Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Δευτερα 14 Οκτωβριου 2019


Εκουαδόρ: η στιγμή που ένας στρατιώτης δεν μπορεί άλλο και μέσα σε δάκρυα και κλάματα ενώνεται με τους διαδηλωτές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μια συγνώμη ο αρχηγος των Κουρδων του SDF για τη συμμαχία με τους συντρόφους του των ΗΠΑ, Ισραήλ, τους συντρόφους του της "Λεγεώνας των Ξένων" του συντρόφου του Μακρόν... για να πέσει το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ"... δεν θα έπρεπε να ζητήσει;
Μια άλλη συγνώμη για τη συμμαχία το 2014 με τους νυν "εχθρούς" τους του FSA... δεν θα έπρεπε να ζητήσει;
...και μία ακόμη συγνώμη για όσα υπέφεραν από την 7χρονή σκληρή κατοχή στη βόρεια Συρία, για τους κουρδους του που πλούτισαν σε βάρος του πληθυσμού (το θίγει κι η ανακοίνωση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου της Συρίας), για πολιτική Γενοκτονίας κι εθνοκάθαρσης (κλείσιμο σχολείων Αρμενίων, χριστιανών, Αράβων), τις δολοφονίες, βιασμούς, κλοπές περιουσιών... δεν θα έπρεπε να ζητήσει;
Σχολιο.- ενδιαφέρουσες οι παρεμβάσεις σου.Διαβάζοντας πηγές αντιφατικές από τη μία θα βρεις κάποιους να λένε ότι όταν ξεκίνησε η επέμβαση και ο πολεμος στη Συρία οι Κούρδοι[ποιος ειναι ο ακριβής αριθμός τους σε συριακό έδαφος;;]προσπαθησαν να λύσουν το εθνικό τους ζήτημα σε σχέση παντα και με τους Κούρδους της Τουρκίας.Από κει και πέρα πάλι απ΄όσα διαβάσα οι Κούρδοι στη Βόρεια Συρία ναι μεν είχαν κάποια προνόμια σε σχέση με την κατάσταση των Κούρδων στην Τουρκία,αλλά ζούσαν υπό το βάρος έντονων διακρίσεων. Θεωρείς ότι βάσει πληθυσμού[πέρα από τα λάθη των ηγεσιών και επιμέρους προσώπων]οι Κούρδοι δικαιούνται κράτος και κατά κύριο λόγο στο εσωτερικό της Τουρκίας ή πρέπει να μείνουν σε αυτή την κατάσταση του διασκορπισμού,των επιμέρους εσωτερικών συγκρούσεων και των επιμέρους καπετανάτων;;Οι Παλαιστίνιοι επί παραδείγματι δικαιούνται κράτος και πρέπει να παψει να συντελείται η γενοκτονία και η εθνοκάθαρση σε βάρος τους.Οι Κούρδοι δικαιούνται;;-Το ''Συριακο Παρατηρητηριο Ανθρ.Δικαιωματων''ειναι η γνωστη οργανωση που εφτιαξαν οι χρημαδοτες και υποστηρικτες των Λευκών Κρανών[των ψευτοδιασωστών που έσφαζαν ενώ δήθεν τάχα μου έσωζαν τους ανθρώπους..Αν θυμάμαι καλά ήταν από πίσω εκτός από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και ένας Σύριος πολυεκατομμυριούχος που ήθελε να τελειώνει με τον Ασάντ.Να σου πω την αλήθεια τα προηγουμενα χρόνια είχα σχηματισμένη αρνητική γνώμη για τη Ροζάβα κτλ. και απ'όσο διαβαζα όταν ξεκίνηση η επέμβαση και ο πολεμος στη Συρία ήλθαν σε αυτά τα μέρη Κούρδοι από άλλα μέρη του κόσμου να καταταγούν στο στρατο κτλ..Η υπόθεση που έκανα τότε ήταν ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ επί Ομπαμα έπαιξαν το χαρτί των Κούρδων[και οι Κούρδοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την κατάσταση!]και εκείνοι αντί να γίνουν ένα με το συριακό αραβικό στρατό δρουν ως αυτονομες λαϊκές πολιτοφυλακές.Όμως πόσο αυτόνομες ήταν;;;από τη στιγμή που συμμαχησαν με ΗΠΑ και Ισραηλ;;Το Κουρδικο ζητημα[Κούρδοι Τουρκιας,Συρίας,Ιρακ,Ιράν και κούρδοι σε άλλα μερη της γης]κατ΄εμε εντασσεται στο ευρυτερο Μεσανατολικο Ζητημα.Αν κάπου τωρα θα δικαιουνταν οι Κούρδοι να έχουν δικό τους κράτος[και ασε κατα μερος τα καντονια κτλ]θα ήταν στο εσωτερικό της Τουρκίας.-Όσον αφορά τις συμμαχίες και ανεξάρτητα από τις στρατηγικές ή τακτικές συμμαχίες είναι σημαντικό όταν τις συνάπτεις να μην σκέφτεσαι ευκαιριακά, όπως εκαναν οι Κουρδοι..
