της κινητοποίησης ενάντια στο άγαλμα του Τρούμαν, τα ΜΜΕ «είδαν» βιαιότητες σε βάρος της αστυνομίας! Ενώ οι διαδηλωτές, μεταξύ τους ηλικιωμένοι και παιδιά, δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες χημικών σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί η πορεία, οι τηλεοράσεις συκοφαντούσαν το ΠΑΜΕ, έκαναν λόγο για «εμπόλεμη ζώνη», «σοβαρά επεισόδια» και «μάχες σώμα με σώμα». Ενώ τα ΜΑΤ άνοιγαν κεφάλια διαδηλωτών, τα «ρεπορτάζ» έβλεπαν «ομάδες που χτύπησαν την αστυνομία».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω τα χέρια από τις τριετίες και τις Συλλογικές Συμβάσεις!
Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη χθεσινή κινητοποίηση έξω από το ΣτΕ

«Κάτω τα χέρια» από τις τριετίες και τις Συλλογικές Συμβάσεις διαμήνυσαν σε κυβέρνηση και εργοδοσία Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα χτες το πρωί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικές οργανώσεις προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς για χτες ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής του ΣΕΒ, με την οποία οι βιομήχανοι αξιώνουν την κατάργηση των τριετιών. H εκδίκαση της προσφυγής αναβλήθηκε τελικά για τις 3 Δεκέμβρη.
«Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και ξεκαθαρίζουμε ότι καμία απόφαση της κυβέρνησης, καμία απόφαση δικαστηρίου δεν θα μας εμποδίσει. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, στα γιαπιά και στα εργοστάσια, στους καταπέλτες των πλοίων», τόνισε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Οι τριετίες, δηλαδή η αύξηση του μισθού των εργαζομένων ανάλογα με τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους, «πάγωσαν» το 2012, με διάταξη μνημονιακού νόμου που διατηρήθηκε άθικτη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το «ξεπάγωμά» τους - με βάση την ίδια μνημονιακή διάταξη - έχει συναρτηθεί με τη μείωση της επίσημης ανεργίας κάτω από το 10%. Τώρα οι εργοδότες, πατώντας στους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, μεταξύ των οποίων και ο νόμος 4172/2013 (νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου), δεν αρκούνται σε αυτό το «πάγωμα», αλλά απαιτούν πλήρη κατάργηση των τριετιών και την απογύμνωση του κατώτατου μισθού από κάθε αύξηση λόγω προϋπηρεσίας.
«Δυναμώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα» είναι το μήνυμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να μπει ταφόπλακα στις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Μάχη για ΣΣΕ κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Σωματείων μετέφεραν σε σύντομες ομιλίες τον αγώνα που δίνουν στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, καθώς μαζί με την προσφυγή του ΣΕΒ συνεκδικάζεται η προσφυγή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) ενάντια στην κλαδικότητα και την επεκτασιμότητα της Συλλογικής Σύμβασης που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι του κλάδου. Οπως εξήγησε ο Χάρης Σμυρνιώτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, οι εργοδότες με την προσφυγή τους επιδιώκουν «οι εργολάβοι στα μεταλλεία να πληρώνουν όσο θέλουν κι όποτε θέλουν». «Συνεχίζουμε τον αγώνα, αφενός μεν για να μην περάσει η κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και για να υπογράψουμε νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση, με ουσιαστικές αυξήσεις, με μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στα μεταλλεία», τόνισε.
«Η προσπάθεια και των φαρμακοβιομηχάνων να μην υπογράψουν ΣΣΕ, να απογυμνώσουν τελείως τον βασικό μισθό, να στερήσουν από τους νεοεισερχόμενους εργαζόμενους τις τριετίες, να χάσουν και οι παλιότεροι εργαζόμενοι τις τριετίες τους, με λίγα λόγια να φθηνύνει η εργατική μας δύναμη, θα μας βρει απέναντι», σημείωσε ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Boehringer Ingelheim ΕΛΛΑΣ» και αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.«Τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Δεν μπορεί η ζωή μας να χτυπάει μαύρο συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος, για να μεγαλώσουν τα συνδικάτα, για να συντονίσουμε τον αγώνα με τους άλλους κλάδους», είπε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, επισημαίνοντας ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι εργαζόμενοι «να επιβάλουν στους ξενοδόχους και τους βιομηχάνους να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις, με κατάκτηση περισσότερων δικαιωμάτων, με τη συνέχιση των τριετιών».
