Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Κυριακη 13 Οκτωβριου 2019


Έστι... Τρούμαν οφθαλμός,
ος τα πανθ' ορά...
ή άλλως πως
"εδώ τα καλά τα ΜΑΤ, τα ΣΥΡΙΖΑίικα"...

ΣΥΡΙΖΑίικη «πασοκίλα»
 11 Οκτωβρίου 2019

Επειδή, με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών το περασμένο Σάββατο (5/10/2019) στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, η «πασοκίλα» (*) του ΣΥΡΙΖΑ ξεχείλισε,
   κι επειδή η ίδια ΣΥΡΙΖΑίικη «πασοκίλα» εκδηλώθηκε με αναφορές και δηλώσεις των ΣΥΡΙΖΑίων ενάντια στην αστυνομική καταστολή που επιδεικνύει το κράτος της αμερικανοφροσύνης για την προστασία του αγάλματος του Τρούμαν,
   θυμίζουμε:
 Ηταν 16 Απρίλη 2018. Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι φοιτητές και οι μαθητές διαδήλωναν κατά της επίθεσης ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας ενάντια στη Συρία. Τότε και πάλι τα ΜΑΤ χτύπησαν. Τότε τα ΜΑΤ χτύπησαν και πάλι για τα… μάτια του Τρούμαν.
    Ηταν τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ…
(*) Ως «πασοκίλα» νοείται εκείνη η συμπεριφορά στην οποία επιδίδεται πας δημαγωγός της τελευταίας υποστάθμης
ο οποίος κανοναρχείται από την «ιδεολογία» του «άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα πιστευω, άλλα κάνω κι άλλα παριστάνω».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ
Μπήκε ως μισθοφόρος, με μισθό σε δολάρια στην αρχη με τουρκικες λιρες τωρα και με το δικαίωμα να βουτάει περιουσίες, να βιάζει και να δολοφονεί, στον λεγόμενο "Ελεύθερο Συριακό Στρατό", τον διαβόητο "FSA".
Με το που άρχισε η τουρκική επίθεση στην πατρίδα του τη Συρία όπως όλο αυτό το μισθοφορικό σώμα των κατσαπλιάδων βιαστών και δολοφόνων, βούτηξε τις τουρκικές λίρες, κότσαρε στη στολή μαζί με την τριάστερη αποικιοκρατικη σημαία (που εχει βαλει η Γαλλια στη Συρια) των μισθοφόρων και την τουρκική, και ξαμολήθηκε να λεηλατήσει, να βιάσει και να σφάξει.
Αλλά... δεν του 'κατσε η φάση. Αιχμάλωτος των Κούρδων εξευτελίζεται διεθνώς, με τη φωτογραφία του να κάνει τον γύρο του πλανήτη. Για να ξέρει ο κόσμος τι ακριβώς κουμάσια είναι διαχρονικά οι όπου γης ισλαμοφασιστες.
Σχολιο.- Αυτόν τον FSA δεν είναι που στήριζε φανατικά το ΣΕΚ, αλλα και το ΝΑΡ, δηλαδή εκ των κύριων συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?
Σχολιο.- Εκτέλεση καμία λύπη σε τέρατα
Σχολιο.- Σούβλα
Σχολιο.- Αυτο το κτήνος χρειάζεται βασανιστήρια μέχρι να του βγει η ψυχή.
Σχολιο.- Ας τον περιποιηθούνε όπως του πρέπει...
Σχολιο.- Κάνε το σωστο που είναι να κάνεις αθόρυβα .....
Σχολιο.- Τον Ρουπακιά μου θυμίζει φατσικος




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξέγερση κατά του ΔΝΤ στον Ισημερινό. Δεν είναι "πορτοκαλί"-made in USA, γι' αυτό και δεν θα παίζει στα αστικά μίντια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάπτυξη: Η μαζική δύναμη του Συριακού Στρατού φτάνει στα προάστια του Manbij εν μέσω αναφορών επικείμενης εξαγοράς
12/10/2019
Ένα τεράστιο αριθμό ενισχύσεων του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΑ) αναπτύχθηκε στα περίχωρα του Μανμπι στο βορειοανατολικό Αλέπο, εν μέσω αναφορών συνεχιζόμενων συνομιλιών με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας στην περιοχή.
Σύμφωνα με μια πηγή στο Αλέππο, ο Συριακός Στρατός ανέπτυξε μεγάλη δύναμη από την επαρχιακή πρωτεύουσα στα νότια προάστια του Manbij καθώς η κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με την SDF για την αποτροπή του ελέγχου της πόλης από τον τουρκικό στρατό και τους μαχητικούς συμμάχους.
Η πηγή δήλωσε ότι ο Συριακός Στρατός δεν θα επιτεθεί στην πόλη, αλλά ελπίζουν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία που θα τους επέτρεπε να εισέλθουν στον Manbij και να εμποδίσουν τον τουρκικό στρατό να επιτεθεί στην περιοχή.
Παρά τις απαιτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας για την απόρριψη των ειρηνευτικών συνομιλιών με την SDF, ο στρατός της Συρίας παρέμεινε σε επαφή με τους πρώτους καθώς επιζητούν ειρηνική είσοδο σε αυτούς τους τομείς.
Σχολιο.- Την Παρασκευή πάντως ιρανικές πολιτοφυλακές και δυνάμεις της Συριας σκοτώνονταν με τους Κούρδους στο Ντερ Ζορ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Aινσταιν ειπε: Δεν γνωριζω με τι ειδους οπλα θα γινει ο τριτος παγκοσμιος πολεμος, αλλα ο τεταρτος θα γινει με πετρες και ξυλα.
Ο Φιντελ Καστρο ειπε : δεν θα υπαρχουν τοτε, ουτε πετρες, ουτε ξυλα..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι πολύ καλο που ο λαος δεν καταλαβαινει πως λειτουργει το τραπεζικο και νομισματικο μας συστημα. Γιατι αν το καταλαβαινε, θα γινοταν επανασταση αυριο το πρωι
Henri Ford (1863-1947) Αμερικανος Βιομηχανος
Σχολιο.- Το τραπεζικό σύστημα έχει πάψει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε στην εποχή του.
Είναι 1εκ φορές χειρότερο.
Σχολιο.- Οι δισεκατομμυριουχοι αυξησαν τα κερδη τους με εκθεση του 2019 κατα 12% δηλαδη κερδισαν 2,5 δισεκ. δολαρια την ημερα παρακαλω εις βαρος του φτωχοτερου πληθυσμου του πλανητη 3,8 δισεκ. που μειωθηκε η οικονομικη του επιβιωση κατα 11%.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απελπισμένος και αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού Ραφαήλ-Παναγιώτη που πάσχει από Νωτιαία Μυική Ατροφία, αποκάλυψε σε χθεσινή εκπομπή στο κανάλι “Ε” ότι όχι μόνο έχει απορριφθεί από τον ΕΟΠΥΥ το αίτημα της οικογένειας να στηρίξει οικονομικά τη μετάβαση του παιδιού του στο εξωτερικό για τη λήψη γονιδιακής θεραπείας, αλλά έχει πέσει και γραμμή στους δημοσιογράφους να κουκουλωθεί το θέμα.
Συγκεκριμένα, ο πατέρας του μικρού κατήγγειλε ότι το θέμα της θεραπείας του παιδιού του δεν έχει παίξει σε κανένα μεγάλο κανάλι και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του ακόμη και προσωπικά σε δημοσιογράφους να επικοινωνηθεί το πρόβλημα προκειμένου να σωθεί το παιδί του, η απάντηση που έλαβε είναι ότι υπάρχει γραμμή να μην καλυφθεί το θέμα.
Πρόσθεσε τέλος, ότι δεν έχει λάβει κανένα τηλέφωνο, ούτε από το πρωθυπουργικό (όπως τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε αυθαίρετα ο Άδωνις Γεωργιάδης με περίσσεια υπερηφάνεια) ούτε από το υπουργικό γραφείο, το οποίο μάλιστα τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα τον καλέσει μόλις εκείνος προσκομίσει κάποια απαραίτητα έγγραφα.
Επειδή όμως η μονάδα κάνει το σύνολο και η κρατική ευαισθησία όπως φαίνεται, είναι μόνο για λόγους marketing, παραθέτουμε τα στοιχεία του λογαριασμού που έχει ανοίξει στο Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις (MDA), όπου μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει ό,τι μπορεί στο όνομα: ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ
ALPHA BANK
IBAN: GR2501401210121002002008467
Δικαιούχος: MDA Ελλάς
EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Λογαρισμού: 720 / 48001175
IBAN: GR3901107200000072048001175
Δικαιούχος: MDA Ελλάς


Όλη η Ελλάδα στέλνει τον μικρό Ραφαήλ στη Βοστώνη: 600.640€ χθες – 773.025€ σήμερα
12/10/19 – 09:30
Ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ Γλωσσιώτης, Μέλος του Σωματείου μας, χρειάζεται τη βοήθειά σας προκειμένου να μεταβεί στην Αμερική για να του χορηγηθεί το γονιδιακό φάρμακο ZOLGENSMA! Αξίζει να τον γνωρίσετε στη σελίδα του Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ
https://www.facebook.com/%CE%93%CE%AF%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%A1%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AE%CE%BB-112576106786899/?__tn__=K-R&eid=ARBx3eMTfRwRoTyaFnFRy9BF0Oiol-Dltv_TB3y47VdBRiFRcOdrT2iy5Sxqt2pdefsGy9oqF8oLZRbz&fref=mentions&__xts__%5B0%5D=68.ARDq9YVMKOC7h3OpeGCWqlULlTExXnm4dcqAYHccep4DkM37Mq0j5_4-CxIuFZwgo_FXygm3AwqS7QroDQJ8SU8pRk4_O3AWEOuoRp4QwSry2RfCVatkuY0Muq16G6fTn6Gw_FGYDwHUEDU1k-s2Q5FCTbDoILI3Zijo9BZ7sQcQ4VWboMryzRdPayVs_zFzxlYuwnHwmUusZCpNjb83cR_0tPHpdfA9o2q-t3BdWVDPHK4Vv2u6kkxnFVJubrF4sWboHUIFWiZFL_xvcpyqxkmFOfT9dUai0AEDi_H8QPc9XzvWq9iGtNubkUrLsoHz6peqBCp0_gnYpwuXIvgaxzOy3g
Σας καλούμε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια της οικογένειας, κάνοντας κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς με
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ :   ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS
ALPHA BANK
Αρ. Λογαρισμού: 121 00 2002 008467
IBAΝ: GR2501401210121002002008467
SWIFT/BIC: CRBAGRAA
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ : ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS
Δικαιούχος: MDA Ελλάς
EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Λογαρισμού: 720 / 48001175
IBAN: GR3901107200000072048001175
SWIFT/BIC: ETHNGRAA
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ : ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS
Δικαιούχος: MDA Ελλάς
Οποιαδήποτε συνεισφορά είναι πολύτιμη, ακόμα και μια κοινοποίηση!
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό, ό,τι χρήματα έχουν συγκεντρωθεί θα διατεθούν στο σύνολό τους για τις ανάγκες της κοινότητας των ασθενών  που πάσχουν από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Επίσης, σε περίπτωση που το κόστος καλυφθεί από τον κρατικό μηχανισμό, κάποια από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της οικογένειας στη Βοστώνη για όσο κριθεί απαραίτητο.
https://www.amea-care.gr/%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c-%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%cf%83/?fbclid=IwAR2ho3XZHlvvWdUoD9Po3RTtUNH1XR5fFIHof01C75IHxvrp4hhwNMCs7GM



