Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Τριτη 15 Οκτωβριου 2019


32 η επέτειος από τη δολοφονία του Κυβερνήτη Τόμας Σανκάρα προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αγώνας των ανθρώπων του Εκουαδορ κατάφερε να αντιστρεψει την επιβολή ενός νεοφιλελεύθερη πακετου. Οι προθέσεις του προέδρου Μορένο και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν μια ατυχία με την κατάργηση του διατάγματος 883.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τραγικό: Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ προσπερνάει την υπόθεση του Παναγιώτη Ραφαήλ από εφημερίδα
Τρίτη 15 Οκτώβριος 2019 | 03:40
Συνέβη χτες στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ του γνωστου αληταρα δεξιου Οικονομου. Η δημοσιογράφος διαβάζει τους τίτλους των εφημερίδων και «αποκρύπτει» κατάφορα, την τεράστια επικεφαλίδα πρωτοσελιδα της Ελευθερης Ωρας που κάνει έκκληση να σωθεί ο Παναγιώτης Ραφαήλ.
Η παραπάνω κίνηση επιβεβαιώνει ενδεχομένως την καταγγελία του πατέρα του μικρού πριν από λίγες ημέρες, ότι δημοσιογράφοι αρνούνται να βγάλουν το θέμα στον αέρα επειδή όπως επί λέξει του είπαν «έχουν τέτοια γραμμή από την κυβέρνηση».

Ολο τα παραπανω βεβαια ειναι fake news!!!! Η Ελευθερη Ωρα ουτε σημερα ουτε χθες ειχε κατι τετοιο στον τιτλο της!!!! Εφτιαξαν και ενα πλαστο βιντεακι, και νομιζαν οτι θα κοροιδεψουν τον κοσμο!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΣΑΝΤ-ΚΟΥΡΔΩΝ-ΡΩΣΙΑΣ
– Κατάργηση των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), με όλες τις κουρδικές δυνάμεις και στρατιωτικές υποομάδες να εντάσσονται στο 5ο Σώμα (Λεγεώνα Επιδρομής) υπό ρωσική διεύθυνση.
– Σταθερή εγγύηση για πλήρη κουρδικά δικαιώματα στο νέο συριακό Σύνταγμα, με αυτονομία που θα συμφωνηθεί από την κουρδική ηγεσία και το συριακό κράτος.
– Κοινή συντονισμένη προσπάθεια συριακών και κουρδικών δυνάμεων για την εξάλειψη της τουρκικής παρουσίας στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένης της Αφρίν (η Ιντλίμπ δεν προσμετράται στη συμφωνία).
– Στη Μανμπίτζ και το Κομπάνι, συμφωνήθηκε να εισέλθει γρήγορα ο Συριακός Στρατός, ενώ στην επαρχία Χασάκα έχει ξεκινήσει ήδη εκτεταμένη ανάπτυξη των συριακών στρατευμάτων, κάτι που θα συνεχιστεί στο Καμισλί και άλλους κοινούς τομείς.
– Όλες οι παραμεθόριες περιοχές και τα διοικητικά κέντρα θα περάσουν στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.
– Μέσα σε ένα μήνα η κουρδική ηγεσία θα αρχίσει να αναλαμβάνει ορισμένους επίσημους ρόλους στη συριακή κυβέρνηση για να διευκολύνει τη μεταβατική περίοδο της βόρειας Συρίας έως ότου διαμορφωθεί ένα νέο Σύνταγμα (ή κυβέρνηση) στο μέλλον.
– Η Τάμπκα στη Ράκα ήταν επίσης στη συμφωνία και οι συριακές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη και πήραν τον έλεγχο της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης νωρίτερα σήμερα.
Σχολιο.- Μένει τώρα το Ντέιρ Εζ-Ζορ και τα επίσης αμερικανοκρατούμενα και από τους Σιωνιστές βομβαρδιζόμενα συνοριακά με το Ιράκ περάσματα.
Για το Ιντλίμπ φροντίζει ήδη στο Ριάντ ο Πούτιν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οριστικό "όχι" απο Κικίλια στους γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ.
Λογικό. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση σώζει μονο τραπεζες, συνδρομητικά κανάλια και υποδικους επιχειρηματίες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακος Στρατος καταλαμβανει τις βασεις των ΗΠΑ στην Μανζιμπ
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) κατέλαβε τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Manbij μετά την είσοδό του στην πόλη χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο Κυβερνείο του Χαλεπίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει αναπτύξει αρκετές μονάδες στο Manbij, καθώς σκοπεύουν να εμποδίσουν οποιαδήποτε πιθανή τουρκική επίθεση να καταλλάβει την πόλη.
Ο συριακός αραβικός στρατός εγκαταστάθηκε γρήγορα στο Manbij χθες το βράδυ μετά την αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από την πόλη.
Ο λόγος για την ταχεία εξάπλωση στο Manbij οφείλεται σε αναφορές για επικείμενη τουρκική στρατιωτική επίθεση για να καταλλάβει την πόλη από τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF).
Σχολιο.- Πάνε οι κομμούνες, πέφτουν μία-μία στα νύχια τής αντεπανάστασης...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε!!!!

"Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από τη χαριστική βολή."
Ο Νίκος Γόδας (1921-1948) ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών και λοχαγός του ΕΛΑΣ. Η σταθερή του άρνηση, έως και τη λήξη σχεδόν του Εμφυλίου, να αποκηρύξει την κομμουνιστική ιδεολογία του ώστε να αποφύγει την επικείμενη εκτέλεση, τον εντάσσει στις τραγικότερες μορφές του ελληνικού αθλητισμού. Εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας στις 19 Νοεμβρίου του 1948.
Ο Γόδας ασχολήθηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο, αρχικά στις αλάνες με τους συνομηλίκους του και αργότερα, όταν φάνηκε το ταλέντο του, σε τοπική ερασιτεχνική ομάδα της Κοκκινιάς και στον «Κεραμεικό» Καμινίων, σωματείο του ομώνυμου εργοστασίου. Μετά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την περίοδο της κατοχής, ο Γόδας παίρνει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, που εξελίχθηκε σε μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής του. Το 1942 είναι πλέον βασικός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και σκοράρει στην νίκη με 4-0 κατά του Εθνικού, ενώ το ίδιο κάνει και κατά του Απόλλωνα. Τον Μάιο του 1943 ξεκινά βασικός στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στον τελικό του τουρνουά που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους είναι πρωταγωνιστής στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Χριστουγέννων, όταν ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Παναθηναϊκό με 5-2.
Την ίδια περίοδο ο Γόδας, μέλος ήδη του ΚΚΕ, συμμετέχει στην Εθνική Αντίσταση ως μαχητής του 5ου Λόχου του ΕΛΑΣ στην Κοκκινιά, δίνοντας το παρόν στους αγώνες για την Απελευθέρωση. Ο Νίκος Γόδας, το 1944, λοχαγός πλέον του ΕΛΑΣ πολέμησε τους Γερμανούς και τους έλληνες συνεργάτες τους επικεφαλής του λόχου του στη μάχη της 7ης Μαρτίου στην Κοκκινιά. Επίσης έλαβε μέρος σε μάχες στον Πειραιά και στο Πέραμα, όπως και στην κρίσιμη επιχείρηση για την προστασία της Ηλεκτρικής Εταιρείας (ΠΑΟΥΕΡ, η σημερινή ΔΕΗ Κερατσινίου) από γερμανικό σαμποτάζ, κατά την εκκένωση Αθήνας και Πειραιά από τις κατοχικές δυνάμεις.
Τον Δεκέμβρη του 1944 έλαβε μέρος στις μάχες της Αθήνας και του Πειραιά (Δεκεμβριανά). Πολέμησε τους Άγγλους στις μάχες της Δραπετσώνας, του Προφήτη Ηλία και στο νεκροταφείο της Ανάστασης στον Πειραιά. Στις συγκρούσεις αυτές η μονάδα του Γόδα είχε πολλές απώλειες. Με την αποχώρηση των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από την Αθήνα και τον Πειραιά, η μονάδα του καταφεύγει αρχικά στη Λαμία και μετά στο όρος Βελούχι στη Ρούμελη, σε μονάδες του ΕΛΑΣ που βρίσκονταν εκεί.
Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας, ο Νίκος Γόδας επέστρεψε στον Πειραιά όπου συλλαμβάνεται και καταδικάζεται στη δίκη που έμεινε στην ιστορία ως "δίκη του ασύλου της Κοκκινιάς". Οδηγείται -αρχικά- στις Φυλακές Αίγινας (στις οποίες εξακολουθεί το άθλημα, παίζοντας στην ποδοσφαιρική ομάδα που έχουν συστήσει οι φυλακισμένοι). Ακολουθεί η κράτησή του στις Φυλακές Αβέρωφ της Λεωφ. Αλεξάνδρας (στο σημείο όπου αργότερα κτίστηκαν ο Άρειος Πάγος και το Εφετείο Αθηνών), επιστροφή στην Αίγινα και τελικά προώθηση σε εκείνες της Κέρκυρας (θανατοποινιτών), όπου ο Γόδας παραμένει τρία χρόνια, αρνούμενος να υπογράψει δήλωση μετανοίας για τα πολιτικά του φρονήματα ώστε να σωθεί.
Ο Νίκος Γόδας, εκτελέστηκε ως κομμουνιστής στις 19 Νοεμβρίου του 1948 στη νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας φορώντας την εμφάνιση του Ολυμπιακού, την ερυθρόλευκη φανέλα και το λευκό σορτσάκι, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.