Σχολιο.- 1. Για το πρακτορείο του "Παρατηρητηρίου" ρωτάς εμένα; Εσύ έκανες ανάρτηση κι εγώ ρώτησα πως σήμερα έγινε "έγκυρη κι αξιόπιστη" πηγή πληροφόρησης... Βέβαια γνωρίζω γιατί εκ νέου στο προσκήνιο αυτή η πηγή και δεν θεωρώ στημένους αυτούς που αναπαράγουν... απλώς ταΐζει ξανά σανό -το είχαν αποσύρει- όσους χρειάζονται στήριγμα για να κλάψουν όπως θέλει το σύστημα (προσωπικά το γνωρίζω πολύ καλά  2. Για την οφειλόμενη συγνώμη που πήρα το θάρρος να σχολιάσω... δεν βρήκα απαντήσεις στο δικό σου σχολιασμό... α) για την οικοδόμηση του "ελευθεριακού σοσιαλιστικού φεντεραλισμού" των Κούρδων μαζί με στρατιωτικές δυνάμεις και βάσεις ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία... β). Για τους κοινούς αγώνες με τον "ελεύθερο συριακό στρατό" και τα εγκλήματά τους... γ). Για τη "συμπεριφορά" τους ως κατοχική δύναμη (ελπίζω να γνωρίζεις ότι σ' αυτές τις δυνάμεις με "μαχητές" και "αμαζόνες" δεν είναι οι ιδιοι οι  Κούρδοι κάτοικοι στη βόρεια Συρία), για εγκλήματα γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης (απαγόρευση διδασκαλίας γλώσσας, κλείσιμο σχολείων κ.α.) να εκλάβω ως απάντηση ότι είχαν δικαιώματα αλλά υπήρχαν διακρίσεις; Επειδή αυτό κατάλαβα, να σε ενημερώσω (έχω κάνει κι ένα ντοκιμαντέρ -για παράδειγμα- με τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Λίβανο), ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ του Αραβικού κόσμου, με εξαίρεση τη Συρία, δεν επιτρέπουν σε μειονότητες να εργάζονται. Αν για παράδειγμα είσαι φαρμακοποιός, δεν μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο, αν είσαι ξυλουργός, ούτε παιδί για τους καφέδες δεν επιτρέπεται ως εργασιακή σχέση. Στη Συρία όλες οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες, άνδρες-γυναίκες- έχουν ίσα δικαιώματα Συνταγματικά κατοχυρωμένα. Βέβαια, οι Κούρδοι στη Συρία είχαν περισσότερα δικαιώματα από τους Σύρους πολίτες, ακόμη κι από τους Παλαιστίνιους (π.χ. εντελώς δωρεάν ηλεκτρικό, νερό, μόνον με αίτησή τους υπηρετούσαν θητεία κληρωτών κ.λ.π.). Και το "πολιτικό έγκλημα" του Άσαντ βρίσκεται στο ότι με την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" παραχώρησε το καθεστώς ιθαγένειας κι υπηκοότητας σε 300.000 Κούρδους (πρόσεξε τον αριθμό) και τους ενέταξε στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή εξοπλίζοντας τους. Φυσικά και ο κουρδικός λαός που ζει στη Συρία δεν έχει καμία σχέση με τους υπαλλήλους της Μοσάντ (YPG)... Μέχρι και ταξιαρχίες Κούρδων μάχονται πλάι πλάι μαζί με τον στρατό της Συρίας... Είναι τόσες οι διακρίσεις που έχουν υποστεί, ώστε Συνταγματικά είναι κατοχυρωμένη εκλογή Κούρδων βουλευτών στη Συριακή βουλή, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν ποτέ τη δεύτερη πατρίδα τους, τη Συρία. Κι επειδή θεωρώ πως μπορείς να αναζητήσεις -αν δεν είσαι πεισμένος για το YPG made Μοσάντ-, θα κατανοήσεις...
Την μέχρι χθες υπό Κουρδική κατοχή Al Χασάκα... την γνωρίζουμε για να διαπιστώσουμε πόσο "κουρδική" είναι;
Γνωρίζεις ποια ήταν η "κυβέρνηση", η κατοχική διοίκηση στην Αραβικη Συριακη Al Χασάκα, πριν τη "διάσπαση" με τον FSA) στην Αφρίν; FSA και YPG!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κούρδοι, την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1922, υπέστησαν την πρώτη σφαγή από τους τούρκους, γιατί η Συνθήκη των Σεβρών είχε βγάλει αποφαση να τους ιδρύσει κράτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενικά τώρα με τον αντικαπνιστικό νόμο πάντως πιο πιθανό είναι να πεθάνεις απο καμία πνευμονία γιατί πρέπει να καπνίσεις έξω παρά απο το τσιγάρο....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε 48 ώρες ο Συριακός Στρατός θα είναι στο Κομπανί.
"Οι υποστηριζόμενες από Κουρδιστάν Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέληξαν σε συμφωνία με τη Δαμασκό, όπου θα δουν τα στρατεύματα της Συριακής Κυβέρνησης που φτάνουν στη βόρεια περιοχή Κομπάνι", δήλωσε προηγουμένως ο Mohammed Shaheen, αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Ευφράτη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



να γραψω οτι ειναι καθαρο λαθος απο την ''ηγεσια''των Κουρδων (που ξεπουλανε τον λαο τους)η θα με βριζετε παλι?
το αρθρο απο την Jerusalem Post λεει για Κουρδους μαχητες που σταλθηκαν στο κρατος απαρχαιντ του ισραηλ να τους εκπαιδευσει η Μοσαντ (16 ιουνιου 2019 το αρθρο ..πριν δλδ τους πουλησουν οι γιανκηδες)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Αναπτύσσει στρατό ο Άσαντ κατά της Τουρκίας (στην πόλη του Κομπανί, το οποίο ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αλλά και στην γειτονική πόλη Μανμπίζ, που ελέγχεται από τις SDF και συμμαχικές τους δυνάμεις.)
Κατόπιν έκκλησης της ίδιας της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας ερχεται ο Συριακος στρατος στην στρατηγικής σημασίας πόλη Μάνμπιτζ, στο βόρειο τμήμα της χωρας αλλα και στο Κομπανι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε σκάτινοι ζαίοι.Πήγατε στην πορεία για τους Κούρδους,οταν η καλύτερη φίλη σας είναι η Αμερική;Τι σκατα είσαστε;;
Σχολιο.- Μα οι Κούρδοι ήταν σύμμαχοι με τις ΗΠΑ! Ποιον θα υποστήριζαν;; Τον "αιμοσταγή Ασσαντ";;; Τώρα να δω αν θα πανηγυρίσουν για την αλλαγή συμμάχων, των Κούρδων, μετά την προδοσία των ΗΠΑ-Ισραήλ!
Σχολιο.-  ασε οπου τα παιρνουνε είναι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Αργεντινης Αλμπέρτο Φερνάντες κατηγορεί το ΔΝΤ για την κρίση σε Αργεντινή και Εκουαδόρ

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Αργεντινής δήλωσε ότι πρέπει να προβληματίσει αυτό που συμβαίνει και στις δύο νοτιοαμερικανικές χώρες.
Ο Αλμπέρτο Φερνάντες , υποψήφιος του κόμματος Frente de Todos , για την προεδρία της Αργεντινής δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συστάσεις και οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ευθύνονται για την κοινωνική και πολιτική κρίση στο Εκουαδόρ και στη χώρας του .