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΗΣ.
Την Τρίτη 15 Οχτώβρη δικάζεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση έκδοσης που έχει κατατεθεί από το Ιράν, της Σαραρέ Κχαντεμί, που ήρθε στην Ελλάδα με την εξάχρονη κόρη της προκειμένου να γλυτώσει από τον σύζυγό της, που κακοποιούσε και την ίδια και το κοριτσάκι τους. Δυστυχώς η πρώτη, εφετειακή απόφαση, που βγήκε στην Κομοτηνή έκρινε ότι η Σαραρέ πρέπει να εκδοθεί. Όλοι ελπίζουμε ο Άρειος Πάγος να διορθώσει αυτήν τη κακοδικία. Η Σαραρέ κατηγορείται στο ένταλμα με το αίτημα έκδοσης για απαγωγή ανηλίκου, πράγμα που τιμωρείται με 15 χρόνια φυλάκισης, κατ' ελάχιστο. Όμως η τιμωρία της θα είναι πολύ μεγαλύτερη, πιθανώς και εκτέλεση, γιατί ο σύζυγός της την έχει επίσης κατηγορήσει πως συμμετείχε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, και είναι επίσης γνωστό πως Ιρανοί που έχουν ζητήσει άσυλο σε ξένη χώρα, όταν δεν τους δίδετε και επιστρέφονται στο Ιράν, εκεί θεωρούνται "εχθροί του καθεστώτος" έχοντες αναπτύξει "αντεθνική δράση" και έτσι αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου.
Που σημαίνει πως αν η Σαραρέ εκδοθεί στο Ιράν, κατά πάσα πιθανότητα θα εκτελεστεί. Όσο για την κορούλα της, τη μικρή Ντιάνα, θα περάσει στην "επιμέλεια" του βασανιστή-πατέρα, ο οποίος έχει το δικαίωμα, μόλις η μικρή κλείσει τα εννιά της χρόνια, να την παντρέψει με γαμπρό που θα διαλέξει ο ίδιος.
Να σημειωθεί ακόμα πως η κακοποίηση που υπέστησαν μάνα και παιδί από τον σύζυγο και πατέρα, πιστοποιείται και από το ένταλμα έκδοσης όπου αναφέρεται πως ο μεν άνδρας της της έσπασε το χέρι, αλλά σύμφωνα με τον ιρανικό νόμο της πλήρωσε το "χρήμα ακρωτηριασμού", οπότε έχει τηρηθεί ο νόμος.
https://www.youtube.com/watch?v=M7x8-PNS5gA&feature=share&fbclid=IwAR18Njr_DbQ8sKWWBLD64REzHhWGGrzMjwJM-wqvRXIW4-E_oN3YaJeAagY




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δεν είναι ο Joker, είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός

Με το αριστούργημα του Τοντ Φίλιπς το Χόλιγουντ για πολλοστή φορά επαναφέρει την Πολιτική στις αίθουσες κινηματογράφου. Ο Τζόκερ είναι μια βαθιά πολιτική ταινία γι’ αυτό και το FBI τοποθέτησε στις αίθουσες της Νέας Υόρκης πράκτορές του για να προλάβει και να καταστείλει αντιδράσεις του κοινού, που θα εμπνευστούν απ’ όσα δείχνει η ταινία.
Ο Τζόκερ είναι ένας κακοποιημένος στην παιδική του ηλικία, ψυχικά διαταραγμένος μεσήλικας σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Ακριβώς εδώ παύει η ιστορία του να περιστρέφεται γύρω από μια εξαιρετική περίπτωση. Όλες οι εμπλοκές γύρω από τις οποίες υφαίνεται το σενάριο είναι η καθημερινότητα όλων μας:
Είναι το παρακμιακό και συρρικνούμενο κράτος πρόνοιας που παύει να χορηγεί φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη στους ψυχικά ασθενείς…
Είναι οι πάμφτωχοι συνταξιούχοι καταδικασμένοι να ζουν μέσα στις στερήσεις που εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους σε κάποιο οικονομικό και πολιτικό μεγιστάνα…
Είναι η επίδειξη κυνισμού και η πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στους φτωχούς, ως υποκατάστατο της κατάργησης του κράτους πρόνοιας…
Είναι η εκπληκτική αντίθεση πλούτου φτώχειας, όπως συμπυκνώνεται από την μια στο φτωχικό διαμέρισμα που κατοικεί ο Άρθουρ Φλεκ και στους βρόμικους, γεμάτους άστεγους δρόμους που περιφέρεται κι από την άλλη στο παλάτι το οποίο κατοικεί φρουρούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Τόμας Γουέιν και στην απαστράπτουσα αίθουσα συναυλιών…
Είναι ο καθημερινός σκυλίσιος ανταγωνισμός στους χώρους εργασίας με τις αλληλοϋπονομεύσεις, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις προσβολές, που ενίοτε συμπληρώνεται με την υποκρισία…
Είναι η αλητεία των στελεχών της Γουόλ Στριτ που χαρακτηρίζονται ως ευυπόληπτοι πολίτες αλλά ξεδίνουν σε μια μοναχική επιβάτη του μετρό και αμέσως μετά δεν διστάζουν να δείρουν τον Τζόκερ…
Είναι οι χαρισματικοί αλλά αδίστακτοι τηλεαστέρες, δολοφόνοι χαρακτήρα on air, που εξασφαλίζουν τα χειροκροτήματα κατόπιν παραγγελίας της φωτεινής επιγραφής και καλούν στα στούντιο ανυποψίαστους θαυμαστές τους για να γελάσουν μαζί τους.

Είναι η κοινωνικός αυτοματισμός, μέσω των δεκτών μας που διασύρει όποιον απεργεί πολύ περισσότερο αν αυτοί είναι εργάτες στην καθαριότητα, υπό την επίκληση του φόβου για εμφάνιση ασθενειών, κ.α.
Είναι η απάντηση των μεταλλαγμένων γατών απέναντι στην ανύπαρκτη απειλή των μεταλλαγμένων ποντικιών.
Είναι το μίσος ενάντια στους πλούσιους και την αστυνομία που περιμένει να ανάψει μια σπίθα για να μετατραπεί σε πυρκαγιά κι άλλα πολλά.
Ο σκηνοθέτης καθόλου τυχαία τοποθετεί χρονικά την ταινία του στα τέλη της δεκαετίας του ’70, αρχές δεκαετίας ’80, την εποχή της ανόδου του νεοφιλελευθερισμού όταν στις ΗΠΑ εγκαταλείπονται ακόμη κι αυτές οι μικρές προσπάθειες δημιουργίας ενός συνεκτικού κράτους πρόνοιας. Είναι μια εποχή που ακόμη κι αν έκλεισε με την εκλογή του Τραμπ, έγινε για να τη διαδεχθεί μια άλλη, χειρότερη…
Η ταινία είναι ένα αριστούργημα από κάθε άποψη: κουστούμια, μουσική, ήχος, φωτογραφία, διάλογοι. Όλα μαζί υπηρετούν ένα πρωτότυπο σενάριο, που κυρίως όμως είναι βαθιά πολιτικό.
Κι αν τα παραπάνω αποτελούν τη μεγάλη εικόνα, αυτό που κάνει την ταινία ένα πραγματικό έργο τέχνης είναι όλα όσα υποβόσκουν.
Όλα αυτά που σου μεταφέρουν έναν κόμπο στο λαιμό και αισθάνεσαι να σε αφορούν, προσωπικά κι ότι η Γκόθαμ που πνίγεται στα σκουπίδια είναι η δική σου πόλη και ότι το ξερό, άρρωστο γέλιο του Joker που μετατρέπεται σε κλαυθμό, είναι και δικό σου γέλιο.
Είναι ευφυέστατο το σενάριο που χρησιμοποιεί μια πραγματική νόσο (το χωρίς συναισθηματικό ισοδύναμο, γέλιο, είναι παράπλευρο σύμπτωμα της σχιζοφρένειας και άλλων νευρολογικών νόσων) για να καταδείξει μία κοινωνία που νοσεί στο σύνολό της. Που την εξανάγκασαν να γελά, να είναι κωμική ήτοι υποτίθεται να γλεντά τη ζωή.
Ενώ είναι μια κοινωνία που στο εσωτερικό της βρίσκεται σε ανελέητο ταξικό πόλεμο. Και ακόμα χειρότερα. Οι αναπτυγμένες χώρες της Δύσης, οι μητροπόλεις του καπιταλισμού που εξάγουν πόλεμο, καταστρέφονται οι ίδιες, από μόνες τους, σαν να τις τρώνε εσωτερικά, καρκινικά κύτταρα που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
Κι οι άνθρωποι, απελπισμένοι, που τους ζητούν παρά τη δυστυχία που τους έχουν εξαναγκάσει να ζουν, να φορούν τη μάσκα του κλόουν για να επιζήσουν, όταν θα εξεγερθούν ενάντια στην ελίτ που έχει το θράσος να τους ενοχοποιήσει για την ίδια τη φτώχεια που τους έχει ρίξει, θα το κάνει με την ίδια ανελέητη απελπισία που έχει ήδη περιπέσει.
Μέσα σ’ αυτόν τον κοινωνικό και προσωπικό όλεθρο, οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να ζουν κάτω από την επιβολή της «αναγκαστικής ευτυχίας»
«Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έκανε την εμφάνισή της στις ΗΠΑ και μια νέα “επιστήμη της ευτυχίας”, βάση της οποίας αποτελεί η αποκαλούμενη θετική ψυχολογία. Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, γιατροί και σύμβουλοι προσωπικής ανάπτυξης (life coaching), διασημότητες τύπου Όπρα Γουίνφρεϊ και πάσης φύσεως ειδικοί, είναι έτοιμοι να μας διδάξουν πώς να είμαστε ευτυχισμένοι.
Το κίνημα της θετικής ψυχολογίας υποστηρίζει πως η ευτυχία αποτελεί αποκλειστικά ζήτημα προσωπικών επιλογών, ότι ο καθένας μπορεί, με την αρωγή των ειδικών και την επεξεργασία των σκέψεων και των συναισθημάτων του, να γίνει ευτυχισμένος και πως μια φυσιολογική ζωή δεν εξαρτάται από την απουσία δυσκολιών και από το πώς αισθάνεται ο καθένας, αλλά από τη διαρκή επιδίωξη να αισθανόμαστε διαρκώς ολοένα πιο ευτυχισμένοι.
Αλλά όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και προβάλλονται από τους ειδικούς της ευτυχίας, η πρακτική αυτή, αντλεί τη δύναμή της από την υπόσχεση ότι αποτελεί πανάκεια για όλα τα ενδημικά προβλήματα του νεοφιλελευθερισμού. Και επιμένει πως οι ρίζες των προβλημάτων πρέπει να αναζητηθούν στους ανθρώπους και όχι στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα».
Τα παραπάνω δεν αποτελούν δικές μας σκέψεις. Είναι αποσπάσματα από τις επιστημονικές απόψεις της διακεκριμένης κοινωνιολόγου Έβα Ιλούζ, καθηγήτριας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, και του ισπανού ψυχολόγου Έντγκαρ Καμπάνας, συγγραφείς του δοκιμίου Happycratie. Comment l’industrie du bonheur a pris le contrôle de nos vies (Ευτυχιοκρατία – Πώς η βιομηχανία της ευτυχίας ελέγχει τις ζωές μας).
Ο Τζόκερ λοιπόν θα τους κάνει τη χάρη και με το σχηματισμένο με αίμα στόμα του κλόουν θα τους φωνάξει: «Ένα γέλιο θα σας θάψει…»

