Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Τεταρτη 16 Οκτωβριου 2019


Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έγινε διάσημος για τη «Μόνα Λίζα» και τον «Μυστικό Δείπνο», όμως στις αρχές του 16ου αιώνα είχε σχεδιάσει μια πέτρινη γέφυρα μήκους 280 μέτρων για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, που θα ένωνε την Κωνσταντινούπολη με τον Γαλατά πάνω από τον Βόσπορο.
Η γέφυρα όχι μόνο θα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο εκείνη την εποχή (περίπου δεκαπλάσια σε μήκος από τις τυπικές γέφυρες εκείνου του καιρού), αν είχε υλοποιηθεί, κάτι που τελικά δεν έγινε, αλλά θα ήταν και απίστευτα σταθερή, όπως ανακοίνωσε ομάδα μηχανικών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου του ΜΙΤ, που μελέτησε τα σχέδια του Ντα Βίντσι.
Το 1502 ο Σουλτάνος Βαγιαζήτ ο 2ος ζήτησε να του υποβληθούν προτάσεις για μια τέτοια μακριά γέφυρα και ο Λεονάρντο ήταν ανάμεσα σε αυτούς που με επιστολή του παρουσίασε την ιδέα του. Αν και ήδη ήταν πολύ γνωστός καλλιτέχνης και εφευρέτης, δεν πήρε τη δουλειά.
Οι ερευνητές του ΜΙΤ εξέτασαν τα σχέδια του Ντα Βίντσι, φτιάχνοντας σε μικρογραφία ένα ομοίωμα της γέφυρας και παίρνοντας υπόψη τους τα υλικά (βασικά πέτρες) και τον κατασκευαστικό εξοπλισμό που ήσαν διαθέσιμα πριν 500 χρόνια. Επίσης εκτύπωσαν τρισδιάστατα 126 λίθους (μπλοκ), αντιπροσωπευτικούς των χιλιάδων παρόμοιων που θα απαιτούσε μια τέτοια φιλόδοξη κατασκευή.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η γέφυρα που οραματιζόταν ο Ντα Βίντσι, παρά το τεράστιο μήκος της, ήταν μια ενιαία αψίδα (καμάρα), επίπεδη στην κορυφή της, χωρίς καθόλου υποστυλώματα, αρκετά ψηλή για να περνάνε πλοία από κάτω της. Οι μηχανικοί του ΜΙΤ εντυπωσιάστηκαν από το ότι -όπως έδειξε και το ομοίωμα τους- η μονότοξη γέφυρα ήταν πολύ σταθερή χάρη στη γεωμετρία της και μόνο.
Τα μόνα υποστηρίγματα σταθεροποίησης ήσαν στις δύο άκρες της γέφυρας, πιθανώς επειδή ο Λεονάρντο γνώριζε ότι η περιοχή είναι επιρρεπής σε σεισμούς. Τα πειράματα του ΜΙΤ, με την πρόκληση τεχνητών σεισμών στο ομοίωμα, έδειξαν ότι η γέφυρα άντεξε το ταρακούνημα, εμφανίζοντας μόνο μια μικρή παραμόρφωση.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μάτα Χάρι (Mata Hari) υπήρξε η πιο διάσημη κατάσκοπος του κόσμου. Γεννήθηκε στην Ολλανδία, στις 7 Αυγούστου του 1876, με το όνομα Μαργκαρίτ Γκερτρούντι Ζελ. Το ερωτικό της ταμπεραμέντο φάνηκε από πολύ νωρίς, όταν εκδιώχθηκε από το σχολείο της, επειδή συνελήφθη να ερωτοτροπεί με τον διευθυντή. Στα 18 της παντρεύτηκε έναν σκωτσέζο αξιωματικό του Ναυτικού, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, όμως χώρισε 12 χρόνια αργότερα, λόγω του άστατου χαρακτήρα της.
Το 1905 αναζήτησε την τύχη της στο Παρίσι, όπου εργάστηκε ως χορεύτρια σε καμπαρέ της εποχής και γρήγορα απέκτησε μεγάλη φήμη, με το όνομα Μάτα Χάρι, που σε ινδονησιακή διάλεκτο σημαίνει «μάτι μιας νέας αυγής».
Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γάλλοι της προσέφεραν ένα εκατομμύριο φράγκα για να αξιοποιήσει το διεθνές δίκτυο εραστών της, κατασκοπεύοντας τους Γερμανούς. Για το σκοπό αυτό πραγματοποίησε πολλά ταξίδια στην Ευρώπη και κατά την τελευταία αποστολή της στην Ισπανία, αποπλάνησε τον γερμανό στρατιωτικό ακόλουθο, προκειμένου να του εκμαιεύσει απόρρητα σχέδια. Εκείνος με τη σειρά του υπονόησε μέσω τηλεγραφήματος στους δικούς του ότι η Μάτα Χάρι αποδέχθηκε να δουλεύει για όφελος της Γερμανίας.
Αν κι αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ, με την επιστροφή της στο Παρίσι συνελήφθη από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και στις 15 Οκτωβρίου του 1917 εκτελέστηκε ως διπλή πράκτορας και υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων στρατιωτών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Οκτωβρη 1890 γεννιεται ο Μαικλ Κολινς, κορυφαια μορφη του αγωνα της Ιρλανδικης ανεξαρτησιας. Η ιστορια του γνωστη, αξιζει να θυμηθουμε:
- Τον Απρίλιο του 1962 ανέβηκε στην Αθήνα το θεατρικό έργο του ιρλανδού συγγραφέα Μπρένταν Μπίαν «Ένας Όμηρος». Στην παράσταση ακουγόταν το τραγούδι «Το γελαστό παιδί», που θρηνούσε το χαμό του Μάικλ Κόλινς. Ο Βασίλης Ρώτας μετέφρασε το ποίημα του Μπίαν από τα αγγλικά και ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε τη μουσική.
- Η ζωή και ο αγώνας του Κόλινς πέρασαν και στον κινηματογράφο το 1996, από τον συμπατριώτη του σκηνοθέτη Νιλ Τζόρνταν. Η ταινία «Μάικλ Κόλινς ο επαναστάτης», με τον Λίαμ Νίσον στον επώνυμο ρόλο, απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι καλύτερης ταινίας και βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας και Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας και μουσικης
- Πανω από όλα η ιστορια του Κολινς ειναι ο πυρηνας της αρσιτουργηματικης ταινιας του Κεν Λοουτς "Ο ανεμος χορευει το κριθαρι" οπου με μοναδικο τροπο μπαινει το ερωτημα: "ειχε δικιο ο Κόλινς ή ο Βαλέρα;"...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 15 Οκτωβρίου 1987, δολοφονείται σε πραξικόπημα ο «Τσε Γκεβάρα της Αφρικής», πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, Τομά Σανκαρά. Το σώμα του Αφρικανού μαρξιστή επαναστάτη και θεωρητικού του παναφρικανισμού, διαμελίσθηκε και θάφτηκε εσπευσμένα σε έναν ανώνυμο τάφο
Ο δικτάτορας Κομπαορέ αφού κατέλαβε την εξουσία, ανέστρεψε τις εθνικοποιήσεις, επανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, κατάργησε τις Επιτροπές για την Υπεράσπιση της Επανάστασης και τα λαϊκά-επαναστατικά όργανα.
Απόσπασμα από την ομιλία του Σανκαρά στον ΟΗΕ στις 4/10/1984:
«Έρχομαι εδώ φέρνοντας μαζί μου τον αδελφικό χαιρετισμό μιας χώρας όπου εφτά εκατομμύρια παιδιά, γυναίκες και άντρες αρνούνται πλέον να πεθαίνουν από αμορφωσιά, πείνα και δίψα.
Έρχομαι να σας μιλήσω στο όνομα ενός λαού που επέλεξε να διεκδικήσει και να αναλάβει πάνω στη γη των προγόνων του την ευθύνη της Ιστορίας του, με όλες τις θετικές και τις αρνητικές της όψεις, χωρίς κανένα σύμπλεγμα κατωτερότητας.
… Δεν έχω πρόθεση να διατυπώσω κανένα δόγμα. Δεν είμαι ούτε μεσσίας ούτε προφήτης. Δεν κατέχω καμιάν αλήθεια. Μια φιλοδοξία έχω μονάχα, κι έναν διπλό στόχο:
Πρώτον, να μπορέσω σε απλή γλώσσα, αυτήν της σαφήνειας και της καθαρότητας, να μιλήσω στο όνομα του λαού μου, του λαού της Μπουρκίνα Φάσο.
Δεύτερον, να κατορθώσω να εκφράσω με το δικό μου τρόπο το παγκόσμιο πλήθος των απόκληρων, δηλαδή όλους εκείνους που ανήκουν στον εκ του πονηρού αποκαλούμενο Τρίτο Κόσμο, και να διατυπώσω, έστω κι αν δεν γίνουν αντιληπτοί, τους λόγους που έχουμε να εξεγειρόμαστε.
