Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Πεμπτη 17 Οκτωβριου 2019


Οι δρόμοι του Καράκας ήταν γεμάτοι με ανθρώπους για να υποστηρίξουν τους ιθαγενείς του Εκουαδόρ
15/10/2019
Τα κινήματα αυτοχθόνων και κοινωνικών κινήσεων της Βενεζουέλας κινητοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, από το πάρκο Carabobo έως την έδρα της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC), με σκοπό την υποστήριξη του λαού του Ισημερινού και υπέρ της κατάργησης του διατάγματος 883 που επέβαλε το Πρόεδρος του Ισημερινού, Lenín Moreno, σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Στην αρχή της πορείας ο δεύτερος αντιπρόεδρος της εξουσίας, Gladys Requena, επικύρωσε ότι ο λαός της Βενεζουέλας και του Ισημερινού θα παραμείνει ενωμένος για να δει το όνειρο του απελευθερωτή Simón Bolívar de la Patria Grande.
"Σας λέμε ότι εδώ είμαστε οι άνθρωποι που στέκονται διπλα, η Βενεζουέλα και ο Ισημερινός πάντα στέκονται διπλα, σήμερα θέτουμε ένα νέο προηγούμενο και λέμε στους αδελφούς μας, τους αρχικούς λαούς να διατηρήσουν αυτή τη γραμμή αγώνα επειδή η αυτοκρατορία μπορεί να νικήσει μόνο αν οι λαοί δεν γνωρίζουν ", δήλωσε ο Requena.
Ο Υπουργός Λαϊκής Ισχύος για τους Αυτοχθόνους Λαούς, Aloha Núñez, τόνισε ότι αυτό που βιώσει στον Εκουαδόρ ήταν μια καταφανής παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ομοίως, η Nicia Maldonado, εκπρόσωπος των ιθαγενών λαών της Βενεζουέλας, τόνισε ότι από το μπολιβαριανό έθνος υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δίκτυο για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας, εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την αποδυνάμωση της δημοκρατίας και την επίμονη θεσμική επιδείνωση που σημειώθηκε στο Εκουαδόρ τα τελευταία δύο χρόνια, σε τέτοιο σημείο που τον τελευταίο μήνα, υιοθετώντας ανοιχτά δικτατορικό εκφράσεις, η κυβέρνηση Λένιν Μορένο έχει παραβιάσει με βία τα ανθρώπινα δικαιώματα εκείνων που δείχνουν κάποια διαφωνία για την υιοθέτηση σκληρή οικονομικών και κοινωνικών μέτρων.
Όλος ο κόσμος έχει παρακολουθήσει τα εγκλήματα που παραβιαστικαν από τη δημόσια δύναμη κατά του λαού, για την εκδήλωση της αντίρρηση τους σε μια επιστολή πρόθεση με το ΔΝΤ, σε όλα τα φώτα που είναι επιβλαβείς για τους ανθρώπους και αντισυνταγματική. Αυτή η επίθεση έχει αφήσει ισορροπία 8 νεκρών, 1.192 τραυματίες, 1.340 τραυματίες και 100 αγνοούνται.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα τεράστια επιτυχία του κ.Χρυσοχοΐδη σήμερα χαράματα στα Εξάρχεια, που πάταξε την εγκληματικότητα και χτύπησε σκληρά το δουλεμπόριο των περιβοητων ΜΚΟ των αναρχοτσουτσεκιων της αμερικανικης πρεσβειας.
Οι διμοιρίες του εκκένωσαν 2 κτίρια, στο ένα, στο Ξενοδοχειο Όνειρο, που κατελαβαν παρανομως τα αναρχικα τσουτσεκια της πρεσβειας σε συννενοηση με τους αληταρμαδες του συριζα και τον Τζιφρα, και ο ιδιοκτητης ειχε τρελαθει καθως παρα τις επανηλημενες εκλησεις του ουτε η αστυνομια επενεβενε γιατι τετοιες διαταγες ειχε από τον Τζιφρα, έμεναν 30 λαθρομεταναστες, αλητες που κλεβανε και τρομοκρατουσαντη γειτονια, τους κατοικους που ζούσαν χρόνια εκεί, και στο άλλο βρέθηκε ένα λαθρομετεναστης..
Μια καλά οργανωμένη στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, με αποκλεισμό ολόκληρης της περιοχής, με άνδρες με γάντια και μάσκες, με πάνοπλους Ράμπο για να εδραιώσουν το Τάξη και Ασφάλεια στα μυαλά των κατοικων που ειχαν υποφερει ολο αυτόν τον καιρο, αλλά και για επίδειξη δύναμης και ισχύος προς τα αναρχικα τσουτσεκια της αμερικανικης πρεσβειας, που αναζητούνται...
Και το τελος της όλης επιχείρησης:
Οι λαθρομεταναστες θα οδηγηθούν σε ασφαλείς οργανωμένες δομές φιλοξενίας, αντι να οδηγηθουν πισω στις χωρες τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν τον ηξερα, δεν τον γνωριζα τον Ρουμπακια, ενω ηξερα ολους τους φιλους του και τα μελη της ναζιστοσυμμοριας. Ταδε εφη στην δικη της Χρυσης αυγης, το θρασυδειλο σκουληκι ο Κασιδιαρης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός υγείας Κικίλιας λέει ότι αν υποκύψει στο αίτημα του Παναγιώτη- Ραφαήλ για θεραπεία, θα θέλουν κι άλλα παιδάκια το ίδιο!
Ο νεοφιλελευθερισμός σκοτώνει ακόμα και την ελπίδα απο τα άρρωστα παιδιά
Σχολιο.-  Ε τι θα το κανουμε εδω; Κουβα; ή Β.Κορέα... (στηνκουβα αν ζουσε ο μικρουλης η θεραπεια του θα ηταν δωρεαν απο το κρατος... εκει εχουν 0% παιδικη θνησιμοτητα...)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασιλης Κικιλιας «Η κοινωνικη στηριξη κανει τους φτωχους αδρανεις και τεμπελιδες»
Καθήκι πέρα απο κάθε όριο...
Αντε πάγαινε στα τσακίδια ανθρωπάριο με τις παπαριές σου ...
Τί λες βρε μπούλη;
ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ...
αν δεν ειχε ''στηριξη'',πτυχιο δεν θα επαιρνε το πανηλιθιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ' τον αρχιερέα Τζιφρα της Βρωμιας και της κωλοτούμπας δόθηκε η "οδηγία".."πάρτε τον τσίριζα στα χέρια σας" "Πάω γι'άλλα"..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια συναυλία για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ
Μια πρωτοβουλία της ερμηνεύτριας Βιβής Βουτσελά που αγκαλιάστηκε από τον Δήμο Βύρωνα και πολλούς συναδέλφους της
16/10/2019, 13:48
Τη Βιβή Βουτσελά τη γνωρίζω ως μία εξαιρετική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου. Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησε και ο προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Καρδιοκλέφτρα», στον οποίο την επιμέλεια είχε ο γνωστός βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας (προσεχώς εδώ η κριτική του δίσκου). Η Βουτσελά έκανε μία κίνηση που συγκίνησε το διαδίκτυο και που μέσα σε ελάχιστο χρόνο οδήγησε στη δημιουργία ενός σημαντικού event!
Την περασμένη Παρασκευή η Βιβή Βουτσελά απηύθυνε κάλεσμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook για τη διεξαγωγή μιας συναυλίας αλληλεγγύης με τίτλο «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη - Ραφαήλ». Την επόμενη κιόλας μέρα, «νωρίς το πρωί», όπως ενημέρωσε η ίδια, ήρθε η πρόσκληση από τον Δήμο Βύρωνα: Οι δημοτικές αρχές του Βύρωνα παραχωρούν δωρεάν το χώρο διεξαγωγής της συναυλίας προκειμένου να φιλοξενηθεί το μουσικό event οικονομικής ενίσχυσης του «μικρού μας μαχητή». «Δεν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο πίσω απ' την κίνηση αυτή» ακούω τη Βουτσελά να μου λέει απ' την άλλη άκρη της γραμμής. «Το σκέφτηκα εντελώς αυθόρμητα κι είπα ''ότι γίνει''. Το άλλο πρωί επικοινώνησαν μαζί μου από τον Δήμο Βύρωνα».
Από κει και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους! Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, στο δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Νέας Ελβετίας 34, Βύρωνας) τραγουδάμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε τον Παναγιώτη - Ραφαήλ να ταξιδέψει στη Βοστόνη και να θεραπευτεί. Δεν θα υπάρχει εισιτήριο! Στην είσοδο θα βρίσκεται ένας μεγάλος κουμπαράς και ο καθένας θα προσφέρει το χρηματικό ποσό που δύναται να διαθέσει!
Μέχρι στιγμής οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν και που θα δώσουν το παρόν με ένα τραγούδι είναι η Μαρίζα Κωχ, η Σόνια Θεοδωρίδου, η Καλλιόπη Βέττα, η Αναστασία Μουτσάτσου, η Σοφία Αρβανίτη, ο Βασίλης Γισδάκης, η Ναταλία Ρασούλη, η Πέννυ Ξενάκη, η Αφεντούλα Ραζέλη, οι συνθέτες Σπύρος Σαμοΐλης, Γιάννης Κ. Ιωάννου, ο Λάκης Ορφανίδης, ο Γιώργος Τζώρτζης, ο Μανώλης Δημητριανάκης, η Μήδεια Χουρσουλίδου, το συγκρότημα Soul Destiny με την Καλλιόπη Βασιλείου και η συνθέτρια Αρετή Κοκκίνου. Η λίστα συνεχώς εμπλουτίζεται και οι δηλώσεις ενδιαφέροντος θα υποβάλλονται μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα.
Καλό θα είναι κι άλλοι μουσικοί, ερμηνευτές και συνθέτες, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης προς ένα αθώο πλάσμα που είδαμε να γίνεται «μπαλάκι» εξαιτίας μικροπολιτικών τακτικών. Μετά το πέρας της συναυλίας ο κουμπαράς θα δοθεί στην οικογένεια του Παναγιώτη - Ραφαήλ υπέρ της συνεισφοράς στον αγώνα τους! Η τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βιβή Βουτσελά έκλεισε με δυο - τρία λόγια, που δηλώνουν την ικανοποίηση της για την απήχηση - ευτυχώς - που είχε η ιδέα της: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν ως τώρα στο κάλεσμα καθώς και σε όσους ακολουθήσουν.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Βύρωνα και στους λειτουργούς του, που ταχύτατα ανταποκρίθηκαν».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία της Ευρώπης Ή αλλιως συνεχεια των business των εταιρειών όπλων.
