Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Τριτη 8 Οκτωβριου 2019



Η διαχείριση της βραδυφλεγούς βόμβας του μεταναστευτικού εχει ηδη σκάσει πάνω μας. Κανείς από τους "άριστους" της ΝΔ και τους "άχρηστους" του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποστεί τις συνέπειες των ασπόνδυλων αποφάσεων τους...Στην Εκάλη και στο παλαιό Ψυχικό δεν πρόκειται να φτιαχτούν hot spot βλέπετε...Οι πεζούλες τους μπορούν κάλλιστα να μεταφερθούν αύριο κιόλας στις Μαλδίβες και στα νησιά Cayman. Οι δικές μας?
Σχολιο.- Συμφέροντα και μεγάλη κονόμα απο την εκμετάλευση της ανθρώπινης δυστυχίας...Δέκα χρόνους παλευουμε με μνημόνια υποτέλειας ποιός μουρμουράει πιά ,έχει ψωμί ακόμη το μεταναστευτικό και οι γκρίνιες θα χαλαρώσουν
Σχολιο.- Εμείς μάλλον έχουμε μια εμμονή με τις Θερμοπύλες φίλε
Σχολιο.- ούτε 300 δεν είμαστε φίλε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κραυγή» βοήθειας από τον δήμαρχο Σύμης: «Θα μας φάνε ζωντανούς»
4 Οκτωβρίου 2019, 12:00
Εκτός ορίων εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σύμης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί όσον αφορά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν καταφθάσει εκεί.
«Η καταστροφή της Σύμης ήρθε. Τσακώνονται ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα και την πληρώνουμε εμείς», φώναζε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας και αναφερόμενος στους εκατοντάδες κόσμου που έχουν κατακλύσει το νησί, τόνισε:
«Θα μας φάνε ζωντανούς. Η κατάσταση είναι δραματική. Είναι καταστροφή, μας έχουν τελειώσει. Έχουμε 500 μετανάστες και μου λένε εμένα ότι θα φύγουν 50; Ξεφτίλα».
«Τριτοκοσμική εικόνα, καταστροφή. Δεν ντρέπονται λίγο; Χθες ήρθαν 198. Όσοι έρχονται πρέπει να φεύγουν. Δεν υπάρχει υποδομή στο νησί. Αν βρέξει θα ξεσηκωθούν. Θα μας σφάξουν ζωντανούς. Δεν είναι η εικόνα αυτή που βλέπετε του καλού και Άγιου ανθρώπου. Δεν έχουν συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνουν τίποτα», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha και στον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα ο δήμαρχος Σύμης.
Σχολιο.- Υποσημείωση-ο δήμαρχος στο παραπάνω βίντεο έχει το δίκιο 1000% με το μέρος του, γιατί ζει το πρόβλημα δεν θεωρητικολογεί σαν και μένα και σας
Σχολιο.- και οχι μονο εκεί ..ολες οι τοπικές κοινωνίες ανα την Ελλάδα βιώνουν ανάλογα και ισως χείροτερα (μορια )...ειναι τραγωδία ..πρέπει να φυγουν και ας λένε οσοι λένε πωςειναι σκληρό και φασιστικό αυτό ...δεν μπορεί κανείς να ανεχτεί η χωρα να ειναι αποθηκες ψυχών ...ειναι επιτακτική ανάγκη να ανοιξουν και να φυγουν ...θα ζησει η χωρα τραγωδίες ..ειναι ήδη ο λαός εξαθλιωμένος ...οι μαζικές μετακινήσεις τους προς εδώ ειναι ΄΄βομβα ΄΄ ..θα ζησουμε αιματοκυλισμα ...ας πάψουν οι δικαιοματικουλιδες τις κορωνες τους και τις ψευτοιδεολογίες τους και τις φθηνές επικίνδυνες πολιτικές τους ...ειναι στα άκρα η κατάσταση ...
Σχολιο.- Για το αιματοκύλισμα, το θεωρώ πολύ πιθανό όταν φτάσουμε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτοί που αφήνουν τα πράγματα να εξελίσσονται όπως τώρα, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι που ,όχι λίγοι από εμάς, έχουν ακονισμένα ήδη τα μαχαίρια και σε ετοιμότητα τα όπλα. Ίσως σας φαίνεται ακραίο αλλά αυτό διαπιστώνω γύρω μου
Και δεν είναι λίγοι.
Σχολιο.-  Η λέξη "υποτέλεια - υποτελής" που αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο δίνει τίς εξηγήσεις του γιατί συμβαίνουν διαδοχικά από όλες τίς κυβερνήσεις αυτά τα αισχρά για τόν ελληνισμό πράγματα..
Σχολιο.- Το θέμα είναι να μη φτάσουμε στα όπλα..οι περισσότεροι που θα τα χρησιμοποιήσουν δεν θα μείνουν μόνο στους ξένους.. άλλα έχουν στο μυαλό τους και μακάρι να βγω ψεύτης..είμαι σε θέση να γνωρίζω..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τράμπ: Αφού παρέδωσε τους Κούρδους, “απαιτεί” από Τουρκία να τους σεβαστεί!
7/10/2019
Τα παθήματα των Κούρδων με την δια αστείων δικαιολογιών εγκατάλειψή τους από τις ΗΠΑ, να γίνουν μαθήματα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτύπησε λίγες ώρες αφότου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συρία. Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί ανοιχτά την Τουρκία.
Αφού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συρία, εξαπολύοντας τα βέλη του και στην Ευρώπη, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε και μέσα από το αγαπημένο του μέσο, το Twitter ξεκαθάρισε πως αν η Τουρκία κάνει κάτι που η Ουάσινγκτον «εκτός ορίων», τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της».
«Όπως έχω δηλώσει έντονα στο παρελθόν και τώρα επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη μεγάλη και ασύγκριτη σοφία μου, θεωρώ ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έχω κάνει πριν!). Πρέπει, μαζί με την Ευρώπη και με άλλους, να προσέχουν τους κατακτημένους μαχητές και οικογένειες του ISIS. Οι ΗΠΑ. έχουν κάνει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε να περιμένει αναμένει κανείς, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης του 100% του Χαλιφάτου ISIS. Είναι καιρός τώρα για άλλους στην περιοχή, οι οποίοι είναι πολύ πλούσιοι, να προστατεύσουν την επικράτειά τους. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ειχε προηγηθει βεβαια η δηλωση στις ΗΠΑ της Χιλαρι Κλιντον, ότι αυτό που εκανε ο Τραμπ να εγκαταλειψει τους συμμαχους μας Κουρδους, είναι προδοσια για τα αμερικανικα συμφεροντα.
Η Τουρκια βεβαια είναι αποφασισμενη για την εισβολη στη Συρια.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση καταργεί την κλήρωση για την επιλογή σημαιοφόρων στα σχολεία και επαναφέρει το κριτήριο της "επίδοσης". Διότι είναι και ιστορικώς καταγεγραμμένο πως δεν υπήρξε ούτε ένας που έχυσε το αίμα του για αυτήν που να μη γνωρίζει άριστα από ολοκληρώματα, τριγωνομετρικές εξισώσεις και φυσικά ποιος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Γουαδελούπης. Και φυσικά ποιος δεν γνωρίζει πως ο Νικηταράς ήταν απόφοιτος του Χάρβαρντ και ο Καραϊσκάκης είχε λάβει υποτροφία από το MIT. (Ο Κολοκοτρώνης είχε τελειώσει Αμάραντο αλλά τώρα που εξισώνονται τα πτυχία δεν υπάρχει πρόβλημα). Πάντα τις πιο κρίσιμες στιγμές αυτού του έθνους οι άριστοι ήταν εκείνοι που γινόσαντε μπροστάρηδες των αγώνων ενώ οι αγράμματοι ντενεκέδες πήγαιναν στα θέρετρα της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και έπαιζαν μπριτζ και κρίκετ.
Παλιοτερα βεβαια ολοι θυμουνται ότι την σημαια στις παρελασεις την κραταγε ο ψηλοτερος Ελληνας μαθητης, καθως και οι παραστατες διπλα του ηταν τα ψηλοτερα παιδια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πορεια του εθνους σκληραίνει την κατάσταση στο Εκουαδόρ

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ενα στρατιωτικό τανκ στη μέσω της παρελασης τους Κίτο-Tambillo, Van μετα από 5 ημέρες απαιτήσεων για ανακληση στα οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση.
Εκουαδόρ: Στην είσοδο της πρωτεύουσας Κίτο, διαδηλωτές καταλαμβάνουν και πυρπολούν ένα τανκς του στρατού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


4 Οκτωβρη
Αυτό ήταν μέρος των κινητοποιήσεις μαθητών, εργαζομένων και μεταφορέων στο ιστορικό κέντρο του Κίτο, και την απάντηση που δόθηκε στους αστυνομικούς με όχημα ταραχών και αντλίες νερου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 Οκτωβρίου: Ημέρα ηρωικών ανταρτών
Μια μέρα σαν τη σημερινή αλλά το 1967 μπαίνει στην αθανασία ο διοικητής μας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στα χέρια των δειλός εκτελεστές υπό τις άμεσες διαταγές της CIA και του βολιβιανό στρατού
" Υπάρχουν άνδρες που πολεμούν μια μέρα και είναι καλοί. Υπάρχουν κι άλλοι που αγωνίζονται ένα χρόνο και είναι καλύτεροι. Υπάρχουν και αυτοί που αγωνίζονται πολλά χρόνια, και είναι πολύ καλοί. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που πολεμούν όλη τη ζωή, αυτά είναι απαραίτητοι.
(Μπέρτολτ Μπρεχτ)
" Δεν υπάρχουν σύνορα σε αυτόν τον αγώνα μέχρι θανάτου, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε ό, τι συμβαίνει οπουδήποτε στον κόσμο, μια νίκη κάθε χώρας επί του ιμπεριαλισμού είναι μια νίκη δική μας, καθώς και η ήττα ενός έθνους είναι μια ήττα για όλους
(Ερνέστο Γκεβάρα της La ΣΕΡΝΑ)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπεράσπιση του αντιιμπεριαλιστή διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, που αντέδρασε στη βία των φρουρών του αγάλματος του εγκληματία πολέμου Τρούμαν, όπως και η υπεράσπιση των αγωνιστών του ΚΚΕ που επί ΣΥΡΙΖΑ, τον Απρίλιο 2018, πιάστηκαν και βασανίστηκαν και πάλι από τους προστάτες του αγάλματος της ντροπής, και σέρνονται σε δίκες, είναι υπόθεση τιμής για κάθε κομμουνιστή, κάθε αριστερό, κάθε δημοκράτη, σ' αυτόν τον τόπο.
Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, των ναπάλμ του Γράμμου, της στρατιωτικής δικτατορίας, του Αττίλα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Ξέρεις, ρε φίλε, γιατί όσο ήταν κομμουνισμός στην Αλβανία δεν αυξανόταν ο πληθυσμός; Γιατί τον σκότωναν τον κόσμο.
- Πάντως, κάνεις λάθος. Από το 1950 μέχρι το '90 που έπεσαν οι κομμουνιστές, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε. Από ένα εκατομμύριο στα δύο.
- Απίστευτο! Σκέψου πόσοι θα 'τανε αν ζούσαν κι οι σκοτωμένοι!
Ε! Κάνε κουβέντα εσύ μετά!
Σχολιο.- Γιατί τους σκοτώνανε σου είπε ή απλά έτσι τους σκοτώνανε για τη φάση;
Σχολιο.- Από κακία. Κομμουνιστές ήταν...
Σχολιο.- ...ησαντε αντι Χοτζικοι!!
Σχολιο.- Μετά το τέλος του Β.Π.Π ο πληθυσμός της Αλβανίας ήταν 700.000.
Το 1990 ήταν 3.5 εκατομμύρια. Σήμερα υπολογίζεται ότι ζουν στην Αλβανια περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι αλλοι εχουν μεταναστευσει.
Σχολιο.- Από το 1991 μέχρι το 2014 δολοφονήθηκαν 6300 άνθρωποι. Κάθε χρόνο σκοτώνονται πάνω από 270 άνθρωποι. (Ούτε στην Ιταλία του 80 να είμαστε)
Με αποκορύφωμα το 1997 όπου 1600 άνθρωποι δολοφονήθηκαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι τέτοια οι συριζαιοι κάνουν ότι δεν τα βλέπουν!!
Ο ορισμός του σκανδάλου.
Υπήρξε ο διαχειριστής της παράδοσης των αεροδρομίων της χώρας σε ξένα συμφέροντα και με την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα έπεσε στην ανεργία. Για πολύ λίγο καιρό.
Τώρα ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανταμείβεται για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τη θέση του προέδρου στην πολυεθνική Aviareps που αναλαμβάνει τη διαχείριση αεροδρομίων.
Υπό κανονικές συνθήκες θα μιλούσαμε για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Στις συνθήκες της ηθικής εξαχρείωσης που διαμόρφωσε η αποδοχή του ΤΙΝΑ ("δεν υπάρχει εναλλακτική λύση"), κάθε βρομιά είναι αναμενόμενη και ως εκ τούτου μάλλον αδιάφορη.
Μέχρι να φτάσουμε μέχρι τον λαιμό στα λύματα του βόθρου και να μας πνίξει η μπόχα. Ή να πούμε ένα, "φτάνει πια!".

