Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Παρασκευη 18 Οκτωβριου 2019



ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ!
Με αφορμή την αποζημίωση 100.000 που υποχρεούται να καταβάλει η αληταρία του "Ράδιο Αρβύλα" σε καρκινοπαθή που χλεύαζαν, ένα καταπληκτικό σχόλιο :
Χτυπάνε το χιούμορ μας. Μετά από αυτό τι άλλο θα κάνει η πολιτική ορθότητα; Μήπως θα μας απαγορεύσει να πετάμε φρούτα σε νάνους ή να σβερκώνουμε τον μουγγό του χωριού;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν έχετε κέφι δείτε τι συμβαίνει με την εξυπηρέτηση των συνδρομητών στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας: εν προκειμένω στή Vodafone .
Απο τις 1 Οκτωβρίου ως σήμερα δεν έχω σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ σπίτι μου και δεν είναι παρά μια ασήμαντη βλάβη που την έχω εντοπίσει σε ένα καλώδιο του ΟΤΕ εξωτερικό στον τοίχο και τους έχω ενημερώσει εξ αρχής .
7 με 17 είχαν δώσει τελική ημερομηνία επιδιόρθωσης της βλάβης . Σήμερα μου είπαν για τις 25 .
Και αυτό γιατι οι εταιρίες κινητής αν συμβεί βλάβη στό δίκτυο απευθύνονται στον ΟΤΕ για να λύσει το πρόβλημα .
Αυτός με τη σειρά του τα έχει δωσει σε υπεργολάβους που πληρώνονται προφανως φτηνά και δεν έρχονται ποτε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν το 2020 επανεκλεγεί ο Τραμπ τότε θα επέλθει η διάλυση του ΝΑΤΟ! «Συντριπτικό» επιχείρημα του Τζο Μπάιντεν κατά του αντιπάλου του. Στην Ελλάδα, ως...δημοκράτες πρέπει να...αντισταθούμε σε νέα νίκη του Τραμπ! Βεβαίως! Διότι αν διαλύσει το ΝΑΤΟ, μας αφαιρεί το δικαίωμα να πληρώνουμε με τη ζηλευτή μας συνέπεια το 2% του ΑΕΠ! Ωιμέ!!!
Σχολιο.- ..Με τον Τράμπ "θα διαλυθεί το ΝΑΤΟ";;; Αμάν, και τι θα απογίνουμε χωρίς τους ιπτάμενους Δολοφόνους του;;;;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός Στρατός, κυρίαρχος, έφτασε μέχρι τα Σύνορα τις Τουρκίας!
Είχαμε εκδηλώσει αυτήν την αισιοδοξία από την αρχή όταν κάποιοι φορούσαν αδικαιολόγητα μαύρες πλερέζες. Θελαν μόνιμη κατοχή από τους Τούρκους.
Η Συρίας σημαία για πρώτη φορά μετά από χρόνια στην πύλη των συνόρων με την Τουρκία στο Ain al Arab




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΔΩ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός μπήκε στο Αΐν αλ Αράμπ, δηλαδή στο Κομπανί.
Και ο λαός, Κούρδοι και Άραβες τον υποδέχονται με χαρά.
Έχει ήδη μπει στη Ράκκα και στο Καμισλί.
Οι Τούρκοι μπαίνουν σε ήσσονος σημασίας χωριά και καίνε και διώχνουν. Το σχέδιο του εποικισμού με ισλαμιστές μάλλον δεν πάει τόσο καλά.
---
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι αλλού γι' αλλού.
Οι Ρώσοι ΔΕΝ μπήκαν στο Αΐν αλ Αράμπ.Συνοδεύουν, όμως, εμφανώς τον Συριακό στρατό.
¨Ενας αγώνας δρόμου Τουρκίας - Συρίας, για να καλυφθεί το κενό που αφήνουν SDF (Κούρδοι) και Αμερικάνοι.
---
ΚΙ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ή ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ...
Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, «για εμένα δεν είναι αρνητική εξέλιξη να μπουν οι δυνάμεις του καθεστώτος (σ.σ.: του Άσαντ) στη Μανμπίτζ, αφού στην πραγματικότητα είναι δικά τους εδάφη. Αυτό που για εμένα έχει σημασία είναι να φύγουν από εκεί οι τρομοκρατικές οργανώσεις (σ.σ.: εννοεί τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPG) . Εγώ είπα στον Πούτιν «αν εσείς απομακρύνετε τους τρομοκράτες, τότε εσείς να κάνετε όλη την επιχείρηση». Για το Κομπάνι ο Τραμπ μου είπε «μην το χτυπήσετε». Του είπαμε ότι απλά το έχουμε περικυκλώσει. Δεν ενδιαφερόμαστε σοβαρά για το κέντρο του Κομπάνι».
Ο Ερντογάν συμπλήρωσε ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας απλώς ενεπλάκησαν σε μια επιχείρηση στα περίχωρα του Κομπάνι, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επέμβασης σε περίπτωση που υπάρξουν διαφορετικές εξελίξεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνουν πολλοί και κράζουν τον Τραμπ για τις δηλώσεις του «ΗΠΑ και Ιταλια είναι συμμαχοι από τον καιρο της αρχαιας Ρωμης». Η αλήθεια όμως είναι αλλού : "Δυστυχώς το πρόβλημα είναι αρκετά βαθύτερο και δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στις παρακρούσεις του Τραμπ. Τους λόγους κάθε πολιτικού τους γράφουν ειδικοί "σύμβουλοι", ο πολιτικός τις περισσότερες φορές ανακαλύπτει το κείμενο τη στιγμή που το αναφωνεί (το βίντεο δείχνει ότι ο Τραμπ διαβάζει αυτά που λέει). Αυτοί οι σύμβουλοι, "ψαλιδόκωλοι" όπως λέει και ο Καζατζάκης, έχουν βγάλει τουλάχιστον το δημοτικό και ξέρουν φυσικά τι ήταν οι ΗΠΑ την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Γράφοντας τέτοιες ανοησίες μας δείχνουν διάφορες αλήθειες του σημερινού κόσμου μας. Πρώτον ότι δεν τους καίγεται καρφί για τον μέσο πολίτη που θα τις ακούσει, είναι ον υποδεέστερο και αδαές και θα φάει ότι του σερβίρουνε. Δεύτερον ότι δεν έχουν πλέον καμία σημασία η αλήθεια, το ψέμα, η υπόσχεση, η προδοσία, η δικαιοσύνη, ο λόγος τιμής, η ηθική, η ανηθικότητα κτλπ όλα είναι στο ίδια επίπεδο, αποστεωμένα από το νόημά τους και άρα όλα είναι αδιάφορα. Συνεπώς ο κάθε λόγος μπορεί να είναι ένα επιπλέον παραλήρημα, κανένα πρόβλημα. Εν τω μεταξύ ξεριζώνονται λαοί και χάνουν τις ζωές τους χιλιάδες κατατρεγμένοι επειδή απλά και ανθρώπινα εμπιστεύτηκαν κάτι τέτοιους στο όνομα της κοινής ηθικής και λογικής."
Σχολιο.- αυτό που εννοεί είναι το ότι οι ΗΠΑ στηρίχθηκαν στον (ελληνο) ρωμαϊκό πολιτισμό στο Δίκαιο, νόμους, δημοκρατία κλπ;
Σχολιο.- Πιστεύεται ότι το θέμα είναι ότι δεν είναι δεινός ομιλητής; ένα κείμενο διαβάζει που του δώσανε, δεν κάνει κάποιο τιτάνιο έργο. Δεν θα μπορούσε αυτό το κείμενο να γραφεί όπως πολύ απλά και σαφώς το λέτε; ή μήπως επίτηδες παίζουνε με τις έννοιες;
Ας ακούσουμε το απόσμασμα στην αρχή του βίντεο, δεν λέει "US-Italy ties go back to Ancient Rome "; Μετά πλέκει βέβαια το εγκώμιο της Ρώμης αλλά ευθύς εξαρχής έχει βάλει ύπουλα το πλαίσιο ανάλυσης για τα υπόλοιπα που θα πει. "Οι δεσμοί των ΗΠΑ και της Ιταλίας πηγάζουν από την αρχαία Ρώμη". Μήπως μετά διευκρινίζει ότι εννοώ με αυτό ότι η ΗΠΑ, που δημιουργήθηκαν σαν κράτος και έθνος πολύ αργότερα από την Ρώμη, δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που ήρθαν εμπνευσμένοι από τις αξίες της αρχαίας ρώμης και όλα τα τραλαλά; Είναι τυχαίο, είναι αδεξιότητα; εγώ είμαι πεπεισμένος για το αντίθετο γιατί οι "έντεχνες" ασάφειες στο λόγο είναι ένα από τα βασικά όπλα στην εποχή μας.