Κανείς δεν θ’ απορήσει που η Μπουρκίνα Φάσο κατατάσσεται στην αποθήκη των περιφρονημένων, δηλαδή στον Τρίτο Κόσμο, που οι άλλοι κόσμοι επινόησαν την εποχή των τύποις ανεξαρτητοποιήσεων για να διασφαλίσουν καλύτερα την πολιτισμική, οικονομική και πολιτική μας αλλοτρίωση.
Θέλουμε ωστόσο να συμπεριληφθούμε σ’ αυτόν, χωρίς να σημαίνει πως υιοθετούμε αυτόματα και την τεράστια φαλκίδευση της Ιστορίας. Κι ακόμα λιγότερο πως συναινούμε στο να παίξουμε το ρόλο της πίσω αυλής μιας χορτάτης Δύσης. Το κάνουμε όμως για να ενισχύσουμε στη ίδια μας τη συνείδηση το γεγονός ότι ανήκουμε σ’ ένα ευρύτερο τρι-ηπειρωτικό σύνολο, και πως ως αδέσμευτοι, μια πολύ ιδιαίτερη αλληλεγγύη συνδέει τις τρεις ηπείρους της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής σε μια κοινή μάχη ενάντια στους ίδιους πολιτικούς λαθρέμπορους και τους ίδιους οικονομικούς εκμεταλλευτές.
… Ενδυναμωμένοι απ’ αυτήν μας την πεποίθηση, θέλουμε ο λόγος μας ν’ αγκαλιάσει όλους όσοι υποφέρουν στο πετσί τους, όλους όσοι η ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους χλευάζεται από μια μειοψηφία ανθρώπων ή από ένα σύστημα που τους συντρίβει.
Μιλάω στο όνομα των εκατομμυρίων που ζούνε στα γκέτο γιατί έχουν μαύρο δέρμα ή γιατί είναι φορείς μιας διαφορετικής κουλτούρας και απολαμβάνουν μεταχείρισης μόλις καλύτερης εκείνης που επιφυλάσσεται στα ζώα.
Υποφέρω στο όνομα των Ινδιάνων που σφαγιάστηκαν, ποδοπατήθηκαν, ταπεινώθηκαν και ζούνε εδώ κι αιώνες περιορισμένοι στις «ρεζέρβες» ώστε να μην χαίρουν κανενός δικαιώματος και ο πολιτισμός τους να μην μπορεί να εμπλουτιστεί ερχόμενος σ’ ευτυχισμένο γάμο με άλλες κουλτούρες, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής του καταχτητή.
Κραυγάζω στο όνομα των ανέργων ενός συστήματος δομικά άδικου, καταδικασμένων ν’ αντιλαμβάνονται από τη ζωή μονάχα την αντανάκλαση εκείνης που ζούνε οι έχοντες.
Μιλάω στο όνομα των γυναικών όλου του κόσμου που υποφέρουν μέσα σ’ ένα εκμεταλλευτικό σύστημα που επέβαλαν οι αρσενικοί.
… Μιλάω στο όνομα των μανάδων των στερημένων χωρών μας, που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν από μαλάρια ή διάρροια, αγνοώντας πως υπάρχουν απλά μέσα για να τα σώσουν.
Μέσα που δεν τους προσφέρει η επιστήμη των πολυεθνικών καθώς προτιμάνε να επενδύουν στα εργαστήρια καλλυντικών και στην πλαστική χειρουργική, ικανοποιώντας τα καπρίτσια λίγων γυναικών ή αντρών των οποίων η φιλαρέσκεια απειλείται από το περίσσευμα θερμίδων γευμάτων τόσο πλούσιων και τόσο συχνών που σ’ εμάς προκαλούνε ζάλη.
Μιλάω επίσης στο όνομα του παιδιού. Του φτωχού παιδιού που πεινάει, κι αλληθωρίζει κρυφά προς τη συσσωρευμένη αφθονία σ’ ένα μαγαζί για πλούσιους. Σ’ ένα μαγαζί προστατευμένο από παχύ τζάμι. Ένα τζάμι προστατευμένο από απροσπέλαστα κάγκελα. Κάγκελα φυλασσόμενα από έναν κρανοφορεμένο και γαντοφορεμένο αστυνομικό, οπλισμένο με γκλομπ.
… Η χώρα μου είναι η συμπύκνωση των συμφορών όλων των λαών, μια οδυνηρή σύνθεση όλων των πόνων της ανθρωπότητας.
Αλλά είναι επίσης, και κυρίως, η συμπύκνωση των ελπίδων των αγώνων μας.
Γι’ αυτό και δονούμαι στο όνομα των αρρώστων που στρέφουν τα μάτια με αγωνία στον ορίζοντα μιας επιστήμης αγορασμένης από τους εμπόρους των όπλων.
Οι σκέψεις μου πάνε σε όλους εκείνους που θίγονται από την καταστροφή της Φύσης, και στα τριάντα εκατομμύρια ανθρώπους που όπως κάθε χρόνο θα πεθάνουν, θερισμένοι από το τρομαχτικό όπλο της πείνας.
… Αναγνωρίζοντας τη θέση μας στους κόλπους του Τρίτου Κόσμου, και παραφράζοντας τον Χοσέ Μαρτί, επιβεβαιώνουμε «ότι αισθανόμαστε πάνω στο μάγουλό μας κάθε χαστούκι που δίνεται σ’ οποιονδήποτε άνθρωπο στον κόσμο».
Μέχρι σήμερα στρέφαμε και το άλλο μάγουλο. Τα χαστούκια διπλασιάστηκαν. Μα η καρδιά των μοχθηρών δεν συγκινήθηκε. Ποδοπάτησαν την αλήθεια του δίκιου. Του Χριστού προδώσανε το λόγο.
Μετατρέψανε τον σταυρό του σε ρόπαλο. Κι αφού φορέσανε το χιτώνα του, ξέσκισαν τα κορμιά και τις ψυχές μας.
Συσκότισαν το μήνυμά του. Το δυτικοποίησαν, την ίδια στιγμή που εμείς το υποδεχόμασταν ως μήνυμα οικουμενικής απελευθέρωσης.
Ανοίξαμε τότε τα μάτια μας στην πάλη των τάξεων. Δεν θα υπάρξουν πλέον άλλα χαστούκια».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΝΙΚΗΣΕ ΜΟΡΕΝΟ ΚΑΙ ΔΝΤ!
Εν τω μεταξύ, μπορεί να μην απασχόλησε και τόσο την ευρωπαϊκή -μαζί και την ελληνική- Αριστερά η εξέγερση του λαού του Εκουαδόρ (Ισημερινού) κατά της πολιτικής του δήθεν "αριστερού" προέδρου Λένιν (!) Μορένο και του ΔΝΤ, αλλά ο λαός αυτός νίκησε! Τα αντιλαϊκά μέτρα αποσύρθηκαν!
Όπως σημειώνει η φιλοκουβανική ελληνικη ιστοσελιδα Prensa Rebelde Blogspot, "δεν είναι και λίγο αυτό που έκανε αυτός ο λαός που έτριξε τα δόντια στον Μορένο και το ΔΝΤ. Τώρα, θα έρθουν νέες μάχες, αλλά αυτή η μάχη κερδήθηκε ηρωικά από τους από κάτω".
Και μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση: Η λαϊκή εξέγερση ξέσπασε όταν ο Μορένο αποφάσισε την κατάργηση των επιδοτήσεων στα καύσιμα που είχε καθιερώσει ο αριστερός προκάτοχός του Ραφαέλ Κορέα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Μα δεν θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί καιροί. Θα λένε: Γιατί σώπαιναν οι ποιητές τους;" (Μπέρτολντ Μπρεχτ)
Το βέβαιο είναι ότι οι μέλλουσες γενιές, αυτές που θα ΄χουν παραλάβει μια χώρα με ξεπουλημένο όλο τον δημόσιο πλούτο της και θα ζουν με βιοτικό επίπεδο ανάλογο μ' αυτό των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών, θα συζητάνε για τα χρόνια της μεγάλης κοινωνικής καταστροφής και θα αναρωτιούνται πού ήταν οι διανοούμενοι και καλλιτέχνες και γιατί δεν αντιδρούσαν.
Το ιστορικό ανάθεμα θα το μοιράζονται οι Γιωργάκηδες, οι Σαμαράδες, οι Τσίπρες και οι Κούληδες. Η αηδία θα προορίζεται γι' αυτούς που ενώ δουλειά τους είναι να μιλάνε, σωπαίνουν. Όταν δεν υμνολογούν τους κοινωνικούς δολοφόνους, γλείφοντας και κονομώντας.