«Δέκα χρόνια τώρα πληρώσαμε ακριβά την κρίση τους», υπενθύμισε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, και ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι δεν θα βάλουν πλάτη για την «ανάπτυξη», για τα κέρδη των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. «Στον κλάδο μας υπάρχει πείρα», είπε και επισήμανε ότι με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι υπέγραψαν συμβάσεις σε μια σειρά από εργοτάξια. «Ετσι θα συνεχίσουμε και σήμερα και βροντοφωνάζουμε ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν», κατέληξε.
Στο παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους» η οποία φέρνει στους εργαζόμενους τσακισμένους μισθούς, δουλειά χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χαμοζωή, αναφέρθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.«Σε αυτή την επίθεση της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την οργάνωσή μας, δυναμώνουμε τους αγώνες μας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», τόνισε.
Τον τορπιλισμό των Συλλογικών Συμβάσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση και τη χαριστική βολή που επιχειρεί να δώσει η σημερινή υπενθύμισε η Ελσα Ζαμπέτα, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, καλώντας τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε όλους τους κλάδους να παλέψουν για σύγχρονα δικαιώματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω εκπλαγεί με την υστερία και την χαιρεκακία κάποιων φίλων , γνωστών με την καπνο απαγόρευση . Μερικοί απ'αυτούς ανήκουν(αυτοπροσδιορίζονται) και στον προοδευτικό χώρο !!!! Δυσάρεστη έκπληξη
ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΧΑΦΙΕΣ. ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις
Με μαζικές διαδηλώσεις απαντάνε χιλιάδες εργαζομένων στον στρατιωτικό νόμο που κήρυξε από τις 3 Οκτώβρη ο νεοφιλελεύθερος Πρόεδρος του Εκουαδόρ, Λενίν Μορένο, διεκδικώντας να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε με πρώτο την κατάργηση των επιδοτήσεων στο πετρέλαιο ντίζελ και τη βενζίνη, που έχει οδηγήσει σε υπερδιπλασιασμό της τιμής τους και συμπαρασύρει σε μεγάλες αυξήσεις πολλά προϊόντα πρώτης ανάγκης. Παράλληλα αντιδρούν στην προώθηση ιδιωτικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων, όπως προβλέπει η σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για δάνειο 4,2 δισ. δολαρίων.
Οι κινητοποιήσεις καθημερινά διευρύνονται σε πολλές πόλεις ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι χτες ο Μορένο, περιστοιχισμένος από τη στρατιωτική ηγεσία, ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την έδρα της κυβέρνησης από το Κίτο στο Γουαγιακίλ, 421 χιλιόμετρα νότια.
Πάντως, οργανώσεις εργαζομένων από διάφορους κλάδους δηλώνουν ότι συνεχιζεται η  γενική απεργία και σήμερα, μετα από 5 ημερες, η οποία εχει μετατραπεί σε διαρκείας, μέχρι να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα. Εως τώρα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ένας πολίτης έχει σκοτωθεί σε συγκρούσεις με αστυνομία και στρατό, 73 έχουν τραυματιστεί ενώ έχουν γίνει και 477 συλλήψεις. Στις λαϊκές κινητοποιήσεις πρωτοστατούν τα μέλη και στελέχη του ΚΚ Εκουαδόρ, που καλούν συνολικά σε ρήξη με το εκμεταλλευτικό σύστημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως να πάνε οι Κτηνοτρόφοι Μπροστά. Τα Ισοζύγια στο Γαλα δεν έγιναν και δεν ελέχθηκαν ποτέ. Το Τυρογαλά το ξανά βάζουν στο Τυρι ( υπερδιηθηση) και κάνουν Μαϊμού φετα που σε λίγους μήνες χαλάει.Αλλοι παράγουν λευκό Τυρι στο Εξωτερικό και χρησιμοποιούν τους Ελληνικούς κωδικούς ΠΟΠ. Άλλοι εισαγάγουν γαλα από το Εξωτερικό και αφού το περάσουν Στα Τυροκομεία το Γράφουν Αγελαδινό. Αλλά το Τυρι Φέτα Παράνομα . Τα πρόστιμα όταν τους βρίσκουν Σκάρτους Χάδια. Όλοι αυτοί διαλύουν την Ελληνική Προβατοτροφιας. Είπα κάποτε ότι: θα βάλουμε τους λύκους να φυλάξουν τα Προβατα; Τι δεν καταλαβαίνουν ;  Συμμορφωθείτε . Δεν πάει άλλο. Σας πήραν όλοι Χαμπάρι . Μέχρι Εδώ. Ο κάθε θρασύς και Κατεργάρης να Σταματήσει τα Κόλπα. Το κράτος Άμεσα να κάνει νόμους που θα αλλάξει τα Πάντα. Όχι πρόστιμα Χάδια. Άκου 15 χιλιάδες για Καταστρατήγηση του ΠΟΠ; Άκου μη εφαρμογή των ισοζυγίων; Άκου το Μηχάνημα της Μυζηθρας δίπλα από τον Παστεριωτηρα και δεν βλέπει κανένας Τίποτα. Τώρα λένε θα βλεπουμε από το νερό από ποια χώρα είναι. Αν δεν γίνει βάση δεδομένων σωστή θα βγάζουμε ( παπάδες) Ελεος Άμεσες Ενέργειες . Και αφαίρεση Παραγωγής ΠΟΠ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚIΕΣ. ΑΜΕΣΑ. Πρόστιμα τέτοια που να σταματήσει το Κακό. Αυτά για όσους νομίζουν ότι θα φορέσουν αλλά ρούχα άλλη Προβεια και θα κάνουν τη Δουλειά τους .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκόπια: Τρία χρόνια στην φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης επειδή φώναξε «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»
Φυλακισμένος στα Σκόπια επειδή φώναξε η Μακεδονία είναι ελληνική. Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης. Απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης τόλμησε να πει την αλήθεια κι αμέσως οι Σκοπιανοί του πρόσαψαν τον χαρακτηρισμό προδότη του έθνους.