Τότε γιατί δεν τα λέει έτσι όπως τα λέτε εσείς; Δηλαδή η ΗΠΑ δημιουργήθηκαν χάριν των ευρωπαίων μεταναστών οι οποίοι έχουν βασική κληρονομιά την ρωμαϊκή αυτοκρατορία (και τραβώντας τη συνεπαγωγή λίγο παραπέρα ) που εμπνεύστηκε από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Αλλά τον βολεύει να κάνει ένα άλμα κάποιων αιώνων, να εφεύρει μία οντότητα που δεν υπήρχε την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και να την βάλει απέναντι και στο ίδιο επίπεδο με αυτήν. Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια όπως ότι περνάμε σε σιωπή την εξολόθρευση των αυτόχθονων λαών της Αμερικής. Όπως ότι η Αμερική έχει και αυτή χιλιόχρονη ιστορία κτλπ. Αυτή είναι η κουτοπονηριά του λόγου του Τραμπ, όποιος θέλει ας πέφτει στον λάκκο που επιδιώκει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παραμύθι σας περί τυπώματος δραχμής στην Μόσχα και άρνησης των Ρώσων κτλ κτλ δεν στέκει ούτε σε παιδιά του δημοτικού κκ Παπαχελά, Στουρνάρα, Βαρβιτσιώτη, Μπάμπη Παπαδημητρίου και λοιποί ευρωλιγούρηδες. Ο λαός μας ψήφισε όχι στο "πάση θυσία στο ευρώ" στις 5 Ιούλη του '15. Το τι έγινε μετά το γνωρίζουμε όλοι....
Σχολιο.- Κι οι 17 ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης κι αντίστασης του ηγέρπη Αλέκση;;;;;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συμφωνία για το " Brexit" έχει πολλές παραμέτρους, υπάρχουν πιο ειδικοί, oπως ο Κ. Ράπτης, για την ανάλυση της.
Πάντως γέλασα πολυ με τα δύο " μεγαλα" ζητήματα που αναδεικνύουν τα πρωινά ραδιόφωνα:
- το θα γίνει με τα δήθεν " πτυχία" των ιδιωτικών κολλεγίων που δήθεν συνδέονται με αγγλικά πανεπιστήμια;
- τώρα που το " Σίτυ" θα είναι εκτός ΕΕ ... Να η μεγάλη ευκαιρία για να γίνει ο Πειραιάς κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας!!!!
Για γέλια και για κλάματα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαρίζουν τον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Κοσμά (Ελληνικό) στον Λάτση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!
Του χαρισαν τσάμπα το καλύτερο οικόπεδο της χώρας. Ξέπλυναν πολιτικά βαφτίζοντας λιμάνι με το όνομα δοσίλογου της Κατοχής. Τώρα και αυτό...
Γιατί δεν προτείνουν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τον Λάτση για πρόεδρο της Δημοκρατίας να τελειώνουμε;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπήκα να γραφτώ στο iSyriza με το όνομα Παναγιώτης Λαφαζάνης και το σύστημα με πέταξε στη σελίδα του Νομισματικού Μουσείου.
Σχολιο.- Μπες στο myND με ονομα Κ. Μπογδανος και θα σε παραπεμψει στην ΚΥΠ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η φρίκη του πολέμου: Το παιδί από το Κουρδιστάν που χτυπηθηκε από βομβα λευκου φωσφωρου και που η κραυγή για τη μάνα του κάλυψε τα πάντα
17/10/2019
Ο πόλεμος δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, έλεγε ένα παλιό σύνθημα. Ο πόλεμος είναι φρίκη.
Στις εικόνες που βλέπουμε από τον πόλεμο αστραπή που κήρυξε η Τουρκία ενάντια των Κούρδων μετά το πράσινο φως των “συμμάχων” των Κούρδων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συνήθως οι σκληρές εικόνες δε φαίνονται.
Όμως τα θύματα του πολέμου είναι πραγματικά, δεν είναι εικόνες απλά εντυπωσιακές. Υποφέρουν, βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται. Οικογένειες ξεκληρίζονται ή φεύγουν από τις πατρογονικές τους εστίες. Παιδιά πεθαίνουν.