https://www.kommon.gr/politismos/item/2646-den-einai-o-joker-einai-o-sygxronos-kapitalismos?fbclid=IwAR24Vo78vAB7llixLHjmI4ccOpRrTCUprVMRZiMui3vmAkXo2lZFx_NCU8Y


Joker
Περιπέτεια 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 122'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς με τους: Γιόακιν Φίνιξ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς
ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 121΄.
Το «Joker» και επίσημα φαινόμενο με 300.000 θεατές την πρώτη εβδομάδα προβολών
Τα σχεδόν 23 χιλιάδες εισιτήρια που κόπηκαν την Τετάρτη 2/10, μια μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία του «Joker», προετοίμασαν το έδαφος για την κοσμοσυρροή που θα επικρατούσε στις αίθουσες τις επόμενες μέρες. Μια εβδομάδα και πλέον μετά οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, με τους θεατές να φτάνουν πανελλαδικά τους 300.000 και τον ενθουσιασμό για την ταινία να παραμένει στα ύψη.


Η μόνη πραγματική κριτική της ταινιας, ειναι του kommon! Γιατί αν δει κανείς όσα γράφουν οι κριτικοί κινηματογράφου, θα καταλάβει ότι όλοι τους παίρνουν πρέζα και βλέπουν στη μαστούρα τους δικά τους έργα. Και την άλλη μέρα, όπως τους έχουν πληρώσει τα πουλημένα τομάρια που το παίζουν και κριτικοί κινηματογράφου, βγαίνουν να κατηγορήσουν την ταινία.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από που συνάγεται η υποχρέωση του οποιουδήποτε να υποστηρίξει τους Κούρδους;
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, ανέκαθεν γνωστοί νταβατζήδες, τους πλήρωσαν για να τους κάνουν τη βρώμικη δουλειά, να ρίξουν τον Άσσαντ.
Θυμηθείτε, η Συρία μέχρι το 2011, ήταν μια πολύ ειρηνική ανεξίθρησκη χώρα με μόνο αντίπαλο το Ισραήλ.
Και στους διωκόμενους από την Τουρκία Κούρδους προσέφερε διαρκές καταφύγιο πριν το 2011. Περίπου όπως και στους Παλαιστίνιους. Το στρατηγείο του Οτσαλάν ήταν στη Συρία με το καθεστώς Μπάαθ να προσφέρει άπλετη υποστήριξη. Ενώ τα τελευταία χρόνια πριν τη κρίση είχε παραχωρηθεί σχετική αυτονομία στις περιοχές τους.
Τι συνέβη στα ξαφνικά το 2011; Μα η αισχρή παρέμβαση της δύσης με την επιχείρηση κωδικής ονομασίας «Αραβική Άνοιξη», με σκοπό την ανατροπή του Άσσαντ και το διαμελισμό της Συρίας σε ελεγχόμενα από τους δυτικούς φυλετο-θρησκευτικού τύπου προτεκτοράτα.
Οι ηγεσία των Κούρδων εξ υπαρχής στάθηκε υπέρ των σχεδιασμών της Δύσης και εξοπλίστηκε μαζί με τους τζιχαντιστές στον πόλεμο κατά της Συρίας. Κατάφεραν βέβαια να αποκόψουν την βορειοανατολική πλευρά της χώρας, που τυχαίνει να βρίσκονται εκεί οι πετρελαιοπηγές της Συρίας, απαλλοτριώνοντάς τες και πουλώντας το πετρέλαιο στο Ισραήλ και την Τουρκία. Φυσικά το Ισλαμικό Κράτος διεκδικούσε την περιοχή για λογαριασμό του. Έτσι προέκυψε η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των πρώην συνεταίρων κατά του Άσσαντ.
Ενώ οι Αμερικανοί αντιλαμβανόμενοι, ότι σταδιακά -μετά και την επέμβαση της Μόσχας υπέρ της Συρίας και την ενδυνάμωση του ISIS που πλέον εξελίχθηκε σε μεγάλη απειλή για τα συμφέροντά τους- στράφηκαν στους Κούρδους, βοηθώντας τους να πολεμούν αυτοί για λογαριασμό τους, τόσο εναντίον του Ισλαμικού κράτους, όσο και σε βάρος του στρατού του Άσσαντ.
Δεν είναι αλήθεια, ότι οι Κούρδοι κατατρόπωσαν τους τζιχαντιστές του ISIS, όπως η κατευθυνόμενη προπαγάνδα τους θέλει. Οι Κούρδοι απλά υπερασπίστηκαν τις περιοχές που οι ίδιοι είχαν θέση παρανόμως υπό την κυριαρχία τους, εκμεταλλευόμενοι το χάος που προκάλεσε στη Συρία η ιμπεριαλιστική επέμβαση. Εκτελώντας έκτοτε και κάποιες αποστολές για λογαριασμό των Αμερικανών εναντίον (και για αποδυνάμωση μόνον!) του ISIS.
Οι τζιχαντιστές του ISIS ουσιαστικά ηττήθηκαν και διασκορπίστηκαν από τον στρατό του Άσσαντ με την αεροπορική κάλυψη των Ρώσσων. Δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στα απελευθερωμένα εδάφη της Συρίας τζιχαντιστές. Όποιοι θύλακες του ισλαμικού κράτους απομένουν βρίσκονται στις περιοχές ελέγχου του δυτικού συνασπισμού, ανατολικά του Ευφράτη, όπου, ειρήσθω εν παρόδω οι Αμερικανοί ελέγχουν πλήρως τον εναέριο χώρο, με συνέπεια να μην μπορεί η αεροπορία του Άσσαντ να παρέμβει, με τους Ρώσσους επίσης να αποφεύγουν μια ευθεία αντιπαράθεση με τους Αμερικανούς. Έτσι κι αλλιώς κερδίζουν και δεν το έχουν ανάγκη. Βήμα το βήμα είναι η πολιτική τους και επί του πεδίου!
Αφού λοιπόν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελαν οι δυτικοί και παρά το λουτρό αίματος δεν κατάφεραν κανέναν από τους στόχους τους, οι μεν Αμερικανοί, υπό τον Τράμπ προσπαθούν να απεμπλακούν από το βάλτο, κι έτσι η συμμαχία τους με τους Κούρδους έρχεται αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα. Οι δε υπόλοιποι (Αγγλογάλλοι) προσπαθούν να διατηρηθεί η ερμαφρόδιτη κατάσταση, μήπως και τελικά αλλάξουν οι συνθήκες υπέρ τους, παρά τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία.
Η Συρία, το Ιράν και η Ρωσσία δεν έχουν κανέναν λόγο να ενδιαφερθούν για την τύχη των Κούρδων που πρόδωσαν τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δυτικών «απαλλοτριώνοντας» εδάφη μιας κυρίαρχης χώρας. Για τους Σύριους, ειδικά, οι Κούρδοι είναι προδότες και αξίζουν ανάλογης τύχης.
Για την Τουρκία, ας μη μιλήσουμε. Έχει ανέκαθεν υπαρξιακό πρόβλημα με τους Κούρδους και εξ αρχής, η λογική της παρέμβασής της στο συριακό, ήταν κυρίως να αποτρέψει τη δημιουργία κουρδικού κρατικού μορφώματος στο μαλακό της υπογάστριο.
Ποιος λοιπόν θα υπερασπιστεί τους Κούρδους, όταν μόνοι τους πέρασαν τη θηλιά στο λαιμό τους, προδίδοντας τη χώρα που τους φιλοξένησε για τόσα χρόνια;
Φυσικά, συναισθηματικά, δεν μπορούμε παρά να σκεπτόμαστε με συμπόνοια τον άμαχο πληθυσμό που υποφέρει εκεί κάτω. Είτε πρόκειται για Κούρδους, είτε για Σύριους, είτε για τον οποιονδήποτε. Πολιτικά όμως δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος θέση υπέρ των Κούρδων. Τόσο απλά!