Αν και τα τρία τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται στην φυλακή δεν ήταν λίγα αυτά που πέρασε και τα προηγούμενα χρόνια. Συνεχείς φυλακίσεις, διώξεις, εξορίες.
Όλα αυτά γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν φοβόταν να πει στους Σκοπιανούς ότι δεν είχαν καμία δουλειά με τον Μέγα Αλέξανδρο και την Μακεδονία.
Θέλουν να τον εξοντώσουν και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που του φέρονται στη φυλακή είπε η μητέρα του που της επέτρεψαν να τον δει μόνο δύο φορές. Κοιμάται σε κελί με 33 άτομα με μια τουαλέτα , οι φύλακες τον βασανίζουν και οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες.
Η εκκλησία του Αρχιεπίσκοπου Αχρίδος, στα πλαίσια του Πατριαρχείου Σερβίας, είναι αναγνωρισμένη από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις κατά τόπους Εκκλησίες της Οικουμένης.
Σήμερα ο μάρτυρας φιλέλληνας συμπληρώνει τρία χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων, όπου λιώνει αβοήθητος από τους Σέρβους και από τους Έλληνες φυσικά, οι οποίοι στο πλαίσιο της συμφωνίας στις Πρέσπες καμία σημασία δεν δίνουν σε θέματα ελληνικότητας της Μακεδονίας, ούτε και σε όποιον το φωνάζει, ιδιαίτερα δε αν πρόκειται για κληρικό.
Όσο για την Ελλαδική Εκκλησία η ίδια συμπεριφορά αδιαφορίας.
Η Διεθνής κοινότητα μόνο λεκτικά συμπαρίστανται στο δράμα του Ιωάννη.
Οι ομόδοξοι Σέρβοι δεν κάνουν καμία θεαματική ενέργεια για να τον αποφυλακίσουν.
Ούτε οι Έλληνες έκαναν κάτι για αυτόν που έχουν ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση στον Ελληνομαθέστατο και φιλέλληνα Ιεράρχη, που υπερασπίστηκε τα Ελληνικά δίκαια της Μακεδονίας, φωνάζοντας κι αυτός μαζί με 10 εκατομμύρια Έλληνες, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Από τότε ο Ιωάννης πληρώνει ακόμη πολύ βαρύ τίμημα, αυτά τα 12 χρόνια.
Μια φυλακή κόλαση. Όπως έγραψε προ ημερών ο ίδιος, ζήτησε δύο φορές από τον διευθυντή των φυλακών να του επιτρέψει να επισκεφθεί τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας, ιερείς και μοναχούς, αλλά του αρνήθηκε χωρίς εξήγηση.
Στην ίδια επιστολή του περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στέγασης (33 άτομα σε ένα δωμάτιο με μόνο μία τουαλέτα), κακό φαγητό και κακή υγιεινή, και η φυλακή δεν δίνει ούτε ένα πιάτο και κουτάλι στους φυλακισμένους, γι” αυτό πρέπει να τα φέρουν από το σπίτι. Η υπερήλικη μητέρα του, που τον επισκέφθηκε προ ημερών επιβεβαίωσε, τις φήμες ότι ο γιός της Ιωάννης βρίσκεται σε κακή κατάσταση υγείας.