Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Κυριακη 20 Οκτωβριου 2019


«Μυθευματα του Στουρναρα περι δραχμης. Δεν θεσαμε τετοιο θεμα στον Πουτιν» λεει ο Λαφαζανης, απαντωντας στις ψευτιες του αληταρα Στουρναρα και των πληρωμενων δημοσιοκαφρων που γραφουν και διαδιδουν ως συνηθως ψεματα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Novartis. Απειλες και εκβιασμους δεχεται λεει τωρα ο Μανιαδακης. Τα αντιθετα ακριβως υποστηριζε πριν λιγους μηνες, όταν ηταν προστατευμενος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνουν ακόμα και μιλάνε τα χάπατα του τσυριζα;;; Που πήγαν και ψήφισαν το χαπακωμένο ηγέρπη τζίφρα, τον Αλ6 (ο κώλος του να φέξει)! Που πήγε να πλασάρει το χαπακωμένο ότι έκανε αντίσταση επειδή δεν έβαζε γραβάτα;;; Τα έλεγε βέβαια για τα βλακόμουτρα που τον ψηφίσανε. Είχαμε τον προδότη χωρίς γραβάτα, και τώρα έχουμε τον προδότη με γραβάτα. Σου λέει ο κόσμος αφού και οι δύο προδότες είναι, αντί να ψηφίσουμε το χαπακωμένο κουρελιάρη προδότη χωρίς γραβάτα, ας ψηφίσουμε τον προδότη με γραβάτα, που εχουν και παράδοση στην προδοσία και τα ξέρουν! Ενώ τα χαπακωμένα προδοτάκια το μόνο που ξέρουν όταν είχαν την κουτάλα της εξουσίας ήταν να φάωμεν!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ ήταν «προσφυγάκι», τώρα θα ήταν ήδη στη Βοστώνη! Θα είχαν ενσκύψει στο πρόβλημά του όλες οι ΜΚΟ, ο ΟΗΕ, ο Σόρος, η κυβέρνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πάπας κόκ. Δυστυχώς όμως είναι ελληνάκι... Η καταδίκη του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ σε θάνατο, γιατί περί αυτού πρόκειται, αποτελεί ένα συμβολικό ψυχολογικό χτύπημα, για να πεθάνει και η τελευταία ελπίδα που υπάρχει στις καρδιές των Ελλήνων και να καταρρεύσει το ηθικό τους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο διπλανό τραπέζι συζητάνε για το πόσα βιβλία έχει γράψει η Μπουρκίνα Φάσο. Ένα λιγότερο από την Λίλα Πάουζε τους λέω.
Το έψαξαν λίγο στα κινητά και τώρα μιλάνε για νύχια και μαλλιά.


-Θεία, ελπίζω να τιμωρηθούν τα παιδιά που κλωτσούσαν το κακόμοιρο το γατάκι ε;  Σίγουρα θα έχουν πρόβλημα με το νόμο!
- Γιατί, τι έπαθε ο ώμος τους;;
-...


Τροχονόμος είναι αυτός που όταν δεν δουλεύουν 2 φανάρια,τον βάζουν να βοηθήσει στην κίνηση και καταφέρνει να κάνει μπάχαλο 5 περιοχές


Έρευνα έδειξε ότι το 80% των παντρεμένων ζευγαριών έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, το υπόλοιπο 20%, μάλλον, δεν είπε την αλήθεια, συνεχίστε να παντρεύεστε


Ας πει κάποιος στον Κικιλια ότι με τα λεφτά που δίνει στους δημοσιογράφους για να του φτιάξουν το προφίλ θα μπορούσε να πάει το παιδάκι για θεραπεία, θα έμεναν και ρέστα....


Δεν μας καθεστε κι αναγκαζομαστε και τρωμε!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Άρης»
της Σοφίας Αδαμίδου

Έναρξη: 13 Οκτωβρίου 2019
(3η Χρονιά)

Στην ιστορία και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη στηρίζεται το καινούργιο έργο της Σοφίας Αδαμίδου, με τίτλο «Άρης»
Στην ιστορία και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη στηρίζεται το καινούργιο έργο της Σοφίας Αδαμίδου, με τίτλο «Άρης», που θα ανέβει, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στον Τεχνοχώρο Cartel με τον Τάσο Σωτηράκη, στον ρόλο του Άρη.
Συμπληρώθηκαν 72 χρόνια. Ήταν 16 Ιουνίου του 1945 όταν ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο αγωνιστής, έφυγε από τη ζωή, με το κεφάλι ψηλά, όπως έζησε. Ο Αρης, κυκλωμένος από τους διώκτες του, έξω από τη Μεσούντα, θα ανοίξει ο ίδιος την πόρτα της αιωνιότητας. Θα περάσει στην αθανασία της συλλογικής μνήμης και συνείδησης, δίνοντας το τέλος με το ατομικό του περίστροφο.
Είναι πολύ δύσκολο να πιάσεις τέτοιο έργο, με αυτήν την τεράστια προσωπικότητα, τον πρωτοκαπετάνιο του ελληνικού λαού, τον αρχηγό του ελληνικού λαού, που οι προδότες της Ελλάδας τον μισούν, ενώ κάποιοι «προοδευτικάριοι» διαστρέφουν τελείως τα λεγομενά του και την ίδια του την προσωπικότητα, για να τον φέρουν στα δικά τους μέτρα της κατωτάτης υποστάθμης που βρίσκονται σαν γνήσια λουμπεναριά, και απάτριδες που είναι. Κάποιοι άλλοι γλιστράνε στον αντικομμουνισμό, κάτι που είναι πολύ εύκολο  με το τραγικό τέλος του  Άρη, ξεχνώντας αυτό που ακούγεται συνέχεια στο έργο, ότι ο Άρης ήταν πριν από όλα, και πάνω από όλα κομμουνιστής. Επίσης κάποιοι που ασχολούνται με τον Άρη, ξεχνάνε τους γερμανοτσολιάδες ταγματασφαλήτες προδότες, και την προδοσία τους στην Ελλάδα. Και προδότες ταγματασφαλήτες ήταν πολύς κόσμος. Και ευτυχώς στο έργο αυτά φαίνονται.
