Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Σαββατο 19 Οκτωβριου 2019



'Μπορεί αυτά που κάνει η Νέα Δημοκρατία με την ναυμαχία της Σαλαμίνας να είναι μια κιτσαρια και μισή,αλλά αυτή η αυτοπεποίθηση τόσων αριστερών ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν κάτι το δευτερεύον ιστορικά είναι αποδεικτικό της αμάθειας και της σύγχυσης όπου ζούμε.Αν η έκβαση της μάχης αυτής ήταν διαφορετική,δεν θα είχε υπάρξει ούτε αθηναϊκή δημοκρατία,ούτε χρυσός αιώνας,ούτε Ακρόπολη,ούτε ανάδυση της αρχαίας τραγωδίας ούτε τίποτε από όλα αυτά.Ειμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω την αξία του Περσικού και ιρανικού πολιτισμού του πέμπτου αιώνα προ Χριστού,ούτε συμφωνώ με ορισμένους ιστορικούς που ταυτίζουν συλλήβδην την Ανατολή με την βαρβαρότητα.Σε κάθε περίπτωση όμως,μιλώντας με όρους εναλλακτικής Ιστορίας,μια εξέλιξη που θα συνέδεε το ατομο- πρόσωπο και την αξία του με τον δήμο και τις συλλογικές αρχές διακυβέρνησης δεν θα είχε προωθηθεί,ενώ θα κυριαρχούσαν οι δεσποτικές και ετερονομα κοινοτικές αξίες.Αυτο αναμφισβήτητα θα ήταν αρνητικό για την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού,παρόλο που αυτός δεν στηρίζεται αποκλειστικά στις δυτικές αξιες- και ευτυχώς.Το να μην κατανοούμε την σημασία αυτής της καμπής που ήταν οι ελληνομηδικοι πόλεμοι είναι σοβαρό πρόβλημα ιστορικής και πολιτιστικής παιδείας.Δεν έχει σχέση το συγκεκριμένο γεγονός με διάφορα γελοιογραφικα που διαβάζω όπως η κάθοδος των Δωριέων ,οι Νεάντερταλ κλπ Αν δεν το καταλαβαίνουμε , είναι γιατί το γενικότερο νόημα των πραγμάτων έχει χαθεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Οκτωβρίου 1784 γεννιεται στην Άνδρο ο Θεόφιλος Καιρης, ενας φωτισμένος δασκαλος και αγωνιστης που δολοφονηθηκε, κυριολεκτικα απο το ελληνικο κρατος...
το 1802 αναχώρησε στο εξωτερικό για σπουδές φιλοσοφίας: Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1811, διετέλεσε επί ένα χρόνο διευθυντής της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και στη συνέχεια δίδαξε στη σχολή των Κυδωνιών μαθηματικά και φιλοσοφία. Το 1819 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία κι έλαβε μέρος στην Επανάσταση του '21. Πολέμησε, τραυματίστηκε και συμμετείχε στις Εθνοσυνελεύσεις ως πληρεξούσιος της Άνδρου.Το 1834 ίδρυσε ορφανοτροφείο στην Άνδρο για τα ορφανά του Αγώνα.
Οι ανατρεπτικές θεωριες του προκάλεσαν την αντίδραση της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Καΐρης καθαιρέθηκε από κληρικός και φυλακίστηκε. Το 1842 αποφυλακίστηκε και απελάθηκε από την Ελλάδα.. Μετά την ψήφιση του Συντάγματος του 1844, που προστάτευε την ελευθερία της συνείδησης, επανήλθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Άνδρο.
Οι καταγγελίες για τη διδασκαλία του δεν σταμάτησαν τα επόμενα χρόνια και τον Δεκέμβριο του 1852 καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο Σύρου σε φυλάκιση δύο ετών για προσηλυτισμό. Η φωτισμένη αγόρευση του διαπρεπούς νομικού Νικολάου Σαριπόλου, θεμελιωτή του δημοσίου δικαίου στην Ελλάδα, και η προφητική του προειδοποίηση, ότι όποια καταδίκη του Καΐρη θα σήμαινε βέβαιο θάνατο, δεν ίσχυσε για να αποτρέψει τη μισαλλοδοξία των διωκτών του, αλλά και του δικαστηρίου.
Ο Θεόφιλος Καΐρης οδηγήθηκε στα Λαζαρέτα της Σύρας, όπου στις 13 Ιανουαρίου 1853 άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο κελί του, σε ηλικία 69 ετών. Τάφηκε έξω από την Ερμούπολη χωρίς θρησκευτική τελετή και χωρίς να επιτρέψουν στον αδελφό του Δημήτριο να είναι παρών στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Η ειρωνεία της "τύχης": εννέα ημέρες μετά το θάνατό του εκδικάσθηκε στον Άρειο Πάγο αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου της Σύρου. Τελικά, ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την απόφαση, κηρύσσοντάς τον αθώο. Ηταν πολυ αργα, φυσικα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν βοηθάς ούτε τον μικρό τόπο σου, ούτε την πατρίδα μας, συνεργαζόμενος με όλους αυτούς που την εξοντώνουν.
Ισως η φιλοδοξία να εμποδίζει την καθαρή ματιά.
Δες τί γίνεται στην Σάμο. Τα είδα με τα μάτια μου. Αύριο θα το δούνε και τα δικά σου παιδιά, έξω ή μέσα και στο δικό σου σπίτι.
Δεν είναι συνεργασία αυτό, μα κάτι πολύ κακό...
Παράτα τις γραβάτες, συλλογίσου τον τόπο που ζεις κι όσους μιλάνε την κοινή μας γλώσσα, όσους έχουν αναφορές κοινές σε ιδεώδη και ζωή της Ελλάδας.
Μην γίνεσαι ένα με δαύτους.
Η ιστορία γρήγορα αλλάζει...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




15 Οκτ 2019
Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: "Είχαμε εξέγερση μεταναστών, επιχείρησαν επέλαση με ξύλα και πέτρες..."

Για εξέγερση μεταναστών και προσφύγων το βράδυ της Δευτέρας στη Σάμο έκανε λόγο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος αναφερόμενος στα άγρια επεισόδια με τους 11 τραυματίες ανάμεσα σε Σύριους και Αφγανούς.
«Μιλάμε για εξέγερση που κατεστάλη ειρηνικά δεδομένων των συνθηκών και αφού είχαν προηγηθεί συμπλοκές στο κέντρο της πόλης» είπε ο κ. Στάντζος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.
Εξιστορώντας τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου είπε: «Αρχικά υπήρξε συμπλοκή με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου. Αργότερα αυτό μεταφέρθηκε εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στη συνέχεια επιχείρησαν νεαροί με τον ανάλογο εξοπλισμό να κατέβουν στην πόλη με ξύλα και πέτρες στα χέρια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απώθησαν μια-δυό φορές και μετά έβαλαν τη φωτιά. Ήταν κομμάτι σεναρίου που ξετυλίχθηκε».
«Ζούμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απαιτούμε να φύγει όλος αυτός ο πληθυσμός από το νησί» πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι από τους περίπου 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο το 28% είναι Σύριοι, το 28% Αφγανοί και οι άλλοι από διάφορες εθνικότητες.
Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία «να μην υπάρχει αντιστοίχιση του πολέμου της Τουρκίας στη Συρία σε τοπικό επίπεδο».
Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί το πρωί της Τρίτης ο κ. Στάντζος είπε ότι «έχουν καεί οι σκηνές για περίπου 700 άτομα. Αυτές οι σκηνές έχουν στηθεί μέσα σε δασική έκταση. Υπάρχουν εστίες ανεξέλεγκτες για να ζεσταθούν ή να παρασκευάσουν το φαγητό τους. Αν είχαμε ισχυρούς ανέμους θα είχαμε άλλου είδους τραγωδία. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που είναι καμμένο στο ΚΥΤ και του άτυπου κέντρου έξω από το επίσημο ΚΥΤ που είναι γεμάτο σκηνές».
Ο κ. Στάντζος, όπως αποκάλυψε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τρίτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος του είπε ότι «θα πάρει άμεσα ικανό αριθμό» ατόμων από το νησί. «Η λύση είναι απεγκλωβισμός και δημιουργία ενός κλειστού κέντρου. Μέχρι το τέλος του έτους έχω την πληροφόρηση ότι θα είναι έτοιμο» πρόσθεσε ο δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου.
Υπενθυμίζεται ότι από τα επεισόδια το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας τραυματίστηκαν συνολικά 11 άτομα, 3 από αιχμηρό αντικείμενο και 8 που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση μισους από τους antifa, στα γραφεια του ΕΠΑΜ Γαλατσιου-Λαμπρινης που εγραψαν το ονομα τους με μπλε γραμματα στην προσοψη των γραφειων. Τουλάχιστον εσείς μας υπογράψατε κιόλας.Μια επισήμανση μονάχα,όπως λέει και μια ψυχή ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία,είναι νοοτροπία!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καλά δεν ντρέπεστε;» -Ξέσπασμα της Ακρίτα στις αντιδράσεις μετά την απόφαση Λιγνάδη για την Ελένη Παπαδάκη
Δίνει το όνομα της σε Σκηνή του REX
19|10|2019 | 09:18
Η Ελενα Ακρίτα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ξέσπασαν για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη να δώσει το όνομα της Ελένης Παπαδάκη στο ισόγειο του REX.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα. «Το οφείλουμε στη μέγιστη ηθοποιό, την αδικημένη από την καλλιτεχνική ιστορία», ανέφερε μιλώντας για την Ελένη Παπαδάκη ο κ. Λιγνάδης. Ομως, η απόφασή του αυτή προκάλεσε απρόσμενες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ο ΣΕΗ έκανε λόγο για «απαράδεκτη» απόφαση του Εθνικού Θεάτρου, με πολιτικά και όχι καλλιτεχνικά κριτήρια και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απόφαση του Λιγνάδη
«Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ονομάσει μια από τις σκηνές του, που βρίσκεται στο κτίριό του στην οδό Πανεπιστημίου, σε σκηνή Ελένη Παπαδάκη.
Γιατί το Εθνικό θέατρο επιλέγει, ανάμεσα στους δεκάδες μεγάλους ηθοποιούς στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου την Ελένη Παπαδάκη, που παρότι ταλαντούχα καλλιτέχνιδα αποτελεί ως τις μέρες μας μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα; Προφανώς τα κριτήρια δεν είναι καλλιτεχνικά, αλλά πολιτικά. Μέσα από τη δραματική κατάληξη της Ελένης Παπαδάκη – που αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν είχε την έγκριση του ΕΑΜ, αλλά ήταν εντελώς έξω από τις προθέσεις και την πολιτική του- επιδιώκει να συντηρεί και να αναπαράγει μια ζοφερή, δολοφονική εικόνα για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αντιστρέφοντας ολοσχερώς την πραγματικότητα.
Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ αμέτρητοι αγωνιστές έδωσαν με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση την ψυχή και το αίμα τους, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν, για να απελευθερωθεί αυτός ο τόπος από τους φασίστες κατακτητές και τους εγχώριους συνεργάτες τους. Ανάμεσά τους πολλοί καλλιτέχνες και ηθοποιοί, όπως ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Μάνος Κατράκης, ο Τζαβαλάς Καρούσος, η Ασπασία Παπαθανασίου, ο Μίμης Φωτόπουλος, η Ολυμπία Παπαδούκα, η Αλέκα Παϊζη, η Καλή Καλό και πολλοί άλλοι. Σ’ όλους αυτούς θα άξιζε πραγματικά μια επιβράβευση για το τεράστιο ψυχικό σθένος και το ηθικό μεγαλείο τους, κι ας μην, ποτέ στη ζωή τους, να επιζήτησαν τιμές. Δεν το περιμένουμε βέβαια αυτό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την προσκείμενή της διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου, καθώς η πολιτική τους βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα που όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες υπηρέτησαν. Απαιτούμε όμως να σταματήσουν να προκαλούν αμαυρώνοντας τη μνήμη όλων αυτών των λαϊκών αγωνιστών και μάλιστα στη σκηνή του Θεάτρου Ρεξ, του θεάτρου – σημείο αναφοράς και σύμβολο για την αντιστασιακή δράση των ηθοποιών του ΕΑΜ και των εκατοντάδων καλλιτεχνών που συσπείρωνε στις γραμμές του.
Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου».