Σχολιο.- Όχι δεν είναι ετσι. Καποιοι είναι προβεβλημενοι συστημικοι. Καποιοι δινουν τη μαχη τους στους λογοτεχνικους συλλογους, την πατριωτικη μαχη τους, βλεπουν ότι η πατριδα βουλιαζει και θελουν να την εξαφανισουν, μιλανε, ερχομενοι σε αντιθεση όμως με όλα τα αναρχικα και τροτσικιστια καθικια της αμερικανικης πρεβσειας, που τους αποκαλουν «εθνικια, ρατσιστες, και παλιανθρωπους», γιατι αρνουνται να συνταχθουν με τα αναρχοτροτσικιστικα καθικια της αμερικανικης πρεσβειας. Και η φωνη τους φυσικα χανεται  γιατι ερχονται σε αντιθεση με  τα συστιμικα καθικια, αλλα και με τα «αντισυστημικα» καθικια της αμερικανικης πρεσβειας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, το να βγαίνεις στα κεραμίδια όταν ο Παπαδημητρίου της Ν.Δ. λέει ότι το νερό πρέπει να 'ναι ακριβό για να μη σπαταλιέται, αλλά να μη βγάζεις τσιμουδιά για τον Τσακαλώτο που έστρωσε τους φτωχούς στο κυνήγι γιατί θέλουν φτηνό πετρέλαιο για να το σπαταλάνε, είναι άκρως αποκαλυπτικό.
Δεν είναι η ζωή των φτωχών που σε απασχόλησε στην περίπτωση Παπαδημητρίου. Αν αυτό για το νερό το έλεγε ένας χορτάτος συριζάς που δεν ξέρει τι θα πει στέρηση και ανέχεια -κι έχει τόσους πολλούς Σταθάκηδες και Τσακαλώτους ο ΣΥΡΙΖΑ!- πάλι θα σώπαινες.
Γιατί είσαι οπαδός! Και ως οπαδός, είσαι έτοιμος να αποδεχτείς ακόμη και μεγάλες αθλιότητες από τους χορτάτους παλιανθρώπους, που τα βρήκαν όλα έτοιμα στη ζωή τους και μισούν τον κόσμο της ανάγκης.
Αυτοί που καθένας τους, για να ζεστάνει τα προσωπικά του ακίνητα, ξοδεύει όσο πετρέλαιο "σπαταλάει" το μισό Αιγάλεω!
Σχολιο.- υπάρχουν και φτωχοί που χρησιμοποιούν ξύλα, υγραέριο κλπ Αυτοί δεν δικαιούνται βοήθεια θέρμανσης; Επίδομα θέρμανσης για όλους πρότεινε ο Τσακαλώτος,αντί μείωσης φόρου στο πετρέλαιο, που ξέρεις τι γίνεται. Που είναι το κακό;Στο χωριό μου καίνε όλοι ξύλα τι να το κάνουν το πετρέλαιο;
Σχολιο.- Πάντως, ο Τσακαλώτος είπε το εντελώς αντίθετο απ' αυτό που λες πως είπε. Μίλησε για υψηλό φόρο για να μειωθεί η κατανάλωση και όταν ο Παπαδάκης του είπε πως πρέπει τότε να επιδοτηθεί και η κατανάλωση ξύλων κ.λπ., ο Τσακαλώτος είπε πως η πλειονότητα ζεσταίνεται με πετρέλαιο. Κι αυτό πρέπει να είναι ακριβό. Ξαναδές το βίντεο.
Το ότι βγήκε μετά και έλεγε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του είναι θλιβερός πολιτικαντισμός. Ο άνθρωπος ήταν σαφέστατος: Το πετρέλαιο πρέπει να είναι ακριβό για να μην το σπαταλάμε και μάλιστα λόγω κλιματικής αλλαγής! Αυτό είπε κι αυτό είναι ξεκάθαρο.
Η ιλαροτραγική σύμπτωση είναι ότι ενώ ο Τσακαλώτος τα 'βαζε εδώ με το φτηνό πετρέλαιο του λαού, στο Εκουαδόρ ο λαός υποχρέωνε τον Λένιν (!) Μορένο -πρόεδρο που βγήκε με πρόγραμμα την αντίθεση στο ΔΝΤ και υπέταξε τη χώρα στο ΔΝΤ, κάτι που θυμίζει τα δικά μας- να αποσύρει το διάταγμα για την κατάργηση των επιδοτήσεων στα καύσιμα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Απ το 2016 που καταπατήθηκε το City Plaza ιδιοκτησίας μου έχω υποστεί κανιβαλισμό, fake news, στημένα βίντεο, επεξεργασία σχολίων χωρίς την δική μου απάντηση, μπούλινγκ και πολλά ακόμα όσο λίγοι.
Παρά ταύτα κι εγώ κι ο σύντροφός μου Απόστολος Σωμαράκης (που κι αυτός εξ αιτίας μου υπέστη πολλά, τον είπαν από ζιγκολό μου μέχρι ότι θες) πάντα διατηρούσαμε την ευαισθησία
Ομως όλη αυτή η ιστορία προσωπικά μου δίδαξε να ψάχνω δις και τρις την "είδηση" που αφορά πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και την υφή της οιασδήσποτε "καταγγελίας", παρά τον αυθορμητισμό μου. Γιατί πάντα η αλήθεια είναι κρυμμένη κάπου.
Το καλοκαίρι καλή φίλη κατήγγειλε ότι στο Πόρτο Χέλι που συνάντησε προσφυγάκια που διέμεναν σε ξενοδοχείο υπό την αιγίδα της Solidarity Now της είπαν ότι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου τους έδινε να πίνουν νερό που στην περιοχή δεν πίνεται απ το δίκτυο και τους χρέωνε το εμφιαλωμένο, σε ανάρτησή της στο φατσομπούκι. Τα πήρε κρανίο ο Απόστολος κι έκανε επίσημη καταγγελία αφού προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ιδιοκτήτρια και δεν τα κατάφερε τότε επειδή το σάϊτ της τελικά δεν λειτουργούσε.
Τον φώναξαν απ την αστυνομία, έδωσε κατάθεση μαζί με τα ανάλογα ποστ και σχόλια και επικοινώνησε τελικά η ιδιοκτήτρια μαζί του με την απειλή αγωγής εναντίον του για ψευδή καταγγελία.
Μιλώντας μαζί της έμαθε την αλήθεια.
Η ιδιοκτήτρια έχει δεξαμενή με πόσιμο νερό που πληρώνει και έχει συνδέσει με όλους τους ψύκτες αλλά όχι με τα δωμάτια. Το νερό αυτό έχει ελεγχθεί απ το χημείο του κράτους και την solidarity now και έχει βρεθεί ανώτερης ποιότητας και απ το εμφιαλωμένο, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το πιστοποιούν, έχοντας ενημερώσει και τους διαμένοντες πρόσφυγες και μετανάστες ότι μπορούν να πίνουν άφοβα από αυτό και να γεμίζουν και τα μπουκάλια τους. Παρά ταύτα κάποιοι θέλουν να πίνουν εμφιαλωμένο και όχι απ το δωρεάν ασφαλές νερό που τους διαθέτει. Αυτό λοιπόν το χρεώνει γιατί το πληρώνει έξτρα. Αφήνω στην άκρη ότι κάποιοι απ τους διαμένοντες απαιτούν τα δωμάτιά τους να βλέπουν θάλασσα αλλιώς "θα της σπάσουν το κεφάλι" και μένω στην βασική ανάγκη, που είναι το πόσιμο νερό και που τους το διαθέτει δωρεάν αλλά θέλουν εμφιαλωμένο.
Ολοι οι μετανάστες είναι καλοί και κακοί. Δεν σημαίνει ότι κάποιος ταλαιπωρημένος είναι οπωσδήποτε άγιος.
Προς γνώση και συμμόρφωση. Επίσης μην διασπείρετε σαν δεδομένο μια "είδηση" επειδή κάποιος κολλητός σας την στήριξε.
Σχολιο.-  ακριβως αυτο....γιατι οταν θα πρεπει να συμβιωσεις τοτε καταλαβαινεις οτι βρισκεσαι καπου στην μεση...διχως μκο και τιτλους...βλεπω παιδια που κρατανε τσαντα και φορανε ρουχα που τους χαρισα για να πανε σχολειο και ο πατερας τους μου εχει κανει μυνηση για ρατσιστικη συμπεριφορα γιατι εκανα συζητηση και εστειλα φωτο απο την πορτα μου γιατι αφοδευανε στο πατακι μου....στο μπαλκονι μου...με απειλουν εθνικια..με απειλουν αντιφα....δεν καλουνται ομως να συμβιωσουν την καθε ωρα και στιγμη.....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
Η επανάσταση της Γρενάδα και ο ηγέτης της Μόρις Μπίσοπ

Η Γρενάδα γιορτάζει φέτος την 40ή επέτειο από τον τερματισμό της δικτατορίας του Έρικ Γκέρι, η οποία ηττήθηκε από μια ομάδα νέων που ανήκαν στο "Κίνημα Νέο Κόσμημα" (New Jewel Movement) με επικεφαλής τον Μόρις Μπίσοπ, οι οποίοι ξεκίνησαν τη Λαϊκή Επανάσταση χωρίς να χυθεί αίμα.
Για έξι χρόνια, το κίνημα έφτιαξε έναν στρατό που ένωνε όλη τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού στην σκληρή καταστολή που βίωνε. Ο μοναδικός στόχος ήταν η στρατιωτική δράση της 13ης Μάρτη 1979.