Η Γερμανία εμπόδισε σοβαρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας
17/10/2019 – 10.21
Παρά την ομόθυμη φραστική καταδίκη της τουρκικής εισβολής εναντίον των Κούρδων από τους Ευρωπαίους ηγέτες, η πρόσφατη ανακίνηση θέματος εμπάργκο στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. παρέμεινε χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, ενώ δεν αναμένεται κάτι ουσιαστικό ούτε από τη Σύνοδο Κορυφής της Ενωσης, που αρχίζει σήμερα.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ ήταν εκείνη που έπαιξε τον αποφασιστικό ρόλο ώστε να μην υπάρξουν επώδυνες για την Τουρκία κυρώσεις. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι στην πρόσφατη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών η Γερμανία «τάχθηκε ενεργά κατά ενός εμπάργκο όπλων». Η σχετική οδηγία - εντολή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις διαβουλεύσεις για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής είναι να μη δοθεί συγκατάθεση σε απόφαση για εμπάργκο, παρά μόνο για μια αόριστη «συλλογική επανεξέταση» των εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία. Στο ίδιο έγγραφο διατυπώνεται «έντονος προβληματισμός» για τη σκοπιμότητα οικονομικών κυρώσεων. Από την πλευρά του, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, εκτιμά πως η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αποφασίσει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Αγκυρα.
Με ανάλυσή του στον ιστότοπο businessinsider.it, ο Τζόρτζο Μπερέτα από το Διαρκές Παρατηρητήριο για τα ελαφρά όπλα (OPAL) εκτιμά ότι τόσο η απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών περί εμπάργκο όσο και η αντίστοιχη απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης δεν θα έχουν πρακτικό αντίκρισμα, γιατί αφορούν μόνο μελλοντικά συμβόλαια, ενώ δεν διακόπτουν τη ροή όπλων προς την Τουρκία βάσει των ισχυόντων συμβολαίων.
Εν τω μεταξύ, στη Νάντη της Γαλλίας, δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν για βανδαλισμό του τουρκικού προξενείου. Οι δράστες έριξαν πράσινη μπογιά και προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά στο κτίριο, γύρω από το οποίο άγνωστοι είχαν πετάξει φυλλάδια κατά του Ερντογάν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νόμος περί Πολιτικής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Uygur του 2019 είναι υποκριτική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας
12:06, 16-Οκτ-2019
Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο δρόμο να περάσουν τον λεγόμενο "νόμο περί πολιτικής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Uygur του 2019". Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ενσαρκώνει την κατάφωρη ανάμειξη της Αμερικής στις εγχώριες υποθέσεις άλλων χωρών. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει έναν κατάλογο των λεγόμενων «ευρημάτων» και αρκετών εντολών δράσης που θα καταστούν νομικά δεσμευτικές για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη μετάβασή του στη νομοθεσία.
Οι συνηθισμένες ψευδείς ισχυρισμοί για "μαζικό ξέσπασμα", "διακρίσεις" και "καταναγκαστική εργασία" έχουν ήδη καταστραφεί διεξοδικά από κινέζους αξιωματούχους. Έχουν αποδείξει ότι τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει στα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης του Xinjiang. Ωστόσο, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προσπαθούν να παραβλέψουν τις ενέργειες της Κίνας ως «δυσανάλογη αντίδραση» σε ό, τι είναι αντικειμενικά σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια. Η έκθεση καταδικάζει επίσης τις τακτικές επιτήρησης της Κίνας, παρόλο που η αστυνομία σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα για την αποτροπή του εγκλήματος.
Μιλώντας για την επιβολή του νόμου, ακόμη και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα αναγνώριζε ασαφείς ισχυρισμούς για «άφθονα αποδεικτικά στοιχεία», «αξιόπιστες εκθέσεις», «ανεξάρτητες αναφορές των μέσων ενημέρωσης», «ειδικοί» και δημοσιεύσεις της Washington Post στο δικαστήριο . Ωστόσο, όλα τα προαναφερθέντα επικαλούνται για να κακοποιήσουν τη φήμη της Κίνας στο δικαστήριο της διεθνούς κοινής γνώμης. Παρόλο που όλες οι χώρες αναζητούν τακτικά την έκδοση των υπηκόων τους που κατηγορούνται για εγκληματικές δραστηριότητες, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στην Κίνα να φέρει τους φυγόδικους του Uygur στη δικαιοσύνη.
Η διοίκηση Trump μιλά για την ανάγκη για λεγόμενο "ελεύθερο εμπόριο" από τη μία πλευρά, αλλά προκαλεί ανησυχίες για τις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Xinjiang από την άλλη. Αυτό αποδεικνύει ότι το σύνθημα προορίζεται μόνο για επιλεκτική εφαρμογή για πολιτική ευκολία. Ο λόγος για τέτοια κατάφωρα διπλά πρότυπα αποκαλύπτεται τελικά στα "ευρήματα" στην ενότητα του Belt and Road Initiative (BRI) του νομοσχεδίου, όπου υποστηρίζεται ότι τα δικαιώματα των μειονοτήτων σε όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) είναι καταπατημένοι.
Το Xinjiang, το οποίο είναι η πατρίδα των κατοίκων του Uygur, είναι ο κόμβος της πρωτοβουλίας διασύνδεσης της Βρετανίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στοχεύουν οι ΗΠΑ μέσω της διάδοσης πληροφοριών και της οπλοποίησης νομικών μέσων. Το νομοσχέδιο υποχρεώνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να καταδικάσει τις αντιτρομοκρατικές πολιτικές της Κίνας στην περιοχή, να διεθνοποιήσει το ζήτημα με τα Ηνωμένα Έθνη, να επιβάλει κυρώσεις σε ορισμένους αξιωματούχους, να περιορίσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην περιοχή, να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για «αγνοούμενους» και να ξεκινήσει «δημόσια διπλωματία». "
Αυτά τα τελευταία δύο σημεία αξίζουν κάποια περαιτέρω εξήγηση. Η βάση δεδομένων των "αγνοουμένων" έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει τις μη επαληθευμένες αξιώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια διεθνή διαμάχη για την προσέλκυση της μέγιστης προσοχής των μέσων ενημέρωσης και ενδεχομένως ακόμη και της υποστήριξης των δυτικών διασημοτήτων. Η δεύτερη, εν τω μεταξύ, έχει ως στόχο να προκαλέσει την παγκόσμια κοινότητα Uygur εναντίον της Κίνας, αντιδρώντας παράλληλα τις προσπάθειες της Κίνας και εκείνων των συνεργατών της στο SCO να αποσιωπήσουν ψεύτικες ειδήσεις που διαδίδονται σχετικά με τις πολιτικές του Πεκίνου.
Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο προτεινόμενος νόμος αναφέρει ρητώς τέσσερις φορές τους εθνοτικούς Καζακστάδες και την SCO δύο φορές, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να ξεκινήσει μια ορμή για να οδηγήσει μια σφήνα μεταξύ της Κίνας και των γειτόνων της Κεντρικής Ασίας, όπου ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός του Uygur στον κόσμο. Οποιαδήποτε τέτοια συστήματα θα αποτύχουν επειδή οι χώρες SCO είναι ενωμένες στην αντίθεση τους με την τρομοκρατία, τον διαχωρισμό και τον εξτρεμισμό.
Ακόμα κι έτσι, είναι σημαντικό να εκθέσετε την ευρύτερη παρέμβαση που κάνουν οι ΗΠΑ εναντίον της Κίνας. Ο "νόμος για την πολιτική ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Uygur του 2019" είναι μόνο ένα από τα τρία σχετικά νομοθετικά κείμενα που προτείνεται. Οι άλλες δύο στοχεύουν το Χονγκ Κονγκ και το Θιβέτ και παροτρύνουν παρόμοιες πολιτικές οικονομικών κυρώσεων και πολέμου πληροφοριών ενάντια στην Κίνα. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από αυτούς τους λογαριασμούς θα μεταβιβαστεί στη νομοθεσία, οι ΗΠΑ θα επιδεινώσουν αμετάκλητα τις σχέσεις της με την Κίνα για τα επόμενα χρόνια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τουρκική βομβιστική επίθεση βλάπτει τον ναό των 3.000 ετών στη βόρεια Συρία
29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Τurkish αεροπορικές επιθέσεις εναντίον κουρδικών δυνάμεων έχουν καταστραφεί μερικώς ένα 3.000-year-old ναό στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με μια ομάδα παρακολούθησης και του συριακού καθεστώτος.
Ο νεοχθητικός ναός του Ain Dara χτίστηκε γύρω στο 1300 π.Χ. και φημίζεται για τις περίτεχνες εικόνες των λιονταριών και των σφίγγων.
Ο ναός καταστράφηκε τουλάχιστον από το 60 τοις εκατό από τις τουρκικές δυνάμεις, καθώς επιτέθηκαν στην περιοχή του Αφρίν που κρατήθηκε από τους Κουρδούς, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR).
Εικόνες που δημοσιεύθηκαν ηλεκτρονικά από την ομάδα φαινόταν να δείχνουν ότι μέρος του ναού είχε μειωθεί σε ερείπια.
Η Δημοκρατια της Συρίας χτύπησε την Τουρκία για την πολιτιστική καταστροφή, με το υπουργείο αρχαιοτήτων να λέει: "Η επίθεση αυτή αντανακλά το μίσος και τη βαρβαρότητα του τουρκικού καθεστώτος κατά της συριακής ταυτότητας και κατά του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του συριακού λαού".
Ο βομβαρδισμός του ναού του Ain Dara είναι το τελευταίο παράδειγμα αρχαίας τοποθεσίας που καταστράφηκε από τον επταετή ιμπεριαλιστικο αποικιοκρατικο πόλεμο της Συρίας.
Η έρημη πόλη της Παλμύρας καταστράφηκε από μαχητές από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε, που σκόπιμα κατέστρεψε πολλούς θησαυρούς του, ενώ είχαν τον έλεγχο της πόλης.
Η παλιά πόλη του Χαλεπίου υπέστη σοβαρές ζημιές κατά την πολιορκία της πόλης.