Στο βίντεο που ανέρτησε ο Σουηδός φωτορεπόρτερ Niclas Hammarstrom που βρίσκεται στη Συρία, ένα παιδι προσπαθεί να καταλάβει τι του έχει συμβεί. Το σώμα του είναι γεμάτο εγκαύματα. Είναι από επίθεση με χημικά; Το παιδί πονά. Ουρλιάζει ζητώντας τη μάνα του ενώ όσοι είναι δίπλα του προσπαθούν να το καθησυχάσουν. Όμως δε μπορούν. Η κραυγή για τη μάνα του καλύπτει τα πάντα.
Δείτε το βίντεο:
http://agonaskritis.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%86%cf%81%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8c-%ce%b2/?fbclid=IwAR21owbm9ZMtMeiUKgzCekZR_ZrciZ6-S9Xesfzaa3MkkWouOc8q49G_-Xk




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραδίο Αρβύλα: Σατίρισαν καρκινοπαθή και καλούνται να πληρώσουν 100.000 ευρώ
Παρασκευή 18 Οκτώβριος 2019 | 03:40
Η δημοφιλής εκπομπή Ράδιο Αρβύλα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 100.000 ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη, ο οποίος είναι καρκινοπαθής.
Όπως σχολίασε ο Κώστας Παπαδάκης στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε» οι παρουσιαστές της εκπομπής σατίρισαν τη χροιά της φωνής του πρόεδρου. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και o κ. Κενανίδης κατηγόρησαν τους παρουσιαστές για σεξισμό και ομοφοβική συμπεριφορά μετά την προβολή του συγκεκριμένου αποσπάσματος.
Ο δικηγόρος του Απόστολου Κενανίδη αποκάλυψε την έκβαση της δίκης: «Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κύριο Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν».
Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Ανταλλάχθηκαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της. Δυστυχώς ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής. Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση Έλληνα Δημάρχου για το δημόσιο θηλασμό – Δείτε τι αναφέρεται
Παρασκευή 18 Οκτώβριος 2019 | 03:18
Επιτελους καποιος λεει τα σωστα πραματα. Αυτο  προκάλεσε η απόφαση του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παναγιώτη Τσακύρη σε σχέση με αίτημα της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Αντιδήμαρχος απέρριψε αίτημα χρήσης του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης καθώς και του φουαγιέ του κτηρίου σε περίπτωση βροχής για εκδήλωση ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού στα πλαίσια του 10ου Πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού.
Όπως γραπτώς απάντησε σε σχετικό αίτημα «θεωρούμε πως ο δημόσιος θηλασμός είναι ό,τι πιο προσωπικό και ιερό υπάρχει και δεν δύναται να εκτίθεται σε δημόσια θέα»! Και κατέληξε στην απάντηση του: «Ως εκ τούτου δε θεωρεί η Αντιδημαρχία πως μια τέτοια κίνηση προάγει πολιτισμό»!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις• είναι πολύ ομιλητικός και δεν χρειάζεται καν τις ερωτήσεις)
Ευριπίδης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 μερες απεργια πεινας για την χωρις κατηγορια κρατηση της Παλαιστινιας φυλακισμενης και η υγεια της επιδεινωνεται σε ενα κελι υγρο με κατσαριδες και 4 καμερες να την παρακολουθουν
Η υγεία της φυλακισμένης Παλαιστινίας-Ιορδανης επιδεινώνεται
16 Οκτωβρίου 2019
Η υγεία της Ιορδανης-Παλαιστίνιας κρατούμενης στο Ισραήλ,  Heba al-Labadi, η οποία έχει απεργια πείνα για 23 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διοικητική κράτησή της, έχει επιδεινωθεί, δήλωσε σήμερα η Επιτροπή Κρατουμένων και Εκκρεμουσών.