"Αυτή η επανάσταση είναι για εργασία, για φαγητό, για αξιοπρεπή στέγαση και υπηρεσίες υγείας και για ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Τα οφέλη της επανάστασης θα είναι για όλους", δήλωσε ο Μπίσοπ στο πρώτο μήνυμα που μεταδόθηκε στον πληθυσμό.
Ο Μπίσοπ διορίστηκε πρωθυπουργός της Γρενάδας. Στην κυβέρνησή του, εφήρμοσε διάφορα προγράμματα για την προώθηση της ολοκληρωμένης κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά οι ενέργειές του προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενίσχυσε τους δεσμούς φιλίας με την Κούβα, τη Σοβιετική Ένωση, τη Νικαράγουα και τις υπόλοιπες χώρες που ήταν αντίθετες στην πολιτική των ΗΠΑ.
Αν και ο πληθυσμός κινητοποιήθηκε για να ζητήσει την απελευθέρωσή του, στις 19 Οκτώβρη 1983, ο Μπίσοπ μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Φορτ Ρούπερτ, όπου αργότερα θα εκτελούνταν.
Αυτό έδωσε αφορμή σε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, με διαταγή του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος δικαιολόγησε την ενέργεια του "για την υπεράσπιση των πολιτών" απέναντι σε υποτιθέμενη κατοχή της Κούβας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έρχονται 50.000 πάνοπλοι Συριοι Άραβες στο «πλευρό» των Κούρδων – Μετράνε αντίστροφα οι Τουρκικες ΕΔ
Τετάρτη 16 Οκτώβριος 2019 | 03:00
Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Βόρεια Συρία μετά τις πληροφορίες εγκαθίδρυσης ρωσικής No Fly Zone στην Βόρεια Συρία, σύμφωνα με αραβικά και κουρδικά ΜΜΕ, ενώ αναμένουμε επιβεβαίωση και από ρωσικές επίσημες πηγές.
Η ζώνη αυτή θα αποτρέψει την δράση των τουρκικών αεροσκαφών και αυτά θα χάσουν το πλεονέκτημα που είχαν μέχρι τώρα
Πηγές στα κοινωνικά δίκτυα ομιλούν για «αυριανή συριακή επίθεση η οποία θα ξεκινήσει ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις και τους ισλαμιστές τρομοκράτες που τους συνοδεύουν», στην οποία αναμένουμε να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της ρωσικής No-Fly Zone. Πρόκειται για μία σοβαρότατη εξέλιξη που θα εμπλέξει πολλούς σε μια στενή λωρίδα γης στην Βόρεια Συρία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε χθες όλους τους ξένους στρατιωτικούς να εγκαταλείψουν τη Συρία, δηλώνοντας σύμφωνα με το Reuters ότι: «Όποιος είναι παράνομα στην επικράτεια οποιουδήποτε κράτους, στην προκειμένη περίπτωση της Συρίας, πρέπει να εγκαταλείψει αυτό το έδαφος αμέσως».
Γνωρίζουμε ότι ο Πούτιν μιλούσε μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία, όχι για τους συμμάχους του, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που είναι προσκαλεσμενοι από την νομιμη Συριακη κυβερνηση του Μπασαρ λ Ασαντ.

Την ίδια περίοδο έχουμε χιλιάδες εξαγριωμένουςΣυριους  Άραβες της περιοχής να κινούνται κατά των Τούρκων Οθωμανών, όπως τους ονομάζουν, οι οποίοι πατάνε πόδι στην περιοχή μετά από 100 και πλέον χρόνια.
Οι πρεσβύτεροι των αραβικών φυλών στο συριακό Κουρδιστάν, ανακοίνωσαν γενική επιστράτευση για να αντιμετωπίσουν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση και την προθυμία τους να παράσχουν για αυτόν τον λόγο 50.000 μαχητές.
Για αυτό ετοιμάζουν και την Ταξιαρχία Ισκενντέν η οποία αποτελεί την παραφθορά του ονόματος του Μέγα Αλέξανδρου, ο οποίος μετά από χιλιάδες χρόνια καθοδηγεί τις καρδιές των Αράβων και πολλών άλλων κατοίκων της περιοχής, κατά των δολοφόνων όπως ο ISIS, αλλά και των τυράννων τύπου Ερντογάν.
«Εμείς, οι ηγέτες των φυλών της περιοχής, δηλώνουμε ότι είμαστε ενωμένοι πίσω από τους γιους μας στις δυνάμεις του SDF, τη μόνη δύναμη που πολέμησε και απελευθέρωσε κάθε μέτρο εδάφους από το βδέλυγμα και τη βαρβαρότητα της τρομοκρατίας χύνοντας πολύ αίμα», ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε από Άραβες πρεσβυτέρους των φυλών της περιοχής.
«Σήμερα, ο SDF στέκεται μπροστά στην βάρβαρη οθωμανική κατοχή, από την οποία έχουμε υποφέρει λόγω της δράσης των μισθοφόρων τους που λεηλατούν το συριακό λαό, ενώ αυτοί οι ίδιοι αυτοί μισθοφόροι έπαιξαν ρόλο σε όλες τις προηγούμενες τρομοκρατικές παρατάξεις όπως ο ISIS, κάτω από πολλά ονόματα.
Εμείς ως σεΐχηδες και πρεσβύτεροι των αραβικών φυλών στα βόρεια και ανατολικά της Συρίας είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε σχεδόν 50.000 πάνοπλους μαχητές από τις αραβικές φυλές στη βόρεια και ανατολική Συρία, για να συμμετάσχουν κάτω από το έμβλημα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον βάρβαρο οθωμανό κατακτητή και τους μισθοφόρους του», συνέχισε η ίδια δήλωση.
 «Δεδομένου ότι τώρα έχουμε δύο εκατομμύρια εκτοπισμένους ανθρώπους και έως τώρα ζούσαμε με ασφάλεια και ειρήνη στις περιοχές μας, δηλώνουμε στον Ερντογάν ότι η οθωμανική κατοχή που προσπαθεί ξανά να επιβάλει έχει αδύναμο επιχείρημα την μεταφορά των εκτοπισμένων αδερφών μας που ζουν στην Τουρκία. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας διδάξει τα έθιμα και τις παραδόσεις μας», ανέφεραν οι ηγέτες των αραβικών φυλών.

Η ανακοίνωση τους απαίτησε «την ανάθεση της γενικής εξουσίας στις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις SDF οι κουρδοι και οι λιγοστες αραβικες φυλες που ηταν δουλες των αμερικανων για να απελευθερώσουν κάθε μέτρο του εδάφους της πατρίδας από τον οθωμανό κατακτητή από την Αφρίν έως οπουδήποτε υπάρχει Τούρκος στρατιώτης». Μεχρι στιγμης βεβαια, οι περιβοητοι αραβες συνεργατες των αμερικανων ηταν 5.000 και παρακαλεσαν τον Προεδρο Ασαντ και την Συρια να τους βοηθησει να μην γινουν ξανα δουλοι των τουρκων όπως ηταν πριν 100 χρονια.
Η ανακοίνωση τελειώνει αναφέροντας ότι «τα Ξεφτιλισμενα Αποικιοκρατικα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών των Εμιριδων, που ηταν εναντια στην Συρια και υποστηριζαν τους ισλαμοφασιστες γιατι γουρουνια καθυστερημενοι ισλαμοφασιστες είναι και οι Αραβες Εμιριδες, οφείλουν να διαδραματίσουν τον ηθικό και ανθρωπιστικό τους ρόλο, (χαχαχαχα) για την αποτροπή αυτής της βάρβαρης επιθετικότητας εναντίον της γης και των ανθρώπων μας από τους Οθωμανούς Τούρκους».
Εντωταξύ οι Κούρδοι μαχητές οπισθοχώρησαν από την αρχή στην τουρκική επίθεση, κινούμενοι επίτηδες προς τα πίσω, για να προσελκύσουν τους Τούρκους στην ενδοχώρα με σαφή σκοπό να τους υπερφαλαγγίσουν στην συνέχεια και να τους χτυπήσουν στα μετόπισθεν περικυκλώνοντας τους.
Αυτό ακριβώς είναι και το σενάριο που θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα κατά πάσα πιθανότητα κατά των τουρκικών δυνάμεων στην Β.Συρία, εκτός και αν έχουμε άμεση παρέμβαση των Ρώσων που στηριζουν προσκαλεσμενοι την νομιμη Συριακη κυβερνηση του Προεδρου Ασαντ που ελέγχει την χώρα αυτή μετά την απόσυρση των αποικιοκρατικων ναζιστικων ΗΠΑ.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η Σαν Πάουλι (δημοφιλέστατη ομάδα του Αμβουργου) σούταρε Τούρκο παίκτη, την 2η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της παρακαλώ, επειδή τουήταρε υπέρ της Τουρκικής επίθεσης.
Αιτιολόγηση: είναι ενάντια στις αρχές του κλαμπ.