Σχολιο.- Το Αστέρι της Αριστεράς θα πουλάει Ελλάδα
Γραφτηκε το 2014
Ο πρόεδρος  5αστερου ξενοδοχείου και ιδιωτικού χωριού, υποψήφιος της κυβέρνησης για το ΤΑΙΠΕΔ
Ο Αστέριος (Στέργιος) Πιτσιόρλας μετά από μία μεγάλη κομματική σταδιοδρομία στην "Αριστερά" βρήκε το λιμάνι του στις ξενοδοχειακές επενδύσεις. Το όνομά του ακουγόταν δίπλα από αυτό του Λεωνίδα Κύρκου επί ΚΚΕ εσωτερικού,της ανανεωτικής αριστεράς του Γιάννη Μπανιά, ακούστηκε ηχηρά στον ΣΥΝ επί Νίκου Κωνσταντόπουλου και σήμερα έχουμε την χαρά να το ακούσουμε ξανά επί του Συριζαίου πρωθυπουργού Τσίπρα για την μεγάλη τιμή που του γίνεται να καθίσει στον θρόνο του ΤΑΙΠΕΔ μετά από λαϊκούς αγώνες και πάλη με το κατεστημένο και το κεφάλαιο για την εκπλήρωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η αριστεροπατριωτική κυβέρνηση τον θυμήθηκε διότι κατάφερε να πραγματοποιήσει την επένδυση εκατομμυρίων δυτικοευρωπαϊκών και ρωσικών συμφερόντων στο Κάνιστρο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής παρά την σκληρή γραφειοκρατία και τους νόμους της τριτοκοσμικής Ελλάδας. Σε μια έκταση 100 στρεμμάτων ο κύριος Πιτσιόρλας διαχειρίστηκε με σωστό τρόπο τα  εκατομμύρια των ξένων επενδυτών φτιάχνοντας ένα πολυτελέστατο συγκρότημα 640 κλινών, με spa "ουάου" και ιδιωτική μαρίνα για 90 σκάφη για τους πλούσιους τουρίστες που θα λυπηθούν την καημένη Ελλάδα και θα αφήσουν τον οβολό τους για μια μερίδα τζατζίκι.
Αυτό αφορά την πρώτη εταιρεία, τη Med Sea Health, για την οποία ο υποψήφιος για την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε πάντα με νόμιμες διαδικασίες και με όλες τις νομότυπες πολεοδομικές μελέτες να την κάνει ένα ισχυρό χαρτί για τη "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας με ουσιαστικό τίτλο: "Οι Έλληνες είναι τα καλύτερα γκαρσόνια και πλύστρες του κόσμου".
Το ελληνικό χωριό "Mare Village"
Ο κύριος Πιτσιόρλας ως ικανότατος διαχειριστής των ξένων κεφαλαίων κατάφερε να φτιάξει και ένα  ιδιωτικό χωριό 200 στρεμμάτων, που αποτελείται από 150 σπίτια στα οποία θα μπορούν να ζουν 400 πλούσιοι τουρίστες, στην Ελλάδα μεν, σε ιδιωτικό χωριό ξένων, δε. Το χωριό έχει το ελληνικότατο όνομα "Mare Village" και ο πρώτος προϋπολογισμός για την ολοκλήρωσή του φθάνει μόλις τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Σίγουρος για την άδεια που θα έπαιρνε η Επιχείρηση Χωριό Πολυτελείας για τις πολεοδομικές παρεμβάσεις του στο Κάνιστρο της Χαλκιδικής, ο κύριος Πιτσιόρλας δήλωσε πριν 2 μήνες στο περιοδικό Voria.gr εξής: "Το Mare Village έχει πλέον εξασφαλίσει την προ έγκριση της μελέτης ιδιωτικής πολεοδόμησης, διαδικασία που αναμένουμε να ολοκληρωθεί άμεσα, εντός του Φεβρουαρίου. Το ΥΠΕΚΑ έχει σε τούτη τη φάση εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και στη συνέχεια, πριν αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, θα πρέπει να εγκριθεί σειρά σχεδίων και μελετών».
Σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα ότι είναι αντίθετος στoν all exlusive τουρισμό που δεν δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τοπικός τουρισμός της χώρας, ο παλιός σύντροφός του, κύριος Πιτσιόρλας, κατάφερε να φτιάξει και να παραδώσει για την σεζόν του 2016 ένα all exlusive ξενοδοχείο και ένα αυτόνομο χωριό, αφού εκτός από όλα τις παροχές του κλειστού κλαμπ, στο ελληνικό χωριό Mare Village θα υπάρχουν καταστήματα για τους κατοίκους-τουρίστες του, τα οποία θα ανήκουν στην ξένη εταιρεία.
Αναπτυξιακό έργο; Πάρε μια επιδότηση!
Βέβαια, πρόεδρος των Med Sea Health και Mare Village δεν κατάφερε μόνο να πείσει (έδωσε πραγματικό αγώνα) τους ξένους επενδυτές να μην αποχωρήσουν και να σώσουν τον τουρισμό της Ελλάδας, αλλά έκανε και το απίστευτο επίτευγμα: Να επιχορηγηθεί με 10 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώτα 41 εκατομμύρια προϋπολογισμού του έργου και να πάρει επιχορήγηση για τη ιδιωτική μαρίνα σκαφών 2,5 εκατ. με προϋπολογισμό τα 6,5 εκατ ευρώ. Πήρε δηλαδή επιχορήγηση σχεδόν το 1/4 του προϋπολογισμού της επένδυσης αφού ενέταξε το έργο στον αναπτυξιακό νόμο.
Μετά από μία δύσκολη κατάσταση για να επιτευχθεί αυτός ο νέος Παρθενώνας στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής ο κύριος Πιτσιόρλας τα κατάφερε. Ήταν βέβαια σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε διότι είχε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Δημοκρατία" στις 23 Μαρτίου του 2013 κι ενώ το ΤΑΙΠΕΔ πουλούσε δημόσια γη μπιρ παρά,  τόνιζε την βούληση της κυβέρνησης για τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα: "Υπάρχει πολιτική βούληση για τις επενδύσεις. Την έχω δει. Συχνά όμως συνοδεύεται από άγνοια των διαδικασιών και έτσι καθίσταται αναποτελεσματική. Το να ψηφίζουμε σωρηδόν νόμους που δεν επιλύουν τα προβλήματα δεν έχει νόημα". Και αυτό το είπε διότι επί 7 χρόνια σκόνταφτε η επένδυση σε νόμους, ειδικά χωροταξικούς και πολεοδομικούς που καθυστερούσαν αδίκως το τεράστιο αυτό έργο εθνικής σημασίας!
Το ΤΑΙΠΕΔ μάς φέρνει πιο κοντά
Το 2004 ο κύριος Αστέριος Πιτσιόρλας ήταν το δεξί χέρι του προέδρου του Συνασπισμού, κ.Νίκου Κωνσταντόπουλου. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τις σχέσεις του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ δίνοντας υποσχέσεις για πολιτικά ανταλλάγματα για τις τότε επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2006, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να υποστήριζε τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Σε συνέντευξή του εκείνη την εποχή στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κύριος Πιτσιόρλας εξήρε τον Γιώργο Παπανδρέου (αν και ο Σημίτης ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) διότι η στάση του μετέπειτα Μνημονιακού πρωθυπουργού, το 2004 ήταν σοβαρή και συνεπής. Δήλωνε πριν 11 χρόνια ο κύριος Πιτσιόρλας :"Η μεγάλη επίθεση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα ο κ. Κωνσταντόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ως πραγματικό αποδέκτη τον κ. Παπανδρέου".
Και πώς τα φέρνει η ζωή, εντελώς τυχαία και αναπάντεχα ο ΚΚΕεσωτ- Συνασπιστής -Συριζαίος, κ.Αστέριος Πιτσιόρλας, να προεδρεύει στην επιχείρηση ΤΑΙΠΕΔ που έστησε ο Πασόκος, κ.Γεώργιος Παπανδρέου!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και πριν ακόμη κοπάσουν οι θριαμβολογίες Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπαράσταση Πομπέο έναντι της τουρκικής επθετικότητας, να σου το πράσινο φως των ΗΠΑ στην τουρκική εισβολή στη Συρία και στο μακέλεμα των Κούρδων. Συμμάχων, μέχρι χθες, των ΗΠΑ!
Και κόπηκαν απότομα τα γέλια!
Σχολιο.- Εχω μια απορία:πως γίνεται να συμμαχεις με μια χώρα που για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της θα σε εγκαταλείψει; πως γίνεται η ιστορία να μας διδάσκει ότι οι ΗΠΑ έχει βλάψει την Ελλάδα ουκ ολίγες φορές (εμφύλιο, ανεβοκατεβασμα κυβερνήσεων, χούντα, Κύπρος) κ να την θεωρείς σύμμαχο που αποβλέπει στην σταθερότητα της περιοχής; για πόσο ηλιθιους μας περνούν;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, επιβεβαίωση των όσων ήδη ξέραμε:
Ο Βορίδης σε χουντικό γλέντι. Γιόρταζε, φαίνεται, την παράδοση της μισής Κύπρου στον Αττίλα.
Ο Γεωργιάδης παρομοιάζει το καζίνο που θα φτιάξει ο γόνος του κατοχικού μαυραγορίτη Λάτση στο Ελληνικό, με τον Παρθενώνα. Τέτοιος σεβασμός στην ιστορία αυτού του τόπου! Τι καζίνο, τι Παρθενώνας!
Ο Μπογδάνος καρφώνει διαδηλωτή, υπερασπιζόμενος το άγαλμα του εγκληματία πολέμου στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Για να δείξει την αφοσίωσή του στη μεγάλη χώρα που στήριξε αυτούς που άνοιξαν την Κερκόπορτα και εκείνους που εισέβαλαν στην Κύπρο.
Ούτε τα κατοχικά Τάγματα Ασφαλείας τόσο πατριωτισμό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παυλος Πολακης
Ειμαι στα Σφακια. Εμαθα πριν από λιγο το θλιβερο γεγονος του θανατου της πενηνταχρονης με τη ρηξη ανευρησματος θωρακικης αορτης καθ οδον από Πυργο προς Γιαννενα.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ;;;;;
Η βαση λειτουργει και εχουν σωθει ασθενεις από τον Απριλιο!!!!
Σχολιο.- Ο Πολακης! Άφησε το Πανεπιστημιακο Νοσοκομείο της Πάτρας -της τέταρτης πόλης της χώρας- χωρίς Καρδιοχειρουργική Κλινική, άφησε τη χώρα χωρίς ασθενοφόρα (κάπου μία ώρα έκανε να παραλάβει ασθενοφόρο τη γυναίκα) και με το θράσος του εγκληματία που καμαρώνει γιατί υπηρέτησε πιστά τα πρωτογενή πλεονάσματα των αφεντικών του, μιλάει για ελικόπτερα και αεροσκάφη!
Σχολιο.- Και το Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο στο Ηράκλειο δεν εχει Καρδιολογικη..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eκουαδόρ: (Τωρα 8/10/2019 – 13.40) Στρατιώτες ενώνονται με τον εξεγερμένο λαό.
Η διαμαρτυρία συνεχίζεται.
Ο στρατός θα ενταχθεί στην πορεία και κινείται προς την πόλη του Κίτο.
Εκουαδόρ: Άρματα μάχης φρουρούν το προεδρικό μέγαρο, ενώ η έδρα της κυβέρνησης μεταφέρθηκε εκτός πρωτεύουσας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Οταν ανοίγει ο δρόμος της δικαίωσης, δεν έχεις παρά να χαμογελάς!
Ολα τα οφείλω στην Electra, την βαθιά γνώση της στην νομική, την πάλη της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και την απίστευτη ευαισθησία της σαν άνθρωπος!
Electra Leda Koutra
Πριν κάποιο καιρό, όταν η Aliki Papachela μου ζήτησε τη βοήθειά της, κάναμε μια συνέντευξη τύπου όπου ζητούσαμε από την Πολιτεία ν' αναλάβει τις υποχρεώσεις της (αντί να τις φορτώνει στον ιδιώτη) και από την "αλληλεγγύη" που είχε καταλάβει το ξενοδοχείο της, να ενώσει τη φωνή της μαζί με την Αλικη και να απαιτήσει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα όλων: και των προσφύγων, που είχαν κληθεί να διαμείνουν σε μέρος του ξενοδοχείου City Plaza, αλλά και της ίδιας, που έχανε εισοδήματα, βαρυνόταν με δυσβάστακτους φόρους για περιουσία που δεν μπορούσε να αξιοποιήσει, με αποτέλεσμα να κατάσχεται και το ίδιο της το σπίτι. Η πρόσκλησή μου (να ζητηθεί από κοινού, είτε μετεγκατάσταση των προσφύγων σε χώρο αντίστοιχης άνεσης, είτε αποζημίωση της ιδιοκτήτριας για τη βλάβη της), που επαναλήφθηκε και μέσω της δικηγόρου της ομάδας αυτής, δεν έγινε δεκτή. Υποστήριξα με ζέση ότι -πραγματικά- δεν ήταν καθόλου ανάγκη να παραβιάζονται εν γνώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα κανενός, αν υπήρχε βέβαια η παραμικρή διάθεση. Η απάντηση ήταν κυνική. Η ομάδα που είχε καταλάβει το ξενοδοχείο επέλεξε συνειδητά να επιτεθεί εκ νέου στη γυναίκα, κατηγορώντας την για την ύπαρξη περιουσίας, τσαλαπατώντας την αξιοπρέπεια, την τιμή, την ιδιωτικότητά της, μαζι με την περιουσία της σαν κατσαρίδα, στην πράξη και στο διαδίκτυο.
Στο έργο της αυτό υποστηρίχθηκε, ξεκάθαρα, από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τους δικούς της, η οποία "βολεύτηκε" με το να τσακίσει την πολίτιδα, αλλά και "να της στείλει το λογαριασμό".
Είχα δημόσια υποστηρίξει τότε ότι αυτή η "οπτική", ότι τα δικαιώματα κάποιων μετράν περισσότερο από τα δικαιώματα των άλλων, κάνει σοβαρή ζημιά στο αντιρατσιστικό κίνημα και στην πραγματικότητα οπλίζει τη ρητορική των φασιστών, ενισχύοντάς την μ' επιχειρήματα.
Σήμερα το ΕυρωπαΪκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητά εξηγήσεις από τη χώρα μας για τη μεταχείριση της πολίτιδας - της ανθρώπου αυτης. Στηλιτεύει την θυματοποιητική "δράση" των "αλληλέγγυων". Σε εισαγωγικά, γιατί κανείς δεν δικαιούται να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, με έμβλημα τα δικαιώματα. Έτσι, τους κάνει ζημιά. Δεν τα βοηθά.
Κανείς δεν δικαιούται να παραβιάζει ανθώπινα δικαιώματα με δικαιολογία ότι δεν είναι "το κράτος. Αν ήταν έτσι, το κράτος θα έβαζε ιδιώτες να κάνουν τη "δουλειά" και θα την έβγαζε καθαρή.
Εν ολίγοις, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι φραγμός και για κρατικούς και για μη κρατικούς φορείς. Κανείς δεν δικαιούται να τα παραβιάζει, πόσω δε μάλλον συνειδητά. Και δεν είναι α αλα καρτ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκουαδόρ : ΔΝΤ - Γενική Απεργία - Κατάσταση Πολιορκίας και ο στρατός στους δρόμους
Εν αναμονή της έλευσης του ΔΝΤ στο Εκουαδόρ, η κυβέρνηση Λενίν Μορένο ανακοίνωσε “Πακέτο” οικονομικών μέτρων που περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων –μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20%, μείωση και ιδιωτικοποίηση ιδιωτικοποίηση των εισφορών λόγω συνταξιοδότησης και περικοπή κατά μία ημέρα της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων .

Επιπλέον, η κατάργηση της επιδότησης στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου ντίζελ και η ελευθέρωση της τιμής τους, - επιβεβαιώνουν οι επικριτές του προέδρου Μορένο- θα οδηγήσει στην αύξηση των τιμών όλων των τύπων αγαθών, υπηρεσιών και μεταφορών.
Στη γενική απεργία που προκηρύχτηκε σε όλη τη χώρα, σταδιακά δήλωσαν συμμετοχή οι φοιτητές και οι ιθαγενείς και στην καταστολή των βίαιων διαδηλώσεων που ακολούθησαν, συνελήφθησαν τουλάχιστον 350 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων συνδικαλιστές και ιθαγενείς ηγέτες.
Στη συνέχεια και ενώ οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν και κορυφώθηκαν, η κυβέρνηση έθεσε την χώρα σε Κατάσταση Πολιορκίας, αναστέλλοντας τα σχετικά με το δικαίωμα της κυκλοφορίας, διαδήλωσης και έκφρασης άρθρα του Συντάγματος και αναθέτοντας στο Στρατό την αποκατάσταση της τάξης στη χώρα.
Την Πέμπτη το βράδυ, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας μετέδωσε ένα μήνυμα σε εθνικό δίκτυο , το οποίο βασικά ήταν μια περίληψη των μέτρων της κυβέρνησης Μορένο, ο οποίος απείλησε τους πολίτες να μην διαδηλώσουν ενάντια στο "πακέτο".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα εκδοτήρια καρτών για τα ΜΜΜ, της Ομόνοιας, ουρά κάπου 30 ανθρώπων με μια μοναδική υπάλληλο να προσπαθεί να εξυπηρετήσει όλον αυτόν τον κόσμο. Υπολόγισα ότι από το πρωί έως εκείνη την ώρα, στη 1.30, θα πρέπει να είχε εξυπηρετήσει κάπου 150 άτομα!
Κάποια κυρία μέσης ηλικίας, καλοντυμένη και φροντισμένη, άφησε τη σειρά της και πηγαίνοντας μπροστά στο γκισέ άρχισε να βρίζει τη μοναδική αυτή υπάλληλο για την καθυστέρηση.
Φυσικά, αντέδρασα, λέγοντάς της πως θα ΄πρεπε να ντρέπεται κι αν έχει παράπονα να πάει στη διεύθυνση ή στον αλήτη τον υπουργό.
Κι εκεί έγινε έξαλλη η κυρία:
"Ποιος είσ' εσύ, ρε, που θα πεις αλήτη τον υπουργό;"
Την απάντηση την πήρε από ένα κορίτσι κάτω των είκοσι:
"Κάτσε τώρα στην ουρά και περίμενε! Και μην ξεχάσεις να τον ξαναψηφίσεις!"
Σχολιο.- ας τους πει και κάποιος στην α.ε. ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνθρωποι εξυπηρετούν καλύτερα από τη μηχανή
Σχολιο.- Οι κάρτες δεν εκδίδονται αυτόματα, οπότε αναγκαστικά υφίστασαι τον εξευτελισμό της αναμονής ακόμη και για μία ώρα ή και παραπάνω. Λόγω έλλειψης προσωπικού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασάντ στο SDF-YPG:

" Οι ΗΠΑ δεν θα σας προστατεύσουν. Οι ΗΠΑ δεν θα σας προστατεύσουν στις καρδιές τους ή τους γύρους τους. Οι ΗΠΑ θα σας βάλουν στις τσέπες τους για να γίνετε ένα εργαλείο ανταλλαγής μαζί με τα δολάρια τους που άρχισαν να κάνουν. Αν δεν ετοιμαστείτε να υπερασπιστεί τη χώρα σας τότε θα γίνετε σκλάβοι για τους Οθωμανούς. Κανένας δεν θα σας προστατεύσει εκτός από τη χώρα σας. Κανενας δεν θα σας υπερασπιστεί εκτός από τον Συριακό Αραβικό στρατό."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3ψηφιο για να ρουφιανεύεις καπνιστές και καταστηματάρχες ετοιμάζει ο Κικίλιας
Σας το είπα ότι άνοιξε η δουλειά του ρουφιάνου...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω πέσει και γω θύμα αγριογούρουνου...
7 σόδες ήπια για να συνέλθω αφού έφαγα την μισή σούβλα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικογενειακή παράδοση παραμένει ισχυρή στη χώρα. Το παιδί του γιατρού πρέπει να βγει γιατρός, του δικηγόρου δικηγόρος, του δεξιού ρουφιάνος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι περισσότεροι που υποστηρίζουν τα ΜΑΤ δεν έχουν έρθει ποτέ αντιμέτωποι με αναίτιες επιθέσεις ματατζηδων και άγρια καταστολή ούτε καν τους περνάει από το μυαλό πόσο μισος κουβαλάνε...
Σχολιο.- οποιος δεν εχει φαει γκλοπια στα πλευρα... πιπερι στη μουρη... να ναι πεσμενος και να τον ποδοπατουν δεν εχει ιδεα...
Σχολιο.- μη το λες αυτό. Κι εγώ που δεν τα χω πάθει ο ίδιος αυτά που λες, δεν τα χω δει να γίνονται μπροστά στα μάτια μου?? Κι αν ακόμη δεν τα χα δει ο ίδιος, δεν θα τα βλεπα σε τόσα και τόσα βίντεο στο διαδίκτυο. Τι να πει κανείς? Άμα ξέρεις, ξέρεις...δεν γίνεται να ξεχάσεις. Και το μίσος το χει κανείς μέσα του και το κουβαλάει.
Σχολιο.- Ειδικά αυτό το αναιτιο πονάει πολύ , πάρα πολύ , και το λέω υπεύθυνα , είναι ζώα άγρια , δεν έχουν καμία ηθική αναστολή .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά τα σκάτινα "δικαιωματιλίκια..αυτοπροσδιορισμού"..δεν άκουσα να πήραν( ίσως μόνον μπύραν)θέση για τις κλειτοριδεκτομές παντού!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μεσογείων ακούς ραδιόφωνο, να κλάψεις ή να γελάσεις;
Σήμερα υπήρχε μια δίκη...
Ένας μεγαλοεπιχειρηματίας (Ο Γιαννακοπουλος) δικαζόταν για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά ενός αθλητή (του Σπανουλη). Ανάμεσα στους άλλους χαρακτηρισμούς ήταν και οι ευχές να πάψουν να ζουν (!) τα παιδιά (!!!) του αθλητή!
Η δίκη είχε αναβληθεί μέχρι τώρα 7 (!!!) φορές! Σήμερα αναβλήθηκε για 8η(!) Φορά για το 2020 καθώς η δικηγόρος του μεγαλοεπιχειρηματία προσκόμισε χαρτί από νοσοκομείο που συνιστούσε " διήμερη" ξεκούραση (!!!) στον ... κουρασμένο επιχειρηματία...
Υγιής επιχειρηματικότητα...
Σχολιο.- Για Μαρινακη και για No politica καλά όλα ; Αποκατασταθηκε η κανονικότητα στη χώρα που είπε ο Προεδρος;
Σχολιο.- σε μένα το λες; Δεν χρειάζεται τόσο άγχος... Τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη, το παραμύθι πως υπάρχουν όμορφα λυπάμαι δεν ισχύει