Ο δικηγόρος της επιτροπής, ο οποίος επισκέφθηκε την Labadi χθες στη φυλακή της Jalama, δήλωσε ότι η κρατούμενη έχει χάσει βάρος και πάσχει από δυσκολία στην ομιλία, ζάλη, ακανόνιστο καρδιακό παλμό και δυσκολία στην αναπνοή.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ θα ξεκινήσει την εκπαίδευση των στρατιωτικών μονάδων του στρατού του Εκουαδόρ
16 Σεπτεμβρίου 2019



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας με συγχωρέσει ο κάθε σχετιζόμενος με την Εθνική μας Άμυνα: τι να τους κάνω τους "Παρμενίωνες" (που πάντοτε κρίνονται "απολύτως επιτυχείς"), όταν βλέπω ότι η χώρα μου αλώνεται καθημερινά και κάθε ώρα από ανεξέλεγκτους λαθρομεταναστες εισβολείς;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άραβας αναλυτής:Ο στόχος της Τουρκίας στη Συρία είναι όπως στην Κύπρο
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
Οκτώβριος 17, 2019. 08:24
Αυτό που σχεδιάζει ο Ερντογάν και το καθεστώς του είναι να στρέψει την προσοχή από τον πραγματικό στόχο του συγκεκαλυμμένου σεναρίου και να δαμάσει την αραβική και διεθνή κοινή γνώμη για την τουρκική κατοχή της βόρεια Συρίας, γράφει ο Ιορδανός  πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Μουάφακ Μαχαντίν.
Κάποιοι διαβάζουν την ερμηνεία της τουρκικής επιθετικότητας στη βόρεια Συρία, με την ψευδεπίγραφη εξήγηση της Τουρκίας - αποφεύγοντας τους πραγματικούς λόγους της εθνοκάθαρσης και της λεηλασίας των πόρων της Συρίας, των ισχυρισμών περί της απειλής που θέτει το PKK έναντι στην Τουρκία.
Από την ίδρυση αυτού το κόμματος, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η εικαζόμενη απειλή υπήρξε στην Τουρκία, όχι έξω από τα σύνορά της, και ο μεγαλύτερος χορηγός της τρομοκρατίας ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η επικίνδυνη πτυχή της τουρκικής πολιτικής είναι τα σκοτεινά όνειρα της κατάληψης ολόκληρης της βόρειας και ανατολικής Συρίας, συμπεριλαμβανομένης του Χαλεπίου, καθώς και του βορειοδυτικού Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Μοσούλης, όπου αναφέρεται στο τουρκικό γεωγραφικό κέντρο   ως αραβική περιοχή της Τουρκίας. Για πολλά χρόνια η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει τη Μοσούλη ως μέρος του Ιράκ.
Υπό το πρίσμα των προαναφερθέντων, ο Ερντογάν και το καθεστώς του, σκοπεύουν να αποτρέψουν την προσοχή από αυτόν τον πραγματικό στόχο με την ιστορία του μυστικού σεναρίου και να διαστρεβλώσουν την αραβική και διεθνή κοινή γνώμη για την τουρκική κατοχή της συριακής επικράτειας, ένα προοίμιο για τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού προτεκτοράτου όπως συνέβη στη βόρεια Κύπρο.
Το καλοκαίρι του 1974, η Τουρκία εισέβαλε στη βόρειο Κύπρο επικαλούμενη ψευδείς ισχυρισμούς ότι η εισβολή (επιχείρηση ειρήνης σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ) δεν θα διαρκούσε παρά μερικές εβδομάδες ή ακόμη μήνες, γιατί η Τουρκία δεν είχε φιλοδοξίες για την Κύπρο.
Τότε, οι τουρκικές δυνάμεις που κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της Κύπρου κήρυξαν την Κατοχή ως δημοκρατία στο όνομα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.
Παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται από καμία χώρα του κόσμου, η Τουρκία έπαψε να μιλάει για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί και το μεταμόρφωσε σε τετελεσμένο γεγονός.
Η Τουρκία τώρα στη βόρεια Συρία χρησιμοποιεί το Ισλάμ ως πρόσχημα και ιδεολογία για τον ρατσιστικό επεκτατισμό της.
Είναι βέβαιο, ότι η Άγκυρα και το Τελ Αβίβ συντονίζονται από κοινού να εφαρμόσουν στην περιοχή και στην Αραβική Ανατολή,  μια κοινή στρατηγική (Μεγάλο Ισραήλ και Μεγάλη Τουρκία),  το πρώτο μέσω του σεναρίου της συνομοσπονδίας των περιφερειακών καντονιών και η δεύτερη μέσω του  οθωμανικού σεναρίου.