Σχολιο.- Ξεχάστε το!
Αυτή τη φορά κανείς δεν θα προστρέξει να βοηθήσει την ηγετική ομάδα του Κουρδικού YPG, με τις σημαίες ευκαιρίας ΗΠΑ, Ισραήλ, Ε.Ε.
Η παράσταση μπαλέτου με το αζημίωτο οικονομικό όφελος, τις συμμαχίες, τα διπλά, τριπλά, τετραπλά παιχνίδια τους κάηκαν κι έσκαψαν οι ίδιοι τον λάκκο τους για την ταφή τους.
Αν δεν προλάβουν οι Κούρδοι πολίτες να τους κρεμάσουν.
«Πρώτα υπέγραψαν το σύμφωνο με το διάβολο σε τμήμα της Συρίας που κατάκτησαν μαζί με τον "ελεύθερο συριακό στρατό", προσφέροντας βάση στα στρατεύματα και τις μυστικές υπηρεσίες
των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας κι άλλων χωρών της ΕΕ.
Πλούτισαν κλέβοντας το πετρέλαιο του λαού της Συρίας και το λαθρεμπόριο, πουλώντας στον Ερντογάν και το κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη»
Η ηγετική ομάδα του όποιος με πληρώνει περισσότερα (Ypg)
κι οι ιδεολογικοί μέντορες του σιωνιστικού Pkk



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη Κούρδου μαχητή: «Δεν είναι ο τούρκικος στρατός που μπαίνει στον πόλεμο αλλά…» – «Τους σκοτώνουμε και στέλνουν άλλους»
11 Οκτωβρίου 2019
«Στο έδαφος της Συρίας δεν έχει “πατήσει ακόμη πόδι” ο τουρκικός τακτικός στρατός, αλλά μισθοφόροι που προέρχονται από την Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις«, δηλώνει ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών, Νούρι Μαχμούτ μιλώντας στον ΣΚΑΙ από το πολεμικό μέτωπο.
«Ο στρατός του Μωάμεθ»
«Ο τακτικός τουρκικός στρατός δεν έχει μπει στον πόλεμο ακόμα. Αυτοί που κάνουν χερσαίες επιθέσεις είναι ο ‘’στρατός του Μωάμεθ’’, όπως τον έχει ονομάσει (σ.σ ο Ερντογάν), που προέρχονται από το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μπαίνουν μέσα, τους σκοτώνουμε και στέλνουν άλλους… Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει με πυραύλους, τεθωρακισμένα και αεροπορία», τονίζει χαρακτηριστικά.
Οπως δήλωσε, οι Κούρδοι της Συρίας είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν μέχρι τέλους, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον Ταγίπ Ερντογάν πως χρησιμοποιεί τον στρατό της Τουρκίας για να φέρει και πάλι το πολιτικό Ισλάμ στην περιοχή.
«Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους»
«Από την αρχή που ξεκινήσαμε, εμείς κινούμαστε στην κατεύθυνση να επιβάλουμε την πολιτική λύση, να προστατεύσουμε το λαό μας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες. Γι’ αυτό λέμε σε αυτούς που θέλουν τον πόλεμο, ότι οι δυνάμεις μας, είναι δυνάμεις που ιδρύθηκαν για την ασφάλεια, αλλά θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στα πολεμικά σχέδια του Ερντογάν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κούρδος μαχητής, που χαρακτηρίζει ακατανόητη την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τον αμερικανικό στρατό από την Συρία.
«Υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων από την πλευρά μας, κι αυτοί έχουν νεκρούς. Ειδικά από τις πόλεις Ρας αλ Αΐν και Ταλ Αμπιάντ εκεί έγιναν οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί. Πολλοί έμειναν πίσω και αρνούνται να αφήσουν τα σπίτια τους και θα μείνουν να αντισταθούν», ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός θυμάτων.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χαρτονομισμα των 50 ευρω οσες φορες και να γυρισει στην αγορα από συναλλαγες η αξια του θα παραμενει παντα 50 ευρω
Αν τα 50 ευρω διακινουνται με καρτα, η τραπεζα θα χρεωνει σε κάθε συναλλαγη 1% (ισως και περισσοτερο). Μετα από 100 συναλλαγες, η τραπεζα θα εχει φαει από την αγορα ολοκληρο το πενηνταρικο.
Καταλαβες γιατι θελουν να Σου τις επιβαλλουν? Χρησιμοποιωντας τις καρτες εσυ σταδιακα γινεσαι φτωχοτερος, και οι τραπεζες πλουσιοτερες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΣΚΑΪ – «Οι Κούρδοι βομβαρδίζουν και σκοτώνουν Τούρκους»
Δεν μπορώ ρε μαλάκες, τους σιχαίνομαι όσο κανέναν
Σχολιο.- Ένα κανάλι γεμάτο Σ........α
Σχολιο.-  οτι χειροτερο εχει να δειξει η τβ ,ουτε καν γυριζω το κοντρολ σ αυτους ,αηδια
Σχολιο.- Όταν έχεις Τούρκους πού σε στηρίζουν οικονομικά τί άλλο νά κάνεις δίνεις κωλο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καποιοι εχουν άγνοια το άρθρο του συντάγματος που ρητά λέει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια η θα την αποκτήσουν μάλιστα στο άρθρο του συντάγματος του74 ο καραμανλης είχε βάλει την πρόβλεψη ότι οποιαδήποτε νομοθεσία για το θέμα να απαιτεί πλειοψηφία δύο τρίτων, αυτό λεει το σύνταγμα, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός που να αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου από κανέναν ανεξάρτητα που ζει που εργάζεται κτλ η ΝΔ προσπαθεί με παραμύθια να πει ότι το θέμα αφορά 300 χιλλιαδες Έλληνες. Είναι ψέμα φυσικά, είναι μερικά εκατομμύρια, που εάν βρεθεί τρόπος να φτάσουν στην κάλπη θα είναι πραγματικη δημοκρατια που τηρειται το Συνταγμα.  Τραγικό λάθος το ΚΚΕ να μην γνωρίζει τι λέει το σύνταγμα η ακόμη χειρότερα να παίξει το παιχνίδι της δεξιάς και του σύριζα
Σχολιο.- Δηλαδη αν καποιος εχει 2χιλιαδες δολαρια καθε 4 χρονια μπορει να παρει το αεροπλανο και να ερθει να ψηφισει.Καποιος που δεν εχει αυτα τα χρηματα δεν μπορει να ερθει.Αρα λοιπον δεν ειναι στο δικαιωμα αλλα στην διευκολυνση.
Σχολιο.- ακριβώς όπως χιλιάδες νέοι φέτος που δούλευαν σεζόν στα νησιά και λόγω που έγιναν εκλογές Ιούλη μήνα δεν μπόρεσαν να πάνε να ψηφίσουν επειδή δεν υπήρχαν τα φράγκα και ο χρόνος
Σχολιο.- Γι αυτο ερχεται η επιστολικη ψηφος.Δεν ειναι μονο για τους ομογενεις.Ειναι και για τους χιλιαδες ετεροδημοτες.Να μην αναγκαζεται ο κοσμος να τρεχει στα χωρια και στις πολεις του για να ψηφισει. Να ψηφιζει απο εκει που ειναι.
Σχολιο.-  Ετσι λεει το Συνταγμα.Συγνωμη αν σε απαγοητευει αλλα το οτι οι ομογενεις ψηφιζουν ισχυει απο το 1975. Δεν αλλαζει κατι τωρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν νιώσετε ποτέ ηλίθιοι
Κατέβηκα απο το λεωφορείο για να βγει κόσμος και ο οδηγός έκλεισε την πόρτα και έφυγε...
Σχολιο.- Προσπέρασε το.Σκεψου απλά να μη είχες ευρώ στην τσέπη να πάρεις το επόμενο




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με σταμάτησε μια κύρια στο σούπερ μάρκετ να μου πει για προσφορές στις πάνες και της είπα ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ,ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ και της έδειξα έναν άγνωστο και τώρα τον κοιτάνε όλοι περίεργα
Σχολιο.- Αχαχαχαχαχαχα ... απίστευτο αλλά αληθινότατο  Στο ταμείο, στον ΑΒ προ χρόνων είχα αγοράσει πάνες κατάκλισης που τις χρησιμοποιώ για τα γατιά όταν ειδικά απουσιάζω και είχα πάρει δύο πακέτα  τότε μία κυρία , συμπάσχοντας , με ρωτάει : εγκεφαλικό ο σύζυγος ; φυσικά και δεν της το χάλασα , ναι της απαντώ !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τάκης στο τηλέφωνο....
-Μαγείρευε η Αλέκα και μου έσπασε τη μύτη
-Η μυρωδιά;
-Όχι αυτή, γιατί την ρώτησα τι βρωμάει.
Νομίζει οτι δεν τον άκουσα, ο ρουφιάνος....
ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ (ΗΓΕΤΕΣ)ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ Β.ΣΥΡΙΑ,ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΚΥΜΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ, ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΑΝΤΟΥ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019
Εκουαδόρ: 10 ημέρες γενικής απεργίας και διαδηλώσεων, 5 νεκροί, 554 τραυματίες, 994 συλλήψεις
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΤΟ
Δέκατη συνεχόμενη ημέρα διαδηλώσεων και γενικής απεργίας στο Εκουαδόρ ενάντια στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Λενίν Μορένο.
Οι διαδηλώσεις και η πανεθνική απεργία συνεχίζονται για δέκατη ημέρα στο Εκουαδόρ, απορρίπτοντας το πακέτο οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Λενίν Μορένο.
Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 5 νεκροί, 554 τραυματίες, ενώ έχουν συλληφθεί 929 άτομα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του “Υπερασπιστή του Λαού”.