ΝΗΣΙ ΛΑΖΑΡΕΤΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ράπερ M.I.A. στο πλευρό του φυλακισμένου Τζούλιαν Ασάνζ
14/10/2019
Τη βρετανική φυλακή Μπέλμαρς, όπου κρατείται ο Τζούλιαν Ασάνζ, επισκέφτηκε η μουσικός M.I.A. το Σάββατο, μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση έξι μηνών κράτησης του δημοσιογράφου και ιδρυτή του Wikileaks.
Η M.I.A. κατά την έξοδό της από τη φυλακή έκανε δηλώσεις στα λιγοστά μέσα που καλύπτουν τη φυλάκιση του Ασάνζ, καταφερόμενη ενάντια στις συνθήκες κράτησής αυτού και των υπόλοιπων κρατούμενων.
Η βρετανική κυβέρνηση είχε τις προηγούμενες ημέρες αρνηθεί τις αιτιάσεις του Εισηγητή του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια, Νιλς Μέλτζερ, ότι εφαρμόζει «ψυχολογικά βασανιστήρια» στον Ασάνζ.
Η γεννημένη στη Σρι Λάνκα μουσικός, που είναι φίλη και υποστηρίκτρια του Ασάνζ εδώ και χρόνια, είπε στα μέσα ότι έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να δώσει στο δημοσιογράφο ένα βιβλίο Yoga, αλλά οι βρετανικές αρχές αρνούνται να εισέλθει οποιοδήποτε βιβλίο η περιοδικό.
«Νομίζω πως όταν ξέρεις ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που είναι εγκληματίες, κι εσύ είσαι μέσα επειδή υποστήριξες την ειρήνη, ενώ άνθρωποι που έβγαλαν κέρδος από τον πόλεμο είναι έξω, και είναι τιμώμενοι και τους δίνονται Νόμπελ Ειρήνης, αυτό πονάει. Νομίζω ότι είναι δύσκολο για τον καθένα», είπε όταν ρωτήθηκε για την ψυχολογική κατάσταση του Ασάνζ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το 2015 το άρθρο μαρτυρία από στρατιώτες του Ισραηλινού στρατού "σκοτώστε τους όλους "ήταν οι εντολές ,τότε που σφαγιασανε την Γάζα
"Kill Anything": Ισραηλινοί στρατιώτες λένε ότι οι φρικαλεότητες στη Γάζα προέρχονται από παραγγελίες για αδιάκριτο πυρ
 ΜΑΪΟΣ 06, 2015
Μια νέα έκθεση που βασίζεται σε μαρτυρίες ισραηλινών στρατιωτών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μαζικοί αριθμοί των πολιτικών θανάτων από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα του περασμένου καλοκαιριού ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής αδιάκριτης πυρκαγιάς. Η ισραηλινή ομάδα βετεράνων Breaking the Silence δημοσίευσε μαρτυρίες περισσότερων από 60 ισραηλινών αξιωματικών και στρατιωτών, οι οποίες αναφέρουν μια «ευρεία ηθική αποτυχία» που «προέρχεται από την κορυφή της αλυσίδας διοίκησης». Περισσότεροι από 2.200 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην επίθεση, τη συντριπτική πλειοψηφία αμάχων. Από την πλευρά του Ισραήλ, 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όλοι εκτός από έξι από αυτούς στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των 50 ημερών καταστράφηκαν πάνω από 20.000 παλαιστινιακά σπίτια και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να εκτοπίζονται. Ακούμε ειλικρινείς μαρτυρίες βίντεο από τους στρατιώτες και μιλάμε στον πρώην ισραηλινό αλεξιπτωτιστή Avner Gvaryahu, διευθυντή της δημόσιας προβολής στο Breaking the Silence.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντί να χαρείτε που σταμάτησαν οι σφαγές αμάχων από την τουρκική εισβολή και εν τέλει έγινε μια πολύ καλή συμφωνία μεταξύ Κούρδων και Άσαντ αφού κρατάνε την αυτονομία τους ,εδώ τα χετε βάψει όλα μαύρα ..πάνε οι κραυγές μίσους ,θυμού και οι φλογέρες ανακυρηξεις
Τώρα ,ΜΟΥΓΓΑ
Τόσο ενδιαφέρον λοιπον για τις ζωές των αμάχων και τόσο ενδιαφέρον για την ευημερία μιας διαλυμένης χώρας ..μπράβο ,παίρνετε οι περισσότεροι εδώ μέσα βραβείο υποκρισίας και νηπιακής πολιτικής σκέψης ..
Και όπως έλεγε ένας φίλος μου Κούρδος ,εσείς στην καλοθρεμενη Δύση ολο.συμβολα ψάχνετε και πάτε να μας κάνετε δικές σας φαντασιώσεις με το.ζορι
.τι να του πω που έχει δίκιο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάμπης ο Παπαδημητρίου έγινε γραμματόσημο για φτύσιμο, μιμίδιο, ανέκδοτο, στόχος για βελάκια κλπ για την απάνθρωπη δήλωση του περί " φτηνού" νερού. Ορθοτατα, τόσα κι άλλα τόσα...
Ο Ευκλείδης ο Τσακαλώτος για την, εξίσου, απάνθρωπη δήλωση του για το " ακριβό πετρέλαιο" απολαμβάνει το " καλοκαιράκι του Οκτώβρη" από τους ειδικούς "γιδολογους, γκασμαδολογους τιψηφισατακηδες". Δεν θα τ άκουσαν μαλλον...
Ουαι υμιν ρε... ουαί υμίν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κάτοικοι του Ισημερινού ξύπνησαν.Ο Λένιν Βολταίρος Μορένο[Λένιν τον έβγαλε ο αριστερός δάσκαλος πατέρας του και Βολταίρο η μάνα του]ξαναέβαλε τον Ισημερινό στο γύψο του ΔΝΤ.Αυτός ο αλήτης παρέδωσε και τον Τζουλιάν Ασάνζ στους απηνείς διώκτες του.Αυτός που λόγω αναπηρίας παρουσιάστηκε σαν ένας ρεφορμιστής αριστερός απεδείχθη το πιο αδίστακτο νεοφιλελεύθερο ανθρωπάριο στην υπηρεσία της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής ελίτ.Τότε πολλοί στην αριστερά σε όλο τον κόσμο είχαν συγκινηθεί και επειδή τον έβλεπαν σε αναπηρικό αμαξείδιο περίμεναν ότι θα ακολουθήσει μια πολιτική υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.Εξαπατήθηκαν!Εξεγέρθηκαν oι πολίτες του Ισημερινού με αφορμή τις αυξήσεις στα καύσιμα, αλλά μάλλον οι λόγοι είναι πολλοί περισσότεροι μιας και ο Ισημερινός από την προηγούμενη κυβέρνηση Correa που είχε τρίψει τις συμφωνίες για το χρέος στα μούτρα του ΔΝΤ πέρασε στα χέρια των νεοφιλελεύθερων οικονομικών δολοφόνων του Μορένο..Τώρα ο λαός όμως βγαίνει στους δρόμους και αυτό αποτελεί ΕΛΠΙΔΑ για να δημιουργήσει μια εναλλακτική πολιτική λύση το ίδιο το λαΪκό κίνημα έχοντας την προσδοκία να απομακρύνει αυτό τον πολιτικό παλιάτσο.
Εξέγερση κατά του ΔΝΤ στον Ισημερινό. Δεν είναι "πορτοκαλί"-made in USA, γι' αυτό και δεν θα παίζει στα αστικά μίντια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρίμα το όνομα του μεγάλου Έλληνα Γεωμέτρη που του έδωσαν.Ευτυχώς που δεν είπε και αυτός ότι και η βρώση μωρών βοηθάει και αυτή ως μέτρο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής[τα ακουσαμε και αυτό στις ΗΠΑ από ''οικολόγο'' ακτιβίστρια.]Αυτό το άτομο σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι μέτοχος στην Black Rock. Ως μέτοχος μιλάει;;Δεν είμαι Δεξιός ούτε ΝΔ και προφανως παρα την πολιτική ορφανια παραμένω στην διασκορπισμενη δημοκρατικη και αριστερη οχθη του ποταμού. Ποιόν θα πλήξει το ακριβό πετρέλαιο; Τα λέει γνωρίζοντας ότι με τέτοιες πολιτικές πλήττονται οι φτωχοί.Παρουσιάζεται ως αριστερή τάση του Σύριζα και ύστερα αναρωτιούνται γιατί έχασε ο Σύριζα με 8 μονάδες.Δηλαδή αν ο Ευκλείδης είναι η αριστερή τάση του Σύριζα η δεξιά πώς είναι;;;
Τσακαλώτος:"Ο ΕΦΚ είναι σημαντικός για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα,ενώ το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθάει και στη μείωση της χρήσης του συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής"!Λαθρεμποριο πάντως Ευκλείδη γίνεται και με τις ανεμογεννήτριες που προωθεί ο Πρασινος Καπιταλισμός,την ώρα που στη Γερμανία μιλάνε για αποτυχία της γερμανικης βιομηχανίας,της Μερκελ και της εκδοχης του ''Πραισνου Καπιταλισμού''. Το ζήτημα όμως δεν είναι να το στερηθεί αυτός που το έχει αναγκη,αλλα να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το ενεργειακό χωρίς ψέμματα,ανεξάρτητα από από το άνοιγμα της αγοράς της ενέργειας και τα επιμέρους συμφέροντα.Η νεοφιλελεύθερη εργαλειακή αξιοποίηση της κλιματικής αλλαγής του ''Green Capitalism'' που προωθεί ενδεχομένως και πιο επιζήμιες πρακτικές για το περιβάλλον είναι επικίνδυνη και θολώνει τα νερά για τη διεξαγωγή ενός γόνιμου και διαφανούς διαλόγου με βάση τις Πραγματικές Ενεργειακές Ανάγκες της χώρας μας ανάλογα με τον αριθμό των κατοίκων και την επιμέρους ανθρώπινη παραγωγική δραστηριότητα.Να συζητήσουμε τόσο για τις ενεργειακές ανάγκες,ενεργειακή αυτονομία,ενεργειακή εξοικονόμηση κτλ.Όχι όμως σε ένα πλαίσιο ΤΙΝΑ,σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής,ιμπεριαλιστικης εξάρτησης και ενεργειακού αδηφάγου ανταγωνισμού.Με βάση τα πραγματικά δεδομενα της χώρας να συζητήσουμε ΣΟΒΑΡΑ για τις πραγματικες Ενεργειακες μας Αναγκες,που θα μας καλυπτουν, θα προστατευουμε το περιβαλλον και δεν θα αφηνουμε περιθώρια κερδοσκοπίας στο Κεφάλαιο.Θα το προτείνει κανείς ΣΟΒΑΡΑ;;;είτε μπορούν είτε δεν μπορούν τα κόμματα ας το πράξουμε ως Ενεργοί Πολίτες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Λαϊκό Μέτωπο καταδικάζει έντονα την τουρκική εισβολή στο έδαφος της Συρίας
Tο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταδικάζει έντονα την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και προειδοποιεί ότι θα γίνει μια τελική κατοχή υπό το πρίσμα των τουρκικών φιλοδοξιών στο έδαφος της Συρίας, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει από τότε που η επερχια της Συριας  Iskenderun προσαρτήθηκε στην Τουρκία το 1939.