Ακρίτα: Καλά δεν ντρέπεστε;
Η αντίδραση του ΣΕΗ προκάλεσε το ξέσπασμα της Ελενας Ακρίτα, που κατακεραύνωσε το σωματείο των ηθοποιών για τη στάση που υιοθέτησε μετά την απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη να δοθεί το όνομα της Ελένης Παπαδάκη σε σκηνή του REX.
«Καλά δεν ντρέπεστε; Είστε ηθοποιοί και υπογράφετε διαμαρτυρία για να μην δοθεί το όνομά της τεράστιας Ελένης Παπαδάκη σε σκηνή του Εθνικού Θεάτρου; Έχετε ιδέα πόσο τεράστια θεατρίνα υπήρξε; Πόσο πολεμήθηκε, πόση ζήλεια, φθόνο και μίσος αντιμετώπισε στη σύντομη ζωή της; Θα τιμηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από μια πολιτεία που άργησε τόσο να την αναγνωρίσει; Κι όλα αυτά τα κάνετε γιατί πολιτικά η Παπαδάκη ήταν δεξιά και δεν την γουστάρουμε; Κι είστε ηθοποιοί; Ντροπή!», έγραψε η κ. Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ποια ήταν η Ελένη Παπαδάκη
Η Ελένη Παπαδάκη υπήρξε μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, που διέπρεψε σε ποικίλους ρόλους.
Γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1908 στην Αθήνα από εύπορη οικογένεια. Ήταν εγγονή του καθηγητή Πανεπιστημίου Στυλιανού Κωνσταντινίδη. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και ολοκλήρωσε σπουδές Φιλολογίας, τις οποίες και συμπλήρωσε με σπουδές φωνητικής, μουσικής και πιάνου, στο Ελληνικόν Ωδείον Αθηνών.
Στα 17 της πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης του Σπύρου Μελά, το 1925 και οι κριτικοί είχαν χαρακτηρίσει τότε αυτή την παρουσία της ως αποκάλυψη, σύμφωνα με τη wikipedia.
Την περίοδο της Κατοχής, η Παπαδάκη κατηγορήθηκε για δωσιλογισμό, δηλαδή σχέσεις με Γερμανούς αξιωματικούς αλλά και για σχέση με τον δωσίλογο πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη, κατηγορία που διατυπώθηκε και από τις δεξιές εφημερίδες, όπως η Έφοδος και το Ελληνικό Αίμα, όπου γράφηκε μεταξύ άλλων ότι «ο Ράλλης (..) εδώρισε στο γεροντικό του έρωτα μια ζώνη από πλατίνα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων (..) ενώ ο λαός πεθαίνει από την πείνα». Το Μάρτιο του 1944 ο διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Θεόδωρος Συναδινός, με αφορμή απεργία των συναδέλφων της, προειδοποίησε την Παπαδάκη «για τη συμπεριφορά της απέναντι στους συναδέλφους της και το ρόλο που έπαιζε δίπλα στον Ι. Ράλλη». Τελικά υπήρξαν συλλήψεις εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου και μια εκτέλεση, ενώ η ίδια ανανέωσε το συμβόλαιο της με καλύτερους όρους, κάτι που ενέτεινε τις αντιθέσεις.
Στην Απελευθέρωση διαγράφηκε για δωσιλογισμό μαζί με άλλους εφτά  ηθοποιούς από το σωματείο των Ηθοποιών (με προεδρείο τους Αιμίλιο Βεάκη, Θόδωρο Μορίδη, Σπύρο Πατρίκιο, Χρήστο Τσαγανέα, Παναγιώτη Καραβουσάνο) ενώ κυκλοφόρησε λίστα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Απελευθερωτής όπου την περιλάμβανε στη λίστα ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, τελικά όμως η ποινή της διαγραφής από το σωματείο, δεν εφαρμόστηκε.
Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στα Δεκεμβριανά, συνελήφθη από μέλη της πολιτοφυλακής Γαλατσίου-Πατησίων, στις 21 Δεκεμβρίου 1944 στο σπίτι του γραμματέα του ΕΑΜ Θεάτρου, Δημήτρη Μυράτ όπου είχε καταφύγει. Πέρασε από Λαϊκό Δικαστήριο και εκτελέστηκε στα διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ από ομάδα υπό τον Καπετάνιο Ορέστη της Εθνικής Πολιτοφυλακής.
Αμέσως μετά την εκτέλεση, σύμφωνα τα μέλη του ΕΛΑΣ, ο Καπετάνιος του Α’ ΣΣ του ΕΛΑΣ Σπύρος Κωτσάκης (Νέστορας) είχε δώσει εντολή στον ΕΛΑΣίτη λοχαγό και διαμερισματάρχη Νίκο Ανδρικίδη για τον έλεγχο της ομάδας του Ορέστη, οι οποίοι αφού συνελήφθησαν παραδέχθηκαν ενώπιον λαϊκού δικαστηρίου του ΕΑΜ πως ενήργησαν κατ’ εντολή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι υπαίτιοι της δολοφονίας όπως ο Καπετάν Ορέστης της Εθνικής Πολιτοφυλακής καταδικάστηκαν σε θάνατο από ΕΑΜικό Λαϊκό στρατοδικείο και εκτελέστηκαν δημόσια στην πλατεία Κολιάτσου. Το 1945 ο Νίκος Ανδρικίδης παραπέμφθηκε σε κακουργιοδικείο κατηγορούμενος για την εκτέλεση των εκτελεστών της Παπαδάκη και καταδικάστηκε ισόβια. Ο φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης Βλάσης Μακαρωνάς εκτελέστηκε το 1948.
Παράλληλα η οικογένεια της θα υποβάλλει μήνυση ενάντια των ηθοποιών που στήριξαν το ΕΑΜ. Ενώ έγινε ένοπλη επίθεση εναντίον του ηθοποιού και πρόεδρου του Σωματείου των ηθοποιών, Σπύρου Πατρίκιου το 1945.
Στις 26 Ιανουαρίου 1945 ανευρέθηκε η σορός της στα διυλιστήρια της Ούλεν και μετά από δύο ημέρες έγινε μεγαλοπρεπής κηδεία στην οποία ο θάνατος της Παπαδάκη θρηνήθηκε ως εθνική απώλεια. Τότε ο Α. Σικελιανός έγραψε τους στίχους:
Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα που η λεπίδα του φονιά άστραψε
κι΄ όλος ο θεός της Τραγωδίας εφάνει.
Μνήσθητι Κύριε: για την ώρα που άξαφνα, κι οι εννιά αδελφές εσκύψαν
να της βάλλουνε των αιώνων το στεφάνι.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης αναγνώρισε ως υπερβασία την εκτέλεση της Παπαδάκη και την καταδίκασε, ενώ για τη Ελληνική αλλά και την Βρετανική κοινή γνώμη η εκτέλεση αυτή μαζί με άλλες, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταστροφή της εναντίον του ΕΑΜ.
Ο Μάνος Ελευθερίου το 2006 έγραψε το μυθιστόρημα η γυναίκα που πέθανε δύο φορές βασισμένο στη ζωή της Παπαδάκη. Ενώ το Εθνικό Θέατρο ανέβασε την παράσταση Για την Ελένη το 2016. Ο Πολύβιος Μαρσάν έγραψε την βιογραφία της Ελένη Παπαδάκη - Μια φωτεινή θεατρική πορεία με απροσδόκητο τέλος.
Η Ελένη Παπαδάκη, στα 36 της χρόνια, εκτελέστηκε κατά τα Δεκεμβριανά, στα διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ.