Το καθεστώς του Ερντογάν προσπαθεί στα συριακά εδάφη,  που καταλαμβάνουν οι δυνάμεις του και οι μισθοφόροι (οι αποκαλούμενοι ως συριακή αντιπολίτευση) να τα μεταβάλει σε κρατίδια,  τα οποία  θα κυβερνούν οι Τούρκοι ηγέτες και υπό τη σημαία της Τουρκίας.
Από την άλλη πλευρά, ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοί του, που νίκησαν την οθωμανική σιωνιστική ιμπεριαλιστική συνωμοσία με φωτιά και σίδερο, θα καταφέρουν να νικήσουν τους Τούρκους εισβολείς και να σπρώξουν τον Ερντογάν στην μοίρα του Αντνάν Μεντερές*.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεροκάματο τρόμου για έναν οδηγό ταξί
 Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 13:37
Ένας νεαρός μετανάστης εμφανίστηκε σαν πελάτης στο Μετρό του Αγίου Δημητρίου και κατά την διάρκεια της διαδρομής προσπάθησε να ληστέψει ταξιτζή με την απειλή μαχαιριού.
Ο οδηγός αντιστάθηκε και τραυματίστηκε αλλά παρόλα αυτά είχε το κουράγιο να κυνηγήσει τον δράστη που του είχε πάρει τις εισπράξεις της βραδιάς. Τελικά ο μετανάστης, Αλγερινής καταγωγής, κατάφερε να διαφύγει ενώ ο οδηγός ταξί ελάχιστα λεπτά μετά την επίθεση που είχε δεχτεί ειδοποίησε την αστυνομία. Περιπολικά της Άμεσης Δράσης έσπευσαν στην περιοχή και έκαναν αναζητήσεις έχοντας την περιγραφή του δράστη. Γύρω στις 4.00 το πρωί τον εντόπισαν και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.
Ο Αλγερινός όμως, με τα χαρακτηριστικά μαλλιά και τα άσπρα ρούχα, αντιστάθηκε και πάλι μέχρι οι αστυνομικοί να καταφέρουν να του περάσουν χειροπέδες. Στα χέρια του κρατούσε το μαχαίρι με το οποίο νωρίτερα είχε απειλήσει τον οδηγό ταξί ενώ τα ρούχα του ήταν γεμάτα αίματα. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε κάνει και άλλες επιθέσεις με παρόμοιο τρόπο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στο ΣτΕ ιδιοκτήτες καταστημάτων για να μην εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος
 Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 12:31
Λίγες ημέρες μετά την υιοθέτηση του αντικαπνιστικού νόμου στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Το ΠΑΣΚΕΔΙ, -το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης-, που αριθμεί περί τα 35.000 μέλη, σχεδιάζει να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας ουσιαστικά τη μερική εφαρμογή του νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Όπως ξεκαθαρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου, Νίκη Κωνσταντίνου, οι προτάσεις και τα αιτήματα δεν αφορούν τα εστιατόρια, για τα οποία θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμόζεται καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά τα καφέ, τα μπαρ και τα αργιλάδικα.
«Ζητάμε εξαίρεση κάποιων χώρων από την ολική απαγόρευση, συγκεκριμένων χώρων που θα δηλωθούν και θα πληρούν τις προδιαγραφές, ώστε να μπορούν οι πελάτες μας καπνιστές να απολαύσουν και αυτοί τις υπηρεσίες μας. Δεν γίνεται σε εμάς που ανοίξαμε επιχειρήσεις πριν από 10-15 χρόνια να αλλάζουν τόσο δραματικά οι όροι εργασίας και να μην αποζημιωθούμε. Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να δώσει 200.000-300.000 ευρώ για να κάνει μια επιχείρηση και τελικά επιχειρήσεις που είναι 'παίρνω και φεύγω' το προϊόν να συνεχίσουν να δουλεύουν κι εμείς να κλείσουμε. Υπάρχουν καταναλωτές καπνιστές οι οποίοι δεν πρόκειται να κόψουν το τσιγάρο επειδή δεν τους αφήνουν στον δικό μας χώρο να καπνίζουν, απλά δεν θα τον επισκεφτούν. Οι επιχειρηματίες θα κλείσουν; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Κωνσταντίνου και προσθέτει ότι ο κύκλος εργασιών διευρύνεται από καπνιστές. «Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα, η κατανάλωση στα δικά μας τα μαγαζιά γίνεται συνήθως από τους καπνιστές πελάτες μας. Εμάς ποιος θα μας αποζημιώσει; Τα αργιλάδικα που πήραν άδειες από τους δήμους συγκεκριμένα να λειτουργούν με αυτό το προϊόν τι θα κάνουν;» αναρωτιέται η ίδια.