Τα κινήματα των αυτοχθόνων, οι φοιτητές και άλλες κοινωνικές ομάδες απορρίπτουν τα οικονομικά μέτρα του προέδρου της χώρας που αφορούν την κατάργηση της επιδότησης στα ορυκτά καύσιμα και την απελευθέρωση της τιμής της βενζίνης.
Καταγγέλλουν ότι είναι οι πλέον ευάλωτοι αυτοί που θα νοιώσουν την επίδραση αυτών των μέτρων που θα προκαλέσουν ην αύξηση του κόστους και της τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών.
Με το σύνθημα "η απεργία συνεχίζεται" οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Εκουαδόρ το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή.
Το Εκουαδόρ απαιτεί στους δρόμους την απόσυρση αυτού του πακέτου οικονομικών μέτρων ή διαφορετικά, την παραίτηση του προέδρου Μορένο.
Καταγγέλλουν επίσης τη βία που ασκούν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθώντας να περιορίσουν τις λαϊκές διαδηλώσεις.
Εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που επέβαλε στη χώρα ο Μορένο, γεγονός που έχει αυξήσει την παρουσία στρατού και αστυνομίας στους δρόμους.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Εκουαδόρ επιμένει ότι η απόφασή του έχει ήδη ληφθεί και δεν θα αποσύρει τα οικονομικά του μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν στη χώρα να λάβει δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, η αστυνομία επιτέθηκε για άλλη μια φορά με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές που βρίσκονται στις περιοχές γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο, γεγονός που πυροδότησε νέο κύκλο σφοδρών συγκρούσεων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν το χωράει ανθρώπινος νους (εκτός φυσικά αν το χωράει). Ομάδα ισραηλινών εποίκων, σχεδίασε και εκτέλεσε τον εμπρησμό σπιτιού παλαιστινιακής οικογένειας, ενώ οι άνθρωποι ήταν μέσα. Πατέρας και μωρό κάηκαν, η μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο αργότερα, το μόνο που επιβίωσε, ήταν το τετράχρονο αγοράκι της οικογένειας. Για την πράξη αυτή μόνο ένας από την παραπάνω ομάδα έχει καταδικαστεί, οι υπόλοιποι, ο ένας ελεύθερος με περιορισμούς ταξιδιωτικούς και τώρα και ο άλλος, που ήταν ανήλικος κατά τη διάπραξη της πράξης, "καταδικάστηκε" να υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, και να σκοτώνει κι άλλους Παλαιστίνιους. Αυτή την παρωδία κράτους, αυτούς τους δολοφόνους κάποιοι τους αποκαλούν "σοβαρό κράτος" αυτό το συνοθύλευμα θρησκόληπτων και φανατικών ληστών και δολοφόνων και μιλάω για το στρατό τους, την αστυνομία τους, τους υπουργούς τους, τους δικαστικούς τους, τους πάντες.
Σχολιο.- εμένα το χωράει το νους μου αυτό το κάθαρμα να μπει στο στρατό και όχι στη φυλακή αφού έτσι όπως είναι αυτό το φονικό ψευδοκράτος είναι τιμή για κάποιον να είναι στη φυλακή μαζι με ήρωες παλαιστίνιους αντιστασιακούς και ήρωες ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης και ακτιβιστές ενάντια στην κατοχή ενώ είναι ντροπή να είσαι στο στρατό οπότε ο μαλάκας ναι, θα βρεθεί στο φυσικό του χώρο




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




...στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου....
... το κείμενο που αναφέρεται στην Οδύσσεια αφηγείται μια θρυλική ιστορία για την αρχαία χρήση φαρμακευτικών ουσιών: η Ελένη της Τροίας δίνει στους επισκέπτες της ένα φάρμακο (πιθανόν όπιο), το οποίο «παίρνει μακριά τη θλίψη και το θυμό, και φέρνει τη λήθη σε κάθε αρρώστια», αναφέρει το αρχαίο κείμενο. «Όποιος το πιεί αναμεμειγμένο σε κύπελλο δεν θα αφήσει να πέσει ένα δάκρυ στο μάγουλό του κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας τουλάχιστον....

Ανακαλύφθηκε 1700 ετών Ελληνικό σχολείο στην Αίγυπτο
12/10/2019
Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα σχολείο 1.700 ετών περίπου, στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.
Το σχολείο – το οποίο έχει μικρούς πάγκους που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές ως θρανία για να κάθονται, να διαβάζουν ή να στέκονται όρθιοι και να γράφουν στους τοίχους – χρονολογείται σε μια εποχή όπου η Αίγυπτος ελέγχεται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τα αρχαία ελληνικά ήταν ευρέως διαδεδομένα.
Σε χρήση για λιγότερο από 20 χρόνια, το κτίριο του σχολείου ενσωματώθηκε τελικά ως τμήμα ενός μεγάλου σπιτιού που περιείχε πολύχρωμα έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων εικόνων των θεών του Ολύμπου, σύμφωνα με τους ερευνητές.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 12/10/2019
Η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Βορειοανατολική Συρία, που έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο νέο κύμα προσφύγων ξεριζωμένων από τις πατρίδες και τα σπίτια τους αλλά φυσικά και την απώλεια ζωής άμαχου πληθυσμού της περιοχής.
Η εδώ και καιρό προγραμματισμένη επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στην Β.Α. Συρία, με διακηρυγμένο στόχο να αποτραπεί η δημιουργία «τρομοκρατικού διαδρόμου» και να «φέρει την ειρήνη» στην περιοχή, μόνο ειρηνευτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Είναι προφανές ότι η εν λόγω στρατιωτική επιχείρηση γίνεται με σκοπό τον αφανισμό της κουρδικής μειονότητας (και όχι μόνο) στην Συρία… Υπάρχουν μαρτυρίες για σκόπιμες επιθέσεις κατά αμάχων και συγκεκριμένα κατά χριστιανικών μειονοτήτων που περιλαμβάνουν και τους Αρμένιους συμπατριώτες μας που ζουν στην περιοχή.
Η διεθνής κοινότητα για ακόμα μία φορά παραμένει σιωπηλή και άβουλη, σε ρόλο απλού θεατή…
Δυστυχώς, μπορούμε από τώρα να αντιληφθούμε την έκβαση της συγκεκριμένης επιχείρησης κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία.
Αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι η εισβολή στην Κύπρο το 1974 ξεκίνησε έχοντας τις ίδιες «ειρηνευτικές» προθέσεις, ενώ εάν ξετυλίξουμε το νήμα του χρόνου θα δούμε πως και οι Γενοκτονίες των Αρμενίων, του Ποντιακού Ελληνισμού και των Ασσυρίων στις αρχές του 20ου αιώνα βασίστηκαν ομοίως στην πάγια φασιστική και απάνθρωπη πρακτική της Τουρκίας, την πολιτική της εθνοκάθαρσης.
Τα εγκλήματα του παρελθόντος μένουν ατιμώρητα και γι’ αυτό ο θύτης, η Τουρκία, σαν κατά συρροή δολοφόνος, συνεχίζει να εφαρμόζει την ακραία επεκτατική της πολιτική γνωρίζοντας πως για ακόμα μία φορά θα της δοθεί «άσυλο» από την διεθνή κοινότητα.
Ο Παντουρκισμός είναι διαχρονικός... Η διεθνής απάθεια και κυνικότητα επίσης...
ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!
-ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
#StopTurkey #StopErdogan
Σχολιο.- η αρμενική νεολαία καλά τα λέει, τούτος δω όμως όχι
Το Αρμενικό Πατριαρχείο της Τουρκίας εκφράζει την υποστήριξή του στην επιχείρηση Ειρήνης στη Συρία




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ασύμμετρη υποκρισία από ΟΛΟΥΣ (ΗΠΑ, ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ - Είναι αστείο να λέει η Ευρώπη ότι αντιτίθεται στην εισβολή στη Συρια - άλλωστε φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την καταστροφή Συρίας, Λιβύης και Υεμένης, μή μάς το πάιζει αθώα... Ελεος!!)
Σχολιο.- Οι Αμερικανοί ΔΕΝ έφυγαν από τις κουρδικες περιοχές. Απλά υποχώρησαν προς το εσωτερικό, αφήνοντας τον τούρκικο στρατό ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ διάφορες μισθοφορικες και ισλαμιστικες ομάδες να κάνουν την βρώμικη δουλειά, τις εκτελέσεις και την εθνοκαθαρση. Τις ίδιες ομάδες που οι δύση και πολλοί στα κοινωνικά δίκτυα στηριζαν για χρόνια επειδή ήταν "Άντι Ασαντ ".. Οι Αμερικανοί ακόμα έχουν ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΉ συριακο έδαφος και κάθε προσπάθειά του συριακου Στράτου να μπει στις κουρδικες περιοχές σήμαινε σύγκρουση με τους Αμερικάνους. Το να λέμε ό,τι φταίει ο Πουτιν, ο Ροχανι και ο συριακος στρατός για αυτά που γίνονται με τους κουρδους, είναι γελοίο. Οι κουρδικη ηγεσία έπαιξε προδοτικο ρόλο όταν συμμαχήσε με τις ΗΠΑ αλλά και το Ισραήλ!!!, τώρα πληρώνει ο λαός την προδοσία αυτή.
Σχολιο.- με το "οι Ρώσοι έχουν κατοχικό στρατό στην Συρία " σταμάτησα να διαβάζω, αφού προφανώς δεν μιλάμε στο ίδιο σύμπαν. Υπάρχει ΜΙΑ ΝΌΜΙΜΗ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ στην Συρία, που δικαιωματικά καλεί οποία δύναμη θέλει. Χωρίς τους Ρώσους, το χαλιφατο του ΙΣΙΣ θα ήταν εξουσία στην Δαμασκό, κλείνω το θέμα  υγ απορώ με την τύφλωση όσων υποστηρίζουν την πσλαιστινιακη υπόθεση. Οποιαδήποτε εξουσία έρθει στην θέση της σημερινής ηγεσίας της Συρίας, φίλο αμερικανική, φίλο σαουδαραβικη, φίλο ΙΣΙΣ, τύπο Στρατηγού Σισι, και ότι άλλο, θα είναι ΠΟΛΎ ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ για τους παλαιστινιους
Σχολιο.- καμία εξέγερση μεγάλου μέρους του συριακού λαού δεν έγινε, έγιναν μόνο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μικρής συμμετοχής και μάλιστα μόνο σε περιοχές όπου παραδοσιακά έχουν κάποια επιρροή οι σαλαφιστές, μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν το '12 και το '13 υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, όσο για τα βασανιστήρια στις συριακές φυλακές που δεν αμφιβάλλω ότι γίνονται θεωρείς ότι μαζί με άλλα κακώς κείμενα της κυβέρνησης άσαντ πρέπει να αποτελούν δικαιολογία για να ανεχτούμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα με proxy armies κάτι οργανώσεις που μπροστά τους ο Άσαντ και ο στρατός του και η αστυνομία του είναι παιδική χαρά?
Σχολιο.- Ναι, η περιφημη εξεγερση του λαου της Συριας, οταν ακριβως ο Ασσαντ σχεδιαζε δημοκρατικες μεταρυθμισεις, ενα μηνα αφου τα εσπασε με Σ. Αραβια σχετικα με τον αγωγο πετρελαιου που θα περνουσε μεσα απο Συρια, οταν οι "ειρηνικοι" διαδηλωτες αρχισαν να πυροβολουν στις διαδηλωσεις και να δολοφονουν στελεχη του Μπαααθ και οχι μονο, οταν ειχαν μια ανεπιφυλακτη υποστηριξη απο το πιο πλατυ μετωπο που υπηρξε, απο ΗΠΑ μεχρι Αλ Καιντα και απο Γαλλια, Ισραηλ μεχρι Καταρ , Τουρκια, κλπ. Οσο για τον ΙΣΙΣ, ειναι η κορυφη του παγοβουνου. ΟΛΕΣ μα ολες οι ενοπλες οργανωσεις κατα του συριακου στρατου ειναι Σαλαφιστικες τζαχαντιστικες οργανωσεις Ή μισθοφοροι για διαφορα κρατη και παικτες, οπως Τουρκια, Σ Αραβια, Καταρ, Ισραηλ, ΗΠΑ, Αγγλια, Γαλλια, και βεβαια οτι καρυδιας καρυδι εθελοντες απο διαφορες χωρες. Εσυ βεβαια ισως πιστευεις οτι καποιοι ειναι κατι σαν αντινιστας ή DFLP/PLO , IRA η κατι τετοιο, μονο που αυτο δεν υπαρχει.
Σχολιο.- η Ρωσία να θυμίσω ότι.προσκληθηκε από την κυβέρνηση της Συρίας ..
Κι αν δεν ήταν η Ρωσία, δεν θα υπήρχε πλέον η Συρία!
οι ρωσικές όπως και οι ιρανικές δυνάμεις βρίσκονται νομίμως στη χώρα της οποίας η νόμιμη κυβέρνηση είχε κάθε δικαίωμα να καλέσει τους συμμάχους της σε βοήθεια για την αντιμετώπιση της αμερικανοκίνητης ιμπεριαλιστικής επέμβασης