Η PFLP στρατιωτική ότι αυτή η στρατιωτική εισβολή που συντονίστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση δεν απομονώνεται από τους στόχους που βρίσκονται πίσω από την υποστήριξη των τρομοκρατικών δυνάμεων στη Συρία από αυτές τις δύο χώρες και πολλούς άλλους για να αποδυναμώσουν το εθνικό κράτος της Συρίας και να βλάψουν τον ρόλο του, την εδαφική του ακεραιότητα και με την ίδρυση των καντονιών να το διαχωρίζουν με δόγματα και εθνοτικές βάσεις.
Το Μέτωπο κάλεσε τους αραβικούς λαούς και τις ζωντανές τους δυνάμεις να πάρουν θέσεις και ενέργειες καταγγέλλοντας την τουρκική εισβολή και υποστηρίζοντας τη Συρία για την υπεράσπιση του λαού της και ολόκληρης της επικρατειάς της.
Καλούμε επίσης τον Αραβικό Σύνδεσμο, ο οποίος θα καλέσει το υπουργικό συμβούλιο το επόμενο Σάββατο να μην αντιμετωπίσει την τουρκική εισβολή από τη θέση και τις αρνητικές σχέσεις ορισμένων χωρών του Αραβικού Συνδέσμου με την Τουρκία. Αλλά από αυτό που αποτελεί αυτή η τουρκική εισβολή στην απειλή για την αραβική εθνική ασφάλεια και απειλή για την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα ενός αραβικού κράτους Μια τέτοια θέση απαιτεί πρώτα απ 'όλα τη διόρθωση της αμαρτίας του Αραβικού Συνδέσμου όταν ανέστειλε την ένταξη της Συρίας στην Ένωση, κλείνοντας τα μάτια για την υποστήριξη και ενθάρρυνση ορισμένων κρατών της σε τρομοκρατικές ομάδες και συντόνιζε με την Τουρκία και άλλες χώρες την εφαρμογή σχεδίων για την καταστροφή του συριακού κράτους.
Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
10/10/2019
Σχολιο.- Το PFLP θυμίζει κάτι πολύ σημαντικό, ότι η Τουρκία έχει ήδη προσαρτήσει συριακό έδαφος (1938).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι γονείς του Παναγιώτη Ραφαήλ ενημέρωσαν ωστόσο τον υπουργό πως δεν πρόκειται να διακόψουν τον αγώνα τους. Αντιθέτως τον διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν έως ότου διασφαλιστεί η μετακίνηση του παιδιού στη Βοστόνη των ΗΠΑ, η εισαγωγή του στο νοσοκομείο και η παροχή της θεραπείας που απαιτείται.
Στο σημείο αυτό ο υπουργός γύρισε και τους απάντησε με τα εξής λόγια: «Και έτσι νομίζετε πως θα βοηθήσετε το παιδί σας;». "
Αν αληθεύει αυτό που ισχυρίζεται το ρεπορτάζ κι απάντησε έτσι ο κύριος Κικίλιας, είναι τουλάχιστον για πολλές μπουνιές. Αίσχος!
Κατά τ άλλα αύριο Τριτη εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στον Αρειο Πάγο η απέλαση της Ιρανής Sharareh Khademi που διέφυγε στην χώρα μας για να γλιτώσει μαζί με την κόρη της απ την κακοποίηση του συζύγου της και κρατείται στον Κορυδαλλό.
Τυχόν απέλασή της σημαίνει θάνατο για την ίδια και παντρειά για την κόρη της στα 9. Θα είναι μεγάλη ντροπή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Εκουαδόρ ο λαός τρώει την Παναρίτη πανέ, στην Ελλάδα ο λαός πληρώνει ΕΝΦΙΑ που του χαν υποσχεθεί ότι θα ίσχυε ως έκτακτος φόρος μόνο για δύο χρόνια!
Σχολιο.- Ε ναι,αφου "επικρατησαν"(μεσω του λαδωματος) τα λιγοτερα κακα,της πρωτης φορας κι ποιοι να εξεγερθουν,μετα??? Οι της αυθεντικης δεξιας?,οι "αλληλεγγυοι"του πλαζα,η οι συμβασιουχοι των 8μηνων της πρωτης φορας.
Σχολιο.- αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Ότι την ταφόπλακα στην όποια αντίδραση έβαλε αυτή η κυβέρνηση με το ΤΙΝΑ της. Δεν γίνεται αλλιώς. Και ποιοι το έλεγαν αυτό; Μια αριστερά και όχι η δεξιά της επιβολής αλλά η αριστερά, της πάλης και των αγώνων. Και είναι η δεύτερη φορά που από την εναλλακτική που δεν υπάρχει, βρίσκεται εναλλακτική για το Εκουαδόρ, όταν ο Κορέα έκανε την επιτροπή χρέους, όπου συμμετείχε ο Ερίκ Τουσέν, ο ίδιος που είχε έρθει κι εδώ και είχε εργαστεί για το πως να βγάλει το χρέος απεχθές, και ο οποιος διηγήθηκε και κατέγραψε κατόπιν αναλυτικά πως τον εξαπάτησε ο Τσίπρας. Ποια δεξιά θα τα 'χε κάνει αυτά τα πράγματα? Το κόλπο ήταν καλά φτιαγμένο, και οι "αλληλέγγυοι" οι οποίοι αναφέρεις είναι χαφιέδες και υπαλληλίσκοι, για να μην πω τίποτα χειρότερο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άνθρωποι του Εκουαδόρ ανεβαίνουν με νίκη και επιτυγχάνουν την κατάργηση του αρθρου. 883 που επηρέασε την  τάξη αυτής της χώρας της Νότιας Αμερικής. Είναι "Άσχετοι Ινδιάνοι" και τους δίνουν μια καρέκλα οικονομικής διαχείρισης και συνοχής διπλα στον τυρανο Λένιν Μορενο. Μπράβο Εκουαδόρ!
Νίκη για τους αυτόχθονες οδήγησε η εξέγερση στο #Εκουαδόρ!
" Είμαι ευτυχισμένη ως μητέρα, χαρούμενη για το μέλλον μας. Εμείς οι αυτόχθονες πολέμησε και χάσαμε τόσα πολλά αδέρφια, αλλά θα συνεχίσουμε να πάμε μπροστά."
" Αυτό δεν είναι διαμαρτυρία για κλέφτες, γκάνγκστερ... Αυτός είναι ο λαός, και έχουμε νικησει."
Μετά από βίαιες συγκρούσεις, ο Ισημερινός φτάνει σε συμφωνία που ακυρώνει το σχέδιο λιτότητας, τερματίζει τις εγχώριες διαμαρτυρίες
Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο πρόεδρος θα αποσύρει ένα πακέτο λιτότητας που θα περιλαμβάνει μια απότομη αύξηση του κόστους των καυσίμων και οι αυτόχθονες ηγέτες θα τερματίσουν τις διαδηλώσεις.

QUITO, Ισημερινός – Το Εκουαδόρ γιορτάζει τη συμφωνία Ο Πρόεδρος Lenín Moreno και οι ιθαγενείς ηγέτες συμφωνησαν αργά την Κυριακή για να ακυρώσουν ένα αμφισβητούμενο πακέτο λιτότητας και να τερματίσουν σχεδόν δύο εβδομάδες διαδηλώσεων που παραλύουν την οικονομία και αφήνουν επτά νεκρούς.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Moreno θα αποσύρει το πακέτο που υποστηρίζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γνωστό ως Διάταγμα 883, το οποίο περιελάμβανε μια απότομη αύξηση του κόστους των καυσίμων. Οι αυτόχθονες ηγέτες, με τη σειρά τους, θα καλέσουν τους οπαδούς τους να σταματήσουν τις διαδηλώσεις και τους αποκλεισμούς των δρόμων.
"Σύντροφοι, αυτή η συμφωνία είναι συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές", ανέφερε ο Moreno. "Η εγχώρια κινητοποίηση θα τερματιστεί και το διάταγμα 883 θα αρθεί".
Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας νέας δέσμης μέτρων για τη μείωση των κρατικών δαπανών, την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των μη βιώσιμων δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους του Εκουαδόρ.
Στο πάρκο που ήταν το επίκεντρο των διαδηλωτών, οι διαδηλωτές οπλισμένοι με ξύλινα ραβδιά και αυτοσχέδιες ασπίδες φώναξαν: "Το κάναμε!"