Η Δημοκρατια της Συρίας ανέφερε ότι ανησυχεί ότι η συνεχιζόμενη τουρκική επίθεση, γνωστή ως Επιχείρηση Ελιάς, θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές σε 40 αρχαία χωριά στην περιοχή της Αφρίνης.
Τα χωριά αποτελούν μέρος ενός χώρου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
"Τα χωριά, τα οποία χρονολογούνται από τον 1ο έως τον 7ο αιώνα (CE), παρουσιάζουν ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο τοπίο και τα αρχιτεκτονικά λείψανα κατοικιών, ειδωλολατρικούς ναούς, εκκλησίες, δεξαμενές, λουτρά", σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UNESCO.
Τουλάχιστον 55 πολίτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης, σύμφωνα με το SOHR.
Η Τουρκία απορρίπτει αιτήματα θανάτου πολιτών, λέγοντας ότι κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποφύγει αμάχους θύματα της επιχείρησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ισραηλινή ομάδα φτάνει στη Νότια Αφρική για να πάρει συνέντευξη από τους αγρότες και να αξιολογήσει την κατάσταση
27 Σεπτεμβρίου 2019
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, μια ομάδα από το Ισραήλ που απαρτίζεται από συνεργάτες από τον τομέα της ασφάλειας, της βιομηχανίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της γεωργίας στο Ισραήλ και μέλος της «Break The Silence About South Africa» έφτασε στη Νότια Αφρική σε αποστολή έρευνας και εγκαταστάθηκε στο προσωρινό στρατόπεδο βάσης σε ένα αγρόκτημα στο Λιμπόπο. Θα επισκέπτονται τους αγρότες στην περιοχή και θα τους συνομιλούν για πολλά στοιχεία που επηρεάζουν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, της ασφάλειας και της ασφάλειας, απαλλοτριώσεις γης χωρίς αποζημίωση, γη για εξόρυξη, επισιτιστική ασφάλεια, κτηνοτροφία kibbutz, επιθέσεις γεωργικών εκμεταλλεύσεων και δολοφονίες αγροκτήματος.
Η ομάδα θα επισκεφθεί όλες τις 9 επαρχίες της Νότιας Αφρικής με διάρκεια της επίσκεψης που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Η έμφαση δίνεται στο να ξοδεύεις χρόνο με τους αγρότες και να αξιολογείς κάθε κατάσταση, βοηθώντας και παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις. Αυτό δεν είναι έργο παραγωγής ταινιών, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί για μεταγενέστερη ημερομηνία.
Πολλά ραντεβού έχουν γίνει ήδη εκ των προτέρων, ωστόσο, εάν υπάρχει ένας αγρότης που θέλει να συμπεριληφθεί σε μια συνέντευξη τότε μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Admin στο "Break The Silence About South Africa" απευθείας μέσω του Facebook Messaging System και Admin θα ενός αυστηρού συστήματος ελέγχου οργανώνει την αρχική τηλεφωνική συζήτηση και συνεδριάσεις.
Η βοήθεια στη διοίκηση που επισκέπτεται τη Νότια Αφρική μιλάει, διαβάζει και γράφει την Αφρικανική γλώσσα με άνεση και θα ερμηνεύει όπως και όταν απαιτείται. Έτσι η γλώσσα δεν θα είναι πρόβλημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν: Η Τουρκία δεν διέπραξε ποτέ σφαγή αμάχων στην ιστορία της
16/10/2019 - 15:05
Οι Έλληνες,οι Αρμένιοι και οι Ασσυριοι ήταν παράπλευρες καθημερινές απώλειες μάλλον για τον Τούρκο Πρόεδρο και όχι γενοκτονίες.Έχετε δει ποτέ κανένα σφαγέα να παραδέχεται οτι είναι σφαγεας;ακριβώς το ίδιο λέει ο Νετανιαχου για τους Παλαιστίνιους και τα ίδια θα πουν αρκετοί Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλήψεις μαθητών στην Κάσο-Δεν έχουν ακόμη καθηγητές
Οκτώβριος 15, 2019
Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές Λυκείου στην Κάσο.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται γιατί ακόμη δεν έχουν καθηγητές βασικών μαθημάτων όπως χημείας, βιολογίας, αγγλικών.
Το γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρόδο κάνει λόγο για ελλείψεις καθηγητών και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαλκίδα: Ξεσπάει ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ – «Ο Κικίλιας μου αποκάλυψε τον φόβο του, οτι θα θελουν κι αλλοι»
17.10.2019 | 14:26
Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι 18 μηνών. Παλεύει με τη νωτιαία μυική ατροφία και για να κρατηθεί στη ζωή χρειάζεται τη βοήθεια του κράτους το οποίο μοιάζει να κωφεύει όσο ποτέ άλλοτε...
Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια συγκέντρωσης των 3 εκατομμυρών ευρώ που απαιτούνται για την μεταφορά και νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ από τη Χαλκίδα στις ΗΠΑ, είναι ο πατέρας του.
Απογοητευμένος από την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, διαφώνησε με τους ισχυρισμούς του Βασίλη Κικίλια ότι το ζήτημα είναι επιστημονικό.
Ο κύριος Γλωσσιώτης διαβεβαιώνει ότι έχει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν ότι το παιδί του πρέπει να υποβληθεί στη θεραπεία της Αμερικής για την ίασή του.
Αποκαλύπτει τον διάλογο που είχε με τον Βασίλη Κικίλια στο γραφείο του την προηγούμενη μέρα και δηλώνει ότι το Υπουργείο βλέπει ακριβή την λύση του προβλήματος, με τον ίδιο τον Υπουργό να του λέει ότι η περίπτωσή του θα ξεκινήσει ντόμινο παρόμοιων περιστατικών στη χώρα…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά ή κακά είμαι καπνίστρια.
Πάντα έχω σεβαστεί τους χώρους που δεν καπνίζουμε κι εκνευρίζομαι όταν δεν τους σέβονται κι οι άλλοι. Επίσης έχω σεβαστεί ανθρώπους που τους ενοχλεί ή που για λόγους υγείας δεν επιτρέπεται να εισπνέουν καπνό.
Ομως δεν μπορώ να πάω να διασκεδάσω ή να πιώ καφέ ή να φάω σε ταβερνάκι που δεν μπορώ να καπνίσω. Και μου είναι αφάνταστα ενοχλητικό να πρέπει να βγαίνω έξω να καπνίσω την ώρα που πιθανά συζητώ με φίλους σε ταβερνάκι ή ακούω ένα τραγούδι σε ρεμπετάδικο.
Λύσεις υπάρχουν για να μην ενοχλούν οι καπνίζοντες τους μη καπνίζοντες, όπως πολύ καλός εξαερισμός με ιονιστή, χώροι καπνιζόντων και μη καπνιζόντων και πολλά ακόμα. Αυτά για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης φυσικά και όχι για δημόσιους χώρους όπως νοσοκομεία, υπηρεσίες κ.α..
Η ολική απαγόρευση στο μόνο που οδηγεί είναι στον δικό μας αποκλεισμό απ αυτούς τους χώρους. Οχι ότι βγαίνουμε και συχνά, αλλά κι αυτό τέλος.
Γιάφκες τα σπιτάκια μας να καπνίζουμε και να βρισκόμαστε με τους φίλους μας.
Δεν μπαίνω στην κουβέντα πόσο κακό κάνει το τσιγάρο κλπ κλπ, καθένας μας κάνει τις επιλογές του. Για μένα είναι πολύ χειρότερα αυτά που εισπνέουμε στον "πεντακάθαρο" αέρα μας, αυτά που τρώμε, που μας πουλάνε δλδ και μας πλασάρουν για "αγνά", και κυρίως το άγχος κι οι στεναχώριες που μας ποτίζουν καθημερινά και καταδηλητηριάζουν το είναι μας.
Αντε γειά μας και με γειά μας!
Σχολιο.- Να πας στην «πριγκηπεσσα» ρεμπετάδικο μουσικό καφενείο στην οδό Ελ Αλαμέιν 13 στην Νέα Ιωνία, εκεί «απαγορεύεται» η είσοδος στους μη καπνίζοντες !!!
Σχολιο.- ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΤΩΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΚΑΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΕΞΩ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΜΕ;;;; ΠΡΙΤΣ!!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία στις 23/6/2016 ανέδειξε με 51,9% την έξοδο της χώρας από την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Το μήνυμα του Βρετανικού λαού δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρο. Ένα ισχυρό πλήγμα στο οικοδόμημα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ που έχει καταδικάσει τους την εργατική τάξη και ευρύτερα τους Ευρωπαϊκούς λαούς σε χρόνια λιτότητα προς όφελος κυρίως των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών της Ένωσης.
Όχι, η Μ.Βρετανία δεν έγινε σοσιαλιστική. Η ταξική εκμετάλλευση των εργαζομένων εκεί δεν θα αλλάξει, ίσως ακόμα και να ενταθεί. Όμως η ταξική απελευθέρωση των λαών περνά από το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν και να διεκδικούν την έξοδο των κρατών τους από ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (όπως η ΕΕ) και η γενναία απόφαση του λαού της Μ. Βρετανίας (παρά την τρομοκρατία) βοηθά τους μικρότερους λαούς και τα εξαρτημένα κράτη της Ευρώπης.
Καθήκον των αντιφασιστών είναι να διαφυλάξουν αυτή την έξοδο από την εκμετάλλευση και – πιθανότατα – ενίσχυση ξενοφοβικών, ρατσιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων.