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε τι ισλαμοφοβια? Για αντε ρωτα την μ. Βρετανια, την σουηδια, την ιταλια κ γαλλια για το ισλαμ.. Ολοι σας γραφετε, αλλα οταν τα ζησετε θα ειναι διαφορετικά. Οχι αλλο κάρβουνο
Σχολιο.- να πας στην Αγγλία που σου λέει να τις νιώσεις και στο πετσί σου! Άλλη η χάρη της ζωντανής εμπειρίας κι άλλη της θεωρίας...
Σχολιο.- η κατάσταση στην Αγγλία και στην Γαλλία, και λογω αποικιοκρατικου παρελθοντος όπως ειπες,  έχει ξεφύγει σε μεγαλύτερο βαθμό ίσως απ'ότι στην Γερμανία, όπου φυσικά έχουν ήδη δρομολογηθεί τα χειρότερα, αλλά δεν έχουν έρθει ακόμη. Αν δεν δέχεσαι την ισχύ της εμπειρίας αυτής, παρά μόνο της θεωρίας, τα συμπεράσματα που θα βγάζεις θα είναι λόγια του αέρα.
Σχολιο.- Αγγλια δεν εχω παει γενικα.Γαλλια δεν εχω παει προσφατα.Γερμανια εχω παει προσφατα.Αν δεν τα δω με τα ματια μου δεν μπορω.Ομως συχνα για μενα η βαρβαροτητα σχετιζεται με την αμαθεια,την ακραια φτωχεια,τις προκαταληψεις,την απαιδευσία και τα συναφή
Σχολιο.- οχι, δεν πιστευω οτι ταυτίζεσαι. Ομως κι εσυ παρασυρεσαι απ τα αριστερα σου συναισθήματα που προτασσουν την δηθεν ανεκτικότητα στο παραλογο. Και να σημειώσω, οτι εισαι απο τους λίγους καλοπροαιρετους
Σχολιο.- Δεν ειμαι ανεκτικος στο παράλογο.Είμαι ανεκτικός στο διάλογο και όχι στον παραλογισμό από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.Πιστεύω στην δημιουργική δύναμη της επιστήμης,στην ζωντανή κριτική δύναμη της σκέψης ενός καθολικά σκεπτόμενου πολιτικού όντος,το οποίο οφείλει να είναι ο άνθρωπος κρατώντας την ανθρωπιά του σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης,βαρβαρότητας και παραλογισμού.Για μένα ό,τι κάνει ο άνθρωπος πρέπει να εξετάζεται πολυπαραγοντικά,ενώ αν ένα σύνολο ανθρώπινων πραξεων και συμπεριφορών είναι απάνθρωπο,βάρβαρο και εμποδίζει την εξέλιξη και την ανθρώπινη αυτοδιάθεση με βρίσκει απέναντι.
Σχολιο.-  Είναι πολύ δύσκολο για τον κοινό νου να ακροβατήσει μεταξύ μιας ακροδεξιάς ρατσιστικής απερίσκεπτης ρητορικής ότι "θα μας φάνε ζωντανούς οι λαθροπίθηκοι" και μιας απολύτως ανεύθυνης (και εν πολλοίς τυχοδιωκτικής στάσης μιας απάτριδος/μηδενιστικής Αριστεράς που ευαγγελίζεται χέρι χέρι με την εξίσου εθνομηδενιστική νεοφιλελεύθερη και υποτελής Δεξιά τα "ανοικτά σύνορα". Πόσο μάλλον όταν οι δεύτεροι από την μια μιλάνε για ανοικτά σύνορα κι από την άλλη όταν είναι κλειστά προς τα έξω το βουλώνουν (προφανέστατα φοβούμενοι μην χάσουν το μεροκάματο τους στις ΜΚΟ)....
Όσο όμως το πρόβλημα θα μεγαλώνει το πρώτο αφήγημα θα δυναμώνει σπρώχνοντας σε αιματοκύλισμα την Ελληνική (και όχι μόνο) κοινωνία. Να'στε σίγουροι γι'αυτό...Η λύση? Απλή. Δεχόμαστε ποσοστιαία πληθυσμιακά (max 5%) και με βάση το ΑΕΠ της χώρας όσους μπορούμε και ανοίγουμε τα βόρεια σύνορα μας για τους πλεονάζοντες. Αν δεν το δεχτεί αυτό η ΕΕ τότε ας βγούμε από την συνθήκη Σέγκεν σε πρώτη φάση κι από την ίδια την ΕΕ σε δεύτερη. Το πρόβλημα δεν είναι απλό, καθόλου απλό και καθόλου τυχαίο. Πρόκειται περί οργανωμένου και κολοσσιαίου εγκλήματος