"Το Εκουαδόρ υλοποιούσε τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το ΔΝΤ έχει μεγάλη ευθύνη για το τι συνέβη στην Αργεντινή και αυτό απαιτεί προβληματισμό", δήλωσε ο Φερνάντες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Όταν ρωτήθηκε για το τι συμβαίνει στον Εκουαδόρ, ο προεδρικός υποψήφιος δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους μετά από την ανακοίνωση μιας σειράς οικονομικών μέτρων του Προέδρου Λενίν Μορένο που θα επηρεάσουν την τσέπη του πολίτη.
"Αυτό που συνέβη εκεί, είναι ότι καταργήθηκε μια επιδότηση στη βενζίνη και το Εκουαδόρ εξερράγη. Είναι μια πετρελαιοπαραγωγός χώρα που διπλασίασε την τιμή των καυσίμων σε δολάρια", δήλωσε.
Αναφορικά με τη θέση του σχετικά με το ΔΝΤ, αν εκλεγεί, ο Φερνάντες είπε: “Δεν ξέρω τι θα ζητήσει το Ταμείο, αυτό που ξέρω είναι ότι θα το ακούσουμε (όμως) η Αργεντινή δεν είναι σε θέση να κάνει και άλλες προσαρμογές, αυτό που χρειάζεται είναι να αποκαταστήσει την οικονομία της".
"Οι προσαρμογές που έκανε ο Μάκρι ήταν μαγικές. Φανταστείτε που φτάσαμε, δεν έχουμε ούτε εμβόλια”, σημείωσε.
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι, η φτώχεια, η ανεργία, και το εξωτερικό χρέος αυξήθηκαν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν 54,5%, ο υψηλότερος από το 1991. Η ανεργία έφθασε το 10,6% το β τρίμηνο του 2019 από 5,9% τον Δεκέμβριο του 2015 ,την περίοδο διακυβέρνησης Κίρσνερ.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο υποψήφιος του Frente de Todos προτείνει ένα σχέδιο διακυβέρνησης για την υπέρβαση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και κατά την προεκλογική του εκστρατεία επέμεινε ότι εάν φτάσει στην προεδρία θα εργαστεί για να αποκατασταθεί η παραγωγή της χώρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι αδιανόητο με παρατεταμένη κατοχή της Συρίας, να γίνονται γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία. Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαχμουτ Αμπας των Παλαιστινιων που μαζευει φορους από τους Παλαιστινιους για να τους δωσει στους σιωναζι υποστηριζει την Τουρκια στην εισβολη της στη Συρια.
Με αυτούς τους Παλαιστίνιους, που υποστηρίζουν την φασιστική τουρκική εισβολή στη Συρία, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέτε να φιλοτιμηθεί κανας ευρώδουλος βολευτής, να ρωτήσει αν το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία αφορά και τα 6 γερμανικά υποβρύχια ?
Σχολιο.- Τα υποβρύχια κατασκευάζονται στην Τουρκία.
Τυχόν συστήματα που δεν έχουν ακόμα παραδοθεί ίσως καθυστερήσουν.
Άλλωστε τά υποβρύχια δεν μπορούν να επιχειρήσουν στην Συρία.
Αν συνεχίσει όμως ο Σουλτάνος έτσι, τότε αργά ή γρήγορα θα υποστεί ολικό εμπάργκο.
Σχολιο.- Συναρμολογουνται στην Τουρκια. Αν δεν ερθουν τα κομματια απο τη Γερμανια, δεν συναρμολογουνται.
Σχολιο.- Πολλά εξαρτήματα έχουν ήδη παραδοθεί και κάποια είναι τουρκικής προέλευσης.
Σχολιο.-  οταν λεμε οτι Γερμανια επιβαλλει στρατιωτικο εμπαργκο στην Τουρκια, ενοουμε και αυτα τα ΄εξαρτηματα΄!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Τουρκία και η Γερμανία έχουν υπογράψει 31 συμφωνίες πώλησης αμυντικού υλικού, μεταξύ 18 Δεκεμβρίου 2017 και 24 Ιανουαρίου 2018.
...οι συμφωνίες αφορούν στρατιωτικό οπλισμό που περιλαμβάνει βόμβες, πυραύλους, τορπίλες, οχήματα, αεροναυτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και εξοπλισμό για άρματα μάχης. Μια από τις συμφωνίες αφορά σύμβαση μεταξύ της Rheinmetall και της BMC για τη τοποθέτηση συστήματος προστασίας από βλήματα και νάρκες στα τουρκικά Leopard-2."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δανειολήπτης θα πετάγεται απο τα ΜΑΤ από το σπίτι του και σε μισή ώρα θα έρχονται οι ΜΚΟ να τοποθετούν μέσα πρόσφυγες.
Η Υπουργική σύσκεψη έβγαλε ...«λαυράκια»…
56.000 διαμερίσματα αναζητούνται σε όλη την χώρα προκειμένου να μισθωθούν από το δημόσιο για την εγκατάσταση μεταναστών..
Πάντα αναρωτιόμουν τι θα τα κάνουν τόσα ακίνητα οι τράπεζες που τα αγοράζουν οι ίδιες στους πλειστηριασμούς..
Ηρθε χθες η υπουργική σύσκεψη για το μεταναστευτικό και μας απάντησε σε αυτό το ερώτημα.
56.000 διαμερίσματα αναζητούνται σε όλη την χώρα προκειμένου να μισθωθούν από το δημόσιο για την εγκατάσταση μεταναστών..
Ο δανειολήπτης θα πετάγεται απο τα ΜΑΤ από το σπίτι του και σε μισή ώρα θα έρχονται οι ΜΚΟ να τοποθετούν μέσα πρόσφυγες.
Μάλλον σε λάθος χώρα ζούμε, μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά, μάλλον κάποιος μας κάνει πλάκα,, μάλλον κάποιος σε αυτή την χώρα δεν μας θέλει ούτε ως άστεγους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



46.000.000 δολαρια τασυνολικα ετησια εσοδα της Γκρετα για το 2019!
ΤΥΦΛΑ ΝΑ'ΧΟΥΝ ΟΙ "ΩΝΑΣΗΔΕΣ"!!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απελάστε τις Μ.Κ.Ο.!!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΡΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ... ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βομβαρδιζουν απο ελικοπτερα με καπνογονα,  πυροβολουν και σκοτωνουν διαδηλωτες.