"Είμαι τόσο χαρούμενος που δεν ξέρω τι να πω, δεν έχω λόγια, είμαι τόσο συναισθηματικός, τουλάχιστον ο Θεός άγγιξε την καρδιά του προέδρου", δήλωσε ο διαδηλωτής Rosa Matango. "Είμαι χαρούμενος ως μητέρα, χαρούμενος για το μέλλον μας. Εμείς οι αυτόχθονες άνθρωποι πολέμησαν και έχασαν τόσους αδελφούς, αλλά θα συνεχίσουμε μπροστά".
Καραβανια των αυτοκινήτων περνούσαν στους δρόμους νωρίς τη Δευτέρα κορναροντας τον εορτασμό, οι επιβάτες φώναζαν, χτύπησαν τυμπανα και κυμάτιζαν σημαίες του Ισημερινού.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νέο μήνυμα του Τραμπ στοTwitter: Εμένα με ικανοποιεί ο καθένας που θα ήθελε να βοηθήσει τη Συρία να υπερασπιστεί τους Κούρδους, είτε αυτή είναι η Ρωσία, η Κίνα ή ο ...Ναπολέων Βοναπάρτης. Εμείς βρισκόμαστε 7.000 μίλια μακρυά από κει!
Σωστά μέτρησε την απόσταση. Μόνο που και όταν μπήκαν στη Συρία, το Ιράκ παλιότερα κ.α. επίσης ήταν 7.000 μίλια μακρυά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμφωνία Κούρδων και Δαμασκού για την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα με την Τουρκία
22:35 - 13.10.2019
Σε συμφωνία φαίνεται πως κατέληξαν Κούρδοι και Δαμασκός για την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.
Οι αρχές των Κούρδων στη βόρεια Συρία ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τη Δαμασκό για την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση.
«Για να αποφευχθεί και να απωθηθεί αυτή η επίθεση, επιτεύχθηκε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων και της κυριαρχίας της Συρίας. Ο συριακός στρατός θα εισέλθει (στις ελεγχόμενες από Κούρδους περιοχές) και θα αναπτύξει στρατεύματα κατά μήκος όλων των συριο-τουρκικών συνόρων προκειμένου να βοηθήσει (τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις [SDF] υπό τους Κούρδους) να απωθήσουν αυτή την επίθεση και να απελευθερώσουν περιοχές που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του», ανέφερε η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το κείμενο, η συμφωνία στοχεύει στην «απελευθέρωση και άλλων πόλεων της Συρίας που έχει καταλάβει η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του Αφρίν».
Την Τετάρτη, η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία. Η τουρκική επίθεση αποτελεί μέρος του μακροχρόνιου στόχου της Άγκυρας να εκκαθαρίσει την περιοχή κοντά στα σύνορά της από τρομοκράτες του ISIS και Κούρδους μαχητές που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πιο αμεσα αντιληψη του ολοκληρωτικου κινδυνου απο την Τουρκια, προκυπτει απο την λαθρομεταναστευση, και την αμφισβητηση της εθνικης μας κυριαρχιας στο Αιγαιο και την Α. Μεσογειο. Υπαρχει βεβαια και η πολιτιστικη διασταση. Δες τα τεμενη που θα αρχισουν να εμφανιζονται σαν μανιταρια, οι πιστοποιησεις χαλαλ, οι ισλαμικες ψευδομειονοτητες κτλ. Η αποδοχη δηλαδη του ισλαμικου νομου της σαρια. Δυστυχως με την υποστηριξη του ΄ελληνικου΄ Κρατους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Συρια οι τουρκοι στελνουν πρωτα τους ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες για να κανουν εθνοκαθαρση. Για να τρομοκρατηθει ο αμαχος πληθυσμος και να εγκαταλειψει μαζικα τις εστιες του. Επειτα θα αντικαταστησουν τους Κουρδους της περιοχης με Αραβες, αντιασαντικους ισλαμοφασιστες του χεριου τους, και κυριως ισλαμοφασιστες Τουρκμενους, που τωρα ειναι ΄προσφυγες΄ στην Τουρκια.... Μετα αφου αλλαξουν τους πληθυσμιακους συσχετισμους -οπως εκαναν οι Τουρκοι εισβολεις στα κατεχομενα στην Κυπρο- θα μπουν μεσα στη χωρα κανονικα με τα τανκς για να παρουν τα πετρελαια. Εχουν συστημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι το πρόσωπο του νέου φασισμού. Ζωτικά συμφέροντα είχε επικαλεστεί και ο Χίτλερ, για να κάψει τον κόσμο...
Ο Ερντογάν λέει ότι η επίθεση στη Συρία είναι τόσο «ζωτική» όσο και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974
Τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έδειξε προθυμία να υποστηρίξει ότι η στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία είναι «ζωτικής σημασίας» για την Τουρκία καθώς η στρατιωτική εισβολή της στην Κύπρο το 1974 οδήγησε σε εθνοκάθαρση και διαίρεση του νησιού.
Σε ομιλία του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει την επίθεσή της παρά την παγκόσμια καταδίκη που έχει καταλήξει.
"Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε τη λειτουργία μας μέχρι το τέλος. Θα τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Μία σημαία που εκτοξεύεται δεν καταρρέει ", δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι η επίθεση στοχεύει στην απομάκρυνση των δυνάμεων υπό την καθοδήγηση των Κούρδων από την περιοχή των συνόρων και στη δημιουργία μιας" ασφαλούς ζώνης "στην οποία μπορούν να επιστραφούν εκατομμύρια συριακοί πρόσφυγες.
Ο Ερνογαν το εχει πει πριν ενα χρονο. Η Τουρκια στο συγχρονο κοσμο εχει δυο επιλογες. Η θα καθησει να την κοψουν κομματακια ή θα διεκδικισει τον ζωτικο της χωρο σαν μεγαλη δυναμη. Τα συνορα της Τουρκιας πρεπει να μεγαλωσουν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόλυτη στήριξη στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση από την Βενεζουέλα-Δηλώσεις
Στήριξη στην επιχείρηση Πηγή ειρήνης από τον πρέσβη της Βενεζουέλας Ρέγιες
¨Θα είμαστε δίπλα στην Τουρκία¨
Ο Ρέγιες στην δήλωση του ανέφερε τα εξής: ¨Εμείς πάντοτε υποστηρίζουμε την ειρήνη και την δημοκρατία και αυτή την στιγμή η Τουρκία υποστηρίζει απόλυτα την ειρήνη και την δημοκρατία. Ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ταυτόχρονα είναι αδερφός και φίλος του προέδρου της χώρας Νίκολα Μαδούρο. Εμείς πάντοτε θα είμαστε δίπλα στην Τουρκία. Η φιλία μας είναι ατελείωτη. Όπου και να βρίσκεται η τρομοκρατία πρέπει να την πολεμάμε. Δεν υπάρχει καλή και και κακή τρομοκρατία, η τρομοκρατία πάντοτε είναι κακή. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να υποστηρίζει τόσο την ειρήνη και την δημοκρατία, όσο αυτή που εκπροσωπεί ο ΠτΔ Ερντογάν. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε τις απειλές  της χώρας που νομίζει πως είναι ο αυτοκράτορας του κόσμου. Έχουμε έναν κοινό εχθρό. Τις ΗΠΑ¨.
14/10/2019
Σχολιο.- Ο Αμπας της Παλαιστινης, το ιδιο, υποστηριζει τον Ερντογαν... Να μην ξεχναμε την οικονομικη και πολιτικη στηριξη που παρειχε ο Ερντογαν στη Βενεζουελα εδώ και 1 χρονο, στα πλαισια της πολιτικης του να κανει την Τουρκια μεγαλη δυναμη. Επισης παρεχει τη μεγαλυτερη οικονομικη βοηθεια στην Παλαιστινη και καταδικαζει συνεχεια το Ισραηλ στα εγκληματα του στα διεθνη φορα…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ένα κρίσιμο σημείο για το «φλέγον» ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα βρει τους 200 βουλευτές που απαιτούνται για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, ενώ είπε ότι εναπόκειται στον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίσει αν για πρώτη φορά οι βουλευτές που θα ψηφίσουν μια κυβερνητική πρόταση, θα είναι 300. Αποκάλυψε, δε, ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε υποχωρήσεις, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση.
«Θα κάνουμε υποχωρήσεις. Εγώ ήθελα και την επιστολική ψήφο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις... Γι' αυτό είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία. Το κάνω, γιατί θέλω να κάνω μία σύνθεση και να βρω μία λύση, η οποία θα αντιμετωπίσει το μείζον. Και το μείζον είναι να μην αισθάνεται κάποιος την υποχρέωση να πρέπει να δώσει 1.000 και 2.000 ευρώ για να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα» υπογράμμισε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντάξει... και η ΝουΔούλα είχε Μερκελική ατζέντα -να απλώσει τους λάθρο ανά την επικράτεια- για να πάρει το οκ για τη διαχείριση του γερμανικού φέουδου ...Τώρα βγαίνουν ένα ένα... Και ποιός ξέρει ακόμη τι άλλο έπεται....
Χρυσοχοιδης της κυβερνησης της ΝΔ. «Να το παρουμε αποφαση, και εμεις και αυτοι, πως θα ζησουμε μαζι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν ξέρω αν διάβασες ότι στο Εκουαδορ ο Λαος ήταν 11 μέρες και νύχτες στους δρόμους με νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Για φτιάξε ένα κατάλογο εδώ να δούμε πόσοι μαζεύονται. Για να τα πετύχεις αυτά θέλει ψυχή και απόφαση. Το να τα αναθέσεις όλα σε μια πολιτική ηγεσία, δυστυχώς -ιστορικά ποτέ δεν είχε αποτέλεσμα. Και επίσης το κατάφεραν κόντρα στη κυβέρνηση τους, για να καταλάβεις τι μακελειό έγινε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΡΟΙ.