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αντικαθεστωτικοί της Συρίας εκτός από τους Ταλιμπάν, είναι ενεργούμενα της Τουρκίας. Σ΄αυτούς δίνουμε άσυλο στην Ελλάδα ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Ασάντ προειδοποιούσε τους Κούρδους: Οι ΗΠΑ θα σας «πουλήσουν»
7/10/2019
Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ προειδοποιούσε πως η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να προστατεύσει τις οργανώσεις εκείνες που εξαρτώνται από την προστασία της, εννοώντας τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία.
«Λέμε σ’ εκείνες τις οργανώσεις που στοιχηματίζουν στους Αμερικανούς, οι Αμερικανοί δεν θα σας προστατεύσουν», δήλωσε ο Άσαντ χωρίς να τις κατονομάσει. «Οι Αμερικανοί θα σας βάλουν στην τσέπη τους ώστε να γίνετε εργαλεία στην ανταλλαγή και έχουν αρχίσει να το κάνουν».
«Κανένας δεν θα σας προστατεύσει εκτός από το κράτος σας», πρόσθεσε στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του. «Αν δεν προετοιμαστείτε οι ίδιοι για να υπερασπισθείτε τη χώρα σας, θα γίνετε σκλάβοι της Τουρκίας».
Η προειδοποίηση Ασάντ σήμερα, με την αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων, βγήκε πραγματική.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχίζουν τα φουσκωτά με μαχαίρια και δεν θα έχουμε σε λίγο να περάσουμε εμείς απέναντι.....!
Δείτε ποιοί είναι οι "καημενοι" λαθρομετανάστες ....βγαίνουν και με μαχαίρια στα χέρια , σκίζουν και τις βάρκες φτιάχνουν και το μαλακι μέσα στην τρελή χαρά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ
 Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 14:22
Είναι ξεκάθαρο. Αν ο υπουργός Υγείας και το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ εγκρίνουν τη μετάβαση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστώνη για θεραπεία, το παιδί θα σωθεί. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.
Η θεραπεία με ενέσιμο σκεύασμα στην Αμερική είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων, τον περίφημο FDA. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η θεραπεία αυτή είναι επιστημονικά θεμελιωμένη με αναλύσεις, εργαστηριακά πειράματα, μελέτες και άρα με δημοσιεύσεις που καταχωρούνται στη διεθνή βιβλιογραφία. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις μιας γραφειοκρατίας, η οποία δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί σε κοινωνικά αποδεκτή και ανθρώπινα ανεκτή βάση αυτήν την υπόθεση.
Πρόκειται, επίσης, για μία ανεύθυνη πολιτικά και κοινωνικά συμπεριφορά του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κλείνει μάτια και αφτιά μπροστά στην εξόφθαλμη απανθρωπιά του γραφειοκρατικού μηχανισμού που χρησιμοποιείται και ως άλλοθι.
Ο πατέρας του Παναγιώτη Ραφαήλ μίλησε αποκαλύπτοντάς το παρασκήνιο της υποκρισίας που κυριαρχεί όχι μόνον στην πολιτική και κρατική γραφειοκρατία των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και στην ίδια τη δημοσιογραφία. Δημοσιογράφοι και καναλάρχες υπακούουν στις τηλεφωνικές εντολές άνωθεν για να «πνίξουν» το θέμα, όπως καταδεικνύεται από τις πράξεις τους.
Ο Παναγιώτης Ραφαήλ πρέπει να μεταβεί στις ΗΠΑ. Η θεραπεία μπορεί να παρασχεθεί μόνον έως την ηλικία των 24 μηνών. Ο μικρός Παναγιώτης είναι ήδη 18 μηνών. Ο χρόνος κυλά αμείλικτος. Δεν υπάρχουν περιθώρια.
Ο Παναγιώτης Ραφαήλ, ο οποίος είναι μόλις 18 μηνών, πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, γονιδιακής μορφής. Αυτή η ασθένεια εμφανίζεται με διάφορους τύπους. Ένας από αυτούς είναι και εκείνος που «χτύπησε» σε βρεφική ακόμη ηλικία τον σημερινό ευρωβουλευτή και επιστήμονα Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
Ο Παναγιώτης Ραφαήλ όμως είναι ακόμη πιο άτυχος, διότι έχει προσληφθεί από τον τύπο «1» της ασθένειας αυτής. Είναι επίσης άτυχος, διότι κατοικεί στην Ελλάδα, όπου η γραφειοκρατία και, για να μη μασάμε τα λόγια μας, οι ίδιοι οι γραφειοκράτες που έχουν όνομα και επίθετο, Α.Φ.Μ. και αριθμό ταυτότητας, δεν βοηθούν τους πολίτες-γονείς όταν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.
Αντίθετα, λες και ωθούμενοι από κάποια περίεργα ένστικτα κάνουν τα πάντα για να ορθώσουν εμπόδια και να αφήσουν τα προβλήματα αυτά άλυτα. Μόνο που από πίσω από τα άλυτα αυτά προβλήματα καραδοκεί ο θάνατος.
Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι τυχερός μέσα στην ατυχία του, διότι γεννήθηκε το 2018, οπότε άρχισε να εφαρμόζεται για πρώτη φορά μία συμβατική θεραπεία, η οποία, αν μη τι άλλο, επιτρέπει στο μωρό να διατηρείται στη ζωή και τα συμπτώματα να είναι σχετικά υπό έλεγχο. Είναι επίσης τυχερός, διότι πριν από λίγο καιρό στις ΗΠΑ ο οργανισμός FDA (Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων της Αμερικής) ενέκρινε τη χρήση ενός σκευάσματος σε ενέσιμη μορφή που χορηγείται εφάπαξ αλλά σε μωρά μέχρι 24 μηνών.
Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι 18 μηνών. Του εναπομένουν δηλαδή τέσσερις μήνες, ώστε να συμφωνηθεί η διακομιδή του σε κλινική των ΗΠΑ, να του χορηγηθεί η ένεση, να παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιο διάστημα για νοσηλεία και στη συνέχεια να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση.
Το ενέσιμο αυτό σκεύασμα είναι πολλά υποσχόμενο. Στη διεθνή βιβλιογραφία καταγράφονται περιπτώσεις όχι απλώς ανατροπής της πορείας της νόσου αλλά και ίασης. Υπάρχουν παιδάκια στα οποία χορηγήθηκε το σκεύασμα και τώρα περπατούν. Η ασθένεια, όπως είπαμε, είναι γονιδιακή. Ονομάζεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι και πρόκειται για μία σπάνια, εκφυλιστική και μέχρι πρόσφατα καταληκτική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής, με προσδόκιμο επιβίωσης τα 2 χρόνια.
Το σκεύασμα που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή είναι επί της ουσίας ένας ιός στο εσωτερικό του οποίου έχει θωρακιστεί το στέλεχος του γονιδίου που λείπει στον οργανισμό. Σε μωρά μέχρι 24 μηνών μόλις χορηγηθεί ο ιός, αρχίζει να δρα και το γονίδιο ξεκινά να παράγει την απαραίτητη πρωτεΐνη που λείπει στον οργανισμό. Έτσι έχουμε την έναρξη αποκατάστασης της βλάβης. Το φάρμακο δεν μπορεί να χορηγηθεί σε μωρά άνω των 24 μηνών, διότι απλώς τότε το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον ιό-θεραπεία και τον σκοτώνει. Γι’ αυτό, αυτοί οι τέσσερις μήνες που απομένουν για τον Παναγιώτη Ραφαήλ είναι τόσο σημαντικοί.
Στην αρχή όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους γονείς του παιδιού. Και τα συμβούλια και τα διαβούλια συνεδρίασαν για να αποφασίσουν τελικά πως λόγω «βιβλιογραφίας» απορρίπτεται το αίτημα να καλυφθούν τα έξοδα θεραπείας του Παναγιώτη Ραφαήλ στην Αμερική από το ελληνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα υγείας.
Ω του θαύματος, στο άλλο άκρο του ελληνισμού, στη μικρή Κύπρο, ένα άλλο μωρό της ίδιας ηλικίας και με την ίδια ασθένεια έτυχε μιας εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης από το κράτος. Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου ήρθε σε απευθείας συνεννόηση με την εταιρεία παρασκευής του φαρμάκου στην Αμερική, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμφωνία και για τη θεραπεία του ασθενούς και για τη νοσηλεία και σε τιμή μάλιστα πολύ χαμηλότερη από αυτές τις οποίες μπορεί να επιτύχει ένας ιδιώτης.
Όλα αυτά όμως στη μικρή Κύπρο, διότι στη μεγάλη Ελλάδα τα πράγματα πάντοτε εξελίσσονται ανάποδα. Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας στην αρχή (κυρίως προεκλογικά) ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση, στη συνέχεια όμως «ξέχασε» τον Παναγιώτη Ραφαήλ, διότι απλώς ανακάλυψε ότι το φάρμακο το κατασκευάζει στην Αμερική μία θυγατρική εταιρεία της Novartis.
Λες και το μωρό φταίει για το πολιτικό σκέλος μιας υπόθεσης που έχει αρχίσει πριν καν αυτό γεννηθεί και που, αν συνεχίσει η ελληνική γραφειοκρατία να το αγνοεί, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά το μοιραίο τέλος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Ο πατέρας του Παναγιώτη Ραφαήλ, κ. Γιώργος Γλωσσιώτης, μίλησε για τον Γολγοθά που ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες και για τη γιγαντιαία προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου η Πολιτεία επιτέλους να τον ακούσει και να φροντίσει για τη θεραπεία του παιδιού του. Όπως λέει, την ερχόμενη Τετάρτη το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο θα εξετάσει και πάλι το αίτημα για τη μεταφορά και τη νοσηλεία του μικρού. Αν το απορρίψει, άλλη ευκαιρία δεν πρόκειται να υπάρξει.
Παράλληλα, οι γονείς του Παναγιώτη Ραφαήλ έχουν απευθύνει κάλεσμα βοήθειας και μέσω του Facebook και της σελίδας που έχουν δημιουργήσει, η οποία φέρει το όνομα «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ».  Σε αυτή αναλύουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μικρός και ζητούν από τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθειά τους με όποιον τρόπο μπορούν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολέμιοι της Γκρέτα Τούνμπεργκ κρέμασαν ομοίωμά της σε γέφυρα της Ρώμης
 Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 10:08
Ακόμη ένα συμβάν ήρθε να προστεθεί στις επιθέσεις που δέχεται το κορίτσι-σύμβολο της σύγχρονης ηλιθιοτητας δηθεν υπέρ του κλίματος (απατεωνια της καθεστικιας ταξης του καπιταλιστικου συστηματος), η Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Άγνωστοι κρέμασαν σε ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο μία κούκλα με πλεξούδες που αναπαριστούσε τη 16χρονη Σουηδή κοπελα που προβαλει το διεθνες καπιταλιστικο συστημα που καταστρεφει το περιβαλλον, για το οποιο συστημα η κοπελιτσα δεν μιλαει καθολου, ενώ οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να κατεβάσουν το ζοφερό ομοίωμα βρήκαν πάνω του καρφιτσωμένο μήνυμα που έγραφε «Greta is your God» («Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας»).
Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα που προέβη σε αυτήν την κίνηση και έχει τη ονομασία «Οι Ξύπνιοι» ανέλαβε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια με αναρτήσεις της στο Facebook και στο Twitter: «Κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις» ανέφεραν.
Μάλιστα, φαίνεται ότι και η επιλογή της γέφυρας δεν έγινε τυχαία, καθώς ονομάζεται «Ισαάκ Νιούτον» προς τιμήν του «πατέρα» της θεωρίας για τη Βαρυτική Έλξη και θεωρούμενου ως ιδρυτή της μοντέρνας Φυσικής. Η πράξη αυτή, δειχνει την αφοσιοση της ομαδας  στην ίδια την ιδέα της Επιστήμης, αποτελεί και μία υποστηριξη του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, που λανσαρει η Γκρετα, η μαλλον αυτή που την βαζουν. Πολλοι περιβαλοντολογοι ακτιβιστες εχουν δολοφονηθει, το συστημα προβαλει την Γκρετα, η οποια λεει μονο ότι της εχουν πει, αλλιως δεν ανοιγει το στομα της.
Η κατεστημενη δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι, που αποτελει μερος του συστηματος που καταστρεφει το περιβαλλον, ειχε το θρασσος και χαρακτήρισε το γεγονός ως «πράξη ντροπής». «Εκφράζουμε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ και στην οικογένειά της την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το Κλίμα δεν κάμπτεται» ειχε το θρασσος να επισημαίνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο άλλος αληταρας ξεφτιλας επικεφαλής των Ιταλών Σοσιαλδημοκρατών, Νικολά Ζινγκάρτι, ο οποίος ειχε το θρασσος και αυτος και καταδίκασε τη «μακάβρια βία» που προωθούν οι ενορχηστρωτές της απαράδεκτης πράξης. «Αυτοί είναι ανίκανοι να σέβονται ιδέες με τις οποίες διαφωνούν» κατέληξε. Ενώ ο αληταρας κωλοφασιστας σοσιαλδημοκρατης σεβεται των αλλων τις ιδεες, (γιαυτο δεν τις αφηνει να ακουστουν), και τη δημοκρατια (που την εχει καταπατησει και ξεφτιλισει).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Μειώσεις στα βασικά διατροφικά αγαθά κήρυξε ο υποψήφιος για την προεδρία Αλβέρτο Φερνάντες
 Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 10:11
Προτεραιότητα της κυβέρνησής του σε περίπτωση νίκης θα είναι οι μειώσεις των τιμών στα βασικά αγαθά εξήγγειλε ο περονιστής υποψήφιος για την προεδρία στην Αργεντινή Αλβέρτο Φερνάντες.
Αυτό συνεπάγεται τον έλεγχο στις τιμές στα προϊόντα και τη δημιουργία ενός Ομοσπονδιακού Συμβουλίου κατά της Πείνας, που θα υπάγεται στην κυβέρνηση.