Η πρόταση του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι να δημιουργηθούν χώροι με υαλοπετάσματα μέσα στα καφέ και στα μπαρ όπου θα μπορούν να καπνίζουν όσοι το επιθυμούν. «Το προϊόν (τα τσιγάρα) πωλείται νόμιμα. Προτείνουμε υαλοπετάσματα που απομονώνουν τον χώρο των καπνιστών μη εξαρτημένης σχέσης εργασίας, δηλαδή δεν θα μπαίνουν μέσα οι υπάλληλοί μας. Να πηγαίνουν δηλαδή σε έναν προστατευμένο χώρο που θα πληροί και τις αισθητικές προδιαγραφές και τις κλιματολογικές, δεν μπορεί να παγώνουν οι καπνιστές, ούτε να είναι όρθιοι στα πεζοδρόμια στοιβαγμένοι, το πεζοδρόμιο είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Εμείς θέλουμε οι πελάτες μας να είναι μέσα στο μαγαζί μας, χωρίς να έχουν επαφή ούτε με τους εργαζομένους, ούτε με τους καπνιστές. Και θα πρέπει να γίνει και σωστή μελέτη εγκατάστασης συστήματος εξαερισμού» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα χρειαζόταν περίπου μία εβδομάδα στα καταστήματα για να προσαρμοστούν και το κόστος δεν θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό. «Ο μη καπνιστής να μη γίνει παθητικός καπνιστής, αλλά δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων που θα μείνουν στον δρόμο τι θα τους κάνουμε; Θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις» προειδοποιεί η πρόεδρος του Σωματείου και προσθέτει: «Είμαι κατά του καπνίσματος, αλλά είμαι υπέρ του να μείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία».
Ακόμη μία πρόταση του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι η διάκριση καταστημάτων καπνιζόντων ή μη. «Το ΠΑΣΚΕΔΙ προτείνει την ενεργοποίηση της δυνατότητας επιλογής από το κατάστημα για λειτουργία ως κατάστημα καπνιζόντων ή μη καπνιζόντων, κάτω από όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που θα οριστούν για κάθε περίπτωση. Κατόπιν των μηνυμάτων που εισπράττουμε από τα 40.000 μέλη καταστήματα του Σωματείου, καθώς και από τα 17 συναπτά χρόνια που βρισκόμαστε δίπλα στον κλάδο της εστίασης και της διασκέδασης, κρίνουμε απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αυτή η διάκριση, ώστε αφενός η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου να υλοποιηθεί με ομαλό τρόπο, αφετέρου τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να παραμείνουν σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες διασκέδασης σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε κατηγορίας (καπνιζόντων ή μη). Όπως τονίζεται και στο σχετικό υπόμνημα που έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας, η εν λόγω διάκριση αναμένεται να φέρει ισορροπία στον κλάδο σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου, θέτοντας ένα ακόμα πιο σαφές πλαίσιο λειτουργίας με ακόμα μεγαλύτερες επιλογές και ξεκάθαρους κανόνες για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο στην ιστοσελίδα του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΑΜΠΑΤ.-- Μετά από έντονες αντιδράσεις, ο Μαροκινός βασιλιάς Μοχάμεντ Ε' έδωσε χάρη στην 28χρονη δημοσιογράφο Χαζάρ Ραϊσούνι, που είχε καταδικαστεί σε πολύμηνη φυλάκιση για «παράνομη άμβλωση» και «σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου». Η απόφαση του βασιλιά του Μαρόκου να δώσει χάρη στην Ραϊσούνι, τον αρραβωνιαστικό της και την ιατρική ομάδα που κατηγορείται ότι την βοήθησε να κάνει άμβλωση, έγινε δεκτή με ικανοποίηση, αναζωπυρώνοντας ωστόσο την έντονη συζήτηση στη χώρα για τις ατομικές ελευθερίες.