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ,ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ,ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΘΟΥΝ,ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ,Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ,Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ,Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΧΑΛΕΠΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΜΑΡΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΡΘΙΟ ΟΧΙ!!!ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ.ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργαζόμενοι στο ΤΑΠΑ: Δεχόμαστε απειλές και επιθέσεις από την Πρόεδρο
21:07 | 11 Οκτ. 2019
Την περασμένη Δευτέρα,  οι εργαζόμενοι στο ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) έκαναν στάση εργασίας.
Αφορμή της στάσης εργασίας σύμφωνα με δηλώσεις εργαζομένων στο Tvxs.gr ήταν η άκρως προσβλητική συμπεριφορά της νέας προέδρου του ΤΑΠΑ Αθηνάς Χατζηπέτρου προς εργαζόμενη. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων των οποίων τα στοιχεία είναι στη διάθεση του site μας, η κυρία Χατζηπέτρου ζήτησε από υπάλληλο να της εκδώσει τα κατάλληλα παραστατικά, προκειμένου να μπορεί να λάβει τα εκτός έδρας χρήματα που δικαιούται. Συγκεκριμένα επρόκειτο για χρήματα από αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι που έκανε στα Γιάννενα προκειμένου να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η υπάλληλος της ζήτησε τις αποδείξεις για να εκδώσει τα παραστατικά, αλλά εισέπραξε προσβολές και χειροδικία αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των εργαζομένων, η πρόεδρος την έσπρωξε αφού την πρόσβαλε προηγουμένως με αιχμές ότι χρηματίζεται.
Με αφορμή το επεισόδιο, ο Σύλλογος εργαζομένων συνεδρίασε τη Δευτέρα και αποφάσισε στάση εργασίας, κι έτσι οι υπάλληλοι στις 12 αποχώρησαν από την εργασία τους. Η διοίκηση του συλλόγου δεν είχε βγάλει έως σήμερα ανακοίνωση.
«Καθυστερήσαμε την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης καθώς θέλαμε να συμπεριλάβουμε κι άλλα θέματα που προέκυψαν από το ΔΣ της περασμένης Τετάρτης. Η στάση εργασίας στηρίχθηκε σε τρεις άξονες. Ένας από αυτούς ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά της προέδρου. Οι άλλοι δύο είναι το μέλλον του ταμείου αλλά και έλλειψη στην ενημέρωση μας για σοβαρά θέματα από την προηγούμενη διοίκηση του. Δεν είναι μόνο η συμπεριφορά της προέδρου. Να βλέπουμε και το δάσος όχι μόνο το δέντρο» λέει στο Tvxs.gr ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων κος Σταθουλόπουλος.
Να σημειώσουμε ότι η κυρία Χατζηπέτρου έχει ξαναθητεύσει το 2017 (επιλογή της Λ. Κονιόρδου) ως πρόεδρος στο ΤΑΠΑ και αντικαταστάθηκε από τον υφυπουργό Κώστα Στρατή. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι τότε μέσα από ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν κακή συμπεριφορά εκ μέρους της. «Ό,τι γράφαμε ήταν πολύ λίγο μπροστά σε αυτά που βιώναμε. Δεχόμασταν συνέχεια απειλές και μομφές ότι τα παίρνουμε» λέει υπάλληλος στο tvxs.gr. Παρ’ όλα αυτά η  σημερινή κυβέρνηση την επανέφερε στο τιμόνι του νευραλγικού ταμείου.
Στην ανακοίνωση του συλλόγου διαβάσαμε πως η υπάλληλος, μετά το επεισόδιο παρουσίασε ελαφρύ θέμα υγείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.
Σε σχέση με το μέλλον του ταμείου, ο κος Σταθουλόπουλος μας λέει: «Απαξιώνουν το ταμείο με απειλές για ΕΔΕ από τη μία. Από την άλλη η ίδια η υπουργός αφήνει ανοιχτά διάφορα ενδεχόμενα όπως έκαναν κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θέλουμε λουκέτο και ιδιωτικοποίηση μέσα από την απαξίωση αυτή. Θα κάνουμε συνέντευξη τύπου και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η συνέντευξη είναι τόσο βαρετή που κοντεύει να με πάρει ο ύπνος. Ξαφνικά όμως, ο χατζηνίκος ρωτάει το Μητσοτάκη για τη σχέση του με το Μαρινάκη. Όπα, λέω μέσα μου, εδώ κάτι γίνεται. Πριν προλάβω να συνέλθω από την έκπληξη, ο χατζηνίκος τον ρωτάει αν πιστεύει ότι ο Μαρινάκης απείλησε την ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση Noor1 και την ανάγκασε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Μένω μαλάκας. Ο χατζηνίκος συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και τον ρωτάει για τη φωτογραφική διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση και η οποία απαλλάσσει από την υποχρέωση του πόθεν έσχες εκδότες και καναλάρχες. Ο χατζηνίκος έχει πάρει φόρα και δε σταματάει με τίποτα: τον ρωτάει για τη βίλα που έχτισε δίπλα-δίπλα με το Χριστοφοράκο και για τις οφσορ της Μαρέγκας. Μένω, για δεύτερη φορά, μαλάκας. Κάτι έπαθε ο χατζηνίκος, λέω ξανά μέσα μου.
Δυναμώνω την ένταση για να ακούω καλύτερα. Δυστυχώς όμως η φωνή δε δυναμώνει. Προσπαθώ ξανά, αλλά τίποτα. Για να μην τα πολυλογώ, με είχε πάρει ο ύπνος και ονειρευόμουν διάφορα...
Καληνύχτα

Στο τέλος της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξενάγησε τον Νίκο Χατζηνικολάου στα άδυτα του Μαξίμου, εκεί που οι προηγούμενοι ένοικοι έτρωγαν κοντοσούβλια και έπιναν μπάφους. Κατευθύνεται πίσω από έναν καναπέ και δείχνει στον δημοσιογράφο το αποτρόπαιο θέαμα: "Δείτε εδώ, ένα αηδιαστικό καλαμάκι από τους φρέντο του Φλαμπουράρη. Παρόλο που μας αρρωσταίνει, δεν το μαζέψαμε για να θυμίζει στους Έλληνες πόσο κοντά φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15/10/2019 11:10
Το χωρίς προηγούμενο αριστούργημα Πούτιν-Άσαντ... ανεκτίμητο έργο τέχνης!

1o Επεισόδιο: Σχετικά με την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.
Τελείωσε η "κοινωνική οικολογία, άμεση δημοκρατία,
ο αντικρατικός φεντεραλισμός, η σύγχρονη επαναστατική
απελευθερωτική προοπτική", οι μεγαλειώδεις σοσιαλιστικές
κατακτήσεις των Κούρδων, η ελευθεριακή κοινωνία που είχαν οικοδομήσει
μαζί με τις σοσιαλιστικές χώρες ΗΠΑ-Ισραήλ-Γαλλία-Ε.Ε.
και τις στρατιωτικές τους βάσεις!
Το Κομπάνι δεν υπάρχει... μας τελείωσε.
Τώρα υπάρχει η αιώνια Αΐν Αλ Αράμπ!
Η σημειολογία της εισόδου των στρατευμάτων του "αιμοσταγούς δικτάτορα", του "χασάπη Άσάντ" στην Αλ-Χασάκα, δεν φθάνει στη δύση.
Ο λαός στους δρόμους υποδέχεται τους ελευθερωτές στρατιωτες της Συριας και τραγουδάει...

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...
Η αναγνώριση της υπεράσπισης της πατρίδας,
σημαίνει την αναγνώριση ενός πολέμου δίκαιου ή άδικου.
Εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα από 25 Οκτώβρη 1917.
Είναι ακριβώς για να ενισχύσουμε το δεσμό
του προλεταριάτου με το διεθνές προλεταριάτο...»
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ "Λένιν"

Λίγοι γνωρίζουν -δεν το επιτρέπουν τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφία Στέιτ Ντιπάρτμεντ- πως ο λαός της Συρίας διέπεται από Δημοκρατια και Ελευθερια. Το πατριωτικό Μέτωπο που συγκροτεί την Κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία και τα μέλη της κυβέρνησης, αποτελούν και συμμετέχουν οι σοσιαλιστές του Αραβικού σοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ, οι κομμουνιστές των δύο Κομμουνιστικών Κομμάτων Συρία (το μεγαλύτερο εκείνο που είναι πιστο στον κομμουνισμο κι ένα πολύ μικρότερο -διάσπαση που τάχθηκε με την περεστρόικα, Κούρδοι, Αρμένιοι, Ορθόδοξοι βουλευτές -σύμφωνα με το Σύνταγμα εκλέγονται βουλευτές μειονοτήτων υποχρεωτικά, πατριωτικές δυνάμεις και στην Κοινοβουλευτική αντιπολίτευση η φιλελεύθερη δεξιά και άλλοι).
Λίγοι γνωρίζουν -δεν το επιτρέπουν τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφία Στέιτ Ντιπάρτμεντ- πως η Ελλάδα βρίσκεται σε "εμπόλεμη σχέση" με τη Συρία από το 2012, αφού έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις και μάλιστα έχει απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας στην Ελλάδα ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο", μέχρι να "αποκατασταθεί η δημοκρατία, να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ".
Λίγοι γνωρίζουν -δεν το επιτρέπουν τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφία Στέιτ Ντιπάρτμεντ- πως η Ελλάδα έχει επιβάλει δολοφονικό έμπαργκο (έγκλημα πολέμου σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης ο αποκλεισμός χώρας στην προμήθεια κοινωνικών αγαθών και φαρμάκων).