Τωρα στο Εκουαδορ. Γιατι; Γιατι ο λαος βγηκε στον δρομο για να αποτρεψει την ελευση του ΔΝΤ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Οι Κούρδοι δεν ήταν στη Νορμανδία” είπε ο Τραμπ αλλά δεν ανέφερε που ήταν η Τουρκία στο Β΄ΠΠ!
10/10/2019
“Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία”, είπε στα σοβαρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη, ανεξήγητη, παράλογη και καταστροφική απόφασή του να τους εγκαταλείψει έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δική του ιδέα αυτό το επιχείρημα ή κάποιος τον συμβούλεψε να το επικαλεστεί. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας έλεγε που ακριβώς ήταν η Τουρκία όχι μόνο στη Νορμανδία, αλλά σ΄ όλο το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ιστορία:
•Η Τουρκία στις 18 Ιουνίου 1941 υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης και φιλίας με την χιτλερική Γερμανία.
•Νωρίτερα στις 6 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί εισέβαλαν στα Βαλκάνια, η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με την ναζιστική Γερμανία. Το αίτημα είχε να κάνει και με την επίθεση που δεχόταν η Ελλάδα. Η Τουρκία αρνήθηκε ακόμη και να αποδοκιμάσει την επίθεση στην Ελλάδα.
Σ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Τουρκία “παζάρευε” για να αρπάξει εδάφη στη Θράκη,στο Αιγαίο, στην Κύπρο, την Κριμαία, την Υπερκαυκασία και αλλού.
Σ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Τουρκία είχε οικονομικές σχέσεις με τη Γερμανία του Χίτλερ! Οι Γερμανοί πλήρωναν τους Τούρκους σε χρυσό και γι΄ αυτό τα αποθέματα της από 27 τόνους που ήταν πριν τον πόλεμο έφθασαν στο τέλος του τους 216!
Η Τουρκία…διέκοψε σχέσεις με την Γερμανία τον Αύγουστο του 1944 και στις 23 Φεβρουαρίου  του 1945 …της κήρυξε τον πόλεμο!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουμαριά: Ο άγριος θησαυρός της ελληνικής φύσης
Μεταμορφώνεται σαν τον χαμαιλέοντα και σε μαγεύει με την ομορφιά της
Γνωρίζετε τι είναι τα κούμαρα; Μήπως έχετε ακούσει κάτι γι’ αυτά αλλά δεν θυμάστε; Αν αυτή την περίοδο κάνετε μία βόλτα σε κάποιο κοντινό σας βουνό, θα τα ξεχωρίσετε αμέσως από την εντυπωσιακή τους όψη, που δημιουργεί η «μαγευτική» ποικιλία των χρωμάτων τους, μέσα σε ένα γκρίζο και μουντό τοπίο.
Γιατί αποκαλούν την κουμαριά χαμαιλέοντα;
Μεταμορφώνεται σταδιακά, με τους άγουρους πρασινοκίτρινους καρπούς της, να μετατρέπονται σε ώριμους πορτοκαλοκόκκινους, που μοιάζουν με φράουλες, ενώ τα άνθη της είναι πανέμορφα, λευκά, που τείνουν προς το ροζ. Το πιο εντυπωσιακό από όλα, που την κάνει ξεχωριστή, είναι πως πολλές φορές (όπως βλέπετε και στις φωτό), θα δούμε άνθη και καρπούς μαζί ενώ δεν πέφτουν ποτέ τα φύλλα της.
Αν κάνετε μία βόλτα αυτή την περίοδο στο Παγγαίο, μεταξύ των άλλων εντυπωσιακών ανακαλύψεων που θα κάνετε, θα θαμπωθείτε από τις όμορφες κουμαριές που θα συναντήσετε. Αυτό το άγριο φρούτο, που σίγουρα είναι παρεξηγημένο αλλά και άγνωστο σε πολλούς, θα σας προσελκύσει αμέσως και θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε ξεχωριστά πράγματα, μια και δε θα το συναντήσετε ποτέ σε σούπερ μάρκετ. Οπως λικέρ, μαρμελάδες, τσίπουρο, γλυκά, αφέψημα με θεραπευτικές ιδιότητες (χρησιμοποιούνται και τα φύλλα της κουμαριάς) κ.α.
Η φήμη της στην αρχαιότητα
Η κουμαριά ήταν γνωστή και στους αρχαίους χρόνους. Είναι ο «κόμμαρος» του Θεόφραστου και του Διοσκουρίδη. Χρησιμοποιήθηκε για τις αιμοστατικές της ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε τον κόμμαρο εναντίον της θρομβοφλεβίτιδας. Μερικές δεκαετίες πριν ήρθε η επιστήμη και επιβεβαίωσε την ύπαρξη των κουμαρινών στα κούμαρα, που σήμερα χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα αντιπηκτικά που δίνονται στις θρομβώσεις! Οι αρχαίοι Ελληνες δεν τα προτιμούσαν ως φρούτο. Ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος έδωσε στο φυτό την ονομασία Unedo που προέρχεται από το λατινικό ´unum edo´ το οποίο σημαίνει «τρώω μόνο ένα».
Από κούμαρα φτιάχνανε στην Ευρώπη κρασί, κονιάκ και ένα ηδύποτο γνωστό ως κουμαρόκρεμα (crème d’ arbouse) που διευκολύνει την πέψη. Ρακί από κούμαρα που φτιάχνεται στην περιοχή του Πλαταμώνα ανακατεμένο με ζάχαρη και κανέλα χρησιμοποιείται σε γρίπη ως ρόφημα ή σε εντριβή και ανακουφίζει από τον πυρετό. Στην Κρήτη τα κούμαρα τα έτρωγαν γιατί καθάριζαν το αίμα και για τις υπακτικές και διουρητικές τους ιδιότητες. Τα θεωρούσαν αιμοποιητικά και τα συνιστούσαν σε όσους έπασχαν από ελώδεις πυρετούς.