Ρησπεκτ!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που ξέρω εγώ πως και μια πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να είχε ο Παναγιώτης-Ραφαηλ  και κάθε άνθρωπος ,πόσο μάλλον, ενα παιδί, το κράτος έπρεπε να δώσει τα χρήματα χωρίς δεύτερη σκέψη, εδώ μιλάμε για μια ζωή....
Τουλάχιστον ας κάνουμε εμείς ότι μπορούμε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η αφίσα του 31ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου την οποία έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Καματερός. Η αφίσα μας υπέστη λογοκρισία και απαγόρευση χρήσης της εν έτη 2019 απο την κυρία Χριστιάνα Καλογήρου νυν Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υπο την απειλή απαγόρευσης της χρηματοδότησης προς το φεστιβάλ. Η αφισα  εδειχνε ένα ανθρωποειδες με κεφαλι κατσικας και κερατα ταρανδου, απομιμηση του εωσφωρου δηλαδη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μικρός Παναγιώτης Βασιλέλλης 2001...
Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαηλ Βλασιώτης 2019...
Δύο παιδιά που δεν τους άφησαν ούτε καν να προσπαθήσουν να ζήσουν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κικιλιας : Γιατι δεν στηριξαμε τον μικρο Παναγιωτη-Ραφαηλ να παει στις ΗΠΑ
Σχολιο.- Ναι, αλλά ο Πολάκης κάπνιζε σαν χαρμάνης...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν εμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, γνώρισα μια οικογένεια Συριων. Ο πατέρας είχε απαίτηση να καλύπτονται έξτρα τα τσιγάρα του γιατί κάπνιζε 3 πακέτα την ημέρα. Στερούσε από την οικογένεια βλέπεις για το ρημάδι.. Αντικαθεστωτικος βέβαια, Ισλαμιστης και τουρκολαγνος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυριο, Πεμπτη 17/10 θα συμβει στην πολη μας!
Η πρωτη προσπαθεια πολιτών και φορεων του Βολου να σταματησει η εκφορτωση πλαστικου ρυπογονου καρκινογονου σκουπιδιου στο λιμανι της ΑΓΕΤ , προερχομενο , ενας Θεος μονο ξερει, απο που, αφου παραβιαζονται κατ εξακολουθηση οι οροι Περιβαλλοντικων επιπτωσεων!!!!!!!!!!!!!!
Εγω ειμαι μια απ αυτους τους πολιτες.....
!!!! γνωστοι δικηγοροι, μελη του δικηγορικου συλλογου Βολου θα φερουν τη δικογραφια στα δικαστηρια προς εκδικαση..
Αυριο Πεμπτη 17/10 στις 9.30 το πρωι σας θελουμε ολους στα δικαστηρια του Βολου...
Ποσες ευκαιριες πιστευετε πως θα εχουμε ακομη να αποδειξουμε τα αυτονοητα και να προστατεψουμε την ζωη μας;;;;;;
Σημερα το πρωι εξω απο την πρωην Νομαρχια και το απογευμα στις 7.30 στην πλατεια Ελευθεριας γινεται καμπανια ενημερωσης και συναυλια με τρια υπεροχα μουσικα σχηματα!!!!!!!
Εσεις θα μεινετε αμετοχοι;;;;;;;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πράσινος και ο Κυριάκος.
Πρωτοπορία στις ΑΕΠ για την Ελλάδα.
Μην πρόκειται για την ανάπτυξη της ελληνικής τεχνολογίας;
Μην προόκειται για την διερεύνηση της βιώσιμης χρήσης των ελληνικών πηγών ενέργειας;
Πρόκειται για πρωτοπορία στην εξάρτηση από εισαγόμενη έτοιμη τεχνολογία και ενίσχυση των κερδών ενεργειακών μονοπωλίων εις βάρος των καταναλωτών.

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας η πρωτοπορία της Ελλάδας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο 2,5 εκατομμυρια που εδινε παλια η ΕΡΤ για τηλεοπτικα δικαιωματα ποδοσφαιρικων αγωνων ,ο ΣΥΡΙΖΑ εδωσε 64 εκατομμυρια ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτα
Ετσι χτιζεις πολιτικο πελατολογιο Σε 4 χρονια γιναν μανουλες στη διαπλοκη
Αρχιζει ο οχετος και ξεχειλιζει ,και τι εχουμε να μαθουμε ακομα !!
Και ενω αυτα γινονταν απο δημοσιο φορεα με δικα μας χρηματα βγηκαν 14 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ και λενε οτι ο Μαρινακης με την αγορα του ΝΟVA  θα χειραγωγησει το πρωταθλημα
Αν επαιρνει την ΝΟVA o Kαλογριτσας θα βλεπες 24 ωρες τον Αλεξη να παιζει σκουος με τον Νετανιαχου
Ετσι ειναι ο καπιταλισμος που ψηφισες Ειτε ακουει στο ονομα ΣΥΡΙΖΑ ειτε στο ΝΔ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρεπουση τι λεει…
Βομβαρδιζονται  και σκοτωνονται οι Κουρδοι….
Η γινονται τιποτα συνωστισμοι??



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόμπελ στον Ινδό οικονομολόγο Αμπιτζίτ Μπανερτζί που πρότεινε στάση πληρωμών και Grexit...ήθελα να'ξερα που τους βρίσκουν και τους βραβεύουν όλους τους ψεκασμένους λαϊκιστές...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Στουρνάρας , στην παρουσίαση του βιβλίου "the last bluff" των Δενδρινού, Βαρβιτσιώτη για το πρώτο εξάμηνο του '15 "αποκάλυψε" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές. O Πούτιν σύμφωνα με τον Στουρνάρα αρνήθηκε και μάλιστα το ρουφιάνεψε στον Ολλάντ. Ξέρω από τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν επισκέφτηκαν τον Πούτιν αυτός σε σχετικό αίτημα γέλασε λέγοντας ότι ο Τσίπρας είναι με τους "άλλους" και όταν προσπάθησαν να του εκθειάσουν τον Τσίπρα ως μία έντιμη και πατριωτική φωνή αυτός γέλασε με την καρδιά του απαντώντας τους ότι 30 χρόνια στην KGB ξέρει το ποιόν του εκάστοτε πολιτικού ηγέτη. Φυσικά ο Βαρουφάκης θα'πρεπε να ντρέπεται διπλά, που δεν εξάντλησε κάθε περιθώριο ρήξης με το ευρωιερατείο και φυσικά κάθε διέξοδο από το καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας (συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Grexit)
ΥΓ: Μην μου ζητήσετε τ'όνομα του, ήταν ιδιωτική η συζήτηση
Σχολιο.- Μαλλον ειναι παραμύθι το ολο θεμα.
Αν θελει καποιος πρωθυπουργός να τυπωσει εθνικο νόμισμα, μπορει να το κάνει στο δικο του τυπογραφείο...
Σχολιο.- το'χουμε πουλήσει το εθνικο τυπογραφειο και το νομισματοκοπειο -στο ευρώ θα μείνουμε μέχρι την Β Παρουσία
Σχολιο.-  Ο Στουρναρας αποκαλυψε τον εαυτο του μ αυτα που ειπε, ας μας σχολιασει τις απαραδεκτεε χρεωσεις των τραπεζων για καθε κινηση που θα κανουμε απο δω κ περα με τα δικαμας τα χρηματα...
Σχολιο.-  τον έχει αποκαλύψει εδώ κ δεκαετίες-ολοι ξερουν τι κατοχικο καθαρμα είναι, τι αρχικλεφτης, που στηριζεται μονο από τους ξενους τοκογλυφους ευρωενωσιτες.
Σχολιο.-  (κατ αρχήν η Ρωσική κυβέρνηση έδινε απ ευθείας ραπόρτο στο Βερολίνο και όχι στον Γάλλο πρόεδρο....Τις συνομιλίες,μάλλον,ολόκληρες...Τέλος πάντων)....Και δεν πήγανε στην Μόσχα για πραγματική βοήθεια-ήταν βέβαιοι ότι δεν είχαν λαμβάνειν από εκεί-αλλά προσχηματικά,ως έσχατο επιχείρημα στην Κεντρική Επιτροπή ότι εξήντλησαν όλες τις δυνατότητες (ότι πήγανε παντού)....Ενώ η στροφή ήταν προαπαφασισμένη (σε ένα μικρό κύκλο της ηγεσίας)....Λαφαζάνης και Βαρουφάκης ήσαν πολύ χρήσιμοι άνθρωποι (για αυτούς)....
σιγά μην τα έβαζαν οι Ρώσοι με τον κυριότερο πελάτη τους...
σχολιο.- Οι Συριζαιοι είναι Ευρωπαϊστες μέχρι το κοκκαλο..σιγά να μην ήθελαν να γυρίσουμε στη δραχμή.. παπαριές λέει ο Στουρνάρας.
Εννοώ ότι δεν ήθελαν να φύγουμε ούτε από το ευρώ ούτε απ' την ΕΕ και δεν ήθελαν από πεποίθηση κι όχι για άλλο λόγο..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ευτυχώς που το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ακριβό γιατί έτσι μειώνεται η χρήση του κι αυτό βοηθάει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής!!!" Ευκλείδης Τσακαλώτος...
Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι "αριστεροί" γιατί πως αλλιώς θα παρέμεναν στην εξουσία μετά από τόσα οικονομικά εγκλήματα οι δεξιοί?
ΥΓ: Προτείνω στον τιτανοτεράστιο οικονομικό εγκέφαλο ν'ακριβύνουν και τα τρόφιμα ούτως ώστε να μην παράγουμε και σκουπίδια.....
Σχολιο.- Αν ο τσακαλωτος είναι αριστερός εγώ είμαι παπάς



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



απολογια'' του ναζιστη Κασιδα
- Γιατί εξυμνείτε τον Χίτλερ.
- Δεν επιθυμώ να απαντήσω
- Γιατί έχετε σβάστικα στο χέρι
- Δεν επιθυμώ να απαντήσω
- Τι σημαίνει αγχιβασίην
- Δεν επιθυμώ να απαντήσω



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bonus για την σύλληψη καπνιστή!
Και για ληστείες , βιαιοπραγίες , έγκλημα,τίποτε ??
 τιναφτορε !
σχολιο.- Εδώ πλέον λέει δε θα μας αφήνουν να καπνίζουμε στα αυτοκίνητα μας, τις περιουσίες ΜΑΣ. Σήμερα επιδεικτικά κάπνιζα μπροστά από ομάδα Ζητα, δε σκύβω κεφάλι !!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ: Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες, όπως τους Κούρδους
15 Οκτωβρίου 2019
Πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ: Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες, όπως τους Κούρδους
«Μπορώ προσωπικά να προειδοποιήσω τους Έλληνες ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Κούρδους»: αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Vladimir Chizhov, μιλώντας από τη Ρόδο όπου συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ «Διάλογος Πολιτισμών».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τους Κούρδους στη Συρία, ο Chizhov δήλωσε:
«Πρέπει το πρόβλημα να επιλυθεί με τον διάλογο. Επίσης, η ΕΕ δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση της Δαμασκού στους εταίρους των διαπραγματεύσεων και εμείς φυσικά την συμπεριλαμβάνουμε. Είμαι έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού. Εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί θα τους εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ προσωπικά να προειδοποιήσω τους Έλληνες σχετικά με αυτό, ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Κούρδους».
Σχετικά με τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ δήλωσε:
«Πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους έλαβε μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη για το μέλλον»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα ο Νο. 1 εθνικός κίνδυνος, δεν είναι ο Τούρκος αλλά ο επιδοτούμενος λαθροεποικισμός, από τον Σόρος και τις ΜΚΟ του...
Σχολιο.- Ισλαμικός λαθροεποικισμός, επιδοτούμενος από την ΕΕ, για λογαριασμό του Σόρος, με νταβατζή τον Ερντογάν...
Δεν εδωσε εντολη ο Ερντογαν στο Σορος να επιδοτησει την λαθρομεταναστευση. Η ΕΕ επιδοτει την λαθρομεταναστευση για λογαριασμο των συμφεροντων του ΄Σορος΄(τραπεζες, funds,εργολαβοι, real estate, ΜΚΟ, δικηγοροι, δουλεμποροι, κτλ). Ο Ερντογαν απλως χρησιμοποιει την λαθρομεταναστευση για τα σχεδια του. Οι κερκοπορτες ομως, ανοιγουν συνειδητα απο μεσα. Γιαυτο και η πολυ-΄πολιτισμικη΄ κοινωνια, ειναι το δογμα της νεοφιλελευθερης νεας ταξης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηδη οι Ρωσοι ανακοινωσαν στην Τουρκία ότι επιβάλλουν no fly zone στη Συρια. Εάν πετάξει δηλαδώ τούρκικο αεροπλάνο το εχουν καταρρίψει. Και ανακοίνωσαν στον Ερντογάν ότι όπου πάει ο Συριακός Αραβικός Στρατός, μη διανοηθούν οι τούρκοι να τους χτυπήσουν, γιατί η Ρωσία θα είναι δίπλα τους. Ουσιαστικά λένε στον Ερντογάν ότι το κούρδικο κράτος στη Συρία που θέλαν να στήσουν οι αμερικάνοι δεν πρόκειται να υπάρξει, οπότε να είναι ήσυχος, αλλά τα σύνορα της Συρίας είναι αδιαπραγμάτευτα.
Σχολιο.- Χάνουν λάδια τα μεμέτια....έχουν καβαλήσει το καλάμι... και το τέλος τους πλησιάζει..
Σχολιο.-  Η αλήθεια είναι πια ότι οι Ρώσοι έχουν ξεφύγει από ιδεοληψίες ότι και οι Έλληνες είναι ορθόδοξοι, και έχουμε κοινά συμφέροντα, αφού κατάλαβαν πλέον ότι η Ελλάδα είναι χανουμάκι των αμερικάνων και ευρωτοκογλύφων. Και δεν έχει κάνει και η Ελλάδα λίγα. Απέλαση Ρώσων διπλωματών με γελοίες δικαιολογίες, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απέλασε τον Σύριο πρέσβη, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας και έτσι ο καινούριος πρέσβης της ΝΔ δεν μπορεί να πάει γιατί χαρακτηρίζεται non grata. Να ναι καλά ο αληταράς Πιπίνης που τον έχει βάλει ο Κούλης συμβουλό του κιόλας για Λατινική Αμερική. Νέες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και το κλου που διάβασα μόλις τώρα. Ότι στρατιωτικοί λένε, ότι άμα χτυπηθούν τα τουρκικά στρατεύματα στη Συρία, και ζητήσει βοήθεια η Τουρκία απο το ΝΑΤΟ, είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε και εμείς στρατεύματα όπως το ΝΑΤΟ!!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιπρας : Δεν γινεται να κοθοριζουν ποιος κυβερνα οσοι ζουν εξω από τη χωρα.
Όσοι ζουν έξω από τη χώρα κυβερνούν και αποφασίζουν από το 2010.
(Μέρκελ, Μοσχοβισι Γιούνκερ και οι άλλοι εταίροι)
Σχολιο.- οι "έξω" αποφασίζουν για εμάς από τότε που ο εθνάρχης Καραμανλής είπε "Ανήκουμε εις την Δυσην"
 Το ζήτημα είναι ότι το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας και μάλιστα με ένα ΟΧΙ που το έκανε ΝΑΙ. (δηλαδή ακόμα χειρότερα από τον Δεξιό Καραμανλή)
Ευρώ και ανεξαρτησία δεν γίνεται. Το θέμα είναι τι ψήφισε ο Ελληνικός λαός και τι έπραξε ο Τσίπρας.
ο λαός δεν ήθελε τη συμφωνία με τους δανειστές και όχι μόνο δεν σεβάστηκε το αποτέλεσμα ο Τσίπρας το 2015, αλλά την εφάρμοσε με το χειρότερο τρόπο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχοντας πάει στην περιοχή του Καφηρέα στη Νότια Εύβοια έχω δει από κοντά και το μέρος στο οποίο σήμερα εγκαινιάστηκε το αιολικό πάρκο από τον Έλληνα πρωθυπουργό.Γύρω στα 135.000 νοικοκυριά θα καλύψει ενεργειακά η εγκατάσταση είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Εκεί που θα σταθώ όμως είναι ότι η ίδια η Γερμανική Βιομηχανία λέει ότι αποτύχαμε.Άραγε λοιπόν γιατί ενώ υποστηρίζει η ίδια η γερμανική βιομηχανία ότι απέτυχε,τώρα ο πρωθυπουργός και εταιρείες όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μιλούν για την ανάγκη δημιουργίας νέων αιολικών πάρκων;;άραγε λοιπόν θέλουν αποψιλωμένα Άγραφα για να καλύψουν ποιου τις ενεργειακές ανάγκες;;Έχουμε χώρα 20 εκατομμυρίων και δεν το ξέρουμε;όμως επειδή η αγορά της ενέργειας έχει ανοίξει για τα καλά πρέπει να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας διαφορετικών μορφών του κεφαλαίου.
Από τη μία έχουμε το λόμπι των εξορύξεων υδρογονανθράκων παντί τρόπω και από την άλλη το νέο λόμπι του Πράσινου Καπιταλισμού με την ουσία να συσκοτίζεται.Ποιες είναι οι πραγματικές ενεργειακές ανάγκες της χώρας τελικά,διότι όταν μπλέκεται η επιθυμία των εταιρειών για να αποκτήσουν μερίδιο στην πίτα της αγοράς της ενέργειας με τις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας,αδυνατούμε να εστιάσουμε στην ουσία ενός ενεργειακού προτάγματος βιώσιμου για το περιβάλλον και την κοινωνία, δίχως τη δαιμονοποίηση ή την εξιδανίκευση ενεργειακών projects αποκόπτωντάς τα από τα επιμέρους συμφέροντα και τις επιμέρους συγκρούσεις με φόντο την εκμετάλλευση[και ουχί την ορθή διαχείριση]ορυκτών και φυσικών πόρων.