Σχολιο.- Η πλαστογράφηση της ιστορίας έχει γίνει θεσμός για την κυρίαρχη ιδεολογία. Χρησιμοποιήθηκε δε στο έπακρο για να διατηρείται επί μισό σχεδόν αιώνα στην εξουσία η παράταξη, που είχε συνθηκολογήσει με τον ξένο κατακτητή, μεταμορφωμένη σε αρχάγγελο του “καλού” και τιμωρό των “κακών” αντιπάλων της, που είχαν διαλέξει το δρόμο της Εθνικής Αντίστασης, δηλαδή το δρόμο της τιμής.
Κεντρικός άξονας της παραχαραγμένης Ιστορίας κυριάρχησε ο μύθος των “ωμοτήτων” μονομερών οπωσδήποτε, που σήμαινε ότι οι μεν αντάρτες (του βουνού και των πόλεων) σκότωναν από σαδισμό και μίσος αθώες υπάρξεις, όπως οι ναζί, οι συνεργάτες και πληροφοριοδότες τους, τα δε Τάγματα Ασφαλείας, οι Σούρληδες και “λοιπαί εθνικαί οργανώσεις” (που είχαν στρατολογηθεί και μισθωθεί από τις χιτλερικές αρχές κατοχής) έδειχναν όλο τον προσήκοντα σεβασμό στους κανόνες του πολέμου και το διεθνή νόμο…
Κορυφαία περίπτωση “ακροτήτων” υπήρξε η εκτέλεση στα Δεκεμβριανά της πραγματικά μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη. Ήταν ένα ειδεχθές έγκλημα, φαινομενικά χωρίς νόημα, που θα έμενε στίγμα ανεξίτηλο, όχι μόνο για τους δράστες, αλλά και για την παράταξη που τους στέγαζε.
Φυσικά, η εθνικόφρων Δεξιά δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ουρανόπεμπτη ευκαιρία. Η εντατική αξιοποίηση του φόνου της Ελένης Παπαδάκη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, απέδοσε, περισσότερο από κάθε τι άλλο, πλούσιους πολιτικούς καρπούς. Οι ταλαντευόμενοι και οι καιροσκόποι βρήκαν την εύλογη δικαιολογία για να μπουν στη στρούγκα της Δεξιάς. Τίμιες συνειδήσεις στην Αγγλία, Γαλλία, Αμερική, ακόμη βουλευτές και εφημερίδες, που σφυροκοπούσαν τον Τσώρτσιλ και υπεράσπιζαν με σθένος τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, άρχισαν να κλονίζονται ή να μεταστρέφονται. Στις κρίσιμες εκείνες ώρες, ο θάνατος της Παπαδάκη ήταν ένα είδος χαριστικής βολής για την ελληνική αριστερά και μια ηθική δικαίωση των αναποδογυρισμένων αξιών....
Βέβαια, κυρία Ακρίτα μου, η Παπαδάκη ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ επειδή ήταν δεξιά, όπως υποστηρίζετε, εκτελέστηκε επειδή συνεργάσθηκε με τους Ναζί και πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μ. Βρεταννίας. Εκτέλεση που καταδικάστηκε ΑΜΕΣΑ από το ΚΚΕ και τον Ζαχαριάδη! Καταδικάστηκε γιατί νομικά καμία γυναίκα συνεργάτης των κατακτητών, ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ιταλία, δεν εκτελέστηκε. Διαπομπεύτηκαν από τον κόσμο, που τις κούρεψε με την ψιλή, αλλά δεν εκτελέστηκαν.
Τεράστιο λάθος του ΕΑΜ η εκτέλεση της, οι εκτελεστές της τιμωρήθηκαν με δημόσια εκτέλεση και αυτοί, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την κρατούσα τότε ΔΕΞΙΑ να εκμεταλλευτεί για «ίδιον όφελος» το γεγονός, τονίζοντας τις ωμότητες του ΕΑΜ την εποχή εκείνη.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην εκτέλεση της Παπαδάκη. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το λαϊκό δικαστήριο που αποφάσισε την εκτέλεση δεν εξέδωσε καταδικαστική απόφαση με το αιτιολογικό ότι «η Παπαδάκη ήταν ΔΕΞΙΑ». Την εξέδωσε για τους λόγους που παραπάνω ανέφερα. Αν είχε αδιάσειστες μαρτυρίες για αυτό ή όχι, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. Υποθέτω, μόνον, ότι οι μαρτυρίες εκλαμβάνονται σαν αδιάσειστες ή μη αδιάσειστες ανάλογα με τις πολιτικές αποκλίσεις του καθενός.
Τέλος, αυτό που επίσης γνωρίζω είναι ότι το ΚΚΕ, δια στόματος Ζαχαριάδη ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ την εκτέλεση και τιμώρησε τους δράστες!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ μισό εκατομμύριο Καταλανοί κατέβηκαν στους δρόμους σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο συγκλονιστικές κινητοποιήσεις στην ιστορία της Βαρκελώνης, η ισπανική αστυνομία θυμήθηκε τα χρόνια του φρανκισμού και επιδόθηκε σε όργιο βίας, ακόμη και σε βάρος αναπήρων.
Τις εντολές τις δίνει ο πρωθυπουργός Σάντσεθ. Αυτός ο αιματοβαμμένος αλητάμπουρας, με την υψωμένη γροθιά.
Γιατί είναι σοσιαλιστής ο ξευτιλισμένος. Ανήκει στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο μοιραίος άνθρωπος που έβαλε τη χώρα μας στα μνημόνια. Ο ΓΑΠ.
Και στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανήκει αυτός ο εγκληματίας. Αυτό που την τελευταία σύνοδό του τίμησε με την παρουσία του ένας άλλος Έλληνας μνημονιακός κοινωνικός δολοφόνος. Ο Τσίπρας. Κολλητάρι του αλητάμπουρα Σάντσεθ. Μαζί οικοδομούν τη νέα Ευρώπη της προόδου και της... βαρβαρότητας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Με «πραξικόπημα» ο Πατούλης έδωσε το πράσινο φως στον ΧΥΤΥ Γραμματικού" είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του συριζαίικου TVXS. Και διαβάζοντας το κείμενο, φτάνω και στην τελευταία πρόταση, κάτω-κάτω:
"Η λειτουργία του Γραμματικού ψηφίστηκε τελικά από τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις (Πατούλη – Δούρου)".
Με μια σειρά εφημερίδες και σάιτ να έχουν αυτή τη σύμπραξη ως τίτλο στο σχετικό ρεπορτάζ τους.
Κι όσο θυμάμαι διάφορα τσόλια που χαρακτήριζαν "δεξιούς" όσους αρνούμασταν να επιλέξουμε μεταξύ Πατούλη και Δούρου, επιμένοντας στην ψήφο στην Αριστερά και απορρίπτοντας και στον δεύτερο γύρο την επιλογή μεταξύ των δύο νεκροθαφτών του περιβάλλοντος στην Αττική!
ΥΓ: Η λέξη "τσόλια" μπήκε συνειδητά. Όχι φυσικά για να χαρακτηρίσει τον κόσμο που ψήφισε τη νεκροθάφτρια, αλλά εκείνους που μας έλεγαν πως ανοίγουμε τον δρόμο στον Πατούλη για να καταστρέψει το περιβάλλον!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσπάθωσε η άλλη, η δεξια μακεδονομάχα, αυτή που θα καταλάμβανε τα Σκόπια, αλλά όπως όλοι οι όμοιοί της ούτε μια διαδήλωση δεν τολμάει να κάνει μπροστά στις αλλεπάλληλες προσβολές από τον Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος δεν κάνει πλακίτσα. Ουτε φυσικα συζηταει για εξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Ξεσπάθωσε και χαρακτήρισε προδότη τον Τσίπρα για τις Πρέσπες, στο αεροπλανο, αυτή που γλείφει τις μπότες του ΝΑΤΟ που επέβαλε τις Πρέσπες.