Στην Διακήρυξη της περιφερειακής συνάντησης των Ευρωπαϊκών μελών της ICMLPO που έλαβε χώρα αρχές Μάη 2016 αναφέρεται:
Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις που κάνουν εκστρατεία υπέρ του «Brexit». Εάν συμβεί, θα δημιουργήσει μια νέα πολιτική κατάσταση, βάθεμα της κρίσης της ΕΕ και θα αφυπνίσει την αντίθεση στην ΕΕ στις άλλες χώρες. Υποστηρίζουμε πλέρια το δικαίωμα των λαών για αποχώρηση από την ΕΕ. Υποστηρίζουμε τους λαούς που ζητούν δημοψήφισμα για να αποχωρίσουν από την ΕΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατεχομενη Παλαιστινη .. φασιστες Ιαραηλινοι ,Αποικοι λιθοβολισαν εναν 80χρονο Εβραιο που πηγε να βοηθησει τους Παλαιστινιους αγροτες να μαζεψουν τις ελιες τους
Οι ριζοσπαστικοί εβραϊκοί έποικοι επιτέθηκαν σε αυτόν τον 80χρονο άνδρα, ο οποίος είναι επίσης Ισραηλινός Εβραίος. Τον χτύπησαν με βράχια και μεταλλικές ράβδους επειδή προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης να συγκομίσουν τις ελιές τους. Εδώ περιγράφει τι συνέβη, ενώ οι παλαιστίνιοι ιατρικοί ημισεληνολόγοι τον φροντίζουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ έχει ομαλοποιήσει τα βασανιστήρια των Παλαιστινίων κρατουμένων
Οκτ 16,2019
Η βίαιη μεταχείριση που επιβλήθηκε στον Samir Arbeed από τους πράκτορες του Shin Bet προκάλεσε ισχυρή καταδίκη από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι ισραηλινές δυνάμεις για τη βίαιη και εξευτελιστική μεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων καθιστά απαραίτητη τη διεθνή πίεση και παρέμβαση.

Την περασμένη εβδομάδα ένας παλαιστίνιος κρατούμενος που συνελήφθη από ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εισήχθη σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ που υπέφερε από σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των σπασμένων πλευρών και της νεφρικής ανεπάρκειας.
Ο Samir Arbeed, 44 και σε καλή κατάσταση όταν κρατήθηκε, είχε βασανιστεί κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του στα χέρια των παραγόντων του Shin Bet. Σύμφωνα με αναφορές, οι πράκτορες είχαν λάβει άδεια από ένα ισραηλινό "δικαστικό σώμα" να χρησιμοποιούν " εξαιρετικούς τρόπους διερεύνησης".
Η μεταχείριση που επιβλήθηκε στην Arbeed υπόκειται σε αυστηρή καταδίκη από παλαιστίνιους και διεθνείς εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την Διεθνή Αμνηστία να περιγράφει τα "νόμιμα κυρωμένα βασανιστήρια" ως "εξωφρενικά".
Συστηματική κατάχρηση
Η αναφορά αυτή σε "νόμιμα κυρώσεις" είναι καθοριστική. Στην πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή της , η Αμνηστία σημείωσε πως «τα βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, παρέμειναν διαδεδομένες και διαπράχθηκαν ατιμώρητα [από τις ισραηλινές δυνάμεις]».
Άλλες ΜΚΟ οπως περιγράφει η ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselemέχουν τεκμηριώσει τη χρήση από τους ισραηλινούς ερωτηθέντες σωματικής βίας, θέσεων άγχους και στέρησης ύπνου - μεθόδους που αναπτύχθηκαν ενώ ο Παλαιστίνιος κρατούμενος δεν έχει πρόσβαση σε δικηγόρο. Μια ακαδημαϊκή μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2015 διαπίστωσε ότι "η σεξουαλική κακομεταχείριση είναι συστηματική".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#USA_NO_TO_WARS
Κατά των πολέμων σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρία βετεράνοι των ΗΠΑ
Η πλειοψηφία των πρώην στελεχών του αμερικανικού στρατού (το 58%) εκτιμά ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, που διαρκεί σχεδόν 18 χρόνια, «δεν άξιζε να διεξαχθεί», ενώ το 64% έχει εξαγάγει το ίδιο συμπέρασμα για τον πόλεμο στο Ιράκ, καταγράφει δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα τον ιουλιο 2019 από το ινστιτούτο Pew Research Center.
«Για μια πλειοψηφία των πρώην στρατιωτικών (58%) και του γενικού κοινού (59%) ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν άξιζε τον κόπο», ενώ κάτι λιγότερο από το 40% θεωρεί το αντίθετο, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.
Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στο Ιράκ, ο οποίος άρχισε το 2003 κι έχει σημαδέψει την αμερικανική κοινή γνώμη, το 64% των πρώην στελεχών του αμερικανικού στρατού θεωρεί ότι «δεν άξιζε τον κόπο».
Ενώ το 55% εξ αυτών εξέφρασε την ίδια άποψη για την αμερικανική επέμβαση στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
«Οι απόψεις δεν παρουσιάζουν διαφοροποίηση ανάλογα με τον βαθμό ή τις εμπειρίες» των στρατιωτικών, διευκρίνισε το Pew Research Center.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του πανεπιστημίου Μπράουν, 6.951 αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από το 2001 ως το 2018.
Πολλοί βετεράνοι εξάλλου πάσχουν από το λεγόμενο σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD), όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.
Τουλάχιστον 6.000 στελέχη του αμερικανικού στρατού αυτοκτονούσαν κάθε χρόνο μεταξύ του 2008 και του 2016, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τις υποθέσεις των βετεράνων που είδε το φως της δημοσιοτητας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπασάρ αλ Άσαντ: «Θα απαντήσουμε στην εισβολή των τρομοκρατών του Ερντογάν με όλα τα νόμιμα μέσα»
17/10/2019 – 16.52
Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τουρκία για την εισβολή στη χώρα του, δηλώνοντας πως δεν θα διστάσει να απαντήσει σε οποιοδήποτε σημείο της Συρίας.
Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ συναντήθηκε με τον Φαλάχ αλ-Φαγιάντ, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της ιρακινής κυβέρνησης.
Όπως ανέφερε το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA), ο Assad χαρακτήρισε την επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία ως «ανοιχτά εισβολή» και τόνισε ότι η Συρία «θα απαντήσει και θα την αντιμετωπίσει, σε όλες τις μορφές, οπουδήποτε στη Συρία, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα στη διάθεση της χώρας.»
Επίσης ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε: «Η τουρκική επιθετικότητα που ηγείται ο Ερντογάν προς τη χώρα μας είναι ανοιχτά παραβίαση και εισβολή, παρά τα ψεύτικα συνθήματά της».
«Απαντώντας σε αυτή την εισβολή  από τους αντιπροσώπους και τους τρομοκράτες του καθεστώτος Ερντογάν, η Συρία θα απαντήσει και θα την αντιμετωπίσει, σε όλες τις μορφές, οπουδήποτε στη Συρία, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της», ανέφερε ο Άσαντ
Οι Σύροι είναι ενωμένοι απέναντι στην τουρκική επίθεση, διαμηνύει η Δαμασκός
Έντονα επικριτική κατά της Τουρκίας είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, μετά την εισβολή της Άγκυρας στα βορειοανατολικά, κίνηση την οποία καταδικάσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
Η κυβέρνηση της Δαμασκού, στην πρώτη αντίδρασή της μετά την ανάπτυξη του στρατού της στη βορειοανατολική Συρία, μετά από έκκληση των κουρδικών δυνάμεων επισημαίνει ότι οι Σύροι είναι «ενωμένοι» απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας.
«Η συριακή κυβέρνηση επαναβεβαιώνει ότι απορρίπτει πλήρως και καταδικάζει σθεναρά την απαίσια επίθεση της Τουρκίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στην επίθεση που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου η Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, γίνεται λόγος για «μεγαλύτερη από ποτέ» «συνοχή και ενότητα όλων των Σύρων, υπό την εθνική σημαία της Συρίας».
Η Δαμασκός κατηγορεί εξάλλου την Άγκυρα ότι προκαλεί «θάνατο και καταστροφή» στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με μια επιχείρηση που αποκάλυψε τις «επεκτατικές φιλοδοξίες» της Τουρκίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έγραφε:
«Παρά την ευρεία διεθνή καταδίκη, το καθεστώς του Ερντογάν εξακολουθεί να κάνει επίθεση στη Συρία και να σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή, όπου δείχνει σαφώς το πραγματικό πρόσωπο του φασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν»
«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιβεβαιώνει την απόλυτη απόρριψη και την ισχυρή καταδίκη της κατάφωρης τουρκικής επιθετικότητας και της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και ότι θα στηρίξει όλες τις εθνότητες της χώρας!»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΣΚΑΪ στην υπηρεσία των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στη Συρία!
17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ
Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η ναυαρχίδα της επίσημης κατοχικής προπαγάνδας, ξεπέρασε κάθε όριο προκειμένου να προωθήσει με προκλητικό τρόπο την πολεμική προπαγάνδα της Τουρκίας. Την ίδια ακριβώς στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί γενοκτονία του Κουρδικού πληθυσμού στα βόρεια σύνορα της Συρίας.
Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, υπηρετώντας τα πολεμικά συμφέροντα της Τουρκίας, έφτασε στο σημείο να αποστείλει ανταποκριτή προσκολυόμενο στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής προκειμένου να μεταδίδει αυτά που θέλει η Τουρκία. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές, καθώς κανένα άλλο δίκτυο σε διεθνές επίπεδο – εκτός βεβαίως από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ του καθεστώτος Ερντογάν – δεν τόλμησε να κάνει κάτι ανάλογο.
Θυμίζουμε ότι η πρακτική αυτή της προσκόλλησης δημοσιογράφων σε ένοπλες δυνάμεις, έχει καταγγελθεί από όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις διεθνώς ως πρακτική που αντίκειται στη δημοσιογραφική δεοντολογία γιατί μετατρέπει τον δημοσιογράφο σε όργανο πολεμικής προπαγάνδας. Ιδίως όταν μεταδίδει τα δελτία που εκδίδουν οι ένοπλες δυνάμεις ως «ειδησεογραφία από το πεδίο της μάχης», όπως εμφανώς κάνει ο φερόμενος ως πολεμικός ανταποκριτής του ΣΚΑΙ.
Τέτοιου είδους «ρεπορτάζ», τόσο ταυτισμένα με την πολεμική προπαγάνδα της Τουρκίας, δεν εμφανίζονται σε κανένα άλλο εγχώριο ή διεθνές μέσο. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να μεταδίδονται με σοβαρότητα εμφανώς ψευδείς ειδήσεις τουρκικής παραγωγής, όπως οι δήθεν επιθέσεις Κούρδων με όλμους και ρουκέτες σε τουρκικό έδαφος με θύματα αμάχους. Πρόκειται για εντελώς κατασκευασμένες ειδήσεις, που όλα τα μέσα διεθνώς έχουν καταγγείλει ως προϊόν της τουρκικής πολεμικής προπαγάνδας ώστε να δικαιολογήσει το καθεστώς Ερντογάν την εισβολή και κατοχή ξένου εδάφους ως «αυτοάμυνα».

Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτισμένο κράτος της υφηλίου που σέβεται την κυριαρχία του, το κράτος δικαίου, αλλά και τους πολίτες του, η συγκεκριμένη πρακτική του ΣΚΑΙ θα είχε προκαλέσει σοβαρές νομικές και πολιτικές συνέπειες σε βάρος του. Εκτός κι αν για την Ελλάδα, εκτός από το «ανήκομεν εις την Δύσιν», ισχύει και το «ανήκομεν εις την Τουρκίαν» προς εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών επιδιώξεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πεπατημένη της αδιαφορίας σε τόσο κορυφαία ζητήματα εθνικής αξιοπρέπειας του λαού μας. Ούτε πρόκειται να θεωρήσει τέτοιες πρακτικές ως κάτι το δευτερεύον. Ειδικά μάλιστα σε μια εποχή όπου επίσημα επιχειρείται η κατοχή της πατρίδας μας να εμφανιστεί ως «κανονικότητα» και η εκποίηση ακόμη και της εθνικής επικράτειας ως «ανάπτυξη».
Το ΕΠΑΜ δεν είναι διαπλεκόμενο για να σιωπήσει, ούτε τρέμει τη φίμωση από τα αλλότρια συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που τόσο ξεδιάντροπα ελέγχουν το κράτος, την πολιτική και την πληροφόρηση στον τόπο μας. Ούτε φυσικά θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι επιμέρους και αφορά μόνο το ΣΚΑΙ. Το φαινόμενο αποδεικνύει αυτό που υπογραμμίζει το ΕΠΑΜ από την ίδρυσή του: Η οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας έχει πουλήσει το λαό και την πατρίδα στον πλειοδότη. Με το αζημίωτο πάντα για την ίδια και φυσικά προς το συμφέρον των μεγάλων αφεντικών της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.
Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρί, 15/10/2019 - 13:38
Σε δύο μήνες επιστρέφει στην Κύπρο από τη Βοστώνη ο μικρός Αντώνης
Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του μικρού Αντώνη, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστώνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όπου υποβλήθηκε σε εξειδικευμένη θεραπεία για αντιμετώπιση της σπάνιας ασθένειας Μυική Ατροφία Τύπου 1, από την οποία πάσχει.
Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Υγείας τηρείται συνεχώς ενήμερο για την πορεία θεραπείας του μικρού παιδιού. Σύμφωνα με τον κύριο Ιωάννου, η επιστροφή του παιδιού στην Κύπρο αναμένεται σε δύο μήνες.
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας υπέδειξε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ για αποστολή στο ίδιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο μικρός Αντώνης, αφού αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα υγείας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ.
ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ
ΕΝΟΧΟΙ!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η πρωτη κραυγη του ανθρωπου είναι το κλαμα του.
Από κει και περα, οι ανθρωποι η παραμενουν ανθρωποι και κλαινε, η γινονται τερατα και κανουν τους αλλους να κλαινε».
-Μενελαος Λουντεμης-



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μισή μόνο πόλη της Βόρειας Συρίας "κατέχουν" πλέον οι μισθοφόροι του Ερντογάν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ
{ Η ζωή, η πολιτική δράση και η φιλοσοφία του Ανυπότακτου Εργάτη Δημήτρη Τούμπανη (1940-2019)}*
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Το «Ανοικτό φιλοσοφικό σχολείο» οργανώνει Ημερίδα,
την Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019 και ώρα 18.00 στην
αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη 76)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Άνοιγμα Εκδήλωσης, Ντούσας Δημήτρης, Πρόεδρος του «Ανοικτού Φιλοσοφικού Σχολείου»
«Γενική εισαγωγή στη ζωή και την πολιτική δράση του Δημήτρη Τούμπανη», Μάριος Στεφανόπουλος ,μέλος της Κομμουνιστικής Διεθνιστικής Ένωσης ( ΚΔΕ Τροτσκιστές)
«Μετανάστευση ,δουλεμπόριο και πολυπολιτισμικότητα», Αλφόνσος Πάγκας, μέλος της ΚΔΕ Τροτσκιστές
«Οι αγώνες του Δ.Τούμπανη ενάντια στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη και την Τρομοκρατία»,Γιώργος Κωτσιομύτης ,μέλος της ΚΔΕ Τροτσκιστές
«Οι θέσεις του Τούμπανη για την ενότητα των Λαϊκών Αντιιμπεριαλιστικών Δυνάμεων», Παναγιώτης Μαντάς ,μέλος της Διοικούσης Επιτροπής ΔΗΚΚΙ,ιατρός
«Τα φιλοσοφικά ντοκουμέντα 1975-1979 του Δ.Τούμπανη», Δημήτρης Ντούσας ,δάσκαλος φιλοσοφίας ,συγγραφέας.
*Ο Δημήτρης Τούμπανης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση από το «Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών» στις 10 Φλεβάρη 1969, για την Αντιδικτατορική του δράση (παράβαση του ν.509/47 και απείθεια σε στρατιωτική διαταγή).
ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ «ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι πρώτοι που βλέπετε την είσοδο του συριακού αραβικού στρατού στο #Kομπάνι τώρα. Πανηγυρίζουν οι κάτοικοι !!
-Τόσο απλά, έτσι παραδίδονται οι κομμουναριοι στο δυνάστη?
- είναι που ωριμάσαν οι πατάτες... οι συνθήκες σόρρυ.
- Πάνε τα αυτοδιαχειριζομενσ λαχανακια Κομπανι
-  Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προέβλεψαν διάφοροι αμπαλοι, δεξιά και αριστερά
Σκληρές μάχες, ρέει το αίμα στα πληκτρολογια, εθνοκάθαρση στα πατατάκια.
--  Κρίμα, έχασε ο Μπουκτσιν κέρδισε ο Ντερζινσκι
- στην τσεσεκα παιζαν αυτοί;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ και Πούτιν ''στραγγάλισαν'' τον Ερντογάν
 Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 19:08
Παγωμένα βλέμματα, χείλη σφικτά, ιδίως εκείνα του Τούρκου ΥΠΕΞ και κανένα χαμόγελο.
Η συνάντηση της Άγκυρας μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μαίκ Πενς και τον Μάικ Πομπέο μόλις είχε αρχίσει. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ήδη αντιληφθεί πως το εγχείρημα του στη Βόρειο Συρία εδώ και δύο εικοσιτετράωρα βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Η σφύρα είναι οι ΗΠΑ και το αμόνι η Ρωσία. Θέλει δεν θέλει η Άγκυρα ήταν πια αναγκασμένη να αποδεχτεί πώς η τουρκική στρατηγική στην Εγγύς Ανατολή θα αρκεστεί στα «ψίχουλα» που είναι διατεθειμένοι να της παραχωρήσουν οι δύο πρωταγωνιστές.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετικά βεβαρημένη ατμόσφαιρα μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής – δείγμα κυνισμού και διεθνούς αγένειας- του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ταγίπ Ερντογάν, της 9η Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν την τουρκική εισβολή στην Συρία. Τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν πάρει φωτιά . «Μπουνταλά» αποκαλεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον Σουλτάνο της Τουρκίας και η έκφραση αυτή δεν είναι διαχειρίσιμη στην τουρκική κοινωνία.
«Την πετάξαμε στα σκουπίδια» είπαν οι συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν αλλά το ζήτημα δεν είναι στο που ακριβώς βρίσκεται η επιστολή αλλά στις επιπτώσεις που αυτή η διπλωματική κρίση  θα έχει τελικά στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Την Τρίτη που μας έρχεται ο Ερντογάν συναντιέται με τον Πούτιν στο Σότσι και στις 13 Νοεμβρίου υπάρχει ραντεβού Τραμπ – Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.
Όμως όπως σημειώνουν με ιδιαίτερη προσοχή τα ισραηλινά ΜΜΕ, οι Τραμπ και Πούτιν έχουν συνεννοηθεί σχετικά με τα όρια εντός των οποίων θα αφήσουν τον Ερντογάν να «παίξει το παιγνίδι του». Δηλαδή έχουν ήδη σχεδιάσει επί χάρτου τα όρια εντός των οποίων θα επιτρέψουν στον τουρκικό στρατό να κινηθεί.
Τα όρια αυτά είναι τα εξής:
1)   Το Κομπάνι, ανατολικά του Ευφράτη ανήκει στην δικαιοδοσία της Δαμασκού και του Άσαντ και επιτηρείται από τους Ρώσους.
2)   2 Η Μανμπίζ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού και επιτηρείται από τους Ρώσους.
3)   Το Καμισλί ανατολικά θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των Κούρδων και της Δαμασκού. Επιτηρείται από αέρος από τους Αμερικανούς.
4)   Τα πετρέλαια της ζώνης Deir Al  ZOR παραχωρούνται στη Δαμασκό και όχι στην Τουρκία που τα λιγουρευόταν εδώ και πολύ καιρό.
5)   Οι στρατηγικού ενδιαφέροντος  γέφυρες στον Ευφράτη .η στρατηγικής σημασίας εθνική οδός Μ4, τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Τάμπκα, ελέγχονται από την Δαμασκό, δηλαδή από τον Άσαντ και του Ρώσους.
6)   Οι έξοδοι προς Βόρειο Ιράκ και Ιορδανία επιτηρούνται από τους Αμερικανούς.
Τι μένει λοιπόν για τους Τούρκους; Μένει η ζώνη βάθους 5 – 10 χιλιομέτρων και μήκους λιγότερο από 100 χιλιόμετρα μεταξύ του Τελ Αμπιάντ και λίγο μετά το Ρας Αλ Αιν χωρίς πρόσβαση στο Αίν Ισσά  και τη Ράκκα προς νότον. Σε αυτήν την ζώνη όπως προέβλεπε και η συμφωνία των Αδάνων του 1995-1996 ο Ερντογάν μπορεί να κάνει ένα περιορισμένο παιγνίδι εντυπώσεων, απολύτως ελεγχόμενο. Του είναι αρκετό για να διασφαλίσει την συνέχιση της κυριαρχίας του στο εσωτερικό της Τουρκίας; Ο Ερντογάν είναι σαν ένα ποδήλατο. Για να επιβιώσει πολιτικά πρέπει να κινείται συνεχώς ανοίγοντας μέτωπα. Εσωτερικά και εξωτερικά.