Ο Φερνάντες κήρυξε τον «πόλεμο κατά της πείνας» σε εκδήλωση στη Γεωπονική και Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Μπουένος Άιρες, πλαισιωμένος από προσωπικότητες όπως ο νομπελίστας Ειρήνης Αδόλφο Πέρες Εσκίβελ, ο ακτιβιστής Χουάν Γκραμπουά, η επικεφαλής του κινήματος των «Γιαγιάδων της Πλατείας του Μαΐου» Εστέλα ντε Καρλότο και άλλους συνδικαλιστές ηγέτες.
Ο υποψήφιος για την προεδρία χαρακτήρισε σκανδαλώδες το γεγονός πως η Αργεντινή, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες σε διατροφικά προϊόντα, δεν δύναται να θρέψει επαρκώς περίπου 14 εκατ. πολίτες της (από τα 45 εκατ. που είναι ο πληθυσμος της Αργεντινης) και πως οι τιμές σε βασικά προϊόντα, όπως το ψωμί και το γάλα, είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με άλλες χώρες. Ένα λίτρο γάλα στην Αργεντινή κοστίζει όσο στην Ισπανία, όπου όμως το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι διπλάσιο από τη νοτιοαμερικανική χώρα.
Μολονότι το κοινοβούλιο ψήφισε μία νομοθεσία για τη διατροφική έκτακτη ανάγκη, ο Φερνάντες επεσήμανε πως αυτό δεν είναι αρκετό. Οι τελευταίες στατιστικές, που συμπεραίνουν ότι περισσότεροι από το 35% των Αργεντινών και ο μισός ανήλικος πληθυσμός κάτω των 15 ετών δεν δύνανται να διατραφούν επαρκώς, έχουν σημάνει συναγερμό στη χώρα.
Ο Φερνάντες αναφέρθηκε στην πιθανότητα να εκδοθεί μία κάρτα για πρόσβαση σε τρόφιμα -εν είδει δελτίου σίτισης- και υπόσχεται να ενισχύσει τις μικρές επιχειρήσεις και τα επονομαζόμενα «κέντρα λαϊκής οικονομίας», που ασχολούνται με την παραγωγή τροφίμων. Ο Φερνάντες ανακοίνωσε πως η εταιρεία σπόρων Syngenta θα δωρίσει στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής το 1% της παραγωγής της και κάλεσε σε ανάλογες δωρεές κι άλλους ομίλους.
Ελλείψει ενός σαφούς προγράμματος για την οικονομία, ο περονιστής υποψήφιος έχει εξαγγείλει διάφορες προτάσεις για κοινωνικές επενδύσεις. Για αυτόν τον λόγο προτείνει τη μείωση των υψηλών φόρων (80%) που πληρώνουν για τις συναλλαγματικές στις τράπεζες οι συμβαλλόμενοι και τη διάθεση των ποσών αυτών σε κοινωνικά έργα, μολονότι δεν εξηγεί πώς θα αποφευχθεί να μετατρέπονται τα τραπεζικά αποθεματικά σε δολάρια, προκαλώντας την υποτίμηση του πέσο.
Επίσης, ο Φερνάντες προτείνει αύξηση του φόρου περιουσίας, που στην Αργεντινή επιβάλλεται σε όποιον η περιουσία του ξεπερνά σε αξία τα 33.000 δολάρια (δύο εκατ. πέσος). Οι συνεχείς υποτιμήσεις έχουν επεκτείνει στο σύνολο της μεσαίας τάξης μία φορολογία, που όταν εισήχθη το 1991 αφορούσε στην προσωπική περιουσία που ξεπερνούσε τα 100.000 δολάρια. Ο νυν νεοφιλελε ακροδεξιος πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι είχε υποσχεθεί να την καταργήσει, καθώς αποτελεί μόλις το 0,5% των δημοσιονομικών εσόδων, όμως εν τέλει δεν το έπραξε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίθετη στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την Άγκυρα η Τεχεράνη
 Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 09:57
Την αντίθεση της Τεχεράνης στην ανάληψη από την Τουρκία στρατιωτικής δράσης στη Συρία εξέφρασε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο άνδρες επί τάπητος τέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία, επισημάνθηκε στην ανακοίνωση του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.
«Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επέμεινε στην ανάγκη να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, εξηγώντας ότι η επιχείρηση της Τουρκίας σε αυτήν την περιοχή θα είναι προσωρινή» σημείωσε το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών και αναφορικά με τον Ιρανό ΥΠΕΞ πρόσθεσε: «Από τη μεριά του ο Ζαρίφ εξέφρασε την αντίθεση (του Ιράν) στην (τουρκική) στρατιωτική δράση και ζήτησε να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Συρίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στη χώρα αυτή».
«Στη συνομιλία του με τον Τούρκο ομόλογό του ο Ζαρίφ εκτίμησε ότι "η συμφωνία των Αδάνων είναι το καλύτερο μέσο ώστε Συρία και Τουρκία να απαντήσουν στις ανησυχίες τους"» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο: Μετέτρεψαν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου σε hot spot - 1.500 μετανάστες κοιμούνται με ασθενείς
 4 Οκτωβρίου 2019, 19:00
Οι συνδικαλιστές νοσοκομειακοί τονίζουν ότι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου νοσηλεύονται 154 ψυχικά πάσχοντες, ενώ φιλοξενούνται 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες
Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης, τόσο για τους ασθενείς όσο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.
Οι συνδικαλιστές νοσοκομειακοί τονίζουν ότι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου νοσηλεύονται 154 ψυχικά πάσχοντες, ενώ φιλοξενούνται 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το hot spot της Λέρου βρίσκεται σε κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, ενώ δίπλα είναι η Ναυτική Βάση.
«Τώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει για την μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά επιβεβλημένη είναι η λήψη απόφασης για κατάργηση του hot spot που στεγάζεται σε κατάλληλα κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πρόσκαιρη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στο hot spot εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Παρά ταύτα, «σταδιακά εξελίχθηκε σε ανοικτή δομή φιλοξενίας» στην οποία, όπως αναφέρουν, «με το ζόρι χωράνε 750 άτομα και τώρα φιλοξενούνται πάνω από 1.500».
Σύμφωνα με την καταγγελία, Στην αρχή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βρίσκονται τα νοσηλευτικά τμήματα στα οποία περιθάλπονται 154 ασθενείς ψυχικά πάσχοντες, στη μέση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου είναι η ανοικτή δομή φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων και αμέσως μετά η Ναυτική Βάση με σημαντικές υποδομές της εθνικής μας άμυνας.
«Συνεχώς φθάνουν νέοι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται πια σε τρία κτήρια εντελώς ακατάλληλα, ετοιμόρροπα όπως διέγνωσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Στο hot spot γίνονται επεισόδια μπροστά στους ασθενείς, παρενοχλούνται οι ασθενείς, (σ.σ. από τους μεταναστες) μπαίνουν φωτιές, δρουν ανεξέλεγκτα, αναπτύσσονται παραβατικές συμπεριφορές (σ.σ. από τους μεταναστες) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των νοσηλευόμενων ασθενών. Οι συνθήκες υγιεινής (σ.σ. των μεταναστων) απαράδεκτες» τονίζεται στη συνέχεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ είναι ένας «άνευ σημασίας κατακτητής στη Συρία»
 Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, 19:28
Με δήλωσή του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, πυροδοτεί τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ, καθώς τις χαρακτήρισε ως έναν «άνευ σημασίας κατακτητή στη Συρία», ενώ παράλληλα ζήτησε τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, έπειτα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στη βορειοανατολική Συρία που ανοίγουν το δρόμο για μια τουρκική επίθεση.
«Οι ΗΠΑ είναι ένας άνευ σημασίας κατακτητής στη Συρία – μάταιο να επιδιώξει κανείς την άδειά του ή να βασιστεί σε αυτόν για την ασφάλεια», ανέφερε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Ζαρίφ σε tweet του.
«Η επίτευξη ειρήνης και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία θα γίνει μόνο μέσα από τον σεβασμό της εδαφικής της ακεραιότητας και του λαού της».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΔΝΤ δανειζει για να σωζει πιστωτες και όχι τα υπερχρεωμενα κρατη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Υγείας, Κικίλιας: «Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, όταν καπνιζουν, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη».
Για να δούμε. Πόσοι Μπογδάνοι υπάρχουν σε αυτή την χώρα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΗ
Ερχονται 30 χιλιάδες διακοπές ρεύματος
Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το κυβερνητικό σχέδιο «διάσωσης της ΔΕΗ», με τους εκβιασμούς προς τα λαϊκά νοικοκυριά που διατηρούν οφειλές στην επιχείρηση να κορυφώνονται το αμέσως επόμενο διάστημα. Χτες το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, ενώ μπορούν να πληρώσουν, συνεχίζοντας την αναπαραγωγή της άθλιας προπαγάνδας των τελευταίων χρόνων περί «μπαταχτσήδων», την οποία βεβαίως υπηρέτησε πιστά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ανέφερε ότι «δεν αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη», δίνοντας και την «υπόσχεση» ότι το πρόβλημα θα διορθώνεται...
Παρ' όλα αυτά, ο Κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος, αφού, όπως είπε, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, «η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί»...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Κυβερνητικές υποσχέσεις μετά από αιματοβαμμένες διαδηλώσεις
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Εντολή αποχώρησης του στρατού από σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης και μεγάλες πόλεις του σιιτικού νότου αναγκάστηκε να δώσει χτες ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Αντελ Αμπντελ Μάχντι, καθώς η βίαιη καταστολή λαϊκών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την 1η Οκτώβρη κατά της ανεργίας και της ανέχειας προκάλεσε το θάνατο άνω των 105 διαδηλωτών και τον τραυματισμό περίπου 6.000 άλλων.
Υποσχέθηκε ότι θα εφαρμοστεί πακέτο φιλολαϊκών «μεταρρυθμίσεων» και ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει «περισσότερες εγγυήσεις» προκειμένου να εκπληρώσει τα αιτήματα των διαδηλωτών. Παράλληλα, η διοίκηση του στρατού παραδέχθηκε ότι έκανε «χρήση υπερβολικής βίας» στη διάρκεια των συγκρούσεων με διαδηλωτές και ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες εμπλοκής.
Νωρίτερα, ο Ιρανός σιίτης ανώτατος ιερωμένος, Αλί Χαμενεΐ, κατηγόρησε «εχθρούς», που δεν κατονόμασε, ότι επιδιώκουν «να σπείρουν τη διχόνοια» στις σχέσεις της χώρας του με το Ιράκ. Διαπίστωσε πάντως ότι οι εχθροί αυτοί «απέτυχαν και η συνωμοσία τους δεν θα έχει αποτέλεσμα».
Το Σαββατοκύριακο, Ιρακινοί αξιωματούχοι των δυνάμεων καταστολής κατηγόρησαν «δολιοφθορείς» και «άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές» λέγοντας πως είχαν διεισδύσει στις διαδηλώσεις στοχοποιώντας διαδηλωτές και στρατιωτικούς.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Κλιμακώνεται ο αγώνας των απεργών στην GM
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Ο απεργιακός αγώνας δεκάδων χιλιάδων αποφασισμένων εργατών στην αυτοκινητοβιομηχανία «General Motors», που σε βάρος του μόχθου τους έβγαλε τα τελευταία χρόνια κέρδη άνω των 35 δισ. δολαρίων, συνεχίζεται, μπαίνοντας χτες στην τέταρτη βδομάδα.
Οι εργάτες παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, ενάντια και στις προσπάθειες συμβιβασμού από την ηγεσία του συνδικάτου. Οπως δηλώνουν, δεν πρόκειται να ανεχτούν να δουλεύουν αναγκαστικά 10ωρα, μερικές φορές ακόμη και επτά μέρες τη βδομάδα, ξεχνώντας αργίες, Σαββατοκύριακα και την απαραίτητη ώρα με τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Η ηγεσία του συνδικάτου τους, United Auto Workers (UAW), διά του αντιπροέδρου της, Τέρι Ντάιτς, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία, δήλωσε «απογοητευμένη» με τις «εντελώς απαράδεκτες» τελευταίες προτάσεις της GM για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Με τη συμμετοχή 50.000 εργαζομένων, αυτή είναι η μεγαλύτερη απεργία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε οποιαδήποτε αμερικανική βιομηχανία από το 2007, όταν είχαν απεργήσει για τελευταία φορά οι εργαζόμενοι στην GM. Εκείνη η απεργία όμως διήρκεσε λιγότερο από τρεις μέρες, ενώ αυτή βρίσκεται στην 21η μέρα της. Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν και τα καναδικά και μεξικανικά εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, με εκατοντάδες εργαζόμενους να ωθούνται από την εταιρεία σε αναγκαστική αργία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μη μας εξοργίζετε!