 Η ιστορία του Άρη Βελουχιώτη έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να ελκύει, να διεγείρει, να συγκινεί. Με τη ζωή και το θάνατό του, υπηρέτησε τον Ελληνικο Λαό και τα ιδανικά της πατρίδας του κομμουνισμού και της εθνικής ανεξαρτησίας. Επιλέγοντας τη στράτευση με το ΚΚΕ, αναδείχτηκε σε πραγματικό λαϊκό ηγέτη. Αντιτάχθηκε στη Συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία χαρακτήρισε λαθεμένη, γεγονός που του κόστισε  τη διαγραφή του από το ΚΚΕ, το οποίο παρέμεινε στην κοσμάρα του οδηγώντας ένα ολόκληρο κόσμο στα βασανιστήρια και τις εξορίες, ξεχνώντας ηθελημένα τον ίδιο τον όρκο του ΕΛΑΣ, «το όπλο δεν θα το παρατήσω πριν γίνει ο Ελληνικός Λαός αφέντης και νοικύρης στον τόπο του, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στο έργο. Το ΚΚΕ θυμήθηκε μετά από τόσα χρόνια, το 2011, να κάνει την πολιτική αποκατάστασή του. Όχι όμως την κομματική! Δεν πειράζει. Ο Άρης έχει πλέον περάσει στο πάνθεον των ηρώων του ελληνικού λαού.
Το καθημαγμένο κομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη, μαζί με του πρωτοπαλικαρού του Τζαβέλα, ταλαντευόταν κρεμασμένο σ' ένα φανοστάτη της πλατείας των Τρικάλων από τις 16 Ιουνίου 1945, κρεμασμένο από τους διώκτες του, τους έλληνες προδότες υπηρέτες αρχικά των γερμανών, μετά των εγγλέζων, και στη συνέχεια των αμερικάνων. Και αποκηρυγμένος από το ίδιο το κόμμα του «ούτε ψωμί, ούτε νερό, στον δηλωσία Άρη Βελουχιώτη».

 Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Στον ρόλο του Άρη ο Τάσος Σωτηράκης.
Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.
Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel.
Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC).
Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαϊας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη.
Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.
Σάββατο, Κυριακή
Ωρα Έναρξης: 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος,
8 ευρώ μειωμένο, 5 ευρώ για ανέργους.
Στην ιστορία και τους αγώνες του Αρη Βελουχιώτη στηρίζεται το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, με τίτλο «Αρης», που έχει ανέβει, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, από τις 13 Οκτώβρη, στον Τεχνοχώρο «Cartel» (Μικέλη 4 & Αγ. Αννης Βοτανικός, Στάση μετρό «Ελαιώνας», τηλ. 693 989 8258) με τον Τάσο Σωτηράκη στο ρόλο του Αρη. Τις «φωνές» τους δανείζουν ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης.

Βέβαια το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος νέος που δεν έχει ιδέα περί Άρη Βελουχιώτη και εθνικής αντίστασης είναι να διαβάσει το βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου «Άρης ο Αρχηγός των Ατάκτων», που παρά την λατρεία που δείχνει για τον Άρη, είναι ξεκάθαρο πως θα μάθει και την ιστορία της εθνικής αντίστασης. Που ακόμα και εμείς που είμαστε μεγάλη δεν την είχαμε μάθει. Παρότι είχαμε μεγαλώσει την δεκαετία του 1970, μετά το Πολυτεχνείο με τα πρόσωπα στις αφίσες των Άρη και του Τσε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σοβαρά τώρα;
Μπουκάρουν τα ΕΚΑΜ σε σινεμά και πιάνουν ανήλικους που βλέπουν ταινία Joker που είναι για άνω των 18;
Ούτε στην Χούντα!
Σχολιο.- ε χουντα εχουμε ρουφιανοι χαφιεδες κτλ
Σχολιο.- σε λίγο θα κρεμάνε ταμπέλες "Είμαι ντεντυμπου" και θα τους γυρνάνε στους δρόμους.....
Σχολιο.- Που ν αρχίσουν και τα καρφώματα για το τσιγάρο! Τα ΜΑΤ θα μας στέλνουν!
Σχολιο.- Μπούκαραν σε σινεμά που παιζόταν το "Τζόκερ" να μαζέψουν τα παιδιά κάτω των 18 που παρακολουθούσαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παρέμβαση αστυνομίας σε κινηματογράφους που παίζεται το " τζόκερ" ώστε να απομακρυνθούν οι " ανήλικοι" κάτω των 18 ετών είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη.
- είναι τραγικό να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη ταινία " ακατάλληλη" όταν στις αίθουσες, στην τηλεόραση και, φυσικά, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ότι σκουπίδι θέλεις...
- στις εκλογές του Ιουλίου η συντριπτική πλειοψηφία των 17ρηδων ψήφισε. Αν δεν έχεις κλείσει τα 18 μπορείς να ψηφίζεις για κυβέρνηση, όχι να δεις μια ταινία. Έξοχα...
- αν ισχύει πως υπάλληλοι του υπουργείου " πολιτισμού" κάλεσαν την αστυνομία...τα θερμά συγχαρητήρια στην κ. Μενδωνη! Κανονικά έπρεπε να ζητήσουν κούρεμα με την ψιλή...
Η ουσία: φοβήθηκαν. Η ταινία αυτή, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Λεωνίδας Βατικιώτης στο άρθρο του στο kommon .gr είναι ...παραπάνω από μια ταινία. Το σύστημα δείχνει τα αντανακλαστικά του και αντιδρά με τον τρόπο που ξέρει.
Να συνεχίσουν να γεμίζουν οι αίθουσες!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
Χιλή: Κατεβάζει στρατό εναντίον των διαδηλωτών ο Πινιέρα
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Χιλής εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων των δημοσίων συγκοινωνιών. Μαθητές πλημμύρισαν τους σταθμούς του μετρό διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις ενώ μέσα στη νύχτα οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν σε όλο το Σαντιάγο.
Θορυβημένος ο πρόεδρος της Χιλής, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα της Χιλής που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα και ανέθεσε σε στρατιωτικό την ευθύνη να εγγυηθεί την ασφάλεια.