Η συνάντηση της Άγκυρας λοιπόν με τους αμερικανούς ανώτατους αξιωματούχους εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να αποδώσει θεαματικά αποτελέσματα. Ο Ερντογάν δεν είναι σε θέση να συνδιαλλαγεί με τους Κούρδους της Συρίας, όπως του ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ με την επιστολή του. Θα ήταν σαν να παραδέχεται την ήττα του. Ούτε μπορεί να αποδεχτεί κάποια κατάπαυση του πυρός σε αυτήν την φάση. Θα ήταν σαν να αποδεχόταν την πολιτική και διπλωματική συντριβή του.
Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο  ώρες από τις 15:40 έως και τις 17:20. Δεν εκδόθηκε επίσημο ανακοινωθέν και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.
Προφανώς η αμερικανική πλευρά ζήτησε όλα τα παραπάνω και προφανέστατα η Άγκυρα αρνήθηκε να συμβιβαστεί. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.
Αλλά στο στρατιωτικό επίπεδο, εννέα ημέρες μετά την τουρκική εισβολή και ο τουρκικός στρατός δεν έχει πετύχει τους στόχους του. Ή μάλλον είναι μακράν των στόχων του οι οποίοι θα μπορούσαν (αν είχαν επιτευχθεί) να χρησιμοποιηθούν στο πολιτικό – διπλωματικό επίπεδο. Το δίδυμο Τραμπ - Πούτιν εξουδετέρωσε την στρατιωτική δυναμική του 2ου στρατού του ΝΑΤΟ ως φαίνεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φτώχεια απειλεί το 31,8% των Ελλήνων
 Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 19:54
Την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας επέλεξε η Eurostat για να δημοσιεύσει τη μελέτη της για τα επίπεδα φτώχειας στην Ε.Ε.. Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν η Ελλάδα και το 31,8% των Ελλήνων απειλείται από τη φτώχεια, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην τρίτη θέση μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Η Deutsche Welle με δημοσίευμά της παραθέτει τα στοιχεία της έρευνας της Eurostat, σύμφωνα με την οποία τη χρονιά που πέρασε το 21,7% περίπου του πληθυσμού της Ευρώπης (περίπου 109 εκατομμύρια άνθρωποι) αντιμετώπισαν το ρίσκο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας σήμερα και τα νέα δεν είναι καλά για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat αναφορικά με το ποσοστό των πολιτών που κινδυνεύουν από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Eλλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 31,8% του πληθυσμού απειλείται από τη φτώχεια, ενώ μικρή είναι η διαφορά από τις δύο πρώτες χώρες (Στη Βουλγαρία το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 32,8% και στη Ρουμανία στο 32,5%). Η Κύπρος βρίσκεται στη δέκατη θέση της λίστας της Eurostat με 21,9%, ενώ η Γερμανία στη 18η θέση με 18,7%.
Πώς όμως προσδιορίζει η Eurostat την απειλή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού για τους πολίτες ενός κράτους-μέλους; Βάσει του ορισμού που δίνει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, κίνδυνος φτώχειας υπάρχει όταν οι πολίτες, ακόμη κι αν λαμβάνουν κοινωνικές παροχές, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, υποφέρουν από σημαντική στέρηση υλικών αγαθών ή ζουν σε ένα εξαιρετικά χαμηλόμισθο νοικοκυριό. Βέβαια για τις μετρήσεις αυτές λαμβάνονται επιπλέον υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας.
Αυξημένη απειλή φτώχειας στην προνομιούχα «Γηραιά Ήπειρο»
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το 2018 πάνω από 109 εκατ. άνθρωποι στην Ε.Ε. βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο 21,7% του συνολικού πληθυσμού στις χώρες της Ε.Ε. – το 2017 το ίδιο ποσοστό ανερχόταν στα 25%.
Aπό την ανάλυση των στοιχείων επίσης προκύπτει ότι 11% των κατοίκων της Ε.Ε. με τριτοβάθμια εκπαίδευση απειλείται με φτώχεια. Μάλιστα ειδικά στο πεδίο αυτό την αρνητική πρωτιά έχει η Ελλάδα με 17% ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία και τη Μάλτα (με 4% αμφότερες).
Aναφορικά με τους ανέργους, το 80% των ανέργων στη Γερμανία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτωχοποίησης, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να κυμαίνεται στο 65%. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι τέλος ότι το 28% των κατοίκων των ευρωπαϊκών χωρών δεν είναι σε θέση να πληρώσει μια εβδομάδα διακοπών τον χρόνο, με το μεγαλύτερο ποσοστό να παρατηρείται στη Ρουμανία (59%) και το χαμηλότερο στη Σουηδία (10%).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Μανιαδάκης για τη Novartis
 Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 11:58
Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διενεργούν την έρευνα περί παρεμβάσεων στην υπόθεση Novartis κατέθεσε ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης.
Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση Novartis έχει καταγγείλει ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα. «Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπό μου, προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του, συμπληρώνοντας πως ένιωσε φόβο για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει, του ασκούνταν πιέσεις προκειμένου να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδ. Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αναφερόμενος στη δίωξή του τη χαρακτήρισε «καθαρά πολιτική».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το «αντικαπνιστικό νομοσχέδιο»
 Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 23:57
Με τον αληταρα υπουργό Υγείας, καθικι Βασίλη Κικίλια, που αρνειται να δωσει φαρμακο στον μικρο παναγιωτακη-Ραφαηλ,  να κοροιδευει ότι τα θέματα της δημόσιας υγείας δεν έχουν χρώμα και δεν χωρούν σε αυτά μικροπολιτικά παιχνίδια και τα κόμματα να ασκούν κριτική για επιμέρους διατάξεις του «αντικαπνιστικού νομοσχεδίου», ψηφίστηκε στην Ολομέλεια με ευρεία πλειοψηφία το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας».
Επί της αρχής του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25. Οι ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος ψηφίστηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία, αφού η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜεΡΑ25 έδωσαν θετική ψήφο, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Ελληνική Λύση καταψήφισε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kατηγορίες των κουρδικών Αρχών στη Συρία πως ο τουρκικός στρατός καταφεύγει σε μη συμβατικά όπλα, όπως λευκό φώσφορο και ναπάλμ, στην επίθεση που έχει εξαπολύσει.
«Σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, η τουρκική επίθεση εναντίον του Ρας αλ-Άιν διεξάγεται με κάθε τύπο όπλων», δήλωσε σε σημερινή ανακοίνωσή της η ημιαυτόνομη κουρδική κυβέρνηση. «Μπροστά στην προφανή αποτυχία του σχεδίου του, ο (τούρκος πρόεδρος Ταγίπ) Ερντογάν προσφεύγει σε διεθνώς απαγορευμένα όπλα, όπως ο φώσφορος ή οι ναπάλμ», τονίζεται στην ανακοίνωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ υπόσχεται να απαντήσει στην τουρκική επίθεση «με όλα τα νόμιμα μέσα»
 Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 17:42
Η Συρία θα απαντήσει στην επιθετικότητα της Τουρκίας με όλα τα «νόμιμα μέσα» που διαθέτει, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά την ανάπτυξη συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων για τη στήριξη των κουρδικών δυνάμεων, που βρίσκονται στο στόχαστρο της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη βόρεια Συρία.
Καταγγέλλοντας την «επιθετικότητα» της Τουρκίας, ο Άσαντ διαβεβαίωσε πως η Συρία «θα απαντήσει σε αυτήν και θα την αντιμετωπίσει, σε κάθε μορφή της, σε οποιαδήποτε περιοχή της συριακής επικράτειας και με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα».
Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την ανάπτυξη των κυβερνητικών στρατευμάτων σε περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας έπειτα από την έκκληση των αρχών της κουρδικής μειονότητας.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ τόνισε ότι η Συρία απάντησε «στην θρασεία εισβολή» της Τουρκίας «σε πολλές περιοχές, πλήττοντας τους στρατιώτες της και τους τρομοκράτες της».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδρούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων όπου θα εγκατασταθούν μετανάστες
 Πεμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 23:31
Τα Σωματεία Εργαζομένων σε Αμαλία Φλέμιγκ – Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης καλούν την Παρασκευή  18/10 στο προαύλιο της Πτ. Μπόμπολα, ανοιχτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της περιοχής.
“Καλούμε τους όμορους Δήμους και τα Σωματεία Εργαζομένων τους, την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ,  τους Συλλόγους, όλους τους μαζικούς φορείς να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου, εκφράζοντας ταυτόχρονα αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να μην αφήσουμε να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για να βάλουν λουκέτο στο Α. Φλέμιγκ!”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση:
Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Α. Φλέμιγκ – Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης.             
Τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Αμαλία Φλέμιγκ, Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης συζητήσαμε στις 10/10/19 το ζήτημα της κατάργησης από το Νοσοκομειακό συγκρότημα Σισμανογλείου – Φλέμιγκ, της Πτ. Μπόμπολα, με το πρόσχημα της μεταστέγασης εκεί προσφύγων και μεταναστών.
Ομόφωνα διαπιστώνουμε πως για άλλη μία φορά επιχειρείται το χτύπημα της περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη καταργηθεί Νοσοκομεία και εκατοντάδες κρεβάτια νοσηλείας. Η συγκεκριμένη προσχηματική ενέργεια, στην ουσία της είναι η συνέχεια της απόπειρας που έχει ξεκινήσει ήδη από τις διαθεσιμότητες του 2013, να μπει “λουκέτο” στο Αμαλία Φλέμιγκ. Θυμίζουμε, πως με τους αγώνες των εργαζομένων των Νοσοκομείων της περιοχής και την στήριξη των κατοίκων, παρά τις μεγάλες απώλειες – στις οποίες εντάσσεται και η σημερινή υπολειτουργία της Πτ. Μπόμπολα – το Αμ. Φλέμιγκ είναι ένα ζωντανό Νοσοκομείο που υποδέχεται σήμερα περισσότερους από 4.500 ασθενείς το μήνα!