Τα άνθη και οι καρποί
Τα άνθη του φυτού εμφανίζονται το φθινόπωρο. Δεν εμφανίζονται όμως όλα μαζί. Η Κουμαριά είναι από τα λίγα φυτά το οποίο έχει ταυτόχρονα άνθη, άγουρους και ώριμους καρπούς. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα φύλλα και οι καρποί του φυτού. Τα ώριμα κούμαρα συλλέγονται και καταναλώνονται αμέσως. Δεν διατηρούνται μετά τη συλλογή τους αρκετά. Οι καρποί του φυτού είναι πλούσιοι σε πηκτίνες. Ο φλοιός περιέχει δεψικές ύλες (36,4%) και αρβουτίνη. Η αρβουτίνη είναι αντισηπτική ουσία που λαμβάνεται με το βράσιμο των καρπών. Τα φύλλα περιέχουν κουμαρίνη. Ως τρόφιμο έχει ελάχιστη θρεπτική αξία.
Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις
Το βότανο δρα ως αντισηπτικό, διουρητικό, αντιφλεγμονώδες, στυπτικό και αιμοστατικό. Τα ώριμα κούμαρα συνιστώνται σε δυσκοιλιότητα και αεροφαγία. Βοηθά σε προβλήματα φλεγμονών και άλλες παθήσεις των ουροφόρων οδών όπως κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, ενούρηση, δυσούρηση, σε αιματουρίες και αιμορραγίες της μήτρας.
Είναι τονωτικό για τους εξασθενημένους οργανισμούς ενώ η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται για την αρτηριοσκλήρυνση, την κακή κυκλοφορία του αίματος και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Παράλληλα, τα κούμαρα είναι πολύ καλή πηγή σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, σάκχαρα, κάλιο και πολυφαινόλες, ενώ είναι φτωχά σε λιπίδια και νάτριο.
Παρασκευή και δοσολογία
Από τα φύλλα μπορείτε να παρασκευάσετε αφέψημα το οποίο πίνετε σε προβλήματα φλεγμονών. Οι καρποί τρώγονται σε προβλήματα δυσκοιλιότητας ή δυσπεψίας αλλά σε περιορισμένο αριθμό.
Για τους εξασθενισμένους οργανισμούς διαλύουμε ώριμα κούμαρα σε κρασί χωρίς συντηρητικά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε βράσει κανέλα και ζάχαρη.
Αλλες χρήσεις της κουμαριάς
Οινολογία: Από τα κούμαρα παρασκευάζονται τσίπουρο, λικέρ και κονιάκ. Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μάλιστα η παρασκευή ποτών αυτού του είδους από κούμαρα είναι μακροχρόνια παράδοση. Στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφορες συνταγές παρασκευής των παραπάνω ποτών από κούμαρα.
Γαστρονομία: Τα κούμαρα χρησιμοποιούνται ευρέως στην γαστρονομία (μαγειρική). Από τα κούμαρα μπορούν να παρασκευαστούν πολύ νόστιμες μαρμελάδες. Ολόκληρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα είδη σαλατών, σε διάφορα φαγητά και γλυκά ενώ είναι ωραία και στον στολισμό ενός πιάτου.
Μελισσοκομία: Η κουμαριά είναι μελισσοκομικό φυτό, τα άνθη της δίνουν γύρη και νέκταρ. Το μέλι από κουμαριά είναι μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας (πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες), έχει πικρή έως πικρόγλυκη γεύση και λέγεται ότι βοηθάει στη ρύθμιση της χοληστερίνης. Το μέλι κουμαριάς είναι από τα μέλια με τις λιγότερες θερμίδες.
Διακόσμηση: Τα κλαδιά της κουμαριάς με τα φύλλα και τους καρπούς τους έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής στο βάζο. Συχνά διακοσμούν εσωτερικούς χώρους κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων.
Προφυλάξεις
Τα κούμαρα πρέπει να τρώγονται από τους δυσκοίλιους όταν είναι νηστικοί και να μην τρώνε περισσότερα από 3 με 4 καρπούς. Αν φάνε πολλά βαραίνουν το στομάχι και προκαλούν πονοκέφαλο. Τα κούμαρα πρέπει να τρώγονται τη στιγμή που είναι απολύτως ώριμα. Το φυτό άλλωστε μας προειδοποιεί πλήρως για το πότε πρέπει να τρώμε ένα κούμαρο. Αν τα καταναλώσουμε όταν έχουν υπερωριμάσει, ξινίζουν λόγω της ζύμωσης και του σχηματισμού αλκοόλης. Αν φάμε αρκετά κινδυνεύουμε από δηλητηρίαση.
Οι ανώριμοι καρποί είναι άνοστοι και στυφοί και μπορεί να προκαλέσουν αναγούλα και εμετό. Τα τρώμε λοιπόν μόνο στην απόλυτη ωρίμανσή τους όταν είναι γλυκά και εύγευστα. Είναι η αγαπημένη τροφή των πουλιών. Χαρακτηριστικά οι κότσυφες τρελαίνονται να τα τρώνε, (κουμαροφάγα τα αναφέρει ο Αριστοφάνης στους «Όρνιθες») αλλά και τα αγριογούρουνα, οι αρκούδες κ.α.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστικός ο κ. Γ. Μαργαρίτης καθηγητης Συγχρονης Ιστοριας στο Αριστοτελειο σε συνεντευξη του στο ραδιοφονικο σταθμο 9.84 για την ελληνική και κυπριακή άρχουσα τάξη, τις πολιτικές ελίτ, δηλαδή, και πως οδηγούμαστε απευθείας σε ακρωτηριασμό αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική.Η Εκάλη και το Κολωνακι βέβαια,οι Λάτσηδες,οι Μαρινακηδες,οι μέτοχοι των τραπεζών και οι λοιποί βέβαια δεν θα ήθελαν να τον ακούσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=sngB_0PboaM&feature=share&fbclid=IwAR0ChoVZ4dtOVrsGnsp5BMdbJNGLF_RWZcWPzFpEGu5-mvEgp9DPoX6iWGk




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αναλγησία και έλλειψη ανθρωπιάς του Αρείου Πάγου με ξεπερνά.. Ένα βρέφος προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή και η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Άραγε γιατί οι άνθρωποι δημιουργήσαμε κοινότητες και φτιάξαμε κοινωνίες;;Μήπως έπρεπε να καθόμασταν στις σπηλιές, για να έχουμε τουλάχιστον μια δικαιολογία;;;
Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο: Οργισμένη η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη -Ραφαήλ διαψεύδει τον Άδωνι
10/10/2019

Έπρεπε χτες να έχει παρέμβει τόσο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας,όσο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Ήδη τα λεφτά που έχουν συγκεντρωθεί έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο..Ο μικρός Ραφαήλ πρέπει να πάει στη Βοστώνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς οι μαύρες θηλυκες φυλακισμένες στειρώνονται για να μειώσουν το κόστος ευημερίας στην Καλιφόρνια
6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
Είναι συγκλονιστικό, το είδος της θεραπείας που παραδίδεται στους μαύρους ανθρώπους στην Αμερική στον 21ο αιώνα. Πολλοί από εμάς έχουμε διαβάσει για την στείρωση των Αφροαμερικανών στις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας του '90, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι θα συνέβαινε τώρα.
Στην Καλιφόρνια από όλα τα μέρη, έχει αναφερθεί ότι οι γιατροί φυλακών έχουν αποστειρώσει πάνω από 150 μαύρες γυναίκες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκουπίδι ΟΗΕ!
Μιλόσεβιτς, Σαντάμ, Καντάφι, εκτελέστηκαν με ψευδείς κατηγορίες. Του φονιά Ερντογάν ούτε το νυχάκι δεν θα αγγίξουν!
Σχολιο.- Κι ο Άσαντ γλύτωσε στο τσακ, χάρη στον ηρωικό συριακό στρατό κι ίσως επειδή οι ισλαμοκανίβαλοι μισθοφόροι είναι καλοί μόνο για να σφαγιάζουν γυναικόπαιδα, για παραπάνω δεν κάνουν τα θρασίμια, όσο κι αν στηρίζονται από τους προστάτες τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ η πσλαβωμαρα συνεχίζεται
Κάποιοι πραγματικά πιστεύουν ότι ο συριακός στρατός έχει τη δυνατότητα να διώξει την Τουρκία από τη β.συρια
Η ότι έχει αυτή τη δυνατότητα η ρωσική αεροπορία ή ότι η Ρωσία θα κάνει γενικευμένο πόλεμο με την Τουρκία. Θα παρακαλούσα όλους αυτούς τους τραχαναδες να ρίξουν μια ματιά στις δυνάμεις που έχει συγκεντρώσει η Τουρκία στα σύνορα. Φανερώνουν τις προθέσεις της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14.10.2019, 17:41
Τι προβλέπει η συμφωνία Κούρδων - Δαμασκού στη Συρία
Ένταξη κουρδικών δυνάμεων στο συριακό στρατό • Αυτονομία και διασφάλιση δικαιωμάτων για Κούρδους • Εκδίωξη των τουρκικών δυνάμεων από Συρία
Τι λέει η συμφωνία
1. Καταργούνται οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και όλες οι κουρδικές δυνάμεις και στρατιωτικές ομάδες θα συνταχθούν με το 5ο Σώμα Στρατού (Επιθετική Λεγεώνα) υπό ρωσικές διαταγές.
2. Θα διασφαλιστούν πλήρως όλα τα δικαιώματα των Κούρδων στο νέο Σύνταγμα της Συρίας, το οποίο θα προβλέπει την αυτονομία τους, η οποία θα συμφωνηθεί μεταξύ της κουρδικής ηγεσίας και του κράτους της Συρίας.
3. Συνεργαζόμενες οι συριακές και κουρδικές δυνάμεις θα απομακρύνουν την τουρκική παρουσία στη βόρεια Συρία και στο Αφρίν (στη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η Ιντλίμπ).
4. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα εισέλθουν στο ταχύτερο στη Μανμπίτζ και το Κομπάνι και θα ακολουθήσουν η Καμισλί και οι γειτονικές περιοχές.
5. Εντός διαστήματος ενός μήνα, η κουρδική ηγεσία θα αρχίσει να αναλαμβάνει επίσημους ρόλους μέσα στην παρούσα συριακή κυβέρνηση ώστε να διευκολύνουν τη μετάβαση για τη Βόρεια Συρία, έως ότου συνταχθεί νέο Σύνταγμα και σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.
6. Η συμφωνία μεταξύ των SDF και της συριακής κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων ημερών, ώστε να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες
7. Προς το παρόν όλοι οι μαχητές του ISIS παραμένουν υπό τον έλεγχο των Κούρδων
8. Η συμφωνία έχει άμεση εφαρμογή στον στρατιωτικό τομέα και βασίζεται στην αυτο-άμυνα και το κοινό συμφέρον για μια σειρά από στόχους. Το τμήμα της συμφωνίας για τη διακυβέρνηση, του μαχητές του ISIS και το εδαφικό θα συζητηθούν αργότερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



όαση εδώ μέσα όσοι καταδικάζουν το μακελειό που προκαλεί ο τουρκικός στρατός στο συριακό Κουρδιστάν όπως τόσα χρόνια καταδίκαζαν την εξίσου εγκληματική δράση του τουρκικού proxy army FSA, οι υπόλοιποι που βλέπατε τα καθάρματα του FSA ως ''γνήσιους επαναστάτες κατά του δικτάτορα Άσαντ'' να πάτε να κάνετε παρέα στον Νετανιάχου, η υποκρισία σας είναι ανάλογη με τη δική του!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
Εκουαδόρ: Νίκη του λαού - Καταργούν τη συμφωνία με το ΔΝΤ - Πανηγυρισμοί στους δρόμους

Δεν είναι και λίγο αυτό που έκανε αυτός ο λαός που έτριξε τα δόντια στον Μορένο και το ΔΝΤ. Τώρα, θα έρθουν νέες μάχες, αλλά αυτή η μάχη κερδήθηκε ηρωικά από τους από κάτω.
Περιεχόμενο της συμφωνίας:
Καταργείται το επίμαχο Διάταγμα 883
Συγκροτείται επιτροπή αποτελούμενη από το κίνημα των αυτοχθόνων και την μεσολάβηση του ΟΗΕ (@ONUEcuador) και την Επισκοπική Σύνοδο.
Το διάταγμα 883 θα αντικατασταθεί με άλλο που θα ικανοποιεί τα αιτήματα της 11 ημερών κινητοποίησης, στην οποία πέθαναν πολλοί διαδηλωτές, υπάρχουν εκατό αγνοούμενοι, χιλιάδες τραυματίες και συλληφθέντες.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ του Προέδρου Λενίν Μορένο και της Συνομοσπονδίας αυτοχθόνων εθνοτήτων (Conaie).