Από κει και πέρα είναι και η απασχόληση νεών ανθρώπων που τελειώνουν αντίστοιχες σχολές και συχνά πολλά κινήματα πολιτών το ξεχνούν αυτό,ενω αντίστοιχα και τα παιδιά εξαιτίας της αγωνίας να βρουν δουλειά στον κλάδο δεν ασχολούνται με τις κινήσεις των συμφερόντων.Όμως παρόλα αυτά είναι σημαντικό να υπάρξει ένας ειλικρινής και γόνιμος διάλογος βασισμένος στα πραγματικά ενεργειακά δεδομένα της χώρας και στην αναγκη προστασίας του περιβάλλοντος,των ανθρώπων και της χώρας σε μια γεωπολιτική περιοχή ύψηλης έντασης και περιφερειακής φρίκης.Τις συνέπειες τις βλέπουμε καθημερινά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας από τους σπουδαιότερους Τούρκους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Hakan Şükür, σήμερα έδωσε ένα μάθημα σε πολλούς από τους πιο διάσημους Τούρκους συναδέλφους του, οι οποίοι έχουν σκύψει το κεφάλι τους στον δικτάτορα Ερντογάν. Ο Sukur ορθωσε το ανάστημά του και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του κουρδικού λαού και τώρα έχει ένα ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί. Ο Sukur (που ευτυχώς βρίσκεται στο εξωτερικό) δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στη γη του.
Τιμή γι 'αυτόν, για αυτή τη χειρονομία αντίστασης, που σίγουρα αξίζει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε γκολ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
1)ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,2)ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΦΩΝΙΩΝ,3)ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,4)ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,4)ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,5)ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ.
ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΑΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ......ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ....ΤΩΡΑ… ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφίστε για την ακύρωση της δημιουργίας του Κιτς Καζίνου στο Ελληνικό από την Mohegan.
To τεράστιο Κιτσάτο Καζίνο του Inspire Athens θα αναδείξει την Αθήνα σε πρωτεύουσα της Κακογουστιάς και της Αρπαχτής. Μόνο η Ακρόπολη θα πρέπει να εποπτεύει αισθητικά την Πόλη των Αθηνών.
1.969 υπογραφές.
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Adonis_Georgiadis-Bouboukos_Psifiste_gia_tin_akyrosi_tis_dimioyrgias_toy_Kits_Kazinoy_sto_Elliniko_apo_tin_Mohegan/?rc=fb&fbclid=IwAR3UM_zWsaYjNITAWq2-UIQ4L3pkg754EbSUmngYEw-yxfQPQx9EsTnSQYE




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να στηθεί μνημείο στον Ζακ... πασχίζει και η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ. Σωστά. Από ποιους εξ άλλου έχουμε να παραδειγματιστούμε ηθικά και πατριωτικά σήμερα και να τους στήσουμε μνημείο. Από αυτούς που εξήντα χρόνια όχι μνημείο δεν έστησαν στον Άρη Βελουχιώτη αλλά και τον είχαν κατασυκοφαντησει;
Σχολιο.- Υιοθέτησαν πλήρως οι νεοτρότσκες την αφήγηση των ΛΟΑΤΚΙ για το περιστατικό κι όχι φυσικά του κατηραμένου νοικοκυραίου μαγσζάτορα... ξεφτίλες...
Νεοτροτσκιστές είναι ως γραμμή κι ας έχουν το Στάλιν εικόνισμα... Παγκόσμια πρωτοτυπία ο Περισσός...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο Κομπάνι
 Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 20:17
Ο συριακός στρατός μαζί με ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Κομπάνι.
Η είσοδος των δύο συμμαχικών δυνάμεων στην συριακή πόλη έγινε έπειτα από μια συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που ελέγχουν την πόλη και η Δαμασκός για την ανάπτυξη του συριακού στρατού σε περιοχές της μεθορίου Συρίας - Τουρκίας προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος διαφωνεί με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία συλλαμβάνεται
 Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 13:30
Στη σύλληψη 24 ατόμων για διάδοση «μαύρης προπαγάνδας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Αφότου άρχισε η τουρκική επίθεση, οι Αρχές διεξάγουν εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής όσων την επικρίνουν, ξεκινώντας έρευνες σε βάρος εκατοντάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων Κούρδων βουλευτών.
Σήμερα το Ανατολή μετέδωσε πως 24 από τους 186 ανθρώπους που είχαν τεθεί υπό κράτηση επειδή επέκριναν την επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνελήφθησαν επισήμως. Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι «προκάλεσαν μίσος και εχθρότητα στο κοινό» και «διεξήγαγαν προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».
Ενώ τα περισσότερα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν την επιχείρηση, το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έχει ζητήσει τον τερματισμό αυτής της «απόπειρας εισβολής», όπως την αποκαλεί. Εισαγγελείς άρχισαν έρευνα σε βάρος των συμπροέδρων του HDP για σχόλιά τους.
Οι Αρχές είχαν αρχίσει παρόμοιες έρευνες μετά τις δύο προηγούμενες διασυνοριακές επιχειρήσεις της Τουρκίας. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι είχαν τεθεί υπό κράτηση για αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες επέκριναν την επίθεση του Ιανουαρίου 2018 στη βόρεια Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε διαβουλευση ο νεος ποινικος κωδικας
Ασυλια στη διαφθορα, τιμωρια στην ανυπακοη
Θεσπιζεται το πλαισιο για να μπουν στο αρχειο μεγαλες υποθεσεις υπεξαιρεσης και ξεπλυματος  βρομικου χρηματος, να «πνικουν» θαλασσοδανεια.
Διωκεται το φρονημα μεσω ασαφων διατυπωσεων περι «τρομοκρατιας» . Φωτογραφικες διαταξεις για ισοβια και «βραχιολακι».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομος στη Σαμο : «Δεν βγαινουμε από τα σπιτια μας λογω λαθρομεταναστων»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας
Την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας και της εφημερίδας του κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Βαντίμ Πριστάικο, η οποία έγινε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην τοποθέτησή του ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:
«Στις 16 Ιουλίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας επέβαλε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας. Στις 19 Αυγούστου απαγορεύτηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου η κυκλοφορία της εφημερίδας "Rabochaya Gazeta" (Εφημερίδα των Εργατών) του ΚΚ Ουκρανίας. Επίσης του απαγορεύτηκε το δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές. Τα παραπάνω αποδεικνύουν τα υποκριτικά συνθήματά σας περί "ελευθερίας", "ανθρώπινων δικαιωμάτων" και "πολιτικών ελευθεριών".
Η κυβέρνησή σας, όπως και οι προηγούμενες, κάνει τις πλάτες σε φασιστικές συμμορίες και, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως εδώ, συμμετέχει σε συναντήσεις και τιμά πολιτικούς απόγονους των ναζί, ενώ προκλητικά και ανιστόρητα, με τη στήριξη της ΕΕ, εξισώνει τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού.
Πώς τοποθετείστε, λοιπόν, απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες και εξοργιστικές αποφάσεις και στο αναφαίρετο δικαίωμα στην πολιτική δραστηριότητα των κομμουνιστών, στην ανεμπόδιστη διάδοση των ιδεών τους;».
Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας, τις απέδωσε όμως στις προηγούμενες κυβερνήσεις και ισχυρίστηκε υποκριτικά ότι «σε θεωρητικό επίπεδο, σας καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ μαζί σας, στη βάση ότι καμία ιδεολογία δεν θα πρέπει να απαγορεύεται», ενώ στη συνέχεια, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησής του, παρέπεμψε στο αοριστο μελλον την άρση των απαγορεύσεων και των διώξεων, κάνοντας λόγο γενικά και αόριστα για «μετάθεση σε μελλοντικό χρόνο της εφαρμογής» τέτοιων μέτρων. Επιπρόσθετα, σχετικά με τη στήριξη των ναζιστικών συμμοριών από την κυβέρνησή του, όπως και από τις προηγούμενες, ανέφερε προκλητικά: «Γίνεται συχνά αυτή η ερώτηση, γιατί έχουμε πολλούς εξτρεμιστές. Αλλά έτσι είναι όταν σου κλέβουν τα εδάφη, τους ανθρώπους, όταν σκοτώνεται ο λαός σου, χρειάζεται να αξιοποιείς και τους εξτρεμιστές»...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΟΣΧΑ.-- Την υποβολή του Αυστραλού δημοσιογράφου και ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks» Τζούλιαν Ασάνζ σε βασανιστήρια στις βρετανικές φυλακές κατήγγειλε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι «Rossiya-24», αναφερόμενος στο υποκριτικό ενδιαφέρον δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία. Ζήτησε από τη Βρετανία να απελευθερώσει τον Ασάνζ και από τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις σε βάρος του πρώην υπαλλήλου - χάκερ της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν, που έχει καταφύγει στη Ρωσία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η «Volkswagen» αναβάλλει την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία
Παρακολουθώντας «προσεκτικά» τις εξελίξεις μετά την εισβολή στη Συρία
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «Volkswagen» ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την τελική απόφαση για την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία τις τρέχουσες εξελίξεις» με την επιχείρηση τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου, η δημιουργία εργοστασίου κοντά στη Σμύρνη βρίσκεται στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού και των διαπραγματεύσεων και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ληφθεί η τελική απόφαση για το εργοστάσιο. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η VW δημιούργησε θυγατρική στη δυτική επαρχία Μάνισα της Τουρκίας. Στο εργοστάσιο στη Σμύρνη σχεδιάζεται να κατασκευάζονται έως και 300.000 μοντέλα «VW Passat» και «Skoda Superb» ετησίως, κυρίως για την Ανατολική Ευρώπη. Το ύψος της επένδυσης υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Η έναρξη της ανέγερσης των εγκαταστάσεων έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2020 και της παραγωγής το 2022.