Θυμίζουμε ακόμα πως με τις κινητοποιήσεις μας, όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να καταρτιστεί ένας νέος οργανισμός για το Σισμανόγλειο – Φλέμιγκ, ο οποίος έχει εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ και είναι στη φάση της τυπικής ολοκλήρωσής του. Πρόβλεψη στον οργανισμό αυτό είναι και η άμεση αναβάθμιση της Πτ. Μπόμπολα με νέες κλινικές όπως Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, Κέντρο αποκατάστασης και άλλες υποστηρικτικές δομές. Πρόκειται δηλαδή για μια σοβαρότατη αναβάθμιση της παροχής περίθαλψης με δομές που λείπουν όχι μόνο από το Βόρειο Τομέα αλλά και από ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ! Αποδεικνύεται από τη στήριξη του λαού και της Δημοτικής αρχής όπως εκφράστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που με απόφασή του αναγνωρίζει πως η Πτ. Μπόμολα είναι Νοσοκομείο, απορρίπτει την κατάργηση και στηρίζει την αναβάθμιση της. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε πρόσφυγες και μετανάστες! Θέλουμε να είναι σε όλους ξεκάθαρο πως στηρίζουμε το δικαίωμα των συνανθρώπων μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Πως δεν επιτρέπουμε να βρει καταφύγιο στον αγώνα μας καμία ρατσιστική συμπεριφορά! Άλλωστε όχι μόνο υπάρχουν ελεύθερες δημόσιες δομές που μπορούν να τους στεγάσουν, αλλά αν και όσοι εγκατασταθούν στην περιοχή μας θα χρειαστούν – όπως όλος ο πληθυσμός – περίθαλψη και φροντίδα. Ποίος θα την παρέχει με κλειστά Νοσοκομεία;
Μετά την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης που αρνήθηκε ακόμα και να ακούσει την απόφαση των κατοίκων και εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου Πεντέλης κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, είμαστε πεισμένοι πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι προσχηματική και πως η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Γι’ αυτό συγκαλούμε την Παρασκευή 18/10 στο προαύλιο της Πτ. Μπόμπολα, ανοιχτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της περιοχής, καλούμε τους όμορους Δήμους και τα Σωματεία Εργαζομένων τους, την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ, τους Συλλόγους, όλους τους μαζικούς φορείς να οργανώσουμε την αντίστασή μας και να απαιτήσουμε:
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ.
ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ  Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, απ’ ευθείας στο νομ. πρόσωπο: ΣΙΣΜ/ΓΛΕΙΟ – Α. ΦΛΕΜΙΓΚ που το χρησιμοποιεί επί δεκαετίες.
ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟ.
Καλούμε τέλος τα ΜΜΕ να επικοινωνήσουν τον αγώνα μας για να μη κλείσει
ακόμα ένα Νοσοκομείο.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 ΣΤΗ 1μμ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ
Πτ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ (Λ. ΠΗΓΗΣ & ΖΑΙΜΗ )




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενωμένοι απέναντι στην τουρκική επίθεση δηλώνουν οι Σύριοι
 Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 16:39
Οι Σύριοι είναι «ενωμένοι» απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της κυβέρνησης της Συρίας, στην πρώτη αντίδρασή της μετά την ανάπτυξη του στρατού της στη βορειοανατολική Συρία έπειτα από έκκληση των κουρδικών δυνάμεων που αποτελούν τον στόχο της επιχείρησης.
«Η συριακή κυβέρνηση επαναβεβαιώνει ότι απορρίπτει πλήρως και καταδικάζει σθεναρά την απαίσια επίθεση της Τουρκίας», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στην επίθεση που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, γίνεται λόγος για «μεγαλύτερη από ποτέ» «συνοχή και ενότητα όλων των Σύρων, υπό την εθνική σημαία της Συρίας».
Η Δαμασκός κατηγορεί εξάλλου την Άγκυρα ότι προκαλεί «θάνατο και καταστροφή» στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με μια επιχείρηση που αποκάλυψε τις «επεκτατικές φιλοδοξίες» της Τουρκίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργοστάσιο με πυρομαχικά που εγκατελειψαν
 Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 04:00
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε, όπως είχε σχεδιάσει, σε βομβαρδισμό στη βόρεια Συρία για να καταστρέψει πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό που αφέθηκαν πίσω καθώς το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό ετοιμάζεται να αποσυρθεί από τη βορειοανατολική Συρία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Από το Ιράκ, όπου είναι εγκατεστημένος, ο Αμερικανός συνταγματάρχης Μάιλς Κάγκινς, εκπρόσωπος του δυτικου αποικιοκρατικου  συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ), διευκρίνισε ότι τον βομβαρδισμό αυτό έκαναν δύο αεροσκάφη F-15E του αποικιοκρατικου συνασπισμού, τα οποία έπληξαν το εργοστάσιο σκυροδέματος της Lafarge, αφού αποχώρησαν από την εγκατάσταση όλες οι δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργη σε Αχαρνες Σερρες και Σαμο για την εξαρση του λαθρομεταναστευτικου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Μειοψηφια οι Ελληνες σε Λεσβο και Σαμο. 16.000 λαθρομεταναστες στη λεσβο εναντι 15.000 Ελληνων κατοικων, και 6.000 λαθρομεταναστες στη Σαμο εναντι 5.000 Ελληνων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
«Συμφωνία» στην «Τζένεραλ Μότορς»
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Συμφωνία με τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας «General Motors» ανακοίνωσαν πως έκλεισαν χτες βράδυ συνδικαλιστές από την οργάνωση UAW έπειτα από 31 μέρες απεργίας περίπου 50.000 εργατών με στόχο την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τη διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων, μισθολογικών αυξήσεων (μετά από «πάγωμα» μισθών για μία δεκαετία ώστε να «ορθοποδήσει» το μονοπώλιο) και καλύτερη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Εως αργά χτες βράδυ, ηγετικά στελέχη του συνδικάτου UAW κράτησαν μυστικές βασικές πτυχές της συμφωνίας προκειμένου να αποφανθούν, σήμερα, στη διάρκεια σχετικής ψηφοφορίας, συνδικαλιστές της «General Motors».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΜΑΝ.-- Οι αρχές της Ιορδανίας κάλεσαν χτες το Ισραήλ να απελευθερώσει άμεσα την 32χρονη Ιορδανέζα Χίμπα αλ Λαμπάντι που συνελήφθη στις 20 Αυγούστου, όταν διέσχισε εδάφη στα σύνορα της Ιορδανίας ώστε να περάσει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης. Η παλαιστινιακής καταγωγής γυναίκα πραγματοποιεί εδώ και βδομάδες απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας της θεωρείται ιδιαιτέρως «εύθραυστη».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Ετοιμες για συνομιλιες ανευ ορων με το Ιραν δηλωσαν οι ΗΠΑ. Κυρώσεις σε τουρκικη τραπεζα και σε κινεζους και κυβερνοεπιθέσεις Αμερικανών στο Ιραν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΓΚΥΡΑ - ΠΕΚΙΝΟ.--
Ετοιμες για συνομιλίες «άνευ όρων» με το Ιράν είναι οι ΗΠΑ, δήλωσε χτες ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μπράιαν Χουκ, καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS. «Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με τους Ιρανούς χωρίς προκαταρκτικούς όρους... Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την επιδίωξή μας για την ειρήνη και για την ετοιμότητά μας να εξομαλύνουμε τις σχέσεις, εάν επιτύχουμε μια καθολική συμφωνία», υποστήριξε, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι προβλέπει συρρίκνωση της ιρανικής οικονομίας κατά 14% έως το τέλος του χρόνου και την πιθανότητα «σοβαρής κρίσης» στη χώρα.
Νωρίτερα, στελέχη της δεύτερης μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας, Halkbank, αντιμετώπισαν ως «κλιμάκωση» των αμερικανικών δήθεν «αυστηρών» κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Τουρκία με αφορμή τη νέα εισβολή στη Βορειοανατολική Συρία τις κατηγορίες που απήγγειλαν σε βάρος της οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ για συμμετοχή σε κύκλωμα αποφυγής των κυρώσεων στο Ιράν.
Η Halkbank υποστήριξε ότι δεν έχει εμπλακεί σε παραβίαση των κυρώσεων και δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης επειδή δεν διαθέτει στις ΗΠΑ ούτε προσωπικό ούτε παραρτήματα. Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της Halkbank θυμίζει τη φυλάκιση 32 μηνών που επιβλήθηκε το 2017 στον Μεχμέτ Χακάν Αττίλα, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Halkbank, για παρόμοιους λόγους.
Αργότερα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προειδοποίησε τις κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες να μην κλείνουν το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS) προκειμένου να κρύψουν τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου ώστε να παραβιάζουν τις αμερικανικές κυρώσεις. «Είναι μια απίστευτα επικίνδυνη και ανεύθυνη συμπεριφορά», είπε ο αξιωματούχος, υπενθυμίζοντας ότι στις 25 Σεπτέμβρη οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις εναντίον πέντε Κινέζων και δύο κινεζικών θυγατρικών της «COSCO Shipping Corp», επειδή μετέφεραν ιρανικό αργό πετρέλαιο.
Τέλος, χτες, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερς» αποκάλυψαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας τους εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση εναντίον του Ιράν μετά τις επιθέσεις της 14ης Σεπτέμβρη σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, στο τέλος του ίδιου μήνα, για να εξασθενίσουν τη δυνατότητα των Ιρανών «να διασπείρουν προπαγάνδα».
Στο φόντο αυτών των εξελίξεων αλλά και όσων διαδραματίζονται στη βορειοανατολική Συρία, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, μετέβη χτες στο Ιράκ για να συζητήσει το ενδεχόμενο να δικαστούν εκεί όσοι Γάλλοι και άλλοι ξένοι τζιχαντιστές είναι φυλακισμένοι στη Συρία. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «στενότερης» συνεργασίας με τη Ρωσία στη βάση κοινών συμφερόντων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5.000 νόμοι, στην υπηρεσία της ανομίας και της κυριαρχίας! Απατεώνες!
Νόμοι, νόμοι, νόμοι και πάλι νόμοι!
Οσο πιο διεφθαρμένοι πολιτικοί και κρατικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη, τόσοι περισσότεροι οι νόμοι!
Με νόμο, οι κατασχέσεις, για τους φτωχούς.
Με νόμο, η κατάργηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας.
Με νόμο, η καταδίκη σε δουλεία, ενός ολόκληρου λαού.
Με νόμο, η λεηλασία μιας χώρας.
Με νόμους, η ελευθερία των αγορών, ή πιο σωστά, η ασυδοσία της.
Με νόμους, οι φοροαπαλλαγές των ημετέρων παρασίτων.
Με νόμο, η αφαίρεση των δεδουλευμένων συντάξεων.
Με νόμο κάθε χαράτσι.
Με νόμο, η ημιμάθεια, οι απαγορεύσεις, η ενημέρωση, η διεκδίκηση, η ελευθερία της συμμετοχής στα πεπραγμένα της εξουσίας.
"Για το καλό μας!".
Αλήθεια;;
Μήπως, για το ΔΙΚΟ τους, καλό;;
Ακόμα ένας νόμος βρίσκεται, σήμερα, για "διαβούλευση"-ο φερετζές της ανομίας τους- που καταργεί την αυτεπάγγελτη δίωξη, για κακουργήματα, στο Δημόσιο και στις ιδιωτικές εταιρίες.
Μόνο, μετά από μήνυση της Διοίκησης ενός Οργανισμού, θα διώκονται τα οικονομικά σκάνδαλα και οι μίζες, τα κακουργήματα και οι ατασθαλίες.
Και ποιος Διοικητής θα υποβάλει μήνυση, εναντίον του εαυτού του;; Ε;;; Ποιος;;;
Ολα, στο αρχείο! ΚΕΛΠΝΟ, εξοπλισμοί, Νοβάρτις και δεν συμμαζεύεται!
5.000 νόμοι, στην υπηρεσία της ανομίας και της κυριαρχίας!
Απατεώνες!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιο Κομπάνι; Σαν να παίζει η Ολλανδία του Κρόιφ: 42 τρίπλες χωρίς οι αντίπαλοι ν' ακουμπούν τη μπάλα...
Σχετικά με την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας
Το "ηρωικό" Κομπάνι...
η οικοδόμηση του μύθου για να κατασκευαστεί ένα σιωνιστικό προτεκτοράτο,
στην Πατρίδα άλλων... με Εθνοκάθαρση
«Το Κομπάνι καλεί... ο Μπασάρ απαντάει...
Οι δυνάμεις του Αραβικού Στρατού της Συρίας μπαίνουν στην Αΐν Αλ Αράμπ.*
Επόμενη στάση οι πετρελαιοπηγές ανατολικά του Ευφράτη.
Είναι σαν να βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο η Ολλανδία του Γιόχαν Κρόιφ: 42 τρίπλες χωρίς οι αντίπαλοι ν' ακουμπούν τη μπάλα.»
Για ακόμη μια φορά η αποικία μας κρατάει τα "πρωτεία" κι επιμένει "κουρδικά-σιωνιστικά". Είναι πολύ δύσκολο στην ιμπεριαλιστική "αριστερά" να πετάξει από πάνω της εκείνη τη φανατική υποστήριξη που πρόσφερε με καθημερινούς αγώνες για τις ΜΚΟ του Σόρος, τους "μετανάστες-πρόσφυγες" δολοφόνους του "ελεύθερου συριακού στρατού" και τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών. Θα πρέπει να εξηγηθεί σ' όλους όσους ακολουθούν αυτές τις μικρ΄λες "επαναστατημένες" ομάδες, πως συντάχθηκαν με τη δεξιά, τους ευρωκράτες, για τη "φιλανθρωπία" και πως ηγετίσκοι τους λάθεψαν, ή ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Θα πρέπει ν' απαντηθεί πως ΜΟΝΟΝ στην Ελλάδα η σιωνιστική προπαγάνδα για το κουρδικό YPG -εξαγόρασε ή παγίδευσε- ολόκληρο το πολιτικό φάσμα: από τους ναζί της χρυσής αυγής, ως και... ολόκληρη την εξωκοινοβουλευτική "αριστερά".
Η κατασκευή μύθων είναι δοκιμασμένη συνταγή. Αρκεί να σκεφθούμε τα Σκόπια που τώρα έγιναν Μακεδονία.
Το άκουσμα ακόμη και της λέξης "Κομπάνι" σηματοδοτούσε και χαρακτήριζε την από αιώνες παρουσία των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών στη Συρία και ταυτίστηκε με μεγάλους αγώνες Κούρδων "μαχητών και αμαζόνων", με "σοσιαλιστικούς φενταραλισμούς" και πράσινα σιωνιστικά άλογα.
Εμείς οι "ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι", "ξενόφοβοι και ρατσιστές", ας δούμε πως κατασκευάστηκε το παραμύθι Κομπάνι, δηλαδή η προσπάθεια των σιωνιστών να κατασκευάσουν ένα δικό τους προτεκτοράτο, να τεμαχίσουν τη Συρία που αντιστέκεται, να πέσει ο "χασάπης Άσαντ"
Ο Αλγερινός συγγραφέας και ιστορικός Tahar Lamri, μας περιγράφει με σαφήνεια την κατασκευή του Κουρδικού μύθου:
«Το όνομα Κομπάνι ή Κομπανί -όπως λένε οι Κούρδοι-, δεν είναι κουρδική λέξη, αλλά δύο γερμανικές λέξεις: Kompany Bahn, μια γερμανική εταιρία που κατασκεύασε τη σιδηροδρομική γραμμή Βερολίνο - Βαγδάτη το 1912.
Οι πρώτοι κάτοικοι εκεί ήταν οι Αρμένιοι. Κατόπιν πήγαν και Κούρδοι, αλλά και άλλες εθνότητες που διώκονταν και καλοδέχτηκαν οι Σύροι σαν αδέλφια τους.
Εκείνος ο τόπος ονομαζόταν κι ονομάζεται Αΐν Αλ Αράμπ...
Για να πω πόσο σύνθετο είναι να μιλάς για τη Μέση Ανατολή.»
Το φαινόμενο της σιωνιστικής προπαγάνδας υπέρ των Κούρδων οικοδομήθηκε, ναι στην άγνοια πολλών, ναι στο ότι έπαιρναν βάπτισμα προοδευτικού άλλοι και σίγουρα πίσω απ' όλα αυτών των σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Ας δούμε λίγες χαρακτηριστικές φωτογραφίες οικοδόμησης μύθου, για να νομιμοποιηθεί στην κοινή γνώμη το δικαίωμα κάποιων να αποκτήσουν πατρίδα στην πατρίδα άλλων.
Ας μιλήσουν οι ίδιες οι δράσεις τους κι ας βρεθούν εκείνοι που συμμετείχαν-παρασύρθηκαν-παγιδεύτηκαν, ώστε ν' απαιτήσουν λογοδοσία και γιατί όχι τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ή πρόσφεραν Δήμοι:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Είναι ο γιος του πατέρα του"! Τα λέει όλα, δίνει όλες τις απαντήσεις!
«Την ψυχή μας και το αίμα μας... θυσιάζουμε τους εαυτούς μας για τη Συρία και τον Mπασάρ Αλ Άσαντ»... το σύνθημα που δονεί πόλεις και χωριά στην κατεχόμενη Βόρεια Συρία, στο στόμα του λαού (Αρμένιοι, Άραβες, Ασσύριοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι κι άλλες μειονότητες των Ακριτών, καταδιωκόμενες εθνότητες που ο Χαφεζ Αλ Άσαντ πρόσφερε αφειδώς προστασία και τους παραχώρησε γη, σπίτια, κοινωνικές υπηρεσίες για να είναι η "Ακρίτες" της Συριακής Πατρίδας... και Κούρδοι...) 18 μειονότητες κι εθνότητες με μία και μοναδική Πατρίδα, αιώνες ζουν ειρηνικά και προοδεύουν. Όλοι με μια φωήν: Συρία!
Κι ήρθε η κατοχή από την ηγετική σιωνιστική ηγεσία του κουρδικού YPG, με τους "'μαχητές' κι 'αμαζόνες' made in Mossad" και μάλιστα με "σοσιαλιστικό-κομμουνιστικό-ελευθεριακό" προσωπείο.
Είναι λοιπόν τρελοί για τον Μπάσαρ, όπως όλοι αναφέρονται στον πρόεδρο του λαού, που κυκλοφορεί ανάμεσα στο λαό χωρίς ασφάλεια, που επισκέπτεται στα... σπίτια τους τραυματισμένους στρατιώτες, τις χαροκαμένες μάνες που τα παιδιά τους Μαρτύρησαν για την Πατρίδα. Ο δικός τους Μπασάρ, ο "αιμοσταγής χασάπης" για τους δυτικούς.
Ποιος είναι ο γιατρός Μπασάρ Αλ Άσαντ;
Ο Ehud Olmert, πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, γράφει στο βιβλίο του αυτοβιογραφία "Life Story סיפורהחייםשלי", όταν περιγράφει τη Σύνοδο της "Μεσογειακής Ένωσης" στο Παρίσι τον Ιούλη του 2008. Η "Union pour la Méditerranée" συγκεντρώνει 43 χώρες της Ευρώπης και της λεκάνης της Μεσογείου (28 χώρες της Ε.Ε. και 15 χώρες της βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και νοτιοανατολικής Μεσογείου).
Γράφει ο σιωνιστής πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Olmert, για τον αιώνιο εχθρό των σιωνιστών Μπασάρ Αλ Άσαντ, που δεν αναγνώρισε κι αναγνωρίζει κανέναν "διάλογο" με τους κατακτητές της Παλαιστίνης... και επιπροσθέτως για να εκφράσει το λάθος της πρόσκλησης σ' έναν "αδιάλλακτο υποστηρικτή της τρομοκρατίας":
«Τα μάτια μου ήταν πάντοτε καρφωμένα στον πρόεδρο Αλ Άσαντ κατά την έναρξη της Συνόδου κορυφής, όπου ήταν παρόντες πολλοί ηγέτες και βασιλιάδες. Αυτό με την ελπίδα να τον πλησιάσω και να του σφίξω το χέρι. Όταν προσπάθησα να το κάνω, με είδε και κατάλαβε , απομακρυνόμενος και γυρίζοντας μου την πλάτη.
Εκείνη την εποχή γέλασα και είπα μεγαλοφώνως στα αγγλικά: "Αυτό δεν επιτρέπεται!".
Παρόλο που πολλοί αρχηγοί κρατών με άκουσαν, ο Αλ Άσαντ με αγόησε παντελώς. Όταν η Σύνοδος κορυφής πλησίαζε στο τέλος της, ρώτησα τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ "Είδες τι έκανε σ' εμένα ο Άσαντ;" κι ο Mubarak μου απάντησε "Είναι ο γιος του πατέρα του"».
Το σχετικό βίντεο από εκείνη τη σκηνή που διαδραματίστηκε στη Σύνοδο του Παρισιού, παρακάτω... η εικόνα μιλάει... κραυγάζει!
«Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία»
Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου
"Θα απελευθερώσουμε και το τελευταίο εκατοστό Συριακής Πατρίδας..."
Mπασαρ Αλ Ασαντ