Ο Μορένο ξεκίνησε ζητώντας το αποτέλεσμα του διαλόγου να εκφραστεί σε ένα νέο διάταγμα το οποίο θα ωφελήσει αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο, λέγοντας “Να μην παίξουμε το παιχνίδι αυτών που άφησαν κατεστραμμένη τη χώρα”.
Η συνάντηση ξεκίνησε με καθυστέρηση μετά την επίλυση "ορισμένων λειτουργικών ζητημάτων και θεμάτων ασφαλείας", σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Επισκοπική Εκκλησία του Εκουαδόρ και το Σύστημα των Ηνωμένων Εθνών στον Εκουαδόρ.
Ο Χάιμε Βάργκας,πρόεδρος του Conaie, δήλωσε ότι “είναι εξοργισμένος με όλα όσα συνέβησαν¨. Και μίλησε για τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους κρατουμένους. Επέμεινε, όπως άλλωστε και οι άλλοι αυτόχθονες ηγέτες ότι δεν θα μετακινηθούν από το αρχικό τους αίτημα, να καταργηθεί η συμφωνία με το ΔΝΤ.
Ο Μορένο απάντησε στον Βάργκας και είπε ότι γι 'αυτόν, η κατάργηση της επιδότησης βενζίνης θα ωφελήσει τον πληθυσμό, ιδιαίτερα τους φτωχότερους, αλλά θα ενισχύσει επίσης τη δολαριοποίηση.
Ο πρόεδρος προέτρεψε να αναζητηθεί μια φόρμουλα έτσι ώστε τα χρήματα που προέκυψαν από την κατάργηση της επιδότησης να πηγαίνουν στους φτωχότερους και είπε ότι μια διμερής επιτροπή θα πρέπει να μελετήσει τα στοιχεία και να αναλύσει εργαστεί πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Ωστόσο, δήλωσε ότι το μόνο που δεν θα κάνει είναι να μιλήσει με τους οπαδούς του Κορειστές, δηλαδή με τους οπαδούς του πρώην Προέδρου Ραφαέλ Κορέα (2007-2017), τον οποίο κατηγόρησε για την κρίση που έπληξε τη χώρα υποστηρίζοντας ότι ενθάρρυνε ένα κύμα αποσταθεροποίησης.
“Δεν πρόκειται να συνομιλήσω με τους Κορειστές ούτε για μια στιγμή", τόνισε ο Μορένο, επιρρίπτοντας και πάλι την ευθύνη του κύματος βίας στους υποστηρικτές του προκατόχου του.
Ο Βάργκας ζήτησε από τον αρχηγό του κράτους να δημοσιοποιηθούν οι συμφωνίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στο πλαίσιο των οποίων καταργήθηκαν οι επιδοτήσεις.
Διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη διαλόγου των υπουργών κατά το τελευταίο έτος και, ειδικότερα, ζήτησε την παύση των υπουργών εσωτερικών Μαρία Πάουλα Ρόμο και άμυνας Οσβάλντο Χαρίν  για άσκηση “υπερβολικής βίας” ενάντια στο λαό στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Ο αυτόχθονας ηγέτης Αμπελάρδο Γκράντα, ζήτησε από τον Μορένο να άρει την Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 3 Οκτώβρη στην περιοχή της πρωτεύουσας όταν ξέσπασαν οι διαδηλώσεις.
Μία από τις αυτόχθονες ηγέτιδες ονόματι Σαραγιάκου, σε μια έξοχη και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, έβαλε τον Μορένο στη θέση του, αποκαλώντας τον αυτό που πραγματικά είναι, ένας εγκληματίας που διέταξε να καταστείλουν και να δολοφονήσουν τον λαό του. Και χωρίς να μασήσει τα λόγια της τον προειδοποίησε ότι έχει την ευθύνη για όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
Μετά από μια μακρά διακοπή του διαλόγου μεταξύ των αυτοχθόνων αντιπροσώπων και της κυβέρνησης, συμφωνήθηκε να θεσπιστεί ένα νέο διάταγμα το οποίο θα καθιστά ανενεργό το διάταγμα 883.
Για το σκοπό αυτό, συγκροτείται διμερής επιτροπή για την προετοιμασία του νέου διατάγματος, από τις ιθαγενικές οργανώσεις και την κυβέρνηση.
Όπως ανακοινώθηκε , ρόλο μεσολαβητή θα έχουν τα Ηνωμένα Έθνη και η Επισκοπική Διάσκεψη. Ως εκ τούτου, αναστέλλεται η απεργία, σταματούν οι κινητοποιήσεις και δεσμεύονται να αποκατασταθεί η ειρήνη στη χώρα.
Στους δρόμους, χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν τη συζήτηση στο ραδιόφωνο ή μέσω κάποιων τηλεοπτικών συσκευών (ο διάλογος μεταξύ αυτοχθόνων και της κυβέρνησης μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο) ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Δεν είναι και λίγο αυτό που έκανε αυτός ο λαός που έτριξε τα δόντια στον Μορένο και το ΔΝΤ. Τώρα, θα έρθουν νέες μάχες, αλλά αυτή η μάχη κερδήθηκε ηρωικά από τους από κάτω.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολωνία: Το κυβερνών φασιστικό καθολικο κόμμα εξασφάλισε τον έλεγχο της κάτω βουλής
 Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 23:17
Το κυβερνών φασιστικό καθολικο πολωνικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) εξασφάλισε με οριακή πλειοψηφία τον έλεγχο της κάτω βουλής, στις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή PKW.
Το PiS κέρδισε το 43,59% των ψήφων, εξασφαλίζοντας 235 έδρες στη Σεζμ (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) των 460 εδρών.
Ο μεγαλύτερος σχηματισμός της πολωνικής αντιπολίτευσης, η δεξια Συμμαχία Πολιτών (KO) - που γεννήθηκε από την δεξια Πολιτική Πλατφόρμα (PO) - έλαβε το 27,4% των ψήφων που αντιστοιχεί σε 134 έδρες στη Σεζμ.
Ακολουθούν η σοσιαλδημοκρατικη Δημοκρατική Αριστερή Συμμαχία (SLD) με 12,56% και 49 έδρες, ο αγροτικός κεντροδεξιος συνασπισμός PSL και το ανκροδεξιό Kukiz'15 με 8,55% και 30 έδρες, ενώ η ακροδεξιά Συνομοσπονδία έλαβε 6,81% και 11 έδρες.