Κάποιοι – άθλιοι «πολιτικώς ορθοί» – κουνάνε το δάχτυλο στην συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού και ρωτάνε;
- Ξεχάσατε πως και οι Έλληνες υπήρξαν κάποτε και πρόσφυγες και μετανάστες;
Δηλαδή εξομοιώνουν την τραγωδία του Ελληνισμού τον 20ο Αιώνα με την …«μπίζνα» της λαθρομετανάστευσης σήμερα!
Ε λοιπόν, επειδή συμβαίνει να είμαι γόνος ΚΑΙ προσφύγων (από τη Μικρά Ασία) ΚΑΙ μεταναστών, κι επειδή μεγάλωσα με ιστορίες ΚΑΙ από την προσφυγιά του 1922 ΚΑΙ από τη μετανάστευση (όλα τα επόμενα χρόνια, και αλλεπάλληλες φορές μάλιστα), ΔΕΝ δέχομαι καμία «εξομοίωση», με αυτό που βιώνει η... Ελλάδα σήμερα. Καμία απολύτως!
Κι όσοι επιχειρούν τέτοιους «παραλληλισμούς», προσβάλλουν βάναυσα της μνήμη των γονέων και των παππούδων μας.

Πρώτον, οι παππούδες μας, όταν ήλθαν με την ψυχή στο στόμα στην Ελλάδα, από τον Πόντο και τη Σμύρνη και την Καππαδοκία, από την Έφεσο, την Αλικαρνασσό, το Τσανάκαλε, την Ινέπολη, την Προύσα, τα Μουδανιά και την Ανατολική Θράκη, ήλθαν για να σωθούν από τους Τούρκους που τους κυνηγούσαν γιατί ήταν Έλληνες!
Η ήττα του Ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία τους υποχρέωσε να ξεριζωθούν.
Τότε η χώρα που τους υποδεχόταν – η Ελλάδα - είχε ευθύνες για τον ξεριζωμό τους.
Τώρα η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη για όσους της έρχονται.
Οι περισσότεροι των οποίων δεν τρέχουν να σωθούν από κανένα – ούτε από το Μαρόκο, ούτε από την Τυνησία, ούτε από την Αλγερία, ούτε από το Πακιστάν!

Δεύτερον, όταν οι πρόγονοί μας έρχονταν στην Ελλάδα δεν άλλαζαν την κοινωνική και πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας! Ήταν Έλληνες και την έκαναν πιο Ελλάδα!

Τρίτον, όταν έρχονταν εδώ δεν τους έφερναν «διακινητές» με το αζημίωτο. Δεν υπήρχε κανείς να τους περιμένει και να τους τακτοποιεί και να εισπράττει και «πριμ» για κάθε κεφάλι. Έτρεχαν να σωθούν. Από δολοφονίες, αιχμαλωσία, βασανιστήρια και βιασμούς.
Η προσφυγιά τους ήταν αγώνας επιβίωσης. Δεν ήταν μπίζνα διακίνησης!
[Ούτε Διεθνής Σύμβαση προσφύγων υπήρχε το 1922 - έγινε πολύ αργότερα, το 1951…]

Τέταρτον, όλοι οι πρόγονοι μας είχαν μαζί τους επίσημα χαρτιά που πιστοποιούσαν την ταυτότητά τους. Κι αν κάποιοι δεν είχαν, αναγνωρίστηκαν από συγγενείς τους που έφεραν στοιχεία ταυτότητας και είχαν πλήρως ταυτοποιηθεί. Και το Ελληνικό κράτος της εποχής τους κατέγραψε όλους μέσα σε δύο-τρία χρόνια (κι ας έφταναν τελικά το 1,5 εκατομμύριο τότε!)
Δεν δήλωναν όλοι, όπως συμβαίνει σήμερα, ότι έχουν «χάσει τα χαρτιά» τους (ενώ κανείς δεν έχασε το κινητό του!).
Ούτε δήλωναν ψευδή στοιχεία, όπως κάνουν οι τωρινοί.
Ούτε δήλωναν ψεύτικες «οικογένειες» και ψεύτικα «παιδιά» (που μιλάνε διαφορετική γλώσσα από τους υποτιθέμενους «πατεράδες» τους)…
Ούτε βούλιαζαν μόνοι τους τις βάρκες τους για να το παίξουν μετά asylum seekers.
Καμία σχέση οι άνθρωποι που έφταναν τότε στην Ελλάδα για να σωθούν, με τους «λάθρο» που μας έρχονται τώρα.

Πέμπτον, οι πρόγονοί μας ήλθαν εδώ για να ριζώσουν! Όχι για να περάσουν transit και να πάνε μετά σε άλλη χώρα της αρεσκείας τους, όπως κάνουν οι σημερινοί «λάθρο». Γιατί αυτό τους υποσχέθηκαν όταν ξεκίνησαν από τις χώρες τους.
Όσοι μας έρχονται σήμερα – τουλάχιστον οι ενήλικες – ΔΕΝ πρόκειται να «ενσωματωθούν», γιατί:
Πρώτον είναι πολιτιστικά εντελώς διαφορετικοί από μας (δεν μπορείς να ενσωματώσεις σε δυτική κοινωνία, ομάδες νεοφερμένων που κάνουν κλειτοριδοεκτομή στα κορίτσια τους!) και
Δεύτερον, ΔΕΝ θέλουν να μείνουν εδώ! «Περαστικοί» νιώθουν…
Αλλού θέλουν να καταλήξουν. Γι’ αυτό ΔΕΝ είναι «ενσωματώσιμοι».

Έκτον, όσοι από τους προγόνους μας μετά το 1922 αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα και να ξενητευθούν στις ΗΠΑ, στον Καναδά - ή στην Αυστραλία αργότερα, δεν πήγαν παράνομα εκεί.
Πήγαν μέσα από επίσημα προγράμματα, ή μετά από «προσκλήσεις» συγγενών τους, και πάντα υπό τον έλεγχο των αμερικανικών ή καναδικών ή αυστραλιανών αρχών. Και οσοι πηγαν παρανομα τους γυρισαν πισω!
Στις ΗΠΑ μάλιστα υπήρχε το Ellis Island, όπου έμεναν οι νεοφερμένοι για κάποιο διάστημα απομονωμένοι, τους έκαναν εξονυχιστική έρευνα προσωπικών στοιχείων και έλεγχο υγειονομικής κατάστασης – κι αν κάτι δεν πήγαινε καλά τους έβαζαν στο επόμενο πλοίο να επιστρέψουν πίσω από εκεί που ήλθαν.
Κι αν κάποιοι έπαιρναν προσωρινή άδεια παραμονής κι ύστερα παραβίαζαν τους όρους της, τους επέστρεφαν πίσω άρον-άρον, χωρίς πολλά-πολλά…
Τι συγκρίνετε με τη σημερινή λαθρο-εισβολή;

Έβδομον, καμία χώρα υποδοχής μεταναστών δεν έχασε τον έλεγχο των αφίξεων. Ποτέ!
Σε καμία δεν πέρασε ο έλεγχος των καταυλισμών τους σε… αγνώστων λοιπών στοιχείων εξωχώριες ΜΚΟ!
Ποτέ δεν βγήκε τοπικός υπουργός να πει δημόσια: δεν μπορώ να μπω στον καταυλισμό, γιατί… δεν με άφησε η ΜΚΟ που τον ελέγχει!
Αυτό είναι ομολογία failed state – διαλυμένου κράτους!
Και η ΝΔ ευνόησε εξίσου με τον ΣΥΡΙΖΑ τις λαθρομεταναστευτικές στρατηγικές
Διότι αν δεν ελεγχθούν οι ΜΚΟ των διακινητών, δεν μπορεί να ελεγχθεί τίποτε…

Όγδοον, οι παππούδες μας ήταν είτε πρόσφυγες, είτε μετανάστες.
Κάποιοι ήταν ΚΑΙ πρόσφυγες ΚΑΙ μετανάστες…
Οι σημερινοί δεν είναι ΟΥΤΕ πρόσφυγες, ΟΥΤΕ μετανάστες!
Οι παππούδες μας, όσοι ήταν πρόσφυγες, αν μπορούσαν να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους, θα επέστρεφαν!
Τα «άγια χώματα» όπου γεννήθηκαν θυμούνταν πάντα και δάκρυζαν.
Οι σημερινοί «λαθρο» – στην συντριπτική τους πλειονότητα – μπορούν να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους και ούτε που το σκέπτονται!
Κάποιοι ήλθαν πράγματι, να εργαστούν – παράνομα…
Άλλοι ήλθαν να στήσουν κυκλώματα παράνομης διακίνησης– πάσης φύσεως.
Γι’ αυτό και πληρώνουν χιλιάδες δολάρια στους διακινητές, να τους φέρουν από τα βάθη της Ασίας ή από το άλλο άκρο της Αφρικής, στην Ευρώπη.
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν ή στο Μαρόκο;
Προφανώς δεν τα είχαν εκεί! Πώς τα ξεπληρώνουν;
Μόνο από λαθρεμπόριο ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.
Μ’ αυτές τις συμμορίες της λαθροδιακίνησης εξομοιώνετε τους προγόνους μας;
Οι παππούδες μας και οι γονείς μας που πήγαν μετανάστες, πήγαν και δούλεψαν σκληρά. Δεν πήγαν για να παίρνουν επιδόματα– με το «καλώς ήλθατε»!
Οι σημερινοί «λάθρο» παίρνουν περισσότερα απ’ όσο οι Έλληνες άνεργοι!
Κι έχουν προτεραιότητα στα δημόσια νοσοκομεία!

Ένατο: οι πρόγονοί μας που ήλθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα δούλεψαν στην Ελλάδα, της έδωσαν ζωή, κίνησαν την οικονομία της, έφτιαξαν επιχειρήσεις, κτήματα, ανέστησαν οικογένειες, έδωσαν στη χώρα δύναμη ανάπτυξης και ώθηση προκοπής.
Τι απ’ όλα αυτά θα δώσουν οι… αλαου-αχμπάρ, που έρχονται σήμερα περαστικοί για να φύγουν;
Οι προγονοί μας έζησαν εδώ ως Έλληνες και έβγαλαν Έλληνες. Κι όσοι μετά πήγαν μετανάστες δούλευαν και έστελναν λεφτά πίσω στην Ελλάδα.
Πόσοι από τους τωρινούς μετανάστες ήλθαν για να ζήσουν ως Έλληνες και να δουλέψουν για την προκοπή της χώρας;

Δέκατο: Η μείζων οικογένεια του παππού μου που έφτασε εδώ το 1922 – δηλαδή τα παιδιά τους, κυρίως – έβγαλαν έξη μεγαλόσταυρους ανδρείας, στους Πολέμους που ακολούθησαν:
Έναν χρυσό μεγαλόσταυρο μετά ξιφών, δύο αργυρούς μετά ξιφών, και τρείς σκέτους. Χώρια τα 12 θύματα για το Έθνος, τρεις στα πεδία των μαχών, και εννιά εκτελεσμένους επί Κατοχής λόγω συμμετοχής στην Αντίσταση, εκ των οποίων 4 νέες γυναίκες!
Ο άλλος παππούς μου ήταν ήδη στην Αμερική πριν το 1905. Το 1912-13 ήλθε εθελοντής μαζί με άλλους ομογενείς, με τον «Ιερό Λόχο» της Νέας Υόρκης!
Πολέμησαν ως χειροβομβιστές! Αποδεκατίστηκαν κατά 85%!
Οι περισσότεροι μίλαγαν ελάχιστα Ελληνικά (είχαν ξενητευθεί από τη Μικρά Ασία σε πολύ μικρή ηλικία).
Ο παππούς μου ήταν από τους ελάχιστους που επιβίωσαν, αν και βαριά τραυματισμένος. Έζησε μετά μια πλήρη και έντονη ζωή - πότε στην Ελλάδα πότε στις ΗΠΑ. Πέθανε το 1978. Στην κηδεία του μάθαμε για τα παράσημα που είχε πάρει «επ’ ανδραγαθία» κι αυτός (στη Μάχη του Σκρά). Ποτέ δεν μίλαγε γι’ αυτά.
Ο ξάδελφός του, (που τον βλέπαμε σπάνια, γιατί έλειπε κι αυτός στη Διασπορά) μας εξήγησε τότε:
--Δεν μίλαγε ποτέ για τα παράσημά του. Τι να πει; Το καθήκον του έκανε, όπως το ένιωθε…
Αυτούς τους ανθρώπους εξομοιώνουν τώρα με τις ροές την «λάθρο»;
Δεν ντρέπονται!