«Κήρυξα κατάσταση έκτακτης ανάγκης και, για τον σκοπό αυτό, όρισα τον υποστράτηγο Χαβιέρ Ιτουριάγκα ντελ Κάμπο επικεφαλής της εθνικής προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Σεμπαστιάν Πινιέρα σε μήνυμα στο προεδρικό μέγαρο ενώ αποκάλεσε τους διαδηλωτές «παραβατικούς».
Τα επεισόδια που προηγήθηκαν ανάγκασαν τις αρχές να αποκλείσουν όλους τους σταθμούς του μετρό προκαλώντας χάος καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού χρησιμοποιεί τα μέσα σταθερής τροχιάς.
Σε διάφορα μέρη της πόλης, διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.
Πριν κλείσουν οι σταθμοί, οι εκκλήσεις πλήθαιναν προς το επιβατικό κοινό να επιβιβαστεί στους συρμούς χωρίς εισιτήριο, για να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, που από 800 πέσος αυξήθηκε στα 830 πέσος (1,04 ευρώ) για τις ώρες αιχμής, μετά μια ήδη πρώτη αύξηση κατά 20 πέσος τον περασμένο Ιανουάριο.
«’Όλο το δίκτυο έκλεισε λόγω των ταραχών και των καταστροφών που δεν επιτρέπουν ούτε τις ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους», ανακοίνωσε μέσω Twitter η διαχειρίστρια εταιρία του μετρό μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλους τους σταθμούς, που είναι 164, όπου πολλές μπάρες και πύλες στα μηχανήματα επικύρωσης των εισιτηρίων καταστράφηκαν.
Το μετρό του Σαντιάγο, το μεγαλύτερο (140 χλμ.) και το πιο σύγχρονο στη νότια Αμερική, θα μείνει κλειστό το Σαββατοκύριακο και ίσως ανοίξει σταδιακά την επόμενη εβδομάδα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Αποσύρθηκε η αύξηση τιμής στο μετρό μετά το λαϊκό ξεσηκωμό
Τρείς νεκροί - Τεθωρακισμένα και στρατός στους δρόμους του Σαντιάγο
20 Οκτωβρίου 2019
Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπάστιαν Πινιέρα ανακοίνωσε το Σάββατο την αναστολή της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του μετρό στο Σαντιάγκο, που πυροδότησε τις βίαιες διαδηλώσεις, ενώ ο χιλιανός στρατός κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα των επτά εκατομμυρίων κατοίκων.
«Θέλω να ανακοινώσω σήμερα ότι θα αναστείλουμε την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μετρό», δήλωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα από το προεδρικό μέγαρο του Λα Μονέδα ο Πινιέρα, καθώς οι ογκώδεις διαδηλώσεις συνεχίζονταν σε πολλές γειτονιές της χιλιανής πρωτεύουσας.
«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη την ασφάλεια των Χιλιανών», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος, ενώ κάτω από τη λαϊκή πίεση αναγνώρισε ότι οι διαδηλωτές είχαν «βάσιμους λόγους» για τις κινητοποιήσεις τους. Πρόσθεσε πως κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί βία – παραλείποντας βέβαια να σημειώσει ότι κατέβασε τεθωρακισμένα και στρατό στους δρόμους –  όπως εκείνοι που κατέστρεψαν, πυρπόλησαν ή προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερους από 78 σταθμούς του μετρό του Σαντιάγκο.
Τα επεισόδια που προηγήθηκαν οδήγησαν τις αρχές να αποκλείσουν όλους τους σταθμούς του μετρό προκαλώντας χάος καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού χρησιμοποιεί τα μέσα σταθερής τροχιάς. Σε διάφορα μέρη της πόλης, διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.
Ο στρατηγός Χαβιέρ Ιτουριάγκα ντελ Κάμπο κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα από το Σάββατο το βράδυ 22:00 τοπική ώρα έως τις 07:00 το πρωί της Κυριακής.
Η διοίκηση του μετρό της πρωτεύουσας – το μεγαλύτερο (140 χλμ.) και το πιο σύγχρονο στη νότια Αμερική – ανακοίνωσε πως όλο το δίκτυο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα για την αξιολόγηση των «σοβαρών ζημιών» που συνέβησαν.
Τις τελευταίες μέρες μαίνονται μεγάλες διαδηλώσεις για την αύξηση της τιμών στις δημόσιες συγκοινωνίας, που από 800 πέσος αυξήθηκε στα 830 πέσος (1,04 ευρώ) για τις ώρες αιχμής, μετά μια ήδη πρώτη αύξηση κατά 20 πέσος τον περασμένο Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν γίνει 308 συλλήψεις, ενώ 156 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους δρόμους του Σαντιαγκο τεθωρακισμενα, υπαρχουν τρεις νεκροι...
προφανως η αιτια δεν ειναι απλα η αυξηση της τιμης στο μετρό, σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι.
Απο τη Χιλη ως τον Ισημερινο, και την Καταλωνια, με τροπους συχνα πρωτογνωρους κι αντιφατικους ο πλανητης παιρνει φωτια, φωτια που καιει ηδη στη Συρία και στην Ουκρανια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίαιη εκκένωση από την αστυνομία του γνωστού μπαρ Μπάτμαν στο Νέο Κόσμο προκειμένου να συλληφθεί ο Τζόκερ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#συμβαίνει_τώρα
Εισβολή βατραχανθρώπων των ΟΥΚ σε πρακτορείο ΟΠΑΠ λόγω Τζόκερ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΑ ΟΡΙΖΩ.
ΣΥΝΟΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ,Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ,Η ΖΩΗ ΜΟΥ
ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΙΕΡΟ ΒΩΜΟ...
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΓΓΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΜΙΑ ΚΟΜΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΣΥΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΜΑΜΠΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω ότι οι φαλαγγίτες φαίνεται να ρίχνουν την κυβέρνηση στο Λίβανο. Κάτι είχε πάρει το μάτι μου τις προάλλες σε ένα θινκ τανκ που έλεγε "χάσαμε τη Συρία, πάμε να σώσουμε το Λίβανο". Καλή δύναμη στον εκεί κόσμο, και ο Αλλάχ να ευλογεί το μούσι τού Νασραλλά.