Κι από κοντά, πήρε φόρα και η Αχτσιόγλου, αυτή με το 50%+1 για τις απεργίες, με τα ΜΑΤ που μακέλευαν απολυμένες εργαζόμενες, με την κυριακάτικη εργασία των κοριτσιών στα καταστήματα και άλλες ανάλογες προστυχιές, και χαρακτήρισε τη μακεδονομάχα, συνεργάτιδα της Χρυσής Αυγής.
Μια μέρα αφότου οι συριζαίοι συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Το βραβείο αναισχυντίας και υποκρισίας μισό-μισό στις δύο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι το γελοίο καθεστώς της μνημονιακής σαπίλας που έχει τσαλαπατήσει κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας για να βολέψει τα ισχυρά ντόπια και ξένα συμφέροντα, γελοιοποιεί την ιστορία, δεν σημαίνει ότι θα συμμεριστώ την απαξίωση της αντίστασης των Ελληνων στην περσική εισβολή πριν από 25 αιωνες.
Από μικρός έχω μάθει να σέβομαι κάθε αγώνα για την ελευθερία. Και μάλιστα όταν ο αγώνας αυτός διεξάγεται από λίγους έναντι πολλών.
Έτσι έγινα αριστερός και παραμένω αριστερός.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθε ο αλλος ο αντρας μου από πίσω μου ενώ ειχα ακουμπήσει στον πάγκο της κουζίνας με ελαφρως τουρλωμένο κώλο και διάβαζα ένα σάιτ κι αντί να με χουφτώσει μου πήρε τον καφέ και έφυγε....
Σχολιο.- Άτυχη Αλέκα μου δεν έπεσες σε καλά χέρια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειρωνεια ειναι οταν το ΑΤΜ σε χρεωνει 3 ευρω για να παρεις τα δικα σου λεφτα , αλλα σε προειδοποιει να καλυψεις το pin για να μην σε ληστεψουν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άλλος ειχε βγαλει ταπερ με Κουνουπιδι να φαει στη δουλεια και εμεις ψαχναμε 2 ωρες που ηταν κρυμμενο πτωμα σε πληρη αποσυνθεση….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/10/2019
Απίστευτη συμμετοχή στην γενική απεργία και τις πορείες στην Βαρκελώνη
Ζωντανή εικόνα – φωτογραφίες & videos
Έχει παραλύσει η πόλη από την σημερινή γενική απεργία με τις μεγάλες πορείες από όλες τις γύρω περιοχές της Καταλονίας να έχουν φτάσει στην Βαρκελώνη. Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα.
Σήμερα είναι η πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων, ενάντια στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και τις ποινές φυλάκισης που επέβαλε στα ηγετικά στελέχη του δημοψηφίσματος του 2017, σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της από την Ισπανία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τον παραδοσιακό αδαή δεξιό ψηφοφόρο( όχι..με στελεχη δέεεν)..τον κατανοείς...πασχίζεις να του φανερωσεις τα "κρυμμένα".Το συριζαύγουλο που στηρίζει ΝΑΤΟ-Ε Ε-ΗΠΑ...το σιχαίνεσαι ένα σύμπαν σιχασιά.Γιατί πουλάει.."αριστεριλίκι..δικαιωματισμό...αλληλεγγύη"...σ'αυτούς πού'στειλε με την στήριξή του τα νύχια του θανάτου.Ότι τοξικότερο πολιτικά...τα ζαιοφιδάυγουλα....
Σχολιο.- Ο πόλεμος κάποια στιγμή θα τελειώσει
Η ζημιά του θα μείνει για πάντα
#παιδί_πολέμου
Σχολιο.- το αρχιδι που στις προτασεις του για το ...συνεδριο, μιλαει για συνεκμεταλλευση του αιγαιου με τους τουρκους-επικαλουμενο κ' τον μικη- ,τι το λες;
 η απορια μου ειναι αν ειναι δρομολογημενη αυτη η ενεργεια κ' αν αποσκοπει σε συγκεκριμενη εξελιξη. μιλαω για το συνεδριο που αφορα κλειστες ομαδες.
Σχολιο.- το συριζα ουτε τον πιστεψα ποτε ουτε τον εζησα. Τον θεωρουσα ανεκαθεν δουρειο ιππο που αργα ή γρηγορα θα εφθανε στη τωρινη του φαση. Ειχα και κατι δειγματα απο στελεχη του. Στις ιστορικες και πολιτικες εξελιξεις δεν υπαρχει ξαφνικο, συμπτωματικο και τυχαιο. Το καθε τι προετοιμαζεται κυοφορειται κι εκδηλωνεται. Και το συγκεκριμενο γεγονος την ιδια πορεια ακολουθει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και γιατί είπαμε δεν θέλετε να δουλεύετε ως το βράδυ και τα Σάββατα;
Αννα Διαμαντοπουλου, Σημιτικια υπουργος του σημιτικου νεοφιλελε πασοκ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορισμενα πραγματα να τα βαζουμε στη θεση τους...
- σε μια πασιγνωστη περιοχη της Ευρωπης, την αυτονομη περιοχη της Καταλωνιας, η πλειοψηφια των πολιτων (ιδιας εθνοτητας) ζητα την αναεξαρτησια της
- το κρατος -μελος της ΕΕ των "λαων" - Ισπανια οχι μονο αρνειται να σεβαστει τη θεληση, συλλαμβανει εκλεγενους ηγετες αυτης της περιοχης (προεδρο βουλης, υπουργους κλπ) και τους καταδικαζει σε δεκαδες χρονια φυλακη...
- ο λαος της Καταλωνιας προχωρα σε απεργια που νεκρωνει τα παντα, πανω απο 500.000 ειναι σταθερα στους δρομους και συγκρουονται, η Ισπανια στελνει ειδικες δυναμεις και πολιτοφυλακη.
Αυτη ειναι μια ψυχρη περιγραφη της καταστασης ΕΚΕΙ!
Στην υπολοιπη Ευρωπη και γενικως στον "πολιτισμενο κοσμο" δεν τρεχει τιποτα (ε ρε ναταν η Βενεζουελα...), τα καναλια δεν ξερουν τιποτα. Στην Ελλαδα τα αστικα κομματα δεν ξερουν τιποτα, τα καναλια ασχολουνται με αλλα.
Η αριστερα παρακολουθει αμηχανη (ως ενα βαθμο δικαιολογημενα). Αυτο που δεν δικαιολογειται ειναι η σιωπη στην καταφωρη παραβιαση στοιχειωδων δικαιωματων, στη σιδερενια φτερνα που επιβαλλεται. Συλληψεις εκλεγμενων, καταστολη...μια ανακοινωση,κατι; Υπαρχουν αρχες που ισχυουν σε καθε περιπτωση!
υ.γ.  στην Ισπανια κυβερνηση δεν ειναι η δεξια... Οι "σοσιαλιστες" ειναι! Γι αυτο στους τοιχους των γιδοκυνηγων τιψηφισατακηδων δεν βλεπετε τιποτα. Αλλωστε, με την ΕΕ των λαων ειναι οι ανθρωποι...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραίες οι φωτό με τον Άρη με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας, ωραίες κι αυτές με την είσοδο των τμημάτων της μεραρχίας του ΕΛΑΣ, ακόμα πιο ωραίο να θυμόμαστε τι είπε ο Άρης στον ιστορικό του λόγο, πως οριοθετεί μια λέξη που σήμερα συνειδητά επιχειρείται από καποια αναρχικα τσουτσεκια της αμερικανικης πρεσβειας να ταυτιστεί με τον εθνικισμό και τον φασισμό!
Υ.γ. τρέμω στην σκέψη...
"Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;(...)
...Όταν είταν εδώ ο κατακτητής, αυτοί θέλανε τότε την τάξη. Εμείς θέλαμε την αταξία για να κάνουμε ανυπόφορη τη ζωή του κατακτητή. Τώρα αυτοί θέλουνε την αταξία. Μα εμείς θέλουμε την τάξη. Αυτοί είναι οι οργανωτές του εμφυλίου πολέμου για να εκμεταλλεύονται το λαό μας"