Λίγοι γνωρίζουν -δεν το επιτρέπουν τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφία Στέιτ Ντιπάρτμεντ- πως οι υπουργοί των Εξωτερικών της Ελλάδας (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς, Κατρούγκαλος), συνυπέγραψαν "Εγκλήματα πολέμου", μιας και για το περιβόητο "Διεθνές Δίκαιο" δεν είναι σεβαστές αποφάσεις κυρώσεων, όταν δεν υπάρχει ένοπλη σύγκρουση. Η πρώτη προσθήκη (πρωτόκολλο) του 1977, στις Συμβάσεις της Γενεύης (1949), απαγορεύει σε περίοδο πολέμου, κάθε απόφαση που έχει ως συνέπεια ελλείψεις αναγκαίων αγαθών σε πολίτες. Το άρθρο 33, της 4ης Συνθήκης της Γενεύης, απαγορεύει "συλλογικές τιμωρίες".
«Αυτή η σημαία, στη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης της Παλμύρας, την μετέφερε ένας κληρωτός Σύρος στρατιώτης, που έπεσε κι έγινε μάρτυρας της απελευθέρωσης. Αυτή η ιστορία κρύβεται πίσω από αυτή τη σημαία. Εμείς θελήσαμε να τιμήσουμε αυτό το γεγονός, για να μείνει στην ιστορία και για να εκφράσουμε την ενότητα των ελεύθερων ανθρώπων στον αγώνα και τη σύγκρουση εναντίον της τρομοκρατίας, που σήμερα αντιπροσωπεύει τη συνέχεια του φασισμού και του ναζισμού, αλλά κι όλων των μη ανθρωπιστικών κινημάτων που στη διάρκεια της ιστορίας δοκίμασαν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα. Έτσι, αυτή η σημαία είναι ένα σύμβολο της προσπάθειας και του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, είναι ένα σύμβολο της ενότητας του Συριακού αίματος»
Ο διοικητης του 3ου Τάγματος Εθελοντών στην Απελευθέρωση της Παλμύρας, εξήγησε και διηγήθηκε την ιστορία της κόκκινης σημαίας στην Παλμύρα
Γιατί η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, το σύνολο του πολιτικού συστήματος και κυρίως η "επαναστατική δικαιωματική εξωκοινοβουλευτική 'αριστερά'", στη διάρκεια των επτά χρόνων σκληρής και βίαιας κουρδικής κατοχής στην Αλ-Χασάκα μας τάιζαν το σανό των ηρωϊκών Κούρδων "μαχητών" με τις "αμαζόνες αντάρτισσες made USA-Mossad".
Δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου σ' αυτό τον τόπο.
Η κατοχική "κυβέρνηση", Διοίκηση την λένε οι Κούρδοι, Οκτώβρης 2017, Αλ-Χασάκα, Κουρδική κατοχή μαζί με στρατεύματα και βάσεις ΗΠΑ-Ισραήλ- Λεγεώνα των Ξένων (Γαλλία)
Τέτοια σκληρή κατοχή έζησε ο λαος της Συριας ... κλείσιμο σχολείων Αράβων, Αρμενίων, Χριστιανών, Ασσυρίων, απαγόρευση διαδασκαλίας γλώσσας, εκδίωξη κατοίκων και παράδοση σπιτιών και περιουσιών σε εποίκους, εξαθλιωμένους Κούρδους που μετέφεραν επί επτά (7) ολόκληρα χρόνια κι όσα μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. Κανένας στη δύση μέχρι σήμερα δεν έχει μιλήσει γι' αυτή την Εθνοκάθαρση εκεί που σύμφωνα με τη δύση κι ειδκά την ιμπεριαλιστική "αριστερά" ανθούσε η "κοινωνική οικολογία, άμεση δημοκρατία, ο αντικρατικός φεντεραλισμός..." των Κούρδων αγωνιστών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγρια νύχτα στη Σάμο
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 23:21
Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς, που ξεκίνησαν με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου και εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και φωτιές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στο Βαθύ, σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε, σύμφωνα με το ρεπορταζ, κοντά στον δημοτικό κήπο στην πόλη της Σάμου, όταν μια ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε για άγνωστους λόγους με Σύρους με αιχμηρά αντικείμενα. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στον θώρακα και στην πλάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.
Ακολούθησαν στις 22.00 το βράδυ συγκρούσεις κοντά στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, οι οποίες κλιμακώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά. Συνολικά 30 πυροσβέστες προσπάθησαν να ελέγξουν την πυρκαγιά, την ώρα που δυνάμεις της αστυνομίας επιχειρούσαν να επιβάλλουν την τάξη, με τη φωτιά να καταστρέφει σκηνές και ξύλινες κατασκευές, ενώ οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης άτομα που διαμένουν στο ΚΥΤ άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό και να κινούνται προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου. Στη 01.00 τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισαν να εισέρχονται σταδιακά οι μετανάστες στη δομή.
Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα περί τα 6.300 άτομα. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες να δώσουν ρεύμα στο ΚΥΤ και σε γειτονικές περιοχές.

Με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των απρόβλεπτων καταστάσεων και γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη της Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη.
«Αν είχαμε μποφόρ χθες, το Μάτι δεν θα ήταν τίποτα μπροστά μας»
Όπως δηλώνει στο Gr Times, o δήμαρχος Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, το ΚΥΤ της Σάμου είναι το μοναδικό που τοποθετείται μέσα στην πόλη και μέχρι να είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος το σύστημα δεν θα αντέξει. «Μας έχουν πει ότι θα είναι έτοιμο στα μέσα Νοέμβρη, αλλά με τις καιρικές συνθήκες του νησιού θα είμαστε ευχαριστημένοι αν γίνει μέχρι τέλος του έτους. Φυσικά μέχρι τότε, η διαχείριση της υπόθεσης είναι στο κόκκινο. Υπάρχει αγανάκτηση, φόβος και αγωνία για το μέλλον του νησιού, για το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε ένα νησί 8.000 κατοίκων και φιλοξενούμε περί τους 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Το ΚΥΤ έχει δυναμική 650 ατόμων. Οι υπόλοιποι είναι σκορπισμένοι περιμετρικά σε φαβέλες, σε μια δασική έκταση γεμάτη πεύκα. Έχουν λεηλατήσει περιουσίες, σκεπές, πορτοπαραθυρόφυλλα. Αν χθες είχαμε πάνω από 5 μποφόρ, το Μάτι μπροστά μας δεν θα ήταν τίποτα. Έσκαγαν συνεχώς γκαζάκια μέσα στις σκηνές» αναφέρει ο δήμαρχος Σάμου.
Ο ίδιος συγκάλεσε σύσκεψη χθες στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα, στην οποία παρέστησαν ο αστυνομικός διευθυντής, ο λιμενάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο στρατιωτικός διοικητής και η διοικήτρια του ΚΥΤ, όσο τα γεγονότα ήταν σε εξέλιξη. «Αυτό που περιμένουμε είναι η επιτόπια επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας. Πρόκειται να έρθει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου. Από χθες είμαστε σε τακτική επαφή, όπως και με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Δεν γίνεται να μαχαιρώνονται στο κέντρο της Σάμου, με ανοιχτά μαγαζιά, μέσα στον κόσμο. Αναγκαστήκαμε σήμερα να κλείσουμε πάνω από 10 σχολεία -παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ, γιατί δεν ξέραμε ποια θα ήταν η εξέλιξη» επισημαίνει ο κ. Στάντζος.
Έκκληση για μεταφορά μεταναστών από το νησί
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Πυροσβεστική συνεχίζει την αυτοψία και αποκάθαρση, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια ανθρώπινη απώλεια, μετά και τη χθεσινή φωτιά. «Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν μετανάστες και πρόσφυγες από το νησί σε άλλα μέρη. Έχουμε ξεπεράσει νομίζω το εκρηκτικό μείγμα. Υπάρχει αναφορά ότι το χθεσινό επεισόδιο με τους Σύρους και τους Αφγανούς έχει να κάνει με αντιστοίχιση στη σύρραξη λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία. Αν αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν συνεχώς εκτός ελέγχου, δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει την ψυχραιμία του ο κόσμος. Οι περισσότεροι πίνουν πολύ και δημιουργούν επεισόδια» καταλήγει ο δήμαρχος Σάμου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουγγαρία στο πλευρό της Τουρκίας - Στηρίζει τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
 Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 18:36
Τη στήριξή της στην Τουρκία και ειδικότερα στη στρατιωτική επέμβαση που πραγματοποιεί στη Συρία εξέφρασε η συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας.
Σε δηλώσεις του ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI ανέφερε: «Είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας ότι η Τουρκία σπρώχνει το μεταναστευτικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση της Συρίας και όχι προς την Ευρώπη». Βεβαιως, εν γνωση του, λεει βλακειες ο υπουργος της Ουγγαριας, αφου ξερει ότι η πλειοψηφια των λαθρομεταναστων που η Τουρκια θελει να στειλει στην Ευρωπη είναι από άλλες χωρες (Πακισταν, Αλγερια, Μαρονο, Νιγηρια, κ.α.) και όχι από τη Συρια. Και η Τουρκια εδώ και δεκα χρονια καλει ολους τους λαθρομεταναστες να περασουν από τα συνορα της στην Ευρωπη.
«Το συμφέρον μας είναι να αποτρέψουμε την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας», είπε ο Σιγιάρτο μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Αζερμπαϊτζάν.
Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας και τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν καταδικάσει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυτιλήνη: Κάτοικοι του νησιού εμπόδισαν πλοίο δουλεμπορικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί
 Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 20:42
Κάτοικοι της Λέσβου εμπόδισαν το πλοίο Open Arms της οργάνωσης «Proactiva», να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμνιάς.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, συμβολικά πέταξαν πέτρες προς το πλοίο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο περί τα 200 μέτρα από το λιμάνι.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας.
Το Open Arms μέχρι πρόσφατα επιχειρούσε στη Μεσόγειο, μεταφεροντας  λαθρομετανάστες από τα ανοιχτά της Λιβύης και μεταφέροντάς τους στην Ιταλία – κυρίως στη Λαμπεντούζα.
Έξαλλος ο πρόεδρος της Συκαμιάς, Γιώργος Σαρόγλου δηλώνει  με τις αντιδράσεις των κατοικων της Πέτρας και του Μολύβου που έκαναν διαμαρτυρία χτες στη Σκάλα Συκαμιάς, ώστε να μην προσεγγίσει το πλοίο της «Proactiva», «Open Arms» στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμνιάς.
Ο κ. Σαρόγλου μίλησε καθοδόν για τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, ώστε να του εξηγήσει από κοντά την κατάσταση.
Ο πρόεδρος της Συκαμιάς, εξήγησε ότι οι διαμαρτυρόμενοι από την Πέτρα και τον Μόλυβο είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία πριν από δύο μέρες περίπου στο λιμάνι της Μήθυμνας, ώστε να μην προσεγγίσει το εν λόγω πλοίο. Στη συνέχεια όμως οι διαμαρτυρόμενοι μεταφέρθηκαν στη Συκαμνιά, όπου «καμία δουλειά δεν είχαν».
Οι κατοικοι ξεκίνησαν να πετούν πέτρες στους αλητες αποικιοκρατες και τους λαθρομεταναστες τους της αποικιοκρατικης MKO, εμποδίζοντας ουσιαστικά την αποβίβασή τους από το πλοίο.
Η αντισταση εναντίον της αποικιοκρατικης ΜΚΟ που επιχείρησαν να αποβιβαστούν με σκάφος στη Συκαμιά της Λέσβου, σημειώθηκε από κατοίκους γειτονικών χωριών που  ενημερώθηκαν για το γεγονός αυτό και τους περίμεναν στην ακτή, πετώντας πέτρες εναντίον τους!
Νωρίτερα, οι ίδιοι ειδοποίησαν την αστυνομία, προκειμένου να συλλάβει Μεξικανή μισθομενη αποικιοκρατισα που δρα χρόνια στην περιοχή, η οποία τελικά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων.
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν περίπου 15 κάτοικοι των τουριστικών χωριών Πέτρας και Μολύβου, αντιλήφθηκαν την προσπάθεια μικρού βοηθητικού φουσκωτού, προερχόμενο από ιστιοπλοϊκό της αποικιοκρατικης ΜΚΟ PROAKTIVA που ήταν δεμένο 200 μέτρα από την ακτή, να προσεγγίσει το αλιευτικό καταφύγιο  της Συκαμνιάς.
Σκοπός των επιβατών του φουσκωτού ήταν να πάρουν μαζί τους τη Μεξικανή αποικιοκρατισα με μισθομενη θητεία στο δουλεμπορικό σκάφος της οργάνωσης «Open Arms» και να τη μεταφέρουν στο ιστιοπλοϊκό.
Οι κατοικοι ξεκίνησαν να πετούν πέτρες στους μισθομενους της αποικιοκρατικης MKO, εμποδίζοντας ουσιαστικά την αποβίβασή τους.
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία καθώς και δυνάμεις της Frontex, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη ή προσαγωγή κάποιου εκ των κατοικων.
Αντίθετα, οι αστυνομικοί έπειτα από υπόδειξη των κατοικων, προσήγαγαν τη Μεξικανή αποικιοκρατισα που τυγχάνει και αναγνωρισμένη στη Μεγάλη Βρετανία, για να αφεθεί ελεύθερη στη συνέχεια, ώστε να επισκεφθεί τους φίλους της και τους πρώην συνεργάτες της.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Για να σωσει τον πλανητη» αυξησε το φορο στο πετρελαιο ο Τσακαλωτος. Ετσι ειπε στη συνεντευξη του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημαρχος Πεντελης «Θα αντιδρασουμε  με κάθε τροπο στην εγκατασταση λαθρομεταναστων»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιδου ο πολυπολιτισμος. Πακιστανος επιτεθηκε σε δυο γυναικες στην Κω για να τις βιασει!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο γνωστος αληταρας των ξενων τοκογλυφων Στουρναρας, καρφωσε αγνωστες συνομιλιες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παλιοτερα εκανε μηνυσεις γιατι του ειχαν βγαλει στον αερα την τηλεφωνικη του συνομιλια. Δυο μετρα και σταθμα ο αλητηριος κατοχικος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στήριξη από τον Στόλτενμπεργκ Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Τουρκια
Ενδιαφέρον έχει η σταθερή κάλυψη που παρέχει στην Τουρκία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η λυκοσυμμαχία, παρά τις εμφανείς συγκρούσεις συμφερόντων.
Μιλώντας χτες στο Λονδίνο, ο Στόλτενμπεργκ δικαιολόγησε την τουρκική εισβολή λέγοντας ότι η Τουρκία «αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις και η στρατιωτική επιχείρηση αντιμετωπίζει νόμιμες ανησυχίες ασφαλείας». Επανέλαβε τη συνήθη έκκληση προς την Αγκυρα για «αυτοσυγκράτηση» στις σφαγές αμάχων και έθεσε σαν «προτεραιότητα για τη διεθνή κοινότητα» να μην επιτραπεί «η απόδραση αιχμαλώτων τρομοκρατών». Απαίτησε ακόμα να βρεθεί «μία συντονισμένη και βιώσιμη λύση για να αντιμετωπιστούν οι ξένοι μαχητές στη Συρία»...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Η κυβέρνηση κάτω από τη λαϊκή πίεση παίρνει πίσω το διάταγμα για τα καύσιμα
Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι κοινωνικές οργανώσεις και το κίνημα των αυτοχθόνων
Εν μέσω μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων, κινητοποιήσεων, απεργιών και αποκλεισμών δρόμων που κράτησαν 12 μέρες, η αντιδραστική κυβέρνηση του Εκουαδόρ (Ισημερινού), του νεοφιλελεύθερου Προέδρου Λενίν Μορένο, αναγκάστηκε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου την Κυριακή το βράδυ, με τις κοινωνικές οργανώσεις και τη Συνομοσπονδία αυτοχθόνων εθνών του Εκουαδόρ (CONAIE). Μετά από πολύωρη συνάντηση ανακοινώθηκε η αναστολή του προεδρικού διατάγματος 883 της 3ης Οκτώβρη, με το οποίο καταργήθηκε η επιδότηση της τιμής των καυσίμων (βενζίνη, ντίζελ που υπερδιπλασιάστηκε η τιμή τους), ζήτημα αιχμής για τον ξεσηκωμό λαϊκών δυνάμεων, αφού σήμανε την αύξηση των τιμών παρά πολλών προϊόντων. Το διάταγμα αυτό περιλαμβάνεται σε ένα πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, που αποτελεί προϋπόθεση μαζί με ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές επιδομάτων κ.λπ., για τη συμφωνία κυβέρνησης - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για δάνειο ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την κατάληξη της συνάντησης, θα συγκροτηθεί μεικτή επιτροπή κυβέρνησης και διαδηλωτών που θα επανεξετάσει το ζήτημα της επιδότησης των καυσίμων, αλλά δεν διευκρινίζεται εάν θα συζητηθούν και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Μεσολαβητές στη συνάντηση - που ήρθε αφού από την κρατική καταστολή δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 10 διαδηλωτές, 1.340 τραυματίστηκαν και έγιναν 1.152 προσαγωγές και συλλήψεις - ήταν ο ΟΗΕ και η Καθολική Εκκλησία της χώρας, ενώ η συζήτηση που έγινε μεταδόθηκε ζωντανά σε εθνικό δίκτυο, όπως απαίτησαν οι διαδηλωτές.
Οπως δήλωσε ο Αρνό Περάλ, εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ, που ανέλαβε μαζί με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μεσολαβητικό ρόλο, ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αρχίσει προετοιμασία για «ένα νέο διάταγμα» και «με αυτήν τη συμφωνία, η κινητοποίηση τερματίζεται» και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα που εφαρμόζονταν σε όλες τις περιοχές μας αίρονται», δηλαδή ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 5 το απόγευμα, που είχε γενικευτεί με απόφαση του Προέδρου το Σάββατο.
Οι διαδηλωτές ταυτόχρονα ζήτησαν την παραίτηση των υπουργών Εσωτερικών και Αμυνας, ενώ ζήτησαν την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και κατάργηση όλων των μέτρων κρατικής καταστολής, προκειμένου να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.
Πάντως, ο Μορένο κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον σοσιαλδημοκράτη πρώην Πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορέα, όπως το είχε κάνει και με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο, ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις και την «προσπάθεια αποσταθεροποίησης μαζί με εγκληματικά στοιχεία». Να σημειώσουμε ότι ο Μορένο ήταν ο ίδιος αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Κορέα, ενώ στη συνέχεια χώρισαν οι δρόμοι τους, αφού πρώτα εκλέχτηκε ως υποψήφιος του Κόμματος «Συμμαχία - χώρα». Επίσης, εμφανίστηκε ότι δήθεν θέλει να προστατεύσει τους πιο φτωχούς κατοίκους του Εκουαδόρ με τα οικονομικά του μέτρα, προκαλώντας την αντίδραση των οργανώσεων που συμμετείχαν στο διάλογο, που του είπαν ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει και σε όσα υποτίθεται ήθελε να βελτιώσει από τη διαχείριση Κορέα, δεν γίνεται απολύτως τίποτα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανός λευκός αστυνομικός που υπηρετουσε μονο 2 χρονι πυροβόλησε χτες και σκότωσε Αφροαμερικανίδα, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, από τραγικο λαθος, στη διάρκεια επιχείρησης ελέγχου εξω από το σπιτι της στο Φορτ Ουόρθ στο Τέξας, μετα από τηλεφωνο ενός γειτονα της για ληστεια, και χωρις καν να χτυπησουν το κουδουνι, την πυροβολισε μολις την ειδε στο παραθυρο, χωρις καμια προειδοποιηση,  προκαλώντας αντιδράσεις για τα ατέλειωτα θύματα ρατσιστικής αστυνομικής βίας. Το περιστατικό συνέβη περίπου δύο βδομάδες μετά την 10ετή φυλάκιση λευκής αστυνομικού, που σκότωσε τον μαύρο γείτονά της, υποστηρίζοντας ότι μπέρδεψε τα διαμερίσματά τους το 2018 στο Ντάλας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα... 15 Οκτώβρη 1987, πέφτει δολοφονημένος από τους διεθνείς τραπεζίτες και τις πολυεθνικές, στην πρώτη γραμμή η Γαλλία του "πολιτισμού και του φωτός... ο Κομαντάντε Thomas Isidore Noël Sankara.
Ο Κομαντάντε Sankara, o Πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο (πρώην Άνω Βόλτα, γαλλική αποικία, που μέχρι σήμερα πληρώνει "Φόρο Αποικιών" για τον "εκπολιτισμό" του λαού της από τη "δημοκρατική" Γαλλά κι όλοι σιωπούν ένοχα, δολοφονείται μαζί με δώδεκα αξιωματούχους, μετά από πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα των... τραπεζιτών και των πολυεθνικών, που οργάνωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας και των ΗΠΑ.
Ο Thomas Sankara, επονομαζόμενος Τσε Γκουεβάρα της Αφρικής, για την εξάλειψη της φτώχειας και τους αγώνες του εναντίον των αποικιοκρατών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να γελάσουμε με τους "αντικαπιταλιστές-αντιιμπεριαλιστές"...
Η ΑΝΤΑΡCIA ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ.
Κι αυτό, επειδή η Τουρκία χτυπά τους Κούρδους στη Βόρεια Συρία.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;
Δεν ήταν ιμπεριαλιστική επέμβαση;
ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΡΟΟΔΟΣ, ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
Περιμένουμε την επόμενη ανακοίνωση, μόλις εδραιωθεί η συμμαχία Κούρδων και Σύριων.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ/ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικά ένοιωσα άλλη μια φορά αηδία ακούγοντας τις ειδήσεις από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς χθες βράδυ για το Συριακό, αν και δεν είμαι τηλεθεατής των... αλλά από περιέργεια. Προσπάθησαν μέσω των... Κούρδων έμμεσα αλλά και άμεσα να χτυπήσουν την νόμιμη κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Ασαντ.Μάλιστα το Open συναγωνιζόταν τον Turkckai(Σκαι) σε αυτό..οι φράσεις..''ο κ.Ερτογαν και το καθεστώς Ασαντ'' πήγαιναν ερχόντουσαν...Για τον Σκαι..οκ..του Σαββίδη γιατί..? Γιατί τέτοιο ''μέλι''..? ..το open είναι μια αμερικανιά εξ αρχής που δεν το σώζει ούτε το ..ποτάμι...Η κρατική ΕΡΤ κράτησε μια σοβαρή στάση στην ενημέρωση.Από εκεί και πέρα ο ΑΝΤ1 έβγαλε Καλεντερίδη ...και σε κάποιο άλλο είδα .Άγγελο Συρίγο...με τις γνωστές τους φιλοαμερικανικές και θολές θέσεις τους..Κανείς ούτε δημοσιογράφος ούτε από αυτούς δεν αναφέρθηκε στο φίδι αυτό που λέγετε Ισραήλ,που είναι η βασική αιτία του διαχρονικού κακού στην Μ.Ανατολή και όχι μόνο..έρπει πια μέχρι και την Λ.Αμερική.Κάπου διάβαζα μια ανάλυση σήμερα το πρωί ενός πρώην αεροπορικού ακολούθου στη Άγκυρα του Αντιπτεράρχου Παναγιώτη Δημητριάδη και αυτός στην ίδια γραμμή μας έλεγε ότι είναι θεατές το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ,Ε.Ε. και ΟΗΕ. Δεν είπε ότι χαιδευουν και με τις εκάστοτε ''κυρώσεις'' τους την Τουρκία και σπρώχνουν και βοηθούν τις εξελίξεις στην Μ.Ανατολή.Μας περνούν όλοι αυτοί για εντελώς ηλίθιους?Αυτοί οι ''οργανισμοί'' δεν δημιούργησαν την Αραβική Άνοιξη της CIA και προετοίμασαν την εισβολή στην Συρία.Μάλιστα ι ακόλουθος είπε ότι την εισβολή αυτή την ετοίμαζαν πάρα πολύ καιρό οι Τούρκοι.Φτάνει το δούλεμα! η Μοσαντ, που ξέρει τι γίνετε στην άλλη άκρη του κόσμου και η CIA δεν ήξεραν τίποτα για την Αραβική Άνοιξη της CIA που ετοιμαζόταν στο κατώφλι της..? αλλά και την προχθεσινή εισβολή της Τουρκίας? Το Ισραήλ κατά την ένοχη τακτική του σιωπά μέχρι το επόμενο χτύπημα του φιδιού...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λαός κι οι Κούρδοι κάτοικοι... ρίχνουν ρύζι στους στρατιώτες της Συρίας που απελευθερώνουν πόλεις στη Β. Συρία...
Τρία βίντεο που δείχνουν τι σημαίνει για τους κατοίκους της Βόρειας Συρίας η απελευθέρωση από την 7χρονή κουρδική κατοχή, σε συνεργασία με στρατεύματα των ΗΠΑ-Ισραήλ-Γαλλίας κι η αντιμετώπιση της Τουρκικής εισβολής...
Απελευθερώνει ο Αραβικός στρατός της Συρίας κι ακόμη και οι Κούρδοι πολίτες ανασαίνουν πλέον ελεύθερα από την κατοχή των Κούρδων του YPG...
Σε ορισμένα σημεία (φαίνεται στο ένα βίντεο) Αμερικανοί στρατιώτες παρατάσσονται και
 εμποδίζουν την κίνηση του Αραβικού στρατού της Συρίας...
Μέχρι τώρα δεν έχουμε πολεμική εμπλοκή στρατιωτών Συρίας και ΗΠΑ...
Ο Άσαντ δεν επιθυμεί απελευθέρωση με νεκρούς Σύρους πολίτες... θα φύγουν όλοι υποταγμένοι στη σοφία του μεγάλου ηγέτη.
Ούτε σπιθαμή Συριακή γη με παρουσία ξένων στρατευμάτων!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Z00s77wSIpc
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=FnblPCiGx68
https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=FDTygO_JofI



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ
Θα γίνετε σκλάβοι των Οθωμανών, θα σας προστατέψει μόνο ο Συριακός Αραβικός στρατός...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία έχει δεσμευτεί με υπογραφές, στην Αστάνα, για το ακέραιο της Συριακής Δημοκρατίας. Και αυτό δεν αλλάζει...
Η συνένωση του Συριακού Στρατού με τους ένοπλους Κούρδους, που συμφωνήθηκε, χθες βράδυ, εν μέσω πανηγυρικών διαδηλώσεων, στις Κουρδικές πόλεις, θα καταλήξει για τον Σουλτάνο, σε πολεμικό φιάσκο.
Η προέλαση των στρατευμάτων του θα λήξει άδοξα, αφού έχει χάσει πλέον την αριθμητική και στρατιωτική υπεροχή.
Μπορεί ο Γιασίν Ακτάϊ, σύμβουλος του Ερντογαν, να δηλώνει ότι η Τουρκία, δεν αποκλείεται ν΄αντιπαρατεθεί με τον Συριακό Στρατό, αλλά είναι κομματάκι δύσκολο. Μάλλον θα χάσει και όσες περιοχές έχει ήδη καταλάβει.
"Εάν ο συριακός στρατός, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να νικήσει την τρομοκρατία (στην Τουρκία) του YPG, ο οποίος επιδιώκει να διαιρέσει τη Συρία και να δημιουργήσει ένα αυτόνομο κράτος, ετοιμάζεται να πολεμήσει τον τουρκικό στρατό και είναι ικανός γι 'αυτό, τότε παρακαλώ", ανέφερε ο Ακτάι.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, την κινητοποίηση του Συριακού στρατού, ως "εχθρότητα, κατά της Τουρκίας"!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιμένει ο Στόλτενμπεργκ: Σημαντική η Τουρκία για το ΝΑΤΟ - Δεν πρέπει να διαρραγεί η ενότητα της Συμμαχίας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς υπεραμύνθηκε σήμερα της θέσης του όσον αφορά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, λέγοντας πως η ενότητα της στρατιωτικής συμμαχίας δεν πρέπει να διαρραγεί στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος.
«Δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τα κέρδη που επιτύχαμε απέναντι στον κοινό μας εχθρό», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε μια συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, απαντώντας σε ερωτήσεις Γάλλων και Ιταλών εκπροσώπων που είχαν επικρίνει τη συμβιβαστική, όπως τη χαρακτήρισαν, προσέγγισή του προς την Τουρκία.
«Η Τουρκία είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ… Κινδυνεύουμε να υπονομεύσουμε την ενότητα που χρειαζόμαστε στη μάχη κατά του Νταές (Ισλαμικό Κράτος)», είπε.