ΥΓ. Τα τρία τέταρτα των σημερινών Ελλήνων (πολλοί υπολογίζουν τα τέσσερα πέμπτα) έχουν καταγωγή είτε από πρόσφυγες είτε από μετανάστες. Είτε και τα δύο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά και τι θα πει μετανάστευση. Μεγαλώσαμε μέσα σε συγκλονιστικές αφηγήσεις, από ανθρώπους που τα έζησαν από πρώτο χέρι. Από ανθρώπους που θυμούνταν με λεπτομέρειες, δεκαετίες μετά, τα σπίτια και τα αρχοντικά τους, τα υποστατικά και τα παραθεριστικά τους, τους συγγενείς που τους είδαν να σφάζονται μπροστά στα μάτια τους, τα κειμήλια που άφησαν πίσω τους.
Όλα αυτά που έχασαν αλλά ποτέ δεν ξέχασαν!

Δεν υπήρχε οικογενειακή μάζωξη - Χριστούγεννα, Πάσχα, Καθαρά Δευτέρα, Δεκαπεντάγουστο ή ονομαστική εορτή - να μην παρακαλέσουμε, τα εγγόνια, κάποιον παππού - ή κάποια γιαγιά - να μας διηγηθεί κάτι από τα «άγια χώματα».
Στην αρχή άρχιζε πρόσχαρα. Μετά συνέχιζε συνεπαρμένα. Στο τέλος βούρκωνε.
Και κάθε φορά οι ίδιες διηγήσεις, διανθισμένες, όμως, με νέες λεπτομέρειες. Καμία φορά και εντελώς καινούργιες.
Λες κάτι σαν ψυχοθεραπεία για εκείνους. Ή σαν μάθημα Πατριδογνωσίας για «τα μικρά», για μας…
Αμέσως μετά έπιαναν το τραγούδι, για να εκτονωθούν. Με βιολί ο παππους και μαντολίνο η γιαγιά.
Και μας έφτιαχναν με ερωτικά Σμυρναίικα, ευρωπαϊκούς ήχους του Μικρασιατικού Ελληνισμού, κλείνοντας πάντα με το οργιαστικό εκείνο: «τικ-τικ-τίκιτικι τακ κάνει η καρδιά μου, σας σε βλέπω να διαβαίνεις…»
Και εκπληκτικές φωνές όλοι τους, ιδίως οι γυναίκες! (Στους φάλτσους είχε απαγορευτεί να τραγουδάνε…)
Μια μυσταγωγία χαρμολύπης, με φωτινά κατακόκκινα πρόσωπα ολόγυρά μας.
Δεν καταλαβαίναμε τότε γιατί ήταν τόσο ξαναμμένα. Μετά μεγαλώσαμε και καταλάβαμε…
Δεν ήταν απλώς η νοσταλγία. Ήταν ότι ξανάσμιγαν νοερά με ό,τι είχαν πάντα μέσα τους. Δεν βίωναν την απώλεια. Ξαναζούσαν το «χαμένο». Δεν αιμοραγούσε το τραύμα του ξεριζωμού.
Είχαν βγάλει καινούργιες ρίζες. Μπολιάζοντας τις μνήμες τους πάνω στις ψυχές των εγγονιών τους!
Μ’ αυτά μεγαλώσαμε.
Και θα μας πείτε τώρα, ότι έχουν καμία σχέση αυτά, τα συγκλονιστικά προσωπικά βιώματα, με την τωρινή μπίζνα της λαθρο-εισβολής;
Κάποιοι από μας έχουμε ξενητευθεί οι ίδιοι. Έχουμε κάνει μετανάστες για κάμποσα χρόνια της ζωής μας. Όχι μόνο για σπουδές. Αλλά και για εργασία. Έχουμε ζήσει μέσα σε υπερπόντιες μεταναστευτικές κοινότητες. Ελλήνων και όχι μόνο - και Ιταλών και Ιρλανδών και Εβραίων. Έχουμε χορέψει ταραντέλα σε Ιταλικούς γάμους. Έχουμε παραβρεθεί στο μυσταγωγία του river side dance, σε ιρλανδέζικα γλέντια. Έχουμε χορέψει και Klezmer, σε ξεφαντώματα της εβραϊκής Διασποράς. Ξέρουμε πολύ καλά και τι θα πει μετανάστευση! Το έχουμε βιώσει στο πετσί μας…

Θα μας πείτε τώρα, ότι έχει καμία σχέση η μετανάστευση με την λαθρο-εισβολή που βιώνει σήμερα η χώρα μας;
Αφήστε παιδιά. Είπαμε να συζητήσουμε ψύχραιμα.
Μη μας εκνευρίζετε.
Μη προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας! Κυρίως, μη προσβάλετε τις μνήμες των γονιών και τον προγόνων μας.
Μη μας εξοργίζετε! Να χαρείτε.
Γιατί και η υπομονή έχει όρια…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο φασίστας γερμανοτσολιάς είναι βολευτής...
Ο Μπογδάνος ξεπλένει και τον Τσολάκογλου...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=BU6aj6xRMSo




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια συγνώμη ρε τσογλάνια της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"! Τώρα η ανταρcia τι θα κάνουν;
Ο "αντιφασίστας, αντιιμπεριαλιστής κι αντιρατσιστής" Κωνσταντινου της Ανταρcia... για να πέσει ο "δικτάτορας" Άσαντ, στο πλευρό των αμερικανονατοϊκών μισθοφόρων...
Ακόμη το παίζει "αριστερός"...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=9KeLnr594vQ
Οι σύντροφοι της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", της "σοσιαλιστικής επανάστασης στη Συρία" σύμφωνα με τον "αντιρατσιστή" Κωνσταντίνου... τώρα έτοιμοι ναυπερασπιστουν να μην
σφάξουν οι Τουρκοι τους συντρόφους τους Κούρδους που ειχαν γινει λακεδες των αμερικανων...
"Μην μας εγκαταλείπετε" εκλιπαρούν, κλαίνε οι λακέδες των ιμπεριαλιστών και παρακαλούν τ' αφεντικά τους τους αμερικανους...
Τώρα ότι απέμεινε στην "αριστερά"-Σόρος και cia στην Ελλάδα, τι θα κάνει;
Θα παραμείνουν στο πλευρό της "σοσιαλιστικής εξέγερσης" των ισλαμοφασιστων εναντίον του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", που τώρα μακελεύουν τους Κούρδους λακεδες των αμερικανων, ή θα στρατευτούν στο πλευρό των λακέδων των ιμπεριαλιστών που δολοφόνησαν, βίασαν, έκλεψαν για χρόνια το πετρέλαιο της Συρίας και ήταν οι χωροφύλακες των αμερικανικών, ισραηλινών και γαλλικών στρατευμάτων στην κατεχόμενη βόρεια Συρία;
Μια συγνώμη ρε τσογλάνια της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"... για το ρόλο που παίξατε και παίζετε... Έστω λίγο πριν την πλήρη διάλυσή σας κι ενσωμάτωσή σας στο μαντρί του σοσιαλδημοκράτη Αλέξη...
Όταν οι λακέδες των ιμπεριαλιστών Κούρδοι κι "ελεύθερος συριακός στρατός" (FSA) πολεμούσαν εναντίον του "δικτάτορα" Άσαντ...
Οι "αριστεροι" Λαετζιδες νομίζουν πως θα ξεχαστούν τα γλέντια τους μαζί με τους δολοφόνους μισθοφόρους των ιμπεριαλιστών και την ανταρcia στην πλατεία Συντάγματος;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία... σαν σήμερα συλλαμβάνουν τον Τσε!
Θα τον δολοφονήσουν στις 9 Οκτώβρη 1967...
ΖΕΙ στην ψυχή όλων των αγωνιζόμενων λαών για Ανεξαρτησία και Λευτεριά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν το υποτιθέμενο autonome antifa κίνημα τείνει χέρι βοηθείας στους τραπεζίτες αλλά και στο κράτος-προτεκτοράτο που φορολογεί ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε, τότε τι άλλη απόδειξη θέλουμε ότι πρόκειται περί πρακτορίσκων της υπερεθνικής ελίτ που πολτοποιεί εθνική και οικονομική ανεξαρτησία για χάρη του 1%? Πρώτα στοχοποίησαν κάθε εθνοανεξαρτησιακό κίνημα κατά των μνημονίων μετά το κίνημα ενάντια στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και τώρα την μικροιδιοκτησία...Κανενα νοικι σε χερια ιδιοκτητη λενε… Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνωρίζει. Η πέμπτη φάλαγγα είναι εδώ και εκτείνεται από τα Εξάρχεια μέχρι τον Άδωνη και τον Μπογδάνο
Σχολιο.- Πρέπει να αποδομήσουν την μικροϊδιοκτησία πριν περάσουν στο αίτημα για τη στέγαση των εποίκων λαθρομεταναστων ισλαμοφασιστων.
Σχολιο.- Οι τραπεζες θα παρουν τις ιδιοκτησιες... 100ον τοσα δις τα κοκκινα δανεια, τι συζηταμε ? Και θα τα νοικιασουν σε ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες, που το νοικι θα το πληρωνουν λεει από την αποικιακη ΕυρωΕνωση, παλι δηλαδη από τα δικα μας τα λεφτα….
 Πως λοιπόν θα πουληθούν τα κόκκινα δάνεια, αν δεν επιδοτηθεί η στέγαση των λαθρομεταναστών σε κανονικά διαμερίσματα εντός πόλεων ?
Οι τραπεζες τα κοκκινα δανεια -αναμεικτα με τα εξυπηρετουμενα- τα πουλαν σε funds, σε υποπολλαπλασια τιμη της ονομαστικης τους αξιας ή αλλιως μπιρ παρα... Τα τουβλα βεβαια δεν εχουν απο μονα τους αξια. Οταν ομως ο Μητσοτακης θα φερει σε πρωτη φαση περι τους 60,000 λαθρομεταναστες στην ενδοχωρα για μονιμη στεγαστη σε αστικα διαμερισματα, τα ενοικια των θα ειναι επιδοτουμενα, δηλαδη η εισπραξη τους εγγυημενη. Ετσι τα τουβλα αποκτουν αξια, τα κοκκινα δανεια περιοριζονται, οι ισολογισμοι των τραπεζων βελτιωνονται, οι σαιλοκ κανουν τρελα συμφερουσες επενδυσεις, οι λαθρο ειναι μεσα στην τρελη χαρα, και οι αντιφαδες πρακτορες επισης...
Δηλαδη να χανω το σπιτι μου για να στεγαστει μεσα ο λαθρο απο το Πακισταν, ενω ο Σαιλοκ αγοραζει το δανειο μου μολις στο 10% με 20% της αξιας του. Αυτο λεν κι οι αντιφαδες... τι συζηταμε ?
Σχολιο.-  Δεν είναι καθόλου τρικυμια εν κρανιο των αντιφαδων – είναι απλως διατεταγμένη υπηρεσία
Σχολιο.- Οι αντιφα είναι σχεδόν όλοι παιδιά των ανώτερων τάξεων.Καποιοι από αυτούς είναι δογματικοι ανεγκεφαλοι που ντρέπονται και για την κοινωνική τους ένταξη και για την εθνική.Καποιοι άλλοι πάλι είναι πράκτορες υπηρεσιών..Πολλών και διαφόρων.Θυμιζω ότι είναι διεθνες ρεύμα και ότι στη Γερμανία κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις με την σημαία του Ισραήλ.
σχολιο.- Παντως autonome antifa λεγονται. Οχι ultra left antifa. Αυτοι που το 1985 λεγοντουσαν "αναρχοαυτονομοι".