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κικιλιας. «Αν σωσουμε το ένα παιδι θα θελουν και τα αλλα»
Δεν ειχαν κανενα προβλημα να σωζουν τη μια τραπεζα μετα την άλλη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Joker στο δικό μας Γκόθαμ Σίτι
ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 16:54

Το Joker δεν είναι πια μόνο μια ταινία. Όταν στις δυο βδομάδες προβολής του στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 450.000 εισιτήρια. Όταν από στόμα σε στόμα μεταδίδεται η πληροφορία πως στις κινηματογραφικές αίθουσες κάτι συμβαίνει, δημιουργώντας ουρές στα ταμεία. Όταν στις ΗΠΑ το FBI στέλνει πράκτορες στις προβολές για να ελέγξουν την κατάσταση, μην τυχόν οι νεαροί θεατές προσπαθήσουν να μιμηθούν τα όσα βλέπουν στην οθόνη. Όταν, όταν…, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ένα κινηματογραφικό έργο αλλά με ένα πολιτικό και κοινωνικό γεγονός.
Επανέρχεται μια παλιά αξία. Οι αίθουσες γίνονται προάγγελοι των γεγονότων! Ή έστω αποτυπώνουν μια ρέουσα υπόγεια αναζήτηση και προσδοκία!
Μέσα εκεί, με κεντρικό ανακλαστή την οθόνη, γίνεται η επικοινωνία χιλιάδων θεατών που σταδιακά παύουν να είναι θεατές και γίνονται, κατά έναν τρόπο, συμμέτοχοι, ή και συνένοχοι. Μια επικοινωνία προϋπόθεση πολλών άλλων.
Υπάρχει μια σκηνή στην αρχή της ταινίας, όπου ο Άρθουρ αναφέρει στους συναδέλφους του ότι του πήραν την ταμπέλα κάποια αλητάκια και εν συνεχεία τον ξυλοκόπησαν χάριν παιχνιδιού, σχολιάζοντας πως εκεί έξω γίνεται πόλεμος, και πως το σύστημα είναι μια εξόντωση. Εκείνη τη στιγμή έχεις την αίσθηση πως ανοίγοντας την πόρτα και βγαίνοντας στο δρόμο βρίσκεσαι μέσα στη δίνη ενός πολέμου. Καθένας απέναντι, δίπλα, μπροστά σου είναι εν δυνάμει εχθρός. Όχι ένας υπόγειος αλλά ένας εν εξελίξει πόλεμος.
Και εν τω μεταξύ, ούτε μπορείς να τον κλείσεις απέξω. Είναι παρόν και στο στενό σου χώρο, επαγγελματικό και οικογενειακό, όπως διαπιστώνει με φρίκη εν συνεχεία ο Τζόκερ. Ο κόσμος του είναι ο δικός μας κόσμος, ο σύγχρονος καπιταλισμός.
Και δεν υπάρχει ασφαλές καταφύγιο.
Στην πραγματικότητα μέσα στην υπερβολή και το συμπυκνωμένο χρόνο μιας ταινίας περιέχεται το παρόν μας και κάποια από τα στοιχεία του μέλλοντος μας.
Καθόμαστε σ’ ένα βαρέλι με μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί. Ποιός θα ανάψει τη φλόγα και πότε, είναι ένα ενδιαφέρον αλλά και αφελές ερώτημα. Η φλόγα μπορεί να ανάψει οποιαδήποτε στιγμή με οποιαδήποτε αφορμή. Οι αιτίες είναι συσσωρευμένες. 
Φυσικά οι εκρηκτικές ύλες που συσσωρεύονται όταν πυροδοτηθούν καταστρέφουν  ανεξέλεγκτα, ανθρώπους, οικοδομές, φύση, σε μια δραματική αλληλουχία η οποία καταντάει να μην έχει σκοπό και δημιουργική δυνατότητα. Το τοπίο φλέγεται αδιακρίτως. Όπως στο τέλος της ταινίας. Αλλά, ωστόσο, αναγνωρίζει τους ήρωές του και τους αντιπάλους του. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να βρει τη συνέχεια στο παραμύθι. Ένα ακόμα αδιέξοδο; Μια ακόμη τυφλή έκρηξη; Οι ερωτήσεις τίθενται και καλούμαστε να βρούμε και να δώσουμε απαντήσεις στο παρόν. 
Στο οποίο παρόν επικρατεί ο φόβος, η απογοήτευση μέχρι απελπισίας, η απόγνωση του αδιέξοδου, η ασφυξία μιας σάλας όπου είμαστε μαζεμένοι όλοι και η οποία δηλητηριάζεται σταδιακά και κάποιοι το καταλαβαίνουν αλλά οι περισσότεροι συνηθίζουν σιγά-σιγά το δηλητήριο και διατάζουν τους ανησυχούντες να κάνουν ησυχία για να ακούσουν τον ομιλητή. Αλλά το δηλητήριο διοχετεύεται και το συμπτώματα ασφυξίας πολλαπλασιάζονται. Η ζάλη μπορεί να τους σκοτώσει, μπορεί και να τους εξεγείρει. Προς το παρόν τους ναρκώνει. Κι αν δεν θέλουν να πεθάνουν δηλητηριασμένοι, αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσουν πως χρειάζεται να μιμηθούν εκείνους τους ανήσυχους που κάνουν φασαρία. 
Βιώνουμε τις εποχές μια αφασίας αλλά που είναι ταυτόχρονα εποχές του αναγκαίου αναστοχασμού. Όταν οι θόρυβοι έχουν κοπάσει στους δρόμους, τα επείγοντα καθήκοντα δεν καταδιώκουν τους επαναστατημένους και τους ανήσυχους, η αδράνεια ωθεί σε περισυλλογή και εξαγωγή συμπερασμάτων, μη δε και αυτοκριτική, όπου νέες δυνάμεις ψάχνουν τους τρόπους να βγουν στο προσκήνιο,
Οι εποχές κάνουν στάση για να σκεφτούν και να ανασυνταχθούν, αδιαφορώντας για τα θύματα αυτής της “ειρήνης”. Για τις παραιτήσεις, την απελπισία, τις αυτομολίες, την τρέλα και τις αυτοκτονίες…
Προς το παρόν, αυτά. Αλλά, όπως δείχνουν οι ποικίλες αίθουσες, οι προετοιμασίες γίνονται κάπου εκεί πίσω. Και μερικές φορές, όπως έχει αποδείξει το παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, ανάμεσα σ’ αυτό που προφητεύει η οθόνη και σ’ αυτό που ακολουθεί στην πραγματικότητα η απόσταση μπορεί να είναι ούτε καν ένας δρόμος ή μια κλειστή πόρτα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τη διάρκεια μίας ληστείας, ο ληστής φώναξε: "Μείνετε ακίνητοι. Τα λεφτά ανήκουν στο κράτος. Η ζωή ανήκει σε εσάς."
Όλοι κάθισαν ήρεμοι. Αυτό λέγεται:
"ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ",
αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι, ο νέος ληστής είπε στο παλιό ληστή: "Ας μετρήσουμε τα λεφτα".
Ο παλιός ληστής του απάντησε: "Μην είσαι χαζός. Είναι πολλά λεφτά θα μας πάρει ώρα να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις, θα μας πούνε πόσα κλέψαμε."
Αυτό λέγεται:
"ΕΜΠΕΙΡΙΑ"
Και σήμερα η εμπειρία είναι πιο σημαντική απο τα διπλώματα.
Όταν έφυγαν οι ληστές, στη τράπεζα ο διευθυντής είπε στον προϊστάμενο να καλέσει την αστυνομία γρήγορα. Ο προϊστάμενος του απάντησε: "Περίμενε. Ας πάρουμε 10 εκ. απο τη τράπεζα εμείς και ας τα προσθέσουμε στα άλλα 50 που έχουμε καταχραστεί απο τη τράπεζα"
Αυτό λέγεται:
"ΚΟΛΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΜΑ"
Να μετατρέπεις μια άσχημη κατάσταση προς όφελος σου.
Ο προϊστάμενος είπε: "θα ηταν ωραία να είχαμε μια ληστεία κάθε μήνα".
Αυτό λέγεται:
"ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΡΕΜΑΡΑ".
Η προσωπική ευτυχία είναι πιο σημαντική απο την δουλειά.
Την επόμενη μέρα οι ειδήσεις ανέφεραν πως απο τη τράπεζα κλάπηκαν 80 εκ. Οι ληστές μέτρησαν τα λεφτά όμως και είχαν κλέψει μόνο 20 εκ. Και εκνευρίστηκαν γιατί αυτοί ρίσκαραν τις ζωές τους για 20 εκ.. ενώ ο διευθυντής με το προϊστάμενο έκλεψαν 60 εκ. Μάλλον είναι καλύτερο να είσαι μορφωμένος παρά ενας κλέφτης.
Αυτό λέγεται:
"Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ"
Ο προϊστάμενος ήταν χαρούμενος γιατί ότι δήλωσε στη ληστεία, καλύφθηκε από την ασφάλεια και το κράτος.
Αυτό λέγεται:
"ΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ"
Οπότε.. Ποιοί είναι οι "πραγματικοί" κλέφτες?
Ο Κλέψας του Κλέψαντος ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το σύνθημα του Μαουρίσιο Μάκρι "Θα το γυρίζουμε" (Lo damos vuelta), φαίνεται αδύνατο. Ούτε ένας εμπειρογνώμονας από τους δώδεκα που μίλησε με την Página/12 δεν βλέπει πιθανότητες μιας ανατροπής ή να είναι απαραίτητος ένας δεύτερος γύρος.

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
Προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή: Οι δημοσκοπήσεις είναι αποκαρδιωτικές για τον Μάκρι

Η εφημερίδα Página/12 της Αργεντινής συμβουλεύτηκε δώδεκα ειδικούς στις δημοσκοπήσεις και κανείς δεν βλέπει την παραμικρή πιθανότητα ο πρόεδρος Μάκρι να φτάσει στο δεύτερο γύρο.
Το σύνθημα του Μαουρίσιο Μάκρι "Θα το γυρίζουμε" (Lo damos vuelta), φαίνεται αδύνατο. Ούτε ένας εμπειρογνώμονας από τους δώδεκα που μίλησε με την Página/12 δεν βλέπει πιθανότητες μιας ανατροπής ή να είναι απαραίτητος ένας δεύτερος γύρος. Η ομόφωνη άποψη είναι ότι η περιοδεία Μάκρι καταφέρνει να εξασφαλίσει μόνο την σίγουρη ψήφο, ειδικά με το φιλί στο γαλάζιο μαντήλι (*) και τις δηλώσεις για το εμπόριο ναρκωτικών ή την ποινική νομοθεσία. Ως εκ τούτου, η διαφορά τείνει να αυξηθεί, όχι να μειωθεί, με τη χώρα στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής.

O Hugo Haime είναι κατηγορηματικός. «Ο Μάκρι δεν έχει καμία πιθανότητα να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Το μόνο που είναι σε εκκρεμότητα είναι το επίπεδο της διαφοράς. Οι τελευταίες γνωστές έρευνες δείχνουν ότι αυτή αυξάνεται αντί να μειώνεται».
Ο Eduardo Fidanza συμφωνεί ότι «οι πιθανότητες επανεκλογής του Μάκρι είναι πολύ χαμηλές», με δεδομένο ότι μόνο το ένα τρίτο των ψηφοφόρων είναι υπέρ του Μάκρι και δύο τρίτα κατά και οι συσπειρώσεις είναι υψηλές και για τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους.
Ο Federico Aurelio βλέπει ότι «οι εκλογικές διαφορές στις προκριματικές εκλογές σχεδόν σφραγίζουν το δρόμο, χωρίς ανάγκη δεύτερου γύρου. Οι ενέργειες της κυβέρνησης και η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης δεν αφήνουν περιθώριο για βελτίωση του ηθικού της κοινωνίας που θα ήθελε το Cambiemos».
O Raúl Timerman υποστηρίζει ότι ο δεύτερος γύρος είναι αδύνατος, γιατί δεν είναι πιθανό οι περονιστές να μην πάρουν 45%. «Ο πρόεδρος εμφανίζεται ως υποψήφιος ενώ ο Αλμπέρτο Φερνάντες κάνει συναντήσεις με συνδικάτα και επιχειρηματίες παίρνοντας κυβερνητικές αποφάσεις. Είναι ρόλοι αντιστραμμένοι».
Ο Artemio López είναι ακόμα πιο κατηγορηματικός: «Game over, Μαουρίσιο» και εκτιμά ότι στις εκλογές του Οκτώβρη ο συνδυασμός του Αλμπέρτο και της Κριστίνα Φεντάντες θα ξεπεράσει το 50%.
Ο Alfredo Serrano εκτιμά ότι ο Μάκρι έχει μη αναστρέψιμο πρόβλημα εξαιτίας της χαμηλής αξιοπιστίας του (72%) και του ότι ξυπνά πολλά αρνητικά συναισθήματα απόρριψης και απογοήτευσης. Επιπλέον ο Μάκρι έχει ένα πολιτικό πρόβλημα καθώς δεν είναι σε αρμονία με τα προοδευτικά αισθήματα της κοινωνίας της Αργεντινής σήμερα.
Η Shila Vilker, από την πλευρά της, σχολιάζει ότι η τελευταία περιοδεία του Μάκρι, με το φιλί στο γαλάζιο μαντήλι (*) και τις δηλώσεις για έλεγχο πληθυσμού και διεύρυνση του ποινικού κώδικα είναι μια προσπάθεια να κρατήσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους και να αποφύγει την διασπορά μελών, παίζοντας σε μια περιοχή όπου η κυβέρνηση νιώθει πιο άνετα.

(*) Αναφέρεται σε συμβολική χειρονομία του Μάκρι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην επαρχία Τουκουμάν, όπου φίλησε ένα γαλάζιο μαντήλι, σύμβολο του κινήματος κατά των αμβλώσεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μαντλίν Αλμπράιτ, πρωην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον,το πάλαι ποτέ «γεράκι» της αμερικανικής διπλωματίας,στεναχωριέται για τους Κούρδους -λέει- που ενώθηκαν με τον Άσσαντ και θέλει κι άλλο αμερικάνικο στρατο στη Συρία,
ενώ σε παλιότερες δηλώσεις της δεν έδινε δεκάρα για τα 500.000 παιδιά που πέθαναν στο Ιράκ μετά τις κυρώσεις που ακολούθησαν τον πόλεμο του '90 - '91 ...
(Σε συνέντευξη του 1996 στα "60 Λεπτά",αποκάλεσε τους θανάτους των μισών εκατομμυρίων ιρακινών παιδιών ένα γεγονός που "αξίζε τον κόπο")



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ !!
Η ΑΓΕΤ κατέθεσε αγωγή κατά τριών μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου και συγκεκριμένα κατά της της κ. Φαίης Τζανετουλάκου, της κ. Ιφιγένειας Ηλιοπούλου και του κ. Στέλιου Λημνιού . Τους κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση και απαιτεί να σταματήσουν να αναφέρονται στη δραστηριότητα του εργοστασίου. Ζητά από το δικαστήριο να τιμωρούνται με 1000 ευρώ, κάθε φορά που αναφέρονται στο όνομα της εταιρείας.
Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που έλαβαν σήμερα την αγωγή , τόνισαν πως έλαβαν ένα μεγάλο δώρο από την λόγω εταιρεία. Δεν είναι σαν αυτό που συνηθίζει να προσφέρει δεξιά κι αριστερά για ευνόητους λόγους. Απαιτεί να παύσουμε να μιλάμε και να ασχολούμαστε με αυτήν.
Αποτελεί μια πάγια τακτική των πολυεθνικών προς όσους τους βάζουν εμπόδια. Θα της γυρίσουμε πίσω το «δώρο», τόνισαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδού τι γράφει ο γερμανοναζιστης Holger Göldner, που εκπλήσσεται από το γεγονός οτι διαμένουν στη Γερμανία ΕΛΛΗΝΕΣ που προβάλουν το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων/επανορθώσεων. Στα εξοργιστικά και άκρως ανθελληνικά του σχόλια, ο εν λόγω θρασύτατος αν όχι και βαλτός... γερμανόναζιστης ρουφιάνος, Holger Göldner, αναρωτιέται αν θα έπρεπε μήπως να πληρώσει και η Ελλάδα αποζημιώσεις στην Τουρκία για την Κύπρο !!! και την Μικρά Ασία !!! ή για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον οποίο αναφέρει απλώς ως Αλέξανδρο... Ενδεικτικά: ....

 Ελληνική Κοινότητα Αννοβέρου
Όλοι αναφορά στο facebook σ αυτή τη δημοσίευση!!!
Προσβάλει την Ελληνική Κοινότητα Αννοβερου και χρησιμοποιεί ρητορική μίσους. Εγώ το έκανα ήδη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά η μόνη παλικαρίσια και συνεπής αντί-ΕΕ στάση σε ολόκληρη την Pax Germanica είναι το Brexit!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ως λαός έχουμε χάσει το μέτρο, έχουμε χάσει τις αξίες μας, έχουμε χάσει την ιστορία μας (κάποιοι δεν τη διδαχτήκαμε ποτέ ή με ανακρίβειες). Το 1821 έγινε μια επανάσταση από λαϊκούς ανθρώπους, από αγωνιστές, και όχι από φεουδάρχες, πλουτοκράτες και δοσίλογους.
Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, θα γιορτάζουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Ελλάδας, η οποία θα είναι οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη!
Για ποια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ρε γαμώτο;

Διακόσια χρόνια μετά. Για ποια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;
19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
https://www.epamhellas.gr/diakosia-chronia-poia-eleytheria/

Θα γιορτάσουμε εντός ολίγων μηνών τα διακόσια χρόνια της Επανάστασης του 1821.
Φτιάχτηκαν επιτροπές εκδηλώσεων, ορίστηκε επικεφαλής η κυρία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, της γκλαμουριάς και της αρπαχτής, διαλαλώντας στα πέρατα της οικουμένης το αθάνατο Αρχαίο πνεύμα της οσονούπω χρεοκοπημένης ‘’ισχυρής Ελλάδας’’.
Θα γιορτάσουμε τα διακόσια χρόνια, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, όπως λένε κάποιοι, (ΚΑΤΟΧΗ το λέω εγώ), με πενιχρά κρατικά χρήματα και χρυσοφόρους χορηγούς που θα δουν τα διακόσια χρόνια της ιστορίας μας ως ευκαιρία για προβολή των παγκόσμιων προϊόντων τους. Μια επανάληψη της εμπορευματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων και πολλών ακόμα αθλητικών διοργανώσεων.
Μεγάλη επέτειος, πολλά πάρτι, αμέτρητες φιέστες και χορηγοί…
Στις φουστανέλες τα brand names των χορηγών και αντί για κούπες με κρασί για τους αγωνιστές, αναψυκτικά zero και  light.  Στον εορτασμό, ο ηρωισμός και οι θυσίες για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα δώσουν τη θέση τους στο γκλάμουρ αλα Ντίσνεϊλαντ, στα μεγάλα λόγια των πολιτικών και στα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν κάποιον ουρανό ενώ παράλληλα θα σκοτεινιάσουν το περιεχόμενο του εορτασμού της Επανάστασης. Τα νέα ινδάλματα της νεολαίας δεν θα είναι ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης, ο Κανάρης, ο Κολοκοτρώνης, αλλά ο Άκης, ο Μπουράκ Οζτσιβίτ (Τούρκος ηθοποιός), ο Ντάνος και ο κάθε Μαϊντανός που παρουσιάζουν ως πρότυπα στα τηλεοπτικά σκουπίδια της εποχής μας.
Είναι γεγονός ότι η τηλεόραση είναι καθρέφτης της άρρωστης κοινωνίας μας.  Όταν την δύναμη των media την διαχειρίζονται λάθος άτομα, με περιορισμένες ιδέες, μηδενική ευφυΐα και μια υποκουλτούρα που περιορίζεται στα στεγανά των “σκουπιδιών” των δυτικών προτύπων, η κοινωνία οδηγείται σε πλήρη νάρκωση και αποχαύνωση.  Οδήγησαν την κοινωνία να αξιολογεί την πολιτική ,  ανάλογα με τους θεατρινισμούς και τα τηλεοπτικά σκουπίδια.
Η γιορτή που πάνε να στήσουν το 2021 δεν έχει καμία σχέση με την επανάσταση του 1821 και τα διδάγματά της.
Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος», η κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής με την ονομασία «Ελλάδα 2021», για την προετοιμασία της χώρας εν όψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Επικεφαλής της Επιτροπής  είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου, ενώ και αυτή η Επιτροπή  υπάγεται στην εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 113 του νομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος», η Επιτροπή έχει ως αποστολή την προετοιμασία της χώρας «ενόψει της επετείου συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Παλιγγενεσία, την ανάδειξη διεθνώς των αξιών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του εν γένει νεώτερου Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής ιστορίας και παράδοσης».
Παράλληλα, η κυβέρνηση επιθυμεί να πατήσει στο 1821 για να γιορτάσει την «ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας», 200 χρόνια μετά. Επισημαίνεται ότι ένας ακόμα στόχος της Επιτροπής είναι «η ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας με σκοπό την δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».
Ως λαός έχουμε  χάσει το μέτρο, έχουμε χάσει τις αξίες μας, έχουμε  χάσει την ιστορία μας (κάποιοι δεν τη διδαχτήκαμε ποτέ ή με ανακρίβειες). Το 1821 έγινε μια επανάσταση από λαϊκούς ανθρώπους, από αγωνιστές, και όχι από φεουδάρχες, πλουτοκράτες και δοσίλογους.
Αλήθεια η κυβέρνηση με την οργανωτική επιτροπή που όρισε –με επικεφαλής τη γνωστή κυρία εφοπλιστή- θα αναφερθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στους εμφύλιους πολέμους 1823-1827, στο ρόλο των εφοπλιστών(!!!) της εποχής, των κοτζαμπάσηδων, των δημογερόντων, αλλά και του κλήρου –βλέπε αποκήρυξη της επανάστασης από τον Πατριάρχη-, την δολοφονία Καποδίστρια από τους Μαυρομιχαλαίους κατόπιν διαταγής των Άγγλο-Γάλλων, της Βαυαροκρατίας, της επιχειρούμενης εξόντωσης των αγωνιστών καπεταναίων –βλ. καταδίκη Κολοκοτρώνη-, της επέλασης του Ιμπραήμ το 1825 και το τσάκισμά της με τη ρήση και προτροπή του Θ. Κολοκοτρώνη «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» , των ξενικών κομμάτων στη συνέχεια και πολλών άλλων γεγονότων εξαιρετικά διδακτικών, αλλά και ενδεικτικών ότι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους είναι περισσότερο σχήμα λόγου, παρά πραγματικότητα;
Η επιστήμη της Ιστορίας, που αποτελεί και ιστό όλων των άλλων επιστημών, καλό είναι να μην μετατρέπεται σε άθυρμα μια μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αν κόπτεται όντως η κυβέρνηση να «υπενθυμίσει» στους νεοέλληνες τα γεγονότα της επανάστασης του 1821, ας αναθέσει σε επιστήμονες Ιστορικούς, Έλληνες και ξένους, να ξεστραβώσουν το πόπολο και να αφήσει τα σόου με τις οργανωτικές των εφοπλιστών και των γκλαμουράτων στάρ.
Χορτάσαμε απ’ αυτά, άσε που τα έχουμε πληρώσει πανάκριβα στο παρελθόν…
Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, θα γιορτάζουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Ελλάδας, η οποία θα είναι οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη!
Για ποια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ρε γαμώτο;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το δίκτυο του Μετρό του Σαντιάγκο της Χιλής έγινε το θέρετρο των πρωτοφανών διαδηλώσεων που προκάλεσε η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία ξέσπασαν σε όλη την πρωτεύουσα, σταθμοί καταστράφηκαν και έκλεισαν επ' αόριστο όλοι οι σταθμοί. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή του νόμου περί εσωτερικής ασφάλειας του κράτους, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών για να δικαστούν με τις ενισχυμένες ποινές που προβλέπει αυτός ο νόμος οι συλληφθέντες.

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
Στρατιωτικός Νόμος στο Σαντιάγκο της Χιλής - έκλεισε το Μετρό της πρωτεύουσας

-Χιλιάδες νέοι μπήκαν στο Μετρό χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο
-Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων για την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου -τραυματίες και συλλήψεις.
-Αστυνομοκρατία και στρατός στους δρόμους – Κλειστό το Μετρό του Σαντιάγκο

Πριν μόλις λίγες ημέρες ο δεξιός πρόεδρος της Χιής Σεμπάστιαν Πινιέρα υπερηφανεύονταν ότι η Χιλή είναι μια “όαση” στη Λατινική Αμερική. Χθες τοη πρωτεύουσα της Χιλής παρέλυσε από ένα κύμα διαδηλώσεων που εξέπληξε τις αρχές.
Το δίκτυο του Μετρό του Σαντιάγκο της Χιλής έγινε το θέατρο των πρωτοφανών διαδηλώσεων που προκάλεσε η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία ξέσπασαν σε όλη την πρωτεύουσα, σταθμοί καταστράφηκαν και έκλεισαν επ' αόριστο όλοι οι σταθμοί. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή του νόμου περί εσωτερικής ασφάλειας του κράτους, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών για να δικαστούν με τις ενισχυμένες ποινές που προβλέπει αυτός ο νόμος οι συλληφθέντες.
Την περασμένη εβδομάδα που ανακοινώθηκε η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, χιλιάδες επιβάτες άρχισαν να πηδούν τις μπάρες χωρίς να ακυρώνουν εισιτήριο αλλά από χθες οι κινητοποιήσεις άρχισαν να μαζικοποιούνται και να αποκτούν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στους σταθμούς εκτιμώνται σε πάνω από 700.000 δολάρια και το μετρό που εξυπηρετεί 2,8 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα έκλεισε, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, γεγονός που προκάλεσε χάος στις μετακινήσεις στη Χιλιανή πρωτεύουσα.
Από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών Transantiago το 2007 – όπως μετονομάστηκε το δίκτυο συγκοινωνιών της πρωτεύουσας της Χιλής - η τιμή του εισιτηρίου έχει αυξηθεί είκοσι φορές. Πριν από 12 χρόνια αξίζει 420 pesos (0,59 δολάρια) και με την τελευταία αύξηση αυξήθηκε από 800 σε 830 (1,13 σε 1,17 δολάρια), γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες, καθώς οι μισθού δεν συμβαδίζουν με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
Σημ.μετ.
Ο βασικός μισθός στη Χιλή είναι 424 $