Ο ηγέτης του κυβερνώντος ακροδεξιού κόμματος της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, δήλωσε πως αναμένει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην νομοθετική ατζέντα του κόμματος, καθώς το κόμμα έχασε την πλειοψηφία στην άνω βουλή, την Γερουσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών μετά την καταδίκη εννέα αυτονομιστών
 Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 21:21
Αστυνομικοί επιτέθηκαν επανειλημμένα σήμερα σε αυτονομιστές διαδηλωτές πλησίον της εισόδου του διεθνούς αεροδρομίου της Βαρκελώνης.
Χιλιάδες διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το αεροδρόμιο για να αποκλείσουν τις εισόδους του, αντιδρώντας έτσι στην καταδίκη του ανώτατου δικαστηρίου της Ισπανίας σε εννέα αυτονομιστές με ποινές κάθειρξης από εννέα έως 13 χρόνια για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο, εκατοντάδες ακτιβιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των αστυνομικών, στις οποίες πέταξαν πέτρες και κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία επιτέθηκε όταν αυτοί προσπάθησαν να παραβιάσουν την ταινία ασφαλείας για να μπουν μέσα στο αεροδρόμιο.
Εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της τάξης απώθησαν «τα άτομα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν την ταινία της αστυνομίας».
Σύμφωνα με τον διαχειριστή του αερολιμένα Aena, τουλάχιστον 20 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας των διαδηλώσεων.
Υπάρχει βίντεο που δείχνει την αστυνομία να χρησιμοποιεί γκλοπ εναντίον κάποιων διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν μάσκες και κουκούλες, οι οποίοι απαντούσαν σπρώχνοντας. Η αστυνομία προχώρησε σε προφυλακίσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποικιοκρατικη σημαία των ισλαμοφασιστων κανιβαλων του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», συμμάχου του Ερντογάν, κυματίζει στην Tel Abyad
 Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 14:03
Ισλαμοφασιστες κανιβαλοι  του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», δηλαδή της κύριας μισθοφορικης δύναμης εναντια στην Συρια και στον Προεδρο Άσαντ και σταθερού συμμάχου του ισλαμοφασιστα σουλτανου Ερντογάν (αφού πολλοί από αυτούς είναι Τουρκομάνοι), κατέλαβαν την πόλη Tel Abyad, στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Οι ισλαμοφασιστες κανιβαλοι  ύψωσαν τη αποικιοκρατικη σημαία τους στο κέντρο της πόλης και δημοσίευσαν το βίντεο στο διαδίκτυο.
Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στη μεθόριο, και όχι σε βάθος μέσα στο συριακό έδαφος...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος κουρδικής κατοχής και στην Αλ-Θοράχ... Υψώθηκε η Συριακή σημαία και στο αεροδρόμιο που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί κι Ισραηλινοί...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιλούν τα καλασνίκοφ της Αντίστασης! Τέλος η Κουρδική κατοχή των αμερικανοσιωνιστών στη Al Χασάκα!
Χθες βράδυ... έτσι χαιρετίζει ο λαός στην Al Χασάκα το τέλος της κατοχής!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα 13/10/2019 στις δύο μεγάλες πόλεις της βόρειας Συρίας που βρίσκονται υπό Κουρδική κατοχή (σε συνεργασία με ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία κι Ε.Ε.), στην Hasaka και την Qamishli ο λαός βγήκε στους δρόμους (δες σχετικό βίντεο παρακάτω). Διαμαρτυρίες εναντίον της αμερικάνικης-κουρδικής και τουρκικής κατοχής στην κατεχόμενη  βόρεια Συρία.
Η κυβέρνηση Άσαντ κινητοποιεί τον Αραβικό στρατό που κατευθύνεται στην κατεχόμενη βόρεια Συρία, προετοιμάζει υποδομές υποδοχής προσφύγων από τις πληγείσες περιοχές κι ο Ερντογάν πάγωσε τις επιχειρήσεις.
Αναμένεται η δημόσια "μετάνοια" της πουλημένης προδοτικής κουρδικής ηγεσίας. Δεν μπορεί το πρωί να αρνείσαι το δικαίωμα της κυβέρνησης Άσαντ ν' αναλάβει τον έλεγχο του τμήματος της πατρίδας τους και το βράδυ να εκλιπαρείς για βοήθεια. Η πίεση του κουρδικού πληθυσμού, που ουδεμία σχέση έχει με τους μεταφερόμενους "μαχητές" και "αμαζόνες", μισθοφόρους που ουδεμία σχέση έχουν με τη βόρεια Συρία και προκάλεσαν αυτή την 7χρονή σκληρή κατοχή, μάλλον οδεύει προς το τέλος της.
Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Συρίας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Imad Khamis, σε δελτίου τύπου που εκδόθηκε η κυβέρνηση της Συρίας επαναλαμβάνει πως:
"Είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις εξουσίες που της αναλογούν από το Σύνταγμα και διαθέτει την απόλυτη ικανότητα να διαχειριστεί τους κρατικούς θεσμούς, ώστε να παρέχει άμεσα όλες τις κοινωνικές λειτουργίες σε όλους τους τομείς -και την ανθρωπιστική βοήθεια-, σε πλήρη αντίθεση με στρατιωτικές άτακτες διχαστικές ομάδες που εκμεταλλευόμενες τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, επέβαλαν κατοχή, εξαφάνισαν τις κοινωνικές παροχές των θεσμών και εξυπηρέτησαν δικά τους συμφέροντα".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυρίαρχη προπαγάνδα μας υπαγορεύει για ποιους να... κλάψουμε!
Για άλλη μια φορά η κυρίαρχη προπαγάνδα μας υπαγορεύει για ποιους να... κλάψουμε!
Αυτή τη φορά είναι οι Κούρδοι που... "πολέμησαν μαζί με τις ΗΠΑ εναντίον του ISIS" και τώρα τους...
προδίδουν οι σύμμαχοί τους και τους αφήνουν να τους καθαρίσουν οι Τούρκοι.
Συντονισμένοι λοιπόν, όλοι οι "ζεσουήδες" κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τους Κούρδους, αλλά ας μας επιτραπεί να έχουμε μια κάπως διαφορετική άποψη για το θέμα..