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκουαδόρ: λαικες-ιθαγενικες πολιτοφυλακες στους δρόμους του Αγώνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαι η Yasmin Ritchie - Yahav, 18 ετών, και σήμερα δήλωσα για 3η φορά την άρνησή μου να στρατευθώ στον στρατό του Ισραήλ.
Έχω ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 ημερών και τώρα αναμένω την νέα μου καταδίκη.
Επιμένω να αρνούμαι τη στρατιωτική θητεία με την ελπίδα ότι το παράδειγμά μου θα διαδοθεί και θα συμβάλλει στην αναζήτηση εναλλακτικών δρόμων για το μέλλον του Ισραήλ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εξέγερση κατά του ΔΝΤ στον Ισημερινό. Δεν είναι "πορτοκαλί"-made in USA, γι' αυτό και δεν θα παίζει στα αστικά μίντια.

"Αυτές τις μέρες στον Ισημερινό εξελίσσεται μια κανονική εξέγερση κατά της κυβέρνησης, με άγρια καταστολή και νεκρούς.
Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το κοινοβούλιο, ενώ ο πρόεδρος έφυγε κυνηγημένος και αναγκάστηκε να στήσει το αρχηγείο του σε γειτονική πόλη. Η εξέγερση ξεκίνησε μετά τον υπερδιπλασιασμό της τιμής των καυσίμων, κατ' απαίτηση του ΔΝΤ που δανείζει τη χώρα.
Ο τωρινός πρόεδρος κατέβηκε υποψήφιος με ένα αριστερό πρόγραμμα, αλλά μόλις εκλέχτηκε έκανε στροφή 180 μοιρών, εφάρμοσε ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έπληξε κυρίως τους ιθαγενείς και τα πιο φτωχά στρώματα, έδωσε άδειες για εξορύξεις πετρελαίου στο δάσος του Αμαζονίου και υποκλίθηκε στις ΗΠΑ του Τραμπ, παραδίδοντας τον Τζουλιάν Ασανζ, όταν τα Wikileaks αποκάλυψαν πόσο διεφθαρμένος είναι
Η ακόμη μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι ο πρόεδρος του Ισημερινού ονομάζεται Λένιν Μορένο, καθ' ότι ο πατέρας του - ένας αριστερός δάσκαλος - λάτρευε τον Λένιν. Και κάπως έτσι, με μια διεστραμμένη πανουργία της ιστορίας, ο Λένιν συνεχίζει να πυροδοτεί εξεγέρσεις. Έστω και με τη βοήθεια του ΔΝΤ."
Σχολιο.- Ο στρατός αποφασίζει μονομερώς να ακυρώσει συνταγματικές εγγυήσεις (δικαιωματα) του πολίτη σε όλο τον Ισημερινό και "διατάζει" απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα! (Σε περιοχές που ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ότι είναι στρατηγικές) Είναι αυτή η δικτατορία ή να περιμένουμε λίγο ακόμα;"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ήταν το 1974, επί δικτατορίας Ιωαννίδη, που θα ανέβαινε στο Θέατρο Ρεξ η παράσταση «Ντιρλαντά». Στη διάρκεια της γενικής πρόβας, ο Παράβας ζήτησε από τον θεατρικό συγγραφέα να του γράψει μια αντιδικτατορική μαντινάδα, γνωρίζοντας πως η προσθήκη της τελευταίας στιγμής δεν θα είχε την έγκριση των λογοκριτών. Ο Παράβας ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τις ατάκες εκτός κειμένου, καθησυχάζοντας τους συνεργάτες του.
Οι στίχοι της μαντινάδας πήγαιναν ως εξής: «Όποιος καλά μας κυβερνά / θα είναι και δικός μας / γύψο, κοντούς, τρελούς και τανκς / δε θέλει ο λαός μας / Είπα πολλά και λάλησα και πρέπει να το στρίψω / μη τύχει και με βάλουνε και μένα μες στον γύψο». Ο Παράβας, που ενσάρκωνε στην παράσταση έναν λυράρη από την Κρήτη, βγήκε και είπε αγέρωχα τα λόγια του, τα οποία επανέλαβε και την επομένη παρά τις ενστάσεις και τους φόβους των συναδέλφων του.
Κι έτσι το μοιραίο εκείνο Σάββατο τον επισκέφθηκαν στο καμαρίνι του δύο στρατονόμοι με πολιτικά, οι οποίοι τον πήραν σηκωτό για να μην τον ξαναδεί κανείς. Στην έξοδό τους μάλιστα από το θέατρο, ο θυρωρός τους ρώτησε πού τον πάνε, για να εισπράξει την ειρωνική απάντηση: «Εδώ δίπλα, θα γυρίσει σε λίγο, σε έξι μήνες»! Μέχρι να αντιληφθούν τι είχε συμβεί, ο Παράβας ήταν ήδη καθοδόν για τη Γυάρο.
«Δεν μπορούσα να σκεφτώ και να διανοηθώ ότι υπάρχουν τέτοια μέρη τέρατα, όπου φυλακίζουν ανθρώπινες ψυχές», θα πει ο ηθοποιός χρόνια μετά. Ο Παράβας παρέμεινε στη Γυάρο μέχρι και την πτώση της δικτατορίας, όντας ένας από τους τελευταίους 44 εξόριστους που έφυγαν από το κολαστήριο.
Σχολιο.- Υπηρχαν κ καποιοι ανθρωποι των γραμματων κ των τεχνων που τιμησσν την τεχνη τους κ αντιστάθηκαν εν αντιθεσει με καποιους άλλους συναδελφους τους που εκαναν τεμεναδες στους χουντικους κ πηγαινανε στις χουντογιορτες κ τα ρεστα....Κ σημερα αυτο συμβαινει....ποσοι βγηκαν στα χρονια της κρισης κ των μνημονιων να καταγγειλουν κ να υπερασπιστουν τον λαο? Ελαχιστοι....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν γυρίσαμε λαός πολύς ήταν μαζεμένος κάτω από μπαλκόνια
Στα στήθια του ακουμπούσε το Ανατολικό ημισφαίριο
Λαέ της πείνας, λαέ του μισού φράγκου, δυνατέ λαέ, κουρελή, που γύριζες από μάχη
Τρελαίνομαι να βλέπω τα γυμνά μπράτσα σου τα κοκαλιάρικα τα δίκαια τα νικηφόρα
Εσχίσθη το παραπέτασμα "κάτω οι δοσίλογοι κάτω τα σκυλιά"
οι φωνές γίνονται πουλιά έρχεται ο χειμώνας φεύγουν τα πουλιά
Ερημώνεται ο τόπος ακόμα κυβερνούν οι δοσίλογοι. Σκνίπες κι αστέρια κυματίζουν στ' αυτιά
(Δ.Π. Παπαδίτσας, "Εντός Παρενθέσεως")
Στα μάτια των ανθρώπων που ξεχύθηκαν στους δρόμους πριν 75 χρόνια, ήταν ορατή μια λάμψη. Δεν ήταν μόνο η χαρά της εξόδου από μια σκληρή κατοχή τριάμισι χρόνων. Ήταν και η ελπίδα και η προσμονή μιας άλλης ζωής• το όνειρο "για μια ελεύθερη ζωή σχηματισμένη μακριά από απάνθρωπους νόμους, από ανάλγητους κρατικούς μηχανισμούς, από εξορίες και φυλακές και εκτελέσεις", όπως το απέδωσε κάπου 40 χρόνια αργότερα ο Μάνος Χατζιδάκις, σ' εκείνο το κείμενό του για τα "Παιδιά της γαλαρίας".
Σήμερα η 12η Οκτωβρίου είναι μια μάλλον πικρή επέτειος. Γιατί αν έπρεπε να επιλεγεί μια εικόνα που να συμπυκνώνει τα χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής και αυτών που ακολούθησαν, ίσως η καταλληλότερη να βρισκόταν στο πρόσωπο του Χρήστου Γερακίνη:
- Το 1944 υπηρετεί ως υποδιοικητής του Τάγματος Ασφαλείας Χαλκίδας. Με αυτή του την ιδιότητα, θα συντάξει τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου την περίφημη ημερήσια διαταγή: "Απώλειαι: εκ των ημετέρων, εις Γερμανός στρατιώτης βαρέως τραυματίας".
- Την άνοιξη του 1945 διορίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη υποδιοικητής της Σχολής Ευελπίδων (ενώ σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης).
- Το 1947 αθωώνεται πανηγυρικά από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων.
- Το 1952 εκλέγεται βουλευτής Εύβοιας του "Ελληνικού Συναγερμού" και υπηρετεί ως υφυπουργός στην κυβέρνηση Παπάγου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακουστε τον!!! Ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης της ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ δίνει εδω ενα πραγματικο ρεσιτάλ φιλοιμπεριαλισμού:
''Δεν πρεπει να γινεται πολιτικοποιηση του προσφυγικου ζητηματος γιατι φευγει απο την πραξη. Δεν πρεπει να λεμε οτι για τους προσφυγες φταινε οι Αμερικανοι και η ΕΕ που βομβαρδιζουν!!! Ουτε να βαζουμε ζητημα να φυγουμε απο την ΕΕ γιατι αυτο ειναι σεναριο εφιαλτικο για τους προσφυγες!!!
Δεν θελουμε να λυσουμε το προσφυγικο ζητημα! Δεν θελουμε να γυρισουν οι προσφυγες στις στις πατριδες τους!!!''...
(σημ. δικη μου γι αυτο το τελευταιο: θελουμε να παραμεινουν εδω -εστω και παρα τη θεληση τους- για να μπορουμε ολοι μαζι απο τις πληρωμενες γι αυτο ΜΚΟ μεχρι τις ...επαναστατικες ''συλλογικοτητες'' τυπου ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ να εκφραζουμε την ...επαναστατικη ''αλληλεγγυη'' μας...
Και γενικως: ευχαριστούμε τις ΗΠΑ και την ΕΕ που μας στέλνουν πρόσφυγες).
Σχολιο.- Γεια σου ρε Ανδρουλιδακη μεγαλε αναρχικε. Το Νατο σε χαιρεταει...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με λένε Ηρωίνη, κάποιοι με φωνάζουν «Πρέζα» ή «Άσπρη» ή «Ζουζού» ή κάποιοι «παραμύθα», ακόμα και «Βασίλισσα» με έχουν πει!
Έχω πολλά παρατσούκλια αλλά δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα μου είναι πάντα το ίδιο, είμαι...πολύ διάσημο ναρκωτικό σε όλον τον κόσμο.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να προφέρουν το όνομά μου, με γνωρίζουν όλοι, όλο και κάποιο φίλο τους ή συγγενή τους ή γνωστό τους έχω πάρει μαζί μου στο θάνατο.
Έχω σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και δεν υπολογίζω τίποτα και κανέναν, ούτε άντρες, ούτε γυναίκες, ούτε νέους, ούτε γέρους, ούτε φτωχούς ή πλούσιους.
Όποιος με πλησιάσει τον «παίρνω» μαζί μου σε ένα ταξίδι με έναν και μόνο προορισμό τον «θάνατο». Αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός μου, να σκοτώσω όσο πιο πολλούς μπορώ και μέχρι τώρα τα καταφέρνω μιά χαρά, άλλωστε έχω βοήθεια, έχω σύμμαχο τον φόβο να μάθουν ποιά είμαι, την άγνοια που έχει ο κόσμος για εμένα.
Βλέπεις συνήθως ο κόσμος αναγκάζεται να με γνωρίσει τις περισσότερες φορές αφού έχω κάνει ήδη την δουλειά μου και όχι πριν, κανείς δεν πιστεύει ότι θα του χτυπήσω την πόρτα και θα αρρωστήσω τα παιδιά του και εκεί ακριβώς εγώ ύπουλα πατάω και όσος κόσμος δεν μαθαίνει για εμένα τόσο πιό εύκολα πηγαίνω κοντά τους!
Μου αρέσει να σε παίρνω από το χέρι σε μικρή ηλικία και να σε γνωρίζω στους φίλους και συνεργάτες μου, στα άλλα ναρκωτικά και εσύ αργά ή γρήγορα να έρχεσαι στην αγκαλιά μου, αφού σε ετοιμάσουν για εμένα.
Μόλις με δοκιμάσεις γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι, σου παίρνω όλο τον πόνο που σου προκαλούν τα συναισθήματα και η πραγματικότητα της ζωής, που είναι τόσο σκληρή, έρχομαι σαν βάλσαμο στη ψυχή σου, σε κάνω να αισθάνεσαι ανίκανος-η όταν είσαι μακριά μου και βασιλιά όταν είσαι κοντά μου.
Σε παρασέρνω μαζί μου και δεν φοβάσαι τίποτα, σου κάνω παρέα συνέχεια και είναι πολύ εύκολο να σε κάνω να πιστέψεις ότι φταίει το σύστημα, το κράτος, η οικογένειά σου. Έτσι δεν είναι;
Μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται και που έχεις μπλέξει, μέχρι τα πρώτα ίχνη στέρησης εμφανιστούν, όλα είναι μαγικά. Ζεις σ’ένα κόσμο ονειρικά πλασμένο και σιγά σιγά έχεις γίνει ολοκληρωτικά δικός μου, τώρα μου ανήκεις, τώρα θα με γνωρίσεις πραγματικά, τώρα χωρίς εμένα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Δεν μπορείς ούτε να φας, ούτε να κοιμηθείς, ούτε να δουλέψεις. Δεν μπορείς να κάνεις έρωτα, να ονειρευτείς, ούτε να κουνηθείς, τώρα καταλαβαίνεις ότι με έχεις παντρευτεί και είναι πολύ δύσκολο να με χωρίσεις.
Δεν θα σε αφήσω να φύγεις, έχουμε παρέα μαζί, τώρα θα κάνεις ότι σου πω για να με βάλεις στο σώμα, στις φλέβες, στη μύτη σου.
Βλέπεις είμαι πάρα πολύ ακριβή, δεν ζητάω μόνο τα χρήματά σου, αυτό που θέλω από εσένα είναι και η ψυχή σου, το πνεύμα σου και το σώμα σου. Θέλω το μυαλό σου να περιστρέφεται μόνο γύρω από εμένα, θέλω οι γύρω σου να σε κοιτάνε με αηδία και να κουνάνε το κεφάλι, να χάσεις κάθε είδος αξιοπρέπειας, ελευθερίας, ειλικρίνειας.
Τώρα θέλω να πληγώσεις όποιον σε πλησιάζει, να φέρεις την οικογένειά σου σε απόγνωση μέχρι να την διαλύσεις τελείως, να χάσουν κάθε ελπίδα σωτηρίας για εσένα και να μείνεις μόνος-η και πάλι να βρίσκεις παρηγοριά μόνο σε εμένα.
Επίσης θέλω να γεμίσεις δικαστήρια και καταδίκες, αν γίνεται να σαπίσεις σε κάποιο βρώμικο κελί φυλακής ή να ουρλιάζεις για βοήθεια δεμένος σε κάποιο ψυχιατρείο.
Θέλω τα χέρια σου, τις φλέβες σου, το συκώτι σου και το αίμα σου, θέλω τα πάντα από εσένα και τα παίρνω μέχρι να πεθάνεις σε κάποιο ατύχημα ή να ξεζουμίσω ότι έχει απομείνει από εσένα και να σε βρούνε «μπλε» σε κάποια τουαλέτα ή κάτω από κάποια γέφυρα, μόνο και πεταμένο.
Όλα αυτά θέλω από εσένα για να σε αφήσω και να πάω σε κάποιον άλλον, είμαι τόσο άπληστη που δεν μου φτάνει τίποτα.
Το μόνο που μισώ και μπορεί να σε πάρει από εμένα είναι τα «προγράμματα» είναι αυτοί που μένουν «καθαροί» από εμένα και αναρρώνουν ενωμένοι, δουλεύουν με τον εαυτό τους και βλέπουν τι τους έχω κοστίσει.
Τους μισώ αλλά έχω μεγάλη υπομονή, αν μείνει κάποιος μόνος θα τον βρω και θα τον κάνω πάλι δικό μου, μισώ την διαδικασία ανάρρωσης, μισώ τα προγράμματα πλήρης αποχή και αυτούς που ξέφυγαν από εμένα.
Είμαι η ΗΡΩΪΝΗ και σκοτώνω κάθε μέρα αφού σπείρω μιζέρια και πόνο σε όποιον με γνωρίσει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν είσαι ομοφυλόφιλος στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, μπορεί να το πληρώσεις με την ίδια την ζωή σου. Το να προχωρήσεις όμως σε εγχείριση αλλαγής φύλου έχει τις ευλογίες των Μουλάδων (το Κοράνι δεν απαγορεύει πουθενά κάτι τέτοιο!) και επομένως η εγχείριση όχι μόνο είναι νόμιμη αλλά και επιδοτείται από το κράτος. Έτσι, πολλοί ομοφυλόφιλοι , αναγκάζονται να υποβληθούν σε αυτή την εγχείριση και να ακρωτηριάσουν τα ίδια τα σώματά τους, για να μπορέσουν να ζήσουν μια ζωή χωρίς την συνεχή απειλή της κρεμάλας.
Τραγικό, πράγματι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και εδώ στη Δύση οδεύουμε ολοταχώς προς αυτή την κατεύθυνση, αν και για διαφορετικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, τα ζητήματα φύλου μονοπωλούν τη δημόσια συζήτηση. Το να είσαι transgender έχει γίνει το απόλυτο trend στα δυτικά ΜΜΕ , η ορμονοθεραπεία και η εγχείριση αλλαγής φύλου παρουσιάζονται σαν μια ανώδυνη βόλτα σε λούνα παρκ και οι αρνητικές τους επιπτώσεις αποσιωπούνται, η θεωρία που μας λέει ότι μπορείς να είσαι ό,τι φύλο επιθυμείς διδάσκεται ακόμη και σε δημοτικά σχολεία ενώ τα Εθνικά Συστήματα Υγείας ωθούν ανήλικους προς την λύση της ορμονοθεραπείας και της εγχείρισης, με ορμόνες να δίνονται ακόμη και σε παιδιά 12 ετών.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, με την κρατική μηχανή, το ιατρικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ να έχουν παραδοθεί στην transgender-mania και να την προπαγανδίζουν με κάθε ευκαιρία, είναι πολύ εύκολο ένας γκέι μαθητής που απλά είναι θηλυπρεπής ή μια ανήλικη λεσβία που απλά δεν ακολουθεί τα συμβατικά στερεότυπα του φύλου της, να πεισθούν ότι είναι "εγκλωβισμένοι σε λάθος σώμα" (όπως είναι η έκφραση της μόδας) και να προχωρήσουν σε επεμβάσεις, με αποτελέσματα μη αναστρέψιμα. Ήδη στη Μ. Βρετανία, οι αιτήσεις για ορμονοθεραπεία σε ανήλικα παιδιά έχουν αυξηθεί κατά 700% , ενώ σε μια έρευνα που διενεργήθηκε σε σχολεία της Μινεσότα ,σε δείγμα 81.000 εφήβων, βρέθηκε πως το ποσοστό που δηλώνουν τρανσέξουαλ αγγίζει το 3%, όταν σε όλες τις ΗΠΑ οι τρανς ενήλικες μόλις που αγγίζουν το 0,6% του γενικού πληθυσμού. Και όλα αυτά , χωρίς κανείς να αναρωτηθεί ποιες θα είναι οι μελλοντικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία αυτών των παιδιών.
Δυστυχώς, φοβάμαι πως βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός νέου φρικτού πειράματος ευγονικής, μιας σιωπηλής γενοκτονίας, που θα έχει ως θύματα κυρίως ανήλικα γκέι αγόρια και κορίτσια και θα έχει ενορχηστρωθεί όχι από κάποιους θρησκόληπτους μουλάδες αλλά από προοδευτικούς ακτιβιστές, που δήθεν αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ και Ρωσία αναλαμβάνουν την προστασία των κουρδικών περιοχών
 Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 21:25
Γενικεύεται η σύρραξη στο μέτωπο της Συρίας καθώς οι Κούρδοι  (SDF) παραδίδουν τουλάχιστον τέσσερις πόλεις στις συριακές δυνάμεις.
Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού.
Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κούρδο πολιτικό αξιωματούχο.
Στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση.
Κουρδικές πηγές μιλώντας, ανέφεραν ότι σε αυτή την απόφαση ουσιαστικά οδήγησε η έλλειψη αντιαεροπορικών όπλων που καθιστά αδύνατη την αντίσταση στους βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας.
«Η Δαμασκός να αναλάβει τις ευθύνες της»
«Εξετάσθηκαν όλες οι επιλογές απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας. Η κυβέρνηση της Δαμασκού πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για να αντιμετωπίσει την επίθεση», δήλωσε  κούρδος αξιωματούχος.
Στο τέλος του 2018, όταν η Αγκυρα απειλούσε με πολεμική επιχείρηση κατά του κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είχαν καλέσει τον συριακό στρατό να αναπτυχθεί στην περιοχή της πόλης Μανμπίζ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι κουρδικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή.
Ο συριακός στρατός είχε τότε αναπτυχθεί σε μία περίμετρο γύρω από την πόλη , χωρίς να εισέλθει σε αυτήν .
Ανακοίνωση του συριακού στρατού
Ο συριακός αραβικός στρατός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εισέλθει στο Καμισλί, στη Μανμπίτζ και σε άλλες πόλεις για να αποτρέψει την πτώση τους στα χέρια των υποστηριζομένων από την Τουρκία τρομοκρατών.
Θα αντιμετωπίσουν επίσης τους τρομοκράτες στη Ρας Αλ Αΐν και στην Τελ Αμπιάντ, προστίθεται.
Ανακοίνωση των Κούρδων
«Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί άμεσα στις πόλεις Κομπάνι και Μανμπίζ
 Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 19:54
Το λιβανικό ειδησεογραφικό δίκτυο al-Mayadeen μετέδωσε σήμερα την πληροφορία ότι ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών 48 ωρών στην πόλη του Κομπάνι, που ελέγχεται από τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στην γειτονική πόλη Μανμπίζ, που ελέγχεται από τις SDF και συμμαχικές τους δυνάμεις.
Οι δύο πόλεις βρίσκονται στην ζώνη της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις, που αποτελούν στόχο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Τουρκία και οι συμμαχικές της ισλαμοφασιστικές δυνάμεις στην Συρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: «Σφαγή» με 26 νεκρούς – Οι Τουρκοι χτύπησαν αυτοκίνητα αμάχων και δημοσιογράφων
 Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 20:08
Μία τουρκική αεροπορική επιδρομή κατά της συριακής πόλη Ρας αλ Άιν, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πέντε άμαχοι, δήλωσε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Ο διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός έπληξε μία συγκέντρωση αμάχων που είχαν έρθει στην πόλη Ρας αλ Άιν από την πόλη Καμισλί για δείξουν την υποστήριξή τους, καθώς η Ρας αλ Άιν βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων από τις παραστρατιωτικές ισλαμοφασιστικες δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.
Ένας εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό τη διοίκηση των Κούρδων, δήλωσε ότι η επίθεση αυτή έγινε κατά ενός “κομβόι με αμάχους.”
Λίγο αργότερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ANHA (Hawar News) ανακοίνωσε ότι ο ανταποκριτής του Σαάντ αλ Αχμάντ σκοτώθηκε κατά την αεροπορική επιδρομή. Βρισκόταν στο κομβόι αμάχων από το Τελ Ταμέρ για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την τουρκική εισβολή. Επίσης, ο έτερος ανταποκριτής του ΑΝΗΑ Μουχαμάντ Ακιντζί τραυματίστηκε από τα βλήματα.
Στο κομβόι βρίσκονταν και άλλοι ξένοι ανταποκριτές αλλά και άμαχος πληθυσμός που προέρχονταν από τις πόλεις Καμισλί και Τελ Ταμέρ. Το ΑΝΗΑ έχει την έδρα του κοντά στην Ροχάβα. Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς παιδιά έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Συνολικά τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό.
Οι συνάδέλφοί μας είναι νεκροί»
«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Μισθοφόροι της Τουρκίας εκτέλεσαν, βίασαν και σκύλευσαν πλήρωμα ασθενοφόρου
 Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 20:53
Μισθοφόροι της Τουρκίας εκτέλεσαν τέσσερις Κούρδους, πλήρωμα ασθενοφόρου του κουρδικού Ερυθρού Σταυρού, (Ερυθρά Ημισέληνος - Heyva Sor a Kurd) σκύλευσαν τα πτώματά τους και απαθανάτισαν σε βίντεο και φωτογραφίες τα εγκλήματά τους φωνάζοντας συνθήματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. «Αλλαχού Ακμπάρ».
Οι δολοφόνοι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαρκίγια, η οποία συγκροτήθηκε από πρώην μέλη της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Το ασθενοφόρο ξεκίνησε την Κυριακή από την Αΐν Ίσα προς την Τελ Αμπιάντ, για να παραλάβει τραυματίες, όταν οι μισθοφόροι το σταμάτησαν και απήγαγαν το πλήρωμα.
Όπως καταγγέλλει η Κουρδική Ερυθρά Ημισέλινος οι μισθοφόροι σκότωσαν, βίασαν και ύστερα δημοσίευσαν τα κατορθώματά τους στο διαδίκτυο.
Τα θύματα είναι δύο γυναίκες και δύο άνδρες.
Οι γυναίκες, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, είναι καλυμμένες με κουβέρτες από τη μέση και κάτω, που σημαίνει ότι τις βίασαν.
Όπως καταγγέλλει η Κουρδική Ερυθρά Ημισέλινος οι μισθοφόροι σκότωσαν, βίασαν και ύστερα δημοσίευσαν τα κατορθώματά τους στο διαδίκτυο.
Τα θύματα είναι δύο γυναίκες και δύο άνδρες.
Οι γυναίκες, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, είναι καλυμμένες με κουβέρτες από τη μέση και κάτω, που σημαίνει ότι τις βίασαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι επιβάλλει 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές «στρατηγικής σημασίας»
 Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 05:13
Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας ή περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών σε «περιοχές στρατηγικής σημασίας» σε όλη την επικράτεια της χώρας των Άνδεων, μετά την απόφαση του ακροδεξιου νεοφιλελε προδοτη προέδρου (δικτατορα πλεον) Λενίν Μορένο να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο, αρχής γενομένης στην πρωτεύουσα Κίτο, έπειτα από 11 ημέρες κινητοποιήσεων και ταραχών.
Το υπουργείο Τουρισμού του Ισημερινού προέτρεψε τους τουρίστες να μην απομακρύνονται από τα ξενοδοχεία τους και το αεροδρόμιο του Κίτο.
«Επιβλήθηκε απαγόρευση της κίνησης σε περιοχές στρατηγικής σημασίας για 24 ώρες» από τις 15:00 — όπως είχε αναγγείλει ο αληταρας ακροδεξιος πρόεδρος Μορένο — διευκρίνισε το επιτελείο μέσω Twitter.
Κατά τις ένοπλες δυνάμεις, στις περιοχές στρατηγικής σημασίας συγκαταλέγονται δημόσια κτήρια, εγκαταστάσεις της αστυνομίας και του στρατού, λιμάνια και αεροδρόμια, τηλεπικοινωνιακές υποδομές, εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού και ύδρευσης, διυλιστήρια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Στον Ισημερινό εκτυλίσσεται από τις αρχές του Οκτωβρίου σοβαρή κοινωνική και πολιτική κρίση, που πυροδότησε η εφαρμογή αντιλαικων και αντεργατικων οικονομικών μεταρρυθμίσεων σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης της επιδότησης των τιμών των καυσίμων. Στις λαικες διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια μεταξυ του εξεγερμενου λαου και των πραιτορων μπατσων του καθεστωτος έκτοτε έχασαν τη ζωή τους έξι διαδηλωτες και τραυματίστηκαν άλλοι 2.100, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Λαού, ανεξάρτητη δημόσια αρχή αρμόδια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Η πρεσβεια του Μεξικου προσφέρει προστασία σε αντιπολιτευόμενη πολιτικό
 Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 04:58
Η πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο προσέφερε προστασία και ασφαλές καταφύγιο στην αντιπολιτευόμενη πολιτικό Γαβριέλα Ριβαναδέιρα, γνωστοποίησε το μεξικανικό ΥΠΕΞ το Σάββατο με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Η Ριβαναδέιρα ανήκει στην παράταξη του πρώην προέδρου του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, τον οποίο ο νυν πρόεδρος Λενίν Μορένο κατηγορεί ότι «ενεργοποίησε» ένα «σχέδιο αποσταθεροποίησης» της κυβέρνησής του με την υποστήριξη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Οι Κορέα και Μαδούρο αρνούνται την κατηγορία.
Ο Μορένο επέβαλε το Σάββατο απαγόρευση κυκλοφορίας και στρατιωτικό νόμο, εν μέσω της σοβαρής πολιτικής κρίσης που πυροδότησαν τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνησή του σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο από το ΔΝΤ. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια τις τελευταίες 11 ημέρες, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Λαού, ανεξάρτητη δημόσια αρχή αρμόδια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.