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέες μεγάλες διαδηλώσεις της CIA στη Βηρυττό δηθεν κατά της λιτότητας
 Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, 20:20
Νέες ογκώδεις διαδηλώσεις της CIA στους δρόμους της Βηρυττού σήμερα Σάββατο, αφού και πάλι χιλιάδες χαφιεδες της CIA κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας του Λιβάνου και άλλων μεγάλων πόλεων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, εκφράζοντας την οργή τους για την πολιτική ελίτ, την οποία κατηγορούν ότι οδηγεί τον Λίβανο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
Στο κέντρο της πρωτεύουσας το κλίμα ήταν εορταστικό, με τους χαφιεδες της CIA Δημήτρη Λιγνάδη κάθε ηλικίας να κρατούν σημαίες και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της "επανάστασης" έξω από εμπορικά καταστήματα και τράπεζες με σπασμένες τις βιτρίνες από τις ταραχές της Παρασκευής.
Από τον νότιο μέχρι τον ανατολικό και τον βόρειο Λίβανο, οι χαφιεδες έκαναν πορείες, απέκλεισαν δρόμους και έκαψαν λάστιχα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους μολονότι ένοπλοι πιστοί στο σιιτικό κίνημα Αμάλ έκαναν την εμφάνισή τους για να τους εκφοβίσουν.
Το απόγευμα, πατριωτικά τραγούδια ακούγονταν από τα μεγάφωνα στη Βηρυτό, μπας και τσιμπισει κανας ηλιθιος, και εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα πάνω από τους χαφιεδες που χόρευαν και τραγουδούσαν. Κάποιοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Ενωμένοι εναντίιον των διεφθαρμένων πολιτικών". Το ιδιο ακριβως συνθημα που φωναζουν ολες οι χουνταρες της CIA.
"Αυτή η χώρα οδεύει προς την πλήρη κατάρρευση. Αυτό το καθεστώς απέτυχε και πρέπει να ανατραπεί και να αντικατασταθεί", είπε ο 32χρονος άεργος χαφιες Μοχάμαντ Αουάντα.
Αφορμή για τις κινητοποιήσεις αυτές ήταν το αυξημένο κόστος διαβίωσης και τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης – μεταξύ των οποίων και ένα τέλος στα μηνύματα μέσω της εφαρμογής WhatsApp που όμως αποσύρθηκε στο μεταξύ.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Σαάντ αλ Χαρίρι έδωσε στους κυβερνητικούς εταίρους διορία 72 ωρών για να συμφωνήσουν στις μεταρρυθμίσεις που θα αποτρέψουν μια οικονομική κρίση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτηθεί. Σήμερα, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του που απευθυνόταν στους διαδηλωτές, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγιεντ Χασάν Νασράλα, είπε ότι η οργάνωσή του είναι αντίθετη στην παραίτηση της κυβέρνησης και ότι η χώρα δεν έχει το χρονικό περιθώριο για κάτι τέτοιο, δεδομένης της οξείας οικονομικής κρίσης. Ο Νασράλα παραδέχτηκε ότι οι διαδηλώσεις είναι "έντιμες και αυθόρμητες" αλλά προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του, που στήριξε τον πρόεδρο Μισέλ Αούν, δεν θα επιτρέψει την πτώση του.
Ο Νασράλα προέβλεψε πάντως ότι η επιβολή νέων φόρων θα οδηγήσει σε "έκρηξη" τη χώρα. "Αν δεν εργαστούμε για την εξεύρεση μιας λύσης, θα οδηγηθούμε στην κατάρρευση της χώρας, θα χρεοκοπήσουμε και το νόμισμά μας δεν θα έχει καμία αξία", είπε.
Στον νότιο Λίβανο, μέλη του σιιτικού κινήματος Αμάλ, πιστοί στον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι, επιτέθηκαν σε χαφιεδες που έσκιζαν αφίσες του και φώναζαν συνθήματα εναντίον του, κατηγορώντας τον για διαφθορά. Τα μέλη του Αμάλ εμπόδισαν τα τηλεοπτικά συνεργεία να βιντεοσκοπήσουν τις διαδηλώσεις.
Στην Τύρο, οι χαφιεδες κατέκλυσαν τους δρόμους. "Συμμετέχω επειδή τα τελευταία 30 χρόνια μας κυβερνούν οι πολέμαρχοι. Κοντεύω τα 30 και οι γονείς μου ακόμη μου λένε ότι αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Εγώ δεν βλέπω καλύτερες ημέρες να έρχονται. Θέλουμε πίσω τα χρήματα που κλάπηκαν επειδή 30 οικογένειες κυβερνούν 5 εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν το ανεχόμαστε πλέον", είπε μια 29χρονη χαφιεδισα, η Σίλβια Γιακούμπ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κινητοποιήσεις της δημοτικής Αρχής στη Σάμο για το λαθρομεταναστευτικό
 Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, 17:19
Παράσταση διαμαρτυρίας του δημάρχου, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων της Σάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX στον επιβατικό λιμένα Μαλαγαρίου.
Με πανό που έγραφε «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα» ο Δήμος Ανατολικής Σάμου που οργάνωσε τη διαμαρτυρία ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό από το νησί χιλιάδων λαθρομετανατων εγκληματιων αιτούντων άσυλο, πολλοί από τους οποίους μένουν πλέον μέσα στην πόλη σε υπαίθριους χώρους, κανοντας την ζωη των κατοικων κολαση,  μετά τη φωτιά της περασμένης Δευτέρας που εβαλαν οι ιδιοι, στον καταυλισμό του ΚΥΤ. «Το σύνθημα στο πανό τα λέει όλα. Πάγιο αίτημα μας είναι η αλλαγή του δόγματος στα σύνορα της Ευρώπης» δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.
Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο της πόλης πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ομάδες λαθρομεταναστων αιτούντων άσυλο.
Οι κινητοποιήσεις των πολιτών θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με το Δήμο Ανατολικής Σάμου να κλείνει όλες τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί πάνδημο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Σάμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας με αίτημα περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων
 Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, 15:37
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, με βασικό αίτημα την άμεση αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε όλες τις γραμμές και την ασφαλή και ανθρώπινη μετακίνηση, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.
Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εδώ και τώρα νέα λεωφορεία», «Εδώ και τώρα Μετρό», «Φθάνει πια η ταλαιπωρία, λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία» πραγματοποίησαν πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγία Σοφίας, Τσιμισκή και στην πλατεία Αριστοτέλους.
«Η κατάσταση με τη μετακίνηση στην πόλη είναι άθλια, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα δρομολόγια είναι πολύ λίγα. Ταλαιπωρούμαστε καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Τα οχήματα είναι πανάρχαια και καταρρέουν, οι βλάβες και τα ατυχήματα είναι εκατοντάδες. Είναι επικίνδυνη η μετακίνηση στην πόλη» δήλωσε η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας Φοιτητών, Εργαζομένων και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.
«Διαδηλώνουμε εδώ και ένα χρόνο για το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μετακίνηση και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δούμε ορατή βελτίωση της συγκοινωνίας, μέχρι ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να έρθουν νέα λεωφορεία, να αυξηθούν τα δρομολόγια» είπε τονίζοντας ότι «δεύτερο μέσο μετακίνησης στην πόλη δεν υπάρχει, το μετρό είναι το Γεφύρι της Άρτας εδώ και 33 χρόνια».
«Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε δημόσια και είπε ότι δεν υπάρχει σχέδιο, ζήτησε να κάνουμε υπομονή. Φτάνει η υπομονή και η αναμονή στις ψεύτικες υποσχέσεις» είπε μεταξύ άλλων η κ. Σαλονικίδου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Φοιτητές κρέμασαν πανό στο κτήριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
 Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, 14:30
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων έξω από το κτήριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στην οδό Εθνικής Αμύνης, στη Θεσσαλονίκη.
Οι φοιτητές κρέμασαν γιγαντιαίο πανό από την οροφή του κτηρίου, στο οποίο αναγράφουν τα αιτήματά τους.
 Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας, την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με αυτά των κολλεγίων αλλά και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), Μαζλούμ Άμπντι, κατηγόρησε την Άγκυρα ότι υπονομεύει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία, εμποδίζοντας την αποχώρηση των μαχητών των FDS από την πόλη Ρας αλ-Άιν.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και την οποία διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον, «περιλαμβάνει ένα ουσιώδες σημείο που ορίζει το άνοιγμα ενός διαδρόμου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο επικεφαλής των FDS στο AFP. Όμως οι «Τούρκοι εμποδίζουν την αποχώρηση από τον τομέα της Ρας αλ-Άιν, εμποδίζουν την έξοδο των δυνάμεών μας, των τραυματιών και των αμάχων», είπε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κούβα
 Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, 03:41
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν την Παρασκευή τις κυρώσεις τους ενάντια στον ζωτικό τομέα του τουρισμού της Κούβας, περιορίζοντας τη δυνατότητα των εταιρειών στη χώρα να ενοικιάζουν αεροσκάφη.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει τις υπάρχουσες άδειες των αμερικανικών εταιρειών που εκμισθώνουν τα αεροσκάφη τους σε κουβανικές αεροπορικές εταιρείες και ότι θα απορρίψει τυχόν μελλοντικά αιτήματα.
Το μέτρο αυτό ενδέχεται να δυσκολέψει την Κούβα να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση λόγω της ταχείας ανάπτυξης του τουριστικού της τομέα, μιας βασικής πηγής εσόδων για τη χώρα.
Η Ουάσινγκτον, που έχει επιβάλλει οικονομικό εμπάργκο στην Κούβα από το 1962, κάνει ό,τι μπορεί για να αναγκάσει την Αβάνα να αποσύρει την υποστήριξή της προς την κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν να απομακρύνεται από την εξουσία.
«Αυτή η ενέργεια από το υπουργείο Εμπορίου στέλνει ένα νέο ακόμη σαφές μήνυμα στο καθεστώς της Κούβας - πρέπει να σταματήσουν αμέσως την καταστροφική συμπεριφορά τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ουάσινγκτον επεκτείνουν επίσης τους περιορισμούς στις εισαγωγές από την Κούβα και των αμερικανικών προϊόντων που μπορούν να πωληθούν στην εγχώρια αγορά.
Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ καταδίκασε στο Twitter τα «επιπλέον μέτρα οικονομικού αποκλεισμού, που αποδεικνύουν την ηθική χρεωκοπία μιας διεθνώς απομονωμένης πολιτικής που προωθεί μια διεφθαρμένη κυβέρνηση».
Τον Ιούνιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αυστηροποιήσει τις κυρώσεις κατά της Κούβας από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, ανακοίνωσε την απαγόρευση στα αμερικανικά κρουαζιερόπλοια να σταματούν στο νησί.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζουγκλα η Λεσβος. Λαθρομεταναστης χιμηξε να τη βιασει μεσα στο σπιτι της. Ανατριχιαστικη καταγγελια 20χρονης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βερολινο επισημα αρνειται να δωσει τις κατοχικες αποζημιωσεις



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογαν κοροιδευει. Παραμυθι η καταπαυση πυρος στη Συρια. 14  αμαχοι νεκροι από τις χθεσινες πολεμικες επιχειρησεις.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλια εβαλε Βετο στην εισοδο της Αλβανιας και των Σκοπιων στην ΕΕ. Εσωσαν την τιμη της Ελλαδας. Όλα εδώ πληρωνονται. «Γκρεμιζεται η επαισχυντη συμφωνια των Πρεσπων! Λυσσαξαν οι Γερμανοι που εδωσαν μαχη μεχρι τελους για εισοδο των κρατιδιων. Μαζι με τη Γαλλια συνταχθηκαν Δανια και Ολλανδια.
Ο Μητσοτακης συνταχθηκε με τη Μερκελ. Κανενα κερδος στη συνοδο κορυφης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληρωθηκε ο Μανιαδακης και λεει ότι του λενε. Καρφωνει τους δικαστες με ψεματα, βραχυκυκλωνει τη Δικαιοσυνη. Τιναζει στον  αερα την ερευνα διαλευκανσεις του σκανδαλου  Novartis.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιμενει ο Τομσον στις περικοπες συνταξεων και αφορολογητου στην Ελλαδα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανησυχούν για τους τρομοκράτες που οι ίδιοι σιτίζουν και τροφοδοτούν...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=8KV-xWI_Izo
Ατελείωτο γλέντι στην πλατεία Συντάγματος με τους φονιάδες του "ελεύθερου συριακού στρατού"... Στις 18 Μαρτιου 2017…
Σήμερα στις υπηρεσίες του Ερντογάν... εναντίον των "αγωνιζόμενων για πατρίδα", στην πατρίδα άλλων...
Η "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα"... οικοδομήθηκε μαζί με "ελεύθερο συριακό στρατό"...
Κομμούνα με την αστερόεσσα σημαία...
Λέτε να είναι ψεκασμένοι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί ταγοί, ή να μας θεωρούν μεγάλους μαλάκες;
*  Μια συγνώμη ρε τσογλάνια της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε και στα δικά μας! «Εγγύηση σταθερότητας και ασφάλειας η στρατηγική συμμαχία με ΗΠΑ και η παρουσία στρατιωτικών βάσεων!» - έλεγαν οι ηγέτες των «αδελφών Κούρδων»…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ντροπή των ξενόδουλων, των δωσίλογων... Δεν ξεχνάμε τον Νίκο Μπελογιάννη...
«Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Με την καρδιά μας και με το αίμα μας»
19 Οκτώβρη 1951...
Ξεκινάει στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και των άλλων 93 του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα λογοδοτήσει ο Πετρος Κωνσταντινου της ΑΝΤΑΡCIA ο υποστηρικτής των δολοφόνων;
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=2PcFbRAf748
Πύρινοι λόγοι από το βήμα στις 3 Μαρτιου 2017 με τη σημαία των φονιάδων, τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους... και το παίζει "αριστερός"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ο Ερντογάν πίστευε ποτέ, ότι θα εκβιάσει τον Πούτιν, φέρνοντας τον, προ τετελεσμένου γεγονότος, μάλλον θ΄απογοητευτεί.
Αφού "έφαγε πόρτα", από τις ΗΠΑ, στο αίτημα του να καταλάβει και να διατηρήσει μια "ζώνη ασφαλείας", στο έδαφος της Συρίας με την βοήθεια τους, θα δει, την Τρίτη και τον Πούτιν, στο πλαίσιο της Τουρκικής πολιτικής "πατάω σε δύο βάρκες".
Κατά μία περίεργη σύμπτωση, στον αυτοκινητόδρομο Μ4, εκεί ακριβώς που θέλει να δημιουργήσει το σύνορο της "ζώνης ασφαλείας", εμφανίστηκε, σήμερα, να περιπολεί η Ρωσική στρατιωτική αστυνομία.!
Κάτι δεν πήγε καλά και ο έλεγχος πέρασε στους Ρώσους!