Σχολιο.-  Αυτός ο πρωθυπουργος Χαρίρι, δεν είναι που πήγε στη Σαουδαραβία επίσημη επίσκεψη και τον έπιασαν όμηρο (!) οι Σαουδάραβες, αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί - για να ανακαλέσει την παραίτηση μόλις γύρισε πίσω?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελίες: Εισβολή αστυνομικών σε προβολές του Joker για να «μαζέψουν» τους ανήλικους
Οκτ 20, 2019
Yπάρχει δημόσια καταγγελία ότι σε προβολή απογευματινή, σημερινή, της ταινίας Joker στον κινηματογράφο Αελλώ, μετά από τηλεφώνημα υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που παρακολουθούσαν την ταινία, κατέφτασαν ΕΚΑΜίτες και μπήκαν στον χώρο του σινεμά με όπλα για να απομακρύνουν παιδιά κάτω των 18 ετών.
Ταυτοχρόνως όσα συνοδεύονταν από τους γονείς τους, κινδυνεύουν οι γονείς με κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκου.
Το ρεπορταζ επικοινώνησε με τους ανθρώπους στον κινηματογράφο, οι οποίοι παρέπεμψαν στη διοίκηση.
Ωστόσο, εργαζόμενοι τού Αελλώ φαίνεται να επιβεβαιώνουν το γεγονός σε ανθρώπους που βρέθηκαν μετά την καταγγελία εκεί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψάχνουν για ανηλίκους που παρακολουθούν την ταινία "Τζόκερ"
 Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 21:07
Σαφάρι κατά της θέασης της ταινίας «Τζόκερ» από ανηλίκους, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει το υπουργείο Πολιτισμού! Αυτό το Σαββατοκύριακο, σε τουλάχιστον δύο κινηματογράφους, παρενέβη η αστυνομία, έπειτα από υπόδειξη υπαλλήλων του υπουργείου, προκειμένου να ελέγξουν αν στις αίθουσες βρίσκονταν... ανήλικοι!
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, σήμερα Κυριακή οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, κάλεσαν την αστυνομία να μεταβεί στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, επί της οδού Πατησίων 140 στο κέντρο της Αθήνας, όπου προβάλλεται η γνωστή ταινία.
Οι αστυνομικοί κατέφθασαν στον κινηματογράφο, και εντόπισαν 8 «ασυνόδευτους» ανήλικους κι άλλους 4, οι οποίοι παρακολουθούσαν την ταινία μαζί με τους γονείς τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την αίθουσα.
Το ίδιο συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου στον εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι. Με τον ίδιο τρόπο η αστυνομία έκανε έλεγχο σε αίθουσα όπου προβαλλόταν η ταινία που πραγματεύεται τη δημιουργία του... εχθρού του Μπατμαν και εντόπισε 7 ανήλικους! Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους προκειμένου να τους παραλάβουν.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία για τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, με εντολή εισαγγελέα όμως αυτός αφέθηκε ελεύθερος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Τα κόμματα δέχτηκαν το πακέτο μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο Χαρίρι
 Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 23:01
Τα κυριότερα κόμματα του Λιβάνου συμφώνησαν στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο πρωθυπουργός Σάαντ αλ Χαρίρι προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική κρίση που έχει πυροδοτήσει μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.
Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η μείωση κατά 50% του μισθού των νυν και των πρώην αξιωματούχων και η οικονομική συμβολή των τραπεζών, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να επιτευχθεί "σχεδόν μηδενικό έλλειμμα" στον προϋπολογισμό του 2020.
Σχεδιάζεται επίσης η ιδιωτικοποίηση του τομέα των τηλεπικοινωνιών και μια αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα, κάτι που συνιστά εξάλλου αίτημα των πιθανών ξένων δωρητών και επενδυτών.
Αντιμέτωπος με τις ογκώδεις διαδηλώσεις ο Χαρίρι έδωσε την Παρασκευή διορία τριών ημερών στα κόμματα της κυβέρνησης για να συμφωνήσουν στις μεταρρυθμίσεις αυτές. Οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες απάντησαν σήμερα, αποδεχόμενοι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και την πρόταση να μην επιβληθούν νέοι φόροι.
Το υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει αύριο το πρωί παρουσία του προέδρου Μισέλ Αούν, αναμένεται να δώσει την επίσημη έγκρισή του στο σχέδιο της κυβέρνησης.
Αφορμή για πρόσφατες τις διαδηλώσεις ήταν η αιφνίδια ανακοίνωση, την περασμένη Πέμπτη, ότι θα επιβληθεί ένας νέος φόρος στις τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται μέσω διαδικτυακών εφαρμογών όπως το WhatsApp. Το διάγγελμα του Χαρίρι, την επόμενη ημέρα, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως απόπειρα παραιτησης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη Δευτέρα το συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό στη Σάμο
 Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 18:30
Μήνυμα με το οποίο καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Σάμο για το μεταναστευτικό ζήτημα, απευθύνει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.
Σε αυτό αναφέρεται ότι «τα τελευταία χρόνια το νησί και ειδικότερα η πόλη της Σάμου ζει μια πρωτόγνωρη και συνάμα τραγική κρίση, όπου έχει ανατραπεί πλήρως η κανονικότητα της ζωής μας. Τίθενται καθημερινά ζητήματα ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους, τα παιδιά μας, τους επισκέπτες μας, πρόσφυγες και μετανάστες».
Ο κ. Στάντζος αναφέρει πως «η προσπάθειά (της δημοτικής αρχής) τις τελευταίες 50 ημέρες είναι να πετύχουμε, όπως δεσμευτήκαμε: Αποσυμφόρηση εδώ και τώρα, ενίσχυση της ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών της Σάμου, αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, κλείσιμο του ΚΥΤ πόλεως Σάμου και απόδοσή του στον δήμο, επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται».
Και συνεχίζει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου: «Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή οφείλει ο καθένας μας να αναλογισθεί την ευθύνη του απέναντι στον τόπο και ειδικότερα στη νεολαία και στα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να προδώσουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες τους…. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ, όλους μαζί, και έναν έναν προσωπικά σε πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, στις 4:00 το απόγευμα, στην πλατεία δημαρχείου, όπου με σύνεση, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε από τους εμπλεκόμενους τα αυτονόητα. Να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά ως οφείλουν προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Νέας Κίου Αργολιδας για την παραβατικότητα στην περιοχή τους
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 17:20
Κάτοικοι της Νέας Κίου Αργολίδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, για τη «μη ύπαρξη ικανοποιητικής προστασίας στην περιοχή» από τους Ρομά, όπως ανέφεραν, καθώς είναι πολλά τα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή τους.
Η συγκέντρωση έγινε πάνω στη γέφυρα της περιοχής προς το Ναύπλιο, ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία για μία περίπου ώρα.
Οι διοργανωτές συγκέντρωσαν υπογραφές με αίτημα τα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας τους από τις Αρχές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαγκλαντές: Τέσσερις νεκροί και 50 τραυματίες σε ταραχές με αφορμή ένα "βλάσφημο" σχόλιο στο Facebook
 Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 23:45
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν στο Μπαγκλαντές όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός πλήθους μουσουλμάνων που κατέβηκαν στους δρόμους οργισμένοι για μια ανάρτηση στο Facebook που θεωρούν ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιφέρεια Μπόλα, που απέχει 195 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντάκα. Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση στο Facebook που υποτίθεται ότι έγινε από έναν ινδουιστή και περιλάμβανε προσβλητικά σχόλια για τον προφήτη. Η αστυνομία ωστόσο διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε δεχτεί κυβερνοεπίθεση και ότι οι χάκερ συνελήφθησαν.
"Πυροβολήσαμε σε αυτοάμυνα όταν κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες στους αστυνομικούς, αναγκάζοντάς τους να καταφύγουν σε ένα κτίριο", είπε ο Σαρκάρ Μοχάμαντ Καϊσάρ, ο αστυνομικός διευθυντής της Μπόλα.
Η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα έκανε έκκληση για ηρεμία, εξηγώντας ότι ένας μουσουλμάνος χάκερ μπήκε στον λογαριασμό του νεαρού ινδουιστή "για να διασπείρει ψέματα".
Οι ταραχές με αφορμή "βλάσφημες" αναρτήσεις στο διαδίκτυο έχουν εξελίχθεί σε σοβαρό πρόβλημα για τις δυνάμεις ασφαλείας του Μπαγκλαντές. Περίπου 20.000 μουσουλμάνοι διαδήλωσαν σήμερα στην πόλη Μπορανοουντίν της Μπόλα ζητώντας την εκτέλεση του νεαρού ινδουιστή.
"Βλέπουμε ότι φήμες διαδίδονται στο Facebook για να προκληθεί μια κατάσταση αναρχίας", είπε η πρωθυπουργός σε ομιλία της στα μέλη του κόμματός της. "Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι; Τι προθέσεις έχουν;" διερωτήθηκε.
Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της Μπόλα Σεΐχ Σαμπίρ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ινδουιστής κάτοχος του λογαριασμού είχε πάει μόνος του στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει ότι ήταν θύμα κυβερνοπειρατών.
Το 2016, μουσουλμάνοι είχαν επιτεθεί σε ινδουιστικούς ναούς εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Facebook που χλεύαζε τους ιερούς τόπους του Ισλάμ. Τα τελευταία χρόνια πρόσωπα που προέρχονται από θρησκευτικές μειονότητες, μπλόγκερ, εκδότες, συγγραφείς και αλλοδαποί έχουν πέσει θύματα επιθέσεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν πλήρως από τη Ρας αλ-Άιν
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 18:32
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι όλοι οι μαχητές τους αποχώρησαν από τη μεθοριακή πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας" στα σύνορα.
"Δεν έχουμε άλλους μαχητές στην πόλη", ανέφερε ο Κίνο Γκάμπριελ, ένας εκπρόσωπος των SDF, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Λίγο νωρίτερα, κανιβαλοι ισλαμοφασιστες που στηρίζονται από την Τουρκία και είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν ότι οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η μεγαλύτερη από τις συνιστώσες των SDF), παραμένουν στο 30% της Ρας αλ-Άιν.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya ωστόσο μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός έχει υπό τον έλεγχό του την πόλη. Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο SANA, Τούρκοι σουλτανικοι γουρουνοστρατιώτες και κανβαλοι ισλαμοφασιστες συμμαχοι τους που μάχονται κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ μπήκαν στη Ρας αλ-Άιν μετά την αποχώρηση των SDF.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνοδος των Πρασίνων στην ελβετική βουλή - Η πρώτη πρόβλεψη για τις εκλογές
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 19:05
Οι Πράσινοι ενισχύονται στην Ελβετία, αφού τα δύο κόμματα αύξησαν τη δύναμή τους στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, ενώ όλοι οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί παρουσιάζουν πτώση, σύμφωνα με την πρώτη πρόβλεψη των αποτελεσμάτων για την Κάτω Βουλή.
Το λαϊκιστικό, συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (SVP) αναμένεται ότι θα χάσει 3,1% σε σύγκριση με τις εκλογές του 2015, όμως θα παραμείνει το ισχυρότερο κόμμα, με ποσοστό 26,3% και 53 εδρες (χανοντας 12) στη βουλη των 200 εδρων, σύμφωνα με την πρόβλεψη που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση SRG.
Το ποσοστό του αριστερού κόμματος των Πρασίνων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 12,7% (+5,6%) και 28 εδρες (+17) ενώ το ποσοστό των κεντροδεξιών Φιλελεύθερων Πρασίνων (GLP) θα κυμανθεί γύρω στο 7,6% (+3%) και 16 εδρες (+9).
Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι (FDP) καταγράφουν απώλειες αλλά παραμένουν στη δεύτερη και την τρίτη θέση με ποσοστά 16,5% και 39 εδρες (-4) και 15,2% και 28 εδρες (-5) αντίστοιχα. Από την άλλη, το Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CVP) με 26 εδρες (-2) διατηρεί τη δύναμή του στα ίδια ποσοστά με το 2015 όμως πέφτει στην πέμπτη θέση, πίσω από τους Πράσινους.
Από τα αλλα κομματα, το Συντηρητικο Δημοκρατικο κομμα παιρνει 3 εδρες, το Ευαγγελικο Λαικο κομμα παιρνει 3 εδρες, ο Συνδεσμος Τιτσινο 1 εδρα, η Ομοσπονδιακη Δημοκρατικη Ενωση 1 εδρα, το Ελβετικο Κομμα Εργασιας (όπως ονομαζεται το κομμουνιστικο κομμα) 1 εδρα,  και οι Αλληλεγγυοι 1 εδρα.
Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη οι Πράσινοι και το Φιλελεύθερο Πράσινο Κόμμα θα συγκεντρώσουν από κοινού ποσοστό άνω του 20%, αν ξεπεράσουν τις πολιτικές διαφορές τους και αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Δυνητικά, μπορούν να διεκδικήσουν μία έδρα στην επταμελή κυβέρνηση.
Τα χαρτοφυλάκια κατανέμονται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο από το 1959 μεταξύ των τεσσάρων πρώτων κομμάτων (SVP, SP, FDP και CVP): δύο έδρες για τα τρία πρώτα κόμματα και μία για το τέταρτο.
Το αποτέλεσμα αυτό "σαφώς υπερβαίνει τις προσδοκίες μας. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη χαρά ότι οι κινητοποιήσεις στους δρόμους μεταφέρθηκαν επίσης στις κάλπες. Οδηγούμαστε σε ιστορικό ποσοστό", είπε η αντιπρόεδρος των Πρασίνων, Λίζα Ματσόνε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κατοχικες αποικιακες δυνάμεις των ΗΠΑ αποσύρθηκαν από μία βάση στη βόρεια Συρία την οποια φευγοντας ανατιναξαν. Μυθος ότι αποχωρησαν η ότι θα αποχωρησουν καποτε από την πολυπαθη χωρα
 Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 15:15
Οι αμερικανικές κατοχικες αποικιακες δυνάμεις αποσύρθηκαν την Κυριακή από τη μεγαλύτερη βάση τους στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της αποχώρησης περίπου 1.000 στρατιωτών από την περιοχή αυτή, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Περισσότερα από 70 τεθωρακισμένα οχήματα που έφεραν την αμερικανική σημαία και μετέφεραν στρατιωτικό υλικό, συνοδευόμενα από ελικόπτερα, διέσχισαν τη διεθνή διαδρομή περνώντας από την πόλη Ταλ Ταμρ, διαπίστωσε ανταποκριτής του AFP.
Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, η αυτοκινητοπομπή αποσύρθηκε από τη βάση Σαρίν, κοντά στην πόλη Κομπάνι, και κατευθύνθηκε προς την επαρχία Χασακέ, ανατολικότερα.
Στις 14 Οκτωβρίου, πέντε ημέρες μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης Συρίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως οι περίπου 1.000 Αμερικανοί κατοχικοι αποικιακοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή αυτή είχαν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμερικανική κατοχικη αποικιακη στρατιωτική βάση στον βορρά και την τέταρτη αποχώρηση αμερικανικών κατοχικων αποικιακων δυνάμεων από μια βάση στη Συρία», δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Τις τελευταίες ημέρες, οι Αμερικανοί αποσύρθηκαν από άλλες τρεις βάσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη στην πόλη-κλειδί Μάνμπιτζ και μια άλλη που βρίσκεται επίσης κοντά στο Κομπάνι, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Όλες οι βάσεις «στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ράκα και στο βορειοανατολικό τμήμα εκείνης του Χαλεπίου έχουν αδειάσει από κάθε αμερικανική στρατιωτική παρουσία», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν ακόμη θέσεις στις επαρχίες Ντέιρ Έζορ και Χασακέ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Αποικιακου παρατηρητηρίου.
Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός προβλέπει την αναστολή για 120 ώρες της τουρκικής σουλτανικης ισλαμοφασιστικης επίθεσης προκειμένου να αποχωρήσουν οι κουρδικές δυνάμεις των YPG από τις συνοριακές ζώνες, και την εφαρμογή μιας «ζώνη ασφαλείας» πλάτους 32 χλμ. στο συριακό έδαφος κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.
Η βάση Σαρίν βρίσκεται κοντά σε αυτή τη ζώνη, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Οι κουρδικές δυνάμεις και η Σουλτανικη Ισλαμοφασιστικη Τουρκία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός. Κατανοει βεβαια ολος ο κοσμος ότι οι τουρκοι σουλτανικοι ισλαμοφασιστες λενε ως συνηθως ψεματα. Σήμερα Κυριακή ένας Τούρκος κατοχικος ισλαμοφασιστας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας στην περιοχή Ταλ Αμπιάντ, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Το χριστιανικό κόμμα των φασιστων φαλαγγιτων Λιβανέζικων Δυνάμεων ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση
 Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 02:24
Ο πρόεδρος του χριστιανικού κόμματος των «Λιβανέζικων Δυνάμεων» Σαμίρ Ζάζα ανακοίνωσε το Σάββατο την αποχώρηση του κόμματός του από την λιβανέζικη κυβέρνηση εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών και της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα.
«Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να διασώσε την κατάσταση. Συνεπώς, το κόμμα μας αποφάσισε να ζητήσει από τους υπουργούς του να παραιτηθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του του χριστιανικού κόμματος.
Η ανακοίνωση του Ζάζα έτυχε θερμής υποδοχής από διαδηλωτές στη Βηρυτό, οι οποίοι κάλεσαν και άλλα κόμματα να παραιτηθούν από την κυβέρνηση. Στην Τρίπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, ορισμένοι άναψαν πυροτεχνήματα.
Χθες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βηρυτού και άλλων μεγάλων πόλεων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εκφράζοντας την οργή τους για την πολιτική ελίτ, την οποία κατηγορούν ότι οδηγεί τον Λίβανο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
Αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου ανακοίνωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαάντ αλ Χαρίρι, ότι συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους φόρους ή τέλη, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαστε αλλεργικοί στους ξένους! Μάλλον ξενόφοβοι;
Οι αποχαιρετισμοί του Σύρου στρατιώτη κι ενός πολίτη που υψωνουν το μεσαιο δαχτυλο στους τρομοκράτες των ΗΠΑ που φεύγουν από τη Βόρεια Συρία που είχαν στην κατοχή τους με τους Κούρδους, τα δουλικά τους και τους σιωνιστές...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μουαμάρ Καντάφι: είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου...
«Ποιος είναι ο σκοπός των Ηνωμένων Εθνών όταν 5 κράτη
έχουν το δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο;
Ποιος είναι ο σκοπός των ομιλιών μας μία φορά το χρόνο
στα Ηνωμένα Έθνη, όταν στη διπλανή αίθουσα υπάρχουν 5 κράτη
που αποφασίζουν για εσάς που κάθεστε εδώ.
Εσείς, τα 191 κράτη είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου»
Μουαμάρ Καντάφι

Πέρασαν οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια...
20 Οκτώβρη 2011... ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι δολοφονήθηκε από τα ανθρωπόμορφα κτήνη της "πολιτισμένης" δύσης.
Αφού δολοφόνησαν τον Καντάφι, εγκατέστησαν τους τζιχαντοφασίστες στη Λιβύη -και μάλιστα τους έστειλαν να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία...
Η μεγαλύτερη επιχείρηση των ιμπεριαλιστών στον 21ο αιώνα, η "αραβική άνοιξη" της CIA, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πράξη αν δεν είχε εξαγοραστεί η "ευρωπαϊκή αριστερά".
Το αφήγημα της προσήλωσης στα "ατομικά δικαιώματα", ως "αριστερό" άλλοθι κι η κατακρεούργηση των κοινωνικών κι εργατικών δικαιωμάτων ήταν και το οριστικό τέλος, η πλήρης αποκάλυψη της ιμπεριαλιστικής "ευρωπαϊκής αριστεράς". Το νέο αφήγημα του "αντιφασισμού" δεν μπορεί να καλύψει και να συγκαλύψει την πλήρη ενσωμάτωση αυτής της κοσμοπολίτικης νατοικης "αριστεράς" του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Ο φερετζές της "δικαιωματικής ιμπεριαλιστικης αριστεράς" -των κινημάτων "ανοιχτά σύνορα"-Σόρος, της λαθρομετανάστευσης, των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", των "κoινωνικών καταλήψεων (στην ουσια παρανομων κατασχεσεων)", της συστράτευσης με τους ιμπεριαλιστές για την κατάπνιξη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων-, με τη δολοφονία του Καντάφι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ρωσική εκκλησία καλεί τουριστικά γραφεία να κόψουν αποστολές πιστών
Διαβάζω σωρεία ρεπορτάζ στα ρωσικά ΜΜΕ για τη διεκκλησιαστική κόντρα με ελλαδική εκκλησία λόγω αναγνώρισης των σχισματικών στην Ουκρανία.
Η ρωσική εκκλησία καλεί τουριστικά γραφεία να κόψουν αποστολές πιστών σε όσες ενορίες στην Ελλάδα, αναγνωρίσουν τους σχισματικούς.
Έγινε τόση δουλειά για αύξηση θρησκευτικού τουρισμού και όλα...στράφι!
Ε, θα αδειάσουν τα παγκάρια σας!!!
- Μήπως κάποιος ιεράρχης να πει στον αξιωματικό του τουρκικού στρατού κι υπάλληλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Αρχοντώνη (πατριαρχης Κωνσταντινουπολης Βαρθολομιος)... πως πρέπει να μονάσει γιατί έχει εξασφαλίσει την κόλαση;
 -Μπορούσε να απουσιάζει ο Μάρτης από τη "Σαρακοστή";
Μπορούσε ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Δημήτριος Αρχοντώνης (πατριαρχης Κωνσταντινουπολης Βαρθολομιος) να μην ευλογήσει τους νεοναζί της Ουκρανίας;
Θα μπορούσε να μην προσφέρει υπηρεσίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας -στην οποία απευθύνθηκε γονυπετής ο Μακρόν για να μην επιστρέψουν σε φέρετρα οι Λεγεωνάριοι της "Λεγεώνας των Ξένων" που οικοδομούσαν μαζί με τους Κούρδους μισθοφόρους τη Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα-... αποχαιρετούν τη Συρια κι οι Γάλλοι, αφού τους παράτησαν κι αυτούς τα αμερικανάκια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα με την αστερόεσσα"... TEΛΟΣ!
«Είμαι Σύρος,
γεννήθηκα στη Συρία,
έζησα στη Συρία
και θα πεθάνω στη Συρία»
Μπασάρ Αλ Ασαντ
Η "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα made in israel" με την αστερόεσσα... μας τελείωσε!
Το Κομπάνι δεν υπάρχει... μας τελείωσε.
Τώρα υπάρχει η αιώνια Αΐν Αλ Αράμπ!
Σήμερα, 19 Οκτώβρη 2019... ο Αραβικός στρατός της Συρίας συγκρούεται με τους μισθοφόρους του Ερντογάν... βορειοδυτικά της... TalTamer, στους αγρούς της επαρχίας Hasakah.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις διευρύνουν τον έλεγχο εκατοντάδων χιλιομέτρων σε περιοχές που ελέγχονταν
από τους Κούρδους-Αμερικανούς-Ισραηλινούς και Γάλλους.
Οι πεζοναύτες της γαλλικής επίλεκτης δύναμης "Λεγεώνα των Ξένων", που μαζί με τους Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα δεν έχουν δυνατότητα αποχώρησης, ακόμη κι αυτούς εγκατέλειψε ο Τραμπ και με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας θα επιχειρήσουν την αποχώρηση.
Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας δεν αφήνει περιθώρια ερμηνειών:
«Δεν μας αφορά και δεν υπολογίζουμε σε καμία συμφωνία,
διότι ο στόχος είναι σαφής:
πλήρης έλεγχος ολόκληρης της Συριακής Πατρίδας»!
Σήμερα η επίσημη αποκαθήλωση των συμβόλων που μίσησαν περισσότερο απ' όλους οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι ζούσαν αδελφωμένα κι ειρηνικά με τους Άραβες, Αρμένιους, Δρούζοι, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους... Ακρίτες υπεράσπισης της Συριακής Πατρίδας με πλήρη δικαιώματα και κοινωνικές παροχές που δεν φαντάζεται νους Ευρωπαίου πολίτη.
Ημέρα πένθους για τους δυτικούς θιασώτες των "ατομικών δικαιωμάτων", των "ανοιχτών συνόρων", της "αραβικής άνοιξης", τους "ειρηνόφιλους φιλάνθρωπους", τους λάτρεις της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης του κινδύνου της "κλιματικής αλλαγής".
Η ιμπεριαλιστική κοσμοπολίτικη "αριστερά" θρηνεί το παγκόσμιο σύμβολο της "Διεθνιστικής Κομμούνας της Ροζάβα made in israel".
Σήμερα η επίσημη αποκαθήλωση των συμβόλων που μίσησαν περισσότερο απ' όλους οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι ζούσαν αδελφωμένα κι ειρηνικά με τους Άραβες, Αρμένιους, Δρούζοι, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους... Ακρίτες υπεράσπισης της Συριακής Πατρίδας με πλήρη δικαιώματα και κοινωνικές παροχές που δεν φαντάζεται νους Ευρωπαίου πολίτη.
Η αποκαθήλωση των συμβόλων του αμερικανοσιωνιστικού YPG έγινε από τους ίδιους τους Κούρδους της Συρίας, που υπέμεναν μαζί με ολους την κατοχή των μισθοφόρων στη Βόρεια Συρία κι αυτό έχει το συμβολισμό του.
Οι κατοχικές σημαίες που έφεραν στη Βόρεια Συρία οι μισθοφόροι, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον πόλεμο του Συριακού λαού  επέβαλαν σκληρή κατοχή, μαζί με αμερικανικά, ισραηλινά και γαλλικά στρατεύματα, που βαπτίστηκε από τα ΜΜΕ και την ιμπεριαλιστική "αριστερά" Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα... αποχαιρέτισαν.
Οι Ειδικές Κουρδικές Ομάδες Πολέμου (YPG-allied HAT SWAT)... το ειδικό σώμα που εκπαίδευσαν ισραηλινοί κι Αμερικανοί, μαζί με την ξενόφερτη ηγεσία τους, τους "μαχητές" και τις "αμαζόνες" δραπέτευσαν για χώρους και τόπους υπηρέτησης συμφερόντων των εργοδοτών τους.
Τώρα στα σύνορα με την Τουρκία βρίσκονται οι σημαίες της Συρίας
Η "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα" χάνει την υποστήριξη των αμερικανικών στρατευμάτων και βάσεων... Αφήνουν χωρίς προστασία αυτή την "σοσιαλιστική όαση", σύμφωνα με την ιμπεριαλιστική "αριστερά".
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τη στρατιωτική τους βάση στην πόλη Khorab al-Asheq στην Αΐν Αλ Αράμπ, την πάλαι ποτέ σύμβολο Κομπάνι (όπως μας τάισαν σανό τα ΜΜΕ των Υπηρεσιών).
Εκκένωσαν, επίσης, τη στρατιωτική βάση νοτιοδυτικά της Μαντζιμπ... (τη Manbij της "Διεθνιστικής Κομμούνας της Ροζάβα") στη βόρεια Συρία, ενόψει της εξάπλωσης των δυνάμεων του Συριακού Στρατού στην περιοχή.
Η ήττα της δύσης και του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος είναι συντριπτική.
Τώρα η δύση και κυρίως το 4ο Ράιχ (Ε.Ε.) "απειλεί" με κυρώσεις τον σουλτάνο. Πρόκειται για άσφαιρες δηλώσεις που στοχεύουν την κοινή γνώμη των χωρών της Ευρώπης. Τώρα όλοι αυτοί οι ηγέτες και πολιτικοί που στήριξαν τον "ελεύθερο συριακό στρατό" των φονιάδων ισλαμοφασιστων, τους χαρακτηρίζουν επισήμως "τρομοκράτες". Πρόκειται για τακτικές κινήσεις αποσιώπησης των εγκλημάτων τους. Δεν έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου... ενός πλήρους μέλους της Ε.Ε. και θα επιβάλλουν κυρώσεις στον Ερντογάν όταν ΟΛΕΣ οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές και βιομηχανίες όπλων παράγουν τα πάντα στην Τουρκία;
Το ΝΑΤΟ ήδη έχει επισήμως εκφραστεί υπέρ του Ερντογάν και συνεπώς οι δηλώσεις (όπως του Παυλόπουλου, Μητσοτάκη, Τσίπρα) εναντίον της τουρκικής επίθεσης είναι κάλπικες. Θέλουν να εμφανιστούν εκ νέου "φιλάνθρωποι" για την υποδοχή παράνομων μεταναστών και ανησυχούν για τον "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής" από τις καταστροφές, βομβαρδισμούς.
Τι υποκρισία, που όμως βρίσκει γόνιμο έδαφος από την αργυρώνητη δημοσιογραφία, τα ΜΜΕ και την ιμπεριαλιστική "αριστερά".
Υ.Γ.  - Για την σκληρή κατοχή και τη δράση των κουρδικών κατοχικών δυνάμεων της "Διεθνιστικής Κομμούνας της Ροζάβα" στη βόρεια Συρία, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αναλυτικά...
Σήμερα ένα ακόμη ερώτημα: Όταν οι Κούρδοι έκλεισαν τα σχολεία Αράβων, Χριστιανών, Αρμενίων κι άλλων εθνοτήτων στη "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα", με τη στήριξη Αμερικανών, ισραηλινών και Γάλλων... ήταν για να εμπεδωθεί ο "σοσιαλισμός";
Στην καθομιλουμένη αυτό έχει ονοματεπώνυμο: Εθνοκάθαρση!