Οι αντιφάσεις καθώς και η οικονομική και πολιτική αλληλεξάρτηση Γερμανίας - Τουρκίας καθρεφτίζονται και στην αμφιλεγόμενη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική επέμβαση στη Συρία, αναγνωρίζοντας ότι «η Τουρκία απειλείται από τρομοκράτες». «Ναι, η Τουρκία έχει δικαιολογημένα συμφέροντα ασφαλείας στην περιοχή, αλλά αυτό που κάνει εκεί απειλεί προφανέστατα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού με εκτοπισμό» και «απειλεί να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την εύθραυστη περιοχή», δήλωσε προχτές ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Παρά τις ξεκάθαρες διαφορές μας με την Τουρκία σε αυτό το δύσκολο ζήτημα, είναι προς το συμφέρον μας να συνεχιστεί ο διάλογος», πρόσθεσε. Στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, η γερμανική κυβέρνηση έχει εκφράσει την προσδοκία οι ΗΠΑ «να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους στην περιοχή», ενώ διευκρίνισε ότι δεν σχεδιάζεται αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λευτεριά στον Ζορζ Αμπντάλα- Όλοι στην συγκέντρωση στην γαλλική Πρεσβεία την Πέμπτη 24-10-2019
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ, 24/10/2019 ΣΤΙΣ 18.00
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γαλλική πρεσβεία, για την...
άμεση απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα.
Λίγα λόγια για τον Zορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα

Η 24 Οκτωβρίου του 2019 σηματοδοτεί την 35η επέτειο από τη σύλληψη του Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα , του επαναστάτη Λιβανέζου Άραβα Κομμουνιστή, αγωνιστή για την Παλαιστίνη, από τη γαλλική αστυνομία. Ο Ζορζ Αμπντάλα από το 1984 παραμένει πίσω από τις φυλακές, αποτελώντας έτσι, έναν από τους μακροβιότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο.
Ο Ζορζ Αμπντάλα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει επιδείξει σημαντικό επαναστατικό αγώνα στον Λίβανο και για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ασχολήθηκε με την Παλαιστινιακή Αριστερή οργάνωση, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) και αντιστάθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο. Αργότερα, ένωσε άλλους Αριστερούς Λιβανέζους επαναστάτες στις Λιβανέζικες Ένοπλες Επαναστατικές Ταξιαρχίες, επισημαίνοντας ένα μη-σεχταριστικό, σοσιαλιστικό και επαναστατικό μονοπάτι για την απελευθέρωση του λαού του Λιβάνου, που αντιμετώπιζε τις πολιτοφυλακές και την Ισραηλινή εισβολή και Κατοχή στο νότιο Λίβανο.
Ο Αμπντάλα συνελήφθη από τις Γαλλικές αρχές, αρχικά επειδή φέρεται να είχε μαζί του πλαστά έγγραφα. Η κράτησή του επεκτάθηκε επανειλημμένα, καθώς οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για να τον εμπλέξουν σε ένοπλες ενέργειες από τις οποίες σκοτώθηκε ένας διπλωμάτης των ΗΠΑ αλλά και ένας εκπρόσωπος του Ισραήλ στο Παρίσι. Ακόμη και ένας από τους δικηγόρους του συμμετείχε στην παρακολούθηση του Αμπντάλα για τις Γαλλικές Μυστικές υπηρεσίες . Ενώ υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό η πρόβλεψη να ανταλλαχθεί με άλλους κρατούμενους που είχαν πιάσει αιχμάλωτους οι Άραβες Επαναστάτες, το γαλλικό κράτος αθέτησε την συμφωνία όταν πήρε τους δικούς του κρατούμενους πίσω, κρατώντας τον Αμπντάλα φυλακισμένο…
Ο Αμπντάλα, η δίκη του οποίου ήταν γεμάτη παρατυπίες, καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ στην αρχική πρόταση του Εισαγγελέα υπήρχε η πρόβλεψη για ποινή 10 ετών ή και λιγότερο.
Σήμερα ο Ζορζ Αμπντάλα παραμένει πίσω από τα σίδερα . Παρά το γεγονός πως δικαιούται να αφεθεί ελεύθερος από το 1999, οι αιτήσεις του έχουν απορριφθεί επανειλημμένα. Ακόμη και όταν έχουν εγκριθεί δικαστικά, οι Γάλλοι αξιωματούχοι παρενέβησαν στα υψηλότερα επίπεδα για να εμποδίσουν την απελευθέρωσή του, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μάνουελ Βαλς . Αμερικανοί αξιωματούχοι όπως η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον παρενέβησαν επίσης σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την απελευθέρωση του Αμπντάλα.
Στην ουσία, ο Ζορζ Αμπντάλα είναι κρατούμενος όχι μόνο του γαλλικού αποικιακού κράτους αλλά και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και της Ισραηλινής Κατοχής. Μέχρι και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ευθύνη που έχει απέναντι στον φυλακισμένο συμπατριώτη της, στην αναζήτηση κάποιου τρόπου για την απελευθέρωση του.
Παρά το γεγονός ότι κρατείται στη φυλακή Λανεμεζάν για περισσότερα από 33 χρόνια ζωής, ο Ζορζ Αμπντάλα παραμένει να είναι ενεργός συμμετέχων στον αγώνα. Έχει γράψει δεκάδες επιστολές και έχει κάνει σημαντικές δηλώσεις ως απάντηση σε διάφορους επαναστατικούς αγώνες ανά τον κόσμο και πάντα διατηρεί μία ξεχωριστή θέση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, που τον θεωρούν ως έναν από αυτούς. Τα λόγια του συνεχίζουν να εμπνέουν γενιές επαναστατών, αγωνιστών και μαχητών της ελευθερίας σε όλον τον κόσμο. Και η συμμετοχή του δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια…Πράγματι, πρόσφατα συμμετείχε στην απεργία πείνας οργανώνοντας παράλληλα μαζί του, τους Βάσκους και Άραβες συντρόφους του στο Λανεμεζάν, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις απεργίες πείνας των παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» συμμετέχει στις κινητοποιήσεις από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου 2019, για την απελευθέρωση του Ζορζ Αμπντάλα, του Αχμάντ Σαντάατ και κάθε Παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου που βρίσκεται άδικα μέσα στις Σιωνιστικές φυλακές. Επίσης επισημαίνει την αναγκαιότητα της στήριξης με κάθε μέσο και τρόπο της δίκαιης Παλαιστινιακής Αντίστασης όπως αυτή επιτάσσει η Διεθνής κοινή πάλη των λαών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραβείο Νομπέλ Οικονομίας πήρε ο Ινδός οικονομολόγος Αμπετζιτ Μπανερτζι που είχε προτείνει στάση πληρωμών και Grexit.Άραγε γιατί δεν πήρε ο υπάλληλος της ΕΚΤ Γιάννης Στουρναρας,ο Ευκλείδης,ο Γιανης,ο Αλογοσκουφης και οι άλλοι ΥΠΟΙΚ της χώρας την περίοδο συμμετοχης της στη σωτήρια ζώνη του ευρώ;;;Λαϊκιστής μου φαίνεται ο Ινδός που του αρέσει το Θεοσοφικο κίνημα της Μπλαβατσκι και ίσως έχει και σχολή Σαχατζα Γιογκα και πνευματικού διαλογισμού.Τι να καταλάβει από οικονομικά αυτός.Ξέρουν τα "Στουρναρια".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε πόλεμο κι αυτοί είναι ιδεολογικά ενωμένοι σαν τ' ατσάλι!
Παπαδημητρίου, δεξιός των τραπεζιτών: Είναι φθηνό το νερό... έχουμε υπερκατανάλωση...
Τσακαλώτος, "αριστερός" των τραπεζίτών: Φόροι στο πετρέλαιο για να μειωθεί η κατανάλωση και ν' αντιμετωπίσουμε με την Γκρέτα την κλιματική αλλαγή... Στην κωλάρα του αν θα πεθάνουν άνθρωποι από το κρύο...
Στουρνάρας, ο εκπρόσωπος του 4ου Ράιχ: Αύξηση στον φόρο του άνθρακα για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή...